TRAFIKPLAN PRINCIPPER FOR TRAFIK TIL OG FRA INSTITUIONSOMRÅDET VED P.M. MØLLERSVEJ

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TRAFIKPLAN PRINCIPPER FOR TRAFIK TIL OG FRA INSTITUIONSOMRÅDET VED P.M. MØLLERSVEJ"

Transkript

1 TRAFIKPLAN PRINCIPPER FOR TRAFIK TIL OG FRA INSTITUIONSOMRÅDET VED P.M. MØLLERSVEJ

2 1 Revision 3 Dato og Udarbejdet af Anne Sophie Hjermind og Hanne Hansen Wrisberg Kontrolleret af ASH Godkendt af HHW Ref

3 2 INDHOLD 1. Indledning 3 2. Processen 4 3. Trafikale forudsætninger Eksisterende transportmiddelfordeling Adgang med bil Parkeringsmuligheder Adgang med kollektiv trafik Adgang for lette trafikanter Trafiksikkerhed og tryghed Byrumsanalyse Tanker om campus Den samlede plan Ruter for lette trafikanter Indkørsel fra Skovalleen til den nye skole Vejlukninger fra Nørre Boulevard og Vestenborg Allé 24

4 3 1. INDLEDNING Guldborgsund Kommune har besluttet at placere en ny grundskole på Poul Martin Møllersvej i Nørrebro området. Skolens elever vil primært komme fra Nørrebro og Ejegod lokalområder. Nørrebro-området rummer i forvejen Idrætscenteret og en række ungdomsuddannelser, der alle trækker unge mennesker til fra et større opland. Det er derfor oplagt at overveje muligheden for synergi mellem en ny skole, ungdomsuddannelserne og idrætscenteret, i et campus, der også kan give både bydelen og byen et nyt rekreativt område med mulighed for aktiviteter døgnet rundt og på alle ugens dage. For at sikre, at mulighederne i området bevares og understøttes af gode forbindelser og adgangsforhold, har kommunen sammen med Rambøll udarbejdet dette forslag til en overordnet trafikstruktur for området, der både tager hensyn til de byrumsmæssige udfordringer og muligheder, og til en afvikling af trafikken i området, der tilgodeser de mange lette trafikanter. I forbindelse med dette forslag har muligheden for at se på en mere samlet helhedsplan for området været inde i overvejelserne, således er vurderinger af trafikafviklingen i området suppleret med byrumsanalyser, der angiver mulige løsninger ikke kun for at forbedre sikkerhed og tryghed i trafikken, men også indeholder overvejelser for indbydende, trygge og sikre forbindelser mellem skoleområdet og boligområderne. Desuden er der også set på mulighederne for et samlet campus omkring uddannelsesinstitutionerne i området samt en mere samlet vurdering af parkeringsforholdene og grundlaget for at forbedre den kollektive trafikbetjening i området. Der kan efterfølgende være behov for at se på en mere detaljeret helheds- og trafikplan for området indenfor skoledistriktet, herunder trafikken til og fra ungdomsuddannelser med elever fra et større opland, for herved at sikre trygge forbindelser til skolen for elever fra hele skoledistriktet. Opdatering: I juni 2013 udarbejdede Rambøll et notat, som redegjorde for mulige forbindelser til den nye skole ved Poul Martin Møllers Vej, som forbedrer området med sikre og trygge skoleveje. Forslaget bygger på et mål om en transportmiddelfordeling, hvor 90 % af eleverne ankommer til skolen til fods, på cykel eller med kollektiv transport. Guldborgsund Kommune har nu bedt Rambøll om supplerende en skitse, som viser en indkørsel fra Skovalleen i et signalreguleret kryds syd for de eksisterende plejeboliger. Indkørslen skal kunne give adgang til et antal p-pladser, busholdeplads og en kys&kør ved den nye skole.

5 4 2. PROCESSEN Planen er blevet til i et samarbejde mellem Projekt og Ejendomme og Vej og Park i Guldborgsund Kommune og Rambøll som rådgiver. Som indledning til opgaven, havde rådgiverne foretaget en registrering og analyse af eksisterende forhold og mulige løsninger. Dette blev anvendt som grundlag og præsenteret ved mødet med kommunen den 14. maj Kommunens rolle på mødet var at kvalificere og kommentere forslagene samt bidrage med lokal viden og kendskab til de politiske ønsker. I en Co-Creationproces hvor begge parter deltog, blev der udpeget muligheder og potentialer, samt angivet mulige ankomstveje til den ny skole og et overordnet bud på en samlet trafikplan. For at få et realistisk bud som var i overensstemmelse med dels planlægning af den kommende skole, og dels den relativt stramme tidsplan, var det nødvendigt at foretage en relativ hurtig prioritering af ønsker. Det der blev besluttet ved mødet repræsenterede den endelige plan, som rådgiverne efterfølgende skulle uddybe i et samlet notat. Processen blev faciliteret af rådgiver.

6 5

7 6 3. TRAFIKALE FORUDSÆTNINGER Selve området og byområderne omkring, opleves i dag som præget af en forholdsvis stor andel biltrafik og relativt høje hastigheder. 3.1 Eksisterende transportmiddelfordeling Området rummer allerede på nuværende tidspunkt 3 uddannelsesinstitutioner: - SOSU uddannelsen med ca. 350 elever i aldersgruppen år. - CELF handelsgymnasium med ca. 600 elever i aldersgruppen år - Katedralskolen STX med ca. 780 elever i aldersgruppen år Det vil sige, at der i området i alt vil komme til at færdes ca. 900 elever i aldersgruppen 6-15 år, som primært kommer fra et byområde, der ligger indenfor en radius på max. 2 km. fra den nye skole, samt knap elever i aldersgruppen år og 350 elever i aldersgruppen år, som kommer fra et større opland omkring Nykøbing.

8 7 Kommunen har i dialog med de tre uddannelsesinstitutioner skønnet følgende transportmiddelfordeling i dag: Cykel/gang Kollektiv Bil % antal % antal % antal SOSU CELF Katedralskolen I alt Langt størstedelen af de elever der anvender kollektiv transport til skole, vurderes at komme til Nykøbing station og derefter enten fortsætte til fods til skolen eller benytte bybusserne. Andelen af lette trafikanter til institutionerne i området er således omkring dobbelt så stor, som andelen af bilister. Hertil kommer ansatte på de tre institutioner, som vurderes at udgøre ca. 10% af antallet af elever, dvs. ca. 175 personer. De ansattes transportmiddelfordeling kendes ikke. Eleverne til den nye skole kommer fra henholdsvis nuværende Ejegod skole og Nørre skole, som i transportvaneundersøgelser foretaget i henholdsvis 4. og 7. klasse i forbindelse med skolevejsanalyser i 2009 havde følgende transportmiddelfordeling: Ejegod skolen Nørre skole Cykel/gang Kollektiv Bil % antal % antal % antal I alt I gennemsnit cyklede 50% af eleverne til skole og godt 30% gik. 10 % blev kørt i bil og 10% anvendte kollektiv transport. Eftersom langt størstedelen af eleverne til den nye skole bor indenfor gang- og cykelafstand fra skolen, bør målet for transportmiddelfordelingen på den nye skole som minimum være at fastholde den nuværende fordeling men også gerne mere ambitiøst til 90% af eleverne, der skal komme som cyklende, gående eller med kollektiv trafik.

9 8 3.2 Adgang med bil Området ligger trafikalt set mellem Skovalleen, Stubbekøbingvej, Vestenborg Allé og Engboulevarden. Alle disse veje fungerer som trafikveje. Udbygning af omfartsvejen vil aflaste Skovalleen for trafik i forbindelse med færgetræk, men vejen vurderes fortsat at ville bære en stor del af trafikken ind og ud af byen i myldretiden. Linjeføring for Nykøbing Falster Omfartsvej. Figur fra Forslag til lov om anlæg af Nykøbing Falster Omfartsvej. Adgangsvejen fra nord via Stubbekøbingvej er reguleret i en rundkørsel, hvortil Vestenborg Allé er tilsluttet. Fra syd er der adgang til området i et signalreguleret kryds mellem Engboulevarden og Vestenborg Allé. Fra Vestenborg Allé er der adgang ind i området 4 steder, ved SOSU uddannelsen, Merkurs Plads, Poul Hemmingsensvej og Poul Martin Møllersvej/Thorsensvej.

10 9 Kort med adgangsveje i dag SOSU uddannelsen, som ligger i den nordligste del af området, har vejadgang direkte fra Vestenborg Allé. Biltrafikken her til bør primært komme fra nord og køre ud igen samme vej. CELF har vejadgang fra Merkurs Plads, som også ligger i den nordlige del af området, hvorfor biladgang hertil også mest hensigtsmæssigt bør ske fra/til rundkørslen i nord. Vejadgangen for biler til Katedralskolen sker enten via Vestenborg Allé eller Poul Martin Møllersvej. På baggrund af de foreliggende trafiktællinger vurderes det, at en del biler kører ind i området fra den sydlige del af Poul Martin Møllersvej for at parkere langs vejen eller på p- pladserne øst for vejen.

11 10 Trafiktællinger foretaget i foråret 2013 viser som forventet, at institutionerne i området genererer langt størstedelen af trafikken i området, og at der er stor forskel på hverdagstrafik og weekendtrafik. Dette er især udpræget på vejene ind i området, hvor biltrafikken et hverdagsdøgn er 8-10 gange så stor som på et weekenddøgn. På trafikvejene omkring området, hvor trafikmængden i forvejen er større, fordobles trafikmængden ca. på et hverdagsdøgn i forhold til et weekenddøgn. Forskellen mellem hverdag og weekend er nogenlunde den samme på trafikvejene og vejene inde i området. Gennemsnit Hverdagsdøgntrafik (ktj) Gennemsnit Weekenddøgntrafik (ktj) Article I. Trafikvejene omkring området Vestenborg Allé Nørre Boulevard, nord for Ca Thorsensvej Nørre Boulevard, syd for Ca Thorsensvej Vejene i området Merkur Plads Ca. 75 Poul Martin Møllersvej, nord Ca. 115 for Nils Hemmingsensvej Nils Hemmingsensvej Ca Parkeringsmuligheder Området rummer i dag ca. 700 offentligt tilgængelige parkeringspladser samt et antal privatparkeringspladser. Pladserne er fordelt med 154 p-pladser ved SOSU uddannelsen, 121 ved CELF, 171 fordelt på to mindre pladser syd for Katedralskolen og langs vejene samt 261 pladser syd for åen. P-pladserne syd for åen og i den sydlige ende af Poul Marting Møllersvej dobbeltudnyttes, idet de også anvendes af gæster til idrætsanlægget og som aflastningsparkering for bymidten. Katedralskolen har ingen selvstændige parkeringspladser. Kort 1 viser placering af parkeringspladserne, belægningsprocenten og antal p-pladser på en hverdag i foråret Som det fremgår er belægningen på de offentligt tilgængelige parkeringspladser i området høj i hverdagene. Udover de registrerede p-pladser, foregår der er del kantparkering på Vestenborg Allé og den sydlige del af Poul Martin Møllersvej.

12 11 Kort 1 Med de nuværende transportvaner er der samlet set behov for omkring 500 p-pladser i området til elever alene. Hertil kommer parkering til de ansatte ved de tre institutioner svarende til ca. 85 p-pladser, hvis det antages at halvdelen kører i bil. Hvis det antages, at ca. halvdelen af eleverne til den nye skole cykler til skole, skal der endvidere sikres plads til mindst 500 nye cykelparkeringspladser tæt ved skolens indgange.

13 Adgang med kollektiv trafik En stor del af eleverne på ungdomsuddannelserne kommer fra at større opland omkring Nykøbing og bruger kollektiv transport til og fra skole. Mange af disse ankommer med tog eller bus til Nykøbing station, hvor fra størstedelen vælger at gå videre til skolerne. Alternativt kører der bybusser to gange i timen på hverdage mellem kl på Vestenborg Allé med direkte forbindelse til stationen. Inde i området kører en enkelt buslinie ad Poul Martin Møllersvej ca. en gang i timen på morgen og eftermiddag på hverdage.

14 Adgang for lette trafikanter Skolens placering i den yderste østlige del af området op mod Skov Alléen, betyder at størstedelen af de kommende elever bor i områderne vest for skolen og hovedstrømmene af gående og cyklende til den nye skole, skal passere igennem området i en primært øst-vestlig retning. Samtidig betyder vejstrukturen på Nørrebro, at en stor del af trafikken i området skal passere den store rundkørsel midt i området, hvorfor forbindelserne i området er overvejende nord-syd gående, hvilket gør forbindelserne i øst-vestlig retning mindre direkte. Rundkørslen er udformet med brede asfalterede kørebanearealer, der ikke virker synderligt hastighedsdæmpende på gennemkørende biler. Gående, der skal lige gennem rundkørslen, får en længere omvej i periferien af anlægget og cyklende må deles med bilerne om kørebanearealet. Alt i alt opleves rundkørslen som et relativt utrygt sted at færdes for lette trafikanter. For elever der, der bor i Ejegod området samt syd for Engboulevarden, er det nødvendigt at krydse Gåbensevej eller Engboulevarden for at komme til skole i fremtiden. Ligesom elever på ungdomsuddannelserne, der ankommer med tog eller bus til Nykøbing Station, og går videre til skolen, skal krydse Engboulevarden. Kortet viser de primære hovedstrømme til området

15 Trafiksikkerhed og tryghed Der er gennemført en uheldsanalyse i 2009, der dækker registrerede uheld i årene De udpegede særligt uheldsbelastede kryds og strækninger i området er primært lokaliseret omkring trafikveje, herunder krydsene: - Gaabensevej/Hospitalsvej-Aaslewsgade - Engboulevarden/Nørre Boulevard-Kongensgade - Gaabensevej-Engboulevarden/Nybrogade Hvor der er lette trafikanter indblandet i mellem 1/3 g ½ af uheldene. Hertil kom krydset mellem Engboulevarden og Vestenborg Alle, som dog allerede var blevet ombygget i løbet af 5 årsperioden, hvorfor registreringen af uheld ikke var retvisende. Gaabensevej mellem Randersvej og Hospitalsvej er udpeget som en af de særligt uheldsbelastede strækninger med i alt 8 tilskadekomne i 5 års perioden, heraf dog kun 1 let trafikant. Gåbensevej og Engboulevarden må på nuværende tidspunkt anses for at udgøre en barriere for lette trafikanter mellem Ejegod og bymidten og Nørrebro. Strækningen mellem Ejegodvej-Hammerlodden og Coldbjørnsensvej planlægges trafiksaneret i 2013 med en opstramning af tværprofilet, der skal medvirke til at dæmpe hastigheden og gøre det nemmere at krydse Gåbensevej. Tegningen viser vejprofil for den kommende trafiksanering af Gaabensvej

16 15 4. BYRUMSANALYSE Projektet omfatter området nord for den gamle middelalderby, som kaldes Nørrebro. Det mest markante træk i byplanen er det stjerneformede gademønster med Nørre Boulevard og Vestenborg Allé som de vigtigste gaderum. Bymiljøet omkring disse veje er karakteriseret ved at have et homogent udtryk, der tegnes af en-to families villaer af høj kvalitet. Byrummet omkring rundkørslen er ikke udnyttet optimalt, hverken trafikalt eller oplevelsesmæssigt. Særlig er bygningerne på hjørnerne ikke indpasset rummet i form af portvirkninger o.lign til de tilstødende veje. Hvor Stubbekøbingvej og Nørre Boulevard mødes ligger Nordre Kirkegård som et stort rekreativt areal med landskabelige kvaliteter. Mellem Poul Martin Møllersvej og Skov Alleen ligger et grønt bånd bestående af store volumener, som føder byen med offentlige funktioner. Overordnet er der tale om et sammensat byområde, som varierer i skala, funktioner, oplevelser, kvalitet mm.

17 16 5. TANKER OM CAMPUS En forudsætning for vores arbejde er - udover at angive ruter til den nye skole - at se området udviklet som et samlet uddannelsescampus. Grunden herfor er, at der i forvejen ligger tre institutioner i området, det er stationsnært og har en let adgang til bymidten. Det er dermed oplagt at betragte området som en helhed med et stort potentiale for en bycampus. Etablering af campusområdet vil kunne blive et positivt bidrag til Guldborgsund Kommune, både på et overordnet niveau og i den lokale kontekst, hvorfor samspillet med naboområderne skal optimeres. Det vil på sigt give maksimal synergi mellem uddannelsesinstitutioner, at de er placeret så samlet som muligt og organiseres omkring enten bymæssige eller landskabelige fællesarealer. I vores arbejde har vi derfor opereret med korte interne gangafstande og placeret parkering i samlede arealer, så de ikke skærer området op.

18 17 6. DEN SAMLEDE PLAN Konklusion på analyse og workshop er følgende: Mål for trafikken: Skabe helhed i området. Skabe et enkelt og logisk trafiksystem. Reducere bilernes hastighed omkring uddannelsesinstitutionerne. Kollektiv trafikstruktur - busruter. Understøtte andre forhold. Fjerne unødvendig gennemkørende trafik. Forbedre trafiksikkerheden og trygheden for de kommende skolebørn og eksisterende unge brugere. Skabe bedre forhold for de lette trafikanter på langs og tværs i området. Samle parkeringspladser. Mål for byrummet: At dyrke og understøtte forbindelser fra villakvarterne primært vest for uddannelsesinstitutionerne. At fredeliggøre og forskønne vejrum med eks. gennemgående trærækker og belysning. At gøre - særligt de brede vejrum - visuelt smallere med beplantning og vejindsnævringer. At skabe tryghed i gaderummene med et socialt virke. At etablere grønne øer på hjørner og indhak. At forøge de rekreative arealer i området i form af nye pladser. At gøre de eksisterende byrum mere brugervenlige. På baggrund af de foregående oplysninger og analyser har Guldborgsund og Rambøll i fællesskab udarbejdet et forslag til en trafikplan for området, der har følgende forudsætninger: Vejadgangen til området sker fortsat via Vestenborg Allé. Der kan overvejes etableret bussluse syd for Merkur Plads for at reducere gennemfart på Vestenborg Allé. Den tætte høje beplantning ud mod Skovalleen bevares for at bevare et samlet område med mulighed for fremtidigt Campus. Den centrale del af området forbeholdes og indrettes til gående og cyklende. Bilparkeringen samles i henholdsvis den nordlige og sydlige ende af området. Idrætsfaciliteter for Katedralskolen og den nye skole samles i den sydlige del af området tæt på Idrætsanlægget. God adgang med kollektiv trafik til området. Gode forbindelser for lette trafikanter fra nord, vest og syd til og fra området.

19 18

20 19 Målsætningerne i forhold til transportmiddelfordelingen i området er følgende: Andelen af lette trafikanter til den nye skole svarer som minimum til andelen af lette trafikanter til de to nuværende skoler, dvs. min. 80 %. Andelen af elever og ansatte, der anvender bil til området, søges reduceret ved hjælp af mobility management tiltag. Planen foreslår at al biltrafik til institutionerne i området så vidt muligt afvikles på trafikvejene, dvs. primært Vestenborg Allé, idet Nørre Boulevard foreslås lukket lige syd for åen. Poul Martin Møllersvej foreslås lukket for gennemkørsel lige nord for vejadgangen til Idrætshallen og helt lukket for biltrafik på strækningen mellem Niels Hemmingsensvej og Merkur Plads. Vejadgang til Seniorklub og STU sker via Merkur Plads. Ved at lukke helt for biltrafik mellem Niels Hemmingsensvej og Merkur Plads sikres bedre mulighed for brobygning mellem den nye skole og ungdomsuddannelserne samt bedre mulighed for gode forhold for lette trafikanter omkring skolen. Parkeringen foreslås placeret samlet i den nordlige ende af området mellem CELF og Katedralskolen med adgang via Merkur plads, hvilket betyder at parkeringssøgende trafik i området kan undgås. Ved at samle parkeringen i den nordlige og sydlige del af området, lægges der endvidere op til, at biler primært kører til og fra området snarere end gennem. Bustrafik afvikles primært ad Vestenborg Allé, men det kan overvejes at lade enkelte busser kører ad Poul Martin Møllersvej, hvis det skønnes hensigtsmæssigt i forhold til elever der anvender kollektiv transport og besøgende til Seniorklub og STU. 6.1 Ruter for lette trafikanter Grundstenen i planen er tre gode ruter for lette trafikanter til den nye skole fra henholdsvis Nordvest, vest og sydvest. Disse ruter foreslås indrettet således, at de er særligt trygge, sikre og attraktive for de lette trafikanter og med henblik på at lokke flest muligt af de lette trafikanter til at benytte disse. Fordelen ved at koncentrere indsatsen omkring disse 3 ruter er bl.a. at man på den måde også kan koncentrere indsatsen omkring indretning af et mindre antal trygge og sikre krydsninger og strækninger. Desuden vil disse tre ruter kunne blive vigtige og attraktive forbindelser til og fra det nye område for alle. I første omgang vil der være behov for at se på sikkerheds- og tryghedsskabende aktiviteter som sikring af krydsningspunkter, supplerende cykelbaner, supplerende hastighedsdæmpning, belysning o.l. På sigt kan der også suppleres med byrumselementer, som virker inviterende, og som både kan gøre det mere attraktivt at anvende ruterne og tilføre området nye kvaliteter. Målet med de attraktive ruter for lette trafikanter er, at få flere til at vælge cykel og gang fremfor bil til og fra skole. Rute 1 Den grønne rute : Forudsætninger: At der kan etableres en stiforbindelse langs med Katedralskolen til den nye skole. At parkeringen samles i den nordlige ende og idrætsfaciliteterne samles syd for den nye skole Tanken bag: Primært for gående og cyklister Dyrke Grønne kvaliteter Det vil vi gerne have ud af ruten: Samle elever op fra nordvest At børnene selv kan cykle eller gå til skole

21 20 At de kan vælge at undgå rundkørslen At man ankommer centralt Rute 2 - Fjordskoleforbindelsen : Forudsætninger: At den nuværende renovering af Gaabensevej forlænges mod syd og der etableres en sikker overgang. Alternativt vurderes krydsning i forbindelse med signalanlægget ved Stubbekøbingvej. At der laves en vurdering af krydset ved Thorsensvej og Nørre boulevard At der laves en opgradering af Lille Tværvej med ny belysning etc. Tanken bag: Primært for gående og cyklister Bruge Fjordskolen som et pejlemærke - visuelt og forståelsesmæssigt Samle elever op fra vest Det vil vi gerne have ud af ruten: Samle elever op fra sydvest Få eleverne til at krydse Gåbensevej, hvor det er mest overskueligt Lade dem gå, hvor der i forvejen er relativt fredelige veje At de kan vælge at undgå rundkørslen Bruge den gennemgående øst/vest-gående forbindelse Rute 3 - Bymidteruten : Forudsætninger: Krydsningspunkt på Engboulevarden Tydeliggøre ruten igennem rekreative arealer, over åen og langs hallen Tanken bag: Primært for gående og cyklister Forbinde området med bymidten og stationen Udnytte de varierede byrumsoplevelser Det vil vi gerne have ud af ruten: At ruten bruges af både elever til uddannelsesinstitutionerne, men også for byens øvrige borgere

22 21 Indkørsel fra Skovalleen til den nye skole Revision, oktober 2013: Formål Formålet med denne revision var at undersøge omfanget af det areal, som vil skulle anvendes for at lave en indgang til den nye skole fra Skovalleen via et signalreguleret kryds samt arealet foran skolen til forskellige funktioner. Desuden er det undersøgt lukningen af Nørre Boulevard og Vestenborg Allé. Forudsætninger for løsningen indenfor det grønne areal/uddannelsesområdet: Skolen placeres på den nordlige del af grunden ved det sted, hvor plejeboligerne ligger i dag. Adgangen til skolen forudsættes primært ske fra syd og ikke fra Poul Martin Møllers Vej Placering af Kys & kør-areal syd for skole, hvor to biler kan passere hinanden Vejadgang for tre skolebusser og sættevogne Vendeplads i forlængelse af Kys & kør 20 parkeringspladser foran skolen Vejadgangen foran skolen slutter foran skolen og forbindes ikke til Poul Martin Møllers Vej. Forudsætninger for løsningen på Skovalleen: Firbenet signalreguleret kryds, som forbindes med indgangen til Forbrændingen Placering af to busholdepladser på Skovalleen til elever, som kommer fra oplandet Cykelstierne i begge sider af vejen fastholdes og indarbejdes i det nye kryds. Trafikprojektet ved Skovalleen og den nye skole I det følgende er beskrevet fordele og ulemper ved løsningen og det areal, som kræves for at kunne etablere projektet. Fordele: Ved den skitserede løsning vil vejadgangen til Skovalleen ske via Gaabensevej, Engboulevarden, Stubbekøbingvej, Vesterskovvej og Brovej. Med krydsløsningen vil det være lettere at komme med bil til skolen, fremfor at skulle komme fra vestsiden, hvor man skal igennem boligvejene, som ikke er udformet til så meget trafik. Trafikafviklingen bliver nemmere i området. Det foreslåede Kys og Kør areal bevirker, at der er mulighed for at sætte børnene hurtigt af indenfor et forholdsvis roligt areal Tung trafik (busser) vil ikke støjbelaste boligområderne, men blive på det overordnede trafiknet. Ulemper: Man vil kunne forvente mere trafik, også af dem, som ville have brugt det kollektive/lette trafikanter, da løsningen gør det nemmere at ankomme med bil Eftersom størstedelen af skolens elever kommer som blød trafikant, er det en forholdsvis omkostningsfuld løsning, som vil være til gavn for relativt få personer Arkitektonisk og landskabsmæssigt er det en svaghed, at man bliver nødt til at lave et hul i den markante trærække for at gøre plads til krydset, da allébeplantningen er med til at definere vejrummet Brugen af arealer foran skolen til motoriseret trafik bevirker, at aktiviteter og det lokale miljø ved boldbanerne og de grønne arealer, bliver svækket Der vil komme en barriere mellem skole og grønne arealer

23 22 Løsning - arealinddragelse I den skitserede løsning vil krydset på Skovalleen kræve omlægning af vejstrækningen på ca. 200 m. i længderetningen. Ligeledes kræver det inddragelse af ca. 7,4 m. areal fra yderkant af cykelstien og ind mod boldbanerne og ca. 3,3 m. areal fra yderkant af cykelstien mod industriområdet. På illustrationen nedenfor fremgår det, hvor meget det kræver af arealer indenfor de fire hovedområder: Kryds, opmarch/svingbaner, afvikling og trafikplads. Det skal understreges, at nedenstående tegning alene er et princip for disponering af funktioner og angiver nogle størrelser. Dette betyder, at man i en senere fase kan vælge at placere funktionerne på en anden måde, som er målrettet byggeprogrammet for skolen. Eksempelvis kan busholdepladsen og de 20 parkeringspladser bytte plads, hvis dette er mere hensigtsmæssigt. Økonomi Man kan forvente en udgift på ca. en halv million til selve anlægget, og derefter udgifter til udførelse. Løsningen vil samlet komme til at koste mellem halvanden til to millioner kr. Dette beløb skal dog tages med det forbehold, at man på nuværende tidspunkt ikke kender det endelige behov. Beløbet er derfor udtryk for et estimat. Sammenfatning Ud fra en arealmæssig og trafikal vurdering, at det er muligt at etablere en trafikløsning på Skovalleen og foran skolen. De pladsmæssige forhold er til stede, så det er udelukkende et spørgsmål om man ønsker at fremme trafikken i området generelt, da bilkørsel bliver lettere. Man vil fredeliggøre uddannelsesområdet ved dels at fjerne biltrafikken til plejeboligerne, og dels opretholde vejadgang til det overordnede vejnet, således at skolens trafik ikke belaster boligområdet. Dette vil også kunne gøre, at det bliver lettere at færdes for de bløde trafikanter.

24 PRINCIP: Illustrationen viser arealudlægningen for at kunne etablere trafikløsningen. 23

25 24 Lukning af Nørre Boulevard og Vestenborg Allé Området er i dag påvirket af dels gennemkørende trafik, der primært benytter Nørre Boulevard, og dels af den trafik, der skal til gymnasiet, erhvervsskole og idrætsanlæg. Det vurderes, at trafikanterne til uddannelse og sport primært benytter Nørre Boulevard i syd og Stubbekøbingvej i nord. Trafikken fra vest er ikke betydelig i denne analyse, men forventes at fordele sig på de mindre veje. Skolens målsætning om 90 % cyklende børn er med til at reducere trafikken fra vest. Særlig til gymnasiet og erhvervsskolerne, kommer en stor andel af eleverne i bil, da oplandet er betydeligt, hvilket vil medføre en del parkeringssøgning i nærområdet. Da der ligger forslag om at etablere en bussluse på Poul Martin Møllersvej, betyder det, at gennemkørende samt parkeringssøgende trafik minimeres. Dette vil medføre at trafikken i større grad vil benytte Vestenborg Allé syd for rundkørslen og Niels Hemmingsensvej. Nørre Boulevard fungerer i dag som områdets primære adgangsvej for trafikken fra byens sydøstlige del og det østlige opland uden for byen. I eftermiddagsspidstimen afvikles trafikken uden større problemer, mens trafikken i morgenspidstimen belaster højresvinget fra Engboulevarden mod Nørre boulevard. Lukkes Nørre Boulevard, hvor der i dag er etableret indsnævring, vil dette medføre en forflytning af trafikken til krydset Vestensborg Allé/Engboulevarden, hvor der på grund af signalreguleringen i morgenspidstimen, sandsynligvis vil opstå kødannelse i højresvinget mod nord. En andel af trafikanter må forventes at benytte den nordlige adgang via stubbekøbingvej. Det må ligeledes forventes, at trafikbelastningen på Vestensborg Allé og Niels Hemmingsensvej vil øge betydeligt, mens belastningen af Nørre Boulevard vil blive reduceret i forhold til dagens niveau.

TRAFIKPLAN OMRÅDET OMKRING POUL MARTIN MØLLERSVEJ

TRAFIKPLAN OMRÅDET OMKRING POUL MARTIN MØLLERSVEJ TRAFIKPLAN OMRÅDET OMKRING POUL MARTIN MØLLERSVEJ GULDBORGSUND KOMMUNE APRIL 2014 INDHOLD Indledning 1 Afgrænsning af området 1 Målsætning 1 Processen 2 Interessenter 2 Nuværende forhold 2 Adgang med bil

Læs mere

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling NOTAT/Styregruppe November 2017 1 Baggrund De videregående uddannelser på Bornholm har hidtil været fordelt på flere adresser

Læs mere

UDKAST. EUC Sjælland. Indhold. 1 Indledning. Skolegade, Haslev Trafikanalyse. 1.1 Baggrund. NOTAT rev december 2017 adp/uvh

UDKAST. EUC Sjælland. Indhold. 1 Indledning. Skolegade, Haslev Trafikanalyse. 1.1 Baggrund. NOTAT rev december 2017 adp/uvh UDKAST EUC Sjælland Skolegade, Haslev Trafikanalyse NOTAT rev. 1 6. december 2017 adp/uvh Indhold 1 Indledning 1.1 Baggrund 1 Indledning... 1 1.1 Baggrund... 1 2 Området... 3 3 Trafikale vurderinger...

Læs mere

Trafikplan Ringsted Syd -Trafiktællinger - dokumentation Ringsted Syd 24-10-2013 Ringsted Kommune

Trafikplan Ringsted Syd -Trafiktællinger - dokumentation Ringsted Syd 24-10-2013 Ringsted Kommune NOTAT Projekt Trafikplan Ringsted Syd -Trafiktællinger - dokumentation Kunde Ringsted Syd Notat nr. Dato 24-10-2013 Til Ringsted Kommune Dato 24-10-2013 Rambøll Hannemanns Allé 53 DK-2300 København S T

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR Farum bymidteanalyse Strategi NOTAT 20. juni 2011 RAR 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 1.1 Strategi... 2 1.1.1 Vejklassificering... 3 2 Frederiksborgvej... 4 2.1 Tværsnit af Frederiksborgvej...

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

Ny institution i Hareskovby

Ny institution i Hareskovby Kunde Sag: Furesø Kommune 30. november 2016 JKD, MLJ Rev. 20. december 2016 Ønske om en ny institution Furesø Kommune ønsker at bygge en ny institution i Hareskovby til at afløse det nuværende Hareskov

Læs mere

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ Projekt Boligområde mellem Toftegårdsvej og Elgårdsmindestien Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-06-12 Til Fra Skanderborg Kommune Michael Wolf

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer:

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer: Notat Vedrørende: Notat om forbedrede vejadgange til Østervangsskolen Sagsnavn: Prioritering af midler i 2016 - Mobilitetspulje, anlæg af cykelstier samt sikre skoleveje m.m. Sagsnummer: 05.13.10-P20-23-15

Læs mere

Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby

Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby Notat om trafikale tiltag for realisering af Politik for Skanderborg Midtby Som led i en realisering af Politik for Skanderborg Midtby, er der igangsat forprojektering af trafikomlægninger i midtbyen.

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer:

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer: Notat Vedrørende: Notat om forbedrede vejadgange til Østervangsskolen Sagsnavn: Prioritering af midler i 2016 - Mobilitetspulje, anlæg af cykelstier samt sikre skoleveje m.m. Sagsnummer: 05.13.10-P20-23-15

Læs mere

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO 1 Indledning... 3 2 Problemstillinger... 5 3 Trafiktal... 9 4 Løsningsforslag... 11 4.1 Løsningsforslag 1... 11 4.2 Løsningsforslag

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

Allerød Kommune Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015

Allerød Kommune Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015 Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

På baggrund af undersøgelserne gives en vurdering af de forventede påvirkninger af trafikken som følge af ensretning af Selmervej.

På baggrund af undersøgelserne gives en vurdering af de forventede påvirkninger af trafikken som følge af ensretning af Selmervej. NOTAT Projekt Hørsholm Skole trafikforhold Kunde Hørsholm Kommune Dato 2017-09-29 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Ensretning af Selmersvej Hørsholm Kommune ønsker

Læs mere

Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde

Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde Notat Dato: 12.09.2016 Projekt nr.: 1005832 T: +45 2540 0382 E: tfj@moe.dk Projekt: Nyt boligområde Tommerup Vest Emne: Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde Notat nr.: 001 Rev.: 1 Fordeling: Jimmy

Læs mere

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Københavns Kommune Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Januar 2006 Notatet er udarbejdet i samarbejde mellem Københavns Kommune og Rambøll Nyvig. 30.1.2006 Rambøll Nyvig A/S Bredevej 2 2830

Læs mere

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE VESTER VOLDGADE UDKAST TIL HELHEDSPLAN NOTAT 05.05.2009 EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE Vester Voldgade som tidligere var middelalderbyens kant mod det grønne voldterræn opleves i dag som en ren trafikgade,

Læs mere

Den nye multihal er placeret på den vestlige side af Gersonsvej og en meget stor andel af brugerne bor i villakvarteret på østsiden af Gersonsvej.

Den nye multihal er placeret på den vestlige side af Gersonsvej og en meget stor andel af brugerne bor i villakvarteret på østsiden af Gersonsvej. Memo Dato Sag 7. januar 006 Gentofte Kommune Vedr: Til: Vurdering af trafikforhold omkring Gersonsvej i forbindelse med ny idræts- og fritidscenter Skolebestyrelsen for Tranegårdsskolen - Gentofte Ref

Læs mere

Projektområde vest for Kolding Storcenter By- og Udviklingsforvaltningen

Projektområde vest for Kolding Storcenter By- og Udviklingsforvaltningen Kontornotits Projektområde vest for Kolding Storcenter By- og Udviklingsforvaltningen Vej og Park Emne: Vurdering af muligheder og konsekvenser ved at forbinde Kolding Storcenter og et projektområde vest

Læs mere

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB 1 Indledning NOTAT 24. maj 2017 SB Dragør Kommune har bedt Via Trafik om at undersøge, hvordan krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej mest hensigtsmæssigt kan ombygges, herunder udarbejde anlægsoverslag

Læs mere

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Notat Dato: 29.03.2019 Projekt nr.: 1010242 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Hvidovre Hospital Emne: Notat nr.: 1 Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Rev.: 0 1 Formål og baggrund

Læs mere

11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup

11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup 11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup Indstilling: Direktøren for By, Land og Kultur indstiller: at der tages principiel beslutning om, om den udlagte vejreservation til en omfartsvej

Læs mere

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Indhold Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2 Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Side 5 - beskrivelse af projekter i prioritet 1 og 2 1 Projekter prioritet 1 og 2 kategori Lokalitet

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse) Punkt 22. Godkendelse af Lokalplan 10-1-112 Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse) 2017-026379 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 10-1-112 endeligt uden ændringer. Mariann

Læs mere

VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING

VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING Til Køge Kommune Dokumenttype Notat Dato September 2011 VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING VESTERGADE ETABLERING AF PARKERING Revision V2 Dato 2011-09-15 Udarbejdet af CM, PT Beskrivelse Notat vedr.

Læs mere

Den trafikale vurdering omfatter:

Den trafikale vurdering omfatter: UDKAST Rema 1000 Butik på Bagsværd Hovedgade Trafikal vurdering NOTAT 8. februar 2007 JVL/psa 1 Indledning Rema 1000 overvejer at etablere en butik og syv boliger på Bagsværd Hovedgade ved krydset med

Læs mere

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18.

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18. UDKAST Skanderborg Kommune Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej NOTAT 18. juli 2018 LLJ/llj 0 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 0 Indholdsfortegnelse... 1 1 Baggrund... 1 1.1 Eksisterende forhold...

Læs mere

UDKAST. Vordingborg Kommune. Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat. NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO

UDKAST. Vordingborg Kommune. Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat. NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO UDKAST Vordingborg Kommune Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1 Buslinjer... 4 2.2 Trafikafvikling

Læs mere

FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE

FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE Til Kalundborg kommune Dokumenttype Notat Dato Juni 2010 Bilag til Trafiksikkerhedsplanen for Kalundborg Kommune FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest. Hørsholm Kommune. Trafikanalyse.

Indholdsfortegnelse. Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest. Hørsholm Kommune. Trafikanalyse. Hørsholm Kommune Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest Trafikanalyse COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Halsnæs Kommune. 1 Indledning. 2 Fremgangsmåde. Nummerskrivningsanalyse Notat. NOTAT REV. NR juli 2008 IF/psa

Halsnæs Kommune. 1 Indledning. 2 Fremgangsmåde. Nummerskrivningsanalyse Notat. NOTAT REV. NR juli 2008 IF/psa Nummerskrivningsanalyse Notat NOTAT REV. NR. 2 15. juli 2008 IF/psa 1 Indledning ønsker at undersøge omfanget af gennemkørende trafik, på Hanehovedvej, og ønsker belyst grundlaget for en eventuel lukning

Læs mere

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik UDKAST v. 04.04.2019 Det skal være nemt og sikkert at komme frem Mobilitets- og Infrastrukturpolitik 2018 2021 Godkendt af Byrådet den xx august 2019 En ny politik for Mobilitet og Infrastruktur Vi er

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3 Kvalitets- og Designmanual Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 3 Generelt... 4 1. Byporte... 6 1.1 Visuel Byport specieldesignet i metal... 6 1.2 Visuel Byport

Læs mere

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området.

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området. NOTAT Projekt Ombygning af krydset Søvej Rolighedsvej i Ringe Kunde Faaborg Midtfyn Kommune Notat nr. 2 Dato 29. juni 2012 Fra Erik Gersdorff Stilling 1. Baggrund Faaborg Midtfyn Kommune har i en trafiksikkerhedsrevision,

Læs mere

Willumsensvej. Notat om trafikregulerende foranstaltninger på J. F. Willumsensvej.

Willumsensvej. Notat om trafikregulerende foranstaltninger på J. F. Willumsensvej. NOTAT 05.01.45-P00-1-17 Notat om trafikregulerende foranstaltninger på J. F. Willumsensvej. Notat om trafikregulerende foranstaltninger på J. F. Willumsensvej. I anlægsloven for Fjordforbindelsen forudsættes

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

AALBORG ØST. Trafik & Miljø

AALBORG ØST. Trafik & Miljø AALBORG ØST Trafik & Miljø AALBORG KOMMUNE April 2002 Udgivet af: Aalborg Kommune Trafik & Veje Rådgiver: Nordlandsvej 60, 8240 Risskov, Telefon 8210 5100 - Fa 8210 5155 Forord I et moderne samfund er

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

Fastsættelse af parkeringsdækning samt af- og påsætning for biler

Fastsættelse af parkeringsdækning samt af- og påsætning for biler NOTAT Bilag 5 11. januar 2018 Sagsnr. 2017-0304651 Fastsættelse af parkeringsdækning samt af- og påsætning for biler Kommuneplan 2015 Parkeringsdækningen for skoler fastlægges i lokalplaner efter Kommuneplan

Læs mere

Anbefalede skoleruter Jens Kristian Duhn, Troels Vorre Olsen, Via Trafik Rådgivning

Anbefalede skoleruter Jens Kristian Duhn, Troels Vorre Olsen, Via Trafik Rådgivning Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Januar 2015 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: Januar 2015 2 Indhold 1 INDLEDNING... 4 2 NUVÆRENDE

Læs mere

Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig.

Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig. Røde og fra interessentmøde den 2. juni 2008 Essensen fra 1. møde i interessentgruppen: Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig. Ellers kan følgende

Læs mere

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering UDKAST Ejerforeningen Terrassehaven Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering NOTAT 7. juli 2017 ph Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Området... 2 3 Institutionens trafik... 3 4

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22.

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22. UDKAST Gladsaxe Kommune Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium NOTAT 22. april 2009 SB/uvh 0 Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at forbedre trygheden i det firbenede

Læs mere

Notat. Trafikken omkring Bella Center. Rambøll Nyvig. Oktober helhedsorienteret trafik- og byplanlægning

Notat. Trafikken omkring Bella Center. Rambøll Nyvig. Oktober helhedsorienteret trafik- og byplanlægning Notat Trafikken omkring Bella Center Rambøll Nyvig Oktober 2006 helhedsorienteret trafik- og byplanlægning Side 2 Indhold 1 Indledning... 3 2 Eksisterende trafik 2005... 3 2.1 Hverdagsdøgntrafik 2005...

Læs mere

Notat om forskellige løsninger for etablering af cykelstier på Bülowsvej

Notat om forskellige løsninger for etablering af cykelstier på Bülowsvej Sagsbehandler: MHS/NS/AML Dok.nr.:2012/0070324-184 6. marts 2013 Vej- og Parkafdelingen Sagsnr. 2012/00770324 Notat om forskellige løsninger for etablering af cykelstier på Bülowsvej Indhold: 1. Indledning

Læs mere

HOLBÆK HAVE INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Grundtrafik Biltrafik Lastbiltrafik Cykeltrafik 6. 3 Nygenereret trafik 7

HOLBÆK HAVE INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Grundtrafik Biltrafik Lastbiltrafik Cykeltrafik 6. 3 Nygenereret trafik 7 HOLBÆK HAVE TRAFIKANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 3 2 Grundtrafik 5 2.1 Biltrafik 5 2.2 Lastbiltrafik

Læs mere

Notat om trafikregulerende foranstaltninger

Notat om trafikregulerende foranstaltninger NOTAT 05.01.45-P00-1-17 Notat om trafikregulerende foranstaltninger på J. F. Willumsensvej. Notat om trafikregulerende foranstaltninger på J. F. Willumsensvej. Jf. anlægsloven for Fjordforbindelsen skal

Læs mere

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk NOTAT Projekt Skolevejsundersøgelser i Aarhus Kommune Kunde Aarhus Kommune Notat nr. 33. Møllevangskolen Dato 2011.03.23 Deltagere Majbritt Jensen Møllevangskolen Anne Vinter Trafik & Veje, Aarhus Kommune

Læs mere

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010 Notat Til: Vedrørende: Bilag: MPU Trafiksanerende foranstaltninger A Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Side 1/9 Kontaktperson Indledning...2 Skiltning...2 Fysiske foranstaltninger...3

Læs mere

Oversigtskort: 2 af 14

Oversigtskort: 2 af 14 er beliggende i den sydlige del af Hobro. Skolen har ca. 520 elever fordelt på 0.-6. klassetrin. SFO er beliggende ved skolen. Der er udpeget 12 fokuslokaliteter i skoledistriktet. Kort 1 af 14 Skole:

Læs mere

Vurderingen baserer sig på følgende grundlag: - Bebyggelsesplan, dateret 19/12 2014. - Trafiktællinger, Hillerød Kommune

Vurderingen baserer sig på følgende grundlag: - Bebyggelsesplan, dateret 19/12 2014. - Trafiktællinger, Hillerød Kommune Notat Hillerød Kommune ULLERØDBYEN Trafikal vurdering 17. december 2014 Projekt nr. 218546 Dokument nr. 1214349121 Version 1 Udarbejdet af ACH Kontrolleret af PFK Godkendt af PFK 1 BAGGRUND I forbindelse

Læs mere

Allerød Kommune. Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD

Allerød Kommune. Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund Reitan

Læs mere

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast)

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast) Notat Udgave 1 (udkast) 05.11.2017 Hørsholm Kommune Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge BILAG 1 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 18-04-2016 Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge I vedlagte liste er trafiksikkerhedsprojekterne oplistet i prioriteret rækkefølge (højest prioriterede)

Læs mere

Allerød Kommune Skovvangsskolen Skolevejsanalyse 2015

Allerød Kommune Skovvangsskolen Skolevejsanalyse 2015 Skovvangsskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Trafiktiltag i Mimersgadekvarteret

Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Trafiktiltag i Mimersgadekvarteret Nørrebro Lokaludvalg Nørrebrogade 208 2200 København N Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Trafiktiltag i Mimersgadekvarteret Nørrebro Lokaludvalg vil gerne takke Trafik- og Miljøudvalget

Læs mere

Skoleveje Kirstinebjergskolen

Skoleveje Kirstinebjergskolen Notat Skoleveje Kirstinebjergskolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Kirstinebjergskolen med undervisning på 4 skoler: Bøgeskov Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Egumvejens

Læs mere

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 REITAN EJENDOMSUDVIKLING BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende

Læs mere

UDKAST. Glostrup Kommune. Østervej Parkering. NOTAT 25. september 2017 adp/tvo

UDKAST. Glostrup Kommune. Østervej Parkering. NOTAT 25. september 2017 adp/tvo UDKAST Østervej Parkering NOTAT 25. september 2017 adp/tvo 1 Baggrund modtager løbende borgerhenvendelser vedrørende de trafikale forhold på Østervej i Glostrup. Disse omhandler primært manglende parkeringskapacitet

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Notat vedr. trafikale konsekvenser af et scenarium for byudviklingen på Nordøstamager

Notat vedr. trafikale konsekvenser af et scenarium for byudviklingen på Nordøstamager Bilag 5 16. januar 2007 Notat vedr. trafikale konsekvenser af et scenarium for byudviklingen på Nordøstamager Indledning Dette notat indeholder en vurdering af de trafikale konsekvenser af et scenarium

Læs mere

Rødovre Kommune. Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag. Notat Udgave

Rødovre Kommune. Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag. Notat Udgave Notat Udgave 5 05.04.2018 Rødovre Kommune Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

Trafik- og byrumsplan sikre skoleveje til skolen i Sjællandsgade. Vejforum d Ved Filip Zibrandtsen og Anne Sophie Hjermind

Trafik- og byrumsplan sikre skoleveje til skolen i Sjællandsgade. Vejforum d Ved Filip Zibrandtsen og Anne Sophie Hjermind Trafik- og byrumsplan sikre skoleveje til skolen i Sjællandsgade Vejforum d. 6.12.2007 Ved Filip Zibrandtsen og Anne Sophie Hjermind Geografisk afgrænsning Områdefornyelse og Kvarterløftområde Aktive borgere

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Østrigsgades Skole

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Østrigsgades Skole Københavns Kommune Skolevejundersøgelse for Østrigsgades Skole Januar 2006 Notatet er udarbejdet i samarbejde mellem Københavns Kommune og Rambøll Nyvig. 30.01.2006 Rambøll Nyvig A/S Bredevej 2 2830 Virum

Læs mere

Trafik og infrastruktur

Trafik og infrastruktur Ballerup Midt - mennesker i centrum Bilag 4 Trafik og infrastruktur Vejnettet Konkurrenceområdet er afgrænset af Motorringvej 4, Sydbuen, Vestbuen og Ballerup Byvej (Frederikssundsvej), som bærer meget

Læs mere

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Brædstrup Skole. januar Tillægsrapport

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Brædstrup Skole. januar Tillægsrapport Horsens Kommune Skolevejsanalyse for Brædstrup Skole Tillægsrapport januar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 RESULTATER 6 2.1 Transportmiddel til og fra skole 6 2.2 Transportvaner 9 2.3 Elevernes

Læs mere

EMDRUP. - et sikrere sted at færdes... marts Bispebjerg Lokaludvalg PETER HOLST ARKITEKTUR & LANDSKAB

EMDRUP. - et sikrere sted at færdes... marts Bispebjerg Lokaludvalg PETER HOLST ARKITEKTUR & LANDSKAB EMDRUP - et sikrere sted at færdes... marts 2009 Bispebjerg Lokaludvalg PETER HOLST ARKITEKTUR & LANDSKAB INDHOLD - introduktion - empdrupvej (registrering - analyse - problem - løsning) - frederiksborgvej

Læs mere

POSTHUSGRUNDEN TRAFIKAL VURDERING

POSTHUSGRUNDEN TRAFIKAL VURDERING Til Allerød Kommune Dokumenttype Notat Dato Juli 2011 POSTHUSGRUNDEN TRAFIKAL VURDERING POSTHUSGRUNDEN TRAFIKAL VURDERING Revision V2 Dato 2011-07-12 Udarbejdet af Christina Mose Kontrolleret af Henrik

Læs mere

NOTAT VEDR. SCENARIER FOR UDVIKLING AF SKANDERBORG STATION

NOTAT VEDR. SCENARIER FOR UDVIKLING AF SKANDERBORG STATION NOTAT VEDR. SCENARIER FOR UDVIKLING AF SKANDERBORG STATION Skanderborg Byråd har ønsket udarbejdet en helhedsplan for området omkring Skanderborg Station, som kan klarlægge mulighederne for at styrke Skanderborg

Læs mere

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar På vej til skole Sikker skolevej et fælles ansvar Ny skolevej Sikker skolevej og sunde børn færre bilister - flere børn der cykler eller går Færre og færre børn går eller cykler til skole. Flere og flere

Læs mere

UDKAST. MT Højgaard A/S. 1 Indledning. Sorgenfri Torv Trafikanalyse, sammenfatning. 17. januar 2014 SB/PSA

UDKAST. MT Højgaard A/S. 1 Indledning. Sorgenfri Torv Trafikanalyse, sammenfatning. 17. januar 2014 SB/PSA UDKAST MT Højgaard A/S Sorgenfri Torv Trafikanalyse, sammenfatning 17. januar 2014 SB/PSA 1 Indledning I forbindelse med planerne for området omkring Sorgenfri Torv har Via Trafik analyseret de fremtidige

Læs mere

Teknisk notat. Indledning

Teknisk notat. Indledning Teknisk notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 05.01.35-G01-1-16 Ref.: Asger Rahbek Hansen Dato: rev. 26.04.2017 Indledning På foranledning af Søren Søe er nærværende notat udarbejdet, som forslag til

Læs mere

CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER

CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER Voldruten og Søruten De to ruter er behandlet på et mere foreløbigt niveau end de øvrige ruter og det må forventes, at linjeføringerne tages op til

Læs mere

NOTAT. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold

NOTAT. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold NOTAT Projektnavn Trafikredegørelse for Toftegårdsvej i Hørning Projektnr. 1100036462 Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Til Mikkel Lindskov Petersen, Nina Hastrup og Kirsten L. Andersen Fra Stig Grønning

Læs mere

Sammenlægning af skoler på Amager - Trafikale forhold

Sammenlægning af skoler på Amager - Trafikale forhold Sammenlægning af skoler på Amager - Trafikale forhold November 2010 Bo Mikkelsen Center for Trafik, Trafiksikkerhed, sikre Skoleveje Oversigt Generelle trafikale konsekvenser Sikre Skoleveje Programmet

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV

RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT 2016.05.20 Projektforslag TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE-SCT BENDTSGADE-NØRREGADE-TORVET Der

Læs mere

Allerød Kommune. Engholmskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD

Allerød Kommune. Engholmskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD Engholmskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

Til. Rikke Krogsgaard Jacobsen. Dokumenttype. Notat. Dato. Maj, 2016 HØRSHOLM KOMMUNE HOSPITALSGRUNDEN - TRAFIKFORHOLD

Til. Rikke Krogsgaard Jacobsen. Dokumenttype. Notat. Dato. Maj, 2016 HØRSHOLM KOMMUNE HOSPITALSGRUNDEN - TRAFIKFORHOLD Til Rikke Krogsgaard Jacobsen Dokumenttype Notat Dato Maj, 2016 HØRSHOLM KOMMUNE HOSPITALSGRUNDEN - TRAFIKFORHOLD HØRSHOLM KOMMUNE HOSPITALSGRUNDEN - TRAFIKFORHOLD Revision 4 Dato 2016-05-10 Udarbejdet

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Skolevejsundersøgelse for Hareskov Skole. 0. 1. Skolevejsundersøgelse for Haresk

Indholdsfortegnelse. 1. Skolevejsundersøgelse for Hareskov Skole. 0. 1. Skolevejsundersøgelse for Haresk Indholdsfortegnelse 1. Skolevejsundersøgelse for Hareskov Skole...1 1.1 Beskrivelse af undersøgelsen...1 1.2 Besvarelsesprocenter...2 1.3 Transportmiddelvalg...3 1.4 Elevernes rutevalg...5 1.4.1 Ruter

Læs mere

NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE

NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE NIELS TØRSLØV, KØBENHAVNS KOMMUNE STRØGGADER I KØBENHAVNS KOMMUNE INDHOLD 1. Trafikmålsætninger i Københavns Kommune 2. Trafikplanlægning og strøggader 3. Et strategisk vejnet med forskellige definitioner

Læs mere

BYR har bedt Rambøll udarbejde en trafikal vurdering at en udvidelse af Rødovre Stationscenter.

BYR har bedt Rambøll udarbejde en trafikal vurdering at en udvidelse af Rødovre Stationscenter. NOTAT Projekt Trafikal vurdering omkring Rødovre Stationscenter Kunde BYR Notat nr. 1 Dato 10-05-2016 Til Fra Rødovre Kommune Christina Mose 1. Indledning BYR har bedt Rambøll udarbejde en trafikal vurdering

Læs mere

Mobilitetsudfordringer

Mobilitetsudfordringer Mobilitetsudfordringer Mobilitetsudfordringer Veje Stier Kollektiv trafik 13. december 2017 Lystrup-Elsted-Elev-Nye Fællesråd 2 Mobilitetsudfordringer Veje Sønderskovvej Høvej Lystrupvej Møgelgårdsvej

Læs mere

Vi vil skabe løsninger gennem en god og reel inddragelse af borgerne i tilvejebringelse af disse løsninger.

Vi vil skabe løsninger gennem en god og reel inddragelse af borgerne i tilvejebringelse af disse løsninger. Trafikpolitik 2016 Skanderborg Kommune er en bosætningskommune i vækst med mange unge familier og meget pendling ind og ud af kommunen. Kommunens indbyggere bor i fire centerbyer og en hovedby samt i en

Læs mere

Skanderborg Kommune. 1. Indledning. 2. Eksisterende forhold. Krydsningsmuligheder for cyklister ved Bytorvet. i Ry bymidte

Skanderborg Kommune. 1. Indledning. 2. Eksisterende forhold. Krydsningsmuligheder for cyklister ved Bytorvet. i Ry bymidte Skanderborg Kommune Krydsningsmuligheder for cyklister ved Bytorvet i Ry bymidte Trafikplan ApS Enghavevej 12 8660 Skanderborg Tlf.: 25 30 06 63 info@trafikplan.dk www.trafikplan.dk CVR: 37539163 Dato

Læs mere

Samlet uddrag af trafikanalyser.

Samlet uddrag af trafikanalyser. Samlet uddrag af trafikanalyser. Den 17. maj 2017 tiltrådte Økonomiudvalget indstillingen om, at der for Galten-Skovby og Ry skulle udarbejdes trafikanalyser på projektniveau og for Hørning en trafikstrukturanalyse

Læs mere

Teknisk notat. Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet trafikal effekt af nyt butiksområde. Vedlagt : Kopi til :

Teknisk notat. Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet trafikal effekt af nyt butiksområde. Vedlagt : Kopi til : Teknisk notat Grontmij Carl Bro A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet

Læs mere

GRØNDALS PARKVEJ INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Kortfattet uheldsanalyse 3. 3 Niveauløsning, lille indgreb 5. 4 Niveauløsning, større indgreb 6

GRØNDALS PARKVEJ INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Kortfattet uheldsanalyse 3. 3 Niveauløsning, lille indgreb 5. 4 Niveauløsning, større indgreb 6 KØBENHAVNS KOMMUNE, CENTER FOR TRAFIK GRØNDALS PARKVEJ IDÉSKITSER TIL STIKRYDSNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

RØDEKRO SKOLECYKELBY Helhedsplan. Aabenraa Kommune

RØDEKRO SKOLECYKELBY Helhedsplan. Aabenraa Kommune RØDEKRO SKOLECYKELBY Helhedsplan Aabenraa Kommune August 2017 1 Indhold A Adgang til skolen fra Rise samt krydsning af jernbanen mod syd 4 B Trafiksanering af Hærvejen 5 C Krydsning af Østergade 6 D Øvrige

Læs mere

Skolevejsanalyser. Lárus Ágústsson, COWI A/S LÁRUS ÁGÚSTSSON, COWI A/S

Skolevejsanalyser. Lárus Ágústsson, COWI A/S LÁRUS ÁGÚSTSSON, COWI A/S Skolevejsanalyser 1 10-03-2016 Lárus Ágústsson, COWI A/S Indhold Skolevejsanalyser kan omfatte følgende elementer: Udarbejdelse af fakta-ark for samtlige skoler i kommunen Gennemførelse af internetbaseret

Læs mere