FORBUNDSANALYSE DSKYU

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FORBUNDSANALYSE DSKYU"

Transkript

1 DIF UDVIKLING HCA 28.JULI 2016 FORBUNDSANALYSE DSKYU Kære DSKyU! På de følgende sider vil I blive præsenteret for en række data, grafer og tabeller mm. Denne viden er delt ind i forskellige kategorier. Alle informationer stammer fra de tal I som forbund selv har indberettet til CFR - registret eller som jeres foreninger har indgivet i forb. m. fx frivillighedsanalysen. Jeg har udvalgt de data jeg vurderer det er meningsfuldt at undersøge og diskutere nærmere. Under visse afsnit har jeg angivet de pointer der skaber refleksion hos mig. Sammen med jeres viden og refleksioner håber jeg det kan danne basis for en god drøftelse på miniseminaret. Det kan være I selv har øje for andre pointer fra andre grafer og tabeller som jeg ikke har medtaget. Tag dem meget gerne med til miniseminaret! Det er her vi skal have vendt alle sten før I lægger jer fast på hvilke spor der giver mening for jer at arbejde videre med. Forbundsanalysen skal derfor ses som et oplæg og forberedelse til den SUMO analyse der skal arbejdes med på miniseminaret. Jeg ser frem til sammen med Jer at sammenkæde kvantitativ og kvalitativ viden og dermed finde frem til de styrker, udviklingspotentialer, muligheder og opmærksomhedspunkter I som forbund besidder og skal arbejde videre med. Alt dette skal skabe grundlag for forbundets udvælgelse af strategisk arbejde frem mod den endelige udvælgelse af jeres strategiske arbejde i DIF regi. Jeres forbundsanalyse ligger i jeres grupperum på ekstranettet i mappen Møde 2 Miniseminaret God læselyst og vel mødt til miniseminaret!

2 Medlemmer Størrelse: Hvor mange medlemmer har forbundet? Hvor mange foreninger har forbundet? 395 Hvordan ser fordeling af foreningsstørrelser ud? Er forbundet primært små eller store foreninger? Forholdsvis få klubber over 200 medlemmer (38) til gengæld er er tre store klubber som rummer lidt mere end 1/10 af alle medlemmer (3856). De fleste medlemmer (29.1 %) findes i klubber mellem 100 og 199 medlemmer, mens der er flest klubber i størrelsen medlemmer (94). SIDE 2 AF 10 Vækst: Hvordan har forbundets vækst i medlems- og foreningstal været de seneste år? Siden 2012 har DSKyU mistet ca. 36 % af medlemmerne Forbundet har primært pga. ekstraordinær situation med eksklusion af flugtskytterne mistet mange medlemmer siden 2013: 2013: : : I samme periode er der blevet 55 foreninger mindre i DSKyU.

3 Er det primært flugtskytteforeninger eller er det også andre? Er det især indenfor specifikke aldersgrupper væksten har været god/dårlig? Der ses nedgang i alle aldersgrupper, dog findes den største nedgang i gruppen samt i + 60 gruppen, som til sammen tegner sig for ca medlemmer. Er der særlige regioner/kommuner hvor væksten har været særlig god/dårlig? Nedgangen ses primært i region Midtjylland og Syddanmark, i særdeleshed i Ikast-Brande og Herning området. Egedal, Roskilde, Kalundborg, Odder, Skanderborg, Viborg og Jammerbugt har en lillefremgang. Hvorfor ses en fremgang disse steder? Hvad gør de som tiltrækker nye medlemmer? SIDE 3 AF 10 Geografi: Er der særlige geografiske områder hvor forbundet står særligt stærkt/svagt? Bliver idrætten primært dyrket i større byer eller udenfor de store byer? Det ser ud til at nedgangen har ramt alle regioner, dog har København den mindste nedgang. Fra 2012 til 2013 var der en svag fremgang i samtlige regioner. Hvad skete der i forbundet/særlig anledning? Alder: Hvordan ser aldersfordelingen ud i specialforbundet? 60 % er mellem år 20 % er +60 år 20 % er under 25 år (ca. 7 % pr. aldersgruppe <12 år, år, år Hvordan har udviklingen for de enkelte aldersgrupper været? Størst tilbagegang i aldersgruppen og blandt de +60 år. Er der én (eller flere) specifikke aldersgrupper hvor forbundet primært har sine medlemmer? Ja, år

4 Køn: Beskriv specialforbundets kønsfordeling og udviklingen i denne Hjælpespørgsmål: Hvordan ser kønsfordelingen ud i specialforbundet? 87.6 % mænd og 14, 4 % kvinder Hvordan har udviklingen i kønsfordelingen været? Siden 2013 har DSKyU mistet 36 % mænd og 14 % kvinder Hvilke refleksioner giver medlemstallene anledning til? Kan nedgangen alene forklares med flugtskytternes eksklusion eller kan der være andre årsager? Kvinderne virker mere trofaste hvordan kan det hænge sammen? SIDE 4 AF 10 Organisation Ansatte Hvor mange ansatte har forbundet centralt? 8 Hvordan er forholdet mellem ansatte og frivillige i forbundet? 22 % ansatte og 78 % frivillige (8/28) Hvor mange af de ansatte er kvinder? 3 Adskiller noget af ovenstående sig markant fra det samlede DIF? nej Frivillige Hvor mange frivillige er der centralt i forbundet? 28 Hvordan er kønsfordelingen blandt de frivillige? 90/10 Adskiller noget af ovenstående sig markant fra det samlede DIF? Lidt færre kvindelige frivillige end gnsn. Kredse Hvor mange kredse er der i forbundet? 8 Kredsansatte Hvor mange kredsansatte er der i forbundet? 0 Hvordan er forholdet mellem ansatte i forbundet og kredsansatte? Hvordan samarbejdes der mellem kredse og det centrale led i DSKyU? Hvordan sikres sammenhængen i organisationen mellem kredse og sektioner (pistol, riffel og flugt)? Bestyrelsen Hvor mange bestyrelsesmedlemmer er der i forbundet? 8 Hvordan er kønsfordelingen i bestyrelsen? Ingen kvinder Hvornår blev formanden valgt? Adskiller noget af ovenstående sig markant fra det samlede DIF? Underrepræsentation af kvinder i bestyrelsen (Gnsn. Knap hver fjerde best. Er en kvinde)

5 Økonomi (NB! 2014-tal) Egenkapital SIDE 5 AF 10 Hvad er forbundets egenkapital? 4.000,- Hvordan har udviklingen været i forbundets egenkapital? Fra minus til plus Er der noget særligt at være opmærksom på i forhold til forbundets passiver? Lille egenkapital dog vent til positivt resultat i 2014 Breddeudgifter Hvor stor en andel af forbundet samlede udgifter går til bredde, udvikling og breddeudvalg? 9,88 % svarende til ,- Hvor meget bruger forbundet pr. medlem på bredde, udvikling og breddeudvalg? 18,52 Hvordan har udviklingen været i andelen til bredde, udvikling og breddeudvalg? Udgifterne har været faldende. I 2012 blev der brugt 43,18 kr. pr. medlem således er forbruget pr. medlem mere end halveret over 2 år. Samtidig er der blevet færre medlemmer. Eliteudgifter Hvor stor en andel af forbundet samlede udgifter går til eliteaktiviteter? 50,31 % svarende til ,- Hvor meget bruger forbundet pr. medlem på eliteaktiviteter? 94,31 kr. Hvordan har udviklingen i andelen til eliteaktiviteter været? Udgifterne er øget med fra 2012 til 2014 Administrationsudgifter Hvor stor en andel af forbundet samlede udgifter går til administration 33.5 % svarende til ,- Hvor mange kroner bruger forbundet pr. medlem på administration?

6 62,80,- kr. Hvordan har udviklingen i andelen til administration været? Udgifterne er ca. fordoblet over 2 år. Administrationsudgifterne er steget fra 18.8 % i 2012 til 33,5 % i Indtægter DIF Hvor stor en andel af forbundets indtægter kommer fra DIF-tilskuddet? 35,58 % svarende til ,- kr. Hvor mange kroner modtager forbundet årligt pr. medlem i DIF-tilskud? 69,06- kr. Hvordan har udviklingen i andelen været? Svagt faldende. Udgjorde 44 % af forbundets indtægt i 2012 svarende til Dvs. en nedgang over to år på ,- SIDE 6 AF 10 Indtægter TD Hvor stor en andel af forbundets indtægter kommer fra TD-tilskuddet? 33,48 % svarende til ,- kr. Hvor mange kroner modtager forbundet årligt pr. medlem i TD-tilskud? 65,- kr. Hvordan har udviklingen i andelen været? Stigende. Ca. en mio. mere i 2014 end i 2012 Indtægter Sponsorer, rettigheder, entré Hvor stor en andel af forbundets indtægter kommer fra Sponsorer, rettigheder, entré? 0.84 % svarende til ,- Hvor mange kroner modtager forbundet årligt pr. medlem fra Sponsorer, rettigheder, entré? 1,64- kr. Hvordan har udviklingen i andelen været? Stigende. Fra kr. i 2012 til i 2014 Indtægter klubber, medlemmer, turnering Beskriv hvor stor en andel af forbundets indtægter der kommer fra klubber, medlemmer, turnering. Hjælpespørgsmål: Hvor stor en andel af forbundets indtægter kommer fra klubber, medlemmer, turnering? 11,10 % svarende til ,- kr. Hvor mange kroner modtager forbundet årligt pr. medlem fra klubber, medlemmer, turnering? 22,55 Hvordan har udviklingen i andelen været? Stigende/stabil. Der bør tages højde for faldende medlemstal ift. tallet for indtægt pr. medlem Talent og elite TD s disciplinanalyse afventes før dette punkt uddybes.

7 Frivillighed (IDANs frivillighedsundersøgelse 2011) (DSKyU havde i medlemmer) Medlemmer pr. frivillig Hvor mange frivillige har forbundet? Herunder trænere, ledere og andre opgaver? I alt Hvor mange medlemmer pr. frivillig har forbundet? Herunder trænere, ledere og andre opgaver? 5 (5 medlemmer om en frivillig) Hvor mange frivillige pr. forening har forbundet? Herunder trænere, ledere og andre opgaver? I gennemsnit 24 frivillige pr. klub. Adskiller noget af ovenstående sig markant fra det samlede DIF? Frivilligheden i DSKyU ser ikke ud til at afvige væsentligt fra gnsn. i DIF, dog ligger man lige i underkanten. Det ser ud til at der dog er lidt færre løse frivillige, dvs. andre end gnsn. Der er 1 leder for hver 15 medlemmer og 1 træner for hver 12 medlemmer mens der er 1 frivillig andre for hver 18 medlemmer. SIDE 7 AF 10 Hvilke ressourcer forventer DSKyU at investere i implementeringen af DSkyU s frivillighedsstrategi 2016 og hvilke konsekvenser forventer I at implementeringen vil få for det generelle frivillighedsbillede?

8 Professionalisering Hvor stor en andel af trænerne i forbundet er lønnede? 6 % af trænerne er lønnede Hvor stor en andel af lederne i forbundet er lønnede? 0 Adskiller noget af ovenstående sig markant fra det samlede DIF? Gnsn. I DIF er at 13, 22 % af alle trænere er lønnede mens tallet for ledere er 2,09 % Alder SIDE 8 AF 10 Aldersfordelingen for trænere og ledere i DSKyU er nogenlunde ens. Der er flest trænere og ledere mellem år (ca. havldelen), ca. 25 % er mellem 20 og 39 mens andelen af +60 er ca. 20 %. Kun 3 % er under 20 år. Det afviger en anelse fra gennemsnittet idet især trænere i DSKyU findes i de ældste aldersgrupper. Køn Hvor stor en andel af trænerne er kvinder? Ca. 15 % Hvor stor en andel af lederne er kvinder? Ca. 15 % Adskiller noget af ovenstående sig markant fra det samlede DIF?

9 Gnsn. I DIF s øvrige forbund ligger på ca. 35 % for både trænere og ledere, d.v.s at DSKyU har ca. halvt så mange kvindelige trænere og ledere end gennemsnittet Giver tallene anledning til at tænke anderledes ift. rekruttering af trænere og ledere? Rekrutteringsindeks Det ser ikke ud til at DSkyU s foreninger vurderer, at det er vanskeligere at rekruttere frivillige end gennemsnittet idet rekrutteringsindekset ligger på ca. 3.2 på en skala fra 1-5 hvor 1 er meget nemt og 5 er meget vanskeligt. Gnsn. For DIF s øvrige foreninger er 3,3. Facilitetsdatabasen SIDE 9 AF 10 Det ser ud til at der er registreret ca. 200 skydeanlæg i Danmark. Hvilke refleksioner giver antal og placering af anlæggene anledning til? Er faciliteter (drift, etablering af nye, adgang til eksisterende, udvikling af nye tidssvarende faciliteter etc.) et tema DSKyU skal beskæftige sig med?

10 Overlapsanalysen 2015 Har DGI/Firmaidrætten aktiviteten? DGI, ja Hvordan er overlappet imellem organisationer? DSKyU og DGI har 313 fælles foreninger og ca fælles medlemmer. Hvordan vil DSKyU forholde sig til DGI og på hvilke områder kan der blive tale om samarbejde eller aftalt arbejdsdeling? SIDE 10 AF 10

FORBUNDSNALYSE DANMARKS BRYDEFORBUND. Kære Danmarks Brydeforbund

FORBUNDSNALYSE DANMARKS BRYDEFORBUND. Kære Danmarks Brydeforbund FORBUNDSNALYSE DANMARKS BRYDEFORBUND Kære Danmarks Brydeforbund Hermed sendes forbundsanalysen som er de data som vi kan trække i DIF om Danmarks Brydeforbund. Forbundsanalysen skal bruges som udgangspunkt

Læs mere

Danmarks Basketball forbund

Danmarks Basketball forbund Miniseminar Danmarks Basketball forbund Strategiproces med DIF DANMARKS IDRÆTSFORBUND DAGSORDEN 1. Kort præsentation af deltagerne 2. Mødets formål og kort præsentation af strategiprocessen 3. Præsentation,

Læs mere

HØRING OM STRATEGISPOR Ballerup Vildbjerg Bredstrup-Pjedsted DANSK SKYTTE UNION

HØRING OM STRATEGISPOR Ballerup Vildbjerg Bredstrup-Pjedsted DANSK SKYTTE UNION HØRING OM STRATEGISPOR 21.11 Ballerup 28.11 Vildbjerg 29.11 - Bredstrup-Pjedsted DANSK SKYTTE UNION Baggrund for strategiaftale med DIF Historien om Alice i Eventyrland: Søde lille filur-kat, sagde hun

Læs mere

RESUMÉ. Uddannelses- og medlemsanalyse. (Forkortet udgave af den fulde analyserapport)

RESUMÉ. Uddannelses- og medlemsanalyse. (Forkortet udgave af den fulde analyserapport) 2015 Uddannelses- og medlemsanalyse RESUMÉ (Forkortet udgave af den fulde analyserapport) Af projektkonsulent Dorthe Hansen Danmarks Taekwondo Forbund 28-05-2015 Antal udøvere Analysens baggrund Medlemssammensætning:

Læs mere

Analyse af medlemstal for fitness 2016

Analyse af medlemstal for fitness 2016 Analyse af medlemstal for fitness 2016 Udarbejdet af Jens Myrup Thomsen og Katja Karlsen på baggrund af medlemstal for fitness fra Centralt ForeningsRegister samt Danmarks Statistik. BEVÆG DIG FOR LIVET

Læs mere

Medlemstal analyse opgørelse pr

Medlemstal analyse opgørelse pr Hovedbestyrelsesmøde den 14. april 2016 Bilag 2.1 30.3.2016 Medlemstal analyse 2016 - opgørelse pr. 31.12.2015 DGI s medlemsopgørelse pr. 31.12.2015 lander på 1.524.083 medlemmer i 6.351 foreninger 1.

Læs mere

DEMOGRAFI OG VELSTAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN

DEMOGRAFI OG VELSTAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN DEMOGRAFI OG VELSTAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN Analysegrundlaget er udarbejdet af Midtjylland April 2007 1. Demografi og velstand Demografisk er Midtjylland en uens

Læs mere

DANSK HOCKEY UNION. Strategisk støttestruktur

DANSK HOCKEY UNION. Strategisk støttestruktur DANSK HOCKEY UNION Strategisk støttestruktur DIF UDVIKLING UDDANNELSESFORLØB, DAG 1, ØKONOMISK STØTTESTRUKTUR ONSDAG D. 20. APRIL 2016 AGENDA 1. Økonomisk støttestruktur Formål Politiske program Processen

Læs mere

HVORDAN KAN FORENINGEN NU OG I FREMTIDEN BEDRE REKRUTTERE OG FASTHOLDE DE FRIVILLIGE?

HVORDAN KAN FORENINGEN NU OG I FREMTIDEN BEDRE REKRUTTERE OG FASTHOLDE DE FRIVILLIGE? Som ringe i vandet Konference om frivillighed i Ballerup Kommune, Lørdag d. 29. april 2017 Analytiker Trygve Laub Asserhøj HVORDAN KAN FORENINGEN NU OG I FREMTIDEN BEDRE REKRUTTERE OG FASTHOLDE DE FRIVILLIGE?

Læs mere

Elevprognoser. Notat skrevet af: Sophus Bang Nielsen

Elevprognoser. Notat skrevet af: Sophus Bang Nielsen Elevprognoser Notat skrevet af: Sophus Bang Nielsen Efterskoleforeningen Vartov, Farvergade 27 H, 2. 1463 København K Tlf. 33 12 86 80 Fax 33 93 80 94 info@efterskoleforeningen.dk www.efterskole.dk www.efterskoleforeningen.dk

Læs mere

Pædagogisk personale i folkeskoler og frie grundskoler

Pædagogisk personale i folkeskoler og frie grundskoler Pædagogisk personale i folkeskoler og frie grundskoler Af Det pædagogiske personale i folkeskoler 1 og frie grundskoler talte godt 69.000 medarbejdere 2 i skoleåret 2009/10. Lærerne udgør langt den største

Læs mere

Frivilligt arbejde i danske og europæiske idrætsforeninger. Ligheder, forskelle og potentielle forklaringer

Frivilligt arbejde i danske og europæiske idrætsforeninger. Ligheder, forskelle og potentielle forklaringer Frivilligt arbejde i danske og europæiske idrætsforeninger. Ligheder, forskelle og potentielle forklaringer Mandag den 4. December 2017 Bjarne Ibsen, Professor Center for forskning i Idræt, Sundhed og

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse. December Hovedpointer - pixiudgave

Spørgeskemaundersøgelse. December Hovedpointer - pixiudgave Spørgeskemaundersøgelse December 2016 Hovedpointer - pixiudgave 1 Baggrund Dette er en pixiudgave, som har samlet rapportens hovedpointer, men det anbefales at du dykker mere ned i emnerne i selve rapporten.

Læs mere

Foreningsledelse - med henblik på rekruttering og fastholdelse af frivillige

Foreningsledelse - med henblik på rekruttering og fastholdelse af frivillige Foreningsledelse - med henblik på rekruttering og fastholdelse af frivillige Oplæg ved Idans konference den 31. maj 2012 i Vejen Idrætscenter v/, ph.d. stipendiat Center for forskning i Idræt, Sundhed

Læs mere

BILAG TIL RAPPORT. Undersøgelse af matchgruppe 4-5 i Beskæftigelsesregion Midtjylland

BILAG TIL RAPPORT. Undersøgelse af matchgruppe 4-5 i Beskæftigelsesregion Midtjylland TIL RAPPORT Undersøgelse af matchgruppe 4-5 i Beskæftigelsesregion Midtjylland Februar 2008 INDHOLD: Bilag 1 Kvantitativ analyse: Hvad kendetegner borgerne i matchgruppe 4 og 5? 3 Bilag 2 Kvantitativ analyse

Læs mere

IDRÆTTEN I TAL 2018 STATUS PÅ FORENINGSIDRÆTTEN I DANMARK

IDRÆTTEN I TAL 2018 STATUS PÅ FORENINGSIDRÆTTEN I DANMARK IDRÆTTEN I TAL 2018 STATUS PÅ FORENINGSIDRÆTTEN I DANMARK Lau Tofft-Jørgensen & Peter Gottlieb 2019 Titel Idrætten i Tal 2018 Status på foreningsidrætten i Danmark Hovedforfatter Lau Tofft-Jørgensen Øvrige

Læs mere

IDRÆTTEN I TAL 2017 STATUS PÅ FORENINGSIDRÆTTEN I DANMARK

IDRÆTTEN I TAL 2017 STATUS PÅ FORENINGSIDRÆTTEN I DANMARK IDRÆTTEN I TAL 2017 STATUS PÅ FORENINGSIDRÆTTEN I DANMARK Michael Fester & Peter Gottlieb 2018 Titel Idrætten i Tal 2017 Status på foreningsidrætten i DanmarkIdrætten i tal 2017 Hovedforfatter Michael

Læs mere

Ældre Sagen Marts 2017

Ældre Sagen Marts 2017 ÆLDRE I TAL 2016 Efterløn - 2015 Ældre Sagen Marts 2017 Ældre Sagen udarbejder en række analyser om ældre med hovedvægt på en talmæssig dokumentation. Hovedkilden er Danmarks Statistik, enten Statistikbanken

Læs mere

BESKÆFTIGELSESREGION MIDTJYLLAND ARBEJDSKRAFTRESERVEN. Et månedligt overblik over status og udvikling

BESKÆFTIGELSESREGION MIDTJYLLAND ARBEJDSKRAFTRESERVEN. Et månedligt overblik over status og udvikling BESKÆFTIGELSESREGION MIDTJYLLAND ARBEJDSKRAFTRESERVEN Et månedligt overblik over status og udvikling Udarbejdet i september 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ARBEJDSKRAFTRESERVEN - REGIONALT 5 Regional udvikling

Læs mere

KVINDEKONFERENCE P a s s i o n S a m m e n h o l d R e s p e k t D i s c i p l i n F a i r p l a y

KVINDEKONFERENCE P a s s i o n S a m m e n h o l d R e s p e k t D i s c i p l i n F a i r p l a y KVINDEKONFERENCE 2018 DAGSORDEN 11.00 VELKOMST & PROGRAM 11.15 DANMARK SOM RUGBYNATION Præsentation af DRUs udviklingsplan 2018-2021 12.00 SYNLIGHED (Sociale Medier) 12.30 FROKOST 13.00 DM SEVENS SERIE

Læs mere

DIVERSITETSUNDERSØGELSEN 2018

DIVERSITETSUNDERSØGELSEN 2018 NOTAT 7. MARTS 2018 DIVERSITETSUNDERSØGELSEN 2018 DIF ANALYSE V. MIE DUPONT BRUUN OG LAU TOFFT-JØRGENSEN INDLEDNING Hvert år indsamler DIF Analyse en række faktuelle oplysninger blandt specialforbundene,

Læs mere

Frivillighed i Dansk Svømmeunion

Frivillighed i Dansk Svømmeunion Frivillighed i Dansk Svømmeunion Baseret på den hidtil største undersøgelse af frivilligt arbejde i danske idrætsforeninger foretaget af Syddansk Universitet og Idrættens Analyseinstitut for Danmarks Idræts-Forbund

Læs mere

ÆLDRE I TAL Antal Ældre Ældre Sagen Marts 2017

ÆLDRE I TAL Antal Ældre Ældre Sagen Marts 2017 ÆLDRE I TAL 2017 Antal Ældre - 2017 Ældre Sagen Marts 2017 Ældre Sagen udarbejder en række analyser om ældre med hovedvægt på en talmæssig dokumentation. Hovedkilden er Danmarks Statistik, enten Statistikbanken

Læs mere

ÆLDRE I TAL Antal Ældre Ældre Sagen Maj 2018

ÆLDRE I TAL Antal Ældre Ældre Sagen Maj 2018 ÆLDRE I TAL 2018 Antal Ældre - 2018 Ældre Sagen Maj 2018 Ældre Sagen udarbejder en række analyser om ældre med hovedvægt på en talmæssig dokumentation. Hovedkilden er Danmarks Statistik, enten Statistikbanken

Læs mere

Hvorfor gider folk være frivillige for andre folks børn?

Hvorfor gider folk være frivillige for andre folks børn? Hvorfor gider folk være frivillige for andre folks børn? Oplæg ved DIF s udviklingskonference i Idrættens Hus den 23. januar 2012 v/, ph.d. stipendiat Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund

Læs mere

Lægepopulationen og lægepraksispopulationen

Lægepopulationen og lægepraksispopulationen PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Lægepopulationen og lægepraksispopulationen 1977 2017 Nøgletal fra medlemsregisteret 1 Indholdsfortegnelse Indledning...4 Antal praktiserende læger...4 Alder og køn...4

Læs mere

Konkursanalyse 2012. 5456 konkurser i 2012 færre ansatte mister jobbet

Konkursanalyse 2012. 5456 konkurser i 2012 færre ansatte mister jobbet 5456 konkurser i 2012 færre ansatte mister jobbet 2012 ligner 2011, når man ser på antallet af konkurser. I modsætning til 2011 er der tabt 12 procent færre job i de konkursramte virksomheder og dermed

Læs mere

Samlet Delmål 2018 Delmål 2019 Delmål 2020 Delmål 2021

Samlet Delmål 2018 Delmål 2019 Delmål 2020 Delmål 2021 Hvilket strategisk spor vedrører disse mål og indsatser: Spor 3: En tidssvarende organisationsstruktur og et stærkt frivilligt engagement Hvor er sporet forankret politisk og administrativt? Politisk:

Læs mere

Overenskomsten for fodterapi dækker over behandling indenfor fire områder:

Overenskomsten for fodterapi dækker over behandling indenfor fire områder: Baggrund Af 7 stk. 3 i aftale om fodterapi fremgår det, at regionen årligt skal vurdere den fodterapeutiske behandlingskapacitet og træffe beslutning om nynedsættelser. Nærværende kapacitetsvurdering er

Læs mere

Fælles mål. God fornøjelse og god arbejdslyst med de fælles mål som DBwF, inklusiv klubberne, har forpligtet sig til. Vi glæder os til samarbejdet.

Fælles mål. God fornøjelse og god arbejdslyst med de fælles mål som DBwF, inklusiv klubberne, har forpligtet sig til. Vi glæder os til samarbejdet. Fælles mål Med virkning pr. 1. januar 2018 modtager DBwF, og alle øvrige specialforbund, ikke længere tilskud fra DIF på baggrund af indberetninger om sportslige aktiviteter, uddannelse, m.m. som HAR fundet

Læs mere

Forening i forandring?

Forening i forandring? Evt trompettekst over overskriften Forening i forandring? DETTE ER EN KORT RUBRIK I Pixi-udgave TO LINJER af Forening i forandring? - en undersøgelse af idrætsforeninger i Danmark Dette er en underrubrik

Læs mere

Landet er delt i to: Kun i nogle kommuner oplever familierne at deres formue vokser

Landet er delt i to: Kun i nogle kommuner oplever familierne at deres formue vokser 1 Landet er delt i to: Kun i nogle kommuner oplever familierne at deres formue vokser Familiernes formuer er på landsplan tilbage på samme niveau, som før finanskrisen; men uligheden er øget. I årene fra

Læs mere

FSR ANALYSE I SAMARBEJDE MED ESTATISTIK

FSR ANALYSE I SAMARBEJDE MED ESTATISTIK Udviklingen af konkurser blandt danske virksomheder, januar 2013 FSR ANALYSE I SAMARBEJDE MED ESTATISTIK www.fsr.dk 1 FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark.

Læs mere

Idrætsforeningernes sande tilstand Stabilitet og optimisme, men også aldring Oplæg ved Idan-konferencen Onsdag den 25. maj 2016 i Vejen Idrætscenter

Idrætsforeningernes sande tilstand Stabilitet og optimisme, men også aldring Oplæg ved Idan-konferencen Onsdag den 25. maj 2016 i Vejen Idrætscenter Idrætsforeningernes sande tilstand Stabilitet og optimisme, men også aldring Oplæg ved Idan-konferencen Onsdag den 2. maj 16 i Vejen Idrætscenter Karsten Elmose-Østerlund (e-mail: kosterlund@health.sdu.dk)

Læs mere

Medlems- og effektanalyse pixiudgave. Bevæg dig for livet - Fitness

Medlems- og effektanalyse pixiudgave. Bevæg dig for livet - Fitness Medlems- og effektanalyse 2018 - pixiudgave Bevæg dig for livet - Fitness Indledning Bevæg dig for livet Fitness har udarbejdet en analyse på baggrund af medlemstal 2018 registreret i Centralt ForeningsRegister

Læs mere

TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE KVARTALSSTATISTIK OKTOBER 2014

TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE KVARTALSSTATISTIK OKTOBER 2014 TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE KVARTALSSTATISTIK OKTOBER 2014 Center for Familiepleje / Videnscenter for Familiepleje Socialforvaltningen, Københavns Kommune Forord Denne kvartalsstatistik

Læs mere

HAVETS MOTIONISTER En klub- og medlemsundersøgelse i Dansk Sejlunion

HAVETS MOTIONISTER En klub- og medlemsundersøgelse i Dansk Sejlunion HAVETS MOTIONISTER En klub- og medlemsundersøgelse i Dansk Sejlunion Af DIF Analyse v. Kasper Lund Kirkegaard HAVETS MOTIONISTER Baggrund for undersøgelsen Præsentation af de tre delnotater Hovedpointer

Læs mere

&' ( & &'& % ( & &'&'& ))! & &'&'" ( * &'&'+, ( $ &'" - ( "" &'"'&! ))! "" &'"'"! ( ". &'"'+,! ( "/

&' ( & &'& % ( & &'&'& ))! & &'&' ( * &'&'+, ( $ &' - (  &''&! ))!  &''! ( . &''+,! ( / " $ % &' ( & &'& % ( & &'&'& & &'&'" ( * &'&', ( $ &'" - ( "" &'"'& "" &'"'" ( ". &'"', ( "/ &' ( Pendleranalyserne gennemføres forud for fire surveys med henholdsvis beboere i bycentre, beboere i landdistrikter,

Læs mere

Ældre Sagen December 2017

Ældre Sagen December 2017 ÆLDRE I TAL 2017 Efterløn - 2016 Ældre Sagen December 2017 Ældre Sagen udarbejder en række analyser om ældre med hovedvægt på en talmæssig dokumentation. Hovedkilden er Danmarks Statistik, enten Statistikbanken

Læs mere

UDDANNELSE I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN

UDDANNELSE I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN UDDANNELSE I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN Analysegrundlaget er udarbejdet af Region Midtjylland April 2007 Uddannelse Uddannelsesniveauet i Region

Læs mere

Bilag 4 til rapporten Idræt i udsatte boligområder

Bilag 4 til rapporten Idræt i udsatte boligområder Bilag 4 til rapporten Idræt i udsatte boligområder Beboernes selvvurderede helbred Spørgeskemaerne til voksne beboere i de seks boligområder og skoleelever fra de skoler, som især har fra de samme boligområder,

Læs mere

Indlæggelsestid og genindlæggelser

Indlæggelsestid og genindlæggelser Kapitel 6 57 Indlæggelsestid og genindlæggelser Den gennemsnitlige indlæggelsestid benyttes ofte som et resultatmål for sygehusbehandling, idet det opfattes som positivt, at den tid, hvor patienterne er

Læs mere

Spor 1: Flere fægtere - mere end 2000 medlemmer i 2021

Spor 1: Flere fægtere - mere end 2000 medlemmer i 2021 INDSTILLING VALG AF STRATEGISK SPOR FOR DANSK FÆGTE-FORBUND De strategiske spor er baseret på forbundsanalysen, SUMO-analysen, drøftelser på miniseminar, bestyrelsesmøder og klubinvolveringsmøder. Overordnet

Læs mere

Lægemidler mod psykoser Solgte mængder og personer i behandling

Lægemidler mod psykoser Solgte mængder og personer i behandling Danmarks Apotekerforening Analyse 28. januar 15 Borgere i Syddanmark og Region Sjælland får oftest midler mod psykoser Der er store forskelle i forbruget af lægemidler mod psykoser mellem landsdelene.

Læs mere

Vejledning - Centralt ForeningsRegister

Vejledning - Centralt ForeningsRegister Vejledning - Centralt ForeningsRegister A) FORENINGER For at være en del af CFR skal foreningerne opfylde alle nedenstående kriterier: Have formuleret et (idrætsligt)formål med foreningsdannelsen, som

Læs mere

DANSK FLYGTNINGEHJÆLP

DANSK FLYGTNINGEHJÆLP DANSK FLYGTNINGEHJÆLP KURSISTUNDERSØGELSE 2015 RESULTATER OG ANBEFALINGER KURSISTUNDERSØGELSE 2015 INDHOLD - Svarprocent - Hvem har svaret? - Resultater for udvalgte nøgleindikatorer; overordnet tilfredshed,

Læs mere

DET MELLEMKOMMUNALE ÆLDREOMRÅDE

DET MELLEMKOMMUNALE ÆLDREOMRÅDE DET MELLEMKOMMUNALE ÆLDREOMRÅDE Juliopfølgning Mellemkommunale betalinger på ældreområdet er sammensat af kommunens indtægter vedr. borgere fra andre kommuner som opholder sig i Hjørring Kommune, og udgifter

Læs mere

Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer/-setup i Aarhus (SATE-Analyse)

Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer/-setup i Aarhus (SATE-Analyse) Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer/-setup i Aarhus (SATE-Analyse) De nedenstående informationer skal udfyldes korrekt og fyldestgørende, for derigennem at indberette relevante oplysninger. Disse

Læs mere

Dansk Atletik Forbund Foreningsundersøgelse

Dansk Atletik Forbund Foreningsundersøgelse Dansk Atletik Forbund Foreningsundersøgelse 2014 7 Indhold Besvarelserne... 3 Svarprocent... 3 Organisering... 4 Hvilke andre organisationer er foreningerne medlem af udover DAF?... 4 Hvad var foreningens

Læs mere

Resultatet af den kommunale test i matematik

Resultatet af den kommunale test i matematik Resultatet af den kommunale test i matematik Egedal Kommune 2012 Udarbejdet af Merete Hersløv Brodersen Pædagogisk medarbejder i matematik Indholdsfortegnelse: Indledning... 3 Resultaterne for hele Egedal

Læs mere

Turismen i Nordjylland Udvikling i kommunale og regionale overnatninger. Nordjysk turisme i tal. Overnatninger

Turismen i Nordjylland Udvikling i kommunale og regionale overnatninger. Nordjysk turisme i tal. Overnatninger Turismen i 2008 2016 - Udvikling i kommunale og regionale overnatninger Nordjysk turisme i tal Overnatninger 2008 2016 Visit Udarbejdet af: Visit April 2017 Adresse: Visit Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg

Læs mere

Indledning... 2. 1. Befolkningssammensætning fordelt på alder... 3. 2. Befolkningstilvækst... 6. 3. Flyttemønstre... 7

Indledning... 2. 1. Befolkningssammensætning fordelt på alder... 3. 2. Befolkningstilvækst... 6. 3. Flyttemønstre... 7 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 1. Befolkningssammensætning fordelt på alder... 3 2. Befolkningstilvækst... 6 3. Flyttemønstre... 7 4. Befolkningsfremskrivning fordelt på aldersgrupper... 10 5. Forskellige

Læs mere

KLUBUDVIKLING. Nøglen til varig succes

KLUBUDVIKLING. Nøglen til varig succes Seniorkonference Program Velkomst og præsentation af dagens program Præsentation af første emne: Klubudvikling Oplæg om klubudvikling: Klubudvikling Nøglen til succes ved Thomas Bøgh Debat Præsentation

Læs mere

JTU s Bestyrelsesberetning. Generalforsamling 8. marts 2017

JTU s Bestyrelsesberetning. Generalforsamling 8. marts 2017 JTU s Bestyrelsesberetning Generalforsamling 8. marts 2017 DISPOSITION JTU s aktiviteter i 2016 Medlemsudvikling JTU s bestyrelse og organisering Klubmøder JTU ind i tennislandskabet JTU & DTF Bevæg dig

Læs mere

Sådan får din forening fat i flere frivillige

Sådan får din forening fat i flere frivillige Sådan får din forening fat i flere frivillige Foreninger på forkant Vejen, 2. juni Trygve Buch Laub trygve.laub@idan.dk Frivillighedsundersøgelsen Spørgeskemaundersøgelse i efteråret 2010 Svar fra 5203

Læs mere

Velkommen til Badmintonforum 2019 i Vejle VORES SPORT VORES DAG

Velkommen til Badmintonforum 2019 i Vejle VORES SPORT VORES DAG Velkommen til Badmintonforum 2019 i Vejle VORES SPORT VORES DAG Program for netværksmøde for store klubber Hvad går godt i din klub - succeshistorier blandt deltagerne. Hvem er vi? Har din klub en tydelig

Læs mere

Børn og folkekirkemedlemskab

Børn og folkekirkemedlemskab Børn og folkekirkemedlemskab Aalborg Stift 2015 Rapport om børn og folkekirkemedlemskab Oktober 2015 Aalborg Stifts provstier: Budolfi provsti Aalborg Nordre provsti Aalborg Vestre provsti Aalborg Østre

Læs mere

Når skabelonen er udfyldt skal den uploades i forbundets grupperum med følgende navn: Specialforbundets navn Indstilling af strategiaftale.

Når skabelonen er udfyldt skal den uploades i forbundets grupperum med følgende navn: Specialforbundets navn Indstilling af strategiaftale. INDSTILLING AF STRATEGIAFTALE FOR DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND (DAFF) Den strategiske aftale er baseret på forbundsanalyse, SUMO analyse og de godkendte strategiske spor. For hvert strategiske spor

Læs mere

Til kamp om Årets Jyske Fodboldkommune

Til kamp om Årets Jyske Fodboldkommune Til kamp om Årets Jyske Fodboldkommune Kommunalvalget står for døren, og i den forbindelse har DBU Jylland inviteret de jyske kommuner til stævne og kårer Årets Jyske Fodboldkommune. Dommerne er de jyske

Læs mere

Lægepopulationen og lægepraksispopulationen

Lægepopulationen og lægepraksispopulationen PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION April 2012 Lægepopulationen og lægepraksispopulationen 1977-2012 Nøgletal fra medlemsregisteret (Populationspyramide - 1993 og 2012) Resume Denne statistik vedrører den

Læs mere

Hovedresultater af DREAMs befolkningsfremskrivning

Hovedresultater af DREAMs befolkningsfremskrivning Hovedresultater af DREAMs 26- befolkningsfremskrivning 3. juni 26 Marianne Frank Hansen & Lars Haagen Pedersen Udviklingen i den samlede befolkning Danmarks befolkning er vokset fra 2,4 mio. personer i

Læs mere

Distrikt Sønderjylland

Distrikt Sønderjylland Distrikt Sønderjylland 31. oktober 2016 2 Emner DRF 100 år Ambition 2022 DRF ny kontingentstruktur Ændring af repræsentantskabsmøder 100 ÅR I 2017 100 års jubilæumsportal 100aar.rideforbund.dk DRF 100

Læs mere

Arbejdsskadestyrelsen udarbejder årligt en statistisk opgørelse af Center for Private Erstatningssagers produktion og resultater.

Arbejdsskadestyrelsen udarbejder årligt en statistisk opgørelse af Center for Private Erstatningssagers produktion og resultater. Private erstatningssager 2014 Forord Arbejdsskadestyrelsens Center for Private Erstatningssager er en uvildig myndighed, som laver vejledende udtalelser på anmodning fra eksterne parter. Udtalelserne er

Læs mere

Analyse: Udviklingen i tilgang til sygedagpenge

Analyse: Udviklingen i tilgang til sygedagpenge Analyse: Udviklingen i tilgang til sygedagpenge Maj 218 1. Indledning og sammenfatning I efteråret 216 viste en opfølgning på reformen af sygedagpenge fra 214, at udgifterne til sygedagpenge var højere

Læs mere

Resultater/effekt af sporet november 2017

Resultater/effekt af sporet november 2017 STRATEGIAFTALE FOR DEN DANSKE BILLARD UNION 27. NOVEMBER 2017 Den strategiske aftale er baseret på forbundsanalyse, SUMO analyse og de godkendte strategiske spor. Strategiaftale 1-2017 Hvilket strategisk

Læs mere

Bryder børnene den sociale arv og får en ungdomsuddannelse?

Bryder børnene den sociale arv og får en ungdomsuddannelse? Bryder børnene den sociale arv og får en ungdomsuddannelse? Af Nadja Hedegaard Andersen, NCA@kl.dk Side 1 af 12 Formålet med dette analysenotat er at belyse udviklingen i andelen af unge 25-årige, der

Læs mere

AABENRAA KOMMUNE HAL 3 PROJEKT. Driftsmodeller for et idræts- og kulturcenter. Ejerskab og omfang Aktivitetsopgaver Driftsopgaver / fordeling Modeller

AABENRAA KOMMUNE HAL 3 PROJEKT. Driftsmodeller for et idræts- og kulturcenter. Ejerskab og omfang Aktivitetsopgaver Driftsopgaver / fordeling Modeller AABENRAA KOMMUNE HAL 3 PROJEKT KLUBBER Driftsmodeller for et idræts- og kulturcenter VIRKSOM- HEDER Ejerskab og omfang Aktivitetsopgaver Driftsopgaver / fordeling Modeller BORGERE INSTITU- TIONER 22-01-2013

Læs mere

Favrskov kommune. Underskud. Overskud Udlignet Mellem +/- 5% Udligning for Driftsherre. Udligning for Driftsherre. Udligning iht.

Favrskov kommune. Underskud. Overskud Udlignet Mellem +/- 5% Udligning for Driftsherre. Udligning for Driftsherre. Udligning iht. Bilag 1 3 Favrskov kommune 25 2 15 1 5 4,5 4 3,5 3 2,5 2 1,5 1,5 Hedensted kommune Herning Kommune 1 9 8 7 6 5 4 3 2 1 4 35 3 25 2 15 1 5 Holstebro kommune 16 14 12 1 8 6 4 2 Horsens kommune 3 Ikast-Brande

Læs mere

Statistisk oversigt Spørgeskema resultater

Statistisk oversigt Spørgeskema resultater Statistisk oversigt Spørgeskema resultater 1 Vi har lavet to forskellige spørgeskemaer. Et spørgeskema til Biibo.dks eksisterende brugere, hvor vi fik lov til at bruge Biibo.dks brugerdatabase og et til

Læs mere

Kvartalsstatistik nr

Kvartalsstatistik nr Kvartalsstatistik nr. 1 2017 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene indeholder

Læs mere

NOTAT VEDR. ESTIMAT PÅ VÆRDIEN AF DET FRIVILLIGE ARBEJDE I

NOTAT VEDR. ESTIMAT PÅ VÆRDIEN AF DET FRIVILLIGE ARBEJDE I DIF Den 22. januar 2013 NOTAT VEDR. ESTIMAT PÅ VÆRDIEN AF DET FRIVILLIGE ARBEJDE I DIF Til: DIF Udvikling og Sekretariatet CC: Hans Bay Fra: Team Analyse v. Michael Fester og Kasper Lund Kirkegaard Vedr.:

Læs mere

OVERORDNET VURDERING AF LEDIGHEDEN

OVERORDNET VURDERING AF LEDIGHEDEN Beskæftigelsesregion Midtjylland De nye ledighedstal for september Færre ledige i Midtjylland end for et år siden, men flere i aktivering OVERORDNET VURDERING AF LEDIGHEDEN Antal ledige faldt med 1749

Læs mere

Tabel 2.1. Sikkerhedsrepræsentanter og beskæftigede på organisation

Tabel 2.1. Sikkerhedsrepræsentanter og beskæftigede på organisation 2. HVEM ER SIKKERHEDSREPRÆSENTAN- TERNE I dette afsnit gives en kort beskrivelse af de sikkerhedsrepræsentanter, der har deltaget i FTF s undersøgelse af sikkerhedsorganisationen. Der beskrives en række

Læs mere

Procesindustrien Marts Beskæftigelse og rekruttering på det procesindustrielle område

Procesindustrien Marts Beskæftigelse og rekruttering på det procesindustrielle område Procesindustrien Marts 2008 Beskæftigelse og rekruttering på det procesindustrielle område Krisen har ændret billedet......nu handler det om at ruste sig til fremtiden I lyset af den aktuelle økonomiske

Læs mere

SQUASH MEDLEMSUNDERSØGELSE

SQUASH MEDLEMSUNDERSØGELSE NOTAT 14. AUGUST 2018 SQUASH MEDLEMSUNDERSØGELSE DIF Analyse, Mie Dupont Bruun og Michael Fester 1. INDLEDNING Dette notat er en afrapportering af en spørgeskemaundersøgelse, foretaget for at undersøge

Læs mere

Loft over kontanthjælp kan gå ud over mange enlige forsørgeres livskvalitet

Loft over kontanthjælp kan gå ud over mange enlige forsørgeres livskvalitet Kontanthjælpsloft Loft over kontanthjælp kan gå ud over mange enlige forsørgeres livskvalitet En ny kortlægning af danskernes livskvalitet viser, at kontanthjælpsmodtagere er mindre tilfredse med deres

Læs mere

Fremtidens frivillige foreningsliv i idrætten

Fremtidens frivillige foreningsliv i idrætten Fremtidens frivillige foreningsliv i idrætten DIF-konference Det frivillige initiativ 23. januar 2012 Trygve Buch Laub Analytiker trygve.laub@idan.dk Januar 2012 Status: Frivilligheden i dag DIF er Danmarks

Læs mere

Medlemsmøde 20. Oktober 2015

Medlemsmøde 20. Oktober 2015 Medlemsmøde 20. Oktober 2015 Velkomst & Dagsorden Velkomst & Orientering v/michael Svendsen Medlemstal & kategorier samt MGP status Økonomi pr. 30.09 og forecast årsregnskab Tidsbestilling & turntider

Læs mere

FORSLAG TIL NY STRUKTUR. af Unionsstyrelsen (14. februar 2017)

FORSLAG TIL NY STRUKTUR. af Unionsstyrelsen (14. februar 2017) FORSLAG TIL NY STRUKTUR af Unionsstyrelsen (14. februar 2017) ORGANISATION 2017 Repræsentantskabs møde Unionsstyrelsen Aktiviteter Uddannelse og Udvikling Foreninger og Forbund Sekretariat Talent og elite

Læs mere

BEFOLKNINGENS HOLDNING TIL MATCHFIXING

BEFOLKNINGENS HOLDNING TIL MATCHFIXING NOTAT 1. NOVEMBER 2013 DIF UDVIKLING, TEAM ANALYSE BEFOLKNINGENS HOLDNING TIL MATCHFIXING Fra: Kasper Lund Kirkegaard og Michael Fester, Team Analyse I forbindelse med DIF s vedtagelse af et regelsæt gældende

Læs mere

Dansk Atletik Forbunds Foreningsundersøgelse 2016

Dansk Atletik Forbunds Foreningsundersøgelse 2016 Dansk Atletik Forbunds Foreningsundersøgelse 2016 1 Indhold Besvarelserne... 3 Dansk Atletik Forbunds foreningsundersøgelse... 4 Hvilke andre organisationer er foreningerne medlem af udover DAF?... 4 Hvad

Læs mere

Hjemmehjælp til ældre

Hjemmehjælp til ældre ÆLDRE I TAL 2016 Hjemmehjælp til ældre Ældre Sagen Juli 2016 Ældre Sagen udarbejder en række analyser om ældre med hovedvægt på en talmæssig dokumentation. Hovedkilden er Danmarks Statistik, enten Statistikbanken

Læs mere

Resultater/effekt af sporet

Resultater/effekt af sporet INDSTILLING AF STRATEGIAFTALE FOR DANSK STYRKELØFT FORBUND Den strategiske aftale er baseret på forbundsanalyse, SUMO analyse og de godkendte strategiske spor. For hvert strategisk spor skal felterne udfyldes.

Læs mere

Fremtidens frivillige foreningsliv i idrætten

Fremtidens frivillige foreningsliv i idrætten Fremtidens frivillige foreningsliv i idrætten Klublederseminar, Danmarks Motor Union, 2. november 2012 Trygve Buch Laub Analytiker trygve.laub@idan.dk Frivillighedsundersøgelsen Spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

SkoleKom brugerfeedback 2012

SkoleKom brugerfeedback 2012 SkoleKom brugerfeedback 2012 Resultat af spørgeskemaundersøgelse blandt medarbejdere i grundskolen September 2012 Indhold 1 SkoleKom-facts... 3 2 Brugerundersøgelsens omfang... 5 1 Resume... 6 2 Brugernes

Læs mere

Færre udnytter muligheden for at gå på efterløn Målt i forhold til alle, der har mulighed for at gå på efterløn, er udnyttelsesgraden faldet.

Færre udnytter muligheden for at gå på efterløn Målt i forhold til alle, der har mulighed for at gå på efterløn, er udnyttelsesgraden faldet. Ældre Sagen september 213 Efterlønsmodtagere Antallet af efterlønsmodtagere falder Fra 27 til 212 er antallet af fuldtids-efterlønsmodtagere 1 faldet fra 138.11 til 13.272 personer svarende til et fald

Læs mere

Inklusionsundersøgelse 2018

Inklusionsundersøgelse 2018 Inklusionsundersøgelse 2018 1 Inklusionsundersøgelsen 2018 Inklusion er en stor udfordring for folkeskolen i Randers Kommune. Kommunens skoler og elever er i en situation, hvor man fra politisk hold ønsker

Læs mere

Arbejdsløsheden stiger overalt Jylland hårdest ramt

Arbejdsløsheden stiger overalt Jylland hårdest ramt 22. marts 2009 Jeppe Druedahl og Chefanalytiker Frederik I. Pedersen Kontakt Direktør Lars Andersen Direkte tlf. 33 55 77 17 eller 40 25 18 34 Arbejdsløsheden stiger overalt Jylland hårdest ramt Arbejdsmarkedet

Læs mere

Hvad kan der søges til?

Hvad kan der søges til? Hvad kan der søges til? DIF og DGI s foreningspulje kan søges af alle frivillige idrætsforeninger. Formålet med DIF og DGI s foreningspulje er at støtte hverdagens fællesskaber i idrætsforeningerne. Slutbrugerne

Læs mere

Iværksætter- statistik

Iværksætter- statistik Iværksætter- statistik 2010 Regionshuset Viborg Regional Udvikling Iværksætteri Indhold Nye virksomheder...2 Etableringsrate...4 Nye virksomheder med ansatte og eksport...5 Nye virksomheders aktivitet...7

Læs mere

A) Medlemsadgang til tennisbanerne

A) Medlemsadgang til tennisbanerne Kære sponsor eller kommende sponsor i tennisklubben - Et tilbud du næsten ikke kan sige nej til! VIL DU SELV SPILLE TENNIS ELLER TILBYDE DINE ANSATTE AT SPILLE TENNIS GRATIS? Har du selv, din familie eller

Læs mere

Udfordringer for lokalsamfund og foreningslivet i Varde Kommune

Udfordringer for lokalsamfund og foreningslivet i Varde Kommune Udfordringer for lokalsamfund og foreningslivet i Varde Kommune Indledning og formål I RealDania og Mandag Morgens store fremtidsscenarium for Danmark - Der bli`r et yndigt land 2050 - beskrives fremtiden

Læs mere

Surveyundersøgelse af danske kiropraktorpatienter

Surveyundersøgelse af danske kiropraktorpatienter Surveyundersøgelse af danske kiropraktorpatienter Foto: Uffe Johansen Dansk Kiropraktor Forening København 2013 Indhold 1 Baggrund for undersøgelsen.. 2 2 Indkomstniveau. 3 Kiropraktorpatienters årlige

Læs mere

Evaluering af Materielgården Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal Kommune

Evaluering af Materielgården Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal Kommune Evaluering af Materielgården 2016 Analyse gennemført blandt et repræsentativt udsnit af borgerne i Egedal Kommune 1 Indhold 1. Metode 2. Konklusion 3. Snerydning, saltning og asfalt 4. Fejning, bekæmpelse

Læs mere

Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus Efterår 2012

Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus Efterår 2012 Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus 2012 Februar 2013 Karin Løntoft Degn-Andersen 1 1. Indholdsfortegnelse 2. INDLEDNING... 3 3.

Læs mere

Solidaritet, risikovillighed og partnerskønhed

Solidaritet, risikovillighed og partnerskønhed Rockwool Fondens Forskningsenhed Arbejdspapir 36 Solidaritet, risikovillighed og partnerskønhed Jens Bonke København 1 Solidaritet, risikovillighed og partnerskønhed Arbejdspapir 36 Udgivet af: Rockwool

Læs mere

FINANSSEKTORENS KUNDEBENCHMARK RAPPORT FOR SPAREKASSEN BALLING PRIVATKUNDER. Udarbejdet af Dataminds for Finanssektorens Uddannelsescenter

FINANSSEKTORENS KUNDEBENCHMARK RAPPORT FOR SPAREKASSEN BALLING PRIVATKUNDER. Udarbejdet af Dataminds for Finanssektorens Uddannelsescenter FINANSSEKTORENS KUNDEBENCHMARK RAPPORT FOR SPAREKASSEN BALLING PRIVATKUNDER 19 Udarbejdet af Dataminds for Finanssektorens Uddannelsescenter INTRODUKTION FAKTA OM UNDERSØGELSEN Finanssektorens KundeBenchmark

Læs mere

Markedsanalyse. Danskerne er stadig storforbrugere af naturen. 15. juni 2016

Markedsanalyse. Danskerne er stadig storforbrugere af naturen. 15. juni 2016 Markedsanalyse 15. juni 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskerne er stadig storforbrugere af naturen Hvad er danskernes holdning til

Læs mere

Hvordan rekrutteres frivillige med etnisk minoritetsbaggrund til foreningerne? Høje Taastrup Kommune

Hvordan rekrutteres frivillige med etnisk minoritetsbaggrund til foreningerne? Høje Taastrup Kommune Hvordan rekrutteres frivillige med etnisk minoritetsbaggrund til foreningerne? Høje Taastrup Kommune IDAN Idrættens største udfordringer III 4. september 2013 Om Høje-Taastrup Kommune 48.000 borgere en

Læs mere

Frivillighedsstrategi - DGI Midtjylland

Frivillighedsstrategi - DGI Midtjylland Frivillighedsstrategi - DGI Midtjylland DGI Midtjylland søger med denne strategi, at anvise en vej i hele organisationen i forhold til rekruttering og fastholdelse af frivillige. Strategien giver bud på,

Læs mere