Ministerielle skrivelser m.m.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ministerielle skrivelser m.m."

Transkript

1 Den danske Landinspektørforening Landinspektørens Meddelelsesblad - De blå sider maj 2001 Ministerielle skrivelser m.m. Om ombygning af restaurant på fredskovspligtigt areal med indretning til boliger krævede tilladelse efter skovloven. Ansøgning om tilladelse blev afslået har Naturklagenævnet truffet følgende afgørelse ref.»naturklagenævnet Orientere«nr. 216, oktober 2000 Randbøl Statsskovdistrikt havde efter skovlovens 12, jf. 10, meddelt afslag på ansøgning om tilladelse til ombygning og indretning af en restaurationsbygning på et fredskovspligtigt areal til boliger. Kommunen påklagede som ejer af ejendommen afgørelsen til Naturklagenævnet. Skovens størrelse var 55 ha, hvoraf der var fredskovspligt på 42,3 ha. Den lå i direkte forbindelse med 2 andre skove i udkanten af Fredericia By. Tilplantningen af skoven var blevet påbegyndt i midten af 1800-tallet. Restauranten var blevet opført som en pavillon i 1886 uden tilladelse efter den dagældende skovforordning af 1805, men var af skovlovsmyndigheden blevet anset som lovlig, idet restaurationsformål havde tilgodeset hensynet til friluftslivet og almene formål - som et offentligt udflugtsmål. Efter forskellige ombygninger, til hvilke kommunen ikke have ansøgt om tilladelse, havde bygningen på tidspunktet for ansøgningen to etager og udnyttet tagetage. I 1983 ansøgte kommunen den daværende Skovstyrelsen om tilladelse til at udstykke restauranten med tilhørende grund på m², heri indbefattet tilkørselsvejen fra det øvrige fredskovspligtige areal. Dette var en forudsætning for, at restauranten kunne bortforpagtes i mere end ti år. Skovstyrelsen meddelte tilladelsen på vilkår om, at der blev tinglyst en samhørighedsdeklaration, hvorefter hele skoven»stedse skal bevares som en samlet fredskovstrækning, der ikke kan deles ved separate salg uden tilladelse fra Skovstyrelsen«. (I forbindelse med den aktuelle sag havde kommunen tillige ansøgt om tilladelse til ophævelse af fredskovspligten på det frastykkede areal, hvilket statsskovdistriktet havde afslået.)

2 Ejendommen var højt beliggende med udsigt over bæltet og industri- og lystbådehavnen. Driften af restauranten var ophørt i 1990 erne. Bygningen var meget forfalden, dårligt isoleret, med utidssvarende installationer, og taget var i et vist omfang angrebet af svamp. En privat bygherre havde erhvervet ejendommen for ca. 2 mill. kr. et par år tidligere, men på betingelse af, at denne kunne ombygges og indrettes til seniorboliger. Ombygningen ville nærmest få karakter af en totalsanering, der ifølge bygherren vil beløbe sig til mill. kr. På den baggrund havde kommunen udarbejdet forslag til lokalplan og kommuneplantillæg for ombygning af restaurationsbygningen til seniorboliger. I statsskovdistriktets afslag blev det anført, at der kun kan meddeles tilladelse til byggeri, når særlige grunde taler for det. Særlige grunde er navnlig de, der er omfattet af skovlovens formål, jf. lovens 15, stk. 2, hvorefter skovene skal dyrkes med henblik på både at forøge og forbedre træproduktionen og varetage landskabelige, naturhistoriske, kulturhistoriske og miljøbeskyttende hensyn samt hensyn til friluftslivet. En tilladelse til indretning af boliger vil ikke være i overensstemmelse med skovlovens formål. I klagen havde kommunen navnlig gjort gældende, at der ikke ville blive tale om nogen forringelse af naturforholdene på ejendommen, idet byggeriet netop tog hensyn til den omkringliggende skov. Kommunen have endvidere rejst tvivl om, hvorvidt den ændrede anvendelse krævede tilladelse efter skovloven. Naturklagenævnet havde ved formanden besigtiget ejendommen og afholdt møde med sagens parter. Alle Naturklagenævnets 13 medlemmer deltog i afgørelsen og udtalte enstemmigt:»efter skovlovens 15 skal fredskovspligtige arealer anvendes til god og flersidig skovdrift. Skovene skal dyrkes med henblik på både at forøge og forbedre træproduktionen og varetage landskabelige, naturhistoriske, kulturhistoriske og miljøbeskyttende hensyn samt hensyn til friluftslivet. Fredskovspligt er ifølge skovlovens 3 en permanent reservation af arealer til skovbrugsformål. Dog kan fredskovspligten efter 9, stk. 1, ophæves på et areal, som ønskes anvendt til andet. Afgørelser om ophævelse af fredskovspligt træffes ved en afvejning af en ønsket, ikke-skovdriftsmæssig anvendelse overfor hensynet til at fortsætte skovdriften, herunder varetagelse af de ovennævnte hensyn til landskab og friluftsliv. Praksis for ophævelse af fredskovspligten er restriktiv. Ifølge skovlovens 10 må der på fredskovspligtige arealer ikke opføres bygninger, etableres anlæg eller gennemføres terrænændringer, med mindre det er nødvendigt for skovdriften.

3 Efter lovens 12 kan skovlovsmyndigheden, når særlige grunde taler derfor, tillade at 10 fraviges. Den konkrete afgørelse skal træffes på grundlag af navnlig de landskabelige, naturhistoriske samt kulturhistoriske hensyn og de rekreative værdier i skoven. I vurderingen indgår også, hvilken betydning afgørelsen kan få for fremtidige lignende sager. Da skoven er offentligt ejet, følger det af skovlovens 2, stk. 1, at hensynet til at beskytte de landskabelige, naturhistoriske og kulturhistoriske værdier samt hensynet til friluftslivet skal tillægges særlig vægt. Der har i den hidtidige administration været ført en meget restriktiv praksis med hensyn til at tillade byggeri på fredskovspligtigt areal. Den pågældende ejendom ligger som en enklave i skoven og har siden 1886 været bebygget med en pavillon/restaurant. Ejendommen er i sin tid udstykket fra skoven med henblik på udleje af restauranten i et længere åremål end 10 år. Restaurationsdriften er ophørt, og det er efter det oplyste ikke muligt at udleje eller sælge bygningen til restaurationsformål. Bygningen er meget forfalden og ombygningen og indretningen af bygningen til de ansøgte boliger vil indebære en gennemgribende renovering, der tillige vil forudsætte en mindre udvidelse af bygningens nuværende grundareal. En så gennemgribende istandsættelse af bygningen, der tillige vil indebære en væsentlig ændring af bebyggelsens udseende samt en vis udvidelse af bygningen - og til et skoven uvedkommende formål - må sidestilles med nybyggeri, der er omfattet af forbuddet i skovlovens 10. Pavillonen/restauranten er blevet anset som lovlig i relation til skovloven på grund af dens almene, rekreative funktion. Der er samtidig knyttet en betydelig kulturhistorisk interesse til bygningen og stedet netop på grund af denne funktion som udflugtsmål for byens borgere gennem mere end 100 år. Det foreliggende projekt til seniorboliger vil såvel arkitektonisk som funktionelt adskille sig væsentligt fra den hidtidige restaurationsvirksomhed. Der ses således ikke at være rekreative eller kulturhistoriske interesser knyttet til projektet, der snarere må sidestilles med almindeligt privat byggeri på en særdeles attraktiv grund. Der ses herefter ikke at være grundlag for at tillade det ansøgte efter skovlovens 12, jf. 10, eller for en ophævelse af fredskovspligten efter lovens 9, stk. 1. Ejendommens relativt begrænsede størrelse og den omstændighed at ejendommen som sådan er uden betydning for driften af den omkringliggende skov kan i den sammenhæng ikke tillægges vægt. Det findes i øvrigt ikke godtgjort, at det ikke er muligt at finde en anvendelse af ejendommen, der i højere grad tilgodeser

4 interesser af mere almen karakter, der ifølge skovloven også skal varetages på fredskovspligtige arealer, herunder kulturhistoriske interesser og hensynet til friluftslivet.«om gårdbutikker m.v. - Naturklagenævnets praksis vedrørende etablering af detailhandel i landzone har Naturklagenævnet truffet følgende afgørelser ref.»naturklagenævnet Orienterer«nr. 217, oktober 2000 I hidtidig praksis er som alt overvejende hovedregel meddelt afslag til etablering af detailhandelsbutikker i uplanlagte områder i landzone, medmindre ganske særlige omstændigheder har gjort sig gældende. Der er dog i et vist omfang meddelt tilladelse til etablering af butikker med tilknytning til jordbrugserhvervene. Naturklagenævnet har i den senere tid afgjort en række sager, hvorved der er sket en vis liberalisering af praksis vedrørende etablering af mindre detailhandelsbutikker m.v. Der er fastlagt nogle retningslinier for behandlingen, hvor de momenter, der lægges vægt på er: butikkens størrelse og åbningstid, varesortimentet samt hvorvidt der i øvrigt er væsentlige hensyn der taler imod, fx af trafiksikkerhedsmæssig art. I de refererede sager gengives alene nævnets afgørelse, medens eventuelle mindretalstilkendegivelser ikke omtales. A. Et amt afslog at meddele landzonetilladelse og dispensation fra adgangsbestemmelserne i vejloven til etablering af et begrænset detailsalg af brænde fra en landbrugsejendom. Der var ikke skov på ejendommen. Ejeren ville indkøbe brænde, skære det op og sælge det fra en lille salgsbod opstillet ved vejen. Amtet havde lagt afgørende vægt på de trafikale forhold, idet det oplystes, at landevejen ud for ejendommen var meget befærdet. Naturklagenævnet stadfæstede afgørelsen og udtalte bl.a.:»begrænset salg af produkter, der sælges fra den ejendom, hvor de er produceret - stalddørssalg - kræver ikke landzonetilladelse. Ved afgørelsen af om en tilladelse er påkrævet kan bl.a. henses til, om produkterne har relation til jordbrugserhvervet på ejendommen. Herudover antages der at gælde en bagatelgrænse for, hvad der kræver landzonetilladelse. Salg der alene finder sted i en meget kort periode vil f.eks. ofte falde under bagatelgrænsen.

5 Hvor landzonetilladelse er nødvendig, kan der efter omstændighederne meddeles tilladelse til etablering af mindre butikker, hvis ikke der foreligger væsentlige modhensyn. Ved vurderingen heraf lægges bl.a. vægt på de trafiksikkerhedsmæssige forhold. Om der er tale om en mindre butik afhænger af, om varesortiment er enkelt/ensidigt samt om forretningen i øvrigt har en begrænset karakter, navnlig med hensyn til åbningstid, omsætning og forventet kundetilstrømning. Der kan lægges vægt på, om etableringen sker i eksisterende bebyggelse og om butikken i givet fald kræver en større ombygning. Klagerens virksomhed består af indkøb af brædder, forarbejdning af disse, opbevaring og salg heraf. Der er herved tale om ændret anvendelse af en landbrugsejendom, der ikke har relation til ejendommens jordbrugsmæssige drift. Denne aktivitet er ikke omfattet af definitionen på stalddørssalg, som umiddelbart er tilladt. Da forholdet endvidere overskrider nævnte bagatelgrænse samt ikke er omfattet af undtagelserne i lovens 36-38, kræver det ansøgte en tilladelse efter lovens 35, stk. 1.«Amtets afslag stadfæstedes. Nævnet bemærkede herved, at selv om størrelsen af virksomheden var relativ beskeden, var åbningstiden ikke begrænset og de trafikale forhold på stedet talte med vægt mod at give landzonetilladelse. Der lagdes endvidere vægt på, at en tilladelse vil gøre det vanskeligt at meddele afslag til andre, der ønsker at starte lignende detailhandel ved den trafikerede landevej. (Afgørelse af 9. maj 2000, j.nr / ) B. Naturklagenævnet ændrede amtets afslag til etablering af blomsterforretning på ca. 90. m 2 i tidligere udhus til en tilladelse. Der var ikke blomsterproduktion på ejendommen, hvorfra der således alene blev forhandlet indkøbte varer. Afgørelsen begrundedes med butikkens beskedne omfang, det begrænsede varesortiment, beliggenhed i et tyndt befolket område og en konkret vurdering af trafikforholdene, der ikke fandtes at være til hinder for en tilladelse. (Afgørelse af 12. februar 1999, j.nr / ). C. Amtets tilladelse til etablering af en butik med detailsalg af blomster og dekorationer i to udhuse og en garage med et samlet areal på 128 m 2 i tidligere landbrugsejendom ændredes til et afslag. Afslaget blev meddelt under hensyn til dårlige oversigtsforhold, der efter politiets udtalelse ikke kunne afhjælpes med trafikspejl. (Afgørelse af 19. marts 1999, j.nr / ). D. Nævnet omgjorde amtets afslag til etablering af butik til salg af strudsekød og hertil relaterede produkter (såsom strudsespegepølse, fjer, dekorerede æg og cremer lavet af ekstrakter fra emuen). Butikken skulle etableres i mindre lokale i et enfamiliehus. Der var tale om en begrænset åbningstid, 2 x 2

6 timer ugentligt og ca. 4-6 kundebesøg pr. uge. Produkterne skulle leveres fra en nærtliggende strudsefarm. Naturklagenævnet fandt, at det ansøgte var af så begrænset omfang, at der burde meddeles landzonetilladelse. Amtet havde endvidere meddelt afslag efter vejloven til ændring af adgangsforholdene til ejendommen. Denne afgørelse kunne Naturklagenævnet ikke tage stilling til. (Afgørelse af 26. marts 1999, j.nr / ). E. Et amt havde meddelt afslag til etablering af bierhverv i form af udsalg af hunde- og kattefoder samt tilbehør i garage ved boligejendom. Salget ville hovedsagelig ske til kenneler, ved udstillinger, evt. ved postordre og i et vist omfang detail. Leverancebehov fra grossisterne forventedes at være et par gange om måneden. Naturklagenævnet ændrede afslaget til en tilladelse, idet det blev lagt til grund, at der var tale om en meget begrænset virksomhed, der drives som bierhverv fra ejendommen i allerede eksisterende bebyggelse. (Afgørelse af 21. april 1999, j.nr / ). F. I en anden sag stadfæstede nævnet amtets afslag til at sælge kunst og antikviteter fra en landbrugsejendom, hvis jorder var bortforpagtede. Kommunen havde meddelt byggetilladelse til etablering af kontor og værksted i eksisterende driftsbygninger. Nævnet udtalte:»[sagen] vedrører en eksisterende landbrugsejendom, hvor jorden midlertidig er bortforpagtet, og hvor ejendommens driftsbygninger er taget i brug til en ikke ubetydelig handelsvirksomhed med nyindrettede udstillings-/salgslokaler, kontor og lager og med et omfattende varesortiment og en daglig åbningstid fra kl og lørdag fra kl Godt 90 % af virksomhedens omsætning stammer fra engrossalg, resten fra detailsalg. En sådan virksomhed falder uden for anvendelsesområdet for 37. Det findes således ikke at være afgørende, at langt den overvejende del af virksomhedens omsætning stammer fra engrossalg.«virksomheden var mere omfattende, både hvad angik omfang, varesortiment og åbningstid, end de virksomheder, der ifølge nævnets gældende praksis tillades i eksisterende bebyggelse i landzone. (Afgørelse af 3. maj 2000, j.nr / ). G. Ejeren af en mindre landbrugsejendom, hvis jorder var bortforpagtet, var bl.a. beskæftiget med engros salg af fyrværkeri. Ejeren ønskede at udvide med tilbud om fyrværkeriarrangementer og i begrænset omfang detailsalg af fyrværkeri og søgte om tilladelse til indretning af lager og detailsalg i en garage/værkstedsbygning. Etableringen kunne ske uden ombygning af bygningen. Detailsalget skulle ske i form af dels postordresalg, dels butikssalg. Butikken forventedes at have åben efter telefonisk aftale og kun have faste åbningstider mellem jul og nytår.

7 Amtet oplyste, at lageranvendelsen kunne ske efter anmeldelse i medfør af planlovens 37 og meddelte afslag til butikken. Naturklagenævnet ændrede afslaget til en tilladelse, idet der blev lagt vægt på det meget begrænsede detailsalg, at der ikke skulle foretages bygningsmæssige ændringer, og at ansøgeren uden tilladelse kunne etablere lager på ejendommen for de varer, der skulle sælges fra butikken. Endvidere blev det tillagt vægt, at politimesteren efter besigtigelse havde udtalt, at det ansøgte ikke ville give anledning til trafik- og færdselssikkerhedsmæssige problemer. (Afgørelse af 23. august 1999, j.nr / ). Fra Domstolene m.v. Refereret og kommenteret af Lars Ramhøj Afvisning af begæring om udslettelse af en servitut ophævet (U VLK) På en ejendom var tinglyst et dokument, der i tingbogen var anført unormalt udførligt, idet det bl.a. fremgik, at der på ejendommen ikke måtte drives bank eller sparekasse indtil en angivet dato, ligesom den påtaleberettigede var anført. Endnu mere usædvanligt var det, at der ikke var genpart af servitutten i akten. Da den anførte dato forlængst var passeret, blev dokumentet begæret udslettet af tingbogen i henhold til TL 20. Begæringen blev dog afvist af dommeren, som henviste til, at dokumentet måtte kvitteres til aflysning af den påtaleberettigede. Afvisningen blev påkæret, idet det principalt blev gjort gældende, at servitutten efter sit eget indhold i tingbogen var ophørt, subsidiært, at servitutten måtte antages at have mistet sin betydning eller sandsynligvis var ophørt. Tinglysningsdommeren fastholdt afvisningen, idet han på grundlag af servituttens ordlyd i tingbogen ikke fandt det hverken åbenbart, at servitutten var ophørt, eller at det kunne antages, at den havde mistet sin betydning, eller at den sandsynligvis var ophørt. Da det fremgik af tingbogen, hvem påtaleretten tilkom, kunne dennes samtykke indhentes. Landsretten tiltrådte, at man alene ud fra tingbogen ikke kunne afgøre, at servitutten var åbenbart ophørt, men at det derimod kunne antages, at den sandsynligvis var ophørt. Landsretten fandt derfor, at dommeren i hvert fald i en situation som en foreliggende før sin stillingtagen burde have foretaget en nærmere undersøgelse af, hvorvidt servitutten var ophørt ved at rette direkte henvendelse til den påtaleberettigede. Hvorfor

8 afvisningen af aflysningsbegæringen blev ophævet. Afgørelsen er interessant af flere grunde: den belyser anvendelsesområdet for TL 20, forholdet mellem udslettelse og aflysning samt tinglysningsdommerens egen undersøgelsespligt. Landsretten anlægger efter min mening en striks vurdering, når det udtales, at man ikke kan konkludere, at servitutten er åbenbart ophørt alene ud fra servituttens gengivelse i tingbogen, men at det kun sandsynliggjorde, at servitutten var ophørt. Det er givetvis normalt korrekt, men i det konkrete - og atypiske tilfælde, hvor genparten var bortkommet - var tingbogen usædvanlig udførlig i sin angivelse af rettighedens indhold, som ikke efterlader nogen tvivl. Dommeren afviser her begæringen under henvisning til manglende samtykke fra den påtaleberettigede. Men hvis dommeren mener, at der ikke kan foretages udslettelse i henhold til TL 20, er det ikke korrekt at henvise til det manglende samtykke. Det ville derimod have været på sin plads, hvis dokumentet var begæret aflyst efter TL 10, stk. 1. Dommeren må tage stilling til begæringen, og hans vurdering af, om der er tilstrækkeligt grundlag for udslettelse, kan givet fald kæres til landsretten, således som det skete her. I det konkrete tilfælde begrundede dommeren først sin afvisning under kæresagen - og det er naturligvis for sent. Landsretten tager for så vidt ikke stilling til dommerens afvisning, men underkender derimod dommerens vurdering af, om der var grundlag for at søge dokumentet udslettet i henhold til TL 20, stk. 2. Efter denne bestemmelse påhviler det dommeren selv at undersøge, om der er grundlag for udslettelse, hvilket i den foreliggende situation kan ske ved at rette henvendelse til den påtaleberettigede. Hvis dommeren herefter fastholder sin afvisning, som naturligvis må begrundes overfor anmelderen, vil der igen kunne kæres til landsretten.

Afgørelse. i sagen om indretning af lager, kontor og/eller feriebolig i maskinhus på en landbrugsejendom ved Resendal i Silkeborg Kommune.

Afgørelse. i sagen om indretning af lager, kontor og/eller feriebolig i maskinhus på en landbrugsejendom ved Resendal i Silkeborg Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 31. marts 2003 J.nr.: 03-121/700-0004 BEJ Afgørelse i sagen om indretning

Læs mere

AFGØRELSE i sag om afslag til statusændring fra sommerhus til helårsbolig i Syddjurs kommune

AFGØRELSE i sag om afslag til statusændring fra sommerhus til helårsbolig i Syddjurs kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 14. august 2014 J.nr.: NMK-31-01339 Ref.: BIBIS-NMKN AFGØRELSE i sag om afslag til statusændring fra sommerhus til helårsbolig

Læs mere

AFGØRELSE i sag om genoptagelse af Natur- og Miljøklagenævnets sag om aftægtsbolig i Vordingborg Kommune (nævnets j. nr.

AFGØRELSE i sag om genoptagelse af Natur- og Miljøklagenævnets sag om aftægtsbolig i Vordingborg Kommune (nævnets j. nr. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 03. marts 2014 J.nr.: NMK-31-01200 Ref.: LEVES AFGØRELSE i sag om genoptagelse af Natur- og Miljøklagenævnets sag om aftægtsbolig

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af et helårshus og en carport på en ejendom ved Vrold, Skanderborg Kommune

Afgørelse i sagen om opførelse af et helårshus og en carport på en ejendom ved Vrold, Skanderborg Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 25. august 2004 J.nr.: 03-31/700-0111 03-132/700-0035 KPA Afgørelse

Læs mere

AFGØRELSE i sag om en staldbygning i Rudersdal Kommune. Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 35, stk. 1.

AFGØRELSE i sag om en staldbygning i Rudersdal Kommune. Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 35, stk. 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 31. oktober 2011 J.nr.: NMK-31-00067 (tidl. NKN-31-02040) Ref.: ltp AFGØRELSE i sag om en staldbygning i Rudersdal Kommune

Læs mere

Afgørelse i sagen om udskiftning af sommerhus på Læsø, Nordjyllands Amt

Afgørelse i sagen om udskiftning af sommerhus på Læsø, Nordjyllands Amt NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 29. juni 2004 J.nr.: 03-132/800-0008 AGS Afgørelse i sagen om

Læs mere

Afgørelse i sagen om udstykning og indretning af bolig i en tidligere driftsbygning på en ejendom i Trehøje Kommune

Afgørelse i sagen om udstykning og indretning af bolig i en tidligere driftsbygning på en ejendom i Trehøje Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 26. april 2004 J.nr.: 03-31/650-0050 TGA Afgørelse i sagen om

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af nyt stuehus på Langstedvej 67 Tommerup

Landzonetilladelse til opførelse af nyt stuehus på Langstedvej 67 Tommerup Ole Scheppan Langstedvej 67 5690 Tommerup 1. august 2016 sagsid: 16/15794 Landzonetilladelse til opførelse af nyt stuehus på Langstedvej 67 Tommerup Assens kommune har nu behandlet din ansøgning om landzonetilladelse

Læs mere

Bilag 9 til dagsordenspunkt

Bilag 9 til dagsordenspunkt Bilag 9 til dagsordenspunkt NOTAT OM PLANLOVENS LANDZONEBESTEMMELSER 1. Hovedregel og formål Efter planlovens 35, stk. 1, må der ikke i landzone foretages udstykning, opføres ny bebyggelse eller ske ændringer

Læs mere

AFGØRELSE i sag om opførelse af en medhjælperbolig i Frederikssund Kommune

AFGØRELSE i sag om opførelse af en medhjælperbolig i Frederikssund Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 29. oktober 2013 J.nr.: NMK-33-01421 og NMK-501-00087 Ref.: LEVES AFGØRELSE i sag om opførelse af en medhjælperbolig i Frederikssund

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af lagerhal ved Ilskov i Herning Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af lagerhal ved Ilskov i Herning Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 28. september 2004 J.nr.: 03-31/650-0054 og 03-132/650-0018

Læs mere

Klager. J.nr. 2010-0116 li. København, den 14. april 2011 KENDELSE. ctr.

Klager. J.nr. 2010-0116 li. København, den 14. april 2011 KENDELSE. ctr. 1 København, den 14. april 2011 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Laurits Iversen og Per Sloth Nielsen v/tryg Forsikring A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup Nævnet har modtaget klagen

Læs mere

Afslag på dispensation fra ansøgningsfrist for fleksjobrefusion

Afslag på dispensation fra ansøgningsfrist for fleksjobrefusion 2-x. Forvaltningsret 1113.1 114.3 115.1 123.1. Afslag på dispensation fra ansøgningsfrist for fleksjobrefusion En friskole glemte at søge Økonomistyrelsen om fleksjobrefusion inden ansøgningsfristen udløb.

Læs mere

Vedr. Spørgsmål om niveauplan i byggetilladelse

Vedr. Spørgsmål om niveauplan i byggetilladelse Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Att.: Ole Eriksen Jens Flensborg Advokat Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Århus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88 32 63 26 J.nr. 07-10891 - 13 jfl@energiogmiljo.dk

Læs mere

Ministerielle skrivelser m.m.

Ministerielle skrivelser m.m. Den danske Landinspektørforening Landinspektørens Meddelelsesblad - De blå sider februar 1999 Ministerielle skrivelser m.m. Om tilladelse efter landbrugsloven til opstilling af vindmøller på egen grund

Læs mere

AFGØRELSE i sag om etablering af vognmandsvirksomhed og garageanlæg i Høje-Taastrup Kommune

AFGØRELSE i sag om etablering af vognmandsvirksomhed og garageanlæg i Høje-Taastrup Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 15. december 2014 J.nr.: NMK-31-01112 Ref.: JAV AFGØRELSE i sag om etablering af vognmandsvirksomhed og garageanlæg i Høje-Taastrup

Læs mere

Klage over terrænregulering i henhold til byggelovens 13

Klage over terrænregulering i henhold til byggelovens 13 Klage over terrænregulering i henhold til byggelovens 13 Byggestyrelsens og boligministeriets standpunkt, hvorefter en klage over, at X kommune ikke havde anset en terrænregulering for at være til ulempe

Læs mere

En enkelt af servituttens bestemmelse vedrører imidlertid andre forhold og har følgende ordlyd:

En enkelt af servituttens bestemmelse vedrører imidlertid andre forhold og har følgende ordlyd: Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 22. juni 2009 J.nr. NKN-33-02991 mje Afgørelse i sagen om muligheden for at håndhæve

Læs mere

Den 7. december 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen:

Den 7. december 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen: Fredningsnævnet for Nordsjælland Sdr. Jernbanevej 18B 3400 Hillerød Tlf. 47 33 87 32 E-mail: nordsjaelland@fredningsnaevn.dk Den 7. december 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen:

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af en halmlade ved Voldby i Nørre Djurs Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af en halmlade ved Voldby i Nørre Djurs Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 9. februar 2004 J.nr.: 03-31/700-0059 mam Afgørelse i sagen

Læs mere

Dispensation fra kravet om landbrugsuddannelse

Dispensation fra kravet om landbrugsuddannelse Dispensation fra kravet om landbrugsuddannelse Udtalt, at landbrugsministeriet i en sag om dispensation fra kravet om landbrugsuddannelse som betingelse for erhvervelse af en landbrugsejendom burde have

Læs mere

Klageberettigelse efter by- og landzoneloven

Klageberettigelse efter by- og landzoneloven Klageberettigelse efter by- og landzoneloven Ikke fundet grundlag for at kritisere, at miljøministeriets departement fandt, at en tidligere ejer af en ejendom, som havde modtaget afslag på en ansøgning

Læs mere

Planklagenævnet ændrer afgørelsen til et afslag. Det betyder, at kommunens afgørelse ikke længere gælder.

Planklagenævnet ændrer afgørelsen til et afslag. Det betyder, at kommunens afgørelse ikke længere gælder. 8. december 2017 Sagsnr. NMK-31-01893 KlageID: 83444 BIRST-NMKN AFGØRELSE i klagesag om Furesø Kommunes lovliggørende landzonetilladelse til at bibeholde bygning og anvende den til bolig på Stavnsholt

Læs mere

Ved lignende anlæg skal forstås andre arealkrævende anlæg, som ikke kræver meget byggeri fx skydebaner eller ridebaner.

Ved lignende anlæg skal forstås andre arealkrævende anlæg, som ikke kræver meget byggeri fx skydebaner eller ridebaner. N O T A T SKOV- OG NATURSTYRELSEN Naturområdet J.nr. SN 2001-320-0012 Ref. ELA Praksis for tilladelse til anlæg af golfbaner i fredskov Den 28. november 2005 Der har efter den tidligere skovlov været en

Læs mere

Landzonetilladelse / P

Landzonetilladelse / P Udvikling, Miljø og Teknik Byg 0 Telefon +45 8915 1515 planteam@randers.dk www.randers.dk 05-12-2018 / 01.03.03-P19-92-18 Landzonetilladelse Du har fået landzonetilladelse til overførsel af 1,69 ha til

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 35, stk. 1, jf. 36, stk. 2.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 35, stk. 1, jf. 36, stk. 2. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 6. december 2012 J.nr.: NMK-31-00501 Ref.: ltp AFGØRELSE i sag om en driftsbygning i Ringsted Kommune Natur- og Miljøklagenævnet

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes tilladelse til nedrivning og genopførelse af helårshus.

AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes tilladelse til nedrivning og genopførelse af helårshus. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 13. oktober 2014 J.nr.: NMK-31-01175 Ref.: MARMA-NMKN AFGØRELSE i sag om Bornholms Regionskommunes tilladelse til nedrivning

Læs mere

Nr. 229, september 2001 - NATURKLAGENÆVNET ORIENTERER

Nr. 229, september 2001 - NATURKLAGENÆVNET ORIENTERER Nr. 229, september 2001 - NATURKLAGENÆVNET ORIENTERER ISSN 0909-1882 Tilbygning og udvidelse af aktivitet på virksomheder, der tidligere var etableret i overflødiggjorte landbrugsbygninger. Efter planlovens

Læs mere

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af med revideret tegningsmateriale af

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af med revideret tegningsmateriale af 1 - Landzonetilladelse til maskinhus Hørningvej 20, 89 Hører til journalnummer: 01.03.03-P16-158-15 Jørgen Thunbo Christensen Hørningvej 20 8960 Randers SØ Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Viborg Kommunes påbud om lovliggørelse af anvendelse af lejemål på ejendommen, beliggende Ærøvej 21 B

AFGØRELSE i sag om Viborg Kommunes påbud om lovliggørelse af anvendelse af lejemål på ejendommen, beliggende Ærøvej 21 B Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 17. december 2013 J.nr.: NMK-33-01384 Ref.: ARS-NMKN AFGØRELSE i sag om Viborg Kommunes påbud om lovliggørelse af anvendelse

Læs mere

Afgørelse i sagen om tilbygning til en institution i Kolding Kommune.

Afgørelse i sagen om tilbygning til en institution i Kolding Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk Den 10.april 2006 J.nr.: 03-31/600-0101 LTP Afgørelse i sagen

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 13. december 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 13. december 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 13. december 2018 Sag 110/2018 SKAT (advokat Flemming Boye) mod Jan Christiansen (selv) I tidligere instanser er truffet afgørelse af fogedretten i Nykøbing Falster

Læs mere

Landzonetilladelse. Allerød Kommune. Thomas Guldberg Kirkeltevej 63

Landzonetilladelse. Allerød Kommune. Thomas Guldberg Kirkeltevej 63 Allerød Kommune Thomas Guldberg Kirkeltevej 63 3450 Allerød Forvaltningen Plan og Byg Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Landzonetilladelse Matr. nr. 2as Børstingerød

Læs mere

" Dispensationen søges på 3 erhvervede udlejningsejendomme: 2 Ejendommen (adressen på ejendommen i X-by)

 Dispensationen søges på 3 erhvervede udlejningsejendomme: 2 Ejendommen (adressen på ejendommen i X-by) Kendelse af 6. oktober 1997. J.nr. 97-24.703. Nærmere bestemt udlejningsvirksomhed i strid med forbudet om udøvelse af anden virksomhed end revisionsvirksomhed. Lov om statsautoriserede revisorer 10. Suzanne

Læs mere

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Køge Kommune har meddelt landzonetilladelse til udstykning af ejendommen Klarkærvej 12b, 4600 Køge.

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Køge Kommune har meddelt landzonetilladelse til udstykning af ejendommen Klarkærvej 12b, 4600 Køge. 6. oktober 2017 Sagsnr. NMK-31-02110 KlageID: 120790 CATCA AFGØRELSE i klagesag om landzonetilladelse til udstykning af ejendom i Køge Kommune Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Køge Kommune

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Halsnæs kommune, afslag på landzonetilladelse til opførelse af erstatningsbolig

AFGØRELSE i sag om Halsnæs kommune, afslag på landzonetilladelse til opførelse af erstatningsbolig Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 9. februar 2012 J.nr.: NMK-31-00342 Ref.: MILMA/ LIMBU AFGØRELSE i sag om Halsnæs kommune, afslag på landzonetilladelse

Læs mere

AFGØRELSE i sag om udstykning og opførelse af helårshus i Ringsted Kommune. efter planlovens 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1 1.

AFGØRELSE i sag om udstykning og opførelse af helårshus i Ringsted Kommune. efter planlovens 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 31. maj 2011 J.nr.: NMK-31-00008 (tidl. NKN-31-01772) Ref.: jav AFGØRELSE i sag om udstykning og opførelse af helårshus

Læs mere

Afgørelse om byggeri truffet efter lokalplan og ikke efter landzoneregler

Afgørelse om byggeri truffet efter lokalplan og ikke efter landzoneregler Afgørelse om byggeri truffet efter lokalplan og ikke efter landzoneregler En kommune havde givet landzonetilladelse til et byggeri, men havde med henvisning til en lokalplan for området afslået at tillade

Læs mere

I din e-mail af 27. april 2011 har du klaget over Kommunens afslag af 31. marts 2011 på dispensation fra vejbyggelinje.

I din e-mail af 27. april 2011 har du klaget over Kommunens afslag af 31. marts 2011 på dispensation fra vejbyggelinje. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. oktober 2012 11/07286 AFSLAG PÅ DISPENSATION FRA VEJBYGGELINJE I din e-mail af 27. april 2011 har du klaget over Kommunens afslag af 31. marts 2011 på dispensation

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. februar 2013 12/06019 AFSLAG PÅ AFMÆRKNING PÅ PRIVAT FÆLLESVEJ I e-mail af 10. juni 2012 har Grundejerforeningen klaget over Kommunens afslag af 7. juni 2012

Læs mere

Væsentlige ændringer eller udvidelser i forhold til det ansøgte vil forudsætte ny landzonetilladelse.

Væsentlige ændringer eller udvidelser i forhold til det ansøgte vil forudsætte ny landzonetilladelse. Plan og Kultur Ragnar Viktor Karlsson ragnarviktorkarlsson@gmail.com 09-05-2019 Sags id: 2019-0253 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af skole/kursusvirksomhed på

Læs mere

Afgørelse af klage over afslag på ansøgning om nedlæggelse af privat fællesvej

Afgørelse af klage over afslag på ansøgning om nedlæggelse af privat fællesvej Dato 28. juli 2014 Dokument 13/21309 Side Afgørelse af klage over afslag på ansøgning om nedlæggelse af privat fællesvej Vejdirektoratet har behandlet jeres klage over Kommunens afgørelse af 2. oktober

Læs mere

Afgørelse i sagen om anvendelsen af ejendommen Vojensvej 11 i Hvidovre Kommune

Afgørelse i sagen om anvendelsen af ejendommen Vojensvej 11 i Hvidovre Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 14. februar 2005 J.nr.: 03-33/150-0266 ARS Afgørelse i sagen

Læs mere

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på en ejendom i Halsnæs Kommune

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på en ejendom i Halsnæs Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk 31. marts 2014 J.nr.: NMK-31-01233 Ref.: BIBIS-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på en ejendom i Halsnæs Kommune

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af en smågrisestald med foderlade og gyllebeholder i Stubbekøbing Kommune

Afgørelse i sagen om opførelse af en smågrisestald med foderlade og gyllebeholder i Stubbekøbing Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 21. november 2005 J.nr.: 03-31/350-0106 kpa Afgørelse i sagen

Læs mere

AFGØRELSE i sag om opførelse af en bolig i Horsens Kommune

AFGØRELSE i sag om opførelse af en bolig i Horsens Kommune 19. maj 2017 Sagsnr. NMK-31-01939 KlageID: 95333 LTP-NMKN AFGØRELSE i sag om opførelse af en bolig i Horsens Kommune Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Horsens Kommune har meddelt landzonetilladelse

Læs mere

Klagerne har et sommerhus på en ejendom, der ligger sydøst for det nyopførte hus. De har i 2000

Klagerne har et sommerhus på en ejendom, der ligger sydøst for det nyopførte hus. De har i 2000 NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dkE-mail: nkn@nkn.dk 11. februar 2003 J.nr.: 03-31/700-0004 kpa i sagen om anmodningen

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2010-0229 aq. København, den 7. juli 2011 KENDELSE. ctr.

Klagerne. J.nr. 2010-0229 aq. København, den 7. juli 2011 KENDELSE. ctr. 1 København, den 7. juli 2011 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Marianne Møllebro v/peter Klitgaard Ganløseparken 58, Ganløse 3660 Stenløse Nævnet har modtaget klagen den 27. september

Læs mere

Ministerielle skrivelser m.m.

Ministerielle skrivelser m.m. Den danske Landinspektørforening Landinspektørens Meddelelsesblad - De blå sider juli 1998 Ministerielle skrivelser m.m. Om fortrinsstilling ved køb af bortforpagtede arealer har Strukturdirektoratet i

Læs mere

BYGMESTEREN A/S Troldmosevej Give. Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af garage samt redskabsrum

BYGMESTEREN A/S Troldmosevej Give. Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af garage samt redskabsrum BYGMESTEREN A/S Troldmosevej 2 7323 Give Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af garage samt redskabsrum Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse) til at etablere

Læs mere

varetages gennem administrationen af landzonebestemmelserne, jf. naturbeskyttelseslovens

varetages gennem administrationen af landzonebestemmelserne, jf. naturbeskyttelseslovens Landzonetilladelse Landzonetilladelse til et nyt stuehus på Flagsøvej 7, 3520 Farum Du har søgt om tilladelse til at opføre et nyt stuehus på landbrugsejendommen matr. nr. 13cm Farum By, Farum, Flagsøvej

Læs mere

Ikke aktindsigt i s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21.

Ikke aktindsigt i  s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21. 2016-15 Ikke aktindsigt i e-mails i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden 21. marts 2016 En tidligere regionsrådsformand havde givet Statsforvaltningen,

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Kim Lund Pedersen og Joan Helene Pedersen Elverdamsvej 242 4070 Kirke-Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Lærke Lundsten

Læs mere

A F G Ø R E L S E. i sagen om ophævelse af fredskovspligt ved plejehjem i Hjørring Kommune

A F G Ø R E L S E. i sagen om ophævelse af fredskovspligt ved plejehjem i Hjørring Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 23. november 2005 J.nr.: 03-51/NJ-0002 AGS A F G Ø R E L S E

Læs mere

Kommunens landzonetilladelse er nødvendig, da ejendommen ligger i landzone.

Kommunens landzonetilladelse er nødvendig, da ejendommen ligger i landzone. Didde Gudiksen og Bjørn Gudiksen Mogenstrupvej 3 4300 Holbæk HOLBÆK KOMMUNE Dato: 13. maj 2019 Sagsb.: Dorte Harbo Sagsnr.: 19/16341 Dir.tlf.: 72361264 E-mail: djens@holb.dk LANDZONETILLADELSE I har søgt

Læs mere

at etablere dyreklinik i den gamle stationsbygning, at anvende de 2 barakker til depot/opbevaring og at anvende udhusbygningen som kontor

at etablere dyreklinik i den gamle stationsbygning, at anvende de 2 barakker til depot/opbevaring og at anvende udhusbygningen som kontor Baggrundsnotat Indledning På Slangerup Stationsvej 2 søges der om landzone tilladelse til: 1. en ulovligt opført garage/carport, 2. en selvstændig bolig indrettet i gammel stationsbygning og 3. erhverv

Læs mere

Ansøgningen Ansøgningen omfatter etablering af beboelse i eksisterende 116 m² udhus. Beboelsen vil udgøre 60 m².

Ansøgningen Ansøgningen omfatter etablering af beboelse i eksisterende 116 m² udhus. Beboelsen vil udgøre 60 m². Plan og Kultur Søren Friborg Under Bankerne 2 5492 Vissenbjerg 12-03-2019 Sags id: 2019-0085 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af anneks i eksisterende udhus på

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 29. juni 2012 J.nr.: NMK-31-00559 Ref.: RTS AFGØRELSE i sag om læskure på ejendom i Halsnæs Kommune Natur- og Miljøklagenævnet

Læs mere

AFGØRELSE i sag om et nyt enfamiliehus på ejendommen Holme Bygade 12B, matr.nr. 9o, Holme By, Dråby, Syddjurs Kommune

AFGØRELSE i sag om et nyt enfamiliehus på ejendommen Holme Bygade 12B, matr.nr. 9o, Holme By, Dråby, Syddjurs Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 7. maj 2012 J.nr.: NMK-31-00417 Ref.: Birgitte Olesen, BOL-NMKN AFGØRELSE i sag om et nyt enfamiliehus på ejendommen Holme

Læs mere

20. november 2007 J.nr.: NKN-33-00573 JP. Afgørelse i sagen om udvidelse af et sommerhus på Kettrup Bjerge Vej i Jammerbugt Kommune

20. november 2007 J.nr.: NKN-33-00573 JP. Afgørelse i sagen om udvidelse af et sommerhus på Kettrup Bjerge Vej i Jammerbugt Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 20. november 2007 J.nr.: NKN-33-00573 JP Afgørelse i sagen om

Læs mere

Planlovens landzonebestemmelser Fordi ejendommen ligger i landzone, er den omfattet at Planlovens landzonebestemmelser.

Planlovens landzonebestemmelser Fordi ejendommen ligger i landzone, er den omfattet at Planlovens landzonebestemmelser. Plan og Kultur Charlotte Hyldahl Andersen Birkevej 55 Brylle 5690 Tommerup 12-04-2018 Sags id: 2017-0994 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til eksisterende brændeskur på ejendommen

Læs mere

Afgørelse i sagen om udskiftning og udvidelse af et sommerhus ved Fuglsø Strand, Ebeltoft Kommune

Afgørelse i sagen om udskiftning og udvidelse af et sommerhus ved Fuglsø Strand, Ebeltoft Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 10. oktober 2003 J.nr.: 03-121/700-0012 03-132/700-0012 kpa

Læs mere

Agrovi Industrivænget 22, 3400 Hillerød tlf

Agrovi Industrivænget 22, 3400 Hillerød tlf Rudersdal Kommune Øverødvej 2 2840 Holte Hillerød den 6.2.2013 Vedr.: Gøngehusvej 217 Maltegård 2950 Vedbæk På vegne af ejeren af ovenstående ejendom, hr. Johan H. Faber og Henrik J. Faber, skal jeg hermed

Læs mere

Landzonetilladelse på ejendommen Tandrupvej 8, Tandrup, 9600 Aars

Landzonetilladelse på ejendommen Tandrupvej 8, Tandrup, 9600 Aars Rikke Lund Christiansen Tandrupvej 8 Tandrup 9600 Aars Dato: 22. oktober 2015 Projekter og Ejendomme Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2015-51072 Dokumentnr.: 820-2015-250703 Sagsbehandler:

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 13. december 2012 12/09246 KLAGE OVER AFSLAG PÅ GENOPTAGELSE AF SAG OM OVERKØRSEL Vejdirektoratet har behandlet din klage af 28. august 2012. Du har klaget over

Læs mere

Ministerielle skrivelser m.m.

Ministerielle skrivelser m.m. Ministerielle skrivelser m.m. Om ny høring ved ændringer i udgiftsfordeling har Vejdirektoratet i brev af 26. januar 2007 udtalt: I e-mail af 19. januar har du bedt Vejdirektoratet om at besvare to spørgsmål

Læs mere

(I), MAD NMK

(I), MAD NMK Afgørelser og domme Refereret og kommenteret af Lars Ramhøj Nr. 4 2012 September Kommenterede afgørelser Håndhævelse af en servitut (I), MAD 2012.728 NMK En stuelejlighed blev efter renovering taget i

Læs mere

Klagerne. København, den 6. december 2010 KENDELSE. ctr.

Klagerne. København, den 6. december 2010 KENDELSE. ctr. 1 København, den 6. december 2010 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Uffe Jeppesen og Lars Lyster Nielsen v/ Chartis Europe S.A. Kalvebod Brygge 45 1560 København V. Nævnet har modtaget

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har ændret Kolding Kommunes landzonetilladelse til et afslag på ejendommen Mosebakken 10, 6000 Kolding ved Harte.

Natur- og Miljøklagenævnet har ændret Kolding Kommunes landzonetilladelse til et afslag på ejendommen Mosebakken 10, 6000 Kolding ved Harte. Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Plan Dato 27. maj 2015 Sagsnr. 14/11108 Løbenr. 94155/15 Sagsbehandler Hans Peter Therkildsen Direkte telefon 79 79 16 11 E-mail hant@kolding.dk Emne: Natur-

Læs mere

Planlovens landzonebestemmelser Fordi ejendommen ligger i landzone, er den omfattet at Planlovens landzonebestemmelser.

Planlovens landzonebestemmelser Fordi ejendommen ligger i landzone, er den omfattet at Planlovens landzonebestemmelser. Plan og Kultur Tomas Axel Frydahl Ørsbjergvej 54 B Ørsbjerg 5560 Aarup 19. oktober 2016 Sags id: 2016-0526 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til lovliggørelse af 70 m² udhus på

Læs mere

FOB FOB

FOB FOB FOB 04.323 Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integrations afslag på opsættende virkning med hensyn til udrejsefristen på baggrund af mundtlig ansøgning om humanitær opholdstilladelse indgivet

Læs mere

AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen beliggende Torslundevej 133

AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen beliggende Torslundevej 133 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 19. december 2012 J.nr.: NMK-33-00697 Ref.: MJE AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet ophæver herved kommunens tilladelse og hjemviser sagen til kommunen til fornyet behandling som 1. instans.

Natur- og Miljøklagenævnet ophæver herved kommunens tilladelse og hjemviser sagen til kommunen til fornyet behandling som 1. instans. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 26. november 2012 J.nr.: NMK-31-00716 Ref.: mtj AFGØRELSE i sag om udstykning og opførelse af en helårsbolig i Lemvig kommune

Læs mere

Nr. 420, juni NATURKLAGENÆVNET ORIENTERER

Nr. 420, juni NATURKLAGENÆVNET ORIENTERER Nr. 420, juni 2007 - NATURKLAGENÆVNET ORIENTERER ISSN 0909-1882 Kommuneplanens betydning for landzoneadministrationen vedrørende bebyggelse til helårsboliger i afgrænsede landsbyer Naturklagenævnet har

Læs mere

Ansøgningen Det fremgår af ansøgningen, at ejendommens eksisterende garage og en del af beboelsen er brandskadet og ønskes genopført som bestående.

Ansøgningen Det fremgår af ansøgningen, at ejendommens eksisterende garage og en del af beboelsen er brandskadet og ønskes genopført som bestående. Plan og Kultur Ivan Nielsen s Tegnestue Krogsbøllevej 6 5450 Otterup 02-02-2017 Sags id: 2016-1180 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til genopførelse af garage og del af beboelse

Læs mere

Agrovi Industrivænget 22, 3400 Hillerød tlf

Agrovi Industrivænget 22, 3400 Hillerød tlf Hillerød den 21.5.2013 Helsingør Kommune Teknisk Forvaltning Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Vedr.: Holmenevej 31,3140 Ålsgårde. På vegne af ejeren af ovenstående ejendom, fremsendes hermed svar på partshøring

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Herning Kommune, afslag på landzonetilladelse til ændret anvendelse, Røddingvej

AFGØRELSE i sag om Herning Kommune, afslag på landzonetilladelse til ændret anvendelse, Røddingvej Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 12. november 2013 J.nr.: NMK-31-00750 Ref.: MILMA AFGØRELSE i sag om Herning Kommune, afslag på landzonetilladelse til ændret

Læs mere

Ansøgningen Det ansøgte omfatter nedrivning af eksisterende 113 m² fritidshus og eksisterende 30 m² garage. Eksisterende 40 m² terrasse fjernes.

Ansøgningen Det ansøgte omfatter nedrivning af eksisterende 113 m² fritidshus og eksisterende 30 m² garage. Eksisterende 40 m² terrasse fjernes. Plan og Kultur Bent Dyreborg Filosofgangen 23 5000 Odense C 18-10-2018 Sags id: 2018-0796 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til opførelse af nyt 113 m² fritidshus og 30 m² garage

Læs mere

Nr. 264, februar 2003 - NATURKLAGENÆVNET ORIENTERER

Nr. 264, februar 2003 - NATURKLAGENÆVNET ORIENTERER Side 1 af 7 Søg (/) Klage klage/) Lovområder lovomraader/) Afgørelser afgoerelser/) Til myndighed til-myndighed/) Om nævnet om-naevnet/) Du er her: Forside ) / Afgørelser afgoerelser/) / Naturklagenævnets

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Bygge- og Ejendomsudvalget Mødedato: Tirsdag den 8. april 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Henrik Zimino, Allan S. Andersen, Brian Bruun,

Læs mere

Landzonetilladelse på ejendommen Haugårdsvej 23, Næsborg, 9670 Løgstør

Landzonetilladelse på ejendommen Haugårdsvej 23, Næsborg, 9670 Løgstør Isabel Maria Oliveira Alves Bang Haugårdsvej 23 Næsborg 9670 Løgstør Sendt til: nl@aadalenstegnestue.dk Dato: 23. november 2015 projekter og ejendomme Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2015-54362

Læs mere

13. marts 2008 J.nr.: NKN-33-01994 sni. Afgørelse i sagen om opførelse af butiksprojekt på Løversysselvej i Vejle Kommune

13. marts 2008 J.nr.: NKN-33-01994 sni. Afgørelse i sagen om opførelse af butiksprojekt på Løversysselvej i Vejle Kommune 1 NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 13. marts 2008 J.nr.: NKN-33-01994 sni Afgørelse i sagen om opførelse

Læs mere

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen forelagde herefter sagen for Revisorkommissionen, der i skrivelse af 16. juni 1997 bl.a.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen forelagde herefter sagen for Revisorkommissionen, der i skrivelse af 16. juni 1997 bl.a. Kendelse af 29. juni 1998. 97-162.893. Ikke dispensation til revisors medejerskab af 3 udlejningsejendomme. Lov om statsautoriserede revisorer 10. (Suzanne Helsteen, Christen Sørensen, Vagn Joensen) Advokat

Læs mere

Der ønskes en forvaltningsretlig vurdering af det refererede hændelsesforløb, herunder:

Der ønskes en forvaltningsretlig vurdering af det refererede hændelsesforløb, herunder: AO 1 Otto Hede ejede en grund beliggende i landzone ved vestkysten uden for sommerhusområde. Grunden havde været i familiens eje i over 100 år, og der havde altid været placeret en eller anden form for

Læs mere

Margrete Særmark Ravnsøvej Låsby

Margrete Særmark Ravnsøvej Låsby Margrete Særmark Ravnsøvej 73 8670 Låsby E-mail: saerkon@mail.dk Lovliggørende tilladelse efter planlovens 35 til renovering og udvidelse af udhus på Ravnsøvej 73 Der meddeles hermed lovliggørende tilladelse

Læs mere

Delafgørelse. i sagen om tilbygning til brug for hotelvirksomhed m.v. på Kokkedal Slot i Brovst Kommune, Nordjyllands Amt

Delafgørelse. i sagen om tilbygning til brug for hotelvirksomhed m.v. på Kokkedal Slot i Brovst Kommune, Nordjyllands Amt NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 29. september 2004 J.nr.: 03-31/800-0085 AGS Delafgørelse i

Læs mere

Forhåndsbeskeds bindende virkning med hensyn til byggetilladelse

Forhåndsbeskeds bindende virkning med hensyn til byggetilladelse Forhåndsbeskeds bindende virkning med hensyn til byggetilladelse Kritiseret, at byggestyrelsen ikke i henhold til byggelovens 23 havde taget stilling til, om en kommunes forhåndsbesked om, på hvilke betingelser

Læs mere

Landzonetilladelse til anvendelse af to byninger på Bigården til helholdsvis bolig og garage/udhus, Stavnsholt Gydevej 70, 3460 Birkerød

Landzonetilladelse til anvendelse af to byninger på Bigården til helholdsvis bolig og garage/udhus, Stavnsholt Gydevej 70, 3460 Birkerød Landzonetilladelse Landzonetilladelse til anvendelse af to byninger på Bigården til helholdsvis bolig og garage/udhus, Stavnsholt Gydevej 70, 3460 Birkerød AH Holding af 15. maj 2002 Aps. har den 25. marts

Læs mere

Afgørelse i sagen om løgforarbejdning og opførelse af skorstene i Brønderslev Kommune

Afgørelse i sagen om løgforarbejdning og opførelse af skorstene i Brønderslev Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 30. maj 2007 NKN-31-00426 og NKN-33-00842 jav Afgørelse i sagen om

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 20. marts 2013 12/12512 AFGØRELSE OM FORHOLD VEDR. CARPORT PÅ GADE Vejdirektoratet har behandlet klage af 31. oktober 2012 fra dig som ejer af ejendommen B gade

Læs mere

Afgørelse i sagen om en 13,5 m høj kornsilo inden for beskyttelseszonen omkring Krummerup Kirke i Fuglebjerg Kommune.

Afgørelse i sagen om en 13,5 m høj kornsilo inden for beskyttelseszonen omkring Krummerup Kirke i Fuglebjerg Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 19. august 2003 J.nr.: 03-132/300-0009 bol Afgørelse i sagen

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 9. april 2010 09/07866 EKSPROPRIATION TIL OFFENTLIG VEJ Vejdirektoratet har behandlet en klage fra advokaten på vegne af K og N C T over Kommunens afgørelse af

Læs mere

NOTAT OM NEDLÆGGELSE AF FORBUD EFTER PLANLOVENS 14

NOTAT OM NEDLÆGGELSE AF FORBUD EFTER PLANLOVENS 14 Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 155034 NOTAT OM NEDLÆGGELSE AF FORBUD EFTER PLANLOVENS 14 ANMELDELSE AF NEDRIVNING AF BYGNING PÅ SKANSEVEJ 15, HUNDESTED

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af Inspiration på Slotsgade i Hillerød i Hillerød Kommune

Afgørelse i sagen om opførelse af Inspiration på Slotsgade i Hillerød i Hillerød Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 5. oktober 2006 J.nr.: NKN-33-00633 (03-33/200-0548) SNI Afgørelse

Læs mere

Planlovens landzonebestemmelser Fordi ejendommen ligger i landzone, er den omfattet at Planlovens landzonebestemmelser.

Planlovens landzonebestemmelser Fordi ejendommen ligger i landzone, er den omfattet at Planlovens landzonebestemmelser. Plan og Kultur Allan Bo Pedersen Nabgyden 50 5600 Faaborg 16-08-2019 Sags id: 2019-1044 Landzonetilladelse Assens Kommune giver landzonetilladelse til ændret placering ved genopførelse af sommerhus på

Læs mere

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Plan og Kultur. Lars Hjorth Hansen Holmehavegyden 30 Holmehave 5690 Tommerup. Landzonetilladelse.

Plan og Kultur. Lars Hjorth Hansen Holmehavegyden 30 Holmehave 5690 Tommerup. Landzonetilladelse. Plan og Kultur Lars Hjorth Hansen Holmehavegyden 30 Holmehave 5690 Tommerup 30-09-2019 Sags id: 2019-1064 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til opførelse af udhus med carport

Læs mere

Du har 18. december 2017 søgt om lovliggørende tilladelse til en allerede opført garage med brændeskur på ejendommen

Du har 18. december 2017 søgt om lovliggørende tilladelse til en allerede opført garage med brændeskur på ejendommen Sendt til ejer PLAN OG ÅBEN LAND Dato: 5. december 2018 Sagsb.: Else Marie Nørgaard Sagsnr.: 18/47790 Dir.tlf.: 72 36 48 38 E-mail: emn@holb.dk LANDZONETILLADELSE Du har 18. december 2017 søgt om lovliggørende

Læs mere

- At byggearbejdet/projektet gennemføres i overensstemmelse med ansøgningsmateriale af d

- At byggearbejdet/projektet gennemføres i overensstemmelse med ansøgningsmateriale af d Jesper Petersen Nørremarken 38 5881 Skårup Fyn Erhverv, Bolig og Natur Team Byg Ramsherred 5, 2. sal 5700 Svendborg Tlf.: 62 23 33 33 LANDZONETILLADELSE NØRREMARKEN 38 (5881) LANDZONETILLADELSE TIL OPFØRELSE

Læs mere

Planlovens landzonebestemmelser Fordi ejendommen ligger i landzone, er den omfattet at Planlovens landzonebestemmelser.

Planlovens landzonebestemmelser Fordi ejendommen ligger i landzone, er den omfattet at Planlovens landzonebestemmelser. Plan og Kultur Torben Stig Jull Pedersen Holtevej 67 Holte 5620 Glamsbjerg 17-08-2017 Sags id: 2017-0377 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til opførelse af pavillon som ansøgt

Læs mere