Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd torsdag den 27. september 2018 kl i Viborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd torsdag den 27. september 2018 kl i Viborg"

Transkript

1 Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd torsdag den 27. september 2018 kl i Viborg Deltagere: Anton Blaabjerg (AB) Kirsten Sanders (KS) Jesper Skov (JS) Lone Bergmann (LB) Georg Brandt Christensen (GBC) Afbud: Svend-Erik Christiansen Fra Rigsarkivet: Allan Vestergaard (AV) Katrine Tovgaard-Olsen (KET) Kristin Brøgger Jensen (KBJ) 1. Velkomst og generel orientering v/av AV bød Kirsten Sanders velkommen i brugerrådet. Kirsten Sanders repræsenterer Danske Slægtsforskere (DS). Anders Sode-Pedersen var forhindret i at deltage i mødet. Til gengæld deltog Crowdsourcingkoordinator Katrine Tovgaard-Olsen, som orienterede om de frivillige fotografers arbejde. Generel orientering: Asbjørn Hellum går på pension 31. oktober 2018, og der skal ansættes en ny rigsarkivar. Indtil ansættelsen falder på plads, vil vicedirektør Ole Magnus Mølbak Andersen være konstitueret rigsarkivar. Rigsarkivet forhandler p.t. den kommende rammeaftale. Det centrale vil være at bringe samlingerne i anvendelse af flere, det brugerinddragende arbejde samt det strategiske samarbejde nationalt og internationalt. Rigsarkivet vil gerne have udvidet alle sine tjenester som Arkivalieronline, Crowdsourcing og Søg i Samlingerne. Der skal udvikles en ny CS-database, så DDD kan blive sammenlagt hermed. Kontrakten med Ancestry er ved at være på plads, så billederne af kirkebøgerne er snart på vej til AO.

2 2. Orientering om de frivillige fotografers arbejde v/katrine Tovgaard Vi har 3 frivilligområder i Rigsarkivet: Frivillig vejledning, frivillig fotografering og indtastningsarbejdet. De frivillige fotografer scanner/fotograferer arkivalier, som efterfølgende bliver lagt på AO. Dele af de digitaliserede arkivalier kan herefter også indtastes på CS-portalen (som dødsattesterne). Fotograferne arbejder i de fotogrupper, som er på alle Rigsarkivets 4 lokationer. Det er muligt at starte egen fotogruppe. I Viborg har fotograferne netop fået eget rum, så de ikke længere skal stå på læsesalen og fotografere. Fotograferne gemmer efter scanning/fotografering filerne på harddiske, som overføres til Digitaliseringsområdet. Her bliver de gjort klar til publicering og publiceret på AO. Dødsattester, straffelister og hovedministerialbøger er p.t. nogle af de arkivalier, som bliver scannet/fotograferet. Spørgsmål: KS: Skal vi gøre mere reklame for indtastningerne? Der er mange, der gerne vil yde noget til gengæld for det, de selv har fået glæde af. GBC: Rigsarkivet kan forsøge at nå ud til flere brugergrupper gennem rekruttering. LB: Det kan være en ide at samarbejde med de lokalhistoriske arkiver KET takkede for de gode forslag og for tilbuddet om, at foreningerne kan promovere indtastningsprojekterne. Pt. fungerer Crowdsourcing-portalen desværre ikke så godt. Det overvejes derfor at lade en øget markedsføring afvente udviklingen af en ny CS-portal. Men der kan altid bruges flere hænder til indtastning på Dansk Demografisk Database, og der er også plads til flere fotografer på læsesalene. Drøftelse af scanning on demand og publicering på AO: Der er fokus på en sammenkædning af dette. Der gøres overvejelser om at åbne op for brugerønsker til fotogrupperne. Brugerrådet spurgte ind til kontrol af billedfilerne: De frivillige kontrollerer selv billederne i efterbehandlingsfasen, og Rigsarkivet foretager stikprøvekontrol af billederne.

3 3. Orientering fra medlemmerne GBC er indtrådt i KildeIndtastningsKomiteen (KIK). 4. Nye temaer på AO - opsamling på kommentarer fra brugerrådet og drøftelse af forslaget Brugerrådsmedlemmerne har givet feedback på udkast til ny indholdsstruktur, dvs. nye og flere temaer på AO. Brugerrådet har givet feedback ud fra to mock-ups af forsiden af og Arkivalieronlinesiden samt en oversigt over de nye temaer med tilknyttede samlinger. Der var enighed om, at der skal en anden grafisk visning til af temaerne, hvilket webredaktionen arbejder videre med. Derudover var der flere specifikke kommentarer til temanavne samt de tilknyttede samlinger, som KBJ tager med til videre drøftelse med Digitaliseringsområdet. Vi forventer at den nye indholdsstruktur bliver implementeret medio november Brugerrådsmedlemmerne foreslog, at Oversigten over temaer og samlinger, som de har kommenteret på, bliver tilgængelig på 5. Status for digitaliseringer - Herunder kommende arkivalier på AO Flyttedigitaliseringsprojektet (digitaliseringer i forbindelse med Rigsarkivet, Københavns flytning fra Slotsholmen) Der er udarbejdet en liste over arkivalier, der skal digitaliseres. Både brugerønsker og ønsker fra sagsbehandlere indgår. Arkivalierne publiceres på AO i takt med, at de bliver klar. Der er p.t. sat en tidsmæssig grænse ved år 1900, idet Persondataforordningen gør det usikkert, hvilke arkivalier med slutår efter 1900 der umiddelbart kan publiceres på AO. En gennemgang af de digitaliserede arkivalier med slutår efter 1900 vil blive foretaget på et senere tidspunkt. Flyttedigitaliseringsprojektet løber indtil udgangen af april 2020 og forventningen er, som vi også nævnte ved sidste møde, at ca magasinenheder vil blive digitaliseret i projektet. Retsopgørsprojektet Retsopgørsprojektets er p.t. i sin afsluttende fase, og forventes at være afsluttet senest ved udgangen af Projektet har så digitaliseret ca magasinenheder. Projektet er en udløber af Rigsarkivets tyverisag og omfatter dokumenter fra retsopgøret efter den tyske besættelse Den oprindelige vurdering var, at opgaven omfattede ca. 2 millioner dokumenter, men den viste sig at være større. Sluttidspunktet blev derfor flyttet fra 2017 til 2018.

4 De originale arkivalier kan efterfølgende ikke lånes til brug på læsesalene, men de digitaliserede filer vil blive stillet til rådighed via Statens ITs Filkasse, hvis man får adgangstilladelse til materialet. Mikrofilmdigitaliseringen Der er indtil videre publiceret lidt mere end 3,5 millioner filer i De stammer, med meget få undtagelser, fra mikrofilm. Mikrofilmdigitaliseringen har kørt efter en liste, der blev udarbejdet i 2014, og som nu er nedlagt. P.t. arbejdes der på at færdiggøre det sidste igangsatte projekt på listen, nemlig arkivalier fra det københavnske skiftevæsen. Det er endnu ikke besluttet, hvad der efterfølgende skal digitaliseres. Rigsarkivet har kun selv ganske få penge til digitalisering af arkivalier. Vi vil vedblive at digitalisere mikrofilm, da det er en billig måde at skaffe mange billeder på. MEN: Filer fra mikrofilm varierer meget i kvalitet. Det er besluttet at skrue meget op for kvalitetskravene til billedernes læsbarhed. Det vil medføre, at der digitaliseres færre film, fordi der anvendes flere ressourcer på kontrol før og efter digitaliseringen. I det omfang som det ressourcemæssigt er muligt, vil indholdet på dårlige film blive digitaliseret fra originalmateriale i stedet. Kommende arkivalier på AO i 2018 og 2019 Der digitaliseres som nævnt film med Københavns skiftevæsen. Derudover har Rigsarkivet fået overdraget filer med sørullearkivalier. Før de kan publiceres, skal der dog ske en omfattende fejlretning af de registrerede data i Daisy. Hvis det viser sig at være muligt, så vil sørullerne blive publiceret i løbet af efteråret Ellers bliver det først i løbet af Der vil løbende blive publiceret arkivalier fra Flyttedigitaliseringsprojektet. Der kommer fortsat flere billeder fra de frivillige fotografer, og de vil løbende blive publiceret (en gang om måneden). Både efteråret 2018 og fremover. På finansloven er der afsat 1,5 millioner kroner til digitalisering af arkivalier med relevans for Færøerne. Digitaliseringen skal foregå i 2019, og arkivalierne vil løbende blive publiceret på AO både i 2019 og sandsynligvis også i første del af Status for fejlretning Den største enkelte kategori af indberettede fejl er manglende sider. P.t. lidt mere end 1100 indberetninger. Nogle gange en enkelt side, andre gange flere sider. Det er meget tidskrævende at rette disse fejl. Der er afsat en operatør, der anvender 20 timer pr. uge til denne opgave. I april og juli blev der publiceret oversigter over de fejl, der er blevet rettet indtil nu. I løbet af efteråret publiceres en ny oversigt over de fejl, der er rettet siden i sommer.

5 7. Diverse spørgsmål/problemstillinger v/lone Bergmann Spørgsmålet omkring brug af Aa eller Å i indtastningsportalen/ddd. Indtastningen af bynavne bør standardiseres. Efter opklipningen af kirkebøgerne står de ikke længere i årstalsrækkefølge på AO. Det er et ønske, at de kommer til det igen. Gentofte er i nogle tilfælde lagt ind under Københavns kommune, selvom det altid har været en selvstændig kommune. Det er et ønske at få det rettet. 8. Eventuelt Kirsten Sanders opfordrede Rigsarkivet til at komme med input til DS vedr. tiltag fra Rigsarkivet, som DS kan hjælpe med at promovere. AV svarede, at Rigsarkivet allerede er glade for den store opbakning fra slægtsforskermiljøet og de frivillige.

Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd mandag den 19. august 2019 kl i Odense

Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd mandag den 19. august 2019 kl i Odense Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd mandag den 19. august 2019 kl. 14.00-16.00 i Odense Deltagere: Kirsten Sanders (KS) Svend-Erik Christiansen (SEC) Jesper Skov (JS) Anton Blaabjerg (AB) Helle

Læs mere

Der var spørgsmål til Daisys søgemuligheder og AO-fejlrettelser. Spørgsmålene vil blive behandlet under de andre dagsordenpunkter.

Der var spørgsmål til Daisys søgemuligheder og AO-fejlrettelser. Spørgsmålene vil blive behandlet under de andre dagsordenpunkter. 1 Møde i Arkivalieronlines brugerråd Rigsarkivet, København 29. november 2016 kl. 13.30-16.00 Deltagere: Jesper Skov (DIS Danmark) Svend Erik Christiansen (Sammenslutningen af lokalhistoriske arkiver)

Læs mere

Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd mandag den 23. april 2018 kl i Viborg

Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd mandag den 23. april 2018 kl i Viborg Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd mandag den 23. april 2018 kl. 14.00-16.00 i Viborg Deltagere: Birgitte Hansen (BH) Jesper Skov (JS) Lone Bergmann (LB) Georg Brandt Christensen (GBC) Svend-Erik

Læs mere

Rigsarkivets flerstrengede strategi for opbygning af digitale ressourcer Katrine Tovgaard-Olsen Allan Vestergaard Rigsarkivet

Rigsarkivets flerstrengede strategi for opbygning af digitale ressourcer Katrine Tovgaard-Olsen Allan Vestergaard Rigsarkivet Rigsarkivets flerstrengede strategi for opbygning af digitale ressourcer Katrine Tovgaard-Olsen Allan Vestergaard Rigsarkivet www.ddd.dda.dk Rigsarkivets mål er, at sætte data i spil så de skaber mest

Læs mere

Referat fra Brugerrådsmødet den 27. oktober 2015 Rigsarkivet i København

Referat fra Brugerrådsmødet den 27. oktober 2015 Rigsarkivet i København Referat fra Brugerrådsmødet den 27. oktober 2015 Rigsarkivet i København 1. Velkomst Allan Vestergaard bød velkommen. 2. Siden sidst Skolestuen er nu blevet lydisoleret, hvilket har medført en markant

Læs mere

Møde i Arkivalieronlines brugerråd Rigsarkivet, Viborg d. 6. juni 2017 kl

Møde i Arkivalieronlines brugerråd Rigsarkivet, Viborg d. 6. juni 2017 kl Møde i Arkivalieronlines brugerråd Rigsarkivet, Viborg d. 6. juni 2017 kl. 14.00-16.30 Deltagere: Svend Erik Christiansen (Sammenslutningen af lokalhistoriske arkiver) (SEC) Georg Brandt Christensen (udpeget

Læs mere

Rigsarkivet og slægtsforskerne nu og i fremtiden Asbjørn Hellum DIS Aalborg 16. januar 2017

Rigsarkivet og slægtsforskerne nu og i fremtiden Asbjørn Hellum DIS Aalborg 16. januar 2017 Rigsarkivet og slægtsforskerne nu og i fremtiden Asbjørn Hellum DIS Aalborg 16. januar 2017 www.sa.dk Rigsarkivets Mission Fremtiden tro bevarer og formidler vi autentisk dokumentation til en virkelig

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 20.02.2013 Tid 16:00 Sted Rådmandshaven 20, mødelokale 5 Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Svend C. Dahl Søren Drost Broegaard Lindy Nymark Christensen

Læs mere

1 Bilag. 1.1 Observationer

1 Bilag. 1.1 Observationer 1 Bilag 1.1 Observationer Workshoppene havde ofte en ensformig rutine. Derfor er det fravalgt, at gentage de forskellige handlinger og fremgangsmåder, som de øvede slægtsforskere tog i brug, når de skulle

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i Danske Slægtsforskere lørdag-søndag juni 2018 på Park Hotel, Middelfart.

Referat for bestyrelsesmøde i Danske Slægtsforskere lørdag-søndag juni 2018 på Park Hotel, Middelfart. Referat for bestyrelsesmøde i Danske Slægtsforskere lørdag-søndag 16.-17. juni 2018 på Park Hotel, Middelfart. Mødet starter kl. 10.30, og der er bestilt overnatning til alle (undtagen Arne). Der er afbud

Læs mere

Referat af møde i Rigsarkivets brugerråd, Viborg

Referat af møde i Rigsarkivets brugerråd, Viborg Referat af møde i Rigsarkivets brugerråd, Viborg Mødet blev afholdt den 20. november 2014 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra mødet den 21. maj 2014 3. Medlemsstatus a.

Læs mere

Handlingsplan. Brugerundersøgelse Foto: Torben Eskerud

Handlingsplan. Brugerundersøgelse Foto: Torben Eskerud Handlingsplan Brugerundersøgelse 2015 Foto: Torben Eskerud BRUGERUNDERSØGELSE 2015 - HANDLINGSPLAN Rigsarkivet gennemførte ultimo 2015 en brugerundersøgelse, hvis resultater kan ses her. Undersøgelsen

Læs mere

Fraværende: Jytte Skaaning (Slægtshistorisk Forening), Michael Bregnsbo (SDU), og Mette Fløjborg (DIS- Danmark)

Fraværende: Jytte Skaaning (Slægtshistorisk Forening), Michael Bregnsbo (SDU), og Mette Fløjborg (DIS- Danmark) Referat fra Brugerrådsmøde på Landsarkivet for Fyn 13.3.2015 Til stede: Kenneth Jørgensen (brugerrådsrepræsentant), Finn Hannesborg (brugerrådsrep.), Johnny Wøllekær (Historiens Hus, Odense), Ellen Warring

Læs mere

Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd

Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd Referat af møde i Arkivalieronlines brugerråd Rigsarkivet, København den 4. april 2016 Afbud: Jesper Skov (DIS Danmark), Svend Erik Christiansen (Sammenslutningen af lokalhistoriske arkiver), Anton Blaabjerg

Læs mere

Referat. Dato: 24. april 2017 Journalnr.: 16/01755 Referent: AHE/KVK. Privatarkivudvalget Dato og tidspunkt: 9. marts 2017 kl.

Referat. Dato: 24. april 2017 Journalnr.: 16/01755 Referent: AHE/KVK. Privatarkivudvalget Dato og tidspunkt: 9. marts 2017 kl. Referat Møde: Privatarkivudvalget Dato og tidspunkt: 9. marts 2017 kl. 10-13 Sted: Rigsarkivet Deltagere fra SA: Rigsarkiver Asbjørn Hellum, vicedirektør Ole Magnus Mølbak Andersen, vicedirektør Kirsten

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Brugermøde på Rigsarkivet i Aarhus (Erhvervsarkivet) og Aarhus Stadsarkiv

Brugermøde på Rigsarkivet i Aarhus (Erhvervsarkivet) og Aarhus Stadsarkiv Brugermøde på Rigsarkivet i Aarhus (Erhvervsarkivet) og Aarhus Stadsarkiv 9. december 2014, kl. 16-18 Dagsorden Dagsordenen blev ændret i forhold til det udsendte for at give bedre tid til orientering

Læs mere

Referat til hjemmesiden for bestyrelsesmøde i Danske Slægtsforskere lørdag 13. oktober 2018 på Park Hotel, Middelfart.

Referat til hjemmesiden for bestyrelsesmøde i Danske Slægtsforskere lørdag 13. oktober 2018 på Park Hotel, Middelfart. Referat til hjemmesiden for bestyrelsesmøde i Danske Slægtsforskere lørdag 13. oktober 2018 på Park Hotel, Middelfart. Mødet starter kl. 10.30. Tilstede: Kirsten Sanders (KIS), Per Andersen (PAN), Kathrine

Læs mere

Referat af 1. møde i Lokalforeningsrådet i Danske Slægtsforskere den 14. oktober 2018.

Referat af 1. møde i Lokalforeningsrådet i Danske Slægtsforskere den 14. oktober 2018. Kirsten Sanders, formand for Danske Slægtsforskere, bød velkommen og oplyste at der var i alt 60 tilmeldte deltagere, der repræsenterede 34 foreninger. Herudover var dele af Danske Slægtsforskeres bestyrelse

Læs mere

NæstvedArkivernes Årsberetning 2017

NæstvedArkivernes Årsberetning 2017 NæstvedArkivernes Årsberetning 2017 Præstø Amtssygehus 1889. Fotograf: E. Arnholtz (B4662) Ny organisering og flytning til Jernbanegade Den 1. januar 2017 flyttede NæstvedArkiverne til Jernbanegade 12

Læs mere

Desuden: Allan Vestergaard, Rigsarkivet, Kristin Brøgger, Rigsarkivet og observatør på mødet

Desuden: Allan Vestergaard, Rigsarkivet, Kristin Brøgger, Rigsarkivet og observatør på mødet Kikkomiteen møde 12-04-2016 Deltagere: Nanna Floor Clausen (NC) referent, John Gregers Hvidkjær (JGH) Begge fra Rigsarkivet, Odense. Jens Karl Rasmussen (JKR) og Ove Kühn (OK) - for indtasterne, Svend

Læs mere

Velkommen som DIS-Danmark medlem

Velkommen som DIS-Danmark medlem Velkommen som DIS-Danmark medlem 3. udgave april 2013 DIS-Danmark Indholdsfortegnelse Velkommen som medlem i DIS-Danmark... 4 Hvad er DIS-Danmark?... 4 Generelt... 4 Lokalforeningerne... 4 Medlemsbladet

Læs mere

Michael Dupont. Daisy og AO

Michael Dupont. Daisy og AO Michael Dupont Daisy og AO Hvad kan vi nå? Hvordan du finder det rigtige arkivalie AO Daisy Lidt om Arkivloven Andre gode steder på nettet Hvordan du finder det rigtige arkivalie Vigtigt, før du søger

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 05.12.2013 Tid 16:00 Sted Mødelokale 2, Rådmandshaven Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Lindy Nymark Christensen Søren Drost Broegaard Svend C. Dahl Mie

Læs mere

Hurtige tips & tricks til FOLKETÆLLINGEN 1940

Hurtige tips & tricks til FOLKETÆLLINGEN 1940 Hurtige tips & tricks til FOLKETÆLLINGEN 1940 Mandtal over et besat Danmark Den 5. november 1940 var der folketælling i Danmark. Syv måneder før var landet blevet besat af tyske tropper. Folketællingen

Læs mere

Digitalisering i Islands Nationalarkiv

Digitalisering i Islands Nationalarkiv Kære kolleger mine damer og herrer! Overskriften til denne konferense er Arkiven ut till folket. Digitalisering af arkivalier er en metode måske skulle jeg sige et forslag til en metode som vi kan bruge

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

Per Andersen

Per Andersen Per Andersen pan@slaegt.dk Tiden går med. Næstformand i Danske Slægtsforskere Leder af Slægtsforskernes Bibliotek (Albertslund) Medredaktør på Slægtsforskeren Med-moderator for Facebook-gruppen Slægtsforskning

Læs mere

DAISY eksempler på søgning

DAISY eksempler på søgning side 1 af DAISY eksempler på søgning Ulrich Alster Klug 2011 dannebrog@dk-yeoman.dk www.dannebrog.biz Mange synes, det er svært at søge i DAISY, og derfor vil jeg i denne note give nogle eksempler på,

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted 18. juni 2019, kl. 17:00 19:30 Brohuset 28.06.19 Deltagere Brugerråd Bjarne Børgesen Henrik Kjølberg Preben Hansen Thomas Brokmann Jørgen Ole Mortensen

Læs mere

De næste møder i LASS:

De næste møder i LASS: LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

Årsberetning 2013 Frederikshavn Stadsarkiv

Årsberetning 2013 Frederikshavn Stadsarkiv Årsberetning 2013 Frederikshavn Stadsarkiv Side 1 af 7 Samlinger Indledning Den store indsamling af institutioner og skolearkiver i hele Frederikshavn kommune i 2012, har givet Stadsarkivet mulighed for

Læs mere

Referat. fra. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december FIUSYS. nr

Referat. fra. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december FIUSYS. nr 155 Referat fra FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december 2018 FIUSYS. nr. 9501-18-08-01 Mødet startede kl. 9.00 og sluttede kl. 15.35 Mødet blev afholdt i afdelingens lokaler

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 29.04.2014 Tid 17:00 Sted NæstvedArkiverne, Rådmandshaven 20, læsesalen Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Søren Drost Broegaard Henning Jensen Svend C. Dahl Bertel Hansen

Læs mere

DIGITALISERING AF 32 MIO. AVISSIDER PÅ 3 ÅR

DIGITALISERING AF 32 MIO. AVISSIDER PÅ 3 ÅR DIGITALISERING AF 32 MIO. AVISSIDER PÅ 3 ÅR Aalborg 19-11-2014 OVERBLIK Kort om Statens Avissamling Avisdigitalisering baggrund Avisdigitalisering hvordan Tilgængelighed hvordan får man adgang? Spørgsmål?

Læs mere

Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg

Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg Næstved Kommune Rådhuset, Teatergade 8 4700 Næstved Telefon 5588 5588 naestved@naestved.dk www.naestved.dk Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg Mødedato 7. december 2015 Tid 16:00 Sted NæstvedArkiverne,

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling den 29. november 2012 kl. 19.30

Ekstraordinær generalforsamling den 29. november 2012 kl. 19.30 Referat af Ekstraordinær generalforsamling den 29. november 2012 kl. 19.30 Dagsorden 1. Grundig orientering fra formanden, herunder kredsens økonomiske situation 2. Gennemgang af det mulige omkring den

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 20.06.2013 Tid 17:00 Sted NæstvedArkiverne, Rådmandshaven 20, læsesalen Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Lindy Nymark Christensen Søren Drost Broegaard

Læs mere

Referat af grundejerforeningen Tre Lyngs generalforsamling langfredag den 30. marts 2018 kl på Højby Kro.

Referat af grundejerforeningen Tre Lyngs generalforsamling langfredag den 30. marts 2018 kl på Højby Kro. Referat af grundejerforeningen Tre Lyngs generalforsamling langfredag den 30. marts 2018 kl. 10.00 på Højby Kro. Dagsorden: Velkomst ved formanden. 1. Valg af dirigent, bestyrelsen foreslår Svend-Erik

Læs mere

Erindring om besvarelse af Rigsarkivets tilsyn med kommunernes arkivforhold 2015

Erindring om besvarelse af Rigsarkivets tilsyn med kommunernes arkivforhold 2015 Ringsted Kommune Att. kommunaldirektør Jacob Nordby Cc. Leon K. Johansen Dato: 14. april 2016 Journalnummer: 16/00460 Lokaltelefon: 41 71 72 84 Vores reference: CLA-BVT-MHA/ KVK Deres reference: Erindring

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland. Referat af generalforsamling i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland lørdag den 23.

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland. Referat af generalforsamling i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland lørdag den 23. Referat af generalforsamling i Slægtshistorisk Forening Sønderjylland lørdag den 23. februar 2013 Der var mødt 45 personer op til generalforsamlingen. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning.

Læs mere

Referat af DSK generalforsamling 2017

Referat af DSK generalforsamling 2017 Referat af DSK generalforsamling 2017 1. Velkomst Rikke Troelsen bød velkommen og Marie Vithen præsenterede ansatte fra DS. 2. Valg af dirigent og referent og to stemmetællere Lone Lomholt konstaterede,

Læs mere

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab

Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab BESTYRELSESPROTOKOL Bestyrelsesmøde nr. 1 22.maj 2014 Kl. 17.00-19.00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af det tidligere formandskab Sted: Milnersvej 48, Hillerød, Mødelokale 1 Afbud: Kirsten Jensen

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

Referat træf Wendelboes Veteraner 2. september 2015 på Christianshavn ORLOGSMUSEET - RAVELINEN. første klasse. Vi mødtes kl. 1000 2115 Sanny Hansen 1

Referat træf Wendelboes Veteraner 2. september 2015 på Christianshavn ORLOGSMUSEET - RAVELINEN. første klasse. Vi mødtes kl. 1000 2115 Sanny Hansen 1 Referat træf Wendelboes Veteraner 2. september 2015 på Christianshavn ORLOGSMUSEET - RAVELINEN Kære alle Endnu en gang Medl. Navn Bet. 2015 var Vorherre med os, og 1780 Ib Olsen 1 leverede vejr af første

Læs mere

Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg

Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg Næstved Kommune Rådhuset, Teatergade 8 4700 Næstved Telefon 5588 5588 naestved@naestved.dk www.naestved.dk Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg Mødedato 23. februar 2015 Tid 17:00 Sted NæstvedArkiverne,

Læs mere

Vejledning. Kom godt i gang som frivillig indtaster

Vejledning. Kom godt i gang som frivillig indtaster Vejledning Kom godt i gang som frivillig indtaster RIGSARKIVET SIDE 2 Bliv frivillig Denne vejledning er skrevet til dig, der har lyst til at gøre en indsats som frivillig og skrive af fra historiske dokumenter,

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde Onsdag den 19. November kl

Referat af skolebestyrelsesmøde Onsdag den 19. November kl Referat af skolebestyrelsesmøde Onsdag den 19. November kl. 19.00-21.00 Tilstede: Michael, Kurt N., Kurt M., Kirsten R., Jesper, Anne, Kirsten N. og Leif. Afbud: Lone C. (ikke muligt at indkalde en suppleant)

Læs mere

Slægtsforskning. Sådan ser forsiden ud, når man starter på hjemmesiden www.sa.dk:

Slægtsforskning. Sådan ser forsiden ud, når man starter på hjemmesiden www.sa.dk: Slægtsforskning Kilder Der er mange muligheder for at finde information om slægten. En vigtig og spændende kilde er fortællinger og oplysninger fra ældre familiemedlemmer. Kirkebøger og folketællinger

Læs mere

Formanden Dan L. Skov bød velkommen.

Formanden Dan L. Skov bød velkommen. Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT for generalforsamling i IDA Nordsjælland onsdag 26. marts 2014 kl. 19, Nordisk Lejrskole, Hillerød

Læs mere

Adresse til brug for slægtsforskning 8. dec

Adresse til brug for slægtsforskning 8. dec Adresse til brug for slægtsforskning 8. dec. 2018. Samlet af Anna Margrethe Krogh-Thomsen. 1. Slægtshistorisk forening for Storkøbenhavn www.genealogi-kbh.dk Se slægtsforskning. Under punktet Hent & Print

Læs mere

Kender du allerede disse systemer, kan du også finde arkivalierne direkte her:

Kender du allerede disse systemer, kan du også finde arkivalierne direkte her: Se hvordan du søger Med denne søgefunktion kan du søge i arkivalier fra Dansk Vestindien på tværs af Rigsarkivets systemer: Arkivalier Online (scannede arkivalier), Rigsarkivets Indtastningsportal (afskrevne

Læs mere

Kan dit arkiv bruge bogen Trap Danmark topografisk atlas?

Kan dit arkiv bruge bogen Trap Danmark topografisk atlas? LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

Adresse til brug for slægtsforskning 1. sep

Adresse til brug for slægtsforskning 1. sep Adresse til brug for slægtsforskning 1. sep. 2017. Samlet af Anna Margrethe Krogh-Thomsen. 1. Slægtshistorisk forening for Storkøbenhavn www.genealogi-kbh.dk Se slægtsforskning. Under punktet Hent & Print

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Mødet blev afholdt kl. 19.00 i Samlingssalen, H. C. Andersens vej 24, Næstved. Formand Jesper Poulsen bød velkommen til

Læs mere

Adresse til brug for slægtsforskning 20. sept

Adresse til brug for slægtsforskning 20. sept Adresse til brug for slægtsforskning 20. sept. 2019. Samlet af Anna Margrethe Krogh-Thomsen. 1. Slægtshistorisk forening for Storkøbenhavn www.genealogi-kbh.dk Se slægtsforskning. Under punktet Hent &

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 25. februar 2016 kl i Skeltofteparkens Selskabslokaler, Teglgårdsvej 321 kælderen, 3050 Humlebæk

Referat fra generalforsamlingen den 25. februar 2016 kl i Skeltofteparkens Selskabslokaler, Teglgårdsvej 321 kælderen, 3050 Humlebæk Referat fra Generalforsamlingen den. 25. februar 2016 SLETTEN FRITIDSFISKERLAUG Referat fra generalforsamlingen den 25. februar 2016 kl. 18.00 i Skeltofteparkens Selskabslokaler, Teglgårdsvej 321 kælderen,

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014

Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014 Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014 1. Valg af dirigent og referent 2. Fremlæggelse af medlemsopgørelse og registrering af fremmødte medlemmer 3. Bestyrelsens beretning

Læs mere

LASS Nyhedsbrev februar 2017.

LASS Nyhedsbrev februar 2017. LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Konstituering: Formand: Næstformand:

Læs mere

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 28. september 2016

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 28. september 2016 Dato & tid 28.9.16 kl. 14-16 Referent Afbud Deltagere Lene Musiat Kristine Falgaard, Inger Andersen, Sofie Wilken Bovien Jensenius, Thit Fabrin Ditzel, Gorm Bagger Andersen, Peter Rene Christensen, Ane

Læs mere

Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: ,

Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: , Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: 86 14 51 00, e-mail: kmaar@km.dk Den 30. januar 2018 Dokument nr.: 13600/18 Sagsbeh.: BAB/jf Referat fra møde i Stifternes

Læs mere

Statens Arkiver. Gotisk skrift: Kirkebøger mm. hvilke er bevaret?

Statens Arkiver. Gotisk skrift: Kirkebøger mm. hvilke er bevaret? Statens Arkiver www.sa.dk www.sa.dk/ao Statens arkiver indgang til kilder og arkivalier. Vejledning til de mest brugte arkivalier m.m. findes øverst på siden. Statens Arkiver ArkivalierOnline. Her kan

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg om boligsocial indsats

Referat af møde i Opgaveudvalg om boligsocial indsats GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg om boligsocial indsats Mødetidspunkt 15-05-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 19.00 Tilstede: Anne Hjorth,

Læs mere

Velkommen som medlem af DIS-Danmark Slægt & Data

Velkommen som medlem af DIS-Danmark Slægt & Data Velkommen som medlem af DIS-Danmark Slægt & Data 4. udgave marts 2016 DIS-Danmark Indholdsfortegnelse Velkommen som medlem i DIS-Danmark Slægt & Data... 4 Hvad er DIS-Danmark Slægt & Data?... 4 Lokalforeningerne...

Læs mere

Referat. Dato: 9. december 2015 Journalnr.: 2015-021685 Referent: Steffen Jørgensen. Brugermøde Dato og tidspunkt: 12. november 2015 Sted: Møde:

Referat. Dato: 9. december 2015 Journalnr.: 2015-021685 Referent: Steffen Jørgensen. Brugermøde Dato og tidspunkt: 12. november 2015 Sted: Møde: Referat Møde: Brugermøde Dato og tidspunkt: 12. november 2015 Sted: Rigsarkivet, Viborg Deltagere fra SA: Bente S. Vestergaard, Jesper Thomassen (JT), Steffen E. Jørgensen (SEJ) Eksterne deltagere: 23

Læs mere

Social- og Handicapcentret 19-09-2013

Social- og Handicapcentret 19-09-2013 REFERAT Social- og Handicapcentret 19-09-2013 Deltagere: Ole Hjuler, Anne Madsen, Hans Behrendt, Jørgen Jørgensen, Steen Rosenquist, Hugo Hammel, Tina Præst Nielsen, Susanne Strandkjær, Erik Pedersen (Blå

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen for Horsens Gymnasium torsdag den 2. februar 2017 kl

Dagsorden til møde i bestyrelsen for Horsens Gymnasium torsdag den 2. februar 2017 kl Dagsorden til møde i bestyrelsen for Horsens Gymnasium torsdag den 2. februar 2017 kl. 16.0019.00. Afbud: Arne Kjær Lektor Anne Toftild og lektor John Pedersen deltager under punkt 2 1. Underskrivelse

Læs mere

Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg

Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg Næstved Kommune Rådhuset, Teatergade 8 4700 Næstved Telefon 5588 5588 naestved@naestved.dk www.naestved.dk Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg Mødedato 29. marts 2017 Tid 16:00 Sted NæstvedArkiverne,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 9 NOV 2004

Referat fra bestyrelsesmøde den 9 NOV 2004 Side 1 Viborg den 16 NOV 2004 Til Jesper Myrtue, Teglmarken 113, Jakob Hoffmann, Teglmarken 203 Martin Neubert, Teglmarken 16, Erik Krogh, Enghaverne 38, Jan Stampe, Teglmarken 53, Ole Rishøj, Enghaverne

Læs mere

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 REFERAT Social- og Handicapcentret 11-12-2013 Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 Til stede: Ole Hjuler, Hans Behrendt (mødeleder), Jørgen

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalget Tryghed for borgerne

Referat af møde i Opgaveudvalget Tryghed for borgerne GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalget Tryghed for borgerne Mødetidspunkt 26-03-2019 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 20.00 Tilstede: Formand Hans

Læs mere

Politihistorisk Selskab for Nordjylland I N F O

Politihistorisk Selskab for Nordjylland I N F O 1 Politihistorisk Selskab for Nordjylland I N F O maj 2008 3. årgang nr. 7 Redaktion: Politihistorisk udvalg v/ Anton Jensen. Ansvarshavende, næstformand i selskabet Erik Juul Nielsen. Selskabets virksomhed.

Læs mere

Referat af møde i Rigsarkivets brugerråd i Viborg

Referat af møde i Rigsarkivets brugerråd i Viborg Referat af møde i Rigsarkivets brugerråd i Viborg Mødet blev afholdt den 27. maj 2015 Godkendelse af dagsorden og godkendelse af referat fra mødet den 26. november 2014 Dagsordenen blev godkendt. Formanden

Læs mere

REFERAT Ordinært møde. Allan Pedersen Kudsk, Michael Bitsch-Olsen, John Juul, Lisbeth Hansen, Eva Toftebjerg, Per Hermansen, Helle Ancker Agergaard

REFERAT Ordinært møde. Allan Pedersen Kudsk, Michael Bitsch-Olsen, John Juul, Lisbeth Hansen, Eva Toftebjerg, Per Hermansen, Helle Ancker Agergaard Vordingborg Kommune Folkeoplysningsrådet REFERAT Ordinært møde Do: Torsdag den 13. november 2014 Tidspunkt: kl. 17,00-19,00 Herefter afholdes Valg fra 19,00 21,00 Sted: Panteren, Vordingborg Deltagere:

Læs mere

Slægtshistoriske Centre hvad kan vi bruge dem til?

Slægtshistoriske Centre hvad kan vi bruge dem til? Slægtshistoriske Centre hvad kan vi bruge dem til? De fleste af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Helliges menigheder har et slægtshistorisk center i kirkebygningen men hvad kan vi som slægtsforskere bruge

Læs mere

Historie vedr. Anker Wolfgang Duelund slægten

Historie vedr. Anker Wolfgang Duelund slægten Historie vedr. Anker Wolfgang Duelund slægten Forord Dette dokument er udarbejdet af Georg Brandt Christensen, Ørnebakken 47, 2840 Holte. Hjemmeside: www.igbc.dk. På denne web kan man også se en stamtavle

Læs mere

R E F E R A T. Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring

R E F E R A T. Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring R E F E R A T Tid: Lørdag, den 26. januar 2019 kl. 9:30-11:50 Sted: Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring Deltagere: Henrik Møller Andersen Dronninglund HC Hartmann-Nielsen Hjørring

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 21.06.2012 Tid 17:00 Sted NæstvedArkiverne, Amtmandsstien 1, 4700 Næstved Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Lindy Nymark Christensen Søren Drost Broegaard

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling i 3F-Roskildeegnen tirsdag den 19 marts 2013

Referat af den ordinære generalforsamling i 3F-Roskildeegnen tirsdag den 19 marts 2013 Referat af den ordinære generalforsamling i 3F-Roskildeegnen tirsdag den 19 marts 2013 1. Velkomst ved formand Allan Kierulff. Formanden bød forsamlingen velkommen. 2. Valg af 2 dirigenter. Lars Christiansen

Læs mere

Baggrund Udvalget besluttede på udvalgsmøde den 3. april 2017, at posten som ordstyrer går på skift mellem medlemmerne.

Baggrund Udvalget besluttede på udvalgsmøde den 3. april 2017, at posten som ordstyrer går på skift mellem medlemmerne. Referat Møde i Kultur- og Fritidsudvalget Dato: Mandag den 7. august 2017 kl. 10-12 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 402 Medlemmer: Jørgen Melskens (formand), Joan Jensen (næstformand og fungerende

Læs mere

D1.10. (på administrationsgang ved hovedindgangen)

D1.10. (på administrationsgang ved hovedindgangen) Dagsorden - Bestyrelsesmøde Tidspunkt: 16. april 2018 kl. 17.00 18.00 Sted: Lokale: SOSU Østjylland Hedeager 33, 8200 Aarhus N D1.10. (på administrationsgang ved hovedindgangen) Der serverest en let anretning

Læs mere

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 10. januar Tidspunkt: 08:30. Mødenr.: Sted: M103 og M104 Gislev, Faaborgvej 19.

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 10. januar Tidspunkt: 08:30. Mødenr.: Sted: M103 og M104 Gislev, Faaborgvej 19. Referat Mødedato: 10. januar 2019 Tidspunkt: 08:30 Mødenr.: Sted: M103 og M104 Gislev, Faaborgvej 19. Deltagere: Indkaldelse Henning Spangsberg Hanne Storm Poul Skrubbeltrang Palle Bjerre Anne D. Appe

Læs mere

Resultataftale for Dragør Lokalarkiv

Resultataftale for Dragør Lokalarkiv Resultataftale for Dragør Lokalarkiv 2014-2015 1. Opfyldelse af målene i resultataftalen for 2012-2013 Ressourcer Lokalarkivet har i perioden haft et uændret budget. Fra 1.2.2012 blev personalenormeringen

Læs mere

17, stk. 4 udvalg - Boligplacering flygtninge

17, stk. 4 udvalg - Boligplacering flygtninge 17, stk. 4 udvalg - Boligplacering flygtninge Referat fra ordinært møde 23. april Torsdag 23.04. kl. 17:30 Følgende sager behandles på mødet Side Konstituering 2 Meddelelser 3 Status på flygtningeområdet

Læs mere

Radio og Tv-nævnet Årsberetning 2005

Radio og Tv-nævnet Årsberetning 2005 Radio og Tv-nævnet Årsberetning 2005 1. Opstart Radio og TV Nævnet blev nedsat i henhold til den ny Landstingsforordning nr. 6 af 14. november 2004 om radio- og tv-virksomhed, som trådte i kraft den 1.

Læs mere

Referat Generalforsamling i H/F Oldhøjen Søndag den 25.marts 2012 kl. 11.00

Referat Generalforsamling i H/F Oldhøjen Søndag den 25.marts 2012 kl. 11.00 Referat Generalforsamling i H/F Oldhøjen Søndag den 25.marts 2012 kl. 11.00 62 medlemmer fra i alt 46 haver deltog i generalforsamlingen. Generalforsamlingen fandt sted i selskabslokalerne Præstevangsvej

Læs mere

Øvrige deltagere: Fra Domea, regionschef Erik Lønne Gottfredsen og driftschef Mikki Frandsen. Der var afbud fra formand Jørgen Østergaard.

Øvrige deltagere: Fra Domea, regionschef Erik Lønne Gottfredsen og driftschef Mikki Frandsen. Der var afbud fra formand Jørgen Østergaard. Boligselskabet af 1964 i Hjørring Referat af organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 19. september 2012 kl. 16.00, i afdeling Buen, Buen 11 i Hjørring. Dagsorden: side 1 Godkendelse af referat... 2 2

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Nr. 38 Jørgen R. Jensen (i det følgende kaldet formanden) bød velkommen til de 50 fremmødte, repræsenterende 42 grunde.

Nr. 38 Jørgen R. Jensen (i det følgende kaldet formanden) bød velkommen til de 50 fremmødte, repræsenterende 42 grunde. Referat Dato 16. oktober 2016 Sted Helberskov Forsamlingshus, "Thulstedhus" - Als Oddevej 2 Referent Nr. 174 Dagmar Rahbek/Martin Weier Christiansen. Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Generalforsamling i Baaring Banke Lokaludvalg, torsdag den 23. april, 2015

Generalforsamling i Baaring Banke Lokaludvalg, torsdag den 23. april, 2015 Generalforsamling i Baaring Banke Lokaludvalg, torsdag den 23. april, 2015 Generalforsamlingen foregik i biblioteket i Roerslev-Blankes Forsamlingshus, kl. 19.30 Dagsordenen var følgende: 1. Valg af dirigent

Læs mere

Referat af møde i Beboer Pa rørende Ra det den 2. marts 2015

Referat af møde i Beboer Pa rørende Ra det den 2. marts 2015 Referat af møde i Beboer Pa rørende Ra det den 2. marts 2015 Deltagere: Formand/pårørende, Lene Rasmussen Bestyrelse/pårørende, Sara Skelbæk Bestyrelse/beboer, Karen Marie Tøgersen Bestyrelse/beboer, Birte

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 20.09.2012 Tid 17:00 Sted Rådmandshaven 20, mødelokale 1, Næstved Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Lindy Nymark Christensen Søren Drost Broegaard Svend

Læs mere

Rektor orienterede om nyansættelser Anders Christensen, dansk og psykologi og Diana Døssing, engelsk på HF.

Rektor orienterede om nyansættelser Anders Christensen, dansk og psykologi og Diana Døssing, engelsk på HF. Referat af bestyrelsesmøde for Herning HF og VUC torsdag den 28. januar 2010 kl. 16.00 i konferencelokalet. I mødet deltog: Willy Grøn, Jonna Jensen, Torben Henriksen, Mads Ekstrøm, Camilla Bruun, Erik

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00193 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl. 11.00 i NaturErhvervstyrelsen

Læs mere

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS.

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: LASS Årsmøde blev afholdt den 10. marts

Læs mere

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: Onsdag den 14. marts 2018, kl Sted: Mødelokale 915. Blok C 2. sal

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: Onsdag den 14. marts 2018, kl Sted: Mødelokale 915. Blok C 2. sal Forum: Handicaprådet Tid: Onsdag den 14. marts 2018, kl. 18.00 19.30 Sted: Mødelokale 915. Blok C 2. sal Deltagere: Steen Christiansen, Carsten Wilken for Bjarke Juul, Hanne Fleinert, Poul Hansen, Eric

Læs mere

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl. 17.30 22.00 Sted: Deltagere: Gæster: Afbud: VSK klubhuset Christian Mørch, Peter Jensen, Christina Rasmussen, Ken Meinertsen,

Læs mere

NæstvedArkivernes Årsberetning 2015

NæstvedArkivernes Årsberetning 2015 NæstvedArkivernes Årsberetning 2015 Vognmand Rudolf Petersen. Foto: K. Knudsen, 1942 Jette Madsen (th.) ved sin 25. landskamp den 12. dec. under VM i 1973. Foto: Casper Thorsøe Næstved Rådhus under opbygning,

Læs mere

Referat til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg 7. februar 2018 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24

Referat til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg 7. februar 2018 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24 22. februar 2018 /THOCHT Referat til møde i kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Deltagere 1 2 Referat fra 4. oktober 2017 - til orientering 2 3 Bordet

Læs mere

Referat Den 19. juni 2017

Referat Den 19. juni 2017 Glostrup, den 26. juni 2017 Referat Den 19. juni 2017 Mødeart: FA09 Bestyrelsesmøde Mødested: Stationsparken 24, 2.th., 2600 Glostrup Mødetid: kl. 16.30 Deltagere: Nikolaj Jørgensen Else Janhøj Palle Christensen

Læs mere