Referat Udvalget for Teknik & Miljø tirsdag den 24. oktober 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Udvalget for Teknik & Miljø tirsdag den 24. oktober 2017"

Transkript

1 Referat tirsdag den 24. oktober 2017 Kl. 16:05 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Birger Prahl (F) Erik Falkenberg (O)

2 Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden TM - Skullebjerg byggemodning erhvervsområde TM - Lokalplan LK 53 for boliger ved Ryttergården TM - Rådgiverbistand til helhedsplan for 'Kulturstrøget" TM - Lokalplan LK 52 for boliger ved Hyllegården TM - Eventuelt...16

3 Side 1 1. TM - Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: Resumé: Indstilling: Beslutningskompetence: Beslutning den : Godkendt. Birger Prahl (F) Erik Falkenberg (O) Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering:

4 Side 2 2. TM - Skullebjerg byggemodning erhvervsområde Sagsnr.: 17/10465 Resumé: Der skal i denne sag tages stilling til afsættelse af rådighedsbeløb og udgiftsbevilling på kr. og indtægtsbevilling på kr. i forbindelse med projektering af byggemodningsprojekt for resterende område i nyt erhvervsområdet ved Skullebjerg, i Gevninge omfattet af Lokalplan LK 45 for et erhvervsområde ved Skullebjerg. Sagen behandles på Økonomiudvalgets møde senere samme dag. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at der gives et rådighedsbeløb og en udgiftsanlægsbevilling på kr. i budget 2017 til projektering af byggemodning og udbud m.m. i forbindelse med byggemodning af nyt erhvervsområde ved Skullebjerg i Gevninge. Beløbet finansieres af kassen. 2. at der gives en indtægtsanlægsbevilling på kr. i budget Beløbet tilgår kassen. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Beslutning Økonomiudvalget den : Indstillingerne anbefales. Line Jacobsen (V) Beslutning den : Indstilling anbefales. Birger Prahl (F) Erik Falkenberg (O) Sagsfremstilling: Den 28. august 2017 vedtog Kommunalbestyrelsen Lokalplan LK 45 for et erhvervsområde ved Skullebjerg. Et område svarende til ca. halvdelen af hele lokalplansområdet er et nyt erhvervsområde, der skal byggemodnes, før Lejre Kommune kan sælge i alt 4 nye erhvervsgrunde i området. Matriklerne i området, der ikke er byggemodnet, ejes af Vestergaard Company og Lejre Kommune. I forbindelse med mageskifteaftale mellem Vestergaard Company og Lejre Kommune er det aftalt, at udgifterne til byggemodning af området deles ligeligt mellem parterne. Der har været afholdt møde med Vestergaard Company vedrørende byggemodning af området. Det er aftalt, at Lejre Kommune varetager bygherrerollen i forbindelse med byggemodningen og dermed forestår projektering, udbud mv. Der er lagt op til følgende tidsplan for projektering og byggemodning m.m.

5 Side 3 Oktober 2017 November 2017 December februar 2018 Februar 2018 Marts 2018 April 2018 Maj-juli 2018 Politisk behandling af bevillingssag vedrørende projektering af byggemodning og udarbejdelse af udbudsmateriale. Udbud af rådgiverydelse til projektering af byggemodning og udarbejdelse af udbudsmateriale. Projektering af byggemodning og udarbejdelse udbudsmateriale. Politisk behandling af skitseprojekt og anlægsoverslag Udbud af byggemodningsarbejdet. Politisk behandling af bevillingssag vedrørende udførelse af byggemodning. Udførelse af byggemodning. Projekteringsopgaven udbydes i underhåndsbud til 3 rådgivere. Rådgiverne skal forestå projektering, udarbejdelse af anlægsoverslag, udarbejdelse af udbudsmateriale, udbud, byggepladsstyring og landinspektørudgifter. Selve byggemodningsarbejdet forventes efter nærmere aftale med Vestergaard Company udbudt i hovedentreprise. Salg af grunde forventes at kunne ske medio 2018, og sag om salg af grunde fremlægges til politisk behandling i foråret Administrationens vurdering: Det anbefales, at der afsættes rådighedsbeløb og udgiftsbevilling på kr. til projektering af byggemodningsprojekt, udarbejdelse af udbud, udbud, byggepladstilsyn og landinspektørydelser m.m. Beløbet forventes med god margen at kunne dække disse ydelser, og i det omfang der er uforbrugte midler efter projektering og udbud, vil de uforbrugte midler blive brugt til selve anlægsarbejdet. Ved ansøgning om bevilling til selve anlægsarbejdet i april 2018, vil der foreligge opgørelse af uforbrugte midler og yderligere nødvendige midler til gennemførelse af anlægsarbejdet. Det anbefales også, at der afsættes indtægtsrådighedsbeløb og indtægtsbevilling på kr., idet det er aftalt, at Vestergaard Company afholder halvdelen af udgifterne. Handicappolitik: Sagen indeholder ikke særlige handicappolitiske perspektiver. Økonomi og finansiering: Rådighedsbeløb og udgiftsanlægsbevilling på kr. til projektering og udbud m.m. foreslås finansieret af kassen. Det forventes, at udgiften afholdes i 2017 og Indtægtsanlægsbevilling på kr. foreslås at tilgår kassen. Det forventes, at indtægten kommer i 2018.

6 Side 4 3. TM - Lokalplan LK 53 for boliger ved Ryttergården Sagsnr.: 17/4625 Resumé: Forslag til Lokalplan LK 53 for boliger ved Ryttergården i Kirke Hyllinge har været i offentlig høring fra 4. juli til 29. august Der er i høringsperioden kommet 8 høringssvar indeholdende en del indsigelser og bemærkninger. Administrationen vurderer, at der er behov for en kort fornyet høring af de af administrationen foreslåede ændringer. Sagen behandles på Økonomiudvalgets møde senere samme dag. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at Forslag til Lokalplan LK 53 for boliger ved Ryttergården sendes i en kort fornyet høring på 14 dage med de af administrationen foreslåede ændringer i bestemmelser om bygningshøjde, parkeringspladser, overfladevand, beplantning og grønne tage samt med en ny situationsplan (kortbilag 2). Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Beslutning Økonomiudvalget den : Indstillingen anbefales. Carsten Helles Rasmussen (V) og Ole Blickfeldt (O) kan ikke anbefale indstillingen og ønsker ikke at lokalplanen sendes i fornyet høring. Der bør udarbejdes ny lokalplan med max boliger på m2 i et plan. Boligerne kan være almene eller private. Line Jacobsen (V) Beslutning den : Martin Stokholm (A) og Ivan Mott (Ø) anbefaler indstillingen. Jens K. Jensen (V) kan ikke anbefale indstillingen og ønsker ikke at lokalplanen sendes i fornyet høring. Der bør udarbejdes ny lokalplan med max boliger på m2 i et plan. Boligerne kan være almene eller private. Jens K. Jensen ønsker at der i lighed med andre områder i Lejre skal være 1,5 parkeringsplads pr. bolig. Birger Prahl (F) Erik Falkenberg (O) Sagsfremstilling: Forslag til Lokalplan LK 53 for boliger ved Ryttergården i Kirke Hyllinge har været i offentlig høring fra 4. juli til 29. august Der er i høringsperioden kommet 8 høringssvar indeholdende en del indsigelser og bemærkninger. Desuden har der været afholdt borgermøde 24. august, hvor der også var en del bemærkninger, som er taget med i den samlede vurdering.

7 Side 5 Den 28. august besluttede Kommunalbestyrelsen at reducere antallet af boliger til 51 med følgende fordeling: 14 stk. 2-rumsboliger mellem 50 og 55 m 2, 24 stk. 3-4 rumsboliger på ca. 75 m 2 og 13 stk. 4-rumsboliger på ca. 115 m 2. Af de indkomne høringsvar var det specielt følgende emner der fyldte meget: Bebyggelsestætheden, boligsammensætningen, bebyggelsens dominans i forhold til den eksisterende bebyggelse, højden på byggeriet herunder 1 eller 2 plan, parkering, vej, regnvandshåndtering og beplantning: Boligsammensætningen og bebyggelsestætheden I flere af indsigelserne går kritikken på, at der bliver alt for mange og alt for få små boliger. På grund af den unikke placering af Ryttergården, mener de, bør reserveres til ældre og handicappede. Bebyggelsens dominans i forhold til den eksisterende bebyggelse herunder 1 eller 2 plan Flere mener, at bebyggelsen bliver tæt og høj og derfor meget dominerende i forhold til de omkringliggende huse. Derfor mener de, at der bør være færre boliger, og at de kun bør være i 1 plan, i hvert tilfælde de boliger, der ligger tættest på naboerne. Bebyggelsen vender ryggen mod de eksisterende boliger. Parkering Parkeringspladserne bør placeres i det nordøstlige hjørne, så trafiksikkerheden bliver bedre for børn og ældre. Vej, stier og trafik Ryttergårdsvej bør lukkes efter nr. 8, så den kun er tilgængelig for cyklister og gående det sidste stykke. Lokalplanen bør tage højde for en kommende cykelsti fra Sæby til Kirke Hyllinge. Cykelstien bør føres henover Ryttergårdsgrunden til Lillegade. Regnvandshåndtering Vinkelvej ligger lavere end lokalplanområdet. Det bør derfor sikres, at overfladevandet ikke løber ned til den eksisterende bebyggelse. Beplantning Der bør være et 4 meter bredt beplantningsbælte ned mod naboerne på Vinkelvej. Administrationens vurdering: Som følge af den ændrede boligsammensætning har administrationen bedt arkitekten om at korrigere situationsplanen derefter, og redegørelsen foreslås derfor også på side 7 ændret fra: Arkitektfirmaet Pluskontoret har udarbejdet et projektforslag for Lejre-Bramsnæs Almennyttige Boligselskab på arealet ved Ryttergården, hvor der er lagt op til en bebyggelsesprocent på 30 %, således, at der skabes en boligafdeling på ca m2 fordelt på op til 60 boliger. Boligerne vil spænde fra ca. 55 m² - ca. 115 m². Arkitektfirmaet Pluskontoret har for Lejre-Bramsnæs Almennyttige Boligselskab udarbejdet et overordnet dispositionsforslag på arealet ved Ryttergården, hvor der er lagt op til en bebyggelsesprocent på 30 %, således, at der skabes en boligafdeling på ca m2 fordelt på op til ca. 51 boliger. Boligerne vil spænde fra ca. 55 m² - ca. 115 m². Boligsammensætningen og bebyggelsestætheden Som følge af den ændrede boligsammensætning bliver bebyggelsen ikke helt så tæt.

8 Side 6 I høringssvarene var der et bredt ønske om, at nogle af boligerne kun bliver i et plan, så de er ældre- og handicapvenlige. I det nye udkast til situationsplan bliver nogle af de mindre huse etableret i 1 plan. Desuden bliver nogle bygget i 2 plan, men indrettet med 1 lejlighed i henholdsvis stueplan og 1. sal, således at lejlighederne i stueplan også vil kunne benyttes af gangbesværede. En lokalplan kan ikke reservere boliger til en bestemt befolkningsgruppe. Bebyggelsens dominans i forhold til den eksisterende bebyggelse herunder 1 eller 2 plan Arkitekten har udarbejdet et nyt forslag til situationsplan, hvor boligerne tættest på de naboer, som kan blive generet af skyggevirkninger, er ændret til huse i 1 plan. Bebyggelsen vil ikke generelt vende ryggen imod de eksisterende naboer, men selvfølgelig orientere sig mod solen. For at skabe et bedre billede af, hvor højt byggeriet bliver, foreslår administrationen, at 6.2 ændres Fra: Bebyggelsen skal opføres i maks. 2 plan med en maksimal bygningshøjde på 7,5 meter. Bebyggelse i 1 plan må maksimalt opføres med en bygningshøjde på 5 meter og bebyggelse i 2 plan må maksimalt opføres med en bygningshøjde på 7,5 meter - efter principperne på kortbilag 3. Parkering Der er udarbejdet en ny situationsplan, som udlægger parkeringspladserne i lommer, således at de er placeret tæt på de boliger, de skal servicere. Boligselskabets forslag giver lige under 1 p-plads pr. bolig (50,5 p-pladser), hvilket administrationen vurderer, vil være i underkanten af, hvad der er behov for. Derfor foreslår administrationen at 5.2 ændres til: Fra: Der anlægges 1½ parkeringsplads pr. bolig. Der anlægges mindst 1 parkeringsplads pr. bolig samt 1 parkeringsplads til gæsteparkering pr. påbegyndt 10 boliger. Vej, stier og trafik Det er planen, at Ryttergårdsvej skal lukkes efter den sidste parkeringsplads, så den sidste bid af Ryttergårdsvej hen til Lillegade kun bliver tilgængelig for cyklister og gående. Kortbilagene foreslås ændret, således at det sidste stykke grusvej af Ryttergårdsvej også indgår i lokalplanens afgrænsning. Hvis cykelstien skal føres henover Ryttergården, vil det være en omvej for skolebørnene, som ofte vælger den korteste vej. Derfor vurderer administrationen, at der bør arbejdes videre med en markeret cykelbane eller andre foranstaltninger på Sæbyvej i stedet for. Administrationen foreslår, at der som ny 5.3 indsættes: Vejbelysningen skal harmonere med den eksisterende belysning. Derfor skal der opsættes københavnerarmaturer på den nye vejstrækning.

9 Side 7 Regnvandshåndtering Administrationen foreslår, at der som ny 10.4 indsættes: Overfladevand fra lokalplanområdet skal holdes indenfor lokalplanområdet, men kan ledes via opsamlingssøen til forsyningens regnvandsbassin. Beplantning I skellet mellem lokalplanområdet og de eksisterende boliger på Vinkelvej er der meget lidt beplantning. Derfor foreslår administrationen, at der som ny 8.4 indsættes: Som afgrænsning af lokalplanområdet mod syd ved de eksisterende boliger på Vinkelvej skal der etableres en hæk. Hvis der bliver etableret et fælleshus vil boligselskabet eventuelt gerne have mulighed for at etablere det med grønt tag. Derfor foreslår administrationen, at 7.2 ændres fra: Tagene skal udføres i enten tagpap, tagsten, tegl eller teglspån i en tone, som matcher facaderne. Tagene skal udføres i enten tagpap, tagsten, tegl eller teglspån i en tone, som matcher facaderne, eller grønne tag som f.eks. sedum. Da grønne tages vandabsorberende evne fungerer bedst ved en lav taghældning, foreslår administrationen desuden 6.3 ændret fra: Tage skal fremstå med en taghældning på mellem 25 og 50 grader. Tage skal fremstå med en taghældning på mellem 25 og 50 grader. Ved etablering af grønne tage kan der accepteres en lavere taghældning. Administrationen vurderer, at de ændringer, som er foretaget for at imødekomme nogle af indsigelserne, har et omfang, der gør det nødvendigt med en fornyet høring af lokalplanforslaget. En fornyet høring svarer til en naboorientering, hvorfor længden af denne høring sættes til 14 dage. Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Økonomi og finansiering: Sagen har ingen økonomiske konsekvenser. Bilag: 1. Forslag til Lokalplan LK 53 for almene boliger ved Ryttergården pdf 2. Samlede indsigelser og bemærkninger til Lokalplan LK 53 for boliger på Ryttergården docx 3. Noter fra borgermødet den 24. august 2017 om Lokalplan LK 53.pdf 4. Kortbilag 2. Bebyggelsesplan pdf 5. Kortbilag 3. Byggefelter.pdf 6. Administrationens vurdering af indsigelser og høringssvar til Lokalplan LK docx 7. 3D volumenstudier

10 Side 8 4. TM - Rådgiverbistand til helhedsplan for 'Kulturstrøget" Sagsnr.: 17/6669 Resumé: besluttede på mødet den 3. oktober 2017 at give en midlertidig dispensation fra 15.1 i Lokalplan LK 30 for Søtorvet, så der bliver tid til at finde en bedre løsning for udformning og placering af de nye parkeringspladser og samtidig skabe en stærk forbindelse mellem kulturområdet (hal, bibliotek, kulturhus og skole) på tværs af Søtorvet til Kropladsen. Bysamarbejdet har hentet to tilbud fra rådgivere, der gerne vil hjælpe med at lave en helhedsplan for denne løsning og ønsker frigivet en anlægsbevilling til at finansiere samarbejdet med den rådgiver de har valgt. Sagen skal videre til behandling på Økonomiudvalgets dagsorden senere på dagen. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at der frigives en anlægsbevilling på kr. til proces og udarbejdelse af helhedsplan for Kulturstrøget fra Kulturhuset til torvet. Anlægsbevillingen finansieres af de reserverede midler til områdefornyelsen under Byudviklingspuljen i budget Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen. Beslutning Økonomiudvalget den : Indstillingerne anbefales. Line Jacobsen (V) Beslutning den : Indstillingen anbefales. Birger Prahl (F) Erik Falkenberg (O) Sagsfremstilling: besluttede på mødet den 3. oktober 2017 at give en midlertidig dispensation fra 15.1 i Lokalplan LK 30 for Søtorvet, så der bliver tid til at finde en bedre løsning for udformning og placering af de nye parkeringspladser, der knytter sig til etableringen af Søtorvet parkeringspladserne i Delområde C i Lokalplan LK 30 for Søtorvet og samtidig får skabt en stærk og funktionel forbindelse mellem skole, kulturhus, hal, Søtorvet og til torvet. Søarkaden ApS og Bysamarbejdet Hvalsø er enige om, at anlæggelsen af parkeringspladserne er af stor betydning for bymidtens fremtid, og at projektet realiseres bedst muligt i et samarbejde med bred inddragelse af byen - nu hvor muligheden for at udvikle bymidten rent faktisk er tilstede. Søarkaden ApS er kommet med et forslag, hvor Søvej omlægges, så parkeringspladserne placeres i tilknytning til Søtorvet, så de handlende ikke skal krydse Søvej. Men forslaget giver ikke en tilfredsstillende løsning på krydsningen Skolevej/Søvej og forbinder ikke kulturområdet (hal, bibliotek, kulturhus og skole) stærkt nok til den nye bymidte. Denne krydsning og forbindelse er et vigtigt element, der ønskes løst i områdefornyelsen. Partnerne er enige om, at der skal arbejdes

11 Side 9 videre med forslaget, men der skal arbejdes mere med krydsningen Søvej/Skolevej og der skal skabes en stærkere kobling mellem kulturområdet på tværs af Søtorvet til Kropladsen i det der som arbejdstitel kaldes Kulturstrøget. Det nye parkeringsareal må ikke blive en barriere, der adskiller byens dele, men det skal i stedet binde dem tættere sammen. Det skal sikre flest mulige opholds-, brugs og byrumskvaliteter i et af Hvalsøs mest centrale byrum. På det tredje møde i Bysamarbejdet Hvalsø den 4. september 2017 blev det besluttet at indhente tilbud på udarbejdelse af en helhedsplan for "Kulturstrøget" samt deltegning af nyt parkeringspladsområde i forbindelse med Søtorvet. På det fjerde møde i Bysamarbejdet Hvalsø den 9. oktober 2017 blev to tilbud på opgaveløsningen behandlet: Ét fra arkitektvirksomhederne Lendager og ét fra SLA, se vedhæftede bilag. Der var på mødet bred enighed om, at vælge SLA som samarbejdspartner, da de umiddelbart havde givet det bedste tilbud både i kvalitet og økonomi. Det blev dog pointeret af bysamarbejdet, at processen og opgaveløsningen skal fastlægges nærmere i forbindelse med et opstartsmøde. Det er vigtigt, at der bliver arbejdet med et realistisk økonomisk ramme for anlægsprojektet. Både Bysamarbejdet Hvalsø og Søarkaden ApS, der skal anlægge parkeringspladserne, deltager i processen. Det skal tilføjes, at begge virksomheder har haft kort tid til at udarbejde tilbud. Grundet behovet for etablering af nye parkeringspladser i bymidten hurtigst muligt er det målet, at opgaven løses inden udgangen af Administrationens vurdering: Administrationen støtter Bysamarbejdet Hvalsøs vurdering af de indkomne tilbud og at Bysamarbejdet Hvalsø vælger SLA som rådgiver på opgaven. Administrationen vurderer, at det er vigtigt at få udarbejdet en helhedsplan så anlægget af parkeringspladsen, som Søarkaden Aps skal stå for, kommer til at binde byen bedre sammen og skabe bedre pladsdannelse. Det er vigtige intentioner i områdefornyelsen og derfor vurderer administrationen, at opgaven ligger inden for områdefornyelsen rammer. Administrationen vurderer også, at tilbuddene er rimelige i forhold til opgaven, der skal løses blandt andet den involverende proces, der er en del af arbejdet. Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske aspekter udover, at der skal tænkes tilgængelighed ind i udformningen af byrummet. Økonomi og finansiering: Der frigives en anlægsbevilling på kr. til proces og udarbejdelse af helhedsplan for Kulturstrøget fra Kulturhuset til torvet. Anlægsbevillingen finansieres af de reserverede midler til områdefornyelsen under Byudviklingspujlen i budget En evt. omlægning af Søvej vil være en integreret del af projektet med etablering af parkeringspladser og den vil skulle finansieres af Søarkaden Aps. Bilag: 1. (Lukket bilag) 2. (Lukket bilag)

12 Side TM - Lokalplan LK 52 for boliger ved Hyllegården Sagsnr.: 17/3015 Resumé: Forslag til Lokalplan LK 52 for boliger ved Hyllegården har været i offentlig høring fra 4. juli til 29. august Der er i høringsperioden kommet 17 høringssvar med en række indsigelsespunker, som giver anledning til at administrationen vurderer at lokalplanen bør sendes i fornyet høring. Sagen behandles på Økonomiudvalgets møde senere samme dag. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at Forslag til Lokalplan LK 52 for boliger ved Hyllegården udsendes i fornyet høring i 14 dage med de af administrationen foreslåede ændringer og tilføjelser om: a) Redegørelse side 7 om boligsammensætning. b) Veje og stier ( 1.3, 5.2, 5.3 og 5.4). c) Bebyggelsens omfang og placering ( 7.2 og 7.5). d) Bebyggelsens ydre fremtræden ( 8.1). e) Fælles friarealer og beplantning ( 9.1 og 9.3). f) Bebyggelsens ydre fremtræden ( 8.1). g) Kortbilagene 1-3 om afgrænsning og bebyggelsesplan. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Beslutning den : Beslutning: Martin Stokholm (A) og Ivan Mott (Ø) anbefaler indstillingen. Jens K. Jensen (V) kan ikke anbefale indstillingen og ønsker ikke at lokalplanen sendes i fornyet høring. Bebyggelsen på arealet bør tænkes sammen med den omkringliggende bebyggelse. Opførelse af boliger på dette areal bør afvente en helhedsplan for det øvrige område. Birger Prahl (F) Erik Falkenberg (O) Sagsfremstilling: Den 19. december 2016 besluttede Kommunalbestyrelsen at indgå samarbejde med Boligselskabet Sjælland om at opføre almene boliger ved Hyllegården i Hvalsø. Arealet ved Hyllegården udgør i dag en del af delområde D og E i Lokalplan LK 34 for Hyllegården, som er en rammelokalplan for hele Hyllegårdsudstykningen. Rammelokalplanen sætter kun de overordnede rammer for disponeringen af veje, stier, grønne områder og delområder indenfor området. Der er derfor behov for en ny lokalplan med bygningsregulerende bestemmelser for denne del af Hyllegårdsudstykningen for at der kan opføres almene boliger.

13 Side 11 Arkitektfirmaet Vandkunsten udarbejdede i foråret 2017 et projektforslag for Boligselskabet Sjælland på arealet ved Hyllegården med plads til 69 boliger og i dialog med administrationen blev der udarbejdet et forslag til lokalplan. Reduktion i antallet af boliger Kommunalbestyrelsen besluttede 29. maj 2017 kun at støtte 35 almene boliger i Hvalsø på grund af økonomien og ikke 69 som først indstillet. For at give boligselskabet mulighed for at realisere hele projektet ved at supplere med boliger med andre ejerformer, blev der ikke ændret i antallet af boliger inden forslaget til Lokalplanen LK 52 blev sendt i høring. Boligskabet har efter høringen oplyst, at de kun ønsker at udnytte muligheden for 35 boliger. Det har ikke været muligt at finde investorer til de resterende boliger udover de 35 boliger. Derfor har administrationen været i dialog med boligselskabet om at reducere lokalplanområdet, således de 35 boliger kun placeres i den nordlige del af området. Indsigelser og høringssvar Forslag til Lokalplan LK 52 for boliger ved Hyllegården har været i offentlig høring fra 4. juli til 29. august Der er i høringsperioden kommet 17 høringssvar fra nuværende og kommende naboer til Elverbakken (området som Lokalplan LK 52 dækker) i Frikøbing og på Hyllegårdsvej, Hvalsøborgere, Hvalsø Bylav, Banedanmark, Museumskoncernen ROMU, Boligselskabet Sjællands Muld samt advokat for Hyllegård Udvikling ApS. Bebyggelsens omfang og placering De fleste af de indsigelser og bemærkninger administrationen har modtaget omhandler kritik af bebyggelsens omfang og placering, herunder klyngebebyggelsen og den tilladte højde på 7,5 meter i op til to etager. Samtidigt tillades der i forslaget terrænregulering på maks. +/- 1,5 m. Mange påpeger at lokalplanområdet ligger højt i landskabet og den planlagte bebyggelse derfor vil blive meget dominerende og vil skæmme hele det æstetiske billede af det bølgende landskab omkring Hyllegården. Flere præciserer at betegnelsen tæt-lav ikke kan bruges om bebyggelse i to etager. Det påpeges også at boligklyngerne kommer til at virke som en arkitektonisk mur imellem Frikøbing og det resterende Hvalsø i øst. Specifikt påpeges det at den naboretlige tålegrænse overskrides ind mod Frikøbing. Uforholdsmæssigt store indbliks- og skyggegener forudses. Det påpeges også, at der kommer en del trafikstøj og området bliver præget af parkeringspladser og asfalt. Vejbetjening De nye beboere på Hyllegårdsvej mener, at lokalplanområdet bør vejbetjenes via Åsen, da de er bekymrede for den øgede trafik og belastning af Hyllegårdsvej, som forudses ved anlæggelse af nye boliger i Lokalplan LK 52 og adgangsvejen gennem Den Grønne Kile. Ejer af Frikøbing 1 ønsker at den nordlige vendeplads sløjfes/placeres imellem de to nordligste boligblokke. Forhastet proces Samtidigt peger flere på, at grundlaget er for usikkert og dermed er en udemokratisk proces. Der er ifølge flere høringssvar manglende lokal opbakning til projektet og mange retter en direkte kritik af den forhastede proces, som følge af ønsket om at nå at få del i et engangsbeløb fra staten som støtte til flygtningeboliger. Færdigbehandlingen af forslaget bør ifølge flere naboer og interessenter udskydes. Ny helhedsplan for Hyllegårdsområdet Advokat for Hyllegård Udvikling ApS opfordrer også til udskydelse af vedtagelse af lokalplanen, og foreslår at der i mellemtiden udarbejdes en helhedsplan. Advokaten mener, at hvis forslaget vedtages som det foreligger, vil områdets nuværende og kommende beboere gå glip af en unik mulighed for at integrere natur og by.

14 Side 12 Ejendomsselskabet Sjællandsk Muld mener, at der med udviklingstankerne hos de nye ejere af Hyllegården, Hyllegård Udvikling, er skabt en unik mulighed for at udvikle et samlet bæredygtigt og eksperimenterende bydel, som virkelig vil sætte Hvalsø og Lejre kommune på danmarkskortet. Hyllegård Udvikling og Ejendomsudviklingsselskabet Sjællands Muld foreslår at sætte gang i en dialog mellem de forskellige parter for at tænke udviklingen af det samlede områder på Hyllegården sammen på en. Flere naboer og Hvalsøborgere støtter i deres høringssvar op om denne mulighed for at skabe et stort økologisk fristed til inspiration for andre med respekt for landskabet og naturen. Fortidsminder Roskilde Museum gør opmærksom på at der kan være uopdagede jordfaste fortidsminder på lokalplanområdet, og der derfor bør foretages en arkæologisk forundersøgelse af lokalplanarealet på 2,2 ha. Hermed nedsættes risikoen for at et igangværende anlægsarbejde vil blive stoppet af fortidsminder i jorden. Bebyggelsens ydre fremtræden Grundejerforeningen Frikøbing er bekymrede for at udtrykket vil blive hårdt, hvis det bliver en blanding af teglspån og stål og ønsker at lokalplanen præciserer, at der primært bruges træ eller lignende. Administrationens vurdering: Reduktion i antallet af boliger og indsnævring af lokalplanområdet Administrationen har været i dialog med boligselskabet om at placere de 35 boliger, og vurderet at disse bør placeres på den nordlige del af det oprindelige lokalplanområde. Ved at udtage den sydlige del af lokalplanområdet åbnes der mulighed for i langt højere grad at planlægge dette område i samtænkning med den øvrige del af Hyllegårdsområdet. På denne måde imødekommes ønsket om mulighed for at skabe en bedre helhedsplan, der integrerer natur og by. Som konsekvens af reduktionen af antallet og indsnævringen af lokalplanområdet foreslår administrationen følgende ændringer: I Lokalplanens redegørelse på s. 7 ændres fra: Arkitektfirmaet Vandkunsten har udarbejdet et projektforslag for Hvalsø Boligselskab på arealet ved Hyllegården, hvor der er lagt op til 9 stk. to-værelses boliger på 45 m 2 i et plan, 10 stk. to-værelses boliger på 65 m 2 i et plan, 20 stk. tre-værelses boliger på 86 m 2, hvoraf 8 stk. er i et plan og 12 stk. i to plan, 20 stk. tre eller fire-værelses boliger på m 2, hvoraf 8 stk. i et plan og 12 stk. i to plan, 10 stk. fire eller fem-værelses boliger på 115 m 2 i to plan. I alt 69 boliger. Området har et areal på m2, og det samlede bebyggede areal vil udgøre et areal på ca m2, hvilket svarer til en bebyggelsesprocent på 27 % for området under ét. Arkitektfirmaet Vandkunsten har udarbejdet et projektforslag for Hvalsø Boligselskab på arealet ved Hyllegården, hvor der er lagt op til 4 stk. to-værelses boliger på 45 m 2 i et plan, 3 stk. to-værelses boliger på 65 m 2 i et plan, 13 stk. tre-værelses boliger på 86 m 2, hvoraf 3 stk. er i et plan og 10 stk. i to plan, 10 stk. tre eller fire-værelses boliger på m 2, hvoraf 2 stk. i et plan og 8 stk. i to plan, 5 stk. fire eller fem-værelses boliger på 115 m 2 i to plan. I alt 35 boliger. Området har et areal på m 2, og det samlede bebyggede areal vil udgøre et areal på ca m 2, hvilket svarer til en bebyggelsesprocent på 26 % for området under ét.

15 Side 13 Da lokalplanområdet ikke længere omfatter stiforbindelsen over til Frikøbing slettes: 1.3 at sikre, at gennemgående stier føres igennem til de nye boligområder. Da resten af Hyllegårdsudstykningen delområde D, F, G og H samt gården ikke er detailplanlagt endnu, vil den i Lokalplan LK 34 for Hyllegården udlagte adgangsvej ikke blive anlagt endnu. Derfor bliver der behov for en midlertidig adgang via den eksisterende markvej til selve Hyllegården, hvorfor der i 5.1 foreslås tilføjet:.indtil vejadgangen til Hyllegårdsvej er etableret, kan der etableres en midlertidig vejadgang via den eksisterende markvej til Hyllegården. Da hele adgangsvejen kommer til at ligge udenfor lokalplanområdet foreslår administrationen 5.2 og 5.3 ændres: 5.2 fra: Der anlægges en adgangsvej i øst-vestgående retning fra vejbetjeningen til lokalplanområdet, hvor denne tilsluttes den interne fordelingsvej i nord-sydgående retning. Se kortbilag 2. Der anlægges en intern fordelingsvej i nord-sydgående retning. Se kortbilag 2. Og 5.3 ændres fra: Adgangsvejen skal udføres med en kørebane på 4,5 meter. Den interne boligvej skal udføres med en 5 meter bred kørebane og en rabat på 1 meter i hver vejside. Den interne boligvej skal udføres med en 5 meter bred kørebane og en rabat på 1 meter i hver vejside. Da stien kommer til at ligge udenfor lokalplanområdet slettes 5.4 Syd for adgangsvejen anlægges en cykel-/gangsti, som videreføres over til Frikøbing vest for denne lokalplans område. Se kortbilag 2. Som konsekvens af antallet af boliger reduceres ændres 7.2: Fra: Bebyggelsen opføres i 7 boligklynger med 8-10 boliger i hver. Boligerne i klyngerne centrerer sig omkring et fælles gårdrum, der danner adgangsareal til boligerne. Se kortbilag 3. Bebyggelsen opføres i 4 boligklynger med 6-10 boliger i hver. Boligerne i klyngerne centrerer sig omkring et fælles gårdrum, der danner adgangsareal til boligerne. Se kortbilag 2 og 3. Bebyggelsens omfang og placering For at imødekomme bekymringen om højde mod naboskellet til Frikøbing vurderer administrationen, at det bør fastsættes at de yderste huse mod Frikøbing kun bør opføres i et plan med en maksimal højde på 5 m. Således mindskes effekten af en arkitektonisk mur mod Frikøbing. Samtidigt sikres, at den naboretlige tålegrænse ikke overskrides. Administrationen foreslår at følgende ændres i 7.5: Fra: Boligerne må ikke overstige en samlet højde på mere end 7,5 m. målt fra niveauplanet.

16 Side 14 Boligerne markeret på kortbilag 2 med hvidt må ikke overstige en samlet højde på mere end 5 m målt fra niveauplanet og må maksimalt opføres i én etage. Boligerne markeret med blåt på kortbilag 2 må ikke overstige en samlet højde på mere end 7,5 m. målt fra niveauplanet og må maksimalt opføres i to etager. Vejbetjening Af Lokalplan LK 34 for Hyllegården fremgår det, at delområde E, som udgør nærværende lokalplanområde, skal vejbetjenes af en adgangsvej syd om delområde G og H til den vej som i dag hedder Hyllegårdsvej, og det ændrer Lokalplan LK 52 ikke ved. Under byggemodning vil den eksisterende markvej til Hyllegården kunne benyttes. Da lokalplanområdet er indsnævret til kun at udgøre den nordlige del skal i 9.1 og 9.3 ændres: 9.1 fra De fælles friarealer skal ligge som eng- eller græsarealer, som skal beplantes med enkelte egnstypiske solitære træer og/eller buske, som eksempelvis vildt æble, alm. røn, hunde- eller æblerose, syren, hæg, naur, fjeldribs, gedeblad, kornel, slåen, hvidtjørn, almindelig bøg eller frugttræer. I lokalplanens ydre grænse mod syd skal der etableres et græsbælte på 10 m, hvor en del heraf skal slås og vedligeholdes som en trampesti i en meters bredde. Til De fælles friarealer skal ligge som eng- eller græsarealer, som skal beplantes med enkelte egnstypiske solitære træer og/eller buske, som eksempelvis vildt æble, alm. røn, hunde- eller æblerose, syren, hæg, naur, fjeldribs, gedeblad, kornel, slåen, hvidtjørn, almindelig bøg eller frugttræer. 9.3: Fra Indenfor lokalplanområdet skal der etableres to større fælles opholdssteder/udsigtspladser mod henholdsvis nord og syd. Ved udsigtspladserne vil der blive etableret bål-/grillplads, hvor der kan afholdes picnic. De 7 gårdspladser skal danne rammen for fællesskabet i gården og skal indeholde elementer som fælles terrasser, pergola, grillsted, mindre legepladser, aktivitetsredskaber o. lign. Til Indenfor lokalplanområdet skal der etableres et større fælles opholdssted/udsigtsplads mod nord. Ved udsigtspladsen vil der blive etableret bål-/grillplads, hvor der kan afholdes picnic. De 4 gårdspladser skal danne rammen for fællesskabet i gården og skal indeholde elementer som fælles terrasser, pergola, grillsted, mindre legepladser, aktivitetsredskaber o. lign. Administrationen foreslår kortbilag 1 og 2 tilrettes til den ny afgrænsning. Fortidsminder Da området er reduceret, er der ikke længere noget krav om arkæologisk forundersøgelse. Bebyggelsens ydre fremtræden For at undgå et hårdt udtryk foreslår administrationen desuden følgende ændring: 8.1:

17 Side 15 Fra: Facaderne udføres i træ (sibirisk lærk, douglas, tuja eller gran) i træets naturlige farve eller teglspån, som tilpasses træbeklædningens farve. Enkelte partier kan fremstå i stål. Facaderne udføres i træ (sibirisk lærk, douglas, tuja eller gran) i træets naturlige farve og kan evt. suppleres med op til 25 % teglspån i den samlede facade, som tilpasses træbeklædningens farve. Op til 10 % af den samlede facade kan fremstå i stål. Som følge af indsnævringen af lokalplanområdet og reduktionen i antallet af boliger skal kortbilagene ligeledes tilrettes. Administrationen vurderer, at halveringen af lokalplanområdet og reduktionen i antallet i boliger og ændringer som følge heraf samt de ændringer, som er foretaget for at imødekomme nogle af indsigelserne, har et omfang, der gør det nødvendigt med en fornyet høring af lokalplanforslaget. En fornyet høring svarer til en naboorientering, hvorfor længden af denne høring sættes til 14 dage. Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Økonomi og finansiering: Sagen har ingen økonomiske konsekvenser. Bilag: 1. Forslag til Lokalplan LK 52 for boliger, Elverbakken, ved Hyllegården i Hvalsø.pdf 2. Kortbilag 1 med ny afgrænsning 3. Kortbilag 2 og 3 med afgrænsning.pdf 4. Samlede indsigelser og bemærkninger til Lokalplan LK 52 for boliger Elverbakken ved Hyllegården.docx 5. Administrationens vurdering af indsigelser/bemærkninger LK 52 for boliger ved Hyllegården_endelig

18 Side TM - Eventuelt Sagsnr.: Resumé: Indstilling: Beslutningskompetence: Beslutning den : Intet. Birger Prahl (F) Erik Falkenberg (O) Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering:

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 12. juni 2017

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 12. juni 2017 Referat mandag den 12. juni 2017 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Hvalsø Rådhus Afbud: Birger Prahl (F) Ivan Mott (Ø) Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Forslag til Lokalplan LK

Læs mere

Udvalget for Teknik & Miljø REFERAT

Udvalget for Teknik & Miljø REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 2, Møllebjergvej 4, 4330, Hvalsø Dato: Mandag den 16. april 2018 Start kl.: 16:45 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Ivan Mott (Ø) Martin Stokholm (A) Frederik Dahl (C) Jens K. Jensen

Læs mere

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Referat tirsdag den 24. juni 2014 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Udbud af kommunalt ejet jord...2 3. Person - ØU - Ansættelse af ny

Læs mere

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse Dato 31-05-2018 Dok.nr. 40580-18 Sagsnr. 16/9854 Ref. SSTA Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan 04.01.L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse I

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

LOKALPLAN 11. For et område ved den nordlige del af Caroline Amalie Vej. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 11. For et område ved den nordlige del af Caroline Amalie Vej. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 11 For et område ved den nordlige del af Caroline Amalie Vej Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Baggrunden for lokalplanen 1 Lokalplanens indhold 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning

Læs mere

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Udbud af kommunalt ejet jord...2 3. Person - ØU -

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø onsdag den 28. august 2013. Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Teknik & Miljø onsdag den 28. august 2013. Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat Udvalget for Teknik & Miljø onsdag den 28. august 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Tilbygning til Hvalsø Rådhus...2 Lejre

Læs mere

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte KØGE KOMMUNE 1988 LOKALPLAN 4-15 KØGE TEKNISKE SKOLE BOHOLTE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE: Lokalplanens baggrund og formål... 3 Lokalplanens indhold... 3

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 202 : Oversigt over indsigelser og anbefalede ændringer

Forslag til lokalplan nr. 202 : Oversigt over indsigelser og anbefalede ændringer Forslag til lokalplan nr. 202 : Oversigt over indsigelser og anbefalede ændringer Indsigelse (Brevnr. ) Nr. 1 (brevnr. 14) Navn/adresse Indsigers bemærkninger Administrationens bemærkninger Miljø og Fødevareministeriet,

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde nærværende lokalplan

Læs mere

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Høringssvar fra: Indsigelser: Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer i lokalplan 1. Susanne Pedersen

Læs mere

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen 1 Februar 2017 Oversigt over høringssvar til Lokalplan 44 Boliger ved Kongeskrænten og kommuneplantillæg 8 Høringssvar nr. Afsender: Navn og adresse Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger

Læs mere

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Holbæk Kommune By og Landskab, Plan Rikke Welan Kamper J.nr. 14/59791 2. december 2014 Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase

Læs mere

Lokalplan Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger

Lokalplan Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger HVIDBOG Lokalplan 2019 06 Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger Odsherred kommune har modtaget 6 høringssvar rettidigt. Et høringssvar nr. 4 er underskrevet af 12 beboere, fordelt på 6 ejendomme. Et

Læs mere

Behandling af høringssvar og emner fra borgermøde

Behandling af høringssvar og emner fra borgermøde Teknik og Miljø Plan og Byggesag Planafsnittet Sagsnr. 86665 Brevid. 1072876 Ref. SOAN Dir. tlf. 46 31 35 06 soerena@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 596 for boliger

Læs mere

Indstillingspunkt 2 anbefales med den ændring, at der maksimalt kan bygges i to etager.

Indstillingspunkt 2 anbefales med den ændring, at der maksimalt kan bygges i to etager. 15-03-2016 Side 5 4. ØU - Arkitektkonkurrence for Degnejorden Sagsnr.: 13/18661 Resumé: har besluttet, at der skal gennemføres en arkitektkonkurrence for udviklingen af Degnejorden. Torsdag den 11. februar

Læs mere

Indsendt af: Indsigelse Forvaltningens vurdering Ændringsforslag til lokalplan

Indsendt af: Indsigelse Forvaltningens vurdering Ændringsforslag til lokalplan Hvidbog med indkomne bemærkninger til forslag til lokalplan 13.6 og forslag til kommuneplantillæg 8 - Blokland Kommunen har modtaget i alt 8 høringssvar. Denne hvidbog indeholder samtlige høringssvar,

Læs mere

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj www.furesoe.dk/hoering OBS: Ny høringsfrist den 11. marts 2016 Ny planlægning for den sydlige og sydøstlige del af Laanshøj Furesø Kommune igangsætter en

Læs mere

Høringsnotat for Lokalplan 1074 for Boliger på Højelsevej

Høringsnotat for Lokalplan 1074 for Boliger på Højelsevej Høringsnotat for Lokalplan 1074 for Boliger på Højelsevej Indsigelser og ændringsforslag Dette er et kort sammendrag af hovedindholdet i de indkomne indsigelser. For den fulde ordlyd henvises til den enkelte

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej side l Lokalplan nr. 28 for et område ved Vestergade/Røddingevej, Vester Vamdrup, Vamdrup Kommune.

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR \rn\ TERKEVEI

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR \rn\ TERKEVEI ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 139 a \rn\ TERKEVEI ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan 139 for et boligområde syd for Egegårdsvej REDEGØRELSE FOR LOKALPLANEN Lokalplanens formål Lokalplanens formål er at fastlægge

Læs mere

LOKALPLAN 136. For idrætsanlægget ved Kaplevej i Sorgenfri bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 136. For idrætsanlægget ved Kaplevej i Sorgenfri bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 136 For idrætsanlægget ved Kaplevej i Sorgenfri bydel Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen.................... 1 Lokalplanens indhold........................

Læs mere

Resumé. Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 580 for erhvervsareal Trekroner Syd

Resumé. Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 580 for erhvervsareal Trekroner Syd Teknik og Miljø Plan og Byggesag Planafsnittet Sagsnr. 86665 Brevid. 1072876 Ref. LED Dir. tlf. 46 31 35 06 gunillasr@roskilde.dk Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 580 for erhvervsareal

Læs mere

LOKALPLAN 3A4-3 SARFAARSUIT TIMAAT

LOKALPLAN 3A4-3 SARFAARSUIT TIMAAT LOKALPLAN 3A4-3 SARFAARSUIT TIMAAT NUUP KOMMUNEA FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ JUNI 2000 VEJLEDNING En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, stier, veje o.s.v. skal

Læs mere

Behandling af høringssvar De indkomne skriftlige bemærkninger kan opdeles i følgende emner: 1. Bebyggelsens højde. Planafsnittet Adam Voss

Behandling af høringssvar De indkomne skriftlige bemærkninger kan opdeles i følgende emner: 1. Bebyggelsens højde. Planafsnittet Adam Voss Planafsnittet Adam Voss Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 47393 Brevid. 2195608 Ref. AV Dir. tlf. 46 31 35 41 adamv@roskilde.dk NOTAT: Behandling af høringssvar lp 517 for boliger ved Dalen Viby

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3

Kommuneplantillæg nr. 3 Kommuneplantillæg nr. 3 Plannavn Kommuneplantillæg nr. 3 Område bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Elementbyen og Kunstnerbyen 24. juni 2010 Høringen starter 1. juli 2010 Høringen

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

LOKALPLAN Handelsskole

LOKALPLAN Handelsskole LOKALPLAN 1-05.1 Handelsskole KØGE KOMMUNE 1980 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 1-05.1 HANDELSSKOLE, (TILLÆG TIL RAMMEPLAN 1-05) REDEGØRELSE LOKALPLANENS BAGGRUND -lokalplan for skolernes område Handelsskolen

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø tirsdag den 20. september 2011. Kl. 18:00 i Mødelokale 1,Lyndby

Referat Udvalget for Teknik & Miljø tirsdag den 20. september 2011. Kl. 18:00 i Mødelokale 1,Lyndby Referat tirsdag den 20. september 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 1,Lyndby Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU/TM - Projekt Kirke Hyllinge...2 3. TM - Eventuelt...4 20-09-2011 Side

Læs mere

DEBATOPLÆG. Ny lokalplan for Smørum Vest. Invitation til borgermøde om planlægningen. Tværvej. Kirkevangen. Kong Svends Vej

DEBATOPLÆG. Ny lokalplan for Smørum Vest. Invitation til borgermøde om planlægningen. Tværvej. Kirkevangen. Kong Svends Vej Tværvej DEBATOPLÆG Kong Svends Vej Kirkevangen Ny lokalplan for Smørum Vest Invitation til borgermøde om planlægningen 1 Kom til borgermøde I forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanforslaget for byområdet

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, øst for Hålsvej, Fjellerad (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, øst for Hålsvej, Fjellerad (2. forelæggelse) Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 7.010 og Lokalplan 7-5-101 Boliger, øst for Hålsvej, Fjellerad (2. forelæggelse) 2015-044736 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender Kommuneplantillæg

Læs mere

Lokalplan 1074, Storbylandsby II, Christiansbjerg

Lokalplan 1074, Storbylandsby II, Christiansbjerg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 10. november 2017 Lokalplan 1074, Storbylandsby II, Christiansbjerg - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1074,

Læs mere

Vi er bekymrede for at den nye udstykning kommer til at fylde meget i landskabet

Vi er bekymrede for at den nye udstykning kommer til at fylde meget i landskabet Skanderborg Kommune Miljø- og Planudvalget Kresten & Helene Thorup Stjærvej 70 8464 Galten kresten@krab.dk helene@simoni.dk Høringssvar vedr. forslag til lokalplan 1120, Udstykning ved Stjær. Stjær er

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan Boligområde og børneinstitution ved Valnøddevej. Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004.

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan Boligområde og børneinstitution ved Valnøddevej. Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. VALLØ KOMMUNE Lokalplan 2-18 Boligområde og børneinstitution ved Valnøddevej Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. Vallø Kommune Lokalplan 2-18 Boligområde og børneinstitution ved Valnøddevej

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø tirsdag den 25. august 2015

Referat Udvalget for Teknik & Miljø tirsdag den 25. august 2015 Referat tirsdag den 25. august 2015 Kl. 17:20 i Rådssalen, Allerslev Afbud: Ivan Mott (Ø) Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU/TM - Placeringer til dagligvarebutik i Hvalsø...2

Læs mere

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst Teknik og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 187314 Brevid. 1209004 Ref. AV Dir. tlf. 46 31 35 41 adamv@roskilde.dk NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge

Læs mere

LOKALPLAN 1-04 Fritidshjem ved Ølby skole

LOKALPLAN 1-04 Fritidshjem ved Ølby skole LOKALPLAN 1-04 Fritidshjem ved Ølby skole KØGE KOMMUNE 1979 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 1-04 FRITIDSHJEM VED ØLBY SKOLE REDEGØRELSE FOR LOKALPLANFORSLAG LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING Regionsplanens

Læs mere

i n d h o l d t i l l æ g n r. 1 t i l l o k a l p l a n n r. 6 2 i n d l e d n i n g 1 l o k a l p l a n b e s t e m m e l s e r 1. Formål 2 2. Områdets afgrænsning 2 3. Områdets anvendelse 2 4. Bebyggelsens

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.055 og Lokalplan 4-3-105 Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) 2016-008444 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

LOKALPLAN 3-05 Omsorgscenter Møllebo

LOKALPLAN 3-05 Omsorgscenter Møllebo LOKALPLAN 3-05 Omsorgscenter Møllebo KØGE KOMMUNE 1978 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 3-05 OMSORGSCENTER MØLLEBO REDEGØRELSE LOKALPLANENS FORHOLD TIL ØVRIG PLANLÆGNING FOR OMRÅDET Områdets be liggenhed Dispositionsplanen

Læs mere

LOKALPLAN 11.22A GREVE KOMMUNE HOLMEAGERVEJ GREVE

LOKALPLAN 11.22A GREVE KOMMUNE HOLMEAGERVEJ GREVE LOKALPLAN 11.22A GREVE KOMMUNE HOLMEAGERVEJ 2 2670 GREVE Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes.

Læs mere

3 Områdets anvendelse 3.1 Området må kun anvendes til tæt-lav boligbebyggelse.

3 Områdets anvendelse 3.1 Området må kun anvendes til tæt-lav boligbebyggelse. 1 SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 7-9107 For et boligområde øst for Pytgade, Vollerup I henhold til kommuneplanloven, (miljøministeriets lovbekendtgørelse nr. 918 af 22. december 1989) fastsættes herved

Læs mere

Valby idrætspark Forslag til lokalplan i supplerende høring fra den 3. til den 21. november 2014

Valby idrætspark Forslag til lokalplan i supplerende høring fra den 3. til den 21. november 2014 Valby idrætspark Forslag til lokalplan i supplerende høring fra den 3. til den 21. november 2014 I denne pjece kan du læse om forslag til ændringer af det tidligere offentliggjorte lokalplanforslag, og

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

RAMMELOKALPLAN NR. H.9.5.

RAMMELOKALPLAN NR. H.9.5. HOLMEGAARD KOMMUNE RAMMELOKALPLAN NR. H.9.5. for nyt boligområde i Holme-Olstrup Landevejen Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej Olstrupvej H.9.3 H.9.1

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte Høringsperiode fra den 11. oktober 2018 til den 1. november 2018 Hjo rte spr ing Herlev Rin Herlev

Læs mere

LOKALPLAN 3A2-2 EQALUGALINNGUIT

LOKALPLAN 3A2-2 EQALUGALINNGUIT LOKALPLAN 3A2-2 EQALUGALINNGUIT NUUP KOMMUNEA FORVALTNING FOR TEKNIK OG MILJØ AUGUST 2007 Indhold Indhold Indhold...2 Vejledning...3 Redegørelse...4 Lokalplanens baggrund...4 Tidligere lokalplan...4 Lokalplanområdet...4

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

LOKALPLAN 4-18.1 Støttecenter og bofællesskab ved Søsvinget

LOKALPLAN 4-18.1 Støttecenter og bofællesskab ved Søsvinget LOKALPLAN 4-18.1 Støttecenter og bofællesskab ved Søsvinget KØGE KOMMUNE 2003 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 4-18.1, Støttecenter og bofællesskab ved Søsvinget Indholdsfortegnelse Redegørelse Oversigtskort...6

Læs mere

Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion

Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion Indsigelser og ændringsforslag Dette er et kort sammendrag af hovedindholdet i indkomne indsigelser og ændringsforslag. For den fulde ordlyd henvises

Læs mere

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. oktober 2017 Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE NING TIL DEN CENTRALE BYDEL I VAMDRUP OFFENTLIG FORMÅL BELIGGENDE I TILSLUT LOKALPLAN NR. 38 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIG-, CENTER- OG

VAMDRUP KOMMUNE NING TIL DEN CENTRALE BYDEL I VAMDRUP OFFENTLIG FORMÅL BELIGGENDE I TILSLUT LOKALPLAN NR. 38 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIG-, CENTER- OG VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 38 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIG-, CENTER- OG OFFENTLIG FORMÅL BELIGGENDE I TILSLUT NING TIL DEN CENTRALE BYDEL I VAMDRUP VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 38 for et område til bolig-,

Læs mere

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Teknisk Udvalg besluttede den 5. januar 2011 (sag nr. 10) at igangsætte udarbejdelsen af en ny lokalplan for en omlægning

Læs mere

SKOVPARCELLER I DREJENS

SKOVPARCELLER I DREJENS SAGSNR. 12.4591 1. udkast - d. 30. maj 2014 SKOVPARCELLER I DREJENS forslag TIL NY DISPONERING forslag til ny disponering med åben-lav boliger gældende planforhold arealopgørelse Nærværende projektmappe

Læs mere

Notat med ændringsforslag til forslag til lokalplan 275 for Firskovvej samt Nørgaardsvej 40

Notat med ændringsforslag til forslag til lokalplan 275 for Firskovvej samt Nørgaardsvej 40 1: Brug af illustrationer og eksempler i lokalplan - Ny tekst i redegørelsen - Lokalplanen er udarbejdet i samarbejde med Johannes Fog A/S på baggrund at et projektforslag, der er udarbejdet af Ole Hagen

Læs mere

Lokalplan nr Boligområde ved Bredgade, Gandrup

Lokalplan nr Boligområde ved Bredgade, Gandrup Lokalplan nr. 3.23 Boligområde ved Bredgade, Gandrup Fremlagt fra den 08.01.2006 til den 05.04.2006 Endelig vedtaget den 26.04.2006 Side 1 af 1 Plannavn Lokalplan 3.23 Boligområde v. Bredgade, Gandrup

Læs mere

Lokalplan 2.14 Klitmøller Område ved Havglimt/Pinbak

Lokalplan 2.14 Klitmøller Område ved Havglimt/Pinbak Lokalplan 2.14 Klitmøller Område ved Havglimt/Pinbak Ørhage Hanstholm kommune, Bådsgårdsvaj 2, 7730 Hanstholm Tlf.: 97961600 - Fax: 97961432 Indholdsfortegnelse Redegørelse: Baggrund for lokalplanen Lokalplanens

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Tirsdag den 25. juni 2019 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Carsten Rasmussen (A) (Formand) Mikael Ralf Larsen (F) (Medlem) Rikke Zwisler Grøndahl

Læs mere

INDSIGELSESNOTAT - Indkomne bemærkninger til Lokalplan 323 Boliger på stadiongrunden samt tillæg 12 til Kommuneplan for Fredericia Kommune

INDSIGELSESNOTAT - Indkomne bemærkninger til Lokalplan 323 Boliger på stadiongrunden samt tillæg 12 til Kommuneplan for Fredericia Kommune Teknik & Miljø 8. januar 2016 Sags-ID: 15/5503 Sagsbehandler: Eszter Knoll Andersen INDSIGELSESNOTAT - Indkomne bemærkninger til Lokalplan 323 Boliger på stadiongrunden samt tillæg 12 til Kommuneplan 2013

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund s. 2 Lokalplanændring s. 2 Lokalplanens formål s. 3 Lokalplanens indhold s. 3 Lokalplanens forhold til s. 4 anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger

Læs mere

LOKALPLAN NR For et område ved Maltevang. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR For et område ved Maltevang. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 168 For et område ved Maltevang Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde

Læs mere

Indsigelser og bemærkninger Følgende har sendt indsigelser, ændringsforslag og bemærkninger ved debatperiodens udløb d. 7. november 2017.

Indsigelser og bemærkninger Følgende har sendt indsigelser, ændringsforslag og bemærkninger ved debatperiodens udløb d. 7. november 2017. Planafdelingens oplæg til Syddjurs Byråds vurderinger af Indsigelser og bemærkninger til Lokalplan nr. Område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård Med tilhørende kommuneplantillæg nr. 5 for område til

Læs mere

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST NUUP KOMMUNEA FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ FEBRUAR 2000 VEJLEDNING En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, stier, veje o.s.v.

Læs mere

Boligområde mellem Jyllinge Parkvej og Møllevej.

Boligområde mellem Jyllinge Parkvej og Møllevej. GUNDSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 08 Boligområde mellem Jyllinge Parkvej og Møllevej. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 734 af 2 december 1982) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2.

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.057 og Lokalplan 4-4-117 Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. forelæggelse) 2017-041843 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

1. Lokalplanområdets forhold til omgivelserne og de tilstødende arealer og bebyggelser.

1. Lokalplanområdets forhold til omgivelserne og de tilstødende arealer og bebyggelser. ØVRIGE OPLYSNINGER Beskrivende tekst suppleres så vidt muligt med angivelser på målfaste kortbilag. Se i øvrigt vejledningen på side 6-8, vedrørende ansøgningens indhold og udformning. A. Basisoplysninger:

Læs mere

Lokalplan nr. 3.6 Boliger på en del af Grydemosegårds jorder

Lokalplan nr. 3.6 Boliger på en del af Grydemosegårds jorder Lokalplan nr. 3.6 Boliger på en del af Grydemosegårds jorder INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse...3 LOKALPLANEN...6 1 - Områdets afgrænsning...7 2 - Lokalplanens formål...7 3 - Områdets anvendelse...7 4 -

Læs mere

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 11.C34.1 for Centerområde ved Møllegade, Danasvej og Møl- Kommuneplantillæg nr 55 til Herning Kommuneplan

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 11.C34.1 for Centerområde ved Møllegade, Danasvej og Møl- Kommuneplantillæg nr 55 til Herning Kommuneplan INDHOLD Høringssvar af den 28. marts 2019 fra Norconsult- Skovhus Arkitekter på vegne af bygherre Resume af det indkomne ændringsforslag Forvaltningens kommentarer INDSIGELSESDOKUMENT Lokalplan nr. 11.C34.1

Læs mere

Afsender Høringssvar Forvaltningens vurdering Forvaltningens indstilling

Afsender Høringssvar Forvaltningens vurdering Forvaltningens indstilling Holbæk Kommune By & Landskab J.nr. 12/81 August 2013 Forslag til Lokalplan 3.42 Boligområde ved Munkholmvej og Oldvejen Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsperiode samt forvaltningens indstilling

Læs mere

Lokalplan LK 53 for boliger ved Ryttergården i Kirke Hyllinge

Lokalplan LK 53 for boliger ved Ryttergården i Kirke Hyllinge Lokalplan LK 53 for boliger ved Ryttergården i Kirke Hyllinge Om lokalplaner Hvad er en lokalplan? Lokalplanens indhold En lokalplan er en samling detaljerede bestemmelser, der gælder for et lokalt område

Læs mere

Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag nr for butik og boliger ved Blovstrød Kro

Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag nr for butik og boliger ved Blovstrød Kro NOTAT Allerød Kommune Forvaltningen Plan og Byg Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag nr. 1-132 for butik og boliger

Læs mere

Miljø- og teknikudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL

Miljø- og teknikudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Miljø- og teknikudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Torvet 3, Grenaa Mødelokale 3 Dato: Torsdag den 23. juni 2016 Start kl.: 11:00 Slut kl.: 11:30 Medlemmer: Jens Meilvang (I) Tom Bytoft (A) Niels Basballe

Læs mere

TØLLØSE KOMMUNE LOKALPLAN Børnehaven Kernehuset. Maj 1987

TØLLØSE KOMMUNE LOKALPLAN Børnehaven Kernehuset. Maj 1987 TØLLØSE KOMMUNE LOKALPLAN 1.10 κ Børnehaven Kernehuset Maj 1987 LOKALPLAN NR. 1.10 KORTBILAG NR. 1 O 25 50 m Sag : TØllØse børnehave Sejergårdsvej. Dato: - l - INDLEDNING. Lokalplanområdet, er beliggende

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kaj Birksteds Vej, Vadum (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kaj Birksteds Vej, Vadum (2. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af Kommuneplantillæg 5.025 og Lokalplan 5-1-104 Boliger, Kaj Birksteds Vej, Vadum (2. forelæggelse) 2015-051258 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Kommuneplantillæg

Læs mere

Nr. Navn, Adresse Bemærkningens resumé Administrationens kommentarer Ændringsforslag 1 John Kristensen, Grundejerforeningen

Nr. Navn, Adresse Bemærkningens resumé Administrationens kommentarer Ændringsforslag 1 John Kristensen, Grundejerforeningen Notatark Sagsnr. 01.02.00-P16-4-17 Sagsbehandler By & Landskab 4.7.2018 Notat over bemærkninger lokalplan 1117 for boligområde ved Thyras Vænge i Lindved. Nr. Navn, Adresse Bemærkningens resumé Administrationens

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 285421 Brevid. 2715171 Ref. CH Dir. tlf. 46 31 35 44 cecilieh@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 654 og kommuneplantillæg 3 for boliger

Læs mere

Fornyet høring fra 1. til 15. november Forslag til Lokalplan LK 52 for boliger, Elverbakken, ved Hyllegården

Fornyet høring fra 1. til 15. november Forslag til Lokalplan LK 52 for boliger, Elverbakken, ved Hyllegården Fornyet høring fra 1. til 15. november 2017 Forslag til Lokalplan LK 52 for boliger, Elverbakken, ved Hyllegården Om lokalplaner Hvad er en lokalplan? Lokalplanens indhold En lokalplan er en samling detaljerede

Læs mere

Forslag til Lokalplan 2.76 Boliger ved Torpet

Forslag til Lokalplan 2.76 Boliger ved Torpet Forslag til Lokalplan 76 Boliger ved Torpet Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase samt administrationens indstilling hertil Der er modtaget 3 skriftlige høringssvar. Resumeer af det indkomne

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Status for området før planen Det område, som lokalplanen omfatter, er beliggende mellem

Læs mere

LOKALPLAN Institutioner i Holmebækcentret

LOKALPLAN Institutioner i Holmebækcentret LOKALPLAN 5-04.2.1 Institutioner i Holmebækcentret KØGE KOMMUNE 1979 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 5-04.2.1 INSTITUTIONER I HOLMEBÆKCENTRET, (TILLÆG TIL LOKALPLAN 5-04.2) REDEGØRELSE LOKALPLANENS FORHOLD TIL

Læs mere

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Forslag til lokalplan nr. 435 har været i offentlig høring fra den 8. maj til

Læs mere

De konkrete ændringer er fremhævet med kursiv. Overstregninger angiver tekst, der udgår. Bestemmelser

De konkrete ændringer er fremhævet med kursiv. Overstregninger angiver tekst, der udgår. Bestemmelser Bilag 5: Ændringsforslag til lokalplanforslag nr. 334 for et fritids- og centerområde i Ørum Midtby samt forslag til tillæg nr. 11 til Kommuneplan 2003 2014 for Tjele Kommune På baggrund af de indkomne

Læs mere

Lokalplan nr Område til boligformål v. Skovsgårdsvej, Hals

Lokalplan nr Område til boligformål v. Skovsgårdsvej, Hals Lokalplan nr. 5.36 Område til boligformål v. Skovsgårdsvej, Hals Fremlagt fra den 25.06.2003 til den 20.08.2003 Endelig vedtaget den 19.11.2003 HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan for et mindre

Læs mere

LOKALPLAN NR. 54 FOR ET BOLIGOMRÅDE I HVIDE SANDE

LOKALPLAN NR. 54 FOR ET BOLIGOMRÅDE I HVIDE SANDE LOKALPLAN NR. 54 FOR ET BOLIGOMRÅDE I HVIDE SANDE i henhold til lov om planlægning (lov nr. 383 af 14. juni 1993) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 stk. l nævnte område. HOLMSLAND KOMMUNE

Læs mere

GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel

GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel INDLEDNING Struer Kommune udbyder et areal, som er beliggende i Bremdal, som ligger i tæt forbindelse med Struer. Området ligger i et kuperet landskab med udsigt over

Læs mere

Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion

Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion Indsigelser og ændringsforslag Dette er et kort sammendrag af hovedindholdet i indkomne indsigelser og ændringsforslag. For den fulde ordlyd henvises

Læs mere

NOTAT. Forslag til Lokalplan 458, Hvidbog om indkomne høringssvar

NOTAT. Forslag til Lokalplan 458, Hvidbog om indkomne høringssvar Forslag til Lokalplan 458, Hvidbog om indkomne høringssvar NOTAT Hvidovre Kommune Central- og Kulturforvaltningen Christian Jacob Brammann Plan- og Miljøafdelingen Sagsnr.: 16/33142 Dok.nr.: 10 08-02-2016

Læs mere

Indstilling. Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse

Indstilling. Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten d og Omsorg Den 5. marts 2014 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse Nedlæggelse af del af privat fællesvej ved

Læs mere

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Teknik og Miljø Dorthe Fogh Monrad November 2015 Teknisk bilag: Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Områdets bebyggelse skal fremtræde som tæt-lav/etage bebyggelse,

Læs mere

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen Oversigt over høringssvar til lokalplan 36 Boligområde ved Dyvelåsen Januar 2016 Jr. nr. 15/15668 Hørings ringssvar nr. Afsender: Navn og adresse 1. Dyvelåsen 20 2765 Smørum På vegne af 50 beboere i seniorbofællesskaberne

Læs mere

Ved høringsfristens udløb d. 17. august 2016, havde Teknik & Miljø modtaget 2 høringssvar fra:

Ved høringsfristens udløb d. 17. august 2016, havde Teknik & Miljø modtaget 2 høringssvar fra: Plan og By Sagbehandler: Jens Nedergaard Sagsnr. 01.02.05-P16-12-16 Dato: 4.8.2016 Notat om høringssvar Forslag til lokalplan 2016-18, Boliger, Egebjerg Bakke, Etape 3 Ved høringsfristens udløb d. 17.

Læs mere

Behov for boliger til ældre. Blandet bo-miljø. Bemærkning Indstilling fra forvaltning

Behov for boliger til ældre. Blandet bo-miljø. Bemærkning Indstilling fra forvaltning 1 Behov for boliger til ældre Ønske om, at lokalplanområdet kommer til at indeholde boliger egnet til ældre eller gangbesværede og har derfor et ønske om, at husene ikke skal indeholde trapper, og at der

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Referat mandag den 20. september 2010 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Til orientering...2 3. TM - Cykelsti Kr. Sonnerup - Dyvelslyst...3

Læs mere

Vallø kommune - Lokalplan Lokalplan for et område til boligbebyggelse i Strøby

Vallø kommune - Lokalplan Lokalplan for et område til boligbebyggelse i Strøby Vallø kommune - Lokalplan 4-06 Lokalplan for et område til boligbebyggelse i Strøby Indhold Lokalplanens redegørelse Lokalplanens indhold 3 Lokalplanens forhold tilanden kommunal planlægning 3 Kommuneplan

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-27 Tømrergården, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen d. 17. marts 2005 Lokalplan nr. 1-27 for Tømrergården, Boliger i Hårlev Indholdsfortegnelse Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 177a. For området ved Hotel Hillerød. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 177a. For området ved Hotel Hillerød. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 177a For området ved Hotel Hillerød Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Lokalplanens udarbejdelse er foranlediget af ønskerne om at kunne udvide hotellet

Læs mere