Nr. Resume af indhold Administrationens vurdering Forslag til høringssvar

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nr. Resume af indhold Administrationens vurdering Forslag til høringssvar"

Transkript

1 Notat Sagsnr.: 2016/ Dato: 26. september 2016 Titel: Adm. kommentar til de otte punkter i Trafikplan 2016 Sagsbehandler: Jørgen Krog, Planlægger Nr. Resume af indhold Administrationens vurdering Forslag til høringssvar 1 Det strategiske net tidligere pendlernettet er grundnettet i Moviaområdet, som sikrer nogle faste rammer og standarder for de vigtigste linjer. I Halsnæs Kommune er Frederiksværkbanen og linje 320R del af nettet. Der foreslås ingen større ændringer før fra 2019, hvor Metro Cityringen forventes at åbne. På det tidspunkt foreslås (i samarbejde med Københavns og Frederiksberg Kommuner der betaler for en del af de involverede A-linjer) en radikal ændring af linjenettet, så linjerne fungerer som tilbringerlinjer til Cityringen og mange passagerer derfor tvinges til at skifte. Cityringens åbning ventes at føre til et markant passagerfald for buslinjerne. Ved at tilpasse nettet som foreslået forventer man at kunne fastholde flest muligt af de nuværende kunder og tiltrække nye. 2 Et effektivt bus- og lokalbanesystem. Den i 2013 forventede stigning i passagertallet på buslinjerne er ikke sket, fordi en række forhold har udviklet sig anderledes end forventet især, at banetrafikken har taget hovedparten af passagerstigningen. Der arbejdes fremadrettet med at gøre busnettet mere effektivt noget der dog er nemmest i de tættere befolkede byområder og vanskeligere på De foreslåede ændringer i nettet i København vil kunne medføre øget omstigning, idet man tvinges til at stige om fra mange buslinjer til Cityringen. Da de fleste rejsende fra Halsnæs Kommune kommer til København med tog, vurderes konsekvensen til at være meget begrænset. Halsnæs Kommune bør arbejde for, at standarderne i det strategiske net udbygges, så der som udgangspunkt er halvtimedrift også aften og weekends og natdrift efter fredage og lørdage. Det vurderes ikke, at disse tiltag har nogen særlig betydning for Halsnæs Kommune. Generelt er passagertallet på buslinjerne steget i de nordligste kommuner men der har bussen også forholdsmæssig større betydning ved nye tiltag, da der ikke er så mange baner og ikke sker nyanlæg på denne front. Halsnæs Kommune har mulighed for løbende at De foreslåede ændringer i København tages til efterretning, idet det påpeges at flere omstigninger ved at tvinge buspassagerer ned i Cityringen gør rejseoplevelsen dårligere Det foreslås, at der arbejdes hen mod, at Lokalbanerne og alle R-linjer får halvtimedrift aften og weekends samt natdrift efter fredage og lørdage for derigennem at styrke det strategiske net i alle dele af regionen. Punktet foreslås taget til efterretning. Vi bør dog pege på, at Movia også skal arbejde for tiltag indenfor produktudvikling og effektivisering af lokale buslinjer og ikke kun de store linjer i de tættere byområder.

2 landet. Målet er at fastholde antal passagerer pr. bustime. Det er også målet, at tilskuddet pr. påstiger skal forblive på nuværende niveau frem mod Mere tilfredse passagerer. Målsætningen er, at 95% af kunderne skal være tilfredse eller meget tilfredse, mens 25 % skal være meget tilfredse i Det er stort set som i dag lidt flere meget tilfredse. Der måles årligt. Der fastsættes tre undermål: - Overholdelse af køreplanen (som i 2015) - Fastholdelse af 2015 rejsetiderne - Forhold ved stoppestederne skal være 2 procentpoint over 2015-niveau. Der nævnes en lang række instrumenter til at styrke tilfredsheden se nærmere i høringsmaterialet. 4 Klimavenlig busdrift. Movia har gennem de senere år arbejdet med, at forbedre klimaet gennem mindre udledninger af CO2, NOx og partikler. Hovedparten er opnået ved de stadigt stigende EU-krav til dieselmotorer, men Movia ønsker at gå endnu længere. Movia opstillede to scenarier et nulscenarie, hvor nuværende omkostningsniveau fastholdtes og alle forbedringer blev drevet af lovkrav og markedets følge sine egne buslinjer og søge at optimere dem, som det netop er søgt med det nye busnet, der går i drift fra december i år. For Movia fylder konsekvenserne af Cityringens åbning meget, da den trafikvolumen, der kan flyttes væk fra busserne, er stor og derfor har stor betydning for busnettets fremtid. Overholdelse af køreplan og rejsetider er ikke så hårdt presset i Halsnæs, som de er længere inde mod København. Der kan dog på visse strækninger i dag opleves problemer på grund af den stadige trafikstigning. Halsnæs Kommune kan i samarbejde med Vejdirektoratet lave tiltag til at forbedre trafikforholdene disse vil også smitte af på bustrafikken. Det vurderes ikke, at der i dag er behov for større tiltag specifikt rettet mod busfremkommelighed. Omlægningen af stationspladsen i Frederiksværk, som går i gang i 2017, vil forbedre rejsetiden for buslinjerne i Frederiksværk og skabe bedre omstigningsforhold. Vedr. stoppestedsforhold se også nr. 8. For Halsnæs Kommune betyder miljøtiltagene for udledning lokalt ikke det samme som i København, hvor udledningen fra busserne udgør en langt større andel af den samlede udledning, og hvor belastningen totalt set er langt større. Udledningen fra busserne i Halsnæs Kommune bidrager dog naturligvis også til den samlede udledning, når man ser det regionalt og nationalt. En reduktion af den oplevede støj som anbefalet vil Punktet foreslås taget til efterretning. Punktet foreslås taget til efterretning, idet det tilføjes, at vi ikke som udgangspunkt ønsker at betale væsentligt mere for at nå et fossilfrit scenarie i 2030.

3 egen udvikling. For at have et mere ambitiøst scenarie er også opstillet et fossilfrit scenarie, hvor al brug af traditionel diesel, naturgas, kul og olie udfases frem mod Movia anbefaler, at der arbejdes videre mod fossilfri bustrafik fra 2030 (fjernelse af CO2 udledning), en reduktion af NOx udledningen med 97 % og af partikler med 85 %. Movia anbefaler desuden, at den oplevede indvendige støj reduceres med 15% og den udvendige med 25%. Movia vurderer, at en overgang til fossilfri drift i 2030 vil medføre en merudgift, der for Halsnæs Kommune vurderes at være på kroner årligt. 5 Movias mobilitetsløsninger. De forskellige mobilitetsløsninger gennemgås kort løsninger som ofte kombinerer forskellige transportformer ikke kun kollektiv trafik. Pendlertjek giver overblik over en konkret rejses tid, pris, CO2 udledning go kalorieforbrænding ved forskellige transportformer eller kombinationer. Guide til cykelparkering ved stoppesteder og terminaler. En god del af passagererne kombinerer cykel- og busture. Der er efterspørgsel efter god blive opfattet som en stor reduktion, der sammen med en udfasning af fossile brændstoffer vil gøre den samlede oplevelse af busserne bedre. Det vil også betyde, at busserne lettere vil kunne køre steder, hvor der er mange mennesker uden, at de opleves ildelugtende og støjende. Den forventede udgift er behæftet med en stor usikkerhed, da det må forventes, at en generel overgang til fossilfri busdrift vil medføre en reduktion i anskaffelsespris på de bustyper, der kan det. Da mange store byer (Paris, Stockholm, Oslo med flere) arbejder i denne retning eller har besluttet det, så må det forventes, at udgiften i 2030 bliver mindre end de vurderede kr. De nuværende busser, som kører i Halsnæs Kommune er fra Kontrakten løber til 2020 og kan forlænges med seks år yderligere altså til 2026, hvis Nobina overholder kravene om kvalitet m.m. Dermed vil en udskiftning af busserne på vores buslinjer først blive aktuelt så tæt på 2030, at det må forventes, at den fossilfrie teknologi til den tid massefremstilles og priserne dermed vil blive lavere. Specielt løsninger, der kombinerer forskellige transportformer, kan have interesse for Halsnæs Kommune, da de almindelige Movia-ruter ikke kører så hyppigt, at de altid er lige attraktive. Når man selv kan sammensætte en løsningspallette, kan det føre til, at busserne stadig er en af de transportformer, der bruges og ikke sorteres fra. Flextur er et rigtigt godt produkt. Flere kommuner har dog oplevet, at succesen er blevet for stor og dermed, at udgifterne vokser år efter år. Der arbejdes med forskellige modeller, hvor man kan Punktet tages til efterretning, idet Halsnæs Kommune både vil have løbende fokus på udviklingen af Flextur i kommunen og se på, om Kommunebus kan være et interessant produkt at arbejde med.

4 cykelparkering ved stoppesteder i det strategiske net. Der arbejdes med et nyt koncept, hvor man kan sammensætte en rejsepakke med et forskelligt antal Moviabilletter, adgang til delebil, taxature og flexture på en måned for at klare både de faste daglige gøremål og også de ugentlige og månedlige. Flextur og Den samlede rejse. Flextur er allerede et kendt produkt. I Den samlede rejse bliver Flextur nu et ligeværdigt kollektivt trafikprodukt, du kan kombinere via rejseplanen og betale samlet for med rejsekortet. Kommunebus er et ret nyt produkt, hvor Movia står for udbud, kontrakt og afregning med vognmand for forskellige kommunale kørselsopgaver som skolebus, ældrekørsel med mere. Kommunen planlægger stadig kørslen direkte med vognmanden som hidtil. Fordelen ligger i, at Movia kan lave et større udbud evt. kombineret med almindelig Moviakørsel. Desuden kan busserne bruges fleksibelt, så en mindre bus, der kører ældrekørsel i dagtimerne kan køre rutekørsel om aftenen i stedet for at køre med de store rutebusser. 6 +Way og BRT. Disse to trafikkoncepter egner sig primært til linjer med hyppig kørsel i områder, hvor bussernes fremkommelighed er vanskelig på grund af megen trafik. Da de involverer en vis grad af faste anlæg kan de være med til at understøtte byudviklingen dog ikke i samme omfang som en letbane. drosle forbruget ned, så kunderne ikke for let fristes til at vælge en Flextur i stedet for en almindelig bus- eller togtur men uden at det bliver uattraktivt for andre brugere. I Halsnæs Kommune følger vi løbende udviklingen, så der udgifterne ikke pludselig løber løbsk. Kommunebus-produktet virker spændende især for mindre kommuner, hvor der kan indtænkes en større grad af fleksibel brug af busser og chauffører. Dog kan det være interessant at afvente erfaringer fra indførsel i større skala andre steder. De første få erfaringer tyder dog på, at produktet er godt. Dette punkt vurderes ikke at have nogen direkte interesse for Halsnæs Kommune. Udbygges nettet væsentligt i Københavnsområdet, vil nogle af de pendlere, der har brug for de buslinjer, kunne få en fordel heraf. Punktet tages til efterretning, men har ingen direkte interesse for Halsnæs Kommune. Der arbejdes konkret med sådanne projekter i København (linje 5A, der bliver til 5C); Roskilde og Køge. På længere sigt tænkes et mere sammenhængende net af +Way ruter i

5 storkøbenhavn, hvor dele af de nuværende A- og især S-linjer opgraderes. 7 Busdrift i tyndt befolkede områder. I tyndere befolkede områder er det generelt dyrere at opretholde en kollektiv trafikbetjening med et fornuftigt tilbud. Derfor skal man være opmærksom på at bruge de forskellige produkter, Movia tilbyder. Balancen skal findes mellem at sikre et kollektivt transporttilbud, der fastholder dynamikken i de lokale samfund, og mellem at satse på de linjer, der er relevante for flest muligt for at kunne opnå en god økonomi. Her kan Flextur, især gennem Den samlede rejse, der lanceres i 2017, være en god løsning. Movia anbefaler, at bussernes rolle som til- og frabringer til stationer og andre knudepunkter styrkes. Det er i pendlerne, at der er et potentiale for at hente nye rejsende. Det gælder såvel pendlere til arbejde som til skole/ uddannelse. 8 Terminaler og stoppesteder. Movia har gennem ændret lovgivning fået lov til at medfinansiere kollektive trafikanlæg. Movia ønsker især at rådgive omkring terminaler og andre faste anlæg, der styrker sammenhængen og infrastrukturen i den kollektive trafik. Movia kan således ikke støtte drift alene anlæg. I sammenhæng med det strategiske net, anbefaler Movia, at der også arbejdes med faste standarder for stoppestederne på linjerne i nettet afhængigt af det daglige antal påstigere. Movia har udarbejdet en oversigt over de stoppesteder, der ud fra den strategi mangler elementer som læskærme, Flextur har vist sig at være et godt produkt, der løser en lang række opgaver, hvor de almindelige Movia-busser ikke slår til. Flextur er dog bedst egnet til ture, der ikke køres dagligt, men f.eks. på ugebasis eller sjældnere. Det lokale busnet i Halsnæs Kommune egner sig ikke til R-standard eller lignende. Dertil har det for lokal betydning, og der er i forvejen to R-linjer på kryds og tværs af kommunen. Men der mangler et koncept til at markere de lokale linjer, så de i højere grad kan få sin egen identitet og blive opfattet som et kvalitetsprodukt og ikke bare et restprodukt, der blev til overs efter, at alle A-, C-, R- og S-linjer var skilt fra. Det nye busnet, som indføres i december i år, vil forhåbentlig kunne nå ud til lidt flere pendlere end det hidtidige. I de kommende år vil vi følge op på nettet og se, om der er behov for justeringer. I Halsnæs Kommune er der ikke umiddelbart så mange steder, hvor større mere strategiske investeringer kan komme på tale. Men en organiseret registrering af samtlige stoppesteder og deres serviceniveau ville være et skridt i retning af at etablere nogle kommunestandarder, som kunne knytte sig op af de af Movia foreslåede standarder. Det fælles rammeudbud af stoppestedsudstyr følges, og det overvejes i, hvilket omfang det kan være relevant at tilslutte sig dette. Det vil kræve en nærmere vurdering af de enkelte Punktet tages til efterretning med en kommentar om, at Movia skal øge indsatsen for at gøre et koncept ud af Lokalbussen eller L-linjerne med en markant egen identitet. Punktet tages til efterretning, idet det hilses velkomment, at Movia kan indgå i medfinansiering af terminal- og stoppestedsanlæg i et vist omfang. Vi vil se nærmere på, om den fælles indkøbsmodel vil kunne være relevant at bruge for os. Vi vil også se nærmere på de endelige stoppestedsopgraderingsanbefalinger, men ikke følge dem, hvis vi med vores lokale erfaring kan se, at den anbefalede opgradering vil være værdiløs for brugerne.

6 realtidsinformation med mere. For Halsnæs Kommunes vedkommende drejer det sig om en investering i størrelsesordenen kroner. Det er frivilligt at følge anbefalingen, men den kan være med til at styrke det fælles net, som alle kommuner og regioner i princippet har vedtaget at fastholde som et grundnet. Movia vil forestå et fælles rammeudbud og rammeindkøb af stoppestedsudstyr til de ikkereklamefinansierede stoppesteder. Det kan give stordriftsfordele, ligesom Movia vil stå for alt vedr. kontrakter, opfølgning m.m. De enkelte kommuner vil kunne vælge udstyr fra et fælles bestillingskatalog og derved slippe for selv at udbyde opgaven. stoppesteder, som Movia foreslår opgraderingsarbejder på. Således er det formentlig hjemkørende elever i forbindelse med en afgang dagligt, der udløser, at et konkret stoppested foreslås opgraderet med realtidsinformation, men stoppestedet resten af dagen stort set ikke anvendes. Her skal investeringen naturligvis lægges, så den nok rammer mange brugere, men også gerne over hele dagen og måske folk, der i højere grad har brug for informationen i forhold til at nå skift til tog/ anden bus.

Kommuner og regioner i Movias område. 16. september Høringsbrev: Forslag til Trafikplan 2016 politisk høring

Kommuner og regioner i Movias område. 16. september Høringsbrev: Forslag til Trafikplan 2016 politisk høring Kommuner og regioner i Movias område Sagsnummer Sagsbehandler CST Direkte +45 36 13 18 83 Fax - cst@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 16. september 2016 Høringsbrev: Forslag til

Læs mere

Københavns Kommunes høringssvar om Trafikplan 2016

Københavns Kommunes høringssvar om Trafikplan 2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Overborgmesteren 16-11-2016 Sagsnr. 2016-0351802 Københavns Kommunes høringssvar om Trafikplan 2016 Dokumentnr. 2016-0351802-1 Københavns Kommune har d. 19. september modtaget Movias

Læs mere

movia 2 O SEP Kommuner og regioner i Movias område INDGÅET POLITISK SEKRETARIAT 16. september 2016

movia 2 O SEP Kommuner og regioner i Movias område INDGÅET POLITISK SEKRETARIAT 16. september 2016 movia Kommuner og regioner i Movias område Sagsnummer INDGÅET 2 O SEP. 2016 POLITISK SEKRETARIAT Sagsbehandler CST Direkte +45 36 13 18 83 Fax cst@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798

Læs mere

Trafikplan Ålborg Trafikdage d. 27. august 2013 Civilingeniør, Thomas Damkjær Petersen

Trafikplan Ålborg Trafikdage d. 27. august 2013 Civilingeniør, Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 Ålborg Trafikdage d. 27. august 2013 Civilingeniør, Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 47 politiske opdragsgivere 45 kommuner, fordelt på 2 Regioner 6(7) trafikalt sammenhængende områder

Læs mere

Trafikplan Trafikbestillerkonference den 13. juni 2013 Thomas Damkjær Petersen

Trafikplan Trafikbestillerkonference den 13. juni 2013 Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 Trafikbestillerkonference den 13. juni 2013 Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 47 politiske opdragsgivere 45 kommuner, fordelt på 2 Regioner 6(7) trafikalt sammenhængende områder Involvering

Læs mere

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018 Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018 Trafikplan 2016 - highlights Trafikplan 2016 indeholder bl.a.: Aftale om et nyt strategisk busnet - Nyt bynet

Læs mere

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter.

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter. Notat Til: Kommuner i Region Sjælland og Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. juli 2017 Trafikbestilling

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Dragør Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Dragør Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Dragør

Læs mere

At Trafikplan 2013 vedtages, og at målene for Movia i Trafikplan 2013 dermed er:

At Trafikplan 2013 vedtages, og at målene for Movia i Trafikplan 2013 dermed er: Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 24. oktober 2013 Mads Lund Larsen 06 Trafikplan 2013 endelig vedtagelse Indstilling: Administrationen indstiller, At Trafikplan 2013 vedtages, og at

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Glostrup Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Glostrup Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Glostrup

Læs mere

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Trafikbestillerkonference 21. juni 2018

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Trafikbestillerkonference 21. juni 2018 Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Trafikbestillerkonference 21. juni 2018 Trafikplan 2016 - highlights Trafikplan 2016 indeholder bl.a.: Aftale om et nyt strategisk busnet - Nyt bynet

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Ballerup Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Ballerup Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Ballerup

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Herlev Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Herlev Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Herlev

Læs mere

15.1 Fremtidens buskoncepter

15.1 Fremtidens buskoncepter Bestyrelsesmødet den 25. oktober 2012. Bilag 15.1 Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte 36 13 15 05 Fax - MLL@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 5. oktober 2012 15.1 Fremtidens buskoncepter

Læs mere

Transportanalyse, løsningsdel. Udvalgsmøde 30. november 2017

Transportanalyse, løsningsdel. Udvalgsmøde 30. november 2017 Transportanalyse, løsningsdel Udvalgsmøde 30. november 2017 Agenda Opsamling på hidtidig proces Busnettets struktur og økonomi i dag Analyse af den nuværende betjening Anbefalinger Løsningsforslag Fordele

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Tårnby Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Tårnby Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Tårnby

Læs mere

Godkendelse af høringssvar fra Aalborg Kommune til NT's Mobilitetsplan

Godkendelse af høringssvar fra Aalborg Kommune til NT's Mobilitetsplan Punkt 4. Godkendelse af høringssvar fra Aalborg Kommune til NT's Mobilitetsplan 2017-2020 2017-019031 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender høringssvar til

Læs mere

28. august 2012 Ålborg Trafikdage. Oprettelse af Pendlernet i Movias område

28. august 2012 Ålborg Trafikdage. Oprettelse af Pendlernet i Movias område 28. august 2012 Ålborg Trafikdage Oprettelse af Pendlernet i Movias område Baggrund Staten Mest vækst i kollektiv trafik Kommuner/regioner Mange ændringer siden 2007 Mest mulig trafik for pengene Stort

Læs mere

Movias seneste trafikplan er fra Der skal derfor foreligge en ny trafikplan for Movias område senest i 2013.

Movias seneste trafikplan er fra Der skal derfor foreligge en ny trafikplan for Movias område senest i 2013. Notat Til: Jeppe Gaard Kopi til: Thomas Damkjær Petersen, Carina Botoft Sagsnummer Sagsbehandler TDP Direkte 36 13 16 72 Fax 36 13 20 93 TDP@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 6.

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Hvidovre Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Hvidovre Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Hvidovre

Læs mere

Nyt kollektivt busnet og ny skolebuskørsel. Nyt kollektivt busnet (de gule busser)

Nyt kollektivt busnet og ny skolebuskørsel. Nyt kollektivt busnet (de gule busser) Nyt kollektivt busnet og ny skolebuskørsel Udgangspunktet har været at etablere et stærkere og mere brugervenligt busnet, som kører der, hvor der er flest passagerer i dag eller størst passagerpotentiale,

Læs mere

Regelmæssig og direkte

Regelmæssig og direkte Regelmæssig og direkte 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Brøndby Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Brøndby Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Brøndby

Læs mere

Trafikplan 2013 opfølgning Trafikbestiller konference 12. juni Områdechef Jeppe Gaard

Trafikplan 2013 opfølgning Trafikbestiller konference 12. juni Områdechef Jeppe Gaard Trafikplan 2013 opfølgning 2014 Trafikbestiller konference 12. juni 2014. Områdechef Jeppe Gaard Workshop deltagere opdelt på 7 områder (6 workshops) Område Deltagere fra kommunerne Antal kommuner Antal

Læs mere

Trafikbestilling arbejdsprogram for Region Hovedstaden og Kommuner

Trafikbestilling arbejdsprogram for Region Hovedstaden og Kommuner Notat Til: Kommuner i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. juli

Læs mere

Københavns Ældreråds høringssvar af forslag til nyt lokalt busnet

Københavns Ældreråds høringssvar af forslag til nyt lokalt busnet Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Københavns Ældreråds høringssvar af forslag til nyt lokalt busnet Københavns Ældreråd takker for høring modtaget den 5. januar 2018 af forslag til nyt lokalt

Læs mere

Trafikplan 2016 kort fortalt

Trafikplan 2016 kort fortalt Trafikplan 2016 kort fortalt Forord Mobilitet er vigtig for hele samfundet. Den er en forudsætning for økonomisk vækst, for en effektiv offentlig sektor og for, at vi alle har bevægelsesfriheden til at

Læs mere

Baggrund. Opgradering af linje 229E og 239 til R-net linje. Notat. Til: Kopi til: 15. februar 2010

Baggrund. Opgradering af linje 229E og 239 til R-net linje. Notat. Til: Kopi til: 15. februar 2010 Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SJ Direkte 36 13 17 10 Fax SJ@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. februar 2010 Notat vedrørende omlægning af bustrafikken i Hornsherred

Læs mere

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Notat Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Projektbeskrivelse for forprojekt på Flintholm Station. Ansøgning til fremkommelighedspuljen. Projekttitel Bynet 2018 - "forprojekt til forbedring

Læs mere

ROSKILDE DANMARKS BEDSTE TRAFIKBY. Ved Jesper Nygård Kristensen

ROSKILDE DANMARKS BEDSTE TRAFIKBY. Ved Jesper Nygård Kristensen ROSKILDE DANMARKS BEDSTE TRAFIKBY Ved Jesper Nygård Kristensen Trafikbestillerkonferencen 2014 12. juni 2014 ROSKILDE KOMMUNE: DEN KOLLEKTIVE BUSTRAFIK ER HØJT PRIORITERET +WAY VISION Politisk besluttet

Læs mere

Klimavenlig busdrift. Kapitel 5: 5.1 Status og målsætninger

Klimavenlig busdrift. Kapitel 5: 5.1 Status og målsætninger Kapitel 5: Klimavenlig busdrift Movia ønsker at fortsætte sin grønne omstilling og gøre busdriften helt fossilfri i 3. Scenarieberegninger viser, at merudgifterne for kommuner og regioner vil være forholdsvis

Læs mere

Bestyrelsesmøde 15. september 2016 / Punkt 06 / Bilag 2. Forslag til Trafikplan 2016 kort fortalt

Bestyrelsesmøde 15. september 2016 / Punkt 06 / Bilag 2. Forslag til Trafikplan 2016 kort fortalt Bestyrelsesmøde 15. september 2016 / Punkt 06 / Bilag 2 Forslag til Trafikplan 2016 kort fortalt Forord Mobilitet er vigtig for hele samfundet. Den er en forudsætning for økonomisk vækst, for en effektiv

Læs mere

Notatet sammenfatter planen. Høringsudgaven kan ses på www.sydtrafik.dk - Om Sydtrafik.

Notatet sammenfatter planen. Høringsudgaven kan ses på www.sydtrafik.dk - Om Sydtrafik. NOTAT Team GIS og Sekretariat Sags id.: 13.05.16-P17-1-14 Sagsbeh.: DL0UCP 07-05-2014 Høring af trafikplan 2014-2018 for Sydtrafik. Trafikplan 2014-2018 er godkendt af Sydtrafiks bestyrelse og sendes i

Læs mere

Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

Konsekvenser ved at udskyde tilpasningen af busdriften med 1 år

Konsekvenser ved at udskyde tilpasningen af busdriften med 1 år KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til Charlotte Lund (Ø) 13. april 2018 Konsekvenser ved at udskyde tilpasningen af busdriften med 1 år På Økonomiudvalgets møde den 10.

Læs mere

Perspektiver og muligheder i bustrafikken

Perspektiver og muligheder i bustrafikken Perspektiver og muligheder i bustrafikken Jeppe Gaard Områdechef, Projekter og infrastruktur 1 Oplæg i Transportministeriet 14. november 2013 Hvad efterspørger kunderne i den kollektive trafik? Movia kundepræferenceundersøgelse

Læs mere

Aalborg Trafikdage 2014 Byudvikling og effektiv transport

Aalborg Trafikdage 2014 Byudvikling og effektiv transport Aalborg Trafikdage 2014 Byudvikling og effektiv transport Jesper Fønss Projektleder i Movia Trafik- og rådgivningscenter E-mail: jf@moviatrafik.dk 1 Agenda 1. Kort om baggrunden for +Way 2. +Way er Movias

Læs mere

At orienteringen om status for Movias arbejde med højklassede busløsninger tages til efterretning.

At orienteringen om status for Movias arbejde med højklassede busløsninger tages til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 27. oktober 2011 Cathrine Krogh Keinicke 15 Movias arbejde med højklassede busløsninger Indstilling: Det indstilles, At orienteringen om status for

Læs mere

BRT-buss eller bybane/trikk? 12. Juni 2014 Jesper Fønss, projektleder, Trafikselskabet Movia

BRT-buss eller bybane/trikk? 12. Juni 2014 Jesper Fønss, projektleder, Trafikselskabet Movia BRT-buss eller bybane/trikk? 12. Juni 2014 Jesper Fønss, projektleder, Trafikselskabet Movia Agenda 1. BRT vs. Letbane 2. +Way er Movias bud på byudvikling og kollektiv trafik 3. En tur til den mellemstore

Læs mere

Beredskab til at håndtere eventuelle driftsvanskeligheder på Cityringen ved åbningen af Nyt Bynet. Indhold Baggrund Beredskabsplan...

Beredskab til at håndtere eventuelle driftsvanskeligheder på Cityringen ved åbningen af Nyt Bynet. Indhold Baggrund Beredskabsplan... Notat Til: Københavns Kommune og Frederiksberg Kommuner Sagsnummer 22114 Dato 26 09 2018 Sagsbehandler: KAV Direkte: +45 36 13 17 76 CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Beredskab til at håndtere

Læs mere

Notat. Til: Rødovre Kommune. Kopi til: 6. februar Rødovre Kommune, Bynet 2019

Notat. Til: Rødovre Kommune. Kopi til: 6. februar Rødovre Kommune, Bynet 2019 Notat Til: Rødovre Kommune Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler JSM Direkte +45 36 13 16 96 Fax - jsm@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 6. februar 2018 Rødovre Kommune, Bynet 2019

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 04-10-2011 Dato: 26-08-2011 Sag nr.: TMU 85 Sagsbehandler: Charlotte Schleiter Kompetence: Fagudvalg [ ] Økonomiudvalget

Læs mere

2. oktober 2012 TØF Korsør. Movias Pendlernet. Jeppe Gaard, områdechef, Movia

2. oktober 2012 TØF Korsør. Movias Pendlernet. Jeppe Gaard, områdechef, Movia 2. oktober 2012 TØF Korsør Movias Pendlernet Jeppe Gaard, områdechef, Movia 1. Hvorfor? 2. Hvordan? processen 3. Nettet 4. Det videre arbejde Hvorfor et Pendlernet? Staten Hovedparten af væksten i transportarbejdet

Læs mere

PRINCIP. VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk

PRINCIP. VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk PRINCIP VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk Program Hvad er NT? - forretningsområder - Organisering og økonomi Mål og resultater Strategi og handlingsplan Nordjylland 580.000

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Gentofte Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Gentofte Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Gentofte

Læs mere

Teknisk Udvalg. Referat. Dato: Tirsdag den 13. august Mødetid: 18:00-18:30

Teknisk Udvalg. Referat. Dato: Tirsdag den 13. august Mødetid: 18:00-18:30 Referat Dato: Tirsdag den Mødetid: 18:00-18:30 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), John A. Bilenberg (C), Kemal Bektas (A), Lars Prier (O), Laurids Christensen

Læs mere

Indførelses af Pendlernettet i Movias område

Indførelses af Pendlernettet i Movias område Notat Indførelses af Pendlernettet i Movias område Thomas Damkjær Petersen Sagsnummer Sagsbehandler TDP Direkte 36 13 16 72 Fax 36 13 20 93 TDP@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798

Læs mere

Start / Slut Hovedbanegården Nørreport St. Ballerup St. Herlev St.

Start / Slut Hovedbanegården Nørreport St. Ballerup St. Herlev St. Notat Til: Frederikssund Kommune Dokumentnummer 375876 Dato 18 12 2018 Sagsbehandler: JLB Direkte: +45 36 13 16 83 CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Fremtidig kollektiv trafik i Frederikssund Kommune

Læs mere

HØRINGSSVAR TIL TRAFIKPLAN FOR DEN STATSLIGE JERNBANE

HØRINGSSVAR TIL TRAFIKPLAN FOR DEN STATSLIGE JERNBANE JOURNALNUMMER 05.01.25-P17-1-18 SKREVET AF JACOB ASBJØRN JACOBSEN HØRINGSSVAR TIL TRAFIKPLAN FOR DEN STATSLIGE JERNBANE 2017-2032 Stevns Kommune har med stor interesse læst den nye trafikplan igennem som

Læs mere

Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

Status på driftsøkonomi og passagertal... 1

Status på driftsøkonomi og passagertal... 1 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282810 Brevid. 2528053 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Justeringer til busplan 2018 29. marts 2017 Indhold Status på driftsøkonomi og passagertal...

Læs mere

Samtidig har Dragør Kommune i forbindelse med deres behandling af trafikbestillingsgrundlaget for 2019 ønsket en vurdering af følgende:

Samtidig har Dragør Kommune i forbindelse med deres behandling af trafikbestillingsgrundlaget for 2019 ønsket en vurdering af følgende: Notat Til: Tårnby Kommune Kopi til: TOR Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 1. marts 2018 Justeringer af busnettet i

Læs mere

højklasset busbetjening

højklasset busbetjening + way højklasset busbetjening Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

At bestyrelsen tiltræder, at Movia og regionen/regionerne sender en ansøgning om puljemidler til at gennemføre et 3-årigt forsøg med direkte busser

At bestyrelsen tiltræder, at Movia og regionen/regionerne sender en ansøgning om puljemidler til at gennemføre et 3-årigt forsøg med direkte busser Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 10. september 2009 CLA 14 Pilotforsøg med direkte busser Indstilling: Direktionen indstiller, At bestyrelsen tiltræder, at Movia og regionen/regionerne

Læs mere

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger fra omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle Uddrag fra kommissoriet for omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle:

Læs mere

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om trafikbestilling 2016 til efterretning.

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om trafikbestilling 2016 til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 25. juni 2015 Torsten Rasmussen 15 Orientering om trafikbestilling 2016 Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen

Læs mere

1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme

1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme 2. Resumé

Læs mere

Oprettelse af Pendlernettet i Movias område

Oprettelse af Pendlernettet i Movias område Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Kommunernes bestilling af kollektiv trafik

Kommunernes bestilling af kollektiv trafik Kommunernes bestilling af kollektiv trafik Dorthe Nøhr Pedersen dnp@moviatrafik.dk Dok.nr. 2153101 17.06.2011 / Sorø (KTC17) Mål for trafikbestillingen Mål: At den årlige trafikbestilling kommer i hus

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 08 Vedtagelse af Pendlernettet og det videre arbejde med Trafikplan 2013. Indstilling: Administrationen indstiller,

Politisk dokument uden resume. 08 Vedtagelse af Pendlernettet og det videre arbejde med Trafikplan 2013. Indstilling: Administrationen indstiller, Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 10. maj 2012 Thomas Damkjær Petersen 08 Vedtagelse af Pendlernettet og det videre arbejde med Trafikplan 2013 Indstilling: Administrationen indstiller,

Læs mere

Regeringen vil fremtidssikre hovedstadens offentlige transport

Regeringen vil fremtidssikre hovedstadens offentlige transport Regeringen vil fremtidssikre hovedstadens offentlige transport Med regionernes udtræden af den kollektive trafik justeres organiseringen af de kollektive trafikselskaber i hele landet, således at trafikselskaberne

Læs mere

15. februar Sagsnr Dokumentnr Høringssvar fra Valby Lokaludvalg om Busnet 2019

15. februar Sagsnr Dokumentnr Høringssvar fra Valby Lokaludvalg om Busnet 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Valby Lokaludvalg 15. februar 2018 Sagsnr. 2018-0003612 Høringssvar fra Valby Lokaludvalg om Busnet 2019 Dokumentnr. 2018-0003612-5 Valby Lokaludvalg

Læs mere

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Baggrund Hvad er Lokaltog A/S? Lokaltog A/S blev dannet i 2015 gennem en fusion af de to daværende lokalbaneselskaber

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Region Hovedstaden

Bynet forslag til strategisk busnet Region Hovedstaden Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Region

Læs mere

Overraskende hurtig 1

Overraskende hurtig 1 Overraskende hurtig 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY Linjer

Læs mere

Budgetnotat CO2-neutral kollektiv bustrafik

Budgetnotat CO2-neutral kollektiv bustrafik Økonomi-forvaltningen BUDGETNOTAT Budgetnotat CO2-neutral kollektiv bustrafik Baggrund Københavns Kommune har målsætninger om CO2-neutralitet og ren luft. For busserne betyder det, at de i 2025 skal være

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 139

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 139 Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 139 - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse - linje 139, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter

Læs mere

Udkast til administrativ høring med forbehold for senere godkendelse i Movias bestyrelse

Udkast til administrativ høring med forbehold for senere godkendelse i Movias bestyrelse MOVIA: TRAFIKPLAN 2016 Udkast til administrativ høring med forbehold for senere godkendelse i Movias bestyrelse 1 Indhold Kapitel 1: Udfordringer og indsatsområder... 4 1.1 Passagergrundlag... 5 1.2 Mobilitet

Læs mere

Ny natbetjening i Gladsaxe Kommune. Indhold. Til: Gladsaxe Kommune. Kopi til: 9. juli Baggrund Anbefaling... 2

Ny natbetjening i Gladsaxe Kommune. Indhold. Til: Gladsaxe Kommune. Kopi til: 9. juli Baggrund Anbefaling... 2 Til: Gladsaxe Kommune Kopi til: TOR, JHI Sagsnummer Sagsbehandler TTH Direkte 36 13 16 67 Fax - TTH@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9. juli 2012 Ny natbetjening i Gladsaxe Kommune

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 27

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 27 Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 27 - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse - linje 27, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter

Læs mere

Notat om indførelse af Flextrafik

Notat om indførelse af Flextrafik Miljø og Teknik Notat Til: Udvalget for Miljø og Teknik Sagsnr.: 2010/12037 Dato: 10-02-2011 Sag: Sagsbehandler: Notat om indførelse af Flextrafik Jørgen Krog Sagsfremstilling Flextrafik er en trafikform

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Rødovre Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Rødovre Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Rødovre

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar April 2009

Høje-Taastrup Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar April 2009 Høje-Taastrup Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 29- April 29 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Tabeller Passagertal, produktion og produktivitet i kommunen på en typisk hverdag.

Læs mere

Konsekvensen forventes at blive, at linjen i stedet får endestation på Brøndbyøster Station.

Konsekvensen forventes at blive, at linjen i stedet får endestation på Brøndbyøster Station. Notat Til: Glostrup Kommune Sagsnummer Sagsbehandler JSM Direkte +45 36 13 16 96 Fax - jsm@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 8. marts 2018 Rute 9A, mulige besparelser Indledning

Læs mere

Nyt Bynet i Hvidovre Kommune

Nyt Bynet i Hvidovre Kommune Nyt Bynet i Hvidovre Kommune - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet i Hvidovre Kommune 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag til lokalt busnet

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Gladsaxe Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Gladsaxe Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Gladsaxe

Læs mere

Bredt politisk ønske om udvikling af den kollektive trafik

Bredt politisk ønske om udvikling af den kollektive trafik VEJFORUM BIDRAG 2014 Fremtidens bustrafik vinder indpas i vejreglerne Nye vejregelhåndbøger beskriver, hvordan man skaber højklasset kollektiv trafik og terminaler 24. oktober 2014 Forfattere: Mogens Møller,

Læs mere

Linje 4 er en af de store succeser i bybusnettet. Den bliver flittigt brugt af borgerne til og fra industriområderne.

Linje 4 er en af de store succeser i bybusnettet. Den bliver flittigt brugt af borgerne til og fra industriområderne. Dato: 15.april 2016 J-nr: 70-04-02-15-09 Kontaktperson: Sif Lind Rasmussen Direkte tlf.nr.:7660 8667 Notat Evaluering af Kolding Bybussystem Generelt Det er generelt Sydtrafiks opfattelse, at Koldings

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 09 Forsøg med Flextur. Indstilling: Administrationen indstiller, at

Politisk dokument uden resume. 09 Forsøg med Flextur. Indstilling: Administrationen indstiller, at Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 10. december 2015 Jens Peter Langberg 09 Forsøg med Flextur Indstilling: Administrationen indstiller, at Allerede iværksatte forsøg med Flextur videreføres

Læs mere

Forretningsplan 2014-2017

Forretningsplan 2014-2017 Forretningsplan 2014-2017 Nye rammer og forventninger Movias forretningsplan 2014-2017 sætter retningen for, hvor langt Movia skal nå de kommende fire år med de mål, som er aftalt i Trafikplan 2013. I

Læs mere

Indhold. Forord Way og BRT Strategisk udviklingsplan Udbredelsen af +Way og BRT 70

Indhold. Forord Way og BRT Strategisk udviklingsplan Udbredelsen af +Way og BRT 70 Trafikplan 2016 Indhold Forord 3 1 Udfordringer og indsatsområder 4 1.1 Passagergrundlag 6 1.2 Mobilitet og fremkommelighed 7 1.3 Klima og miljø 8 1.4 Økonomi og produktivitet 8 1.5 Passagerer og tilfredshed

Læs mere

Forretningsplan 2011-2014

Forretningsplan 2011-2014 Forretningsplan 2011-2014 Forretningsplan 3 Indledning I 2007 udarbejdede Movia sin første forretningsplan. Forretningsplanen udstak målene for, hvad Movia skulle arbejde med i perioden 2008-2010. Planen

Læs mere

Helsingør Kommune Trafik og infrastruktur. 30. maj 2017

Helsingør Kommune Trafik og infrastruktur. 30. maj 2017 Helsingør Kommune Trafik og infrastruktur 30. maj 2017 Dagsorden Planlægning af busser Kundepræferencer Effektivitet Prioritering af forbindelser/korrespondancer Status for Helsingør Kommune Udvikling

Læs mere

Effektivisering af det strategiske busnet 2019

Effektivisering af det strategiske busnet 2019 Effektivisering af det strategiske busnet 2019 Troels Vorre Olsen, tvo@viatrafik.dk www.viatrafik.dk Opgaven Baggrund Movia er opdragsgiver Opgaven udspringer af behov for justeringer og effektiviseringer

Læs mere

Rødovre Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Rødovre Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Rødovre Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag.

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet 2. Resumé Trafikinformationen på pendlernettet fremtidens hovednet for kollektiv trafik på Sjælland - skal styrkes, som del af Movias Trafikplan

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 14

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 14 Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 14 - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse - linje 14, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter

Læs mere

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr.

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. NOTAT Dato J. nr. 22. maj 2015 Udmøntning af Pulje til busfremkommelighed Nedenfor præsenteres de projekter som får støtte af Pulje til busfremkommelighed. Der udmøntes midler til 18 projekter til i alt

Læs mere

Trafikstyrelsen info@trafikstyrelsen.dk. Høringssvar: Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027

Trafikstyrelsen info@trafikstyrelsen.dk. Høringssvar: Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 Trafikstyrelsen info@trafikstyrelsen.dk Høringssvar: Trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 30-11-2012 Sag nr. 12/1766 Dokumentnr. 46640/12 Johan Nielsen Tel. 35298174 E-mail: Jon@regioner.dk

Læs mere

KOLLEKTIV TRANSPORT I YDEROMRÅDER Serviceniveau, udbud og brug af kollektiv trafik

KOLLEKTIV TRANSPORT I YDEROMRÅDER Serviceniveau, udbud og brug af kollektiv trafik KOLLEKTIV TRANSPORT I YDEROMRÅDER Serviceniveau, udbud og brug af kollektiv trafik Indholdsfortegnelse Dato: Januar 2016 Læsevejledning og metode Læsevejledning til faktaark (side 1) Side Læsevejledning

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 78

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 78 Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 78 - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse - linje 78, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter

Læs mere

Passagerincitamenter Udviklingen fra 2008-A8

Passagerincitamenter Udviklingen fra 2008-A8 Passagerincitamenter Udviklingen fra 2008-A8 Søren Jacobsen sj@moviatrafik.dk Dok.nr. 000000 12.05.2011 / København Baggrund for incitamentsaftaler - Faldende passagertal - Den negative spiral - Afprøve

Læs mere

Københavns kollektivtransport

Københavns kollektivtransport Onsdag 21. sep. 2005 Transport i by - Oslo Københavns kollektivtransport Torben Knudsen (Per Gellert) tak@hur.dk Kommunalreform 1. januar 2007 Vision Værdier VT HUR København 1 nyt selskab (bus & lokalbane)

Læs mere

III Værebroparken - Bagsværd st. - Gladsaxe Trafikplads - Søborg Torv - Buddinge st.

III Værebroparken - Bagsværd st. - Gladsaxe Trafikplads - Søborg Torv - Buddinge st. Notat Til: Gladsaxe Kommune Kopi til: 676416 Sagsbehandler CNR Direkte 36 13 16 79 Fax 36 13 20 93 CNR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. januar 2010 Trafikbestilling til år 2011

Læs mere

Økonomiforvaltningens anbefaling til tilføjelser til Movias forslag til nyt lokalt busnet

Økonomiforvaltningens anbefaling til tilføjelser til Movias forslag til nyt lokalt busnet KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 23. marts 2018 Økonomiforvaltningens anbefaling til tilføjelser til Movias forslag til nyt lokalt busnet Økonomiforvaltningen har, på

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 72

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 72 Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 72 - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse - linje 72, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter

Læs mere

Politisk dokument med resume. 17 Ejerskab og finansiering af trafikanlæg. Indstilling: Administrationen indstiller,

Politisk dokument med resume. 17 Ejerskab og finansiering af trafikanlæg. Indstilling: Administrationen indstiller, Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 19. december 2014 Mads Lund Larsen 17 Ejerskab og finansiering af trafikanlæg Indstilling: Administrationen indstiller, At administrationen i dialog

Læs mere

TILFREDSHED MED BUSSERNE PÅ FREDERIKSBERG

TILFREDSHED MED BUSSERNE PÅ FREDERIKSBERG TILFREDSHED MED BUSSERNE PÅ FREDERIKSBERG 17 Side 1 Frederiksberg Kommune Oktober 17 INDHOLD NØGLESPØRGSMÅL 3 KONKLUSIONER RESULTATER - TILFREDSHED MED BUSTUREN RESULTATER -TILFREDSHED MED VENTEFORHOLD

Læs mere

Movia Mobilitetsplan 2021 Arbejdsnotat: Det strategiske net

Movia Mobilitetsplan 2021 Arbejdsnotat: Det strategiske net Movia Mobilitetsplan 2021 Arbejdspapir Movia Mobilitetsplan 2021 Arbejdsnotat: Det strategiske net Udkast 1 Indholdsfortegnelse 1. Status... 4 2. Udviklingsmuligheder... 6 3. Indsatsområder... 11 Fra Trafikplan

Læs mere