I samarbejde kan vi skabe det andre kun drømmer om...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I samarbejde kan vi skabe det andre kun drømmer om..."

Transkript

1 I samarbejde kan vi skabe det andre kun drømmer om... det er MAX- optimering i en nøddeskal lpm kvalifikationer #1 lpm kvalifikationer #2 Langdrejning Automatdrejning 15 CNC-styrede STAR langdrejerautomater. Bearbejdning af emner fra Ø 2 til 32 mm, i længder fra 1 til 1500 mm. 8 CNC-styrede drejeautomater, INDEX Traub og Mori-Seiki. Bearbejdning af emner fra Ø 10 til 120 mm, i længder fra 1 til 850 mm. MAX-optimering er bl.a.: MAX-engagement MAX-samarbejde MAX-udvikling MAX-udbytte Læs om mulighederne og se 3 konkrete cases og eksempler her i brochuren > lpm kvalifikationer #4 5-Akset bearbejdning 4 CNC-styrede bearbejdningscentre, Mori-Seiki og Okuma. 3- og 5-akset fræsning. Bearbejder emner op til 850 x 500 x 400 mm. lpm kvalifikationer #3

2 Vi vil være kendte for at kunne maximere en opgave uden at det render i tid eller penge Kort fortalt er MAX- optimering forskellen mellem bare at producere og levere en given opgave og så at kigge på opgaven med nye, idérige øjne og et spørgsmål eller to og som følge heraf være i stand til at kunne give dig dét, du troede, du ikke kunne få: En MAXimeret løsning og en MAXimal cost optimering Hvad dét helt konkret kan være, kan du se på de følgende sider: Her belyser vi potentialet ved MAX-optimering med eksempler og cases fra den virkelige verden. Hver især beskriver de en opnået maximering af de opgaver, der ellers oprindeligt var pre-defineret af kunderne. Naturligvis fremstiller vi også basale ordrer og opgaver på drejede- og fræste emner. I vores daglige kontakt med kunderne, forsøger vi at ha MAXhatten på så ofte som muligt. Men lpm production er samtidig en omkostningsbevidst og prisgunstig leverandør, der selvfølgelig også producerer de specifikke komponenter, du måtte have brug for, som de er. I små eller store serier; som en éngangs-ordre eller på hel- eller halvårlig basis med faste, aftalte leverancer. Mere om disse to sider af din måske kommende leverandør på de næste sider. God fornøjelse. lpm fakta #A Virksomheden lpm production a/s er etableret i 1987, og har siden år 2000 haft produktion og administration i Ølgod. Vi beskæftiger godt 40 mand, og kører produktion i 3-holdsskift.

3 lpm fakta #B Produktion og opgavetyper: Langdrejning Automatdrejning 5-Akse bearbejdning 3D opmåling Intelligent re-design Konstruktion og udvikling af prototyper og 0-serier Opmåling og tegning af emner lpm production a/s er en moderne og idérig dansk fremstillingsvirksomhed. Som følge af den stigende konkurrence fra de europæiskeog asiatiske lavtlønsområder er vores omkostningsbevidsthed skærpet. Derfor indgår discipliner som Supply Chain Management og LEAN helt naturligt i produktionen med hver deres bidrag til mulige maximeringer. Vi har kyndige og højt kvalificerede medarbejdere og en løbende tilpasset maskinpark. Med CNC og robot-teknologi lader vi os derfor gerne udfordre på kompleksitet og fremstilling af selv meget raffinerede og præcisionskrævende emner. lpm production er ISO 9001 certificeret og Miljøcertificeret. Desuden kan vi håndtere evt. samlinger af div. enkeltemner til færdige halv-/helfabrikata eller til komplette units lige som vi også for flere kunder fungerer som deres eksterne bufferlager, inkl. styring og leverencer som aftalt.

4 Her finder du viljen til at ville, og et vågent øje for idéer og muligheder, der kan maximere løsningen MAX- optimering er en tankegang, som vi har udviklet og raffineret på siden Opstået af ren og skær nødvendighed på et marked, der efterhånden udelukkende handler om pris, pris og atter pris. Et marked, der i stigende omfang præges af øget konkurrence fra lande med helt andre leveomkostninger. Her har lpm production imidlertid viljen til at ville og til at kunne levere mere end bare det! Vel at mærke uden at det render i tid og penge. Hurtigt og geografisk tæt på dig som kunde. En MAX-optimering med dens muligheder for at opnå markante cost-optimeringer og dermed kunne give dig den bedst mulige løsning, kvalitet og pris, ja den opstår, når vi i en åben og ligefrem dialog, ta r os den frihed at kigge på din opgave og emnerne med nye, idérige øjne. Og samtidig får dannet os et helt billede af den sammenhæng disse emner eller enkelt-komponenter indgår i eks. en større unit. Kan vi herefter få øje på, hvor vi vil kunne MAX-optimere opgaven, ja, så laver vi et 3D re-design af emnet. Naturligvis uden at det ændrer ved funktionen. Helt banalt bygger MAX-optimering på daglige erfaringer med maskiner og råvarer hos vores operatører på gulvet og erfaringer og opfindsomhed hos vores udvikler, Michael H. Andersen. Michael er oprindelig uddannet industritekniker, og har opnået erfaringer og rutine som sådan over flere år. Derefter har han uddannet sig som produktionstekniker med speciale i industri innovation. Tilsammen har alle ansatte hos lpm production et vågent øje for MAX-optimeringens muligheder for at kunne kombinere og forstærke emnerne og processerne, udnytte maskinkapaciteten og råvarerne maximalt. Altsammen for at kunne levere en rigtigere løsning, og gøre vores til at øge kundernes konkurrencekraft. Det er disse kvalifikationer og muligheder vi tilbyder dig. Kan du se perspektivet? MAX-optimering eksempel #1 Originale reservedele: Vedligehold og løbende reparation af jeres maskiner er sjældent bare lige...originale reservedele er ofte meget dyre, og som regel er der lang leveringstid. Det koster altså, når et akut nedbrug indtræffer, og produktionen står stille. > Her kan vi hjælpe omgående og tegne, konstruere og producere den eller de nødvendige reservedele. Du kan selvfølgelig også bruge os, som din faste leverandør af originale reservedele og de maskindele, der oftest slides og derfor kræver løbende udskiftning.

5 Nytænkende og medvirkende til cost reduktion all-over Case #1 Hovmand A/S // Paw Schou Hansen, Logistic Manager fortæller: Hos Hovmand, hvor vi udvikler og producerer batteridrevne løftevogne, har vi en strategi om at minimere vores lagre og antallet af varenumre. Desuden går vi efter at reducere samle- og montagetiden af de mange del- og enkeltkomponenter, der indgår i vores program af løftevogne. Afledt af denne strategi udvælger vi ind imellem et par komponenter eller en komplet unit, ta r kontakt til både eksisterende og nye leverandører og håber så på, at mindst én af disse vender tilbage med en radikal optimeret løsning. Gerne med et kreativt, forenklet forslag til det rent teknisk-/ mekaniske, evt. med forslag til et alternativt materialevalg og naturligt nok: Til en all-over fornuftig pris... Under netop sådan en leverandørrunde fik vi for alvor øje på lpm production. Fra dag ét har de vist, at de kan og vil mere: Her møder vi en optimisme, der har hold i virkeligheden. Det bliver ikke kun ved hensigterne: Når de taler maximering, skal det forstås bogstaveligt. Jamen, de er ganske enkelt kreative. De har været nytænkende i deres produktionsforslag til den pågældende unit en slags slæde der indgår i stort set alle vores produkter. kan indgå i det videre produktionsflow. Fra én leverandør. I en høj og ensartet kvalitet. Leveret til tiden. Ikke sjældent lover en ny leverandør rigtig meget i starten. Dagligdagen viser så ofte, at det ikke holder. Det kan man ikke sige om lpm production: Vi har fået en overbevisende og udviklingsorienteret samarbejdspartner, der også håndterer de øvrige processer, der indgår udover fræsning og drejning: Svejsning, overfladebehandling og samling. Vi har fået opbygget, det jeg vil kalde et ambitiøst og ordholdende, kreativt samspil. Det er da attraktivt for os som kunde, og som sagt passer lpm rigtig godt ind i vores strategi om bl.a. at kunne minimere tidsforbruget på eftermontage og generelt begrænse antallet af leverandører. Det har reduceret vores tidsforbrug på eftermontage, og antallet af underleverandører. Nu får vi leveret færdige slædeunits, der straks Og så kan vi bare konstatere, at lpm production vitterlig er både hurtige, fleksible og kreative at de vil og evner det dér med at maximere. Derfor har vi også bedt dem om at kigge på nogle af vores øvrige maskindele og komponenter.

6 MAX-optimering eksempel #2 Alternativ til et ingeniørhus: Nærhed betyder alt, når det haster Case #2 FiberVisions a/s // Torben Bech, serviceteam medarbejder fortæller: Din virksomhed har en ny unit eller flere nye produkter på tegnebrædtet, men I har ikke eget værksted, maskin- eller udviklingsafdeling. I den sammenhæng benytter I ofte et ingeniørhus til udfærdigelse af tegningsmateriale og til eventuelle funktions- og kontrolberegninger. > Ofte fokuserer et ingeniørhus udelukkende på den specifikke komponent. Vi tænker derimod komponenten ind i den helhed, den senere skal indgå i. Og da vi så tilmed kender vores maskiner og ved, hvordan de kan udnyttes og kombineres maximalt, ja, så er der ofte reelle muligheder for at kunne MAX-optimere og levere en rigtigere løsning. Og naturligvis kan vi levere den produkt-dokumentation, du måtte have brug for... Som den europæiske del af en af de helt store, globale producenter og udviklere af polyolefin fibre der anvendes i bl.a. hygiejnebind, bleer o.l. er det min og serviceholdets opgave, at holde maskinparken med diverse spindelinjer kørende døgnet rundt 365 dage om året. For at kunne producere og opretholde kontinuerlige leverancer af fibre til kunder over hele verden, kører vi efter et fastlagt vedligeholdelses- og serviceprogram. Og når der så alligevel opstår akutte og uforudsete maskinnedbrud, gælder det om, at nede-tiden bliver så kortvarig som overhovedet muligt. Blandt andet derfor har vi valgt at have lpm i baghånden, og lige i nærheden helt bogstaveligt. Som regel stiller de her, og sådan et møde ved selve maskinen har altså nogle fordele: De får set i hvilken mekanisk sammenhæng, komponenten sidder, de får spurgt, tegnet og fotograferet; vi undgår simpelthen misforståelser, og lpm får samtidig et indblik, der kan resultere i en optimeret reservedel. I produktionen af de forskellige fibermaterialer bruger vi bl.a. en række kemikalier, der er temmelig skrappe ved de mest udsatte dele af maskiner og anlæg. Disse reservedele fremstilles naturligvis i en ståltype, der kan stå distancen, og generelt må sige, at lpm leverer emnerne i en høj og ensartet kvalitet inkl. dokumentation og tegningsmateriale. Udover eventuelle akutte nedbrud og dermed behovet for bestemte reserve- eller maskindele, benytter vi også lpm ved forskellige projektordrer: Større og mindre serier af mange af de faste reservedele, der indgår i vores vedligeholdelsesprogram. Her er det rart at vide, at vi har fat i en leverandør, der kan levere præcis dét, vi har behov for når vi har behovet. Uanset om det er en mindre aksel på 100 mm s længde eller et stort og kompliceret emne. MAX-optimering eksempel #3 Få mere end du be r om: Vi har gennem længere tid produceret forskellige emner til din virksomhed. En dag sætter vi os ned, fordi både proces-operatører og vores konstruktør over tid har antydet, at emner, procestid, råvareforbrug og en hurtigere eftermontage vil kunne opnåes ved få ændringer af disse forhold. > Vores konstruktør foretager nu disse ændringsforslag på CAD/ CAM niveau. Herefter ta r vi en snak med dig om forslaget, og fortæller om baggrunden for initiativet, der også dokumenterer de tekniske-, produktmæssige og økonomiske fordele, du vil kunne opnå...hvor ofte tror du et lignende initiativ finder sted mellem en europæisk kunde og en leverandør fra et lavtlønsområde? MAX-optimering eksempel #4 Brug for en prototype: > Vi fremstiller en fuld funktionsdygtig 0-serie prototype i de rigtige materialer. Udgangspunktet er din briefing og dine CAD/CAM konstruktionstegninger, eller vi kan starte med at tegne dem op for dig...

7 Nyt sikkerhedsspænde i luften på blot 4 uger Case #3 LITE FLITE Ultrasafe Solutions ApS // Thomas Knudstrup, Senior Product Manager fortæller: Vi har haft en kunde i mange år. De håndterer selv alt omkring vedligeholdelse af deres helikoptere og sikkerhedsudstyr ombord: Seler, quick release-spænder, ophæng og den slags. Derfor har vi også med udstyr at gøre, der er underlagt særdeles høje krav til funktionalitet, slidstyrke og driftsikkerhed. Som en del af sikkerheden, har seler og låsetøj da også en begrænset levetid. Vi får derfor pludselig en udfordring da denne kunde meddeler os sit behov for en større leverance af nye 5-punktsseler med lås og quick releasefunktion. Udfordringen bliver ikke mindre af, at der er tale om en central del, der reelt er forældet. Hvad gør en klog mand så? Jeg havde et halvt år forinden været i god dialog med lpm production om udviklingen af et helt andet produkt. Så jeg ringede selvfølgelig til dem igen, og vi mødtes få dage senere. Her var man nysgerrige og imødekommende; havde et stærkt engagement og turde tænke nyt. Alt hvad jeg havde med var en model af det hidtidige sikkerhedsspænde. Tegninger eksisterede ikke. Der blev lyttet, spurgt og skitseret. Det var i starten af december. I midten af samme måned havde lpm og deres kreative konstruktør Michael Andersen opmålt modellen og lavet et færdigt Cad-tegningsmateriale; vi havde haft et par korte møder i forbindelse med fremstillingen af to prototyper; fået talt om evt. forenklinger; lpm havde indkredset og opfyldt normer og krav til materialer i maritime miljøer, og indkøbt søvejrsbestandigt aluminium og rustfri stål. Så langt, så hurtigt... Kort før jul, kunne vi fortælle vores kunde, at der kunne leveres indenfor den fastsatte dato. Og trods tid til de nødvendige styrke- og trækpøvninger var det lynudviklede sikkerhedsspænde nu i produktion inklusive efterbehandlinger som eloksering og lasergravering. Summa summarum: Lite Flite har fundet en samarbejdspartner, der tager ejerskab til div. problemer og udfordringer. Kompetente, kreative og hurtige. Til gode priser. Og så gør det alting meget nemmere, at lpm er 9001 og Certificerede. lpm production har siden fået til opgave at producere to andre af vore sikkerhedslåse til helikopterbrug, og er uopfordret kommet med forslag og idéer til yderligere produktudvikling.

8 at vi sætter al den know-how i spil, der kan give dig en maximeret løsning. Til bedst mulig pris. Energivej 34 DK-6870 Ølgod tlf: lpm@lpm.dk Derfor: Brug os, udnyt vores rutine. Diskutér og del dine overvejelser med os og oplev,

100% konkurrencedygtige. Ikke bare endnu en leverandør >

100% konkurrencedygtige. Ikke bare endnu en leverandør > 100% konkurrencedygtige Ikke bare endnu en leverandør > A Ta med en tur rundt blandt maskiner og holdninger Det arbejder vi i Moderne, omstillingsparate og på ét område stokkonservative. lpm production

Læs mere

ORDREPRODUKTION. Automatdrejning- og fræsning til maskinbyggeindustrien. www.evmetal.dk

ORDREPRODUKTION. Automatdrejning- og fræsning til maskinbyggeindustrien. www.evmetal.dk ORDREPRODUKTION Pumper Ventiler Motorer Mekanik Vindmøller Procesanlæg Kompressorer Højtryksanlæg Varmevekslere Automatdrejning- og fræsning til maskinbyggeindustrien Ortopædisk udstyr Rengøringsmaskiner

Læs mere

Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave

Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave NAKSKOV MASKININDUSTRI ApS Parathed og fleksibilitet Viden Høj kvalitet Konkurrenceevne Lidt om os Vores virksomhed Hvis det

Læs mere

DET LOGISKE TAVLEVALG TIL INDUSTRIEN

DET LOGISKE TAVLEVALG TIL INDUSTRIEN DET LOGISKE TAVLEVALG TIL INDUSTRIEN Overlad trygt dine tavler til os Denne brochure handler om noget, de fleste industrivirksomheder helst vil undgå at bruge tid og tanker på. For ganske vist er el-tavler

Læs mere

SAMMEN FINDER VI LØSNINGEN. orlahansen.dk

SAMMEN FINDER VI LØSNINGEN. orlahansen.dk SAMMEN FINDER VI LØSNINGEN VI GØR DET KOMPLICEREDE ENKELT Hos Orla Hansen A/S er vi tiltrukket af vanskelige opgaver. Opgaver der kan udfordre os og opgaver der stiller krav til vores faglighed, kompetencer,

Læs mere

BRAMMING PLAST-INDUSTRI A/S Profil

BRAMMING PLAST-INDUSTRI A/S Profil BRAMMING PLAST-INDUSTRI A/S Profil FOAM MAKES THE WORLD A SOFTER PLACE TO BE 2 Velkommen til BPI Bramming Plast-Industri A/S er den førende leverandør af avancerede kundetilpassede løsninger i skum. Vi

Læs mere

Tandhjul og Tandstænger

Tandhjul og Tandstænger Tandhjul og Tandstænger /// Standard eller tilpassede løsninger /// Høj kvalitet /// Ekspertise, erfaring og viden /// Korte leveringstider /// Bred vifte af materialer /// Specielle størrelser muligt

Læs mere

Nakskov Maskinindustri

Nakskov Maskinindustri Nakskov Maskinindustri NAKSKOV MASKININDUSTRI ApS Lidt om os Velkommen til Nakskov Maskinindustri. Vi er en moderne virksomhed, der er præget af stabilitet og god udvikling. Vi har traditioner og værdier,

Læs mere

Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik

Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik Advance Nonwoven A/S: Fra idé til fabrik For virksomheden Advance Nonwoven A/S har det ført til udvikling af en helt ny forretningsmodel og kontakt til flere potentielle kunder at medvirke i projekt Rethink

Læs mere

Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene.

Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene. Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene. Side 2 Indhold Side 3...Drop opsparingen og investér i stedet pengene Side 4...Hyppigst stillede

Læs mere

Erhvervsskolernes Forlag, Logistik i virksomheden Fig. 5.1

Erhvervsskolernes Forlag, Logistik i virksomheden Fig. 5.1 Erhvervsskolernes Forlag, Logistik i virksomheden Fig. 5.1 Konkurrenceparametre Leveringssikkerhed Virksomhedens fokus i forhold til produktionsfunktionen. Leveringssikkerhed betyder, at ordren leveres

Læs mere

Techno Tool former fremtiden... Termoformværktøjer Blæseværktøjer Stanseværktøjer Prøveproduktion

Techno Tool former fremtiden... Termoformværktøjer Blæseværktøjer Stanseværktøjer Prøveproduktion Techno Tool former fremtiden... Termoformværktøjer Blæseværktøjer Stanseværktøjer Prøveproduktion Rådgivning/Projektstyring Hos Techno Tool sætter vi kunden i centrum, og vi bestræber os på at have et

Læs mere

Indledning. Talepapir til samråd i Trafikudvalget om Banedanmarks afvikling af Skinnesvejseanlægget, Fredericia, spørgsmål I (21.

Indledning. Talepapir til samråd i Trafikudvalget om Banedanmarks afvikling af Skinnesvejseanlægget, Fredericia, spørgsmål I (21. Talepapir til samråd i Trafikudvalget om Banedanmarks afvikling af Skinnesvejseanlægget, Fredericia, spørgsmål I (21. februar 2006) Samrådsspørgsmål: Hvad kan ministeren oplyse omkring afviklingen af Skinnesvejseanlægget,

Læs mere

En virksomhed i detaljer

En virksomhed i detaljer En virksomhed i detaljer > Præcision i detaljer! GSL præcision i ét stykke GSL er en mellemstor virksomhed og et af de mest innovative stålstøberier. Høj kvalitet og stor præcision er lige så selvfølgelige

Læs mere

45 år med tjek på luft. Professionelle løsninger kræver professionelle leverandører

45 år med tjek på luft. Professionelle løsninger kræver professionelle leverandører 45 år med tjek på luft Professionelle løsninger kræver professionelle leverandører 45 år med tjek på luft TCÅ Trykluft Centret A/S har i mere end 45 år været eksperter i trykluft, og vi leverer trykluftskompressorer

Læs mere

Guide til lønforhandling

Guide til lønforhandling Side 1 af 6 Hovedpunkter Bemærkninger til de enkelte trin Marts 2011 Forhandling én gang årligt? De fleste privatansatte funktionærer har anført i deres ansættelseskontrakt, at de forhandler løn én gang

Læs mere

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 Bilag 3 Bilag 3.1 Telefoninterview Telefoninterview med Carsten Munk Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 5 C= Carsten Munk, A= Anne Pedersen, J= Josephine

Læs mere

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust AT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust Når det handler om at lykkes i livet, peger mange undersøgelser i samme retning: obuste børn, der har selvkontrol, er vedholdende og fokuserede, klarer

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Professionel pladebearbejdning Alsidig Fleksibel Præcis

Professionel pladebearbejdning Alsidig Fleksibel Præcis Professionel pladebearbejdning Alsidig Fleksibel Præcis LASERSKÆRING REVOLVERSTANSNING Den foretrukne underleverandør Med mange års erfaring, en bred og alsidig maskinpark og ikke mindst en professionel

Læs mere

Vi gør det lettere for vore kunder

Vi gør det lettere for vore kunder Vi gør det lettere for vore kunder Skanroll er stiftet i 1984 og er en ordreproducerende virksomhed. Vi udvikler, projekterer, tegner og producerer avancerede transport- og sorteringsmaskiner til kunder

Læs mere

Fundament. JKF er grundlagt i 1957 i Als af smedemester Louis Nielsen, og her ligger hovedfabrikken, som er moderselskab for JKF Gruppen.

Fundament. JKF er grundlagt i 1957 i Als af smedemester Louis Nielsen, og her ligger hovedfabrikken, som er moderselskab for JKF Gruppen. M Fundament JKF er grundlagt i 1957 i Als af smedemester Louis Nielsen, her ligger hovedfabrikken, som er moderselskab for JKF Gruppen. Virksomheden hed oprindeligt Jysk Knæ & Pladerørsfabrik et navn der

Læs mere

100% Studiejobs, praktikplads eller ansættelse nu?

100% Studiejobs, praktikplads eller ansættelse nu? Studiejobs, praktikplads eller ansættelse nu? 100% ATTRAKTIV Om mulighederne for et udviklende studiejob, en praktikplads eller fast ansættelse - fra en kommune der gerne vil kende sin besøgelsestid...

Læs mere

Hygiejnisk modulafskærmning i rustfrit stål DK

Hygiejnisk modulafskærmning i rustfrit stål DK www.ntf.dk Hygiejnisk modulafskærmning i rustfrit stål DK Competition-Line modulafskærmning i rustfrit stål hygiejnisk rumafskærmning Competition-Line er en serie af modulopbyggede maskinafskærmninger

Læs mere

Pakkepostkasser til dig der handler på nettet. Vi passer godt på din post

Pakkepostkasser til dig der handler på nettet. Vi passer godt på din post Pakkepostkasser til dig der handler på nettet Vi passer godt på din post 1 En historie om dig... Pakkepostkassen er noget af det første, dine gæster, naboer og forbipasserende ser ved din bolig. Med sin

Læs mere

Sådan vælger du den rette bil

Sådan vælger du den rette bil Når du skal finde dig en bil der passer til dit og familiens kørselsbehov, er det en god ide at starte din research hjemmefra. Her kan du sammenligne bilernes kvalifikationer og prisniveau online for at

Læs mere

Translyft SUPERLAV. løfteborde TUB 1000 X TUB 1000 TCB 1000 X

Translyft SUPERLAV. løfteborde TUB 1000 X TUB 1000 TCB 1000 X Translyft SUPERLAV løfteborde TUB 1000 X TUB 1000 TCB 1000 X NYHED Ekstra løftehøjde Med de nyudviklede superlave TUB 1000 X og TCB 1000 X har Translyft sat ny standard for løftehøjden på de superlave

Læs mere

Indledende bemærkninger

Indledende bemærkninger Indledende bemærkninger I indeværende år, 1993, er det 100 år siden, Bornholms Højskole på sit nuværende sted ved Ekkodalen begyndte sin virksomhed. Der havde været forberedelser hele foråret 1893, den

Læs mere

Den gode kemi Koncept Innovation Service

Den gode kemi Koncept Innovation Service Den gode kemi Koncept Innovation Service Det skal være let for dig at holde styr på rengøringen! Vi sørger for, at du kan samle det hele et sted. Der skal nemlig være ren kemi mellem os, når vi laver en

Læs mere

Miljø og afløb WWW.RC.DK

Miljø og afløb WWW.RC.DK Miljø og afløb WWW.RC.DK RC BETONVARER RC Betonvarer er en alsidig betonvareproducent med stor kompetence indenfor levering af kundetilpassede løsninger til miljø- og afløbsbranchen. En stab af erfarne

Læs mere

Kun i inherente metervarer

Kun i inherente metervarer 10 FLAME RETARDANT Kun i inherente metervarer FLAME RETARDANT Indeholder et bredt sortiment af flammehæmmende beklædning, som passer til brancher med krav om certificeret beskyttelses-beklædning. Vi arbejder

Læs mere

Postillonen og miljøet:

Postillonen og miljøet: Postillonen og miljøet: Postillonen er en virksomhed, som primært beskæftiger sig med kurértransport af stykgods. Vi udfører desuden transporter af levende vilde dyr, og vi udfører fast firmakørsel. Vi

Læs mere

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din kommune er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en bærende rolle i

Læs mere

- a part of your business

- a part of your business - a part of your business 02 - vi skaber kvalitetsløsninger der holder - en del af din virksomhed DMV Industry AS er en moderne maskinfabrik, der i tæt samarbejde med vores kunder udvikler og producerer

Læs mere

Industriservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum.

Industriservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. Industriservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. KVALITET, KOMPETENCER OG KUNDEN I CENTRUM. Forebyggelse giver merværdi Erfaringer viser, at manglende vedligeholdelse ofte koster

Læs mere

KOMPLET VOGNPROGRAM. Vogne designet af danske landmænd

KOMPLET VOGNPROGRAM. Vogne designet af danske landmænd KOMPLET VOGNPROGRAM Vogne designet af danske landmænd DESIGNET AF DANSKE LANDMÆND KONSTANT UDVIKLING AF VOGNENE MI tipvognprogrammet består i dag af 5 serier af tipvogne med lasteevner på fra 8 til 30

Læs mere

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Bilag E Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november

Læs mere

Et holdbart samarbejde

Et holdbart samarbejde Et holdbart samarbejde Off-shore Marine Industri Food - I Hele Europa Underleverandører af stålkonstruktioner og engineering Beregning Konstruktion Produktion Dokumentation KAMI der består af KAMI STÅL

Læs mere

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang FORSKELLIGE ENERGIZERS ENERGIZER Energizere er korte lege eller øvelser, som tager mellem to og ti minutter. De fungerer som små pauser i undervisningen, hvor både hjernen og kroppen aktiveres. Selv om

Læs mere

Peters udfrielse af fængslet

Peters udfrielse af fængslet Drama Peters udfrielse af fængslet Kan bruges som totalteater før eller efter tekstgennemgangen. Tekst: ApG 12,1-17 1. Forslag Roller: Peter (farvet lagen), to soldater (sorte affaldssække, evt. sværd),

Læs mere

www.alcon.nu Halmfyr Kedler Skorstene Stokeranlæg

www.alcon.nu Halmfyr Kedler Skorstene Stokeranlæg www.alcon.nu Halmfyr Kedler Skorstene Stokeranlæg Om Alcon A/S I 1978 trængte ingeniør Svend Bisgaard Kristensen til at prøve noget nyt. Han købte et skrantende smedeværksted, og da energikrisen samtidig

Læs mere

Dambrug. Anlægning af land baserede - Kar og rør installationer. Henvendelse. BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280. Mail tanke@bsteknik.

Dambrug. Anlægning af land baserede - Kar og rør installationer. Henvendelse. BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280. Mail tanke@bsteknik. 0 Anlægning af land baserede - Dambrug Kar og rør installationer. Henvendelse BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280 Mail tanke@bsteknik.com Web. www.bsteknik.com Stålkar med PE Inder liner. Størrelse tilpasset

Læs mere

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Oplæg v/ personalemøde på Hareskov Skole d. 23. januar 2014 Tak fordi jeg måtte komme jeg har glædet mig rigtig meget til at få mulighed for at stå her i dag. Det

Læs mere

Vækst og Forretningsudvikling

Vækst og Forretningsudvikling Vækst og Forretningsudvikling Uddrag af artikel trykt i Vækst og Forretningsudvikling. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger

Læs mere

Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune

Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune 1 Udfordringer Esbjerg Kommunes servicetilbud vil i stigende grad blive udfordret i de kommende år. Vi vil blive mødt med

Læs mere

INSPIRATION TIL LÆRERE

INSPIRATION TIL LÆRERE INSPIRATION TIL LÆRERE Sæt fokus på trivsel og fravær med udgangspunkt i det, der virker! Ulovligt fravær kan handle om manglende trivsel i klassen, på holdet eller på uddannelsen. Appreciative Inquiry

Læs mere

Prædiken af sognepræst Christian de Fine Licht

Prædiken af sognepræst Christian de Fine Licht Prædiken af sognepræst Christian de Fine Licht 19. s. e. Trin. - 11. oktober 2015 - Haderslev Domkirke kl. 10.00 3 31-518 / 675 473 435 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Markus (2,1-12): Da

Læs mere

Interview med Jørgen Schøler Cheflæge Hospitalsenheden Horsens.

Interview med Jørgen Schøler Cheflæge Hospitalsenheden Horsens. BS: Værdiskabelse I sundhedsvæsenet gennem IT (Forklaring af værdi). JS: Den diskussion er jeg jo jævnligt inde i og det er fordi jeg tror på at det med at skabe værdi for IT altså en væsentlig del af

Læs mere

GussStahl Lienen STRENOV PRODUKTER INFORMATION MATERIALER

GussStahl Lienen STRENOV PRODUKTER INFORMATION MATERIALER STRENOV PRODUKTER INFORMATION GussStahl Lienen GussStahl Lienen GmbH & Co. KG (GSL) som blev grundlagt i den tyske by Lienen i 1971, er specialister inden for støbning af komplekst formede stålkomponenter

Læs mere

En mini e-bog til dig fra Solrød Kommune i samarbejde med Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB

En mini e-bog til dig fra Solrød Kommune i samarbejde med Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB En mini e-bog til dig fra Solrød Kommune i samarbejde med Aros Business Academy 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB 7 FEJL DU IKKE MÅ BEGÅ, NÅR DU SØGER JOB Kan du svare klart på alle 7 spørgsmål

Læs mere

Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 2016

Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 2016 Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 16 5 Interviewperson (Mikkel): M Interviewer (Sofie): I Korte pauser: Fysiske handlinger: () Relevante fysiske træk: [] I: Hvad vægter du højt for, at

Læs mere

Fokus på innovation med Walt Disneys. kreativitetsstrategi? Præsentationens Indhold: Indledning Hvad er Walt Disneys

Fokus på innovation med Walt Disneys. kreativitetsstrategi? Præsentationens Indhold: Indledning Hvad er Walt Disneys Fokus på innovation med Walt Disneys kreativitetsstrategi Præsentationens Indhold: Indledning Hvad er Walt Disneys kreativitetsstrategi? Fordele? Udbytte? Hvem kan have glæde af innovationsprojekter? Hvordan

Læs mere

Trænings vejledning - Målmand Copyright Sten Jensen 2009. Trænings vejledning til målmand : Sten Jensen 51 30 78 38 1

Trænings vejledning - Målmand Copyright Sten Jensen 2009. Trænings vejledning til målmand : Sten Jensen 51 30 78 38 1 Trænings vejledning til målmand : Sten Jensen 51 30 78 38 1 Indholdsfortegnelse : Forord side 3-5 Områder målmænd bør trænes i side 6 Grundlæggende teknik målmænd side 7-9 De 10 trænerbud side 10 Planlægning

Læs mere

Styrket produktivitet gennem ændring af medarbejder kultur

Styrket produktivitet gennem ændring af medarbejder kultur Åbent hus på Linak A/S d. 10. juni - produktivitet i praksis Styrket produktivitet gennem ændring af medarbejder kultur NSM A/S Ambolten 16 DK-6000 Kolding Tlf : +45 7553 3011 Fax: +45 7550 4279 Mail:

Læs mere

10 principper bag Værdsættende samtale

10 principper bag Værdsættende samtale 10 principper bag Værdsættende samtale 2 Værdsættende samtale Værdsættende samtale er en daglig praksis, en måde at leve livet på. Det er også en filosofi om den menneskelige erkendelse og en teori om,

Læs mere

Ren luft I METALINDUSTRIEN

Ren luft I METALINDUSTRIEN Ren luft I METALINDUSTRIEN D E D I C A T E D T O C L E A N A I R Vi kender metalindustrien det gør vores forhandlere også Siden JKF blev grundlagt for mere end 50 år siden, har vi samarbejdet med jern-

Læs mere

Når du skal forberede din MUS-samtale MUS

Når du skal forberede din MUS-samtale MUS Når du skal forberede din MUS-samtale MUS MUS-samtalen Om MUS Medarbejderudviklingssamtalen (MUS) er en dialog mellem leder og medarbejder. I denne dialog kan I tale åbent og fortroligt om anvendelse og

Læs mere

Brugsanvisning for TA. Mobil bade/toiletløfter m/el-løft

Brugsanvisning for TA. Mobil bade/toiletløfter m/el-løft Brugsanvisning for TA. Mobil bade/toiletløfter m/el-løft Advarsel: For at sikre korrekt brug af TA. bade/toiletløfter skal denne brugsanvisning læses grundigt før brug. Der skal rettes opmærksomhed specielt

Læs mere

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15).

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Salmer: Hinge kl.9: 422-7/ 728-373 Vinderslev kl.10.30: 422-7- 397/ 728-510,v.5-6- 373 Dette hellige evangelium

Læs mere

Balance i hverdagen. Af: Annette Aggerbeck, journalist

Balance i hverdagen. Af: Annette Aggerbeck, journalist Denne artikel er fremstillet for Sygeforsikringen Danmark. Den indgår i det andet nummer af deres elektroniske nyhedsbrev Nyt & Sundt, som er produceret i samarbejde med Netdoktor. Balance i hverdagen

Læs mere

Totalleverandør af sprøjtestøbte plastemner

Totalleverandør af sprøjtestøbte plastemner Totalleverandør af sprøjtestøbte plastemner Specialist i sprøjtestøbte plastemner Fra udvikling til recycling Schoeller Plast blev grundlagt i 1966 og er specialiseret i sprøjtestøbte plastemner. Vi er

Læs mere

Bearbejdning af fremtidens vigtigste emner

Bearbejdning af fremtidens vigtigste emner Bearbejdning af fremtidens vigtigste emner 2006 2001 Ingemann Maskinfabrik fik i 2007 tildelt DS Håndværk & Industris Erhvervspris 2007 - og blev i årene 2001 og 2006 udråbt som Gazelle virksomhed af dagbladet

Læs mere

DRIKKEVANDSKØLERE MED GRØN SAMVITTIGHED OG SUND ØKONOMI

DRIKKEVANDSKØLERE MED GRØN SAMVITTIGHED OG SUND ØKONOMI Glæden ved iskoldt drikkevand DRIKKEVANDSKØLERE MED GRØN SAMVITTIGHED OG SUND ØKONOMI HVILKE OVERVEJELSER SKAL MAN GØRE SIG... ØKONOMI - KVALITET - BÆREDYGTIGHED ØKONOMI: For KUVATEK er økonomi et spørgsmål

Læs mere

Densen AudioTechnologies Randersvej 28 Phone (Int +45) 75 18 12 14 6700 Esbjerg Denmark Fax (Int +45) 75 45 39 38

Densen AudioTechnologies Randersvej 28 Phone (Int +45) 75 18 12 14 6700 Esbjerg Denmark Fax (Int +45) 75 45 39 38 Densen AudioTechnologies Randersvej 28 Phone (Int +45) 75 18 12 14 6700 Esbjerg Denmark Fax (Int +45) 75 45 39 38 Bank Att.: Esbjerg September 8, 1999 Det er på tide at give dig en opdateret status. Vi

Læs mere

Vigtig viden om reflekstøj Komplet guide om reflekstøjs opbygning og funktion

Vigtig viden om reflekstøj Komplet guide om reflekstøjs opbygning og funktion by BERENDSEN Vigtig viden om reflekstøj Komplet guide om reflekstøjs opbygning og funktion Lær mere om reflekstøj. Indhold Vi ved at alle regler om reflekstøj kan være meget komplicerede. Hvordan fungerer

Læs mere

Styrke gennem know-how:

Styrke gennem know-how: Styrke gennem know-how: l Egen konstruktion l Kompetence i materialeegenskaber l Bearbejdning med små tolerancer l Præcis produktion af enkeltdele, reservedele og småserier l Komplette anlæg Styrke gennem

Læs mere

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5.

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5. Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1: Hvad er arbejdsetik for dig? Interviewsvar 5.1: Jamen altså.. Etik så tænker jeg jo gerne i forhold til, ikke i forhold til personlig pleje, men i forhold

Læs mere

Din guide til AMU. Arbejdsmarkedsuddannelserne - bliv bedre til mere

Din guide til AMU. Arbejdsmarkedsuddannelserne - bliv bedre til mere Din guide til AMU mu Arbejdsmarkedsuddannelserne - bliv bedre til mere AMU er for alle AMU tilbyder voksen- og efteruddannelse for det danske arbejdsmarked. AMU henvender sig især til ufaglærte og faglærte

Læs mere

Ugebrev 45 Indskolingen 2014

Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære forældre til indskolingen. I skrivende stund er det ikke fredag endnu, men jeg er sikker på, at vi er mange, der har haft en dejlig Halloweenfest, når fredagen

Læs mere

Fornyelsesplanlægning. Forundersøgelser Tilstandsvurdering Fornyelsesplan Fornyelse

Fornyelsesplanlægning. Forundersøgelser Tilstandsvurdering Fornyelsesplan Fornyelse Fornyelsesplanlægning Forundersøgelser Tilstandsvurdering Fornyelsesplan Fornyelse Bolig Kommune Industri Fornyelsesplanlægning en sikker investering Kært barn har mange navne Sanering, renovering, reparation,

Læs mere

500.000 kr. = prisen for en fejlansættelse*

500.000 kr. = prisen for en fejlansættelse* *Kilde: Randstad/Funktionærniveau 500.000 kr. = prisen for en fejlansættelse* Øg chancen for at nye talenter bliver i virksomheden i mere end 3 år med 58 %. + Få 4 tips fra de bedste onboarding forløb.

Læs mere

SE FREMTIDEN GENNEM BÆREDYGTIGE VINDUER I SMUKT DANSK DESIGN

SE FREMTIDEN GENNEM BÆREDYGTIGE VINDUER I SMUKT DANSK DESIGN SE FREMTIDEN GENNEM BÆREDYGTIGE VINDUER I SMUKT DANSK DESIGN TAG ANSVAR FOR FREMTIDEN Som forbrugere i dagens Danmark er vi så privilegerede at have muligheden for at gøre en stor forskel for miljøet.

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

DS FLEX BRO. Færdige skræddersyede bromoduler Vejr- og trafikuafhængig Hurtig montage Økonomisk fordelagtig

DS FLEX BRO. Færdige skræddersyede bromoduler Vejr- og trafikuafhængig Hurtig montage Økonomisk fordelagtig DS FLEX BRO Færdige skræddersyede bromoduler Vejr- og trafikuafhængig Hurtig montage Økonomisk fordelagtig Forny den gamle bro et med afstand 1,398 mm Fin på overfladen Mange af Danmarks små broer har

Læs mere

Tandimplantater for livet

Tandimplantater for livet Tandimplantater for livet 2 TANDIMPLANTATER FOR LIVET Som naturlige tænder Tandimplantater er en sikker, pålidelig og veldokumenteret løsning til permanent erstatning af én eller flere manglende tænder.

Læs mere

Simplify to optimize. Simplimize / METODE 02

Simplify to optimize. Simplimize / METODE 02 Simplify to optimize Simplimize / METODE 02 01 01 Simplimize / METODE Simplimize Simplimize / METODE 02 02 Høj lagerbinding Lang omstillingstid Stigende antal komponenter Nævn bare én virksomhed, som har

Læs mere

Præsentation af Dencker Værktøj

Præsentation af Dencker Værktøj Præsentation af Dencker Værktøj Dencker Værktøj er en moderne virksomhed, der producerer støbe- og prototypeværktøj primært til plast- og trykstøbning. Vi klarer bearbejdning af mindre serier og andre

Læs mere

IT S ALL ABOUT [RE] Torvehallerne Kbh. [re]create [re]build [re]design [re]use [re]economize

IT S ALL ABOUT [RE] Torvehallerne Kbh. [re]create [re]build [re]design [re]use [re]economize IT S ALL ABOUT Torvehallerne Kbh [RE] [re]create [re]build [re]design [re]use [re]economize [RE]CREATING SPACES. FOR OS HANDLER DET IKKE OM AT BYGGE VÆGGE. DET HANDLER I LANGT HØJERE GRAD OM AT SKABE DE

Læs mere

Det får I ud af at samle it og telefoni i én komplet løsning. TDC Erhverv One

Det får I ud af at samle it og telefoni i én komplet løsning. TDC Erhverv One Det får I ud af at samle it og telefoni i én komplet løsning Omstilling Kontakt os på 80 80 24 00 Services Internet : Én samlet løsning med alt det, I har brug for Med får I internet, omstilling, ip- og

Læs mere

Prædiken til 14. s.e.trin., Vor Frue kirke, 6. sept. 2015. Lukas 17,11-19. Salmer: 728, 434, 447, 674,1-2, 30 / 730, 467, 476, 11.

Prædiken til 14. s.e.trin., Vor Frue kirke, 6. sept. 2015. Lukas 17,11-19. Salmer: 728, 434, 447, 674,1-2, 30 / 730, 467, 476, 11. Prædiken til 14. s.e.trin., Vor Frue kirke, 6. sept. 2015. Lukas 17,11-19. Salmer: 728, 434, 447, 674,1-2, 30 / 730, 467, 476, 11. Af domprovst Anders Gadegaard Alt er givet os. Taknemmeligheden er den

Læs mere

Udkast til samarbejde om den virksomhedsrettede indsats på Fyn

Udkast til samarbejde om den virksomhedsrettede indsats på Fyn Udkast til samarbejde om den virksomhedsrettede indsats på Fyn Notat udarbejdet som baggrundsmateriale til en drøftelse af samarbejde om den virksomhedsrettede indsats på Fyn for de beskæftigelsespolitiske

Læs mere

Nyt værdigrundlag s. 2. Rønbækskolens formål, mål og værdigrundlag s. 3. Værdigrundlaget arbejder i hverdagen s. 6

Nyt værdigrundlag s. 2. Rønbækskolens formål, mål og værdigrundlag s. 3. Værdigrundlaget arbejder i hverdagen s. 6 1 Indholdsfortegnelse: Nyt værdigrundlag s. 2 Rønbækskolens formål, mål og værdigrundlag s. 3 Værdigrundlaget arbejder i hverdagen s. 6 Formål, værdigrundlag og mål kort fortalt s. 10 Nyt værdigrundlag

Læs mere

Vores læreplaner er målrettet og tilpasset alle de børn der går i børnehaven.

Vores læreplaner er målrettet og tilpasset alle de børn der går i børnehaven. Som udgangspunkt for vores arbejde med læreplaner ligger vores værdigrundlag og dermed troen på, at udvikling bedst sker, når barnet trives, og er tryg ved at være i institutionen. Værdigrundlaget er derfor

Læs mere

Faglig identitet om at skabe et fælles engagement i uddannelsen

Faglig identitet om at skabe et fælles engagement i uddannelsen Faglig identitet om at skabe et fælles engagement i uddannelsen Oplæg ved Kvalitetspatruljens temakonference 2011 Hvordan skabes de bedste rammer for et grundforløb Pointerne Engagement i uddannelsen er

Læs mere

INDUSTRIENS KOMPOSITLABORATORIUM. Industriens Kompositlaboratorium

INDUSTRIENS KOMPOSITLABORATORIUM. Industriens Kompositlaboratorium INDUSTRIENS KOMPOSITLABORATORIUM Industriens Kompositlaboratorium 1 Nye muligheder indenfor kompositmaterialer Industriens Kompositlaboratorium (IKL) er et spændende nyt samarbejde mellem FORCE Technology,

Læs mere

Topchefernes 10 bedste værktøjer

Topchefernes 10 bedste værktøjer Tema: Strategiimplementering Topchefernes 10 bedste værktøjer Sker der forandringer i topchefernes prioritering af værktøjer? Klaus Lund & Partnere ApS Bernstorff Slot Jægersborg Alle 93 DK-2820 Gentofte

Læs mere

INDUSTRITEKNIKER HOVEDFORLØB 1

INDUSTRITEKNIKER HOVEDFORLØB 1 INDUSTRITEKNIKER HOVEDFORLØB 1 Hovedforløb 1 På dette skoleophold beskæftiger vi os med: Cad-program Vi tegner en dunkraft i Cad-program ud fra et udleveret materiale. Her fremstilles tegninger, hvor der

Læs mere

Sødalskolen - Adm leder APVID: 773

Sødalskolen - Adm leder APVID: 773 Trivselsundersøgelsen 2013 Prioriteringskort Sødalskolen - Adm leder APVID: 773 Jeres niveau sammenlignes her med niveauet for: Skoler_TAP Prioriteringskortet, som I finder på de næste sider, er et hjælpeværktøj

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Uddannelsen til teknisk designer

Uddannelsen til teknisk designer Uddannelsen til teknisk designer Teknisk designer Du skal være teknisk designer, hvis du har lyst til at skabe banebrydende ideer og produkter gennem kreative løsninger. Måske er det din drøm at være med

Læs mere

Hvem er LOS? www.los.dk. - Rådgivning - Kurser - Politisk påvirkning - Bisiddere og interesse organisation

Hvem er LOS? www.los.dk. - Rådgivning - Kurser - Politisk påvirkning - Bisiddere og interesse organisation LYNKURSUS i Magtanvendelse 4 timer i mit selskab -Jeg ved at I er meget vigtige så husk at tænde telefonerne i Pauserne! -Kort præsentationsrunde -Navn, Sted, funktion og forventning til dagen. - Leder

Læs mere

Årsrapport Standardiseringsgruppen

Årsrapport Standardiseringsgruppen Årsrapport Standardiseringsgruppen Pressen Fællesindkøb 2011 Forord Standardiseringsgruppen under Pressens Fællesindkøb har til formål at højne og fastholde kvalitetsniveauet på avisprodukterne i Danmark.

Læs mere

POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE. Sammen om FÆLLESSKABER

POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE. Sammen om FÆLLESSKABER POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE Sammen om FÆLLESSKABER 1 FORORD Faaborg-Midtfyn Kommune er karakteriseret ved sine mange stærke fællesskaber. Foreninger, lokalråd, borgergrupper mv.

Læs mere

De tror de kan gå på vandet om konstruktion af ungdom, (mis)tillid og normale risici. Ph.d. Mette Lykke Nielsen mln@dpu.dk

De tror de kan gå på vandet om konstruktion af ungdom, (mis)tillid og normale risici. Ph.d. Mette Lykke Nielsen mln@dpu.dk De tror de kan gå på vandet om konstruktion af ungdom, (mis)tillid og normale risici Ph.d. Mette Lykke Nielsen mln@dpu.dk Mette Lykke Nielsen, Morten: Jamen den ene lærling han trådte på en stige der lå

Læs mere

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF Forældre med handicap i DHF Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller Rasmus Møller er lærerstuderende, benamputeret og far til August på 3 år. Og Rasmus og hans kone venter en

Læs mere

Interview med Thomas B

Interview med Thomas B Interview med Thomas B 5 10 15 20 25 30 Thomas B: Det er Thomas. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Thomas B: Hej. Cecilia: Tak fordi du lige havde tid til at snakke med mig. Thomas B: Haha, det var da så lidt.

Læs mere

Sådan skal robotter være Enkle Fleksible Billige

Sådan skal robotter være Enkle Fleksible Billige Sådan skal robotter være Enkle Fleksible Billige 195 TILBAGEBETALINGSTID DAGE GENNEMSNITLIG TEKNISKE SPECIFIKATIONER: www.universal-robots.dk/dk/produkter-1.aspx Robotter endelig indenfor din rækkevidde

Læs mere

Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf.

Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf. Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf. Udkommer den 31.8.2014 i forbindelse med Teater i Træstubben, Teaterdage på Vesterbro og i Charlottenlund 1 Et kammerspil og tre

Læs mere

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Et godt sted at være Tappernøje Børnehus skal være et godt sted at være. Gennem leg og målrettede aktiviteter skal vi

Læs mere

Iværksætter noget for dig? Elevopgaver langt forløb

Iværksætter noget for dig? Elevopgaver langt forløb Indledning Hvis du har et job i din fritid, er du sikkert lønmodtager. Du kommer på en arbejdsplads et antal gange om ugen og får løn for arbejdet. Hvis du derimod starter din egen virksomhed, er du iværksætter.

Læs mere