Bemærkninger til forhøring om Ny Østergade, vinderprojektet, november 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bemærkninger til forhøring om Ny Østergade, vinderprojektet, november 2016"

Transkript

1 Bemærkninger til forhøring om Ny Østergade, vinderprojektet, november 2016 Ang. Byrådets vision pkt. 1 Området skal bygge bro mellem nord og syd i Roskilde by og knytte sammen 1. Mulighed for at etablere en ekstra cykelforbindelse på tværs af jernbanen skal undersøges.

2 I forhold til at skabe gode cykelforbindelser på tværs af jernbanen og binde byen sammen, er det en mangel, at det valgte vinderforslag ikke skaber to reelt forskellige krydsningsmuligheder. De to tunneller forbinder stort set de samme to steder og supplerer derfor ikke hinanden heller ikke i forhold til oplevelsen undervejs, da begge forbindelser er i tunnel. Broforbindelsen øst for stationsbygningen - fra det fravalgte projektforslag 6 - vil være attraktiv som en direkte forbindelse til Hestetorvet fra boligområdet sydøst for stationen. Denne forbindelse virker samtidigt vigtig i forhold til at skabe byliv på nordsiden af Frøforsyningen, der ellers kan være svær at tro på. Det bør derfor undersøges, om denne stibro kan realiseres som del af projektet eller som minimum indarbejdes i lokalplanen med henblik på senere realisering. 2. Kig fra Ny Østergade til stationsbygningen skal indarbejdes I forhold til visuelt at forbinde bydelene på tværs af jernbanen, vurderer vi, at det er vigtigt at indarbejde et kig fra Ny Østergade til den flotte og fredede stationsbygning. Dette kan gøres ved at justere lidt på udformningen af pladsen ved den mindre tunnel, og vil berige oplevelsen af at færdes på Ny Østergade. Ang. Byrådets vision pkt. 4 God ramme for menneskers daglige liv 3. De grønne elementer i bebyggelsen skal generelt styrkes yderligere Det er vigtigt med nye byrum med rekreative kvaliteter på Ny Østergade-arealet, da de vil udfylde et hul imellem bydelens eksisterende grønne områder og på den måde bidrage til en stærkere sammenhæng og bedre rekreativ helhed i Sydbyen. Udover pladsen ved tunnelnedgangen i krydset Køgevej/ Ny Østergade er det for nuværende svært at blive overbevist om de rekreative kvaliteter i projektets øvrige byrum.

3 4. Sol- og krydsningsforhold omkring rekreativt byrum øst for Frøforsyningen skal forbedres f.eks. ved at pladsen flyttes til placering syd for Frøforsyningen. Primært lader det til at være byrummet i svinget på Ny Østergade, der skal udformes som et rekreativt byrum til gavn for omgivelserne. Vi ønsker derfor kvaliteterne i dette byrum bedre belyst. Umiddelbart er udfordringerne her for os at se, at byrummet ligger i eftermiddagsskygge af Frøforsyningen, og at oversigtsforholdene i svinget er rigtigt dårlige, og det dermed er vanskeligt og utrygt som fodgænger at krydse Ny Østergade fra nord mod syd. Der er derfor med de eksisterende krydsningsforhold en konflikt i at lægge op til ophold på pladsen i samspil med boligkvarteret omkring Østergade. I stedet bør det undersøges, om byrummet i stedet kan placeres syd for Frøforsyningen, hvor sol- og krydsningsforhold er bedre. En markedsplads her virker også som en noget utroværdig idé, der måske mest har til formål at få p-pladsen til at lyde mere indbydende. 5. Idé om at begrønne omgivelserne skal belyses og kommunikeres, og hvis de ikke findes skal det kompenseres i bebyggelsen. Forslaget lægger op til en del begrønning af omgivende arealer bl.a. omkring sygehuset. Det virker umiddelbart bagvendt at pege på omgivelserne i stedet for at arbejde mere overbevisende med grønne elementer i den nye bebyggelse. Da det forhåbentlig ikke blot er en manipulerende brug af grafik, ønsker vi belyst og kommunikeret, hvad der er realismen i denne fremgangsmåde. Hvis det ikke er en reel mulighed i takt med projektets realisering, skal grafikken rettes, så den ikke forfører, og der skal til gengæld vises en god balance mellem grønt og gråt i selve projektet.

4 6. Der skal sikres tilstrækkelige vækstforhold for beplantning langs vejene, hvis vejtræer skal medregnes som grøn karakter I begge forslag er Ny Østergade og forlængelsen i Køgevej angivet som et markant grønt element. Er det realistisk, at disse træer vil have så gode vækstbetingelser, at vejstrækningen kommer til at fremstå som en grøn og frodig boulevard? Ang. Byrådets vision pkt. 5 Spændende arkitektur af høj kvalitet, der respekterer Roskildes kulturhistoriske byprofil 7. Før videre projektudvikling skal bebyggelsens tårne visualiseres set fra Skjoldungelandet og maksimale bygningshøjder skal vurderes Visualisering af bebyggelsen set fra Boserupvej er yderst oplysende og værdifuld i forhold til at vurdere projektets indvirkning på helhedsoplevelsen af byen. Tak for denne information. Visualiseringen taler sit klare sprog og viser, at det højeste af tårnbygningerne er flere etager for højt! Det er tydeligt at se, at en bygning med denne højde udfordrer Domkirkens solitære position og svækker oplevelsen af samspillet mellem Domkirke, by og landskab. Ved at reducere tårnhøjden til op til 9 etager eller hvad der svarer til tagryggen på kirkeskibet (som vist på nederste bearbejdede version af visualiseringen) er forstyrrelsen betydeligt mindre, og Ny Østergadeprojektet falder i højere grad ind som en del af den omgivende by - dog stadig i en væsentligt forandret version. Vi ønsker de maksimale højder grundigt undersøgt og drøftet med hensyntagen til det eksisterende både dramatiske og poetisk samspil mellem Domkirke, by og landskab.

5

6 Udover at kigget bare er super flot og betager og begejstrer hver gang, så må dette kig også være vigtigt at værne om af hensyn til samspillet med nationalparken, da rigtigt mange brugere af nationalparken og Boserupskov færdes denne vej. Af målsætningerne for nationalparken fremgår det, at et af målene er, at bevare og styrke nationalparkens kulturhistoriske helheder og enkeltelementer. ( Oplevelsen af Domkirken må være et central element her. Som en medborger her i Sydbyen har udtrykt det: Når vi kommer kørende hjem, så falder der en ro over os, når vi kan se fjorden og domkirken. Så er vi hjemme. Domkirken er ligesom et anker, en tyngde eller en magnet, der samler og gør, at denne her by hænger sammen og er en rigtig by. Det gør, at jeg tænker: Okay, det kan da godt være, at det er her, vi bliver. Vi mener, at man skal tænke sig rigtigt godt om, før man forandrer på noget, der fungerer så umiddelbart, stærkt og overbevisende for så mange mennesker og rammer så direkte ned i følelsen af at høre hjemme, finde ro og at kunne orientere sig mellem stort og småt i en flimrende hverdag. Det handler ikke om, at Roskilde som by ikke må forandre sig og udvikle sit arkitektoniske udtryk. Der kan f.eks. uden problemer bygges højt på Musicon, hvor man er på større afstand af Domkirken og ikke ligger lige på toppen af terrænet, men lidt bagved højdepunktet og derved set fra fjorden skjult bag terrænet. Det handler i stedet om, at vi skal værne rigtig godt om det, der byarkitektonisk og kulturhistorisk er så fuldstændigt unikt for Roskilde og dermed gør os særlige i forhold til alle andre; Domkirkens markante og altdominerende placering i bymidten. Intentionerne om markant og spændende arkitektur der skal gøre os attraktive overfor omverdenen - risikerer med et højt tårn at svække byens særlige karaktertræk og dermed stik modsat intentionerne at gøre os mindre spændende og markante og få os til mere at ligne alle andre byer. Et højt byggeri opført med henblik på en investors indtjening enten ved udlejning af hotelværelse eller ved salg af lejligheder med en eksklusiv udsigt er et reklameskilt og kan i betydning/ væsentlighed slet ikke sammenlignes med Domkirken og skal derfor heller ikke opleves i de vigtige kig til Domkirken.

7 8. Tårne skal bearbejdes arkitektonisk i den videre projektudvikling I konkurrenceprogrammet var der stillet krav om, at høje dele af bebyggelsen skal have en arkitektonisk bearbejdning, der sikrer, at bygningen giver noget kvalitativt nyt til bybilledet. Dette krav ser vi endnu ikke besvaret i vinderprojektet, der kun i fotoreferencerne antyder en skulpturel bearbejdning, men i tegningerne viser etager stablede som blotte repetitioner. Vi forventer derfor, at der i næste fase arbejdes målrettet på at gøre de høje bygningsdele mere skulpturelt interessante. 9. Høj kvalitet i materialevalg og formgivning skal være forudsætning for høj bebyggelsesproces Projektet fremstår med meget lækkert materialevalg. Det er vigtigt, at dette kvalitetsniveau fastholdes og dyrkes i den videre projektudvikling og planlægning, da et højt kvalitetsniveau er en forudsætning for at gøre den store mængde bebyggelse indbydende. Reduceres der i kvaliteter, skal der derfor også reduceres i bebyggelsens omfang. 10. Samspillet mellem tårnbygning ved Røde Port og nærliggende lavt byggeri skal belyses nærmere Der er en meget stor kontrast mellem en tårnbygning ved Røde Port og villaerne i kvarteret umiddelbart syd herfor mellem Ny Østergade og Vindingevej. Der bør derfor udarbejdes tegningsmateriale, der tydeligt belyser dette samspil. Tværsnit II virker mærkeligt, da det ser ud som om, at vejen Ny Østergade ligger lavere end bebyggelsen syd for. Dette synes ikke at være virkeligheden i dag. Samtidigt er den eksisterende bebyggelse grafisk tonet så meget ned, at det er svært at aflæse samspillet. 11. Arealer til kulturinstitutioner skal kvalificeres i forhold til beliggenhed og realisme Der er i vinderprojektet indarbejdet kultur i stueetagen af Frøforsyningen og i stationsbygningen. Realismen i denne løsning ønskes belyst. Umiddelbart lod kulturaktiviteter til at være bedre placeret i det fravalgte projektforslag 6 med en beliggenhed i tilknytning til den kombinerede tunnelnedgang og opholdstrappeanlæg ved Ny Østergade/ Køgevej. Vi ønsker derfor også beliggenheden nærmere undersøgt. 12. Mulighed for realisering ved flere forskellige developere ønskes belyst og usikkerheder ved kun én udvikler ønskes besvaret Bebyggelsens omfang er enorm etagemeter er utroligt meget, og det virker som et vanvittigt stort projekt for kun én udvikler. Vi har forskellige bekymringer i forhold til denne model: Hvad er den økonomiske sikkerhed for projektets realisering? Risikerer vi, at projektet går i stå undervejs og efterlades halv færdigt? Hvordan er magtbalancen mellem udvikler og kommune, når hele byggeriet skal afhænge af kun én udvikler? Kan udvikler fastholdes på de gode intentioner, eller bliver udvikler så magtfuld, at kravene til udvikler slækkes undervejs i processen både før og efter lokalplanlægning? Kan den nødvendige variation i bebyggelsen sikres med kun én udvikler, eller går der masse produktion i det? Er der fortilfælde i dansk kontekst, hvor én udvikler har realiseret så stort et projekt? Og med hvilket resultat? Er der på trods af tidligere indgåede aftaler mulighed for, at flere forskellige udviklere kan involveres i realiseringen, og hvordan kan modellen for dette være? Hvad er kommunens vurdering af fordele og ulemper ved at lade én udvikler stå for hele realiseringen?

8 Ang. Byrådets vision pkt. 6 Eksempelprojekt for bæredygtig byudvikling og med til at profilere Roskilde som klimakommune 13. Der skal udarbejdes en tydelig og ambitiøs vision for trafikadfærden til bebyggelsen Der findes ikke en mere stationær beliggenhed i Roskilde end dette areal, så selvfølgelig skal det give sig udslag i en ambitiøs vision og klar strategi for, hvordan bebyggelsen skal betjenes primært af kollektiv trafik og cykel/ gang. Det virker meget skævt og temmelig hult, at bebyggelsen skal være eksempelprojekt på bæredygtig byudvikling, hvis trafikadfærden ikke med denne beliggenhed - er det primære indsatsområde. Det er positivt, at projektet skal frigøre byggearealer i bymidten, så nye kvaliteter kan tilføres til glæde for alle. Det er til gengæld et rigtigt tungt øg for Sydbyens beboere at bære, hvis konsekvensen bliver, at vejene syd for banen både skal aflaste bymidten og bære en markant mertrafik til bebyggelsen på Ny Østergade. Med en massiv trafikstigning på Ny Østergade og indfaldsvejene risikerer disse veje at blive nye barrierer i byen, hvor ved jernbanen måske er overvundet som adskillelse, men nye barrierer er blevet skabt. Det er derfor afgørende for bydelens beboere, at der bliver arbejdet ansvarligt med, hvor meget mertrafik Ny Østergade og de tilstødende veje må belastes med. Samtidigt skal der ses på, hvordan det kan undgås, at der skabes biltrafik til bebyggelsen igennem Østergade, der er en central skolevej med 30 km/t. Det var en mangel i konkurrenceprogrammet, at der ikke indgik en tydelig og ambitiøs vision for trafikadfærden til bebyggelsen med mål for fordelingen mellem bæredygtig transport og privatbilisme. Denne mangel gør sig derfor også gældende i vinderprojektet, der arbejder med de fysiske trafikstrukturer uden konkret at tage fat på det centrale spørgsmål om fordelingen mellem brugen af de forskellige transportmidler. På side 58 sættes der spørgsmålstegn ved nødvendigheden af det i konkurrenceprogrammet ønskede antal parkeringspladser, hvilket yderligere bekræfter os i, at dette spørgsmål ikke er undersøgt færdigt. Vi ønsker derfor, at der forud for kommune- og lokalplanlægning af arealet udarbejdes en tydelig og ambitiøs vision for trafikadfærden til bebyggelsen. Ang. Byrådets vision pkt. 7 Parkering, trafik og infrastrukturer 14. Parkeringskapaciteten skal som minimum afspejle ambitionerne i de anbefalede normer fra 2012 Reducerede parkeringsnormer er det mest effektive virkemiddel til at tilskynde til bæredygtig trafikadfærd, og i trafikanalysen fra september 2012 anbefalede kommunens rådgivere reducerede parkeringsnormer til beregning af den nødvendige kapacitet. Hertil skulle tilføjes pendlerparkering på 270 p og kundeparkering som erstatning for en del af bymidten på 500 p, men samtidigt blev det anbefalet, at muligheden for dobbeltudnyttelse blev udnyttet til at reducere yderligere i det samlede parkeringsudbud. Det fremgår af vinderforslaget, at den samlede parkeringskapacitet i projektet ikke kendes, men vurderes at være på p. Ved en beregning kan vi se, at en parkeringskapacitet på 1800 p svarer til de reducerede parkeringsnormer samt en yderligere reduktion pga. dobbeltudnyttelse, imens en kapacitet på 2000 p ligger højere end de anbefalede normer. Det vil være både uambitiøst og uansvarligt i forhold til det omgivende bymiljø og klimaet at etablere mere parkering, end hvad normerne tilskriver, og det er i modstrid med visionen om at skabe en bæredygtig

9 byudvikling. Hvis en andel af boligerne samtidigt opføres uden tilhørende p-plads, men kun med adgang til delebiler, kan der yderligere reduceres i antallet af p-pladser, hvilket bør tages med i betragtning. norm Vinderforslag Detail 0,02 p/m m2 456 p Hotel 0, Kontorerhverv 0, Bolig 0, samlet Pendler 270 Udflytning 500 Total 770 p-kapacitet i projekt ifht. norm 234% 260% reduktion pga. dobbeltudnyttelse 7% 15. Afvikling af p-pladser i bymidten skal være forudsætning for etablering af pladser ved Ny Østergade Vi har brug for garantier for, at nye p-pladser ved Ny Østergade reelt kommer til at erstatte eksisterende p- pladser i bymidten, så der ikke bare bliver tale om flere pladser. Derfor skal der senest ved fremlæggelse af forslag til lokalplan foreligge en politisk godkendt køreplan for, hvordan eksisterende 500 p-pladser i bymidten skal afvikles som forudsætning for, at de kan erstattes på Ny Østergade-arealet. 16. Den fremtidige trafikmængde og afvikling på Ny Østergade og tilstødende veje skal formidles tydeligere Det er en kæmpe hæmsko, når man som borger vil forholde sig til projektforslaget, at den afledte trafik er så ringe formidlet. Forud for kommune- og lokalplanlægning ønsker vi derfor den fremtidige trafikmængde belyst og sat i forhold til andre trafikerede veje, så vi har mulighed for at forstå, hvad er det for et trafikrum, vi skal se for os. 17. Der skal sikres gode forhold for cyklende langs og på tværs af Ny Østergade Ny Østergade i sammenhæng med Østergade er en meget vigtig cykelforbindelse ikke mindst for børn og voksne i boligkvartererne sydøst og sydvest for Ny Østergade-arealet. Det er ad denne vej, at børn cykler til og fra Hedegårdenes skole og til og fra fritidsaktiviteter rundt om i byen. Det fremgår af projektforslaget, at der vil blive indarbejdet et fodgængerfelt i svinget ved Østergade, og vi er interesserede i at vide, hvordan dette fodgængerfelt vil komme til at fungere. Desuden ønsker vi at kende de fremtidige forhold for cyklister på Ny Østergade langs projektområdet. Det er afgørende, at der skabes: En god bredde på cykelstierne, når trafikken på Ny Østergade øges væsentligt. Gode krydsningsforhold for cyklende generelt og specifikt i svinget ved Østergade. Sikre forhold uden gener for de cyklende i kryds mellem cykelsti og ned-/ opkørsler fra p-kældre.

10 Ang. Byrådets vision pkt. 8 Området skal udvikles i dialog med borgerne 18. Der bør nedsættes en borgergruppe, der inviteres ind i dialogen om projektudviklingen Høringsmaterialet både i denne og i tidligere høringsfaser har været meget omfattende at forholde sig til som borger, hvilket er en svaghed i forhold til den demokratiske inddragelse. Rigtig mange borgere magter simpelthen ikke at forholde sig til det. Derfor bør det seriøst overvejes at nedsætte en gruppe af borgere og interessenter, som inddrages i dialogen om projektudvikling og dermed hjælpes på vej til at overskue, forstå og forholde sig til kompleksiteten i projektudviklingen. Med venlig hilsen Navn Adresse Mail Gunilla Rasmussen Østergade 25, 4000 gunillastine@hotmail.com Anni Rasmussen Vibevej 25, 4000 arwr@icloud.com Svea Lorenzen Byvolden 7, 4000 svea@soelos.de Christian Mens Østergade 35, 4000 christian@mens.dk Lotte Bachmann Østergade 35, 4000 lotte.bachmann@mens.dk Thomas Krohn Dommervænget 20B, st.th., 4000 thomaskrohn@hotmail.com Mette Kristensen Jernaldermarken 67, 4000 mek@comxnet.dk Kasper Steffensen Østergade 54, 4000 k.b.steffensen@gmail.com Sofie Bjørn Østergade 54, 4000 sofie.bjorn@gmail.com Lotte Stubkjær Djursner Ruggårdsvej 12, 4000 lottedjursner@gmail.com Poul Stubkjær Djursner Ruggårdsvej 12, 4000 Ps @gmail.com Lone Vithus Ruggårdsvej 6, 4000 lone@fjeldhagen.dk

Roskilde Byråd besluttede den 31. august 2011 en vision for udvikling af Ny Østergade-arealet (Røde Portområdet).

Roskilde Byråd besluttede den 31. august 2011 en vision for udvikling af Ny Østergade-arealet (Røde Portområdet). Bilag 8 Økonomiudvalgets møde den 20. september 2012 Plan og Udvikling Sagsnr. 73182 Brevid. 1338739 Ref. MOKP Dir. tlf. 46 31 35 46 dorteo@roskilde.dk NOTAT: Bilag 1 Forslag til rammer og krav for udviklingen

Læs mere

Tidsplan CENTRALE SPØRGSMÅL DET MENER BYRÅDET BYGGE BÆREDYGTIGT

Tidsplan CENTRALE SPØRGSMÅL DET MENER BYRÅDET BYGGE BÆREDYGTIGT Tidsplan DET MENER BYRÅDET Udbygningen af området skal ske i etaper og afstemmes med en udvikling af bymidten i øvrigt CENTRALE SPØRGSMÅL Hvordan kan området fungere som bydel, selv om det udbygges i etaper?

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Kira Maria Svankjær, chefkonsulent Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Jyllinge nyt halområde og boligudbygning Strategi bliver til virkelighed - i byudviklingen! Fortætning og byomdannelse

Læs mere

Bind Roskilde sammen. Notat om Ny Østergade-arealet

Bind Roskilde sammen. Notat om Ny Østergade-arealet Bind Roskilde sammen Notat om Ny Østergade-arealet Vi skal binde Roskilde sammen. Vi skal bygge by bygge levende bygge bæredygtigt. Roskilde Kommune afholder en plankonkurrence om Ny Østergadearealet i

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

Det er forvaltningens vurdering, at projektet bør tilpasses den omkringliggende bebyggelse og områdets struktur, inden der udarbejdes lokalplan.

Det er forvaltningens vurdering, at projektet bør tilpasses den omkringliggende bebyggelse og områdets struktur, inden der udarbejdes lokalplan. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 12. oktober 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 178. Stillingtagen til planlægning for et boligområde ved Bojesvej i Vorup Sagsnr: 01.00.00-P20-2-10

Læs mere

Baggrundsnotat vedrørende byudviklingsinitiativer for havneområdet i Holbæk

Baggrundsnotat vedrørende byudviklingsinitiativer for havneområdet i Holbæk Baggrundsnotat vedrørende byudviklingsinitiativer for havneområdet i Holbæk Byrådet blev på temamøde i juni måned 2014 præsenteret for en gennemgang af alle gældende planer og vedtagne visioner for havneområdet.

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE NY ØSTERGADE-AREALET ANALYSE AF MULIGHEDERNE FOR AT ETABLERE STIBRO ELLER TUNNEL SEPTEMBER 2012

ROSKILDE KOMMUNE NY ØSTERGADE-AREALET ANALYSE AF MULIGHEDERNE FOR AT ETABLERE STIBRO ELLER TUNNEL SEPTEMBER 2012 ROSKILDE KOMMUNE NY ØSTERGADE-AREALET ANALYSE AF MULIGHEDERNE FOR AT ETABLERE STIBRO ELLER TUNNEL SEPTEMBER 2012 Hestetorvet Roskilde St. Ny gangbro Hersegade Forlængelse af perrontunnel Jernbanegade Ny

Læs mere

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION UDKAST HELE BYENS NYE KVARTER FREDERIKSBERG HOSPITAL VISION JANUAR 2019 JUNI 2018 BORGERDIALOG Visionsprocessen - i tre spor IDÉWORKSHOP 1, 2, 3, 4 & 5 + KULTURNAT + DIGITALE INPUT AKTØRDIALOG AKTØRMØDER

Læs mere

Miljøvurdering/ Målstyring i Roskilde. Miljøvurderingsdagen 31. oktober 2012 Esben Haarder Paludan

Miljøvurdering/ Målstyring i Roskilde. Miljøvurderingsdagen 31. oktober 2012 Esben Haarder Paludan Miljøvurdering/ Målstyring i Roskilde Miljøvurderingsdagen 31. oktober 2012 Esben Haarder Paludan Det vil jeg fortælle.. Byudviklingsstrategi i Roskilde Proces Værktøj Roskilde har en klar vision! Roskilde

Læs mere

Høringsnotat, opsamling på indledende høring for Ny Østergade-arealet

Høringsnotat, opsamling på indledende høring for Ny Østergade-arealet Plan og Udvikling Sagsnr. 287558 Brevid. 2460843 Ref. LOPL Dir. tlf. 46 31 35 83 lonep@roskilde.dk Høringsnotat, opsamling på indledende høring for Ny Østergade-arealet 4. januar 2017 I dette notat sammenfattes

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byfortætning og byomdannelse Mål Silkeborg Kommune vil: Skabe mulighed for yderligere byggeri i bymidten gennem fortætning og byomdannelse.

Læs mere

Cordoza. Resumé for indkomne idéer og forslag i idéfasen for Kommuneplantillæg nr. 7

Cordoza. Resumé for indkomne idéer og forslag i idéfasen for Kommuneplantillæg nr. 7 Cordoza Resumé for indkomne idéer og forslag i idéfasen for Kommuneplantillæg nr. 7 Indhold Indledning 3 Tillæg til kommuneplanen 3 Idéfasen 3 Indkomne idéer og forslag 4 Resume af indkomne idéer og forslag

Læs mere

Projekt fra Kristiansdal

Projekt fra Kristiansdal Projekt fra Kristiansdal Samlet vurdering Projektet er et væsentligt positivt bidrag til byen og stedet. Projektet beskrives som en områdefornyelse af ejendommene Bredgade 62-66 samt Sanggårds Plads, hvilket

Læs mere

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Høiriisgård bakker - en ny grøn bydel Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Parcelhuskvarter Motorvej Jernbane Byggegrund Århus Midtby Indfaldsvej Rekreativt naturområde Situation Byggegrunden er karakteriseret

Læs mere

Før der kan opføres byggeri i Det Høje C, skal der udarbejdes en byggeretsgivende lokalplan for arealet.

Før der kan opføres byggeri i Det Høje C, skal der udarbejdes en byggeretsgivende lokalplan for arealet. 11- punktprogram for Det Høje C 1. Lokalplanens baggrund Som led i udviklingen af Musicon, og fordi der nu igen er gang i især boligbyggeriet, er det blevet aktuelt for kommunen at udbyde arealer i Det

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2.

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.057 og Lokalplan 4-4-117 Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. forelæggelse) 2017-041843 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 Retningslinjekort for fortætning 3 Retningslinjer for fortætning 1.2.1 Fortætningsområderne afgrænses

Læs mere

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER!

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! VISION På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger

Læs mere

Udkast til standard rammebestemmelser

Udkast til standard rammebestemmelser Udkast til standard rammebestemmelser Ved udarbejdelse af rammebestemmelser for de enkelte rammeområder tages der fremover udgangspunkt i nedenstående standard rammebestemmelser. MEN standard bestemmelserne

Læs mere

Notat vedrørende projektprogram for udvidelse af p-kapaciteten på Gasværksgrunden

Notat vedrørende projektprogram for udvidelse af p-kapaciteten på Gasværksgrunden Notat vedrørende projektprogram for udvidelse af p-kapaciteten på Gasværksgrunden Baggrund for projektprogrammet Med de frigjorte bebyggelsesmuligheder på Blegstræde Hage, vil der opstå behov for en udvidelse

Læs mere

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

TREKRONER STATIONSBYGNING

TREKRONER STATIONSBYGNING BOLIGER OG BUTIKKER VED TREKRONER STATION 28. FEBRUAR 2018 TREKRONER STATIONSBYGNING Boliger og butikker ved Trekroner station // TREKRONER STATIONSBYGNING STEMNINGSBILLEDER FRA STEDET Boliger og butikker

Læs mere

Hvis du har nogle bemærkninger til den ændrede planlægning, skal du skrive til Silkeborg Kommune i perioden 3. november 2016 til 1. december 2016.

Hvis du har nogle bemærkninger til den ændrede planlægning, skal du skrive til Silkeborg Kommune i perioden 3. november 2016 til 1. december 2016. Side 1 af 3 07-11-2016 Indkaldelse af ideer og forslag til den kommende planlægning for Søtorvet, Silkeborg Silkeborg Kommune har modtaget et projekt for omdannelse af Søtorvet i Silkeborg og skal nu i

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Bjarne Holm Markussen, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG Søkvarteret Forord Inspirationskataloget har til formål at vise en pallet af de elementer, der skal indtænkes i den kommende planlægning for Søkvarteret i Vinge. Søkvarteret

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat og endelig godkendelse af Ny Højhuspolitik

Godkendelse af opsamling på fordebat og endelig godkendelse af Ny Højhuspolitik Punkt 8. Godkendelse af opsamling på fordebat og endelig godkendelse af Ny Højhuspolitik 1851-8484 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til Ny Højhuspolitik. Per Clausen var

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse) Punkt 8. Godkendelse af kommuneplantillæg 3.026 og Lokalplan 3-6-110 Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse) 2016-051135 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

Byfortætning og bæredygtig mobilitet Mobilitetsplanlægning i Roskilde Bymidte Jakob Høj, Tetraplan A/S, jah@tetraplan.dk

Byfortætning og bæredygtig mobilitet Mobilitetsplanlægning i Roskilde Bymidte Jakob Høj, Tetraplan A/S, jah@tetraplan.dk Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603 9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Forslag til tillæg 28 og lokalplan , Bolig og erhverv, Blumersgade 3-5, Horsens.

Forslag til tillæg 28 og lokalplan , Bolig og erhverv, Blumersgade 3-5, Horsens. Plan og By Sagsbehandler: Sanne Wenzel Jespersen Sagsnr. 01.02.05-P16-16-15 Dato:23.5.2016 Notat om høringssvar Forslag til tillæg 28 og lokalplan 2015-24, Bolig og erhverv, Blumersgade 3-5, Horsens. Ved

Læs mere

Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning

Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning Borgerrepræsentationen vedtog i møde den 11. april 2013 pkt. 29, at TMF og

Læs mere

Kommuneplan Rammer for lokalplanlægningen - Ændringsskema

Kommuneplan Rammer for lokalplanlægningen - Ændringsskema Kommuneplan 2017 - Rammer for lokalplanlægningen - Ændringsskema Generelle rammer: Kommuneplan 2013 Kommuneplan 2017 1. Boliger Boliger generelt Boliger - Boliger generelt (side 6) Boligstørrelsen for

Læs mere

Ringstedgade - Køgevej. Rammeområde 1.CR.15. Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2017 forslag

Ringstedgade - Køgevej. Rammeområde 1.CR.15. Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2017 forslag Ringstedgade - Køgevej. Rammeområde 1.CR.15 Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2017 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding

1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding 1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding Kom med idéer og forslag til miljørapport og planforslag fra den 22. marts 2017 til den 19. april 2017 Kolding Kommune

Læs mere

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 20. februar 2018 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale

Læs mere

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse Dato 31-05-2018 Dok.nr. 40580-18 Sagsnr. 16/9854 Ref. SSTA Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan 04.01.L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse I

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 40 til Rammeområder 11.C1 og 11.C13 Centerområde Vestlige del af Bethaniagade og Bredgade i Herning og Centerområde ved Bredgade og Møllegade i Herning Fremlægges fra xx. måned 20xx

Læs mere

HØJE TAASTRUP C. VISION

HØJE TAASTRUP C. VISION HØJE TAAASTRUP C 1 HØJE TAASTRUP C. VISION EN SAMMENHÆNGENDE, MANGFOLDIG OG AKTIV OG TRYG BY Høje Taastrup ændrer sig, vokser, forfalder, blomstrer op på ny, omfortolkes og udvikler sig. Det tager helhedsplanen

Læs mere

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet

Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet Bilag 7 Egenartsanalyse for campingarealet EGENARTSANALYSE ALTERNATIV TIL ØFK FORUNDERSØGELSE FORUNDERSØGELSE HISTORIE Amagers landskab har gennem de sidste hundrede år skiftet karakter fra et åbent landbrugsområde

Læs mere

Byudvikling i Roskilde - samarbejde med byherre mv. Bygherreforeningen den 8. oktober 2012 Esben Haarder Paludan

Byudvikling i Roskilde - samarbejde med byherre mv. Bygherreforeningen den 8. oktober 2012 Esben Haarder Paludan Byudvikling i Roskilde - samarbejde med byherre mv. Bygherreforeningen den 8. oktober 2012 Esben Haarder Paludan Strategisk byudvikling i Roskilde? Finde sine potentialer potentialer og er begyndt at folde

Læs mere

Opsamling fra borgermøde Midtvejsdialog 30. januar 2019

Opsamling fra borgermøde Midtvejsdialog 30. januar 2019 Opsamling fra borgermøde Midtvejsdialog 30. januar 2019 - i forbindelse med udviklingsplanen for Rungsted Kyst stationsområde Hørsholm Kommune 1 Introduktion Der blev afholdt borgermøde i Trommen onsdag

Læs mere

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord Kære Byråd Østre Hedevej 2 4000 Roskilde Telefon +45 4656 0900 Telefax +45 4656 0979 Hedehusene d. 28. marts 2019 Seniorboliger Vindinge Nord Vi ønsker med dette notat at gøre opmærksom på en enestående

Læs mere

Hvidbog. 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge. november 2015 BILAG 3

Hvidbog. 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge. november 2015 BILAG 3 BILAG 3 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Hvidbog 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge november 2015 Center for Miljøbeskyttelse Njalsgade

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

Tillæg 4. Til Silkeborg Kommuneplan

Tillæg 4. Til Silkeborg Kommuneplan Tillæg 4 Til Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd 22. september 2014 Tillæg 4 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd har 22. september 2014 vedtaget tillæg 4 til Silkeborg Kommuneplan

Læs mere

Debatoplæg om KRAFT. Oplevelsescenter ved Ringkøbing

Debatoplæg om KRAFT. Oplevelsescenter ved Ringkøbing Debatoplæg om KRAFT Oplevelsescenter ved Ringkøbing Debatoplæg om Miljørapport, Lokalplan nr. 403 og Tillæg nr. 66 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra den 20. april

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byen og landskabet Mål Silkeborg Kommune vil: Synliggøre Silkeborgs unikke placering i landskabet og bymidtens nærhed til Silkeborg

Læs mere

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON - strategi og spilleregler Dette er en strategi for udvikling af Musicon on. Strategien kan ses som et spil med spillere, spilleregler og en spilleplade. Spillerne er aktørerne

Læs mere

Forslag til Højhusstrategi for København

Forslag til Højhusstrategi for København Bilag 4 Forslag til Højhusstrategi for København Forord København er en attraktiv europæisk storby, der indtager en central rolle i udviklingen af en stærk Øresundsregion. Mange ønsker at arbejde og bo

Læs mere

Bemærkninger til Lokalplan 1043.

Bemærkninger til Lokalplan 1043. Bemærkninger til Lokalplan 1043. Med de planlagte by forandring i lokalplan 1043 og 1045, vil området omkring Blomstervej, blive kraftigt forandret, og trafikken på Blomstervej vil blive yderligere belastet.

Læs mere

Den trafikale vurdering omfatter:

Den trafikale vurdering omfatter: UDKAST Rema 1000 Butik på Bagsværd Hovedgade Trafikal vurdering NOTAT 8. februar 2007 JVL/psa 1 Indledning Rema 1000 overvejer at etablere en butik og syv boliger på Bagsværd Hovedgade ved krydset med

Læs mere

Måløv Aksen. Byens Netværk Tekst og foto: Mikkel Egeberg Rasmussen

Måløv Aksen. Byens Netværk Tekst og foto: Mikkel Egeberg Rasmussen Måløv Aksen Byens Netværk 17.09.12 Tekst og foto: Mikkel Egeberg Rasmussen Måløv Aksen og dens tilstødende byrum er et visionært projekt og et eksempel på, hvordan man kan løse en problemstilling, som

Læs mere

HERNING+ Sygehusgrunden i Herning

HERNING+ Sygehusgrunden i Herning HERNING+ Sygehusgrunden i Herning NYE MULIGHEDER MIDT I HERNING 55 1 ET PLUS I BYEN 2 nye gadeforløb føres gennem området og danner et stort plus. Der hvor hvor forbindelsesveje krydser, opstår det nye

Læs mere

Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer

Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer Teknisk Forvaltning, den 07.12.2015 Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer 1 07.11.2015 Janni Grønbæk

Læs mere

Udkast pr. 14. feb. 2012. Bygherrevejledning. Værktøj til en bæredygtig byudvikling. Miljø/sundhed. Social/kultur. Erhverv/økonomi

Udkast pr. 14. feb. 2012. Bygherrevejledning. Værktøj til en bæredygtig byudvikling. Miljø/sundhed. Social/kultur. Erhverv/økonomi Udkast pr. 1. feb. 20 Bygherrevejledning Værktøj til en bæredygtig byudvikling Social/kultur 3 5 Miljø/sundhed 2 1 Erhverv/økonomi 2 Udkast Udkast Introduktion til vejledningen Invitation til samarbejde

Læs mere

Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009

Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009 Vejle Kommune Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009 Mål og rammer for lokalplanlægningen Januar 2009 Screening af ændrede rammer af Kommuneplan 2009 for Vejle Kommune Generelle rammer Emne Udvidelse

Læs mere

Introduktion til byen Vinge. Levende by. Nærværende natur. 1

Introduktion til byen Vinge. Levende by. Nærværende natur. 1 Introduktion til byen Vinge Levende by. Nærværende natur. 1 2 Vinge Levende by. Nærværende natur. 3 4 Vinge Introduktion til byen Vinge Udgivelsen er baseret på helhedsplanen for Vinge udviklet af et tværfagligt

Læs mere

Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag

Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 20. november 2015 Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag

Læs mere

Hvordan kan det være at der er lavet specielle regler for disse matrikler, når alle andre skal overholde den normale byggestandard i området?

Hvordan kan det være at der er lavet specielle regler for disse matrikler, når alle andre skal overholde den normale byggestandard i området? Kommuneplan/Rammebestemmelser undtagelse: Det kan simpelthen ikke passe at man i et område som ellers kun er parcelhuse, tillader 4 etagers byggerier på 2-3 matrikler. Det er en åbenlys forskelsbehandling

Læs mere

FREMGANG I FÆLLESSKAB

FREMGANG I FÆLLESSKAB FREMGANG I FÆLLESSKAB Fremgang og fællesskab i en bæredygtig by med plads til både boliger og erhverv - Planstrategi 2019 - Herlev Kommune inviterer dig til at komme med ideer og forslag til den fysiske

Læs mere

KONTOR + ERHVERV - HOLMBLADSGADE /FORSLAG B (151%) SAGSNUMMER 07.2825 - DATO 11.02.2010

KONTOR + ERHVERV - HOLMBLADSGADE /FORSLAG B (151%) SAGSNUMMER 07.2825 - DATO 11.02.2010 KONTOR + ERHVERV - HOLMBLADSGADE /FORSLAG B (151%) SAGSNUMMER 07.2825 - DATO 11.02.2010 KONTEKST BAGGRUND I 2007 erhvervede BOKA GROUP A/S grunden Holmbladsgade 113, beliggende på Amager. Projektgrunden

Læs mere

HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD VÆKST OG BÆREDYGTIGHED

HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD VÆKST OG BÆREDYGTIGHED HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD Baggrund og formål Som følge af realiseringen af planerne for Holbæk Sportsby frigøres arealerne ved det nuværende idrætsanlæg ved Holbæk Have til andre formål. Det første

Læs mere

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 Når vi taler med borgerne i Amager Vest, fylder en grøn og bæredygtig by meget. Især grønne områder tæt

Læs mere

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN I ØRESTAD NORD

HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN I ØRESTAD NORD Teknik- og Miljøforvaltningen, Center for Bydesign Islands Brygge 35 2300 København S Njalsgade 106, 2. sal, lok. 17.3.242 2300 København S www.avlu.dk HØRINGSSVAR PÅ FORSLAG OM ÆNDRET ANVENDELSE FOR IDRÆTSGRUNDEN

Læs mere

Arkitekturstrategi Hillerød Kommune Arkitektonisk tilpasning til omgivelser. Arkitektonisk markering med spektakulært byggeri

Arkitekturstrategi Hillerød Kommune Arkitektonisk tilpasning til omgivelser. Arkitektonisk markering med spektakulært byggeri Arkitektonisk tilpasning til omgivelser RIKSBRO - HILLERØD Arkitekturstrategi Hillerød Kommune 2017 Arkitektonisk markering med spektakulært byggeri Arkitektonisk bevaring i kulturmiljøer Den grønne kile

Læs mere

Idékonkurrence om Carlsberg-byen vores by - et bidrag fra naboområdet Humleby

Idékonkurrence om Carlsberg-byen vores by - et bidrag fra naboområdet Humleby Idékonkurrence om Carlsberg-byen vores by - et bidrag fra naboområdet Humleby Humleby Vi er 750 mennesker, der bor i 235 byggeforeningshuse, opført i perioden 1886-91 som arbejderboliger for B&W. Husene

Læs mere

Frederiks Plads. Projektstatus og gennemgang for Teknisk Udvalg

Frederiks Plads. Projektstatus og gennemgang for Teknisk Udvalg Frederiks Plads Projektstatus og gennemgang for Teknisk Udvalg 20130902 DAGSORDEN OMRAADETS POTENTIALE PROJEKT VISION BEVARINGS OVERVEJELSER KULTURHISTORISKE RELATIONER AARHUS C IDAG Området har med sin

Læs mere

Plan og Udvikling Sagsnr Brevid Ref. PKA Dir. tlf december 2015

Plan og Udvikling Sagsnr Brevid Ref. PKA Dir. tlf december 2015 ØKONOMIUDVALGET Plan og Udvikling Sagsnr. 246187 Brevid. 2229089 Ref. PKA Dir. tlf. 4631 3548 peterka@roskilde.dk NOTAT: Almene boligprojekter i Roskilde 3. december 2015 Indledning: Der er behov for flere

Læs mere

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Debat om Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale område

Læs mere

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Holbæk Kommune By og Landskab, Plan Rikke Welan Kamper J.nr. 14/59791 2. december 2014 Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase

Læs mere

Samlet uddrag af trafikanalyser.

Samlet uddrag af trafikanalyser. Samlet uddrag af trafikanalyser. Den 17. maj 2017 tiltrådte Økonomiudvalget indstillingen om, at der for Galten-Skovby og Ry skulle udarbejdes trafikanalyser på projektniveau og for Hørning en trafikstrukturanalyse

Læs mere

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 47 KOLLEGIEBOLIGER TOLDBODGADE

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 47 KOLLEGIEBOLIGER TOLDBODGADE HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 1-857 OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 47 KOLLEGIEBOLIGER TOLDBODGADE Introduktion For at skabe overblik over høringssvarene til det offentligt fremlagte forslag

Læs mere

Høringssvar Vedr. Forslag til tillæg nr. 2 til lokalplan nr. 367 Sadolin & Holmblad. Ad A): Rækkehusene bør tages ud af Tillæg til lokalplan

Høringssvar Vedr. Forslag til tillæg nr. 2 til lokalplan nr. 367 Sadolin & Holmblad. Ad A): Rækkehusene bør tages ud af Tillæg til lokalplan Høringssvar Vedr. Forslag til tillæg nr. 2 til lokalplan nr. 367 Sadolin & Holmblad Overordnet set, er vi positivt stemte for de nye tanker omkring mere byliv, caféliv etc., der argumenteres for i den

Læs mere

side 1 af 8 STØVRING BYTORV

side 1 af 8 STØVRING BYTORV 042015 side 1 af 8 STØVRING BYTORV Pladsen idé vision Velkommen til Støvring Bytorv. Visionen med nærværende projektforslag har været at skabe et nyt bytorv med en klar rumlig og funktionel identitet,

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 23 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande

Kommuneplantillæg nr. 23 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 4. Aalborg Midtby, Kjellerupsgade 12 og 14 "Symfonien", Boliger og erhverv. Kommuneplantillæg 1.022, Lokalplan 1-1-115 og Redegørelse for bæredygtighed (2. forelæggelse). 2012-43473. By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

rammeområde under ét Detailhandel: dagligvarer, tekstil og beklædning og øvrige udvalgsvarer.

rammeområde under ét Detailhandel: dagligvarer, tekstil og beklædning og øvrige udvalgsvarer. 6.1.01 Eremitageparken Plannummer 6.1.01 Plannavn Anvendelse generelt Anvendelse specifik Fremtidig zonestatus Zonestatus Plandistrikt Eremitageparken Centerområde Mindre butiksområder Hjortekær bydel

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 5 til Rammeområde Herning 11.C1, 11.C23 og 11.C31 Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 27. FEBRUAR 2013 AUNING BYMIDTE

WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 27. FEBRUAR 2013 AUNING BYMIDTE WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 1 PROGRAM Velkommen v. Helen Rosager Fagligt oplæg hovedtræk i udviklingsplanen og nedslagspunkter v. COWI Workshop: Diskussion i grupper indenfor 2

Læs mere

Den 19. november 2010. Aftale om dispositionsplan

Den 19. november 2010. Aftale om dispositionsplan Den 19. november 2010 Aftale om dispositionsplan Formålet med nærværende aftale er at bekræfte enigheden mellem Brabrand Boligforening og Århus Kommune om den endelige dispositionsplan for Gellerup og

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 1.024 for Institutionsbælte ved Annebergvej, Saxogade og Sankt Jørgens Gade

K O M M U N E P L A N. Tillæg 1.024 for Institutionsbælte ved Annebergvej, Saxogade og Sankt Jørgens Gade K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 1.024 for Institutionsbælte ved Annebergvej, Saxogade og Sankt Jørgens Gade Aalborg

Læs mere

argumenter der skal få Aalborg Letbane på Finansloven igen Version 1. oktober 2015

argumenter der skal få Aalborg Letbane på Finansloven igen Version 1. oktober 2015 5 argumenter der skal få Aalborg Letbane på Finansloven igen Version 1. oktober 2015 1. Regeringen bryder en klar aftale om Aalborg Letbane noget lignende er aldrig før set i Danmark 2. Aalborg Letbane

Læs mere

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 Når vi taler med borgerne i Amager Vest, fylder en grøn og bæredygtig by meget. Især grønne områder tæt

Læs mere

ØSTERLUNDEN EN GRØN BYDEL I ODENSE

ØSTERLUNDEN EN GRØN BYDEL I ODENSE ØSTERLUNDEN EN GRØN BYDEL I ODENSE 1 / PROJEKTBAGGRUND HISTORISK BAGGRUND Helt frem til det 20. århundrede fungerede området som landbrugsjord beliggende lige udenfor Købstaden Odense. Omkring 1920 blev

Læs mere

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 47 til Rammeområde 11.C28 Centerformål ved Lykkesvej i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne. Byrådet

Læs mere

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Ajax Alle Friheden Station Gammel Køge Landevej Invitation til at komme med idéer og forslag til et ændret indhold for en del af rammeområde 3C7 Hvidovrevej

Læs mere

Den gamle Højskole - 3 volumenstudier for ny bebyggelse

Den gamle Højskole - 3 volumenstudier for ny bebyggelse 43.000 29.000 42.000 28.000 ca. 40.000 ca. 25.500 25.340 16.000 22.500 13.000 18.343 12.000 10.500 0.000 Forslag 1a Den gamle Højskole - 3 volumenstudier for ny bebyggelse Bebyggelse på højskole-området

Læs mere

SCT. KNUDS PARK NYE LEJLIGHEDER SYD FOR ARDAGH

SCT. KNUDS PARK NYE LEJLIGHEDER SYD FOR ARDAGH SCT. KNUDS PARK NYE LEJLIGHEDER SYD FOR ARDAGH 23.05.2019 OVERSIGTSKORT SCT. KNUDS PARK NYE LEJLIGHEDER 4-6 ETAGER PROJEKTET Baggrund: CALUM A/S ønsker mulighed for at opføre boliger, kontor og liberalt

Læs mere

Øvrige input vedr. udviklingen af Rungsted Kyst stationsområde. Sendt til administrationen i juni 2018

Øvrige input vedr. udviklingen af Rungsted Kyst stationsområde. Sendt til administrationen i juni 2018 Øvrige input vedr. udviklingen af Rungsted Kyst stationsområde Sendt til administrationen i juni 2018 1 # 1 Afsender: Anne-Grethe Brings, Ulvemosen 18, st., 2960 Rungsted Modtaget d. 9. juni 2018 pr. mail

Læs mere

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj www.furesoe.dk/hoering OBS: Ny høringsfrist den 11. marts 2016 Ny planlægning for den sydlige og sydøstlige del af Laanshøj Furesø Kommune igangsætter en

Læs mere

Notat. Notat om bebyggelse i den grønne kile vest for Nye. Til Byrådet. Planlægning og Byggeri. Den 25. marts Indledning

Notat. Notat om bebyggelse i den grønne kile vest for Nye. Til Byrådet. Planlægning og Byggeri. Den 25. marts Indledning Notat Til Byrådet Den 25. marts 2011 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Notat om bebyggelse i den grønne kile vest for Nye Indledning I forbindelse med byrådsdebatten den 16. marts 2011

Læs mere

NY BYDEL I VORDINGBORG

NY BYDEL I VORDINGBORG NY BYDEL I VORDINGBORG OMDANNELSE AF STATIONSOMRÅDET/ UDGANGSPUNKT FOR HELHEDSPLAN OPLÆG TIL BORGERMØDE/ AARHUS ARKITEKTERNE/ 27.09.2016 Stationsområdet i Vordingborg er det første der møder den togrejsende,

Læs mere

Godkendelse af Opsamling på fordebat. Nyt lokalcenter for Hadsundvej ved Doravej og Golfparken

Godkendelse af Opsamling på fordebat. Nyt lokalcenter for Hadsundvej ved Doravej og Golfparken Punkt 16. Godkendelse af Opsamling på fordebat. Nyt lokalcenter for Hadsundvej ved Doravej og Golfparken 2015-013212 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender opsamlingen

Læs mere

Borgermøde Helhedsplan Skørping

Borgermøde Helhedsplan Skørping Borgermøde Helhedsplan Skørping Velkommen Program 18:00 Velkomst og mad 18:05 Oplæg om baggrunden for helhedsplanen 18:20 Hvad har man gjort andre steder? 18:40 Oplæg til gruppearbejde 18:45 Gruppearbejde

Læs mere

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 47 til Rammeområde 11.C28 Centerformål ved Lykkesvej i Herning Fremlægges fra den 19. april 2018 til den 17. maj 2018 Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Allerød Kommune NOTAT. plan og byg. Allerød Rådhus Bjarkesvej Allerød Tlf:

Allerød Kommune NOTAT. plan og byg. Allerød Rådhus Bjarkesvej Allerød Tlf: NOTAT Allerød Kommune plan og byg Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Åbningstider Mandag-Tirsdag 10-14 Onsdag lukket Torsdag 10-18 Fredag lukket

Læs mere