Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. august 2008

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. august 2008"

Transkript

1 Referat fra møde i onsdag den 20. august 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Lena Holm Jensen forlod mødet efter pkt. 9.

2 Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden FOU - Efterretning FOU - Aktivitetstilskud FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - Rytterforeningen Hviid FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - Osted Idrætsforening FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - Kirke Hyllinge IF - frugtordning FOU - Interessegrupper for børn og unge i 2008/ FOU - Vedtægtsændringer FOF-Roskildeegnen FOU - s Kultur- og Fritidspolitik FOU - Nedsættelse af et bedømmelsesudvalg til lederpristildeling FOU - Lejre Kultur- og Fritidsmesse FOU - Meddelelser til pressen FOU - Eventuelt... 18

3 Side 3 1. FOU - Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 08/1377 Beslutning den Godkendt.

4 Side 4 2. FOU - Efterretning Sagsnr.: 08/1377 A. Dialogmøde med Bramsnæs MC Touring 75. B. Revideret oversigt over dialogmøder. Direktionen indstillinger, 1. at sagerne tages til efterretningen. Bilag: Oversigt over dialogmøder Beslutning den Til efterretning.

5 Side 5 3. FOU - Aktivitetstilskud 2008 Sagsnr.: 08/14910 I henhold til s retningslinjer for tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde bevilges der tilskud til aktiviteter for børn og unge. Sagsfremstilling: Administrationen har ud fra retningslinjerne beregnet aktivitetstilskud for 2008, til de frivillige folkeoplysende foreninger i. Foreningerne kategoriseres i forhold til aktivitet. Herefter lægges antallet af medlemmer under 25 år til grund for aktivitetstilskuddet. Endvidere må det samlede tilskud til fordelingen ikke overstige foreningens kontingentindtægter. Administrationen kan oplyse, at Sammenlægningsudvalget i forbindelse med godkendelse af retningslinjerne besluttede, at der skulle nedsættes en arbejdsgruppe for en etårig periode. Gruppen evaluerede ordningen i januar 2008, hvor der var enighed om, at ordningen generelt har kørt gnidningsløst. Det blev diskuteret hvorvidt princippet om, at det samlede tilskud til en forening ikke kan overstige foreningens samlede kontingentindtægt for medlemmer under 25 år. Gruppen var enige i, at dette princip fortsætter, da de foreninger der bliver "ramt", er foreninger med et meget lavt medlemskontingent. Det blev anbefalet, at køre videre som Retningslinjer for tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde er nu og at de evalueres igen om et år. Administrationens vurdering: Ingen. Økonomi og finansiering: Det samlede budget for 2008 er berammet til kr. I henhold til retningslinjer for tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde fordeles 4% af budgetbeløbet med lige store beløb til de tilskudsberettigede foreninger som fast tilskud, i alt kr. og 8% til pulje til særlige formål, i alt kr. Det vil sige, at der i alt til aktivitetstilskud er kr. Beslutningskompetence: Direktionen indstiller: 1. at sagen tages til efterretning. Bilag: Fordeling af aktivitetstilskud 2008 Beslutning den Tilskudsberegningen taget til efterretning.

6 Side 6 4. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - Rytterforeningen Hviid Sagsnr.: 08/16542 Administrationen har modtaget en ansøgning, af den 30.juni 2008, om tilskud til højttaleranlæg fra Rytterforeningen Hviid, kr. Sagsfremstilling: Rytterforeningen Hviid er godkendt som frivillig folkeoplysende forening i henhold til folkeoplysningsloven. Foreningen har i alt 74 medlemmer, hvoraf 60 er bosiddende i Lejre Kommune og af disse er 46 under 25 år. Foreningen afholder hvert år flere arrangementer/stævner, hvor de har brug for højttaleranlæg. Derfor søger foreningen nu om tilskud til det indkøbte højttaleranlæg, der skal bruges både til indendørs- og udendørsaktiviteter. Anlægget forbliver foreningens eje og ved eventuel opløsning af foreningen, videregives anlægget til lignende foreninger i. Administrationens vurdering: I henhold til retningslinjer for tilskud fra pulje til særlige formål, kan den enkelte forening eller foreninger i fællesskab søge til: Nye initiativer og/eller Udviklingsarbejder for børn og unge og/eller Andre særlige formål, der efter s skøn berettiger til ekstra støtte. Administrationen gør opmærksom på, at en eventuel godkendelse kan danne præcedens. Økonomi og finansiering: Foreningen søger om kr. Administrationen oplyser, at der i budget 2008 for "Pulje til særlige formål" er kr. hvoraf kr. er disponeret over. Herefter er der kr. til rådighed. Beslutningskompetence:. Direktionen indstiller: 1. at sagen drøftes. Bilag: Økonomioversigt - pulje Ansøgning Beslutning den Ansøgningen kan ikke imødekommes, da anskaffelse af et højttaleranlæg ikke omfatter bestemmerne om tilskud fra puljen til særlige formål.

7 Side 7 5. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - Osted Idrætsforening Sagsnr.: 08/18493 Administrationen har modtaget en ansøgning af den 1. august 2008, fra Osted Idrætsforening (OIF) og Osted Gymnastikforening (OGF), om tilskud til et større lokalt arrangement "De unges døgn". Der søges om tilskud på kr. og underskudsgaranti på kr. Sagsfremstilling: Arrangementet afholdes fra torsdag den 27. august 2008 kl til fredag den 28. august kl på Osted Fri- og Efterskole. "De unges døgn" omfatter samtlige elever på 7., 8. og 9. klassetrin på Osted skole og Osted Fri- og Efterskole, i alt ca. 230 unge. Hertil kommer et antal instruktører, lærere og frivillige voksne fra elevernes forældregrupper, skoler, foreninger, byens erhvervsliv og de kirkelige samfund. I alt forventes det at der deltager omkring 270 person er i arrangementet. Arrangementet er en fortsættelse af en beslutning fra borgermødet i Osted hallen den 12. februar 2008, hvor det med stor opbakning blev besluttet, at der måtte iværksættes "flerstrengede initiativer" for at ændre den negative situation, at et stigende antal unge oplever en utilstrækkelighed og utilpashed i det lokale samfund og miljø. Formålet er dels at vende denne udvikling, og dels at styrke alle unges engagement i egen selvforståelse og personlighedsudvikling og dermed bidrage til en optimistisk og positiv udvikling for den enkelte og samfundet som helhed. Der er vedlagt skitseprogram og invitation. Skolerne, foreninger og de øvrige deltagere arbejder frivilligt. OIF og OGF søger både om økonomisk støtte hos lokale erhvervsdrivende, fonde, sponsorer og. Administrationens vurdering: I henhold til retningslinjer for tilskud fra pulje til særlige formål, kan den enkelte forening eller foreninger i fællesskab søge til: Nye initiativer og/eller Udviklingsarbejder for børn og unge og/eller Andre særlige formål, der efter s skøn berettiger til ekstra støtte. Økonomi og finansiering: Foreningen søger om kr. i tilskud og kr. i underskudsgaranti. Budget for arrangementet er vedlagt. Administrationen oplyser, at der i budget 2008 for "Pulje til særlige formål" er kr. hvoraf kr. er disponeret over. Herefter er der kr. til rådighed. Beslutningskompetence:.

8 Side 8 Direktionen indstiller: 1. at sagen drøftes Bilag: Ansøgning "De unges døgn" Økonomioversigt - pulje til særlige formål Beslutning den Ansøgningen imødekommes. Udgifterne til lokaleleje undersøges nærmere.

9 Side 9 6. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - Kirke Hyllinge IF - frugtordning Sagsnr.: 08/18636 Administrationen har modtaget en ansøgning af den 6. august 2008, fra Kirke Hyllinge Idrætsforening (KHIF), om tilskud til et forsøg med frugtordning. Der søges om tilskud på kr. Sagsfremstilling: KHIF ønsker at starte et forsøg med frugtordning for foreningens ungdomsmedlemmer under 18 år. Forsøget har to formål: At lade børne- og ungdomsmedlemmerne, i KHIF få et godt forhold til det at spise frugt, ved at give dem mulighed for at opleve god frugt efter hver træning. Derigennem håber foreningen, at de kan gøre det til en naturlig ting at spise frugt i det daglige, samtidig med at det styrker deres sundhed til gavn for dem selv og samfundet. At styrke klublivet i foreningen. Foreningen mener, at samling af de unge mennesker til frugtspisning efter hver træning vil medvirke til styrkelse af klublivet. Projektet vil omfatte foreningens ca. 875 medlemmer under 18 år, og ønskes et år frem. Erfaring fra andre foreninger viser, at det er vigtigt, at frugten serveres på den rigtige måde. Det vil i praksis sige, at frugterne skal skæres op. KHIF har en lang række aktiviteter i Kirke Hyllinge Hallen, især håndbold, badminton og gymnastik. Her vil cafeteriaforpagteren ordne frugten. På idrætspladsen i Kirke Hyllinge vil fodboldafdelingens kiosk håndtere frugtbehandlingen for deres medlemmer. Dermed er der taget hånd om størstedelen af medlemmerne. Følgende aktiviteter er ikke på plads endnu: Unicykel i Sæby-Gershøj skoles gymnastiksal Skydning på skydebanen på Elverdamsvej Håndbold, gymnastik og badminton i Bramsnæsvighallen Tennis på idrætspladsen i Kirke Hyllinge Disse stede, som udgør under 1/4 af medlemmerne, vil KHIF forsøge en leder- /forældreordning. Styrketræningsafdelingen har ingen faste træningstider for ungdomsmedlemmerne, så der mener foreningen ikke, et en frugtordning kan fungere. Cykling og IM/Trim har stort set ingen medlemmer under 18 år, så der vil det ikke være relevant at etablere en frugtordning. Når forsøget afsluttes næste sommer, vil foreningen vurderer mulighederne for at fortsætte frugtordningen uden kommunalt tilskud. Det forudsættes dog, at der blandt medlemmerne og forældrene spores en interesse for at fortsætte.

10 Side 10 Administrationens vurdering: I henhold til retningslinjer for tilskud fra pulje til særlige formål, kan den enkelte forening eller foreninger i fællesskab søge til: Nye initiativer og/eller Udviklingsarbejder for børn og unge og/eller Andre særlige formål, der efter s skøn berettiger til ekstra støtte. Økonomi og finansiering: KHIF forventer, at der skal bruges ca. 60 kg frugt pr. uge i ca. 40 uger. Prisen for blandet frugt er ca. 25 kr. pr. kg. Det vil sige, at den samlede udgift for et år er ca kr. Foreningen søger om kr. som et maksimum, idet foreningen foreslår, at den samlede udgift fordeles med 1/3 til KHIF og 2/3 til. KHIF agter at tage de kr. fra hovedforeningens midler. Økonomisk foreligger der umiddelbart flere muligheder for at videreføre frugtordningen: Pengene kan tages fra foreningens eksisterende økonomi fordelt imellem hovedforeningen og afdelingerne. Foreningen kan lade kontingentet stige med ca. 75 kr. på ungdomsmedlem eller fordele det på alle medlemmer med ca. 40 kr. Foreningen kan satse på, at forsøget har åbnet forældrenes øjne for vigtigheden af frugtordningen således, at foreningen kan trække sig tilbage og lade forældrene selv stå for frugtordningen. Administrationen oplyser, at der i budget 2008 for "Pulje til særlige formål" er kr., hvoraf der er disponeret over kr. Herefter er der kr. til rådighed. Beslutningskompetence:. Direktionen indstiller: 1. at sagen drøftes. Bilag: Ansøgning fra Kirke Hyllinge IF Økonomioversigt - pulje til særlige formål Beslutning den Torben Olsen forlod mødet under drøftelse af dette punkt. er åben over for initiativet, men tilbagesender ansøgningen med anmodning om en uddybende beskrivelse af projektet, herunder måling af effekten og evaluering.

11 Side FOU - Interessegrupper for børn og unge i 2008/09 Sagsnr.: 08/15400 Lejreegnens Husholdningsforenings Aftenskole ansøger i lighed med tidligere år om tilskud, svarende til 200 løntimer til etablering af interessegrupper for børn og unge i sæsonen 2008/09. Sagsfremstilling: LHF ønsker at etablere interessegrupper i madlavning, tekstilværksted og porcelænsmaling, som skal finde sted på Osted og Allerslev Skole samt Trællerupskolen. Timetallet afvikles med 100 timer i 2008 og 100 timer i I sæsonen 2007/08 er afviklet 2 hold i porcelænsmaling på Osted Skole og Trællerupskolen med henholdsvis med 6 og 15 deltagere. Administrationens vurdering: Tilskud til interessegrupper for børn og unge er en "gammel" Lejre-ordning. I forbindelse med sidste års ansøgning ønskede udvalget en drøftelse af ordningen. Økonomi og finansiering: På budget 2008 under fritidsaktiviteter uden for folkeoplysningsloven er afsat kr. til formålet. Beslutningskompetence:. Direktionen indstiller, 1. at sagen drøftes. Bilag: LHF interessegrupper for børn og unge Svarbrev fra LHF Beslutning den Anne Lauridsen forlod mødet under drøftelse af dette punkt. Der ydes tilskud til etablering af interessegrupper for børn og unge frem til 31. december Fra 1. januar 2009 kan Lejreegnens Husholdningsforening ansøgning om tilskud efter reglerne om aktivitetstilskud på samme vilkår som øvrige foreninger i Lejre Kommune.

12 Side FOU - Vedtægtsændringer FOF-Roskildeegnen. Sagsnr.: 08/18313 FOF-Roskildeegnen ansøger om godkendelse af vedtægtsændringer, således at FOF- Roskildeegnen foruden Roskilde og r også omfatter Holbæk og Ringsted Kommuner. Vedtægtsændringen er planlagt til at træde i kraft 1. januar Sagsfremstilling: FOF-Roskildeegnen er godkendt som en forening, der etablerer folkeoplysende voksenundervisning i henhold til folkeoplysningslovens kapitel 4 i Roskilde og r. FOF-Roskildeegnen ønsker at udvide sit aktivitetsområde, således at undervisningstilbuddene også omfatter Holbæk og Ringsted Kommuner. Foreningen får navnet FOF Midtsjælland med binavnene FOF Roskilde, FOF Lejre, FOF Holbæk og FOF Ringsted. Udtalelser: FOF s landsorganisations hovedbestyrelse har godkendt vedtægten. Administrationens vurdering: Vedtægten opfylder folkeoplysningslovens krav til foreningsdannelse. Administrationen henleder opmærksomheden på, at der bør stilles krav om, at vedtægten suppleres med et tillæg. Af tillægget skal fremgå, at der for hver kommune aflægges særskilt tilskudsregnskab, der sikrer, at den enkelte kommunes tilskud kun anvendes til lønudgifter til undervisning m.fl., der finder sted i pågældende kommune, lige som den enkelte kommunes formkrav til regnskab og revision respekteres. Det er, der ud fra en samlet vurdering af de foreliggende oplysninger afgør, om foreningen har en sådan tilknytning til, at den kan betragtes som hjemmehørende i kommunen. Økonomi og finansiering: Ingen. Beslutningskompetence:. Direktionen indstiller, 1. af vedtægten godkendes under forudsætning af, at den suppleres med et tillæg, hvoraf fremgår, at der for hver kommune aflægges særskilt tilskudsregnskab, der sikrer, at den enkelte kommunes tilskud kun anvendes til lønudgifter til undervisning m.fl., der finder sted i den pågældende kommune, lige som den enkelte kommunes formkrav til regnskab og revision respekteres. Bilag: FOF Roskildeegnen FOF s landsorganisation.

13 Side 13 Beslutning den Indstillingen tiltrådt. Torben Olsen er ikke enig i beslutningen, idet kravet om særskilt regnskab kan stilles i forbindelse med tilskudstilsagnet.

14 Side FOU - s Kultur- og Fritidspolitik Sagsnr.: 07/3510 Udvalget for Kultur og Fritid har besluttet at sende forslag til Kultur- og Fritidspolitik til høring inden endelig politisk beslutning. Forslaget er udsendt til samtlige medlemmer af før sommerferien. Sagsfremstilling: Politikkens overordnede vision er: Lejre en vision om et rigere liv med følgende 5 hovedoverskrifter: 1. Du er medskaber af eget liv kultur og oplevelser for alle. 2. Nem tilgængelighed på cykel og på nettet. 3. Ny inspiration efter en rejse i Lejres kulturhistorie. 4. Pulsen op i Lejre! 5. Samarbejde og partnerskaber. Gerne så der kommer en forretning ud af det. Administrationens vurdering: Administrationens vurdering vil fremgå af et separat høringssvar. Økonomi og finansiering: Ingen. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen. Direktionen indstiller: 1. at forslaget drøftes, således at der vil foreligge høringssvar fra til den videre behandling af s Kultur- og Fritidspolitik. Beslutning den finder oplægget rummeligt og vil støtte op om, at der udarbejdes handlingsplaner, som involveres i.

15 Side FOU - Nedsættelse af et bedømmelsesudvalg til lederpristildeling. Sagsnr.: 08/13725 På møde den 18. juni 2008 anbefalede forslag til principper for tildeling af lederpris, hvoraf blandt andet fremgår, at skal nedsætte et bedømmelsesudvalg. Sagsfremstilling: Sagen behandles på møde i Udvalget for Kultur og Fritid den 13. august 2008, idet i henhold til folkeoplysningsloven afgiver forslag til anvendelse af beløbsrammer til andre formål. Dvs. formål, der ikke er lovbundne og ikke indeholdt i beløbsrammerne til aktivitetstilskud, lokaletilskud og tilskud til voksenundervisning. Administrationens vurdering: Under forudsætning af godkendelse den 13. august 2008 skal nedsætte et bedømmelsesudvalg, hvis der skal uddeles en lederpris i forbindelse med Kultur- og Fritidsmessen den 8. november Økonomi og finansiering: Udgiften holdes inden for s ramme. Beslutningskompetence:. Direktionen indstiller: 1. at der nedsættes et bedømmelsesudvalg. Beslutning den Der nedsættes et bedømmelsesudvalg på 5, bestående af Knud Mortensen, Jesper Kejlhof, Jette Pekilidi, Keld Nielsen og Annette Vallø Christensen. Lena Holm Jensen deltog ikke i behandlingen af dette punkt.

16 Side FOU - Lejre Kultur- og Fritidsmesse. Sagsnr.: 08/14228 Fortsat drøftelse af Lejre Kultur- og Fritidsmesse, der skal finde sted den 8. november 2008 i Hvalsø-Hallerne. Sagsfremstilling: Samtlige folkeoplysende foreninger i har modtaget invitation og program før sommerferien. Administrationen har modtaget 2 tilbagemeldinger. Administrationens vurdering: Arrangementets videre forløb drøftes. Økonomi og finansiering: Det forventes, at Udvalget for Kultur og Fritid i møde den 13. august 2008 har truffet beslutning om s ansøgning om bevilling på kr. Orientering herom gives på mødet. Beslutningskompetence:. Direktionen indstiller: 1. at sagen drøftes. Beslutning den Arbejdsgruppen gav en orientering. Følgende påtager sig at kontakte foreningerne. Anne Lauridsen og Peter Walsøe. Endvidere Jesper Kejlhof, som tager kontakt til spejderne og Jette Pekilide, som tager kontakt til aftenskolerne. For så vidt angår finansiering, præciseres at start- og udviklingspuljen anvendes til formålet, jf. drøftelse af budget på folkeoplysningsudvalgets møde den 18. juni Lena Holm Jensen deltog ikke i behandlingen af dette punkt.

17 Side FOU - Meddelelser til pressen Sagsnr.: 08/1377 Beslutning den Referatet. Lena Holm Jensen deltog ikke i behandlingen af dette punkt.

18 Side FOU - Eventuelt Sagsnr.: 08/1377 Beslutning den Intet. Lena Holm Jensen deltog ikke i behandlingen af dette punkt.

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 24. september 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 24. september 2008 Referat fra møde i onsdag den 24. september 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Anne Lauridsen Knud Mortensen Gitte Ketelsen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009 Referat fra møde i onsdag den 17. juni 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2 på Rådhuset i Allerslev. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU - Orientering... 4 3. FOU

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. april 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. april 2009 Referat fra møde i onsdag den 22. april 2009 Mødet fandt sted hos Missionsforbundets Børn og Unge, Missionskirken, Hovedvejen 219, Osted, kl. 19.00. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 16. december 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 16. december 2009 Referat fra møde i onsdag den 16. december 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Allerslev Rådhus Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...3 2. FOU - Orientering...4 3. FOU - Tider

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. november 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. november 2010 Referat onsdag den 17. november 2010 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - s lederpris - nedsættelse af et bedømmelsesudvalg...4

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. oktober 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. oktober 2011 Referat torsdag den 27. oktober 2011 Kl. 18:00 Bramsnæs Sejlklub, Nagels Rende, Ejby Strand, 4070 Kr. Hyllinge. Parkering på Ejby Strandvej. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2.

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007 Referat fra møde i onsdag den 13. juni 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Knud Mortensen Gitte Ketelsen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 13.06.07... 3 2. FOU

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2014 Referat onsdag den 21. maj 2014 Kl. 18:00 i Kantinen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007 Referat fra møde i onsdag den 21. marts 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Efterretningssager... 1 2. FOU - DGI Roskilde... 2 3. FOU - Godkendelse af Forældreforeningen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. april 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. april 2007 Referat fra møde i onsdag den 25. april 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Fuglsang Jesper Fischer mødte for. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 25.04.07... 3 2. FOU

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009 Referat fra møde i onsdag den 20. maj 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Osted/Lejre Skytteforening i klublokalet, Lejrevej 1, 4320 Lejre. Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 10. oktober 2013

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 10. oktober 2013 Referat torsdag den 10. oktober 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Peter Walsøe Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 25. august 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 25. august 2011 Referat torsdag den 25. august 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Afregninger og statistik for den folkeoplysende

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Referat fra møde i onsdag den 12. december 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 12.12.07... 3 2. FOU - Efterretninger 12.12.07... 4

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010 Referat onsdag den 21. april 2010 Kl. 18:30 i Mødelokale 2 på Allerslev Rådhus, Lejrevej 15, 4320 Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Tider

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, Rådhuset Allerslev Dato: Torsdag den 11. oktober 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 7. maj 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Temadrøftelse - Professor Bjarne Ibsen SDU - Indlæg vedrørende

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 30. januar 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 30. januar 2014 Referat torsdag den 30. januar 2014 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. januar Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. januar Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat torsdag den 24. januar 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. marts 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. marts 2010 Referat onsdag den 17. marts 2010 Kl. 18:30 i Kulturhuset, Hvalsø Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Evaluering af Nytårskur...3

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter.

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Dagsorden onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 18. marts 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 18. marts 2009 Referat fra møde i onsdag den 18. marts 2009 Mødet startede kl. 19.00 og fandt sted ved Lejre Rideklub i rytterstuen på Ledreborg Alle 18, Lejre. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. oktober 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. oktober 2009 Referat fra møde i onsdag den 21. oktober 2009 Mødet startede kl. 19:00 i mødelokalet hos Osted Idrætsforening, Ostedhallen, Langetoften 25, Osted. Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 26. april 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 26. april 2012 Referat torsdag den 26. april 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015 Referat torsdag den 7. maj 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Temadrøftelse - Professor Bjarne Ibsen SDU - Indlæg vedrørende

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. december 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. december 2017 Referat torsdag den 14. december 2017 Kl. 18:00 i Gershøj Havnevej 22, Kirke Hyllinge Indholdsfortegnelse 1. FOU - Besøg hos Børne og Ungdomsforeningen Bramsnæs Nord...1 2. FOU - Godkendelse af dagsorden...2

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. august 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. august 2012 Referat torsdag den 23. august 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. marts 2013

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. marts 2013 Referat torsdag den 14. marts 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag den 01. februar 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag den 01. februar 2007 Referat fra møde i torsdag den 01. februar 2007 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Valg af formand og næstformand... 1 2. FOU - Fastsættelse af mødedage og tidspunkt...

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 034. Orientering - Orienteringer fra administrationen. 69 035. Orientering - Økonomirapport

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011 Referat torsdag den 24. november 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Folkeoplysningspolitik... 3 4. FOU

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 13. december 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 13. december 2012 Referat torsdag den 13. december 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012 Referat torsdag den 24. maj 2012 Kl. 18:00 i Fasaneriet, Ledreborg Alle 2A Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 21. august 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 21. august 2014 Referat torsdag den 21. august 2014 Kl. 18:00 i TOKE Lejre KFUM Spejderne,Klostergårdsvej 66,Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Besøg hos TOKE Lejre KFUM Spejderne...

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED KULTUR OG FRITID RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED GODKENDT I BYRÅDET DEN 27. NOVEMBER 2012 1 BAGGRUND Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens 6 en årlig beløbsramme

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Torsdag den 14. februar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem) (Medlem) Peter Rasmussen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014 Referat onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. oktober 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 23. oktober 2014 Referat torsdag den 23. oktober 2014 Kl. 18:00 i Asylcentret Avnstrup, Avnstrupvej 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Besøg hos Asylcentret Avnstrup, Avnstrupvej

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Bilag til. Vedtægt for. Folkeoplysningsudvalget. I Assens Kommune

Bilag til. Vedtægt for. Folkeoplysningsudvalget. I Assens Kommune Bilag til Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget I Assens Kommune 1. De økonomiske rammer 2.1 Sikre rammerne for, at børn, unge og voksne kan etablere og tage del i den frie folkeoplysende virksomhed 6.1

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010 Referat tirsdag den 2. november 2010 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Bemærk at tidspunktet for mødet er rykket til kl. 18.00. Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering...2

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven Reviderede retningslinier for tilskud til foreninger i henhold til Folkeoplysningsloven 2008 1 Godkendelse af folkeoplysende foreninger...3 1.1 Der ydes tilskud til...3 1.2 Der ydes ikke tilskud til...3

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. maj 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. maj 2011 Referat onsdag den 25. maj 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige formål - Open Sports Night..2

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Lyndby Jollesejlklub, Hornsherredvej 202, Lyndby, Dato: Mandag den 27. maj 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:30 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Regler for tilskud til voksenundervisning 6,2 33,4 B U/I/H F Tilskud til nedsættelse af deltagerbetaling for særlige grupper

Regler for tilskud til voksenundervisning 6,2 33,4 B U/I/H F Tilskud til nedsættelse af deltagerbetaling for særlige grupper Turismeud Kompetencefordeling for folkeoplysningsuds område: B : Beslutningskompetence U : Lovbestemt udtaleret H : Høring I : Indstiller P : Påse/kontrollere F : Forberedelse De økonomiske rammer: Sikre

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen)

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) 1 REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) Indholdsfortegnelse Åben - Ansøgning fra Dancing Friends Vesthimmerland om godkendelse

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Tirsdag den 18. juni 2013 Mødetidspunkt: 19:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Birgit Skytte (formand), Sonja Fladstrand, Annette

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 19. januar 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 19. januar 2017 Referat torsdag den 19. januar 2017 Kl. 18:00 i Osted Lejre Skytteforening, Smedegården 19, 4320 L Afbud: Dorte Jørgensen Tina Plank Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering

Læs mere

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Referat åben Mødedato 23. august 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse A Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18.20 Tilstede:

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 028. Til orientering - orienteringer fra administrationen 58 029. Til orientering - ophør af

Læs mere

Referat Forenings- og Fritidsudvalget

Referat Forenings- og Fritidsudvalget Referat : Torsdag den 05. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger: Medlemmer: Anders Glargaard (Undervisningsområdet) Karsten Bernstein (Undervisningsområdet)

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED 1. UDGAVE, 2011 INDHOLD 1 INDLEDNING... 3 2 VISION... 3 3 LEJRE KOMMUNE OG DEN FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED... 4 4 MÅLSÆTNING... 4 5 FOLKEOPLYSNINGSPOLITIKKEN

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. september 2017

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 14. september 2017 Referat torsdag den 14. september 2017 Kl. 18:00 i Herslev strand sejlklub, Herslev Strandvej 10, 400 Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering september 2017...2 3.

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til frivillige. folkeoplysende foreninger.

Retningslinjer for tilskud til frivillige. folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for tilskud til frivillige folkeoplysende foreninger KULTUR OG FRITID 15. december 2011 1. Godkendelse af folkeoplysende foreninger Disse tilskudsregler er gældende for foreninger i Frederikssund

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Hvalsø Tennisklub, Skolevej 3, 4330 Hvalsø Dato: Torsdag den 23. august 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen

Læs mere

Referat Fritidsrådet. Dato: 27. november Starttidspunkt: 17:00. Nymarksvej 3, Grindsted

Referat Fritidsrådet. Dato: 27. november Starttidspunkt: 17:00. Nymarksvej 3, Grindsted Referat Fritidsrådet Dato: 27. november 2017 Starttidspunkt: 17:00 Sted: Nymarksvej 3, Grindsted Medlemmer: : Jørgen Clement, Inge Ib Pedersen, Lars Hansen, Jan Skovgaard, Hanne Lorenz, Karsten Westergaard,

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 13.05.2009 kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Gitte Overgaard, Ole Olesen Indholdsfortegnelse: 169. Meddelelser og orientering... 3

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Torsdag den 7. juni 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget den 5. december 2007. Folkeoplysningsudvalget. Referat. Onsdag den 5. december 2007. kl. 16.30-18.00

Folkeoplysningsudvalget den 5. december 2007. Folkeoplysningsudvalget. Referat. Onsdag den 5. december 2007. kl. 16.30-18.00 Sønderborg Kommune Folkeoplysningsudvalget Referat Onsdag den 5. december 2007 kl. 16.30-18.00 Lokale: Mødelokale i Kultur og Fritid, Rådhustorvet 5, 2. sal Kl. 18.00 inviteres til julefrokost på Brøggeriet,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 11-10-2016 17:00 Mødeafholdelse Udv D Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 11-10-2016 17:00 1 (Åben) Ansøgning til udviklingspuljen,

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. GENERELLE OPLYSNINGER Afleveringsfrister: Ansøgning om aktivitetstilskud Aflevering

Læs mere

Notat. Ny Folkeoplysningspolitik Sag: 18.14.00-P22-1-11 Evald Bundgård Iversen Plan og kultur 30-08-2011

Notat. Ny Folkeoplysningspolitik Sag: 18.14.00-P22-1-11 Evald Bundgård Iversen Plan og kultur 30-08-2011 Notat Ny Folkeoplysningspolitik Sag: 18.14.00-P22-1-11 Evald Bundgård Iversen Plan og kultur 30-08-2011 Afsættet for dette notat er, at Folketinget har vedtaget en ny Folkeoplysningslov der træder i kraft

Læs mere

Norddjurs Fritidsråd REFERAT

Norddjurs Fritidsråd REFERAT Norddjurs Fritidsråd REFERAT Sted: Auning Bibliotek Torvegade 1, 8963 Auning Dato: Onsdag den 2. december 2015 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Kai Hansen Tove Højlund Mogens Buhl

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine Indholdsfortegnelse 001. Idrætsforeningen KVIK - ansøgning om lokaletilskud til trænningsophold 3 002. Vældgård

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Kultur og Fritid Referat fra mødet i Folkeoplysningsudvalget 18. august 2016 kl. 17.00 i Mødelokale 201, Vedelsgade 25 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 27 Folkeoplysningsudvalgets Udviklingsplan 1 28

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 07. april 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 07. april 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 07. april 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Konstituering... 3 002. Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget... 4 003. Mødekalender

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 10 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært Møde Dato Tid Sted 25. oktober 2004 17:30 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Hans Krarup Olesen uden afbud Indholdsfortegnelse 1. Samlet budget

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 12. december 2013

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 12. december 2013 Referat torsdag den 12. december 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - LOF Lejre ansøger om ændret brug

Læs mere

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik Kultur- og udviklingsafdelingen Dato: 14. marts 2012 Journalnr.: 11-14501 Norddjurs Kommune Folkeoplysningspolitik Indhold: 1. Baggrund og formål 2. Vision, værdier og målsætninger Norddjurs Kommunes kultur-

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2010... 3 002. IF Kvik - Ansøgning

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 10. december 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 10. december 2015 Referat torsdag den 10. december 2015 Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Allerslev Jesper K Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering december 2015... 2 3. FOU - s mødeplan

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 21. juni 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse 1 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssal, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 22. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 23. Nyt fra formanden

Læs mere

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 12-06-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Protokollen blev læst og mødet hævet kl: 18:04 Tilstede: Ulrik Borch, Andreas Weidinger,

Læs mere

Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. januar 2008 kl. 17:00 i Løgstør, Kantinen

Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. januar 2008 kl. 17:00 i Løgstør, Kantinen Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. januar 2008 kl. 17:00 i Løgstør, Kantinen Indholdsfortegnelse 1. Ansøgning om tilskud til voksenundervisning for 2008 3 2. Fortolkning af regler for

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Mandag den 21. august 2017 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud fra: Havnestuen Helle Barth, Ole Svendsen, Richard Barth, Paul Erik Gjerka, Per Hansen,

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014

Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014 Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014 Lovgrundlag Regler fastsat i Lov om støtte til folkeoplysning Folkeoplysningsloven.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget SOLRØD KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget 1.1.2014-31.12.2017 Folkeoplysningsudvalgets kompetencer og opgaver Vedtaqet af yrådet 12. december 2011 Folkeoplysningsudvalgets kompetencer og opgaver: Udvalgsmedlemmernes

Læs mere

Regnskabs- og revisionsbestemmelser. for det folkeoplysende foreningsarbejde & folkeoplysende voksenundervisning

Regnskabs- og revisionsbestemmelser. for det folkeoplysende foreningsarbejde & folkeoplysende voksenundervisning Regnskabs- og revisionsbestemmelser for det folkeoplysende foreningsarbejde & folkeoplysende voksenundervisning Indhold Regnskabs- og revisionsbestemmelser... 3 Bestemmelser gældende for alle tilskud...

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Torsdag den 19. juni 2014 Mødetidspunkt: 19:00 Møde afsluttet: 19:35 Særlige forhold: Spisning kl. 18.30 Mødelokale: Medlemmer: Fravær med afbud: Bemærkninger: Sollentuna I og II,5. sal,

Læs mere

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter 1. HVEM KAN FÅ TILSKUD Foreninger der er godkendt af Folkeoplysningsudvalget og som tilbyder folkeoplysende voksenundervisning er tilskudsberettiget og har adgang til lokaler. For at blive godkendt og

Læs mere

MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den kl EMNE: SAGSNR.: 17/28738

MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den kl EMNE: SAGSNR.: 17/28738 REFERAT MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den 19.11.2018 kl. 16.30 EMNE: SAGSNR.: 17/28738 DELTAGERE: AFBUD: Henrik Zimino (A), Vibeke Rasmussen (A), Einer Lyduch (A), Carsten Fuhr (C), Liv Gam (løsgænger)

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 10. december 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale D Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget den 10.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 19. november 2014 kl. 16.00 i F2 Mødet slut kl. 18:45 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg Kristensen

Læs mere

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 13. december 2007 kl. 17:00 på Farsø Hotel

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 13. december 2007 kl. 17:00 på Farsø Hotel Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 13. december 2007 kl. 17:00 på Farsø Hotel Indholdsfortegnelse 1. Ansøgning om godkendelse som tilskudsberettiget forening... 3 2. Ansøgning om godkendelse

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsudvalget 3. april 2017 Dragør Boldklub, Halvejen 5, 2791 Dragør kl

Referat. Folkeoplysningsudvalget 3. april 2017 Dragør Boldklub, Halvejen 5, 2791 Dragør kl Referat Folkeoplysningsudvalget 3. april 2017 Dragør Boldklub, Halvejen 5, 2791 Dragør kl. 17.00 Indhold Side 1. Godkendelse af dagsorden... 2 2. Meddelelser... 2 3. Banefordeling for 2017-2019 samt sæsonudlån

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 37. Bemærkninger til referat fra sidste møde...1 38. Nyt fra formanden...2 39. Nyt

Læs mere