Festival og events 2.0 Status 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Festival og events 2.0 Status 2017"

Transkript

1 Festival og events 2.0 Status 2017

2 Indsatsområde og målsætning Festival og events 2.0 er et ud af 3 indsatsområder under kulturaftalen Kulturmetropolen , der er indgået mellem 14 kommuner og Kulturministeren. Fra kulturaftalen Festivaler og events kan synliggøre kulturregionen regionalt, nationalt og internationalt, skabe sammenhængskraft mellem regionens kommuner og give regionens borgere kulturoplevelser med høj kvalitet og stor variation. Samtidig kan festivaler og events gennem kulturaftalen øge deres volumen og tyngde samt udvikle deres indhold og produkter og få et endnu større publikum af både borgere og turister. Igennem samarbejdet om festivaler og events skal der skabes unikke kulturtilbud og oplevelsesprodukter, der kan brande Kulturmetropolen og derved fremme den regionale turisme. Det overordnede mål, er At udvikle nye regionale festivaler og events samt at udbrede og udvikle eksisterende, der kan samle og brande kulturregionen som en festival- og eventregion for både borgere og turister.

3 Mantos forandringsmodel Ressourcer Aktiviteter Resultater Brugerrettede effekter Samfundsmæssige effekter Økonomi: ,- i alt. Festivalpartnere Lokale venues Kommunale aktører/kulturinstitutio ner Eventpartnere Frivillige foreninger Fællesskaber Sekretariatet Kommunale aktører Eventpartnere Frivillige Foreninger Fællesskaber Forbund Afvikling af DOX:ON:TOUR marts. Everydayworkshops. Regional filmkonkurrence. Dialog og samarbejdsaftaler med USKIK og Golden Days for Udviklings- og workshopsforløb med Golden Days og kulturinstitutioner Dialog med videnpartnere om festivaler. Besøg og møder på festivaler, blandt Brighton Fringe. Dialog, afklaring af samarbejdspotentialer og konceptudvikling med Dansk OrienteringsForbund om WMOC2018 Udvikling af nye regionale festivaler og events på tværs af regionens venues, partnerskaber og faglige kompetencer 2017 DOX:ON:TOUR: I alt 38 visninger på 27 venues + samarbejde med USKIK om regional filmkonkurrence. Formidling og markedsføring af festivaler mhb. på at brande regionen for borgere og turister. Etablering af fora for videndeling, erfaringsudveksling og sparring indenfor udvikling af regionale festivaler. Videnudveksling, interessetilkendegivelser og koncept for Byorienteringsløb, bl.a. for børnefamilier. Nye kulturelle strømninger finder vej til regionens borgere. Der er skabt nye forbindelser ml. forskellige målgrupper. Eksisterende festivaler er gjort vedkommende for flere af regionens borgere og turister. Der er aktiveret og opdyrket nye publikummer. Styrket sammenhængskraft og netværk på tværs af kommunerne. Megaevents er gjort vedkommende for borgere. Kulturregionen er synliggjort regionalt, nationalt og internationalt. Kulturmetropolen er brandet som en unik metropol med unikke kulturtilbud til både borgere og turister. Den regionale turisme er fremmet.

4 Oversigt indsatser i 2017 Festival DOX:ON:TOUR, marts Workshopforløb i samarbejde med videnplatformen Everyday. Sparring og kobling til den regionale filmkonkurrence `Bag facaden i USKIK. Udvikling af festivalplan sammen med USKIK for 2018, herunder dialog og indgåelse af samarbejdsaftale med Golden Days for Events Dialog, sparring og møder med Dansk Svømmeunion om sideevents i forbindelse med EM i Svømning Dialog, konceptudvikling og indledende aftaler med Dansk Orienterings-Forbund om sideevents foråret 2018 i forbindelse med WMOC Videndeling, netværk og internationalisering Besøg hos og dialog med festivalerne Brighton Fringe, The Great Escape og Brighton Festival. Erfaringsudvikling og sparring med arrangørerne bag Ticket to Future Festivals International Conference on Festival Development. Planlægning af konference/topmøde I samarbejde med USKIK.

5

6 DOX:ON:TOUR marts 2017 Nøgletal Antal events: 56 Antal venues for visninger: 27 Antal visninger: 38 Totalt publikumstal: Totalt publikumstal/gymnasievisninger: 438 Totalt antal deltagere/everydayworkshop: 321

7 DOX:ON:TOUR markedsføring Marketing Facebookkampagne samlet rækkevidde på forskellige personer og ca eksponeringer. Outdoor marketing: Plakater og Abribus er (lystavler), der blev hængt op på DSB-stationer eller ved COOP butikker i alle 14 kommuner. Samlet antal presseklip: 37 Videotrailer for DOX:ON:TOUR i Kulturmetropolen: Website for offentlige program:

8 Resultater DOX:ON:TOUR Ny målgruppe: For første gang i DOX:ON:TOUR arbejdede vi med en klart defineret målgruppe de unge. Vi lavede events med emner målrettet et ungt publikum eller filmevents, hvor de unge var en del af planlægningen. Rekord antal events og publikummer i DOX:ON:TOUR: Dette års DOX:ON:TOUR projekt har været det mest aktivitetsfyldte i de 3 år, projektet har kørt. Workshops, gymnasievisninger og offentlige visninger førte til et publikumstal på Nyt workshoptilbud til unge: Samarbejdet med videnplatformen Everyday betød, at vi kunne tilbyde interesserede kommuner et workshopforløb for gymnasier og øvrige ungdomsuddannelser indenfor filmformidling, dokumentarisme og fortællerteknik. Samarbejde med indsatsområdet USKIK: De to projekter slog kræfterne sammen om en en regional filmkonkurrence Bag facaden med et afslutningsshow på Bibliografen. De unges film blev præsenteret inden filmvisningerne på DOX:ON:TOUR. En evalueringsrapport med anbefalinger til samarbejde mellem Kulturmetropolen og festivaler: På baggrund af et evalueringsmøde og løbende dialog mellem projektledelsen og kommuner, er erfaringer opsamlet i en afsluttende rapport med 4 konkrete anbefalinger til fremtidige samarbejder.

9 Effekter DOX:ON:TOUR Det er lykkedes at opdyrke en ny målgruppe for DOX:ON:TOUR som historisk set har været svære at få fat i. Det har betydet, at vi med årets indsats har formået at skabe nye aktiviteter og kulturtilbud ude i Kulturmetropolens kommuner, der har haft relevans for de unge. Det er lykkedes at rykke borgere over kommunegrænserne. I kraft af samarbejdet med USKIK, blev der nedsat en ungegruppe med unge fra flere af Kulturmetropolens kommuner, der bla. stod for at udvikle og markedsføre filmkonkurrencen, samt ud- og afvikle afslutningsshowet på Bibliografen. Derudover har vi med filmkonkurrencen og rykket borgerne digitalt, da de unge har haft mulighed for at vise og se film om unges hverdag på tværs af kommunerne i forbindelse med DOX:ON:TOUR visningerne. Der er blevet skabt et netværk på tværs af venues, kulturaktører og kulturinstitutioner der har fremmet videndelingen og erfaringsudvekslingen til gavn for den fælles og de lokale konceptudviklinger. Med andre ord, har samarbejdet også bidraget til et lokalt kompetenceløft. Samarbejdet med videnplatformen Everyday har bidraget til et kompetenceløft hos bla. gymnasieelever indenfor filmformidling, dokumentarisme og fortællerteknik.

10 Plan for Festival 2018 Aktiviteter Afklaring om parathed for festivalindsats 2018 i indsatsområderne USKIK og Musikmetropolen. Nedsættelse af festivalarbejdsgruppe i USKIK, afholdelse af arbejdsgruppemøder. Konceptudvikling og afklaring om potentielle samarbejdspartnere, location m.m. Præsentation for og sparring med KMK (4. april) om det videre forløb. Videreudvikling af koncept og specificering af festival-model for Indgåelse af samarbejdsaftale med viden og kulturfestivalen Golden Days omkring festivalindsatsen 2018 under temaet Historiens B-sider. Sparring med projektchefen for USKIK om procesplan, målsætninger og workshopmoduler fra november 2017 frem til afvikling af arrangementer under Golden Days festivalen Aftale med projektchefen i USKIK om fælles afslutningskonference (forventet i september 2018) Rammekoncept/indholdsbeskrivelse af konferencen er under udfærdigelse. Resultater Procesplan, målsætninger, samarbejds- og festivalmodel for 2018 er på plads. Der er nedsat en arbejdsgruppe med kulturinstitutioner fra samtlige kommuner i Kulturmetropolen.

11 Idrætsevents EM i Svømning ( december) - aktiviteter og endelig resultat. Møder, dialog og sparring med Dansk Svømmeforbund (siden primo 2017) om mulige sideevents i forbindelse med EM i Svømning. Intern afklaring hos Dansk Svømmeforbund. Desværre blev Dansk Svømmeforbund og Kulturmetropolen ikke enige om et fælles koncept for sideevents. Hvor Kulturmetropolen ønskede at bruge sideevents som en anledning til at styrke foreningstilbuddene, så ønskede Dansk Svømmeforbund at lægge deres indsats i et DM i skolesvømning samt regional markedsføringsstrategi. Projektchefen for Festival & events tilbød til gengæld at videresende informations- og tilmeldingsmateriale til skolerne i kommunerne, men gjorde også opmærksom på, at skolerne havde brug for at modtage materialet senest maj 2017 af hensyn til årsplanerne. Desværre modtog sekretariatet først meget sent materialet, og vurderede sammen med formanden, at der var for kort tid til at skolerne kunne nå at indarbejde det i deres årsplaner (materialet blev modtaget 17. august 2017, konkurrencen var planlagt til den november 2017).

12 Idrætsevents WMOC 2018 ( juli) aktiviteter og foreløbige resultater Møder, dialog og sparring med Dansk Orienterings-Forbund om mulige sideevents i forbindelse med EM i Svømning. Intern afklaring i Dansk Orienterings-Forbund. I samarbejde med Dansk Orienterings-Forbund er der udviklet et koncept for Byorienteringsløb med afvikling i perioden maj- juli 2018 og med plan for hvordan samtlige kommuner i Kulturmetropolen kan inviteres til og inddrages i en fælles indsats. Den overordnede koordinering og videreformidling placeres hos projektchefen, mens den lokale dialog og konceptudvikling foregår i kommunerne i dialog med DOFs udviklingskonsulent. Løbet er både inspireret af kulturaftalens tidligere projekt Jagten gennem historien, som blev realiseret bla. i samarbejde med DOF og af det årlige City-orienteringsløb. Koncept og tidsplan er under udarbejdelse og formidles til Kulturmetropolens partnere primo 2018.

13 Videndeling, netværk og internationalisering Studietur til Birmingham og Brighton, bla. med møder og besøg hos Musikfestivalen The Great Escape og hos kulturfestivalerne Brighton Fringe og Brighton Festival. Mødet med Brighton Fringe åbnede op for muligheden for et eller flere fremtidige festivalsamarbejder. Kulturmetropolen er inviteret ind i det globale Fringe network såfremt vi ønsker en Fringefestival til Kulturmetropolen. Møder med netværkfacilitator fra Horsens Kommune om erfaringer med viden- og metodeudveksling blandt festivalerne tilknyttet Århus2017. Dialogen har afstedkommet, at Kulturmetropolens festivalaktører blev inviteret med til Ticket to Future Festival-konferencen (Horsens, august 2017). Derudover er der skabt en dialog om på sigt at undersøge muligheden for at skabe et fælles festival netværk. Aftale med USKIK om at afholde egen konference i efteråret 2018 med temaer omkring ungekultur og festivaler. Opstart af dialog med Roskilde Kommune om mulighederne for at indgå i et samarbejde med Ragnarock museet for pop, rock og ungdomskultur om afholdelse af konference.

14 Samlede effekter 1 I forhold til målsætninger, som beskrevet i kulturaftalen: At videreudvikle og sprede nuværende festivaler og events. Samarbejdet med CPH:DOX har opfyldt målsætningen med at gøre festivalen relevant for flere af kulturregionens borgere. Derudover har det nu 3-årige samarbejde også haft den effekt, at vi har fået skabt et festivalformat DOX:ON:TOUR der er blevet spredt til både Skåne, Vadehavet og Nordjylland. At udvikle kulturelle tilbud med kvalitet, der flytter borgere over kommunegrænsen og tiltrækker turister. Samarbejdet med USKIK og Everyday har bla. medført en regional filmkonkurrence hvormed det er lykkedes at flytte en ny (ung) målgruppe på tværs af kommunegrænser både fysisk og digitalt. At udvikle nye festivaler og events på tværs af bygrænser. Sammen med CPH:DOX har vi udviklet DOX:ON:TOUR. I denne aftale har vi arbejdet på en version 2.0, hvor vi med i alt 38 nye og unikke events kan dokumentere, at effekten af den fokuserede målgruppeindsats har betalt sig.

15 Samlede effekter 2 I forhold til målsætninger, som beskrevet i kulturaftalen: At opdyrke og aktivere nye publikummer og inddrage dem, der ikke selv opsøger kulturtilbud. Samarbejdet med USKIK, CPH:DOX og Everyday var bundet op på en fokuserede indsats på et ungt publikum både ved at inddrage unge i udviklingen af events og markedsføre til de unge. Effekten har været, at CPH:DOX for første gang kan dokumentere et så stort ungepublikum. At skabe en regional videnplatform for udvikling af festivaler og events. Der er udkommet en evalueringsrapport med anbefalinger på baggrund af DOX:ON:TOUR. Derudover har der været dialog med andre festivalaktører om erfaringsudveksling festivalerne i mellem og en optimering af dette og samarbejder på tværs. Dette har haft den effekt, at projektledelsen har fået et konstruktiv indsigt i behov og muligheder for at skabe en regional videnplatform. På baggrund af dette arbejdes der på ideplanet på forskellige modeller.

16 Endnu ikke realiserede effekter - og de små frø Udviklingsprocessen for festival 2018 er igangsat. Det er derfor for tidligt at sige, hvilke effekter det afstedkommer. Men det er håbet, at indsatsen både styrker arbejdet med publikumsudvikling og erfarings/metodeudveksling mellem kulturinstitutioner og aktører. Der er endnu ingen målbare effekter på sideevents ifm. store internationale events. Der er dog i kraft af den konstruktive dialog om sideevents ifm WMOC2018 afdækket et godt samarbejdspotentiale. Det forventes derfor, at det vil lykkes at gennemføre en række sideevents i foråret 2018 til glæde for både Kulturmetropolens borgere, lokale orienteringsklubber og Dansk Orienterings-Forbund. Der er opstartet en tværregional dialog med potentielle viden- og netværkpartnere med henblik på at styrke erfaringsudvekslingen blandt festivalaktører. Der er en international interesse for at skabe samarbejder på festival-området, bla. under den globale Fringe paraply. Det kan dog være svært at løfte et sådan samarbejde ind i den nuværende kulturaftale, men den internationale dialog kan evt. løftes ind i en kommende kulturaftale.

17 Konklusion Det kan samlet set konkluderes, at det 3-årige samarbejde med CPH:DOX om DOX:ON:TOUR fra har været med til at løfte CPH:DOXs profil i hele Danmark, samt understøttet dokumentarfilmfestivalens internationale position. Ligeledes har samarbejdet været med til at profilere Kulturmetropolen både regionalt, nationalt og internationalt som en attraktiv og aktiv kulturregion med unikke kulturtilbud til borgerne. Det kan derudover konkluderes at festivalindsatsen er med til at styrke sammenhængskraften og netværket på tværs af kommunernes kulturinstitutioner, kulturaktører og også unge kulturentreprenører. Derudover har årets dokumentarfilmvisninger med tilhørende events, debatter m.m. medført, at nye kulturelle strømninger såvel som oplevelseskoncepter har fundet vej til Kulturmetropolen. Dette har ligeledes haft en betydning for publikumsudviklingen ved at tiltrække en ny målgruppe. Angående sideaktiviteter i forbindelse med store internationale idrætsevents, så kan det konkluderes at det er en svær proces at nå til enighed med forbundene om et fælles koncept, så længe Kulturmetropolen ikke selv kan afse økonomi eller koordinatorressourcer til at løfte aktiviteterne lokalt. Derudover arbejder forbundene med en anden tidshorisont end de kommunale institutioner, som ikke helt harmonerer f.eks. har skolerne lavet deres årsplan længe før, at Dansk Svømmeforbund er klar med informationsmateriale og praktiske kriterier, der gør at skolerne kan indarbejde mulige sideevents i deres undervisningsforløb.

Festival og events 2.0 Status 2016

Festival og events 2.0 Status 2016 Festival og events 2.0 Status 2016 Indsatsområde og målsætning Festival og events 2.0 er et ud af 3 indsatsområder under kulturaftalen Kulturmetropolen 2016-19, der er indgået mellem 14 kommuner og Kulturministeren.

Læs mere

Projektbeskrivelse Festival og Events 2.0.

Projektbeskrivelse Festival og Events 2.0. Projektbeskrivelse Festival og Events 2.0. Forord Projektbeskrivelsen er udfærdiget på baggrund af et strategisk møde den 4. april 2016 med en kreds af kulturchefer, der med særlig interesse for indsatsområdet,

Læs mere

Sammen står vi stærkere

Sammen står vi stærkere Kulturmetropolen Sammen står vi stærkere Kulturmetropolen er landets største kulturaftale mellem 14 kommuner og Kulturministeren. Sammen arbejder vi for at skabe flere og bedre kulturtilbud til borgerne

Læs mere

Indsatsområde og målsætning

Indsatsområde og målsætning USKIK Status 2016 Indsatsområde og målsætning USKIK er et ud af 3 indsatsområder under kulturaftalen Kulturmetropolen, der er indgået mellem 14 kommuner og Kulturministeren. Aftalen løber fra 2015 19.

Læs mere

Indsatsområde og målsætning

Indsatsområde og målsætning USKIK Status 2017 Indsatsområde og målsætning USKIK er et ud af 3 indsatsområder under kulturaftalen Kulturmetropolen, der er indgået mellem 14 kommuner og Kulturministeren. Aftalen løber fra 2015 19.

Læs mere

Oplæg til Festival xx 2018 Navneforslag: Utakt og tone, Blackbox, Usagt

Oplæg til Festival xx 2018 Navneforslag: Utakt og tone, Blackbox, Usagt Oplæg til Festival xx 2018 Navneforslag: Utakt og tone, Blackbox, Usagt Indledning Kulturmetropolens fælles vision er at synliggøre det mangfoldige kulturliv i metropolen, styrke samarbejdet på tværs af

Læs mere

Årsplan & Budget Regnskab & Aktivitetsoversigt 2017

Årsplan & Budget Regnskab & Aktivitetsoversigt 2017 Årsplan & Budget 2018 + Regnskab & Aktivitetsoversigt 2017 Årsplan for USKIK 2018 Event: Historiens B-sider Kr. 340000 januar april Rammesætning, Ideudvikling & samskabelse med unge 15. april Deadline

Læs mere

ProjektSpace Status 2013

ProjektSpace Status 2013 ProjektSpace Status 2013 KMØ Projektspace er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen løber fra

Læs mere

Sideevents i forbindelse med WMOC 2018 ( juli)

Sideevents i forbindelse med WMOC 2018 ( juli) Sideevents i forbindelse med WMOC 2018 (6. 13. juli) Om WMOC 2018 De officielle verdensmesterskaber i orienteringsløb for atleter over 35 år afholdes i 2018 i Danmark for kun anden gang i stævnets 35-årige

Læs mere

USKIK - Ungekultur i samskabelse med kulturlivet

USKIK - Ungekultur i samskabelse med kulturlivet USKIK - Ungekultur i samskabelse med kulturlivet Udgangspunktet for ungeindsatsen er Kulturmetropolens fokus på at udvikle innovative, demokratiske og aktive medborgere til fremtidens samfund. Med afsæt

Læs mere

KULTURMETROPOLEN indsatser

KULTURMETROPOLEN indsatser Festivaler og events 2.0 Musikmetropolen USKIK unge skaber sammen med kulturlivet KULTURMETROPOLEN indsatser At udvikle nye regionale festivaler og events samt at udbrede og udvikle eksisterende, der kan

Læs mere

Jagten gennem historien Status 2013

Jagten gennem historien Status 2013 Jagten gennem historien Status 2013 Indhold KMØ Indsatsområder og målsætning Nyt format Forandringsteori Forandringsmodel Årets aktiviteter Årets resultater Presseomtale Brugerrettede effekter Utilsigtede

Læs mere

Kreative Børn Status 2013

Kreative Børn Status 2013 Kreative Børn Status 2013 Kreative Børn - 2013 Kreative Børn er et samarbejde mellem 12 kommuner og er en del af hovedstadsregionens kulturaftale KulturMetropolØresund. De 12 kommuner er: Allerød, Herlev,

Læs mere

Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen

Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen 2016-2019 1 Indholdsfortegnelse Organisationsdiagram... 3 Kulturmetropolens politikere KMP (politisk styregruppe)... 4 Kulturmetropolens kulturchefer KMK

Læs mere

Udkast til temaer i en ny udgave af Kulturmetropolen

Udkast til temaer i en ny udgave af Kulturmetropolen Udkast til temaer i en ny udgave af Kulturmetropolen Dette udkast til temaer i en ny udgave af Kulturmetropolen er lavet i tæt samarbejde med Kulturmetropolens kulturchefer (KMK), projektchefer, sekretariat

Læs mere

Udkast til temaer i en ny udgave af Kulturmetropolen

Udkast til temaer i en ny udgave af Kulturmetropolen Udkast til temaer i en ny udgave af Kulturmetropolen Dette udkast til temaer i en ny udgave af Kulturmetropolen er lavet i tæt samarbejde med Kulturmetropolens kulturchefer (KMK), projektchefer, sekretariat

Læs mere

UDKAST. Handleplan og budget 2012-2013

UDKAST. Handleplan og budget 2012-2013 UDKAST Handleplan og budget 2012-2013 Handleplan og budget 2012 1 s medlemmer er pt. Lemvig Kommune, Struer Kommune, Holstebro Kommune, Herning Kommune, Ikast-Brande Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere

Udkast til temaer i Kulturmetropolen

Udkast til temaer i Kulturmetropolen Udkast til temaer i Kulturmetropolen 2020-2023 Kultur og Sundhed (arbejdstitel) Hvad handler indsatsen om? Indsatsområdet bygger på en erkendelse af, at kunst og kultur har en afgørende og særlig værdiskabende

Læs mere

UNGEKULTURENS TOPMØDE

UNGEKULTURENS TOPMØDE Invitation til UNGEKULTURENS TOPMØDE Ragnarock - museet for pop, rock og ungdomskultur 5. - 6. oktober 2018 OPLEVE SKABE FÆLLESSKAB Når unge har medindflydelse på deres hverdags- og kulturliv, skaber det

Læs mere

Kulturens Motionsdag Projektstatus 2012

Kulturens Motionsdag Projektstatus 2012 Kulturens Motionsdag Projektstatus 2012 Indhold KMØ Ramme Organisationsmodel Formål Projekter Fagligt netværk Event 13. maj 2012 Presseklip 2012 Deltageranalyse Nyt format 2013 Event 24. maj 2013 Forandringsteori

Læs mere

Indhold. Kontekst Formål At komme i gang Organisationsmodel Fagligt netværk Fælles Regional Event Digital platform Projektværksteder

Indhold. Kontekst Formål At komme i gang Organisationsmodel Fagligt netværk Fælles Regional Event Digital platform Projektværksteder Projektstatus 2012 Indhold Kontekst Formål At komme i gang Organisationsmodel Fagligt netværk Fælles Regional Event Digital platform Projektværksteder Projektlederuddannelse Unge, involvering og deltagelse

Læs mere

Projektstatus: FESTIVAL + 2014

Projektstatus: FESTIVAL + 2014 Projektstatus: FESTIVAL + 2014 1 KMØ Festival+ er et af ni projekter under kulturaftalen Kulturmetropol- Øresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen løber

Læs mere

Hemmelige Stier. Projektstatus Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren

Hemmelige Stier. Projektstatus Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren Hemmelige Stier Projektstatus 2012 Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren KMØ Ramme Organisationsmodel Mål Afsæt Mødeaktivitet Digital platform Forandringsteori Udfordringer 2013 Gevinster

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Mungo Park TeaterBattle Status 2014

Mungo Park TeaterBattle Status 2014 Mungo Park TeaterBattle Status 2014 KMØ Mungo Park TeaterBattle er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet.

Læs mere

UNGEKULTURENS TOPMØDE

UNGEKULTURENS TOPMØDE Invitation til UNGEKULTURENS TOPMØDE Ragnarock - museet for pop, rock og ungdomskultur 5. - 6. oktober 2018 OPLEVE SKABE FÆLLESSKAB Når unge har medindflydelse på deres hverdags- og kulturliv, skaber det

Læs mere

Først Gavin Brian skriver til

Først Gavin Brian skriver til Emne Fokuspunkter Skribent 1) Ideen bag Images 2016 CKUs vision med IMAGES er, at den på sigt udvikles til Europas mest attraktive kunstneriske platform for nye talenter fra Afrika, Mellemøsten og Asien

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Kulturmetropol Copenhagen 2016-2019

Kulturmetropol Copenhagen 2016-2019 Kulturmetropol Copenhagen 2016-2019 D o k. nr. 541810 Side 2 INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 1.1. Formål med kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturmetropol

Læs mere

Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013

Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 November 2012 Forslag til Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 Hovedindsatsområder 2011 2013 Markedsføringsgruppen arbejder med en overordnet plan for

Læs mere

Kulturmetropolen 2016-2019

Kulturmetropolen 2016-2019 Kulturmetropolen 2016-2019 D o k. nr. 541810 Side 2 INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 1.1. Formål med kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturmetropolen 2.1. Kulturmetropolen

Læs mere

Hemmelige Stier er et delprojekt under KOMON, som et ud af 9 projekter underkulturaftalen, der er indgået mellem 26 kommuner

Hemmelige Stier er et delprojekt under KOMON, som et ud af 9 projekter underkulturaftalen, der er indgået mellem 26 kommuner Hemmelige Stier Hemmelige Stier er et delprojekt under KOMON, som et ud af 9 projekter underkulturaftalen, der er indgået mellem 26 kommuner og Region Hovedstaden Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen

Læs mere

ERHVERVSPOLITIKS RAMME

ERHVERVSPOLITIKS RAMME ERHVERVSPOLITIKS RAMME Oplæg til erhvervspolitik for Inden finanskrisen oplevede erhvervslivet i en positiv udvikling med vækst, stigende produktivitet og meget lav ledighed. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

- gennem historien. Strategi- og informationshæfte for Jagten fra 2016 og frem

- gennem historien. Strategi- og informationshæfte for Jagten fra 2016 og frem - gennem historien Strategi- og informationshæfte for Jagten fra 2016 og frem SKAL DIN KULTURINSTITUTION VÆRE EN DEL AF JAGTEN GENNEM HISTORIEN 2016? I 2015-16 arbejder vi på at udbrede Jagten udover hovedstadsregionen.

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Hemmelige Stier. Årsrapport 2013

Hemmelige Stier. Årsrapport 2013 Hemmelige Stier Årsrapport 2013 KMØ Hemmelige Stier er et delprojekt under KOMON, som er et af 9 projekter under kulturaftalen Kulturmetropol-Øresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Mandag den 26. oktober 2015 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 209 Medlemmer: Afbud: Einer Lyduch, Brian Franklin, Elise Andersen, Frants

Læs mere

Mungo Park TeaterBa/le Status 2013

Mungo Park TeaterBa/le Status 2013 Mungo Park TeaterBa/le Status 2013 KMØ Mungo Park TeaterBa/le er et ud af 9 projekter under kultura

Læs mere

Notat. Økonomi og Analyse. Til: Udvalget for Kultur Fritid og Nærdemokrati. Sagsnr.: 2010/08109 Dato:

Notat. Økonomi og Analyse. Til: Udvalget for Kultur Fritid og Nærdemokrati. Sagsnr.: 2010/08109 Dato: Økonomi og Analyse Notat Til: Udvalget for Kultur Fritid og Nærdemokrati Sagsnr.: 2010/08109 Dato: 03-08-2010 Sag: Kultur, Fritid og Nærdemokrati - resultatkrav 2011 Sagsbehandler: Michala Tarbo Andersson

Læs mere

Handleplan og budget

Handleplan og budget og budget 2011-2012 og budget 2011-2012 1 Kultursamarbejdets medlemmer er pt. Lemvig Kommune, Struer Kommune, Holstebro Kommune, Herning Kommune, Ikast-Brande Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune og 53 kulturinstitutioner,

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2019 Frem mod 2020 Godkendt i Udvalget for plan, udvikling og kultur 6. februar 2018 Kulturpolitisk handleplan 2019 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik

Læs mere

Kulturregion Fyn. Ni fynske kommuner: Assens Faaborg-Midtfyn Kerteminde Langeland Nordfyns Nyborg Odense Svendborg Ærø

Kulturregion Fyn. Ni fynske kommuner: Assens Faaborg-Midtfyn Kerteminde Langeland Nordfyns Nyborg Odense Svendborg Ærø Kulturregion Fyn Ni fynske kommuner: Assens Faaborg-Midtfyn Kerteminde Langeland Nordfyns Nyborg Odense Svendborg Ærø Om kulturaftalerne Vision Fynsk kultur skal ses, høres og mærkes. Alle skal have mulighed

Læs mere

Indstillingsskabelon for tiltrædelse af Kulturaftale for KulturMetropolØresund

Indstillingsskabelon for tiltrædelse af Kulturaftale for KulturMetropolØresund Indstillingsskabelon for tiltrædelse af Kulturaftale for KulturMetropolØresund Resume XX skal tage stilling til, om XX Kommune skal indgå i en 4-årig regional kulturaftale (KulturMetropolØresund) for 2012-2015,

Læs mere

Årsberetning og regnskab 2007

Årsberetning og regnskab 2007 Årsberetning og regnskab 2007 Foreningen afløste den 1. januar 2007 Kultursamarbejdet i Ringkøbing Amt og har fungeret i 1 år. 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets liv. Rebild

Læs mere

Status 2013. Intern sammenhængskraft ekstern gennemslagskraft

Status 2013. Intern sammenhængskraft ekstern gennemslagskraft Status 2013 Intern sammenhængskraft ekstern gennemslagskraft KulturMetropolØresund Kulturaftalen er med 26 kommuner, Region Hovedstaden og kulturministeriet landets største aftale. Aftalen arbejder med

Læs mere

BRN. Strategi

BRN. Strategi BRN Strategi 2017-2018 Indholdsfortegnelse Introduktion til BRN...4 Status efter første strategiperiode.....7 Vision, mission og mål........8 Vores indsatsområder......9 Vores samarbejdsmodel.....10 Sådan

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. OM STRATEGIEN 2/12 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. OM STRATEGIEN 2/10 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag for at drøfte

Læs mere

Liste over resultatkrav 2011 for Kultur, Fritid og Nærdemokrati. Resultatkrav for virksomheder på Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokratis område

Liste over resultatkrav 2011 for Kultur, Fritid og Nærdemokrati. Resultatkrav for virksomheder på Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokratis område Strategi og Organisation Notat Til: Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati Sagsnr.: 2010/14407 Dato: 08-12-2010 Sag: Sagsbehandler: Liste over resultatkrav 2011 for Kultur, Fritid og Nærdemokrati

Læs mere

Bilag 1: Kulturaftalens bevillingsmæssige grundlag og vilkår Bilag 2: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Bilag 3:

Bilag 1: Kulturaftalens bevillingsmæssige grundlag og vilkår Bilag 2: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Bilag 3: Bilag 1: Kulturaftalens bevillingsmæssige grundlag og vilkår Bilag 2: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Bilag 3: Uddybende beskrivelse af indsatsområder Bilag 1 Kulturaftalens

Læs mere

KulturKANten. Kulturaftale Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland

KulturKANten. Kulturaftale Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Formateret: Skrifttype: (Standard) Arial, Kontroller ikke stavning eller grammatik KulturKANten Kulturaftale 2013-2016 Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Navnet KulturKANten kom til verden

Læs mere

Kulturstrategi for Odense / Visioner

Kulturstrategi for Odense / Visioner Kulturstrategi for Odense / Visioner OKTOBER 2004 Kulturstrategi for Odense / ER Kulturstrategi for Odense er en sammenfatning af de mange idéer og forslag der er opstillet i Udkast til kulturstrategi

Læs mere

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projekt Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projektbeskrivelse maj 2006 Springflod en kulturfestival i Vadehavsregionen Kortfattet beskrivelse af projektet Målet er at skabe en kulturfestival,

Læs mere

Årsberetning og regnskab 2009

Årsberetning og regnskab 2009 Årsberetning og regnskab 2009 Kultursamarbejdet festivalåret 2009. 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets kulturliv. Det er Kultursamarbejdets overordnede formål at bidrage

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2018 Frem mod 2020 Godkendt af Udvalget for plan, udvikling og kultur 7. februar 2018 Kulturpolitisk handleplan 2018 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik

Læs mere

Version 0.0. Kulturaftale Nordjylland

Version 0.0. Kulturaftale Nordjylland Version 0.0 kulturkanten Kulturaftale Nordjylland 2013 2016 Indhold 3 Introduktion 5 Den store satsning 6 Nye Indsatser 7 Talentudvikling 8 Det overraskende møde 9 Alternative arenaer 11 Det etablerede

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2019 Frem mod 2020 Udkast til godkendelse i Udvalget for plan, udvikling og kultur 6. februar 2018 1 Kulturpolitisk handleplan 2019 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny

Læs mere

Årsberetning og Regnskab 2010

Årsberetning og Regnskab 2010 Årsberetning og Regnskab 2010 1 Det er Kultursamarbejdets vision, at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets kulturliv. Det er Kultursamarbejdets overordnede formål at bidrage til områdets strategiske

Læs mere

Projektstatus FESTIVAL + 2012

Projektstatus FESTIVAL + 2012 Projektstatus FESTIVAL + 2012 Indhold KMØ Ramme* Mål* Afsættet* Organisationsmodel Delprojekter/aktiviteter* Fagligt netværk Aktiviteter Festivalaktiviteter Fælles events Omtale Sammenhængskraft Publikumsanalyse

Læs mere

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision og et mål for

Læs mere

Årsberetning og regnskab 2008

Årsberetning og regnskab 2008 Årsberetning og regnskab 2008 Kultursamarbejdet år 2 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets kulturliv. Det er Kultursamarbejdets overordnede formål at bidrage til områdets

Læs mere

Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018

Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018 Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018 Indledning Med Struer Kommunes kulturpolitik er der formuleret et klart politisk ønske om kulturel udvikling i bred forstand. Mål og visioner gør det imidlertid

Læs mere

Museumspolitik for Horsens Kommune

Museumspolitik for Horsens Kommune Museumspolitik for Horsens Kommune Museumsområdet er et bærende element i Horsens Kommunes kulturprofil. Det gælder det daglige tilbud til kommunens borgere i alle aldre, og det gælder museumsområdets

Læs mere

Danboat. 27. november 2015

Danboat. 27. november 2015 Danboat 27. november 2015 Hvorfor projekt Vild med Vand? Dansk Sejlunion Færre og ældre medlemmer 1/3-del af klubberne mister medlemmer 1/3-del har status quo Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID)

Læs mere

Temabåret Markedsføringssamarbejde

Temabåret Markedsføringssamarbejde Temabåret Markedsføringssamarbejde Konceptbeskrivelse På biblioteksledermødet den 4. december 2009 blev det på baggrund af oplæg fra erfagruppen for markedsføring besluttet at udfolde to markedsføringssamarbejder:

Læs mere

Indhold. Kontekst i KMØ Delelementer. Resultater & effekter Konklusion Budget 2014

Indhold. Kontekst i KMØ Delelementer. Resultater & effekter Konklusion Budget 2014 Årsrapport 2014 Indhold Kontekst i KMØ Delelementer Fagligt netværk Fælles Regional Event Digital platform Projektværksteder Projektpionererne Resultater & effekter Konklusion Budget 2014 KMØ Projektspace

Læs mere

Handleplanerne skal have indhold og liv gennem et samarbejde med foreninger, institutioner, forvaltninger og andre aktører.

Handleplanerne skal have indhold og liv gennem et samarbejde med foreninger, institutioner, forvaltninger og andre aktører. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Kultur- og Fritidspolitik 2011-2015 - Handleplaner Kultur- og Fritidspolitikken er en samling af hele Kultur- og Fritidsudvalgets arbejdsområde. Der er oplagte synergier mellem

Læs mere

Kreative Børn. projektstatus 2012

Kreative Børn. projektstatus 2012 Kreative Børn projektstatus 2012 Indhold KMØ Ramme* Mål* Afsættet* Delprojekter/aktiviteter* Laboratorier: udvikling af workshops. Afvikling af workshops i skoler (-og dagtilbud) Viden og erfaringsopsamling/deling

Læs mere

Det aktive byrum Status 2014

Det aktive byrum Status 2014 Det aktive byrum Status 2014 KMØ Det aktive byrum er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen

Læs mere

Evalueringsskema for projekter støttet af lokaludvalgets puljemidler

Evalueringsskema for projekter støttet af lokaludvalgets puljemidler Projekttitel fra ansøgningen CPH:DOX for Børn og Unge på Amager Dato for projektets afholdelse? 16. til 26. marts 2017 Ansøgt beløb: 35.000 DKK Bevilget beløb: 35.000 DKK Kort beskrivelse af udførte aktiviteter:

Læs mere

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER 20 17 KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER INTRODUKTION ALLE KOMMUNER I SYDDANMARK KAN INDGÅ I INTERNATIONALT SAMARBEJDE OGSÅ DIN Hensigten med denne vejledning er at gøre de europæiske muligheder

Læs mere

BUSINESS DESTINATION HERNING. Strategisk destinationsudvikling en business destination i verdensklasse

BUSINESS DESTINATION HERNING. Strategisk destinationsudvikling en business destination i verdensklasse BUSINESS DESTINATION HERNING Strategisk destinationsudvikling en business destination i verdensklasse VISION Vi vil skabe en business destination i verdensklasse for events og forretningsrejsende. MISSION

Læs mere

Aktiv Ferie. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Aktiv Ferie. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Aktiv Ferie Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 8 Indhold 1. Introduktion...... 9 2. Projektets aktiviteter....... 10 3. Projektets resultater..... 10 4. Projektets virkning.......... 11 5. Læring

Læs mere

Projektbeskrivelse. Ungekulturrådet synliggøres som vigtig sparringspartner for lokale beslutningstagere

Projektbeskrivelse. Ungekulturrådet synliggøres som vigtig sparringspartner for lokale beslutningstagere Projektbeskrivelse Ungekulturråd og Projektmagerforløb i Kulturregion Fyn 2015-18 Baggrund Udvikling af et ungekulturråd har været, og er fortsat, en indsats under den fynske kulturaftale. I perioden 2015-18

Læs mere

Deltag i modelforsøg. Vær med til at udvikle nye modeller og metoder til arbejdet med kunst og kultur for, med og af unge

Deltag i modelforsøg. Vær med til at udvikle nye modeller og metoder til arbejdet med kunst og kultur for, med og af unge Deltag i modelforsøg Vær med til at udvikle nye modeller og metoder til arbejdet med kunst og kultur for, med og af unge 2 Det nye modelforsøg er Børnekulturens Netværks konkrete strategi for at styrke

Læs mere

Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011. Udarbejdet af: Udviklingsstaben

Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011. Udarbejdet af: Udviklingsstaben Brandingstrategi Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011 Udarbejdet af: Udviklingsstaben Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Tlf. 55 36 36 36 www.vordingborg.dk 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 mellem Favrskov Kommune Skovvej 20 8382 Hinnerup og Favrskov Erhvervsråd Bogøvej 15 8382 Hinnerup 1 Indledning Det samlede erhvervsservicetilbud

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Vision 2020 Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der skal vise vejen for, hvordan kommunens fritids-

Læs mere

Ansøgt beløb: 100.000 dkk, som skal anvendes i perioden 1. januar 2015 31. juli 2016.

Ansøgt beløb: 100.000 dkk, som skal anvendes i perioden 1. januar 2015 31. juli 2016. 28. august 2014 Til Kultur og fritidsudvalget i Københavns kommune Emne: Ansøgning om medfinansiering til Øresundsregionalt projekt - KULTURPAS ØRESUND - om publikumsudvikling under EU støtteprogrammet

Læs mere

INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturregion Trekantområdet

INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturregion Trekantområdet Ud INDHOLD Kapitel 1: Kulturpolitik og kulturaftaler 1.1. Formål med kulturaftaler Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturregion Trekantområdet 2.1. Kulturregionen 2.2. Kulturregionens kulturpolitiske

Læs mere

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland KulturKANten 2013-2016 Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Navnet KulturKANten kom til verden som en kombination af idéen om at videreudvikle den gamle kulturaftale (KulturAftale

Læs mere

Med strategien ønsker Syddjurs Kommune at prioritere fem strategiske indsatsområder med hver sine mål:

Med strategien ønsker Syddjurs Kommune at prioritere fem strategiske indsatsområder med hver sine mål: International strategi for Syddjurs Kommune Med denne internationale strategi ønsker Syddjurs Kommune at spille en aktiv rolle i internationaliseringen af området og dermed understøtte kommunens image

Læs mere

Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale

Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale Med udgangspunkt i Verdensbiblioteket har projektet udviklet og afprøvet forskellige formidlingskoncepter ved hjælp af metoden

Læs mere

F R B M Å L. S e k t o r p l a n f o r K u l t u r & F r i t i d

F R B M Å L. S e k t o r p l a n f o r K u l t u r & F r i t i d F R B M Å L S e k t o r p l a n f o r K u l t u r & F r i t i d Forord I foråret 2010 udviklede Kultur- og Fritidsudvalget sammen med aktive borgere, foreninger og andre aktører 9 fælles mål for kultur-

Læs mere

Culture Plus Dansk Turismefremme 7. april Søren Krogh

Culture Plus Dansk Turismefremme 7. april Søren Krogh Culture Plus Dansk Turismefremme 7. april 2016 Søren Krogh Succeskriterier Succeskriterier for samtale mellem turismeerhverv og kultursektoren: At kulturturisme fokus bliver bedre ved at vi anvender og

Læs mere

Silkeborg Kommunes Kulturpolitik Handleplan 2013

Silkeborg Kommunes Kulturpolitik Handleplan 2013 Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016 Handleplan 2013 Kultur- og Fritidsafdelingen Silkeborg Kommune 1 Indhold En attraktiv kommune... 3 Idékatalog med handlemuligheder... 3 Årlige handleplaner for

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune

Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune Partnerskabsaftale mellem Janus og Varde Kommune Indledning: Aftalen er udarbejdet for at skabe klare forventninger og forpligtende samarbejder mellem Janus Bygningen (JB) og Varde Kommune (VK). Partnerskabsaftalen

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK Marts 2017 Udarbejdet af Opgaveudvalget Erhvervspolitik for Gentofte Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen i 2017 Layout: Rosendahls a/s Downloades på:

Læs mere

DEMENSVENLIGT DANMARK 2025 DEMENSALLIANCENS INDSPIL TIL REGERINGENS DEMENSHANDLINGSPLAN

DEMENSVENLIGT DANMARK 2025 DEMENSALLIANCENS INDSPIL TIL REGERINGENS DEMENSHANDLINGSPLAN DEMENSVENLIGT DANMARK 2025 DEMENSALLIANCENS INDSPIL TIL REGERINGENS DEMENSHANDLINGSPLAN Demensalliancens partnere har med stor interesse læst regeringens demenshandlingsplan. Vi vil gerne anerkende det

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud 1. Baggrund Stort set alle børn i Danmark går i dag i dagtilbud. Kommunerne har derfor en unik mulighed for at investere i vores børns

Læs mere

Handlingsplan for turismestrategien. Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme

Handlingsplan for turismestrategien. Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme Handlingsplan for turismestrategien Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme Forord Byrådet vedtog d. 18. dec. 2013 en ny turismestrategi for Frederikssund Kommune. Turismestrategien efterfølges

Læs mere

Handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet

Handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet Handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet Formål Denne handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet er en del af Temaplan for Sundhed, Kultur og Fritid. Kulturlivet er en vigtig del

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere

Handlingsplan til kulturpolitik

Handlingsplan til kulturpolitik Handlingsplan til kulturpolitik 2018-2023 Handlingsplanen består af indsatsområder, som er knyttet til politikkens fire overordnede fokusområder. Under hvert indsatsområde findes en række initiativer.

Læs mere

Handlingsplan Rebild Kommunes Erhvervs- og turismepolitik

Handlingsplan Rebild Kommunes Erhvervs- og turismepolitik Handlingsplan 2014 Rebild Kommunes Erhvervs- og turismepolitik Udgangspunkt for handlingsplanen Rebild Kommunes Byråd har i 2012 vedtaget Erhvervs- og turismepolitikken, der udstikker de overordnede rammer

Læs mere

Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik for Fanø Kommune

Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik for Fanø Kommune Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik for Fanø Kommune Vedtaget i Fanø byråd den (dat Vedtaget i Fanø Byråd den (dato) Udarbejdelsen af en ny politik Udarbejdelsen af den nye Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune

Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune Partnerskabsaftale mellem Janus Bygningen og Varde Kommune Indledning: Aftalen er udarbejdet for at skabe klare forventninger og forpligtende samarbejder mellem Janus Bygningen (JB) og Varde Kommune (VK).

Læs mere