GDV Technology ApS. GDV Technology ApS CVR Ærøvej 3, 8800 Viborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GDV Technology ApS. GDV Technology ApS CVR 36075333 Ærøvej 3, 8800 Viborg +45 2097 8115 jkg@gdvtech.com www.gdvtech.com"

Transkript

1 GDV Technology ApS

2 Indholdsfortegnelse Hvem er vi... 3 Hvad siger brugerne om os... 4 Charlotte Skjoldman, teamleder dagcenter - CFD Egebækhus, Nærum:... 4 Gitte Simmel Jacobsen, ergoterapeut og arbejdsmiljørepræsentant Grønbjerghjemmet Center Vest, Spjald:... 4 Stine Spangen, fysioterapeut Seniorcenter Egegården, Gladsaxe:... 4 Linn Trentel Busch, fysioterapeut og arbejdsmiljøkonsulent ErgoPro... 4 Jessie Lykke, centerleder Center Egegården/Møllegården, Gladsaxe... 4 Hvad er baggrunden for vores produkt... 5 Fakta omkring tryksår... 6 Hvad er vores produkt... 7 Medical marketing Levetid Hvad er nyhedsværdien Fordele Referencer... 14

3 Automatiseret trykaelastning Økonomisk stor besparelse Bedre arbjedsmiljø Personale effektivisering Tilfredse borgere Hvem er vi Vi er en iværksættervirksomhed, der opererer inden for sundhedsvæsen, helbred og sundhedsteknologi. Hvad angår størrelse en lille virksomhed, hvad angår idé og handlekraft en stor virksomhed. SPB er udviklet af maskiningeniør, med mange års erfaring med konstruktion af plejesenge, praktiserende læge, sosu-assistent og skolelærer vha. rådgivning fra og sparring med: - Videncenter for Sårheling København, Bispebjerg Hospital - Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Hjælpemiddelcenteret, Københavns Kommune. Testet på plejepersonale og borgere samt videreudviklet sammen med: - Seniorcenter Egegården, Gladsaxe. - CFD Egebækhus, Nærum. Testet set med fysiologiske og ergonomiske briller i samarbejde med: - Forflytningsvejledere og kursusholdere Ergo Pro, vurderingsrapportrapport udarbejdet med fokus på SPB i samspil med andre hjælpemidler og manuelle forflytninger. Finansiering i samarbejde med Syddansk Teknologisk Innovation A/S og Forsknings- og Innovationsstyrelsen.

4 Hvad siger brugerne om os Charlotte Skjoldman, teamleder dagcenter - CFD Egebækhus, Nærum: - Vores medarbejdere har faktisk i flere år sukket efter lignende hjælpemidler. Hjælpemidler, der som SPB kan arbejde sammen med de eksisterende hjælpemidler, vi er glade for, som f.eks. de madrasser vi allerede har, spilerdug og brugen af sengens funktioner. - Oversengens fordel er, at der ikke skal helt så mange forflytninger/berøringer til som før, i f.eks. plejesituationer, hvilket gør borgeren mindre udadreagerende og giver borgerne en bedre start på dagen, samt et bedre arbejdsmiljø for personalet. Gitte Simmel Jacobsen, ergoterapeut og arbejdsmiljørepræsentant Grønbjerghjemmet Center Vest, Spjald: - Vi oplevede tidligere, at beboeren blev utryg udadreagerende, når plejepersonalet skulle ind og vende ham om natten og dermed vækkede ham, men med det automatiske natprogram, der med meget, meget langsomme bevægelser flytter beboeren fra side til side, er nætterne blevet meget roligere. Det er genialt. Både fordi det skaber tryghed for beboeren, og fordi det giver et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne. Stine Spangen, fysioterapeut Seniorcenter Egegården, Gladsaxe: - Borgeren fik ondt af at ligge statisk stille. Nu har vi afprøvet den automatiske vendefunktion i en måneds tid, og nu kan borgeren selv stå ud af sengen. Før var hun stiv i hele kroppen, når hun vågnede, nu er hun relativt mobil. Og hun har ikke oplevet at vågne under vendingerne Linn Trentel Busch, fysioterapeut og arbejdsmiljøkonsulent ErgoPro - I de situationer, hvor arbejdet/forflytningen normalt kræver to medarbejdere for at ligge liftsejl på patienten, vurderes oversengen at kunne spare betydelige ressourcer, idet sejlpålægning med hjælp fra oversengen, vil kunne udføres forsvarligt af en person Jessie Lykke, centerleder Center Egegården/Møllegården, Gladsaxe - Sengen kan bruges til beboere, som skal liftes her forbedres arbejdsmiljøet for medarbejderne, der ikke skal trække, skubbe og holde beboeren. Sengen kan gøre, at der kun skal bruges en medarbejder i stedet for to, og samtidig er det mere nænsomt for beboeren. Den kan også bruges til at omklamre demente urolige beboere. Sengen kan sættes til at vende beboeren automatisk i løbet af døgnet.

5 Hvad er baggrunden for vores produkt Tryksår er en af sundhedsvæsenets og lægevidenskabens helt store udfordringer, der pga. lidelsens kompleksitet involverer adskillige fagområder såsom dermatologi, karkirurgi, ortopædkirurgi, infektionsmedicin, sygepleje, ernæring, hjælpemidler og teknologi. Tryksår udgør en omsiggribende sygdomsmæssig byrde for et stort antal patienter og borgere verden over på hospitaler, pleje-, aflastnings- og genoptræningshjem samt sengeliggende personer i eget hjem. Den enkelte oplever både direkte gener som smerte, sygdom, operation og i værste fald livstruende sygdom samt afledte gener som længere indlæggelser, risiko for følgesygdomme, længere genoptræning, større medicinforbrug og dårligere funktionsniveau. Tryksår er et enormt individbelastende, samfundsmæssigt og ikke mindst sundhedsøkonomisk problem. Mange danske hospitaler og plejehjem forsøger i disse år med store indsatser at mindske problemet. Her er bl.a. Tryksårspakken på landets hospitaler og særlig indsats mod tryksår som et af blot tre områder for fællesregional kvalitetsindsats. I dag findes ingen forebyggende tiltag, der reducerer forekomsten af tryksår i høj grad, uden at de samtidig er til gene for den sengeliggende, særdeles ressource- og personalekrævende eller omkostningstunge.

6 Udviklingen både nu og fremadrettet går ufortrødent mod færre læger og sygeplejersker til at tage sig af et stigende antal patienter. Med dette fremtidsperspektiv for øje giver det mening at ændre plejesengen til et mere aktivt og effektivt stykke udstyr, der kan forbedre tryksårsforebyggelsen og samtidig bidrage til tid- og ressourcebesparelse Fakta omkring tryksår - Tryksår og lungebetændelse kan opstå når en patient bliver immobil og er sengeliggende. Tryksår skyldes det kontinuerlige pres på den pågældende patients krop og lungebetændelse er ofte en følgevirkning hvis patienten ligger meget på ryggen Tryksår forekommer 0,04% til 0,09% i den generelle befolkning, 11,5% til 32% hos geriatrisk og plejehjembeboere og op til 80% hos patienter med skader på rygsøjlen 4 - Mindst 6-10% af hospitalsindlagte patienter har tryksår o Af dem har ca. halvdelen udviklet det under indlæggelsen 5 6 o Tryksår forlænger indlæggelsestiden og kan medføre en række alvorlige infektioner og amputationsbehov, ligesom der er en betydelig mortalitet (dødelighed) forbundet med tryksår 7. - Af særlige risikopatienter (fx syge plejehjemsbeboere) har op til 60 % tryksår 8 - Amerikanske undersøgelser viser: o Hvert tryksår koster mellem og USD (ca DKR)

7 o Årlige omkostninger pga. tryksår i USA op mod 11 mia. USD (ca. 65 mia. DKR), inkl. direkte følgeomkostninger såsom øget hospitalisering, øget hjemmepleje og øget genoptræning 9 10 o I USA anslås det, at patienter hvert år dør som følge af komplikationer til tryksår opstået under behandling/indlæggelse, og 2/3 af akutte patienter, der pådrager sig kategori 4 tryksår, dør inden for 180 dage 11 - På intensivafdeling koster en medicinsk seng til forebyggelse af tryksår mere end Euro (ca DKR) 12 - Sengeliggende patienter med nedsat mobilitet er særligt udsatte og skal derfor repositioneres (vending/stillingsændring) og placeres på et trykfordelende/trykaflastende underlag. - Den optimale repositioneringsfrekvens afhænger af individuelle patientfaktorer samt det anvendte underlag, og af hvordan patienten responderer på et anvendt venderegime og underlag. Ved repositionering og forflytning af patienten er det vigtigt at bruge korrekt teknik for at forhindre tryk og shear (skirdkræfter) 13 - Andre gængse forebyggelsesmetoder: Almindelig sårpleje, optimere ernæring, aflaste med puder/tæpper/luftmadrasser, identifikation og stor indsats over for risikopatienter - Tryksår inddeles i stadier (også kaldet kategorier) fra stadie I til IV med stigende sværhedsgrad fra rød, irriteret hud til involvering af knogler og muskler 14 Hyppig screening af patienter for tryksår og tryksårsrisiko foregår i stor stil på hospitaler og plejehjem. Ud fra disse screeninger vælges madrastype, aflastende hjælpemidler, venderegimer, ernærings- og observationsplaner samt fremtidige screeningsplaner. Dette kræver dog enorme ressourcer, og betydelige omkostninger forbundet med mobilisering/stillingsskifte og screening. Vi anser ikke vores produkt som en direkte konkurrent hertil - snarere en medspiller da vores produkt kan gå ind og aflaste adskillelige funktioner og aflaste tidsforbrug og fysisk belastning ved vendinger. Ligeledes kan vores forbrug aflaste fysisk belastning ved vending i forbindelse med personlig hygiejne og almindelig mobilisering.

8 Hvad er vores produkt En nyudviklet overseng, som monteres på skelettet af en sædvanlig plejeseng, som i forvejen bruges på hospitaler og plejehjem. Oversengens bund er opdelt i 2 længdegående bunde, der er koblet til et elevationssystem, således at den overliggende madras kan vinkles i breddeaksen. På den måde kan vinklen af sengens sider ændres fra 0 og op til 80 grader. Princippet kan sammenlignes med de vendinger, som plejepersonalet konstant foretager for at variere trykbelastningen. Oversengen er dog væsentligt mere trykskånende, mere behagelig for den sengeliggende og samtidig aflastende og tidsbesparende for personalet.

9 Stillingsændringerne styres af et program, der kan køre automatisk eller styres vha. en fjernbetjening. Ved simpel forprogrammering kan forskellige variable justeres efter ønske, eksempelvis maksimal vinkling ved stillingvariation, hastighed for stillingsvariation, kontinuerlig stillingsvariation eller tidsintervaller i bestemte vinkler. Større og manuelt styret sidevinkling anvendes af plejepersonalet ved personlig hygiejne og mobilisering af den sengeliggende. Eliminering af skridkræfter (sheer), da begge sider/arme kan tiltes lige meget, vinklen mellem dem vil være konstant. Ved fx måltidsindtagelse kan den ene side vinkles til 80 grader og sengen dermed fungere som sofa. Pga. en særlig hængselskonstruktion tillades fortsat den vanlige elevation af hovedgærde og fodende i længdeaksen. Sengen tillader vinkling af hovedgærdet samtidig med stillingsskift, på den måde kan patienter med KOL/hjertepatienter også have stor gavn af sengen da de har behov for at sidde oprejst. SPB samler to af de større behov indenfor plejebranchen; forflytninger og automatiseret trykaflastning. Oversengen er enkelt at anvende og opfylder to store behov i plejebranchen, trykaflastning og hjælp til manuelle forflytningen. To væsentlige behov der endnu ikke er set integreret i det samme hjælpemiddel hidtil. Desuden arbejder den fint sammen med andre

10 forflytningshjælpemidler på markedet som fx glidemadrasser, spilerdug, sejl og transferboards. Oversengen er komfortabel og tryg for borgeren, men er også en reel hjælp for plejepersonalet. For borgeren er potentialet en øget tilfredshed samt mulighed for at vedligeholde egen funktionsevne ved brug af oversengen sikrer vi, at borgeren er mest mulig aktiv i forhold til vekseltrykmadrasser hvor risikoen for immobilitet er høj. Oversengen er nem at integrere i hjemmets oprindelige møblement (oversengen ligger under selve madrassen, og kan derfor ikke ses). Derudover kan den også medvirke til forebyggelse af sygdomsforværring i samspil med tidlig opsporing og tidlig indsats - de varierende stillingsskifte vha. det automatiserede program er udover tryksårsforebyggende også med til at forebygge lungebetændelse. Det automatiserede tryksårsforebyggende program er nemt for medarbejderen at anvende - dette gøres ved et simpelt tryk på start på et af de to standard programmer (P01 eller P02). EKSEMPEL : (P01) Program 1 = 20 graders vinkling, modsatte vinge vinkles 7-8 grader - stillingsskifte hver 2. Time (P02) Program 2 = 30 graders vinkling, modsatte vinge vinkles 7-8 grader - stillingsskifte hver 3. time

11 - Standard programmerne kan selv vælges/ændres - dette aftales på forhånd med GDV Technology - Det er muligt at differentieres på tid og vinkling af siderne for netop at tilgodese den enkelte borgeres behov. Dette gøres via AUTO-funktionen, hvor man skræddersy eget program. - Det automatiserede program kan af sikkerhedsmæssige årsager maksimalt programmeres til 30 grader. - Hjertestopsfunktion sikrer at sengen er i neutral på ca sekunder. For borgere med demens kan oversengen også være nyttig da den sikrer, at borgeren kan få fuld nattesøvn uden at blive vækket. Dette sker vha. det forprogrammerede automatiske program, der foretager disse stillingsskifte meget langsomt og lydsvagt, netop så borgeren ikke vækkes. En anden fordel er, at personalet undgår aggressive/udadreagerende borgere da de ikke længere behøver vække dem i forbindelse med stillingsskifte om natten. Sengen kan desuden være med til at sansestimulere den demente borger vha. den vuggende funktion/stillingsskifte, således borgeren kan være bedre til at fastholde nuet og genkende pårørende. Til sidst kan sengen give en omvendt krammer - en omslutning af borgeren, der er med til at skabe tryghed for pågældende. For medarbejderen ligger potentialet bl.a. større arbejdsglæde gennem bedre kontakt til borgeren, mindre belastende arbejdsstillinger og færre forflytninger. Vi sikrer høj kvalitet i løsningen af opgaverne samt styrker medarbejdernes arbejdsmiljø. Prismæssigt er den yderst attraktiv målt på antal ressourcer den kan spare dels på forebyggelse af tryksår, forhindring af arbejdsskader samt mandetimer, idet flere forflytninger vil kunne foretages af en i stedet for to medarbejdere. Medical marketing Forskning dokumenterer, at omfordeling af tryk på forskellige områder af kroppen ses som forebyggende mod tryksår samt med en hældning/vinkling på 20 grader reducerer udsatte områder med op til 28%. 15 (se Figur til højre og Table 2). Yderligere konkluderes det, at manuel vending af patienter er en meget ressourcekrævende opgave, derfor er der stort behov for automatiserede senge Varierende stillingsskifte er vigtige, ikke kun for at forebygge tryksår, men også mod at forebygge lungebetændelse. 18

12 Levetid Levetiden af vores produkt er stort set ubegrænset. Slitagedele kan udskiftes løbende, og sengen kan repareres uden de store omkostninger. Kvalitets- og levetidsforhold er stort set de samme som for de eksisterende plejesenge og vil derfor have en betydelig længere levetid end de tryksårsmadrasser, der i dag benyttes til forebyggelse og behandling af tryksår. Hvad er nyhedsværdien Tårnhøj. Vekseltryk-luftmadrasser anvendes i dag som bedste madrastype mod tryksår, plejepersonalet foretager hyppige manuelle personvendinger mod tryksår, og vendemadrassystemer med glidelagen på sideruller eksisterer, men et produkt som vores, der på en ny og innovativ måde kombinerer det bedste fra de eksisterende produkter og tillægger nye gennemtænkte optimeringer, findes ikke. Eksperterne er særdeles positive.

13 Fordele Borger Plejer Ældre- og plejecenter og kommuner - Færre tryksår - Mindre smerte og sårbehandling - Forebyggelse mod lungebetændelse for sengeliggende patienter - Større komfort og værdighed - Færre hudproblemer og mindre lugt - Behagelig trykaflastning - Hurtigere mobiliseret - Sikkerhed mod at falde ud af sengen - Borgeren bliver mere aktiv i forhold til brug af trykaflastningsmadrasser - Let at betjene flere kan blive selvhjulpne (på længere sigt hvis sengene kommer hjem i det private) - Også velegnet til stærkt overvægtige - Kan bruges til borgere med søvnapnø - Færre bevægeapparatsskader, hvilket medfører mindre sygefravær for plejepersonale - Tidseffektivisering - Mindre tidsforbrug på behandling af tryksår - Hjælp til forflytning, personlig hygiejne og mobilisering af patienter - Mindre medicinsk udstyr at slås med i de små stuer - Behøver ikke længere vurdere hvilken madras patienten skal ligge på - Let at betjene - Halvering af mobiliseringer - Ressourcebesparende - Stor sundheds-økonomisk besparelse. - Kortere liggetid for patienterne - Færre indlæggelser - Længere levetid i forhold til nuværende produkter reducering i udskiftninger og reparationer - Reduceret hjemmepleje og hjemmehjælp - Besparelse på rehabilitering og genoptræning

14 Referencer 1 Koo TKK, Mak AF, Lee YL. Evaluation of an active seating system for pressure relief. Assist Technol 1995;7:119L28. 2 Garg A, Owen BD, Carlson B. An ergonomic evaluation of nursing assistants job in a nursing home. Ergonomics 1992;35:979L95. 3 Halfens RJ, Bours GJ, Bronner CM. The impact of assessing the prevalence of pressure ulcers on the willingness of health care institutions to plan and implement activities to reduce the prevalence. J Adv Nurs 2001;36:617L25. 4 Garg A, Owen BD, Carlson B. An ergonomic evaluation of nursing assistants job in a nursing home. Ergonomics 1992;35:979L95. 5 O'Dea K. Prevalence of pressure damage in hospital patients in the UK. J Wound Care 1993; 2: Cullum N, Nelson EA, Nixon J. Pressure sores. Clin Evid 2001; 6: Redelings MD, Lee NE, Sorvillo F. Pressure ulcers: More lethal than we thought? Advances in Skin & Wound Care (7): ). (Reddy M, Gill SS, Rochon PA. Preventing pressure ulcers: A systematic review. JAMA. 2006;296: ). 8 Sørensen JL, Lassen MK, Alsbjørn BF, Gottrup F. Tryksår. Ugeskr Læger 1997; 159: Bergstrom N, Allman RM, Alvarez OM, Bennett MA, Carlson CE, Frantz RA, et al. Pressure Ulcer Treatment. Clinical Practice Guideline. Quick Reference Guide for Clinicians, No. 15 Rockville, MD: U.S. Department of Health and Human Services; Accessed at on 17 May Lyder CH. Pressure ulcer prevention and management. JAMA. 2003;289: [PMID: ] 11 Sørensen et al. Tryksår. Baggrund og terapeutisk strategi. Ufl 1997; 159: Colin D., Rochet. J.-M., Ribinik, P., Barrois, B., Passadori, Y., Michel, J.-M.. What is the best support surface in prevention and treatment, as of 2012, for a patient at risk and/or suffering from pressure ulcer sore? Developing French guidelines for clinical practice. ANN PHYS REHABIL MED 55 (2012) National Pressure Ulcer Advisory Panel. Updated staging system. Accessed December 17, Adv Skin Wound Care Jun;22(6): doi: /01.ASW b. 16 Colin D, Saumet JL. Influence of external pressure on transcutaneous oxygen tension and laser Doppler flowmetry on sacral skin. Clin Physiol 1996;16:61L Garg A, Owen BD, Carlson B. An ergonomic evaluation of nursing assistants job in a nursing home. Ergonomics 1992;35:979L Theaker C, Mannan M, Ives N, Soni N. Risk factors for pressure sores in the critically ill. Anaesthesia 2000;55:221L4.

Nyudviklet overseng v/ GDV Technology ApS CVR 36075333

Nyudviklet overseng v/ GDV Technology ApS CVR 36075333 Nyudviklet overseng v/ CVR 36075333 Tilfredse patienter Færre tryksår Personale- effektivisering Mindre sygdom Økonomisk stor besparelse 1 Indholdsfortegnelse HVEM ER VI... 3 HVAD ER BAGGRUNDEN FOR VORES

Læs mere

Formålet med Tryksårpakken er at forebygge tryksår, der opstår under indlæggelse.

Formålet med Tryksårpakken er at forebygge tryksår, der opstår under indlæggelse. Formålet med Tryksårpakken er at forebygge tryksår, der opstår under indlæggelse. Opdateret 2015 Om Patientsikkert Sygehus - et forbedringsprojekt på fem sygehuse 2010-2013. Fem sygehuse - Thisted (Thy-Mors),

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T FINANSLOVSAFTALEN 2014 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede

Læs mere

DORMI TRYKAFLASTNING TIL SENGELIGGENDE OVERSKUD TIL OMSORG

DORMI TRYKAFLASTNING TIL SENGELIGGENDE OVERSKUD TIL OMSORG DORMI TRYKAFLASTNING TIL SENGELIGGENDE OVERSKUD TIL OMSORG VIDEN OM Madrasser, søvn og sår VI LIGGER MEGET Vi mennesker bruger ca. 1/3 del af vores tid i sengen. Ældre, syge og svagelige bruger langt mere.

Læs mere

Ergonomisk vurdering af overseng til forflytninger

Ergonomisk vurdering af overseng til forflytninger Ergonomisk vurdering af overseng til forflytninger Vestbirk den 8. juli 2015 Denne rapport er en samlet vurdering af det ergonomiske potentiale og perspektiv ved den nyudviklede overseng fra GDV Technology.

Læs mere

Målet med tryksårspakken er at eliminere trykskader i kommunerne

Målet med tryksårspakken er at eliminere trykskader i kommunerne Målet med tryksårspakken er at eliminere trykskader i kommunerne Tryksårspakken Introduktion, indhold og målinger Version 1, udgivet oktober 2013 www.isikrehænder.dk Tryksårspakken Introduktion, indhold

Læs mere

VTV af Opus 5 multifunktionel seng

VTV af Opus 5 multifunktionel seng VTV af Opus 5 multifunktionel seng Gennemført på Ældrecentret Broparken Rødovre Kommune 2017 Baggrund og målgruppe Ældrecentret Broparken er et plejehjem for 78 beboere, fordelt på otte afdelinger. Beboerne

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. årligt til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede beløb udgør

Læs mere

Årsrapport 2012. Patientsikkerhed - utilsigtede hændelser. Herning Kommune

Årsrapport 2012. Patientsikkerhed - utilsigtede hændelser. Herning Kommune Årsrapport 2012 Patientsikkerhed - utilsigtede hændelser Herning Kommune 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Konklusion 3 2 Baggrund 3 3 Resultater 3 3.1 Generelt 3 3.2 Antal rapporterede hændelser 4 3.3 Alvorlighedsgraden

Læs mere

Soft Tilt. Casestudier

Soft Tilt. Casestudier Soft Tilt Casestudier Introduktion Invacare Soft Tilt er et unikt og innovativt nyt koncept designet til automatisk at repositionere den sengeliggende borger og til at yde assistance til plejepersonalet

Læs mere

FYS. efter operation i lænderyggen

FYS. efter operation i lænderyggen Information fra fysioterapeuterne I det følgende kan du (i hovedtræk) læse gode råd og vejledninger i forhold til arbejde, fysiske aktiviteter og træning efter en operation i lænderyggen. Dagen efter operationen

Læs mere

ErgoTrainer. genoptræningsforløb med vægtaflastning. -opnå mærkbare resultater

ErgoTrainer. genoptræningsforløb med vægtaflastning. -opnå mærkbare resultater ErgoTrainer genoptræningsforløb med vægtaflastning -opnå mærkbare resultater Se video her Ved hjælp af vægtaflastning giver Ergo Trainer en unik mulighed for et individuelt tilpasset genoptræningsforløb,

Læs mere

Den bariatriske person

Den bariatriske person Den bariatriske person Erfaringer indsamlet år 2009 Det er svært at få praktisk erfaring i håndtering af den bariatriske person. Dette materiale skal ses som inspirationskilde og forhåbentligt give lyst

Læs mere

Værdighedspolitik - Fanø Kommune.

Værdighedspolitik - Fanø Kommune. Værdighedspolitik - Fanø Kommune. I Fanø Kommune skal vi sikre værdighed for alle borgere uanset hvor i livet de befinder sig. I Fanø Kommune understøtter vi den enkelte borger i det liv vedkommende ønsker

Læs mere

Behandling af bruskskade i knæ med mikrofraktur - patellofemoralleddet

Behandling af bruskskade i knæ med mikrofraktur - patellofemoralleddet Behandling af bruskskade i knæ med mikrofraktur - patellofemoralleddet Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Idrætsklinikken Før operationen Du må ikke være syg eller have sår, udslæt,

Læs mere

Baggrund og evidens Infektionspakken Baggrund og evidens Version 2, udgivet august 2015

Baggrund og evidens Infektionspakken Baggrund og evidens Version 2, udgivet august 2015 Baggrund og evidens Infektionspakken Baggrund og evidens Version 2, udgivet august 2015 www.isikrehænder.dk Tryksårspakken Udgivet af Dansk Selskab for Patientsikkerhed Layout: Herrmann & Fischer Tryksårspakken

Læs mere

Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune

Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune 1 Udfordringer Esbjerg Kommunes servicetilbud vil i stigende grad blive udfordret i de kommende år. Vi vil blive mødt med

Læs mere

NOTAT. Gigtskole i Hvidovre Kommune God træning mod slidgigt

NOTAT. Gigtskole i Hvidovre Kommune God træning mod slidgigt Gigtskole i Hvidovre Kommune God træning mod slidgigt Kommunalbestyrelsen har på møde den 6. oktober 2015 besluttet at implementere SLID, Gigtskole for en toårig forsøgsperiode (2016-2017). Genoptræningen

Læs mere

CONCERTO. with people in mind

CONCERTO. with people in mind CONCERTO Bruselejer with people in mind Concerto 3 Assisteret badning med ekstra omsorg Flere og flere plejeinstitutioner bruger brusebad til plejemodtagernes personlige hygiejne. Concerto-bruselejet

Læs mere

Opsætning af min iphone/ipad, til styring af min Hypervibe vibrations maskine.

Opsætning af min iphone/ipad, til styring af min Hypervibe vibrations maskine. Opsætning af min iphone/ipad, til styring af min Hypervibe vibrations maskine. Tillykke med din HyperVibe viberations maskine, vi håber du får glæde af den mange år fremover. Denne nye maskine har et revolutionerende

Læs mere

Nyhedsbrev 4 april 2010. Erfaringer fra teknologiprojekt bør bruges i nyt projekt

Nyhedsbrev 4 april 2010. Erfaringer fra teknologiprojekt bør bruges i nyt projekt Nyhedsbrev 4 april 2010 Erfaringer fra teknologiprojekt bør bruges i nyt projekt Der var både gode erfaringer og konstruktiv kritik, da teknologiprojektet fandt sin afslutning efter over et års afprøvning

Læs mere

Ældrepuljen. 1. Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats NOTAT

Ældrepuljen. 1. Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats NOTAT Ældrepuljen I 2014 og 2015 fik kommunerne tilført ekstra midler til Ældreområdet, i form af ældrepuljen. Frederikssund Kommune har i 2015 modtaget 8,6 mio. kr. fra Ældrepuljen. Anvendelsen af midlerne

Læs mere

DORMI. trykaflastning til sengeliggende OVERSKUD TIL OMSORG

DORMI. trykaflastning til sengeliggende OVERSKUD TIL OMSORG DORMI trykaflastning til sengeliggende OVERSKUD TIL OMSORG Kategori 1-3 DORMI Dyna-Form TM Mercury DORMILET Dyna-Form TM Mercury er en kvalitets skummadras, med høj komfort og effektiv trykfordeling. DORMILET

Læs mere

Vurdering af Body dryer

Vurdering af Body dryer KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af Body dryer Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for Sund Vækst vurderet Body

Læs mere

LASAL & MOBILIA TRANSPORTERE

LASAL & MOBILIA TRANSPORTERE LASAL & Mobilia TRANSPORTERE til: Hvile Afslapning Komfort Stabilisering Støtte Transport 1 LASAL Transporter 6800/6900 Mobilia Transporter MT5 Mini LASAL Transporter MT6 6800/6900 MT5 Mini MT6 Transportere

Læs mere

Ergonomisk vurdering af nyt røntgenudstyr Radiologisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital, Nørrebro Gade

Ergonomisk vurdering af nyt røntgenudstyr Radiologisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital, Nørrebro Gade Ergonomisk vurdering af nyt røntgenudstyr Radiologisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital, Nørrebro Gade Udarbejdet af: Niels Peter Sørensen Arbejdsmiljøkonsulent Fysioterapeut Koncern HR, Fysisk Arbejdsmiljø

Læs mere

Implementering af RotoCare og RotoFlex senge i Viborg Kommunes Sundhedsafdeling

Implementering af RotoCare og RotoFlex senge i Viborg Kommunes Sundhedsafdeling Implementering af RotoCare og RotoFlex senge i Viborg Kommunes Sundhedsafdeling Viborg Kommune har i perioden 2011 til 2014 indkøbt 67 roterende plejesenge af typerne RotoFlex og RotoCare. Målet med sengene

Læs mere

Til medarbejdere. Nyhedsbrev projekt Aktivt Seniorliv juni 2012 KOLDING KOMMUNE

Til medarbejdere. Nyhedsbrev projekt Aktivt Seniorliv juni 2012 KOLDING KOMMUNE Til medarbejdere Nyhedsbrev projekt Aktivt Seniorliv juni 2012 KOLDING KOMMUNE Aktivt seniorliv Der er sket meget siden startskuddet for projekt Aktivt seniorliv i starten af året 2011. Styrk din hverdag

Læs mere

>Oprettet i forbindelse med finansloven for 2008

>Oprettet i forbindelse med finansloven for 2008 1 Hvad er ABT-fonden? >Oprettet i forbindelse med finansloven for 2008 >3 mia. kr. i støtte fra 2009-2015 Baggrund: >Den demografiske udvikling medfører en øget efterspørgsel efter offentlig service gruppen

Læs mere

PMS 322 C. Hygiejnestole

PMS 322 C. Hygiejnestole PMS 322 C Hygiejnestole Overlegen komfort og minimal arbejdsbelastning! 2 Amfibi Hygiejnestol Fordelen ved GATE s hygiejnestole er, at de meget hurtigt kan tilpasses efter hver persons behov og hver situations

Læs mere

Ældrepolitik Et værdigt ældreliv

Ældrepolitik Et værdigt ældreliv Ældrepolitik Et værdigt ældreliv l Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 Forord Fremtiden byder på nye udfordringer inden for ældreområdet og de mest markante er, at der bliver flere ældre og flere demente,

Læs mere

Sundhedspakke 3.0 (forhandlingsoplæg)

Sundhedspakke 3.0 (forhandlingsoplæg) Sundheds- og OmsorgsforvaltningenFejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. BUDGETNOTAT Sundhedspakke 3.0 (forhandlingsoplæg) Baggrund Regeringen og KL er med økonomiaftalen for 2015 enige om, at der

Læs mere

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi samler hele ATP Koncernen om en række initiativer og pejlemærker for digitalisering i ATP. Den støtter op om ATP Koncernens målsætning

Læs mere

UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025

UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025 UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025 Nyd livet, københavner Et godt helbred er et godt udgangspunkt for, at vi kan trives fysisk, psykisk og socialt. Der findes mange bud på, hvad det

Læs mere

I det følgende gives seks anbefalinger til politikerne, som vil medvirke til at forebygge og reducere forekomsten af underernæring.

I det følgende gives seks anbefalinger til politikerne, som vil medvirke til at forebygge og reducere forekomsten af underernæring. Forum for Underernærings anbefalinger til reduktion af underernæring: Underernæring 1 blandt ældre og patienter 2 er et betydeligt problem for den enkelte og koster samfundet mia. af kr. årligt. En indsats

Læs mere

Tak for det tilsendte link fra Ældre og Sundhed vedrørende udfærdigelsen af velfærdspolitikken (første udkast regner jeg med).

Tak for det tilsendte link fra Ældre og Sundhed vedrørende udfærdigelsen af velfærdspolitikken (første udkast regner jeg med). Oversigt over høringssvar modtaget af Ældre- og Sundhed. 1. Hanne Davidsen 2. Ældre Sagen Allerød 3. Venstre Allerød 4. Elsie W. Andersen Kære Dorthe Jay Allerød den 10. marts 2016 Tak for det tilsendte

Læs mere

VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 OVERSKUD TIL OMSORG

VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 OVERSKUD TIL OMSORG R VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 Winner of Most Interesting Product award at M&HP2014 OVERSKUD TIL OMSORG R HVAD ER VENDLET? VENDLET er det originale,

Læs mere

VTV af GDV sengeramme

VTV af GDV sengeramme VTV af GDV sengeramme Gennemført på Ældrecentret Broparken Rødovre Kommune 2017 1 BAGGRUND OG FORMÅL Ældrecentret Broparken er et plejehjem for 78 beboere fordelt på otte afdelinger, hvor der bor mellem

Læs mere

Danmark i forandring. Det nære sundhedsvæsen. v/ Karen Marie Myrndorff, Chefkonsulent, KL

Danmark i forandring. Det nære sundhedsvæsen. v/ Karen Marie Myrndorff, Chefkonsulent, KL Danmark i forandring Det nære sundhedsvæsen v/ Karen Marie Myrndorff, Chefkonsulent, KL Danmark i forandring Demografiske udvikling Fra land til by Flere ældre og færre erhvervsaktive Udviklingen i sundhedsvæsnet

Læs mere

Operation for bunden rygmarv (Tethered Cord)

Operation for bunden rygmarv (Tethered Cord) Aarhus Universitetshospital NK Tlf. +45 7846 3390 Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C www.auh.dk Operation for bunden rygmarv () Om rygmarven Nerverne i kroppen kan sammenlignes med ledninger, hvori der sendes

Læs mere

En sund mund er nødvendig for at tygge, smage og tale. Det giver øget livskvalitet.

En sund mund er nødvendig for at tygge, smage og tale. Det giver øget livskvalitet. Norddjurs Kommunale Tandpleje Til Voksen- og Plejeudvalget Norddjurs Kommune Grenaa, den 21. januar 2016 Ansøgning til Voksen- og Plejeudvalgets Sundhedspulje 2016 Pilot-projekt Bedre tandsundhed hos ældre

Læs mere

Tværfagligt samarbejde - hvorfor, hvordan, hvornår?

Tværfagligt samarbejde - hvorfor, hvordan, hvornår? Tværfagligt samarbejde - hvorfor, hvordan, hvornår? Hysse Birgitte Forchhammer, Ledende neuropsykolog, Rigshospitalet Glostrup og leder af Styrket indsats for unge med erhvervet hjerneskade Region Hovedstaden

Læs mere

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper BILAG 1 Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper Almindelige somatiske plejeboliger Tryghedsboliger Ældreboliger Specialiserede pladser målrettet

Læs mere

Øvelsesprogram til knæ-opererede

Øvelsesprogram til knæ-opererede Patientinformation Øvelsesprogram til knæ-opererede www.friklinikkenregionsyddanmark.dk 1 Øvelsesprogram til knæ-opererede Denne pjece indeholder øvelsesprogram til dig, der er blevet opereret i knæet.

Læs mere

Job og krop - forebyg smerter i muskler og led

Job og krop - forebyg smerter i muskler og led Job og krop - forebyg smerter i muskler og led Smerter i muskler og led skal forebygges aktivt og takles i fællesskab på arbejdspladsen Minikonference i København og Århus den 14. og 15. juni 2011 Agenda

Læs mere

Engangshælløfter mod tryksår. Hvorfor er det vigtigt at have fokus på forebyggelse af tryksår?

Engangshælløfter mod tryksår. Hvorfor er det vigtigt at have fokus på forebyggelse af tryksår? Trykaflastning Hvorfor er det vigtigt at have fokus på forebyggelse af tryksår? Af Aase Fremmelevholm, Tryksårssygeplejerske, Odense Universitetshospital Aase Fremmelevholm Tryksårssygeplejerske Odense

Læs mere

OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET

OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET OPERATION FOR SLIDGIGT I ANKELLEDDET Hans Bekkevolds Allé 2B, 2900 Hellerup Telefon: 3977 7070 Telefax: 3977 7071 www.cfrhospitaler.dk De indledende undersøgelser på CFR Hospitaler har vist, at du har

Læs mere

Omsorg for personer med særlige behov som følge af demens

Omsorg for personer med særlige behov som følge af demens Omsorg for personer med særlige behov som følge af demens Baggrund Demens er en sygdom, der oftest rammer personer i alderen 60 år og opefter, og hvor antallet af personer med sygdommen stiger med alderen.

Læs mere

NetKOL. Brugernes erfaringer. Brugernes erfaringer med OpenTele, Århus 3. februar 2015. Ved Allan Green, Telemedicinsk Videncenter

NetKOL. Brugernes erfaringer. Brugernes erfaringer med OpenTele, Århus 3. februar 2015. Ved Allan Green, Telemedicinsk Videncenter NetKOL Brugernes erfaringer Brugernes erfaringer med OpenTele, Århus 3. februar 2015 Ved Allan Green, Telemedicinsk Videncenter Klinisk Integreret Hjemmemonitorering KIH projektet Gravide m. komplikationer

Læs mere

06-03-2014. Sagsnr. 2014-0037757. Dokumentnr. 2014-0037757-3. Sagsbehandler Ian Røpke

06-03-2014. Sagsnr. 2014-0037757. Dokumentnr. 2014-0037757-3. Sagsbehandler Ian Røpke KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed NOTAT 06-03-2014 Status og kort beskrivelse af de enkelte teknologier Sundheds- og Omsorgsudvalget har på udvalgsmødet den 27. februar

Læs mere

NOTAT. Integration mellem Hjemmesygeplejen og Tværfagligt Akutteam

NOTAT. Integration mellem Hjemmesygeplejen og Tværfagligt Akutteam Integration mellem Hjemmesygeplejen og Tværfagligt Akutteam Baggrund ÆOH er blevet bedt om at redefinere Tværfagligt Akutteam og samtidig se på et oplæg til en akutsygeplejefunktion i den nuværende organisation,

Læs mere

Simple fysiske tests udført i akutmodtagelsen kan finde de svageste ældre

Simple fysiske tests udført i akutmodtagelsen kan finde de svageste ældre Simple fysiske tests udført i akutmodtagelsen kan finde de svageste ældre Ældre medicinsk patienter (+65 år) udgør den største patientgruppe på de medicinske afdelinger i Danmark. De er karakteriserede

Læs mere

Den pårørende som partner

Den pårørende som partner Materialet skal støtte en mere aktiv inddragelse af de pårørende Vi har tænkt materialet som en støtte for de ledelser, der i højere grad ønsker at inddrage de pårørende i udredning og behandling. Vi har

Læs mere

Patientforflytninger i seng

Patientforflytninger i seng Patientforflytninger i seng Indledning Formålet med undersøgelsen var at udvikle et værktøj til vurdering af plejerens belastning ved patientforflytninger. Ideen var at man ud fra patientens vægt, grad

Læs mere

Orientering om plejecentrene i Langeland Kommune 2015

Orientering om plejecentrene i Langeland Kommune 2015 Orientering om plejecentrene i Langeland Kommune 2015 Generelt for plejecentrene Af de faste boliger på plejecentrene er der demenspladser og almindelige pladser. Demenspladserne er for de beboere, der

Læs mere

INDSÆTTELSE AF KUNSTIGT KNÆLED

INDSÆTTELSE AF KUNSTIGT KNÆLED INDSÆTTELSE AF KUNSTIGT KNÆLED Knæleddet er et meget kompliceret led. Det er ikke et kugleled som skulder og hofte, det er heller ikke et hængselled som albue eller fingerled. Et knæled kan bedst sammenlignes

Læs mere

VTV af Raizer. 0,2 test. Det var godt og behageligt. Det var hurtig og god hjælp. Jeg er meget tilfreds - borger

VTV af Raizer. 0,2 test. Det var godt og behageligt. Det var hurtig og god hjælp. Jeg er meget tilfreds - borger VTV af Raizer 0,2 test Gennemført hos Hjemmeplejen BIN, Kastanjehusene og Peder Lykke Centret, aug. dec., 2015 Det var godt og behageligt. Det var hurtig og god hjælp. Jeg er meget tilfreds - borger Med

Læs mere

Hvad siger forskningen om mad til ældre?

Hvad siger forskningen om mad til ældre? Hvad siger forskningen om mad til ældre? Professor Arne Astrup Institut for Idræt og Ernæring Christiansborg den 7. januar 2016 Dias 1 Department of Food Science Demografisk udvikling hos seniorer i Danmark

Læs mere

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Indledning Dette er strategien for Albertslund Kommunes digitale udvikling frem mod 2015. I Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi gør regeringen

Læs mere

Primær knæledsprotese

Primær knæledsprotese Patientinformation Primær knæledsprotese - Førstegangs ledudskiftning af knæ Velkommen til Vejle Sygehus Ortopædkirurgisk Afdeling Primær knæledsprotese (Førstegangs ledudskiftning af knæ). Vigtige oplysninger

Læs mere

Fremtidens bolig til borgere med demens Brugerdreven innovation i Furesø kommune

Fremtidens bolig til borgere med demens Brugerdreven innovation i Furesø kommune Fremtidens bolig til borgere med demens Brugerdreven innovation i Furesø kommune Baggrund I takt med at flere ældre lever længere, står samfundet overfor en stigning i antallet af borgere med demens og

Læs mere

Vejledning. for. Standard hjælpemidler og håndgreb

Vejledning. for. Standard hjælpemidler og håndgreb Vejledning for Standard hjælpemidler og håndgreb 2016 Indholdsfortegnelse Bevilling af hjælpemidler... 3 Albuestokke... 6 Almindelige sidde-lændepuder... 6 Arbejdsstole... 6 Badebræt... 7 Badebænk... 7

Læs mere

Besøgspakker i hjemmeplejen. Evaluering af pilotprojekt om besøgspakker i Frederiksberg Kommune

Besøgspakker i hjemmeplejen. Evaluering af pilotprojekt om besøgspakker i Frederiksberg Kommune Besøgspakker i hjemmeplejen Evaluering af pilotprojekt om besøgspakker i Frederiksberg Kommune April 2015 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål... 3 3. Involverede borgere og medarbejdere... 4 4. Pilotprojektets

Læs mere

1.000 kr. 2016 2017 2018 2019

1.000 kr. 2016 2017 2018 2019 Samlet oversigt over driftstemaer for Social- og Sundhedsudvalget: SKP til unge sindslidende 500 500 500 500 Mødrerådgivningen Tandpleje til særligt udsatte 173 173 173 173 borgere 750 750 750 750 Weekend

Læs mere

Strategi for Hjemmesygeplejen

Strategi for Hjemmesygeplejen Velfærd og Sundhed Sundhed og Omsorg Sagsnr.29.18.00-P05-1-14 Sagsbehandlere: TC/ MSJ Dato: 3. maj 2016 Strategi for Hjemmesygeplejen Sundhed og Omsorg 2016-2020 1 Indledning Sygeplejeområdet i Horsens

Læs mere

OPERATION VED HULFOD

OPERATION VED HULFOD OPERATION VED HULFOD Hans Bekkevolds Allé 2B, 2900 Hellerup Telefon: 3977 7070 Telefax: 3977 7071 www.cfrhospitaler.dk De indledende undersøgelser på CFR Hospitaler har vist, at du har hulfod i en grad,

Læs mere

VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 OVERSKUD TIL OMSORG

VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 OVERSKUD TIL OMSORG R VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 Winner of Most Interesting Product award at M&HP2014 OVERSKUD TIL OMSORG R HVAD ER VENDLET? VENDLET er det originale,

Læs mere

Operation for bunden rygmarv (Tethered Cord)

Operation for bunden rygmarv (Tethered Cord) (Tethered Cord) Om rygmarven Nerverne i kroppen kan sammenlignes med ledninger, hvori der sendes informationer mellem kroppen og hjernen. Nervernes hovedledning (rygmarven) strækker sig fra hjernen gennem

Læs mere

Resultatrapport 2/2012

Resultatrapport 2/2012 Resultatrapport 2/2012 Resultater på ældreområdet Denne resultatrapport giver en status på udviklingen i udgifter og indsatser på området samt de effekter, der kommer ud af indsatserne og udgifterne. Rapporten

Læs mere

Operation for diskusprolaps/stenose i nakken

Operation for diskusprolaps/stenose i nakken Operation for diskusprolaps/stenose i nakken Vigtig information til dig og din pårørende før indlæggelse og operation på Neurokirurgisk Afdeling Hvad er en diskusprolaps? Mellem nakkehvirvlerne ligger

Læs mere

Indsatspakker 2015-16 vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107 eller aflastningsophold.

Indsatspakker 2015-16 vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107 eller aflastningsophold. Indsatspakker 2015-16 vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107 eller aflastningsophold. Indsatsens navn Personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107

Læs mere

Formålet med Tryksårpakken er at forebygge tryksår der er opstået under indlæggelse.

Formålet med Tryksårpakken er at forebygge tryksår der er opstået under indlæggelse. Formålet med Tryksårpakken er at forebygge tryksår der er opstået under indlæggelse. Patientsikkert Sygehus sætter ambitiøse mål for patientsikkerheden og tilbyder metoder til at minimere antallet af skader

Læs mere

Indsatspakker vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107 eller aflastningsophold.

Indsatspakker vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107 eller aflastningsophold. Indsatspakker 2016-2017 vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107 eller aflastningsophold. Indsatsens navn Personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107

Læs mere

Skulderledsskred (Skulderluksation).

Skulderledsskred (Skulderluksation). Skulderledsskred (Skulderluksation). Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk 1 Information til patienter Beskrivelse, operativ behandling og

Læs mere

Hospitalsstole. Ergonomiske stole til en effektiv hverdag. www.vela-medical.dk

Hospitalsstole. Ergonomiske stole til en effektiv hverdag. www.vela-medical.dk www.vela-medical.dk Hospitalsstole Ergonomiske stole til en effektiv hverdag VELA Jive har multiindstillelige armlæn, som sikrer optimal arbejdsstilling under operationer www.vela-medical.dk Ergonomi,

Læs mere

bruseleje with people in mind

bruseleje with people in mind Vi præsenterer det nye carevo bruseleje with people in mind Min værdighed Nu da jeg behøver hjælp til brusebad, kan jeg til tider vente hele ugen på bare at føle mig ren igen. Jeg er begyndt udvikle tryksår,

Læs mere

Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere. Vi finder løsninger sammen

Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere. Vi finder løsninger sammen Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere Vi finder løsninger sammen Forord Det er en stor glæde at kunne præsentere Rødovre Kommunes første politik for udsatte borgere. Der skal være plads

Læs mere

3.1a Initiativbeskrivelse

3.1a Initiativbeskrivelse KL Social-, Børne- og Integrationsministeriet Økonomi- og Indenrigsministeriet Finansministeriet 3.1a Initiativbeskrivelse Hjælp til løft Målsætning Tunge løft, som fører til fysisk nedslidning af de ansatte,

Læs mere

MERE VELFÆRDSTEKNOLOGI I AARHUSIANSKE PLEJEBOLIGER

MERE VELFÆRDSTEKNOLOGI I AARHUSIANSKE PLEJEBOLIGER MERE VELFÆRDSTEKNOLOGI I AARHUSIANSKE PLEJEBOLIGER Center for Frihedsteknologi, Sundhed og Omsorg Mere velfærdsteknologi til flere aarhusianere For at flere aarhusianere skal have gavn af velfærdsteknologi

Læs mere

LEDSAGEORDNINGENS ARBEJDSMILJØHÅNDBOG Udarbejdet af Ledsageordningen

LEDSAGEORDNINGENS ARBEJDSMILJØHÅNDBOG Udarbejdet af Ledsageordningen 10.1. Ledsageordningens vejledning vedr. løft (Kilde: Tænk før du løfter, Arbejdsmiljørådets Service Center) Som medarbejder i Ledsageordningen må du ikke løfte på personer. Personer, der har behov for

Læs mere

Hvad er effekten af rehabilitering til ældre med nedsat funktionsevne?

Hvad er effekten af rehabilitering til ældre med nedsat funktionsevne? Hvad er effekten af rehabilitering til ældre med nedsat funktionsevne? Forskningsfysioterapeut Carsten Juhl, MPH, PhD. Forskningsenheden for musculoskeletal funktion og fysioterapi (FOF) Institut for idræt

Læs mere

Træning til patienter med nyt knæled

Træning til patienter med nyt knæled Træning til patienter med nyt knæled Før operationen: Jo bedre fysisk form du er i før operationen, des hurtigere kommer du i gang med daglige gøremål efter operationen. Musklerne er ofte svage på grund

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune Budgetdokument 2004-2007 Bilag nr. 4-08. Budget 2004-2007. Indeholder Bevilling nr. 552 Hjælpemidler og Omsorgsarbejde

Høje-Taastrup Kommune Budgetdokument 2004-2007 Bilag nr. 4-08. Budget 2004-2007. Indeholder Bevilling nr. 552 Hjælpemidler og Omsorgsarbejde Høje-Taastrup Kommune Budgetdokument 2004-2007 Bilag nr. 4-08 Budget 2004-2007 Indeholder Bevilling nr. 552 Hjælpemidler og Omsorgsarbejde Ansvarsplacering Behandling og vedtagelse Udvalg: Socialudvalget

Læs mere

Plejehjemsprocedure Procedure ved indflytning

Plejehjemsprocedure Procedure ved indflytning Plejehjemsprocedure Procedure ved indflytning Personalet på afdelingen informerer terapeuterne på plejehjemmene om nye indflytninger ved at informere mundtligt eller via mail til Fællespostkassen. Fysioterapeuten

Læs mere

FORVENTNINGER TIL FREMTIDENS SYGEPLEJERSKE

FORVENTNINGER TIL FREMTIDENS SYGEPLEJERSKE FORVENTNINGER TIL FREMTIDENS SYGEPLEJERSKE Oplæg f o r t i l l i d s r e p r æ s e n t a r e r, D a n s k S y g e p l e j e r å d, k r e d s N o r d j y l l a n d 2 3. 1 1. 1 5 L i s b e t h U h r e n

Læs mere

Erfaringer fra Viborg kommune

Erfaringer fra Viborg kommune Erfaringer fra Viborg kommune Baggrund Introduktion til Diligent Bade og hygiejnesituationer Erfaringer fra Viborg Kommune Afrunding Teknologi i Viborg Kommune Hvorfor teknologi Strategiplan 2010 Velfærdsteknologi

Læs mere

Sådan skal du træne, når du har et brud på skulderen

Sådan skal du træne, når du har et brud på skulderen Sådan skal du træne, når du har et brud på skulderen Du har brækket overarmen, og bruddet er fundet egnet til konservativ behandling. Derfor er det ikke nødvendigt at foretage en operation. Bruddet vil

Læs mere

DECUBITUS TRYKSÅR (DECUBITUS) Lokal vævsskade i huden, når vævet klemmes mellem knogle og overflade og kredsløbet til vævsområdet afbrydes

DECUBITUS TRYKSÅR (DECUBITUS) Lokal vævsskade i huden, når vævet klemmes mellem knogle og overflade og kredsløbet til vævsområdet afbrydes DECUBITUS TRYKSÅR (DECUBITUS) Lokal vævsskade i huden, når vævet klemmes mellem knogle og overflade og kredsløbet til vævsområdet afbrydes Skaden sker ofte på grund af direkte tryk eller forskydning (shear)

Læs mere

Døgninstitutioner og hjemmepleje

Døgninstitutioner og hjemmepleje Døgninstitutioner og hjemmepleje Afsluttende statusnotat for den særlige indsats i Døgninstitutioner og hjemmepleje 2011 Arbejdstilsynet gennemfører fra 2011 nye særlige tilsynsindsatser med mere fokus

Læs mere

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk www.vela.dk Ergonomiske stole Til aktivitet, træning, arbejde og pleje Stole fra VELA giver personer med funktionsnedsættelse mulighed for at bevare aktivitet, deltagelse og uafhængighed www.vela.dk Ergonomi

Læs mere

REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER.

REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER. REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER. 1 2 EN SKARP HJERNE FIK EN GENIAL IDÉ. Vores historie begyndte i 70 erne, da den første patentansøgning blev indleveret. Året efter var

Læs mere

Hjælpemidler Cases. Rollator / ganghjælpemiddel

Hjælpemidler Cases. Rollator / ganghjælpemiddel Hjælpemidler / Servicelovens 112 Det overordnede formål med tildeling/bevilling af hjælpemidler er at medvirke til at borgeren får mulighed for at føre så normal en tilværelse som muligt og i størst mulig

Læs mere

Resultatrapport 4/2012

Resultatrapport 4/2012 Resultatrapport 4/2012 Resultater på ældreområdet Denne resultatrapport giver en status på udviklingen i udgifter og indsatser på området samt de effekter, der kommer ud af indsatserne og udgifterne. Rapporten

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Hospitalsenheden VEST Temadag for forflytningsorganisation 26.11.13 www.regionmidtjylland.dk Hospitalsenheden VEST 2 www.vest.rm.dk Arbejdsskader forflytning 2012 Med fravær - 2007: 8-2008: 8-2009:15-2010:10-2011:

Læs mere

CareLift. Brugervejledning. fra Pesoga

CareLift. Brugervejledning. fra Pesoga Brugervejledning CareLift fra Pesoga Visuel brugervejledning Udskiftelige rullebånd af lavfriktionsmateriale Pulverlakeret aluminium; sikrer en let og holdbar konstruktion - kan let rengøres Ergonomisk

Læs mere

Træning til patienter med nyt hofteled

Træning til patienter med nyt hofteled Træning til patienter med nyt hofteled Før operationen Jo bedre fysisk form du er i før operationen, des hurtigere kommer du i gang med daglige gøremål efter operationen. Musklerne er ofte svage på grund

Læs mere

Forslag til hvilestillinger Lig på ryggen med en pude under knæene. Løfteteknik Når du løfter, skal du huske at:

Forslag til hvilestillinger Lig på ryggen med en pude under knæene. Løfteteknik Når du løfter, skal du huske at: Smerter i ryggen Forslag til hvilestillinger Lig på ryggen med en pude under knæene. Lig på siden med en pude mellem benene. Puden vil få dig til at slappe bedre af. Løfteteknik Når du løfter, skal du

Læs mere

KIH Diabetes. Bilag 2: Revideret protokol. Projektbeskrivelse - version 3.0. 13. nov. 2012.

KIH Diabetes. Bilag 2: Revideret protokol. Projektbeskrivelse - version 3.0. 13. nov. 2012. Bilag 2: Revideret protokol 13. nov. 2012. KIH Diabetes Projektbeskrivelse - version 3.0 Indledning: Overordnet er målet med projektet at afprøve ændringen af ambulante behandlings-forløb hvor fysisk fremmøde

Læs mere

Ortopædkirurgisk Afdeling. Kikkertoperation af knæled

Ortopædkirurgisk Afdeling. Kikkertoperation af knæled Ortopædkirurgisk Afdeling Kikkertoperation af knæled Du skal have foretaget en kikkertoperation (artroskopi) i dit knæled. Denne pjece fortæller dig lidt om, hvad en kikkertoperation er, hvordan det foregår,

Læs mere

Tværkommunalt strategiseminar

Tværkommunalt strategiseminar 1 Tværkommunalt strategiseminar Nordjysk Platform for Projektet bliver gennemført med tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og den Europæiske Socialfond. Side 1 2 Agenda 09.00-09.10: Velkommen ved Charlotte

Læs mere