Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 10. august 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 10. august 2011"

Transkript

1 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 10. august 2011 Kl. 17:00 hos Osted Idrætsforening, Engtoften 26, Osted, 4320 Lejre. Efterfølgende udvalgsmøde på Rådhuset i Allerslev.

2 Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden KF - Temadrøftelse KF - Orientering KF - Ansøgning om tilskud fra Pulje til andre kulturelle opgaver - Lejre Jazz KF - Ansøgning om tilskud fra Pulje til andre kulturelle opgaver - Spil Dansk KF - Handleplan, Kirke Hyllinge Hallen SSÆ - Velkomstpolitik i Lejre Kommune KF - Eventuelt...13

3 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 1 1. KF - Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 10/24020 Resumé: Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Indstilling: Beslutning Udvalget for Kultur & Fritid den : Godkendt.

4 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 2 2. KF - Temadrøftelse Sagsnr.: 10/24022 Resumé: A. Udvalget for Kultur & Fritid besøger Osted Idrætsforening, Engtoften 26, Osted, 4320 Lejre den 10. august 2011, kl Osted Idrætsforening viser udvalget faciliteterne. Oversigt over foreningsbesøg vedlægges som bilag. Selve udvalgsmødet afholdes på Rådhuset i Allerslev. Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Indstilling: Bilag: 1. Oversigt - besøg på idrætsbaner, OIF Beslutning Udvalget for Kultur & Fritid den : Drøftet.

5 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 3 3. KF - Orientering Sagsnr.: 10/24014 Resumé: A. Roskilde Museum fremsender årsberetning og årbog for Roskilde Museum for det forløbne år. Årsberetning og årbog uddeles på mødet. B. Notat vedrørende nytilflytteres mulighed for gratis adgang til Sagnlandet, vedlagt. C. Domus Felix fremsender regnskab for 2010 og budget for Regnskab 2010 og budget 2011 er vedlagt. D. Kulturaftale , er vedlagt. E. Notat vedrørende Lejre Kommunes abonnement på Falck redning mm., vedlagt. F. Notat vedrørende priseksempel på opførelse af ny idrætshal, vedlagt. Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Indstilling: Bilag: 1. Kulturaftale Domus Felix - Regnskab Domus Felix - Budget Notat Sagnlandet 5. Notat vedr Falck abonnement 6. Notat - priseksempel på ny idrætshal Beslutning Udvalget for Kultur & Fritid den : Taget til orientering.

6 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 4 4. KF - Ansøgning om tilskud fra Pulje til andre kulturelle opgaver - Lejre Jazz 2011 Sagsnr.: 11/13146 Resumé: Lejre Jazz søger om tilskud til afholdelse af 4 koncerter og 2 jamsessions i løbet af sæson 2011/12. Der søges om underskudsgaranti på kr. Sagsfremstilling: Lejre Jazz er en forening, hvis formål er at arrangere og afholde jazzkoncerter i Domus Felix. Lejre Jazz har afholdt fire koncerter og 2 jamsessions i sæson 2010/11 og ved indvielse af et nyt flygel i Domus Felix har Lejre Jazz også afholdt en koncert med den klassiske pianist Ulrich Stærk. Lejre Jazz oplyser, at både koncerter og jamsessions har været en succes med omkring tilhørere til koncerterne og lidt færre til jamsessions. Foreningen har ca. 154 medlemmer. Administrationens vurdering: Administrationen gør opmærksom på, at ansøgningen opfylder kriterierne for at kunne søge om tilskud fra "Pulje til andre kulturelle opgaver". Det vil sige, at arrangementet er lokalt forankret, tilbuddet er åbent og ikke kommercielt. Økonomi og finansiering: Der søges om underskudsgaranti på kr. Sidste år bevilgede Udvalget for Kultur & Fritid en underskudsgaranti på kr. Af regnskabet fremgår det, at foreningen havde udgifter på kr. og indtægter på kr. Hvilket betyder et overskud på kr. Regnskab for Foreningen har ikke fremsendt budget for kommende arrangement. Administrationen oplyser, at der i budget 2011 for "Pulje til andre kulturelle opgaver", er kr., hvoraf kr. er disponeret. Herefter er der kr. til rådighed. Beslutningskompetence: Udvalget for Kultur & Fritid Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at sagen drøftes. Bilag: 1. Ansøgning 2. Økonomisk oversigt puljen 3. Regnskab 2010 Beslutning Udvalget for Kultur & Fritid den :

7 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 5 Der bevilliges en underskudsgaranti på kr. fra Pulje til andre kulturelle opgaver.

8 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 6 5. KF - Ansøgning om tilskud fra Pulje til andre kulturelle opgaver - Spil Dansk 2011 Sagsnr.: 11/13177 Resumé: Administrationen har modtaget en ansøgning fra Foreningen Sangskrivere, af den 14. juni 2011, om tilskud på kr. til arrangementet Spil Dansk Kommune Sagsfremstilling: Foreningen Sangskrivere er en kulturel forening i Lejre Kommune, med ca. 80 regionale komponister, musikere og tekstforfattere. Foreningen Sangskrivere oplyser, at Lejre Kommune nu har mulighed for at blive en af de 25 kommuner, som er Spil Dansk Kommuner i Bag denne mulighed står en gruppe af foreninger og institutioner: Lejre Musikskole, Lejre Bibliotekerne, Kulturkaravanen og Sangskriverklubben. Som Spil Dansk Kommune modtager Lejre Kommune en såkaldt "kommunepakke" fra KODA: kr. i støtte til musikhonorar. En gratis koncert for enten pensionister eller skolebørn. Et "sang-kit" til to folkeskoler med sangbog og CD ere. Vi er med i lodtrækning blandt de 25 kommuner om: 3 skolekoncerter, 2 jazzkoncerter, en 3 dages komponistworkshop for 5-7 klasse, 4 klassesæt af sangbøger, 2 klassesæt MGP CD ere samt yderligere 4 valgfri koncerter. Desuden får styregruppen bag Spil Dansk en gratis hjemmeside, T-shirts, plakater og meget mere. Musikskolen og Sangskrivere støtter med arbejdskraft, mens Kulturkaravanen og Lejre Bibliotekerne støtter med orkester og arrangement. Arrangementet afholdes torsdag den 27. oktober 2011 i Hvalsø Kulturhus. Spil Dansk Dagen er dansk musiklivs årlige festdag. Den fejres hvert år på den sidste torsdag i oktober. Spil Dansk Dagen er en fast tradition i dansk musikliv siden 2011, der vil på Spil Dansk Dagen være op til arrangementer fordelt over hele Danmark. Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at ansøgningen opfylder kriterierne for at kunne ansøge om tilskud fra "Pulje til andre kulturelle opgaver". Det vil sige, at arrangementet er lokalt forankret, tilbuddet er åbent og ikke kommercielt. Økonomi og finansiering: Foreningen søger om tilskud på kr. I 2009 blev der bevilget en underskudsgaranti på kr. I 2010 blev der ikke ansøgt. Administrationen oplyser, at der i budget 2011 for "Pulje til andre kulturelle opgaver" er kr., hvoraf kr. er disponeret. Herefter er der kr. til rådighed. Beslutningskompetence: Udvalget for Kultur & Fritid

9 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 7 Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at sagen drøftes. Bilag: 1. Ansøgning 2. Økonomisk oversigt puljen 3. Budget 2011 Beslutning Udvalget for Kultur & Fritid den : Der bevilliges tilskud på kr. fra Pulje til andre kulturelle opgaver.

10 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 8 6. KF - Handleplan, Kirke Hyllinge Hallen Sagsnr.: 11/14925 Resumé: Kirke Hyllinge Hallen har oparbejdet et underskud på kr. Underskuddet skyldes primært de kolde vintre samt et merforbrug på lønkontoen. Endvidere er det nødvendigt at slibe og lakere gulvet i hallen. Dette udføres i sommeren 2011, og udgør en yderligere udgift på kr. Samlet beløber merforbruget sig til kr. Ledelse og bestyrelse fremlægger i enighed handleplan for afvikling af samlet merforbrug. Sagsfremstilling: Som konsekvens af den nye struktur vedrørende bemanding af hallerne, bliver disse fremover betjent af teams, der åbner/lukker flere haller. Dette frigør midler. Ledende halinspektør og bestyrelsesformanden peger på, at kr. afvikles fra den centrale lønkonto senest ultimo Kirke Hyllinge Hallens nuværende lønbudget er på kr. Der udestår herefter et underskud på kr. Dette underskud afvikles fra kontoen "aktivitetsbaserede udgifter", den indvendige vedligeholdelseskonto, over 3 år. Bestyrelsesformanden peger på, at den ordinære drift og indvendig vedligeholdelse af hallen gennem de sidste par år har krævet ca kr./år og dette beløb dækker den løbende drift, indvendig vedligeholdelse og udskiftninger svarende til den løbende nedslidning. Bestyrelsesformanden samt ledende halinspektør gør opmærksom på, at hallen er i dårlig stand, og at det kan få konsekvenser for den øvrige pleje af hallen, at nedsætte budgettet til indvendig vedligeholdelse. Bestyrelsen har udarbejdet en uddybet handleplan der forholder sig til den fremtidige drift af hallen og ønsker et snarligt dialogmøde med udvalget med henblik på at uddybe de langsigtede perspektiver for drift af hallen. Administrationens vurdering: Administrationen finder handleplanen realistisk. Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Udvalget for Kultur & Fritid Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at handleplanen godkendes. 2. at bestyrelsen for Kirke Hyllinge Hallen inviteres til dialogmøde med henblik på uddybning af handleplanens langsigtede mål. Bilag: 1. Handleplan

11 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 9 Beslutning Udvalget for Kultur & Fritid den : Indstillingerne tiltrådt.

12 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side SSÆ - Velkomstpolitik i Lejre Kommune Sagsnr.: 10/10986 Resumé: Velkomstudvalget, et ad hoc udvalg bestående af politikere og interessenter, har udarbejdet et forslag til en Velkomstpolitik. En politik der skal sikre en ordentlig velkomst til udenlandske borgere i Lejre Kommune. Velkomstudvalget har endvidere udarbejdet et forslag til en implementeringsplan, som er et forslag til, hvordan selve politikken efterleves og forankres i Lejre Kommune. Politikken og implementeringsplanen forelægges til politisk drøftelse og kommentering i de politiske fagudvalg inden udsendelse til en bred høringsdebat hos interessenter. Sagsfremstilling: Den 30. august 2010 godkendte Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune procesplanen for udarbejdelse af en integrationspolitik benævnt Velkomstpolitik, herunder oprettelse af et politisk ad hoc udvalg efter Styrelseslovens 17 stk. 4. Det politiske ad hoc udvalg benævnt Velkomstudvalget skulle forestå udarbejdelsen af en Velkomstpolitik samt en implementeringsplan. Den 25. oktober 2010 udpeger Kommunalbestyrelsen medlemmerne til Velkomstudvalget samt godkender kommissorier for henholdsvis udvalget og en styregruppe, der etableres for at understøtte processen med udarbejdelse af en Velkomstpolitik og en implementeringsplan. Velkomstudvalget skulle bestå af en politisk repræsentant fra alle fagudvalg, herunder også fra Økonomiudvalget samt af 3 ikke politiske interessenter. Velkomstpolitikken skulle således udarbejdes i et bredt samarbejde med en række relevante interessenter, herunder repræsentanter fra: Beskæftigelsesrådet, administrative repræsentanter fra alle direktørområder, repræsentanter fra Lejre Kommunes virksomheder (børnehaver, skoler, sundhedsplejen mv.), repræsentanter fra kulturforeninger/bestyrelser, repræsentanter fra de frivillige foreninger og interesseorganisationer, repræsentanter fra målgruppen. Disse repræsentanter har enten været repræsenteret i Velkomstudvalget, i styregruppen eller inddraget i en direkte dialog på møde i december 2010, og har således i større eller mindre grad været direkte involveret i hele processen omkring udarbejdelse af en Velkomstpolitik. Velkomstudvalget har besluttet, at alle de politiske fagudvalg skal have mulighed for at drøfte det udarbejdede forslag til en Velkomstpolitik og implementeringsplan inden forslagene sendes ud til høring blandt alle interessenter i Lejre Kommune. Velkomstpolitikken er bygget op omkrig en vision, nogle værdier og målsætninger, hvilket omhandler det Lejre Kommune vil med en politik på dette område. Dernæst følger en oplistning af det Lejre Kommune vil gøre for de nye udenlandske borgere - dog stadig på et overordnet niveau, så det beskriver en række målsætninger for Lejre Kommunes forskellige virksomhedsområder og for hvordan Lejre Kommune ønsker at frivillige, erhvervslivet og kultur- og fritidsområdet kan være med til at støtte op om arbejdet med at byde nye udenlandske borgere velkommen. Endelig indeholder politikken et evalueringspunkt, der skal sikre at der aktivt arbejdes med Velkomstpolitikken og at Lejre Kommune vil blive målt på effekten af indsatsen. Implementeringsplanen skal ses i direkte sammenhæng med politikken, da det er planen, der skal sikre, at politikken omsættes fra ord til handling. Særligt for implementeringsplanen skal nævnes den foreslåede samarbejdsorganisation, - en tværgående og tværfaglig enhed, der skal sikre forankringen af politikken i hele Lejre

13 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 11 Kommune og være med til at sikre fremdrift og iværksættelse af nye initiativer på området. Samarbejdsorganisationen sammensættes med repræsentation fra relevante administrative enheder (Borgerservice, Social/familie, Jobcenter, Ejendomsdrift og Servicecenter), relevante kommunale virksomheder (Skole, UU, Ungdomsskolen, SFO, BH) og to repræsentanter fra de frivillige foreninger. Formanden for den tværgående samarbejdsorganisation er chefen for Center for Social & Familie. Den tværgående samarbejdsorganisation referere til Udvalget for Job & Arbejdsmarked. Samarbejdsorganisationen mødes som minimum to gange årligt. Kommissorium for samarbejdsorganisationen skal udarbejdes. Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at Velkomstpolitikken er blevet til i et tæt samarbejde mellem politikerne i Lejre Kommune, Lejre Kommunes virksomhedsområder og en bred gruppe af interessenter. Endvidere er det administrationens vurdering, at den foreslåede samarbejdsorganisation, der skal være med til at sikre at politikken efterleves i praksis, er med til at understøtte at velkomst og integration er en tværgående opgave, der skal samarbejdes omkring. At etableringen af en samarbejdsorganisation vil være med til at sende et klart signal om, at man i Lejre Kommune ved en fælles indsats på tværs af fagligheder, virksomheder og institutioner, kan komme længere og opnå bedre resultater, end hvis alle arbejder hver for sig. Økonomi og finansiering: Som udgangspunkt afholdes udgifter forbundet med velkomsten og integrationen af udenlandske borgere inden for de eksisterende budgetter. Såfremt der iværksættes særlige tiltag eller ønskes igangsat konkrete projekter, ansøges der om midler hertil, enten i forbindelse med budgetvedtagelsen, eller ved at ansøge om eksterne puljemidler. Beslutningskompetence: Velkomstpolitikken sendes til høring via fagudvalgene. Velkomstpolitikken med høringssvar vil efterfølgende blive forelagt Kommunalbestyrelsen til beslutning. Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at udvalgene drøfter forslaget til en Velkomstpolitik og implementeringsplanen 2. at udvalgene sender sagen til høring hos interessentgruppen. Bilag: 1. Velkomst til udenlandske borgere - en politik 2. Implementeringsplan Velkomstpolitik Beslutning Udvalget for Social, Sundhed & Ældre den : Indstillingerne godkendt. Beslutning Udvalget for Job & Arbejdsmarked den : Indstillingerne godkendt.

14 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side 12 Afbud: Jens K. Jensen Beslutning Udvalget for Børn & Ungdom den : Indstillingerne anbefales. Beslutning Udvalget for Kultur & Fritid den : Indstillingerne tiltrådt. Beslutning Udvalget for Teknik & Miljø den : Indstilling anbefales

15 Lejre Kommune Udvalget for Kultur & Fritid Side KF - Eventuelt Sagsnr.: 10/24016 Resumé: Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Indstilling: Beslutning Udvalget for Kultur & Fritid den : Intet.

16 Bilag: 2.1. Oversigt - besøg på idrætsbaner, OIF Udvalg: Udvalget for Kultur & Fritid Mødedato: 10. august Kl. 17:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 67936/11

17 Udvalget for Kultur & Fritid - Besøg på idrætsanlæg 2011 Dato Sted Bemærkninger 11. maj Hvalsø IF Fodbold Møllebjergvej 28, 4330 Hvalsø Kontaktperson: Poul Nielsen 8. juni 2011 Kr. Hyllinge Idrætsforening Stationsvej 14, 4070 Kr. Hyllinge Kontaktperson: Torben Olsen 10. august 2011 Osted Idrætsforening Engtoften 26, Osted, 4320 Lejre Kontaktperson: Jens P. Andersen Tlf Klubhus Møllebjergvej er kommunalt med driftsaftale mansds opvisningsbane (kun til kampe - ca. 35 hold spiller kampe i løbet af en sæson) 2 11-mands baner 2 9-mands baner 3 7-mands baner 2 5-mands baner På banerne spilles der både kampe og træning fra kl. ca På 5-mands banerne er der træning. Klubben har endvidere en grusbane som benyttes i vintersæson og Petanqueklubben bruger den i resten af sæsonen, samt om formiddagen i vinterperioden. Klubben har ca. 550 medlemmer der spiller på anlægget alle ugens 7 dage. Klubhus Stationsvej er kommunalt og kommunen afholde driftsudgifterne. Bøffen Stationsvej ejes af foreningen. Foreningen modtager lokaletilskud i henhold til folkeoplysningsloven. 1 træningsbane 1 7-mands bane 1 11-mands bane Træningsbanen bruges i højsæsonen (marts-juni og august-oktober) typisk mandag til torsdag fra kl og om vinteren bruges den 3 aftner om ugen fra kl mands banen bruges mandag til torsdag fra kl Derudover spilles der ofte kampe fredag og lørdag. 11-mands banen bruges i sæsonen ofte til kampe et par aftner om uges samt lørdag/søndag. Klubbens fodboldafdeling består af 286 medlemmer, heraf 227 under 25 år. Klubhus Engtoften er kommunalt med driftsaftale. Fodboldbaner: 1 11-mands opvisningsbane, 2 11-mands baner, 1 9-mands bane, 3 7-mands baner, 5 5-mands baner, 5 3-mands baner og 1 11-mands "slagge bane". Der trænes og spilles kampe alle dage i ugen, på nær enkelte fredage. Klubben har ca. 450 fodboldspillere.

18 Udvalget for Kultur & Fritid - Besøg på idrætsanlæg 2011 Tennisbaner: 2 tennisbaner hvor der spilles kampe alle ugens dage. Klubben har ca. 125 medlemmer, der spiller på banerne pr. uge. Petanque: Der trænes og spilles kampe 6 dage om ugen med ca. 150 spiller om ugen. Motion: Klubben har et motionslokale med fitness maskiner. Ca. 250 medlemmer benytter lokalet om ugen. Økonomi: Osted Idrætsforenings samlede budget er på kr. i september 2011 Gevninge Idrætsforening Kontaktperson: Peter Rasmussen 2012 Lejre Idrætsforening Bispegårdsvej 2, 4320 Lejre Kontaktperson: Jan Lenander 2012 Bramsnæs Idrætsforening Elverdamsvej Kr. Hyllinge Kontaktperson: Foreningen har klublokaler i hallen mands baner 2 7-mands baner 3 5-mands baner 2 tennisbaner Sæson starter i marts og slutter i november (1 herrehold spiller igennem hele vinteren). Der spilles fra ca. kl Klubben har ca. 75 fodboldspillere. Foreningen har klublokaler i hallen mands baner 4 7-mands baner 2 5-mands baner 4 3-mands baner Klubben har ca. 330 fodboldspillere Foreningen har klublokaler i hallen mands kampbane 1 11-mands træningsbane 1 9-mands bane (opstreget i 11-mandsbanen) 1 7-mands bane (opstreget i 11-mandsbanen) 2 5 mands baner der er dog ingen der spiller på dem pt. Banerne benyttes tirsdag, onsdag og torsdag samt til kampe lørdag.

19 Udvalget for Kultur & Fritid - Besøg på idrætsanlæg Såby Fodbold Egevej 6, 4060 Kr. Såby Kontaktperson: Seniorer spiller ude fra vinterferie til efterårsferie. Ungdomsholdene starter lig før påske og OldBoys spiller ude hele året. Herudover bruger skolen arealet næsten dagligt i sæsonen. Foreningen har klublokaler i hallen.

20 Bilag: 3.1. Kulturaftale Udvalg: Udvalget for Kultur & Fritid Mødedato: 10. august Kl. 17:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 65548/11

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54 Bilag: 3.2. Domus Felix - Regnskab 2010 Udvalg: Udvalget for Kultur & Fritid Mødedato: 10. august Kl. 17:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 65541/11

55

56 Bilag: 3.3. Domus Felix - Budget 2011 Udvalg: Udvalget for Kultur & Fritid Mødedato: 10. august Kl. 17:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 65544/11

57

58 Bilag: 3.4. Notat Sagnlandet Udvalg: Udvalget for Kultur & Fritid Mødedato: 10. august Kl. 17:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 67400/11

59 NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej Hvalsø T F H Børn Unge & Kultur D E infr@lejre.dk Vedr. Årskort til Sagnlandet til tilflyttere til Lejre Kommune Dato: 27. juni 2011 J.nr.: 10/3257 Kommunalbestyrelsen tiltrådte den 27. september 2010 indstillingen om, at der bevilges kr. således, at der tilbydes nytilflyttere adgang til Sagnlandet frem til 1. oktober På kommunens hjemmeside er der, under fanebladet Ny i Lejre Kommune et punkt der handler om gratis oplevelser i Lejre Kommune. På hjemmesiden står der, at nytilflyttere kan møde op på Borgerservicecentret i Hvalsø og få udleveret fribilletter til Sagnlandet. Ifølge Borgerservicecentret er der pr. 31. maj 2011 udleveret 58 voksenbilletter og 16 børnebilletter.

60 Bilag: 3.5. Notat vedr Falck abonnement Udvalg: Udvalget for Kultur & Fritid Mødedato: 10. august Kl. 17:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 67424/11

61 NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej Hvalsø T F H Børn Unge & Kultur D E infr@lejre.dk Dato: 25. juni 2011 J.nr.: Vedr. Lejre kommunes abonnement på Falck Lejre Kommune har abonnement på Falck redning. Abonnementet dækker: Autohjælp, bjærgning, starthjælp/igangsætning, punktering/døroplukning, vejservice, stormskade og dyreredning Lejre Kommune betaler et grundgebyr på kr , (2010 pris). Herudover er der nogle institutioner der selv har tegnet særlige abonnementer, hvor vi ikke kender prisen. Endvidere er der rekvireret forbindingsstoffer for kr. i I 2010 var der følgende ydelser: Beskrivelse Antal Dyreredninger 57 Autohjælp 23 Bjærgning (blød jord/grøft) 12 Starthjælp og igangsætning 3 Punktering/døroplukning 2 Vejservice (nødreparation) 2

62 Bilag: 3.6. Notat - priseksempel på ny idrætshal Udvalg: Udvalget for Kultur & Fritid Mødedato: 10. august Kl. 17:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 67828/11

63 NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej Hvalsø T F H Børn Unge & Kultur E Dato: 4. juli 2011 J.nr.: Hvad koster en ny idrætshal? Nedenstående priseksempler er uden byggegrund, og det er en forudsætning, at grunden er byggemodnet. En funktionel hal med muligheder for diverse brug vil koste ca til Målet på en hal afhænger af hvad der skal være i den. Men normalt er et gulv i en hal ca. 29 x 50 meter. Prisen vil så være: En tom hal ca En hal som har en skole funktion En hal som bliver bygget sammen en eksisterende hal, hvor man kan bruge omklædningsrum Skal det være et helt nyt hal projekt med alt inkl.: Fast inventar, springgrav, håndbold, tennis, badminton, plus sidde pladser, café område og omklædningsrum. En hal som er tidssvarende Priserne er cirka priser.

64 Bilag: 4.1. Ansøgning Udvalg: Udvalget for Kultur & Fritid Mødedato: 10. august Kl. 17:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 65738/11

65 Ina Frederiksen Lejre Kommune Kultur & Fritid Lejre Jazz - V/Jens Hartmann Møllevej Lejre jenshartmann@ .dk Ansøgning om underskudsgaranti til Lejre Jazz sæson 2011/12 Lejre, den 9. juni 2011 Kære Ina Frederiksen Lejre Jazz har netop afsluttet anden sæson og med succes. Vi har afholdt fire koncerter og to jamsessions. Ved indvielsen af et nyt flygel i Domus Felix har vi desuden afholdt koncert med den klassiske pianist Ulrich Stærk arrangeret i samarbejde med Domus Felix og Lejre Kunstforening. Koncerterne har igen i år været af højeste musikalske niveau og med professionelle musikere. Med vores jam-session har vi været med til at styrke det lokale musikliv, og give musikere i Lejre og omegn muligheden for at komme og spille og skabe nye kontakter og musikalske relationer. Både koncerter og jam-sessions har været rigt besøgt. Omkring tilhørere til koncerter og lidt færre til vores jam-sessions. Vores medlemstal er nu oppe på 154 Målet er at afholde fire koncerter og to jamsessions i løbet i den kommende sæson. Alle elever fra Lejre Musikskole har fri entre. På trods af et rigtig pænt antal publikummer til vores koncerter, er vi fortsat afhængige af underskudsgarantien fra Lejre Kommune. Det koster naturligvis at booke et orkester med professionelle musikere og sammen med udgifter til leje af Domus Felix, KODA-afgift samt stemning af flygel er økonomien knap. Vi søger derfor Lejre Kommune om en underskudsgaranti på kr ,- Vi håber at Lejre Kommune vil støtte Lejre Jazz, så vi fortsat kan tilbyde lejreborgere musikalske oplevelser af høj kvalitet.

66 Jeg kan tilføje at Lejre Jazz sammen med foreningen Domus Felix har stået bag anskaffelsen af et nyt (brugt) flygel til Domus Felix sponseret af K.E. Byrial Jacobsens Fond. Desuden har vi i Lejre Jazz købt et scene-tæppe til Domus Felix, som kan forbedre de akustiske forhold samt opdele de to sektioner i den store sal. Tæppet er sponseret af Tuborg-Fonden. Pris 7000,- kr. Regnskab gennemgås af ekstern revisor d. 14/6 og vil blive eftersendt. Med venlig hilsen Jens Hartmann (Formand Lejre Jazz)

67 Bilag: 4.2. Økonomisk oversigt puljen Udvalg: Udvalget for Kultur & Fritid Mødedato: 10. august Kl. 17:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 65916/11

68

69 Bilag: 4.3. Regnskab 2010 Udvalg: Udvalget for Kultur & Fritid Mødedato: 10. august Kl. 17:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 67705/11

70 Regnskab for Lejre Jazz, periode: juli 2010 til juli 2011 udgift indtægt Indtægter bar/entre 38522,5 underskudsgaranti i alt Udgifter Varekøb 2983,45 Honorar Koda 3674 Felix 3400 Div 1404 i alt 50461, ,5 Resultat 3061,05 Som det fremgår af ovenstående regnskab for perioden juli 2010 til juli 2011, har Lejre Jazz et overskud på kr

71 Bilag: 5.1. Ansøgning Udvalg: Udvalget for Kultur & Fritid Mødedato: 10. august Kl. 17:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 65823/11

72 Hvalsø den 14. juni 2011 Udvalget for Kultur & Fritid Lejre Kommune Ansøgning: Lejre Kommune som Spil Dansk Kommune 2011 Lejre Kommune har nu muligheden for at blive en af de kun 25 danske kommuner, som er Spil Dansk Kommuner i Bag denne mulighed står en gruppe af foreninger og institutioner: Lejre Musikskole, Lejre Bibliotekerne, Kulturkaravanen samt Sangskriverklubben. Som Spil Dansk Kommune modtager Lejre en såkaldt kommunepakke fra KODA: kr. i støtte til musikerhonorar En gratis koncert for enten pensionister eller skolebørn Et sang-kit til to folkeskoler med sangbog og CDere Vi er med i lodtrækning blandt de 25 kommuner om: 3 skolekoncerter, 2 jazzkoncerter, en 3 dages komponistworkshop for 5-7- klasse, 4 klassesæt af sangbøger, 2 klassesæt MGP Cdere samt yderligere 4 valgfri koncerter. Desuden får styregruppen bag Spil Dansk en gratis hjemmeside, T-shirts, plakater og meget mere. KODA sætter dog en vis medfinansiering som betingelse, og derfor ansøger Styregruppen om kr. fra Udvalget for Kultur & Fritid. Herudover støtter musikskolen og Sangskrivere med arbejdskraft, mens Kulturkaravanen og bibliotekerne støtter med orkester og arrangement. Andre bidrag en sandsynlige. Dog er vi overbeviste om, at jo flere lokale kræfter der involveres, jo stærkere vil der dannes kontakter og netværk på tværs af kommunen og udover kommunegrænserne. Herved kan Spil Dansk 2011 blive et bidrag til Lejre Kommune som en oplevelseskommune. Selve Spil Dansk dagen afvikles torsdag den 27. oktober, og den tænkes afviklet i Hvalsø Kulturhus med adgang for alle borgere. Flere af arrangementerne kan ligge i ugerne før og andre steder i kommunen. I den sammenhæng skal det nævnes, at vi planlægger at styrke netværket af komponister, musikere og sangskrivere i Lejre Kommune og omegn gennem efterfølgende kurser og workshops. På den måde kan kommunen måse blive arnested for ny dansk musik - alt sammen til glæde for kommunens udvikling fremover. Med venlig hilsen På Styregruppens vegne Mikael B. Hansen formand for Sangskrivere. Kjærsager Hvalsø

73 Bilag: 5.2. Økonomisk oversigt puljen Udvalg: Udvalget for Kultur & Fritid Mødedato: 10. august Kl. 17:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 65899/11

74

75 Bilag: 5.3. Budget 2011 Udvalg: Udvalget for Kultur & Fritid Mødedato: 10. august Kl. 17:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 65927/11

76 Foreløbigt budget for Spil Dansk 2011 Indtægter: KODA støtte kr. Hvalsø Kulturhus kr. Lejre Bibliotekerne kr. Sponsorer kr. Ansøgt kommunestøtte kr. I alt kr. Udgifter: Musikerhonorarer kr. Leje af udstyr, transport, KODA afregning kr. Annoncer kr. Plakat kr. I alt kr. Desuden bidrager Lejre Musikskole med sekretærbistand beregnet til kr. Mikael Bent Hansen på vegne af styregruppen bag Spil Dansk 2011

77 Bilag: 6.1. Handleplan Udvalg: Udvalget for Kultur & Fritid Mødedato: 10. august Kl. 17:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 78621/11

78

79

80 Bilag: 7.1. Velkomst til udenlandske borgere - en politik Udvalg: Udvalget for Kultur & Fritid Mødedato: 10. august Kl. 17:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 59433/11

81 Velkomst til udenlandske borgere en politik. Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune vil med denne Velkomstpolitik sætte fokus på måden vi byder nye udenlandske borgere velkommen på. En ordentlig velkomst er af afgørende betydning for om en nytilflytter føler sig velkommen og om man som ny borger i Lejre Kommune føler sig inviteret med i fællesskabet. Hvert år flytter mange nye borgere til kommunen og en del af dem kommer fra udlandet. De skal sikres en ordentlig velkomst. Med velkomstpolitikken bliver der sat særligt fokus på indvandrere og de borgere, der er flygtet hertil fra andre lande og som har en stor udfordring i at komme videre i livet. Et væsentligt fundament for Velkomstpolitikken er, at lokalsamfundet, herunder særligt de frivillige organisationer, vil være med til at byde velkommen og indgå i et samarbejde med Lejre Kommune. Det vil vi Vision Vi vil arbejde for: At alle nye udenlandske borgere føler sig velkomne i Lejre Kommune, og at de føler sig som en aktiv del af samfundet, hvor der er plads til mangfoldighed Værdier Forskellighed skal respekteres. Forskellighed kan være inspirerende og udfordrende. Den skal vi nyde, glædes over og have gavn af i Lejre Kommune Velkomsten skal bygge på de demokratiske værdier, som er fundamentet for vores samfund og som Lejre Kommune ledes efter Velkomsten skal bygges op omkring: Naboskab, fællesskab, hjertelighed, nysgerrighed og af næstekærlighed og interesse for hinanden i en globaliseret verden Målsætninger Kommunalbestyrelsen har som mål: At alle i Lejre Kommune; medarbejdere, de frivillige, foreningslivet, diverse råd som f.eks. menighedsråd og erhvervsråd, og borgerne, tager del i at sige velkommen. Det gælder om at skabe opmærksomhed om velkomst At det kræver en fælles tværgående indsats at tage godt imod nye udenlandske borgere At udenlandske borgere, der flytter til Lejre Kommune trives og bliver boende At udenlandske borgere, der er flygtninge, modtages individuelt af Lejre Kommune At inddrage de frivillige organisationer i en tættere dialog om indsatsen i forhold til flygtninge og indvandrere Det gør vi Velkomst Alle får en velkomsthilsen fra Lejre Kommune

82 Velkommen til job eller iværksætteri At være en del af arbejdsmarkedet er af meget stor betydning for at blive en aktiv medborger og samfundsborger. Lejre Kommune vil arbejde for at skabe jobs til nye udenlandske borgere Lejre Kommune ønsker at flygtninge i deres integrationsperiode skal blive tilknyttet arbejdsmarkedet Lejre Kommune vil i dialog med virksomheder i kommunen, med henblik på mulighederne for at etablere mindre jobs til flygtninge i deres integrationsperiode og for at understøtte mulighederne for etablering af netværk i lokalsamfundet Velkommen til et godt børneliv Skoler, SFO og daginstitutioner har en betydelig rolle i integrationsindsatsen. De tager ansvar for og deltager aktivt i arbejdet med at byde udlændinge og deres børn velkommen. Den enkelte skole, SFO og daginstitution formulerer en strategi for, hvordan ledelsen, personale, børn og forældre bidrager til integration af udlændinge Lærere og pædagoger tager ansvar for at udenlandske børn og forældre bliver en del af fællesskabet i skoler, SFO og daginstitutioner Velkommen til boligen Flygtninge tilbydes en fast bolig, så hurtigt som muligt og i nærheden af relevante netværk Lejre Kommune udarbejder retningslinjer for placering af boliger til flygtninge. Der skal bl.a. tages hensyn til borgernes adgang til skole, daginstitutioner, indkøb, netværk og transportmulighed Velkommen til kultur og foreningsliv Lejre Kommune vil i samarbejde med de frivillige finde egnede netværk, aktiviteter og lokaliteter, interne som eksterne, der kan danne ramme om fælles aktiviteter for flygtninge og indvandrere Alle foreninger opfordres til at gøre sig tanker om, hvordan de medvirker til at byde udenlandske borgere velkommen Bibliotekerne er en ramme for information og viden og bidrager til netværksdannelse Frivillige støtter nye udenlandske borgere Velkomstpolitikken skal give flere folk lyst til at melde sig som frivillig og dermed være med til at yde en direkte indsats med at hjælpe flygtninge og indvandrere i Lejre kommune Der skal være et tydeligt samspil mellem Lejre Kommune og de frivillige, når der skal siges velkommen, så indsatsen er velkoordineret Borgere med udenlandsk baggrund opfordres til at hjælpe nye udenlandske borgere, med viden og gode råd eller anden støtte Det vil vi gerne måles på Når Velkomstpolitikken skal evalueres i 2014, vil Lejre Kommune spørge borgere, de frivillige, virksomhederne, foreningerne og andre der er involveret i arbejdet med at byde udenlandske borgere velkommen om, hvad der er gået godt og hvad der er gået mindre godt i denne indsats.

83 Bilag: 7.2. Implementeringsplan Velkomstpolitik Udvalg: Udvalget for Kultur & Fritid Mødedato: 10. august Kl. 17:00 Adgang: Åben Bilagsnr: 67602/11

84 Implementeringsplan for Velkomstpolitikken i Lejre Kommune Lejre Kommune juli 2011 Nedenstående er Velkomstudvalgets implementeringsplan for Velkomstpolitikken Implementeringsplanen skal sikre, at den besluttede politik på området efterleves i praksis, og for Velkomstpolitikken betyder det, at det skal sikres, at Lejre Kommune byder udlændinge, herunder flygtninge og indvandrere ordentlig velkommen. Politikerne skal sikre at udenlandske borgere, der bosætter sig i Lejre Kommune, føler sig som en aktiv del af samfundet, og at der er plads til mangfoldighed i kommunen. Samarbejdsorganisation Det er Velkomstudvalgets forslag, at indsatsen omkring velkomsten/integration skal sikres gennem en tværgående tværfaglig samarbejdsorganisation. Samarbejdsorganisationen sammensættes med repræsentation fra relevante administrative enheder (Borgerservice, Social/familie, Jobcenter, Ejendomsdrift og Servicecenter), relevante kommunale virksomheder (Skole, UU, Ungdomsskolen, SFO, BH) og to repræsentanter fra de frivillige foreninger. Formanden for den tværgående samarbejdsorganisation er chefen for Center for Social & Familie. Den tværgående samarbejdsorganisation referere til Udvalget for Job & Arbejdsmarked. Samarbejdsorganisationen mødes som minimum to gange årligt. Kommissorium for samarbejdsorganisationen skal udarbejdes. Handleplaner Samarbejdsorganisationen har til opgave at udarbejde en samlet handleplan for de forskellige målsætningsområder i politikken. Handleplanerne indeholder således konkrete indsatser og initiativer til, hvordan Velkomstpolitikken omsættes fra politiske mål til praktisk handling. Samarbejdsorganisationen udarbejder årligt nye handleplaner. Skabelon til handleplaner Nedenstående er Velkomstudvalgets forslag til den skabelon, der skal ligge til grund for samarbejdsorganisationens udarbejdelse af handleplaner i forbindelse med implementering af Velkomstpolitikken. I skabelonen er der indskrevet Velkomstpolitikkens målsætningsområder, hvor indenfor der skal iværksættes konkrete handlinger. De konkrete handlinger skal alle være med til at sikre visionen om at: "Alle nye udenlandske borgere føler sig velkommen i Lejre Kommune og føler sig som en aktiv del af samfundet, hvor der er plads til mangfoldighed"

85 Gennem handleplanerne arbejdes der frem mod Kommunalbestyrelsens mål om: At alle i Lejre Kommune; medarbejdere, de frivillige, foreningslivet, diverse råd som f.eks. menighedsråd og erhvervsråd, og borgerne, tager del i at sige velkommen. Det gælder om at skabe opmærksomhed om velkomst At det kræver en fælles tværgående indsats at tage godt imod nye udenlandske borgere At udenlandske borgere, der flytter til Lejre Kommune trives og bliver boende At udenlandske borgere, der er flygtninge modtages individuelt af Lejre Kommune At inddrage de frivillige organisationer i en tættere dialog om indsatsen i forhold til flygtninge og indvandrere At udenlandske borgere hurtigst muligt føler sig velkomne Skabelon: Målsætnings-område Implementering af politik Ansvarlig Involverede Tidsperspektiv Velkomst Velkommen til job og iværksætteri Velkommen til et godt børneliv Velkommen til boligen Velkommen til kultur og foreningsliv Frivillige støtter nye udenlandske borgere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 8. august 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 8. august 2011 Referat mandag den 8. august 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Indstilling af nyt medlem

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 8. august 2011. Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 8. august 2011. Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 8. august 2011 Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden...1 2. SSÆ - Orienteringssager...2 3. Person - SSÆ - Orientering om formandsbeslutning

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse...2 3. KF - Orientering...3 4.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009 Referat fra møde i onsdag den 20. maj 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Osted/Lejre Skytteforening i klublokalet, Lejrevej 1, 4320 Lejre. Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 6. marts 2013

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 6. marts 2013 Referat onsdag den 6. marts 2013 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering 6. marts 2013...2 3. KF - Leasing af biler til Lejre Kommunes

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Torsdag den 14. februar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem) (Medlem) Peter Rasmussen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. januar Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. januar Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat torsdag den 24. januar 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. oktober 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. oktober 2011 Referat torsdag den 27. oktober 2011 Kl. 18:00 Bramsnæs Sejlklub, Nagels Rende, Ejby Strand, 4070 Kr. Hyllinge. Parkering på Ejby Strandvej. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2.

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 7. maj 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Temadrøftelse - Professor Bjarne Ibsen SDU - Indlæg vedrørende

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 7. oktober 2015

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 7. oktober 2015 Referat onsdag den 7. oktober 2015 Kl. 18:00 i Mødelokale 4, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - Oktober...2 3. KF - Temadrøftelse - Børnekulturhus...4

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Referat fra møde i onsdag den 12. december 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 12.12.07... 3 2. FOU - Efterretninger 12.12.07... 4

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 15. august 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 15. august 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 15. august 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Frigivelse af anlægsbevilling til kunstgræsbane...4

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. april 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. april 2007 Referat fra møde i onsdag den 25. april 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Fuglsang Jesper Fischer mødte for. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 25.04.07... 3 2. FOU

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007 Referat fra møde i onsdag den 21. marts 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Efterretningssager... 1 2. FOU - DGI Roskilde... 2 3. FOU - Godkendelse af Forældreforeningen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010 Referat onsdag den 21. april 2010 Kl. 18:30 i Mødelokale 2 på Allerslev Rådhus, Lejrevej 15, 4320 Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Tider

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - januar...2 3. KF - Valg af formand...3

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter.

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Dagsorden onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 24. september 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 24. september 2008 Referat fra møde i onsdag den 24. september 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Anne Lauridsen Knud Mortensen Gitte Ketelsen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010 Referat tirsdag den 2. november 2010 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Bemærk at tidspunktet for mødet er rykket til kl. 18.00. Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering...2

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012 Referat torsdag den 24. maj 2012 Kl. 18:00 i Fasaneriet, Ledreborg Alle 2A Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 9. oktober 2013. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 9. oktober 2013. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 9. oktober 2013 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering 9. oktober 2013...2 3. KF - Temadrøftelse - Danmarks

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015 Referat torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017 Referat Udvalget for Kultur & Fritid og mandag den 6. februar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Henning Nielsen (V) Tina Mandrup (V) Indholdsfortegnelse 1. BU KF - Godkendelse

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2014 Referat onsdag den 21. maj 2014 Kl. 18:00 i Kantinen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015 Referat torsdag den 7. maj 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Temadrøftelse - Professor Bjarne Ibsen SDU - Indlæg vedrørende

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009 Referat fra møde i onsdag den 17. juni 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2 på Rådhuset i Allerslev. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU - Orientering... 4 3. FOU

Læs mere

V E L K O M M E N TIL LEJRE KOMMUNE

V E L K O M M E N TIL LEJRE KOMMUNE V E L K O M M E N TIL LEJRE KOMMUNE Dansk / Danish Indholdsfortegnelse Velkommen Her møder du kommunen Hvis du bliver syg Udbetaling af penge Kort over Osted Kort over Kirke Hvalsø Kort over Lejre / Allerslev

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 30. januar 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 30. januar 2014 Referat torsdag den 30. januar 2014 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, Rådhuset Allerslev Dato: Torsdag den 11. oktober 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 10. oktober 2013

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 10. oktober 2013 Referat torsdag den 10. oktober 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Peter Walsøe Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 16. december 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 16. december 2009 Referat fra møde i onsdag den 16. december 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Allerslev Rådhus Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...3 2. FOU - Orientering...4 3. FOU - Tider

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. august 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. august 2012 Referat torsdag den 23. august 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere

Dagsorden Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 8. oktober 2014. Kl. 18:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Dagsorden Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 8. oktober 2014. Kl. 18:00 i Mødelokale 1, Allerslev Dagsorden onsdag den 8. oktober 2014 Kl. 18:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - Oktober 2014...2 3. KF - Ansøgning om fritagelse

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011 Referat torsdag den 24. november 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Folkeoplysningspolitik... 3 4. FOU

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Mandag den 21. august 2017 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud fra: Havnestuen Helle Barth, Ole Svendsen, Richard Barth, Paul Erik Gjerka, Per Hansen,

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune

Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune 2016 Indhold Indledning - Den folkeoplysende virksomhed i Skanderborg Kommune.. 3 Vision. 4 Mål.. 4 Folkeoplysningsudvalget. 6 Rammer for den folkeoplysende virksomhed..

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 6. marts 2013

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 6. marts 2013 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 6. marts 2013 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Afbud: Christian Plank (F) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den kl EMNE: SAGSNR.: 17/28738

MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den kl EMNE: SAGSNR.: 17/28738 REFERAT MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den 19.11.2018 kl. 16.30 EMNE: SAGSNR.: 17/28738 DELTAGERE: AFBUD: Henrik Zimino (A), Vibeke Rasmussen (A), Einer Lyduch (A), Carsten Fuhr (C), Liv Gam (løsgænger)

Læs mere

Introduktion Vision Målsætninger Skanderborg Kommune og den folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningen i et nutidigt perspektiv

Introduktion Vision Målsætninger Skanderborg Kommune og den folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningen i et nutidigt perspektiv 1 af 5 17-09-2012 15:11 Forside» Borger» Kultur og Fritid» Folkeoplysning» Folkeoplysningspolitik Politik for folkeoplysende virksomhed Indhold Introduktion Vision Målsætninger Skanderborg Kommune og den

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 21. august 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 21. august 2014 Referat torsdag den 21. august 2014 Kl. 18:00 i TOKE Lejre KFUM Spejderne,Klostergårdsvej 66,Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Besøg hos TOKE Lejre KFUM Spejderne...

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben / lukket Mødedato 28. januar 2015 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 26. april 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 26. april 2012 Referat torsdag den 26. april 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Fysiske rammer De eksisterende fysiske rammer danner udgangspunkt for en samlet indsats på området. Rammerne for aktivitetscentrene er:

Fysiske rammer De eksisterende fysiske rammer danner udgangspunkt for en samlet indsats på området. Rammerne for aktivitetscentrene er: NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Sekretariat & Sundhed D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Dato: 12. april 2011 J.nr.: 11/3473 Organisering

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 1. november 2018 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Mads Vinterby, Ali Qais, Dorthe Hecht,

Læs mere

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Lars Møller Pedersen Mødet hævet kl.: 17.50 Pkt. Tekst Side 90 Orientering 1 91 Den Selvejende institution

Læs mere

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Fællescenter HR og Udvikling Journalnr: 00.00.00-A00-6 Ref.: Charlotte Grøn Andersen Telefon: 99889432 E-mail: acga@rebild.dk Dato: 25-06-2015 Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Følgende

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 13. december 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 13. december 2012 Referat torsdag den 13. december 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere

Rapport for spørgeskemaundersøgelse foretaget af Center for Kultur og Borgerservice for Kulturudvalget.

Rapport for spørgeskemaundersøgelse foretaget af Center for Kultur og Borgerservice for Kulturudvalget. Rapport for spørgeskemaundersøgelse foretaget af Center for Kultur og Borgerservice for Kulturudvalget. Kultur og Fritid udsendte ultimo august 2017 et spørgeskema pr. e-mail til fodboldklubberne og foreninger

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Dagsorden Integrationsrådet

Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden Integrationsrådet : Tirsdag den 01. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Azubuike Ukumadu (Direkte valgt) Carol Pimer

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 5. september 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 5. september 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 5. september 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse...2 3. KF - Ansøgning om fritagelse for halleje...3

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Dagsorden mandag den 20. januar 2014 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Valg af formand...2 3. JA - valg af næstformand...3 4. JA - Orientering

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 1. juni 2015

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 1. juni 2015 Referat mandag den 1. juni 2015 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Dialogtema Ny beskæftigelsesreform og Erhvervsuddannelsesreform...2

Læs mere

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik Økonomiudvalget 02.10.2012 Punkt nr. 247-1 04.09.2012 UDKAST Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 Forord Forord indsættes her Frivilligpolitikken træder i kraft fra 16.01.2013. På vegne af Byrådet,

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid torsdag den 6. juni Kl. 16:50 i TV2 Fri, Elverdamsvej 173, 4070 Kirke Hyllinge

Referat Udvalget for Kultur & Fritid torsdag den 6. juni Kl. 16:50 i TV2 Fri, Elverdamsvej 173, 4070 Kirke Hyllinge Referat torsdag den 6. juni 2013 Kl. 16:50 i TV2 Fri, Elverdamsvej 173, 4070 Kirke Hyllinge Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering juni 2013...2 3. KF - Temadrøftelse

Læs mere

Bibliotek og Arkiv Lukning af afdelinger Osted og Gevninge

Bibliotek og Arkiv Lukning af afdelinger Osted og Gevninge Forslag nr. 2.10-01 Omstillings- og reduktionsforslag til Budget 2019-2022 Overskrift Center Bevilling Ændringen vedrører: Effektivisering Investering Besparelse Merindtægt Bibliotek og Arkiv Lukning af

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. marts 2013

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. marts 2013 Referat torsdag den 14. marts 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag

Læs mere

Referat. Mandag den 18. februar kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune

Referat. Mandag den 18. februar kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 18. februar kl. 17.30 19.30 Mødelokale 1 (i kælderen) Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø Medlemmer: Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

Norddjurs Fritidsråd REFERAT

Norddjurs Fritidsråd REFERAT Norddjurs Fritidsråd REFERAT Sted: Ok Djurs klubhus, Klitten 1, 8500 Grenaa Dato: Tirsdag den 5. september 2017 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Kai Hansen Tove Højlund Gunnar Thode

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007 Referat fra møde i onsdag den 13. juni 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Knud Mortensen Gitte Ketelsen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 13.06.07... 3 2. FOU

Læs mere

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Til alle foreninger, organisationer, interessenter og borgere i Fredericia kommune, Fredericia, den 11. april 2016 Arbejdet med at skabe en ny kultur- og idrætspolitik

Læs mere

Tune Idrætsforening. Tune IF Idrætsfritidsklub

Tune Idrætsforening. Tune IF Idrætsfritidsklub Tune IF Idrætsfritidsklub 1. Indledning: Tune IF har, i forbindelse med vor visionsudarbejdelse for alle vore aktiviteter, igen drøftet mulighederne for at etablere en Tune IF Idrætsfritidsklub. Tune IF

Læs mere

Dagsorden Integrationsrådet

Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden : Tirsdag den 01. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Azubuike Ukumadu (Direkte valgt) Carol Pimer Krogstrup (Direkte

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Udbud af kommunalt ejet jord...2 3. Person - ØU -

Læs mere

Referat. Musikrådet. Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt Musikrådet ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Musikrådet. Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt Musikrådet ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 17.30 Medlemmer: Daniel Mühlendorph Jensen Erik Lund Hansen Frank K. Theilgaard-Mortensen Hattie

Læs mere

Holstebro Kommunes integrationspolitik

Holstebro Kommunes integrationspolitik Page 1 of 9 Holstebro Kommunes integrationspolitik Vedtaget på byrådsmødet den 7. oktober 2008 Page 2 of 9 Indhold Indledning Holstebro Kommunes vision Integrationspolitikkens tilblivelse Vision, værdier

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 12. december 2013

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 12. december 2013 Referat torsdag den 12. december 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - LOF Lejre ansøger om ændret brug

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Referat. Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg. Mødedato: Onsdag den 21. september Mødetidspunkt: kl. 19.

GLOSTRUP KOMMUNE. Referat. Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg. Mødedato: Onsdag den 21. september Mødetidspunkt: kl. 19. GLOSTRUP KOMMUNE Referat Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg Mødedato: Onsdag den 21. september 2016 Mødetidspunkt: kl. 19.00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Møderum 5, Glostrup Fritidscenter Frank

Læs mere

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Per Jakobsen fraværende ved behandling af pkt. 36-38. Mødet hævet kl.: 17.40. Indkaldte: Kl. 15.00 - Kunstudvalget,

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. august 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. august 2008 Referat fra møde i onsdag den 20. august 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Lena Holm Jensen forlod mødet efter pkt. 9. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget den 16. marts 2017, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27

Referat Folkeoplysningsudvalget den 16. marts 2017, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Mødedato: 16. marts 2017 Side: 1 Referat Folkeoplysningsudvalget den 16. marts 2017, kl. 17:00 - Kultur og Fritid, Tingsryds Allé 27 Åben dagsorden Medlemmer Finn Jensen (Formand) - 19428 Dina Oxfeldt

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 26. april 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Fællesråd. Udpeget repræsentanter for kultur og erhverv for 1 år ad gangen. Brugerforum. 4 x årligt. Består af brugere som byder ind med aktiviteter

Fællesråd. Udpeget repræsentanter for kultur og erhverv for 1 år ad gangen. Brugerforum. 4 x årligt. Består af brugere som byder ind med aktiviteter Fællesråd Udpeget repræsentanter for kultur og erhverv for 1 år ad gangen Kommunal Styregruppe Består af Direktør, Centerchefer, kulturchef, kulturhuskoordinator erforum 4 x årligt Består af brugere som

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 18. marts 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 18. marts 2009 Referat fra møde i onsdag den 18. marts 2009 Mødet startede kl. 19.00 og fandt sted ved Lejre Rideklub i rytterstuen på Ledreborg Alle 18, Lejre. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. marts 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. marts 2010 Referat onsdag den 17. marts 2010 Kl. 18:30 i Kulturhuset, Hvalsø Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Evaluering af Nytårskur...3

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Tirsdag den 09-05-2017 Mødedato: Tirsdag den 09-05-2017 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES)

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Orientering - Januar...2 3. TM - Valg af formand...3

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik 2013-2017 Marts 2013 Forord Byrådet sætter med frivilligpolitikken en ny ramme for at styrke kommunens indsats på frivilligområdet, som bidrager til et styrket frivilligt

Læs mere

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e Forord Jammerbugt Kommune betragter et levende forenings- og fritidsliv som en motor for udvikling i lokalsamfundet og

Læs mere

Indsendelse #2444 Roskilde Kommune

Indsendelse #2444 Roskilde Kommune Indsendelse #2444 Roskilde Kommune http://roskilde.dk/node/80978/submission/2444 Side 1 af 4 Information om indsendelse Formular: Ansøgning til Start- og Udviklingspuljen Indsendt af Anonym (ikke bekræftet)

Læs mere