Mødedato: 4. juni 2015 kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mødedato: 4. juni 2015 kl"

Transkript

1 Giv mening VIA University College Uddannelsesudvalg for Pædagoguddannelsen i VIA Sted: Campus Horsens Mødedato: 4. juni 2015 kl Deltagere Jonna Uhre (BUPL), Line Hundebøll (SL), Dagtilbudschef Carsten Esager Sørensen (Holstebro Kommune), daglig leder Mette Zahle (Center Bakkehuset), Helle Johnsen (underviser), Uddannelsesleder Inge Gori (Pædagoguddannelsen Holstebro), Uddannelsesleder Maria Schou (Pædagoguddannelsen Viborg/Thisted), Uddannelsesleder Pia Moldt (Pædagoguddannelsen Randers), Daginstitutionschef Merete Villsen (Ikast-Brande Kommune), Sine Weissshädel (underviser) og uddannelseschef Peter Møller Pedersen (Pædagoguddannelsen i VIA) Afbud Heidi Risgaard Foged Sørensen (studerende), Kiri Ann Lyndgaard (studerende), HR chef Lars Riise Jensen (Region Midtjylland), Gunhild Kjeldsen (Gymnasier og HF i RM), Eva Silberschmidt Viala (Aarhus Universitet/DPU), Sektionsleder Dennis Møller Hansen (Aarhus Kommune), Direktør Ole Pedersen (Lemvig Kommune), Uddannelsesleder Kis Jakobsen (Kaospiloterne), Søren Vestergaard (Studerende), Professor Lars Qvortrup (Aalborg Universitet), Områdechef Poul Erik Philipsen (VOK, VIA) INDKALDELSE/ REFERAT Referent: Trine Sumborg E: TSU@VIA.DK T: Dato: 8. juni /10 Referat Punkt 1 10:00-10:15 Emne: Velkomst ved formanden Referat: Merete Villsen bød velkommen. Kort præsentationsrunde. Uddannelsesleder for pædagoguddannelsen og pædagogisk assistentuddannelsen i Horsens, Jens Norup Simonsen, præsenterede kort Campus Horsens. Pædagoguddannelsen og Pædagogisk Assistentuddannelsen flyttede ind fra Gedved i Arbejder meget med outdoor pædagogik. Tiltrækker mange mandlige studerende til den toning. Har gjort meget for at trække brugergrupper ind i det nye campus og bidrage med udsmykning for at give mere liv til lokalerne.

2 Campus Horsens rummer i alt 17 forskellige uddannelser. Særligt de tekniske og merkantile fylder meget med mange studerende og bl.a. med parallelle spor på både dansk og engelsk. Derfor er det et meget internationalt miljø. Ca ud af de 4000 studerende er udenlandske studerende. De udenlandske studerende bor lige i nærheden og er meget aktive og bruger campus næsten døgnet rundt. 2/10 Dertil kommer Vitus Bering som er et innovationscenter med små og nye virksomheder med et stærkt innovationsmiljø og studentervæksthuset. Der er en tæt kobling mellem det og de forskellige uddannelser i Campus Horsens. Merete håber at uddannelsesudvalget bliver et forum, hvor man kan få nogle gode diskussioner og drøfte forskellige tematikker. Dette møde er desværre lidt præget af at der er nogle helt formelle opgaver som udvalget SKAL forholde sig til. - pædagoguddannelsen er helt afgørende for samfundet og derfor er det vigtigt, at vi har mulighed for at få gode input ude fra praksisfeltet eller fra forskningsverdenen. Punkt 2 10:15-10:20 Emne: Godkendelse af dagsorden Indhold: Referat: Dagsorden blev godkendt. Punkt 3 10:20-10:45 Emne: Institutionsakkreditering Indhold: Orientering samt drøftelse af uddannelsesudvalget rolle Bilag 3.1. Til uddannelsesudvalg akkreditering og bilag 3.2. Notat om institutionsakkreditering Indstillingvalget om institutionsakkreditering og udval- Under dette punkt orienteres uddannelsesudgets rolle drøftes. Det indstilles at uddannelsesudvalget tager orienteringen til efterretning. Referat: Peter holdt et oplæg og forklarede kort om baggrunden for institutionsakkrediteringen. Akkreditering skal styrke og udvikle uddannelsernes og uddannelsesinstitutionerne. I processen vælges fem temaer ud som man går i dybden med at skulle dokumentere fra VIAs side. Der kommer en række besøg og i løbet af november/december 2016 kommer afgørelsen for hvorvidt VIA lever op til institutionsakkrediteringen.

3 Kvalitetssikringssystemet forudsætter, at aftagerfeltet og samarbejdspartnere inddrages bl.a. i form af uddannelsesudvalget. 3/10 Uddannelsesudvalget kan få en direkte rolle i institutionsakkrediteringen i det første møde med akkrediteringspanelet, hvor de gerne vil inddrage aftagerne. Det er vigtigt at uddannelsesudvalget holder sig for øje, at en institutionsakkreditering er en form for eksamen, så fokus også er på det vi lykkes særlig godt med. Det er afgørende, at man i uddannelsesudvalget reelt oplever, at have indflydelse på udviklingen af uddannelsen og hvordan man bedst målretter uddannelsen i den retning som aftagerfeltet har behov for. Det er vigtigt, at uddannelsesudvalget drøfter temaer som er relevant for institutionsakkrediteringen. Særligt felterne om kompetenceudvikling og opdatering og omsætning af videngrundlag skal der fremadrettet være fokus på. Sættes derfor på møder i efteråret Jonna hvordan inddrages praktikinstitutionerne ift. at vurdere dimittendernes faglige kvalifikationer og evne til at håndtere praksisudfordringer. Inge der er planlagt en undersøgelse i 2016 når man har erfaring med alle tre forskellige praktikker. Maria det er vigtigt at vi går til det som en eksamen hvor vi skal vise hvad vi er gode til. Helle det giver rigtig god mening, at man forud for akkrediteringsbesøget har en række refleksioner over både de ting man gør godt og der hvor man som uddannelse og uddannelsesinstitution er udfordret. Uddannelsesudvalget bliver præsenteret for både kvalitetsrapporter og den selvevalueringsrapport som VIA udarbejder. Det helt afgørende i systemet er, at viden om kvalitetsarbejde og indsatser er kendte for alle ledelseslag og blandt medarbejdere.

4 Se i øvrigt link om kort præsentation om institutionsakkreditering på youtube samt Peters præsentation. Fk 4/10 Link til akkrediteringsrådet hjemmeside. Punkt 4 10:45-11:10 Emne: Ny strategi VIA aftryk på verden Indhold: Orientering om PSHs strategi samt drøftelse af ideer til handlinger. Referat: Ideudvikling i blandede grupper. Bilag 4.1. PSHs strategi og bilag 4.2. Skabelon Uddannelsesudvalget bidrager med ideer til strategiske handlinger i pædagoguddannelsen Peter uddannelsesudvalget skal kommentere på det udkast der ligger fra PSH/pædagoguddannelsen. - udvalget skal primært forholde sig til helt konkrete aktiviteter, som kan indgå som strategiske indsatser. - den samme proces laves ude i uddannelsen med både undervisere og studerende i det omfang hvor det er relevant. Der blev arbejdet i mindre grupper. Kommentarer til strategiudkastet: Sine/Carsten særligt fokus på ligeværdigt samarbejde med praksisfeltet kan det foldes ud hvad det betyder? - praktikken som medansvarlig for læringsrummet det kan nogle gange udfordres. Der skal skabes særlige rum for dette. Mette evt. kalde det styrke det ligeværdige samarbejde. Helle/Jonna kan man tilføje noget om medbedømmere ude fra praksis som skal opkvalificeres til den nye rolle man har fået i den nye uddannelse? - evt. på PD niveau. - øget viden til uddannelsen om hvilke kompetencer der evt. kan hentes ind fra praksisfeltet til undervisning på konkrete moduler. Maria/Mette bruge studentervæksthusene mere konkret ind i strategien. - hele tiden være opmærksom på, at koble til praksisfeltet. Pia/Line praktikken som innovativt udvik-

5 lingsrum. Inge/Merete nye jobfunktioner og samarbejde med den private sektor her skal vi måske tænke mere ud over selve praktikkerne. Entreprenørskab skal skrives mere tydeligt ind. - styrke brugen af gæsteundervisere. - inddragelsen af civilsamfundet. Sine/Carsten systemeksport en engelsk uddannelse alene garanterer ikke, at man bliver rigtigt international. Det kan godt handle om andre tilgange og input. Maria/Mette evt. sætte ECTS point på de studerendes engagement i frivilligfeltet. Line/Pia socialt lokalt engagement gerne en tilføjelse om socialt engagement, brobygning til ungdomsuddannelser, lægge hus til aktiviteter mm. Line foredrag i uddannelseshusene om ny forskning, gode projekter mm. evt. som fyraftensmøder. Inge/Merete VIA som mere smidig organisation er meget snæver og indadvendt. Gerne tilføje noget om samarbejde på tværs af uddannelser og fagfelter ift. bacheloprojekter. - evt. fælles ansættelser af phd-er mellem kommuner og uddannelse. - tættere kobling omkring FOU arbejdet mellem uddannelse og kommuner. Sine/Carsten gerne fokus på udvikling og samarbejde over længere tid/flere år. 5/10 PAUSE 11:10-11:25 Punkt 5 11:25-12:10 Jens-Ole Jensen deltager Emne: Nye FOU programmer og centre Indhold: Orientering om proces og indhold i de nye programmer og centre Bilag 5.1. Notat om PSH videnarkitektur og 5.2. Notatudkast til FOU centre og programmer Uddannelsesudvalget vurderer, om de nye programmer er relevante i forhold til aftagerfeltets udfordringer. Der gives en tilbagemelding til PSH s chefgruppe. Referat: Peter der er en proces i gang hvor der defineres nye programmer og centre for Forskning og Udvikling. - er nu i høring i uddannelserne. - uddannelsesudvalget her skal kommentere på det og hjælpe uddannelsen til at præcisere programmernes relevans for aftagerfeltet. - Jens-Ole har været tæt knyttet til dette arbejde og har bl.a. også bistået pædagoguddannelsen helt specifikt.

6 Jens-Ole pædagoguddannelsen er meget bred og har mange aftagergrupper og slutbrugere. Man har dog været nødt til at foretage nogle valg og fravalg for at få fokus i FOU indsatserne og få dybde fremfor bredde i arbejdet. - hovedsigtet har været, at definere indsatserne ud fra relevansen for praksisfeltet ud fra en tænkning om, at hvis det er vigtigt og relevant for praksis, er det også relevant for uddannelsen. - listen over samarbejdspartnere er hverken fyldestgørende eller udelukker andre mulige samarbejdspartnere. - etablering af samarbejde kan ske på mange måder enten ved at VIA henvender sig eller ved at f.eks. en konkret kommune henvender sig om et særligt projekt/fokus. 6/10 Jonna det er vigtigt, at pædagogerne inddrages konkret og bliver medforskere i projekterne. Jens-Ole nogle gange kan observationsforskningen hjælpe til, at man holder en distance og derfor ser ting man ikke ville have fokus på, hvis pædagogerne inddrages alt for konkret. Men det er oplagt, at der er mange muligheder i at inddrage dem i mange situationer/ projekter. Jonna det er vigtigt, at pædagogerne har et stort fokus på refleksion over egen praksis for at kunne udvikle det mest optimalt. Det har BUPL meget fokus på. Sine det er også vigtigt for pædagogerne, at opleve, at man inviteres ind i det forsknings- og udviklingsarbejde der foregår. Carsten hvilken strategi har VIA til andre forskningsindsatser med f.eks. andre forskningsinstitutioner (Syddansk Universitet, Aarhus Universitet)? Jens-Ole VIAs forskning skal bygge ovenpå eksisterende forskning. - dette er blevet meget tydeligt over de senere år. - der er ingen eksklusive aftaler med andre forskningsinstitutioner. Man samarbejder også tæt med udenlandske forskningsinstitutioner. Line vil så gerne afskaffe to-sprogethedsbegrebet. Kan man undgå det som nøgleord? - ville gerne se en større kobling mellem pædagogiske uddannelser og de sundhedsmæssige uddannelser i VIA. Kunne det opprioriteres?

7 - kan forskning relateret til det digitale felt kobles tættere til pædagogiske uddannelser og ikke for ensidigt fokusere på skole/ undervisningsfeltet. Der er mange potentialer ift. f.eks. specialfeltet. Mette hvor er mit felt henne med tunge og f.eks. meget personligt-plejekrævende brugere. Jens-Ole det er oprindeligt tænkt som noget, der kan indgå alle steder. Men man overvejer nu, at det skrives meget specifikt ind flere steder gælder både specialfeltet og sundhedsfeltet/uddannelserne. Helle der sker rigtigt meget tværsektorielt rent forskningsmæssigt lige nu. - der mangler desværre en meget vigtig kommunikationsopgave ift. de meget spændende projekter der laves. - det er meget svært, at få det formidlet ordentligt rundt, så man både internt i VIA og eksternt er tilstrækkeligt orienteret. Det må gerne blive opprioriteret. 7/10 Jonna hverdagspædagogik og omsorgsdelen er også afgørende som fokusområde. Bl.a. for at løfte det højere op i anseelse. Der er en konkret udviklingsopgave også indenfor dette felt. Merete regeringens nye børnepakke lægger også meget op til dette. - helt oplagt at fokusere meget på formidlingsdelen. Maria er imponeret over hvor langt vi er nået i løbet af de kun 3 år, hvor vi har haft forskningsretten og -pligten. Carsten det er afgørende at den formidling der sker er meget målrettet for at sikre at det omsættes konkret ude i kommuner og praksisfeltet. For kompakte og omfattende produkter bliver ikke læst i den travle hverdag man navigerer i. Inge flere af de felter der her er nævnt kan inddrages i vores fremtidige strategiarbejde som vi også drøfter her i dag. Jens-Ole det er helt klart et sigte for os, at vi laver forskning som også bidrager til en højnelse af den status pædagogfeltet har eller skal have. - meget optaget af kommentarerne omkring hvordan vi bedre kan omsætte den viden og de resultater vi generer.

8 Inge hvem har opgaven ift. at koble bevillinger og medarbejdere? Jens-Ole går i dialog med uddannelsescheferne vedr. deres respektive uddannelser. - det er helt afgørende, at det er kompetencer der definerer hvilke medarbejdere, der rekrutteres og ikke hvilken uddannelse de kommer fra. Maria pædagoguddannelsen mangler fremadrettet øremærkede midler til pædagoguddannelsen. Underviserne i pædagoguddannelsen er udfordret på de nødvendige kvalifikationer fordi man har ret begrænset erfaring og indsats ift. at få opbygget disse kompetencer. 8/10 Merete repræsentanter fra kommuneren vil gerne opfordre andre til at henvende sig til VIA. Jens-Ole det er vigtigt, at være opmærksom på hvornår det er hensigtsmæssigt at henvende sig. Det skal helst ske før året udgang. Når man er kommet ind i januar/februar er de udvalgte medarbejdere mere eller mindre låst fast på konkrete projekter. Merete kunne VIA lave noget orienteringsmateriale så man ved dette i kommunerne. Carsten kunne evt. ske på en platform som Børne- og kulturchefforeningen stå for. Punkt 6 12:10 Emne: Ændringer af studieordning notat om deltagelsespligt og ny studieordning Indhold: Peter Møller Pedersen orienterer om ændringerne. Der er tale om justeringer og præciseringer af studieordningen efter første år med ny pædagoguddannelse Bilag 6.1. Notat om deltagelsespligt, bilag 6.2. Møderegistreringer, bilag 6.3. Afhjælpningsopgaver mm og bilag 6.4. Studieordning med ændringer Medlemmerne skal forholde sig til følgende to drøftelsespunkter: Deltagelsespligt Det eksemplariske princip og portfolio. Referat: Peter præsenterede udkastet til ændringer og justeringer i studieordningen. Den skitserede model med deltagelsespligt fortsættes og anbefales fulgt op på igen om et år. Line der er et mønster med nogle studerende som spekulerer i at man kun behøver at være deltagende i halvdelen af praktikken. Mette er bekymret for at man i praksis skal lære dem de helt basale ting som at gå på ar-

9 bejde mm. Peter man har mødepligt til hele praktikken. De 50% handler om særlige forhold som orlov, langtidssygdom mm. Vi kan godt skærpe formuleringen. Jonna det ville være fint. Man møder desværre ret hurtigt den opfattelse, at nogle tror det kan klares på halv tid i praktikken. - vigtigt at tale om hvilken kultur man får i klasserne ift. at billedet faktisk viser, at det kun er relativt få studerende, der ikke deltager i uddannelsen. Line det er problematisk, at man i praksis oplever at VIA for nemt godkender de studerendes praktik. Helle det er vigtigt, at forholde sig til, at vi har et fælles ansvar ift. praktikprøven. 9/10 Det blev besluttet, at udkastet til ændringer godkendes i august efter en skriftlig/mailkommentarrunde til formanden, som herefter anbefaler godkendelse med samlede kommentarer. Frokost serveres imens de sidste punkter gennemgås Punkt 7 Emne: Indhold: Referat: Taxameter reform Der er i øjeblikket en diskussion om reform af taxametersystemet. I bilagene findes nogle af bidragene. Det drøftes om uddannelsesudvalget skal deltage i debatten og med hvilket budskab. Bilag7.1. Løft pædagoguddannelsen, bilag7.2. Læserbrev og bilag 7.3. Sammenligning af taxameter Drøftelse og eventuel beslutning. Merete det er oprørerende, at der er så stor skævhed økonomisk mellem uddannelserne. - det er vigtigt, at vi fremadrettet arbejder meget målrettet ift. at argumentere for vores sag i efteråret Maria det er afgørende, at flere kommenterer på det lave taxameter til pædagoguddannelsen ift. den kritik, der er ift. de mangler nogle mener uddannelsen har. Jonna folkemødet i Nr. Nissum i september kunne man her have fokus på taxamterniveauet? Maria den nye pædagoguddannelse er langt dyrere, at drive. Det forudsætter et højere taxameter. - vi er særligt udfordret af, at vores uddannelse har særligt meget praktik sammenlignet med

10 flere af de andre uddannelser. - kan man koble det med et beløb pr. studerende? 10/10 Det blev besluttet, at en mindre arbejdsgruppe kunne nedsættes til at forberede dette arbejde til næste møde i udvalget. Punkt 8 Emne: Møde med bestyrelsen d. 14. september i Horsens Tema: Institutionsakkreditering og uddannelseskvalitet Indhold: Bilag 8.1. Invitation til uddannelsesudvalg Referat: Der skal vælges deltagere til mødet. Pga. de relativt mange afbud til dagens møde spørges der rundt pr. mail og man kan melde ind til Trine Sumborg hvis man er interesseret. Så afgør formanden hvordan pladserne kan fordeles. Punkt 9 Emne: Forslag til kommende mødedatoer Indhold: Fælles møde for uddannelsesudvalg og studieråd: 17/9 Ordinære uddannelsesudvalgsmøder: 18/ evt. Aarhus og det nye Campus C 25/ / Hver gang 9-13 Referat: D. 17/9 holdes der ikke møde i uddannelsesudvalget fordi man i forvejen i vid udstrækning er koblet på de respektive studieråd. Punkt 10 Emne: Indhold: Referat: Eventuelt Jonna på et kommende møde vil BUPL gerne drøfte hvordan vi kan tænke nyt ift. praktikpladser mm.

Mødedato: Den 20. november 2014 Kl. 10-13

Mødedato: Den 20. november 2014 Kl. 10-13 Giv mening VIA University College Uddannelsesudvalg for Pædagoguddannelsen i VIA Sted: Pædagoguddannelsen Randers Jens Otto Krags Plads 3 8900 Randers C Mødedato: Den 20. november 2014 Kl. 10-13 Deltagere

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Uddannelsesudvalg for pædagoguddannelsen i VIA

REFERAT/ DAGSORDEN. Uddannelsesudvalg for pædagoguddannelsen i VIA Uddannelsesudvalg for pædagoguddannelsen i VIA Sted: Campus Viborg, lokale B331 Mødedato: 27. juni 2017 kl. 9-12 Deltagere Chefkonsulent Mette Lyager (VIA)Studerende Melissa Rasmussen (Pædagoguddannelsen

Læs mere

Mødedato: 5. februar 2015 Kl Lokale A367

Mødedato: 5. februar 2015 Kl Lokale A367 Giv mening VIA University College Uddannelsesudvalg for Pædagoguddannelsen i VIA Sted: Campus Holstbro Gl. Struervej 1 7500 Holstbro Mødedato: 5. februar 2015 Kl. 10-13 Lokale A367 Deltagere Kiri Ann Lyndgaard

Læs mere

Mødedato: Den 23. juni 2015 Kl. 14:00-16:00

Mødedato: Den 23. juni 2015 Kl. 14:00-16:00 Giv mening VIA University College Uddannelsesudvalg for 3K 14:00-16:00 Sted: Diakonhøjskolen i Aarhus Mødedato: Den 23. juni 2015 Kl. 14:00-16:00 Deltagere Bettina Maindal Kjærgaard (underviser), Johannes

Læs mere

REFERAT. Uddannelsesudvalg for pædagoguddannelsen i VIA

REFERAT. Uddannelsesudvalg for pædagoguddannelsen i VIA Uddannelsesudvalg for pædagoguddannelsen i VIA Sted: Pædagoguddannelsen i Randers Lokale 2.04 Mødedato: 16. maj 2018, kl. 9-12 Deltagere Daglig leder Mette Zahle (Center Bakkehuset), Studerende Melissa

Læs mere

Mødedato: Den 22.. april 2014

Mødedato: Den 22.. april 2014 Giv mening VIA University College Temamøde om ny Pædagoguddannelsen i VIA 9:00-12:00 Sted: Jydsk Mødedato: Den 22.. april 2014 Deltagere Christian Jepsen (institution i Horsens), Kiri (Studerende Horsens),

Læs mere

Uddannelsesudvalg for pædagoguddannelsen og tilknyttede efter- og videreuddannelser

Uddannelsesudvalg for pædagoguddannelsen og tilknyttede efter- og videreuddannelser Referat Dato 13. september Mødeforum: Uddannelsesudvalg for pædagoguddannelsen og tilknyttede efter- og videreuddannelser Dato: 11. september Tid: 9:00-12:00 Sted: Mødeleder: Deltagere: Campus Viborg,

Læs mere

Referat Dato 24. november 2011

Referat Dato 24. november 2011 Referat Dato Mødeforum: Uddannelsesudvalg for pædagoguddannelsen og tilknyttede efter- og videreuddannelser Dato: 23. november Tid: 9:00-12:00 Sted: Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Campus Horsens,

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Uddannelsesudvalg for 3 K uddannelsen

REFERAT/ DAGSORDEN. Uddannelsesudvalg for 3 K uddannelsen Uddannelsesudvalg for 3 K uddannelsen Sted: Diakonhøjskolen Aarhus Mødedato: 17. maj 2016, kl. 14-16 Deltagere Kirsten Skovgaard (Holstebro Kommune), John Lorenzen (Saralystkirken), Helene Hay (Stud. Teol.,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Lokale B331 Mødedato: Den 4. marts 2015 kl. 11.00-17.00 GODKENDT

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 30. marts 2015

Læs mere

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen. VIA University College

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen. VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen Sted: VIA University College, Skejbyvej 1, 8240 Risskov, Mødelokale 2 Mødedato: 18. maj 2015 Mødetidspunkt: 13.00 16.00 Deltagere

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg GODKENDT

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Professionshøjskolen VIA Campus Holstebro Gl Struervej 1 7500 Holstebro Mødedato:

Læs mere

Uddannelsesudvalg for PB i Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K)

Uddannelsesudvalg for PB i Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K) Referat Dato Mødeforum: Uddannelsesudvalg for PB i Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K) Dato: 14september Tid: 12:00-15:00 Sted: Diakonhøjskolen, Aarhus Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Formand

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 34.36 8200 Aarhus N Mødedato: Den 21. november 2014 kl. 10.00-15.00

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 31.10 8200 Aarhus N Mødedato: Den 10. december 2014 kl. 12.30-14.30 Deltagere

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 9. juni 2015 kl.

Læs mere

Referat Dato 25. januar 2013

Referat Dato 25. januar 2013 Referat Dato 25. januar 2013 Mødeforum: Uddannelsesudvalg for pædagoguddannelsen og tilknyttede efter- og videreuddannelser Dato: 20. februar 2013 Tid: 9:00-12:00 Sted: Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen Sted: Campus Aarhus Hedeager 2 8200 Aarhus Mødedato: Den 8. marts 2016 kl. 11.00-14.00

Læs mere

NOKUT Kvalitetssikringssystem og kvalitetsarbeid ved fusjonerte institusjoner

NOKUT Kvalitetssikringssystem og kvalitetsarbeid ved fusjonerte institusjoner Gør tanke til handling VIA University College NOKUT Kvalitetssikringssystem og kvalitetsarbeid ved fusjonerte institusjoner 21. juni 2018 1 Historik tilblivelsen af VIA VIA University College Monofaglige

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 23. februar 2015

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College GODKENDT

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College GODKENDT Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 16. december 2014 kl. 12.00

Læs mere

1. Velkomst og godkendelse af dagsorden... 2. 2. Opfølgning på drøftelse på den fælles del af mødet i dag... 3. 3. Indhold og profil...

1. Velkomst og godkendelse af dagsorden... 2. 2. Opfølgning på drøftelse på den fælles del af mødet i dag... 3. 3. Indhold og profil... Dagsorden Mødedato: Onsdag den 24. april 2013 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: UCSJ, Campus Roskilde, Trekroner Forskerpark 4, 4000 Roskilde Mødelokale: A2.16 Deltagere: Afbud:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 32.30 8200 Aarhus N Mødedato: Den 16. september 2014

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalg Design

REFERAT Uddannelsesudvalg Design REFERAT Uddannelsesudvalg Design Mødetidspunkt: Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Onsdag den 15 februar Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg SV SD - 1.1.0.5 LBD Casper Sørensen Elsebeth Gabel

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Sted: Campus Randers Jens Otto Krags Pl. 3, 8900 Randers C GODKENDT Mødedato: Den 19. oktober 2015 kl. 12.00 15.00

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: RESC Dato: 22. december 2011

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: RESC Dato: 22. december 2011 Mødeindkaldelse J.nr.: U0200-7-04-118- 10 Ref: RESC Dato: 22. december 2011 Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Dato: 16.11.2011 Tid: 14-17 Sted: Psykomotorikuddannelsen i Randers,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 34.37 8200 Aarhus N Mødedato: Den 15. september 2014

Læs mere

Møde i Uddannelsesudvalget for Pædagoguddannelsen guddannelsen i UCL

Møde i Uddannelsesudvalget for Pædagoguddannelsen guddannelsen i UCL Referat Mødedato 24. oktober 2013 Starttidspunkt 15:00 Sluttidspunkt 17:00 Afdeling/enhed Pædagoguddannelsen i UCL Dokumentnavn 2013-10-24 dagsorden Uddannelsesudvalget Dokumentnummer Arbejdsområde Uddannelsesudvalget

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 21.13 8200 Aarhus N Mødedato: Den 6. oktober 2014 kl. 14.00-16.30 Deltagere

Læs mere

Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget

Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget Mødedato: Fredag d. 20. januar 2017 Starttidspunkt: Monofagligt møde kl. 11.00-13.00 Fællesmøde kl. 13.00 14.00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Ankerhus,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato:

Læs mere

Referat fra møde i LUU - PA

Referat fra møde i LUU - PA Referat fra møde i LUU - PA Dato: Onsdag den 21. oktober 2015 Kl. 10.00 14.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand; Kim Henriksen, FOA Herning (KH) Jens Ole Koch,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: Campus Aarhus Hedeager 2 8200 Aarhus Lokale 44.33 kl. 10-12 og 44.31 kl. 12-16.

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Godkendt

Læs mere

Dagsorden Pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde

Dagsorden Pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde Dagsorden Pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde Mødedato: Starttidspunkt: 11. april Kl. 13.30: pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere:

Læs mere

Mødedato: Den 17. februar 2015 Kl. 14:00-16:00

Mødedato: Den 17. februar 2015 Kl. 14:00-16:00 Giv mening VIA University College Uddannelsesudvalg for 3K 14:00-16:00 Sted: Diakonhøjskolen i Aarhus Mødedato: Den 17. februar 2015 Kl. 14:00-16:00 Deltagere Johannes Nissen (Aarhus Universitet), Bodil

Læs mere

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. VIA University College

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen Sted: VIA University College, Skejbyvej 1, 8240 Risskov, Mødelokale 2 Mødedato: 19. maj 2015 Mødetidspunkt: 13.00 16.00

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg

Læs mere

Dagsorden Pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde

Dagsorden Pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde Dagsorden Pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde Mødedato: Starttidspunkt: 28. januar Kl. 13.00: Det fælles udvalgsmøde; kl. 14:00 pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde Sluttidspunkt: Kl. 16:00

Læs mere

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Pædagoguddannelsen mandag den 30. april 2018 kl Niels Bohrs Allé 1, Odense M, lokale H.

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Pædagoguddannelsen mandag den 30. april 2018 kl Niels Bohrs Allé 1, Odense M, lokale H. Referat Afdeling/enhed Pædagogddannelsen, UCL Mødedato 30-04-2018 Udarbejdet af ANKB Dokumentnavn 2018-04-30 Referat Uddannelsesudvalget.PU Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Pædagoguddannelsen

Læs mere

Referat 2. oktober 2013

Referat 2. oktober 2013 Referat Mødeforum: Uddannelsesudvalg for PB i Kristendom, Kultur og Dato: 30. september 2013 Tid: 14:00-16:00 Sted: Diakonhøjskolen, Aarhus Mødeleder: Deltagere: Formand Lars Bundgaard (De kirkelige organisationer

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus 2, lokale 35.26

Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus 2, lokale 35.26 Dagsorden Journalnr.: U0200-7-04-34-12 Ref.: LEFO Dato: 02-04-2014 Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Dato: 10. april 2014 Tid: Kl. 14.00-17.00 Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2,

Læs mere

Mødereferat. Dagsordenspunkter. Mødedato: Mandag den 21. februar 2013. Ankerhus, Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Journalnummer:

Mødereferat. Dagsordenspunkter. Mødedato: Mandag den 21. februar 2013. Ankerhus, Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Journalnummer: Mødereferat Mødedato: Mandag den 21. februar 2013 Mødested: Ankerhus, Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fraværende: Dorthe Mackenzie, Annemette El-Azem, Rasmus Balslev, Helle Siggard,

Læs mere

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 8. juni 2016

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 8. juni 2016 Dato & tid 8.6.16 kl. 14-16 Referent Afbud Deltagere Lene Musiat Inger Andersen, Peter Rene Christensen, Anders Bülow Asger Villemoes Nielsen, Lars Kettel, Gorm Bagger Andersen, Ane Marie Kristensen, Kristine

Læs mere

Samskabelse i forpligtende samarbejder med praksis frivilligt socialt arbejde som det tredje læringsrum

Samskabelse i forpligtende samarbejder med praksis frivilligt socialt arbejde som det tredje læringsrum Samskabelse i forpligtende samarbejder med praksis frivilligt socialt arbejde som det tredje læringsrum FoU-projekt, Pædagoguddannelsen i Horsens, VIA UC Projektdeltagere Projektleder: Bodil Klausen Projektmedarbejdere:

Læs mere

REFERAT. Referat fra Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen. videre-uddannelser. VIA University College

REFERAT. Referat fra Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen. videre-uddannelser. VIA University College VIA University College Referat fra Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og tilknyttede efter- og videre-uddannelser Sted: VIA University College, Chr. M. Østergaards Vej 4 A, 8700 Horsens

Læs mere

Trekroner Forskerpark 4, 4000 Roskilde

Trekroner Forskerpark 4, 4000 Roskilde Dagsorden Mødedato: Torsdag den 2. juni 2016 Starttidspunkt: Fællesmøde kl. 13.00 14.00 Monofagligt møde kl. 14.00 16.00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Mødesekretær: Campus Roskilde Trekroner Forskerpark

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor

REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor Mødetidspunkt: Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 13:30-15:30 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Hobrovej 85, 9000 Aalborg - Lokale 5.k.22 Julie

Læs mere

Referat monofagligt møde i uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen

Referat monofagligt møde i uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen Referat monofagligt møde i uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen Mødedato: 5. oktober 2017 Starttidspunkt: Kl. 14.00 Sluttidspunkt: Kl. 16.00 Mødested: Lokale: B1.06 Deltagere: Campus Roskilde, Trekroner

Læs mere

Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget

Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget Mødedato: Onsdag d. 10. maj 2017 Starttidspunkt: Fællesmøde kl. 13.00 14.00 Monofagligt møde kl. 14.00-16.00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Campus Roskilde

Læs mere

Ankerhus Slagelsevej 70 74, 4180 Sorø 1. VELKOMST, PRÆSENTATION OG GODKENDELSE AF DAGSORDEN 2 2. KONSTITUERING, HERUNDER VALG AF FORMAND 3

Ankerhus Slagelsevej 70 74, 4180 Sorø 1. VELKOMST, PRÆSENTATION OG GODKENDELSE AF DAGSORDEN 2 2. KONSTITUERING, HERUNDER VALG AF FORMAND 3 Dagsorden Mødedato: Mandag den 5. januar Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70 74, 4180 Sorø Mødelokale: Deltagere: Uddannelsesudvalg for Leisure Management

Læs mere

Fællesmødet: lokale D014, Monofagligtmøde: Lokaleoversigt fremsendes sammen med dagsorden for fællesmødet.

Fællesmødet: lokale D014, Monofagligtmøde: Lokaleoversigt fremsendes sammen med dagsorden for fællesmødet. Referat Mødedato: Tirsdag den 4. oktober 2016 Starttidspunkt: Monofagligt møde Kl. 14.00 16.00 Fællesmødet er fra kl. 13.00 14.00 Mødested: Ankerhus, Slagelsevej 70-74. 4180 Sorø - Lokale D014 Mødelokale:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Professionshøjskolen VIA Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro Mødedato: Den 18. august 2014 kl. 10.00

Læs mere

UCN Rammebeskrivelse. Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget

UCN Rammebeskrivelse. Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget UCN Rammebeskrivelse Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget Godkendt: 20-09-2016 Revision: 06-07-2017 Indholdsfortegnelse 1. Formål... 3 2. Indhold... 3 2.1 Videngrundlag... 3 2.2 Videngrundlag

Læs mere

INDKALDELSE. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere

INDKALDELSE. Dagsorden. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested VIA Campus Horsens, Chr. M. Østergaards Vej 4, 8700 Horsens, Lokale C103 Mødetidspunkt Den 18. september 2017 kl. 9-11.30 Deltagere

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 1. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent

REFERAT/ DAGSORDEN. 1. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent 1. VIA-DSR møde 2017 Sted: Dalgas Allé 20 DK-7800 Skive Lokale 103 Mødedato: 25. januar 2017 Deltagere Inge Bech, Christopher Ammentorp, Catja Brühl, Anders Andersen, Daniel Jensen, Thai Fuglsang og Stine

Læs mere

Afbud: Jonna Lauritsen, Karin Mathiesen, Vibeke Kristensen, Frederikke Dybdahl, Kenneth Pedersen

Afbud: Jonna Lauritsen, Karin Mathiesen, Vibeke Kristensen, Frederikke Dybdahl, Kenneth Pedersen Referat fra lokalt uddannelsesudvalg Det pædagogiske område 19. november 2013 kl. 13.00 16.00 Deltagere fra praksis Hanne Nielsen, Marianne Dalby, Tove Sørensen, Jytte Johansen, Lisbet Vandborg, Tomm Andersen

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Fælles OSKU. VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Fælles OSKU. VIA University College VIA University College fra mødet i Fælles OSKU Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg lokale B 330 Mødedato: 11. juni 2014 kl. 10.00 14.00. Deltagere Tove Kristensen, Hospitalsenhed Midt, Marianne

Læs mere

Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for Bioanalytikeruddannelsen. 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden...

Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for Bioanalytikeruddannelsen. 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden... Dagsorden Mødedato: Torsdag den 31. oktober 2013 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: Deltagere: Uddannelsesudvalg for Bioanalytikeruddannelsen

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Kl i lok. D002 fælles med de øvrige uddannelsesudvalg Kl i lok. D021 læreruddannelsen

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Kl i lok. D002 fælles med de øvrige uddannelsesudvalg Kl i lok. D021 læreruddannelsen Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 23. oktober 2012 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige

Læs mere

Mødedato: 23. januar Mødetidspunkt:

Mødedato: 23. januar Mødetidspunkt: VIA University College Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen Sted: VIA, Campus Aarbus C, Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C, Mødelokale BE2.01 Mødedato: 23. januar 2018 Mødetidspunkt: 13.00

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato: Den 23. juni 2014 kl.

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: Campus Holstebro Professionshøjskolen VIA Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro Godkendt

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen Sted: VIA University College Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Mødedato: Den 8. juni 2015 kl.

Læs mere

Ankerhus Slagelsevej 70 74, 4180 Sorø 1. VELKOMST, PRÆSENTATION OG GODKENDELSE AF DAGSORDEN 2 2. KONSTITUERING, HERUNDER VALG AF FORMAND 3

Ankerhus Slagelsevej 70 74, 4180 Sorø 1. VELKOMST, PRÆSENTATION OG GODKENDELSE AF DAGSORDEN 2 2. KONSTITUERING, HERUNDER VALG AF FORMAND 3 Referat Mødedato: Mandag den 5. januar Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70 74, 4180 Sorø Mødelokale: Deltagere: Uddannelsesudvalg for Leisure Management

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Punkt 2. Strategien for VIA 2015-17 (20 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Punkt 2. Strategien for VIA 2015-17 (20 min) Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen Sted: VIA University College Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Mødedato: Den 12. januar 2015 kl. 12.00 15.00

Læs mere

REFERAT Lokalt Uddannelsesudvalg Pædagogisk Assistent

REFERAT Lokalt Uddannelsesudvalg Pædagogisk Assistent REFERAT Lokalt Uddannelsesudvalg Pædagogisk Assistent Mødetidspunkt: Onsdag 7. juni 2017 kl. 09:00-11:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Lerpyttervej 43, 7700 Thisted Bodil Geipel Lauritsen

Læs mere

Referat for møde i LUU - PA

Referat for møde i LUU - PA Referat for møde i LUU - PA Dato: Torsdag den 15. december 2016 Kl. 10.00-14.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand; Kim Henriksen, FOA Herning (KH) - OK Jens

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser DAGSORDEN

Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser DAGSORDEN VIA University College Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser Sted: VIA University College Campus Holstebro

Læs mere

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 28. september 2016

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 28. september 2016 Dato & tid 28.9.16 kl. 14-16 Referent Afbud Deltagere Lene Musiat Kristine Falgaard, Inger Andersen, Sofie Wilken Bovien Jensenius, Thit Fabrin Ditzel, Gorm Bagger Andersen, Peter Rene Christensen, Ane

Læs mere

REFERAT. Uddannelsesudvalg for 3 K uddannelsen

REFERAT. Uddannelsesudvalg for 3 K uddannelsen Uddannelsesudvalg for 3 K uddannelsen Sted: Diakonhøjskolen Aarhus Mødedato: 15. maj 2018, kl. 14-16 Deltagere Til stede: Marie Nyegaard (Jysk Børneforsorg/de diakonale organisationer) Jens Medom Madsen

Læs mere

Dato: 30-05-2012 Tid: 12:00 16:00 Journalnr.: U0200-7-04-21-11. Campus Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, mødelokale B128

Dato: 30-05-2012 Tid: 12:00 16:00 Journalnr.: U0200-7-04-21-11. Campus Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, mødelokale B128 Mødeforum: Uddannelsesudvalg for Sygeplejerskeuddannelsen Dato: 30-05-2012 Tid: 12:00 16:00 Journalnr.: U0200-7-04-21-11 Sted: Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Campus Silkeborg, Nattergalevej 1,

Læs mere

Dokument dato: Senest revideret d.: Dokumentansvarlig: lel Dokumentnummer:

Dokument dato: Senest revideret d.: Dokumentansvarlig: lel Dokumentnummer: Rammebeskrivelse Dokument dato: 05-11-2012 Senest revideret d.: Dokumentansvarlig: lel Dokumentnummer: 5.2.01.01 1. Formål Formålet med et fælles aftagerkoncept for UCN er at understøtte en mere systematisk

Læs mere

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen. VIA University College

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen. VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen Sted: VIA University College, Skejbyvej 1, 8240 Risskov, Mødelokale 2 Mødedato: 15. september 2014 Mødetidspunkt: 13.00 16.00 Deltagere

Læs mere

Referat fra møde i Kvalitetskoordinationsgruppen

Referat fra møde i Kvalitetskoordinationsgruppen Referat fra møde i Kvalitetskoordinationsgruppen Mødedato: Tirsdag d. 11. september 2018 Starttidspunkt: Kl. 10.00 Sluttidspunkt: Kl. 12.00 Mødested: Roskilde Lokale: RosA0.05 (glasburet ved indgangen)

Læs mere

Bioanalytikeruddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved

Bioanalytikeruddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved Mødereferat Mødedato: Fredag den 27. august 2010 Mødested: Campus Næstved Bioanalytikeruddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved Journalnummer: 7-05-001-0025 Til stede: Fraværende: Solveig Rosendahl, Lotte

Læs mere

Ingen nye uddannelser lige om hjørnet - men hvad gør vi så?

Ingen nye uddannelser lige om hjørnet - men hvad gør vi så? Gør tanke til handling VIA University College Ingen nye uddannelser lige om hjørnet - men hvad gør vi så? Viborg Uddannelses Boot Camp den 26. februar 2015 Harald Mikkelsen 1 Agenda Fakta om VIA: Nøgletal

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design Mødetidspunkt: Mandag 19. juni 2017 kl. 14:00-16:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg SV SD 1.1.05 Lena Bak Dyke Casper

Læs mere

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Læreruddannelsen torsdag den 6. oktober 2016 kl Niels Bohrs Allé, Odense, lokale B.

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Læreruddannelsen torsdag den 6. oktober 2016 kl Niels Bohrs Allé, Odense, lokale B. Referat Afdeling/enhed Mødedato Udarbejdet af Dokumentnavn Læreruddannelsen i UCL 06-okt-2016 ANKB 2016-10-06 Referat Uddannelsesudvalget.LU Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Læreruddannelsen

Læs mere

1. Velkomst, præsentation og godkendelse af dagsorden

1. Velkomst, præsentation og godkendelse af dagsorden 1. Velkomst, præsentation og godkendelse af dagsorden 1.1 Sagsfremstilling 1.1.1 Velkommen til uddannelsesudvalget for Pædagoguddannelsen Til stede: Berit Vilsbøl, Inge Bjørnshave, Christian Mygind, Niels

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Dagsorden Mødedato: Torsdag den 31. oktober 2013 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø D014 Uddannelsesudvalg for Leisure

Læs mere

Referat Uddannelsesudvalg Bioanalyse

Referat Uddannelsesudvalg Bioanalyse Referat Uddannelsesudvalg Bioanalyse Mødedato: 05. oktober 2017 Starttidspunkt: Kl. 11.00 Sluttidspunkt: Kl. 13.00 Mødested: Lokale: B0.38 Deltagere: Campus Roskilde, Trekroner Forskerpark 4, 4000 Roskilde

Læs mere

Referat Uddannelsesudvalg Sygepleje

Referat Uddannelsesudvalg Sygepleje Referat Uddannelsesudvalg Sygepleje Mødedato: 5. oktober 2017 Starttidspunkt: Kl. 14.00 Sluttidspunkt: Kl. 16.00 Mødested: Lokale: B0.38 Deltagere: Fraværende: Campus Roskilde, Trekroner Forskerpark 4,

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. Dato: 14. maj 2013 Tid: Kl. 13.30 15.30

Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. Dato: 14. maj 2013 Tid: Kl. 13.30 15.30 Referat Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen Journalnr.: U0160-7-04-1-13 Ref.: Lene Tetsche Dato: 17. maj 2013 Dato: 14. maj 2013 Tid: Kl. 13.30 15.30 Sted: Mødeleder:

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalget

REFERAT Uddannelsesudvalget REFERAT Uddannelsesudvalget Mødetidspunkt: Tirsdag den 8. marts 2016 kl. 13:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Selma Lagerløfs Vej 2, 9220 Aalborg Ø C 3.31 Anja Kallestrup Mette

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. VIA-DSR Møde. Punkt 1. Valg af dirigent og referent

REFERAT/ DAGSORDEN. VIA-DSR Møde. Punkt 1. Valg af dirigent og referent VIA-DSR Møde Sted: Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Lokale B172 Mødedato: 27. oktober 2016 Deltagere, Næstformand Christopher Ammentorp, Catja Brühl, Peter Vari, Jennifer Terstegge, Amanda

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Sted: Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Godkendt Mødedato: Den 18. maj 2016 kl. 12.30 15.30. Mødelokale

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Kl. 13:00-14:00 Fællesmøde se særskilt dagsorden Kl. 14:00-16:00 Uddannelsesudvalgsmøde. Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø

Kl. 13:00-14:00 Fællesmøde se særskilt dagsorden Kl. 14:00-16:00 Uddannelsesudvalgsmøde. Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Referat Mødedato: Torsdag den 31. oktober 2013 Starttidspunkt: Kl. 13:00-14:00 Fællesmøde se særskilt dagsorden Kl. 14:00-16:00 Uddannelsesudvalgsmøde Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere:

Læs mere

Marie-Josée Jensen, Vibeke Toft Müller, Betina Mærsk, Anders Sørensen, Gert Fosgerau, Rikke Maja Kromann (referent)

Marie-Josée Jensen, Vibeke Toft Müller, Betina Mærsk, Anders Sørensen, Gert Fosgerau, Rikke Maja Kromann (referent) Mødereferat Mødedato: Torsdag den 18. november 2010 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fraværende: Marie-Josée Jensen, Vibeke Toft Müller, Betina Mærsk,

Læs mere

Kl. 11:00 til mødet er der bestilt kaffe/te, rugbrødsandwich og sodavand

Kl. 11:00 til mødet er der bestilt kaffe/te, rugbrødsandwich og sodavand Dagsorden Mødedato: Torsdag den 02. Juni 2016 Starttidspunkt: Kl. 11:00 til mødet er der bestilt kaffe/te, rugbrødsandwich og sodavand Sluttidspunkt: Kl. 13:00 Mødested: Campus Roskilde Multihallen Mødelokale:

Læs mere

Klaus Michael Jensen, Michael Rasmussen, Claus Niller Nielsen, Anne-Grethe Andersen, Mathilde Kinnberg, Kristian Christrup Larsen

Klaus Michael Jensen, Michael Rasmussen, Claus Niller Nielsen, Anne-Grethe Andersen, Mathilde Kinnberg, Kristian Christrup Larsen Mødereferat Mødedato: Tirsdag den 16. november 2010 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fraværende: Grethe Funch Pedersen, Benedicte Hesselager, Camilla

Læs mere

Dagsorden Uddannelsesudvalgsmøde

Dagsorden Uddannelsesudvalgsmøde Dagsorden Uddannelsesudvalgsmøde Mødedato: 19-6-2018 Starttidspunkt: Kl. 16.00 Sluttidspunkt: Kl. 18.00 Mødested: Lokale: A 02 Deltagere: Campus Næstved, Parkvej 190, 4700 Næstved Trine (Anne Birthe) Madsen

Læs mere

VIAs forventninger NOTAT

VIAs forventninger NOTAT NOTAT Forventningsafstemning mellem VIA University College og kommunaldirektørnetværket under KKR Midtjylland om de kommunale repræsentanter i uddannelsesudvalgene Indledning VIA og styregruppen for uddannelse

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Campus Holstebro, Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro, lokale E707

Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Campus Holstebro, Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro, lokale E707 Mødereferat GODKENDT Journalnr.: U0200-7-04-33-12 Ref.: LEFO Dato: 05-05-2013 Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Dato: 3. marts 2014 Tid: Kl. 10.00-15.00 Sted: Mødeleder: Deltagere:

Læs mere

UCN Rammebeskrivelse. Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget

UCN Rammebeskrivelse. Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget UCN Rammebeskrivelse Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget 21-09-2016 Indholdsfortegnelse 1. Formål... 3 2. Indhold... 3 2.1 Videngrundlag... 3 2.2 Videngrundlag og de faglige miljøer...

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Mødedato: Den 23. november 2015 kl. 10.00 14.00

Læs mere