BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BESKÆFTIGELSESPLAN 2019"

Transkript

1 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

2 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Beskæftigelsesplan 2019 er den overordnede ramme for, hvordan Viborg Kommune vil løse de beskæftigelsespolitiske og de tilknyttede økonomiske udfordringer, hvor udgifter til forsørgelse til ledige og sygemeldte er stigende i Viborg i forhold til udviklingen på landsplan. Byrådet har på baggrund heraf vurderet, at det er nødvendigt med en mere investeringsvillig, aktiv og resultatbaseret beskæftigelsesindsats, og medtaget denne vurdering i budgetforliget for Lovgivningen på arbejdsmarkedsområdet bliver pr. 1. juli 2019 forenklet. Viborg Kommune er indtil da stadig omfattet af frikommuneforsøget på beskæftigelsesområdet. Forenklingen af reglerne betyder, at indsatsen i Viborg i store træk kan fortsætte med entydigt fokus på resultater og med kun få proceskrav. RAMMERNE LOVGIVNING VIBORG KOMMUNES NYE STYRINGSMODEL Viborg Kommune har fra 2019 udarbejdet en ny styringsmodel, som skal skabe SAMMENHÆNG FOR BORGERNE. Byrådet har for hvert tema i modellen fastsat konkrete målsætninger, som skal understøttes på tværs af de politiske udvalg og de tilhørende forvaltningsområder. SAMMENHÆNG FOR BORGERNE DE TRE SÆRLIGE FOKUSOMRÅDER I VIBORG KOMMUNE Sygedagpengemodtagere skal have en tidlig og hurtig indsats, således at langvarigt fravær fra arbejdsmarkedet forebygges. Sundhed fremfor sygdom. Indsatsen for unge skal tage udgangspunkt i et mål om varig selvforsørgelse. Det prioriteres at samarbejde på tværs af fagområder BESKÆFTIGELSES- UDVALGETS FOKUSOMRÅDER 2019

3 om bæredygtige løsninger, som forebygger, at unge gøres afhængig af offentlig forsørgelse og sociale tilbud. Der skal være fokus på samarbejdet med virksomhederne og specielt muligheden for at sikre arbejdskraft og beskæftigelse gennem det rummelige arbejdsmarked. BESKÆFTIGELSESUDVALGETS VÆRDIGRUNDLAG Som grundlag for den lokale udmøntning af beskæftigelseslovgivningen har Beskæftigelsesudvalget formuleret følgende overordnede værdier for beskæftigelsesindsatsen VÆRDIER BORGEREN I CENTRUM Beskæftigelsesindsatsen skal have udgangspunkt i borgerens konkrete livssituation. Udgangspunktet er, at borgeren er hovedaktør og primært ansvarlig, mens jobcenteret som myndighed bidrager med faglig viden, hjælp efter behov samt positive forventninger og professionel optimisme, der understøtter borgerens tro på sine egne muligheder. TIDLIG OG DIFFERENTIERET INDSATS Så tidligt som muligt etableres kontakt til den ledige eller sygemeldte med henblik på aftaler om borgerens tilbagevenden til job. Herunder i hvor høj grad borgeren selv tager ansvar for sit forløb, og om der er behov for mere omfattende hjælp og tættere opfølgning fra jobcenterets side. SAMMENHÆNG, MENINGSFULDHED OG FREMDRIFT Borgeren skal opleve en koordineret indsats og, at de mål og delmål, der aftales, er realistiske og opleves meningsfulde og fremmende for den hurtigst mulige tilbagevenden til job. Herunder også, at kommunikation, beslutningsprocesser og nødvendig kontrol foregår så enkelt og smidigt som muligt. RETTE INDSATS TIL RETTE TID Borgeren skal opleve, at jobcenterets metodiske tilgang er velargumenteret og baseret på konkret faglig viden. Herunder, at uddannelse og opkvalificering er et centralt redskab, og at jobcenteret i øvrigt råder over relevante tilbud, som kan understøtte indsatsen, der som hovedregel tilrettelægges på en arbejdsplads, hvor borgeren bliver en del af et ordinært arbejdsfællesskab. ET RUMMELIGT OG VELFUNGERENDE ARBEJDSMARKED Indsatsen skal bæres af forpligtende relationer. Mellem jobcenteret og borgeren såvel som mellem jobcenteret og eksterne parter. Herunder uddannelsesinstitutioner, faglige organisationer, læger m.v. Det forudsættes, at alle bidrager til et velfungerende arbejdsmarked, hvor virksomhederne aldrig mangler kvalificeret arbejdskraft, og der er en klar forventning om, at virksomhederne tager deres del af ansvaret for et rummeligt arbejdsmarked.

4 DE LANDSPOLITISKE MÅL: Beskæftigelsesministeren udmelder årligt de landspolitiske mål på beskæftigelsesområdet. For 2019 er disse: 1. Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse 2. Virksomhederne skal sikres den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft 3. Flere flygtninge og familiesammenførte til flygtninge skal være selvforsørgende 4. Flere jobparate personer på kontanthjælp skal i beskæftigelse og flere aktivitetsparate bliver jobparate eller kommer i beskæftigelse. Der bør i indsatsen være et særligt fokus på kvinder med indvandrerbaggrund 5. Udsatte ledige skal have en indsats 6. Flere personer med handicap skal i beskæftigelse 1 BESKÆFTIGELSES- MINISTERENS MÅL Ministermålet retter sig mod borgere med et større selvoplevet handicap, som er på midlertidige forsørgelsesydelser, dvs. ikke på førtidspension eller fleksjob/ledighedsydelse.

5 KERNEYDELSEN FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN KERNEYDELSEN for beskæftigelsesindsatsen i Viborg sætter en tydelig ramme og retning for medarbejdernes arbejde: At ledige og sygemeldte kommer hurtigt og varigt i arbejde At virksomhederne har let adgang til og aldrig mangler kvalificeret arbejdskraft KERNEYDELSEN BESKÆFTIGELSESINDSATSENS PRINCIPPER PRINCIPPER 1. Jobcenterets indsats tilrettelægges under iagttagelse af Arbejdsmarkedsområdets kerneydelse; AT LEDIGE OG SYGEMELDTE KOMMER HURTIGT OG VARIGT I ARBEJDE. Herunder at jobcenteret er tidligst muligt inde i sagen og løbende følger op på progression og fremdrift. 2. Indsatsen tilrettelægges ud fra et MINDSTEINDGREBSPRINCIP og differentieres efter borgerens behov for hjælp til at vende tilbage i arbejde, idet udgangspunktet er, at jobcenteret gør det, der virker. Herunder at ledige tilbydes opkvalificering, der modsvarer arbejdsmarkedets behov. 3. Indsatsen varetages så vidt muligt af ÉN MEDARBEJDER, så potentialet i at skabe en relation og opnå kendskab til borgerens situation realiseres. 4. Indsatsen er HJÆLP TIL SELVHJÆLP og sigter imod at mobilisere borgerens egne ressourcer. Herunder a. At der træffes meningsfulde og perspektivrige aftaler b. At borgeren kan tage ejerskab og ansvar i sit eget forløb 5. Indsatsen tilrettelægges med udgangspunkt i nyeste forskning som en arbejdspladsbaseret indsats med den nødvendige social- og beskæftigelsesfaglige støtte til et succesfuldt forløb (PARALLELINDSATSER).

6 6. Indsatsen tilrettelægges efter BEHOV OG RELEVANS herunder at unge uden uddannelse vejledes om perspektiverne heri, og at unge med en uddannelse men uden en tydelig arbejdsidentitet og motivation for jobsøgning følges særligt tæt. 7. Indsatsen tilstræber, at den ledige eller sygemeldte i sit forløb med jobcenteret gives de BEDST MULIGE FORUDSÆTNINGER FOR SELV AT HÅNDTERE EVT. SENERE LEDIGHED, SYGDOM ELLER ANDRE LIVSKRISER.

7 STATUS PÅ ARBEJDSMARKED OG LEDIGHED ARBEJDSSTYRKEN i Viborg er på personer og forventes at stige med ca. 425 personer frem til udgangen af ARBEJDSMARKEDS- UDVIKLING LEDIGHEDEN er i september 2018 på 2,9% i Viborg mod 3,6% på landsplan. Ledigheden forventes fortsat at falde men ikke i sammen omfang som fra Udviklingen er stagneret. BESKÆFTIGELSESFREKVENSEN i Viborg er højere end niveauet i Østjylland og ligger på knap 76%. Der forventes fortsat stigning. ANTALLET AF ARBEJDSPLADSER i Viborg er steget med 2600 siden 1. januar Der mangler dog stadig ca til rekordniveauet fra De 3 primære områder er industri, handel/transport og offentlig administration, undervisning og sundhed. Der er stadig en større INDPENDLING end udpendling i Viborg - ca personer flere pendler ind i kommunen end ud af kommunen. Den UDENLANDSKE ARBEJDSKRAFT udgør personer, svarende til fuldtidspersoner i Viborg Kommune. Den SAMLEDE ANDEL AF BORGERE PÅ OFFENTLIG FORSØRGELSE udgør 18,2 % af de årige mod 16,7 % på landsplan. Der er til en vis grad et mismatch mellem EFTERSPØRGSEL OG UDBUD AF arbejdskraft. UDFORDRINGER Der er mangel på KVALIFICERET ARBEJDSKRAFT specielt inden for følgende fagområder: bygge/anlægsfagene, ingeniører, programmør, læger, sygeplejersker og Social- og Sundhedsassistenter. Ledige kontorassistenter samt ledige indenfor det pædagogiske område (pædagog, pædagogisk assistent og pædagogmedhjælper) oplever MANGEL PÅ JOBS indenfor deres fagområder, og er i høj risiko for at blive langtidsledige. Derudover er der en stor overvægt af ufaglærte blandt kontanthjælpsmodtagerne, der mangler formelle kompetencer Viborg har sammenlignet med landsplan en høj andel af UNGE UNDER 30 ÅR PÅ OFFENTLIG FORSØRGELSE, som har brug for job- og uddannelsesrettet indsats. Der er behov for at virksomhederne med Jobcentrets hjælp tænker i ALTERNATIV ORGANISERING AF ARBEJDSOPGAVERNE samt RUMMELIGHED for at få løst arbejdskraftbehovet. Andelen af borgere på PERMANENT OFFENTLIG FORSØRGELSE (førtidspension, ledighedsydelse og fleksjob) er højere i Viborg end på landsplan og på niveau med kommuner med sammenlignelige rammevilkår.

8 Andelen af LANGTIDSLEDIGE KONTANTHJÆLPSMODTAGERE er højere end på landsplan. Andelen af LANGTIDSLEDIGE A-DAGPENGEMODTAGERE er dog lavere end på landsplan INVESTERINGER OG PRIORITERINGER Byrådets ønske om en mere aktiv og resultatbaseret indsats samt Beskæftigelsesudvalgets mål for 2019 er udtryk for, at der politisk er en ambitiøs tilgang til beskæftigelsesindsatsen. Tilgangen fordrer, at det nøje vurderes, hvilke områder og indsatser, der særligt skal investeres i, og hvilke prioriteringer dette afstedkommer. Principperne for dette fastlægges af Byrådet efter indstilling fra Beskæftigelsesudvalget. I forhold til udfordringen med BEHOV FOR AT FLERE UNGE GENNEMFØRER EN ERHVERVSKOMPETENCEGIVENDE UDDANNELSE har Beskæftigelsesudvalget prioriteret at investere i en fortsættelse af praktikpladsgarantien, genindførelse af individuel uddannelsesvejledning for en brede gruppe af unge samt afprøvning af en særlig mentorstøtte til en lille gruppe unge med psykiske udfordringer. EN AMBITIØS TILGANG FOKUS: UNGE I 2019 indføres den Koordinerede Ungeindsats (KUI). Her styrkes samarbejdet om unge på tværs i kommunens forvaltning. Unge med behov for indsats fra flere dele af kommunen får én kontaktperson og der udarbejdes en samlet uddannelsesplan for den unge. På baggrund af udfordringen med HØJE UDGIFTER PÅ GRUND AF MANGE OG LANGVARIGE FORLØB PÅ SYGEDAGPENGE, har Beskæftigelsesudvalget foreslået at investere i flere ressourcer til området. Fastholdelsesindsatsen, som blev iværksat gennem puljemidler, fortsættes i 2019 efter udløb af puljen. Sygedagpengeindsatsen udvides med en forebyggende og en fremrykket indsats kombineret med styrket faglig ledelse. Beskæftigelsesudvalget investerer i kurser for lokale virksomheders ansatte med det formål at styrke rummeligheden i virksomheden og lette virksomhedernes bøvl ifm. at indgå i et SAMARBEJDE OM VIRKSOMHEDSPRAKTIK for aktivitetsparate borgere. FOKUS: SYGEDAGPENGE FOKUS: VIRKSOMHEDSSAMARBEJDE OG RUMMELIGT ARBEJDSMARKED

9 EN AKTIV OG RESULTATBASERET BESKÆFTIGELSESINDSATS Der samarbejdes med både offentlige og private virksomheder, hvor vi på samme tid stiller krav og yder god service. SAMARBEJDET MED VIRKSOMHEDERNE Andelen af virksomheder, der har kontakt med Jobcenter Viborg øges og virksomhederne skal opleve en nytteværdi af kontakten. Jobcentret skal understøtte at virksomheder får dækket arbejdskraftbehovet enten gennem direkte jobformidling eller gennem opdeling af arbejdsopgaver, hvor ufaglærte løser en andel. Målet er at flere borgere med problemer ud over ledighed får mulighed for at blive ansat på særlige vilkår i fleksjob, i løntilskud eller kommer i virksomhedspraktik. Særligt fokuseres der på at kombinere virksomhedspraktik med ordinære løntimer forventningen er, at den arbejdspladsbaserede indsats med tiden fører til flere ordinære timer og mindre støtte og på sigt et ordinært fuldtidsarbejde. Virksomheder og Jobcentret skal samarbejde om en forebyggende indsats med fastholdelse af medarbejdere med risiko for sygemelding eller opsigelse pga. manglende kompetencer. Borgerne mødes med en ambition om at kunne deltage på arbejdsmarkedet 37 timer pr uge også i perioder med virksomhedspraktik eller job med løntilskud. Er dette ikke muligt, tilstræbes det at komme så tæt på fuld tid som muligt. Pr. 1. juli 2019 ophører Viborg Kommunes frikommuneforsøg og Jobcenter Viborg skal følge reglerne i den nye forenklede beskæftigelseslovgivning. Der skal afholdes 4 jobsamtaler og 2 fællessamtaler med a-kassen for alle ledige inden for det første ½ års ledighed. FULD TID ER MÅLET FORSIKREDE LEDIGE Indsatsen skal tilrettelægges så Jobcentret bruger færrest ressourcer på ledige, der hurtigt kommer i job og i stedet bruger ressourcer på ledige i risiko for langtidsledighed. A-kasser kan søge om at overtage ansvaret for indsatsen og samtaler i de første 3 måneder af ledigheden. Vi forventer at nogle få a-kasser bliver godkendt. Målrettet opkvalificering mod de jobområder, hvor der er mangel - eller risiko for mangel - på arbejdskraft, er prioriteret. Og særligt ledige indenfor fagområder med dårlige beskæftigelsesmuligheder skal tilbydes og motiveres til at kvalificere sig indenfor områder med gode beskæftigelsesmuligheder Der er særligt fokus på unge forsikrede ledige, hvor langt hovedparten er nyuddannede og uden erhvervserfaring. Mange har gennemført uddannelser, hvor efterspørgslen på arbejdskraft er lille. Jobcentret vil styrke de unge i jobsøgningen og i at anvende kompetencerne bredt. De unge henvises straks til vejlednings- og jobsøgningsforløb. Efter maks. 3 mdr. suppleres indsatsen med virksomhedspraktik. Praktikken bringer de unge ud på virksomheder og giver dem erfaring. SÆRLIGT FOKUS PÅ UNGE FORSIKREDE LEDIGE

10 Der er fortsat mange unge på offentlig forsørgelse i Viborg og flertallet kommer hurtigt videre i job eller uddannelse. UDDANNELSESHJÆLP En gruppe unge er ledige i længere tid og indsatsen for dem vil i 2019 blive tilrettelagt på baggrund af erfaringerne fra Jobfirst med én kontakt, der varetager stort set hele indsatsen og følger den unge indtil der er stabilitet ift. job/uddannelse. Udfordringen bliver lovændringen om maks. 4 ugers virksomhedspraktik for uddannelsesparate, fordi mange har brug for en lidt længere periode før de kan fortsætte på ordinære vilkår. Sammenligning på landsplan viser, at Viborg har en lav andel af aktivitetsparate på kontanthjælp, uddannelseshjælp, integrationsydelse, sygedagpenge og jobafklaring med behov for en beskæftigelsesindsats kombineret med en social- og sundhedsfaglig indsats. Erfaringer og metode fra deltagelse i projektet Jobfirst er i stort omfang implementeret i hele jobcentret på tværs af målgrupper. De aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere kommer i stigende grad ud på virksomheder og opnår ordinære løntimer. I 2019 vil Viborg Kommune modtage meget få nye flygtninge og familiesammenføringer. AKTIVITETSPARATE MED BEHOV FOR TVÆRFAGLIG INDSATS KONTANTHJÆLP INTEGRATIONSINDSATSEN Indsatsen kan koncentreres om at få den nuværende gruppe af ledige flygtninge i job eller i gang med uddannelse. Den store udfordring er at få kvinderne fra ikke-vestlige lande ud på arbejdsmarkedet. Der skal arbejdes med ændring af familiemønstre og forståelsen for, hvordan familieliv og arbejdsliv kan tilrettelægges. Ud over kulturel baggrund og tradition mangler kvinderne formelle kompetencer og arbejdsmarkedserfaring. Viborg kommune har dels en stor andel borgere på sygedagpenge eller jobafklaring og dels er varigheden på ydelsen længere end på landsplan og mange andre kommuner. SYGEDAGPENGE OG JOBAFKLARING Indsatsen er fra maj 2018 omlagt med en specialisering og et færre antal sager pr. medarbejder. Gennem bistand fra et konsulentfirma til at analysere området og komme med anbefalinger har Beskæftigelsesudvalget derfor besluttet, at investere i en forebyggende og en tidligere indsats samt en større faglig sparring og opfølgning med henblik på kompetenceudvikling af medarbejderne. Det intensive arbejde med aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere gennem flere år betyder, at tilgangen fra denne målgruppe til ressourceforløb er stagneret. RESSOURCEFORLØB Investeringen i sygedagpenge indsatsen forventes i en periode at give en øget tilgang til ressourceforløb. Arbejdet med borgere i ressourceforløb er fremover mere fokuseret og forventningen er at øge progressionen ift. at vende tilbage på arbejdsmarkedet dog oftest med få ugentlige ordinære løntimer.

11 Viborg Kommune er lykkedes med at finde fleksjob til borgere, der efter indstilling på rehabiliteringsmøder er berettiget til fleksjob. Der er imidlertid en høj andel af borgere, som er ansat med kun få timer ugentligt og indtil nu har indsatsen ift. at øge timetallet mødt barrierer hos såvel borgere som virksomheder. LEDIGHEDSYDELSE OG FLEKSJOB Jobcentret vil forsøge at ændre dette forhold gennem generelt at stille større forventninger til borgerne, og støtte borgerne i at leve op til disse forventninger. Beskæftigelsesministeriet har afsat en pulje til jobcentrenes arbejde med progression i fleksjobbernes timetal, som understøtter denne indsats. Jobcenter Viborg har de senere år reduceret tilgangen til førtidspension, men har stadig en højere tilgang end mange andre kommuner. I 2018 blev lovgivningen præciseret og dette vil betyde, at flere kommuner skal ændre praksis og tilkende lidt flere førtidspensioner ift. de seneste år. FØRTIDSPENSION Præciseringen vurderes ikke at få betydning i Viborg, og niveauet for tilkendelser forventes at kunne reduceres lidt ved at øge forventningerne til borgerne på de forudgående ydelser samt afprøve arbejdsevnen i en lidt længere periode inden en evt. indstilling til førtidspension. Der kan dog - som nævnt ovenfor under ressourceforløb også på sigt være en påvirkning på tilkendelse af førtidspensioner som følge af den intensiverede indsats med langvarige sygedagpengeforløb. Jobcenteret vil i 2019 desuden gennem et vejlednings- og afklaringsforløb kaldet Jobkurs tilbyde førtidspensionister hjælp til at komme i ansættelse med løntilskud nogle timer om ugen. Borgere med betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer henvises af Socialafdelingen til beskyttet beskæftigelse internt på Jobigen. Som noget nyt kan borgere, der har kapabilitet hertil tilbydes beskyttet beskæftigelse på eksterne virksomheder (enten sammen med en gruppe af borgere eller individuelt udplaceret). Borgere, der har udviklet en høj grad af arbejdsmarkedsparathed, kan gennem samarbejdet og modellen Jobkurs få hjælp til at komme videre i ansættelse i et job med løntilskud for førtidspensionister. BESKYTTET BESKÆFTIGELSE

12 JOBCENTRETS PLACERING I FORHOLD TIL ØVRIGE JOBCENTRE: 1. Placeringen på beskæftigelsesministerens benchmark (opgjort på de midlertidige forsørgelsesydelser) OFFENTLIG FORSØRGELSE: 2. Reduktion af antal fuldtidspersoner på midlertidig forsørgelse 3. Reduktion af antal fuldtidspersoner på permanent forsørgelse SYGEDAGPENGE: 4. Reducere den gennemsnitlige varighed på sygedagpenge 5. Øge andelen af sygemeldte, der delvis raskmeldes 6. Tilgangen til førtidspension skal reduceres og dermed skal andelen på førtidspension reduceres. 7. Reducere andelen af sygemeldte UNGE: 8. Reducere andelen af unge på offentlig forsørgelse (1800) 9. Reducere andelen af unge ledige på a-dagpenge MÅL FOR 2019: Bedre end den aktuelle status som nr fuldtidspersoner 6157 fultidspersoner 9,5 uger gennemsnit varighed 18,5% delvis sygemeldte 0,5% på førtidspension ift. befolkningen 1,9% på sygedagpenge ift. befolkningen. 1,8% på midlertidig og 0,3% på permanent forsørgelse 0,4% ift. befolkningen RUMMELIGT ARBEJDSMARKED OG VIRKSOMHEDSSAMARBEJDE: 10. Øge samarbejdsgraden med virksomheder i Viborg Kommune (virksomheder, der samarbejder med jobcentre om virksomhedspraktik, løntilskudsjob, fleksjob og voksenlærlinge) 11. Øge andelen af ledige på integrationsydelse, kontanthjælp, uddannelseshjælp og ressourceforløb med ordinære løntimer kombineret med offentlig forsørgelse 12. Øge andelen af ledige og sygemeldte i virksomhedspraktik eller løntilskud BESKÆFTIGELSESMINISTERMÅL: 13. Flere flygtninge og familiesammenførte til flygtninge skal være selvforsørgende 14. Flere jobparate personer på kontanthjælp skal i beskæftigelse og flere aktivitetsparate bliver jobparate eller kommer i beskæftigelse. Der bør i indsatsen være et særligt fokus på kvinder med indvandrerbaggrund. 40,2% af virksomhederne i kommunen med 2 ansatte eller derover 71,7% med ordinære løntimer 13% i virksomhedspraktik eller i løntilskud. 37,6% selvforsørgede ift. målgruppen 13% i beskæftigelse 3 mdr. efter afsluttet. 11,6% for kvinder fra ikke vestlige lande.

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast)

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) November 2016 Indhold 1. Indledning...3 2. Rammerne for beskæftigelsesindsatsen i Struer...4 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i Struer...5 4. Virksomhederne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN

BESKÆFTIGELSESPLAN 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere i job

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Erhvervs - og Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Langeland Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune

Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune 1. Indledning Beskæftigelsesplanen er Ballerup Kommunes plan for, hvordan kommunen vil arbejde med indsatsen for de ledige, og for virksomhederne. Bag Beskæftigelsesplanen

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

Resultatrevision Beskæftigelsesplan 2015

Resultatrevision Beskæftigelsesplan 2015 Resultatrevision 1 Om resultatrevisionen Som forberedelse til udarbejdelse af Beskæftigelsesplan 2017 har Skive Kommune lavet en resultatrevision på målene i resume af fremgår nedenfor. Resultatrevisionen

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Juni 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Kort om arbejdsmarkedet i Varde Kommune Et udfordrende mismatch Ledigheden har de seneste år været faldende, mens beskæftigelsen har udviklet sig relativt

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN

BESKÆFTIGELSESPLAN 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere i job

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mødet den 22. november 2016 Pkt. 4.2: Status på reformer og indsats THN/hfp/uch Anledning Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017

Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesområdet er kompliceret og i stadig bevægelse. Der er mange målgrupper, et vidt forgrenet arbejdsmarked, mange lovkrav i nye reformer og en kompliceret økonomi. Kort

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019

Beskæftigelsesplan 2019 Beskæftigelsesplan 2019 Jobskabelse gennem vækst og udvikling skaber mere velfærd Forord Beskæftigelsesplan 2019 er Syddjurs Kommunes styringsværktøj til at understøtte et fleksibelt arbejdsmarked og medvirker

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan 2017 Opfølgning - November 1 Politik og handlingsplan Køge Kommunes arbejdsmarkedspolitiske handlingsplan udmønter kommunens fireårige arbejdsmarkedspolitik, som Køge

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Marts 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette

Læs mere

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i.

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i. Forord Det går godt med beskæftigelsen i Danmark. Også i Vejen Kommune har vi den laveste ledighed i mange år. Faktisk har vi i efteråret 2018 haft den laveste ledighed i Syddanmark. Udfordringer og muligheder

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Jobcenter Kalundborg Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 19. december 2018 Side 1 af 6 1. ARBEJDSMARKEDSPOLITISK STRATEGI. Indledning Den arbejdsmarkedspolitiske strategi 2018-2021

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Dato: Oktober 2015 Kontakt: C-BB Sagsnr.: 15.20.00-P15-1-15 Beskæftigelsesplan 2016 I denne beskæftigelsesplan sammenfattes fokus og prioriteringer for Ballerup Kommunes

Læs mere

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats (Synopsis for) Beskæftigelsesplan 2019 Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats Udarbejdet af: Center for Arbejdsmarked Udgivelsesdato: 15.12.2018 Indhold 1. Indledning...3 1.1 Det formelle grundlag...3

Læs mere

1. Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende

1. Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende Resultatrevision 2013 Indhold 1. Beskæftigelsesministerens mål... 3 1.1. Flere unge skal have en uddannelse... 3 1.2. Bedre og mere helhedsorienteret hjælp til ledige på kanten af arbejdsmarkedet... 4

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Beskæftigelses og sundhedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Revideret marts 2016

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Revideret marts 2016 Beskæftigelsespolitik Fredensborg Kommune Revideret marts 2016 1 Forord Det er med glæde, at jeg på Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalgets vegne kan præsentere de politiske standpunkter og ambitioner for

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2013 1 Indhold 1.0 Indledning... 3 1.1 Resumé... 3 2.0 Resultatoversigt... 5 2.1 Ministerens mål... 5 2.1.1 Unge i uddannelse... 5 2.1.2 Tilgang til førtidspension... 5

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 JOB OG UDDANNELSE EN FÆLLES OPGAVE Den overordnede og langsigtede målsætning i Halsnæs Kommune er, at flere borgere kommer i job eller uddannelse. Kommunens udgifter til forsørgelse

Læs mere

AMK-Syd. Status på resultater og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på resultater og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på resultater og indsats RAR Fyn September 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arbejdsmarkedsudvalget...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland juni 2017 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Anbefalinger til fremtidig beskæftigelsesstrategi i Viborg Kommune

Anbefalinger til fremtidig beskæftigelsesstrategi i Viborg Kommune Anbefalinger til fremtidig beskæftigelsesstrategi i Viborg Kommune Den 25. juni 20013 Lone Englund Stjer og Jakob Jensen Forløbet Oktober 2012 Budgetforlig for 2013 Nedsætte forbruget på området April

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder

Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets møde 2. oktober 2018 Arbejdsgrundlaget Styring på beskæftigelsesområdet Ministermål Beskæftigelsesplanen

Læs mere

Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 JOB OG UDDANNELSE EN FÆLLES OPGAVE Den overordnede og langsigtede målsætning i Halsnæs Kommune er, at flere borgere kommer i job eller uddannelse. Kommunens udgifter

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2019. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Udkast Beskæftigelsespolitikken

Udkast Beskæftigelsespolitikken 1 Udkast Beskæftigelsespolitikken 2019-2022 Indledning Ringkøbing- Skjern Kommunes vision Naturens rige er vo Visionen konkretiseres gennem Plan- og Udviklingsstrategien og politikkerne. Herved sikres,

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn juni 2017 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn Marts 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Borgere på offentlig forsørgelse 21% af borgerne i Esbjerg/Fanø er på offentlig forsørgelse. Det svarer til gennemsnittet i Syddanmark. Der har været et

Læs mere

Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 22. maj 2019

Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 22. maj 2019 Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 22. maj 2019 Rådhuset, Mødelokale Harhoff Dagsorden: 1. Drøftelse af, herunder blandt andet: o Den aktuelle beskæftigelsessituation o Ministermål 2020 o Baggrund for o Input

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Resultatrevision Syddjurs Kommune Erhverv og Beskæftigelse

Resultatrevision Syddjurs Kommune Erhverv og Beskæftigelse Syddjurs Kommune Erhverv og Beskæftigelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...1 Indledning...1 Resumé...2 Syddjurs Kommunes mål for beskæftigelsesindsatsen og resultatmål for Jobcenter Syddjurs...2

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal fokus

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune

Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune 1. Indledning Beskæftigelsesplanen er Ballerup Kommunes plan for, hvordan kommunen vil arbejde med indsatsen for de ledige og for virksomhederne. Bag Beskæftigelsesplanen

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på,

Læs mere

NOTAT. Kend dit jobcenter. Baggrundsnotat til socialøkonomiske virksomheder om jobcentrenes arbejde og målgrupperne for beskæftigelsesindsatsen

NOTAT. Kend dit jobcenter. Baggrundsnotat til socialøkonomiske virksomheder om jobcentrenes arbejde og målgrupperne for beskæftigelsesindsatsen NOTAT Kend dit jobcenter Baggrundsnotat til socialøkonomiske virksomheder om jobcentrenes arbejde og målgrupperne for beskæftigelsesindsatsen Carsten Kjærgaard Kend dit jobcenter Baggrundsnotat til socialøkonomiske

Læs mere

DECEMBER 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HELE LANDET

DECEMBER 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HELE LANDET DECEMBER 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HELE LANDET INDHOLD Andel på offentlig forsørgelse...3 Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob.4-5 Nøgletal for kontanthjælpsreformen...6-7

Læs mere

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1 Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn Bilag til pkt. 6.1 Juni 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen

Læs mere

Middelfart Kommunes beskæftigelsesplan 2016

Middelfart Kommunes beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Middelfart Kommunes beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 angiver Middelfart Kommunes beskæftigelsespolitiske fokusområder i 2016. Målene styrer prioriteringen af strategien

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

OKTOBER 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I REBILD

OKTOBER 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I REBILD OKTOBER 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I REBILD Overblik og udvikling, REBILD OKTOBER 2017 Jobcenteroverblik NR. 7 AF 12 JOBCENTRE I KLYNGEN Reform af førtidspension og fleksjob: Flest muligt

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Beskæftigelses og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Faaborg- Midtfyn Kommune

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2017 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan Kommune Oktober 2016, Version 2 Indledning Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan. Beskæftigelsesplanen tager udgangspunkt i Kommunes politikker, herunder sundhedspolitikken

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland Oktober 2016 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2015

Beskæftigelsesplan 2015 Indledning Gladsaxe Kommune vil medvirke til, at borgere nu og i fremtiden kan leve et selvstændigt, aktivt, sundt og ansvarligt liv til glæde for den enkelte og til gavn for samfundet. For at bidrage

Læs mere

Status på indsats RAR Sjælland

Status på indsats RAR Sjælland Status på indsats RAR Sjælland Marts 2018 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan med

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

Status på indsats RAR Hovedstaden

Status på indsats RAR Hovedstaden Status på indsats RAR Hovedstaden Maj 2017 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan med

Læs mere

Beskæftigelsespolitik

Beskæftigelsespolitik Beskæftigelsespolitik 2014-2017 September 2014 1 Forord I Greve Kommune skal borgerne være helt eller delvist selvforsørgende. Det skal være undtagelsen, at borgere er på fuld offentlig forsørgelse. Derfor

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2013 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Indhold: Udvikling i borgere på offentlig forsørgelse Ledighedsprocent Ledige fordelt på A-kasser Opfølgning på Beskæftigelsesplan 20 Konkrete mål Supplerende

Læs mere

MARTS 2018 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HØRSHOLM

MARTS 2018 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HØRSHOLM MARTS 2018 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HØRSHOLM INDHOLD Andel på offentlig forsørgelse...3 Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob.4-5 Nøgletal for kontanthjælpsreformen...6-7 Nøgletal

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Oktober 2016 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

MAJ 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LEMVIG

MAJ 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LEMVIG MAJ 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LEMVIG Overblik og udvikling, LEMVIG MAJ 2017 Jobcenteroverblik NR. 11 AF 27 JOBCENTRE I KLYNGEN Reform af førtidspension og fleksjob: Flest muligt skal

Læs mere

Status på indsats RAR Bornholm

Status på indsats RAR Bornholm Status på indsats RAR Bornholm Juni 2017 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan med fordel

Læs mere

Status på indsats RAR Hovedstaden

Status på indsats RAR Hovedstaden Status på indsats RAR Hovedstaden Februar 2018 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan

Læs mere

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst August 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm August 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft henholdsvis 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter

Læs mere

FEBRUAR 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I EGEDAL

FEBRUAR 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I EGEDAL FEBRUAR 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I EGEDAL Overblik og udvikling, EGEDAL FEBRUAR 2017 Jobcenteroverblik NR. 6 AF 6 JOBCENTRE I KLYNGEN 芶 Samme placering som sidste opgørelse Reform af førtidspension

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN

BESKÆFTIGELSESPLAN 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere i job

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Økonomiske temaer. v/ Klaus Christiansen. Hvordan påvirker overførselsområdet kommunens økonomi? Viborg Kommune

Økonomiske temaer. v/ Klaus Christiansen. Hvordan påvirker overførselsområdet kommunens økonomi? Viborg Kommune Økonomiske temaer v/ Klaus Christiansen Hvordan påvirker overførselsområdet kommunens økonomi? Emner 1. Finansiering af overførselsområdet 2. Forsørgelsesudgifter fordeling på typer 3. Udvikling i forsørgelsesudgifter

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Tønder Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde

Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget den 6. februar 2018 www.ballerup.dk Arbejdsmarkedscentrets kerneopgaver De to kerneopgaver Hjælpe ledige borgere

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2017, data fra jobindsats.dk I forbindelse med udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2017 blev det besluttet, at måltallene i beskæftigelsesplanen skulle opstilles

Læs mere

Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 20.02

Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 20.02 Bevillingsområde 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger 1. Beskrivelse af opgaver Beskæftigelsesområdet har til opgave at motivere og kvalificere ledige til hurtigst muligt at kunne få job eller

Læs mere

Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 23. maj 2018

Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 23. maj 2018 Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 23. maj 2018 Rådhuset, Mødelokale Harhoff Dagsorden: 1. Drøftelse af Beskæftigelsesplan 2019, herunder blandt andet: o Foreløbige resultater af ministermål og indsats i 2018

Læs mere

Resultatrevision 2015

Resultatrevision 2015 Forfatter: [Navn] Resultatrevision 2015 Kommune Jobcenter Nordfyn Revideret den [Dato] Dokument nr. [xx] Sags nr. [xx] Indhold Indledning... 2 Ministerens mål... 3 Forsørgelsesgrupper... 4 Indsatsen...

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

Temadrøftelse Sygedagpenge, Jobafklaring Fleksjob, ledighedsydelse

Temadrøftelse Sygedagpenge, Jobafklaring Fleksjob, ledighedsydelse Temadrøftelse 2018 Sygedagpenge, Jobafklaring Fleksjob, ledighedsydelse Fastholdelse og tilbagevenden til arbejde Indsats og opfølgning skal ske tidligt i sygdomsforløbet Den virksomhedsrettede indsats

Læs mere

Resultatrevision 2017

Resultatrevision 2017 Resultatrevision 2017 Nordfyns Kommune Jobcenter Nordfyn Indhold Indledning... 3 Ministerens mål... 4 Status for målgrupper, der modtager offentlig forsørgelse... 5 Indsatsen... 8 Centrale elementer i

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Indledning - Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2016. Målene er en kombination af Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE. OPFØLGNING 4 kvartal 2012

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE. OPFØLGNING 4 kvartal 2012 OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE OPFØLGNING 4 kvartal 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune 1 I denne rapport sættes der fokus på to væsentlige udfordringer for beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Status på reformer og indsats Vestjylland Marts 2017 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal sammen

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland Februar 2019 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland November 2018 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Status på indsats RAR Sjælland

Status på indsats RAR Sjælland AMK-Øst Status på indsats RAR Sjælland Februar 2019 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet

Læs mere

Unge på uddannelseshjælp

Unge på uddannelseshjælp Kvantitative mål for beskæftigelsesindsatsen i 2015 Fastsættelse af kvantitative mål og tværgående indsatser Beskæftigelsesplan 2015 har hovedsageligt koncentreret sig om udfordringerne i beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD. Beskæftigelsesplan 2015

SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD. Beskæftigelsesplan 2015 SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD Beskæftigelsesplan 2015 Indhold Beskæftigelsesplan 2015... 0 0. Resumé (tillæg 1)... 2 A. Unge uden uddannelse... 2 B. Personer på kanten af arbejdsmarkedet... 2 C. Langtidsledige...

Læs mere

Mål og Midler Arbejdsmarkeds- og overførselsområdet

Mål og Midler Arbejdsmarkeds- og overførselsområdet Fokusområder i 2015 Demokratisk medborgerskab som ståsted Viborg Kommune har de seneste par år omlagt store dele af den beskæftigelsesrettede indsats med henblik på at styrke kvaliteten i indsatsen samtidig

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats Nordjylland Februar 2017 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal

Læs mere

Hovedkonklusioner - Udfordringer

Hovedkonklusioner - Udfordringer NØGLETAL FOR RESULTATER OG INDSATS Aalborg Alle ydelser Alle ydelser Dagpenge Kontanthjælp Sygedagpenge Placering i Benchmark 73 76 81 17 Hovedkonklusioner - Udfordringer Notatet identificerer, at Aalborg

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019

Beskæftigelsesplan 2019 Beskæftigelsesplan 2019 Beskæftigelsesplan 2019 Beskæftigelsesplan 2019 er Frederikshavn Kommunes beskæftigelsespolitik og plan for den beskæftigelsesrettede indsats i 2019. Beskæftigelsesplanen tager

Læs mere