Børnene tegner selvportrætter.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børnene tegner selvportrætter."

Transkript

1 Årsplan: Børnehaveklasse Krebs Tid og fagligt område Årsplan 1. periode Fra skolestart til efterårsferien. Uge Aktivitet Læringsmål Opstart i børnehavekassen Emne: Mig selv og min familie Børnene tegner selvportrætter. Der klippes huse af karton og børnene sætter billeder på af dem selv og deres familie. Herefter fortælles der ud fra billederne. Børnene klipper og klistre portrætter af dem selv som hænges op i klassen. Børnene tegner deres familie. At børnene lærer hinanden at kende og begynder at føle sig trygge i skole miljøet. Opbygning af Klasse fællesskabet Vi leger forskellige navnelege. Laver navneskilte som hænges op i klassen. Synger og leger fælles lege. Klassens maskot Bruno kommer på besøg i grupperne samt hjemme hos børnene. Vi snakker om hvorfor man går i skole og hvad man skal lære i skolen. Laver fælles regler for adfærden på skolen og i klasselokalet. Bordformand og mælkeduks vælges hver uge. At eleverne hurtigt kommer til at føle en samhørighed med hinanden og de voksne, således at der skabes gode rammer for leg og læring. At børnene lærer at tage ansvar for deres klasselokale samt rydde op efter daglige aktiviteter.

2 Sociale kompetencer Klassemøder, hvor der snakkes om klassen og den enkelte elevs trivsel. Der er fokus på en åben dialog, hvor alle får mulighed for at give sin mening til kende. Eleverne får legemakker i frikvarteret et par gange om ugen. Børnene giver hinanden massage på ryggen ud fra en historie. Materiale fra Fri for Mobberi Vi snakker og det at være en god kammerat og laver små rollespil. Børnene lærer forskellige metoder som de kan anvende i tilfælde af konflikter i legen. At alle børn skal bidrage til den fælles trivsel i klassen og at der skabes plads til forskelligheder. At børnene lære at samarbejde og knytte venskaber. At relationerne i børnehaveklassen hele tiden styrkes gennem fælles aktiviteter. At det enkelte barn så vidt muligt bliver i stand til at løse egne konflikter. Dansk Sproglig opmærksomhed Rim og remser Eleverne laver rimebøger, hvor de løbende sætter rim ind og tegner til. Børnene laver deres eget rimevendespil. Vi klapper rim og remser, og læser bøger med rimehistorier. Løser rimeopgaver fra kopimappen Sprogskatten af Hanne Broager. Gennem sproglig opmærksomhed skærpes børnenes interesse for det talte og skrevne sprog. Dette skal skabe de bedst mulige betingelser for den senere læse- og staveindlæring. Sammensatte ord Vi finder på sammensatte ord og klapper dem i rundkreds.

3 Vokaler Hjemmearbejde/lektier. Højtlæsning og genfortælling Børnene lærer at kende forskel på vokaler og konsonanter. Der arbejdes med bogstavernes form og lyd. Herefter arbejdes der i vokalbogen Nisserne i Ådalen. Vi taler om skriveretning og øver os på at skrive bogstaver. Vi lytter efter forlyden i et ord samt hvilke vokaler, der gemmer sig i et ord. Vi klapper stavelser. Løser vokalopgaver fra kopimappen Sprogskatten. Børnene klipper og klistrer vokaltrapper samt laver hemmelige vokalæsker. Former vokaler i modellervoks. Som lektie tegnes og skrives der til ugens bogstav. Til hjemmearbejde anvendes bogen Stavetrappen- Lyde og bogstaver af Helene Hilm. Samt kopiark fra Sprogskatten af Hanne Broager Børnene lærer at lytte og genfortælle en historie. Der arbejdes med Story Cubes Hver dag højtlæsning i klassen. Målet er at fremme børnenes sproglige kompetence samt tilegnelse at hensigtsmæssige udtryksformer og arbejdsmetoder. At eleverne kommer ind i en god rytme med at lave lektier hjemme. Målet er, at børnene får en god oplevelse med dette i samarbejde med forældrene. Forældrene får herved også mulighed for at og følge og understøtte barnets faglige udvikling. Der sættes gang i elevernes fantasi og de lære at formulere sig og fortælle i klassen. At eleverne stifter bekendtskab med forskellig former for børnelitteratur.

4 Matematik Undervisningen veksler imellem aktiviteter for hele klassen, Samarbejde i grupper og individuelt arbejde. Der arbejdes med følgende: Tallene 1-10 Skriveretning på tallene øves. Små plusstykker Kendskab til begreber. Indledende geometri som trekant-firkant og cirkel. Børnene laver deres egne regnestykker ved hjælp af terninger. Spille forskellige talspil. Der arbejdes i matematikbogen Før Rema. Det snakkes om dag og dato. Tælle tabte mælketænder på tandplakaten og følge udviklingen. Formålet med undervisningen er, at eleverne udvikler matematiske kompetencer. At eleverne får en grundlæggende talforståelse og bliver sikre i koblingen mellem tal og antal. At skærpe elevernes opmærksomhed på at matematik findes mange steder i dagligdagen. Idræt og bevægelse Opvarmningsøvelser Fælles lege Stafet løb Dans At udfordre og udvikle elevernes kropslige kompetencer, så de oplever glæde og velvære ved at bevæge sig og have det sjovt.

5 Tid og fagligt område Årsplan 2. periode Fra efterårsferien til juleferien. Uge 43 til 51. Dansk Aktivitet Der arbejdes med konsonanter og i den forbindelse lærer børnene at bruge håndfonemer. Læringsmål Bogstaverne i alfabetet gennemarbejdes med henblik på at sætte gang i læseprocessen. Kunstdage Efterårstema I forbindelse med bogstavsindlæringen arbejdes der med gyserslottet, hvor bogstaverne flytter ind som bogstavsvæsner. Vi arbejder fortsat med skriveretning og eleverne øver sig på at skrive bogstaverne. Der skrives i konsonantbogen Nisserne i Ådalen af Lene Møller. Eleverne begynder så småt at sætte vokaler og konsonanter sammen til de første små ord. Der arbejdes i Ordtræningsbogen 1 af Gerner Birk Kristiansen. Der skrives i tegne/skrivehæftet. Til hjemmearbejde anvendes bogen Stavetrappen- Lyde og bogstaver af Helene Hilm. Samt kopiark fra Sprogskatten af Hanne Broager. Snakke om hvad kunst er. Besøg på Statens Museum For Kunst hvor børnene får undervisning af kunsthistoriker. Grundlæggende farvekendskab samt male egne malerier. Snak om årstiden samt ud i At børnene på en sjovere og mere inspirerende måde får mulighed for at lære bogstaverne at kende og kunne skelne dem fra hinanden. At eleverne opnår en sikkerhed i at skrive og oparbejder en god rutine med det skrevne sprog. Eleverne trænes i at skrive små ord. At eleverne bevarer den gode rytme med at lave lektier hjemme.. Forældrene får herved mulighed for at følge og understøtte barnets faglige udvikling. At børnene få et indblik i kunstens verden. Bliver udfordret og inspireret samt selv får mulighed for at prøve kræfter med at være kunster. At eleverne får mulighed for at

6 naturen og indsamle efterårsting. Lave efterårstræer af rivepapir. fordybe sig og reflektere over et tema. Juletraditioner Matematik Idræt Sociale kompetencer Synge efterårssange med leg og bevægelse Der klippes og klistres store nisser samt laves julegaver. Kalendertrækning i december ud fra en lille sjov historie om det enkelte barn. Der synges julesange og tales om juletraditioner både hos os selv og i andre kulturer. Teatertur. Der sættes nu fokus på tal mellem lem 10 og 20. Eleverne regner nu både plus og minusstykker og arbejder fortsat med let geometri. Der arbejdes i matematikbøgerne Rema 1 af Bent Nielsen samt Faktor i børnehaveklassen af Karen Bak mfl. Der arbejdes med kugleramme og centicubes og spilles talspil. Der øves kaste/gribeteknik og spilles forskellige former for boldspil f.eks. stikbold og høvdingebold. Der leges forskellige sociale lege. I klassen time arbejdes der aktivt med forskellige hverdags situationer med særlig fokus på at tale pænt til hinanden. At styrke sammenholdet i klassen ved at hygge og have det sjovt omkring årets juletraditioner. At eleverne kommer på tur og opleve skuespil og teater i virkeligheden. Formålet med undervisningen er, at eleverne hele tiden udvikler sine matematiske kompetencer. At udfordre og udvikle elevernes kropslige kompetencer, så de oplever glæden og velværet ved at bevæge sig og have det sjovt. Styrke fællesskabet i klassen. At eleverne lærer at respektere hinandens forskeligheder og markere egne grænser. At få en åben dialog og en god omgangstone i klassen.

7 Tid og fagligt område Årsplan 3. Periode Fra Nytår til Påskeferien Uge 1 til 12 Aktivitet Læringsmål Dansk Der arbejdes fortsat med gyserslottet og bogstavsindlæring. Der arbejdes nu med børneskrivning, hvor børnene skriver små tekster ud fra de bogstavslyde, de kan høre i et ord. Eleverne begynder så småt at læse i de første lydrette læseletbøger fra Specialpædagogisk forlag. Der arbejdes med ord og sætning og andre former for sproglig opmærksomhed. Der arbejdes i Ordtræningsbogen 2 af Gerner Birk Kristiansen samt Konsonantbogen Nisserne i Ådalen. At eleverne skriver, hvad de har lyst til. De bruger de bogstaver og lyde de kender uden at tænke på stavefejl. At eleverne udvikler stor skrivelyst og derved læselyst allerede i børnehaveklassen. At sætte gang i de små begyndende læsere. Matematik Eleverne arbejder med tallene 1-20 og regner nu lidt sværere matematikopgaver som f.eks. at handle i butik. Målet er at eleverne hele tiden udvikler deres matematiske kompetencer. Der benyttes matematik bogen Rema 1 af Bent Nielsen samt Faktor i børnehaveklassen af Karen Bak.

8 Der arbejdes med mængder og størrelser samt let geometri. Skolebiblioteket. Klassens time Vi bruger målebånd og lineal og laver sjove opgaver f.eks. at måle på hinanden. Der laves store mosaikbilleder hvor billedkunst og matematik kobles sammen. Det er en samarbejdsopgave, hvor børnene arbejder sammen to og to. Eleverne introduceres til skolens bibliotek og låner nu bøger. Der klippes og klistres biblioteks kort med børnenes lånenummer. Der arbejdes fortsat med at udvikle børnenes sociale kompetencer ud fra hverdags situationer i klassen.. At lærer matematik på en sjov og anderledes måde. At børnene oplever glæden ved selv at kunne låne bøger og lære at passe på dem. At klassens fællesskab og omgangsmåder hele tiden udvikles på en positiv måde. Idræt Der spilles fortsat forskellige former for boldspil og leges sociale lege. Der undervises i Yoga for børn af Birgir Th. Joakimsson. At udfordre og udvikle elevernes kropslige kompetencer, så de oplever glæden og velværet ved at bevæge sig og have det sjovt. Forældresamtaler Emne uge Der afholdes forældresamtaler inden Påskeferien. Fugle ved foderbrættet. Vi snakker om udvalgte fugle. Laver fuglefoder, lytter til fuglestemmer. Kigger på fugle i parken og arbejder med skriftligt materiale om emnet. At eleverne får kendskab til nogle af de almindeligste danske fugle og får mulighed for at fordybe sig i emnet. :

9 Tid og fagligt område Årsplan 4. Periode Efter påske til sommerferien Uge 13 til 25 Aktivitet Læringsmål Dansk Hjemmearbejde/lektier Matematik Emneuge Der arbejdes med de sidste konsonanter i alfabetet så børnene herefter har kendskab til hele alfabetet. Vokalerne repeteres. Der arbejdes med ord på to, tre og fire bogstaver. Der arbejdets nu meget målrettet med stave/læse opgaver. Både i de før omtalte skrivebøger men også i form af kopiark. Der arbejdes med børnestavning.. Der kommer lydrette læselet bøger med hjem som lektie fra specialpædagogisk forlag. Der arbejdes fortsat i de før omtalte matematikbøger. Der arbejde med et emne om Klokken. Børnene fremstiller deres egne ure og lærer grundlæggende principper om uret. Der arbejdes med emnet Krop og sundhed Vi snakker om kroppen og dens funktion. Vi kigger på den mad vi spiser og deler det op i sundt og usundt mad. Målet for bogstavindlæringen er at: - kende bogstavernes navne - kende lyden på det enkelte bogstav - kunne gengive bogstavernes form - kunne anvende den enkelte bogstavlyd i syntese med en anden bogstavlyd Målet er at børnene kan lydstave sig igennem små ord og hermed også begynde at læse i små lydrette bøger. Målet er at børnene hele tiden udvikler deres skrive kompetencer og oplever glæden ved at kunne skrive små tekster. At give børnene oplevelsen af at kunne læse en lille bog selv i samarbejde med forældrene. At eleverne får muligheden for at udvikle deres ordforråd og læsefærdigheder. Målet er at udvikle elevernes kompetencer inden for matematikken. At børnene får kendskab til kroppens funktion og madens betydning for kroppen. At børnene får mulighed for at fordybe sig i et emne.

10 Fortælleremne om dyr Børnene vælger et dyr som de vil fortælle om i klassen. De undersøger fakta hjemme og udarbejder materiale som hænges op til skue i klassen. At børnene lærer at søge viden om et udvalgt emne samt at gengive det i et forum. Skovtur Tur til Zoologisk have. Vi snakker om skoven og om nogle af de dyr der lever der. Der males træer i naturen med vandfarve. At opleve dyrene på tæt hold samt få en fællestur med klassen. Oplevelsestur ude i naturen for hele klassen. Sociale kompetencer. Der arbejdes fortsat målrettet med klassefællesskabet og den enkelte elevs trivsel gennem dialog. Eleverne begynder nu at holde frikvarter i skolegården sammen med de større børn. At klassen fungerer og har det rart sammen. Der gøres klar til at gå videre i 1.klasse. Idræt Afslutning af skoleåret Der spilles rundbold i parken og leges forskellige sociale lege. Fælles morgenmad for elever og forældre. At børnene lære at dyrke motion i naturen på forskellige måder. Børnehaveklassen afsluttes på en hyggelig og behagelig måde.

Børnehaveklassen Krebs. Årsplan 2015 2016 (Dansk Matematik ST)

Børnehaveklassen Krebs. Årsplan 2015 2016 (Dansk Matematik ST) Tid og fagligt område Årsplan 1. periode Fra skolestart til efterårsferien. Uge 33-42 Aktivitet Læringsmål Opstart i børnehavekassen Emne: Mig selv og min familie Børnene tegner selvportrætter. Der klippes

Læs mere

Årsplan for 0. klasse på Vesterkærets Skole.

Årsplan for 0. klasse på Vesterkærets Skole. Årsplan for 0. klasse på Vesterkærets Skole. Klasse: 0.klasse Periode: 2013-2014 Team/ lærer: Lone Hede & Majbrit Ravnsbeck Børnehaveklassens overordnede mål. Undervisningen tager udgangspunkt i Undervisningsministeriets

Læs mere

Årsplan for 0. klasse 2014/2015

Årsplan for 0. klasse 2014/2015 Årsplan for 0. klasse 2014/2015 Børnehaveklassens formål Det er børnehaveklassens formål at lette barnets overgang fra børnehave til skole og at forberede det til den egentlige skolegang. Vi prøver at

Læs mere

Vi vil tydeliggøre skolens kultur og udvikle selvsamme kultur for eleverne.

Vi vil tydeliggøre skolens kultur og udvikle selvsamme kultur for eleverne. Årsplan for 0. klasse på Vesterkærets Skole. Klasse: 0.klasse Periode: 2014-2015 Team/ lærer: Tina Birkholm og Lone Hede De overordnede mål for 0. klasse. Undervisningen tager udgangspunkt i Undervisningsministeriets

Læs mere

Faglige målsætning: Der henvises til undervisningsministeriets faglige mål for arbejdet i 0 klasse. Læs dette: www.uvm.dk

Faglige målsætning: Der henvises til undervisningsministeriets faglige mål for arbejdet i 0 klasse. Læs dette: www.uvm.dk Faglige målsætning: Der henvises til undervisningsministeriets faglige mål for arbejdet i 0 klasse. Læs dette: www.uvm.dk Vi har lavet en mere detaljeret undervisningsplan / målsætning for, hvad vi gerne

Læs mere

Årsplan 0. klasse skoleåret 2017/2018.

Årsplan 0. klasse skoleåret 2017/2018. Årsplan 0. klasse skoleåret 2017/2018. Undervisningen i børnehaveklassen tager udgangspunkt i Undervisningsministeriets Forenklede Fælles mål (FFM). Undervisningen i børnehaveklassen bliver således tilrettelagt,

Læs mere

ÅRSPLAN FOR BØRNEHAVEKLASSEN.

ÅRSPLAN FOR BØRNEHAVEKLASSEN. ÅRSPLAN FOR BØRNEHAVEKLASSEN. Sociale mål: At hver elev oplever glæde og tryghed ved at gå på skolen. At eleverne for tryghed til lærerne og hinanden. At hver enkelt elev har mod på, og lyst til, at fortælle

Læs mere

Årsplan for hovedfag i 1. klasse IDA HAMMEN Skoleåret Rudolf Steinerskolen i København

Årsplan for hovedfag i 1. klasse IDA HAMMEN Skoleåret Rudolf Steinerskolen i København Uge Indhold Aktivitet Færdigheder og kundskaber 33-34 Formtegning Eleverne tegner forskellige varianter af den lige og den krumme. Eleverne arbejder med at holde korrekt på tegneredskaber (stiftfarve og

Læs mere

0. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN DANSK

0. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN DANSK 2017-18 Lærer: Maibritt Olsen Forord til faget i klassen: I 0. Klasse bygges fundamentet for det skrevne og læste sprog. Dansk indgår i de fleste aktiviteter i 0. Klasse, ligesom andre kompetenceområder

Læs mere

ÅRSPLAN FOR 0 KLASSE

ÅRSPLAN FOR 0 KLASSE ÅRSPLAN FOR 0 KLASSE 2016-2017. At lægge et fundament for skolens arbejde med elevernes alsidige udvikling ved at give det enkelte barn udfordringer, der udvikler barnets nysgerrighed, videbegær og lyst

Læs mere

Vores 0. klasse deltager i sprogprøve i forsøgs og udviklingsprogrammet. Derfor vil der være under aktivitets kalender om sprogprøven.

Vores 0. klasse deltager i sprogprøve i forsøgs og udviklingsprogrammet. Derfor vil der være under aktivitets kalender om sprogprøven. Roser Skolen Årsplan for 0.klasse 2018/2019 Børnehaveklasseleder Anela Dardagan Årsplan er baseret på 6 kompetencemål opstillet af undervisningsministeriets færdighedsvidens mål for børnehaveklasse. (www.emu.dk)

Læs mere

Velkommen til 0. klasse i Helsingør Privatskole

Velkommen til 0. klasse i Helsingør Privatskole Velkommen til 0. klasse i Helsingør Privatskole Er det første gang i sender et barn i skole, vil i opdage at, skolen har ændret sig meget, siden I selv gik i skole. Et nyt kapitel starter ikke kun i jeres

Læs mere

Undervisningsplan for Børnehaveklassen

Undervisningsplan for Børnehaveklassen Undervisningsplan for Børnehaveklassen Årsplanen tager udgangspunkt i Undervisningsministeriets overordnede Fælles mål for børnehaveklassen. Undervisningen i børnehaveklassen bliver tilrettelagt så børnene

Læs mere

Årsplan 0. klasse 2014/15

Årsplan 0. klasse 2014/15 Uge Tema og danskarbejde Fremlæggelse onsdag/fredag 33 Her er jeg : Vi lærer hinanden at kende Vi lærer at gå i skole Arbejde ud fra skolestartsmaterialet om trafik Arbejde med AKT (Adfærd, Kontakt, Trivsel)

Læs mere

Matematik. Samarbejdsøvelser med former/farver og tal. Teddy Fremlæg onsdag: Magnus Fremlæg fredag: Silas

Matematik. Samarbejdsøvelser med former/farver og tal. Teddy Fremlæg onsdag: Magnus Fremlæg fredag: Silas Uge Tema og danskarbejde Fremlæggelse onsdag/fredag 33 Her er jeg : Vi lærer hinanden at kende Vi lærer at gå i skole Arbejde med AKT (Adfærd, Kontakt, Trivsel) klassens sociale liv startes Rim og remser

Læs mere

Årsplan for børnehaveklassen 2010/2011

Årsplan for børnehaveklassen 2010/2011 Årsplan for børnehaveklassen 2010/2011 Hvornår? Hvad skal der ske? (Emne) Hvordan? (Form og metode) Med hvilket formål? Andet 32-35 Børnehaveklassen-hvem er vi? Vi arbejder med navne, udseende, hvad kan

Læs mere

MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL

MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL Mini-Søhulen Børnene har i overgangen fra børnehave til Mini-Søhulen brug for en pædagogik, der kan bygge bro mellem de to verdener. De to verdener er forskellige i forhold til

Læs mere

Årsplan for børnehaveklassen 2011/2012

Årsplan for børnehaveklassen 2011/2012 Årsplan for børnehaveklassen 2011/2012 Hvornår? Hvad skal der ske? (Emne) Hvordan? (Form og metode) Med hvilket formål? Andet 32-35 Børnehaveklassen-hvem er vi? Vi arbejder med navne, udseende, hvad kan

Læs mere

Årsplan/ arbejdsområder for børnehaveklassen på Friskolen for Hundelev og Omegn

Årsplan/ arbejdsområder for børnehaveklassen på Friskolen for Hundelev og Omegn Årsplan/ arbejdsområder for børnehaveklassen på Friskolen for Hundelev og Omegn 2017-2018. Årsplanen er en beskrivelse af hvilke mål, sociale og faglige, som vi gennem året vil arbejde med. Målene står

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Sammenhæng Børns personlige udvikling sker i en omverden, der er åben og medlevende. Børn skal opleve sig som værdsatte individer i betydende fællesskaber.

Læs mere

Årsplan 0. klasse skoleåret 2016/2017.

Årsplan 0. klasse skoleåret 2016/2017. Årsplan 0. klasse skoleåret 2016/2017. Undervisningen i børnehaveklassen tager udgangspunkt i Undervisningsministeriets Forenklede Fælles mål (FFM). Undervisningen i børnehaveklassen bliver således tilrettelagt,

Læs mere

Årsplan i dansk for børnehaveklassen, 2008-2009.

Årsplan i dansk for børnehaveklassen, 2008-2009. Årsplan i dansk for børnehaveklassen, 2008-2009. De generelle mål for faget er følgende: At børnene er glade for at komme i skole, lærer skolen at kende som et trygt sted uden drilleri og med plads til

Læs mere

Årsplan for dansk 0. klasse Herborg Friskole

Årsplan for dansk 0. klasse Herborg Friskole Uge Emne Læringsmål Aktiviteter og materialer Evaluering af forløb Øvrige oplysninger 32 1.-8.kl. overnatning torsdag-fredag 33-34 Velkommen i skole. Sociale spilleregler og sammenhold i klassen. Venskaber.

Læs mere

Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk

Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse Lærer: Suat Cevik Formål for faget dansk Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer

Læs mere

Årsplan for matematik i 0.kl. Herborg Friskole 2013/2014

Årsplan for matematik i 0.kl. Herborg Friskole 2013/2014 Uge Emne Trinmål for faget Læringsmål for emnet 33 Opstart 34 - Relationer 35 36-38 39-40 41 42 43-48 Tallene 1-10 Geometriske figurer Aktiv Rundt i Danmark Tale om sprog Lægge mærke til naturfaglige fra

Læs mere

ÅRSPLAN FOR BØRNEHAVEKLASSEN FORBUNDSSKOLEN 2012 2013

ÅRSPLAN FOR BØRNEHAVEKLASSEN FORBUNDSSKOLEN 2012 2013 ÅRSPLAN FOR BØRNEHAVEKLASSEN FORBUNDSSKOLEN 2012 2013 Mælkedukse: Albert og Clara is bi si bil 3+4=7 4+4=8 5+4=9 Børnehaveklassens formål: Det er børnehaveklassens formål at lette barnets overgang fra

Læs mere

Læreplaner for Vester Aaby Børnehave 2007

Læreplaner for Vester Aaby Børnehave 2007 Læreplaner for Vester Aaby Børnehave 2007 Grundlaget for det daglige arbejde i V. Aaby Børnehave I 2006 var det: NATUR OG NATUROPLEVELSER Hvert år har 1 2 læreplanstemaer ekstra fokus I 2007 var det: KUNST,

Læs mere

Årsplan for dansk 0. klasse Herborg Friskole

Årsplan for dansk 0. klasse Herborg Friskole Uge Emne Læringsmål Aktiviteter og materialer Evaluering af forløb Øvrige oplysninger 32 1.-8.kl. overnatning torsdag-fredag 33-35 Sociale spilleregler og klassens sammenhold. Hvad skal man i timerne og

Læs mere

Årsplan for Børnehaveklassen 2014-2015

Årsplan for Børnehaveklassen 2014-2015 1 Årsplan for Børnehaveklassen 2014-2015 Børnehaveklasseledere : Berit Albeck og Anette Sørensen. 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Emne oversigt---------------------------------------------------------------------------s

Læs mere

Årsplan 0. klasse skoleåret 2018/2019.

Årsplan 0. klasse skoleåret 2018/2019. Årsplan 0. klasse skoleåret 2018/2019. Undervisningen i børnehaveklassen tager udgangspunkt i Undervisningsministeriets Forenklede Fælles mål (FFM). Undervisningen i børnehaveklassen bliver således tilrettelagt,

Læs mere

MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL

MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL Velkommen i Mini-Søhulen! Vi håber, I finder jer til rette og føler jer vel modtaget - vi er spændte og forventningsfulde, og glæder os til at se jer. Anni Iversen 01-03-2013 Side

Læs mere

Årsplan for dansk 2017/2018. Fagformålet jf. nye forenklede mål 2014:

Årsplan for dansk 2017/2018. Fagformålet jf. nye forenklede mål 2014: Fagformålet jf. nye forenklede mål 2014: Eleverne skal i faget dansk fremme deres oplevelse og forståelse af litteratur og andre æstetiske tekster, fagtekster, sprog og kommunikation som kilder til udvikling

Læs mere

Lidt om Abildgårdskolen. God tid. Skolefritidsordning SFO. Vil du vide mere om SFO, skal du kontakte indskolingsleder Charlotte Rieck

Lidt om Abildgårdskolen. God tid. Skolefritidsordning SFO. Vil du vide mere om SFO, skal du kontakte indskolingsleder Charlotte Rieck 2019/2020 Lidt om Abildgårdskolen Når I vælger Abildgårdskolen til jeres barn vælger I samtidig: En skole med ca. 430 elever med baggrund i mange forskellige kulturer En skole der vægter det faglige højt

Læs mere

Afrapportering pædagogisk læreplan :

Afrapportering pædagogisk læreplan : Afrapportering pædagogisk læreplan 2015-2017: Afdeling: Børnehaven, Orkestervej Aktivitetstema: Kulturelle udtryksformer og værdier: Æstetiske oplevelser Skabende praksis Traditioner og værdier Kultur

Læs mere

Årsplan for 1. klasse 2010-2011

Årsplan for 1. klasse 2010-2011 Årsplan for 1. klasse 2010-2011 Formål at stimulere elevernes læse- og skrivelyst at give eleverne mulighed for at erfare, at læsning og skrivning giver oplevelser og viden. Danskfaglige mål for 1. klasse

Læs mere

Årsplan for dansk i 1.klasse skoleåret

Årsplan for dansk i 1.klasse skoleåret Årsplan for dansk i 1.klasse skoleåret 2018-19 Fagformålet jf. nye forenklede mål 2014: Eleverne skal i faget dansk fremme deres oplevelse og forståelse af litteratur og andre æstetiske tekster, fagtekster,

Læs mere

Skoleskema for 0.-3.C

Skoleskema for 0.-3.C Skoleskema for 0.-3.C 0.-3. C mandag tirsdag onsdag torsdag fredag 8.20-9.05 9.05-9.50 10.05-10.50 10.50-11.35 12.00-12.45 HM Post,skema & lege HM Billedkunst /HM Matematik Post,skema & lege Natur/teknik

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling Højen vuggestuen

Barnets alsidige personlige udvikling Højen vuggestuen Barnets alsidige personlige udvikling Højen vuggestuen Sammenhæng Børns personlige udvikling sker i en omverden, der er åben og medlevende. Børn skal opleve sig som værdsatte individer i betydende fællesskaber.

Læs mere

BLÅBJERG BØRNEHAVE. - Helt ude i skoven... for dit barns skyld! Blåbjerg Friskole og Børnehave

BLÅBJERG BØRNEHAVE. - Helt ude i skoven... for dit barns skyld! Blåbjerg Friskole og Børnehave BLÅBJERG BØRNEHAVE - Helt ude i skoven... for dit barns skyld! Blåbjerg Friskole og Børnehave Klintingvej 170 Stausø 6854 Henne Telefon: 30 29 66 04 eller 75 25 66 04 E-mail: bornehave@blaabjergfriskole.dk

Læs mere

I undervisningen bruger vi meget sang og musik. At lege med sproget gennem rim og remser bliver sjovt og motiverende gennem sang og bevægelse.

I undervisningen bruger vi meget sang og musik. At lege med sproget gennem rim og remser bliver sjovt og motiverende gennem sang og bevægelse. 2018-2019 Lærer: Marianne Storbjerg Andersen Forord til faget i klassen I 0. Klasse bygges fundamentet for det skrevne og læste sprog. Dansk indgår i de fleste aktiviteter i 0. Klasse, ligesom de andre

Læs mere

Mål for 0. klasse på Midtdjurs Friskole

Mål for 0. klasse på Midtdjurs Friskole Mål for 0. klasse på Midtdjurs Friskole Overordnede mål for 0-klasse Undervisningen i 0.klasse er med til at lægge fundamentet for skolens arbejde med barnets alsidige personlige udvikling, ved at give

Læs mere

Pædagogisk læreplan Børnehuset Den Grønne Kile 2015 2016.

Pædagogisk læreplan Børnehuset Den Grønne Kile 2015 2016. Personlige kompetencer / alsidig personligheds udvikling børnenes udvikling og At give plads til at børnene udvikler sig som selvstændige, stærke og alsidige personer, der selv kan tage initiativ. At skabe

Læs mere

Årsplan 0.klasse 2015/16

Årsplan 0.klasse 2015/16 Årsplan 0.klasse 2015/16 Sprog: Kompetenceområdet sprog indeholder seks færdigheds- og vidensområder: Samtale, fortælling, sproglig bevidsthed, skrivning, læsning, it og digitale medier. Herunder er også

Læs mere

Årsplan for Grøn

Årsplan for Grøn Årsplan for Grøn - 2016-2017 Status: Børnene i Grøn er en dejlig homogen gruppe på 18 elever, der kommer fra forskellige børnehaver. Børnene er motiverede for at deltage i de opgaver, de bliver stillet,

Læs mere

Læreplaner Børnehuset Regnbuen

Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring i Børnehuset Regnbuen. Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring er: Læring er når børn tilegner sig ny viden, nye kompetencer og erfaringer. Læring er når barnet øver sig i noget det har brug for,

Læs mere

Årsplan 0.klasse 2018/19

Årsplan 0.klasse 2018/19 Årsplan 0.klasse 2018/19 Dansk og matematik Sproglig opmærksomhed: Vi arbejder med sprogligopmærksomhed, rim og remser. Gennem samtale, dialog, oplæsning og færtælling skærpes børnenes opmærksomhed mod

Læs mere

Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken

Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken Alsidig personlig udvikling Områdets fælles mål for udvikling af børnenes alsidige personlige udvikling er, At barnet oplever sejre og lærer, at håndtere

Læs mere

ÅRSPLAN 2012/13 - DANSK 1. KLASSE PERIODE EMNE AKTIVITETER MÅL

ÅRSPLAN 2012/13 - DANSK 1. KLASSE PERIODE EMNE AKTIVITETER MÅL ÅRSPLAN 2012/13 - DANSK 1. KLASSE PERIODE EMNE AKTIVITETER MÅL August september VI SKAL LÆRE HINANDEN AT KENDE Fortællertid Oplæsning Dialog At lytte til oplæsning (i - s- t) (konsonanter og vokaler) Sange,

Læs mere

SKOLEFRITIDSORDNING - SFO: Når I vælger Abildgårdskolen til jeres barn vælger I samtidig:

SKOLEFRITIDSORDNING - SFO: Når I vælger Abildgårdskolen til jeres barn vælger I samtidig: På Abildgårdskolen Når I vælger Abildgårdskolen til jeres barn vælger I samtidig: En skole med ca. 500 elever med baggrund i mange forskellige kulturer En skole der vægter det faglige højt En skole med

Læs mere

Formål for børnehaveklassen

Formål for børnehaveklassen Formål for børnehaveklassen 1. Undervisningen i børnehaveklassen skal være med til at lægge fundamentet for elevernes alsidige udvikling ved at give det enkelte barn udfordringer, der udvikler barnets

Læs mere

Pædagogisk læreplan 0-2 år

Pædagogisk læreplan 0-2 år Barnets alsidige personlige udvikling: Overordnet mål: Barnet skal vide sig set og anerkendt. Barnet oplever at møde nærværende voksne med engagement i dets læring, udvikling og liv. At barnet oplever

Læs mere

Læseplan for børnehaveklasserne

Læseplan for børnehaveklasserne Læseplan for børnehaveklasserne Børnehaveklassernes overordnede mål Undervisningen i børnehaveklassen er med til at lægge fundamentet for skolens arbejde med elevernes alsidige personlige udvikling ved

Læs mere

Årsplan for yngste klasse, dansk 2012/2013

Årsplan for yngste klasse, dansk 2012/2013 Årsplan for yngste klasse, dansk 2012/2013 10 lektioner pr. uge. Tager udgangspunkt i Fælles mål 2009 - Børnehaveklassen. Trinmål efter Børnehaveklassen Og i Fælles mål 2009 - Dansk, trinmål efter 2. klassetrin

Læs mere

Formålet med dansk: Et mangesidigt sprogligt fællesskab: lytte tale læse skrive. (Uddybning af mål se årsplan og Fælles mål).

Formålet med dansk: Et mangesidigt sprogligt fællesskab: lytte tale læse skrive. (Uddybning af mål se årsplan og Fælles mål). Evaluering DA april 2012 Dansk i DA april 2012. Karin Tychsen Formålet med dansk: Et mangesidigt sprogligt fællesskab: lytte tale læse skrive. (Uddybning af mål se årsplan og Fælles mål). Alle bogstaver

Læs mere

Pædagogiske lærerplaner: Personlig udvikling.

Pædagogiske lærerplaner: Personlig udvikling. Pædagogiske lærerplaner: Personlig udvikling. - At give barnet lyst og mod til at udforske og afprøve egne og sine omgivelsers grænser. - At barnet udfolder sig som en selvstændig, stærk og alsidig person,

Læs mere

Årsplan for Børnehaveklassen 0.A 2013/2014

Årsplan for Børnehaveklassen 0.A 2013/2014 Årsplan for Børnehaveklassen 0.A 2013/2014 På Nordvest privatskole er der i år en børnehaveklasse. Formålet med børnehaveklassen er, at børnene skal opnå kendskab og redskaber til at kunne deltage aktivt

Læs mere

Mål for børnehaveklassen

Mål for børnehaveklassen Mål for børnehaveklassen Børnehaveklassen skal være med til at skabe fundamentet for skolens arbejde og det videre undervisningsforløb. Udgangspunktet for dagligdagen og undervisningen er legen med vægt

Læs mere

Pædagogisk læreplan Børnehuset Den Grønne Kile

Pædagogisk læreplan Børnehuset Den Grønne Kile Kulturelle udtryksformer og værdier Personlige kompetence r/alsidig personlighedsudvikling Sociale kompetencer BARNET Krop og bevægelse Sprog Natur og naturfænomen 1 Personlige kompetencer/ alsidig personlighedsudvikling

Læs mere

www.ollerupfriskole.dk Sådan lærer dit barn at læse på Ollerup Friskole

www.ollerupfriskole.dk Sådan lærer dit barn at læse på Ollerup Friskole www.ollerupfriskole.dk Sådan lærer dit barn at læse på Ollerup Friskole www.ollerupfriskole.dk Sådan lærer dit barn at læse og skrive på Ollerup Friskole Når dit barn begynder i skolen er det allerede

Læs mere

Tema og fokuspunkter for 3-6 årige i børnehaveafdelingen.

Tema og fokuspunkter for 3-6 årige i børnehaveafdelingen. Tema og fokuspunkter for 3-6 årige i børnehaveafdelingen. Sociale kompetencer Børn skal anerkendes og respekteres som det menneske det er - de skal opleve at hører til og føle glæde ved at være en del

Læs mere

Pædagogiske læreplaner. Lerpytter Børnehave Lerpyttervej 25 7700 Thisted

Pædagogiske læreplaner. Lerpytter Børnehave Lerpyttervej 25 7700 Thisted Pædagogiske læreplaner Lerpytter Børnehave Lerpyttervej 25 7700 Thisted Vision I Lerpytter Børnehave ønsker vi at omgangstonen, pædagogikken og dagligdagen skal være præget af et kristent livssyn, hvor

Læs mere

Årsplan dansk for klasse August 2016 juni 2017

Årsplan dansk for klasse August 2016 juni 2017 Årsplan dansk for 2. 3. klasse August 2016 juni 2017 Hovedvægten lægges på arbejdet med de elementære læse, skrive og stavefærdigheder med særligt fokus på at stimulere elevernes læse- og skrivelyst samt

Læs mere

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget.

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Læreplaner 2013 Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Baggrund: I år 2004 blev der fra ministeriets side, udstukket en bekendtgørelse om pædagogiske læreplaner i alle dagtilbud. Det var seks temaer, der

Læs mere

Årsplan for hovedfag i 2. klasse Nanna Ramnæs Skoleåret Rudolf Steinerskolen i københavn. Uge Indhold Aktivitet Færdigheder og kundskaber

Årsplan for hovedfag i 2. klasse Nanna Ramnæs Skoleåret Rudolf Steinerskolen i københavn. Uge Indhold Aktivitet Færdigheder og kundskaber Uge Indhold Aktivitet Færdigheder og kundskaber 33-35 Dansk Hver elev har fået et personligt vidnesbyrd Eleven lærer at stå frem solo med alles skrevet af undertegnede og dette skal eleven opmærksomhed

Læs mere

Årsplan Hvid PERIODE/ UGER EMNE/OMRÅDE OM FORLØBET MATERIALE FOKUS 33-35

Årsplan Hvid PERIODE/ UGER EMNE/OMRÅDE OM FORLØBET MATERIALE FOKUS 33-35 Årsplan 2018-19 Hvid PERIODE/ UGER EMNE/OMRÅDE OM FORLØBET MATERIALE FOKUS 33-35 Forældremød e uge 35 Emne: Mig selv og min familie Vi taler om og tegner vores familie, snakker om hvor vi bor (husnr. og

Læs mere

Læreplan/udviklingsplan/kompetencehjulet

Læreplan/udviklingsplan/kompetencehjulet Med udgangspunkt i de seks temaer, som BUPL, FOA, KL har udarbejdet: 1) Barnets alsidige personlige udvikling (personlige kompetencer) 2) Sociale kompetencer 3) Sprog og kommunikation 4) Krop og bevægelse

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk

www.aalborg-friskole.dk www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan for børnehaveklassen 09-10, udarbejdet af Majbritt Rasmussen. Bilag vedlagt er årsplan

Læs mere

BLÅBJERG FRISKOLE OG BØRNEHAVE

BLÅBJERG FRISKOLE OG BØRNEHAVE PÆDAGOGISKE LÆREPLANER - 1 Indholdsfortegnelse Forside 1 Indholdsfortegnelse 2 Velkommen i Blåbjerg Børnehave 3 Vision for børnehaven. Hvorfor læreplaner 4 Barnets Alsidige Personlige udvikling 5 Sociale

Læs mere

HØJBO FRISKOLE ÅRSPLANER

HØJBO FRISKOLE ÅRSPLANER HØJBO FRISKOLE ÅRSPLANER 2010-2011 1. årgang Højbo Friskole - Kalundborgvej 49-4591 Føllenslev - Tlf. 59 29 14 38 1. ÅRGANG Dansk Uge 33-35 Opstart. Bogstavtræning. Der arbejdes med bogstavlyde, vokaler

Læs mere

Generelt om klasse(indskoling)

Generelt om klasse(indskoling) Færdigheder ved skoleårets afslutning: Generelt om 0.-3. klasse(indskoling) Ved slutningen af børnehaveklasseåret har eleven fået den viden og de færdigheder, der skal gøre eleven i stand til at: være

Læs mere

Dansk årsplan 1. klasse

Dansk årsplan 1. klasse Dansk årsplan 1. klasse 2016-2017 Læsning: Der arbejdes i begynderlæsningen med at give eleverne forskellige afkodningsstrategier eks. lydstavning - arbejdet med bogstavernes standart- og betingede udtaler,

Læs mere

Evaluering af undervisningen i DA Dansk: Karin Tychsen. Formålet med dansk: - Et mangesidigt sprogligt fællesskab: lytte tale skrive læse.

Evaluering af undervisningen i DA Dansk: Karin Tychsen. Formålet med dansk: - Et mangesidigt sprogligt fællesskab: lytte tale skrive læse. Evaluering af undervisningen i DA 2010-11. Dansk: Karin Tychsen Formålet med dansk: - Et mangesidigt sprogligt fællesskab: lytte tale skrive læse. (uddybning af mål se årsplan og Fælles mål). For børnehaveklassen

Læs mere

Langsø Vuggestue. De pædagogiske læreplaner 2015-16

Langsø Vuggestue. De pædagogiske læreplaner 2015-16 Langsø Vuggestue. De pædagogiske læreplaner 2015-16 Personalet vil sikre de bedste udviklingsmuligheder for børnene i Børnehuset, samt medvirke til, at børn med særlige behov og deres familier, får optimale

Læs mere

Skolestart På Abildgårdskolen

Skolestart På Abildgårdskolen Skolestart På Abildgårdskolen 2015/2016 Lidt om Abildgårdskolen Når I vælger Abildgårdskolen til jeres barn vælger I samtidig: En skole med ca. 650 elever med baggrund i mange forskellige kulturer. En

Læs mere

Alsidige personlige kompetencer

Alsidige personlige kompetencer Alsidige personlige kompetencer Barnets alsidige personlige udvikling forudsætter en lydhør og medleven omverden, som på én gang vil barnet noget og samtidig anerkender og involverer sig i barnets engagementer

Læs mere

Årsplan for skoleåret 2018/19

Årsplan for skoleåret 2018/19 Årsplan for skoleåret 2018/19 Dansk i 0. klasse Lærer: Christina Hintze Denne årsplan er sidst revideret d. 9. august 2018 Generelt I børnehaveklassen er der i skoleåret 2018/2019 tildelt 7 ugentlige lektioner

Læs mere

Løgumkloster Distriktsskole

Løgumkloster Distriktsskole Løgumkloster Distriktsskole Den rullende skolestart sikrer at alle børn møder et trygt og stabilt skolemiljø med klare rammer og forventninger. Samarbejdet med skolen før rullende skolestart: Når det er

Læs mere

Delmål: Børn skal udfordres til sproglig kreativitet og til at udtrykke sig på mange forskellige måder.

Delmål: Børn skal udfordres til sproglig kreativitet og til at udtrykke sig på mange forskellige måder. Læreplaner Sproglig udvikling Børn skal kunne udvikle deres sprog i alle hverdagens aktiviteter. Børn skal udfordres til sproglig kreativitet og til at udtrykke sig på mange forskellige måder. børn skal

Læs mere

Vuggestuens lærerplaner

Vuggestuens lærerplaner Vuggestuens lærerplaner Barnets personlige og alsidige udvikling - at barnet får respekt for andre børn, og udvikler empati - at barnet er i god trivsel og udvikling - at barnet lærer, hvad der er rigtigt

Læs mere

Årsplan 0.klasse 2015/16

Årsplan 0.klasse 2015/16 Årsplan 0.klasse 2015/16 Sproglig opmærksomhed: Vi arbejder med sprogligopmærksomhed, rim og remser. Gennem samtale, dialog, oplæsning og færtælling skærpes børnenes opmærksomhed mod det talte og skrivende

Læs mere

20 minutter med læsning, bogstaver og deres lyde hver dag gør underværker!

20 minutter med læsning, bogstaver og deres lyde hver dag gør underværker! En af de absolut vigtigste forudsætninger, for at kunne klare sig godt i nutidens og fremtidens samfund, er at være en god læser. Læsning er indgangen til al viden. Kravene til læsning i hverdagen, på

Læs mere

Sammenhæng. Mål 1. At barnet kan etablere og fastholde venskaber. Tiltag

Sammenhæng. Mål 1. At barnet kan etablere og fastholde venskaber. Tiltag Sociale kompetencer Barnets sociale kompetencer udvikles, når barnet oplever sig selv som betydningsfuldt for fællesskabet, kan samarbejde og indgå i fællesskaber. Oplevelse af tryghed og tillid i relation

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling

Barnets alsidige personlige udvikling Barnets alsidige personlige udvikling - Må opleve sig værdifuld og værdsat - Udvikler sig selvstændigt og initiativrigt - Kender sine forskellige følelser og kan udtrykke og afpasse dem efter situationen

Læs mere

Beskrivelse af praksis

Beskrivelse af praksis Beskrivelse af praksis Introduktion til håndfonemer, klodser og instrumenter Det mest optimale er at tænke håndfonemer, legoklodser og instrumenter ind i klassens bogstavgennemgang i børnehaveklassen.

Læs mere

Pædagogiske læreplaner for Eventyrhuset

Pædagogiske læreplaner for Eventyrhuset Pædagogiske læreplaner for Eventyrhuset Klosterparkvej 53-55 4400 Kalundborg Tema Sprog Indhold Verbal/nonverbal kommunikation Ordforråd Udtale Sange Begreber Kendskab til rim og remser Forståelse Vi ønsker

Læs mere

Udkast læringsmål det ca. 6 årige barn

Udkast læringsmål det ca. 6 årige barn De pædagogiske processer, i samarbejde med barnets forældre, skal lede henimod, at barnet ved slutningen af tiden på Spilopstuen, med lyst, har tilegnet sig færdigheder og viden, som sætter barnet i stand

Læs mere

Langsø Børnehave De pædagogiske læreplaner 2015-16.

Langsø Børnehave De pædagogiske læreplaner 2015-16. Langsø Børnehave De pædagogiske læreplaner 2015-16. Personalet vil sikre de bedste udviklingsmuligheder for børnene i Børnehuset, samt medvirke til at børn med særlige behov og deres familier, får optimale

Læs mere

Børnehavens lærerplaner 2016

Børnehavens lærerplaner 2016 Børnehavens lærerplaner 2016 I børnehaven er fri for mobberi i en stor del af hverdagen og derfor et det også en del af lærerplanerne. To gange om ugen arbejder vi med fri for mobberi til bamse samling.

Læs mere

0. klasserne på Hjallerup Skole

0. klasserne på Hjallerup Skole 0. klasserne på Hjallerup Skole 2016-2017 Velkommen til Hjallerup Skole Et nyt kapitel starter nu i jeres barns liv. Er det første gang, I sender et barn i skole, vil I få mange nye ting at forholde jer

Læs mere

Kulturelle udtryksformer. Et barn i Smørblomsten skal opleve

Kulturelle udtryksformer. Et barn i Smørblomsten skal opleve Kulturelle udtryksformer. Et barn i Smørblomsten skal opleve Voksne der opsøger kultur og udtrykker sig kulturelt. Traditioner. Alternative normer og traditioner. Kulturelle oplevelser i det omgivende

Læs mere

Årsplan for skoleåret 2018/19

Årsplan for skoleåret 2018/19 Årsplan for skoleåret 2018/19 Matematik i 0. klasse Lærer: Christina Hintze Denne årsplan er sidst revideret d. 25. juli 2018 Generelt I 0. klasse er der i skoleåret 2018/2019 tildelt 4 ugentlige lektioner

Læs mere

Skole Parathed Vejledning til forældre.

Skole Parathed Vejledning til forældre. Skole Parathed Vejledning til forældre. Mange er i tvivl omkring sit barns skolegang og i dag stilles der større og større krav til hvad man skal kunne. Ud over at man skal kunne eller være interesserede

Læs mere

Årsplanen giver et overblik over den enkelte årgangs plan i relation til hele skolen.

Årsplanen giver et overblik over den enkelte årgangs plan i relation til hele skolen. Årsplan for 0.årgang i SKK i 2015-2016 Årsplanen giver et overblik over den enkelte årgangs plan i relation til hele skolen. 0.årgang arbejder ud fra Undervisningsministeriets faghæfte 23- Fælles Mål 2009

Læs mere

i skole Dit barn skal snart

i skole Dit barn skal snart Dit barn skal snart i skole Her kommer inspiration til, hvordan du som forældre kan hjælpe med at understøtte dit barn i overgangen fra børnehave til skole og SFO Frederiksberg Kommune vil gerne hjælpe

Læs mere

Den moderne kulturelle skole Skolekode: Tilsynsførende: Dorthe Kirkeby Bæhrenz. Til skolens forældre og bestyrelse.

Den moderne kulturelle skole Skolekode: Tilsynsførende: Dorthe Kirkeby Bæhrenz. Til skolens forældre og bestyrelse. Til skolens forældre og bestyrelse. Jeg kan bekræfte, at undervisningssproget på skolen er dansk, og at skolens undervisning står mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen, herunder at den forbereder

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling Sociale kompetencer Sprog Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier

Barnets alsidige personlige udvikling Sociale kompetencer Sprog Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier Med pædagogiske læreplaner sætter vi ord på alle de ting, vi gør i hverdagen for at gøre vores børn så parate som overhovedet muligt til livet udenfor børnehaven. Vi tydelig gør overfor os selv hvilken

Læs mere

Vi bruger disse pædagogiske læringsmål i vores læreplansarbejde.

Vi bruger disse pædagogiske læringsmål i vores læreplansarbejde. Læreplaner. Vi har i ledelsesteamet lavet en strategi, som betyder at: alle 5 institutioner arbejder med samme læreplanstema vi arbejder med et læreplanstema i 2 måneder af gangen vi kommer gennem de 6

Læs mere

Årsplan for dansk i 1. Klasse Broby friskole

Årsplan for dansk i 1. Klasse Broby friskole Årsplan for dansk i 1. Klasse Broby friskole Skoleår 2015/2016 Uge Emne Mål Arbejdsform/metode Materialer 33-38 Basisdansk -Lære hinanden at kende -At kunne bruge talesproget i samtale, samarbejde og kunne

Læs mere