Vi&Di Intern undersøgelse - februar 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vi&Di Intern undersøgelse - februar 2013"

Transkript

1 Vi&Di Intern undersøgelse - februar 2013

2

3 Kommentarer Alt for mange valgmuligheder. Behøves det at være så lang og uoverksuelig liste i spørger til. Prøv at begræns jer. Noget er konkrete produkter, andet er begreb som video på nettet. Håber jeg ramte rigtigt ud for alle linjer. Selvom de har forskellig farve synes jeg risikoen at at sætte forkert mærke var ret stor. Jeg er blevet for gammel til det her så jeg spørger mine børn Har hørt om mange, men bruger kun facebook, LinkedIn, Youtube, Wikipedia og Krak aktivt Bing Maps, Yahoo, Dropbox, Box.Net, icloud, Skydrive, Evernote, Skype, e-learning, Vimeo, Plaxo Øv at man skal udfylde samtlige felter... Helt lavpraktisk omkring surveyet. Det ville være nemmere at følge linjen hen til afkrydsningsboksen, hvis den var lidt tættere på teksten. Jeg har fortolket hørt om, som at jeg kender mediet/netværkset uden at jeg nødvendigvis selv har brugt det.

4

5 Kommentarer Jeg er meget i tvivl om, hvad I mener med spørgsmålet. Normalt er privat uden for arbejdstid. Men det giver ikke mening at bruge et intranet privat - eller DLBR video f.eks. Og når privat så er understreget, så må jeg svare ud fra det? Mener i virkelig privat - eller personligt? Alle i et meget begrænset omfang Jeg har sat navn på Facebook og LinkedIn, men bruger det reelt ikke Hvad med Skype? Jeg går ind for at tale med personer, det er personligt!

6

7 Kommentarer Aldrig Skype et par gange om ugen Som vejviser, hvis der er et sted i landet jeg ikke kender.

8

9 Giv gerne konkrete eksempler på de sociale medier eller netværk du bruger i arbejdssammenhæng. Fx WaterCAPs Facebookside Google søgemaskin INGEN DET ER SPILD AF TID!!! Jeg følger VFL på linkedin Bio-metan Webinar Fra april har Landbrugsforlaget en facebookside med lukkede grupper for lærernetværk - så går vi på i arbejdstiden :-) linkedin - rekruttering og eksternt netværk Yammer - til orierntering & videndeling Facebook tjekker jeg DLBR Job, da jeg en imellem laver grafik dertil Hvis jeg skal planlægge dage med besætningsbesøg bruger jeg krak.dk Google - søgning af emner, viden, personer. Linkedin har jeg brugt til at kommunikere med ekstrene samarbejdsparterne, typisk gamle kollegaer i andre firmaer Intranettet bruges til at finde medarbejdere på VFL, personalehåndbogen og takster for rådgivning mv. i forbindelse f.eks. syns- og skønsager Krak til at findde ruteplaner samt luftfoto på gården, der skal besøges i forbindelse med rådgivning og projekter søger infomation. Intranet bruges som regel til at få adgang til biblioteket og derigennem diverse videnskablige journaler. Webinar har jeg brugt få gange i forbindelse med små kurser udbudt af det firma, som står bag vores SNPdatabase. Krak bruges til at beregne afstande i forbindelse med kørsel. Wikipedia bruges jævnligt hvis der lige er noget, som jeg er i tvivl om, til at få et hurtigt svar. Evt. som første skridt til at finde yderligere information, hvis det er noget, som skal undersøges grundigere. You tube / videoer på nettet bruges til fx. at se eksempler på høstmetoder mv. Dyrenes beskyttelses temasider på fb Landbosyds fb-side Køerne på græs fb-side Både maskinbladets og Landbrugsavisens diskussionsfora bruger jeg også. Alle blot til at holde mig orienteret om den aktuelle debat. Maps og Krak er person og stedsøgning. Wikipedia er ofte tolkning af div. problemstillinger. Intranet er ved firmaets arbejdsgange Jeg bruger LinkedIn til at hente informationer om mit netværk. Det er mest kontaktoplysninger, og viden om hvilke organisationer de har netværk i, samt hvilke projekter de deltager i. Buger Wordpress (laver selv hjemmesider) og Facebook i Baltic Deal. Forsøger at lære Twitter meget aktivt watercaps facebook side. diverse vandnetværk på Linkdin herudover researchgate - den figurerer ikke på listen? når man skal søge en adresse på en landmand Intranet til intern information Ask an expert, Wikipedia til informationssøgning om IT-relaterede problemer Apps til planlægning o.l. Primært til problemsøgning og eksperthjælp Linkedin er helt afgørende ift. netværkshåndtering og prof søgning. Følger bl.a. DLBR Job på Facebook Har anvendt blog på wordpress ifbm. projektet Din Bundlinje NU Følger kollegerne på Yammar Indtil videre har jeg kun gjort de indledende øvelser til at bruge LinkedIn og Erfaland i arbejdssammenhæng. På Yammer er jeg medlem af 2 grupper.

10 Jeg bruger YouTube Video på Nettet, hvis jeg f.eks. laver produkt research ift. til en konkret opgave. Det sammen med Wikipedia eller "Ask an expert". Google maps bruger jeg, hvis jeg skal finde distancen mellem 2 adresser i forbindelse med kundebesøg. Jeg bruger min navigations-app, når jeg skal finde ud til kunder Jeg bruger LinkedIn til at vedligeholde og udvidde mit professionelle netværk. Kommentarer Google Map, når der laves kørsels beregninger tid + km Observation: Der er langt mest respons på projektets facebook-side fremfor LinkedIn... Følger Martin Merrild: ville gerne følge VFL, men den er ikke repræsentativ, så jeg vil helst ikke associeres med den: Jeg har lagt navn ind på LinkedIn, men jeg bruger det reelt ikke Er en mail ikke et medie som hører til her?

11

12 Kommentarer aldrig Aldrig Jeg bruger netværkene meget passivt. Intrnet? så kommer jeg også til at tænke på forskellige former for fildelingssystemer fx. dropbox Jeg ville bryuge intranettet mere hvis det var velfungerende

13

14 Kommentarer Pinterest ville jeg vurdere, at det var mest en privat interesse (for mig) Jeg er opmærksom på medierne og vil selv søge info ved behov. Vil gerne se hvad man kan bruge medierne til, men forholder mig også kritisk til hvor meget tid man bruger kontra udbyttet af mediet. De interesserer mig ikke. Jeg ringer bare hvis jeg skal i kontakt med folk Der er andre i familien der bruger Facebook og LinkedIn og jeg får information derfra. Det er meget af tidsnød, at jeg ikke får fulgt med tiden med de sociale medier, men vil da gerne, hvis det kunne lade sig gøre, høre om disse. Det er spild af tid. De er irrelevante for mig i arbejdssammenhæng. Derfor bruger jeg dem ikke. Jeg har bevidst valgt dem fra fordi de ikke giver nogen værdi for mig. Jeg mener jeg har et udmærket overordnet indblik i hvad man kan med disse medier. Hvis jeg får brug for disse medier har jeg ikke noget problem med at finde den nødvendige viden for at tage dem i brug, men så længe jeg ikke har behovet for at bruge dem, føler jeg heller ikke noget behov for at vide mere om dem. De mennesker jeg skal holde kontakt med gør jeg via telefon eller mail. Det er til at overskue. Vi kan jo ikke blive enige om at bruge det samme medie, alle har en favorit og hvem skal så bestemme mediet? Jeg kan jo høre blandt folk her i huset at de prøver at argumentere for det de synes. Så uanset hvad vil der ikke komme en enighed. Jeg vil gerne høre om diverse medier, hvis der forelægger en kommunikationsstrategi om, at vi skal bruge disse medier til bestemte formål.

15

16 Kommentarer Er det hyppighed eller dygtighed, der menes?

17

18 Kommentarer såfremt alle disse vurderes relevant for mit arbejde Det er vel både ogm, hvorfor kan man ikke svare det? Sat nogle tilfældige markeringer, da jeg synes det er for firkantet den måde i stiller det op. Meget mærkeligt spørgsmål. Forstår det ikke helt Det er et tvetydigt spørgsmål... Skal det fortolkes som "Vil du gerne (bruge mediet til at) give viden fra dig, eller (bruger du det til at få) mere viden?" - eller skal det fortolkes som "Vil du gerne give viden fra dig (om mediet), eller have mere viden (om mediet)?" Jeg bruger primært medierne til at søge information Ift. LinkedIn hvade jeg gerne svaret både "vil gerne give viden fra mig" og "vil gerne vide mere".

19

20 Kommentarer jeg bruger dem jo ikke 1 ved ikke det var hvis en fejl jeg har skrevet scheed.org Jeg bruger dem ikke ret meget, men de er selvfølgelig værdifulde i de relativt få situationer, hvor jeg anvender dem Jeg ved ikke hvad forskellen er på Google og Google+ er. Da jeg ikke bruger det så meget, at det svært at angive en nytteværdi. 4 Intranet opfattes ikke pt. som et socialt medie... - mere som et arkiv for blanketer o.l.

21

22 Kommentarer Hmm, tjah... for nu at være mere præcis om, hvad jeg tænker... Kort sagt: Facebook bruger jeg kun meget lidt, og kun privat, så det har jeg ikke lyst at inddrage i mit arbejde i. LinkedIn kunne måske bruges. Og rent teknisk har jeg da tænkt på nogle ting, hvor Google Maps kunne bruges. Men generelt med de andre... Tja, jeg kender dem jo ikke rigtig - eller har ikke selv tænkt over, at de med fordel kunne bruges arbejdsmæssigt, så derfor svarer jeg "ved ikke" til de fleste af dem. Det er svært at svare på, om jeg kunne tænke mig at bruge nogen af de medier jeg ikke kender så godt. Det kan jo være der er muligheder jeg ikke kender, og dem er jeg da interesseret i at høre om. Har ikke helt fundet ud af Twitter effekten endnu - men hvis det kan skabe en revolution i Libyen må det være effektivt. Jeg tror, at vi (og i hvert fald jeg) på VFL ofte er for dårlige til at vurdere mulighederne i de forskellige sociale medier i relation til konkrete projekter, derfor har jeg også markeret "ved ikke" på næsten alle punkter. Jeg føler mig simpelt hen ikke kompetent til at vurdere, hvor mange af medierne kunne være nyttige. Det er for mig at se irrelevant at anvende disse medier og netværk i arbejdssammenhæng. Det er alt, alt for mange spørgsmål. På dette tidspunkt er mine besvarelser blevet temmeligt unøjagtige, efter at have set 5-6 lister hvor jeg skal klikke 20 gange i hver. Medierne er vigtige for VfL, men ikke direkte relevante anvendelige som en del af opgaver. Gider ikke længere bruge Yammer når det ikke forankres i organisationen. Det er en usædvanligt anarkistisk (og uprofessionnel) måde at drive og indføre ny teknologi på. Manglen på forankring præger også den måde Yammer bruges på. Der er så mange landbrugere i dette land som tvinges til at føre deres registreringer/data elektronisk, at det er et problem for dem at overskue. De er mere end tilfredse med at telefonen ikke er afskaffet endnu. Vi oplever så tit at folk har svært ved at udtrykke sig verbalt, hvordan vil de så have det hvis det skal skrives. Hvor mange gange skal der ikke sendes beskeder fra og tilbage, der vil en telefon have løst det noget hurtigere. "Ved ikke" dækker over manglende fornemmelse af mulighederne. Jeg tror bl.a. at apps kan blive meget vigtige i vores formidling, men igen hvad er mulighederne? Har for lang tid siden lavet hjemmeside på facebook for kvinder i landbruget (projekt). Erfagrupperne er nu overtaget af Erfaland. Jeg mangler en 'mellem' mulighed. Så bliver det lidt tilfældigt, om jeg får sat prikken ved høj eller lav... Hvad er din alder? Er du:

23 Samlet status

Det nedenstående materiale er del af projekt Videnformidling og dialog via nye kanaler, som er finansieret af:

Det nedenstående materiale er del af projekt Videnformidling og dialog via nye kanaler, som er finansieret af: Videnformidling og dialog via nye kanaler 2014 Det nedenstående materiale er del af projekt Videnformidling og dialog via nye kanaler, som er finansieret af: Promilleafgiftsfonden for landbrug Se 'European

Læs mere

Spørgeundersøgelse blandt eksterne deltagere i projekt Vi&Di

Spørgeundersøgelse blandt eksterne deltagere i projekt Vi&Di Spørgeundersøgelse blandt eksterne deltagere i projekt Vi&Di Brug af sociale medier mv. - Facebook - Dit brug af den digitale mulighed - privat og socialt Brug af sociale medier mv. - Facebook - Dit brug

Læs mere

Evaluering efter workshop i projekt Vi&Di

Evaluering efter workshop i projekt Vi&Di Evaluering efter workshop i projekt Vi&Di Workshop afholdt 23. april 2013 Begrundelse for dine svar og forslag til forbedringer: Rigtig gode indlæg først på dagen. Programmet om eftermiddagen, var for

Læs mere

Angiv din interesse for at deltage i samarbejde med projektet, hvor vi: Skala 5 til 1, hvor 5 er meget interesseret.

Angiv din interesse for at deltage i samarbejde med projektet, hvor vi: Skala 5 til 1, hvor 5 er meget interesseret. Samarbejde Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget i finansieringen af projektet. hvor 5 er meget interesseret.

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

Indhold 1 SÅDAN BRUGER DANSKE MEDLEMSORGANISATIONER SOCIALE MEDIER 2. Resumé 3. Om undersøgelsen 4

Indhold 1 SÅDAN BRUGER DANSKE MEDLEMSORGANISATIONER SOCIALE MEDIER 2. Resumé 3. Om undersøgelsen 4 Indhold Indhold 1 SÅDAN BRUGER DANSKE MEDLEMSORGANISATIONER SOCIALE MEDIER 2 Resumé 3 Om undersøgelsen 4 Undersøgelsens resultater 4 Hvilke organisationer er med i undersøgelsen? 4 Organisationernes størrelse

Læs mere

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet?

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? 1) Den klassiske tilstedeværelse Visitkort hele pakken blogs Fora Netbutik Distribueret indhold 2) De sociale medier Facebook LinkedIn Twitter Faglige blogs

Læs mere

Erfagruppe 2.0 - Matchen Oktober 2013 oktober 2014

Erfagruppe 2.0 - Matchen Oktober 2013 oktober 2014 Erfagruppe 2.0 - Matchen Oktober 2013 oktober 2014 Formål: Projektet Videnformidling og Dialog via nye kanaler Vi&Di, vil via konkurrencen Erfagruppe 2.0 Matchen skabe opmærksomhed på, at sociale medier

Læs mere

Jobansøgere tjekkes på Facebook

Jobansøgere tjekkes på Facebook Jobansøgere tjekkes på Facebook Undersøgelse blandt personaleansvarlige viser, at hver tredje virksomhed tjekker jobansøgere på internettet. Fagforbund opfordrer derfor medlemmer til at tænke over, hvad

Læs mere

Sociale medier. Novicell - 2011 - Præsenteret af Martin Skøtt

Sociale medier. Novicell - 2011 - Præsenteret af Martin Skøtt Sociale medier 2011 Novicell - 2011 - Præsenteret af Martin Skøtt 1 Agenda Hvad er sociale medier? Udvikling & trends på sociale medier Det kan sociale medier bruges til Sådan lytter du på de sociale medier

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

Sådan kan advokater bruge LinkedIn

Sådan kan advokater bruge LinkedIn Sådan kan advokater bruge LinkedIn Introduktion til sociale medier og praktisk LinkedIn workshop Dato: September 2011 Ole Bach Andersen Professionel anvendelse af sociale medier 1. DEL: INTRODUKTION Side

Læs mere

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog OPRINDELSE Ordet blog har sin oprindelse i Weblog OPRINDELSE blog: a website that contains an online personal journal with reflections, comments and often hyperlinks provided by the writer - Merriam-Webster

Læs mere

Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker

Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker Account Mananger Vi tilbyder en engageret kundechef, som er tilgængelig i kontortiden via telefon, e-mail og Skype for at løse enhver problemstilling. Kundechefen

Læs mere

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog OPRINDELSE Ordet blog har sin oprindelse i Weblog OPRINDELSE blog: a website that contains an online personal journal with reflections, comments and often hyperlinks provided by the writer - Merriam-Webster

Læs mere

Juhlsens online julekalenderundersøgelse 2014 En holdningssurvey om online julekalendere

Juhlsens online julekalenderundersøgelse 2014 En holdningssurvey om online julekalendere Juhlsens online julekalenderundersøgelse 2014 En holdningssurvey om online julekalendere Julekalendere er et hyggeligt indslag i hverdagen. En julekalender skal være nem og hurtig at gå til - citat fra

Læs mere

Du har fået en fin ny hjemmeside. Alt er perfekt. Teksten er finpudset. Billederne spiller. Vennerne siger tillykke. Og lige om lidt, så sker der

Du har fået en fin ny hjemmeside. Alt er perfekt. Teksten er finpudset. Billederne spiller. Vennerne siger tillykke. Og lige om lidt, så sker der Kender du det her Du har fået en fin ny hjemmeside. Alt er perfekt. Teksten er finpudset. Billederne spiller. Vennerne siger tillykke. Og lige om lidt, så sker der INTET. Ingen trafik ingen salg ingen

Læs mere

Adwords i praksis annoncer på Google

Adwords i praksis annoncer på Google 3 timers kursus hos jer, hos Nielsens Bureau eller over internettet: Adwords i praksis annoncer på Google Adwords-annoncerne fra Google er en nem, hurtig og effektiv måde at gøre jeres produkter og ydelser

Læs mere

Qr-koder som evalueringsform eller produktionsform

Qr-koder som evalueringsform eller produktionsform Qr-koder som evalueringsform eller produktionsform RAMMESÆTNING QR (Quick Response) koderne bliver også omtalt som 2D stregkoder og er kort fortalt en lille stregkode, som ved hjælp af en læser i din mobiltelefon,

Læs mere

Markedsføring og e-handel

Markedsføring og e-handel Eniro Danmark A/S Markedsføring og e-handel Lederanalyse blandt små og mellemstore private virksomheder Figurrapport, landsdele 14.11.2014 Indhold Om analysen... 3 Resultater... 4 Spørgsmål 1 - Hvor stor

Læs mere

Selvevaluering 2012-2013 for elever og ansatte ved Ollerup Efterskole ved Poul Stenum og Jan Schønemann.

Selvevaluering 2012-2013 for elever og ansatte ved Ollerup Efterskole ved Poul Stenum og Jan Schønemann. Indhold: Indledning Konklusioner Sammenfatning Bilag: Besvarelserne Selvevaluering 2012-2013 for elever og ansatte ved Ollerup Efterskole ved Poul Stenum og Jan Schønemann. Indledning: Med udgangspunkt

Læs mere

Pinterest Kickstart din pinning

Pinterest Kickstart din pinning Pinterest Kickstart din pinning www.amnielsen.com Pinte- Det sociale netværk Pinterest er ikke voldsomt brugt i Danmark, men i USA har Pinterest de seneste par år været det nye sort i marketing og salgsøjemed

Læs mere

Salg med LinkedIn Online kursus 1. Del

Salg med LinkedIn Online kursus 1. Del Salg med LinkedIn Online kursus 1. Del Vi går i gang præcis kl. 12 Kursus : Salg med LinkedIn nr. 1 Dato: september 2012 linkedin.com/in/olebachandersen Introduktion til kurset det praktiske 4 frokost

Læs mere

Web 2.0. Kilde til nye kilder

Web 2.0. Kilde til nye kilder Web 2.0 Kilde til nye kilder Firma: PodConsult Journalist - radio og web Underviser i nye (sociale) medier Næstformand i DONA Konsulent, kurser, producent www.podconsult.dk podblog.dk skolepod.dk Eneforhandler

Læs mere

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE)

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE) Eniro-Krak // SME-analyse Tabelrapport (DK & SE) www.radiuskommunikation.dk i Indhold Om analysen... iv Hovedkonklusioner... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Tabel 1: Hvilken branche tilhører din virksomhed?...1

Læs mere

METAGUIDE T IL LINKEDIN V

METAGUIDE T IL LINKEDIN V META GUIDE TIL LINKEDIN METAGUIDE TIL LINKEDIN 2 AJKS METAGUIDE TIL LINKEDIN Når vi i AJKS afholder gå hjem-møde om LinkedIn, får vi altid mange tilmeldinger. En gang oplevede vi at få mere end 200 tilmeldinger

Læs mere

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj?

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Bodil Damkjær er uddannet cand. phil og adm. direktør i PLINGyou A/S. Bodil hjælper dansk erhvervsliv med deres professionelle brand på LinkedIn. Bodil holder

Læs mere

CV FORM MÅLGRUPPE KOMMENTARER

CV FORM MÅLGRUPPE KOMMENTARER Rekrutteringsdatabaser Rekrutterings-databaser Jobcentre Jobbaser Fagforeninger Jobudbydere A-kasser Udvalget er stort af rekrutterings- og CV-banker, hvor dit CV kan blive optaget. De findes blandt andet

Læs mere

Få det fulde udbytte af din kommunikation. En quick guide til en travl hverdag

Få det fulde udbytte af din kommunikation. En quick guide til en travl hverdag Få det fulde udbytte af din kommunikation En quick guide til en travl hverdag Det er ingen hemmelighed, at det tager rigtig lang tid at skrive et nyhedsbrev, en blog, en opdatering på diverse medier;

Læs mere

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt Konkurrencer NONSTOP Nye konkurrencer Hver dag Motivation & problemfelt Dette er et oplæg til den mundtlige eksamen i Innovation & Markedsføring. I det følgende vil jeg beskrive forretningsplanen for Konkurrencer

Læs mere

Brug af digitale medier

Brug af digitale medier Brug af digitale medier Tønder Kommune bruger i vid udstrækning digitale medier både i den interne og den eksterne kommunikation. I de kommende år vil digitale medier få endnu større betydning både eksternt

Læs mere

Markedsføringskanaler

Markedsføringskanaler Markedsføringskanaler Der findes et hav af markedsføringskanaler, som du kan bruge til at promovere og køre din forretning igennem, men vi har her udvalgt 3 digitale kanaler, som er stærke og effektive

Læs mere

FACEBOOK SIDE! Kommunikation & IT!! Andreas Heise Christiansen - 25. feb. 2014! FACEBOOKSIDE - KOM/IT

FACEBOOK SIDE! Kommunikation & IT!! Andreas Heise Christiansen - 25. feb. 2014! FACEBOOKSIDE - KOM/IT FACEBOOK SIDE Kommunikation & IT Andreas Heise Christiansen - 25. feb. 2014 1 Introduktion til projektet 3 DE 6 FASER 3 Fase 1: Problemanalyse 3 Problem 3 Markedsundersøgelse 4 Fase 2: K-strategi 4 Kommunikationstrategi

Læs mere

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn Sådan får virksomheder succes med LinkedIn Ny bog fyldt med præcise vejledninger giver tip til, hvordan virksomheder kan få noget kommercielt ud af LinkedIn. Af Ulla Bechsgaard, Ledersucces.dk Arbejd professionelt

Læs mere

Digitale fodspor. Oktober 2013 henrik@knopper.dk

Digitale fodspor. Oktober 2013 henrik@knopper.dk Digitale fodspor Oktober 2013 henrik@knopper.dk Dagens program Hvad ved de om os? Fremtidens facebook Hvem er jeg IT Arkitekt Blogger Iværksætter Google: 2120 hits, Bing, Yahoo, DuckDuckgo:

Læs mere

Guide til elevnøgler

Guide til elevnøgler 21SKILLS.DK Guide til elevnøgler Forslag til konkret arbejde Arbejd sammen! Den bedste måde at få de 21. århundredes kompetencer ind under huden er gennem erfaring og diskussion. Lærerens arbejde med de

Læs mere

Revideret november Kommunikationspolitik

Revideret november Kommunikationspolitik Revideret november 2014 Kommunikationspolitik Forord Vi siger, hvad vi gør. Og vi gør, hvad vi siger. Vi siger det i et enkelt og klart sprog. Det er kommunikationspolitikken i Svendborg Kommune. Både

Læs mere

LinkedIn Vejledning. Formålet med LinkedIn. Den grundlæggende opbygning af din profil

LinkedIn Vejledning. Formålet med LinkedIn. Den grundlæggende opbygning af din profil LinkedIn Vejledning Formålet med LinkedIn LinkedIn fungerer på en måde ligesom Facebook bare med fokus på faglighed. Det er en god måde at holde kontakten vedlige med tidligere kollegaer og chefer, søge

Læs mere

Kommunikation. Kommunikationskanaler 2. Hjemmesider 3. Re-design af sanistaal.com 4. Reklamer 8. Sociale medier 14. Pressemeddelelser 15

Kommunikation. Kommunikationskanaler 2. Hjemmesider 3. Re-design af sanistaal.com 4. Reklamer 8. Sociale medier 14. Pressemeddelelser 15 Kommunikation Kommunikationskanaler 2 Hjemmesider 3 Re-design af sanistaal.com 4 Oms 3,9b Reklamer 8 Sociale medier 14 Pressemeddelelser 15 Personalebladet 17 Intranet 18 Årsberetning og CSR 19 1 Kommunikationskanaler

Læs mere

Salg med LinkedIn. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg. Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012.

Salg med LinkedIn. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg. Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012. Din vært: Ole Bach Andersen linkedin.com/in/olebachandersen Salg med LinkedIn Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg Introduktion til kurset det

Læs mere

Gode råd til brug af sociale medier

Gode råd til brug af sociale medier 14. marts 2016 Gode råd til brug af sociale medier Hvorfor er det relevant at have en profil på Facebook eller Instagram? Facebook har lige nu omkring 3.476.000 månedlige brugere i Danmark, mens 1,2 millioner

Læs mere

Velkommen til Ældre Sagens kursus Internet for begyndere kursus B. 1. lektion

Velkommen til Ældre Sagens kursus Internet for begyndere kursus B. 1. lektion Velkommen til Ældre Sagens kursus Internet for begyndere kursus B 1. lektion Navigationsseddel Fase Forklaring Navigation/tast Goddag Præsentation af: Undervisere Kursusdeltagere Netværk Lok på netværk:

Læs mere

Hvordan bliver din butik synlig på nettet?

Hvordan bliver din butik synlig på nettet? Hvordan bliver din butik synlig på nettet? Ved Teknologisk Institut 23. April 2013 Program Kl. 14.00-14.10 Velkommen v/dansk Erhverv Kl. 14.10-14.55 Fordele og faldgruber ved sociale medier v/peter Lemcke

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. INDLEDNING... 7 Pia Fuglsang Bach, community redaktør, Berlingske. KAPITEL ET... 9 LinkedIn for virksomheder

INDHOLDSFORTEGNELSE. INDLEDNING... 7 Pia Fuglsang Bach, community redaktør, Berlingske. KAPITEL ET... 9 LinkedIn for virksomheder INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 7 Pia Fuglsang Bach, community redaktør, Berlingske KAPITEL ET... 9 LinkedIn for virksomheder Hvorfor have en virksomhedsprofil på LinkedIn?... 10 Overvejelser inden du

Læs mere

Nye effektfulde medier i Ofir jobunivers

Nye effektfulde medier i Ofir jobunivers Nye effektfulde medier i Ofir jobunivers FÅ DIN JOBANNONCE PÅ De sociale medier er ikke til at komme udenom heller ikke når du skal rekruttere nye medarbejdere! Alligevel er der mange virksomheder, der

Læs mere

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Strategisk brug af Sociale Medier 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Hovedet på bloggen siden 2004 Rådgivning og undervisning om

Læs mere

Kom godt i gang. Guide til at arbejde med det 21. århundredes kompetencer

Kom godt i gang. Guide til at arbejde med det 21. århundredes kompetencer 21SKILLS.DK CFU, DK Kom godt i gang Guide til at arbejde med det 21. århundredes kompetencer Arbejde med det 21. århundredes kompetencer Arbejd sammen! Den bedste måde at få det 21. århundredes kompetencer

Læs mere

Facebook for kiropraktorer. Aarhus, fredag d. 11. november 2016 Trine-Maria Kristensen

Facebook for kiropraktorer. Aarhus, fredag d. 11. november 2016 Trine-Maria Kristensen Facebook for kiropraktorer Aarhus, fredag d. 11. november 2016 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. Scient. Soc (PR) Rådgivning om sociale medier siden 2005 Kunder som Danske Bank, Nybolig,

Læs mere

HOVEDRESULTATER FRA UNDERSØGELSEN

HOVEDRESULTATER FRA UNDERSØGELSEN FEBRUAR 2013 HOVEDRESULTATER FRA UNDERSØGELSEN TEENAGERE - DERES PRIVATE OG OFFENTLIGE LIV PÅ SOCIALE MEDIER EN REPRÆSENTATIV UNDERSØGELSE BLANDT A) TEENAGERE I ALDEREN 12-18 ÅR SAMT B) FORÆLDRE TIL 9-18-ÅRIGE

Læs mere

Tønder Kommune har været på Facebook siden 2009 og den officielle facebookside bliver suppleret af andre facebooksider i decentralt regi.

Tønder Kommune har været på Facebook siden 2009 og den officielle facebookside bliver suppleret af andre facebooksider i decentralt regi. Social media playbook En guide til afdelinger og ansatte i Tønder Kommunes tilstedeværelse på de socialee medier. 1 Indledning Kommunikationsafdelingen har udviklet et praktisk redskab til at hjælpe ansatte

Læs mere

Digital Dannelse på Køge Gymnasium

Digital Dannelse på Køge Gymnasium Digital Dannelse på Køge Gymnasium Ved Klavs Frisdahl Lektor, IT Vejleder Big Bang torsdag 23/3 2017 15:00-15:45 Lokale Nyborg http://kortlink.dk/q46q Læringsmål næ men inspiration til, hvad I måske kan

Læs mere

Selvevaluering 2015: it-området

Selvevaluering 2015: it-området Selvevaluering 2015: it-området Indhold Selvevaluering 2015: it-området... 1 Indledning... 2 Elevernes it-udstyr... 2 It-kompetencer... 3 Basis it-kompetencer... 4 Informationssøgning... 4 VidenZonen (intranet)...

Læs mere

Rapporten opsummerer fem trends og udfordringer, som undersøgelsen peger på. Dernæst præsenteres undersøgelsens resultater.

Rapporten opsummerer fem trends og udfordringer, som undersøgelsen peger på. Dernæst præsenteres undersøgelsens resultater. #medlem15 hvordan anvender medlemsorganisationer sociale medier i? OVERBLIK Vi har i undersøgt 348 medlemsorganisationers brug af sociale medier. Undersøgelsen sætter fokus på deres strategi, daglig brug,

Læs mere

GODE RÅD OM... sociale medier SIDE 1

GODE RÅD OM... sociale medier SIDE 1 GODE RÅD OM... sociale medier SIDE 1 Indhold 1. Indledning 3 2. Privat brug af sociale medier i arbejdstiden 3 3. Kontrol af privat brug af sociale medier i arbejdstiden 4 4. Loyalitetspligt kontra ytringsfrihed

Læs mere

Strategi for brugerinvolvering

Strategi for brugerinvolvering Strategi for brugerinvolvering Vores Genbrugshjem Gruppe 7: Lasse Lund, Simone Drechsler, Louise Bossen og Kirstine Jacobsen Valg af TV-program og begrundelse Vores genbrugshjem på TV2, produceret af Nordisk

Læs mere

Klædt på til Network Marketing

Klædt på til Network Marketing Klædt på til Network Marketing Overvejer du at starte i Network Marketing eller er du netop blevet en del af denne spændende branche? Her finder du et par værktøjer til rygsækken - baseret på mine erfaringer

Læs mere

Ref. MBH Selvstændige Djøf undersøgelser

Ref. MBH Selvstændige Djøf undersøgelser Ref. MBH 18.07.2016 2016 Djøf undersøgelser Indhold Indledning... 3 Baggrund... 3 Hovedresultater... 3 Metode... 6 Den typiske selvstændige... 7 Karakteristika... 7 Erfaring som lønmodtager og selvstændig...

Læs mere

Vejledning til efterskole.dk. Nye muligheder på efterskolernes hjemmeside

Vejledning til efterskole.dk. Nye muligheder på efterskolernes hjemmeside Vejledning til efterskole.dk Nye muligheder på efterskolernes hjemmeside Indhold KOM GODT I GANG... 5 PRIS... 6 LEDIGE PLADSER... 7 UNDERVISNINGSTILBUD TIL SØGNING... 8 UNDERVISNINGSTILBUD TIL PRÆSENTATION...

Læs mere

Vi har brug for din feedback: Hjælp os med den løbende forbedring af UC Syddanmarks

Vi har brug for din feedback: Hjælp os med den løbende forbedring af UC Syddanmarks Vi har brug for din feedback: Hjælp os med den løbende forbedring af UC Syddanmarks IT-løsninger ved at deltage i denne brugerundersøgelse. Det tager ca. 10 minutter. Undersøgelsen er ikke anonym, da vi

Læs mere

Manual til Explain Everthing

Manual til Explain Everthing Manual til Explain Everthing Af Randi Majgård Høgh VIFIN Indholdsfortegnelse Forord Hjælp & indstillinger Oprettelse af dokumenter Gennemgang af værktøjer Video - og lydoptagelser Hvordan deler og eksporter

Læs mere

Resultater af kursistevaluering af e-didaktik-projekt

Resultater af kursistevaluering af e-didaktik-projekt Resultater af kursistevaluering af e-didaktik-projekt Følgende evaluering er udført via Googles spørgeskemaformular. Indledningsvis stilles generelle spørgsmål om IT, og efterfølgende fokuserer spørgsmålene

Læs mere

Skype for Business i UCSJ

Skype for Business i UCSJ Skype for Business i UCSJ UCSJ DIGITAL Table of Contents...3 Hvad er Skype for Business... 4 Hvordan får jeg Skype for Business?... 13 Hvilke krav er der til min computer eller bærbare enheder?... 17 Advarsel...

Læs mere

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook.

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. FACEBOOK MARKETING Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. Hvorfor skal jeg bruge Facebook Marketing? Mange virksomheder spørger sig selv dette spørgsmål. Men de skal

Læs mere

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Kontakt: Merethe Kring merethe.kring@yougov.com www.yougov.dk København, februar 2012 1 Sociale medier ændrer verden 2

Læs mere

Hvad er LinkedIn? Vil du møde nye kunder og kandidater til jobs? - Sammen kan vi det hele!

Hvad er LinkedIn? Vil du møde nye kunder og kandidater til jobs? - Sammen kan vi det hele! Hvad er LinkedIn? Vil du møde nye kunder og kandidater til jobs? - Sammen kan vi det hele! LinkedIn Har du overvejet at udvide dit netværk med rekruttering til jobs, finde nye kunder og finde sparring

Læs mere

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind UGE 47: Digitale Strategier En slide om Dorte Min passion: At påvirke virksomheder, så det kan mærkes! 20+ års erfaring fra IT-branchen Lever af at sælge viden & rådgivning Iværksætter lige som dig Social

Læs mere

Center for Selvstændige Boformer. - Undersøgelse af beboernes brug af digitale medier foråret 2014

Center for Selvstændige Boformer. - Undersøgelse af beboernes brug af digitale medier foråret 2014 Center for Selvstændige Boformer - Undersøgelse af beboernes brug af digitale medier foråret 2014 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Læsevejledning... 2 Beboernes brug af digitale medier... 3 Centerniveau...

Læs mere

Sådan beskytter du dit privatliv på Facebook - 1 - Grundlæggende oversigtsoplysninger - 2 - Deling fra Facebook - 3 - Applikationer og websites - 3 -

Sådan beskytter du dit privatliv på Facebook - 1 - Grundlæggende oversigtsoplysninger - 2 - Deling fra Facebook - 3 - Applikationer og websites - 3 - Sådan beskytter du dit privatliv på Facebook - 1 - Grundlæggende oversigtsoplysninger - 2 - Deling fra Facebook - 3 - Applikationer og websites - 3 - Blokeringslister - 4 - Kontrol af, hvordan du deler

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

G R A T I S T J E K L I S T E F R A O N L I N E A K A D E M I E T W W W. O N L I N E A K A D E M I E T. D K

G R A T I S T J E K L I S T E F R A O N L I N E A K A D E M I E T W W W. O N L I N E A K A D E M I E T. D K E N H E L T A L M I N D E L I G F A C E B O O K S T R A T E G I der skader dig G R A T I S T J E K L I S T E F R A O N L I N E A K A D E M I E T W W W. O N L I N E A K A D E M I E T. D K EN FACEBOOK STRATEGI,

Læs mere

Når man skal udfylde i feltet: branche, kan det være relevant, at se valgmulighederne lidt igennem for at finde den mest passende.

Når man skal udfylde i feltet: branche, kan det være relevant, at se valgmulighederne lidt igennem for at finde den mest passende. Sådan opretter du en LinkedIn profil: - Først starter man med at klikke ind på LinkedIn.com På forsiden ser man en boks til højre på skærmen. Her har man mulighed for at oprette sin profil ved hjælp af

Læs mere

YouYonder. så husker du det du lærer

YouYonder. så husker du det du lærer YouYonder så husker du det du lærer Lidt om kunsten at tage effektive noter Hvis du læser en artikel på internettet, ser en video, læser en bog eller hører et foredrag, så vil du kunne øge dit udbytte

Læs mere

Træd et skridt tilbage og tænk som den kundetype, du gerne vil tiltrække! Hvad vil de gerne mødes af, når de kommer til din side?

Træd et skridt tilbage og tænk som den kundetype, du gerne vil tiltrække! Hvad vil de gerne mødes af, når de kommer til din side? HJE M M E SI DE REVISION Din hjemmeside er utrolig vigtig for din business og markedsføring. Den skal i løbet af et splitsekund tiltrække de besøgende. Den skal præsentere dine varer og vigtigst af alt:

Læs mere

Avanceret brug af. Berlingske Business Berlingsalen, 3. februar Annemarie Kirk, Haai

Avanceret brug af. Berlingske Business Berlingsalen, 3. februar Annemarie Kirk, Haai Avanceret brug af Berlingske Business Berlingsalen, 3. februar Annemarie Kirk, Haai Haai Fokus på digital rådgivning og forretningsudvikling Stiftet i 2011 af Annemarie Kirk, tidligere Digital udviklingschef

Læs mere

Tjek-liste. Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling

Tjek-liste. Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling Tjek-liste Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Det har jeg styr på Kan vente Haster Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling Sådan bruger du tjeklisten: Bruge en times tid

Læs mere

Guide my.matche.dk. - HURTIGT OVERBLIK s. 2 eller... - DETALJERET GENNEMGANG s af 12

Guide my.matche.dk. - HURTIGT OVERBLIK s. 2 eller... - DETALJERET GENNEMGANG s af 12 Guide my.matche.dk Denne guide hjælper dig igennem oprettelse, introducerer dig til dit personlige dashboard og hjælper med at udføre Parathedsvurderingen. - HURTIGT OVERBLIK s. 2 eller... - DETALJERET

Læs mere

DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN

DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN INDHOLD DSA Danske Sundhedsorganisationers A-kasse Sankt Annæ Plads 30 1013 København K 3 gode grunde til at være på LinkedIn Hvorfor LinkedIn? Find

Læs mere

Hvem behøver en Fan side?

Hvem behøver en Fan side? Facebook Fan sider er en fantastisk måde at promovere en virksomhed på, og en vigtig del af enhver social media marketing plan. Oprettelse af en grundlæggende side er ikke så kompliceret, men at skabe

Læs mere

Gladsaxe en kommunikerende kommune

Gladsaxe en kommunikerende kommune Økonomiudvalget 18.01.2011 Punkt 14, bilag 1 Gladsaxe en kommunikerende kommune Kommunikationsstrategi for Gladsaxe Kommune 11.01.2011 Baggrund Gladsaxe Kommune ønsker en fælles kommunikationsstrategi,

Læs mere

Guide til succes med målinger i kommuner

Guide til succes med målinger i kommuner Guide til succes med målinger i kommuner Af Kresten Bjerg, kommunikationsrådgiver, Bjerg K Kommunikation måles af forskellige grunde. Derfor skal kommunikation også måles på forskellige måder. Dit første

Læs mere

Tendenser i it-brug i de gymnasiale uddannelser! - Hvor er vi på vej hen?

Tendenser i it-brug i de gymnasiale uddannelser! - Hvor er vi på vej hen? Tendenser i it-brug i de gymnasiale uddannelser! - Hvor er vi på vej hen? Christian Dalsgaard Educational Research Learning and Media http://pages-tdm.au.dk/educationalresearch/ Center for Undervisningsudvikling

Læs mere

Vi møder borgerne med anerkendelse

Vi møder borgerne med anerkendelse Vi møder borgerne med anerkendelse Strategi for ledere og medarbejdere Center for Politik og Strategi september 2015 Forord Fredensborg Kommune er en organisation i udvikling, hvor kravene til service,

Læs mere

NOTAT: bilag - Resultat af undersøgelse blandt sociale frivillige foreninger

NOTAT: bilag - Resultat af undersøgelse blandt sociale frivillige foreninger Social og Sundhed Social- og Sundhedssekretariat Sagsnr. 197693 Brevid. 1262088 Ref. HELLES Dir. tlf. 46 31 31 50 helles@roskilde.dk NOTAT: bilag - Resultat af undersøgelse blandt sociale frivillige foreninger

Læs mere

DIGITAL KÆRLIGHED ELLER MASKINITIS?

DIGITAL KÆRLIGHED ELLER MASKINITIS? DIGITAL KÆRLIGHED ELLER MASKINITIS? EN UNDERSØGELSE AF HVORDAN VI OPLEVER DIGITALISERING PÅ VORES ARBEJDSPLADSER 1 Det kan du blive klogere på: DIG OG DIGITALISERING Fortid, fremtidsønske eller skrækscenarie?

Læs mere

#GIVlivet. Social Media & Online Communication

#GIVlivet. Social Media & Online Communication #GIVlivet Social Media & Online Communication Drømmer du om at blive en haj til at kommunikere og lave budskaber, der fanger via de Sociale Medier? Et godt sted at starte Bliv en haj til online kommunikation

Læs mere

FACEBOOK KURSUS K U R S U S

FACEBOOK KURSUS K U R S U S FACEBOOK KURSUS Kort om Facebook Hvad er Facebook Socialt medie med fokus på at forbinde mennesker. Hvem bruger Facebook? Facebook anvendes mest af private mennesker til at organisere fællesskaber. Hvordan

Læs mere

Internettet. Tema. på ipad Opdateret d Ældresagens datastue Aktivitetscentret Bavnehøj. Nørre Snede Tema: Internettet på ipad

Internettet. Tema. på ipad Opdateret d Ældresagens datastue Aktivitetscentret Bavnehøj. Nørre Snede Tema: Internettet på ipad n Tema Internettet på ipad Opdateret d. 14.10.2017 Sofus Opdateret d. 31. januar 2017 Side 1 Indhold Side 3 Side 3 Side 4 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7-8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side

Læs mere

GUIDE: SKÆRP DIT BRAND!

GUIDE: SKÆRP DIT BRAND! En gratis e-guide til dig fra Stormvind. - med håb om at du kan lide smagen i denne digitale smagsprøve på Velbekomme! Dorte 1 Inden du går i gang med at investere din tid i at implementere nogle af disse

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

#GIVlivet. Social Media & Online Communication

#GIVlivet. Social Media & Online Communication #GIVlivet Social Media & Online Communication Drømmer du om at blive en haj til at kommunikere og lave budskaber, der fanger via de Sociale Medier? Et godt sted at starte Bliv en haj til online kommunikation

Læs mere

Dansk Magisterforening Brug sociale medier til at starte din forretning. Ingen genveje, men mange muligheder. Overvejelse 04-11-2015

Dansk Magisterforening Brug sociale medier til at starte din forretning. Ingen genveje, men mange muligheder. Overvejelse 04-11-2015 Dansk Magisterforening Brug sociale medier til at starte din forretning v. Abelone Glahn Kun til privat brug, ikke til videresendelse eller deling www.abeloneglahn.dk Fjendstrupvej 2 4850 Stubbekøbing

Læs mere

FOA-medlemmernes brug af sociale medier

FOA-medlemmernes brug af sociale medier 10. oktober 2017 FOA-medlemmernes brug af sociale medier Facebook, Messenger, Instagram og Snapchat er de sociale medier, hvor FOAs medlemmer er mest til stede, og de følger primært FOA og FOAs valgte/talspersoner

Læs mere

Google My Business. har du hørt om produktet? - Sammen kan vi det hele!

Google My Business. har du hørt om produktet? - Sammen kan vi det hele! Google My Business har du hørt om produktet? - Sammen kan vi det hele! Google My Business Hvis det endnu ikke gået op for dig, hvad Google gør for mindre lokale virksomheder, så følg med her, for det er

Læs mere

Evaluering af Medieleg i dagtilbud

Evaluering af Medieleg i dagtilbud Januar 2017 Evaluering af Medieleg i dagtilbud sag.nr. 13/30037 lfb Projektet Medieleg startede i efteråret 2013, og evalueres afsluttende december 2016. Der er til projektet brugt 550,000 kr., primært

Læs mere

Elektroniske netværk og online communities

Elektroniske netværk og online communities Elektroniske netværk og online communities BD272 Business Danmark juni 2010 Indholdsfortegnelse Hovedkonklusioner... 2 Indledning... 2 Metode og validitet... 2 Medlemmernes kendskab til online netværk

Læs mere

SOCIALE MEDIER BRUG, INTERESSEOMRÅDER OG DEBATLYST SPØRGESKEMAER

SOCIALE MEDIER BRUG, INTERESSEOMRÅDER OG DEBATLYST SPØRGESKEMAER SOCIALE MEDIER BRUG, INTERESSEOMRÅDER OG DEBATLYST SPØRGESKEMAER En anden væsentlig konklusion i rapporten er, at det ikke er på de sociale medier, befolkningen debatterer mere politiske emner men det

Læs mere

NETVÆRKSMØDE 19. MAJ. Foredrag om branding og sociale profiler

NETVÆRKSMØDE 19. MAJ. Foredrag om branding og sociale profiler NETVÆRKSMØDE 19. MAJ Foredrag om branding og sociale profiler PALMGREN MARKETING Ejer: Malene Palmgren Kunderne: Iværksættere og mindre virksomheder uden egen marketingfunktion 12 års erfaring med salg

Læs mere

UNI C 2012 Pædagogisk IT-kørekort. Basismodul 3. Frank Bach, frank@frankix.dk. Web 2.0 tjenester

UNI C 2012 Pædagogisk IT-kørekort. Basismodul 3. Frank Bach, frank@frankix.dk. Web 2.0 tjenester Basismodul 3 Frank Bach, frank@frankix.dk Web 2.0 tjenester Social eller ej?... 3 Sociale bogmærker... 3 Wikis... 5 Blogging... 6 Billede og video... 7 Sociale netværk - vennetjenester... 8 Andre tjenester...

Læs mere

Sociale medier. Undersøgelse om lederes og virksomheders brug af sociale medier

Sociale medier. Undersøgelse om lederes og virksomheders brug af sociale medier Sociale medier Undersøgelse om lederes og virksomheders brug af sociale medier Lederne April 2014 Indledning Undersøgelsen belyser i hvilket omfang ledere bruger de sociale medier, og hvilke sociale medier

Læs mere

Medier, platforme og muligheder

Medier, platforme og muligheder Medier, platforme og muligheder Sociale medier, de store spillere Facebook LinkedIn Instagram Pinterest Twitter Snapchat Youtube Podcast 1,1 milliard brugere i alt DK: 3.500.000 månedlige brugere 23 %

Læs mere