Kolding Kommune Børneområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kolding Kommune Børneområdet"

Transkript

1 Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Nordstjernen 213 Leder: Grethe ladefogegd

2 Talfakta Antal børn total Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Herunder antal børn i specialgruppe * Børnenes fordeling på børnelinealen Antal Pct Antal Pct 1. Børn i optimal udvikling 2 25,3% 13 16,3% 2. Børn med midlertidig udviklingsproblemer 44 55,7% 39 48,8% 3. Børn med risiko for udvikling af problemer af langvarig eller kronisk karakter 15 19,% 21 26,3% 4a. Truede børn med væsentlig behov for særlig støtte,% 7 8,8% 4b. Alvorligt truede børn med åbenbar risiko for varig skade,%,% *Børnelinealen et praktisk og overskueligt redskab, der kan give det pædagogiske personale et vejledende skøn over barnets situation. Det bruges især hvis der er trivselsmæssige bekymringer. Barnet placeres i en kategori fra 1 til 4 hvor 4 er den mest bekymrende kategori. Sprogvurderinger Antal Pct. Antal Pct. Total 57 Generel indsats #DIV/!,% Fokuseret indsats #DIV/!,% Særlig indsats #DIV/!,% *Kommunen skal give børn, der er optaget i et dagtilbud, en sprogvurdering, hvis der er sproglige, adfærdsmæssige eller andre forhold, der giver formodning om, at barnet kan have behov for sprogstimulering. Sporgvurderingen kan føre til en opfølgende indsats, der kan variere i intensitet. Den særlige indsats er den mest intensive opfølgningsindsats. den generelle indsats svarer til den almindelige indsats som alle børn oplever i daginstitutionen Antallet af børn der får skoleudsættelse Antal personaletimer (ugentlig) Timer Pct Antal timer - Pædagoger ,6% Antal timer - Pædagogiske assistenter,% Antal timer - Pædagogmedhjælpere ,4% Antal personaletimer pr. barn (ugentlig) 8,6 Personalets sygefravær i % - total Korttidsfravær Langtidsfravær Antal studerende Lønnede studerende Ulønnede studerende PAU-elever Har institutionen ressourcepædagog *En ressourcepædagog er en pædagog, der har fået bevilliget ekstra timer til at arbejde med børn med særlige behov Har institutionen madordning? ,29 4, Ja Ja Hvor mange computere* ejer institutionen, som børnene har adgang til? * En computer defineres her både som en PC, tablet, interaktiv tavle mv. Har lederen en diplom i ledelse? Har lederen anden længerevarende ledelsesrelevant uddannelse? Nej Ja 2 Nej Ja *212 er kun omfattet af tal fra januar til september, mens 213 har tal fra hele kalenderåret, derfor kan flere af tallene være vanskelige at sammenligne.

3 Lederens kommentar til talmaterialet Børnelinialen Børnelinialen og Kompetencehjulet bekræfter og understøtter hinanden. Det er til stadighed en udfordring at nå rundt om alle udsatte børn, men også at sikre, at alle børn inkluderes i fællesskabet, uanset om man er et barn i optimal udvikling eller om det er et udsat barn. Der er sket et skred i forhold til sidste års Børnelinial. Det kan der være forskellige årsager til, men vi har blandt andet oplevet at få flere opprioriterede børn. Vores forskelligartede børnegruppe i nationalitet og ressourcer afspejler det område institutionen ligger i. Medarbejderne er blevet mere opmærksomme på placeringen, der til dels skyldes at Kompetencehjulet giver tydeligere billeder af barnets kompetencer, og hvornår et barn har brug for særlig hjælp. Vi er også blevet mere præcise i forhold til,hvornår noget er midlertidige udviklingsproblemer eller hvornår problemerne er af langvarig eller kronisk karakter. - Vi har i år flere børn der er truede på deres udvikling, og derfor har brug for særlig støtte. Sprogvurderinger Vi har ikke et egentlig overblik over de specifikke indsatser omkring sprog, om det er generel, fokuseret eller særlig indsats. Der foregår meget sprogarbejde på de enkelte stuer, hvor jeg vil kalde det meste for generel til fokuseret indsats. Vi har også børn, hvor ressourcepædagogen og aftenpersonalet har givet en særlig indsats til børn, der intet dansk kunne ved opstarten. Der udføres hele tiden daglig og generel sprogarbejde, idet det er en integreret del af arbejdet i vuggestuen og børnehaven. Det benævnes, hvad man som voksen og barn gør, alt efter behovet. I 214 vil vi systematisk bruge Kompetencehjulet til alle børn, og gå mere specifikt ind i sprogvurderingen for at indsatsen bliver endnu mere målrettet. Fravær Vi har i 213 været ramt af især langtidssygdom. Vi har bl. andet haft en studerende der kun var her en lille uge og herefter blev sygemeldt. Vi har ud over det haft 3 langtidssygemeldinger. Korttidsfraværet har været faldende indenfor det seneste år. Jeg håber gennem en fokuseret indsats i begyndelsen af 214, hvor jeg holder trivsels- og fraværssamtaler med alle medarbejdere, at fraværet kan falde yderligere - eller i det mindste stabilisere korttidsfraværet. Langtidsfraværet er vanskeligt at spå om. Ressourcepædagog Vi vil håbe, at det vil være muligt at tildele Nordstjernen flere ressourcetimer. Vi har mange udsatte børn, som profiterer af ekstra hjælp i dag. Vi har fået 1 børn mere i forhold til sidste tildeling, og børnegruppen er blevet yderligere belastet af mange forskellige årsager. - Vi ønsker i 214 at tage endnu mere fat om forældresamarbejdet omkring det enkelte barn, men det kræver flere møder i forhold til planlægning og afholdelse. Hvis tidlig indsats skal give mening, skal børnene støttes i udviklingen fra de er små, inden problemerne bliver mere kroniske.

4 Hvordan er den ekstra normering brugt? Kolding Kommune har i budgettet for 213 og og ud i fremtiden, tilført ekstra midler til børnepasningsområdet. Her beskrives hvordan den enkelte institution har brugt de tilførte midler. Hvor mange penge har i fået tildelt i 213? Nordstjernen har fået tilført 27.8 timer der svarer til 283. kroner Hvad har i brugt pengene til? Til et møde med Svend Aage Nielsen og Suzan Werther Andersen i efteråret 212, blev vi orienteret om at vi ville blive beskåret 44 timer fra 213, idet tildeling af ekstra timer til institutioner på grund af særlig børnesammensætning, blev beregnet ud fra antal børn og ikke ud fra at vuggestuebørn tæller for to. Da vi skulle ændres til ren vuggestue, skete der stor ændring i vores antal børn. Vi har, ved en tidligere tildeling, valgt at ansætte vores egen ressourcepædagog, i stedet for at bruge de tildelte timer til vikardækning. - Vi kunne nu se at denne persons ansættelse kom i fare,da vi budgetmæssigt ikke kunne forsvare ikke at have penge til vikar. Tildelingen på 27.8 timer kom derfor på et godt tidspunkt, så vi fortsat har råd til at beholde den ekstra ressourcepædagog, der udelukkende arbejder med tidlig indsats i forhold til vores udsatte børn. Da vi nu har fået en børnehavestue, er vores børneantal ændret fra 81 børn til 91, så måske skal vores tilretning af det tilførte vel ændres igen.

5 Børnemiljøvurdering Alle dagtilbud skal udarbejde en skriftlig børnemiljøvurdering, der sætter fokus på et godt fysisk, psykisk og æstetisk børnemiljø, som fremmer deres trivsel, sundhed, udvikling og læring. Hvordan har I inddraget børneperspektivet i arbejdet med børnemiljø vurderingen? Da vi det meste af 213 har haft ene vuggestuebørn, har vi ikke valgt nogen egentlig inddragelse af børnene, idet de er meget små. Vi tager udgangspunkt i det vi ser i dagligdagen, og handler på det i forhold til indretning og pædagogik. I 214 vil vi drøfte børnemiljøet i vores nye børnehavegruppe. Se nærmere nedenfor. Hvilke initiativer har i bestemt jer for at sætte i gang i forhold til : Det fysiske børnemiljø I Nordstjernen har vi gode fysiske rammer, hvor børnene har mulighed for at bruge deres krop. Der er indkøbt motoriske redskaber, der kan give børnene muligheder for at eksperimentere med sig selv og afprøve deres formåen. Vores udemiljø er ligeledes ændret markant indenfor det seneste år, så det i højere grad er tilpasset børnegruppens alder og behov. Når medarbejderne vurderer på børnemiljøet, er de opmærksomme på de tegn børnene viser: e.ks de græder meget, de er urolige, de slås o.l. Dette vurderes og indretningen tilrettelægges, så børnene får mere overskuelige rammer, der skaber mere ro og overblik at færdes i. De forskellige stuer har forskelligt legetøj og indretning, så det bliver spændende og udfordrende at være i. Der er i årets løb blevet indrettet et lille sproghjørne og en sansemotorisk hule. Værkstedet er blevet indrettet, så børnene forstyrres mindre, idet materialer o.l er i skabe og skuffer. Dette har givet bedre mulighed for fordybelse. Det psykiske børnemiljø Vi har i 212 og 213 sat fokus på vores anerkendende møde med børnene. "Hvordan møder vi barnet ud fra dets hensigt, så barnet føler sig forstået og set. Her har vi haft konsulenter, der har arbejdet sammen med os ud fra daglige praksisfortællinger, både i forhold til de anerkendende relationer, men også i forhold til vores organisering af arbejdet. Hvordan tilgodeser vi barnet bedst, set ud fra et barneperspektiv! Det æstetiske børnemiljø Vi tilstræber at vore æstetiske børnemiiljø er præget af rolige omgivelser, idet et lille barn let kan forstyrres ved for mange indtryk. Der er i børnehøjde fotos fra ture og leg i vuggestuen, og forskellige sansestimulerende legeredskaber fastsat på væggen. Der er farverige puder o.l., men det er også en udfordring at have mange ting og materialer i børnehøjde, idet noget let går i stykker og bliver væk. Der gøres en del for at skabe overskuelige rammer uden for meget uro. Det skal være let for børnene at vælge og begynde en leg.

6 Lederens kommentar på kompetenceprofilen for de ældste børnehavebørn Læsevejledning til kompetenceprofilen Kompetenceprofilen viser gennemsnittet for børnenes kompetencer på en lang række områder. Områderne er opdelt i de seks læreplanstemaer og man kommer derfor omkring en lang række kompetencer. Bjælken helt til venstre viser børnegruppens gennemsnitsalder og det er gennemsnitsalderen man skal se kompetenceprofilen i forhold til. Man kan således se på hvilket alderssvarende niveau de enkelte kompetencer ligger.

7 Alder: gennemsnit Kommunikation Lytte og tale Udtale og betydning Lyde og lytteforståelse Ordforråd Grammatik Sansning og perception Opmærksomhed og viden Forhold til naturen Sprog, begreber og handling Æstetisk erkendelse Leg fiktion og drama Kulturel viden og værdier Musik og sang som kommunikation Musikalsk fantasi, viden og værdier Musikkens "håndværksmæssige" side Billedvirksomhed som kommunikation Billedsproglig udvikling. Social adfærd Kommunikation Socialisering Social tænkning Selvfølelse Følelser Tilknytning Mestring Læring og udvikling Oplevelse af sammenhæng Kroppen Sansemotorik Finmotorik og sansning Leg Kost og sundhed Kompetenceprofil for de ældste vuggestuebørn Nordstjernen: Vuggestue alle år 7 5 år 6 4 år 5 3 år 4 2 år 3 1 år 82 mdr 41 mdr Sprog Naturen & naturfænomener Kultur og kulturelle Sociale kompetencer Personlige kompetencer Krop & bevægelse

8 Lederens kommentar på kompetenceprofilen for de ældste vuggestuebørn Kommentarer til Nordstjernens kvalitetsrapport 213. Den generelle kompetenceprofil: Dette års kompetenceprofil afspejler i højere grad den virkelige verden i forhold til Børnelinial og Kompetenceprofil. Årsagerne kan være flere, men nogle af dem er: At medarbejderne nu kender Kompetencehjulet bedre som arbejdsredskab, og bruger det oftere. Ændringer i måden at udfylde Kompetencehjulet på, hvor de begynder ved 4 mdr., giver flere spørgsmål og svarerne bliver mere præcise. At medarbejderne er mere skarpe på, om barnet generelt mestrer en ting, eller det kun er set få gange. Der er stadig børn vi kan undre os over, når vi ser på det konkrete talmateriale, men det kan skyldes forskellige ting: De enkelte stuer er ikke ens i måden de udfylder kompetencehjulet på, idet medarbejderne ikke er skarpe nok på, om barnet generelt mestrer en ting, eller det kun er set få gange. Nogle børn ser umiddelbar ud til at mestre verden bedre ud fra de enkelte spørgsmål, end de gør det i virkeligheden. At baggrund og livsvilkår ikke skinner helt tydeligt igennem på Kompetencehjulet, men er noget vi oplever i hverdagen med barnet, og barnet og dets forældre. Drenge & piger Det er spændende at se den forskel der er i kompetenceprofilerne fra drenge til piger. Vi har næsten samme antal drenge og piger, og der er tydelig forskel. Det afspejler det vi siger og ved om drenges udvikling, men er det noget, vi gennem pædagogikken kan blive bedre til at afhjælpe - eller er det et livsvilkår, at drengene udvikler sig i et andet tempo? Er det os, i vores verden fuld af kvinder, der ikke har øje på drengenes kompetencer, og derfor ikke fanger deres interesser, og dermed ikke ser hvor deres læringspotentiale ligger? Fokus i 214 Læreplanerne. Vi har i efteråret 313 indført kvartalsvis fokus på de enkelte læreplanstemaer, hvor de øvrige læreplansgrupper skal forholde sig til fokustemaet, ud fra deres eget. Dette har vi gjort for at blive mere bevidste om, hvor der skal sættes ekstra ind. Ud over dette fortsætter det generelle læreplansarbejde som sædvanlig. Vi oplever at læreplansgrupperne fungerer godt, og at ekspert - og uddannelsesniveauet bliver bedre og bedre. I disse læreplansgrupper vil det være oplagt at arbejde med kompetenceprofilerne for drenge og piger. Hvor er det muligt at tilrettelægge pædagogikken, så vi i højere grad understøtter drengenes læring, men også bliver mere bevidste om pigernes. Personlige og Sociale kompetencer er et område, vi hele tiden har prioriteret højt, men da vi ved og kan se af Kompetenceprofilen, at især drengene ligger lavt, vil vi sætte ekstra fokus på dette i for begge køn. Ressourcepædagogen og jeg vil mødes med hver enkel stues medarbejdere for at sætte deres og børnenes relationer og samvær i fokus. Hvordan sikrer vi os, at børnene støttes i at få øje på hinanden, så der kommer mere fokus på samspil omkring et fælles tredje og det de forskellige børn gør. Fokus vil ligge på at forsøge at bryde det tavse samvær og få mere liv i relationen børnene imellem, og her spiller medarbejderne den vigtigste rolle. Vi har i det sidste år haft et udviklingsprojekt om den anerkendende relation mellem barn og medarbejder, så ovenstående bliver en forlængelse af dette. Grethe Ladefoged

Kolding Kommune Børneområdet

Kolding Kommune Børneområdet Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Dollerupgård 213 Leder: Kirsten Müller Lund Talfakta Antal børn total Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Herunder antal børn

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Kernehuset 2012. Leder: Ragnhild Kienle

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Kernehuset 2012. Leder: Ragnhild Kienle Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Kernehuset 212 Leder: Ragnhild Kienle Talfakta Antal børn total Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Herunder antal børn i specialgruppe

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Agtrupvej / Brunebjerg 2013. Leder: Susanne Holm

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Agtrupvej / Brunebjerg 2013. Leder: Susanne Holm Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Agtrupvej / Brunebjerg 213 Leder: Susanne Holm Talfakta 212* 213 Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Palmeallé 2012. Leder: Rita Majland Gravesen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Palmeallé 2012. Leder: Rita Majland Gravesen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Palmeallé 202 Leder: Rita Majland Gravesen Talfakta Antal børn total Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Herunder antal børn

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Tusindfryd 2013. Leder: Marianne de Place

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Tusindfryd 2013. Leder: Marianne de Place Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Tusindfryd 23 Leder: Marianne de Place Talfakta Antal børn total Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Herunder antal børn i specialgruppe 77 77

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Sønderled 2013. Leder: Tina Bojsen Petersen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Sønderled 2013. Leder: Tina Bojsen Petersen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Børnehaven Sønderled 23 Leder: Tina Bojsen Petersen Talfakta 22* 23 Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehuset Ødis Leder: Bente Møller

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehuset Ødis Leder: Bente Møller Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Børnehuset Ødis 213 Leder: Bente Møller Talfakta 212* 213 Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn i specialgruppe

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstituion Under Egen Leder: Kirsten Jessing

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstituion Under Egen Leder: Kirsten Jessing Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Daginstituion Under Egen 213 Leder: Kirsten Jessing Talfakta 212* 213 Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Kløverbo 2014. Leder: Helle Bruhn

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Kløverbo 2014. Leder: Helle Bruhn Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Børnehaven Kløverbo 214 Leder: Helle Bruhn Talfakta Institutionen taster i alle de grønne celler. Institutioner Antal børn total 47 Antal børn i børnehave

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Palmealle Leder: Rita Gravesen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Palmealle Leder: Rita Gravesen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Palmealle 2013 Leder: Rita Gravesen Talfakta Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn i specialgruppe

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Menighedsbørnehaven Leder: Marianne Moos

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Menighedsbørnehaven Leder: Marianne Moos Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Menighedsbørnehaven 2013 Leder: Marianne Moos Talfakta Antal børn total Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Herunder antal børn i specialgruppe

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Riis Toft Leder: Hanne Fallesen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Riis Toft Leder: Hanne Fallesen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Børnehaven Riis Toft 2013 Leder: Hanne Fallesen Talfakta Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn i specialgruppe

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Seest Gl. Skole 2013. Leder: Jannie Stenholt Gundelach-Taabbel

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Seest Gl. Skole 2013. Leder: Jannie Stenholt Gundelach-Taabbel Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Seest Gl. Skole 2013 Leder: Jannie Stenholt Gundelach-Taabbel Talfakta Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Mælkebøtten Leder: Antoinette Nybo Kjeldsen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Mælkebøtten Leder: Antoinette Nybo Kjeldsen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Børnehaven Mælkebøtten 2013 Leder: Antoinette Nybo Kjeldsen Talfakta Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehuset Ved Åen Leder: Charlotte Juhl Hansen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehuset Ved Åen Leder: Charlotte Juhl Hansen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Børnehuset Ved Åen 213 Leder: Charlotte Juhl Hansen Talfakta Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn i specialgruppe

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Strandhuse Børnehave Leder: Henning Kjellerup Larsen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Strandhuse Børnehave Leder: Henning Kjellerup Larsen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Strandhuse Børnehave 213 Leder: Henning Kjellerup Larsen Talfakta Antal børn total Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Herunder antal børn i

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehusene i Vonsild Leder: Marianne Dupont

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehusene i Vonsild Leder: Marianne Dupont Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Børnehusene i Vonsild 213 Leder: Marianne Dupont Talfakta 212* 213 Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn i

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Troldblomst 2013. Leder: Dorte Dam Jensen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Troldblomst 2013. Leder: Dorte Dam Jensen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Børnehaven Troldblomst 213 Leder: Dorte Dam Jensen Talfakta Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn i specialgruppe

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Taps Børnehave 2013. Leder: Gitte Bregnhøj-Olesen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Taps Børnehave 2013. Leder: Gitte Bregnhøj-Olesen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Taps Børnehave 213 Leder: Gitte Bregnhøj-Olesen Talfakta 212* 213 Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn i

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Spiren Leder: Rie Madsen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Spiren Leder: Rie Madsen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Spiren 2013 Leder: Rie Madsen Talfakta Antal børn total Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Herunder antal børn i specialgruppe 74 2012* 70 70

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet

Kolding Kommune Børneområdet Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Børnehaven Over Vejen 212 Leder: Hanne Fallesen Antal børn total Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Herunder antal børn i specialgruppe 121

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitution Drejens Leder: Bente Rasmussen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitution Drejens Leder: Bente Rasmussen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Daginstitution Drejens 212 Leder: Bente Rasmussen Talfakta Antal børn total Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Herunder antal børn i specialgruppe

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Regnbuen Leder: Inge Kepp

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Regnbuen Leder: Inge Kepp Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Regnbuen 212 Leder: Inge Kepp Talfakta Antal børn total Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Herunder antal børn i specialgruppe 14 14 212 Børnenes

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Sdr.Bjert Menighedsbørnehave Leder: Lone Hasenfuss

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Sdr.Bjert Menighedsbørnehave Leder: Lone Hasenfuss Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Sdr.Bjert Menighedsbørnehave 213 Leder: Lone Hasenfuss Talfakta 212* 213 Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitution Drejens Leder: Bente Rasmussen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitution Drejens Leder: Bente Rasmussen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Daginstitution Drejens 213 Leder: Bente Rasmussen Talfakta 212* 213 Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Vamdrup Børnehave Leder: Bodil Østergaard-Christensen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Vamdrup Børnehave Leder: Bodil Østergaard-Christensen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Vamdrup Børnehave 23 Leder: Bodil Østergaard-Christensen Talfakta Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn i

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Regnbuen Leder: Inge Kepp

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Regnbuen Leder: Inge Kepp Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Børnehaven Regnbuen 213 Leder: Inge Kepp Talfakta Antal børn total Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Herunder antal børn i specialgruppe 212*

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Midtbyens børnehus Leder: Linda Garsdal Fredensborg

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Midtbyens børnehus Leder: Linda Garsdal Fredensborg Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Midtbyens børnehus 2013 Leder: Linda Garsdal Fredensborg Talfakta Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn i

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Kløverbo Leder: Helle Bruhn

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Kløverbo Leder: Helle Bruhn Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Børnehaven Kløverbo 213 Leder: Helle Bruhn Talfakta Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn i specialgruppe

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnegården Vester Nebel Leder: Lone Andersen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnegården Vester Nebel Leder: Lone Andersen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Børnegården Vester Nebel 2013 Leder: Lone Andersen Talfakta Antal børn total Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Herunder antal børn i specialgruppe

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Fristedet Leder: Bodil Dencker

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Fristedet Leder: Bodil Dencker Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Børnehaven Fristedet 213 Leder: Bodil Dencker Talfakta 212* 213 Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn i specialgruppe

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Valhalla Leder: Jytte B. Petersen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Valhalla Leder: Jytte B. Petersen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Børnehaven Valhalla 013 Leder: Jytte B. Petersen Talfakta Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn i specialgruppe

Læs mere

Børneinstitution Hunderup

Børneinstitution Hunderup Børneinstitution Hunderup Munke Mose Børnehus 1 Første udkast til Pædagogisk Grundlag for børnehuset Munke Mose juni 2013 Denne folder er udarbejdet i juni måned 2013 og beskriver forskellige forhold,

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Kernehuset 2013. Leder: Ragnhild Kienle

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Kernehuset 2013. Leder: Ragnhild Kienle Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Kernehuset 2013 Leder: Ragnhild Kienle Talfakta 2012* 2013 Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal

Læs mere

Anmeldt tilsyn Rapport

Anmeldt tilsyn Rapport Anmeldt tilsyn Rapport Udfyldes af konsulenten Institution Vuggestuen Evigglad Adresse Finsensvej 83 Leder Anni Juul-Olsen Status (kommunal, selvejende, privat) Privat Normerede pladser 0-3 år 41 Normerede

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet

Kolding Kommune Børneområdet Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Højvang børnehave 2015 Leder: Karin Boisen Thorup 2014 2015 Antal børn total 42 42 Antal børn i børnehave 42 42 Antal børn i vuggestue/småbørnsgruppe 0

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Firkløveret Leder: Pia Nielsen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Firkløveret Leder: Pia Nielsen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Firkløveret 213 Leder: Pia Nielsen Talfakta Antal børn total Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Herunder antal børn i specialgruppe

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Mariekjær Leder: Helle M. Sørensen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Mariekjær Leder: Helle M. Sørensen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Børnehaven Mariekjær 2012 Leder: Helle M. Sørensen Talfakta Antal børn total Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Herunder antal børn i specialgruppe

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet

Kolding Kommune Børneområdet Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Daginstitution Kastaniegården 2013 Leder: Dorte Jørgensen Talfakta Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn i

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Kildemosen Leder: Vibeke Mortensen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Kildemosen Leder: Vibeke Mortensen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Kildemosen 2013 Leder: Vibeke Mortensen Talfakta Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn i specialgruppe 134

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitution Kildemosen 2012. Leder: Vibeke Mortensen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitution Kildemosen 2012. Leder: Vibeke Mortensen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Daginstitution Kildemosen 2012 Leder: Vibeke Mortensen Talfakta Antal børn total Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Herunder antal børn i specialgruppe

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Børne- og Kulturforvaltningen Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Kapitel 1 Formål, anvendelsesområde, ansvar, tilsyn m.v. Formål 1. Formålet med denne lov er at

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Højvang børnehave Leder: Karin Boisen Thorup

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Højvang børnehave Leder: Karin Boisen Thorup Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Højvang børnehave 2013 Leder: Karin Boisen Thorup Talfakta Antal børn total Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Herunder antal børn i specialgruppe

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Petersbjerggård Leder: Jane Bødskov Petersen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Petersbjerggård Leder: Jane Bødskov Petersen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Petersbjerggd 2013 Leder: Jane Bødskov Petersen Talfakta Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn i specialgruppe

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Skovbrynet 2013. Leder: Lisbeth Dyrup Petersen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Skovbrynet 2013. Leder: Lisbeth Dyrup Petersen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Skovbrynet 213 Leder: Lisbeth Dyrup Petersen Talfakta 212* 213 Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn i specialgruppe

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Toftebo Børnehave Kate Schmidt

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Toftebo Børnehave Kate Schmidt Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Toftebo Børnehave 214 Kate Schmidt Talfakta Institutionen taster i alle de grønne celler. Institutioner Antal børn total 4 Antal børn i børnehave 4 Antal

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Toftebo Børnehave Kate Schmidt

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Toftebo Børnehave Kate Schmidt Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Toftebo Børnehave 214 Kate Schmidt Talfakta Institutionen taster i alle de grønne celler. Institutioner Antal børn total Antal børn i børnehave Antal børn

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Mariekjær 2013. Leder: Helle M. Sørensen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Mariekjær 2013. Leder: Helle M. Sørensen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Børnehaven Mariekjær 2013 Leder: Helle M. Sørensen Talfakta 2012* 2013 Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue 152 146

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehuset Ødis Leder: Bente Tonnesen Møller

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehuset Ødis Leder: Bente Tonnesen Møller Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Børnehuset Ødis 214 Leder: Bente Tonnesen Møller Talfakta Institutionen taster i alle de grønne celler. Børnehuset Ødis 213 214 Antal børn total Antal

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Strandhuse Børnehave Henning Kjellerup Larsen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Strandhuse Børnehave Henning Kjellerup Larsen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Strandhuse Børnehave 014 Henning Kjellerup Larsen Talfakta Institutionen taster i alle de grønne celler. Institutioner Antal børn total 101 Antal børn

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnegården Vester Nebel Leder: Lone Andersen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnegården Vester Nebel Leder: Lone Andersen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Børnegården Vester Nebel 2014 Leder: Lone Andersen Talfakta Institutionen taster i alle de grønne celler. Institutioner Antal børn total 135 Antal børn

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Vamdrup Børnehave Bodil Østergaard-Christensen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Vamdrup Børnehave Bodil Østergaard-Christensen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Vamdrup Børnehave 214 Bodil Østergaard-Christensen Talfakta Institutionen taster i alle de grønne celler. Institutioner Antal børn total 55 Antal børn

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for BØRNEHAVEN TROLDEBO Leder: IDA ANDERSEN

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for BØRNEHAVEN TROLDEBO Leder: IDA ANDERSEN Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for BØRNEHAVEN TROLDEBO 213 Leder: IDA ANDERSEN Talfakta Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn i specialgruppe

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Gl. Kongevej Leder: Marianne Moos

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Gl. Kongevej Leder: Marianne Moos Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Børnehaven Gl. Kongevej 214 Leder: Marianne Moos Talfakta Institutionen taster i alle de grønne celler. Institutioner Antal børn total 55 Antal børn i

Læs mere

Handleplan fra Dagtilbud Højvangen oktober 2015

Handleplan fra Dagtilbud Højvangen oktober 2015 Handleplan fra Dagtilbud Højvangen oktober 2015 Læringsgrundlag Forskning (jvf. bl.a. Ole Henrik Hansen) viser at en struktureret tilgang til at arbejde med læring har en gavnlig effekt. 3 forhold der

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Under Egen Leder: Kirsten Marie Høeg

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Under Egen Leder: Kirsten Marie Høeg Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Under Egen 214 Leder: Kirsten Marie Høeg Talfakta Institutionen taster i alle de grønne celler. Institutioner Antal børn total 18 Antal børn i børnehave

Læs mere

Anmeldt tilsyn Rapportskabelon

Anmeldt tilsyn Rapportskabelon Anmeldt tilsyn Rapportskabelon Udfyldes af konsulenten Institution Frederiksberg Sogns Børnehus Adresse Frederiksberg Bredegade 11 Leder Konst. Leder Tulle Malmquist, Konst. Souschef Mettte Boss Larsen

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehuset Lunderskov 2013. Leder: Gerth Aastrup Hansen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehuset Lunderskov 2013. Leder: Gerth Aastrup Hansen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Børnehuset Lunderskov 2013 Leder: Gerth Aastrup Hansen Talfakta Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn i specialgruppe

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Toftebo Leder: Kate Schmidt

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Toftebo Leder: Kate Schmidt Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Toftebo 213 Leder: Kate Schmidt Talfakta Antal børn total Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Herunder antal børn i specialgruppe 212* 4 4 213

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Mælkebøtten Antoinette Nybo Kjeldsen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Mælkebøtten Antoinette Nybo Kjeldsen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Børnehaven Mælkebøtten 24 Antoinette Nybo Kjeldsen Talfakta Institutionen taster i alle de grønne celler. Institutioner Antal børn total 4 Antal børn i

Læs mere

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014 Overordnet tema: Overordnede mål: Sociale kompetencer Krop og bevægelse Almene Kompetencer Natur og naturfænomener X Sproglige kompetencer Kulturelle kompetencer De overordnede mål er, at den pædagogiske

Læs mere

Læreplaner for Kernehuset

Læreplaner for Kernehuset Læreplaner for Kernehuset Beskrivelse af de seks temaer Barnets alsidige personlige udvikling - Skabe rammerne for at barnets individuelle personlighed udvikles. - Barnet får en forståelse af eget værd

Læs mere

Mål Handlinger Niveau Barnet udvikler et

Mål Handlinger Niveau Barnet udvikler et Sprog forstået som: Ordforråd, udtale, kendskab til skriftsprog, rim og remser, eksistensen af tal og bogstaver og hvad de kan bruges til, IT/medier og kommunikation, m.m. Barnet udvikler et - Vi giver

Læs mere

Støtteindsatser i Randers Kommune. Tabelrapport

Støtteindsatser i Randers Kommune. Tabelrapport Støtteindsatser i Randers Kommune Tabelrapport 2014 Støtteindsatser i Randers Kommune Tabelrapport 2014 Støtteindsatser i Randers Kommune 2014 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Seest gl. Skole Leder Jannie Gundelach

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Seest gl. Skole Leder Jannie Gundelach Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Seest gl. Skole 214 Leder Jannie Gundelach Talfakta Institutionen taster i alle de grønne celler. Institutioner Antal børn total 6 Antal børn i børnehave

Læs mere

Viborg Kommune. Område Øst DIALOGBASEREDE AFTALER RAPPORT DANNET 14-04-2016. Hjernen&Hjertet

Viborg Kommune. Område Øst DIALOGBASEREDE AFTALER RAPPORT DANNET 14-04-2016. Hjernen&Hjertet Viborg Kommune Område Øst DIALOGBASEREDE AFTALER RAPPORT DANNET 14-04-2016 Hjernen&Hjertet Indholdsfortegnelse 1 Bæredygtige institutionsenheder 3 2 Flygtninge 4 3 Fokus på børnene 5 4 overgange mellem

Læs mere

Kærnen. - Vuggestuen. TEMA: Personlige kompetencer

Kærnen. - Vuggestuen. TEMA: Personlige kompetencer Den pædagogiske læreplan. Kærnen TEMA: Personlige kompetencer Dagtilbuddets navn: Børnehuset - Vuggestuen Det er værdifuldt at Der er plads til barnets egne initiativer. Barnet har mulighed for at tilegne

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Regnbuen Leder: Tina Andersen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Børnehaven Regnbuen Leder: Tina Andersen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Børnehaven Regnbuen 214 Leder: Tina Andersen Talfakta Institutionen taster i alle de grønne celler. Institutioner Antal børn total 14 Antal børn i børnehave

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Agtrupvej / Brunebjerg 2012. Leder: Susanne Holm

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Agtrupvej / Brunebjerg 2012. Leder: Susanne Holm Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Agtrupvej / Brunebjerg 2012 Leder: Susanne Holm Talfakta Antal børn total Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Herunder antal

Læs mere

Kvalitetsrapport 2012 - Børneomra det

Kvalitetsrapport 2012 - Børneomra det Kvalitetsrapport 2012 - Børneomra det Kolding Kommunes Børne- og Uddannelsesforvaltning december 2012 Indhold: Indledning... 2 Kvalitetsrapportens opbygning... 2 Konklusion... 2 Overordnede fakta om daginstitutionerne...

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Fynslundskole og Børnehaven Spiren Leder:Ulla Hedegaard Hansen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Fynslundskole og Børnehaven Spiren Leder:Ulla Hedegaard Hansen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Fynslundskole og Børnehaven Spiren 214 Leder:Ulla Hedegaard Hansen 1 Talfakta Institutionen taster i alle de grønne celler. Institutioner Antal børn total

Læs mere

Drømmer du om at arbejde med mennesker? om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted

Drømmer du om at arbejde med mennesker? om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted Drømmer du om at arbejde med mennesker? 6 ugers jobrettet AMUuddannelse for dig drømmer om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje, klub eller på et beskyttet værksted WWW.UCC.DK Uddannelse og opkvalificering

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Højvang børnehave karin Boisen Thorup

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Højvang børnehave karin Boisen Thorup Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Højvang børnehave 24 karin Boisen Thorup Talfakta Institutionen taster i alle de grønne celler. Institutioner Antal børn total 4 Antal børn i børnehave

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet

Kolding Kommune Børneområdet Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Trekløveren 2013 Leder: indsæt ledernavn Talfakta Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal børn i

Læs mere

INKLUSIONS- FORTÆLLINGER

INKLUSIONS- FORTÆLLINGER INKLUSIONS- FORTÆLLINGER ET FOKUS PÅ MILJØ OG SAMSPILSPROCESSER Det enkelte barns læring og deltagelsesmuligheder Institutionsmiljø: Samarbejde om organisering af pædagogisk praksis Faglighed: Børnesyn

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst

SE MIG! ...jeg er på vej. Skoledistrikt Øst. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst SE MIG!...jeg er på vej Skoledistrikt Øst - En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Øst Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole de er

Læs mere

Dagplejen har valgt at skrive den pædagogiske læreplan til det enkelte barn ud fra et børneperspektiv.

Dagplejen har valgt at skrive den pædagogiske læreplan til det enkelte barn ud fra et børneperspektiv. Den pædagogiske læreplan for Mariagerfjord Dagpleje Alt arbejde i Mariagerfjord Dagpleje udspringer af vores pædagogiske læreplan, som tager udgangspunkt i Mariagerfjord Kommunes børnepolitik og værdierne

Læs mere

Vuggestuen Mælkebøtten

Vuggestuen Mælkebøtten Vuggestuen Mælkebøtten en Bevægelsesinstitution med fokus på Grundmotorikken 1 Scootertur rundt om de store bakker Tur på de små bakker 2 Vuggestuen Mælkebøtten er en Bevægelsesvuggestue med fokus på Grundmotorikken

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for instutionens navn Leder:

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for instutionens navn Leder: Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for instutionens navn 214 Leder: Talfakta Institutionen taster i alle de grønne celler. Institutioner Daginstitutionen Kastaniegården 213 214 Antal børn total

Læs mere

Læreplaner for børnehuset Stjernen.

Læreplaner for børnehuset Stjernen. Læreplaner for børnehuset Stjernen. Der skal i alle dagtilbud udarbejdes en skriftlig pædagogisk læreplan for børn i alderen 0-6 år. De pædagogiske læreplaner skal give rum for leg, læring og udvikling

Læs mere

Børnesyn og nyttig viden om pædagogik

Børnesyn og nyttig viden om pædagogik Børnesyn og nyttig viden om pædagogik I Daginstitution Langmark Udarbejdet 2014 Børnesyn i Langmark Alle børn i daginstitution Langmark skal opleve sig som en del af de fællesskaber, vi har. De skal anerkendes

Læs mere

VISION for læring i dagtilbud i Kolding Kommune. Alle børn i Kolding har et godt børneliv med optimale muligheder for leg, læring og udvikling.

VISION for læring i dagtilbud i Kolding Kommune. Alle børn i Kolding har et godt børneliv med optimale muligheder for leg, læring og udvikling. VISION for læring i dagtilbud i Kolding Kommune. Alle børn i Kolding har et godt børneliv med optimale muligheder for leg, læring og udvikling. Værdigrundlaget I dagtilbudene i Kolding Kommune er det værdifuldt

Læs mere

SPROGVURDERING OG AF 3-ÅRIGE

SPROGVURDERING OG AF 3-ÅRIGE SPROGVURDERING OG SPROGStimulering AF 3-ÅRIGE kort fortalt 2 KÆRE FORÆLDRE Sprog er et vigtigt redskab til at kunne sætte ord på sine følelser og meninger. Børns sproglige udvikling i de første leveår

Læs mere

De fysiske rammer 146

De fysiske rammer 146 146 De fysiske rammer Indretning og læringsmiljø De fysiske rammer Beskrevet med input fra leder Joan Straarup og souschef Lis Tulstrup Petersen, Tuen, Rebild Kommune BAGGRUND Kort om metoden Indretningen

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Palmeallé Rita Gravesen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Palmeallé Rita Gravesen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Palmeallé 2014 Rita Gravesen Talfakta Institutionen taster i alle de grønne celler. Institutioner 2013 2014 Antal børn total Antal børn

Læs mere

Basisgruppen i Holmebo

Basisgruppen i Holmebo Greve Kommunes basisgrupper Lunas ark Hundigegårdsvej 16-18 43906458 Åbningstid: Man-tors: tors: 6.30-17.30 6.30 Fre: 6.30-16.30 6.30 Ca. 108 børn fordelt i vuggestue og børnehave med to fysiske placeringer.

Læs mere

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel

Tønder Kommunale Dagpleje. Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Tønder Kommunale Dagpleje Handleplan ved bekymring for børns udvikling og trivsel Udsatte børn Udsatte børn er børn, der af en eller anden årsag er forhindret i at deltage aktivt og ligeværdigt i sociale

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Kongeåen Leder: Morten Mortensen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Kongeåen Leder: Morten Mortensen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Daginstitutionen Kongeåen 2013 Leder: Morten Mortensen Talfakta 2012* 2013 Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue Antal

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedets navn og adresse SFO- Myretuen - Dybkærskolen Arendalsvej 271 Fritidsleder. Jimmy Wistisen 8600 Silkeborg 89702590 -jiw@silkeborg.dk Organisatorisk placering Samarbejdsrelationer

Læs mere

Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi

Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi Skriv firmaslogan her Forældresamarbejde og kommunikationsstrategi i Daginstitution Stensballe Vi lægger vægt på et tæt samarbejde mellem institutionens personale

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Engsøens Børnehus Gerth Aastrup Hansen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Engsøens Børnehus Gerth Aastrup Hansen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Engsøens Børnehus 2014 Gerth Aastrup Hansen Talfakta Institutionen taster i alle de grønne celler. Institutioner 2013 2014 Antal børn total Antal børn

Læs mere

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn Inspirationsmateriale til drøftelse af rammerne for brug af alkohol i kommunale institutioner med børn Rammer for brugen af alkohol som led i en alkoholpolitik i kommunale institutioner med børn Indledning

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Pinjevejens Børnehus Leder: Kirsten Bruun Johannessen

Kolding Kommune Børneområdet. Kvalitetsrapport for Pinjevejens Børnehus Leder: Kirsten Bruun Johannessen Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Pinjevejens Børnehus 2013 Leder: Kirsten Bruun Johannessen Talfakta 2012* 2013 Antal vægtede børn totalt Antal børn i børnehave Antal børn i vuggestue

Læs mere

Pædagogiske læreplaner

Pædagogiske læreplaner Pædagogiske læreplaner Tema 1: Barnets personlige udvikling Tema 2: Sociale kompetencer Tema 3: Sprog Tema 4: Krop og bevægelse Tema 5: Natur og naturfænomener Tema 6: Kulturelle udtryksformer og værdier

Læs mere

Forældresamarbejde. Børneinstitution Skt Klemens-Dalum

Forældresamarbejde. Børneinstitution Skt Klemens-Dalum Forældresamarbejde Børneinstitution Skt Klemens-Dalum 1 I Skt Klemens-Dalum vil vi gerne involvere forældre gennem bestyrelses- og forældrerådssamarbejdet gennem forældremøder gennem strukturerede samtaler

Læs mere

Læreplan for alsidige personlige udvikling Status / sammenhæng

Læreplan for alsidige personlige udvikling Status / sammenhæng Læreplan for alsidige personlige udvikling Status / sammenhæng Børnenes alsidige personlige udvikling er en dannelsesproces, hvor de afprøver og udvikler deres identitet, mens de øver sig i at forstå sig

Læs mere

Kolding Kommune Børneområdet

Kolding Kommune Børneområdet Kolding Kommune Børneområdet Kvalitetsrapport for Vamdrup Børnehave 2015 Leder: Bodil Østergaard-Christensen 2014 2015 Antal børn total 50 30 Antal børn i børnehave 50 30 Antal børn i vuggestue/småbørnsgruppe

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere