Bilag 12: Interviewguide til interview med Christina Brøns Sund

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 12: Interviewguide til interview med Christina Brøns Sund"

Transkript

1 Bilag 12: Interviewguide til interview med Christina Brøns Sund Telefoninterview med Christina Brøns Sund, kommunikationsmedarbejder ved Tønder Kommune. Torsdag den 28/2 kl De 7 faser af en interviewundersøgelse jf. Steinar Kvale og Svend Brinkmann (2012). 1. fase: Tematisering Formålet med selve interviewet er, at få afklaret og uddybet nogle af de emner, som Tønder Kommune har beskrevet i deres projektopslag. Som repræsentant for Tønder Kommune udføres interviewet med Christina Brøns Sund, som er kommunikationsmedarbejder ved Tønder Kommune. Målet med interviewet er at få indblik i Tønder Kommune, at få defineret socialt frivilligt arbejde og at få belyst de problemer, som Tønder Kommune beskriver i projektopslaget. 2. fase: Design Interviewet er semistruktureret fordi det er et indledende interview, som skal afdække nogle helt basale emner (Kvale og Brinkmann 2012: 151). Der er ikke nogen følelser i klemme eller ubehagelige emner, som skal afdækkes i interviewet. Derfor er det også en relativt løs interviewguide, som er lavet nedenfor, så det er muligt at følge et andet emne i interviewet uden at det strider imod interviewguiden. Derudover er dette interview også et åbent interview (ibid.). Christina Brøns Sund har på forhånd fået at vide, hvad interviewet i grove træk handler om. Hun kender altså formålet med interviewet og de emner, som interviewet skal afdække. Derudover er hun også blevet informeret om, at interviewet optages på bånd. 3. fase: Interview Spørgsmål til Tønder Kommune: Begrebsafklaring Hvilken type socialt frivilligt arbejde skal brandes? Er det som besøgsven ved ældre, rengøring ved ældre, eller er det noget andet? Mål og målgruppe Hvilken målgruppe har I tænkt på kunne være relevant? Er der noget lovgivningsmæssigt, der gør, at unge under 18 ikke må være frivillig og udføre nogle bestemte sociale opgaver, fx med ældre?

2 Er problemet om for lav kendskab til frivilligt socialt arbejde noget, I gerne vil have løst med det samme, eller forestiller I jer det er et problem, der skal løses på sigt? Det er nemlig i høj grad relevant for, hvilken målgruppe der vælges. Tidligere tiltag Hvilke tiltag har I selv taget i forhold til at skabe bedre kendskab til frivilligt arbejde i kommunen? Har I lavet tidligere kampagner for socialt frivilligt arbejde? Hvorfor/hvorfor ikke? Med hvilken målgruppe, med hvilket formål? Havde den succes? Generelt om kommunen Hvilke holdninger er der generelt til frivilligt socialt arbejde i kommunen? 4. fase: Transskription Efter interviewet transskriberes det og vedlægges som bilag. 5. fase: Analyse Interviewet vil efterfølgende blive analyseret i forhold til en meningsanalyse (op.cit. 230). Der vil altså blive fortolket på det, som Christina Brøns Sund har fortalt i interviewet. 6. fase: Verifikation Interviewet skal verificeres i forhold til validitet og informantens objektivitet (op.cit. 268). 7. fase: Rapportering Resultaterne af undersøgelsen afrapporteres i opgavens analysedel. Enkelte passager kan anvendes i citatform eller kan gengives med reference til transskriptionen.

3 Bilag 13: Interviewguide til interview med Kirsten G. Nissen Telefoninterview med Kirsten G. Nissen, frivilligkoordinator ved Sekretariat for Social, Arbejdsmarked og Sundhed i Tønder. Mandag den 11. marts kl De 7 faser af en interviewundersøgelse jf. Steinar Kvale og Svend Brinkmann (2012). 1. fase: Tematisering Formålet med interviewet er at få yderligere informationer om de frivilliges arbejde i Tønder Kommune. Fokus ligger på, hvordan Tønder tidligere har forsøgt at hverve flere frivillige samt om der har været udført kampagner for at tiltrække frivillige. Interviewet udføres med Kirsten G. Nissen, som er frivilligkoordinator ved Tønder Kommune og derfor må formodes at have indgående viden om de frivilliges opgaver i kommunen. 2. fase: Design Interviewet er semistruktureret fordi det er et interview, som skal afdække nogle helt basale emner (Kvale og Brinkmann 2012: 151). Der er ikke nogen følelser i klemme eller ubehagelige emner, som skal afdækkes i interviewet, eftersom Kirsten ikke selv er direkte involveret i det frivilligt arbejde, men i stedet koordinator for det. Derfor må det formodes, at hun også ønsker at hjælpe til at få hvervet flere frivillige og derfor ikke vil holde informationer tilbage. Interviewet er struktureret opbygget og guiden skal derfor følges mere slavisk end interviewet med Christina Brøns Sund. 3. fase: Interview Spørgsmål til Kirsten: Indledende spørgsmål Hvad er din opgave som frivilligkoordinator? Hvor længe har du været ansat ved Tønder Kommune? Arbejder du sammen med andre frivillige institutioner i Tønder Kommune? Hvilke? Hvorfor? Om hvad? Spørgsmål omhandlende frivilligt arbejde i Tønder Hvilke former for frivilligt arbejde udføres i kommunen? Hvilke mennesker udfører typisk frivilligt arbejde? Hvorfor? Har der været en stigning eller et fald i antallet af frivillige? Inden for hvilke områder? Hvorfor tror du, at netop den gruppe af folk er steget/faldet?

4 Hvad gør I aktivt for at tiltrække flere frivillige? Er der nogen områder, som I har særligt fokus på at tiltrække folk til? Hvorfor? Er der nogen områder, hvor I oplever, at folk ikke ønsker at være frivillig indenfor? Hvorfor? Hvilke holdninger er der generelt til frivilligt arbejde i kommunen? Er det velset at være frivillig? Eller tages det for givet? Kampagnetiltag Har I tidligere foretaget nogen kampagnemæssige tiltag for at tiltrække flere frivillige? Hvilke? Er det muligt at se eksempler på dem? Hvis ikke: Hvorfor har I ikke foretaget nogen? Hvilken målgruppe? Hvorfor? Havde kampagnen succes? Hvis ja hvordan? Min opgave med Tønder Jeg har fået stillet til opgave at forsøge at hverve flere til de sociale opgaver i Tønder Kommune. Hvilke opgaver tænker du umiddelbart I har mest brug for? Hvorfor? De sociale frivillige opgaver er blevet defineret som socialt samvær med de ældre kærlighed. Hvad er din umiddelbare reaktion til det er du enig i, at det er det, de ældre har brug for? Hvilke muligheder ser du i de unge som frivillige? Hvilke svagheder? Er der nogle lovgivninger, som gør, at der er nogen former for frivilligt arbejde som fx unge under 18 ikke må udføre? Eller må alle udføre frivilligt socialt arbejde fx med ældre? 4. fase: Transskription Efter interviewet transskriberes det og vedlægges som bilag. 5. fase: Analyse Interviewet vil efterfølgende blive analyseret i forhold til en meningsanalyse (op.cit. 230). Der vil altså blive fortolket på det, som Kirsten G. Nissen har fortalt i interviewet.

5 6. fase: Verifikation Interviewet skal verificeres i forhold til validitet og informantens objektivitet (op.cit. 268). 7. fase: Rapportering Resultaterne af undersøgelsen afrapporteres i opgavens analysedel. Enkelte passager kan anvendes i citatform eller kan gengives med reference til transskriptionen.

6 Bilag 14: Interviewguide til interview med Lene Floor Kousgaard Telefoninterview med Lene Floor Kousgaard, Centerleder i et plejehjem i Tønder Kommune. Mandag den 25. marts kl De 7 faser af en interviewundersøgelse jf. Steinar Kvale og Svend Brinkmann (2012). 1. fase: Tematisering Formålet med interviewet er at få yderligere informationer om de frivilliges arbejde i Tønder Kommune. Fokus ligger på, hvordan et plejecenter bruger frivilligt socialt arbejde i hverdagen, hvilke muligheder Lene ser i de unge og hvordan hun ser fremtiden. Kort sagt er formålet med interviewet at høre om frivilligt socialt arbejde fra et perspektiv, hvor det bruges i hverdagen. 2. fase: Design Interviewet er semistruktureret fordi det er et interview, som skal afdække nogle helt basale emner (Kvale og Brinkmann 2012: 151). Der er ikke nogen følelser i klemme eller ubehagelige emner, som skal afdækkes i interviewet, selvom det dog må siges, at Lene må forventes at være en smule farvet i forhold til brugen af frivilligt socialt arbejde. Omvendt kan hun dog også byde ind med nogle relevante og virkelighedsnære erfaringer med frivilligt socialt arbejde og er derfor en interessant person at interviewe i den forbindelse. Derfor må det formodes, at hun også ønsker at hjælpe til at få hvervet flere frivillige og derfor ikke vil holde informationer tilbage. Interviewet er struktureret opbygget og guiden skal derfor følges mere slavisk end interviewet med Christina Brøns Sund og ligner derfor i højere grad interviewet med Kirsten G. Nissen. Dette interview er mere fokuseret omkring de egentlige arbejdsopgaver, som de frivillige udfører på plejecentret. Der er nogle spørgsmål, som går igen fra Kirstens interview, men det er fuldt overlagt formålet er at beskue situationen henholdsvis fra kommunens og fra plejecenterlederens synsvinkel. 3. fase: Interview Spørgsmål til Lene: Indledende spørgsmål Hvad er navnet på det plejecenter, som du er leder af? Fortæl lidt om dig selv hvor længe har du været leder der? Hvilke opgaver varetager du som plejecenterleder er det mere på et strategisk niveau eller er du også i kontakt med de ældre?

7 Spørgsmål omhandlende frivilligt arbejde i Tønder Hvordan bruger I frivilligt socialt arbejde på plejehjemmet? Fungerer det hvorfor/hvorfor ikke? Styrker/svagheder? Mangler I frivillige på nuværende tidspunkt? Hvis du skal beskrive de frivillige ud fra alder og beskæftigelse, hvem er de så? Styrker/svagheder? Hvordan oplever du tilslutningen af frivillige på dit plejecenter er det stigende eller faldende? Opgaver, som de frivillige skal udføre Hvilke opgaver udfører de frivillige på dit plejecenter? Er der nogle bestemte opgaver, som du føler, at I mangler frivillige til? Hvorfor? Hvad gør I aktivt for at tiltrække flere frivillige? Er der nogen områder, hvor du oplever, at folk ikke ønsker at være frivillig indenfor? Afholder I nogle arrangementer for de ældre? Hvilke? Er der stor opbakning til disse arrangementer? Oplever I, at de ældre synes godt om arrangementerne? Kunne der bruges flere arrangementer eller skal de ekstra kræfter bruges på de eksisterende arrangementer? Kampagnetiltag Har I tidligere foretaget nogen kampagnemæssige tiltag for at tiltrække flere frivillige, eller er I indbefattet under de reklametiltag som kommunen har? Hvilke? Hvilken målgruppe? Hvorfor? Min opgave med Tønder Jeg har fået stillet til opgave at forsøge at hverve flere til de sociale opgaver i Tønder Kommune. Hvilke opgaver tænker du umiddelbart I har mest brug for? Hvorfor?

8 De sociale frivillige opgaver er blevet defineret som socialt samvær med de ældre kærlighed. Hvad er din umiddelbare reaktion til det er du enig i, at det er det, de ældre har brug for? Hvilke muligheder ser du i de unge som frivillige? Svagheder? Hvilke opgaver kunne du forestille dig, at de unge er gode til? Hvorfor? Er der omvendt nogle opgaver, som du bestemt ikke kan se de unge deltage i? Hvorfor? 4. fase: Transskription Efter interviewet transskriberes det og vedlægges som bilag. 5. fase: Analyse Interviewet vil efterfølgende blive analyseret i forhold til en meningsanalyse (op.cit. 230). Der vil altså blive fortolket på det, som Lene Floor Kousgaard har fortalt i interviewet. 6. fase: Verifikation Interviewet skal verificeres i forhold til validitet og informantens objektivitet (op.cit. 268). 7. fase: Rapportering Resultaterne af undersøgelsen afrapporteres i opgavens analysedel. Enkelte passager kan anvendes i citatform eller kan gengives med reference til transskriptionen.

9 Bilag 15: Interviewguide til interview med Amalie Vindbæk Vodder Nissen Onsdag den 3. april kl Interviewet indledes med nogle korte spørgsmål om den interviewede. Derudover fortælles kort om opgavens fokus og hvorfor deltageren medvirker i interviewet. Dette er både for at få en god start på interviewet, men også for at berolige deltageren, som befinder sig i alderen år og derfor kan risikere at være en smule nervøs og usikker ved et sådant interview som dette. De 7 faser af en interviewundersøgelse jf. Steinar Kvale og Svend Brinkmann (2012). 1. fase: Tematisering Temaet i telefoninterviewet er igen frivilligt socialt arbejde, denne gang ses det blot fra målgruppens perspektiv. Formålet er at få dybere indsigt i, hvordan målgruppen tænker om frivilligt socialt arbejde. Spørgsmålene omhandler derfor deltagerens egne holdninger til frivilligt socialt arbejde, hvorfor vedkommende er/ikke er frivillig, hvilke barrierer der opleves, hvad der kunne motivere til at vedkommende ville melde sig som frivillig. Kort sagt er fokus det samme som ved spørgeskemaundersøgelsen, her er der blot mulighed for at den interviewede kan uddybe sine svar. 2. fase: Design Interviewet er semistruktureret fordi det er et interview, som skal afdække nogle helt basale emner (Kvale og Brinkmann 2012: 151). Der må formodes ikke at være nogle følelser i klemme ved den interviewede, dog skal der tages højde for, at normen i interviewet opfattes som alle bør være frivillige hvilket kan betyde, at den interviewede kan føle sig en smule beklemt, hvis ikke vedkommende er frivillig på nuværende tidspunkt eller ikke ønsker at blive det i fremtiden. Dette faktum skal der derfor tages højde for i selve eksekveringen af interviewet, hvor det er vigtigt, at det understreges, at den interviewede skal sige sin mening selvom den måske er negativ overfor frivilligt socialt arbejde. 3. fase: Interview Spørgsmål: Indledende spørgsmål Hvad laver du til dagligt? Hvad laver du i din fritid? Hvor gammel er du?

10 Spørgsmål om frivilligt arbejde Hvad synes du om frivilligt arbejde? - opfatter du det positivt/negativt? Ved du, hvad frivilligt socialt arbejde dækker over? Hvor forestiller du dig, at man kan udføre frivilligt socialt arbejde henne? - hvorfor netop der? (Evt.) Er du selv frivillig? - hvorfor/hvorfor ikke? Hvor henne? Har du nogensinde overvejet at blive frivillig? - hvorfor/hvorfor ikke? Hvornår? Har du tidligere været frivillig? - hvorfor/hvorfor ikke? Hvor udførte du frivilligt arbejde henne? Hvad fik dig til at stoppe? Hvorfor har du aldrig været frivillig? Hvad afholder dig fra at blive frivillig? - hvorfor? Hvad kunne omvendt motivere dig til at blive frivillig? - hvorfor? Hvordan skulle et reklamemateriale se ud som ville kunne overtale dig til at blive frivillig? - Facebook, annonce, stand i din by? 4. fase: Transskription Efter interviewet transskriberes det og vedlægges som bilag. 5. fase: Analyse Interviewet vil efterfølgende blive analyseret i forhold til en meningsanalyse (op.cit. 230). Der vil altså blive fortolket på det, som den interviewede har fortalt i interviewet. 6. fase: Verifikation Interviewet skal verificeres i forhold til validitet og informantens objektivitet (op.cit. 268). 7. fase: Rapportering

11 Resultaterne af undersøgelsen afrapporteres i opgavens analysedel. Enkelte passager kan anvendes i citatform eller kan gengives med reference til transskriptionen.

12 Bilag 16: Interviewguide til interview med Sanne Lundgår Møller Onsdag den 10. april kl Interviewet indledes med nogle korte spørgsmål om den interviewede. Derudover fortælles kort om opgavens fokus og hvorfor deltageren medvirker i interviewet. Dette er både for at få en god start på interviewet, men også for at berolige deltageren, som befinder sig i alderen år og derfor kan risikere at være en smule nervøs og usikker ved et sådant interview som dette. De 7 faser af en interviewundersøgelse jf. Steinar Kvale og Svend Brinkmann (2012). 1. fase: Tematisering Temaet i telefoninterviewet er igen frivilligt socialt arbejde, denne gang ses det blot fra målgruppens perspektiv. Formålet er at få dybere indsigt i, hvordan målgruppen tænker om frivilligt socialt arbejde. Spørgsmålene omhandler derfor deltagerens egne holdninger til frivilligt socialt arbejde, hvorfor vedkommende er/ikke er frivillig, hvilke barrierer der opleves, hvad der kunne motivere til at vedkommende ville melde sig som frivillig. Kort sagt er fokus det samme som ved spørgeskemaundersøgelsen, her er der blot mulighed for at den interviewede kan uddybe sine svar. 2. fase: Design Interviewet er semistruktureret fordi det er et interview, som skal afdække nogle helt basale emner (Kvale og Brinkmann 2012: 151). Der må formodes ikke at være nogle følelser i klemme ved den interviewede, dog skal der tages højde for, at normen i interviewet opfattes som alle bør være frivillige hvilket kan betyde, at den interviewede kan føle sig en smule beklemt, hvis ikke vedkommende er frivillig på nuværende tidspunkt eller ikke ønsker at blive det i fremtiden. Dette faktum skal der derfor tages højde for i selve eksekveringen af interviewet, hvor det er vigtigt, at det understreges, at den interviewede skal sige sin mening selvom den måske er negativ overfor frivilligt socialt arbejde. 3. fase: Interview Spørgsmål: Indledende spørgsmål Hvad laver du til dagligt? Hvad laver du i din fritid? Hvor gammel er du?

13 Spørgsmål om frivilligt arbejde Hvad synes du om frivilligt arbejde? - opfatter du det positivt/negativt? Ved du, hvad frivilligt socialt arbejde dækker over? Hvor forestiller du dig, at man kan udføre frivilligt socialt arbejde henne? - hvorfor netop der? (Evt.) Er du selv frivillig? - hvorfor/hvorfor ikke? Hvor henne? Har du nogensinde overvejet at blive frivillig? - hvorfor/hvorfor ikke? Hvornår? Har du tidligere været frivillig? - hvorfor/hvorfor ikke? Hvor udførte du frivilligt arbejde henne? Hvad fik dig til at stoppe? Hvorfor har du aldrig været frivillig? Hvad afholder dig fra at blive frivillig? - hvorfor? Hvad kunne omvendt motivere dig til at blive frivillig? - hvorfor? Frivilligt socialt arbejde i Tønder Kommune hvad tænker du om det? - hvilke muligheder tænker du, at der er? Positivt/negativt? Kunne du forestille dig at være frivillig i Tønder? - hvorfor/hvorfor ikke? Hvordan skulle et reklamemateriale se ud som ville kunne overtale dig til at blive frivillig? - Facebook, annonce, stand i din by? 4. fase: Transskription Efter interviewet transskriberes det og vedlægges som bilag. 5. fase: Analyse Interviewet vil efterfølgende blive analyseret i forhold til en meningsanalyse (op.cit. 230). Der vil altså blive fortolket på det, som den interviewede har fortalt i interviewet. 6. fase: Verifikation

14 Interviewet skal verificeres i forhold til validitet og informantens objektivitet (op.cit. 268). 7. fase: Rapportering Resultaterne af undersøgelsen afrapporteres i opgavens analysedel. Enkelte passager kan anvendes i citatform eller kan gengives med reference til transskriptionen.

Interview i klinisk praksis

Interview i klinisk praksis Interview i klinisk praksis Videnskabelig session onsdag d. 20/1 2016 Center for forskning i rehabilitering (CORIR), Institut for Klinisk Medicin Aarhus Universitetshospital & Aarhus Universitet Hvorfor

Læs mere

Bilag 1. Interviewguide 1: Gruppeinterview Jonsstruplejren

Bilag 1. Interviewguide 1: Gruppeinterview Jonsstruplejren Bilag 1 Interviewguide 1: Gruppeinterview Jonsstruplejren Før interviewet: Kort præsentation af mig selv. Kort forklaring af afhandlingens emne. Hvorfor interviewet blev optaget og filmet. Hvad der bliver

Læs mere

UddannelsesHusets Erhvervsmentornetværk

UddannelsesHusets Erhvervsmentornetværk Esbjerg JobAktiv Motorvej UddannelsesHusets Erhvervsmentornetværk Giv Esbjergs unge mod på fremtiden UddannelsesHuset Spangsbjerg Møllevej 70-6700 Esbjerg www.uddannelseshuset.esbjergkommune.dk uddannelseshuset@esbjergkommune.dk

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Tillykke til Lützensvej Plejecenter

Tillykke til Lützensvej Plejecenter Tillykke til Lützensvej Plejecenter Mandag 7. december 2015 modtog Lützensvej Plejecenter i Korsør Virksomhedsprisen 2015 fra det lokale arbejdsmarkedsråd. Talen ved prisoverrækkelsen kan læses nedenfor.

Læs mere

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din kommune er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en bærende rolle i

Læs mere

Evaluering af. projekt Aktiv Fritid. Evaluering af. projekt Aktiv Fritid

Evaluering af. projekt Aktiv Fritid. Evaluering af. projekt Aktiv Fritid Evaluering af Evaluering af projekt Aktiv Fritid projekt Aktiv Fritid Opfølgning på børn fra de to første - Opfølgning på børn fra de to første projektår projektår Lilhauge Lilhauge Svarrer Svarrer 01-08-2014

Læs mere

Tal om løn med din medarbejder EN GUIDE TIL LØNSAMTALER FOR DIG SOM ER LEDER I STATEN

Tal om løn med din medarbejder EN GUIDE TIL LØNSAMTALER FOR DIG SOM ER LEDER I STATEN Tal om løn med din medarbejder EN GUIDE TIL LØNSAMTALER FOR DIG SOM ER LEDER I STATEN Dialog om løn betaler sig At udmønte individuel løn handler ikke kun om at fordele kroner og øre. Du skal også skabe

Læs mere

Kærester. Lærermanual Sexualundervisning KÆRESTER LÆRERMANUAL

Kærester. Lærermanual Sexualundervisning KÆRESTER LÆRERMANUAL Kærester Lærermanual Sexualundervisning 1 Kompetenceområde og færdigheds- og vidensmål Dette undervisningsmateriale, der er velegnet til sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab for 7. -9. klassetrin,

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik 2013-2017 Marts 2013 Forord Byrådet sætter med frivilligpolitikken en ny ramme for at styrke kommunens indsats på frivilligområdet, som bidrager til et styrket frivilligt

Læs mere

Bilag 5: Interviewguides

Bilag 5: Interviewguides Bilag 5: Interviewguides Dette bilag indeholder interviewguide til interviews med udvalgte venligboere samt interviewguide til interview med stifter af Venligboerne, Merete Bonde Pilgaard. Interviewguide

Læs mere

Beboerbladet. Plejecenter Egely Maj 2015

Beboerbladet. Plejecenter Egely Maj 2015 Beboerbladet Plejecenter Egely Maj 2015 1 Om dette nummer Kære beboere, pårørende, personale og frivillige Da vi netop er blevet adskilt fra Rosenhaven og fremtidigt hører sammen med Kirstinehaven, vil

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Bilag 10. Side 1 af 8

Bilag 10. Side 1 af 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 Transskribering af interview m. medarbejder 6, 17.april

Læs mere

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Quick ringeguide til jobkonsulenter Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Generelle råd til samtalen Vær godt forberedt Halvér dit taletempo Tal tydeligt med entusiasme og

Læs mere

Notat. Brug personas til at leve dig ind i brugernes liv

Notat. Brug personas til at leve dig ind i brugernes liv Notat SEGES P/S Koncern Digital Datadreven informationsformidling, personas og personalisering Ansvarlig JUPO Oprettet 17-03-2016 Projekt: 7464, Digitale relationer og datadreven informationsformidling

Læs mere

SF Ungdom GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG

SF Ungdom GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG INDEN I TAGER AF STED, SÅ HUSK: Undersøg, hvornår der er pause op uddannelsesstedet, og hvornår I kan regne med, at der er mange mennesker at tale med. Ring evt. til skolen

Læs mere

KOMMENTARRAPPORT. Farsø Efterskole, Eftersk. ved Risgårde Bredning Vesthimmerlands Kommune (Privatskoler) Termometeret

KOMMENTARRAPPORT. Farsø Efterskole, Eftersk. ved Risgårde Bredning Vesthimmerlands Kommune (Privatskoler) Termometeret KOMMENTARRAPPORT Farsø Efterskole, Eftersk. ved Risgårde Bredning Vesthimmerlands Kommune (Privatskoler) Termometeret Læsevejledning Kommentarrapporten viser de kommentarer, som eleverne har skrevet ved

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Mini guides til eksamen

Mini guides til eksamen Mini guides til eksamen Indhold PRÆSENTATIONSTEKNIK FORBEREDELSE NERVØSITET KONCENTRATION MINDSET KOMMUNIKATION 5 6 Præsentationsteknik Husk følgende 7 gode råd om Præsentationsteknik under eksamen: Fødder:

Læs mere

Danske Malermestre. Værd at vide om... Den første elevsamtale MALERFAGETS ARBEJDSRET

Danske Malermestre. Værd at vide om... Den første elevsamtale MALERFAGETS ARBEJDSRET Danske Malermestre Værd at vide om... Den første elevsamtale MALERFAGETS ARBEJDSRET 2 Ansættelsessamtalen Tekst: Niels Håkonsen Layout: Henrik Terney Forsidefoto: Kirsten Bille 1. udgave, 1. oplag Danske

Læs mere

NGG Nordsjællands Grundskole og Gymnasium. Kortlægning og analyse af faktorer for valg af gymnasium blandt 9. og 10. klasses elever og deres forældre

NGG Nordsjællands Grundskole og Gymnasium. Kortlægning og analyse af faktorer for valg af gymnasium blandt 9. og 10. klasses elever og deres forældre NGG Nordsjællands Grundskole og Gymnasium Kortlægning og analyse af faktorer for valg af gymnasium blandt 9. og 10. klasses elever og deres forældre 1. Indledende kommentarer. Nordsjællands Grundskole

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen

Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen Nyt fra Projektet Samdrift af institutionerne på Ørbækvej 47-53 OTOBER 2009 Fem arbejdsgrupper skal i gang Alle forældre, medarbejdere og ledere

Læs mere

Hvad ønsker mænd af sundhedsvæsenet. Mens Health Week 2016

Hvad ønsker mænd af sundhedsvæsenet. Mens Health Week 2016 Hvad ønsker mænd af sundhedsvæsenet Mens Health Week 2016 Det empiriske fundament Feltbesøg på fire virksomheder City Renovation, Alfa Laval, Arla og Stiholt Enkeltinterviews 22 informanter Ovenstående

Læs mere

Iværksætter noget for dig? Elevopgaver langt forløb

Iværksætter noget for dig? Elevopgaver langt forløb Indledning Hvis du har et job i din fritid, er du sikkert lønmodtager. Du kommer på en arbejdsplads et antal gange om ugen og får løn for arbejdet. Hvis du derimod starter din egen virksomhed, er du iværksætter.

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Samtaleredskab - kompetencekort Redskab 5

Samtaleredskab - kompetencekort Redskab 5 Samtaleredskab - kompetencekort Redskab 5 Formål Kortene kan bruges til at starte en fælles drøftelse om hinandens arbejdsområder og udviklingsønsker, gennem at give indblik i, hvad der optager ens kollegaer

Læs mere

Metoderne sætter fokus på forskellige aspekter af det indsamlede materiale.

Metoderne sætter fokus på forskellige aspekter af det indsamlede materiale. FASE 3: TEMA I tematiseringen skal I skabe overblik over det materiale, I har indsamlet på opdagelserne. I står til slut med en række temaer, der giver jer indsigt i jeres innovationsspørgsmål. Det skal

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Bilag 15. Gitte: Transskriberet og kodet interview - ekstra

Bilag 15. Gitte: Transskriberet og kodet interview - ekstra Bilag 15 Gitte: Transskriberet og kodet interview - ekstra (Interviewer) (Informant) 0.05: Det var bare lige noget opfølgende omkring noget du har sagt osv. Du sagde sidst Lige fra startener medarbejderne

Læs mere

Gode lønforhandlinger

Gode lønforhandlinger LEDERENS GUIDE TIL Gode lønforhandlinger Sådan forbereder og afholder du konstruktive lønforhandlinger Sæt løn på din dagsorden Du er uden sammenligning medarbejdernes vigtigste kilde til viden om, hvordan

Læs mere

Eksempel Beboerdemokrati. Domea Besvarelsesprocent: xx Antal besvarelser: 19

Eksempel Beboerdemokrati. Domea Besvarelsesprocent: xx Antal besvarelser: 19 Eksempel Beboerdemokrati Domea Besvarelsesprocent: xx Antal besvarelser: 19 Er du 47,37 42,11 Mand Kvinde 2 Hvor gammel er du? 27,78 11,11 5,56 11,11 11,11 11,11 22,22 18-29 år 30-39 år 40-49 år 50-59

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

PROJEKT ENSOMT ELLER AKTIVT ÆLDRELIV. Ensomhed blandt ældre - myter og fakta SUFO Årskursus, 11. marts 2013

PROJEKT ENSOMT ELLER AKTIVT ÆLDRELIV. Ensomhed blandt ældre - myter og fakta SUFO Årskursus, 11. marts 2013 PROJEKT ENSOMT ELLER AKTIVT ÆLDRELIV Ensomhed blandt ældre - myter og fakta SUFO Årskursus, 11. marts 2013 Program 1 Projekt Ensomt eller aktivt ældreliv 2 Ensomhed blandt ældre: myter og fakta 3 Redskaber

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Kvaliteter hos den synligt lærende elev

Kvaliteter hos den synligt lærende elev Kvaliteter hos den synligt lærende elev Taksonomisk opbygning af aspekter hos synligt lærende elever Jeg skaber forbindelser Jeg forbinder viden og tænkning for at skabe nye forståelser Jeg forbinder ikke

Læs mere

BILAG 1: Interview med Karina Nielsen, 24/4-15

BILAG 1: Interview med Karina Nielsen, 24/4-15 Antal i husholdningen: 2 Alder: Karina 41, Kaj 46 Aalborg, Nordjylland BILAG 1: Interview med Karina Nielsen, 24/4-15 Har I et madbudget? Nej Har du et skøn på hvor meget I bruger om måneden? Jeg tror

Læs mere

August 2015. Velkommen

August 2015. Velkommen August 2015 Velkommen Mercuri Urval A/S Grundlagt i 1967 DK 1974 Kontorer i 25 lande 800 konsulenter Flere end 3.000 kunder I alle sektorer Små, mellemstore og store organisationer Over 10.000 opgaver

Læs mere

Sådan sætter du ledelsesholdet på din bedrift

Sådan sætter du ledelsesholdet på din bedrift Sådan sætter du ledelsesholdet på din bedrift Jørgen Kroer og Merete L. Andersen 1... Vigtige pointer når du sætter ledelsesholdet 100 pct. klarhed over din egen rolle på bedriften Tydelig ansvars og opgavefordeling

Læs mere

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september Aktiviteter i Jobboxen Tilmelding via hjemmesiden Juli august september 2016 Kurser Skab overskud i hverdagen med en sund privatøkonomi På kurset sætter vi fokus på den nemme vej til en sund privatøkonomi.

Læs mere

Om at være arbejdsløshedsforsikret i Danmark

Om at være arbejdsløshedsforsikret i Danmark Arbejdsdirektoratet November 2008 Om at være arbejdsløshedsforsikret i Danmark INDHOLD 1. INDLEDNING...3 2. DEN DANSKE ARBEJDSLØSHEDSFORSIKRING...3 3. A-KASSERNE...4 4. HVORDAN BLIVER JEG MEDLEM AF EN

Læs mere

Uge 18: Familie og arbejde. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 18 Familie og arbejde side 1 HIPPY

Uge 18: Familie og arbejde. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 18 Familie og arbejde side 1 HIPPY Kursusmappe Uge 18: Familie og arbejde Vejledning til HippHopp guider Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 18 Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp uge_18_guidevejl_familie_og_arbejde.indd 1 06/07/10

Læs mere

Foreningsplatformen 2015/16. Gratis kurser til fritids- og foreningslivet

Foreningsplatformen 2015/16. Gratis kurser til fritids- og foreningslivet Foreningsplatformen 2015/16 Gratis kurser til fritids- og foreningslivet FORENINGSPLATFORMEN 2015/16 Gratis kurser til fritids- og foreningslivet Hvad er Foreningsplatformen? En mulighed, hvor du som foreningsaktiv

Læs mere

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 Bilag 3 Bilag 3.1 Telefoninterview Telefoninterview med Carsten Munk Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 5 C= Carsten Munk, A= Anne Pedersen, J= Josephine

Læs mere

Kreative metoder og Analyse af kvalitative data

Kreative metoder og Analyse af kvalitative data Kreative metoder og Analyse af kvalitative data Anders Kragh Jensen D. 12.11.2012 Dagsorden Kort opsamling på kvalitativ metode Indsamling af kvalitativt data Bearbejdelse af det indsamlede data Analyse

Læs mere

STRATEGISK LEDELSE AF SELVLEDENDE MEDARBEJDERE

STRATEGISK LEDELSE AF SELVLEDENDE MEDARBEJDERE KAPITEL 8 STRATEGISK LEDELSE AF SELVLEDENDE MEDARBEJDERE En af de største vanskeligheder for ledere af selvledende medarbejdere er, hvordan de skal kunne hjælpe medarbejderne med at prioritere og afgrænse

Læs mere

Ugebrev uge 33 gruppe 2

Ugebrev uge 33 gruppe 2 Ugebrev uge 33 gruppe 2 Vi er kommet godt i gang med den første uge. Vi har fået 2 nye elever i gruppe 2. Det er Simone, der er kommet tilbage til 2. klasse og Mikkel, der er kommet i 2. klasse, da Simested

Læs mere

Kvalitetsstandard for

Kvalitetsstandard for 2011/2012 Kvalitetsstandard for Hverdagsrehabilitering Vi bruger dine ressourcer aktivt Informationsfolder om Rehabiliteringskoordinatorfunktionen Ishøj Kommune 1 Vi tror på, at det giver livskvalitet

Læs mere

Hvordan køber danskerne på nettet?

Hvordan køber danskerne på nettet? Hvordan køber danskerne på nettet? Valg af netbutik Dansk Erhverv har set nærmere på danskernes købsproces, og på hvor tilfredse og trygge vi er ved at købe på nettet. Når det kommer til at finde den netbutik,

Læs mere

Bilag A Spørgeskema. Undersøgelse af 2 minus 1 veje i Danmark. På forhånd tak for hjælpen. Telefonnummer på kontaktperson:

Bilag A Spørgeskema. Undersøgelse af 2 minus 1 veje i Danmark. På forhånd tak for hjælpen. Telefonnummer på kontaktperson: Bilag A Spørgeskema Undersøgelse af 2 minus 1 veje i Danmark Vejdirektoratet ønsker at samle erfaringer om brugen af 2 minus 1 veje i Danmark. Vi er derfor interesserede i oplysninger om eventuelle 2 minus

Læs mere

Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene.

Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene. Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene. Side 2 Indhold Side 3...Drop opsparingen og investér i stedet pengene Side 4...Hyppigst stillede

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

DONORBARN I SKOLE. Inspiration til forældre. Storkklinik og European Sperm Bank

DONORBARN I SKOLE. Inspiration til forældre. Storkklinik og European Sperm Bank DONORBARN I SKOLE Inspiration til forældre KÆRE FORÆLDER Vi ønsker med dette materiale at give inspiration til dig, som har et donorbarn, der starter i skole. Mangfoldigheden i familier med donorbørn er

Læs mere

Fritidsguiden Inklusion af mennesker med handicap i det almindelige foreningsliv

Fritidsguiden Inklusion af mennesker med handicap i det almindelige foreningsliv Fritidsguiden Inklusion af mennesker med handicap i det almindelige foreningsliv Fritidsguiden Baggrund Fritidsguiden er en metode til inklusion af mennesker med handicap i det almindelige foreningsliv.

Læs mere

Hjælp til jobsøgningen

Hjælp til jobsøgningen Hjælp til jobsøgningen FOA Århus Jobmatch Hjælp til jobsøgningen I denne folder finder du inspiration til jobsøgning. Da det kan være længe siden, du sidst har lavet enten ansøgning, CV eller andet relateret

Læs mere

Uden et mål kan man ikke ramme plet

Uden et mål kan man ikke ramme plet Uden et mål kan man ikke ramme plet Fou- konference d. 26. januar 2006 i Odense Marianne Elbrønd Social- og sundhedsskolen i Herning Præsentation og rapport findes på http://www.sosuringamt.dk/ Mål for

Læs mere

REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008

REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008 REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008 Kursus om: Professionelt forældresamarbejde med underviser Kurt Rasmussen Den 27. september 2008 på Vandrehjemmet i Slagelse fra kl. 8:30-16:00 Referat af dagen: Dette

Læs mere

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

Frivillighed og foreningsliv sat på spidsen

Frivillighed og foreningsliv sat på spidsen Frivillighed og foreningsliv sat på spidsen Hjerteforeningen, Region Nord 7. november 2013 Hans Stavnsager Center for frivilligt socialt arbejde er et landsdækkende videns-, kompetence- og udviklingscenter

Læs mere

Aktiviteter i Jobboxen

Aktiviteter i Jobboxen Aktiviteter i Jobboxen Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk 2016 April maj juni Kurser Find din fremtidige arbejdsgiver Cirka 80 procent af alle ledige job er ikke synlige for dig som

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE BILAG 1 STIGNING I ANTALLET AF ÆLDRE. 3 BILAG 2 STIGNING I ÆLDRE ETNISKE MINORITETER. 8 BILAG 6 BREV TIL ERGOTERAPEUT.

INDHOLDSFORTEGNELSE BILAG 1 STIGNING I ANTALLET AF ÆLDRE. 3 BILAG 2 STIGNING I ÆLDRE ETNISKE MINORITETER. 8 BILAG 6 BREV TIL ERGOTERAPEUT. BILAGSMAPPE INDHOLDSFORTEGNELSE BILAG 1 STIGNING I ANTALLET AF ÆLDRE... 3 BILAG 2 STIGNING I ÆLDRE ETNISKE MINORITETER... 4 BILAG 3 FREMSKRIVNING AF ÆLDRE ETNISKE MINORITETER... 5 BILAG 4 ANTAL TYRKISKE

Læs mere

INTRODUKTION TIL LØSNINGSFOKUSERET SAMTALE

INTRODUKTION TIL LØSNINGSFOKUSERET SAMTALE INTRODUKTION TIL LØSNINGSFOKUSERET SAMTALE 1. INGREDIENSERNE I ET VELLYKKET SAMARBEJDE - virksomme faktorer i behandlingen 2. PARTNERSKAB MED KLIENTEN - løsningsfokuserede samtaleprincipper 3. KONTRAKTEN

Læs mere

Tryghed Under Tag-projekt Fritidsjob i Boligselskabet Fruehøjgaard i Brændgårdsparken, på Fruehøj eller i Fællesbo,

Tryghed Under Tag-projekt Fritidsjob i Boligselskabet Fruehøjgaard i Brændgårdsparken, på Fruehøj eller i Fællesbo, Evaluering: Tryghed Under Tag-projekt Fritidsjob i Boligselskabet Fruehøjgaard i Brændgårdsparken, på Fruehøj eller i Fællesbo, Lyngbyen Forfattere: Stinne Højer Mathiasen, Udviklingskonsulent Maria Arup,

Læs mere

18. Effektiv Medlemskommunikation

18. Effektiv Medlemskommunikation 18. Effektiv Medlemskommunikation Det ser let ud, når det virker kommunikationen. Men når det ikke gør, kan det være svært at spotte, hvor det går galt. Men forskellen på, om man når og engagerer målgruppen,

Læs mere

Kan vi fortælle andre om kernen og masken?

Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Det kan vi sagtens. Mange mennesker kan umiddelbart bruge den skelnen og den klarhed, der ligger i Specular-metoden og i Speculars begreber, lyder erfaringen

Læs mere

Gode råd til bloggere om skjult reklame

Gode råd til bloggere om skjult reklame Gode råd til bloggere om skjult reklame Bloggeres omtale af produkter og virksomheder kan være reklame. En blog er typisk en hjemmeside, som løbende opdateres med indlæg fra bloggeren, eksempelvis om de

Læs mere

Henrik. September 2008 Side 3

Henrik. September 2008 Side 3 Der er mennesker, der har brug for dig - og måske har du brug for dem! Flere i vores fællesskab oplever at timerne bliver lange, når den ene dag efter den anden går uden at tale med nogen. For dem er det

Læs mere

Børn der bekymrer sig for meget. Oplæg ved: Rie Marina Møller, autoriseret psykolog & Ida Amalie Westh-Madsen, psykologstuderende 18-05-2016

Børn der bekymrer sig for meget. Oplæg ved: Rie Marina Møller, autoriseret psykolog & Ida Amalie Westh-Madsen, psykologstuderende 18-05-2016 Børn der bekymrer sig for meget Oplæg ved: Rie Marina Møller, autoriseret psykolog & Ida Amalie Westh-Madsen, psykologstuderende Hvad er en bekymring? En bekymring er en følelse af uro, ængstelse eller

Læs mere

Indledning. Problemformulering:

Indledning. Problemformulering: Indledning En 3 år gammel voldssag blussede for nylig op i medierne, da ofret i en kronik i Politiken langede ud efter det danske retssystem. Gerningsmanden er efter 3 års fængsel nu tilbage på gaden og

Læs mere

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder 1 Status på gadeplansmedarbejder-funktionen, Helsingør Kommune oktober 2014 Indhold Beskrivelse af indsatsens første fire måneder... 1 Målsætningen med gadeplansfunktionen... 2 Gadeplansmedarbejderens

Læs mere

Bilag 3: Møde med PapuaKids den 11/4-2013 Tilstedeværende: Bestyrelsesmedlemmerne Gertrud & Charlotte. Sussie, Kristine, Josephine og Malene.

Bilag 3: Møde med PapuaKids den 11/4-2013 Tilstedeværende: Bestyrelsesmedlemmerne Gertrud & Charlotte. Sussie, Kristine, Josephine og Malene. Bilag 3: Møde med PapuaKids den 11/4-2013 Tilstedeværende: Bestyrelsesmedlemmerne Gertrud & Charlotte. Sussie, Kristine, Josephine og Malene. Referatet er uformelt overfladisk og til tider skrevet i stikordsform,

Læs mere

Få en dialog om din klage

Få en dialog om din klage Få en dialog om din klage Patienter og personale overvejende positive, viser undersøgelser af det nye tilbud om en samtale Af Karen Stage Fritsen og Line Holm Jensen Siden 1. januar 2011 har patienter,

Læs mere

Kampagnen Opgør med tabuet

Kampagnen Opgør med tabuet Kampagne: Opgør med tabuet Landsforeningen har i begyndelsen af 2014, i ugerne 5 til 8, sat en mindre kampagne i værk på facebook og hjemmesiden. Kampagnen Opgør med tabuet handler om at give hjælp til

Læs mere

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst.

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst. E-mail nyhedsbrev nr. 56 Cafe aften på Café Tower, kl. 18.00-20.00 Stürups Plads 1, dør 230 i Helsingør 3. marts 2016 Hver d. første torsdag i en måned er vi velkomne på restauranten til en cafeáften,

Læs mere

Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød

Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød Indledning: Velkommen til årets generalforsamling, og det er mig en glæde at kunne fortælle om de ting, der er sket i 2013 Dagmar har i 2013 besluttet

Læs mere

dobbeltliv På en måde lever man jo et

dobbeltliv På en måde lever man jo et Internettet er meget mere end det opslags - værk, de fleste af os bruger det som. Artiklen åbner for en af nettets lukkede verdener: spiseforstyrrede pigers brug af netforums. ILLUSTRATIONER: LISBETH E.

Læs mere

DEN ÆLDRE MEDICINSKE PATIENT EN KVALITATIV UNDERSØGELSE AF PATIENTOPLEVELSER

DEN ÆLDRE MEDICINSKE PATIENT EN KVALITATIV UNDERSØGELSE AF PATIENTOPLEVELSER DEN ÆLDRE MEDICINSKE PATIENT EN KVALITATIV UNDERSØGELSE AF PATIENTOPLEVELSER RESUMÉ Denne undersøgelse giver et indblik i, hvordan fem informanter oplever at få et opfølgende hjemmebesøg af en hjemmesygeplejerske

Læs mere

Inspirationsguide til praktikophold for tandlægestuderende i DOFT Sommerskole og andre praktikophold i studietiden.

Inspirationsguide til praktikophold for tandlægestuderende i DOFT Sommerskole og andre praktikophold i studietiden. Inspirationsguide til praktikophold for tandlægestuderende i DOFT Sommerskole og andre praktikophold i studietiden. Vi har fået input til guiden fra tidligere værter for DOFT s Sommerskole, hvor knap 100

Læs mere

Den motiverende samtale

Den motiverende samtale Den motiverende samtale v/birgitte Wärn Wärn Kompetenceudvikling warn.nu Program 1. Velkomst og præsentation 2. Hvad forstås ved den motiverende samtale? 1. Redskaber til at arbejde med motivation 2. Afrunding

Læs mere

Teenager, Sport. Leder?

Teenager, Sport. Leder? Teenager, Sport. Leder? Målrettet lederuddannelse for de 14-19 årringe i idrættens verden Morgendagens ledere kan findes og udvikles i idrættens verden hvis vi vil! Oplæg til en excellent proces udarbejdet

Læs mere

En feltstudierapport over hvilke virkemidler der er observeret i kvægbruget

En feltstudierapport over hvilke virkemidler der er observeret i kvægbruget En feltstudierapport over hvilke virkemidler der er observeret i kvægbruget 7480 Ledelseskompetence til drift og forretningsudvikling Arbejdspakke 5 Forandringsledelse JOURNALNR.:14-0546959 SEGES P/S Agro

Læs mere

TILLYKKE NY TILLIDSVALGT

TILLYKKE NY TILLIDSVALGT TILLYKKE NY TILLIDSVALGT KÆRE TILLIDSVALGT (TV) Først og fremmest vil vi ønske dig velkommen i din nye rolle som frontfigur for kollegerne på din arbejdsplads og ikke mindst, som aktiv medspiller i HK

Læs mere

Fælles ansvar - fælles indsats VERSION 2.0

Fælles ansvar - fælles indsats VERSION 2.0 Fælles ansvar - fælles indsats VERSION 2.0 Indsatsområder for arbejdet med børn og unge i Hjørring Kommune 2016-2019 Indhold Hvorfor denne publikation? INDLEDNING Hvorfor denne publikation?... 2 Indledning...

Læs mere

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister.

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister. 1. maj tale 2015 Forleden besøgte jeg den store danske virksomhed Leo Pharma. Den ligger et stenkast fra min bopæl. 1600 gode danske arbejdspladser har de i Danmark. De skaber produkter til millioner af

Læs mere

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden Referat: Regionsbestyrelsesmøde d. 9/12-08 kl. 9:30 16:45 Sted: Danske Fysioterapeuter, Nørre Voldgade 90, 1358 Kbh. K mødelokale A19 referent: tha@fysio.dk 1. Indledning og godkendelse af dagsorden Der

Læs mere

df 1 df 2 df 3 df 4 Fundraising - Fundraising er ikke omkring penge men om relationer der med en passioneret inspiration ønsker at gøre en forskel. Målet må aldrig være penge, de er blot midler til at

Læs mere

VÆRKTØJER TIL JOBOPSLAG

VÆRKTØJER TIL JOBOPSLAG Rekruttering VÆRKTØJER TIL JOBOPSLAG JOBOPSLAG FRIVILLIGE Med et jobopslag gør I det tydeligt, at I søger bestyrelsesmedlemmer/frivillige. HVORFOR Formålet med denne øvelse er at udarbejde en slags jobopslag

Læs mere

Projekt KLAR. Guidelines. Transfer af viden, holdninger og færdigheder. Kompetent Læring Af Regionen

Projekt KLAR. Guidelines. Transfer af viden, holdninger og færdigheder. Kompetent Læring Af Regionen Projekt KLAR Kompetent Læring Af Regionen Guidelines Transfer af viden, holdninger og færdigheder transfer af viden, holdninger og færdigheder opfølgning transfer ny læringskultur guideline til konsulenten

Læs mere

- og forventninger til børn/unge, forældre og ansatte

- og forventninger til børn/unge, forældre og ansatte Trivselsplan - og forventninger til børn/unge, forældre og ansatte I Vestsalling skole og dagtilbud arbejder vi målrettet for at skabe tydelige rammer for samværet og har formuleret dette som forventninger

Læs mere

Velkommen til det 1 nyhedsbrev fra den nye bestyrelse i HK Rådighedsforening.

Velkommen til det 1 nyhedsbrev fra den nye bestyrelse i HK Rådighedsforening. Velkommen til det 1 nyhedsbrev fra den nye bestyrelse i HK Rådighedsforening. På Årsmødet i januar fik Rådighedslønsforeningen en ny bestyrelse. Det skete efter at den mangeårige bestyrelse, bestående

Læs mere

Det gode elevforløb. En dialogpjece til elev- og oplæringsansvarlige i staten. Oktober 2013

Det gode elevforløb. En dialogpjece til elev- og oplæringsansvarlige i staten. Oktober 2013 En dialogpjece til elev- og oplæringsansvarlige i staten Oktober 2013 En dialogpjece til elev- og oplæringsansvarlige i staten Udgivet oktober 2013 Udgivet af Moderniseringsstyrelsen og HK/Stat Publikationen

Læs mere

SÅDAN NÅR DU DINE MÅL

SÅDAN NÅR DU DINE MÅL Hvad drømmer du om? Hvad vil du gerne opnå? DIT MÅL Hvor vil du placere dit mål på en skala fra 1-10? SKALA SKALA FORSKEL FORSKEL Hvorfor er du ikke allerede i mål? HVORFOR Skal dine overbevisninger ændres?

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen

Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen Medarbejderkonference september 2011 Opgaver & værktøjer Tilmeld dig: Nå dine mål med Torben Wiese Prøv www.brydvanen.dk Få inspirationsmail på www.habitmanager.com

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 30 skolebørn og 20 førskolebørn. De

Læs mere

Dette emne sætter fokus på: Mod til at handle At lytte til hinandens fortællinger og være åbne over for andres perspektiver Fællesskab og venskab

Dette emne sætter fokus på: Mod til at handle At lytte til hinandens fortællinger og være åbne over for andres perspektiver Fællesskab og venskab Intro Nære sociale relationer og følelsen af at være forbundet med ligesindede og jævnaldrende spiller en vigtig rolle for børn og unges udvikling af en selvstændig identitet og sociale kompetencer. Hvor

Læs mere

Hold 1, 2014. LOGBOG. 2. Samling. Denne logbog tilhører:

Hold 1, 2014. LOGBOG. 2. Samling. Denne logbog tilhører: Ledelse af borger og patientforløb på tværs af sektorer Et lederudviklingsforløb for ledere i Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune og ved Aarhus Universitetshospital Hold 1, 2014 LOGBOG. 2. Samling Denne

Læs mere

MARTE MEO - VED EGEN KRAFT -

MARTE MEO - VED EGEN KRAFT - MARTE MEO - VED EGEN KRAFT - Kære forældre / dagplejer I er blevet tilbudt et Marte Meo forløb, denne lille folder vil informere jer om, hvad det går ud på. Lidt historie Marte Meo er en næsten 25 år

Læs mere

Fedme i et antropologisk perspektiv

Fedme i et antropologisk perspektiv Fedme i et antropologisk perspektiv Anders Lindelof, Anders.lindelof@stab.rm.dk Aarhus Universitet, phd stud 26. oktober 2010 Dagens program 1. Fedmefacts 2. Hvad er antropologi og hvorfor er det interessant

Læs mere