Årskatalog. Folkekirkens Skoletjeneste Ballerup Furesø Provsti

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årskatalog. Folkekirkens Skoletjeneste Ballerup Furesø Provsti"

Transkript

1 Årskatalog Folkekirkens Skoletjeneste Ballerup Furesø Provsti

2 Værsgo en lille håndfuld gratis tilbud til dine klasser i skoleåret 18/19 Kære lærere Velkommen til et nyt skoleår! Det er med glæde, at vi i Folkekirkens Skoletjeneste for første gang i Ballerup og Furesø kommuner kan tilbyde jer og jeres klasser en række gratis projekter. Alle andre skoler på Sjælland har i en årrække haft mulighed for at bruge Folkekirkens Skoletjenestes tilbud, og nu er turen kommet til jer. I år udbyder vi i Ballerup og Furesø 4 undervisnings-projekter der dækker alle klassetrin og som vi håber, I vil have lyst til at tilmelde jer. Vores projekter er altid tværfaglige, så vi håber, I kan drage nytte af at trække på timer og kolleger fra forskellige fag. Et projekt består altid af en grundig lærervejledning med forslag til undervisningsaktiviteter, elevopgaver og baggrundsmateriale til læreren. Derudover følger ofte elevmaterialer, gratis workshops og kreative elevaktiviteter. I år tilbyder vi også tre spændende lærer-kurser, hvor I som lærere kan få lidt faglig forkælelse, foredrag og inspiration til jeres arbejde med projekterne. Alle vore projekter har til hensigt gennem skole-kirkesamarbejdet at bidrage til elevernes indsigt i livets store spørgsmål og deres forståelse for kristendommen og dens perspektiver i det danske samfund i dag. Det gør vi gennem en mangesidet tilgang til, hvad god undervisning er. Vi ønsker at tilbyde jer og jeres elever oplevelser og fordybelse igennem æstetiske læreprocesser, drama, digitale portaler, musik, læsning, lytning, kreativ udfoldelse, refleksion, dialog med kunst i mange former. Til nogle af projekterne vil også høre et tilbud om møde med den lokale præst, sognekirken og dens ansatte. Samarbejdet mellem kirke og skole foregår på skolens præmisser forstået på den måde, at undervisningsforløbene er ikke-forkyndende, rettet til alle elever uanset kulturel eller religiøs baggrund og er tænkt og udarbejdet direkte ind i folkeskolens formålsparagraf og fagenes læseplaner. Folkekirkens Skoletjeneste i Ballerup-Furesø Provsti er en del af det landsdækkende netværk af folkekirkelige skoletjenester. Se evt. mere på den fælles hjemmeside:

3 Tilmelding til projekterne og lærerkurserne sker via vores hjemmeside Hjemmesiden er køreklar fra slutningen af august. Tilmelding indtil da kan foregå direkte på: Vær også opmærksom på, at deadline for tilmeldingen til projektet: Hvor langt kan man gå? allerede ligger i august og derfor foregår pr. mail direkte til: dagmar@midtiverden.dk Kirkebesøgene tilmelder I jer også under det enkelte projekt på hjemmesiden, hvorefter kontakten til jeres lokale kirke koordineres af skoletjenesten. Materialer sendes løbende gennem skoleåret til jer i god tid inden projektperioden. Alle tilbud, materialer og kurser er gratis. For at kunne koordinere tilmeldingerne så godt som muligt, er det meget vigtigt, at vi i tilmeldingen får jeres kontaktoplysninger i form af en aktiv mailadresse, hvor vi altid kan komme i kontakt med jer, gerne suppleret af telefonnummer. Med ønsket om et rigtigt godt skoleår 18/19 og god fornøjelse med projekterne! Dagmar Holm Grønlykke Konsulent Folkekirkens Skoletjeneste Ballerup-Furesø Provsti Ballerup og Furesø Kommune Kontakt: Tlf.: dagmar@midtiverden.dk (i luften fra slutningen af august)

4 Indhold Projektforløb Projekt / Kursus INDSKOLING PERIODE Vand. Betingelse for og trussel mod liv (1. 3. klasse)... feb. apr Lærervejledning Klassesæt med 2 x tegneserier Materialer til vand-forsøg Tilbud om besøg på lokal naturskole Kirkebesøg Sorg og Livsmod. Når de mindste mister (1. 3. klasse)... apr. juni 2019 Lærervejledning Tegnefilm Kirkebesøg Lærerkursus Sorg og Livsmod....man. d. 8. apr kl København (indre by) Foredrag v. Susanne Svane fra Børn, unge og sorg Visning af tegnefilm til undervisningen Projektpræsentation MELLEMTRIN PERIODE At have noget på hjerte. Breve i bibelen og mellem mennesker (4. 6. klasse).... okt jan Lærervejledning Brev-workshop Lærerkursus Brevet... tors. d. 1 nov kl Sognegården, Frederikssund Foredrag v. cand. mag. Lise Lotte Frederiksen Paulus som brevskriver Projektgennemgang og workshop

5 UDSKOLING PERIODE Hvor langt kan man gå? Et projekt om det hellige og dets politiske betydning i Israel-Palæstina-konflikten. ( klasse)...sep. nov Lærervejledning Hjemmeside med Prezi-opgaver Vejledning til drama-øvelser Lærerkursus Hvor langt kan man gå? Et kursus om det hellige som anledning til politisk konflikt....tirs. d. 4. sep kl København (indre by) Foredrag v. Carsten Pallesen og Jakob Wolf Ideer til drama-øvelser v. Teater Minsk

6 Vand Betingelse for og trussel mod liv Kan der eksistere liv uden vand? Kan en plante få for meget vand? Og hvorfor spiller vand så stor en rolle i de fleste religioner? Gennem projektet får eleverne et dobbeltblik på fænomenet vand dels nogle konkrete oplevelser med vand og dets tilstandsformer, dels viden om vandets symbolske betydning. Den naturfaglige del af projektet belyser gennem forsøg med vand som en nødvendig betingelse for liv overhovedet men også den enorme og ødelæggende kraft i det ellers så bløde element. Den religionsfaglige del af projektet har i højere grad fokus på vands symbolske betydning i relation til skabelse, syndflod, dåb og renselse. Som et led i forløbet kan eleverne fremstille en uro/mobile, hvor elementer fra projektet indgår. 6 Indskoling / feb. apr.

7 Info: Målgruppe: klasse Fag: Natur/teknologi & kristendomskundskab Periode: februar april Omfang: 8 10 lektioner Tilmeldingsfrist: 1. oktober 2018 på hjemmesiden Projektet indeholder: Lærervejledning Klassesæt med to forskellige tegneserier til eleverne Materialer til vand-forsøg Besøg på Pederstrup (skoler i Ballerup Kommune) eller i kombination med et vand-besøg på Fiskebæk Naturskole (Furesø Kommune) Kirkebesøg 7 Indskoling / feb. apr.

8 Sorg og livsmod når de mindste mister Hvert år rammes et stort antal børn af sorg. Det kan enten skyldes, at de mister en af deres nærmeste: at en i familien rammes af alvorlig sygdom, at der er opbrud i deres familie pga. fx skilsmisse, eller at en eller flere af de voksne i deres nærmeste familie er tynget af misbrug af den ene eller den anden art. Typisk rammer sorgen uforberedt og ikke sjældent har den sorgramte en oplevelse af at blive isoleret bag en mur af tavshed, fordi omgivelserne er usikre på, hvordan de skal håndtere situationen. Projektet indeholder: Lærervejledning Elevhæfte Link til tegnefilm Kirkebesøg Lærerkursus Info: Målgruppe: klasse Fag: Kristendomskundskab, dansk Periode: april juni Lektioner: 8 10 Tilmeldingsfrist: 1. november på hjemmesiden Med afsæt i to små nyproducerede fabel-tegnefilm fra Tiny-film, der gennem årene har produceret en lang række tegnefilm til DR, sættes i børnehøjde fokus på, hvad sorg er, hvornår den kan ramme én, og hvordan den kan håndteres af såvel omgivelserne som af den sorgramte selv herunder om der kan etableres et handleberedskab til at tackle sorgen. I bred forstand altså et forsøg på at øge elevernes handlekompetence i deres indbyrdes relationer og i forhold til de voksne omkring dem. 8 Indskoling / apr. juni

9 Lærerkursus Sorg og livsmod Som forberedelse til projektet om sorg og livsmod indkredser psykolog Susanne Svane fra Det Nationale Sorgcenter, Børn, unge & sorg, hvordan børn i indskolingen reagerer, når de rammes af sorg, og hvad man som voksen omkring barnet skal være opmærksom på for at hjælpe børnene bedst muligt. I forlængelse af oplægget vises de to små tegnefilm, som er skabt til projektet, og efterfølgende drøftes det, hvordan filmene kan anvendes i undervisningen. Endelig gives en kort præsentation af det tilhørende undervisningsforløb. Info: Målgruppe: lærere i indskolingen Sted: Indre by, info følger Tid: Mandag d. 8. april 2019 kl Tilmeldingsfrist: 1. november på hjemmesiden OBS! Kurset er GRATIS, men der er et begrænset antal pladser, der fordeles af skoletjenesten. Meld dig til, så skal vi gøre hvad vi kan for at du får en plads men husk at melde fra i god tid, hvis du bliver forhindret, så en anden kan få din plads! Vi står klar med foredragsholdere, kaffe og kage! 9 Lærerkursus / 8. apr.

10 At have noget på hjerte Breve i bibelen og mellem mennesker Vi lever i en tid, hvor kommunikationen går stærkt og hvor eleverne også på mellemtrinnet er hurtige på tasterne. De sms er og chatter på livet løs. Forløbet her vil gerne tage dem med ind i brevets verden. Den langsomme kommunikationsform, hvor man skal tænke inden man skriver og ikke bare kan trykke på delete. Eleverne skal gennem læsning af udvalgte Paulus-breve møde historien om Saulus, hans omvendelse, hans rejser, hans mission og hans breve. Udtrykskraften skal give genklang i et udvalg af andre brevskrivere, kendte som ukendte; forfatteren, skyttegravssoldaten, sømanden, flygtningen. Brevet kalder på evnen til at gøre status, se indad og skrive det, der virkelig er vigtigt til familie, venner, elskede. Eller det kan rumme livsnødvendige informationer, der skal nå frem i tide, sågar krigserklæringer. Eleverne skal opleve den sårbarhed og kraft, der ligger i brevet, som genre og fysisk genstand, der kan hænges op på væggen eller gemmes under puden. Forløbet vil føre eleverne gennem brevets kulturhistorie; Berømte breve skal læse og analyseres svære ord forklares. Hvordan kom breve frem? Hvad med de breve, der aldrig kom frem? Eleverne skal i brevskriverværksted og skrive rolle-breve, hvor de 10 Mellemtrin / okt. jan.

11 skal forestille sig forskellige afsendere, modtagere og situationer. Og i brev-workshoppen skal de selvfølgelig opleve det taktile: duften af papir, blæk på fingrene, stemplet i lakken. Projektets formål er med afsæt i Paulus som central skikkelse i kristendommens kulturhistorie og en rejse i brevskrivernes univers at ruste eleverne til selv at beherske brevformen, sanseligt-motorisk såvel som erkendelsesmæssigt. At hjælpe dem ned i et reflekterende gear, der ruster dem til at samle sig selv op gennem sproget og række ud mod medmennesket gennem brevets langsomme gave. Projektet indeholder: Lærervejledning Brevskriverværksted for eleverne med forfatter Sissel Bergfjord Tilbud om lærerkursus Info: Målgruppe: klasse Fag: Dansk, Kristendomskundskab Periode: oktober januar Lektioner: 8 10 Tilmeldingsfrist: 1. oktober 2018 på hjemmesiden 11 Lærerkursus Brevet Cand. Mag. Lise Lotte Frederiksen vil indføre os i brevets sprog og univers. Hvordan adskiller brevet sig fra anden nutidig kommunikation? Hvilken intimitet etableres og hvad gør den ved os? Hvordan er brevets sprog? Ekskurs til Paulus v. konsulenterne i Folkekirkens Skoletjeneste: Hvordan brugte Paulus sproget? Hvad havde han på hjerte? Hvilken virkningshistorie havde hans breve? Til sidst vil projektet kort blive gennemgået, og vi vil -efter en kort inspirationprøve udvalgte øvelser af i det fælles brevskriverværksted. Info: Sted: Frederikssund Sognegård, Kirkegade 7, 3600 Frederikssund Tid: torsdag d. 1. november kl , kaffe og sødt undervejs Tilmeldingsfrist: 1. oktober 2018 på hjemmesiden OBS! Kurset er GRATIS, men der er et begrænset antal pladser, der fordeles af skoletjenesten. Meld dig til, så skal vi gøre hvad vi kan for at du får en plads men husk at melde fra i god tid, hvis du bliver forhindret, så en anden kan få din plads! Vi står klar med foredragsholdere, værksted, kaffe og kage! Lærerkursus / 1. nov.

12 Hvor langt kan man gå? et projekt om det hellige og dets politiske betydning for Israel-Palæstina-konflikten I Fælles Mål optræder begrebet den religiøse dimension som udtryk for det, der er betydningsfuldt og vigtigt i menneskers liv. Sammen med begrebet det hellige er den religiøse dimension afgørende for forståelsen af, hvad religion, tro og overbevisning er for størrelser. I dette projekt tages der afsæt i Jerusalem som helligsted for de tre store monoteistiske religioner jødedom, kristendom og islam. Hvad betyder Klippemoskeen, Grædemuren og Gravkirken for de troende, og hvilken betydning har de forskellige forestillinger om det hellige for konflikten mellem parterne på stedet? Er den primært religiøst eller politisk betinget? Undervejs i forløbet kommer eleverne til at beskæftige sig med spørgsmålet om, hvad religion og religioners funktion overhovedet er. Skaber de først og fremmest orden og fred i samfundet eller snarere problemer og direkte konflikt? Rummer religionernes påstande om at ligge inde med sandheden om livet, kimen til krig, eller er de snarere et disciplineringsmiddel, der skal tæmme menneskets voldelige tendenser? Og hvor langt kan man tillade sig gå for det, der er helligt for en? 12 Udskoling / sep. nov.

13 Formålet med projektet er således, at eleverne erhverver sig indsigt i forestillinger om det hellige, og hvad disse forestillinger betyder for det samfundsmæssige liv globalt og lokalt. Med projektet følger forslag til varierede undervisningsformer og en række forslag til underemner med tilhørende problemstillinger, som eleverne kan lade sig inspirere af, hvis klassen bliver udtrukket til prøve i faget. Projektet indeholder: Lærervejledning Hjemmeside med virtuel tur til Jerusalem og Prezi-opgaver til elevere Lærerkursus Info: Oplægget vil derudover indeholde konkrete ideer til, hvordan man i arbejdet med forståelse af det hellige kan inddrage krop og bevægelse til at definere grænser mellem det hellige og det profane. Målgruppe: klasse Fag: Kristendomskundskab, historie og samfundsfag Periode: September-oktober-november Lektioner: Tilmeldingsfrist: 15. august direkte på mail: dagmar@midtiverden.dk Angiv venligst skole, lærernavn, klasse, antal elever, lærers mail-adresse og telefonnummer. 13 Udskoling / sep. nov.

14 Lærerkursus Hvor langt kan man gå? et kursus om det hellige som anledning til politisk konflikt Findes det hellige? Hvad er det i givet fald, og hvordan viser det sig? Med afsæt i jøde- og kristendommens samt islams konkrete helligsteder i Jerusalem samt i hele Israel Palæstina-konflikten udfoldes disse spørgsmål gennem teoretiske oplæg og demonstration af kropslige øvelser lige til at tage med hjem og bruge i undervisningen, så den bliver mere aktivitetsbåren. Program: 13:00 Hvad er det hellige? v. lektor Jakob Wolf (KU) 13:45 Det hellige som anledning til politisk konflikt? v. lektor Carsten Pallesen (KU) 14:30 Kaffepause 15:00 Demonstration af kropslige øvelser til forståelse af konflikt og hellighed v. Teater Minsk 14 Info: Sted: Indre by nærmere info følger Tid: Tirsdag d. 4. september, kl Tilmeldingsfrist: Senest 15. august på mail: dagmar@midtiverden.dk, angiv venligst skole, lærer-navn(e), mailadresser og telefonnumre OBS! Kurset er GRATIS, men der er et begrænset antal pladser, der fordeles af skoletjenesten. Meld dig til, så skal vi gøre hvad vi kan for at du får en plads men husk at melde fra i god tid, hvis du bliver forhindret, så en anden kan få din plads! Vi står klar med foredragsholdere, kaffe og kage! Lærerkursus / 4. sep.

15 Design: Jacob Grønbech Jensen

16 Folkekirkens Skoletjeneste Ballerup-Furesø Provsti Ballerup og Furesø Kommune

Årskatalog. Folkekirkens Skoletjeneste Frederikssund Provsti

Årskatalog. Folkekirkens Skoletjeneste Frederikssund Provsti Årskatalog 2018 2019 Folkekirkens Skoletjeneste Frederikssund Provsti Velkommen Velkommen til et nyt skoleår med undervisningsforløb fra Folkekirkens Skoletjeneste i Frederikssund Provsti! Vi glæder os

Læs mere

Om Folkekirkens Skoletjeneste Sylf

Om Folkekirkens Skoletjeneste Sylf Medarbejdere Vordingborg Kommune Lærer Rikke Fogh Kjær rfk@km.dk Tlf. 23 43 17 91 Guldborgsund Kommune Teolog Anna Sloth Jørgensen aslj@km.dk Tlf. 54 44 73 18 Lolland Kommune Teolog Dorte Hedegaard dhe@km.dk

Læs mere

ÅRSPLAN Religion 8.-9.KLASSE SKOLEÅRET 2017/2018

ÅRSPLAN Religion 8.-9.KLASSE SKOLEÅRET 2017/2018 ÅRSPLAN Religion 8.-9.KLASSE SKOLEÅRET 2017/2018 Eleverne i 8.-9.klasse har religion to lektioner om ugen. Undervisningen i religionsfaget tager udgangspunkt i nedenstående temaer, som er bygget op omkring

Læs mere

VELKOMMEN. til vores nye årsplan

VELKOMMEN. til vores nye årsplan KATALOG 19/20 til vores nye årsplan VELKOMMEN Kære lærere Velkommen til et nyt skoleår. Og tak for det første! Vi er i skoletjenesten blevet godt modtaget overalt i de to kommuner, og vi har i 1819 haft

Læs mere

Folkekirkens Skoletjeneste

Folkekirkens Skoletjeneste Folkekirkens Skoletjeneste Dragør - Tårnby Skoleåret 2015 2016 KÆRE LÆRER Kunne du tænke dig: At give dine elever en undervisning lidt ud over det sædvanlige? At have let ved at forberede din undervisning,

Læs mere

Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget

Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget Formålet med Skole-Kirke-Samarbejdet er at udvikle materialer, metoder og ideer til undervisningen i kristendomskundskab i

Læs mere

Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget

Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget Formålet med Skole-Kirke-Samarbejdet er at udvikle materialer, metoder og ideer til undervisningen i kristendomskundskab i

Læs mere

Folkekirkens Skoletjeneste

Folkekirkens Skoletjeneste Folkekirkens Skoletjeneste Dragør - Tårnby Skoleåret 2014 2015 KÆRE LÆRER Kunne du tænke dig: At give dine elever en undervisning lidt ud over det sædvanlige? At have let ved at forberede din undervisning,

Læs mere

ÅRSPLAN SKOLEÅRET Folkekirkens Skoletjeneste København Frederiksberg og Dragør-Tårnby

ÅRSPLAN SKOLEÅRET Folkekirkens Skoletjeneste København Frederiksberg og Dragør-Tårnby ÅRSPLAN SKOLEÅRET 2018 2019 Folkekirkens Skoletjeneste København Frederiksberg og Dragør-Tårnby www.fskf.dk - www.korsvejskirken.dk/skole-kirke Generelt Det anførte lektionsantal er anslået, men vær opmærksom

Læs mere

Årsplan 2018 / Folkekirkens Skoletjeneste Frederiksværk Provsti

Årsplan 2018 / Folkekirkens Skoletjeneste Frederiksværk Provsti Årsplan 2018 / 2019 Folkekirkens Skoletjeneste Frederiksværk Provsti 0.-3. KL. KONTAKT HVAD LAVER PRÆSTEN? Kære lærere I det kommende skoleår udbydes sidste forløb i udviklingsprojektet om bevægelse i

Læs mere

Folkekirkens Skoletjeneste Fredensborg - Helsingør. Årsplan for Skoleåret Undervisningstilbud Lærerkurser

Folkekirkens Skoletjeneste Fredensborg - Helsingør. Årsplan for Skoleåret Undervisningstilbud Lærerkurser Folkekirkens Skoletjeneste Fredensborg - Helsingør Årsplan for Skoleåret 2018-19 Undervisningstilbud Lærerkurser Folkekirkens Skoletjenestes undervisningsog kursustilbud 2018/19 Indholdsfortegnelse Om

Læs mere

Årsplan 6-7. kl 2017/2018

Årsplan 6-7. kl 2017/2018 Årsplan 6-7. kl 2017/2018 Eleverne har 2 lektioner om ugen i skoleåret. I faget religion vil der i løbet af året bliver arbejdet med nedenstående temaer. Undervisningen er bygget op omkring clio online

Læs mere

Folkekirkens Skoletjeneste Gladsaxe og Herlev

Folkekirkens Skoletjeneste Gladsaxe og Herlev Folkekirkens Skoletjeneste Gladsaxe og Herlev 2018-19 UNDERVISNINGSTILBUD OG LÆRERKURSER Besøg ud af skolen / læringsrum / gæstelærer / kurser / tværfaglighed / religion / etik / musik / teater / filosofi

Læs mere

Velkommen til årligt læringsseminar. Margit Holm Basse Københavns Professionshøjskole

Velkommen til årligt læringsseminar. Margit Holm Basse Københavns Professionshøjskole Velkommen til årligt læringsseminar Margit Holm Basse Københavns Professionshøjskole mahn@kp.dk Tidsplan 2018/2019 2019/2020 2020/2021 Fase 1 Fase 2 Fase 3 1. 4. og 7. klasse 1.,2, 4.,5., 7. og 8. klasse

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.:

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

ÅRS PLAN SKOLE KIRKE SAM DET THY/ MORS

ÅRS PLAN SKOLE KIRKE SAM DET THY/ MORS ÅRS PLAN SKOLE KIRKE SAM AR BEJ DET THY/ MORS 2018 2019 IND SKOLING EN INGEMANNS VERDEN tre morgensange og to aftensange I 1837 skrev B.S. Ingemann en morgensang til hver dag i Dronningens Asyl, der var

Læs mere

Folkekirkens skoletjeneste i Aalborg kommune. Folkekirkens Hus Gammeltorv 4 9000 Aalborg. Konsulent Inge Dalum Falkesgaard 23467600 idf@km.

Folkekirkens skoletjeneste i Aalborg kommune. Folkekirkens Hus Gammeltorv 4 9000 Aalborg. Konsulent Inge Dalum Falkesgaard 23467600 idf@km. Folkekirkens skoletjeneste i Aalborg kommune Folkekirkens Hus Gammeltorv 4 9000 Aalborg Fra skoleåret 2015/2016 har kulturfagene samfundsfag, historie og kristendomskundskab fået ny prøveform med selvvalgt

Læs mere

Ideer og inspiration til undervisningen i 2015-2016

Ideer og inspiration til undervisningen i 2015-2016 16 0 2 / lan 2015 p s År eåret l sko Ideer og inspiration til undervisningen i 2015-2016 Varieret tværfaglig undervisning, workshops og kurser Folkekirkens Skoletjeneste i Gentofte Kære lærere Vi glæder

Læs mere

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans Dette er et gratis undervisningsforløb, der åbner op for fysisk tilgang til tekst. Vi vil gerne forundre,

Læs mere

Kirkerne i Vestsjællands SkoleTjeneste. NB. Projekterne er gratis at benytte for alle offentlige og private skoler i Odsherred og Holbæk Kommune.

Kirkerne i Vestsjællands SkoleTjeneste. NB. Projekterne er gratis at benytte for alle offentlige og private skoler i Odsherred og Holbæk Kommune. Kirkerne i Vestsjællands SkoleTjeneste NB. Projekterne er gratis at benytte for alle offentlige og private skoler i Odsherred og Holbæk Kommune. KViST - Kirkerne i Vestsjællands SkoleTjeneste KViST Kirkerne

Læs mere

Årskatalog

Årskatalog Årskatalog 2017 2018 Gratis Alle tilbud er gratis for lærere og elever på folkeskoler og fri- og privatskoler i Odense Kommune. Folkekirkens Skoletjeneste Odense Læs mere om FSO og undervisningstilbud

Læs mere

ÅRS PLAN SKOLE KIRKE SAM DET THY/ MORS

ÅRS PLAN SKOLE KIRKE SAM DET THY/ MORS ÅRS PLAN SKOLE KIRKE SAM ARBEJ DET THY/ MORS 2019 2020 ÆSTETISKE LÆRE PROCESSER MÆRK KIRKEN læring med alle sanser Der findes andre måder at lære på end den kognitive. Projektet lader elever opleve, erfare

Læs mere

Grindsted Privatskole Kristendom 8. Kl. 17/18

Grindsted Privatskole Kristendom 8. Kl. 17/18 Vi arbejder, ligesom folkeskolen, hen imod nye Fælles Mål for kristendom efter 9. Klasse, som kan ses via dette link: http://www.emu.dk/sites/default/files/kristendomskundskab%20 %20januar%202016.pdf Vi

Læs mere

NÅR KASTASTROFEN RAMMER. Jonathan Hyams/Red Barnet. Undervisningsvejledning

NÅR KASTASTROFEN RAMMER. Jonathan Hyams/Red Barnet. Undervisningsvejledning NÅR KASTASTROFEN RAMMER Jonathan Hyams/Red Barnet Undervisningsvejledning indhold 3 4 TIL UNDERVISEREN hvad skal man være opmærksom på? 4 information til forældre 5 målgruppe, tidsforbrug og anvendelse

Læs mere

med selvvalgt problemstilling.

med selvvalgt problemstilling. Kristendomskundskab med selvvalgt problemstilling. I dette hæfte finder du: En beskrivelse af prøvens forløb Nyttige links Idéer til årsplanens temaer Folkekirkens Skoletjeneste i Aalborg Folkekirkens

Læs mere

Efteruddannelsestilbud

Efteruddannelsestilbud Efteruddannelsestilbud GLOBALE GYMNASIERS 2015/2016 Interkulturel kommunikation sprog og medier Ved deltagelse af 10 hold à to lærere og to elever er prisen pr. hold 40.000 kr. Over tre adskilte kursusdage

Læs mere

Arbejdsform: Klasseundervisning og samtale, gruppearbejde og individuelle øvelser.

Arbejdsform: Klasseundervisning og samtale, gruppearbejde og individuelle øvelser. Årsplan 6-7. klasse 2016/2017 Eleverne har 2 lektioner om ugen i skoleåret. I faget religion vil der i løbet af året bliver arbejdet med nedenstående temaer. Undervisningen er bygget op omkring clio online

Læs mere

Færdigheds- og vidensområder

Færdigheds- og vidensområder Klasse: Jupiter Skoleår: 2016-2017 Livsoplysning/Religion Uge/måned August-oktober efterårsferien Troens folk Folkekirken i Dag Buddhisme Hinduisme Livsfilosofi og etik til religiøse dimensions indhold

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne SKOLEN & BIBLIOTEKET En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne Bibliotekets tilbud til skolerne Mariagerfjord Bibliotekerne tilbyder anderledes undervisningstilbud Mariagerfjord

Læs mere

BILLEDKUNST OG INNOVATION

BILLEDKUNST OG INNOVATION BILLEDKUNST OG INNOVATION Udsmykning og innovative billedprocesser Fagfestival i Brønderslev Kommune Tirsdag den 5. august 2019 Kl. 12.30 15.00 ved Hanne Bøgesvang LU i Aalborg Workshoppens program: Velkommen

Læs mere

Kulturens børn Dagtilbud 2014-15

Kulturens børn Dagtilbud 2014-15 Kulturens børn Dagtilbud 2014-15 November 2014 Kære dagtilbud Kulturinstitutionerne, børnekulturkonsulenten og Uddannelseshuset arbejder sammen på at styrke samarbejdet og formidlingen af kulturtilbud

Læs mere

Folkekirkens skoletjenester. V. Peter L. Hundebøll

Folkekirkens skoletjenester. V. Peter L. Hundebøll Folkekirkens skoletjenester V. Peter L. Hundebøll Hvorfor skal vi drøfte skoletjenester her? for at tale om, om vi i fællesskab skal gøre noget! 2 Hvem er Landsnetværket af folkekirkelige skoletjenester?

Læs mere

Undervisningsforløb KORSTOG

Undervisningsforløb KORSTOG Undervisningsforløb KORSTOG Den digitale Historiebog - Undervisningsforløb - Korstog 2015 Meloni Forfatter: Malene Lund Smidt Redaktør: Sanne Bundgaard DTP: Tore Lübeck Forlaget Meloni Pakhusgården 36C

Læs mere

Få styr på produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget

Få styr på produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget Få styr på produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget Kursusbeskrivelse Fra skoleåret 2016-17 skal man i naturfagene på 7. 9. klassetrin samarbejde om mindst seks fællesfaglige fokusområder.

Læs mere

GILBJERG SKOLEN TEMALINJER 2015-16 KROP & SUNDHED INTERKULTUREL SCIENCE MEDIE & KOMMUNIKATION

GILBJERG SKOLEN TEMALINJER 2015-16 KROP & SUNDHED INTERKULTUREL SCIENCE MEDIE & KOMMUNIKATION GILBJERG SKOLEN TEMALINJER 2015-16 SCIENCE KROP & SUNDHED INTERKULTUREL MEDIE & KOMMUNIKATION VEL KOM MEN LINJER PÅ GILBJERGSKOLEN Velkommen til et nyt skoleår hvor vi går nye veje sammen. På Gilbjergskolen

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2016/2017 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00.

Læs mere

Bibelske fortællinger Undervisningen giver eleven mulighed for at kunne tolke grundlæggende værdier ud fra centrale bibelske fortællinger.

Bibelske fortællinger Undervisningen giver eleven mulighed for at kunne tolke grundlæggende værdier ud fra centrale bibelske fortællinger. Religion Der undervises i religion på 2.- 8. klassetrin. Fra 5.- 8. klasse afholdes en ugentlig fagtime, hvor det i 2.- 4. klasse er integreret i den øvrige undervisning. Kompetencemål efter 9. klasse

Læs mere

GILBJERGSKOLEN SCIENCE KROP & SUNDHED KULTUR & SAMFUND INTERNATIONAL DESIGN & PERFORMANCE. Linjer 2013/14

GILBJERGSKOLEN SCIENCE KROP & SUNDHED KULTUR & SAMFUND INTERNATIONAL DESIGN & PERFORMANCE. Linjer 2013/14 GILBJERGSKOLEN SCIENCE KROP & SUNDHED KULTUR & SAMFUND INTERNATIONAL DESIGN & PERFORMANCE Linjer 2013/14 foto VEL KOM MEN Velkommen til et nyt skoleår hvor vi går nye veje sammen. Fra skoleåret 13/14 organiserer

Læs mere

Samlet fagplan for Historie-, Samfund- og kristendomsfaget (Danmark i verden)

Samlet fagplan for Historie-, Samfund- og kristendomsfaget (Danmark i verden) Samlet fagplan for Historie-, Samfund- og kristendomsfaget (Danmark i verden) Formål med Danmark i verden: Formålet for Danmark i verden er at give eleverne en forståelse for, hvordan kristendom, historie-

Læs mere

LINJER I UDSKOLINGEN ÅRGANG 2014/15 NØRREBRO PARK SKOLE VILD MED VERDEN DIGITALTUDSYN.NU UNIVERSUM

LINJER I UDSKOLINGEN ÅRGANG 2014/15 NØRREBRO PARK SKOLE VILD MED VERDEN DIGITALTUDSYN.NU UNIVERSUM LINJER I UDSKOLINGEN 7. 8. 9. ÅRGANG 2014/15 NØRREBRO PARK SKOLE VILD MED VERDEN DIGITALTUDSYN.NU UNIVERSUM VELKOMMEN TIL LINJER PÅ NØRREBRO PARK SKOLE Kære forældre og elever Vi tager nu hul på endnu

Læs mere

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kurser for efteråret 2013 Kære frivillige Velkommen til PTU s kursuskatalog for efteråret 2013. Vi tilbyder igen en række spændende kurser for alle vores dygtige

Læs mere

På kant med EU. Fred, forsoning og terror - lærervejledning

På kant med EU. Fred, forsoning og terror - lærervejledning På kant med EU Fred, forsoning og terror - lærervejledning Forløbet Forløbet På kant med EU er delt op i 6 mindre delemner. Delemnerne har det samme overordnede mål; at udvikle elevernes kompetencer i

Læs mere

I 4.-6.-klaser arbejdes der hen mod, at eleverne får et mere bevidst forhold til at anvende faglige begreber og det religiøse sprogs virkemidler.

I 4.-6.-klaser arbejdes der hen mod, at eleverne får et mere bevidst forhold til at anvende faglige begreber og det religiøse sprogs virkemidler. I 4.-6.-klaser arbejdes der hen mod, at eleverne får et mere bevidst forhold til at anvende faglige begreber og det religiøse sprogs virkemidler. Det skal medvirke til, at eleverne bliver i stand til at

Læs mere

Naturfagene i folkeskolereformen. Ole Haubo ohc@nts Centeret.dk

Naturfagene i folkeskolereformen. Ole Haubo ohc@nts Centeret.dk Naturfagene i folkeskolereformen Overblik over reformens indhold på Undervisningsministeriets hjemmeside: www.uvm.dk/i fokus/aftale om et fagligt loeft affolkeskolen/overblik over reformen Eller som kortlink:

Læs mere

... Undervisningsvejledning 0.-3. KLASSE

... Undervisningsvejledning 0.-3. KLASSE ... Undervisningsvejledning 0.-3. KLASSE Indhold Til læreren side 3 Hele tre på én gang Målgruppe, tidsforbrug og anvendelse af materialet Målene giver ramerne nye Fælles Mål side 4 side 5 side 7 Redaktion:

Læs mere

Årsplanen er lavet med udgangspunkt i Fælles mål 2009 - trinmål for faget kristendomskundskab og læseplan 2. forløb, der dækker 4.- 6. klassetrin.

Årsplanen er lavet med udgangspunkt i Fælles mål 2009 - trinmål for faget kristendomskundskab og læseplan 2. forløb, der dækker 4.- 6. klassetrin. Årsplan for 5A kristendomskundskab skoleåret 2012-13 IK Årsplanen er lavet med udgangspunkt i Fælles mål 2009 - trinmål for faget kristendomskundskab og læseplan 2. forløb, der dækker 4.- 6. klassetrin.

Læs mere

Årsplan 2-3. klasse 2018/2019

Årsplan 2-3. klasse 2018/2019 Årsplan 2-3. klasse 2018/2019 Eleverne har 2 lektioner om ugen i skoleåret. I faget religion vil der i løbet af året bliver arbejdet med nedenstående temaer. Undervisningen er bygget op omkring clio online

Læs mere

Svimlende store og ok kaotiske kom med til Afrikas megabyer

Svimlende store og ok kaotiske kom med til Afrikas megabyer Introduktion og mål (Geografi 7.-9. klasse) Geografi, 7.-9. klassetrin, 2 lektioner (svarende til 90 min. Ellers længere tid, hvis man arbejder tværfagligt med materialet til dansk og samfundsfag) Materialer:

Læs mere

Læseplan for Religion

Læseplan for Religion Formål Læseplan for Religion Formålet med religionsundervisningen er At styrke elevernes identitet og deres syn på fremtiden. At eleverne skal opnå en viden om deres egen religion og have kendskab til

Læs mere

Naturvejledning i Ballerup kommune Aktiviteter i 2014

Naturvejledning i Ballerup kommune Aktiviteter i 2014 Naturvejledning i Ballerup kommune Aktiviteter i 2014 Arrangementer og ture i 2014 Som det fremgår af tabellerne nedenfor, har der i alt været gennemført 100 ture og arrangementer i 2014, hvoraf ca. 80%

Læs mere

Få styr på DEN ENKELTE OG SAMFUNDETS UDLEDNING AF STOFFER

Få styr på DEN ENKELTE OG SAMFUNDETS UDLEDNING AF STOFFER Få styr på DEN ENKELTE OG SAMFUNDETS UDLEDNING AF STOFFER Kursusbeskrivelse Fra skoleåret 2016-17 skal man i naturfagene på 7. 9. klassetrin samarbejde om mindst seks fællesfaglige fokusområder. Samtidig

Læs mere

LYNGBY - TAARBÆK BIBLIOTEKERNES SKOLEPROGRAM SKOLEÅRET 18 /19

LYNGBY - TAARBÆK BIBLIOTEKERNES SKOLEPROGRAM SKOLEÅRET 18 /19 LYNGBY - TAARBÆK BIBLIOTEKERNES SKOLEPROGRAM SKOLEÅRET 18 /19 Kære underviser Vi har glædet os meget til at kunne præsentere dig for et samlet tilbud for skolerne i Lyngby-Taarbæk Kommune. På Stadsbiblioteket

Læs mere

Lærervejledning Før Under Efter. sorg

Lærervejledning Før Under Efter. sorg Lærervejledning Før Under Efter sorg i børnehøjde Indhold Om lærerens ansvar og rolle 2 Før 3 Under 4 Efter 4 Anbefalet materiale til videre arbejde 5 Rådgivning til børn og hjælp til selvhjælp 6 Om forestillingen

Læs mere

Årskatalog 2015 16. Alle tilbud er gratis for lærere og elever i Odense Kommune. Folkekirkens Skoletjeneste Odense

Årskatalog 2015 16. Alle tilbud er gratis for lærere og elever i Odense Kommune. Folkekirkens Skoletjeneste Odense Årskatalog 2015 16 Alle tilbud er gratis for lærere og elever i Odense Kommune Folkekirkens Skoletjeneste Odense FSO præsenterer her programmet for skoleåret 2015-16. Der er flere helt nye projekter, som

Læs mere

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16 BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16 KÆRE LÆRERE OG PÆDAGOGER Vi vil gerne invitere jeres elever indenfor på Ballerup Bibliotekerne. For at i bedst muligt kan tilrettelægge

Læs mere

TILBUD TIL ALLE SKOLER I HEDENSTED KOMMUNE SKOLEÅRET

TILBUD TIL ALLE SKOLER I HEDENSTED KOMMUNE SKOLEÅRET TILBUD TIL ALLE SKOLER I HEDENSTED KOMMUNE SKOLEÅRET 2018-19 Forsideillustrationer. Fra oven og nedefter: Birgitte Ahlmann, Marie Dyekjær Eriksen, Peter Bay Alexandersen I FOLDEREN VIL DU KUNNE LÆSE OM:

Læs mere

LAYOUT: Charlotte van Hauen. www.charlottevanhauen.dk

LAYOUT: Charlotte van Hauen. www.charlottevanhauen.dk LAYOUT: Charlotte van Hauen www.charlottevanhauen.dk LINJER PÅ GILBJERGSKOLEN Velkommen til et nyt skoleår hvor vi går nye veje sammen. På Gilbjergskolen organiserer vi undervisningen i udskolingen i linjer.

Læs mere

Fælles Mål dækker over de to vigtigste sæt af faglige tekster til skolens fag og emner

Fælles Mål dækker over de to vigtigste sæt af faglige tekster til skolens fag og emner Hvad er Fælles Mål? Fælles Mål dækker over de to vigtigste sæt af faglige tekster til skolens fag og emner De bindende fælles nationale mål i form af fagformål, centrale kundskabs- og færdighedsområder

Læs mere

Dit Demokrati: OVERORNET LÆRER VEJLEDNING

Dit Demokrati: OVERORNET LÆRER VEJLEDNING Dit Demokrati: OVERORNET LÆRER VEJLEDNING DIT DEMOKRATI: OVERORDNET LÆRERVEJLEDNING SIDE 1 OVERORDNET LÆRERVEJLEDNING INDLEDNING Dit Demokrati film og opgaver Folketinget ønsker at engagere unge i demokrati

Læs mere

Kristendomskundskab og dansk Indskolingen, 2. klasse

Kristendomskundskab og dansk Indskolingen, 2. klasse Hellige steder Fag Klassetrin Kompetenceområde Færdigheds- og vidensmålpar Eleven kan læse enkle faglige tekster og udtrykke sig sprogligt enkelt om deres indhold Eleven kan udtrykke sig om enkelte begivenheder

Læs mere

KRISTENDOM OG BILLEDKUNST

KRISTENDOM OG BILLEDKUNST KRISTENDOM OG BILLEDKUNST Årsplan for kristendom og billedkunst 0.- 1.- 2. klasse (2013/14) Kristendom og billedkunst bestå af to ugentlige lektioner i skoleåret 2013/14. Der vil perioder hvor der fokuseres

Læs mere

KILDEN. Folkekirkens Skoletjeneste i Høje Taastrup og Ishøj. Årsplan

KILDEN. Folkekirkens Skoletjeneste i Høje Taastrup og Ishøj. Årsplan KILDEN Folkekirkens Skoletjeneste i Høje Taastrup og Ishøj Årsplan 2018-19 1 Tilmelding og årsplanlægning Velkommen til årsplanen 2018-19 fra KILDEN - Folkekirkens Skoletjeneste i Høje Taastrup og Ishøj.

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2017 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00. Onsdag:

Læs mere

DEN ANDEN VERDENSKRIG. Undervisningsforløb

DEN ANDEN VERDENSKRIG. Undervisningsforløb Undervisningsforløb Den digitale Historiebog - Undervisningsforløb - Den anden Verdenskrig 2015 Meloni Forfatter: Malene Lund Smidt Redaktør: Sanne Bundgaard DTP: Tore Lübeck Forlaget Meloni Pakhusgården

Læs mere

NÅR KASTASTROFEN RAMMER. Jonathan Hyams/Red Barnet

NÅR KASTASTROFEN RAMMER. Jonathan Hyams/Red Barnet NÅR KASTASTROFEN Jonathan Hyams/Red Barnet RAMMER g in n d e jl e v s g in n is v r e d Un indhold 3 4 TIL UNDERVISEREN hvad man skal være opmærksom på? 4 information til forældre 5 målgruppe, tidsforbrug

Læs mere

Et overblik over sammenhængen mellem Renovations vision og faget natur/tekniks faglige undervisningsformål i 3.-6. klasse.

Et overblik over sammenhængen mellem Renovations vision og faget natur/tekniks faglige undervisningsformål i 3.-6. klasse. Læreplan Et overblik over sammenhængen mellem Renovations vision og faget natur/tekniks faglige undervisningsformål i 3.-6. klasse. Danmark uden affald i 2022 er regeringens udspil. Den er Renovation med

Læs mere

Konference Sprogpædagogik i hverdagen 2015

Konference Sprogpædagogik i hverdagen 2015 Find vejen frem VIA Videreuddannelse & Kompetenceudvikling Konference Sprogpædagogik i hverdagen 2015 6. maj kl. 09.00-15.15 2 3 Konference Sprogpædagogik i hverdagen 2015 sprog og bevægelse hører sammen

Læs mere

Undervisningsforløb DEN ANDEN VERDENSKRIG

Undervisningsforløb DEN ANDEN VERDENSKRIG Undervisningsforløb DEN ANDEN VERDENSKRIG Den digitale Historiebog - Undervisningsforløb - Den anden Verdenskrig 2015 Meloni Forfatter: Malene Lund Smidt Redaktør: Sanne Bundgaard DTP: Tore Lübeck Forlaget

Læs mere

sisg GDE D T E T SK S R K I R V V DE D T E se s N E D N DDE D T E

sisg GDE D T E T SK S R K I R V V DE D T E se s N E D N DDE D T E sig DET SKRIV DET SEND DET Lærervejledning & Redaktion: Jakob Skov Øllgård Grafisk design: Marianne Eriksen Foto: Mette Frandsen INDHOLD Til læreren Mistanke om vold? - hvad gør du? Sådan kan materialet

Læs mere

Få styr på VAND FOR FREMTIDENS GENERATIONER

Få styr på VAND FOR FREMTIDENS GENERATIONER Få styr på VAND FOR FREMTIDENS GENERATIONER Kursusbeskrivelse Fra skoleåret 2016-17 skal man i naturfagene på 7. 9. klassetrin samarbejde om mindst seks fællesfaglige fokusområder. Samtidig indføres en

Læs mere

BILLED- SKOLEN PROGRAM 2005 2006

BILLED- SKOLEN PROGRAM 2005 2006 BILLEDSKOLEN PROGRAM 2005 2006 Velkommen til Billedskolens 10. sæson Billedskolen tilbyder undervisning for elever fra 2.-10. klassetrin, som er bosat i Høje-Taastrup Kommune. I Reerslev, Fløng og Sengeløse

Læs mere

Den hemmelige. hule. Lærervejledning klassetrin

Den hemmelige. hule. Lærervejledning klassetrin Arkitekturundervisning i hele Danmark side 1 0. - 3. klassetrin Foto: Mariella Harpelunde Jensen er et kreativt undervisningsforløb, hvor eleverne eksperimenterer med at bygge modeller med inspiration

Læs mere

UDSKOLINGEN 7. 9. årgang

UDSKOLINGEN 7. 9. årgang UDSKOLINGEN 7. 9. årgang Kære elever og forældre. Velkommen til Bryrup Skole. Skolen er inddelt i tre områder indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen. Skolens lærere har valgt hvilket alderstrin af

Læs mere

ØRERNE I MASKINEN INSPIRATIONSMATERIALE 6-8 ÅRIGE. Zangenbergs Teater. Af Louise Holm

ØRERNE I MASKINEN INSPIRATIONSMATERIALE 6-8 ÅRIGE. Zangenbergs Teater. Af Louise Holm ØRERNE I MASKINEN INSPIRATIONSMATERIALE 6-8 ÅRIGE Zangenbergs Teater Af Louise Holm ØRERNE I MASKINEN Inspirationsmateriale for 6-8 årige Inspirationsmaterialet indeholder forskellige aktiviteter og øvelser,

Læs mere

Velkommen til spor 5: Fremtiden er grøn

Velkommen til spor 5: Fremtiden er grøn Velkommen til spor 5: Fremtiden er grøn Friluftsrådet Hvad er Friluftsrådet: - Paraplyorganisation for over 90 foreninger, der arbejder med natur, miljø og/eller friluftsliv Vision: Friluftsliv for alle

Læs mere

Folkekirkens Skoletjeneste i Gentofte Årsberetning 2011

Folkekirkens Skoletjeneste i Gentofte Årsberetning 2011 Folkekirkens Skoletjeneste i Gentofte Årsberetning 2011 Skoletjenestens årsberetning Sendes til biskoppen, provstiudvalget, menighedsrådende v/ formændene, skoletjenestens repræsentantskab og arbejdsudvalg,

Læs mere

Kompetencemål: Eleven kan beskrive sammenhænge mellem personlige mål og uddannelse og job

Kompetencemål: Eleven kan beskrive sammenhænge mellem personlige mål og uddannelse og job Fra interesser til forestillinger om fremtiden Uddannelse og job, eksemplarisk forløb for 4. - 6. klasse Faktaboks Kompetenceområde: Personlige valg Kompetencemål: Eleven kan beskrive sammenhænge mellem

Læs mere

Ungdomskirken i Lyngby

Ungdomskirken i Lyngby Program for Ungdomskirken i Lyngby 2014-15 Scan koden og læs mere på Ungdomspræstens Facebookside Frivillig i Ungdomskirken Indhold Vi kan altid bruge flere frivillige hænder i Ungdomskirken Helt konkret

Læs mere

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen Linjekatalog 2017/2018 Nordstjerneskolen Kære elever og forældre! Det er en fornøjelse at præsentere kataloget over linjer i udskolingen! Nordstjerneskolens linjer er udarbejdet med en målsætning om at

Læs mere

Årsplan Skoleåret 2014/2015 Kristendom Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger

Årsplan Skoleåret 2014/2015 Kristendom Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger Årsplan Skoleåret 204/205 Kristendom Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 4/5. Skolens del og slutmål følger folkeskolens fællesmål slut 2009. Årsplan for kristendom FAG: Kristendom

Læs mere

TPL-skema kap. 1 Tro og tanker

TPL-skema kap. 1 Tro og tanker TPL-skema kap. Tro og tanker Livsfilosofi og etik (Fase ) grundlæggende tilværelsesspørgsmål i forhold til den religiøse dimension / Eleven har viden om grundlæggende tilværelsesspørgsmål, som de kommer

Læs mere

Et undervisningsprojekt for 4.klasse Kristendomskundskab På sporet af Jesus

Et undervisningsprojekt for 4.klasse Kristendomskundskab På sporet af Jesus Folkekirkens Skoletjeneste har den glæde igen i år, at indbyde til et projekt for næste skoleårs 4.klasse. Mange af jer lærere har været med før, men for de kommende 4. klasser er det hele nyt. Et undervisningsprojekt

Læs mere

Få styr på Forenklede fælles mål i historie & samfundsfag

Få styr på Forenklede fælles mål i historie & samfundsfag Få styr på Forenklede fælles mål i historie & samfundsfag Kursusbeskrivelse Er de forenklede fællesmål en hjælp eller forhindring til at give historie- og samfundsfaget mening? Eller ligger sandheden et

Læs mere

Hvad er dit næste skridt?

Hvad er dit næste skridt? Hvad er dit næste skridt? KURSER I EFTERÅRET September - November 2014 kursus-hæfte-a5.indd 1 21/06/14 18.39 Efterårskurser VEJLE PINSEKIRKE INVITERER TIL EN RÆKKE SPÆNDENDE EFTERÅRSKURSER. KURSERNE ER

Læs mere

Filmkonkurrence i udskolingen

Filmkonkurrence i udskolingen Filmkonkurrence i udskolingen - Gør de ti farligste år i trafikken mere sikre for dig og for andre PRÆMIER 1. præmie: 5.000 kr. til klassekassen 2. præmie: 3.000 kr. til klassekassen 3. præmie: 1.000 kr.

Læs mere

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min.

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min. FILM-X lærervejledning, Fortæl en film 1 FORTÆL EN FILM I dette forløb får eleverne deres egne erfaringer med at skabe en kort filmfortælling med en klar konflikt og opbygning med start-midte-slutning

Læs mere

Assentoftskolen skoleåret 2014-2015.

Assentoftskolen skoleåret 2014-2015. Assentoftskolen skoleåret 2014-2015. Det betyder folkeskolereformen! Kære elever og forældre. Når et nyt skoleår begynder 11. august 2014, møder børnene en skoledag som på nogle punkter er anderledes end

Læs mere

LINJEFAG. International orientering. Kunst & litteratur. Science & innovation. Drama & musik. Kommunikation & medier

LINJEFAG. International orientering. Kunst & litteratur. Science & innovation. Drama & musik. Kommunikation & medier UDSKOLING LINJEFAG 2 lektioner selvvalgt undervisning hver uge International orientering Kunst & litteratur Science & innovation Hvad vælger du? Svar på tilmeldingen i indbakken på ElevIntra Drama & musik

Læs mere

Lærervejledning og elevoplæg til TILBAGE TIL HAIFA

Lærervejledning og elevoplæg til TILBAGE TIL HAIFA Lærervejledning og elevoplæg til TILBAGE TIL HAIFA At gå i teatret er en sanselig oplevelse. Det er mennesker af kød og blod, der står lige der. Den e-n-e-stående oplevelse, dette nu som aldrig kommer

Læs mere

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej Havepladsvej Linjer - Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2014 2015 Fællesskab Læring Velkommen til fremtidens skole blev skabt i august 2013 og består af 3 basisafdelinger med elever fra 0.-6. klasse og en

Læs mere

Leverance afrapportering for hvert af de fire projektteatre pr. 30. nov. 2015

Leverance afrapportering for hvert af de fire projektteatre pr. 30. nov. 2015 Bilag 1: Leverance afrapportering for hvert af de fire projektteatre pr. 30. nov. 2015 Syddjurs Egnsteater Planlagt aktivitet Afrapportering Afrapporteringstidspunkt 2.1 Test af EDU-LARP workshop i samarbejde

Læs mere

Få styr på TEKNOLOGIENS BETYDNING FOR MENNESKER

Få styr på TEKNOLOGIENS BETYDNING FOR MENNESKER Få styr på TEKNOLOGIENS BETYDNING FOR MENNESKER Kursusbeskrivelse Fra skoleåret 2016-17 skal man i naturfagene på 7. 9. klassetrin samarbejde om mindst seks fællesfaglige fokusområder. Samtidig indføres

Læs mere

ÅRSKATALOG FOLKEKIRKENS SKOLETJENESTE PÅ NORD- OG VESTFYN

ÅRSKATALOG FOLKEKIRKENS SKOLETJENESTE PÅ NORD- OG VESTFYN ÅRSKATALOG 2018 2019 FOLKEKIRKENS SKOLETJENESTE PÅ NORD- OG VESTFYN PRÆSENTATION OG KONTAKT Årskataloget 2018/19 er en skøn blanding af det kreative, det med fortællinger og livets helt store spørgsmål.

Læs mere

Til skoler i Aarhus Kommune. Invitation til 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune til deltagelse i pilotprojekt om arkitektur og landskab

Til skoler i Aarhus Kommune. Invitation til 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune til deltagelse i pilotprojekt om arkitektur og landskab Til skoler i Aarhus Kommune Invitation til 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune til deltagelse i pilotprojekt om arkitektur og landskab Kære (klasse)lærere i 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune Aarhus, d. 16.

Læs mere

HELSINGØR STIFT KURSER OG INSPIRATIONSMØDER

HELSINGØR STIFT KURSER OG INSPIRATIONSMØDER HELSINGØR STIFT KURSER OG INSPIRATIONSMØDER FORÅR 2018 Teologisk Salon: Hvad brænder troen for? Vi har lige fejret 500 året for Martin Luther og Reformationen, der satte spor ned i alle led af samfundet,

Læs mere

Skole-Kirke-Samarbejdet i Sydthy, Morsø og Thisted Provstier + Thyholm Årsplan for skoleåret 2011/2012

Skole-Kirke-Samarbejdet i Sydthy, Morsø og Thisted Provstier + Thyholm Årsplan for skoleåret 2011/2012 Skole-Kirke-Samarbejdet i Sydthy, Morsø og Thisted Provstier + Thyholm Årsplan for skoleåret 2011/2012 Hvad er Skole-Kirke-Samarbejdet? Formålet med Skole-Kirke-Samarbejdet og de Folkekirkelige Skoletjenester

Læs mere

5. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN RELIGION

5. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN RELIGION 2015-16 Lærer: KC Forord til faget i klassen Formålet med undervisningen i faget religion er, at eleverne opnår kundskaber til at forstå den religiøse dimensions betydning for livsopfattelsen hos det enkelte

Læs mere

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd.

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd. Formål med faget kunst/kunstnerisk udfoldelse Formålet med faget Kunst er at eleverne bliver i stand til at genkende og bruge skaberkraften i sig selv. At de ved hjælp af viden om forskellige kunstarter

Læs mere