Ny budgetmodel fra 1. januar 2020 på dagtilbudsområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ny budgetmodel fra 1. januar 2020 på dagtilbudsområdet"

Transkript

1 Ny budgetmodel fra 1. januar 2020 på dagtilbudsområdet Sendt i høring af Børne- og Ungeudvalget d. 3. april 2019 Høringsperiode: 4. april maj 2019 Liste over høringssvar Nr. Høringssvar 1. Sundbyøster - Forældrebestyrelsen 2. Sundbyøster MED-udvalg 3. Vesterlunden - Forældrebestyrelsen 4. Vesterlunden MED-udvalg 5. Øbakkerne - Forældrebestyrelsen 6. Øbakkerne MED-udvalg 7. Østerdalen - Forældrebestyrelsen 8. Østerdalen MED-udvalg 9. De Selvejende Dagtilbud Fyrtårnet 10. BUPL 11. PMF Fyn TR-gruppen Side 1 af 1

2 Skabelon til høringssvar vedrørende ny budgetmodel på dagtilbudsområdet Afsender: Bestyrelsen i Sundbyøster. D Elementer i ny budgetmodel for løn Høringssvar Vi er ikke enige i den graduerede tildeling efter børnepoint, da det fortsat er de store og især mellem-husene, som skal aflevere resurser til de små huse, som ikke er økonomisk bæredygtige. Gradueret tildeling med afsæt i forventet antal børn Vi gør opmærksom på at både tidligere Sundet og Børnebyøster, nu Sundbyøster har nedlagt små børnehuse for at opnå en bedre økonomi og bedre kvalitet. Det er derfor ikke særlig hensigtsmæssigt, at vi forsat skal aflevere resurser til de små huse, for at bevare kvantiteten. Vi er enige i ekstra budget til huse med flere afdelinger eller udegrupper. Ekstra budget til børnehuse med flere afdelinger eller udegrupper Vi undrer os over, at Kobberbækken ikke er omfattet denne tildeling, da begge huse har åbent i den fulde åbningstid, fordi der er vuggestue-grupper i begge huse. Husene ligger fysisk for langt fra hinanden til, at man kan sammenlægge vuggestue-grupperne om morgenen og eftermiddagen. Pulje på 2,5 mio. kr. til socioøkonomisk tildeling ved omfordeling Vi er enige i den socioøkonomiske tildeling, da der reelt er en større arbejdsbyrde med møder, tværfagligt samarbejde, forældresamarbejde og skriftligt arbejde i de huse, som denne tildeling berører. Særskilt og gradueret tildeling til ledelse. Vi er enige i denne tildeling.

3 Resultat af ny budgetmodel for løn Vores tidligere områder Sundet og Børnebyøster har som nævnt afviklet små huse, kommer vi i vores nye område Sundbyøster fortsat til afgive resurser til små huse. I Sundbyøster har vi et H-hus, hvor kun den ene børnehavestue er fyldt, det betyder at der er 14 vuggestuebørn og 22 børnehavebørn, i alt 50 børnepoint. Det er et børnehus vi i området skal tilgodese, for at det kan have personalel til de 50 åbningstimer og i den nye tildelingsmodel, er det et af de børnehuse der nu bliver ramt af gradueringen og bliver betragtet som et mellem hus. Vores samlede vurdering af modellen er, at det er en pseudo-model, der fortsat prioriterer kvantitet frem for kvalitet på 0-6 års området. Samlet vurdering af ny budgetmodel for løn Modellen er udtryk for, at man politisk ikke forholder sig til rimeligheden af, at holde liv i de små huse på bekostning af de mellem- og store børnehuse. Samt at man politisk reelt ikke tager ansvar og arbejder på at gøre de små huse økonomisk bæredygtige.

4 Skabelon til høringssvar vedrørende ny budgetmodel på dagtilbudsområdet Afsender: MED-udvalget Sundbyøster. D Elementer i ny budgetmodel for løn Høringssvar Vi er ikke enige i den graduerede tildeling efter børnepoint, da det fortsat er de store og især mellem-husene, som skal aflevere resurser til de små huse, som ikke er økonomisk bæredygtige. Gradueret tildeling med afsæt i forventet antal børn Vi gør opmærksom på at både tidligere Sundet og Børnebyøster, nu Sundbyøster har nedlagt små børnehuse for at opnå en bedre økonomi og bedre kvalitet. Det er derfor ikke særlig hensigtsmæssigt, at vi forsat skal aflevere resurser til de små huse, for at bevare kvantiteten. Vi er enige i ekstra budget til huse med flere afdelinger eller udegrupper. Ekstra budget til børnehuse med flere afdelinger eller udegrupper Vi undrer os over, at Kobberbækken ikke er omfattet denne tildeling, da begge huse har åbent i den fulde åbningstid, fordi der er vuggestue-grupper i begge huse. Husene ligger fysisk for langt fra hinanden til, at man kan sammenlægge vuggestue-grupperne om morgenen og eftermiddagen. Pulje på 2,5 mio. kr. til socioøkonomisk tildeling ved omfordeling Vi er enige i den socioøkonomiske tildeling, da der reelt er en større arbejdsbyrde med møder, tværfagligt samarbejde, forældresamarbejde og skriftligt arbejde i de huse, som denne tildeling berører. Særskilt og gradueret tildeling til ledelse. Vi er enige i denne tildeling.

5 Resultat af ny budgetmodel for løn På trods af at vores 2 gamle områder Sundet og Børnebyøster har afviklet små huse, kommer vi i vores nye område Sundbyøster fortsat til afgive resurser til små huse. Vores samlede vurdering af modellen er, at det er en pseudo-model, der fortsat prioriterer kvantitet frem for kvalitet på 0-6 års området. Samlet vurdering af ny budgetmodel for løn Modellen er udtryk for, at man politisk ikke forholder sig til rimeligheden af, at holde liv i de små huse på bekostning af de mellem- og store børnehuse. Samt at man politisk reelt ikke tager ansvar og arbejder på at gøre de små huse økonomisk bæredygtige.

6 Skabelon til høringssvar vedrørende ny budgetmodel på dagtilbudsområdet Afsender: Forældrebestyrelsen i Vesterlunden Elementer i ny budgetmodel for løn Gradueret tildeling med afsæt i forventet antal børn Høringssvar Den nye budgetmodel tilgodeser de små børnehuse på bekostning af de store, da det vil blive økonomisk dyre for de store børnehuse, hvis de små børnehuse ikke kan opretholde børnetallet. Princippet er fint. Ekstra budget til børnehuse med flere afdelinger eller udegrupper Pulje på 2,5 mio. kr. til socioøkonomisk tildeling ved omfordeling Den socioøkonomiske tildeling bør ske særskilt til de enkelte huse. I den nye budgetmodel tages pengene fra de børnehuse, hvor der i forvejen løbes stærkt. Vi foreslår at det tildeles efter modellen fra , hvor det var tildelt pr. barn ud fra de opsatte kriterier. Det vil sikre alle lige tid uanset børnehus. Det bruges meget tid på underretning, hvor en pædagog går fra men ikke erstattes af vikar. Princippet er fint. Særskilt og gradueret tildeling til ledelse Princippet er fint. Resultat af ny budgetmodel for løn Samlet vurdering af ny budgetmodel for løn Det er bekymrende at nogle børnehuse bliver udfordret på sammenhængskraften. I 2020 starter forårs SFO, hvor børnehusene aflevere kommende skolebørn langt tidligere end nu, dette kan ikke ske uden en negativ økonomisk betydning for børnehusene.

7 Forældrebestyrelserne kan blive udfordret på deres forskellige behov i de forskellige huse.

8 Skabelon til høringssvar vedrørende ny budgetmodel på dagtilbudsområdet Afsender: Vesterlundens MEDudvalg Elementer i ny budgetmodel for løn Gradueret tildeling med afsæt i forventet antal børn Ekstra budget til børnehuse med flere afdelinger eller udegrupper Høringssvar Princippet er fint, vi anerkender, at det er svært at få dagen til at hænge sammen i de små børnehuse, dog kunne vi ønske os, at disse midler tilføres særskilt. Vi er bekymrede for de huse, som skal aflevere til de små børnehuse. De oplever ikke, at de har mange resurser at dele ud af, og at stordriftsfordele er på område og ikke på husniveau. Princippet er fint, og sikrer bedre sammenhængskraft. Pulje på 2,5 mio. kr. til socioøkonomisk tildeling ved omfordeling Særskilt og gradueret tildeling til ledelse Resultat af ny budgetmodel for løn Princippet er godt, og er efterspurgt, da der er flere opgaver/møder m.m. i børnehuse med mange børn i risiko for en udsat position. Vi ville dog have ønsket, at beløbet blev tilført som ekstra midler, som tidligere. Nogle huse vil skulle aflevere økonomi pga størrelse og derefter få fra den socioøkonomiske tildeling = stort set status quo med nu. Tanken er god nok; der vil dog stadig være forskellige opgaver i forskellige huse, som gør, at virkeligheden vinder og giver et andet billede, og hvor det kan både være den ene og den anden vej i forhold til nødvendige/ reelle behov/forbrug. Resultatet af den nye model er, at det ses, at de små og mindre børnehuse har behov for væsentligt flere midler på bekostning af de mellem og større børnehuse, som også oplever sig trængte i hverdagen.

9 Principperne er hver for sig gode. Samlet vurdering af ny budgetmodel for løn Vi vurderer dog, at den samlede lønsum, der skal fordeles, er for lille til at løse udfordringen med de små børnehuses sammenhængskraft. Det bekymrer os, om det i år 2020 med endnu færre børnehavebørn OG ForårsSFO vil medføre endnu flere små børnehuse, som udfordres på deres sammenhængskraft, men som følge af tildelingen vil få flere dyre midler - og dermed udfordre de større børnehuses sammenhængskraft endnu mere.

10 Skabelon til høringssvar vedrørende ny budgetmodel på dagtilbudsområdet Afsender: Forældrebestyrelsen i Øbakkerne Elementer i ny budgetmodel for løn Høringssvar Vi synes ikke der skal være graduering over 100, fordi herved er formålet med budgetmodellen om stordriftsfordele væk og det er alene mellembørnehusene der kan skrues på. Gradueret tildeling op til 30 finder vi er en skjult garantimodel. Gradueret tildeling med afsæt i forventet antal børn Vi ønsker kvalitet fremfor kvantitet, - altså at de penge der er, bruges på børnenes trivsel, læring, udvikling og dannelse, frem for at åbne og lukke mange steder. Der er delte holdning i forældrebestyrelsen til, om der skal gradueres 2 gange eller ingen graduering. (Altså om der skal gives ekstra til små børnehuse eller ej, så lang tid de findes) Ekstra budget til børnehuse med flere afdelinger eller udegrupper Det er ok Pulje på 2,5 mio. kr. til socioøkonomisk tildeling ved omfordeling Særskilt og gradueret tildeling til ledelse Kriterierne i socioøkonomisk tildeling mener vi ikke er dækkende for hvordan fordelingen skal være. Tanken om en eller anden form for social normeringer er god, men de socioøkonomiske kriterier holder ikke i praksis ud fra de oplyste tal. Ledelsestiden skal være kerneopgaven for lederen og derfor skal ledelsestiden være større end børnetiden for de pædagogiske teamledere som udgangspunkt. Resultat af ny budgetmodel for løn Samlet vurdering af ny budgetmodel for løn Det blive virkeligt svært, at finde den besparelse, der er lagt op til i vores område, og vi kan bare ikke fortsætte med at spare og spare. Hvor er der en voksen til vores børn? Vi har svært ved at gennemskue denne model og konsekvenserne i hvert delelement. Generelt mener vi at der skal tildeles ens beløb pr. barn (børnepoint) og det så er det enkelte dagtilbuds ansvar at fordele til børnehusene og eventuelt differentiere.

11 Skabelon til høringssvar vedrørende ny budgetmodel på dagtilbudsområdet Afsender: MED- udvalg_øbakkerne Elementer i ny budgetmodel for løn Høringssvar Vi opfatter graduering med afsæt i forventet antal børn, som en skjult garantimodel, hvilket vi ikke kan anbefale. Vi ønsker et fagligt grundlag som bygger på kvalitet fremfor kvantitet. Gradueret tildeling med afsæt i forventet antal børn Vi oplever, at det er yderst relevant, at der revurderes, hvor små børnehusene kan være med henblik på økonomisk bæredygtighed og faglig kvalitet. Vi anbefaler ens tildeling pr. barn Ekstra budget til børnehuse med flere afdelinger eller udegrupper Vi anbefaler ikke ekstra budget til børnehuse med flere afdelinger eller udegrupper, I stedet for foreslår vi, at ens tildeling pr. barn gælder alle børnehuse. Pulje på 2,5 mio. kr. til socioøkonomisk tildeling ved omfordeling Vi har fuld forståelse for en form for social tildeling, men er bekymret for, om den socioøkonomiske tildeling med valg af 4 ud af 6 kriterier er den rette model. De 4 kriterier giver nødvendigvis ikke det rette billede af børnehuse med særlige udfordringer og arbejdsopgaver. Særskilt og gradueret tildeling til ledelse Det er meget positivt, at ledelse er indskrevet i budgetmodellen og dermed en anerkendelse af ledelse, som en nødvendighed for udvikling af faglig kvalitet. Vi kan ikke anbefale den foreslåede graduering, da ledelsesopgaver er meget komplekse.

12 Nogle ledelsesopgaver er de samme uanset størrelse af børnehuse og andre ledelsesopgaver er betinget af børnehusenes størrelser. Vi er bekymret for, at selve gradueringen kan komme til at virke styrende og ønsker i stedet, handlefrihed,således, at det er den aktuelle ledelsesmæssige opgave, der er bestemmende for tidsforbrug. Som leder gør man det der er brug for på det nødvendige tidspunkt. Vi anbefaler at ledelse tildeles pr. barn. Med budgetmodellen, som er sendt til høring, kan vi konstatere, at vi endnu engang får mindre økonomisk ramme og råderum til at løse kerneopgaven Vi er dybt, dybt bekymret for fremtidsudsigterne. Med mange års besparelser bag os ( incl. de 0,35 % der hvert år reduceres i budgettet), er vi nu nået til et punkt, hvor vi må give udtryk for vores frustration og bekymring for, hvordan vi skal løse vores kerneopgave. Resultat af ny budgetmodel for løn Vi kan dagligt konstatere, at vi ikke har den fornødne tid og nok hænder til at give børn den omsorg og nærvær, som er nødvendig for at børn kan skabe sig fundament til at mestre livet. En vision, som alle medarbejdere ønsker at arbejde efter, men mærker konstant en utilstrækkelighed. Medarbejdere føler sig presset på flere niveauer. F.eks er det et kæmpe ansvar at stå alene med store børnegrupper på flere tidspunkter af dagen, især i ydertimerne.(fakta kan hentes konkret fra institutioners komme/gå modul). Det er svært at omsætte ny viden og tværgående projekter så de giver mening for det enkelte barn og børnefællesskabet, når 1 voksen ofte står alene med en stor børnegruppe.

13 Det er svært at etablere læringsmiljøer, hvor børn i udsatte positioner også får mulighed for deltagelse, når 1 voksen ofte står alene med store børnegrupper. Vi må gøre opmærksomme på, at medierne/pressen pt gengiver tal og fakta, som ikke har sammenhæng med virkeligheden. Beskrivelse af normeringstal som 1 voksen pr. 6 børnehavebørn og 1 voksen pr 3 vuggestuebørn har ingen sammenhæng med den virkelige verden. Som medarbejder kan det føles provokerende og frustrerende, at vores arbejdsvilkår gang på gang bliver fejl beskrevet. Ny budgetmodel virker uoverskuelig. Det er svært at gennemskue konsekvenserne af modellen. Set i lyset at det nævnte beløb, som omfordelingen udløser, stiller vi spørgsmål ved effekten af ny model? Samlet vurdering af ny budgetmodel for løn Når modellen for os er uigennemskuelig, bliver vi bekymret for en øget grad af kontrol og firkantede rammer. Vi foretrækker en budgetmodel med tildeling pr. barn, som er mere gennemskuelig og logisk.

14 Høringssvar vedrørende ny budgetmodel på dagtilbudsområdet Østerdalens forældrebestyrelse. Afsender: Østerdalens bestyrelse har følgende kommentarer til forslaget om ny budgetmodel på dagtilbudsområdet: Til en start vil vi gerne slå fast, at normeringerne på dagtilbudsområdet i Svendborg Kommune er på kanten af, hvad der er forsvarligt. På landsplan kæmpes der for garantinormeringer. Og også lokalt har op mod 800 borgere vist deres bekymring ved at demonstrere i Svendborg bymidte. Det er nemt at sige "Ja, ja der er ikke midler til det hele - alle må bidrage til, at budgettet kan holdes". På dagtilbudsområdet vil vi også gerne det, men vi skal stadig kunne stå inde for det niveau, der er i institutionerne. I Østerdalens små børnehuse er normeringerne på kanten af, hvad der er forsvarligt. Samtidig vil vi også tillade os at gøre opmærksom på, hvor stor betydning dagpleje, vuggestue, børnehave og skole har for lokalsamfundet. Lokale tilbud har stor og afgørende betydning for tilflytning til området. Vi tænker, at der i de 30 børnepoint er taget udgangspunkt i Oure Børnehus. Oure Børnehus hænger lige sammen, men vi må gøre opmærksom på, at der er en af medarbejderne, der har en personlig assistance det giver et ekstra sæt hænder. At der er kommet vuggestue i Oure Børnehus har øget ventelisten. Der er i flere børnehuse 1 voksen på arbejde til henholdsvis at åbne eller lukke institutionerne. Og hvad betyder det så? Vi har et eksempel fra en af de sidste uger, hvor der i en institution var 1 voksen på arbejde i ydertimerne, mens der var 7 børnehavebørn og 7 vuggestuebørn i institutionen. Det niveau er svært at stå på mål for. I den nye budgetmodel lægges der op til, at minimumsnormeringen er 30 point, som skal kunne dække 50 åbningstimer i institutionerne. Det er svært at gennemskue, hvad 30 børnepoint som grundtildeling egentlig betyder for normeringen. Hvor mange hænder er 30 point? Kan der så være 2 på arbejde til at åbne og lukke, hvis der samtidig skal være en ordentlig kvalitet i huset resten af dagen? For daginstitutionerne skulle gerne kunne stå for mere end ren opbevaring. Der skal være plads til at understøtte det enkelte barns udvikling - både det barn, der har helt særlige udfordringer, men også de børn der har en helt normal udvikling, men som også har brug for en understøttende hånd på vejen. Vi kunne jo kalde de sidste "Nemme-at-glemme- børn". For er det dem, der bliver særligt prioriterede, når det hele spidser til? Næppe. I Østerdalens bestyrelse ønsker vi gode grundnormeringer i alle institutioner i Svendborg Kommune. Vi ønsker, at der er plads til at understøtte udviklingen for alle børn, uanset hvilke udfordringer de kommer med. Børnene er vores fremtid. De bedste investeringer findes her. Så lad os sammen skabe de bedste vilkår i institutionerne. Vi peger på at bruge de 1,2 million fra forårs SFO en til at hæve de 30 point.

15 Elementer i ny budgetmodel for løn Gradueret tildeling med afsæt i forventet antal børn Ekstra budget til børnehuse med flere afdelinger eller udegrupper Høringssvar Det er fint at tildele efter de forskellige forhold. Bunden med de 30 børnepoint, er vi bekymret for er for lav til at dække 50 åbningstimer, hvor man ikke er alene til at åbne og lukke. Østerdalen dækker 6 lokalområder. Thurø, Skårup, Oure, Hesselager, Gudme og Gudbjerg. Der er 3 små børnehuse Oure, Hesselager og Gudbjerg samt 2 børnehuse på flere matrikler Thurø og Skårup. Skårup og Thurø er 2 børnehuse, hvor der skal åbnes og lukke på flere matrikler. Den økonomiske tildeling med 30 point til små børnehuse, tænker vi er for lav Oure Børnehus, Gudbjerg Børnehus og Hesselager børnehus hænger kun lige sammen. Der er alle steder, medarbejdere, der åbner og lukker alene. Forældre oplever, at der er medarbejdere i ydretimerne med en del børn. Bunden skal hæves. Grundbeløbet skal dække hele åbningstiden og understøtte alle børns trivsel, læring, udvikling og dannelse hele dagen. Der er stor forskel på de fysiske vilkår i Østerdalens Børnehuse. Vi sættre stor pris på, at flere afdelinger og udegrupper bliver tilgodeset, da det stiller større krav til mødeplan, medarbejdere og ledelse, når børn og medarbejdere er på flere matrikler. Der skal en del af året åbnes og lukkes på flere matrikler. Der er ekstra ledelsesopgaver, når alle medarbejdere ikke er på en matrikel. Vi anbefaler, at der politisk arbejdes på at samle matriklerne i Skårup og på Thurø. Det må der være et økonomisk potentiale i.

16 Det er godt, at man tilgodeser børn og familier i udfordringer det er betydningsfuldt i forhold til at få brudt den sociale arv. Pulje på 2,5 mio. kr. til socioøkonomisk tildeling ved omfordeling Vi gør dog opmærksom på, at plejebørn ikke tæller med, da det er plejefamiliens indtægt, der tæller, i forhold til husstandens indkomst. Vi har indtryk af, at der er en del plejefamilier i Svendborg og ikke mindst i yderområderne. Vi ser, at nogle plejebørn har behov for en ekstra understøttende hånd. Særskilt og gradueret tildeling til ledelse Selvfølgelig er der i mindre børnehuse færre børn, forældre og medarbejdere. Det er vigtigt, at den pædagogiske teamleder er synlige i dagligdagen. Resultat af ny budgetmodel for løn Det er en omfordeling af midler, hvor der er knaphed i forvejen. Der gøres opmærksom på, at der hvert år er 0,35 procent besparelse. Samlet vurdering af ny budgetmodel for løn Det er svært at sige, det må evalueres efter en periode.

17 Skabelon til høringssvar vedrørende ny budgetmodel på dagtilbudsområdet Afsender: ØSTERDALEN MEDUDVALGET Østerdalen består af 6 børnehuse i 6 lokalområder. Gudbjerg børnehus, Gudme Børnehus, Hesselager Børnehus, Oure Børnehus, Bakkehuset/Skårup Børnehus og Thurø Børnehus. Der er 3 små børnehuse (Gudbjerg, Hesselager og Oure) og to børnehuse på flere matrikler (Thurø og Skårup). Elementer i ny budgetmodel for løn Gradueret tildeling med afsæt i forventet antal børn Høringssvar Det gennemsnitlige børnetal vil falde i dagtilbuddet grundet Forårs Sfo. De små børnehuse med 32 børnepoint nu hænger kun lige sammen. De mindste børnehuse hænger bedst sammen, når der er tilført ekstra via f.eks. seniorjob, pau studerende, personlig assistance m.m.. Man er mere og mere alene i ydretimerne. Vi anbefaler, at hæve børnepointen til mere end 30. Ekstra budget til børnehuse med flere afdelinger eller udegrupper Pulje på 2,5 mio. kr. til socioøkonomisk tildeling ved omfordeling Særskilt og gradueret tildeling til ledelse Det er en ekstra opgave for medarbejdere og pædagogiske teamledere at lede og arbejde på flere matrikler. Det er en anerkendelse af kompleksiteten, at der bliver tildelt til de ekstra arbejdsopgaver det er. Det synes vi er en god idé. Tidlig indsats for alle børn er betydningsfuldt. Kan man tænke rationalet på 1,2 million vedr. indføring af Forårs Sfo alle steder ind her, og anvende pengene til den sociale normering? Der er nogle grund læggende arbejdsopgaver som er ens, uanset størrelse. Men færre børn, forældre og medarbejdere må forventes at tage mindre tid.

18 Resultat af ny budgetmodel for løn Det er svært at finde en fuldstændig retfærdighed, da der er mange forskellige forudsætninger og kontekster at tage vare på. Samlet vurdering af ny budgetmodel for løn Det er svært at gennemskue det er komplekst. Vi anbefaler at der bliver evalueret efter at modellen har kørt i et år må blive det år, hvor der kan samles op på rammestyring, effekten af forårs sfo og den nye budgettildeling.

19 Skabelon til høringssvar vedrørende ny budgetmodel på dagtilbudsområdet Afsender: De selvejende dagtilbud Elementer i ny budgetmodel for løn Gradueret tildeling med afsæt i forventet antal børn Høringssvar I skrivelsen fremgår det ikke, hvordan udvalget er nået frem til gradueringen. Derfor kommer gradueringen nok helt utilsigtet til, at fremstå vilkårlig og med et indtryk af forskelsbehandling. Det er derfor vores anbefaling, at gradueringen begrundes. Særligt bemærkelsesværdigt er det, at de mellemstore børnehuse med børnepoint fra vil få et reduceret beløb. Det kunne og igen nok utilsigtet komme til at fremstå som, at børnene i mellemstore børnehuse skal have en dårligere pædagogisk kvalitet, men der mangler en forklaring på, hvad der ligger bag gradueringen og årsagen til, at børn i de mellemstore børnehuse ikke skal tilføres samme antal kroner, som børn i de andre kategorier. Dernæst er det en forholdsvis stor forskel på beløbene fra kr. til en nedgang til kr. En så stor nedgang kan vi ikke fagligt bakke op om eller i øvrigt forklare. Vi er bekymret over at de kr. er et variabelt beløb der varierer med det samlede børnetal. Det bør beløbet over 100 børnepoint i givet fald også gøre. Ekstra budget til børnehuse med flere afdelinger eller udegrupper I skrivelsen fra Børne- og Ungeudvalget fremgår, at der skal ske afsæt i Danmarks Statistiks seks kriterier for socioøkonomisk tildeling. Pulje på 2,5 mio. kr. til socioøkonomisk tildeling ved omfordeling Det kunne være hensigtsmæssigt, hvis der var mere specifikke krav for, hvordan denne tildeling skal opgøres. Der efterlyses fra vores side f.eks. en præcisering af, hvilket uddannelsesniveau der er tale om for familien, og hvilket indkomstniveau der skal være tale om. Der kommer dermed til at mangle transparens i, hvordan puljen for den socioøkonomiske tildeling skal foregå, hvilket bevirker, at dagtilbuddene har vanskeligt ved at tilrettelægge og tage

20 højde for, at der skal afsættes ekstra timer til børn i udsatte positioner. Særskilt og gradueret tildeling til ledelse Det er svært at gennemskue hvad det får af konsekvenser på sommerfugle stuen. Og det kan være svært at gennemskue da vi oven i den ny budget tildelingsmodel også skal finde en vej i rammestyring: Vi ved, at vi på grund af rammestyring har børn i vores børnehuse, som der ikke følger penge med til. I referat fra Børn og unge udvalgs mødet den 3. april 19 står følgende: Resultat af ny budgetmodel for løn Administrationen har pr. februar 2019 opgjort forventet antal 0-2 årige og 3-5 årige i Svendborg kommunes forskellige tilbudstyper. Administrationen forventer 46 flere 0-2 årige og 10 flere 3-5 årige end forudsat ved budgetvedtagelsen. Under hensyntagen til rammeoverholdelse betyder det at der skal tilbydes plads til flere børn for de samme penge. Vi finder det problematisk og uansvarligt, at der er børn som skal have plads uden, at der følger penge med.. Særligt vi selvejende er udfordret her, idet det ligger i vores DNA at vi er selvstændige enheder. Det betyder en dårligere normering og kvalitet. Det er noget som rammer skævt og giver en forskel i kommunen. Herudover vil der være nogle børnehuse, som får penge ud fra en prognose og så kommer de forventede børn ikke, således tjener de på rammestyring. Der ligger også en stor forskelsbehandling i, at det kun er de kommunale og selvejende børnehuse der er omfattet af rammen. De private får pr. barn og dagplejen kan af forskellige årsager heller ikke indgå i justeringerne pr. år. Samlet vurdering af ny budgetmodel for løn Vi finder, at der er en kvalitetskløft mellem, at der politisk er så stort et fokus på kvalitet i dagtilbud i Svendborg kommune (vi arbejder med FOKUS, Aktive børn i dagtilbud, læringsledelse og videre uddannelse i forhold til implementering af den styrkede læreplan) samtidig med at der ikke følger ressourcerne med til at løfte opgaven.

21 Tilføjelse: Konsekvenser af rammestyring Vi har fremlagt den måde, at Svendborg kommune forstår rammestyring på til fobu. Fobu har søgt rådgivning hos KL og afventer en tilbagemelding.

22 Skabelon til høringssvar vedrørende ny budgetmodel på dagtilbudsområdet Afsender: BUPL Elementer i ny budgetmodel for løn Gradueret tildeling med afsæt i forventet antal børn Høringssvar Der skal være en forsvarlig tildeling således at kvaliteten sikres i små som store huse Forventet antal børn er en særlig problemstilling som vi vil kommentere på i sidste rubrik. Ekstra budget til børnehuse med flere afdelinger eller udegrupper Ja vi er enige i ekstra budget til huse med flere afdelinger eller udegrupper. Pulje på 2,5 mio. kr. til socioøkonomisk tildeling ved omfordeling Vi er enige i, at det har stor betydning med en socioøkonomisk tildeling. Det kræver ekstra ressourcer, at arbejde med forældre og børn i udsatte positioner. Særskilt og gradueret tildeling til ledelse Ja. Men vi gør opmærksom på at den pædagogfaglige ledelse må prioriteres. Hvis der skal arbejdes udviklende og strategisk. Det skal der også i mindre huse Resultat af ny budgetmodel for løn Samlet vurdering af ny budgetmodel for løn Overordnet er vi enige i de greb der tages for at sikre budgetter for løn, eller budgetter til normeringer. Vi vil dog påpege, at der er andre faktorer der påvirker budgetterne og den samlede ramme. Faktorer der sætter budgetterne under pres. F.eks. tildeling på forventede antal børn. Der kan være lang tid fra fastsættelse af børnetal til det næstfølgende budgetår, hvor børnetallene skal gælde fra, og når udgangspunktet er, at der IKKE

23 efterreguleres, bliver det helt afgørende, at børnetallet sættes på et tidspunkt - og på en sådan måde - at der er indbygget noget "luft" i vurderingen af tallet. Vi tænker at der allerede er en vigtig erfaring at gøre sig her i første kvartal af 2019, hvor der har været en merindskrivning af 56 børn. Den udgift skal dækkes af øget pres på gennemførelse af reducerede normeringer for børnehavebørn i tidlig forårs SFO. Den merindskrivning viser med stor tydelighed at det er svært at forudsige forventet antal børn. Vi mener at denne styreform, eller budgettildeling der bliver tildelt ud fra en overordnet ramme, er meget sårbar over for påvirkninger af netop denne ramme. Gentagne besparelser og effektiviseringer udhuler rammen

24 Skabelon til høringssvar vedrørende ny budgetmodel på dagtilbudsområdet Afsender: TR-gruppen, PMF Fyn Elementer i ny budgetmodel for løn Gradueret tildeling med afsæt i forventet antal børn Ekstra budget til børnehuse med flere afdelinger eller udegrupper Pulje på 2,5 mio. kr. til socioøkonomisk tildeling ved omfordeling Særskilt og gradueret tildeling til ledelse Resultat af ny budgetmodel for løn Samlet vurdering af ny budgetmodel for løn Høringssvar Princippet virker retfærdigt, men det bør overvejes, hvor små børnehusene kan være for, at være økonomisk og fagligt bæredygtige Princippet er fint, da flere afdelinger og eller udegrupper belaster budgettet Princippet om en pulje til socioøkonomisk tildeling er fin, men beløbet bør tildeles som ekstra midler. At få tildeling pr. barn når 4 ud af 6 kriterier er opfyldet betyder nødvendigvis ikke, at det er de børn med størst udfordringer man sikre en tildeling Det er fint med en særskilt tildeling til ledelse, men mange ledelsesopgaver er de samme uanset hvor stort børnehuset er, så det bør overvejes hvor meget der skal gradueres. Resultatet viser at store børnehuse skal afgive budget til de små børnehuse, men selv de stor børnehuse føler sig allerede nu presset i hverdagen, hvilket den ny budgetmodel ikke vil ændre på. Hvert enkelt element i budgetmodellen virker umiddelbart gode, men det kan være svært at gennemskue konsekvenserne af den samlede model. Der er valgt at bibeholde den binding fra den nuværende budgetmodel som sikre at mindst 50% af de fastansatte medarbejdere pr. børnehus skal være pædagoguddannet. Når man har 3 faggrupper Pædagoger, Pædagogiske assistenter og Pædagogmedhjælpere, hvoraf de 2 er uddannet mener vi princippet bør ændres til at: 60% af de fastansatte medarbejdere pr. børnehus skal være pædagogisk uddannet

Sammenskrivning af høringssvar Ny resursetildeling for dagtilbud (0-6 år)

Sammenskrivning af høringssvar Ny resursetildeling for dagtilbud (0-6 år) Sammenskrivning af høringssvar Ny resursetildeling for dagtilbud (0-6 år) Emne Udvalget for Børn og Unge har på mødet d. 4. maj 2011 besluttet, at principper for ny resursetildeling for dagtilbud skal

Læs mere

Sammenfatning af høringssvarene vedr. resursemodellen på Daginstitutionsområdet.

Sammenfatning af høringssvarene vedr. resursemodellen på Daginstitutionsområdet. 8.maj 2007. Sammenfatning af høringssvarene vedr. resursemodellen på Daginstitutionsområdet. Dagpasningsgruppen har på sit møde den 9.maj sammenfattet høringssvarene. Der er indkommet høringssvar fra 25

Læs mere

Oversigt over høringssvar til ny budgettildelingsmodel for kommunale og selvejende daginstitutioner

Oversigt over høringssvar til ny budgettildelingsmodel for kommunale og selvejende daginstitutioner Oversigt over høringssvar til ny budgettildelingsmodel for kommunale og selvejende daginstitutioner Nedenstående er oversigter over alle de høringssvar, vi har modtaget indtil den 10. april 2015 ifm. høringsperioden.

Læs mere

Afdækning af normeringer i kommunale og selvejende dagtilbud i Svendborg Kommune

Afdækning af normeringer i kommunale og selvejende dagtilbud i Svendborg Kommune Afdækning af normeringer i kommunale og selvejende dagtilbud i Svendborg Kommune 1 Indhold Afdækning af normeringer i kommunale og selvejende dagtilbud i Svendborg Kommune...3 Baggrund...3 Styringsprincipper

Læs mere

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012 Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune Gældende fra 1. januar 2012 Godkendt af SBU den 10. januar 2012 1 Nærværende administrationsgrundlag omfatter

Læs mere

Evaluering af ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet

Evaluering af ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Evaluering af ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Indledning Byrådet i Rebild Kommune besluttede på sit møde den 30. marts 2017 at indføre en ny model for tildeling af ressourcer til dagtilbudsområdet

Læs mere

Notat. Institution. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Opsamling på høringssvar

Notat. Institution. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Opsamling på høringssvar Notat Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget Opsamling på høringssvar I forbindelse med de tre besparelsesforslag på dagtilbudsområdet, har forvaltningen i alt modtaget 26 høringssvar. Høringsparterne og

Læs mere

Opsummering af indkomne høringssvar, samt udtalelse fra Forvaltnings-MED.

Opsummering af indkomne høringssvar, samt udtalelse fra Forvaltnings-MED. Opsummering af indkomne høringssvar, samt udtalelse fra Forvaltnings-MED. Børnehavehuset Lodsvej 1. Positivt at midlerne følger barnet 2. Netværksrepræsentanten kan ikke genkende den foreslåede model 3.

Læs mere

Forslag til ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet. Høringssvar. Liste over høringssvar. 1. Dagplejen forældrebestyrelse. 2. Dagplejen MED-udvalg

Forslag til ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet. Høringssvar. Liste over høringssvar. 1. Dagplejen forældrebestyrelse. 2. Dagplejen MED-udvalg Forslag til ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet Sendt i høring af Børne- og Ungeudvalget d. 27. august 2018 Høringsperiode: 28. august 2018 10. september 2018 Liste over høringssvar Nr. Høringssvar 1.

Læs mere

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning FællesMED-udvalg Børn og Undervisning Til Uddannelse, Børn og Familie 4. marts 2019 Sags id: 18/24980 Høringssvar til Dagtilbuddenes fælles kvalitetsaftale 2017-2018 FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

Læs mere

Børnetalsprognose og kapacitet

Børnetalsprognose og kapacitet Børnetalsprognose og kapacitet 2019-2023 Udarbejdet af Sekretariat og Dagtilbud og Økonomi, april 2019. Acadre nr. 19/6582 Indhold 1. Indledning...3 2. Forventet behov for pladser...3 2.1 Befolkningsprognosen...3

Læs mere

Resursetildeling til lønbudget for kommunale og selvejende dagtilbud (0-5 år) i Svendborg Kommune

Resursetildeling til lønbudget for kommunale og selvejende dagtilbud (0-5 år) i Svendborg Kommune Resursetildeling til lønbudget for kommunale og selvejende dagtilbud (0-5 år) i Svendborg Kommune 2018-2020 1. Indledning Ressourcetildeling til lønbudget for kommunale og selvejende dagtilbud i Svendborg

Læs mere

MED-udvalgets udtalelser, Skoler

MED-udvalgets udtalelser, Skoler MED-udvalgets udtalelser, r n ved Tuse Næs Hvad vurderer MED udvalget, at forslaget kommer til at betyde for løsning af kerneopgaven læring og trivsel for alle børn og unge? Når den pædagogiske leder får

Læs mere

Hørringssvar vedrørende tildeling af midler til Hvidovre kommunes dagtilbud.

Hørringssvar vedrørende tildeling af midler til Hvidovre kommunes dagtilbud. Hvidovre d. 17.11. 2014 Til Politikkerne i Hvidovre kommune. Hørringssvar vedrørende tildeling af midler til Hvidovre kommunes dagtilbud. Bestyrelsen for den selvejende institution Børnehuset Ærtebjerg

Læs mere

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet Stevns kommune Dato: 7-6-2017 Deres ref.: 4660 Store Heddinge Vor ref.: Sagsbehandler: jqs / jrb Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet Hermed følger BUPL s høringssvar til Stevns

Læs mere

Vilkårsundersøgelse 2019

Vilkårsundersøgelse 2019 Vilkårsundersøgelse 2019 Samlet analyse 0 5 års området BUPL har i perioden 26. februar til 11. marts 2019 gennemført en vilkårsundersøgelse blandt pædagoger på dagtilbudsområdet. I Halsnæs Kommune har

Læs mere

Handlingskatalog - Budgetproces 2019

Handlingskatalog - Budgetproces 2019 BUDGET 2019-2022 Handlingskatalog - Budgetproces 2019 Indholdsfortegnelse Overordnet status på budgetforbedringsforslag - Opvækstudvalget... 2 001 Nedlæggelse af 4 dagplejekonsulentstillinger i administrationen...

Læs mere

Forvaltningens svar på budgetdelen af høringen

Forvaltningens svar på budgetdelen af høringen Forvaltningens svar på budgetdelen af høringen Indholdsfortegnelse Kontingentfrihed... 1 Grundbeløb... 1 Nye pladspriser... 2 Sociale normeringer... 2 Aktivitetspuljen... 3 Konsekvensen for pladspriserne

Læs mere

Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016

Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016 Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016 2 7. o k t o b e r 2 0 1 5 Børn- & Skoleudvalget har ønsket, et konkret oplæg om, hvordan en fremtidig organisering af Daginstitution Munkebo (herefter:

Læs mere

Spilleregler for brugen af åbningstid / moduler. Dette for at sikre et optimalt læringsmiljø for alle børn. Normering.

Spilleregler for brugen af åbningstid / moduler. Dette for at sikre et optimalt læringsmiljø for alle børn. Normering. Pixi udgave af høringssvarene vedr. ny resursetildelingsmodel i daginstitutionerne. Institution Model 1, med en fast ugentlig åbningstid, med mulighed for tilmelding fra 6 til 18. Valg af 5 moduler; 48,

Læs mere

TILDELINGSMODEL PÅ 0-6 ÅRS OMRÅDET

TILDELINGSMODEL PÅ 0-6 ÅRS OMRÅDET TILDELINGSMODEL PÅ 0-6 ÅRS OMRÅDET Indhold Indledning... 3 Nuværende tildelingsmodel...4 Åbningstid...4 Enheder... 4 Vikar... 4 Ekstra tildelinger...4 Belastningsgrad...4 Overblik over nuværende ressourcetildeling

Læs mere

Notat med forslag til reviderede tildelingsmodeller.

Notat med forslag til reviderede tildelingsmodeller. Notat med forslag til reviderede tildelingsmodeller. Indledning Notatet præsenterer tre forskellige modeller for, hvordan Billund Kommune fremadrettet kan tildele budgettet til daginstitutioner. Billund

Læs mere

Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus

Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus Velkommen i Østerdalen Skårup Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre redigeret marts 2016 Hvad er Østerdalen Skårup Børnehus? Skårup Børnehus er et integreret børnehus som del af det kommunale

Læs mere

Forslag til principper for tildeling af løn- og driftsrammer for vuggestuer, børnehave, integrerede institutioner og fritidshjem fra 1.1.

Forslag til principper for tildeling af løn- og driftsrammer for vuggestuer, børnehave, integrerede institutioner og fritidshjem fra 1.1. Forslag til principper for tildeling af løn- og driftsrammer for vuggestuer, børnehave, integrerede institutioner og fritidshjem fra 1.1.2008 Der resterer endnu en harmonsiering af tildeling af løn- og

Læs mere

Resultater fra normeringsundersøgelsen maj BØRN OG UNGE Strategi og Udvikling Aarhus Kommune

Resultater fra normeringsundersøgelsen maj BØRN OG UNGE Strategi og Udvikling Aarhus Kommune Resultater fra normeringsundersøgelsen 3.-9. maj 19 I dette notat præsenteres resultaterne fra den normeringsundersøgelse, der er gennemført i Børn og Unge i perioden 3.- 9. maj 19. Formålet med normeringsundersøgelsen

Læs mere

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud HOLBÆK KOMMUNE Dato: 17. november 2016 Sagsnr.: 16/54566 Notat Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud Byrådet besluttede ved budgetlægningen for 2015 at forøge bevillingen

Læs mere

Strategisk blok - S05

Strategisk blok - S05 Fortsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart Forsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart -500-500 -500-500 I alt netto -500-500 -500-500 På baggrund i tallene for 2017 er der

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 16 Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Sagsnr: 28.00.00-A00-2-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af

Læs mere

Budget 2018 Temaforslag drift Udvalget for Børn og Unge

Budget 2018 Temaforslag drift Udvalget for Børn og Unge Oversigt over temaer Læring for alle - det starter i dagtilbud 5.000 5.000 5.000 5.000 Puljen til mere pædagogisk personale 2.300 2.300 2.300 2.300 Unge og rusmidler 75 295 295 295 Akuthus for 0-12årige

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 20-08-2019 j./sagsnr. 28.00.00-A00-44-19 Bilag 2 Oversigt med opsummering af de enkelte høringssvar Afsender Opsummering Model MED udvalg område Øst På peger udfordringerne

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

Nye forhold til børnene -

Nye forhold til børnene - ALTERNATIVET FURESØ Nye forhold til børnene - Selvforvaltning og bemanding i daginstitutioner Furesø kommune 1 BAGGRUND Udvikling hvor der er kommet flere børn pr voksen Mindre barn-voksen kontakt Mindre

Læs mere

Juniorklubben Stenstrup Stationsvej 19, 5771 Stenstrup. Tlf og mobil: /

Juniorklubben Stenstrup Stationsvej 19, 5771 Stenstrup. Tlf og mobil: / Juniorklubben Stenstrup Stationsvej 19, 5771 Stenstrup. Tlf og mobil: 62261220/ 29885771 www.juniorklubben-stenstrup.dk jkstenstrup@hotmail.com Kære politikere i Svendborg kommune 16-09-2016 Ifølge referatet

Læs mere

Afsender Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Område Roskilde Midtby, bestyrelsen. Tilslutter sig model 1.

Afsender Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Område Roskilde Midtby, bestyrelsen. Tilslutter sig model 1. Børn og Kultur Børne- og Kultursekretariat Sagsnr. 89831 Brevid. 925089 Ref. KAMI Dir. tlf. 4005 karolinem@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar - ressourcetildeling til områdeledelse Afsender

Læs mere

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Oplægget i dag Dagtilbudsaftalen - indhold Dagtilbudsloven: 1. Formålsparagraf 2. Den styrkede pædagogiske læreplan 3. Områder

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

NOTAT: Sammenfatning af høringssvar til tilpasning af kapacitet på dagtilbudsområdet

NOTAT: Sammenfatning af høringssvar til tilpasning af kapacitet på dagtilbudsområdet Velfærdssekretariatet Sagsnr. 266197 Brevid. 2048895 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk 26. februar 2015 NOTAT: Sammenfatning af høringssvar til tilpasning af kapacitet på dagtilbudsområdet

Læs mere

Beskrivelse af principper og beregningsgrundlag i den reviderede tildelingsmodel for dagtilbud og SFH

Beskrivelse af principper og beregningsgrundlag i den reviderede tildelingsmodel for dagtilbud og SFH Beskrivelse af principper og beregningsgrundlag i den reviderede tildelingsmodel for dagtilbud og SFH Dette bilag beskriver de tildelingsprincipper og beregningsgrundlag, som danner grundlag for oplægget

Læs mere

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 KAPACITET OG BØRNETAL 4 Pasningsbehov 4 Bygningskapacitet 4 OVERSIGT OVER SCENARIER 5 BEMÆRKNINGER

Læs mere

Overblik over budskaber i høringssvar

Overblik over budskaber i høringssvar Overblik over budskaber i høringssvar AFSENDER INDHOLD ADMINISTRATIONENS KOMMENTARER Forældrebestyrelsen i Vuggestuen Manegen Forældrebestyrelsen modsætter sig en eventuel sammenlægning af Vuggestuen Manegen

Læs mere

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål Børn - Dagtilbud Den samlede budgetramme for Dagtilbud er opdelt på følgende områder: Funktion Hovedområde (beløb i 1.000 kr. netto) Budget 2015 05.25.10 Fælles formål 22.034 05.25.11 Dagpleje 53.863 05.25.13

Læs mere

Pædagoger: Vi mangler tid til børnene og omsorgen

Pædagoger: Vi mangler tid til børnene og omsorgen PRESSEMEDDELELSE OG ANALYSE NOTAT FREDERICIA: April 2019 Pædagoger: Vi mangler tid til børnene og omsorgen BUPL/BUPL-A har i perioden 26. februar til 11. marts 2019 gennemført en landsdækkende undersøgelse,

Læs mere

Høringssvar fra MED-udvalget i Dagtilbuddet Firkløveret vedr. første behandling af strukturændringsforslagene

Høringssvar fra MED-udvalget i Dagtilbuddet Firkløveret vedr. første behandling af strukturændringsforslagene Høringssvar fra MED-udvalget i Dagtilbuddet Firkløveret vedr. første behandling af strukturændringsforslagene Høringssvaret er udarbejdet på baggrund af kommentarer til strukturændringsforslagene fra A-

Læs mere

Dagsorden 124. Indstilling vedr. Fønsafdeling af Nørre Aaby Børnehus 1

Dagsorden 124. Indstilling vedr. Fønsafdeling af Nørre Aaby Børnehus 1 Dagsorden Børn- Kultur og Fritidsudvalget 2. februar 2016 kl. 13:15 Mødested: Mødelokale 5.04, Anlægsvej 4, Ejby Dagsorden 124. Indstilling vedr. Fønsafdeling af Nørre Aaby Børnehus 1 Lukket dagsorden

Læs mere

Høringssvar budget Personale

Høringssvar budget Personale Høringssvar budget 2018-2021 Personale Høringssvar til omprioriteringsforslag 2018-2021 Det er med stor bekymring vi har læst at der er risiko for, at normeringen på dagtilbudsområdet bliver yderligere

Læs mere

Bilag 7. Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud

Bilag 7. Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud Bilag 7 Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud Det følgende er et idékatalog bestående af forslag til tiltag, som ville kunne styrke forudsætningerne for en øget faglig progression og trivsel hos

Læs mere

Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området

Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området Hvad er den politiske holdning til inklusion i Tønder Kommune? Hvad betyder inklusion på 0-18 års området? Er det målet,

Læs mere

Dagtilbud i Albertslund kommune

Dagtilbud i Albertslund kommune Dagtilbud i Albertslund kommune - I 2022 vil det ændrede børnetal betyde en årlig merudgift på 9,4 mill. kr. til daginstitutioner og dagpleje - Der skal bruges 14,6 mill. kr. ekstra, hvis man skal undgå

Læs mere

Feriepasning i dagtilbud. / 1. behandling af budget 2019 Børne- og Ungdomsudvalget

Feriepasning i dagtilbud. / 1. behandling af budget 2019 Børne- og Ungdomsudvalget Feriepasning i dagtilbud / 1. behandling af budget 2019 Børne- og Ungdomsudvalget Baggrund - beskrivelse af forslaget De københavnske dagtilbud planlægger i dag sommerferieperioden ud fra, at alle institutioner

Læs mere

NOTAT. Høringssvar vedrørende budget Generelle bemærkninger:

NOTAT. Høringssvar vedrørende budget Generelle bemærkninger: Høringssvar vedrørende budget 2014 DATO 1. september 2013 SAGSNR. anvi Høringssvar fra De Pædagogiske Teamledere, MEDudvalg og Områdebestyrelsen i Børnehusene Buldervang. Generelle bemærkninger: Vedr.

Læs mere

Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet

Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Disposition: A. Kommissorium, tidsplan og organisering B. Økonomisk ramme for ny tildelingsmodel C. Ny tildelingsmodel generelle forudsætninger D. Ny

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET. for mødet den , kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET. for mødet den , kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET REFERAT for mødet den 26.09.2012, kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 5. Budgetmodel for tildeling af sociale normeringer 0-13 år (2012-71326) 1 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

Læs mere

Dragør Kommune Skole/Børn & Pædagogik

Dragør Kommune Skole/Børn & Pædagogik Side nr. 1 Med baggrund i de kommende forhandlinger om budget 2016-19 har forvaltningen udarbejdet denne business case på skole- og dagtilbudsområdet. Udfordring SFO-pladser bør fordeles mere hensigtsmæssigt

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 310 Daginst.

Læs mere

vedr. forslag til en ændret struktur på dagtilbudsområdet fra 1. januar 2015

vedr. forslag til en ændret struktur på dagtilbudsområdet fra 1. januar 2015 Til Næstved Kommune, Center for Dagtilbud, cda@naestved.dk Den 2. juli 2014 Høringssvar fra forældrebestyrelsen for Manøhytten vedr. forslag til en ændret struktur på dagtilbudsområdet fra 1. januar 2015

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Budgetanalyse om ledelse på dagtilbud: Reduktion i distriktsledelsen

Budgetanalyse om ledelse på dagtilbud: Reduktion i distriktsledelsen Budgetanalyse om ledelse på dagtilbud: Reduktion i distriktsledelsen Indhold 1. Beskrivelser og konsekvenser... 1 1.1 Indhold og baggrund... 1 1.2 Økonomi... 1 1.3 Målgruppe... 2 1.4 Effekt... 2 1.5 Konsekvenser...

Læs mere

Børnehavestart i alderen 2 år 10 mdr.

Børnehavestart i alderen 2 år 10 mdr. LÆRING OG UDVIKLING Emne Børnehavestart 2 år 10 mdr. Til Familie- og uddannelsesudvalget Dato 7. februar 2019 Udarbejdet af Sabrina Lund NOTAT Børnehavestart i alderen 2 år 10 mdr. I nærværende notat redegøres

Læs mere

Udskrift af protokol

Udskrift af protokol Udskrift af protokol Udvalg Børneudvalget Møde 07-04-2014 14:30 Status Behandling Type Færdigbehandlet Beslutning Åben Nummer 36 Foreslået behandlingsforløb Sagsnummer 2014/07127 KL-journalnummer 28.00G00

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 214 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Besvarelse af SOU samrådsspørgsmål T Dato /

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget den 01-11-2010, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget Protokol Mandag den 1. november 2010 kl. 15:00 afholdt Børne- og Ungdomsudvalget ekstraordinært møde i Udvalgsværelse

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 310265 Brevid. 2985068 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar 28. november 2018 Skole- og Børneudvalget besluttede den

Læs mere

Fredericia Kommune. Lønsumsstyring i Daginstitutioner Decentral økonomistyring

Fredericia Kommune. Lønsumsstyring i Daginstitutioner Decentral økonomistyring Fredericia Kommune Lønsumsstyring i Daginstitutioner Decentral økonomistyring 2014 Indledning Daginstitutionsområdet skal pr. 1. januar 2014 overgå til lønsumsstyring. Dermed overgår området fra at styre

Læs mere

Skoleområdet 12 skoler

Skoleområdet 12 skoler Skoleområdet 12 skoler Folkeskolerne Byskovskolen (Special-afd) 0.-9. årgang 644 elever Campusskolen (Modtager-kl) 7.-10. årgang 695 elever Dagmarskolen (Modtager-kl) 0.-6. årgang 501 elever Kildeskolen

Læs mere

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL skal hermed svare på kommunens høringsmateriale vedrørende implementering af den kommende skolereform i Næstved Kommune.

Læs mere

MED-udvalgets udtalelser, Dagtilbud

MED-udvalgets udtalelser, Dagtilbud MED-udvalgets udtalelser, Dagtilbud Ved Tuse Næs Kildevangen Hvad vurderer MED udvalget, at forslaget kommer til at betyde for løsning af kerneopgaven læring og trivsel for alle børn og unge? MED-Udvalget

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde Østerdalen d kl. 19 til kl Mødeleder: Marie Ordstyrer: Lene Sekretær/Mai-Britt

Referat fra bestyrelsesmøde Østerdalen d kl. 19 til kl Mødeleder: Marie Ordstyrer: Lene Sekretær/Mai-Britt fra bestyrelsesmøde Østerdalen d. 30-110-17 kl. 19 til kl. 21.30 Inden mødet starter. Rundvisning i Skårup Børnehus af Marie og Mai-Britt. Deltagere: Maria, Lene, Mai-Britt, Helle, Søren, Anette, Marie,

Læs mere

Inkluderende indsats. Ved Birgit Lindberg dagtilbudschef

Inkluderende indsats. Ved Birgit Lindberg dagtilbudschef Inkluderende indsats Ved Birgit Lindberg dagtilbudschef Børnehuset Skovlinden i Vesterlunden Ved Anette Risager, pædagogisk teamleder Legeværksteder Et legemiljø med fokus på læring og deltagelse For at

Læs mere

Høringssvar vedr. SFO ressourcetildeling fra Rantzausminde Skole

Høringssvar vedr. SFO ressourcetildeling fra Rantzausminde Skole Høringssvar vedr. SFO ressourcetildeling fra Rantzausminde Skole I forhold til det materiale, der er sendt høring vedrørende resursetildeling SFO området, vil bestyrelsen på Rantzausminde Skole gerne knytte

Læs mere

Højkvalitetsdagtilbud Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget d. 15. maj Bilag 7. Plancher vedr. højkvalitetsdagtilbud

Højkvalitetsdagtilbud Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget d. 15. maj Bilag 7. Plancher vedr. højkvalitetsdagtilbud Højkvalitetsdagtilbud Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget d. 15. maj 2017 Bilag 7. Plancher vedr. højkvalitetsdagtilbud Følgende scenarier beskrives i tal, økonomi og faglig kvalitet 1) Flere ressourcepædagoger

Læs mere

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune Dato: 31-10-2013 Att.: Deres ref.: Parkvej 37 Vor ref.: Guldborgsund 4800 Nykøbing F. Sagsbehandler: AWO/ Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 18-06-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Bilag 1 Kombinationstilbuddet skal tilrettelægges ud fra den enkelte families dokumenterede

Læs mere

Bilag 3: Effektiviseringsforslag Dagtilbud

Bilag 3: Effektiviseringsforslag Dagtilbud Bilag 3: Effektiviseringsforslag Dagtilbud Nr: Forslag Effektiviseringsprovenu 1 2 % besparelse til ledelse på dagtilbudsområdet 277.000 kr. 2 Reduktion i ledelse i udvalgte institutioner, og ændring i

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE BAGGRUND... 2

INDHOLDSFORTEGNELSE BAGGRUND... 2 INDHOLDSFORTEGNELSE BAGGRUND... 2 DIALOGPROFIL... 4 Børnenes kompetencer (læreplanstemaerne)... 4 Børnenes trivsel... 6 Børnenes sundhed... 7 SPROGVURDERING... 8 Børnenes sprog... 8 LEGE- OG LÆRINGSMILJØ...12

Læs mere

Budgetproces 2007 og overslagsår 2008-2010. Et bæredygtigt Stevns. Benchmarking. Daginstitutioner

Budgetproces 2007 og overslagsår 2008-2010. Et bæredygtigt Stevns. Benchmarking. Daginstitutioner Budgetproces 2007 og overslagsår 2008-2010. Et bæredygtigt Benchmarking Daginstitutioner Juni 2010 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD..... side 3 AFGRÆNSNING AF OPGAVEN. side 3 METODE... side 4 DATAGRUNDLAG...

Læs mere

KL s høringssvar på ny lovgivning på dagtilbudsområdet september

KL s høringssvar på ny lovgivning på dagtilbudsområdet september Til Børne- og Socialministeriet Att. Charlotte Meibom og Thomas Rasmussen Holmens Kanal 22 1060 København K KL s høringssvar på ny lovgivning på dagtilbudsområdet september 2017 KL har den 21. september

Læs mere

Pædagoger: Vi mangler tid til børnene og omsorgen

Pædagoger: Vi mangler tid til børnene og omsorgen PRESSEMEDDELELSE OG ANALYSE NOTAT TØNDER: April 2019 Pædagoger: Vi mangler tid til børnene og omsorgen BUPL/BUPL-A har i perioden 26. februar til 11. marts 2019 gennemført en landsdækkende undersøgelse,

Læs mere

Beskrivelse af principper og beregningsgrundlag i revideret tildelingsmodel på dagtilbudsområdet

Beskrivelse af principper og beregningsgrundlag i revideret tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Beskrivelse af principper og beregningsgrundlag i revideret tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Dette bilag beskriver forvaltningens udkast til de tildelingsprincipper og beregningsgrundlag, som danner

Læs mere

Børne- og Uddannelsesforvaltningen, den 30. september Administrationsgrundlag for daginstitutioner i Kolding Kommune pr. 1.

Børne- og Uddannelsesforvaltningen, den 30. september Administrationsgrundlag for daginstitutioner i Kolding Kommune pr. 1. Administrationsgrundlag for daginstitutioner i Kolding Kommune pr. 1. januar 2009 1. Indledning Dette administrationsgrundlag beskriver principper for tildeling af løn- og driftsmidler til daginstitutioner

Læs mere

Sammenlægning af dagtilbud i område Viborgvej

Sammenlægning af dagtilbud i område Viborgvej Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 10. marts 2015 Sammenlægning af dagtilbud i område Viborgvej Charlottehøj Dagtilbud indstilles sammenlagt med Dagtilbud Hasle og Dagtilbuddet

Læs mere

Opsamling på høringssvar vedrørende de langsigtede løsninger på dagtilbudsområdet.

Opsamling på høringssvar vedrørende de langsigtede løsninger på dagtilbudsområdet. Svendborg Kommune Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 45 10 Fax. 6325 1319 bu@svendborg.dk www.svendborg.dk Opsamling på høringssvar vedrørende de langsigtede løsninger på dagtilbudsområdet.

Læs mere

Dokumentation af det pædagogiske arbejde på dagtilbudsområdet - Dokumentation. opfølgning på dialogmødet d. 26. marts

Dokumentation af det pædagogiske arbejde på dagtilbudsområdet - Dokumentation. opfølgning på dialogmødet d. 26. marts Dokumentation af det pædagogiske arbejde på dagtilbudsområdet - opfølgning på dialogmødet d. 26. marts 2015 Nr. Dokumentation 1. Børnebyøster 2. Dagplejen 3. Egebjerg 4. Fyrtårnet 5. Sundet 6. Østerdalen

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus

Velkommen i Hesselager Børnehus Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Børnetalsprognose og kapacitet

Børnetalsprognose og kapacitet Børnetalsprognose og kapacitet 2017-2021 Udarbejdet af Sekretariat og Dagtilbud og Økonomi og Udbud, april 2017. Acadre nr. 17/7506 Indhold 1. Indledning...3 2. Forventet behov for pladser...4 2.1 Befolkningsprognosen...4

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Midtbyens børnehus Leder: Linda Garsdal Fredensborg

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Midtbyens børnehus Leder: Linda Garsdal Fredensborg Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Midtbyens børnehus 2013 Leder: Linda Garsdal Fredensborg Talfakta Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn i

Læs mere

Informationsmøde om udvidet åbningstid og flere modulvalg. 9. November 2016 kl Børnenes Univers Grindsted Vest

Informationsmøde om udvidet åbningstid og flere modulvalg. 9. November 2016 kl Børnenes Univers Grindsted Vest Informationsmøde om udvidet åbningstid og flere modulvalg 9. November 2016 kl. 19-20.30 Børnenes Univers Grindsted Vest Program Velkomst og gennemgang af program ved formanden Den nye model formål og indhold

Læs mere

Høringsvar fra BUPL Sydøst vedrørende budget 2015

Høringsvar fra BUPL Sydøst vedrørende budget 2015 Høringsvar fra BUPL Sydøst vedrørende budget 2015 Hermed fremsendes BUPL høringssvar vedrørende Næstved Kommunes budget. Høringssvaret består af følgende: Resume Besparelser på daginstitutioner Faldende

Læs mere

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2018-2021 Ændringer I 1000 kr. Regnskab 2016 Opr. 2017 Basisb 2018 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Børneudvalgets beslutning - i alt 6.544 12.931 12.711

Læs mere

Regeringsudspillet Stærke dagtilbud alle børn skal med i fællesskaber

Regeringsudspillet Stærke dagtilbud alle børn skal med i fællesskaber Regeringsudspillet Stærke dagtilbud alle børn skal med i fællesskaber 12. Oktober 2017 Den indgåede aftale Blev offentliggjort den 27. april 2017 Aftale indgået 9. juni i Folketinget Høring frem til 22.

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Balancekatalog Fællespulje - Børneudvalget 30.000 3.01 Provenu - Skolestruktur

Læs mere

Høringssvar til Forslag: Dagtilbud i Ballerup Kommune organiseres i fem distrikter.

Høringssvar til Forslag: Dagtilbud i Ballerup Kommune organiseres i fem distrikter. Høringssvar til Forslag: Dagtilbud i Ballerup Kommune organiseres i fem distrikter. På vegne af alle medarbejderne i Børnehuset ved Skoven, har MED-udvalget følgende kommentarer til forslaget om dagtilbuddene

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 18. september 2017

Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 18. september 2017 Referat mandag den 18. september 2017 Kl. 19:00 i Mødelokale 3, Hvalsø Afbud: Christian Plank (F) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Udlændingestyrelsens opsigelse af Avnstrup

Læs mere

Notat. Til: Kopi til: Fra: Underskud i dagplejen - tillæg til 3. Budgetopfølgning

Notat. Til: Kopi til: Fra: Underskud i dagplejen - tillæg til 3. Budgetopfølgning Notat Til: Kopi til: Fra: Underskud i dagplejen - tillæg til 3. Budgetopfølgning 26.11.13 Sags id: 13/70 Kontaktperson: dchekla E-mail: hekla@assens.dk Dagplejens stigende udfordringer Dagplejen er en

Læs mere

Holme Dagtilbud og Rundhøj-Holme Dagtilbud indstilles fusioneret til ét dagtilbud med virkning fra 1. august 2014.

Holme Dagtilbud og Rundhøj-Holme Dagtilbud indstilles fusioneret til ét dagtilbud med virkning fra 1. august 2014. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 8. maj 2014 Holme Dagtilbud og Rundhøj-Holme Dagtilbud indstilles fusioneret til ét dagtilbud med virkning fra 1. august 2014. 1. Resume

Læs mere

De inddragende processer har bidraget til at kvalificere og præcisere de muligheder og gevinster, som den ny ledelsesstruktur kan bidrage til:

De inddragende processer har bidraget til at kvalificere og præcisere de muligheder og gevinster, som den ny ledelsesstruktur kan bidrage til: Dato: 28-05-2019 Sagsnummer: 18/13891 Center: Center for Børn og Læring Bilag til sag 18/13891 Udvalget for Børn og Ungdom 4. juni 2019 Forslag: Ny ledelsesorganisering for dagtilbud i Center for Børn

Læs mere

INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9

INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9 Landsbyordninger Dagtilbud-Børn juli 2011 INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9 2 Indledning

Læs mere

Budget 2018 og budgettildelingsmodeller

Budget 2018 og budgettildelingsmodeller Budget 2018 og budgettildelingsmodeller Børne- og Uddannelsesudvalgets budget 2018 (1.259,3 mio. kr. netto) 2 BU-mødet 7/3-2018 Dagtilbudsområdets budget 2018 (398,4 mio. kr. netto) Dagpleje Den centrale

Læs mere

Evaluering af ny tildelingsmodel på skoleområdet

Evaluering af ny tildelingsmodel på skoleområdet Evaluering af ny tildelingsmodel på skoleområdet Byrådet i Rebild Kommune besluttede på sit møde den 26. januar 2017 at indføre en ny model for tildeling af ressourcer til skoleområdet. Beslutningen trådte

Læs mere