Borgerservice - etablering af afdelinger i Egebjerg og Gudme.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Borgerservice - etablering af afdelinger i Egebjerg og Gudme."

Transkript

1 Borgerservice - etablering af afdelinger i Egebjerg og Gudme. Sammenlægningsudvalget traf den 20. marts 2006 beslutning om, at der skulle etableres Borgerservice i den nye Svendborg Kommune som indstillet af den tværgående arbejdsgruppe for etablering af Borgerservice i december Det blevet besluttet, at Borgerservice blev organiseret som èn administrativ enhed, og at der skulle etableres afdelinger i nuværende Gudme og Egebjerg kommuner. Uddrag af beslutningsprotokol fra 20. marts Borgerservice: Den politiske forankring af borgerservice afklares efterfølgende i forbindelse med vedtagelsen af styrelsesvedtægten. Der oprettes en borgerservice som indstillet med afdelinger i Gudme og Egebjerg. Indstilling. Nedenfor er foretaget en kort beskrivelse og afvejning af fordele og ulemper ved forskellige filialløsninger. Det anbefales at der etableres et pilotprojekt hvor der afprøves en filialløsning i samarbejde med de lokale biblioteker i Gudme og Egebjerg, med mulighed for at kunne understøtte lokalcenterideen på sigt. Af praktiske grunde påtænkes modellen for Egebjerg filialen etableret på Vester Skerninge eller Stenstrup bibliotek, hvorimod filialen i Gudme i første omgang påtænkes etableret på det nuværende rådhus, men med et tæt samarbejde med biblioteket. Åbningstiderne vil i Egebjerg være bibliotekets, hvorimod åbningstiderne i Gudme forventes fastlagt ud fra hensyn til de nuværende åbningstider i såvel bibliotek som administration. Erfaringer fra flere andre kommuner viser samtidig at sammenkoblingen mellem borgerservice og bibliotek samtidig er med til at understøtte de lokale bibliotekers bæredygtighed, idet borgerservice trækker flere lånere til biblioteket. Der opnås en synergieffekt mellem bibliotekernes forpligtigelse til offentlige information (biblioteksloven) og Borgerservice i nærområdet. I det omfang lokalcenter ideen viser sig at være bæredygtig, vil der kunne opnås betydelige fordele i forhold til at understøtte lokalområderne i Den nye kommune. Et velfungerende lokalcenter kan eksempelvis betyde øget og bredere besøgstal i filialen. Samtidig må det forventes at et lokalcenter vil få stor gavn af at være en del af borgerfilialen med fast personale og administrative faciliteter i forhold til kontakten med kommunen.

2 De Borgerserviceopgaver der vil kunne løses i filialerne vil i udgangspunktet være: Vejviserfunktion Skema- og blanketudlevering Hjælp til selvbetjeningsløsninger Informationssøgning Råd og vejledning om den offentlige forvaltning Generel oplysning om borgerens rettigheder Efterhånden som Filialerne udvikles forventes der en udvidelse af opgaverne, således at de mest efterspurgte serviceydelser også kan leveres fra filialerne. Uanset valg af filialmodel vil det dog ikke være muligt at levere de samme ydelser i filialerne som i hovedafdelingen i Svendborg. Uagtet at der er skabt løsninger i flere kommuner, hvor man kobler biblioteket med borgerservice er det konkrete indhold forskelligt fra kommune til kommune. Det anbefales derfor filialerne iværksættes som forsøgsprojekt, som evalueres efter 1 år, således at der i praksis bliver mulighed for at afprøve modellen i forhold til konkret opgavesammensætning, samarbejdsflader med biblioteket, åbningstider og naturligvis lokalcenter ideen. Det skal yderligere bemærkes at hverken hovedafdelingen i Svendborg eller filialerne vil være i normal drift fra 1. januar Dette beror på den aktuelle situation vedrørende flytning/ombygning, it og behovet for eventuelt at skulle varsle medarbejdere til at arbejde i filialerne. Sagsfremstilling. Ved den foreløbige organisering af Borgerservice er afdelingen p.t. normeret til ca. 72 fuldtidsstillinger. Borgerservice varetager hele opgaveløsninger af egne opgaver, delopgaver for sektorområderne og såkaldte vejviserfunktioner for andre offentlige myndigheder. Det er forudsat at medarbejdere på skift arbejder i filialerne, rådhusbutikken i Svendborg og det administrative bagland i Svendborg. Dette for at sikre helhedssyn i forhold til borgerbetjeningen samt at give medarbejderne så brede kompetencer som muligt i forhold til opgaveløsningen. Det er endvidere sådan at langt de fleste henvendelser til de nuværende Gudme og Egebjerg kommuner sker pr telefon, brev og mail og ikke ved personligt fremmøde.

3 Herunder er der beskrevet fordele og ulemper ved alternative organiseringer i filialerne i Gudme og Egebjerg. Model 1: Den brede model Denne model er populært sagt en kopi af den centrale borgerservice i Svendborg. Modellen indebærer således at der kan løses de samme opgaver (bilag 1)i filialerne som i Svendborg, indenfor de samme åbningstider. Modellen er derfor borger- og brugervenlig. Der er imidlertid flere ulemper ved denne model: Modellen er pladskrævende, idet den kræver forholdsvis mange medarbejdere til at dække alle opgaver/specialer i hver filial. Det skønnes at der skal være 6 8 heltids medarbejdere i hver filial. I praksis vil der skulle bruges flere, da en stor del af medarbejderne i Borgerservice er deltidsansatte. I en stor del af åbningstiden vil disse medarbejderes kompetencer ikke blive efterspurgt af borgere der besøger filialerne, hvorimod de vil mangle i Svendborg Hvis behovet skal dækkes der. Konsekvensen er således økonomisk dyr løsning, med en ubalance mellem personalets fordeling og borgernes behov. aktuelt vil borgerservice skulle administrere en stor mængde papirsager, da digitaliseringen ikke er fuldt gennemført. Dette indebærer i praksis at sagerne vil skulle sendes mellem filialer og rådhusbutik alt efter hvor og hvorfor borgeren henvender sig. Konsekvensen heraf er spildtid for såvel borgere som personale. Hertil kommer at der er visse fagområder, som ikke kan håndteres i filialerne. Som eksempel herpå kan nævnes Kontanthjælp som forudsætter kontakt med jobcentret inden der kan ske udbetaling. Jobcentret er lokaliseret i Svendborg. Endelig skal det nævnes at alene rådhuset i Gudme aktuelt vil kunne rumme det antal medarbejder som denne løsning forudsætter. Der vil i princippet ikke være etableringsomkostninger forbundet med denne model, idet inventar og it allerede forefindes. Det vurderes at modellen vil kunne medføre en del transportomkostninger, da arbejdstilrettelæggelsen i Borgerservice bygger på rotationsprincippet, således at der ikke er medarbejdere der fast arbejder i filialerne.

4 Model 2: De mest efterspurgte ydelsers model Erfaringer fra kommuner, som har etableret borgerservice i dag samt fra Landforeningen af Kommunale Servicebutikker viser, at de mest efterspurgte ydelser fra borgeren blandt andet er: Råd og vejledning om den offentlige forvaltning Skema- og blanketudlevering Folkeregister Brevstemmeafgivning Sygesikring anmeldelse af læge/gruppeskift, EU-blanketter, udstedelse af sygesikringsbevis. Skat personlige henvendelser vedr. forskudsskat. Råd og vejledning vedr. borgerens egne muligheder for ændring af skat. Udlevering af informationsmateriale og blanketter. Modtagelse af selvangivelser og forskudsskemaer. Ansøgning om boligstøtte Modtagelse af ændringer ved folke- og førtidspension Ansøgning om helbredstillæg Ansøgning om varmetillæg. Ansøgning om børnetilskud/børnefamilieydelse Anmeldelse af skadedyr/rotter Til- og afmelding af dagrenovation Salg af lokalplaner, ekstra sække, attester o.s.v. Billedlegitimation Modellen kan selvsagt imødekommet den generelle borgerservice og lettere personrelateret sagsbehandling. Samtidig har modellen dog den ulempe, at der i vil blive henvist borgere til den centrale borgerservice i Svendborg. Det tidligere beskrevne problem i forhold til papirarkivet, vil også gøre sig gældende i forhold til denne model, og vil derfor også her medføre en langsommere og dermed dårligere service af den enkelte borger. Dette problem vil naturligvis formindskes på længere sigt i takt med at sagerne digitaliseres. Modellen indebærer at man følger de samme åbningstider som den centrale borgerservice i Svendborg. Modellen forudsætter væsentligt færre medarbejdere end den brede model, og det vurderes at den vil kunne varetages fra de nuværende rådhuse i Gudme og Egebjerg. Der skønnes at være brug for 3 4 medarbejdere i hver filial. På grund af deltidsansættelser vil det i praksis være flere medarbejdere hvorfor denne model også medfører risiko for faglig udtynding i Svendborg.

5 Samlet set er der således tale om end billigere, men også dårlig løsning både i forhold til helhed i opgaveløsningen samt i forhold til at bringe borgeren i Centrum. Der vil i princippet ikke være etableringsomkostninger forbundet med denne model, idet inventar og it allerede forefindes. Det vurderes at modellen vil kunne medføre en del transportomkostninger, da arbejdstilrettelæggelsen i Borgerservice bygger på rotationsprincippet, således at der ikke er medarbejdere der fast arbejder i filialerne. Model 3: Biblioteksmodel. Ved denne model kombineres biblioteksfilialerne med borgerservicefilialerne. Fysisk indrettes borgerservicefilialer sammen med bibliotekerne og derved kan opnås en synergieffekt mellem bibliotekernes forpligtigelse til offentlige information (biblioteksloven) og Borgerservice i nærområdet. Endvidere forventes modellen at kunne udvides således at den også understøtter lokalcenterideen ved at der skabes mulighed for at understøtte nærmiljø og foreningsliv med mødelokaler, it, informationssøgning mm. Modellen er, for så vidt angår samspillet mellem borgerservice og bibliotek, afprøvet i flere nuværende kommuner i landet og flere steder påtænkes den indført. Der er dog samtidig ikke mange erfaringer med at koble lokalcenterideen med de to øvrige funktioner. Erfaringerne med denne model er, at den opgaveprofil der er velegnet til denne model som udgangspunkt er: Vejviserfunktion Skema- og blanketudlevering Hjælp til selvbetjeningsløsninger Informationssøgning Råd og vejledning om den offentlige forvaltning Generel oplysning om borgerens rettigheder Betragtet med borgeroptik er ulempen ved denne model, at den ikke på kort sigt kan imødekomme personrelateret sagsbehandling og forespørgsler, som kræver høj faglig ekspertise. På sigt forventes modellen at kunne udvides således at den kommer til at ligne modellen for de mest efterspurgte services i takt med at kompetencerne

6 videreudvikles og der etableres elektronisk sags og dokumenthåndtering. Samtidig har modellen dog den ulempe, at der i vil blive henvist borgere til den centrale borgerservice i Svendborg. Koblingen mellem Borgerservice, bibliotek og lokalcenter giver en række fordele for lokalområderne, som samlet set opvejer ulempen ved ovenstående. Endelig skal det bemærkes, at modellen forudsætter en lav bemanding fra borgerservice, hvilket er med til at sikre den økonomiske bæredygtighed. Der skønnes som udgangspunkt at være brug for 1 2 medarbejder pr. filial. Som for de to andre modellers vedkommende, vil der også her i praksis blive tale om flere medarbejdere på grund af deltidsansættelser. Etableringen af borgerservice på biblioteket i Vester Skerninge forventes at udgøre ca kr. Der forventes ikke etableringsudgifter i forhold til Gudme rådhus. Det vurderes at modellen vil kunne medføre en del transportomkostninger, da arbejdstilrettelæggelsen i Borgerservice bygger på rotationsprincippet, således at der ikke er medarbejdere der fast arbejder i filialerne.

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013 Natur og Udvikling Kanalstrategi Hvert år håndterer Halsnæs Kommune rigtig mange henvendelser til og fra borgere

Læs mere

Borger- og Erhvervsudvalget

Borger- og Erhvervsudvalget Referat Dato: Onsdag den Mødetid: 17:00-18:00 Mødelokale: Mødelokale B101 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Hugo Hammel (A), Jesper Kirkegaard (C), Kemal Bektas (A), Laurids Christensen (C), Marjan

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud

Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud 1 Hvad er et administrativt underskud? 2 Hvorfor vokser underskuddet? 3 Hvem betaler prisen? 4 Hvad kan der gøres i kommunen? 1 Hvad er et administrativt

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 104 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 25. november 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Helene Hvid

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

Indstilling. Kultur og Borgerservices forslag til deltagelse i frikommuneforsøg. Til Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 29.

Indstilling. Kultur og Borgerservices forslag til deltagelse i frikommuneforsøg. Til Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 29. Indstilling Til Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 29. april 2016 Kultur og Borgerservices forslag til deltagelse i frikommuneforsøg 1. Resume Indstillingen redegør for status på de områder,

Læs mere

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse.

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. Punkt 9. Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. 2013-22686. Familie og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering At lovforslag

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice Til kommunernes Borgerservice Ref.nr.: Fagligt Nyt fra Udbetaling Danmark/ Januar 2016 Oplys venligst ved henvendelse Indhold Boligstøtte... 2 Midlertidig ændring til oplysning om tilflyttere... 2 Nye

Læs mere

Indstilling. Etablering af Borgerservice på Viby Bibliotek. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 7.

Indstilling. Etablering af Borgerservice på Viby Bibliotek. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 7. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 7. maj 2008 Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Kultur og Borgerservice 1. Resume Borgerservice blev i april 2006 etableret

Læs mere

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer 2014-34 Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer Ombudsmanden rejste på eget initiativ en sag over for Finansministeriet om sikringen af, at nye offentlige

Læs mere

Kommunal medfinansiering og mellemkommunal

Kommunal medfinansiering og mellemkommunal Kommunal medfinansiering og mellemkommunal udligning Træk af kommunernes andel af de ydelser, som Udbetaling Danmark udbetaler og udligning vedrørende boligstøtte og pension - udmøntning af opgavesplit

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Statsgaranteret udskrivningsgrundlag giver sikkerhed under krisen Nyt kapitel Resumé For 2013 har alle kommuner for første gang valgt at budgettere med det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Siden

Læs mere

Arbejdsmarkedsforvaltningen den 12. marts 2006

Arbejdsmarkedsforvaltningen den 12. marts 2006 Arbejdsmarkedsforvaltningen den 12. marts 2006 Jobcenter Frederikshavn etableres i samarbejde med det statslige arbejdsformidlingssystem (herefter AF). Sammenlægningsudvalget har på møde den 25. januar

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Årsrapport 2013 Helhedsorienteret Sagsbehandling (HOS)

Årsrapport 2013 Helhedsorienteret Sagsbehandling (HOS) Årsrapport 2013 Helhedsorienteret Sagsbehandling (HOS) Kontrol med uretmæssig modtagelse af offentlige ydelser 1 Indledning: Kommunerne har ansvaret for at administrere langt de fleste af de sociale ydelser

Læs mere

OPRETTELSE AF BORGERSERVICECENTRE

OPRETTELSE AF BORGERSERVICECENTRE Bilag til pkt. nr. 3 OPRETTELSE AF BORGERSERVICECENTRE Forslag om arbejdsgruppe Som et led i strukturreformens lovkompleks er der med virkning fra 1. juli foreslået, at der oprettes et eller flere borgerservicecentre

Læs mere

Kommunikationsplan for SAPA-projektet:

Kommunikationsplan for SAPA-projektet: Kommunikationsplan for SAPA-projektet: 1. BAGGRUND Beskriv kort: Hvad er der sket? Hvorfor skal der kommunikeres? Er der lig i lasten? Sker der andet, som kan forplumre billedet netop nu? Som et element

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. april 2007. Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommune indgik i 1987 en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

Fredericia på forkant

Fredericia på forkant Fredericia Kommune Fredericia på forkant Strategi til fornyelse af den kommunale opgaveløsning Formål Byrådet i Fredericia Kommune vedtog i april 2015 en ny fælles vision. I samarbejde med borgere og civilsamfund

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold

Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold 1. Baggrund... 2 2. Vision... 3 3. Det handler om:... 3 At løfte i flok... 3 At gå nye veje... 4 At skabe synergi... 4 4.

Læs mere

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl. 14.00 Kommunaludvalget 2011-12 L 160, endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Side 1 af 5 Samrådssvar 15. maj 2012 Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl.

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET

REFERAT SOCIALUDVALGET REFERAT SOCIALUDVALGET den 19.02.2013 i Borgmesterens Mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Frivilligt socialt arbejde. Ansøgning fra Røde Kors Bramming om 18 støtte... 4 3 Orientering

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice Til kommunernes Borgerservice Ref.nr.: Fagligt Nyt fra Udbetaling Danmark/ Oktober 2015 Oplys venligst ved henvendelse Indhold Ændrede sagsbehandlingsfrister i Udbetaling Danmark... 2 Boligstøtte... 3

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

Projekt Fremtidens Borgerservice. Evaluering

Projekt Fremtidens Borgerservice. Evaluering Projekt Fremtidens Borgerservice Evaluering 1 Indhold 1. Fremtidens Borgerservice... 4 2. Metode... 4 3. Ombygning af borgerserviceområdet... 5 4. Fra specialister til generalister... 7 5. Flere på selvbetjening...

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 3. oktober 2005 Lokale: 272, Rådhuset i Brønderslev Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

Gladsaxe Kommune Borgerservice. Tilfredshedsundersøgelse 2007. December 2007

Gladsaxe Kommune Borgerservice. Tilfredshedsundersøgelse 2007. December 2007 Borgerservice Tilfredshedsundersøgelse 2007 December 2007 Indhold med undersøgelsen og anbefalinger Tilfredshed med Borgerservice Henvendelse i Borgerservice Færdigbehandling og Godt ved besøget og gode

Læs mere

Øget leveringssikkerhed i AMU

Øget leveringssikkerhed i AMU Øget leveringssikkerhed i AMU 28. januar 2013 MOM/NES Formål med dette notat IF ønskes at sætte gang i initiativer, som reducerer antallet af aflyste kurser, øger aktiviteten og dermed styrker leveringssikkerheden

Læs mere

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Kvalitet og Sammenhæng NOTAT Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 Bilag 1 til indstilling om brugerundersøgelser 2014. Sundheds-

Læs mere

Årsrapport 2013 Socialt bedrageri

Årsrapport 2013 Socialt bedrageri Årsrapport 2013 Socialt bedrageri 1 Indledning I august 2010 oprettede Halsnæs Kommune Team Kontrol, som gennem en helhedsorienteret sagsbehandling, skulle afsløre og forebygge, at der ikke sker uretmæssige

Læs mere

Statusrapport 2015. Kontrolgruppen. Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag.

Statusrapport 2015. Kontrolgruppen. Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag. Statusrapport 2015 Kontrolgruppen Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag. 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord s. 3 2. Sammenfatning s. 3 Kontroltrin 3 3. Indsatser i 2015 s. 5 Kontroltrin

Læs mere

SORØ KOMMUNE POLITIK FOR MØDET MED BORGEREN. Sorø Kommune Byrådet

SORØ KOMMUNE POLITIK FOR MØDET MED BORGEREN. Sorø Kommune Byrådet SORØ KOMMUNE POLITIK FOR MØDET MED BORGEREN Sorø Kommune Byrådet Sorø Kommune - Politik for mødet med borgeren. Indledning og formålsbeskrivelse God servicering af borgerne handler om Mødet med borgeren

Læs mere

Hedensted Byråd Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde. Henvendelse om aktindsigt til Hedensted Kommune

Hedensted Byråd Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde. Henvendelse om aktindsigt til Hedensted Kommune Hedensted Byråd Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde 28-04- 2009 TILSYNET Henvendelse om aktindsigt til Hedensted Kommune A har ved brev af 8. september 2008 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Midtjylland,

Læs mere

Direktionens strategiplan 2016-2017.

Direktionens strategiplan 2016-2017. Direktionens strategiplan 2016-2017. A. Indledning: Direktionens strategiplan for 2016 og 17 hviler på analyser af dels den generelle samfundsudvikling og dels den aktuelle udvikling i Vejen Kommune. Strategien

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Social & Arbejdsmarkedsudvalg den 09-06-2015

Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Social & Arbejdsmarkedsudvalg den 09-06-2015 Social & Arbejdsmarkedsudvalg 09.06.15 Henrik Vallø(C), Kurt Jakobsen(V), Jørn Schultz(V), Ulla Koman(A), Jørn Boesen Andersen(F), Sagsoversigt 1. Godkendelse af dagsorden 2. Besparelser 2016 Borgerservice

Læs mere

Socialpolitiske pejlemærker for København

Socialpolitiske pejlemærker for København Socialpolitiske pejlemærker for København Socialforvaltningens kerneopgave er at hjælpe socialt udsatte københavnere og københavnere med særlige behov og at understøtte og udvikle deres potentialer. Det

Læs mere

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes Notat Til: Vedrørende: Social- Seniorudvalget Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelser. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelse efter

Læs mere

M Å L FOR DIGITAL. Den 10. dec. 2012. Jnr 01.03.08 P29 Sagsid 000227189. Ref KCP kcp@kl.dk Dir 3370 3797

M Å L FOR DIGITAL. Den 10. dec. 2012. Jnr 01.03.08 P29 Sagsid 000227189. Ref KCP kcp@kl.dk Dir 3370 3797 M Å L FOR DIGITAL K O MMUNIKATION Med den fælleskommunale digitaliseringsstrategi i 2010 blev der vedtaget en strategisk målsætning om, at digitalisering af den kommunale sektor skal bidrage til at effektivisere

Læs mere

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Faaborg-Midtfyn Kommune Pleje og Omsorg Måske kan jeg hjælpe dig En mentor er én, du kan snakke med om alt muligt. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg

Læs mere

Strategiplan 2017-2020. Administration og Service

Strategiplan 2017-2020. Administration og Service Strategiplan 2017-2020 Administration og Service Udgiver: Miljø- og Energiforvaltningen Administration og Service Udgivelse: 09.02.2016 Sagsnr.: 2016-0072017 Dok.nr.: 2016-007207-1 Tekst: Strategiplanlægning

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 3. maj 2007 Orientering vedr. Ankestyrelsens undersøgelse: Førtidspension efter arbejdsevnemetoden. Århus Kommune

Læs mere

Notat. Bilag 3 Notat om høringssvar vedr. forslag til kvalitetsstandarder/serviceniveau. kommentarer. 1.0 Indledning. 2.0 Høringssvar og kommentarer

Notat. Bilag 3 Notat om høringssvar vedr. forslag til kvalitetsstandarder/serviceniveau. kommentarer. 1.0 Indledning. 2.0 Høringssvar og kommentarer Notat Emne: Til: Kopi: til: Sundhed og Omsorgs serviceniveau/kvalitetsstandarder 2014 Byrådet Aarhus Kommune Sundhed Sundhed og Omsorg Den 13. august 2014 Bilag 3 Notat om høringssvar vedr. forslag til

Læs mere

Godkendelse af frikommuneforsøg vedrørende International Citizen Service

Godkendelse af frikommuneforsøg vedrørende International Citizen Service Punkt 3. Godkendelse af frikommuneforsøg vedrørende International Citizen Service 2016-014727 Borgmesterens Forvaltning indstiller, at byrådet godkender forslag om Aalborg sammen med de øvrige ICS-kommuner

Læs mere

2013 mere bevægelse i de kommunale skatteprocenter

2013 mere bevægelse i de kommunale skatteprocenter 2013 mere bevægelse i de kommunale skatteprocenter Nyt kapitel Resumé I 2013 var der mere bevægelse i de kommunale skatter end i de foregående år. 13 kommuner valgte at sætte skatten op, mens 11 satte

Læs mere

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET Fejlagtig praksis for registrering af tidspunkt for indgivelse af ansøgninger om førtidspension er bragt til ophør Når selv simple ting

Læs mere

Besvarelse af samrådsspørgsmål J om Produktivitetskommissionens forslag om ændring af budgetloven

Besvarelse af samrådsspørgsmål J om Produktivitetskommissionens forslag om ændring af budgetloven Kommunaludvalget 2013-14 KOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 87 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestagers talepapir Det talte ord gælder Anledning: Besvarelse af samrådsspørgsmål

Læs mere

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører NOTAT April 2016 Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører J. Nr. 16/05933 Digitalisering og Support Dette notat er tænkt som

Læs mere

Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret

Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 10.08.2009 kl. 16:30 Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 150. Sager og skrivelser til

Læs mere

Erstatningsfonden. side 2. Det Danske Advokatsamfunds Fond side 3. Birthe Daells Fond side 4. Understøttelsesfonden.. side 5

Erstatningsfonden. side 2. Det Danske Advokatsamfunds Fond side 3. Birthe Daells Fond side 4. Understøttelsesfonden.. side 5 Beretninger fra fonde under Advokatsamfundet 2011-2012 Erstatningsfonden. side 2 Det Danske Advokatsamfunds Fond side 3 Birthe Daells Fond side 4 Understøttelsesfonden.. side 5 Sagfører H. Toftkilds L

Læs mere

Sygefraværspolitik i Statens Administration

Sygefraværspolitik i Statens Administration Side 1 af 6 Sygefraværspolitik i Statens Administration 27. april 2011 Indhold Formål... 1 Hvornår og hvordan melder du dig syg?... 2 Hvornår og hvordan melder du dig rask?... 2 Kontakt til den sygemeldte

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

25.11.2010. Henrik Appel Esbensen MB Rådhuset 1599 København V. Sagsnr. 2010-86079. Dokumentnr. 2010-805610. Kære Henrik Appel Esbensen

25.11.2010. Henrik Appel Esbensen MB Rådhuset 1599 København V. Sagsnr. 2010-86079. Dokumentnr. 2010-805610. Kære Henrik Appel Esbensen Henrik Appel Esbensen MB Rådhuset 1599 København V. Kære Henrik Appel Esbensen 25.11.2010 Sagsnr. 2010-86079 Dokumentnr. 2010-805610 Tak for din henvendelse af 18. november 2010, hvor du stiller følgende

Læs mere

Styrk fagligheden på tværs gennem kompetenceudvikling

Styrk fagligheden på tværs gennem kompetenceudvikling PROJEKTBESKRIVELSE Styrk fagligheden på tværs gennem kompetenceudvikling Baggrund for projektet Siden kommunalreformen i 2007 har kommunerne håndteret en mængde forskelligartede og tværgående opgaver,

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider

Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 239 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider

Læs mere

Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt

Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt Folketingets Socialudvalg Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Dato: 28. februar 2006 Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail sm@sm.dk KWA/

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Det talte ord gælder Anledning: Samråd i SOU om forsinkede

Læs mere

Godkendelse af Svarfrister i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen

Godkendelse af Svarfrister i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Punkt 4. Godkendelse af Svarfrister i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen 2015-037353 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Beskæftigelsesudvalget godkender at Svarfristerne i Familie-

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem

Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Fakta om økonomi 18. maj 215 Lavere kontanthjælpssatser er en dårlig løsning på et meget lille problem Beregningerne nedenfor viser, at reduktion i kontanthjælpssatsen kun i begrænset omfang øger incitamentet

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 492 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 492 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 492 Offentligt Udlændingeafdelingen Dato: 23. marts 2015 Dok.: 1547174 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har K som kommanditist i K/S... klaget over registreret revisor R.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har K som kommanditist i K/S... klaget over registreret revisor R. Den 4. oktober 2010 blev der i sag nr. 49/2009 K mod registreret revisor R og RR afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har K som kommanditist i K/S... klaget over registreret

Læs mere

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice

FAGLIGT NYT FRA UDBETALING DANMARK. Indhold. Til kommunernes Borgerservice Til kommunernes Borgerservice Ref.nr.: Fagligt Nyt fra Udbetaling Danmark/ December 2015 Oplys venligst ved henvendelse Indhold Boligstøtte... 2 Arbejdsgang vedr. formueskemaer 2016... 2 Nye regler for

Læs mere

Kommissorium for Redningsberedskabets Strukturudvalg

Kommissorium for Redningsberedskabets Strukturudvalg Forsvarsministeriet Finansministeriet Kommissorium for Redningsberedskabets Strukturudvalg 11. marts 2013 Baggrund Det fremgår af Aftale om redningsberedskabet i 2013 og 2014 mellem regeringen, Venstre,

Læs mere

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår.

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. Punkt 25. Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. 2013-47974. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at 9 tilladelser til taxikørsel tildeles efter

Læs mere

Sammenhængende børnepolitik

Sammenhængende børnepolitik Sammenhængende børnepolitik Udarbejdet af: Carsten Salling Dato: 30-05-2011 Sagsnummer.: 00.15.00-A00-6-10 Version nr.: 3 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GRUNDLÆGGENDE VÆRDIER 3 2. MÅLSÆTNINGER OG BETYDNING 5 2.1.

Læs mere

Team Kontrols årsrapport for 2011

Team Kontrols årsrapport for 2011 Team Kontrols årsrapport for 2011 1. Indledning Denne rapport indeholder oplysninger om, hvilke opgaver/områder Team Kontrol har arbejdet med i året der er gået. 2011 har været Team Kontrols første hele

Læs mere

Job- og personprofil. Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune

Job- og personprofil. Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune Job- og personprofil Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune 1 Indledning Holstebro Kommune søger en ny økonomichef, da vores nuværende har fået job som økonomichef i en privat virksomhed. I job- og

Læs mere

Dækning af udgifter til advokatbistand. Hjemmel og klageadgang

Dækning af udgifter til advokatbistand. Hjemmel og klageadgang Dækning af udgifter til advokatbistand Hjemmel og klageadgang 2010 Inden for den private forsikringsret har det længe været praksis, at nødvendige og rimelige advokatudgifter i personskadesager erstattes

Læs mere

Evaluering af aftenåbent i tre distriktspsykiatriske centre i RHP

Evaluering af aftenåbent i tre distriktspsykiatriske centre i RHP Økonomi- og Planlægningsafdelingen Kristineberg 3 2100 København Ø. Telefon 38 64 00 00 Direkte 38 64 00 67 Fax 38 64 00 07 Mail psykiatri@regionh.dk Web www.psykiatri-regionh.dk Ref.: Anne-Kathrine Mosegaard

Læs mere

Grøn firmabilskat August 2016 1

Grøn firmabilskat August 2016 1 Grøn firmabilskat August 2016 1 Grøn firmabilskat Det nuværende system for firmabilbeskatning er forældet, derfor ønsker vi et opgør med det nuværende system. Vi ønsker et nyt og grønnere skattesystem.

Læs mere

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen 2016-2020

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen 2016-2020 Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen 2016-2020 VISION PERSPEKTIVER OVERORDNEDE MÅL ORGANISERING ROLLER OG ANSVAR INDSATSER BAGGRUND Hjælp til selvhjælp Visionen

Læs mere

6. at kommunen yder garanti med 100% for ustøttet realkreditlån på kr. 33.735.000 vedrørende forbedrings- og genopretningsarbejder,

6. at kommunen yder garanti med 100% for ustøttet realkreditlån på kr. 33.735.000 vedrørende forbedrings- og genopretningsarbejder, Pkt.nr. 17 Boligforeningen Hvidovrebo, afdeling 6, fysisk og økonomisk opretning. 301035 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at ansøgningen om fysisk

Læs mere

Korrigeret budget Oprindeligt budget. Forbrug pr. 31/8-

Korrigeret budget Oprindeligt budget. Forbrug pr. 31/8- korrigeret Forbrug pr. 31/8- Korrigeret Budgetopfølgning pr. 31. august Økonomiudvalget Finansielle konti Renter Renter af likvide aktiver -1.500-1.500-838 -1.500-1.500-1.500 0 Renter af kortfristede tilgodehavender

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15 Jens Rohde (V), Lone Langballe (DF) og Stine Damborg (K) Viborg Byråd stdp@viborg.dk Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000

Læs mere

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010 Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010 Komitéen har i samarbejde med NASDAQ OMX Copenhagen A/S i foråret 2011 gennemført en undersøgelse af oplysninger om corporate governance

Læs mere

Ribe Amtsråd Region Syddanmark

Ribe Amtsråd Region Syddanmark Ribe Amtsråd Region Syddanmark Henvendelse fra Region Syddanmark har modtaget brev af 22. juni 2006 fra Region Syddanmark vedr. akut PCI på Hjertecenter Varde. Det fremgår af brevet, at udgangspunktet

Læs mere

Indstillingen om ansøgningen til Forsyningssekretariatet indeholder beslutning om:

Indstillingen om ansøgningen til Forsyningssekretariatet indeholder beslutning om: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Læsevejledning Indstillingen om ansøgningen til Forsyningssekretariatet indeholder beslutning om: at sende ansøgningen til Forsyningssekretariatet

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15. Styrelsen for international Rekruttering og Integration April 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 15. juni

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239 KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239 Poul Erik Bech A/S (advokat Steen Lundeby) mod Konkurrencerådet (Specialkonsulent Gry Høirup) Resume af afgørelsen Poul

Læs mere

Indstilling. Sportscampus Aarhus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 13.

Indstilling. Sportscampus Aarhus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 13. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 13. maj 2008 Sportscampus Aarhus Århus Kommune Kultur og Borgerservice Teknik og Miljø Borgmesterens Afdeling 1. Resume Århus Elite

Læs mere

Lederansvar, medarbejderansvar eller fællesansvar

Lederansvar, medarbejderansvar eller fællesansvar Lederansvar, medarbejderansvar eller fællesansvar Undersøgelse om lederes og medarbejderes vurdering af, hvem der har ansvaret for samarbejdskultur, medarbejdernes efteruddannelse, arbejdsopgavernes løsning

Læs mere

Principper for etablering af Drifts- og Infrastrukturselskabet samt idriftsættelse af Aarhus Letbane

Principper for etablering af Drifts- og Infrastrukturselskabet samt idriftsættelse af Aarhus Letbane Aarhus, den 8. august 2013 Principper for etablering af Drifts- og Infrastrukturselskabet samt idriftsættelse af Aarhus Letbane Baggrund og forudsætninger I lov om Aarhus Letbane (L77) hedder det i 14,

Læs mere

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Baggrund Det fremgår af lov om social service 151, at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83

Læs mere

Kommissionen åbner for modtagelse af medlemslandenes notifikationer af de ansøgte mængder den 11. januar kl. 10.00.

Kommissionen åbner for modtagelse af medlemslandenes notifikationer af de ansøgte mængder den 11. januar kl. 10.00. Til importører Meddelelse nr. 03/2015 tekstil og beklædning 10. december 2015 Orientering om regler for import af tekstil og beklædning i 2016 Hviderusland og Nordkorea EU fortsætter i 2016 de ensidige

Læs mere

Deltidsansattes psykiske arbejdsmiljø

Deltidsansattes psykiske arbejdsmiljø 1 Deltidsansattes psykiske arbejdsmiljø Deltidsansatte oplever oftere end fuldtidsansatte psykiske belastninger i deres job. Det tyder dog ikke på, at det skyldes tidspres og andre arbejdsmæssige faktorer.

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 4. februar 2009. Århus Kommune. Fremtidens art cinema i Århus

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 4. februar 2009. Århus Kommune. Fremtidens art cinema i Århus Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 4. februar 2009 Fremtidens art cinema i Århus Århus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice 1. Resume I budgetforliget

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Finanstilsynet Forbrugerombudsmanden Den 2. september 2013 Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Som følge af ændringerne i markedsføringsloven

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008

Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 76 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2008-711-0017 Udkast 30. januar 2008 Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsmarkedsbidrag (Trækfritagelse for

Læs mere

Høringssvar på lovforslag L 68 - Forslag til lov om ændring af lov om sygedagpenge (Udvidelse af arbejdsgiverperioden)

Høringssvar på lovforslag L 68 - Forslag til lov om ændring af lov om sygedagpenge (Udvidelse af arbejdsgiverperioden) Arbejdsmarkedsstyrelsen Niels Bülow Mie Skovbæk Mortensen Holmens Kanal 20 1016 København K Høringssvar på lovforslag L 68 - Forslag til lov om ændring af lov om sygedagpenge (Udvidelse af arbejdsgiverperioden)

Læs mere

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: E-mail: Forvaltning: Dato: Sendes til: Indledning

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: E-mail: Forvaltning: Dato: Sendes til: Indledning Vedrørende: Genforsikring af tjenestemænd (forbedret investeringsstrategi) Sagsnavn: Budget 2014-17 Sagsnummer: 00.01.00-S00-1-13 Skrevet af: Brian Hansen E-mail: brian.hansen@randers.dk Forvaltning: Budget

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

Retningspile for den fremtidige rehabilitering i Randers Kommune på sundhed og ældreområdet.

Retningspile for den fremtidige rehabilitering i Randers Kommune på sundhed og ældreområdet. Retningspile for den fremtidige rehabilitering i Randers Kommune på sundhed og ældreområdet. Indledning. I Randers Kommune arbejdes der allerede på nuværende tidspunkt med rehabilitering på flere fronter.

Læs mere