Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 771 DIKU. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej København Ø Tlf.: Fax:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 771 DIKU. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29"

Transkript

1 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 771 DIKU EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej København Ø Tlf.: Fax:

2

3 Bygnings navn: UNIVERSITETSPARKEN 1-3 Dato: DIKU Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 771 ESE / SPP Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Universitetsparken 1-3, 2100 København Ø Matr. nr.: 2579 Udenbys Klædebo kvt. Opførelsesår: 1939 Fakultet: Brugere: Bygningssynet afholdt den: Deltagere i synet: Bertel Johansen, Vedligeholdelseschef, Campus Service Nord, Driftsledelse Sven Bo Madsen, Campus Support, KU Jan Fingeret, Inspektør, HCØ og DIKU Henrik Ingerslev, Chefkonsulent, DIKU Elisabeth Seiling, VVS-ingeniør, EKJ Svend Peter Petersen, El-ingeniør, EKJ 1 INDLEDNING Københavns Universitet Campus Service (CAS) og EKJ rådgivende ingeniører as har, i henhold til bestemmelserne i Boligministeriets "Vedligeholdelsescirkulære" af 11. december 2008, gennemført bygningssyn på: Datalogisk Institut (DIKU) Bygningerne er opført i 1939 og blev renoveret i Bygningerne består af to auditorier samt en hovedbygning med kælder, stue 1. og 2. sal og to mindre taghuse med et samlet areal på i alt m². 1.1 Overordnet beskrivelse af tekniske anlæg: SfB nr: 50 VVS-anlæg, terræn I 1997 er kloaksystemets hovedledninger renoveret - primært ved strømpeforing af de eksisterende ledninger. Bygningen forsynes med fjernvarmedamp fra Danmarks Farmaceutisk Universitet via rørkanal under vejen Universitetsparken. Rørkanalens tilstand er kritisk, jf. EKJnotat 03 (EKJ-sagsnr ). Ved Ingeniørsyn 2013 blev det fremlagt, at kanalen eventuelt skal nedlægges. Det skal dog undersøges, hvorvidt det er muligt i forhold til, at rørkanalen ligeledes anvendes som føringsvej for diverse eksterne datakabler.

4 Bygnings navn: UNIVERSITETSPARKEN 1-3 Dato: DIKU Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 771 ESE / SPP Side: 1.2 SfB nr: 52 Spilde-/ Regn-/ drænvandssystem Afløbssystemet er udført som skjult installation, hovedsageligt i støbejern. I kælderen er installationen synlig. Ifølge stikprøvekontrol udført i 2003 er der ingen problemer med afløbsinstallationerne. Grundvandspumpe, som er placeret i boilerrum 01-01NP13, er ca. 67 år gammel. Pumpen er stadig funktionsdygtig, og afprøves jævnligt af driftspersonalet. Der er ingen alarmovervågning af pumpen. SfB nr: 53 Brugsvand Vandinstallationen er udført i varmforzinkede (galvaniserede) stålrør. Installationerne er indstøbt eller placeret skjult over nedhængte lofter, i nicher, i vægge eller skakte. Ved stikprøvekontrol udført i 2003 af de skjulte installationer, har det vist sig, at installationerne er blevet udskiftet i Installationerne er i god stand. SfB nr: 55 Køling I forbindelse med fire køleunits i serverrum kælder SP11, er der installeret to kølekompressorer, en buffertank samt en køleflade. Kompressorer mv. er installeret i samme rum som et ventilationsanlæg. For at fjerne overskudsvarmen fra motor og kompressor gennemluftes rummet med udeluft ved hjælp af en ventilator og et kanalarrangement (se pkt. (57)). Kølekompressorer, buffertank samt køleflade er ikke længere i brug og ønskes demonteret og fjernet. SfB nr: 56 Varme og fjernvarme Varme, damp-primærsiden Forsyningen til bygningen sker med damp. Kondensvandsmåling foretages i Farmaceutisk Højskole. Københavns Energi har i efteråret 2002 oplyst, at det planlagte årstal for fjernvarmekonvertering i området forventes at være år , og den heraf nødvendige ombygning af varmecentralen er således ikke medtaget i det tekniske tilsyn. Varmeanlæg, sekundærsiden Rørinstallationen for varmeanlægget er udført i sorte rør. Installationerne er indstøbte eller placeret skjult over nedhængte lofter, i nicher, i vægge eller skakte.

5 Bygnings navn: UNIVERSITETSPARKEN 1-3 Dato: DIKU Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 771 ESE / SPP Side: 1.3 Bygning 1, 2 og 3 Varmeanlægget er renoveret i 1984 (excl. i taghuse) og i 1999 er anlæg samt hovedafgreninger til bygning 4 og 5 (auditorier) forsynet med nye afspærringsventiler for sektionsvis afspærring. Synlige resopal skilte er opsat på vægge og lofter, og markerer hvor ventilerne er placeret over nedhængte lofter og i skakte. I taghus syd og nord er der i 1999 etableret ekstra udluftningsmuligheder synligt i rummene. De eksisterende luftpotter er placeret skjulte i tagkonstruktionen, og kan ikke inspiceres. Selve røranlægget i taghusene formodes at være fra 1940, og rørene ligger skjulte i gulvet og i taget. Driften oplyser, at de hvert år har problemer med at få nok varme på i taghusene, der er mistanke om at rørsystemet er stoppet til. I 2008 er der etableret supplerende ribberør for at forhindre kuldenedfald under vinduerne i biblioteket. Bygning 4 og 5 I Auditorier er opvarmningen i selve auditorierummene baseret på luftvarme via ventilationsanlæggene. Der er ikke andre opvarmningsmuligheder i auditorierne. I Lille auditorium (bygning 4) bliver øvrige rum (bibliotek, øvelsesrum mv.) opvarmet ved hjælp af radiatorer. Øverst i kuplen i selve auditoriet er der på gamle tegninger vist en varmeslange. Driftspersonalet ved ikke, om varmeslangen stadig er i funktion I Stort auditorium (bygning 5) opvarmes toiletter vha. radiatorer. På gamle tegninger er vist, at der er gulvvarme i gaderoben, hvilket dog ikke kan konstateres på stedet. Varmerør til radiatorer i toiletter er ført skjulte. I gangarealerne rundt det store auditorium forefindes det oprindelige crittal-anlæg (varmeslangesystem indbygget i loftet). På crittalanlægget er der foretaget et par stikprøvekontroller af rørenes tilstand. Disse viser, at der flere steder er begyndende tæringer. I 2003 er eksisterende indmuret luftpotte demonteret og ny synlig luftpottet etableret. I 2003 er der etableret nye afspærringsventiler på varme i det lille og store auditorium, således at det er muligt sektionsvis at kunne afspærre dele af anlægget. Automatik Varmeanlægget er udført med regulerende automatik, og alle blandesløjfer til radiator kredse er opkoblet på CTS. Ventilationsvarmeflader Der findes seks ventilationsanlæg - to ældre anlæg til auditorierne og fire anlæg af "nyere dato". Omtales under SfB nr. 57.

6 Bygnings navn: UNIVERSITETSPARKEN 1-3 Dato: DIKU Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 771 ESE / SPP Side: 1.4 SfB nr: 57 Proces-/ komfortventilation Ventilationsanlæg NI1/NU1, bygning 1 Ventilationsanlægget, som er opstillet i varmecentralen (rum NP13) i kælder, forsyner trykkeri i kælder med opvarmet og befugtet friskluft. Anlægget betjener desuden udsugningen og punktudsugning fra trykkerimaskinerne samt udsugning fra toiletter i kælder. Anlæggets dimensionerende kapacitet: NI m 3 /h og NU m 3 /h. Der er varmegenvinding af udsugningsluften før afkast. Pga. ændringer i lokalet er anlægget pt. stoppet (2007), se EKJ notat 01 sag Ventilationsanlæg NI2/NU2, bygning 1 og 2 Ventilationsanlægget betjener kontorer på 1. sal i bygning 2 (midtfløj) og kælder i bygning 1. Anlæggets dimensionerende kapacitet: NI m³/h og NU m³/h. Der er varmegenvinding af udsugningsluften før afkast. Selve aggregatet er placeret i varmecentralen i bygning 1 (rum NP13). Se EKJ-notat 01 sag omkring forslag til ændring af indblæsnings- og udsugningsprincipper. Udsugningsanlæg NU3, bygning 1 Udsugningsanlægget betjener varmecentralen i (rum NP13) i kælder. Anlæggets dimensionsgivende kapacitet er NU m 3 /h. Udsugningsanlæg NU4, bygning 1 Udsugningsanlægget betjener toilet og kopirum på 1. sal samt toilet på 2. sal ved elevator. Anlæggets dimensionsgivende kapacitet er NU4 500 m 3 /h. Udsugningsanlæg NU5, bygning 1 Udsugningsanlægget betjener toiletkerne ved gavl i stue til 2. sal. Anlæggets dimensionsgivende kapacitet er NU5 300 m 3 /h. Udsugningsanlæg MU1, bygning 2 Udsugningsanlægget betjener toiletter og omklædningsrum i kælder. Anlæggets dimensionsgivende kapacitet er MU1 400 m 3 /h. Udsugningsanlæg (toiletter 2-0-W og 2-1-W), bygning 2 I forbindelse med renovering af toiletterne, er der etableret et lille separat anlæg for mekanisk udsugning. Anlægget er placeret på taget. Udsugningsanlæg (elev-kantine, rum 02-2-M203), bygning 2 Ny emhætte er etableret i 2003.

7 Bygnings navn: UNIVERSITETSPARKEN 1-3 Dato: DIKU Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 771 ESE / SPP Side: 1.5 Ventilationsanlæg SI1/SU1, bygning 3 Ventilationsanlægget, som er placeret i teknikrum i kælder, betjener rum SP15, 16 og 20 (Kodesumpen). Anlægget benyttes som komfortventilation, idet kølefladen er frakoblet. Ventilationen i serverrum blændes. Anlæggets dimensionerede kapacitet SI m³/h og SU m³/h. Der er ingen varmegenvinding af udsugningsluften inden afkast. Ventilationsanlæg SI2/SI2, bygning 3 Ventilationsanlægget, som er placeret i teknikrum i kælder, betjener teknikrummet. Anlæggets dimensionsgivende kapacitet er SI2 400 m 3 /h SU2 400 m 3 /h. Ventilationsanlæg SI3/SU3, bygning 3 Ventilationsanlægget, som er placeret i teknikrum SP24 i kælder, betjener cellekontorer (etableret i 2008) på 1. sal. I den forbindelse blev eksisterende ind- og udsugningsarmaturer tilpasset den nye indretning. Anlæggets dimensionsgivende kapacitet: SI m³/h og SU m³/h. Der er væskekoblede varmeflader for genvinding af udsugningsluftens energiindhold. Brugere, i kælderrum SP20 ved siden af ventilationsaggregatet, klager over rumlen og støjgener fra anlægget. Det anbefales, at nedhængt loft i SP20 demonteres ved væg til rum SP24, for at kontrollere at alle rør og ledningsgennemføringer er korrekt lukket. Udsugningsanlæg SU4, bygning 3 Udsugningsanlægget betjener værksted (rum SP26) i kælder. Anlæggets dimensionsgivende kapacitet er SU4 250 m 3 /h. Udsugningsanlæg SU5, bygning 3 Udsugningsanlægget betjener toiletkerne, rengøringsrum og kopirum. Anlæggets dimensionsgivende kapacitet er SU5 625 m 3 /h. Ventilationsanlæg I3/U3 (lille auditorium), bygning 4 Anlægget betjener det lille auditorium med separat indblæsning og udsugning. Anlægget er ikke forsynet med varmegenvinding bortset fra en recirkulationsmulighed. Der er etableret start/stop på anlægget. Anlægget er det oprindelige anlæg og er etableret samtidigt med bygningens opførelse i slutningen af 1930'erne. Indblæsningen til det lille auditorie sker via to riste oppe under loftet. Udsugningen sker via to riste ved gulv foran tavlen. På de oprindelige tegninger er luftmængden angivet til ind 5500 m 3 /h og ud 6000 m 3 /h. Anlægget er rengjort og al automatik, spjæld og styring er komplet renoveret i I 2006 er ventilatorer udskiftet, og der er etableret luftmængdestyring af temperatur og CO 2.

8 Bygnings navn: UNIVERSITETSPARKEN 1-3 Dato: DIKU Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 771 ESE / SPP Side: 1.6 Det skal bemærkes, at ventilationen er eneste opvarmningsmulighed i auditoriet. Ventilationsanlæg (bibliotek, rum nr M017), bygning 4 I 2002 er der etableret et ventilationsanlæg i biblioteket. Aggregat er udført med krydsveksler og er placeret i kælder under biblioteket. Ventilationsanlæg I5/U5 (garderobe, stort auditorium), bygning 5 Anlægget betjener den garderobe, der oprindeligt var ved hovedindgangen til det store auditorium. Anlægget skulle bortventilere luft og fugtighed i forbindelse med opbevaring af overtøj. Garderoben er nu nedlagt. Anlægget kan ikke stoppes helt, idet det er eneste opvarmningsmulighed i garderoben. Anlægget er rengjort og al automatik, spjæld og styring mv. er komplet renoveret i Ventilationsanlæg I6/U6 (stort auditorium), bygning 5 Anlægget betjener det store auditorium med separat indblæsning og udsugning. Anlægget er ikke forsynet med varmegenvinding bortset fra en recirkulationsmulighed. Anlægget er det oprindelige anlæg og er etableret samtidigt med bygningens opførelse i slutningen af 1930'erne. Udsugning i det store auditorium sker frit under stoleopbygning og indblæsning frit gennem perforerede loftplader. Anlægget er rengjort og al automatik, spjæld og styring mv. er komplet renoveret i Det skal bemærkes, at ventilationen er eneste opvarmningsmulighed i auditoriet. EDB-studiesal, N237 Brugerne klager over dårligt indeklima og ønsker etablering af ventilation. Der findes ingen eksisterende ventilationsanlæg i umiddelbar nærhed af rummet. Varmegenvinding Ventilationsanlæggene i kontorer på 1. sal i bygning 2 og 3 samt anlæg i trykkeri i bygning 1 har varmegenvinding. Ventilationsanlæggene i de to auditorier samt i EDB-maskinrummet har ikke varmegenvinding. Indtag/Afkast, placering Luftindtag kontrolleres for fri luftpassage, spjældfunktion, evt. opsættes der blade-, fugle- og insektspærrenet. Automatik Automatikken for de nyere ventilationsanlæg er ca. 18 år (2011) og fungerer i følge driftspersonalet uden bemærkninger. Se i øvrigt afsnit (67) CTS-anlæg.

9 Bygnings navn: UNIVERSITETSPARKEN 1-3 Dato: DIKU Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 771 ESE / SPP Side: 1.7 Befugtningsanlæg Ventilationsanlægget til trykkeri i bygning 1 er udstyret med befugtningsanlæg samt et antal løse befugtere i rummet. Anlægget er frakoblet da trykkeriet ikke længere benyttes. SfB nr: 58 Teknisk isolering, rørmærkning, asbest Synlige rørinstallationer er afsluttet med isolering. Denne fremstår tilfredsstillende. Dog mangler isolering af kølerør mellem kompressor i kælder og kondensator på tag, men idet hele køleanlægget ønskes fjernet, er isoleringen af kølerør ikke medtaget under økonomioversigten. SfB nr: 61 Nødbelysningsanlæg Anlægget er opbygget som en kombination af centralt og decentralt forsynet. Nødbelysnings-anlægget på DIKU er udført som decentralt forsynet, mens panikbelysningsanlægget er opbygget som centralt forsynet. I store og lille auditorie er anlæggene udført som centralt forsynet. Nød- og panikbelysningsanlægget i det store auditorium er renoveret i 2000, på selve DIKU instituttet er nødbelysningsarmaturerne udskiftet. SfB nr: 63 Stærkstrømsinstallation DIKU forsynes fra DONG Energy via 3 stk. parallelle 240 mm² CU, med en samlet forsikring på 750A. I følge drift personalet er der ikke forsyningsproblemer. Hovedtavle Tavlens kapacitet er vurderet som tilfredsstillende, men har ingen udvidelsesmulighed. Tavlen er termograferet i år 2002 og de fejl som blev fundet i den sammenhæng er blevet rettet. Tavlen blev i år 2002 forsynet med en afskærmning således at det ikke længere er muligt for forbipasserende at afbryde tavlen. Der er etableret transientbeskyttelse af hovedtavlen. Transient beskyttelsens korrekte funktion indikeres ved kontrollampe i tavlefront, som desuden er overvåget via CTSanlægget. Gruppetavler Gruppetavlerne er generelt i god stand og med muligheder for udvidelse.

10 Bygnings navn: UNIVERSITETSPARKEN 1-3 Dato: DIKU Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 771 ESE / SPP Side: 1.8 Tavlerne er termograferet, rengjort og efterspændt i år Alle tavler er gennemgået i år 2007 i forbindelse med registrering af manglende HPFI-afbrydere, Der er i år 2011 foretaget en større tavleudskiftning i forbindelse den lovbefalet etablering af HPFI-afbrydere foran stikkontakter m.m.. Kraftinstallation Kraftinstallationer er generelt i god stand. I EDB-rum kælderen samt serverrum 2-sal anbefales det, at 230V installationer til EDB-maskinerne eftergås, her tænkes specielt på forsyningsforhold 2-pol/4-pol gruppeforsyning og på manglende stikkontaktinstallationer til forsyning af det voksende antal maskiner. Forsyning af maskiner sker i dag i stort omfang via tristikdåser og forlængerledninger. En installationsform der umuliggør vurdering af de enkelte gruppers belastning og dermed driftsikkerheden. Derudover skal man være opmærksom på stikkontakter forsynet fra 4-pol gruppe. Der kan i tilfælde af nul fejl fremkomme ubehagelige høje fasespændinger, som kan skade det tilsluttede udstyr. I EDB-rum i kælderetagen er installationerne omlagt således, at 230V installationerne til EDB-maskinerne er forsynet via 2 pol gruppeforsyning og CEE-stik under maskinstuens gulve. Iflg. driften har der dog været problemer med vand under maskinstuens gulve hvilket har medført fejl på de nye el-installationer. Lysinstallationer Lysinstallationer på selve DIKU-instituttet er i god stand. I perioden 98/99 samt 2001 er der gennemført en større udskiftning af armaturer til nye energi rigtige armaturer. I 2000 er de gl. stofledninger i store auditorie udskiftet, og armaturerne ved indgangspartiet er renoveret. I år 2002/2003 er der etableret dagslysstyring i kantine. I det lille auditorium er væglamperne udskiftet i år 2002 ligeledes er der i bibliotekets lavloftede område udskiftet downlight i år Nød-el-anlæg Udover batterienheder til nød- og panikbelysning forefindes der ikke nød-el-anlæg på DIKU. El-installation jordet Installationen er udført som et TN-C-S.

11 Bygnings navn: UNIVERSITETSPARKEN 1-3 Dato: DIKU Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 771 ESE / SPP Side: 1.9 SfB nr: 64 Svagstrømsinstallation PDS-netværk Der forefindes 2 PDS-netværk på DIKU, det ene er et lukket netværk alene for DIKU, mens det andet netværk, som er meget begrænset, er opkoblet på HCØ's netværk, dels for opkobling af CTS undercentraler og Oldfruens PC'er. Der er i forbindelse med omrokeringen i år 2008 foretaget en væsentlig forøgelse af net-værksstik og som følge heraf er krydsfelterne på etagerne fordoblet. Internt varslingsanlæg. Der er etableret et internt varslingssystem på DIKU. Anlæggets stand er i orden, og der føres logbog over afprøvningerne. Solafskærmning. Solafskærmningen og automatikken er fornyet i 2006/2007 med ny overstyring (vindhastighed) af solafskærmningen. Styringen fungerer ikke optimalt og der arbejdes på en løsning via entreprenørens garanti forpligtigelser i sær mht. ophængningen af markiserne som har vist flere alvorlige mangler. SfB nr: 65 Føringsveje De forskellige ledninger og kabler er fastgjort på lodrette flader eller ligger i bakker. Der er ingen bemærkninger til det besigtigede. SfB nr: 66 Elevator Der er opstillet to personelevatorer i bygningerne Elevator 4847 i bygning 3 blev renoveret i Renoveringen omfattede spil, styring, stolaptering og skaktdøre. SfB nr: 67 CTS-anlæg I perioden er der løbende etableret CTS-anlæg. Der er etableret et TCP-IP baseret CTS-anlæg af fabrikat Trend. Af praktiske årsager er hovedstation opstillet på HCØ. Hovedstationen er forsynet med alarmmodem med overførelse af prioritet 1 alarmer til Panum s døgn overvågning. Desuden er der etableret SMS-sender, som afsender udvalgte tekst meddelelser til driftsafdelingens egne mobiltelefoner. Vejrstationen med vindretning, vindhastighed og temperaturføler er placeret frit over tag på bygning 3. CTS-undercentralerne anvender KU's intranet som bus forbindelse og kommuniker sammen med hovedstationen via TCP-IP protokollen. Det betyder, at hovedstationen senere let kan placeres et vilkårligt sted på KU's intranet.

12 Bygnings navn: UNIVERSITETSPARKEN 1-3 Dato: DIKU Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 771 ESE / SPP Side: 1.10 CTS-anlægget omfatter pt. styring og regulering af to varmevekslere, varmtvandsbeholder, seks blandesløjfer for radiatoranlæg, samt ventilationsanlæg for det lille og store auditorium herunder garderobeanlægget. Desuden er der etableret tekniske overvågninger, 2 stk. alarmer fra kølekompressorerne og 1 stk. fra transientbeskyttelsen i hovedtavlen. Styringen til ventilationsanlæg som betjener biblioteket er forberedt for CTSopkobling. SfB nr: 68 ADK, ABA, m.m. ABDL-anlæg Der er ABDL-anlæg på flere døre, der føres logbog over afprøvninger. ADK-anlæg Der er etableret ADK-anlæg af fabrikat Dansikring på alle yderdøre i bygning 1, 2, 3 og 4, samt en række indvendigedøre i forbindelse med rokering i Anlægget er opkoblet på KU`s administrativenet, således at der fra centralt hold kan tildeles adgangsrettigheder for studerende og ansatte. Anlægget serviceres af Højrup og Clemensen A/S. Alle ADK-anlæg er opgraderet til berøringsløse tastertur. Lynafleder Til beskyttelse imod lyn og tilhørende inducerede overspændinger er der i år 2002/2003 etableret et komplet nyt lynafleder anlæg. SfB nr: 74 Sanitet, inventar Toiletter i rum 02-0-W, 02-1-W, 01-1-N131A og 01-1-W2 er renoveret med nyt sanitet i 2008.

13 Bygnings navn: Universitetsparken 1-3 / DIKU Dato: Rådgiver: Bygnings nr: 771 Side: EKJ ESE VEDLIGEHOLDELSESSYN 53 Brugsvand ( Prioritet 3 ) Bygn.: 1 Udskiftning af brugsvandsanlæg, bygn. 771 Eksisterende brugsvandsanlæg er fra 1984, og anlægget må forventes at skulle udskiftes efter ca år dvs. omkring I beløbet er medtaget demontering af eksisterende rør, samt levering og montering af nye rør inkl. isolering. Desuden er der medtaget et større beløb til diverse tømrer-, murer- og malerarbejder, som det bliver nødvendigt af udføre, da installationerne er placeret i skakte mv. 55 Køling ( Prioritet 2 ) Bygn.: 3 Demontering af køleanlæg komplet, bygn Køleanlæg i bygning 3 demonteres og fjernes. Medregnet i prisen er demontering og bortskaffelse af køleanlæg i kælder samt kondensator på taget, inkl. alle rørinstallationer. Herudover er indeholdt diverse følgearbejder såsom lukning af huller, malerreparationer m.m. 56 Varme og fjernvarme ( Prioritet 2 ) Bygn.: 5 Etablering af radiatorer i alt ca. 16 stk. i forhal og gangarealer, stort auditorium, bygn Af hensyn til varmebehovet ved det store auditorium og risiko for tæring på indstøbte crittalanlæg foreslås det, at anlægget nedlægges og erstattes af et radiatoranlæg ( Prioritet 3 ) Bygn.: 1 Udskiftning til frekvensstyrede radiatorpumper (8 stk.), bygn. 771 I forbindelse med nedbrud/vedligehold bør eksisterende pumper på radoatorblandesløjfer udskiftes til frekvensstyrede pumper opkoblet til CTS. Optælling i 2009 viser, at der er 8 gamle pumper tilbage som bør skiftes. Etablering af separat styring af pumper for centralvarme, således at facader kan styres individuelt. Ved denne opdeling kan centralevarmestyringen køres helt uafhængigt, særligt i overgangs perioder i forår og efterårs mdr. vil der kunne spares penge på at afbryde facader hvor solen opvarmer. Styringen vil være en mindre udvidelse af eksisterende CTS-styringen.

14 Bygnings navn: Universitetsparken 1-3 / DIKU Dato: Rådgiver: Bygnings nr: 771 Side: EKJ ESE ( Prioritet 1 ) Bygn.: 1 Nyt røranlæg for varme til taghus Nord, bygn Driften oplyser at der er problemer med varmen i taghus Nord. Tidligere undersøgelser har vist at rørsystemet højst sandsynligt er fra bygningens oprindelse (1940), og rørsystemet ligger skjult i gulvet/tagopbygningen. I 2007 er der etableret selvstændig blandesløjfe til taghuset, men dette har ikke afhjulpet problemerne. Driften har mistanke om at rørene er stoppet til, da det næsten er umuligt at få det varme vand igennem systemet. I projektet er medtaget en afpropning af eksisterende varmerør samt etablering af et nyt sæt stigrør fra varmecentral op til taghus. I taghuset fordeles de nye rør ud til hver facade og føres synligt frem til eksisterende radiatorer. Der etableres afspærringsventiler og automatiske udluftninger efter behov. To radiatorer udskiftes. I økonomien er medtaget beløb til en forundersøgelse af rørsystemets eksisterende opbygning og afpropningsmuligheder. De nyeste tegninger er fra 1940 og stemmer ikke overens med observationer på stedet ( Prioritet 2 ) Bygn.: 1 Nyt røranlæg for varme til taghus Syd, bygn Driften oplyser at der er problemer med varmen i taghus Syd. Tidligere undersøgelser har vist at rørsystemet højst sandsynligt er fra bygningens oprindelse (1940), og rørsystemet ligger skjult i gulvet/tagopbygningen. Der er i 1984 etableret en selvstændig blandesløjfe til taghuset. Driften har mistanke om at rørene er stoppet til, da det næsten er umuligt at få det varme vand igennem systemet. I projektet er medtaget en afpropning af eksisterende varmerør samt etablering af et nyt sæt stigrør fra varmecentral op til taghus. I taghuset fordeles de nye rør ud til hver facade og føres synligt frem til eksisterende radiatorer. Der etableres afspærringsventiler og automatiske udluftninger efter behov. 18 stk. radiatorer af ældre dato udskiftes. I økonomien er medtaget beløb til en forundersøgelse af rørsystemets eksisterende opbygning og afpropningsmuligheder. De nyeste tegninger er fra 1940 og stemmer ikke overens med observationer på stedet ( Prioritet 1 ) Bygn.: 1 Konvertering til fjernvarme, forundersøgelse, bygn Projektet indeholder en forundersøgelse for konvertering af dampvarmecentral til fjernvarmecentral. Forundersøgelsen vil indeholde en redegørelse for omfang af demontering samt omfang af nye komponenter og princip for indretning af ny varmecentral. I forundersøgelsen skal det fastlægges om eksisterende radiatoranlæg kan bibeholdes med et evt. nyt temperatursæt. Københavns Energi vil blive kontaktet, således at tidsplan og evt. økonomisk tilskud fastlægges. Forundersøgelsen udmunder i et notat, hvori den samlede anlægsøkonomi er beskrevet. København Energi forventer at konverteringen skal ske i Eksisterende forsyningsaftale med Farma skal afklares.

15 Bygnings navn: Universitetsparken 1-3 / DIKU Dato: Rådgiver: Bygnings nr: 771 Side: EKJ ESE ( Prioritet 2 ) Bygn.: 1 Konverteting til fjernvarme, bygn I projektet er medtaget udgift for konvertering af eksisterende dampcentral til ny fjernvarmecentral. Beløbet tager udgangspunkt i, at KU selv skal betale hele udgiften for konverteringen. Afhængig af forundersøgelsen kan der evt. fratrækkes et tilskud fra København Energi, såfremt denne betragter konverteringen som en "tvangs konvertering". Projektet indeholder ikke udgift for evt. ændring af eksisterende radiatoranlæg. 57 Proces- / komfortventilation ( Prioritet 3 ) Bygn.: 1 Totalrenovering af ventilationsanlæg for det store auditorium, bygn Auditoriet er opført i 1940 erne. Det eksisterende anlægsprincip og tilhørende kanalsystem er fra bygningens oprindelse. Anlægget er placeret i teknikrum i kælder under auditoriet. Anlægget får friskluft via indtagskammer og rist i facade, anlægget er renoveret mht. CTS, spjæld i Afkast er ført til rist i facade mod Nørre Alle. Indblæsningkanaler er symmetrisk ført op inde i murværket og bagved tavlen for enden af auditoriet, herfra blæses der ind via det perforerede træloft. Udsugningskanaler er placeret under 2. og 3. stolerækker. Udsugning foretages via små rist under stole rækkerne. Princippet for hhv. indblæsning og udsugning er utidssvarende og opblandingen af friskluft ved stole pladser er ikke mulig. Projektet omfatter en total udskiftning af selve aggregatet. Derudover omfatter projektet en nedrivning af eksisterende kanalsystem og riste/lofter samt levering og montering af komplet nyt kanalsystem og armaturer udført som fortængningsventilation. I projektet er medtaget udgift til projektforslag i samarbejde med arkitekt. Ombygningen omfatter integrering af nyt system i det eksisterende rum, herunder en del bygningsarbejder. Maksimal luftmængde på nyt anlæg skal svare til et fyldt auditorium hvor CO2 indholdet skal være under 900 ppm ( Prioritet 3 ) Bygn.: 1 Ventilation af grupperum, gammel trykkeri kælder nordfløj, bygn Grupperummet er etableret i det gamle trykkeri og ventileres med det eksisterende ventilationsanlæg. Brugerne af rummet klager over dårligt indeklima, når der er mange brugere i rummet. Der udføres en undersøgelse af hvordan anlægget kan ombygges, så rummet får større luftskifte/mere friskluft. Der udføres projekt med ombygning af eksisterende anlæg mht. kanaler, samt etablering af temperatur og CO2 føler.

16 Bygnings navn: Universitetsparken 1-3 / DIKU Dato: Rådgiver: Bygnings nr: 771 Side: EKJ ESE ( Prioritet 1 ) Bygn.: 3 Renovering af ventilationsanlæg SJ3/SU3 for kontorer, bygn Der har gennem lang tid været problemer med manglende luft samt støj fra anlægget, som er placeret i teknikrum i kælder bygning 3. Det anbefales, at hele anlægget renoveres herunder af ventilatorer udskiftes og forsynes med frekvensomformere, og at der etableres CO2 og temperaturstyring via CTS ( Prioritet 2 ) Bygn.: 4 Totalrenovering af ventilationsanlæg for det Lille auditorium, bygn Auditoriet er påført i 1940 erne. Det eksisterende anlægsprincip og tilhørende kanalsystem er fra bygningens oprindelse. Anlægget er placeret i teknikrum i terræn niveau under auditoriet. Anlægget får friskluft via indtagskammer og rist i facade, anlægget er renoveret mht. CTS, spjæld og ventilatorer i 2004 og Afkast er ført over tag. Indblæsningskanaler er symmetrisk ført op inde i murværket og bagved træpaneler på hver side af tavlen. Inde i auditoriet indblæses via i alt fire riste under loft ved øverste rækker. Udsugningskanaler er placeret under 2 og 3. stolerækker. Udsugning foretages dels via to store riste ved adgangs dørene og dels via små rist under 2. og 3. stole række. Foran de små udsugningsriste er der opsat stole af nyere dato. Princippet for hhv. indblæsning og udsugning er utidssvarende og opblandingen af friskluft ved alle pladser er ikke mulig. Projektet omfatter en total udskiftning af selve aggregatet. Derudover omfatter projektet en nedrivning af eksisterende kanalsystem og armaturer samt levering og montering af komplet nyt kanalsystem og armaturer udført som fortængningsventilation. I projektet er medtaget udgift til projektforslag i samarbejde med arkitekt. Ombygningen omfatter integrering af nyt system i det eksisterende rum, herunder en del bygningsarbejder. Maksimal luftmængde på nyt anlæg vil være ca m3/h svarende til et fyldt auditorium hvor CO2 indholdet skal være under 900 ppm.

17 Bygnings navn: Universitetsparken 1-3 / DIKU Dato: Rådgiver: Bygnings nr: 771 Side: EKJ ESE ( Prioritet 1 ) Bygn.: 1 Årlig servicering af ventilationsanlæg Projektet omfatter årlig servicering og udskiftning af filtre, remme mv. for følgende anlæg: Udsugningsanlæg NU3 Udsugningsanlæg NU4 Udsugningsanlæg NU5 Udsugningsanlæg MU1 Udsugningsanlæg SU4 Udsugningsanlæg SU5 Udsugning fra toiletter 2-0-W og 2-1-W Anlæg bygning 2, 1. sal kontorer Anlæg, kontorer 3-1-S110 på 1. sal, bygning 3. Anlæg, Kodesumpbygning 3, kælder, lokale SP11 Anlæg I3/U3 Lille auditorium, bygning 4 Anlæg I6/U6 Stort auditorium, bygning 5 Anlæg I5 Garderobe, stort auditorium "Bibliotek", rum nr. 4-0-M017 bygning 4 Elevkantine, emhætte rum 2-2-M203. Anlæggene er sidst servicerede i oktober ( Prioritet 1 ) Bygn.: 2 Forundersøgelse af ventilation til kontorer på 1. sal i bygn. 2, Der er indeklimaproblemer (temperaturforhold) i kontorerne på 1. sal i bygning 2. Det bør derfor udføres en forundersøgelse og registrering for afhjælpning af problemet ( Prioritet 2 ) Bygn.: 1 Årlig servicering af ventilationsanlæg, bygn Årlig servicering af ventilationsanlæg ( Prioritet 3 ) Bygn.: 1 Årlig servicering af ventilationsanlæg, bygn Årlig servicering af ventilationsanlæg. 61 Nødbelysningsanlæg ( Prioritet 3 ) Bygn.: 1 Nyt centralt forsynet nødforsyningsanlæg med selvovervåget nød-og panik lamper. Bygn , 2 og 3. Eksisterende nødforsyningsanlæg er en blanding af decentrale og centrale nødforsyninger. Især det centrale nødforsyningsanlæg til bygn. 1,2 og 3 er i dårlig stand.

18 Bygnings navn: Universitetsparken 1-3 / DIKU Dato: Rådgiver: Bygnings nr: 771 Side: EKJ SPP Stærkstrøminstallation ( Prioritet 1 ) Bygn.: 4 Udskiftning af belysning i det lille auditorie, pga. utilstrækkeligt belysningsniveau, Bygn ( Prioritet 1 ) Bygn.: 5 Udskiftning af belysningsanlæg i ovenlys pga utilstrækkeligt belysningsniveau, Bygn ( Prioritet 1 ) Bygn.: 5 Ny belysning i teknikrum pga. gennerelt for utilstrækkeligt belysningsniveau. Bygn I bygn. 5 er der især konstateret lavt lysniveau i teknikrum ( Prioritet 1 ) Bygn.: 3 Bygn. 771,3 Nyt belysningsanlæg i ganglinie og studiepladser på 3. sal ( Prioritet 2 ) Bygn.: 5 Udskifte belysning i balderkin v. det store auditorie, Bygn. 771,5. Belysningen kan evt. udføres med LED ( Prioritet 1 ) Bygn.: 2 Defekt lysstyring. Driften oplyser at der er store problemer med lysstyringen. Nogle steder tænder lyset ikke vha PIR-følere i andre områder slukker lyset selvom der sidder personer i lokalet.

19 Bygnings navn: Universitetsparken 1-3 / DIKU Dato: Rådgiver: Bygnings nr: 771 Side: Balslev LS Elevator ( Prioritet 1 ) Bygn.: 1 Renovering af elevator nr , bygn Stahl elevator nr , fra 1985 er udført med understillet cylinder. Cylinderen bør tages op og renoveres, i forbindelse med renoveringen bør der etableres en rustfri foring uden om cylinderen for at undgå at hydraulikolie, ved en eventuel utæthed, kan sive ud i jorden. I forbindelse med renoveringen af cylinderen bør der monteres ny styring, ny pumpeunit, nye døråbnere og dørhængsler bør udskiftes. 67 CTS-anlæg ( Prioritet 2 ) Bygn.: 1 Opkobling af to ventilationsanlæg inkl. blandesløjfer til eksisterende CTS-styring i varmecentral NP13, bygn. 771 Det anbefales at begge blandesløjfer for ventilationsvarmeflader samt automatik for de to ventilationsanlæg opkobles på eksisterende CTS-anlæg. Anlæggene er placeret i varmecentral NP ( Prioritet 2 ) Bygn.: 1 Opkobling af ventilationsanlæg SI3/SU3 inkl. blandesløjfe til undercentral for CTSstyring, bygn Det anbefales at tilslutte ventilationsanlæg SI3/SU3 på eksisterende CTS-anlæg ( Prioritet 2 ) Bygn.: 1 Opkobling af ventilationsanlæg SU1 inkl. blandesløjfe til undercentral for CTS, bygn ( Prioritet 1 ) Bygn.: 1 Opkobling af diverse bygningsalarmer på CTS, bygn Opkobling af diverse bygningsalarm på CTS: Fejl, alarm og lukning af ABDL-døre, høj temperatur i varmecentral (damp udslip) overvågning af elevator, overvågning af centraludstyr for nød- og panikbelysning (flere anlæg) ( Prioritet 2 ) Bygn.: 1 Opkobling af ventilationsanlæg for bibliotek samt anlæg SI2/SU2 til ny CTShovedstation, bygn Eksisterende styring for ventilationsanlæg i tidligere bibliotek er forberedt for opkobling til eksisterende CTS-anlæg ( tidligere projekt 02015) Desuden foreslås opkobling af eksisterende ventilationsanlæg SI2/SU2 ligeledes til ny CTS - hovedstation.

20 Bygnings navn: Universitetsparken 1-3 / DIKU Dato: Rådgiver: Bygnings nr: 771 Side: EKJ SPP ADK, ABA, mm ( Prioritet 1 ) Bygn.: 1 Forundersøgelse af varslingsanlæg, bygn Eksisterende varslingsanlæg kan ikke høres og placeringen er ikke optimal. Flere klokker på etager er beskadiget. Undersøgelse først i år ( Prioritet 1 ) Bygn.: 1 Fælles nødstrøm til ADK, varslingsanlæg m.m., bygn , 771-2, 771-3, Driften har et stort ønske om en fælles nødforsyning til en række svagstrøms anlæg, bla. ADK, Varslingsanlæg, AIA-anlæg m.m. Eksisterende batteriforsyninger har ofte en kort levetid ca. 3 år hvorefter batterier/akkumulatorer svigter, ved et fælles nød back-up er det kun et sted batteriforsyningen skal skiftes ( Prioritet 1 ) Bygn.: 1 Flytte varslingscentral m.m., bygn Centralen for varsling er ikke placeret hensigtsmæssigt. Centralen bør flyttes til receptionsområdet hvor der er personer tilstede som kan aktivere varslingen. Generelt mangler der henvisningsskilte, og klokker på enkelte etager kan ikke høres. Projektet omhandler en total gennemgang af placering af lydgivere samt rep. af små fejl som klokkereparationer.

21 Bygnings navn: UNIVERSITETSPARKEN 1-3 Dato: DIKU Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 771 ESE / SPP Side: MYNDIGHEDSKRAV Sorteret efter SfB-nr. indsættes lange projektbeskrivelser fra synsdatabasen. (Disse sider udskrives af BYG ved udtræk af synsdatabasen)

22 Bygnings navn: UNIVERSITETSPARKEN 1-3 Dato: DIKU Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 771 ESE / SPP Side: MILJØFORHOLD 4.1 Drøftelse af alle aktuelle sager vedrørende miljøpåbud med et bygnings teknisk anlægsmæssigt forhold: Ingen bemærkninger. 4.2 Tilsynets iagttagelser og forslag: Ingen bemærkninger. 4.3 Indsamling af brugeroplysninger om, hvor der findes restasbest i forbindelse med tekniske anlæg: Der kan være asbest i eksisterende isolering. 4.4 Vurdering af asbestens tilstand/indkapslingen heraf: Ingen bemærkninger. 4.5 Vurdering af mærkningen/advarselsskiltningen: Ingen bemærkninger.

23 Bygnings navn: Universitetsparken 1-3 / DIKU Dato: Rådgiver: Bygnings nr: 771 Side: EKJ ESE ARBEJDSMILJØ 57 Proces- / komfortventilation Bygn.: 2 Dårligt indeklima i kontorer, bygn Der klages generelt over indeklimaet og manglende friskluftstilførelse i kontorer, bygning 2, 1. sal. Derudover klages der over, at der er for varmt. Mødelokale har problemer med dårligt indeklima.

24 Bygnings navn: UNIVERSITETSPARKEN 1-3 Dato: DIKU Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 771 ESE / SPP Side: ØVRIGE FORHOLD DRØFTET UNDER SYNET 6.1 Daglig service, drift samt registreringer vanskeliggøres på grund af manglende driftsinstruktioner m.m. Der er udarbejdet en fælles tegningsliste over alle eksisterende installationstegninger på instituttet. Der er i forbindelse med registrering af el-tavler / HPFI afbrydere udarbejdet et elhovedledningsdiagram.

25 SfbNr Syns nr. Bygnnr. SynsBeskriv Overslag Alle beløb er kr. x eksl. moms.

26 2 Alle beløb er kr. x eksl. moms.

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 704. Fiolstræde 4-6. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 704. Fiolstræde 4-6. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 704 Fiolstræde 4-6 EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Fiolstræde 4-6, 1171

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 701. Bispetorvet 1-3. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 701. Bispetorvet 1-3. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 701 Bispetorvet 1-3 EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Bispetorvet 1-3, 1167

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 705. Fiolstr.10,St.K.18. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 705. Fiolstr.10,St.K.18. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 705 Fiolstr.10,St.K.18 EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Fiolstræde 10 /

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 783,3. Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 50, 51) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 783,3. Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 50, 51) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 783,3 Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 50, 51) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Rolighedsvej 23,

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 713. Købmagergade 52. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 713. Købmagergade 52. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 713 Købmagergade 52 EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Købmagergade 52, 1150

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 784,3. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Tjenesteboliger (bygn. 8, 9, 28, 29, 30)

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 784,3. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Tjenesteboliger (bygn. 8, 9, 28, 29, 30) Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 784,3 Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Tjenesteboliger (bygn. 8, 9, 28, 29, 30) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Side: 1.1 INGENIØRSYN

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,2. FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 17, 18)

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,2. FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 17, 18) Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,2 FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 17, 18) EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 786,2. Område 6, Hørsholm/Aboretet (bygn. 11, 12, 20, 50, 51)

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 786,2. Område 6, Hørsholm/Aboretet (bygn. 11, 12, 20, 50, 51) Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 786,2 Område 6, Hørsholm/Aboretet (bygn. 11, 12, 20, 50, 51) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Bygnings navn: Kirkegårdsvej 3AB Dato:

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 719. Studiegården. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 719. Studiegården. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 719 Studiegården EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Studiestræde 6, 1467 København

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 868. Peter Bangsvej 36. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 868. Peter Bangsvej 36. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 868 Peter Bangsvej 36 EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Peter Bangs Vej 36,

Læs mere

Ingeniørsyn BYGNING NR. 703 2013 Metropolitanannekset EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn BYGNING NR. 703 2013 Metropolitanannekset EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 703 Metropolitanannekset EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Bygnings navn: BREDGADE 62 Dato: 15.02.2013 BREDGADEKOMPLEKSET

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 711. Købmagergade 44-46. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 711. Købmagergade 44-46. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 711 Købmagergade 44-46 EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Købmagergade 44-46,

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,4. FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 30)

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,4. FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 30) Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,4 FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 30) EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse:

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 784,2. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Værksteder (bygn. 20, 22, 23, 25, 26)

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 784,2. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Værksteder (bygn. 20, 22, 23, 25, 26) Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 784,2 Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Værksteder (bygn. 20, 22, 23, 25, 26) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 786,3. Område 6, Hørsholm/Aboretet (bygn. 14, 17, 18, 52, 53, 54, 55, 56, 57)

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 786,3. Område 6, Hørsholm/Aboretet (bygn. 14, 17, 18, 52, 53, 54, 55, 56, 57) Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 786,3 Område 6, Hørsholm/Aboretet (bygn. 14, 17, 18, 52, 53, 54, 55, 56, 57) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Bygnings navn: Kirkegårdsvej

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 788,1. Område 8, Tåstrup, Højbakkegård Allé (bygn. 1-18 og 40-41 og 55-89)

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 788,1. Område 8, Tåstrup, Højbakkegård Allé (bygn. 1-18 og 40-41 og 55-89) Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 788,1 Område 8, Tåstrup, Højbakkegård Allé (bygn. 1-18 og 40-41 og 55-89) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 785. Område 5, Djursland / Eldrupgaard. Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 785. Område 5, Djursland / Eldrupgaard. Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 785 Område 5, Djursland / Eldrupgaard Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Eldrupvej 2, Løvenholm 8963

Læs mere

Ingeniørsyn BYGNING NR. 709 2013 Gothersgade 140/ØF2A EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn BYGNING NR. 709 2013 Gothersgade 140/ØF2A EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 709 Gothersgade 140/ØF2A EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Gothersgade 140

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 753. Teilumbygningen

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 753. Teilumbygningen Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 753 Teilumbygningen Arkitektfirmaet C.F.Møller A/S Danneskiold-Samsøes Allé 28 1434 København K Tlf.: 32 88 78 44 Fax: 32 88 78 99 Bygnings navn: Teilumbygningen Dato: 15.02.2013

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 783,3. Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 50, 51) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 783,3. Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 50, 51) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 783,3 Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 50, 51) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Rolighedsvej

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 712. Købmagergade 50. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 712. Købmagergade 50. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 712 Købmagergade 50 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Trinitatis Annekset, Købmagergade

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 759. Rockefellerkomplekset

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 759. Rockefellerkomplekset Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 759 Rockefellerkomplekset EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Bygnings nr.: 759 FGL / SPP Side: 1.1 INGENIØRSYN

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 708. Botanisk Museum. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 708. Botanisk Museum. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 708 Botanisk Museum Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Botanisk Museum, Gothersgade 130

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 790,2. FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 17, 18)

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 790,2. FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 17, 18) Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 790,2 FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 17, 18) Mikkelsen arkitekter A/S Arne Jacobsen Allé 17, Ørestad City 2300 København S Tlf.: 24 45 53 60 Bygnings navn: Nørre Allé

Læs mere

OUH Ventilation KGA idéoplæg. Etablering af øget ventilationskapacitet til KGA

OUH Ventilation KGA idéoplæg. Etablering af øget ventilationskapacitet til KGA OUH Ventilation KGA idéoplæg Etablering af øget ventilationskapacitet til KGA Dato: 06. juni 2014 IDÉOPLÆG Etablering af øget ventilationskapacitet til KGA på OUH ORIENTERING På OUH i afsnit for KGA (Klinisk

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 716. Sankt Peders Stræde 19. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 716. Sankt Peders Stræde 19. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 716 Sankt Peders Stræde 19 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Sankt Peders Stræde 19 Dato:

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 777. Tagensvej 16. Mikkelsen arkitekter A/S Arne Jacobsen Allé 17, Ørestad City 2300 København S Tlf.

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 777. Tagensvej 16. Mikkelsen arkitekter A/S Arne Jacobsen Allé 17, Ørestad City 2300 København S Tlf. Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 777 Tagensvej 16 Mikkelsen arkitekter A/S Arne Jacobsen Allé 17, Ørestad City 2300 København S Tlf.: 24 45 53 60 Bygnings navn: Tagensvej 16 Dato: 01.03.2013 Rådgiver: Mikkelsen

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 760. Nørre Allé 8

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 760. Nørre Allé 8 Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 760 Nørre Allé 8 Arkitektfirmaet C.F.Møller A/S Danneskiold-Samsøes Allé 28 1434 København K Tlf.: 32 88 78 44 Fax: 32 88 78 99 Bygnings navn: Nørre Allé 6-8 Dato: 15.02.2013

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 850. Kristiansminde Gl. Skovridergaard. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 850. Kristiansminde Gl. Skovridergaard. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 850 Kristiansminde Gl. Skovridergaard Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Kristiansminde

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 784,3. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Tjenesteboliger (bygn. 8, 9, 28, 29, 30)

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 784,3. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Tjenesteboliger (bygn. 8, 9, 28, 29, 30) Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 784,3 Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Tjenesteboliger (bygn. 8, 9, 28, 29, 30) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax:

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 772. H.C. Ørsted Instituttet

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 772. H.C. Ørsted Instituttet Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. H.C. Ørsted Instituttet Mikkelsen arkitekter A/S Arne Jacobsen Allé 17, Ørestad City 2300 København S Tlf.: 24 45 53 60 HC ØRSTED INSTITUTTET 01.03.2013 Mikkelsen arkitekter

Læs mere

Hadsten Skole. Projektkatalog. Answers for energy

Hadsten Skole. Projektkatalog. Answers for energy Hadsten Skole Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 5 2.1.3 Varmeinstallationer...

Læs mere

STEVNS KOMMUNE HOTHERSKOLEN I HÅRLEV

STEVNS KOMMUNE HOTHERSKOLEN I HÅRLEV Til ner Stevns Kommune Hotherskolen i Hårlev Dokumenttype Ventilation i bygning H Dato Maj 2018 STEVNS KOMMUNE HOTHERSKOLEN I HÅRLEV VENTILATION I BYGNINGE H HOTHERSKOLEN I HÅRLEV VENTILATION I BYGNINGE

Læs mere

Korsholm Skole. Projektkatalog. Answers for energy

Korsholm Skole. Projektkatalog. Answers for energy Korsholm Skole Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 5 2.1.3 Varmeinstallationer...

Læs mere

NOTAT. 1. Baggrund for notat. 2. Rumopvarmning

NOTAT. 1. Baggrund for notat. 2. Rumopvarmning NOTAT Projekt Stevns Rådhus Kunde Stevns kommune Notat nr. 1 Dato 2017-10-02 Til Flemming Andersen, Stevns kommune Fra Rune Meier Sørensen, Projektleder Rambøll Kopi til - 1. Baggrund for notat Udfordringer

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 752. Niels Bohr Institut. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 752. Niels Bohr Institut. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 752 Niels Bohr Institut EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Blegdamsvej 15-21,

Læs mere

Lilleåskolen. Projektkatalog. Answers for energy

Lilleåskolen. Projektkatalog. Answers for energy Lilleåskolen Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 5 2.1.3 Varmeinstallationer...

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 721. Studiestræde 34. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 721. Studiestræde 34. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 721 Studiestræde 34 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Studiestræde 34 Dato: 01.02.2013

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 711. Købmagergade 44-46. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 711. Købmagergade 44-46. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 711 Købmagergade 44-46 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Købmagergade 44-46 Dato: 01.02.2013

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 56 Varme. Revision: 2014.07.01

Hospitalsenheden Horsens Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 56 Varme. Revision: 2014.07.01 Teknisk afdeling Tekniske Standarder Bips nr. 56 Varme Revision: 2014.07.01 Indholdsfortegnelse 56.1 Varmecentraler/forsyningsanlæg... 3 56.1.1 Indledning... 3 56.1.2 Generelle principper... 3 56.1.3 Installation/udførelse...

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 872. Gothersgade 160. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 872. Gothersgade 160. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 872 Gothersgade 160 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Gothersgade 160 Dato: 01.02.2013

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 722. Sølvtorvskomplekset. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 722. Sølvtorvskomplekset. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 722 Sølvtorvskomplekset EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Sølvgade 83, 1353

Læs mere

Søndervangsskolen. Projektkatalog. Answers for energy

Søndervangsskolen. Projektkatalog. Answers for energy Søndervangsskolen Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 5 2.1.3

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 788,2. Område 8, Tåstrup, Højbakkegård Allé (bygn. 34, 44, 45, 51, 52, 53, 54)

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 788,2. Område 8, Tåstrup, Højbakkegård Allé (bygn. 34, 44, 45, 51, 52, 53, 54) Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 788,2 Område 8, Tåstrup, Højbakkegård Allé (bygn. 34, 44, 45, 51, 52, 53, 54) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 703. Metropolitanannekset

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 703. Metropolitanannekset Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 703 Metropolitanannekset Arkitektfirmaet C.F.Møller A/S Danneskiold-Samsøes Allé 28 1434 København K Tlf.: 32 88 78 44 Fax: 32 88 78 99 Bygnings navn: Bredgadekomplekset Dato:

Læs mere

Bavnehøj Skolen. Projektkatalog. Answers for energy

Bavnehøj Skolen. Projektkatalog. Answers for energy Bavnehøj Skolen Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 5 2.1.3 Varmeinstallationer...

Læs mere

PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA ApS Råbrovej 36, 2765 Smørum, tlf Mail: 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE

PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA ApS Råbrovej 36, 2765 Smørum, tlf Mail: 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA 23.11.2018 1 Bygning: Skenkelsø Mølle Adresse: Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke Møllen Bygningsdele, som skal vurderes:

Læs mere

BBR-nr.: 851-000000 Energimærkning nr.: 200003904 Gyldigt 5 år fra: 07-12-2007 Energikonsulent: Henrik Gøthgen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 851-000000 Energimærkning nr.: 200003904 Gyldigt 5 år fra: 07-12-2007 Energikonsulent: Henrik Gøthgen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Præstemarken 46b Postnr./by: 9000 Aalborg BBR-nr.: 851-000000 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 705. Fiolstr.10,St.K.18. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 705. Fiolstr.10,St.K.18. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 705 Fiolstr.10,St.K.18 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: FIOLSTRÆDE 10 Dato: 01.02.2013

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 702. Botanisk Have. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 702. Botanisk Have. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 702 Botanisk Have EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Øster Farimagsgade 2B

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 709. Gothersgade 140/ØF2A. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 709. Gothersgade 140/ØF2A. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 709 Gothersgade 140/ØF2A Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Gothergade 140 Øster Farimagsgade

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 783,4. Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 60, 61, 62)

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 783,4. Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 60, 61, 62) Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 783,4 Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 60, 61, 62) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Side: 1.1 ARKITEKTSYN

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 784,2. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Værksteder (bygn. 20, 22, 23, 25, 26)

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 784,2. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Værksteder (bygn. 20, 22, 23, 25, 26) Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 784,2 Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Værksteder (bygn. 20, 22, 23, 25, 26) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39

Læs mere

T I L B U D S L I S T E

T I L B U D S L I S T E T I L B U D S L I S T E Nyt ventilationsanlæg i behandlingsfløj på Sisimiut Sundhedscenter, B-152, Etape 1 Undertegnede hovedentreprenør tilbyder herved at udføre nedennævnte entreprise i henhold til udbudsmaterialet.

Læs mere

Østervangskolen. Projektkatalog. Answers for energy

Østervangskolen. Projektkatalog. Answers for energy Østervangskolen Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1 Bygninger... 5 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer...

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 785. Område 5, Djursland / Eldrupgaard. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 785. Område 5, Djursland / Eldrupgaard. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 785 Område 5, Djursland / Eldrupgaard Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Eldrupgård Dato:

Læs mere

Ulstrup Skole. Projektkatalog. Answers for energy

Ulstrup Skole. Projektkatalog. Answers for energy Ulstrup Skole Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 6 2.1.3 Varmeinstallationer...

Læs mere

Forprojekt Beskrivelse mm. Udarb.: THP

Forprojekt Beskrivelse mm. Udarb.: THP Prissat forprojekt vedr. Birkerød Svømmehal renovering af omklædnings- og baderum. Projektomfang: Beskrivelse, 21.02.2014 Forprojekt, budget, 21.02.2014. Tegninger, 21.02.2014, (29)3.03 Plan Stue, eksisterende

Læs mere

Rønbækskolen. Projektkatalog. Answers for energy

Rønbækskolen. Projektkatalog. Answers for energy Rønbækskolen Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 5 2.1.3 Varmeinstallationer...

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 724. Øster Voldgade 3. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 724. Øster Voldgade 3. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 724 Øster Voldgade 3 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Øster Voldgade 3 Dato: 01.02.2013

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 781,5. Område 1, Bülowsvej 17 (bygn. 36, 71, 72, 73, 81, 82)

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 781,5. Område 1, Bülowsvej 17 (bygn. 36, 71, 72, 73, 81, 82) Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 781,5 Område 1, Bülowsvej 17 (bygn. 36, 71, 72, 73, 81, 82) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings

Læs mere

Sfb nr Bygningsautomation Teknisk paradigma El-arbejde og tavler Teknisk Afdeling Opdateret den Sydvestjysk Sygehus - Teknisk

Sfb nr Bygningsautomation Teknisk paradigma El-arbejde og tavler Teknisk Afdeling Opdateret den Sydvestjysk Sygehus - Teknisk Sfb nr. 66 - Bygningsautomation Teknisk paradigma El-arbejde og tavler Teknisk Afdeling Opdateret den 21-09-2012 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 66.0 CTS anlæg... 2 10. El-arbejde og tavler...

Læs mere

T I L B U D S L I S T E

T I L B U D S L I S T E T I L B U D S L I S T E Renovering af ventilationsanlæg på Maniitsoq Sygehus B-950 Undertegnede hovedentreprenør tilbyder herved at udføre nedennævnte entreer i henhold til udbudsmaterialet: Hovedentree

Læs mere

Byggeprogram Kvindehuset Gothersgade 37

Byggeprogram Kvindehuset Gothersgade 37 Sags nr.: 267500 Dato: 2016-11-10 Byggeprogram Kvindehuset Gothersgade 37 Renovering af kvindehuset i Gothersgade 37 Huset bliver i dag brugt til flere forskellige funktioner blandt andet butik, cafe,

Læs mere

Princip beskrivelse. - mere end funktionel

Princip beskrivelse. - mere end funktionel Princip beskrivelse - mere end funktionel P e r p e t u a l E n e r g y A p S drager nytte af mange års erfaring såvel internt som hos vores samarbejdspartnere og leverandører af løs ninger til ventilationsbranchen.

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,3. FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 20-26)

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,3. FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 20-26) Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,3 FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 20-26) EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Bygnings navn: Universitetsparken

Læs mere

Facade mod Hendriksholm Boulevard. Hendriksholm Skole. Hendriksholm Skole - Nordfl øjens skolegård

Facade mod Hendriksholm Boulevard. Hendriksholm Skole. Hendriksholm Skole - Nordfl øjens skolegård Facade mod Hendriksholm Boulevard Hendriksholm Skole Hendriksholm Skole - Nordfl øjens skolegård Indskolingen Ombygning af indskolingen på Hendriksholm Skole - Projektforslag - juli 2015 Udarbejdet af

Læs mere

NOTAT. Støvring Gymnasium. Notat nr.: 02. Rev.: 1 PROBLEMSTILLING

NOTAT. Støvring Gymnasium. Notat nr.: 02. Rev.: 1 PROBLEMSTILLING NOTAT Projekt: Støvring Gymnasium Aalborg, den 22.10.2012 Emne: Notat nr.: 02 CO 2 koncentration i klasselokale Projekt nr.: 5714-004 Dir. tlf.: +45 2540 0223 Reference: hda@moe.dk Rev.: 1 PROBLEMSTILLING

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug. Bygningen opvarmes med jordvarmeanlæg. Idet bygningen er ny er der ikke noget oplyst varmeforbrug.

Lavt forbrug. Højt forbrug. Bygningen opvarmes med jordvarmeanlæg. Idet bygningen er ny er der ikke noget oplyst varmeforbrug. SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Hoptrup Hovedgade 60 Postnr./by: 6100 Haderslev BBR-nr.: 510-006065 Energikonsulent: Anders Møller Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Energioptimerings plan for Taastrup Idræts Center

Energioptimerings plan for Taastrup Idræts Center REPORT Energioptimerings plan for Taastrup Idræts Center Prepared Kim Lindberg (KIMLI), 19 juni 2015 Checked Accepted Approved Doc. no. Ver. no. 1 Case no. Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 19 juni 2015

Læs mere

Ventilation. Ventilation kan etableres på to forskellige måder:

Ventilation. Ventilation kan etableres på to forskellige måder: Rum, som benyttes af personer, skal ventileres så tilfredsstillende komfort og hygiejniske forhold opnås. Ventilationen bevirker, at fugt og forurening (partikler, CO 2, lugt mm.) fjernes fra opholdsrummene

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 55 Køling. Revision: 2015-01-31

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 55 Køling. Revision: 2015-01-31 Teknisk afdeling Tekniske Standarder Bips nr. 55 Køling Revision: 2015-01-31 Indholdsfortegnelse 55.1 Forsyningsanlæg (aggregater) for komfortkøling...3 55.1.1 Indledning...3 55.1.2 Generelle principper...3

Læs mere

SUNDHEDSHUS I DRONNINGLUND BRØNDERSLEV KOMMUNE FORUNDERSØGELSE VEDR. ETABLERING AF. Model 2 - december 2008

SUNDHEDSHUS I DRONNINGLUND BRØNDERSLEV KOMMUNE FORUNDERSØGELSE VEDR. ETABLERING AF. Model 2 - december 2008 BRØNDERSLEV KOMMUNE FORUNDERSØGELSE VEDR. ETABLERING AF SUNDHEDSHUS I DRONNINGLUND Model 2 - december 2008 Forundersøgelse vedr. etablering af Sundhedshus i Dronninglund Side 3 INDHOLDSFORTEGNELSE: 0.

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 701. Bispetorvet 1-3. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 701. Bispetorvet 1-3. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 701 Bispetorvet 1-3 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Bispetorv 1-3 Dato: 01.02.2013

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 772. H.C. Ørsted Instituttet

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 772. H.C. Ørsted Instituttet Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 772 H.C. Ørsted Instituttet EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Universitetsparken

Læs mere

Tekniske standarder Afsnit 5 - bips nr. 55 Køling 14. udgave

Tekniske standarder Afsnit 5 - bips nr. 55 Køling 14. udgave OUH O D E N S E U N I V E R S I T E T S H O S P I T A L SVENDBORG SYGEHUS Afsnit 5 - bips nr. 55 Køling 14. udgave 08. januar 2018 Indholdsfortegnelse 55.11 Forsyningsanlæg (aggregater) for komfortkøling...

Læs mere

Mulighedskatalog. Proffesionsskolerne. [Kundelogo - eller slet tekst] Energibesparelse. 13. november 2013. [Kundes adresse]

Mulighedskatalog. Proffesionsskolerne. [Kundelogo - eller slet tekst] Energibesparelse. 13. november 2013. [Kundes adresse] [Kundelogo - eller slet tekst] Mulighedskatalog Energibesparelse Proffesionsskolerne 13. november 2013 [Kundes adresse] Bascon A/S Åboulevarden 21 Postbox 510 DK-8100 Aarhus C Indholdsfortegnelse Introduktion...3

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 6

Energimærkning SIDE 1 AF 6 SIDE 1 AF 6 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Sohngårdsholmsvej 57 P 9000 Aalborg 851-028235-009 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Energimærkningen

Læs mere

Kulturhuset i Randers

Kulturhuset i Randers Kulturhuset i Randers Indeklima og ventilationsanlæg Skitseoplæg 20. april 2007 Kerstens & Westphal A/S, Rådgivende Ingeniører FRI, Vestergade 28, 8900 Randers Tlf. 89 15 30 30 Fax 86 40 12 80 mail@kwas.dk

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 55 Køling. Revision:

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 55 Køling. Revision: Teknisk afdeling Tekniske Standarder Bips nr. 55 Køling Revision: 2017.06.01 Indholdsfortegnelse 55.1 Forsyningsanlæg (aggregater) for komfortkøling... 3 55.1.1 Indledning... 3 55.1.2 Generelle principper...

Læs mere

Billede 1:

Billede 1: Ejendom: Ejer: Rådgiver: Gladsaxe Idrætscenter Gladsaxe Kommune Rambøll Danmark Total Concept method Trin 1-3. Opfølgning på resultater Bygningerne I Opførelsesår: 1970 erne Opvarmet areal: 14.900 m 2

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 727 KUA. Hou + Partnere Arkitekter A/S Adelgade 15 1304 København K Tlf.: 33 93 22 66 Fax: 33 64 05 20

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 727 KUA. Hou + Partnere Arkitekter A/S Adelgade 15 1304 København K Tlf.: 33 93 22 66 Fax: 33 64 05 20 Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. KUA Hou + Partnere Arkitekter A/S Adelgade 15 1304 København K Tlf.: 33 93 22 66 Fax: 33 64 05 20 KUA / Njalsgade 74-108 Hou + Partnere Bygnings nr.: 1.1 ARKITEKTSYN 2013

Læs mere

Skovvangsskolen. Projektkatalog. Answers for energy

Skovvangsskolen. Projektkatalog. Answers for energy Skovvangsskolen Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 5 2.1.3 Varmeinstallationer...

Læs mere

Bygningen Gældende lokalplaner: Lokalplan nr. 76 af maj 1992 og Lokalplan nr. 79 af november 1993.

Bygningen Gældende lokalplaner: Lokalplan nr. 76 af maj 1992 og Lokalplan nr. 79 af november 1993. Dato 2017-10-06 Center for Bygninger Frederiksberg Rådhus Smallegade 1, 4. sal 2000 Frederiksberg Ansøgning om byggearbejder på Værnedamsvej 7-9, 1819 Frederiksberg C Hermed fremsendes på vegne af bygherre,

Læs mere

7 NØRRE AABY SKOLE RENOVERING OG GENOPRETNING

7 NØRRE AABY SKOLE RENOVERING OG GENOPRETNING 7 NØRRE AABY SKOLE RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 Skolen består af 7 bygninger, hvoraf de 5 er sammenbyggede med forbindelsesgange. 5 bygninger er i ét plan, og 2 er med 2 etager. Bygningerne

Læs mere

AFSNIT 8: VARME, VENTILATION OG INDEKLIMA

AFSNIT 8: VARME, VENTILATION OG INDEKLIMA AFSNIT 8: VARME, VENTILATION OG INDEKLIMA 01-11-2018 1 S i d e Termostaterne Opvarmning af lejligheden sker med henholdsvis gulvvarme i badeværelset og radiatorvarme i de resterende rum. I de enkelte rum

Læs mere

Hadbjerg Skole. Projektkatalog. Answers for energy

Hadbjerg Skole. Projektkatalog. Answers for energy Hadbjerg Skole Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 5 2.1.3 Varmeinstallationer...

Læs mere

Ryesgade 30 > Ryesgade 25

Ryesgade 30 > Ryesgade 25 Ryesgade 30 > Ryesgade 25 BEVARE + tilføje nye kvaliteter RENOVERE + innovere SPARE ENERGI + bedre komfort Leif Rønby Pedersen ark.maa. og civ.ing. rönby.dk / e+as www.ronby.dk / www.e plus.dk Ryesgade

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Ved det nuværende pris- og renteniveau kan det ikke betale sig at gennemføre energiforbedringer.

Energimærke. Lavt forbrug. Ved det nuværende pris- og renteniveau kan det ikke betale sig at gennemføre energiforbedringer. SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Rynkebjerggårdsvej 003 Postnr./by: 4320 Lejre BBR-nr.: 350-012072 Energikonsulent: Harry Olander Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 789. Område 9, Tåstrup, Snubbekorsvej (bygn. 1-12) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 789. Område 9, Tåstrup, Snubbekorsvej (bygn. 1-12) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 789 Område 9, Tåstrup, Snubbekorsvej (bygn. 1-12) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Rørrendegård

Læs mere

C.F.Feilberg Rådgivende Ingeniørfirma. M.IDA. Grænseflader for installationer mm AB Filosofvænget, cafe-konvertering til andelsbolig.

C.F.Feilberg Rådgivende Ingeniørfirma. M.IDA. Grænseflader for installationer mm AB Filosofvænget, cafe-konvertering til andelsbolig. Grænseflader for installationer mm AB Filosofvænget, cafe-konvertering til andelsbolig. November 2018, Rådgivende Ingeniørfirma, Møllebakken 36, 3400 Hillerød Indledning: Dette grænsefladenotat indgår

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 722. Sølvtorvskomplekset. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 722. Sølvtorvskomplekset. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. Sølvtorvskomplekset Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Sølvtorvskomplekset 01.02.2013 Rørbæk og Møller

Læs mere

E/F Rosagården 1-5, 4000 Roskilde

E/F Rosagården 1-5, 4000 Roskilde E/F Rosagården 1-5, 4000 Roskilde Registrering af rørinstallationer Februar 2016 Norconsult Wessberg A/S Rådgivende ingeniørfirma Herlev Bygade 14 2730 Herlev Rapport Dato 25.02.2016 Sag 157421 Ini LM

Læs mere

Summarisk el-beskrivelse side 1 af 6. F El-arbejde

Summarisk el-beskrivelse side 1 af 6. F El-arbejde Summarisk el-beskrivelse side 1 af 6 F El-arbejde For arbejdet er følgende basisbeskrivelser gældende: bips B2.400, Basisbeskrivelse bygningsinstallationer bips B2.450, Basisbeskrivelse el Der skal udføres

Læs mere

Bygning: Bygherre: Rådgiver: Bygningens layout og bygningens brug Bygningens opførelsesår Areal: Bygningstype IndeklimaI

Bygning: Bygherre: Rådgiver: Bygningens layout og bygningens brug Bygningens opførelsesår Areal: Bygningstype IndeklimaI Bygning: Bygherre: Rådgiver: Lyngby Port Nordea Ejendomme Rambøll Danmark Total Concept method Step 1. Creating the action package Bygningens layout og bygningens brug Bygningens opførelsesår: 1992 Areal:

Læs mere

Tilstandsvurdering. Vester Hornum Skole og LBO Hulen VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Tilstandsvurdering. Vester Hornum Skole og LBO Hulen VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilstandsvurdering Vester Hornum Skole og LBO Hulen VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 6. SEPTEMBER 2017 Indhold 1 Generel information 3 2 Kapacitet i forhold til elevtal/børnetal aktuelt og i forhold til befolkningsprognosen

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 848. Salten Skov Laboratoriet

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 848. Salten Skov Laboratoriet Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 848 Salten Skov Laboratoriet Bygnings navn: Salten Skov Dato: 19.10.2012 Rådgiver: Kjaer & Richter A/S Bygnings nr.: 848 Side: 1.1 ARKITEKTSYN 2013 Adresse: Ryvej 13, 8563

Læs mere

Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem

Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Et ud af hver 10 ende hus har problemer med fugt og i de

Læs mere

Projekt beskrivelse. St. Kongensgade 110, 1264, KBH K

Projekt beskrivelse. St. Kongensgade 110, 1264, KBH K Projekt beskrivelse St. Kongensgade 110, 1264, KBH K Følgende arbejder på byggeriet er listet op nedenfor. Der skal tages højde for bygge-tekniske ændringer under renoveringen af ejendommen. Projektet

Læs mere

1 of 6. Energirapport. Indsatskatalog for energioptimering hos Syddjurs Kommune, Kolind Central Skole. Udarbejdet af: Henrik Ernst

1 of 6. Energirapport. Indsatskatalog for energioptimering hos Syddjurs Kommune, Kolind Central Skole. Udarbejdet af: Henrik Ernst 1 of 6 Energirapport Indsatskatalog for energioptimering hos Syddjurs Kommune, Kolind Central Skole Udarbejdet af: Henrik Ernst 2 of 6 Syddjurs Kommune Kolind Central Skole 1. Indledning I et samarbejde

Læs mere