UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Akademiuddannelser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Akademiuddannelser"

Transkript

1 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Akademiuddannelser

2 2 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLTS DIPLOMUDDANNELSER Praktisk Personlig vejledning Kontakt studievejlederne i Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler på videreuddannelse@ucl.dk eller på for aftale om personlig vejledning om dine muligheder. Optagelseskrav For at blive optaget på en akademiuddannelse skal du have en erhvervsuddannelse en gymnasial uddannelse en grundlæggende voksenuddannelsen (GVU) eller kompetencer, der svarer til det og du skal også have to års relevant erhvervserfaring. Kontakt os for yderligere vejledning om optagelse. Vurdering af realkompetence Opfylder du ikke de formelle optagelseskrav? Hvis du har viden og erfaringer, som svarer til det, du kunne have lært i en ungdomsuddannelse eller erhvervsuddannelse så kan du måske optages ved hjælp af en realkompetencevurdering. Realkompetencevurdering er en mulighed for at få anerkendt din viden og dine erfaringer fra arbejds- og fritidslivet. Kontakt koordinator for realkompetencevurdering, hvis du er i tvivl, om du kan optages, på rkv@ucl.dk. Du kan læse mere på Ansøgning Du finder elektronisk ansøgningsskema under Tid, sted, pris, tilmelding ved de forskellige akademiuddannelser på Til din ansøgning skal du vedlægge dokumentation for din uddannelse og for din erhvervserfaring. Flere informationer om akademiuddannelser Klik ind på eller brug qr-koderne.

3 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLTS DIPLOMUDDANNELSER 3 3 Akademiduddannelser ved University College Lillebælt University College Lillebælt udbyder en vifte af akademiuddannelser Akademiuddannelse i beskæftigelse Akademiuddannelse i offentlig forvaltning og administration Akademiuddannelse i socialpædagogik Akademiuddannelse i ungdoms- og voksenundervisning Akademiuddannelse i ungdomspædagogik Akademiuddannelse i ungdomspædagogik for produktionsskoler Fleksibel akademiuddannelse Uddannelserne er for dig, der ønsker en kort videreuddannelse. Akademiuddannelser bygger på dine erfaringer og klæder dig på til nye jobfunktioner. Flere informationer og personlig vejledning Du kan finde mange flere informationer om akademiuddannelser på ucl.dk/akademi. Her kan du læse om, hvordan du bliver optaget, hvordan uddannelser kan sammensættes og om moduler i uddannelserne. Det er også på ucl.dk/akademi, du finder informationer om tid, sted og pris på moduler i uddannelserne. Kontakt os gerne for aftale om personlig vejledning på videreuddannelse@ucl.dk eller ring til os på tlf

4 4 INDHOLD 08 Akademiuddannelse i beskæftigelse 09 Akademiuddannelse i offentlig forvaltning og administration 10 Akademiuddannelse i socialpædagogik 11 Akademiuddannelse i ungdoms- og voksenundervisning 12 Akademiuddannelse i ungdomspædagogik 13 Akademiuddannelse i ungdomspædagogik for produktionsskoler 14 Fleksibel akademiuddannelse

5 OM AKADEMIUDDANNELSER 5 Uddannelser rettet mod jobfunktioner En akademiuddannelse er en videreuddannelse for voksne. Det er en uddannelse, som giver dig færdigheder, du kan bruge i dit nuværende arbejde eller i de job, du vil dygtiggøre dig til. Akademiuddannelser er kompetencegivende. Det betyder, at det er anerkendte uddannelser, godkendt af Uddannelses- og Forskningsministeriet. I undervisningen kan du gøre brug af dine arbejds- og livserfaringer. Undervisning og studiearbejde på en akademiuddannelse Akademiuddannelser omfatter Undervisning Øvelser Oplæg fra undervisere og studerende Analyser og drøftelser i grupper og på holdet Projektopgaver Studiegruppearbejde Vejledning og eksamen. Bibliotek og IT University College Lillebælt giver dig adgang til store moderne fagbiblioteker med bøger og artikler inden for pædagogik, vejledning, socialfag, sundhedsfag, arbejdsmarked, organisation og ledelse. Bibliotekets medarbejdere vil hjælpe dig med at finde viden og inspiration. IT er en del af uddannelsesmiljøet ved University College Lillebælts uddannelsesmiljø. På akademiuddannelse lærer du at arbejde på en elektronisk læringsplatform, hvor du kan kommunikere med undervisere, vejledere og andre studerende.

6 6 OM AKADEMIUDDANNELSER

7 OM AKADEMIUDDANNELSER 7 Uddannelse og udvikling på arbejdspladsen - fleksibelt og kvalificeret Moduler fra akademiuddannelser kan indgå i skræddersyede forløb til en hel arbejdsplads. På den måde kan akademiuddannelse bidrage til fælles udvikling i din organisation. University College Lillebælt kan skræddersy uddannelses- og udviklingsforløb sammen med jer, som bygger på jeres lokale erfaringer sigter på de målsætninger, I har defineret tilrettelægges efter jeres behov, ønsker og praktiske forhold udbydes hos jer giver kompetencegivende bevis. Mulighederne for at lave udviklingsforløb med moduler fra akademiuddannelser er mange, og moduler kan tones og tilrettelægges efter behovet på netop jeres arbejdsplads. På kan du finde forskellige eksempler på udviklingsforløb, som har lokal forankring og inddrager kompetencegivende uddannelser. Vi kommer gerne ud til din arbejdsplads og fortæller mere om de mange muligheder. Kontakt os på videreuddannelse@ucl.dk eller tlf for nærmere samtale om jeres udviklingsplaner. Udbud, tid og pris Du finder oplysninger om hvor hvornår deltagerbetaling ansøgningsfrist ansøgningsskema for uddannelsernes moduler på ucl.dk/akademi på siderne om uddannelserne. Du kan også finde dette ved et scanne qr-koder her i brochuren. Og du finder mange flere informationer om uddannelsernes indhold og struktur optagelsesbetingelser ECTS merit og realkompetencevurdering statens voksenuddannelsesstøtte (SVU), på Studievejledning Kontakt os gerne for aftale om personlig vejledning på videreuddannelse@ucl.dk eller tlf

8 8 AKADEMIUDDANNELSER Akademiuddannelse i beskæftigelse En uddannelse for dig der vil arbejde med job og vejledning. Arbejder du på et jobcenter, i en a-kasse eller en afklaringsinstitution? Interesserer du dig for arbejde med rekruttering, arbejdssøgende og arbejdsmarkedsforhold? Akademiuddannelse i beskæftigelse gør dig klar til arbejde med vejledning og rådgivning af unge, voksne og særlige målgrupper kommunikation og samarbejde interkulturelle perspektiver og problematikker på arbejdsmarkedet jura om arbejdsmarkedet. Uddannelsen tager udgangspunkt i dine egne erfaringer fra hverdagen og gør dig klar til nye krav på arbejdsmarkedet. Find information om uddannelsen, moduludbud, pris, tid og ansøgning på eller scan koden. Birger Søndergaard Birger underviser på Akademiuddannelse i beskæftigelse. Birger er civiløkonom og Master i læreprocesser. Han har erfaring med HR, vejledning af ledige og arbejder som konsulent for jobcentre.

9 AKADEMIUDDANNELSER 9 Akademiuddannelse i offentlig administration og forvaltning En kort videreuddannelse i offentlig administration, samarbejde og problemløsning. Arbejder du med administration i en kommune, en region eller på en af statens arbejdspladser? Eller vil du gerne arbejde med administration? Er du klar til nye udfordringer? Akademiuddannelsen i offentlig administration og forvaltning er for dig, der vil arbejde med problemløsning og projektarbejde kommunikation sagsbehandling økonomistyring. Studiet er praktisk orienteret og kombinerer ny viden og teorier med dine egne erfaringer fra hverdagen. Find information om uddannelsen, moduludbud, pris, tid og ansøgning på eller scan koden. Elin Andersen Elin underviser på Akademiuddannelse i offentlig forvaltning og administration. Elin er Master i offentlig ledelse (MPM) og lektor i kommunikation, organisation og ledelse. Hun varetager også konsulent- og projektlederopgaver.

10 10 AKADEMIUDDANNELSER Akademiuddannelsen i socialpædagogik Få kompetencer til at arbejde med socialpædagogik. Akademiuddannelsen i socialpædagogik er for dig, der arbejder med udsatte børn og voksne, i socialpsykiatrien eller med borgere med fysisk og/eller psykisk handicap. Og for dig der gerne vil arbejde med socialpædagogik. På uddannelsen lærer du om pædagogisk udvikling pædagogiske metoder psykiatri borgerens retsstilling og sikkerhed inklusion og eksklusion. I uddannelsen bruger du dine erfaringer fra hverdagen og får ny viden og færdigheder til socialpædagogiske udfordringer. Find information om uddannelsen, moduludbud, pris, tid og ansøgning på eller scan koden. Lisbet Hauge Jensen Lisbet underviser på Akademiuddannelse i ungdoms- og voksenundervisning. Lisbet er uddannet folkeskolelærer og har en PD i vejledning, supervision og projektledelse. Hun arbejder også som pædagogisk konsulent. Per Norup Per underviser på Akademiuddannelse i ungdoms- og voksenundervisning. Per har en PD i Voksenpædagogik og uddannelses-planlægning og har arbejdet med undervisning, supervision og coaching i mange år.

11 AKADEMIUDDANNELSER 11 Akademiuddannelse i ungdoms- og voksenundervisning Bliv en dygtig medspiller i unges og voksnes lærerprocesser Har du erfaring som underviser på en erhvervsskole, produktionsskole eller ungdomsskole? Eller kunne du tænke dig at undervise unge og voksne? Akademiuddannelsen i ungdoms- og voksenundervisning giver dig Færdigheder til undervisning og vejledning Viden om ungdoms- og voksenliv Viden om menneskers identitet og udvikling Viden om IT i undervisningen Du bliver samtidig en del af en praktisk uddannelse, som kombinerer ny viden med dine erfaringer fra hverdagen. Find information om uddannelsen, moduludbud, pris, tid og ansøgning på eller scan koden. Pia Melchior Petersen Pia underviser på Akademiuddannelse i ungdoms- og voksenundervisning og Akademiuddannelse i socialpædagogik. Pia har kandidatuddannelse i pædagogik og har i mange år undervist og vejledt unge og voksne. Susanne Kaatmann Susanne underviser på Akademiuddannelse i ungdoms- og voksenundervisning. Susanne er Master i læreprocesser og har erfaring i at undervise og vejlede unge og voksne, særligt sårbare og udsatte unge. Hun laver også konsulentarbejde.

12 12 AKADEMIUDDANNELSER Akademiuddannelse i ungdomspædagogik For dig som vil arbejde pædagogisk med større børn og unge. Uddannelsen er for dig som vil arbejde med unge i ungdomsklubber unge i ungdomsskoler unge i sociale projekter opsøgende arbejde med unge større børn og unge med psykiske vanskeligheder eller nedsat fysisk funktionsevne forebyggende opgaver for unge på vej i misbrug eller kriminalitet. Du lærer om pædagogik, sociologi, psykologi og antropologisk perspektiv, og får kendskab til unges udvikling, læring og psykiske vanskeligheder identitetsdannelse social ulighed og inklusion observation, undersøgelse og pædagogisk feltarbejde. Uddannelsen har fokus på praktiske kompetencer og kombinerer ny viden med dine livs- og arbejdserfaringer. Find information om uddannelsen, moduludbud, pris, tid og ansøgning på eller scan koden. Trine Lippert Jensen Trine underviser på Akademiuddannelse i ungdomspædagogik. Trine har en PD i ungdomspædagogik og hun er kandidat i pædagogik. Hun vejleder om valg af uddannelse og har flere års arbejde som konsulent bag sig.

13 AKADEMIUDDANNELSER 13 Akademiuddannelse i ungdomspædagogik på produktionsskoler Bliv klædt på til det pædagogiske arbejde på produktionsskolen. På akademiuddannelsen i ungdomspædagogik for produktionsskoler arbejder du med værksteds- og ungdomspædagogik didaktik og læring i praksis psykologi og konflikthåndtering vejledning og kommunikation organisation, ledelse og skoleforståelse. Undervisningen bygger på dine erfaringer og udfordringer fra hverdagen i en produktionsskole, og vi inddrager også dine andre livs- og arbejdserfaringer. Find information om uddannelsen, moduludbud, pris, tid og ansøgning på eller scan koden.

14 14 AKADEMIUDDANNELSER Fleksibel akademiuddannelse Sammensæt din egen uddannelse Du kan designe din egen individuelle akademiuddannelse ved at kombinere moduler fra forskellige akademiuddannelser. I samarbejde med en af UCL s vejledere laver du en uddannelsesplan, som er skræddersyet til dine personlige ønsker og jobmål. Du kan frit vælge moduler fra Akademiuddannelse i beskæftigelse Akademiuddannelse i offentlig forvaltning og administration Akademiuddannelse i socialpædagogik Akademiuddannelse i ungdoms- og voksenundervisning Akademiuddannelse i ungdomspædagogik Akademiuddannelse i ungdomspædagogik for produktionsskoler. Find information om uddannelsen, moduludbud, pris, tid og ansøgning på eller scan koden.

15 Flere informationer eller aftale om vejledning? Klik ind på ucl.dk/akademi. Kontakt os på eller tlf

16 Asylgade Odense C Telefon videreuddannelse@ucl.dk ucl.dk/akademi Tekst og redaktion: Anne Mygind Brodersen. Grafisk tilrettelæggelse: Tegnestuen1.dk. Tryk: GraphicCo. University College Lillebælt 2014.

VIDEREUDDANNELSEN OG LEDELSESAKADEMIET I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Erhvervsuddannelser. reform og kompetenceudvikling

VIDEREUDDANNELSEN OG LEDELSESAKADEMIET I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Erhvervsuddannelser. reform og kompetenceudvikling VIDEREUDDANNELSEN OG LEDELSESAKADEMIET I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Erhvervsuddannelser reform og kompetenceudvikling Erhvervsskolereform Erhvervsskolereform muligheder og udfordringer Erhvervsskolereformen

Læs mere

Diplomuddannelse i beskæftigelse

Diplomuddannelse i beskæftigelse Diplomuddannelse i beskæftigelse Kompetencer inden for beskæftigelsesområdet Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedet er afhængigt af en velfungerende beskæftigelsesindsats. Med det enstrengede arbejdsmarkedssystem

Læs mere

Diplomuddannelse i uddannelses-, erhvervsog karrierevejledning

Diplomuddannelse i uddannelses-, erhvervsog karrierevejledning Diplomuddannelse i uddannelses-, erhvervsog karrierevejledning Kompetencer til vejledning Diplomuddannelse i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning Bliv diplomuddannet vejleder God vejledning spiller

Læs mere

Voksenunderviseruddannelsen

Voksenunderviseruddannelsen Voksenunderviseruddannelsen University College Lillebælt Efter- og Videreuddannelsen Asylgade 7-9, Odense C Se mere på: www.ucl.dk/voksenunderviser Hvis du har yderligere spørgsmål, kontakt os: Studievejleder

Læs mere

DIPLOMUDDANNELSER for socialrådgivere. KL og Dansk Socialrådgiverforening, 2011

DIPLOMUDDANNELSER for socialrådgivere. KL og Dansk Socialrådgiverforening, 2011 DIPLOMUDDANNELSER for socialrådgivere KL og Dansk Socialrådgiverforening, 2011 1 DIPLOMUDDANNELSER for socialrådgivere KL og Dansk Socialrådgiverforening er enige om, at diplomuddannelser indenfor det

Læs mere

Uddannelsesveje i Specialpædagogikken

Uddannelsesveje i Specialpædagogikken Uddannelsesveje i Specialpædagogikken AKT Vejleder Specialpædagogisk vejleder ( det almene område ) Specialpædagogisk vejleder ( det specialiserede område ) Inklusionsvejleder Pædagogisk diplomuddannelse

Læs mere

Har du lyst til at undervise unge og voksne? VOKSENUNDERVISERUDDANNELSEN

Har du lyst til at undervise unge og voksne? VOKSENUNDERVISERUDDANNELSEN Har du lyst til at undervise unge og voksne? VOKSENUNDERVISERUDDANNELSEN VOKSENUNDERVISERUDDANNELSEN Med en Voksenunderviseruddannelse (VUU) kvalificerer du dig til at tilrettelægge, gennemføre og udvikle

Læs mere

Social inklusion - udvikling af fællesskaber

Social inklusion - udvikling af fællesskaber Pædagogisk diplomuddannelse (PD) Social inklusion - udvikling af fællesskaber 7 ugers videreuddannelse af pædagoger i Svendborg Kommune Forår 2012 Bliv videreuddannet med fokus på social inklusion Ønsker

Læs mere

Pædagogisk diplomuddannelse i Specialpædagogik VIA University College Uddannelsesveje i specialpædagogikken

Pædagogisk diplomuddannelse i Specialpædagogik VIA University College Uddannelsesveje i specialpædagogikken Pædagogisk diplomuddannelse i Specialpædagogik VIA University College Uddannelsesveje i specialpædagogikken VIA University College Videreuddannelse og kompetenceudvikling www.viauc.dk Uddannelsesveje i

Læs mere

DIPLOMUDDANNELSE TIL LEDERE I FRIVILLIGE ORGANISATIONER

DIPLOMUDDANNELSE TIL LEDERE I FRIVILLIGE ORGANISATIONER DIPLOMUDDANNELSE TIL LEDERE I FRIVILLIGE ORGANISATIONER 2012-2015 DIPLOMUDDANNELSE TIL LEDERE I FRIVILLIGE ORGANISATIONER Styrk dine kompetencer som leder af frivilligt arbejde Center for frivilligt socialt

Læs mere

Uddannelsen i voksenundervisning, faglig formidling og didaktik

Uddannelsen i voksenundervisning, faglig formidling og didaktik Uddannelsen i voksenundervisning, faglig formidling og didaktik Efterår 2014 Forår 2015 VPC-ERHVERV 2 formål Uddannelsen i voksenundervisning, faglig formidling og didaktik AKADEMIUDDANNELSEN MODUL 1 120

Læs mere

SOCIALPSYKIATRIENS PÆDAGOGISKE DIPLOMUDDANNELSE I PSYKOLOGI

SOCIALPSYKIATRIENS PÆDAGOGISKE DIPLOMUDDANNELSE I PSYKOLOGI SOCIALPSYKIATRIENS PÆDAGOGISKE DIPLOMUDDANNELSE I PSYKOLOGI ET SAMARBEJDE MELLEM UNIVERSITY COLLEGE SJÆLLAND OG KOMMUNER PÅ SJÆLLAND OG LOLLAND FALSTER Den lige vej til uddannelse WWW.UCSJ.DK Socialpsykiatriens

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Karakteropgørelse. Efter- og videreuddannelser. Januar Kvalitet & Evaluering Ulrich Storgaard Andersen

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Karakteropgørelse. Efter- og videreuddannelser. Januar Kvalitet & Evaluering Ulrich Storgaard Andersen UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Karakteropgørelse Efter- og videreuddannelser Januar 2017 Kvalitet & Evaluering Ulrich Storgaard Andersen Indhold 1. Indledning... 3 2. Akademiuddannelse i beskæftigelse...

Læs mere

Pædagogisk diplomuddannelse i unge og voksnes læreprocesser

Pædagogisk diplomuddannelse i unge og voksnes læreprocesser Pædagogisk diplomuddannelse i unge og voksnes læreprocesser Formålet med diplomuddannelsen i unge og voksnes læreprocesser er at give dig viden og kompetencer til at planlægge, udvikle og evaluere unge

Læs mere

Sundhedspraksis. En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik AKADEMIUDDANNELSE

Sundhedspraksis. En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik AKADEMIUDDANNELSE Sundhedspraksis AKADEMIUDDANNELSE En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik Uddannelsen henvender sig især til social-og sundhedsassistenter og lignende faggrupper. Akademiuddannelse

Læs mere

Akademiuddannelse i Sundhedspraksis

Akademiuddannelse i Sundhedspraksis Akademiuddannelse i Sundhedspraksis En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik Uddannelsen henvender sig især til social-og sundhedsassistenter og lignende faggrupper. Nu også

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Karakteropgørelse. Efter- og videreuddannelser. Efterår Kvalitet & Evaluering Ulrich Storgaard Andersen

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Karakteropgørelse. Efter- og videreuddannelser. Efterår Kvalitet & Evaluering Ulrich Storgaard Andersen UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Karakteropgørelse Efter- og videreuddannelser Efterår 2017 Kvalitet & Evaluering Ulrich Storgaard Andersen Indhold 1. Indledning... 3 2. Akademiuddannelse i Offentlig forvaltning

Læs mere

Uddannelsesforløb på hjerneskadeområdet

Uddannelsesforløb på hjerneskadeområdet Uddannelsesforløb på hjerneskadeområdet Uddannelsesperiode 2 Diplomuddannelse Uddannelsesforløb på hjerneskadeområdet Information om tilmeldingsprocedure mv. Denne pjece indeholder vigtig information om

Læs mere

Velfærdsteknologi i praksis

Velfærdsteknologi i praksis AKADEMIUDDANNELSE Velfærdsteknologi i praksis En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik Uddannelsen henvender sig især til ansatte inden for social-og sundhedområdet og det

Læs mere

FLEKSIBELT FORLØB. Studievejledning for Masteruddannelsen som fleksibelt forløb

FLEKSIBELT FORLØB. Studievejledning for Masteruddannelsen som fleksibelt forløb FLEKSIBELT FORLØB Studievejledning for Masteruddannelsen som fleksibelt forløb Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU) Aarhus Universitet Juni 2018 Indholdsfortegnelse Masteruddannelsen som

Læs mere

Praktiklærer til læreruddannelsen

Praktiklærer til læreruddannelsen Praktiklærer til læreruddannelsen Efterår 2014 Odense og Jelling Modul fra de fælles valgfrie moduler om praktikvejledning på pædagogisk diplomuddannelse (PD) Uddannelsen udbydes af University College

Læs mere

Velkommen. En rundtur i det danske uddannelsessystem. Erhvervsskolen Nordsjælland Tina Steinbrenner Vicedirektør

Velkommen. En rundtur i det danske uddannelsessystem. Erhvervsskolen Nordsjælland Tina Steinbrenner Vicedirektør Velkommen En rundtur i det danske uddannelsessystem Erhvervsskolen Nordsjælland Tina Steinbrenner Vicedirektør Erhvervsskolen Nordsjælland Milnersvej 48 3400 Hillerød telefon 4829 0000 info@esnord.dk www.esnord.dk

Læs mere

AKADEMI- UDDANNELSEN I UNGDOMS- OG VOKSEN- UNDERVISNING

AKADEMI- UDDANNELSEN I UNGDOMS- OG VOKSEN- UNDERVISNING AKADEMI- UDDANNELSEN I UNGDOMS- OG VOKSEN- uddannelse, der henvender sig til dig, der går med en underviser i maven, måske du allerede er kastet ud i undervisnings-, vejlednings- eller formidlingsopgaver.

Læs mere

Inspirationsmateriale til undervisning

Inspirationsmateriale til undervisning EFTERUDDANNELSESUDVALGET FOR DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE OG SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET - Inspirationsmateriale til undervisning Forebyggende arbejde for og med udsatte unge 42172 Udviklet af: Puk Kejser UCC,

Læs mere

Karaktergennemsnit UCN act2learn 2014

Karaktergennemsnit UCN act2learn 2014 Karaktergennemsnit UCN act2learn 2014 Akademiuddannelser Automation og drift Finansiel rådgivning Afgangsprojekt finansiel rådgivning - bank og real 32 8 Afgangsprojekt finansiel rådgivning - ejendomsmægl

Læs mere

Den erhvervspædagogiske læreruddannelse på Uddannelsescenter Holstebro

Den erhvervspædagogiske læreruddannelse på Uddannelsescenter Holstebro Den erhvervspædagogiske læreruddannelse på Uddannelsescenter Holstebro Døesvej 70-76 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 Beskrivelse af DEN ERHVERVSPÆDAGOGISKE LÆRERUDDANNELSE PÅ UDDANNELSESCENTER HOLSTEBRO

Læs mere

UNDERVISNING OG LÆRING

UNDERVISNING OG LÆRING PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT: UNDERVISNING OG LÆRING - SKRÆDDERSYET TIL EUD-REFORMEN - Bestående af kompetenceudviklingsforløbet Motivationspædagogik og Progressiv læring i

Læs mere

Ledelse i Region Syddanmark. - et diplommodul for mellemledere i Region Syddanmark

Ledelse i Region Syddanmark. - et diplommodul for mellemledere i Region Syddanmark Ledelse i Region Syddanmark - et diplommodul for mellemledere i Region Syddanmark Starter 23. februar 2009 Et bidrag til kvalitet i ledelse Ledelse i Region Syddanmark skal være med til at sikre kvalitet

Læs mere

Hvad kræves der for at undervise på EUX?

Hvad kræves der for at undervise på EUX? 27. marts 2014 Hvad kræves der for at undervise på EUX? Først til efteråret kender vi det præcise indhold af den nye EUX og hvilke krav, der stilles til at undervise på den. Derfor er det vanskeligt for

Læs mere

Den lige vej til uddannelse

Den lige vej til uddannelse SOCIALPSYKIATRIENS PÆDAGOGISKE DIPLOMUDDANNELSE I PSYKOLOGI ET SAMARBEJDE MELLEM UNIVERSITY COLLEGE SJÆLLAND OG KOMMUNER PÅ SJÆLLAND OG LOLLAND FALSTER Den lige vej til uddannelse 1/8 Indholdsfortegnelse

Læs mere

FLEKSIBELT FORLØB. Studievejledning for Masteruddannelsen som fleksibelt forløb

FLEKSIBELT FORLØB. Studievejledning for Masteruddannelsen som fleksibelt forløb SIBE FLEK RLØB LTFO FLEKSIBELT FORLØB Studievejledning for Masteruddannelsen som fleksibelt forløb Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Aarhus Universitet April 2014 INDHOLD Masteruddannelsen som

Læs mere

Vi uddanner medarbejdere, ledere, ledige og selvstændige i forhold til de aktuelle behov på det nordjyske arbejdsmarked. www.amunordjylland.

Vi uddanner medarbejdere, ledere, ledige og selvstændige i forhold til de aktuelle behov på det nordjyske arbejdsmarked. www.amunordjylland. Vi uddanner medarbejdere, ledere, ledige og selvstændige i forhold til de aktuelle behov på det nordjyske arbejdsmarked. Program Kompetencespindet og andre værktøjer Hvordan afdækkes kompetencebehovet

Læs mere

Den lige vej til uddannelse

Den lige vej til uddannelse SOCIALPSYKIATRIENS PÆDAGOGISKE DIPLOMUDDANNELSE I PSYKOLOGI ET SAMARBEJDE MELLEM UNIVERSITY COLLEGE SJÆLLAND OG KOMMUNER PÅ SJÆLLAND OG LOLLAND FALSTER Den lige vej til uddannelse WWW.UCSJ.DK Socialpsykiatriens

Læs mere

Efter- og videreuddannelse

Efter- og videreuddannelse Uddannelseskonsulent Vicki Frederiksen Efter- og videreuddannelse - Eftervidereuddannelse ved UCNact2learn - EU projekt: Værdiskabelse via videreuddannelse - Byggeteknologi - Automation & Drift - Innovation,

Læs mere

DELTAGERE I DE ERHVERVS- RETTEDE UDDANNELSER

DELTAGERE I DE ERHVERVS- RETTEDE UDDANNELSER PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT: - DIPLOMMODULET - DELTAGERE I DE ERHVERVS- RETTEDE UDDANNELSER 10 ECTS POINT - skræddersyet til EUD-reformen BLIV EN DEL AF DETTE UNIKKE DIPLOMMODUL!

Læs mere

Velkommen til en uddannelse med mening, mennesker og muligheder

Velkommen til en uddannelse med mening, mennesker og muligheder UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Velkommen til en uddannelse med mening, mennesker og muligheder UNIVERSITY COLLEGE University college? Betegnelsen university college bruges verden over om videregående uddannelsesinstitutioner

Læs mere

E F T E R U D D A N N E L S E

E F T E R U D D A N N E L S E 2016 EFTERUDDANNELSE S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T A L T K A N L A D E S I G G Ø R E F O R S K N I N G S B A S E R E T E F T E R U D D A N N E L S E REDAKTIO N Michael Dichow Lund, fuldmægtig Anne

Læs mere

Pædagoguddannelsen - en unik platform for dit kommende arbejdsliv

Pædagoguddannelsen - en unik platform for dit kommende arbejdsliv Pædagoguddannelsen - en unik platform for dit kommende arbejdsliv De tre pædagogiske områder Mere pædagog i silhouetterne Pædagoguddannelsen ruster dig til at arbejde med mennesker inden for mange forskellige

Læs mere

UNDERVISNING OG LÆRING

UNDERVISNING OG LÆRING PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT: - DIPLOMMODULET - UNDERVISNING OG LÆRING 10 ECTS POINT - skræddersyet til EUD-reformen BLIV EN DEL AF DETTE UNIKKE DIPLOMMODUL! Dette særligt

Læs mere

Karaktergennemsnit UCN act2learn 2015

Karaktergennemsnit UCN act2learn 2015 Karaktergennemsnit UCN act2learn 2015 Akademiuddannelser Automation og drift Finansiel rådgivning Afgangsprojekt finansiel rådgivning - bank og real 12 8,6 Afgangsprojekt finansiel rådgivning - ejendomsmægl

Læs mere

Det danske uddannelsessystem

Det danske uddannelsessystem Det danske uddannelsessystem Det danske uddannelsessystem består af både et ordinært uddannelsessystem og et parallelt uddannelsessystem for voksen- og efteruddannelse. Pjecen beskriver uddannelsessystemet

Læs mere

GVU til PA 31.07.15-27.09.16

GVU til PA 31.07.15-27.09.16 Adgangskrav: Mindst 2 års relevant erhvervserfaring Grundskolens afgangsniveau i dansk, engelsk og Samfundsfag Fyldt 25 år Praktiske oplysninger: Undervisningstiden er 37 timer pr. uge incl. lektier. Den

Læs mere

Karaktergennemsnit UCN act2learn 2016

Karaktergennemsnit UCN act2learn 2016 Karaktergennemsnit UCN act2learn 2016 Akademiuddannelser Automation og drift Finansiel rådgivning Afgangsprojekt finansiel rådgivning - bank og real 12 8,6 Afgangsprojekt finansiel rådgivning - ejendomsmægl

Læs mere

Praktikvejleder til pædagoguddannelsen Forår 2014 i Odense Efterår 2014 i Odense og Jelling

Praktikvejleder til pædagoguddannelsen Forår 2014 i Odense Efterår 2014 i Odense og Jelling Praktikvejleder til pædagoguddannelsen Forår 2014 i Odense Efterår 2014 i Odense og Jelling Uddannelsen udbydes af University College Lillebælt, Videreuddannelse og praksisudvikling Pædagogik og læring

Læs mere

Coaching i organisationer

Coaching i organisationer 2015 Coaching i organisationer Med fokus på mangfoldighed. Et kompetencegivende forløb med eksamen. Fagmodulet er på 60 lektioner/10 ECTS point og er et valgfag på akademiuddannelsen i ledelse. FIU-Ligestilling

Læs mere

Efteruddannelsesmuligheder til Offentlige ansatte 3F-medlemmer der ønsker en kort eller videregående uddannelse. Dine. efteruddannelsesmuligheder

Efteruddannelsesmuligheder til Offentlige ansatte 3F-medlemmer der ønsker en kort eller videregående uddannelse. Dine. efteruddannelsesmuligheder Efteruddannelsesmuligheder til Offentlige ansatte 3F-medlemmer der ønsker en kort eller videregående uddannelse Dine efteruddannelsesmuligheder Din overenskomst giver dig mulighed for at deltage i en række

Læs mere

Studieordning for Voksenunderviseruddannelsen på University College Syd Gældende fra januar 2016 Udarbejdet: december

Studieordning for Voksenunderviseruddannelsen på University College Syd Gældende fra januar 2016 Udarbejdet: december Udarbejdet: Januar 2013 1/8 Studieordning for Voksenunderviseruddannelsen på University College Syd Gældende fra januar 2016 Udarbejdet: december 2015 7.12.2015 1 Voksenunderviseruddannelsens studieordning

Læs mere

Bliv mere attraktiv Og håndter din hverdag lettere. Christian Nyholm Uddannelsespolitisk konsulent HK KOMMUNAL

Bliv mere attraktiv Og håndter din hverdag lettere. Christian Nyholm Uddannelsespolitisk konsulent HK KOMMUNAL Bliv mere attraktiv Og håndter din hverdag lettere Christian Nyholm Uddannelsespolitisk konsulent HK KOMMUNAL Program Attraktiv Hvorfor og for hvem? Bedre arbejdsmiljø Vær i flow Find vej i uddannelsesjunglen

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLTS. Diplomuddannelser

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLTS. Diplomuddannelser UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLTS Diplomuddannelser 2 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLTS DIPLOMUDDANNELSER Praktisk Personlig vejledning Kontakt os på diplom@ucl.dk eller på 6318 4000 for aftale om personlig vejledning

Læs mere

Udbudspolitik for arbejdsmarkedsuddannelserne

Udbudspolitik for arbejdsmarkedsuddannelserne Indledning... 2 Mål for udbudspolitikken... 2 Skolens strategi... 3 Afdækning af behov... 4 Markedsføring... 4 Samarbejdsrelationer... 5 Udlicitering... 5 Udlagt undervisning... 6 Revision... 6 1 Indledning

Læs mere

Praktikvejleder til pædagoguddannelsen Forår 2014 i Odense Efterår 2014 i Odense og Jelling

Praktikvejleder til pædagoguddannelsen Forår 2014 i Odense Efterår 2014 i Odense og Jelling Praktikvejleder til pædagoguddannelsen Forår 2014 i Efterår 2014 i og Jelling Uddannelsen udbydes af University College Lillebælt, Videreuddannelse og praksisudvikling Pædagogik og læring Asylgade 7 9,

Læs mere

Akademiuddannelsen i Ungdomspædagogik 05.12

Akademiuddannelsen i Ungdomspædagogik 05.12 Akademiuddannelsen i Ungdomspædagogik 05.12 STUDIEORDNING Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Uddannelsens formål 3. Uddannelsens varighed 4. Uddannelsens titel 5. Adgangskrav 6. Uddannelsens mål for

Læs mere

SUPERVISIONSUDDANNELSE ved UCL

SUPERVISIONSUDDANNELSE ved UCL Kompetencegivende SUPERVISIONSUDDANNELSE ved UCL To sammenhængeden diplommoduler fra Den sociale diplomuddannelse: i alt 20 ECTS points svarende til 1/3 diplomuddannelse Modtag supervision - Træn supervisorrollen

Læs mere

Uddannelsesforløb. Kompetencegivende. uddannelse. for sundhedssocialrådgiverne

Uddannelsesforløb. Kompetencegivende. uddannelse. for sundhedssocialrådgiverne Kompetencegivende uddannelse for sundhedssocialrådgiverne Uddannelsesforløb MODUL I Problemstillinger og teoretiske perspektiver i relation til de målgrupper, som sundhedssocialrådgiverne møder i deres

Læs mere

SurveyXact Semesterevalueringsrapport

SurveyXact Semesterevalueringsrapport SurveyXact Semesterevalueringsrapport MLP 2. semester efteråret 2017 Om evalueringsundersøgelsen Evalueringsskemaet er udsendt til 45 respondenter den 29. januar 2018. Der er blevet rykket 1 gang, den

Læs mere

KURSUS I DIALOGISK PRAKSIS. Dialogiske processer med elev, barn, forælder, borger i centrum med inspiration fra.»åben Dialog«

KURSUS I DIALOGISK PRAKSIS. Dialogiske processer med elev, barn, forælder, borger i centrum med inspiration fra.»åben Dialog« KURSUS I DIALOGISK PRAKSIS Dialogiske processer med elev, barn, forælder, borger i centrum med inspiration fra»åben Dialog« KURSUS I DIALOGISK PRAKSIS KURSUS I DIALOGISK PRAKSIS Dialogiske processer med

Læs mere

Lederuddannelser PB 1

Lederuddannelser PB 1 Lederuddannelser 1 LEDELSE KAN LÆRES Ledelse kan læres Effektiv ledelse er grundstenen til en virksomheds fortsatte succes. Med vore kurser i ledelse tilbyder vi et komplet efteruddannelsesforløb af nøglepersonerne

Læs mere

. Det strategiske lederskab

. Det strategiske lederskab 2016. Det strategiske lederskab (AU-fagmodulet) med fokus på mangfoldighed et forløb med mulighed for kompetencegivende eksamen obligatorisk modul under akademiuddannelsen i ledelse giver 10 ECTS point

Læs mere

DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER

DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT: - DIPLOMMODULET - DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER 10 ECTS POINT - skræddersyet til EUD-reformen BLIV EN DEL AF DETTE UNIKKE

Læs mere

Studieordning for Voksenunderviseruddannelsen på University College Lillebælt

Studieordning for Voksenunderviseruddannelsen på University College Lillebælt Studieordning for Voksenunderviseruddannelsen på Gældende fra august 2011 1/8 Voksenunderviseruddannelsens studieordning Denne studieordning er gældende for uddannelse til voksenunderviser ved University

Læs mere

STUDIEHÅNDBOG INDHOLDSFORTEGNELSE

STUDIEHÅNDBOG INDHOLDSFORTEGNELSE STUDIEHÅNDBOG INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen... 2 KEA KOMPETENCE... 3 Hvad er KEA Kompetence?... 3 KEA Kompetence og KEA hvad er forskellen?... 3 Uddannelser hos KEA Kompetence... 3 Facebook... 3 AKADEMI-

Læs mere

Hold dig ajour med dit fag

Hold dig ajour med dit fag Social- og Sundhedssektoren December 2011 F O A F A G O G A R B E J D E Hold dig ajour med dit fag dine muligheder for efteruddannelse Redaktion: Lotte Meilstrup Politisk ansvarlig: Karen Stæhr Foto: Jørgen

Læs mere

Unges mediekultur. Tag et modul fra den pædagogiske diplomuddannelse i Medier og kommunikation tilrettelagt for vejledere

Unges mediekultur. Tag et modul fra den pædagogiske diplomuddannelse i Medier og kommunikation tilrettelagt for vejledere Unges mediekultur Tag et modul fra den pædagogiske diplomuddannelse i Medier og kommunikation tilrettelagt for vejledere Bornholm, Efteråret 2014 Ønsker du nye perspektiver på unges digitale kommunikation?

Læs mere

DIPLOMUDDANNELSE I SEKSUALVEJLEDNING

DIPLOMUDDANNELSE I SEKSUALVEJLEDNING DIPLOMUDDANNELSE I SEKSUALVEJLEDNING Studieordning gældende fra sommeren 2011 Diplomuddannelse i Seksualvejledning Diplomuddannelsen i Seksualvejledning er et tilbud om kompetenceudvikling, der giver de

Læs mere

Kursuskatalog Speditørskolen - Akademiuddannelser

Kursuskatalog Speditørskolen - Akademiuddannelser Kursuskatalog Speditørskolen - Akademiuddannelser Akademilederuddannelse Gennem et intensivt forløb over 4 moduler styrker du dine personlige og ledelsesfaglige kompetencer, og skaber dermed bedre resultater.

Læs mere

VEJEN TIL AT BLIVE LOGOPÆD

VEJEN TIL AT BLIVE LOGOPÆD via.dk/efter-og-videreuddannelse VEJEN TIL AT BLIVE LOGOPÆD - nutidens talepædagog VEJEN TIL AT BLIVE LOGOPÆD I Danmark findes to veje til at kvalificere sig til at søge et job som logopæd. Enten kan man

Læs mere

SKOLEN 2014-2015 Kompetenceudvikling. Specialpædagogik, inklusion og AKT Teamkoordinatoruddannelsen

SKOLEN 2014-2015 Kompetenceudvikling. Specialpædagogik, inklusion og AKT Teamkoordinatoruddannelsen SKOLEN 2014-2015 Kompetenceudvikling Specialpædagogik, inklusion og AKT Teamkoordinatoruddannelsen Kompetenceudvikling for lærere og pædagoger i skolen I dette katalog kan du finde inspiration til kompetenceudvikling

Læs mere

SOCIAL-SUNDHED. Demens. Guide til kompetence udvikling

SOCIAL-SUNDHED. Demens. Guide til kompetence udvikling SOCIAL-SUNDHED Demens Guide til kompetence udvikling Indhold Forord 3 6 veje til mere viden om demens 4 AMU-uddannelser 5 Sammensatte AMU-forløb 7 Særlige efteruddannelsesforløb tilpasset den enkelte kommune

Læs mere

EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE

EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Inspirationskatalog EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Efterår 2018/Forår 2019 phabsalon.dk/videreuddannelse Indhold EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Efterår 2018/Forår 2019 Side Forvaltning og administration... 4 Ledelse

Læs mere

Uddannelsen af kliniske vejledere til de mellemlange videregående uddannelser. - Fagbeskrivelse

Uddannelsen af kliniske vejledere til de mellemlange videregående uddannelser. - Fagbeskrivelse Uddannelsen af kliniske vejledere til de mellemlange videregående uddannelser - Fagbeskrivelse Den sundhedsfaglige Efter- og videreuddannelse, Vejle. Februar 2009 1 Fagbeskrivelse Sundhedsfaglig Diplomuddannelse

Læs mere

Hvor kan jeg søge yderligere information?

Hvor kan jeg søge yderligere information? Hvor kan jeg søge yderligere information? Du kan læse mere om de forskellige tilbud på: ASV Horsens www.horsenskom.dk/institutioner/asv-horsens.dk Bygholm Landbrugsskole www.bygholm.dk Horsens Gymnasium

Læs mere

Bliv diplomjournalist

Bliv diplomjournalist Bliv diplomjournalist - tag en hel uddannelse eller et enkelt modul XXXJOURNALISTIKXXXXDIGITALXK XXXANALYSEXXXWEBXXXXMOBILXXXXIDEUDVIKLINGXX KOMMUNIKATIONXXXXUDDANNELSEXXX GLOBALXXXJOURNALISTIKXXXXXXXXCORPORATEXCOMMUNICATIONXXXXXXXWEBX

Læs mere

Master i Pædagogisk Ledelse. forskningsbaseret

Master i Pædagogisk Ledelse. forskningsbaseret Master i Pædagogisk Ledelse forskningsbaseret En moderne skole eller børnehave er en kompleks organisation, der stiller store krav til ledelse. Men al forskning peger på, at det, det drejer sig om, er

Læs mere

Inspirationsmateriale til undervisning

Inspirationsmateriale til undervisning EFTERUDDANNELSESUDVALGET FOR DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE OG SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET - Inspirationsmateriale til undervisning Inkluderende aktiviteter og fællesskaber i klubber 42171 Udviklet af: Puk Kejser

Læs mere

Profilforløb i ungdoms- og voksenundervisning

Profilforløb i ungdoms- og voksenundervisning Profilforløb i ungdoms- og voksenundervisning Akkreditering af ny uddannelse Journalnummer: 2008-501/ MA DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Profilforløb i ungdoms- og voksenundervisning Akkreditering af ny uddannelse

Læs mere

Meritlæreruddannelsens indholdsområder Meritlæreruddannelsen er på 150 ECTS point og består af 3 hovedområder:

Meritlæreruddannelsens indholdsområder Meritlæreruddannelsen er på 150 ECTS point og består af 3 hovedområder: Meritlæreruddannelsen 2014 Læreruddannelsen i Skive Hvad er en meritlæreruddannelse? Meritlæreruddannelsen blev oprettet i 2002 og sigter primært mod et arbejde som lærer i grundskolen. Den har til formål

Læs mere

DGI Nordsjælland og UCC. Diplom modul i bevægelse og dannelse. Efteruddannelse for pædagoger

DGI Nordsjælland og UCC. Diplom modul i bevægelse og dannelse. Efteruddannelse for pædagoger DGI Nordsjælland og UCC Diplom modul i bevægelse og dannelse Efteruddannelse for pædagoger 2 Bevægelse skaber liv og glæde Bevægelse og dannelse 3 Som noget helt nyt har DGI Nordsjælland indgået et samarbejde

Læs mere

Karakterrapport. Gns. karakterer. Andel bestået. Antal karakterer. Bedømmelser

Karakterrapport. Gns. karakterer. Andel bestået. Antal karakterer. Bedømmelser Karakterrapport Rapporten viser alle bedømmelser, hvor der har medvirket ekstern censur ved bedømmelsen, jf. lov om gennemsigtighed og åbenhed i udddannelser: https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=172838

Læs mere

Masterkurser i Friluftsliv

Masterkurser i Friluftsliv det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Masterkurser i Friluftsliv Forskningsbaseret efteruddannelse Derfor master Det er en naturlig, akademisk forlængelse af min hidtidige erfaring.

Læs mere

BEK nr 876 af 07/07/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 29. september Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 876 af 07/07/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 29. september Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 876 af 07/07/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 29. september 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 059.97G.251 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

mini MASTER Ledelse, Didaktik & Udvikling Mastermodul for ledere og ressourcepersoner på børn og unge-området

mini MASTER Ledelse, Didaktik & Udvikling Mastermodul for ledere og ressourcepersoner på børn og unge-området mini MASTER Ledelse, Didaktik & Udvikling Mastermodul for ledere og ressourcepersoner på børn og unge-området Hvorfor Ledelse, Didaktik og Udvikling? Det aktuelle pres på udvikling af skolens undervisning

Læs mere

Styrker skal frem i lyset

Styrker skal frem i lyset STYRKEVÆRKSTEDET 2013-2014 Styrker skal frem i lyset Kurser og redskaber til arbejdet med styrkebaseret pædagogik og ledelse Styrkebaserede teorier omsættes til praktisk anvendelige værktøjer Styrker er

Læs mere

1. Titel: (Emne/overskrift til elektronisk tilmelding) - indsendes senest 12. marts kl. 10.00 til anha21@ucl.dk og c.c. til hems@ucl.

1. Titel: (Emne/overskrift til elektronisk tilmelding) - indsendes senest 12. marts kl. 10.00 til anha21@ucl.dk og c.c. til hems@ucl. Projektskabelon Afdeling/enhed: Blangstedgårdsvej Oprettelsesdato: 07.02.2012 Udarbejdet af: anha21 Journalnummer: 1900.1960-408-2011 Dokumentnavn: Dokumentnummer: Skabelon Beskrivelse af emne til Tværprofessionelt

Læs mere

Kompetenceudvikling af medarbejdere inden for området erhvervet hjerneskade

Kompetenceudvikling af medarbejdere inden for området erhvervet hjerneskade Kompetenceudvikling af medarbejdere inden for området erhvervet hjerneskade Kompetenceforløbene for nøglepersoner og koordinatorer går på tværs University College Lillebælt, Konsulenthuset Supervision

Læs mere

Notat om studiedage på Pædagoguddannelsen Århus

Notat om studiedage på Pædagoguddannelsen Århus Notat om e på Pædagoguddannelsen Århus VIA University College Gældende fra maj 2015 STUDIEDAGE enes formål er at understøtte den studerendes tilegnelse af praktikkens kompetencemål. Professionshøjskolen

Læs mere

VPC-ERHVERV. VPC-Erhverv 2015

VPC-ERHVERV. VPC-Erhverv 2015 V o k s e n p æ d a g o g i k 2015 VPC-ERHVERV VPC-Erhverv 2015 1 Indhold Voksenpædagogisk uddannelse 3 Voksenpædagogisk grundkursus 12 Lær at holde et foredrag 13 Konfliktløsning 14 Feed-back en rød tråd

Læs mere

2012 FIND DIN FREMTID

2012 FIND DIN FREMTID FIND DIN FREMTID 2012 HVOR SIKKER ER DU PÅ DINE KOMPETENCER? Din kompetenceudvikling er for vigtig en sag til, at du kan overlade den til andre. Du skal selv stille krav til dig selv og din virksomhed.

Læs mere

Ind i uddannelse og ud af misbrug

Ind i uddannelse og ud af misbrug Ind i uddannelse og ud af misbrug Et kursustilbud til dig der vil have inspiration og redskaber til arbejdet med unge, der har problemer med rusmidler. Kurset er tilrettet indsatser i de unges hverdagsliv.

Læs mere

Kompetencestrategi og - politik for University College Lillebælt

Kompetencestrategi og - politik for University College Lillebælt Kompetencestrategi og - politik for University College Lillebælt Kompetencer i University College Lillebælt University College Lillebælt er en institution, hvor viden er den afgørende faktor for eksistensgrundlaget,

Læs mere

Meritlæreruddannelsen

Meritlæreruddannelsen Meritlæreruddannelsen Læreruddannelsen i Skive 2010 Meritlæreruddannelsen Læreruddannelsen i Skive udbyder meritlæreruddannelsen med start i august 2010. Uddannelsen udbydes under Lov om Åben Uddannelse

Læs mere

360 graders kompetenceløft Netværkslokomotivet og VirksomhedsnetværkCabi 2. juni 2015

360 graders kompetenceløft Netværkslokomotivet og VirksomhedsnetværkCabi 2. juni 2015 360 graders kompetenceløft Netværkslokomotivet og VirksomhedsnetværkCabi 2. juni 2015 Anette Barnhøj Uddannelseschef Mobil 4013 4675 E-mail anje@tietgen.dk www.tietgen.dk/tkc www.tietgen.dk/tkc 2 Hvad

Læs mere

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 11. juni 2014

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 11. juni 2014 Lovtidende A 2014 Udgivet den 11. juni 2014 1. juni 2014. Nr. 578. Bekendtgørelse af lov om erhvervsrettet grunduddannelse og videregående uddannelse (videreuddannelsessystemet) for voksne Herved bekendtgøres

Læs mere

FLEKSIBELT FORLØB. Studievejledning for Masteruddannelsen som fleksibelt forløb

FLEKSIBELT FORLØB. Studievejledning for Masteruddannelsen som fleksibelt forløb SIBE FLEK RLØB LTFO FLEKSIBELT FORLØB Studievejledning for Masteruddannelsen som fleksibelt forløb Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Aarhus Universitet Maj 2012 Studievejledning for Masteruddannelsen

Læs mere

Akademiuddannelse i Sundhedspraksis

Akademiuddannelse i Sundhedspraksis Akademiuddannelse i Sundhedspraksis Akademiuddannelse (vvu) i Sundhedspraksis Kort videregående uddannelsesniveau Uddannelsen giver kompetencer til at varetage generelle og specialiserede funktioner og

Læs mere

Kompetencebehov i forhold til implementering og anvendelse af velfærdsteknologi

Kompetencebehov i forhold til implementering og anvendelse af velfærdsteknologi Kompetencebehov i forhold til implementering og anvendelse af velfærdsteknologi Praksisrettet og udfordrende efter og videreuddannelse i VIA Inge Kirstine Møller Madsen og Kirsten Roelsgaard videreuddannelse

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om erhvervsrettet grunduddannelse og videregående uddannelse (videreuddannelsessystemet) for voksne

Bekendtgørelse af lov om erhvervsrettet grunduddannelse og videregående uddannelse (videreuddannelsessystemet) for voksne LBK nr 578 af 01/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 29. maj 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., j.nr. 14/006467 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Kompetencestrategi. inkl. administrative retningslinjer 2014-2015

Kompetencestrategi. inkl. administrative retningslinjer 2014-2015 Kompetencestrategi inkl. administrative retningslinjer 2014-2015 Kompetencestrategi og administrative retningslinjer 2014-15 1 Godkend på MIO-møde den 22. januar 2014 Godkendt på bestyrelsesmøde den 27.

Læs mere

STUDIEVEJLEDNING for Diplomuddannelse i Uddannelses-, Erhvervs- og Karrierevejledning

STUDIEVEJLEDNING for Diplomuddannelse i Uddannelses-, Erhvervs- og Karrierevejledning STUDIEVEJLEDNING for Diplomuddannelse i Uddannelses-, Erhvervs- og Karrierevejledning Kære studerende Velkommen til Diplomuddannelsen i Uddannelses-, Erhvervs- og Karrierevejledning (DUEK) ved Denne Studievejledning

Læs mere

Efter- og videreuddannelsessystemet for voksne. Ulla Nistrup, uni@viauc.dk www.nvr.nu

Efter- og videreuddannelsessystemet for voksne. Ulla Nistrup, uni@viauc.dk www.nvr.nu Efter- og videreuddannelsessystemet for voksne Ulla Nistrup, uni@viauc.dk www.nvr.nu Historisk udvikling Uddannelse brugt i erhvervs- / arbejdsmarkedsudviklingen Livslang læring 1970 erne UNESCO Uddannelse

Læs mere