Udkast til en samlet kommunal integrationspolitik

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udkast til en samlet kommunal integrationspolitik"

Transkript

1 Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 9 incl.) Meddelelser a) StistikNyt for oktober og november 2002 fra AF-Storkøbenhavn Bilag StistikNyt (udsendes) Til efterretning. Udkast til en samlet kommunal integrionspolitik Økonomiudvalget den 24. april 2001, pkt. 29 På initiiv fra Integrionsrådet besluttede Økonomiudvalget i foråret 2001, der skulle udarbejdes en samlet integrionspolitik for Ballerup Kommune. Der blev neds en embedsmandsgruppe med følgende kommissorium:.. udarbejde et forslag, der indeholder kommunens holdninger, stregier og handleplaner inklusive succeskriterier/kvalitetsmål og forslag til opfølgning. Desuden skal forslaget indeholde de stregier og handleplaner, som allerede er vedtaget af Kommunalbestyrelsen på området. Udarbejdelsen sker i tæt samarbejde med Integrionsrådet. I 1998 vedtog Kommunalbestyrelsen en overordnet målsætning for integrionsarbejdet:..målet er, i dialog og med respekt for de etniske minoriteters integritet sikre, de etniske minoriteter i kommunen reelt bliver ligestillet med andre borgere, dvs. med samme muligheder og pligter som danskfødte. Endvidere er det målet sideløbende sikre en koordineret kommunal indss i forhold til grupper og enkeltpersoner, og arbejde på, dialogen i lokalsamfundene også omfter de etniske minoriteter.

2 Embedsmandsgruppen har anvendt kvalitetsmålskonceptet som en egnet metode til skabe en direkte sammenhæng mellem den overordnede målsætning og en udmøntning i konkrete indsser. Dette indebærer, det af politikken fremgår, dels hvilken generel politik kommunen har på diverse områder, behovet for en særlig indss, og de visioner, mål, stregier og konkrete indsser (eksisterende og fremtidige), som skal føre til opfyldelsen af den overordnede målsætning. Integrionspolitikken rummer en række hovedbudskaber, som arbejdsgruppen finder centrale for en vellykket integrionsindss: - Integrion er et fælles ansvar, der kræver, både danskere og udlændinge er aktive - Integrion handler om undgå marginalisering og polarisering i samfundet - Forudsætningen for et fredeligt og velfungerende lokalsamfund er, der til stadighed arbejdes for rummelighed og mangfoldighed, så borgerne trives individuelt og med hinanden - Integrion foregår på alle områder i samfundet og kræver samarbejde mellem det offentlige og det prive, mellem professionelle og frivillige, og der arbejdes tværsektorielt og tværfagligt. - Nøgleordene for den vellykkede integrionsindss er koordinion, så der skabes helhed og sammenhæng, samt åbenhed, dialog og gensidig respekt. Disse hovedsynspunkter er værdigrundlaget for indholdet i integrionspolitikken. Bilag Følgeskrivelse til "Udkast til integrionspolitik" af (udsendes) Udkast til Ballerup Kommunes Integrionspolitik af (udsendes) Kommunalbestyrelsen

3 sagen anbefales til godkendelse i Kommunalbestyrelsen s beslutning Behandles forts. Integrionspolitikken udsendes til høring, bl.a. i Folkeoplysningsudvalget og Ungdomsrådet. Virksomhedsbesøg Københavns Havn i april Kommunalbestyrelsen står i 2003 over for en række politikformuleringer og revision af kommuneplanen. Fraflytningen af virksomheder fra Ballerup er nu også synlig omkring Lautrupparken, hvor store ejendomme står helt eller delvis tomme. Det er vigtigt i politikformuleringer og kommuneplanrevision tænke Ballerup ind i den nye, regionale virkelighed. Et besøg i Københavns Havn, sammen med Teknik- og Miljøudvalget og Borgmesteren vil være et godt udgangspunkt for den kommende politiske deb om Kommuneplan og Bypolitik i Ballerup Kommune. HUR har netop taget hul på regionplanrevisionen og udsender i foråret sin erhvervspolitiske stregi til deb. Som optakt til revisionen af Ballerups kommuneplan skal der i 2003 tages hul på en deb om en kommende bypolitik for Ballerup. Kommuneplanlægningen indgår som et af temaerne i processen for den kommende organisionsændring. Den regionale virkelighed, som den overordnede politik for Ballerup Kommune skal fungere i, bliver af stadig større vigtighed for den lokale politik- og planformulering. Et af de politiske omdrejningspunkter er erhvervsudviklingen i Hovedstadsregionen og dermed i Ballerup. Hvor kommer den? Hvad kan vi selv gøre, for den kommer i Ballerup? Og hvilke erhverv skal vi sse på?

4 Vi ser i dag en tendens til, en lang række af de IT- og konsulentvirksomheder, der har kendetegnet Ballerup, finder alternive lokaliseringer bl.a. i Københavns Havn. For Ballerup Kommune, betyder det, der er mange tusinde- etagemeter erhvervslokaler (blandt andet på Lautrupgård), der står tomme, og risikoen for en selvforstærkende proces, hvor flere virksomheder flytter fra Lautrupgård, er overhængende. Et besøg i Københavns Havn, med en orientering om stregien for den fremtidige byudvikling af havnen, samt en sejltur i nord- og sydhavnen og et besøg i Tuborg havn, vil sætte billeder på og perspektivere en del af dén regionale virkelighed kommuneplan og bypolitik skal formuleres ind i - og vil i øvrigt give et godt udgangspunkt for den politiske deb. Såvel borgmester som Teknik- og Miljøudvalget bør inviteres til deltage. sekretariet tilrettelægger et besøg i Københavns havn i april 2003, og inviterer Teknik- og Miljøudvalget samt borgmesteren til deltage i besøget i Københavns Havn. s beslutning Tiltrådt. Forslag til besøg d fra kl sammen med Teknik- og Miljøudvalget + borgmesteren. Udvalget ønsker udarbejdet en oversigt over virksomheder der er fraflyttet Ballerup, og evt. hvor mange m 2 der er ledige. Evt. årsager til flytning beskrives. Kontaktpunkt for iværksættere "Start Virksomhed"

5 Ballerup Kommune har fra 2000 deltaget i et samarbejde, "Start Virksomhed", med Erhvervskontorerne i Bycirklen, Hillerød og Helsingør om rådgivning til iværksættere og nystartede virksomheder m.m. Denne ordning forventes ophøre ved årskiftet 2003/4, hvorfor der er usikkerhed om de fremtidige tilbud til iværksættere. I Ballerup er der i 2002 rådgivet 40 iværksættere, 57 treårige virksomheder samt afholdt 3 undervisningsforløb på TEC. Der er samlet anvendt over 740 timer til disse aktiviteter. I 2000 blev der med finansiel støtte fra sten oprettet et Kontaktpunkt for iværksættere bestående af Bycirklen, Udviklingscenter Trollesminde i Hillerød og Erhvervs- og Turistkontoret i Helsingør. Samarbejdsparterne er medfinansierende i form af arbejde og kontante tilskud. Kontaktpunktet dækker geografisk samtlige kommuner i Frederiksborg amt samt Ballerup og Ledøje Smørum i Københavns Amt og Gundsø Kommune i Roskilde Amt. Erhvervssekretariet i Ballerup har som en del af samarbejdet forpligtiget sig til en medfinansiering på kr. pr. år i form af arbejde og i alt yde op til 633 timer/år til aktiviteter for iværksættere såfremt efterspørgslen er til stede. Erhvervssekretariet servicerer primært iværksættere m.m. fra Ballerup og Ledøje Smørum Kommuner. I 2002 fik 40 iværksættere rådgivning i forbindelse med udarbejdelse af forretningsplan. En del fik herudover ekstern rådgivning fra revisor eller advok. Virksomhedsideerne spændte fra blomsterhandleren over konsulentvirksomheder til revolutionering af forbrændingsmotoren og overtagelse af en del af NOVO s virksomhed. Af de 40 virksomheder, er der kun enkelte, der ikke er startet. 57 treårige virksomheder blev kontaktet med et tilbud om et serviceeftersyn. En del af disse fik efterfølgende rådgivning hos advok og revisor. I samarbejde med Metalindustriens fagskole og bankerne i Ballerup er der gennemført 3 uddannelsesforløb for IT-supportere, systemoperører og deknikere omhandlende ca. 320 elever og ca. 100 forretningsplaner. Erhvervssekretariet nåede ikke afholde kurser for iværksættere i 2002, men alle med kursusbehov har deltaget i kurser hos de øvrige samarbejdsparter.

6 Erhvervssekretariet har samlet anvendt ca. 740 timer til opgaver vedrørende iværksættere i Den finansielle støtte fra sten ophører med udgangen af Situionen vedrørende service til iværksættere er herefter uafklaret, men regeringen arbejder på et udspil, hvor Kontaktpunkter og TIC centre i hele landet sammenlægges så der på landsbasis etableres 5-10 regionale centre for erhvervsservice. Det kan således forventes, der i 2004 etableres et Hovedstadsregionalt center der skal stå for den samlede erhvervsservice. orienteringen tages til efterretning s beslutning Tiltrådt. Chefkonsulent Finn Olsen orienterede om et projekt på ældreområdet, han er i gang med udvikle. Udvalget fandt projektet interessant og foreslår, Finn Olsen forelægger projektet for Socialudvalget. Forslag til etablering af genbrugsprojekt , 3. september 2002, pkt. 8. besluttede på mødet den 3. september 2002, forvaltningen udarbejdede forslag til etablering af et genbrugsprojekt med økonomiske konsekvenser. Kommunen har etableret en række beskæftigelsesprojekter, hvortil kontanthjælpsmodtagere bliver henvist til aktivering. I projekterne henvises også personer fra AF i jobtræning. har godkendt, der også kan ansættes personer i fleks- og skånejob på projekterne.

7 Personer, der aktiveres i de kommunale projekter, har andre problemer end ledighed. Det er derfor projekternes opgave, udvikle sociale og andre kompetencer med henblik på udsluse personerne til ordinær eller støttet beskæftigelse på det prive eller offentlige arbejdsmarked. Ved etablere et genbrugsprojekt i samarbejde med genbrugsstionen får vi et mere nuanceret tilbud til kontanthjælpsmodtagerne, samtidig med kasserede effekter bliver genanvendt. Forvaltningen har gennemgået mulighederne for etablere projektet inden for de eksisterende rammer både personale- og bygningsmæssigt. Bygninger: Med hensyn til bygningerne foreslår forvaltningen, den eksisterende bygning på genbrugsstionen anvendes til aflevering af effekter. Beklædningsgenstande til genanvendelse afleveres til Bakosy, som reparerer og renser/vasker tøjet inden det sælges. Møbler til genanvendelse afleveres på træværkstedet, som reparerer møblerne inden de sælges. Bygningerne på Lindbjergvej 80, der i dag anvendes til Grøn Cering og Info-værksted, anvendes til butik. Grøn Cering omlægges til et kantineprojekt i samarbejde med Ballerup Sprogcenter. Info-værkstedet, som er et EDB-projekt for flygtninge/indvandrere lægges sammen med EDB-projektet på Bakosy og flyttes dertil. Personale: Lederen af projektet Grøn Cering bliver daglig leder af genbrugsprojektet. Medarbejderen på Info-værkstedet, der er ans i skånejob overføres til Bakosy, og lederen af Bakosy overtager ledelsen af Info-værkstedet. Info-værkstedet har indtil været ledet af koordinoren på Lindbjergvej. Han er ophørt denne do. På hvert af projekterne er der mandskabskøretøjer med lad. Disse køretøjer indgår i projektet sammen med lederne af havepasningsordningen. Køretøjerne anvendes til transport af effekterne fra genbrugsstionen til butikken. Derved udnyttes køretøjerne optimalt, og der skal ikke anskaffes yderligere køretøjer. Projektet kan også baseres på et samarbejde med f.eks. kommunens plejehjem, hvor effekter kan afhentes i forbindelse med rydning af boliger efter dødsfald. Endvidere kan projektet tilbyde afhente effekter, som kan sælges i butikken, i prive hjem. Økonomi:

8 Med baggrund i erfaringer fra lignende projekter i andre kommuner forventes det, de årlige indtægter ved salg udgør kr. Udgifter til projektleder, driftsomkostninger m.v. dækkes af indtægter ved salget. Kontanthjælsmodtagere i aktivering modtager hjælp under aktiveringen. Der oprettes 2-3 fleks-/skånejob, der finansieres af puljen for Ballerup Kommunes sociale ansvar. Projektet kan have 8 personer i alt ekskl. lederen. der etableres et genbrugsprojekt som beskæftigelses-/fleks- /skånejobprojekt. s beslutning Tiltrådt. Der udarbejdes budget med finansiering af udgifter inden for udvalgets ramme. Salgsindtægter indgår som indtægter i projektet. Forslag til etablering af kantineprojekt på Ballerup Sprogcenter I forbindelse med etablering af genbrugsprojekt på Lindbjergvej 80 og samtidig nedlæggelse af projektet Grøn Cering, er der behov for etablering af et egentligt kantineprojekt, som primært retter sig mod personer med anden etnisk baggrund end dansk, og som går til danskundervisning på Ballerup Sprogcenter. Ballerup Sprogcenter flyttede i 2002 til lokalerne Malmparken 10. Siden etableringen har sprogcentret forslået, der blev etableret en kantine som et beskæftigelsesprojekt, idet mange af kursisterne ønsker blive beskæftiget inden for dette arbejdsområde. Det vil

9 derfor være nurligt, der etableres et kantineprojekt på sprogcentret som tilgodeser det konsterede behov. Iflg. Arbejdsmarkedsredegørelsen fra Arbejdsmarkedsrådet for Storkøbenhavn er det et område hvor der er gode beskæftigelsesmuligheder. Det vil derfor være relevant etablere et projekt på sprogcentret, hvor danskundervisningen kan kombineres med aktivering på stedet. Ved etablering et kantineprojekt skal der ansættes en projektleder. Derudover kan der være 8 personer i aktivering. På grund af køkkenets størrelse kan der max. være 4 ad gangen. Ved indførelse af 3-2 modellen er mulighederne for aktivering forbedret, idet kursisterne er i aktivering hele dage. På sprogcentret er der daglig ca. 200 kursister og ca. 35 lærere. Økonomi: Det forventes, nettoindtægterne fra salget vil udgøre ca kr. årligt. Køkkenet stilles frit til rådighed for projektet. Ved etablering af genbrugsprojektet frigøres midler til projektleder på kantineprojektet. Kursister i aktivering modtager sociale ydelser. Projektet kan således etableres inden for den samlede ramme på beskæftigelsesområdet. der etableres et kantineprojekt på Ballerup Sprogcenter inden for den samlede ramme på beskæftigelsesområdet. s beslutning Tiltrådt. Årsstistik for Det Sociale Nævn

10 Det Sociale Nævn i Københavns Stsamt udgiver en gang årligt en stistik for nævnets afgørelser i året der er gået. Stistikken består af en række tabeller der viser sagsområde, afgørelsestype, afgørelsesmåde (nævn/formand), sagsbehandlingstid og klagefrekvensen for de enkelte kommuner. For Ballerup Kommune har nævnet afgjort i alt 274 sager i I 74,8 procent af sagerne har nævnet stadfæstet kommunens afgørelse. I 6,6 procent af sagerne har nævnet ændret kommunens afgørelse. I 7,7 procent af sagerne har nævnet hjemvist sagen til fornyet behandling. I 10,9 procent af sagerne har nævnet afvist behandle sagen. For alle kommuner i Københavns Amt ser procenterne således ud. Stadfæstet: 66%, Ændret: 12,3%, Hjemvist: 11%, Afvist: 10,7%. Ingen kommune i amtet har så lav en ændringsprocent som Ballerup. Der er således grund til antage, vi træffer korrekte afgørelse i sort set alle sager. Bilag Årsstistik for 2002 (ligger til gennemsyn i sagen) orienteringen tages til efterretning. s beslutning Tiltrådt. Forslag til fornyelse af kontrakter med Grantoftegårdfonden

11 Det er i samarbejdsaftalen mellem Ballerup Kommune og Grantoftegårdfonden aftalt, parterne i lovet af halvdel af 2. år i kontraktperioden ( ) skal gennemføre en forhandling af 2 nye år for den samlede kontraktperiode. Det er endvidere aftalt, parterne kan ændre kontrakterne i aftaleperioden, hvis man er enige herom. I den oprindelige kontrakt har Ballerup Kommune forpligtet sig til anvende 26 aktiveringspladser fordelt på 3 kegorier. Det var oprindelige tanken udvikle en form for introducerende aktivering. Indtil nu har denne form for aktivering ikke været anvendt, og det foreslås derfor udgå af aftalen. Herudover skelnedes mellem erhvervsrettet og erhvervsforberedende aktivering. I praksis har det vist sig vanskeligt skelne mellem disse to former. Det foreslås derfor der fremover alene anvendes et aktiveringsbegreb. Forslaget medfører tillige Ballerup Kommune forpligter sig til køb af 25 pladser, men til en sammenlagt pris af samme størrelsesorden. Forslaget er drøftet med ledelsen i Grantoftegårdfonden, således der er enighed om forslaget. De foreslåede ændringer af kontrakten godkendes beslutning et ændres til følgende (1. afsnit) Det er i samarbejdsaftalen mellem Ballerup Kommune og Grantoftegårdfonden aftalt, parterne hvert år i løbet af 2. halvår i kontaktperioden ( ) skal gennemføre en forhandling for det nye år for den samlede kontraktperiode på 4 år. Ændringerne godkendt. Studietur til Amsterdam

12 , den , pkt. 7., den , pkt. 6. Udvalget besluttede den endeligt program for studieturen forelægges i februar. Forvaltningen har undersøgt forskellige priser på flyrejser og pakkeløsninger til Amsterdam. Alle selskaber har tilbud på flyrejser, men det forudsætter, man er bortrejst nten mellem lørdag og søndag. Hvis det ikke kan lade sig gøre, vil prisen på flyrejse alene være ca kr. Udvalget har kr. til disposition i indeværende år, da der er overført midler fra Forvaltningen foreslå derfor, afrejsetidspunktet ændres, så man er bortrejst mellem lørdag og søndag. afrejsetidspunkt for studieturen ændres. s beslutning Ændret til afrejse 9. eller 10.5 og hjemkomst 15.5.

Etape 1 er nu detailprojekteret, og der har været afholdt en indbudt licitation blandt 5 entreprenører.

Etape 1 er nu detailprojekteret, og der har været afholdt en indbudt licitation blandt 5 entreprenører. Møde i Social- og Sundhedsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1-9) Meddelelser a. Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer Tilmeldinger til FKKA s konference gennemføres.

Læs mere

budgetopfølgningen fremsendes til Økonomiudvalgets godkendelse.

budgetopfølgningen fremsendes til Økonomiudvalgets godkendelse. Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 8) Virksomhedsbesøg hos Falck i Ballerup Udvalget har besluttet besøge lokale virksomheder, og Falck er en virksomhed

Læs mere

1. Meddelelse: Nyt til samarbejdspartnere, fra Arbejdsmarkedsrådet for Storkøbenhavn, nr. 3 for maj 2003 *

1. Meddelelse: Nyt til samarbejdspartnere, fra Arbejdsmarkedsrådet for Storkøbenhavn, nr. 3 for maj 2003 * Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tirsdag den 27. maj 2003, Kl. 13.00 i udvalgsværelse 1 DAGSORDEN INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelse: Nyt til samarbejdspartnere, fra Arbejdsmarkedsrådet for Storkøbenhavn,

Læs mere

1. Meddelelse Nyt til samarbejdspartnere, fra Arbejdsmarkedsrådet for Storkøbenhavn, nr. 2 for marts 2003 *

1. Meddelelse Nyt til samarbejdspartnere, fra Arbejdsmarkedsrådet for Storkøbenhavn, nr. 2 for marts 2003 * Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tirsdag den 6. maj 2003, Kl. 13.00 i udvalgsværelse 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelse Nyt til samarbejdspartnere, fra Arbejdsmarkedsrådet for Storkøbenhavn,

Læs mere

Besøg på Ballerup Sprogcenter

Besøg på Ballerup Sprogcenter Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 6 incl.) Besøg på Ballerup Sprogcenter Udvalget besluttede på mødet i december besøge Ballerup Sprogcenter. Redegørelse

Læs mere

Virksomhedsbesøg hos AMBU, Pederstrup Erhvervspark

Virksomhedsbesøg hos AMBU, Pederstrup Erhvervspark Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget DAGSORDEN med beslutninger (1-9) Virksomhedsbesøg hos AMBU, Pederstrup Erhvervspark 2002000902 Udvalget har besluttet besøge lokale virksomheder, og AMBU besøges

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben / lukket Mødedato 28. januar 2015 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

1... Meddelelse: Edge City Network -Sundhedskonference i Ballerup Kommune d.16. maj 2006.2

1... Meddelelse: Edge City Network -Sundhedskonference i Ballerup Kommune d.16. maj 2006.2 Møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget tirsdag den 14. marts 2006, Kl. 13.00 i udvalgsværelse 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelse: Edge City Network -Sundhedskonference i Ballerup Kommune

Læs mere

1. Meddelelse: Dansk Arbejdsgiverforenings rapport "Integration, Kommunerne & Arbejdsmarkedet *

1. Meddelelse: Dansk Arbejdsgiverforenings rapport Integration, Kommunerne & Arbejdsmarkedet * Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tirsdag den 4. november 2003, Kl. 13.00 i udvalgsværelse 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelse: Dansk Arbejdsgiverforenings rapport "Integrion, Kommunerne

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd i Ny Holbæk

Det Lokale Beskæftigelsesråd i Ny Holbæk Det Lokale Beskæftigelsesråd i Ny Holbæk REFERAT FRA MØDET Tirsdag den 28. marts 2006 I Byrådssalen på det gamle rådhus, Bysøstræde, Holbæk Mødestart: I forlængelse af det konstituerende møde med start

Læs mere

Socialudvalget 2002-05 Referat

Socialudvalget 2002-05 Referat Socialudvalget 2002-05 Referat Dato: Mandag den 25-november-2002 Starttidspunkt for møde: Kl. 15,00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 22,05 Mødested: Lokale 2 Udsendelsesdato: 20-11-2002 Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Vedtægter for Danske Advokaters faggruppe for erhvervsejendomme og entreprise

Vedtægter for Danske Advokaters faggruppe for erhvervsejendomme og entreprise Vedtægter for Danske Advokers faggruppe for erhvervsejendomme og entreprise 1. Navn: Faggruppens navn er Danske Advokers faggruppe for erhvervsejendomme og entreprise Faggruppens binavn er Danske Ejendomsadvoker

Læs mere

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer *

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * Møde i Social- og Sundhedsudvalget tirsdag den 3. juni 2003, Kl. 13.00 i udv.vær. 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * 2. Meddelelse:

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2013 og 2014

VIRKSOMHEDSPLAN 2013 og 2014 VIRKSOMHEDSPLAN 2013 og 2014 Virksomhedsbeskrivelse Navn: Adresse: Tlf. nr.: 48 22 78 80 Sprogcenter Nordsjælland Milnersvej 41C, 3400 Hillerød Sprogcenter Nordsjælland er en uddannelsesinstitution for

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Musa Kekec (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog

Læs mere

c) Kontrakt med Kerstin Bergendal om lån af legepladsskulptur udløber den 31. maj 2007 og kunstværket tilbageleveres

c) Kontrakt med Kerstin Bergendal om lån af legepladsskulptur udløber den 31. maj 2007 og kunstværket tilbageleveres Møde i den 29.05.2007, kl. 08:00 i Udvalgsværelse 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser2 2... Konstituering af formand i ferien. 2 3... Institutionernes udviklingsplaner3 4... Musikfest 2007 - endelig

Læs mere

Redegørelse I forhold til formålet med Børnerådsdagen og processen frem til dagen fastholdes det oprindelige forslag.

Redegørelse I forhold til formålet med Børnerådsdagen og processen frem til dagen fastholdes det oprindelige forslag. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 8) Fraværende med afbud: Tine Landin Meddelelser a. Udvikling i børnetallet set i forhold til prognosen (distriktopdelt). 2002000505 Faktisk befolkning

Læs mere

UDKAST. Samarbejdsaftale mellem Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd 2013-2016 (2014-2017)

UDKAST. Samarbejdsaftale mellem Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd 2013-2016 (2014-2017) UDKAST Samarbejdsaftale mellem Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd 2013-2016 (2014-2017) 1 Mellem Tønder Kommune Kongevej 57 6270 Tønder og Tønder Erhvervsråd Vestergade 9 6270 Tønder indgås nærværende

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 7. JUNI 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 7. JUNI 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 7. JUNI 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Indholdsfortegnelse 54 Budgetopfølgning pr. 30.04.2007 55 Basisbudget

Læs mere

baggrund af et konkret forslag fra en borger. Forslagsstilleren har samtidig tilbudt at medvirke til etablering og drift af en lokal ordning.

baggrund af et konkret forslag fra en borger. Forslagsstilleren har samtidig tilbudt at medvirke til etablering og drift af en lokal ordning. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1-8) Meddelelser a. Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer Til efterretning b. Orientering om opskrivningsliste til plejehjem Oversigt

Læs mere

1. Forvaltningsrevision 2006 - Beskæftigelsesindsatsen og konsekvenserne af ny chance til alle i Ballerup Kommune

1. Forvaltningsrevision 2006 - Beskæftigelsesindsatsen og konsekvenserne af ny chance til alle i Ballerup Kommune Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget den 07.08.2007, kl. 13:00 i udvalgsværelse 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Forvaltningsrevision 2006 - Beskæftigelsesindssen og konsekvenserne af ny chance

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 02-02-2015 18:00 Mødeafholdelse på Skolens kontor, Munkegårdsskolen, Vangedevej 178, 2870 Dyssegård Indholdsfortegnelse Børne-

Læs mere

at Socialudvalget drøfter mulighederne for fortsættelse af Den åbne rådgivning.

at Socialudvalget drøfter mulighederne for fortsættelse af Den åbne rådgivning. Pkt.nr: 16 Poppelgården Familiecenter Den åbne rådgivning 233229 Indstilling: at Socialudvalget drøfter mulighederne for fortsættelse af Den åbne rådgivning. Formål med indstilling: At orientere Socialudvalget

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. DET REGIONALE SAMARBEJDSUDVALG vedrørende Psykologområdet. * Der afholdes formøde for politikere kl. 9.00-10.

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. DET REGIONALE SAMARBEJDSUDVALG vedrørende Psykologområdet. * Der afholdes formøde for politikere kl. 9.00-10. BESLUTNINGER Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet DET REGIONALE SAMARBEJDSUDVALG vedrørende Psykologområdet * Der afholdes formøde for politikere kl. 9.00-10.00 * Der afholdes formøde

Læs mere

4... Styregruppen for ældreidræt søger om tilskud fra Vækstpuljen til afholdelse af konference 4

4... Styregruppen for ældreidræt søger om tilskud fra Vækstpuljen til afholdelse af konference 4 Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. august 2006, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 Dagsorden INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser2 2... Folkeoplysningsudvalgets møder i 2007. 2 3... Anvisning af

Læs mere

BRØNDBY KOMMUNE. Dagsorden til Beskæftigelsesudvalgets møde. torsdag den 19. august 2010 kl i mødelokale 2

BRØNDBY KOMMUNE. Dagsorden til Beskæftigelsesudvalgets møde. torsdag den 19. august 2010 kl i mødelokale 2 BRØNDBY KOMMUNE Dagsorden til Beskæftigelsesudvalgets møde torsdag den 19. august 2010 kl. 9.00 i mødelokale 2 BRØNDBY KOMMUNE Indholdsfortegnelse 65. Tilsyn med kommunernes administration af rådighedsreglerne...

Læs mere

Resumé Ballerup Kommune har i samarbejde med Edge City Netværk udarbejdet et projektforslag til et internationalt internetbaseret multimedieprojekt.

Resumé Ballerup Kommune har i samarbejde med Edge City Netværk udarbejdet et projektforslag til et internationalt internetbaseret multimedieprojekt. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 10) Meddelser a) Stistik over samtlige børn i aldersgruppen 10-17 år i Ballerup Kommune opdelt på skoledistrikter Børnestistik opdelt i skoledistrikter

Læs mere

Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13

Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13 Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13 Mellem Faxe Kommune Frederiksgade 9 4690 Haslev EAN-nr. Direktionssekretariatet: 5798007698386

Læs mere

UDKAST 14/08-12. Forslag. til

UDKAST 14/08-12. Forslag. til UDKAST 14/08-12 Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og lov om aktiv socialpolitik (Suspension af kommunernes 100 pct. finansiering af arbejdsløshedsdagpenge og manglende

Læs mere

Kommunekontrakt om. Mellem. undervisning i dansk som andetsprog. er der indgået følgende tidsbegrænsede kommuneaftale

Kommunekontrakt om. Mellem. undervisning i dansk som andetsprog. er der indgået følgende tidsbegrænsede kommuneaftale 29, april 2002 Kommunekontrakt om undervisning i dansk som andetsprog Mellem Ballerup Kommune Hold-an Vej 7 2750 Ballerup (herefter kaldet centerkommunen) og Gladsaxe Kommune Herlev Kommune Værløse Kommune

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 10. marts 2011 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:30.

Mødet blev holdt torsdag den 10. marts 2011 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:30. ALLERØD KOMMUNE Erhvervs- og Møde nr. 14 Mødet blev holdt torsdag den 10. marts 2011 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:30. Medlemmer: Formand - Lea Herdal (F), Næstformand

Læs mere

2... Status på aftalen om det fremtidige kommunale samarbejde om Ballerup Sprogcenter3

2... Status på aftalen om det fremtidige kommunale samarbejde om Ballerup Sprogcenter3 Møde i tirsdag den 6. februar 2007, Kl. 13.00 i udvalgsværelse 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Lokal erhvervsservice i Ballerup Kommune. 2 2... Stus på aftalen om det fremtidige kommunale samarbejde

Læs mere

1. Meddelelse: Arbejdsmarkedsredegørelse 2004/2 samt StatistikNyt for februar 2004 *

1. Meddelelse: Arbejdsmarkedsredegørelse 2004/2 samt StatistikNyt for februar 2004 * Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget den 1. juni 2004, Kl. 13.00 i udvalgsværelse 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelse: Arbejdsmarkedsredegørelse 2004/2 samt StistikNyt for februar 2004 *

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Klima- og Energipolitisk Udvalg Torsdag den 20.06.13 kl. 16:30 i mødelokale 1 Medlemmer: Hans Barlach (C) Brian Hemmingsen (A) Battal Kücükavci (F) Gert Poul Christensen (O) Ikke til stede: Lars Kilhof

Læs mere

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår punkterne 1. 4. at, og byrådet for så vidt 5. 6. at

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår punkterne 1. 4. at, og byrådet for så vidt 5. 6. at Pkt. 110 Mageskifte Sagsnr. 50884 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal tages stilling til, om Roskilde Kommune vil indgå på et mageskifte med Den selvejende Institution Viby Friskole, hvorefter skolen

Læs mere

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development 1. Parterne mellem Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø EAN-nr.: 5798002040609 Telefon: 70 15 50 00 E-mail: vaekstforum@regionsjaelland.dk

Læs mere

Sagsnr.: Dok.nr.: Danskundervisningen i Mor/barn ordningen

Sagsnr.: Dok.nr.: Danskundervisningen i Mor/barn ordningen Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Integrationskontoret NOTAT Dato: 19-03-2007 Sagsnr.: 2007-13425 Dok.nr.: 2007-85075 Danskundervisningen i Mor/barn ordningen Historik 1/1 2000 blev der etableret

Læs mere

Grenaa Marina. Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2018 Dagsorden:

Grenaa Marina. Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2018 Dagsorden: Grenaa Marina. Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2018 -------------------- o ----------------- Mødedato: mandag 20/8 2018 kl. 16,30. Mødested: Havnekontoret Skakkesholm

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 23-08-2018 17:00 Mødeafholdelse Ungecenter Gentofte, Hartmannsvej 22, 2900 Hellerup Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. marts 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. marts 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 4. marts 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orientering i marts...2 3. JA - Handleplan for ungeindsats 2013...3 4.

Læs mere

Bilag til pkt. 13 Udkast til VEU samarbejdsaftale

Bilag til pkt. 13 Udkast til VEU samarbejdsaftale Bilag til pkt. 13 Udkast til VEU samarbejdsaftale 1 Skitse til samarbejdsaftale mellem: Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Østjylland og Centerrådet for VEU center MidtØst Centerrådet for VEU center Østjylland

Læs mere

Referat. Vedrørende: Integrationsrådets møde. Dato: 19. september 2012 kl Sted: Sollentuna II. Deltagere: Afbud:

Referat. Vedrørende: Integrationsrådets møde. Dato: 19. september 2012 kl Sted: Sollentuna II. Deltagere: Afbud: Vedrørende: Integrationsrådets møde Dato: 19. september 2012 kl. 17.00 Sted: Sollentuna II Referat HVIDOVRE KOMMUNE Deltagere: Afbud: Shehzad Ahmed (Formand) Malik Z. Qayum (Næstformand) Katrine Frederiksen

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Rettelser efter Erhvervs- og s møde den 6. februar 2018 er markeret

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

POLITIK for det frivillige sociale arbejde

POLITIK for det frivillige sociale arbejde POLITIK for det frivillige sociale arbejde EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I Forord I Tønder Kommune har vi en lang og mangfoldig tradition for at udvikle det frivillige sociale arbejde. Det er en proces,

Læs mere

1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben sag 2. Forslag til Kommuneplan 2005 Åben sag 3. Fælles omsorgssystem til Ny Frederikshavn Kommune.

1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben sag 2. Forslag til Kommuneplan 2005 Åben sag 3. Fælles omsorgssystem til Ny Frederikshavn Kommune. Page 1 of 9 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 7. juni 2005 17:00 Mødelokale 8 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben sag 2. Forslag til Kommuneplan

Læs mere

BRØNDBY KOMMUNE. Udskrift af beslutningsprotokollen til Beskæftigelsesudvalgets møde. torsdag den 19. august 2010 kl. 9.

BRØNDBY KOMMUNE. Udskrift af beslutningsprotokollen til Beskæftigelsesudvalgets møde. torsdag den 19. august 2010 kl. 9. BRØNDBY KOMMUNE Udskrift af beslutningsprotokollen til Beskæftigelsesudvalgets møde torsdag den 19. august 2010 kl. 9.00 i mødelokale 2 BRØNDBY KOMMUNE Indholdsfortegnelse 65. Tilsyn med kommunernes administration

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 20.06.2018 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale:

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden. 19. juni 2019 kl. 08:30 Økonomiudvalgsværelset

Økonomiudvalget. Dagsorden. 19. juni 2019 kl. 08:30 Økonomiudvalgsværelset Økonomiudvalget Dagsorden 19. juni 2019 kl. 08:30 Økonomiudvalgsværelset Indholdsfortegnelse D. Orientering 26 Fjerde status på bemærkninger i revisionsberetningen 2017 3 2 26. Fjerde status på bemærkninger

Læs mere

Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfatter punkterne 1 9)

Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfatter punkterne 1 9) Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 9) Meddelelser a) Kulturstregier, - en del af Københavns Amts kulturpolitik er en pjece, der omhandler stregien for de tværgående

Læs mere

By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 27 Offentligt

By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 27 Offentligt By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 27 Offentligt Høringsudkast Dato: 8.12 2014 Kontor: Almene boliger Sagsnr.: 2014-3030 Sagsbeh.: pel Dok id: Forslag til Lov om ændring af lov om almene boliger

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 25. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:15.

Mødet blev holdt torsdag den 25. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:15. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Møde nr. 12 Mødet blev holdt torsdag den 25. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:15. Medlemmer: Formand Flemming Villadsen (A),

Læs mere

Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. mandag den 29. marts 2004, Kl. 17.00. i udvalgsværelse 1. Dagsorden INDHOLDSFORTEGNELSE

Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. mandag den 29. marts 2004, Kl. 17.00. i udvalgsværelse 1. Dagsorden INDHOLDSFORTEGNELSE Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget mandag den 29. marts 2004, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 1 Dagsorden INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indstilling om godkendelse af regnskabet for 2003 * 1. Indstilling om

Læs mere

UDKAST. Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri. Indgået dato

UDKAST. Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri. Indgået dato UDKAST Udkast til partnerskabsaftale mellem Frederiksberg Kommune og Region Hovedstadens Psykiatri Indgået dato Indhold i partnerskabsaftalen: 1. Aftalens parter... 3 2. Formål... 3 3. Visioner for partnerskabet...

Læs mere

Udvalget for erhverv og beskæftigelse

Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget havde i 2018 en samlet driftsbevilling på 543,8 mio. kr. Der blev i årets løb givet en tillægsbevilling på 2,8 mio. kr., hvilket gav et samlet korrigeret

Læs mere

Region Midtjylland. Dagsorden. til Sundhedsstyregruppen 20. september 2019 Skriftlig orientering. Sundhed. 20. september 2019 /SUSSOR

Region Midtjylland. Dagsorden. til Sundhedsstyregruppen 20. september 2019 Skriftlig orientering. Sundhed. 20. september 2019 /SUSSOR Region Midtjylland Sundhed 20. september 2019 /SUSSOR Dagsorden til Sundhedsstyregruppen 20. september 2019 Skriftlig orientering Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Samarbejdsaftale om palliion 1 2

Læs mere

Økonomiske forudsætninger Økonomien i aftalen ser på landsplan og for Randers Kommune ud på følgende måde: Før, landsplan. Randers' andel 1,7 %

Økonomiske forudsætninger Økonomien i aftalen ser på landsplan og for Randers Kommune ud på følgende måde: Før, landsplan. Randers' andel 1,7 % Notat Vedrørende: Aftale om erhvervsfremme - konsekvenser for Randers Kommune Sagsnavn: Budget 2019-22 Sagsnummer: 00.01.00-A00-41-17 Skrevet af: Vibeke Nørrevang Løland, Dennis Jensen E-mail: vibeke.norrevang.loland@randers.dk

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Frivilligcenter Halsnæs. Stk. 2 Foreningens hjemsted følger sekretariatets adresse. 2 Formål Stk. 1. Foreningen har som

Læs mere

Bent Ersted Sørensen, Ejgil Mølgaard, Finn Løkkegaard, Ilse, Schødt, Poul Winckler, Uffe Østergård.

Bent Ersted Sørensen, Ejgil Mølgaard, Finn Løkkegaard, Ilse, Schødt, Poul Winckler, Uffe Østergård. Forum: Seniorrådsmøde Tid: Mandag den 3.3 2014 kl. 9-12 Sted: Rådhuset Værløse, Bryllupssalen Deltagere: Arne Ziegler, Lis Dybkjær, Uffe Østergård, Annie Klug, Bent Ersted Sørensen, Ejgil Mølgaard, Finn

Læs mere

Beredskabskommisionen

Beredskabskommisionen REFERAT Beredskabskommisionen Mødedato: Onsdag den 11-06-2008 Mødested: Solsikkevej 2 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Per Søeberg Fraværende: Bemærkninger: Tillægsaftale Kontrakt

Læs mere

Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005

Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005 Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005 Indledning Regeringens strukturreform ændrer danmarkskortet og opgavefordelingen mellem stat, amt og

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 314. Affaldsgebyrer gældende for erhverv i 2012 683 2 Medlemmer Knud Kristensen Jens Lauritzen

Læs mere

REFERAT. Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Mandag den 8. januar 2007 kl

REFERAT. Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Mandag den 8. januar 2007 kl REFERAT Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget Mandag den 8. januar 2007 kl. 16.00 på Frederikssund Rådhus i lokale nr. 311 Direktøren for Social-, arbejdsmarked og kommunikations kontor Mødedeltagere: Kim

Læs mere

UDKAST TIL KONTRAKT. mellem. (I det følgende: Kommunen) (I det følgende: Leverandøren)

UDKAST TIL KONTRAKT. mellem. (I det følgende: Kommunen) (I det følgende: Leverandøren) Socialforvaltningen Bilag 1 UDKAST TIL KONTRAKT mellem Københavns Kommune Socialforvaltningen Bernstorffsgade 17 1592 København V og (Leverandør) (I det følgende: Kommunen) (I det følgende: Leverandøren)

Læs mere

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Dragør Kommune Tårnby Kommune Aftale om forpligtende samarbejde Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Forord Dragør og Tårnby kommunalbestyrelser indgik i

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 24. januar 2017 Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 209, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 4. oktober 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 4. oktober 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 4. oktober 2006 Århus Kommune Erhvervsafdelingen Borgmesterens Afdeling 1. Resume Som en del af kommunalreformen overgår ansvaret

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 14 Bilag 1 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 14 Bilag 1 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 L 14 Bilag 1 Offentligt Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kontoret for Integrationspolitik J.nr. 2012-5048 dwp 23. august 2013 Notat de

Læs mere

Beskrivelsen skal belyse, hvordan den unge kan møde en tværgående indsats i den kommunale ungeindsats.

Beskrivelsen skal belyse, hvordan den unge kan møde en tværgående indsats i den kommunale ungeindsats. Social, Job og Sundhed Skole og Børn Sagsnr. 290007 Brevid. NOTAT: Organisering af en samlet kommunal ungeindsats Januar 2019 Indledning Processen for den fremtidige organisering af Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Seniorjob - orientering

Seniorjob - orientering 1 Nr. : Seniorjob - orientering Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 11/13708 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Indledning/Baggrund Lov om seniorjob har været gældende siden 1. januar 2008. Formålet

Læs mere

Notat. Udarbejdet af Job & Velfærd Sekretariatet, beskæftigelse

Notat. Udarbejdet af Job & Velfærd Sekretariatet, beskæftigelse Notat Lovforslag vedrørende kommunernes overtagelse af den statslige beskæftigelsesindsats i jobcentrene samt forsørgelsesudgifterne til forsikrede ledige. Udarbejdet af Job & Velfærd Sekretariatet, beskæftigelse

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE 2015 MELLEM BUSINESS FREDERICIA OG FREDERICIA KOMMUNE

SAMARBEJDSAFTALE 2015 MELLEM BUSINESS FREDERICIA OG FREDERICIA KOMMUNE SAMARBEJDSAFTALE 2015 MELLEM BUSINESS FREDERICIA OG FREDERICIA KOMMUNE Januar 2015 1. Aftalens parter Aftalens parter er Fredericia Kommune og Business Fredericia. 2. Formål Formålet med samarbejdsaftalen

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for: Kost- eller efterskoleophold efter servicelovens 52 a og Folkeskolelovens 20 og 22.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for: Kost- eller efterskoleophold efter servicelovens 52 a og Folkeskolelovens 20 og 22. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for: Kost- eller efterskoleophold efter servicelovens 52 a og Folkeskolelovens 20 og 22. Om kvalitetsstandarder En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 8. januar 2014 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Brian Franklin,

Læs mere

Forslag. Forslag vedr. vedtægter. Andre forslag

Forslag. Forslag vedr. vedtægter. Andre forslag Forslag Indkomne forslag til til Folkebevægelsen mod EUs landsmøde 30.-31. oktober 2010 på Jellebakkeskolen ved Århus Forslag vedr. vedtægter Forslag A1 Forslag om nye vedtægter for Folkebevægelsen mod

Læs mere

Mødet holdes onsdag den 12. august 2015 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes onsdag den 12. august 2015 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 2014-2017 Møde nr. 12-08-2015 Mødet holdes onsdag den 12. august 2015 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand - Nikolaj Bührmann (F),

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 04.12.06 kl. 18.30 i Job- og Erhvervsservice 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Præsentationsrunde...3 2. Godkendelse af forretningsorden...4

Læs mere

Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Dagsorden:

Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Dagsorden: Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Dagsorden og referat fra bestyrelsesmøde nr. 03/2018 -------------------- o ----------------- Mødedato: Tirsdag 19. juni 2018 kl. 16,30. Mødested: Havnekontoret

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Frivilligcenter Halsnæs. Stk. 2 Foreningens hjemsted følger sekretariatets adresse. 2 Formål Stk. 1. Foreningen har som

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden. 29. august 2018 kl. 08:30 Økonomiudvalgsværelset

Økonomiudvalget. Dagsorden. 29. august 2018 kl. 08:30 Økonomiudvalgsværelset Økonomiudvalget Dagsorden 29. august 2018 kl. 08:30 Økonomiudvalgsværelset Indholdsfortegnelse D. Orientering 12 Status på revisionsberetningen for 2017 3 2 12. Status på revisionsberetningen for 2017

Læs mere

Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13

Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13 Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13 Mellem Faxe Kommune Frederiksgade 9 4690 Haslev EAN-nr. Center for Udvikling: 5798007698386

Læs mere

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen.

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen. Dagsordenpunkt Placering af en institution til Forberedende Grunduddannelse i Beslutning Baggrund Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre indgik 13.10.2017

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 28. maj Mødetidspunkt: 12:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 209, Mødelokale Winnie Sørensen, Ali Qais, Dennis

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Udkast. Samarbejdsaftale

Udkast. Samarbejdsaftale 27-07-2007 Udkast Samarbejdsaftale Sagsnr. 2007-54567 Dokumentnr. 2007-255013 mellem Københavns Kommunes Socialforvaltning og Askovgården og Missionen blandt Hjemløse Om De to organisationers etablering

Læs mere

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2 Tillægsdagsorden Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Mandag den 11-06-2007 Kl. 12:00 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Morten S. Petersen, Niels Høite Hansen, Ulrik Sand Larsen, Per Ulrik Jørgensen, Bruno

Læs mere

RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Notat til Statsrevisorerne om orientering om nedlæggelsen af Kontaktudvalget for Offentlig Revision og videreførelsen af samarbejdet om revisionen af den offentlige sektor December 2008 RIGSREVISORS FAKTUELLE

Læs mere

Vedtægter. for. Center for Regional- og Turismeforskning. Godkendt af Bornholms Kommunalbestyrelse, den. Navn og hjemsted

Vedtægter. for. Center for Regional- og Turismeforskning. Godkendt af Bornholms Kommunalbestyrelse, den. Navn og hjemsted Vedtægter for Center for Regional- og Turismeforskning Godkendt af Bornholms Kommunalbestyrelse, den Navn og hjemsted 1 Center for Regional- og Turismeforskning er en selvejende forsknings- og udviklingsinstitution

Læs mere

Dagsorden for EKSTRAORDINÆRT møde i. Økonomiudvalget. Tirsdag d Id i udvalgsværelse II

Dagsorden for EKSTRAORDINÆRT møde i. Økonomiudvalget. Tirsdag d Id i udvalgsværelse II fjægerspris Kommune Økonom indvalget Side 1 Dagsorden for EKSTRAORDINÆRT møde i Tirsdag d. 24-02-2004 Id. 18.00 i udvalgsværelse II Deltagere: Ole Find Jensen formand Kirsten Andersen Lissi G. Pedersen

Læs mere

Vedtægter for Fonden Roskilde Sprogcenter

Vedtægter for Fonden Roskilde Sprogcenter Vedtægter for Fonden Roskilde Sprogcenter Juni 2008 Navn, hjemsted og formål 1 Fonden Roskilde Sprogcenter er en selvejende institution med hjemsted i Roskilde kommune. Fondens egenkapital udgøres af kontant

Læs mere

tillægsbevilling til afledt drift til rengøring på kr i budget 2000 og overslagsårene

tillægsbevilling til afledt drift til rengøring på kr i budget 2000 og overslagsårene Pkt.nr. 7 Flytning og indretning af PPR i fritidshjemmet Hjørnets bygning. 263445 Indstilling: Skoleudvalget overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler, der gives tillægsbevilling til rådighedsbeløb

Læs mere

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/ " 586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/ " 5<61%#%%86<6!/ 1#/%= "< !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:%

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/  586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/  5<61%#%%86<6!/ 1#/%= < !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:% ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+)$#),(%-#%.( */0%!% $%10% 2+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333,(%-#%.( #%-%!%2 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333 $# 56#2%% 2%//2

Læs mere

2. Godkendelse af skabelon for udviklingsplaner samt årsberetninger for klubber og byggelegepladser *

2. Godkendelse af skabelon for udviklingsplaner samt årsberetninger for klubber og byggelegepladser * Møde i Kultur- og Fritidsudvalget onsdag den 2. juni 2004, Kl. 08.00 i udvalgsværelse 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelser * 2. Godkendelse af skabelon for udviklingsplaner samt årsberetninger

Læs mere

Økonomiudvalg

Økonomiudvalg Økonomiudvalg 2018-2021 Referat 1. november 2018 kl. 16:00 Udvalgsværelse 1 - ekstraordinært møde Indkaldelse Sofia Osmani Sigurd Agersnap Henrik Bang Dorthe la Cour Mette Hoff Gitte Kjær-Westermann Søren

Læs mere

Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. tirsdag den 30. maj 2006, Kl. 13.00. i udvalgsværelse 1. Dagsorden INDHOLDSFORTEGNELSE

Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. tirsdag den 30. maj 2006, Kl. 13.00. i udvalgsværelse 1. Dagsorden INDHOLDSFORTEGNELSE Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget tirsdag den 30. maj 2006, Kl. 13.00 i udvalgsværelse 1 Dagsorden INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Konstitution under formandens ferie. 2 2... StatistikNyt marts 2006.

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN skoleåret /1

SKOLEBESTYRELSEN skoleåret /1 SKOLEBESTYRELSEN skoleåret 2017-18/1 Tid: Tirsdag den 29. august 2017, kl. 19.00 21.30 Sted: Strøbyskolen 1. sal Fraværende: Jacob og Bjarne og Emil fra elevrådet Ordstyrer: Ulf og Ulla Referat Referatet

Læs mere