ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Teknisk Forvaltning. Rådhuset Århus C

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Teknisk Forvaltning. Rådhuset Århus C"

Transkript

1 ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Teknisk Forvaltning. Rådhuset Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr G01/SA/02/00962 Ref.: Jørgen Viemose Tlf.nr Arealudlæg til støjende fritidsaktiviteter - Principbeslutning som opfølgning på den forudgående offentlige høring i Resume Med udgangspunkt i Byrådets beslutning den 7. maj 2003 er der gennemført en forudgående offentlig høring om placering af støjende fritidsaktiviteter. I det offentligt fremlagte debatoplæg indgik tre områder til en mulig placering af støjende fritidsaktiviteter, primært en motocrossbane: Del af lokalplanområde 446 ved Lystrupvej. Nuværende idrætsareal ved Lægårdsvej. Spørring gl. Grusgrav. Der er modtaget 55 bemærkninger som et resultat af den offentlige proces. Århus Amt er positivt indstillet m.h.t. anvendelse af Spørring gl. Grusgrav og området ved Lystrupvej. I forhold til placeringen ved Lægårdsvej har Amtet et mindre forbehold, som dog

2 Side 2 efter Magistratens 2. Afdelings opfattelse ikke bør tillægges nogen afgørende betydning. Hadsten Kommune kan ikke anbefale, at der placeres en motocrossbane i Spørring gl. Grusgrav, hvis ikke det forinden klart dokumenteres, at det ikke vil virke generende for nuværende og evt. fremtidigt boligområde i Ødum. Overvejende er beboerne i de omkringliggende områder imod de udpegede lokaliseringsmuligheder, idet man blandt andet mener, at støjende fritidsaktiviteter på de pågældende lokaliteter vil skade det lokale miljø. Noget tilsvarende gælder for flere af interesseorganisationerne, dog for Danmarks Naturfredningsforening med visse nuancer i forhold til de tre placeringsforslag. De potentielle brugere er positivt indstillet. Aarhus Motor Klub anser Spørring gl. Grusgrav som ideel til en motocrossbane. Idrætssamvirket giver ligeledes sin støtte til denne placering. Flugtskytterne gør opmærksom på behovet for flugtskydebaner. I forbindelse med den offentlige høring blev der fremsat forslag til andre placeringer, end de der indgik i debatoplægget. Umiddelbart vurderes det, at de nye placeringer ikke er bedre, end de der er foreslået i debatoplægget. Det indstilles til Byrådet, at der ikke udlægges arealer til motocross eller andre større motorsportsbaner i Århus kommune, at området ved Lystrupvej søges udlagt til støjende fritidsaktviteter som f.eks. modelflyvning, kortdistanceskydning og flugtskydning, og at ingen af de øvrige forslag til nye anlæg og placeringer imødekommes. Desuden indstilles, at Århus Amt anmodes om at finde en eller flere placeringer til støjende fritidsaktiviteter som f.eks. motocross, gokart og flugtskydning i Amtet uden for Århus Kommune. Med hensyn til motocrossanlægget på Vestereng anbefales, at det opretholdes indtil der inden for Århus Amt er fundet en alternativ placering til et motocrossanlæg, som vil kunne realiseres.

3 Side 3 Magistratens 4. Afdeling er ikke enig i indstillingen vedrørende udlæg af arealer til større motorsportsbaner. Afdelingen mener, at der skal arbejdes videre med en løsning for etablering af en erstatningsbane for Vestereng Motocrossbane i Spørring gl. Grusgrav. 2. Tidligere beslutninger Motocrossbanen på Vestereng 5. december 1990 vedtog Byrådet, at motocrossbanen på Vestereng skal nedlægges. Det indgik i udvalgsudtalelsen, at den eksisterende midlertidige motocrossbane ikke må nedlægges, før en anden bane med en af Byrådet godkendt placering er klar til brug. Oktober 1992 vedtog Byrådet lokalplan nr. 460, som omfatter en del af motocrossbanearealet. Motocross er ikke i overensstemmelse med lokalplanen, da området udlægges til idrætshal og boldbaner. Lokalplanen blev udarbejdet for at muliggøre en placering af Århus Firmasport på arealet. En del af lokalplanen er realiseret, idet Århus Firmasport har bygget en idrætshal og etableret parkeringspladser. De planlagte boldbaner, som omfatter en del af motocrossbanen. er endnu ikke anlagt. Det forudsætter, at motocrossbanen nedlægges, hvilket som nævnt ikke må ske før en anden bane med en af Byrådet godkendt placering er klar til brug. Kommuneplan 2001 Den 19. december 2001 vedtog Byrådet Kommuneplan Heri indgår følgende vurderinger, målsætninger og strategier vedrørende støjende fritidsanlæg: "Erfaringsmæssigt har det vist sig vanskeligt at placere faciliteter til de mere støjende aktiviteter som motor- og skydesporten. I kommuneplanen er der peget på reservationer til i alt 10 udendørs skydebaneanlæg, 4 motorsportsanlæg og et svæveflyveanlæg. Der er tale om eksisterende anlæg eller planlagte anlæg på vej.

4 Side 4 Aktuelt skal der findes en ny placering for motocrossbanen på Vestereng, da aktiviteten er baseret på årlige tilladelser. I den forbindelse vil det blive undersøgt, om der samtidig kan sikres mulighed for etablering af en gokart-/crosskartbane mv. Herudover vil en yderligere udpegning af arealer til støjende aktiviteter forudsætte en tilbundsgående analyse af behov og de fysiske muligheder for at tilgodese det opgjorte behov. Med Århus placering ved vandet skal hensynet til de vandrelaterede aktiviteter tilgodeses. Der er dog ikke planer om at muliggøre faciliteter for støjende vandsport (f.eks. vandscootere) i Århus Kommune. Målsætning Større fritidsanlæg, herunder anlæg til særligt støjende aktiviteter, placeres så vidt muligt spredt i Kommunen. Anlæggene placeres, hvor eventuelle miljømæssige gener kan begrænses mest muligt. Strategi På grundlag af en analyse af behov for yderligere anlæg til motor- og skydesport og de fysiske muligheder for en lokalisering tager Århus Byråd senest inden udgangen af 2002 stilling til eventuelle yderligere reservationer i kommuneplanen via udarbejdelse af et tillæg til kommuneplanen." Planstrategi 2002 I Planstrategi 2002, Århus Kommune indgår blandt andet: "Analyse af muligheden for placering af nye støjende fritidsanlæg I kommuneplan 2001 er der udlagt arealer til i alt 10 udendørs skydebaneanlæg, 4 motorsportsanlæg og 1 svæveflyveanlæg. Der er tale om udlæg, der vedrører både eksisterende anlæg og anlæg på vej.

5 Side 5 I løbet af 2002 skal der gennemføres en analyse af behovet for yderligere anlæg til motor- og skydesport og de fysiske muligheder for en lokalisering af eventuelle nye anlæg. Afhængig af resultatet af analysen, skal der herefter udarbejdes et tillæg til kommuneplanen, hvor der udlægges nye arealer. Eventuelt kan der sammen med tillægget udarbejdes lokalplaner for konkrete projekter, så de første nye anlæg i givet fald vil kunne etableres i løbet af 2004." Byrådsbeslutning om forudgående offentlig høring I løbet af 2002 gennemførtes der i et samarbejde mellem Mag. 2. Afd. og Mag. 4. Afd. en analyse af behov og muligheder for anlæg til motor- og skydesport. Analysen er sammenfattet i rapporten Støjende fritidsanlæg - forudsætninger, behov, muligheder og anbefalinger vedrørende udlæg af arealer til støjende fritidsanlæg i Århus Kommune. Rapporten er vedlagt originalsagen. Efterfølgende besluttede Byrådet den 7. maj 2003, at der skulle gennemføres en forudgående offentlig høring om placering af støjende fritidsaktiviteter, samt at høringen skulle omfatte de tre lokaliteter: Del af lokalplanområde nr. 446 ved Lystrupvej (5.f). Idrætsområdet ved Lægårdsvej (5.e). Spørring gl. Grusgrav (5.d). Numrene i parantes henviser til lokalitetsnumre på vedlagte oversigtskort, bilag B. 3. Beskrivelse af indstillingen Indstillingen er baseret på resultaterne af den ovenfor nævnte analyse vedrørende støjende fritidsanlæg samt under indtryk af de bemærkninger, som er fremsat i forbindelse med den forudgående offentlige høring, der blev afholdt i perioden fra den 20. august til den 10. oktober Behandlingen af bemærkningerne fra den forudgående offentlige høring er vedlagt denne indstilling som bilag A.

6 Side 6 Rapporten Støjende fritidsanlæg - forudsætninger, behov, muligheder og anbefalinger vedrørende udlæg af arealer til støjende fritidsanlæg i Århus Kommune, Debatoplæg om støjende fritidsaktiviteter - Århus Kommune, august 2003 samt de originale bemærkninger og notater fra de to afholdte borgermøder er vedlagt originalsagen. Registrerede behov og ønsker om arealer til støjende fritidsaktiviteter Motocrossbane Det mest presserende behov drejer sig om at finde en ny placering til de motocrossaktiviteter, der nu foregår på Vestereng (5.a). Kortdistanceskydebaner Der er behov for alternative placeringsmuligheder for de to kortdistanceskydebaner, der nu ligger ved henholdsvis Mosevej i Risskov (3.a) og ved Tilst Vestervej i Tilst (3.b). Skydebanen ved Mosevej ligger forholdsvis tæt på boligområder og i et område, som i dag er udlagt til erhverv, men som i kommuneplanen er udpeget som omdannelsesområde. Et forslag til lokalplan, der udlægger området til boligformål, forventes godkendt i Skydebanen ved Tilst Vestervej ligger umiddelbart op til et boligområde. Ud fra en byplanmæssig betragtning anbefales det at flytte banerne, idet placeringerne på sigt kan medføre konflikter med naboområderne. Flugtskydning Der er fremsat ønske om flere flugtskydningsbaner. Det er dog fortsat opfattelsen, at den nuværende kapacitet på 4 permanente flugtskydningsbaner kombineret med såkaldte sjældent benyttede skydepladser, der kan oprettes efter behov, er rimelig set i forhold til kommunens størrelse. Det anbefales, at man fremover søger at opretholde status quo. Det forudsætter, at der findes en erstatning for skydebanen ved Petersmindevej (4.b), som nedlægges i forbindelse med etableringen af Djurslandsmotorvejen. Denne problematik er først blevet kendt under den offentlige høring.

7 Side 7 Gokartbane Der er fremsat ønske om en større gokartbane. De hidtil undersøgte nye arealer er ikke vurderet som egnede. Mindre gokartbaner skønnes at kunne etableres på de allerede udlagte arealer ved henholdsvis Sletvej (6.b) og på den tidligere losseplads ved Lystrupvej (6.c). Modelflyvebane Såfremt det besluttes at placere en motocrossbane eller et andet større anlæg på området ved Lystrupvej (5.f) vil der være behov for at finde en ny placering til den modelflyvebane, som nu befinder sig på arealet. Den forudgående offentlige høring Der blev, som nævnt foran, gennemført en forudgående offentlig høring i perioden fra den 20. august til den 10. oktober Som oplæg til høringen udsendtes Debatoplæg om støjende fritidsaktiviteter - Århus Kommune, august 2003 (vedlagt originalsagen). I debatoplægget blev peget på følgende tre områder som potentielle muligheder for placering af anlæg til støjende fritidsaktiviteter: Del af lokalplanområde 446 ved Lystrupvej (5.f). Det nuværende idrætsareal ved Lægårdsvej (5.e). Spørring gl. Grusgrav(5.d). Udover de bemærkninger, som indkom i den annoncerede debatperiode, er der indkommet bemærkninger både før og efter debatperioden. I alt er der indkommet 55 skriftlige bemærkninger, som er vedlagt originalsagen. Behandlingen af bemærkningerne omfattende et resumé, kommentarer og anbefalinger er vedlagt denne indstilling som Bilag A.

8 Side 8 I debatperioden blev der afholdt et borgermøde i Spørring og et i Lystrup. Notater fra borgermøderne er vedlagt originalsagen. Desuden blev der afholdt møde med teknikere fra Hadsten Kommune og med repræsentanter for Spørring Borgerforening. Referater er vedlagt originalsagen. Sammenfatning af bemærkninger og forslag, som er indkommet i forbindelse med den forudgående offentlige høring: Århus Amt vurderer, at Regionplanens retningslinie vedrørende miljømæssige forbedringer vil blive opfyldt, såfremt Vestereng nedlægges, og der i stedet vælges en placering på en af de i debatoplægget tre foreslåede lokaliteter. Amtet har dog et mindre forbehold vedrørende placeringen ved Lægårdsvej. Hadsten Kommune kan ikke anbefale, at der placeres en motocrossbane i Spørring gl. Grusgrav, hvis ikke det forinden klart dokumenteres, at det ikke vil virke generende for nuværende og evt. fremtidigt boligområde i Ødum. Danmarks Naturfredningsforening og Danmarks Naturfredningsforening, lokalkomitéen for Hadsten kan ikke anbefale, at der placeres et større fritidsanlæg i Spørring gl. Grusgrav. De foreslåede områder i Egådalen anser Danmarks Naturfredningsforening umiddelbart for mere acceptable, men en støjbelastning af de nærliggende rekreative naturområde ud over den, der vil komme fra motorvejen, forekommer særdeles uheldig og menes afgjort at ville forringe områdets potentielle rekreative værdier. Dansk Ornitologisk Forening er blandt andet på grund af støjpåvirkningen af de omkringliggende naturområder imod placering af støjende fritidsaktiviteter i Spørring gl. Grusgrav, ved Lystrupvej og ved Lægårdsvej. Idrætssamvirket støtter forslaget om en placering af Aarhus Motor Klubs motocrossaktivitet i

9 Side 9 Spørring gl. Grusgrav. Der ønskes en afklaring af, hvor man forventer at genplacere Aarhus Modelflyve Club i tilfælde af, at der placeres et motorsportsanlæg på området ved Lystrupvej. Aarhus Motor Klub ønsker at flytte fra Vestereng, fordi behovet for aktiviteter på banen ikke kan opfyldes inden for miljøgodkendelsen. Klubben anser Spørring gl. Grusgrav for ideel, idet terrænets kupering passer perfekt til et motocross-spor og støjkravene kan overholdes. Gokartinteressenterne primært repræsenteret ved Aarhus Automobil Sport finder de foreslåede placeringer velegnede til etablering af en gokartbane og håber at en sådan bane etableres i Århusområdet. Flugtskytterne v. Danmarks Jægerforbund, Jagtforeningernes Fællesudvalg i Århus Kommune og Todbjerg - Mejlby - Hjortshøj Egå Jagtforening påpeger blandt andet, at der mangler flugtskydebaner især i den sydlige del af kommunen. Som erstatning for banen ved Petersmindevej foreslås, at der etableres en bane sammen med andre støjende fritidsaktiviteter i et af de områder syd for Djurslandsmotorvejen, som indgår i Århus Kommunes debatoplæg (5.e ved Lægårdsvej og 5.f ved Lystrupvej). Desuden påpeges et specielt problem m.h.t. skydning med jagtriffel på langdistanceskydebanen ved Skibby, hvor man ikke kan overholde støjkravene. Beboerne i de omkringliggende områder repræsenteret ved såvel organisationer som enkeltpersoner er generelt meget imod de foreslåede placeringer. Generelt mener man, at det vil skade det lokale miljø. Det vil medføre risiko for forurening af grundvandet. Nærrekreative naturområder mistes og/eller forringes og nærliggende boligområder - ved Spørring tillige en erhvervsvirksomhed - menes at ville blive generet af støj og luftforurening. Forslag til alternative placeringer Der er fremsat flere forslag til alternative placeringer til både motorsport og flugtskydning. Nogle af forslagene er konkrete og andre mere abstrakte.

10 Side 10 Sammenfattende kommentarer vedrørende de foreslåede lokaliteter: Spørring gl. Grusgrav (5.d): Teknisk set vurderes Spørring gl. Grusgrav fortsat som egnet til motocross, men der er ingen tvivl om, at uanset støjvilkårerne overholdes, vil motocrosskørsel kunne høres i boligområder og rekreative områder i såvel Spørring som Ødum. Lystrupvej (5.f): Anvendes området til et stort anlæg, som f.eks. en motocrossbane eller en gokartbane skal den eksisterende velfungerende modelflyvebane flyttes. Det vil sandsynligvis også blokere for anvendelse til andre formål som f.eks. flugtskydning. Desuden vil terræn og bundforhold kræve større og væsentligt dyrere anlægsarbejder, end det f.eks. vil være tilfældet i Spørring gl. Grusgrav. På grund af bundforholdene vurderes området umiddelbart som bedst egnet til aktiviteter, der kun forudsætter lette anlæg som f.eks. modelflyvning, kortdistanceskydning og flugtskydning. Uanset støjvilkårerne overholdes, vil de fleste støjende fritidsaktiviteter formentlig kunne høres i boligområder og rekreative områder i både Lystrup og Risskov. Lægårdsvej (5.e): Anvendelse af området ved Lægårdsvej til større støjende fritidsanlæg som f.eks. motocross og gokart forudsætter forholdsvis store og dyre anlægsarbejder på grund af terræn og bundforhold. Desuden er adgangsforholdene ved en nærmere vurdering fundet problematiske, idet den nuværende vejadgang til området via Lægårdsvej nedlægges, når Djurslandsmotorvejen anlægges. Istedet skal der etableres en ny adgang fra en forlagt Lystrupvej syd for Egåen. Den nye adgangsvej ligger imidlertid ret tæt på den store rundkørsel, som er tilslutningsanlæg til motorvejen, og det er derfor ikke muligt at etablere kanalisering på Lystrupvej. Denne situation kan accepteres med den forholdsvis beskedne trafik til de nuværende boldbaner, men med en fremtidig udnyttelse til eksempelvis motocrossbane eller gokartbane, må der forventes en del mere biltrafik til området blandt andet med trailere, hvilket vil forringe trafiksikkerheden. Dels vil der være risiko for opstuvning af trafikken tilbage i rundkørslen, dels vil der være en risiko for bagendekollisioner ved indkørslen til de støjende fritidsanlæg.

11 Side 11 Hertil kommer, at arealets form er mindre hensigtsmæssig til f.eks. en motocrossbane, og det derfor i givet fald sandsynligvis vil være nødvendigt at inddrage yderligere arealer. Disse arealer er privatejede. Uanset støjvilkårerne overholdes, vil de fleste støjende fritidsaktiviteter formentlig kunne høres i boligområder og rekreative områder i både Lystrup og Risskov. Århus Amt har bemærket, at anvendelse af arealet ved Lægårdsvej til større permanente anlæg som f.eks. en motocrossbane eller en gokartbane vil gøre det vanskeligt senere at gennemføre et naturgenopretningsprojekt i Egådalen øst for Lystrupvej. Bemærkningen finder Århus Kommune mindre betydningsfuld, idet man ikke finder det realistisk at foretage naturgenopretning i Egådalen øst for Lystrupvej, da det vil være særdeles bekosteligt. Eventuelle alternative placeringer: På baggrund af bemærkningerne fra den forudgående offentlige høring er der foretaget en foreløbig vurdering af 28 nye lokaliteter. Umiddelbart vurderes ingen af de nye lokaliteter, at være bedre egnede end området i Spørring gl. Grusgrav eller området ved Lystrupvej. Af de nye arealer skønnes følgende tre at være de mest interessante: Et område ved Djurslandsmotorvejen mellem Studstrup og Skødstrup (6.m). Et område inden for vindmølleområdet nord-øst for Hårup (6.l). Et område nord for biogasanlægget ved Spørring (6.d). I modsætning til de i debatoplægget foreslåede områder, er de tre nævnte områder privatejede landbrugsarealer. Hvis nye områder skal inddrages i den videre planlægning, forudsætter det en ny forudgående offentlig høring. Vestereng (5.a): Det har været genovervejet, at fastholde motocrossbanen på Vestereng.

12 Side 12 Det er Århus Amt, der som godkendelses- og tilsynsmyndighed behandler ansøgningerne og giver tilladelserne. Anvendelsen af banen på Vestereng er hidtil sket på grundlag af midlertidige tilladelser. Den nuværende tilladelse gælder til I de senere år er vilkårene skærpet. Der må nu kun køres 2 dage om ugen mod tidligere 3 dage. Herudover må der afholdes 5 éndags stævner om året. Der er ikke givet tilladelse til at benytte den tilknyttede microcrossbane, idet det blev vurderet, at dens beliggenhed tæt på bebyggede områder medfører, at de fastsatte støjgrænser ikke vil kunne overholdes. I tilladelsens miljøtekniske vurdering nævnes bl.a. at baggrunden for at tidsbegrænse godkendelsen til udgangen af 2005 er, at Århus Kommune planlægger en udflytning af banen. Amtet har efterfølgende oplyst, at såfremt støjkravene overholdes, som det er tilfældet med den nuværende bane og drift, vil man sandsynligvis være indstillet på at give en permanent tilladelse, såfremt der søges om det. Det vurderes således miljøgodkendelsesmæssigt at være muligt for kommunen at opretholde banen, indtil der foreligger en anden tilfredsstillende løsning. Heroverfor står, at de boldbaner, som er planlagt i lokalplan nr. 460, ikke kan etableres, så længe anlægget opretholdes, samt at Aarhus Motor Klub har oplyst, at kapaciteten på Vestereng er udnyttet til bristepunktet, og at der køreteknisk og sportsligt set er behov for en større bane. Hvis motocrosskørernes behov skal imødekommes, skal banen altså være større og køretiden udvides. Det forudsætter inddragelse af areal fra det grønne rekreative naboområde samt udvidelse af støjafskærmningen. Hvis køretiden eksempelvis skal være, som den der har ligget til grund for den skitserede bane i Spørring gl. Grusgrav, skønnes det, at støjafskærmningen skal have en højde på over 10 m. Motocrossbanen ligger ca. 150 m fra et områdecenter med tilknyttede boliger, ca. 150 m fra et kolonihaveområde og ca. 500 m fra Skejby Sygehus. Planlægningsmæssigt set forudsætter etablering af en større bane en VVM-screening. Viser screeningen, at der er VVM-pligt, skal der tillige udarbejdes regionplantillæg. Desuden skal der udarbejdes kommuneplantillæg og

13 Side 13 lokalplan. Hvorvidt mindre ændringer af det nuværende anlæg, f.eks. alene med henblik på udvidelse af køretiden, kan gennemføres uden der udløses behov for en VVM-screening, kan der først tages stilling til i Amtet i forbindelse med en konkret ansøgning. Da det ikke umiddelbart har været muligt at finde en anden placering inden for Århus Kommune, hvor det med sikkerhed ikke vil virke generende for naboerne, kan en midlertidig løsning være, at anlægget på Vestereng søges opretholdt, indtil der inden for Århus Amt er anvist en placering til et motocrossanlæg, der kan realiseres. En opretholdelse af banen kan eventuelt søges suppleret med mindre forbedringer. Konklusion Det mest presserende problem knytter sig til motocrossbanen på Vestereng, som er besluttet flyttet. Det har dog ikke været muligt, at pege på arealer, hvor en motocrossbane med sikkerhed ikke vil have negative konsekvenser for beboerne i nærliggende boligområder og/eller brugerne af nærliggende rekreative naturområder. Derfor anbefales det, at der ikke udlægges arealer til en motocrossbane i Århus Kommune, og at anlægget på Vestereng opretholdes, indtil der inden for Århus Amt er anvist en placering til et motocrossanlæg, der kan realiseres. En midlertidig opretholdelse af banen på Vestereng kan eventuelt søges suppleret med mindre forbedringer. Forbedringerne kan evt. bestå i en mindre udvidelse af banen og/eller mindre udvidelser af støjafskærmningen. Ud fra en kapacitetsmæssig og byplanmæssig betragtning vurderes det at være ønskværdigt, at der findes en erstatning for flugtskydebanen ved Petersmindevej samt alternative placeringsmuligheder for de to kortdistanceskydebaner ved henholdsvis Tilst Vestervej og Mosevej. Området ved Lystrupvej (5.f) anbefales fortsat at indgå i planlægningen som en potentiel placeringsmulighed.

14 Side 14 Den eksisterende modelflyvebane ved Lystrupvej, har stort set fungeret uden problemer i flere år, og det vil sandsynligvis være problematisk, at finde en ny og lige så egnet placering. Derfor anbefales det at fastholde modelflyvebanen med den nuværende placering. Generelt må det konkluderes, at der er flere behov og ønsker om anlæg til forskellige støjende fritidsaktiviteter, som vurderes ikke at kunne imødekommes inden for Århus Kommune. Derfor anbefales det, at Magistratens 2. Afdeling bemyndiges til at anmode Århus Amt om at finde en eller flere placeringer til støjende fritidsaktiviteter som foruden motocross drejer sig om f.eks. gokart og flugtskydning i Amtet uden for Århus Kommune. Der bør være tale om placeringsforslag, der er baseret på en positiv interesse fra de potentielle værtskommuner. 4. Bemærkninger fra Magistratens 1., 3., 4. og 5. Afdeling samt Magistratens 2. Afdelings kommentarer hertil Bemærkningerne er vedlagt originalsagen og vedlagt elektronisk. Magistratens 1. Afdeling: Magistratens 1. Afdeling har inden bemærkninger til indstillingen. Magistratens 3. Afdeling: Magistratens 3. Afdeling har stor forståelse for behovet for fritidsanlæg, men har i øvrigt ingen bemærkninger til indstillingen. Magistratens 4. Afdeling: Magistratens 4. Afdeling mener, at placering af en motocrossbane i Århus Kommune bør være en nødvendig opgave, som skal løses. Med henvisning til, at de foreløbige undersøgelser har vist, at det er teknisk muligt at placere en motocrossbane i Spørring grusgrav, anbefaler Magistratens 4. Afdeling, at der arbejdes videre med en løsning for etablering af en erstatningsbane for Vestereng Motocrossbane i Spørring

15 Side 15 grusgrav. Kommentar: Med henvisning til de mange indsigelser, samt med henvisning til, at det ikke har været muligt at finde et areal til større motorsportsbaner, hvor aktiviteten med sikkerhed ikke vil være til gene for omgivelserne, er Magistratens 2. Afdeling, som nævnt foran, af den opfattelse, at der ikke bør udlægges arealer til sådanne aktiviteter i Århus Kommune. Magistratens 5. Afdeling: Magistratens 5. Afdeling gør opmærksom på, at den kollektive trafikbetjening af støjende fritidsanlæg generelt ikke er af samme høje standard som betjeningen af ikke-støjende fritidsaktiviteter, men det konstateres, at de i indstillingen anbefalede placeringsmuligheder kan tilbydes en rimelig kollektiv trafikbetjening. Herudover har afdelingen ingen bemærkninger til indstillingen. 5. Økonomiske konsekvenser Udgifterne til planlægning af det foreslåede areal til støjende fritidsanlæg (lokalplan for området ved Lystrupvej) kan afholdes inden for de gældende budgetmæssige rammer. 6. Miljømæssige konsekvenser Der foreslås ikke en udvidelse af kapaciteten til nogen former for motorsport, skydesport eller andet. I forhold til motocross foreslås på sigt en indskrænkning af kapaciteten, idet det foreslås, at der ikke etableres en erstatning for banen på Vestereng. Med hensyn til skydesport foreslås, at der opretholdes en kapacitetsmæssig status quo, hvilket indebærer et forslag om en erstatningsplacering for den flugtskydningsbane, der nedlægges i forbindelse med etablering af Djurslandsmotorvejen. Desuden foreslås en mere hensigtsmæssig placering af to kortdistanceskydebaner. Alt i alt vurderes det, at der vil være tale om en miljømæssig forbedring.

16 Side Konsekvenser i forhold til mål Målsætningen i Kommuneplan 2001 om at større fritidsanlæg, herunder anlæg til særligt støjende aktiviteter, så vidt muligt placeres spredt i Kommunen, og at anlæggene placeres, hvor eventuelle miljømæssige gener kan begrænses mest muligt, vurderes at være opfyldt for så vidt angår de eksisterende og planlagte anlæg. Det i Planstrategi 2002 besluttede initiativ om at der skal gennemføres en analyse af behovet for yderligere anlæg til motor- og skydesport og de fysiske muligheder for en lokalisering af eventuelle nye anlæg er realiseret med udarbejdelse af rapporten Støjende fritidsanlæg - forudsætninger, behov, muligheder og anbefalinger vedrørende udlæg af arealer til støjende fritidsanlæg i Århus Kommune. Indstillingens forslag, om at der udarbejdes forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for området ved Lystrupvej m.h.b. på udlæg af arealer til modelflyvning, kortdistanceskydning og flugtskydning, er i overensstemmelse med Planstrategien, som fastlægger, at der afhængig af resultatet af analysen, skal udarbejdes et tillæg til kommuneplanen, hvor der udlægges nye arealer samt, at der eventuelt sammen med tillægget kan udarbejdes lokalplaner for konkrete projekter. 8. Beslutningspunkter Magistratens 2. Afdeling indstiller, 1. at der ikke udlægges areal til motocross i Århus Kommune, 2. at det i debatoplægget foreslåede område ved Lystrupvej (5.f), via forslag til kommuneplantillæg og forslag til lokalplan søges udlagt til støjende fritidsaktiviteter, som f.eks. modelflyvning (som eksisterende), kortsdistanceskydning (erstatning for banerne ved Mosevej og Tilst Vestervej) og flugtskydning (erstatning for flugtskydningsbanen ved Petersmindevej),

17 Side at øvrige forslag om nye aktiviteter og placeringer ikke imødekommes, 4. at Århus Amt anmodes om at finde lokaliseringsmuligheder til støjende fritidsaktiviteter, primært motocross i Amtet uden for Århus Kommune, 5. at motocrossbanen på Vestereng opretholdes indtil der er fundet en alternativ placering uden for Århus Kommune og 6. at de indkomne bemærkninger til debatoplægget besvares som angivet i Bilag A. Bilagsfortegnelse: Poul B. Skou Thorkild Green Jensen / Bilag A: forudgående offentlige høring. Resumé af kommentarer og anbefalinger (+elektronisk). Bilag B: fritidsanlæg i Århus Kommune (+elektronisk). Støjende fritidsaktiviteter. Den indkomne bemærkninger med Oversigtskort - støjende Vedlagt originalsagen: Rapporten Støjende fritidsanlæg - forudsætninger, behov, muligheder og anbefalinger vedrørende udlæg af arealer til støjende fritidsanlæg i Århus Kommune. Århus Kommune -

18 Side 18 Magistratens 2. Afdeling - Magistratens 4. Afdeling, bemærkninger fra den forudgående offentlige høring. Debatoplæg om Støjende fritidsaktiviteter. Århus Kommune, august Notat fra borgermøde i Spørring Notat fra borgermøde i Lystrup Referat af møde med teknikere fra Hadsten Kommune Referat af møde med bestyrelsen for Spørring Borgerforening Brev af fra Århus Amt vedr. fejlregistrerede vandhuller i Spørring gl. Grusgrav. Støjberegninger for Spørring Motocrossbane Støjberegninger for motocrossbane ved Lystrupvej Supplerende støjberegninger for planlagt motocrossbane ved Spørring Kopi af brev af fra Århus Kommunes Fritids- og Kulturforvaltning til Spørring Borgerforening med besvarelse af diverse spørgsmål. Kopi af brev af fra Århus Kommunes Fritids- og Kulturforvaltning til Spørring Borgerforening med besvarelse af diverse spørgsmål. Kopi af brev af fra Århus Kommunes Fritids- og Kulturforvaltning til Borgergruppen mod en motocrossbane i Spørring Grusgrav med besvarelse af diverse spørgsmål.

19 Side 19 Skrivelse af fra Magistratens 1. Afdeling, Børn og unge-afdelingen vedrørende evt. placering af et naturcenter eller en skovbørnehave i Spørring gl. Grusgrav. Skrivelse af fra Franzefoss A/S vedrørende placering af graveområde i Spørring gl. Grusgrav. Skrivelse af fra Magistratens 2. Afdeling, Juridisk Teknisk Kontor vedrørende ansvar i forbindelse med placering af en motocrossbane. Skrivelse af fra Magistraten 1. Afd. med bemærkning til forslag til indstilling (+elektronisk). Skrivelse af fra Magistraten 3. Afd. med bemærkning til forslag til indstilling (+elektronisk). Skrivelse af fra Magistraten 4. Afd. med bemærkning til forslag til indstilling (+elektronisk). Skrivelse af fra Magistraten 5. Afd. med bemærkning til forslag til indstilling (+elektronisk).

Støjende fritidsaktiviteter Den forudgående offentlige høring

Støjende fritidsaktiviteter Den forudgående offentlige høring Bilag A Støjende fritidsaktiviteter Den forudgående offentlige høring RESUMÉ AF INDKOMNE BEMÆRKNINGER MED KOMMENTARER OG ANBEFALINGER Århus Kommune - Magistratens 2. Afdeling maj 2004 1 Bidragydere Side:

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 4. juli Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 4. juli Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 4. juli 2006 Iværksættelse af forudgående offentlig høring om kommuneplanændring med henblik på placering af en moské og et islamisk kulturcenter

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 8. marts 2005 via Magistraten J.nr. JTK/04/02531 Den Ref.: Tlf.nr. tf/sso 8940 2518

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 8. september 2004 Peter Christoffersen

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 26. maj 2004 Steen Nielsen 8940 2647 Endelig

Læs mere

Forslag til Lokalplan L01 Skydebaneanlæg ved Ansager

Forslag til Lokalplan L01 Skydebaneanlæg ved Ansager Forslag til Lokalplan 03.10.L01 Skydebaneanlæg ved Ansager Resume af indsigelser indkommet i forbindelse med offentlig høring af ovennævnte lokalplanforslag, suppleret med forvaltningens oplæg til byrådets

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 21. oktober 2004 Mogens Vasegaard 89 40 26 48

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 6. januar 2005 Peter Christoffersen 89

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 2. februar 2004 Flemming Lefèvre P. 8940

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til 1. Resume

Læs mere

Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring

Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. april 2017 Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring Igangsætning af forudgående høring om kommuneplanlægning og

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde 3-5. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 19. november 2004 via Magistraten J.nr. EJD/01/00532 Ref.:

Læs mere

Til Byrådet via Magistraten. Århus Kommune. Den 14. oktober Ny lokalplan til erstatning for gældende lokalplan Filmby Århus. 1. Resumé.

Til Byrådet via Magistraten. Århus Kommune. Den 14. oktober Ny lokalplan til erstatning for gældende lokalplan Filmby Århus. 1. Resumé. Til Byrådet via Magistraten Den 14. oktober 2006 Århus Kommune Kultur og Borgerservice Ny lokalplan til erstatning for gældende lokalplan 643 - Filmby Århus. 1. Resumé. Udviklingen i filmerhvervet siden

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 799, Erhvervsområde mellem Herredsvej og Sommerlystvej i Skejby. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 799, Erhvervsområde mellem Herredsvej og Sommerlystvej i Skejby. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 21. november 2007 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Århus Kommune Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 799, Erhvervsområde mellem Herredsvej

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 861. Boligområde ved Øster Kringelvej i Gl. Egå. Tillæg nr. 154 til Kommuneplan 2001

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 861. Boligområde ved Øster Kringelvej i Gl. Egå. Tillæg nr. 154 til Kommuneplan 2001 Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 11. maj 2009 Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 861. Boligområde ved Øster Kringelvej i Gl. Egå. Tillæg nr. 154 til Kommuneplan

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 4. maj 2005 via Magistraten Den J.nr. 01.02.05.P25.011.03/JTK/04/00185 Ref.: Tlf.nr.

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. MAGISTRATENS 2. AFDELING Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOMMUNE. MAGISTRATENS 2. AFDELING Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOMMUNE. MAGISTRATENS 2. AFDELING Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 15. februar 2005 02.01.05G01/SA/00/10939-137

Læs mere

Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge

Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge Den sammenfattende redegørelse er udarbejdet i henhold til Miljøvurderingslovens 9, stk. 2, og omhandler: Lokalplan nr. 134 og 10-7-101 og kommuneplantillæg

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 27. januar 2004 J.nr. Ref.: Tlf.nr. 00.01.51.A21/6-89 ar 8940 2514 Orientering

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 26. august 2004 Arne Bager 8940 2643 Kollegiebyggeri,

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Boliger i Åsum Ændring af kommuneplanområde 3 Åsum, Seden, Bullerup, Agedrup Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Lokalplan 992, Boliger Onsholtgårdsvej - Endelig

Lokalplan 992, Boliger Onsholtgårdsvej - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 20. januar 2015 Lokalplan 992, Boliger Onsholtgårdsvej - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 992, Område syd for

Læs mere

Indstilling. Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse

Indstilling. Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten d og Omsorg Den 5. marts 2014 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse Nedlæggelse af del af privat fællesvej ved

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 13. maj 2005 Jens Lønstrup 8940 2654 Offentlig

Læs mere

Ferie, fritid og friluftsliv. Baggrundsnotat til tematillæg til Kommuneplan 2009-2021

Ferie, fritid og friluftsliv. Baggrundsnotat til tematillæg til Kommuneplan 2009-2021 Ferie, fritid og friluftsliv Baggrundsnotat til tematillæg til Kommuneplan 2009-2021 Odense Kommune November 2011 Indhold 1 Sammenfattende vurdering 2 Baggrund for undersøgelsen 3 Kommuneplanens retningslinier

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 1. september 2008 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere

Læs mere

Idrætsområdet i Melby. Forslag til Tillæg 1 til lokalplan for en motorsportsbane i Melby

Idrætsområdet i Melby. Forslag til Tillæg 1 til lokalplan for en motorsportsbane i Melby Idrætsområdet i Melby Forslag til Tillæg 1 til lokalplan 01.15 for en motorsportsbane i Melby April 2013 N a t u r o g U d v ik lin g Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. august 2014 for Lisbjerg Skole - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 17-01-2012 Dato: 14-11-2011 Sag nr.: TMU 3 Sagsbehandler: Lene Sehested Kompetence: Fagudvalg [X] Økonomiudvalget

Læs mere

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE. Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen Immerkær 42

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE. Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen Immerkær 42 Forudgående høring Vojensvej HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen 42 kær Immer dalvej Markleddet rs Hæde HVIDOVRE KO M M U N E FORUDGÅENDE

Læs mere

Forslaget til lokalplan 317 har været i offentlig høring fra den 24. februar til den 20. april 2011.

Forslaget til lokalplan 317 har været i offentlig høring fra den 24. februar til den 20. april 2011. Bilag nr. 3: Behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 317 for et erhvervsområde ved Herningvej og Åhusevej i Karup samt forslag til tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2009 2021 for Viborg Kommune

Læs mere

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN Dagsordenpunkt Endelig vedtagelse af hovedforslag som linjeføring samt tillæg nr. 19 med tilhørende VVM-redegørelse til Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan 10-026 for Drewsensvejs forlængelse mod vest Sagsbehandler:

Læs mere

Endelig vedtagelse af Forslag til Lokalplan nr. 1002, Ungdomsboliger ved Vikærsvej i Vejlby samt forslag til Tillæg nr. 72 til Kommuneplan 2013

Endelig vedtagelse af Forslag til Lokalplan nr. 1002, Ungdomsboliger ved Vikærsvej i Vejlby samt forslag til Tillæg nr. 72 til Kommuneplan 2013 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 12. oktober 2016 Lokalplan 1002, Ungdomsboliger ved Vikærsvej i Vejlby - Endelig Endelig vedtagelse af Forslag til Lokalplan nr. 1002,

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 3. september 2004 via Magistraten J.nr. JTK/0402095 Ref.: Tlf.nr. fpb/ar

Læs mere

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Tillæg nr. 38 til Rammeområde 72.T1 Solfangeranlæg og Kølkær Varmecentral nord for Kølkær. Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 28. februar 2005 Steen Nielsen 8940 2647 Endelig

Læs mere

Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig

Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 15. maj 2017 Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig Blandet bolig og erhvervsområde ved Dagmar Petersens Gade, Aarhus Ø. 1. Resume

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vej- og Kloakvedligeholdelsen. Thorsvej Åbyhøj

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vej- og Kloakvedligeholdelsen. Thorsvej Åbyhøj ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vej- og Kloakvedligeholdelsen. Thorsvej 2. 8230 Åbyhøj Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 22. november 2004 via Magistraten J.nr. 06.20Ø22/VK/03/00418/30 Ref.:

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 36

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 36 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 36 Etageboligområde Rugårdsvej 33y Ændring af kommuneplanområde 0 Bymidten Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver

Læs mere

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2015 Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 989 - Åben lav boligbebyggelse

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til "Dispositionsplan for byvækstområder. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Dispositionsplan for byvækstområder. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 20. september 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til "Dispositionsplan for byvækstområder

Læs mere

Lokalplan 1009, Boliger på Østboulevarden 11a og 11b - Forslag

Lokalplan 1009, Boliger på Østboulevarden 11a og 11b - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 1. august 2016 Lokalplan 1009, Boliger på Østboulevarden 11a og 11b - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1009,

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2017

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2017 Debatoplæg Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for at et eksisterende parkeringsareal på ejendommen Kirkebjerg Allé 1 og Østbrovej 12 må udvides

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 16. marts 2005 via Magistraten J.nr. 05.00P05/04/00384 Den Ref.: Tlf.nr. Svend Erik Lysdal

Læs mere

Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt Tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013.

Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt Tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 10. februar 2016 Lokalplan 1022, Boliger og erhverv på Børglumvej - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 11 g og 58, stk. 1,nr. 4 i planloven 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 11 g og 58, stk. 1,nr. 4 i planloven 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 15. august 2014 J.nr.: NMK-34-00277 og NMK-33-01941 Ref.: KBP AFGØRELSE i sag om Faxe Kommunes VVM-screening af vejprojekt

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse For kommuneplantillæg og lokalplan Biogasanlæg og kraftvarmeværk i Vegger September 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund...3 2. Planvedtagelse...3 3. Integrering

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 3. Gug Boldklub, Gug, Kommuneplantillæg 4.029, Lokalplan 4-3-102, Redegørelse for bæredygtighed samt ophævelse af Lokalplan 03-003, Vissegård, Idrætsanlæg (2. forelæggelse). 2012-36189. By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 19. oktober 2015 Lokalplan 1022, Boliger og erhverv på Børglumvej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022,

Læs mere

Ophævelse af lokalplan. Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG

Ophævelse af lokalplan. Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG Ophævelse af lokalplan Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 18.december 2014 til 5. februar 2015 Indholdsfortegnelse Formål 1 Redegørelse

Læs mere

ODENSE LETBANE 1. ETAPE

ODENSE LETBANE 1. ETAPE 1 TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE ODENSE LETBANE 1. ETAPE 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge

Læs mere

Udpegning af områder til produktionsvirksomheder

Udpegning af områder til produktionsvirksomheder gladsaxe.dk Udpegning af områder til Har du forslag og idéer? Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Målforhold 1:50000 Dato 23-03-2018 Udskrevet af RIKJAG 1 Udpegning af områder til Kommuneplantillæg

Læs mere

Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune

Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1 til Kommuneplan 2013 BIOGAS INDHOLD Kommuneplantillæg Redegørelse Kommuneplantillæg 1 Biogas... 3 Læsevejledning... 3 Hvad er et kommuneplantillæg?... 3 Kommuneplan

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 21

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 21 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 21 H/F Roerskov Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan

Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan PLAN, BYG OG MILJØ Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan 2017-2028 For erhvervsområder forbeholdt produktionserhverv Tillægget er offentlig bekendtgjort den 12. juni 2019 KALUNDBORG KOMMUNE Plan, Byg

Læs mere

Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø

Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø J.nr. 2016-004030 Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø Resumé Jammerbugt Kommune har netop fremsendt deres endelige bemærkning vedrørende

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: NORRECCO LYNGE Anlæg til modtagelse og behandling af affald

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: NORRECCO LYNGE Anlæg til modtagelse og behandling af affald Allerød Kommune Plan og Byg DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for: Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk

Læs mere

Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag

Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 20. november 2015 Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag

Læs mere

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Fornyet høring Debatoplæg Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for at et eksisterende parkeringsareal på ejendommen Kirkebjerg

Læs mere

Lokalplan 882, Forlægning af Sletvej Opgivelse

Lokalplan 882, Forlægning af Sletvej Opgivelse Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra MTM Dato 21. marts 2014 Lokalplan 882, Forlægning af Sletvej Opgivelse Opgivelse af forslag til Lokalplan nr. 882 Forlægning af del af Sletvej 1. Resume

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag Kommuneplantillæg 2 for Kommuneplan 2013-2015 Motocross Bane og Skydebane - Kongens Høj, Solbjerg Forslag - Juli 2014 Morsø Kommune - www.morsoe.dk Forslag KOMMUNEPLANTILLÆG Hvad er et kommuneplantillæg?

Læs mere

Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej

Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 30. januar 2017 Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er udlagt til byomdannelse i

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 272 samt Tillæg nr. 50 til Kommuneplan 2009, tidligere Skjern Kommune

Forslag til lokalplan nr. 272 samt Tillæg nr. 50 til Kommuneplan 2009, tidligere Skjern Kommune Returadresse Plan, Udvikling og Kultur Rødkløvervej 4 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Rebecca Molders Direkte telefon 99741040 E-post planlagning@rksk.dk Dato 31. august 2010 Sagsnummer 2009070212A Forslag

Læs mere

LOKALPLAN NR. 65 FOR FLUGTSKYDNINGSBANEN I SANDBÆK PLANTAGE

LOKALPLAN NR. 65 FOR FLUGTSKYDNINGSBANEN I SANDBÆK PLANTAGE JANUAR 1994 J.NR.:27-ll-65 LOKALPLAN NR. 65 FOR FLUGTSKYDNINGSBANEN I SANDBÆK PLANTAGE Videbæk Kommune. Tillæg nr. 13 til Videbæk Kommuneplan. Lokalplan nr. 65 for flugtskydningsbanen i Sandbæk Plantage.

Læs mere

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst Teknik og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 187314 Brevid. 1209004 Ref. AV Dir. tlf. 46 31 35 41 adamv@roskilde.dk NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 3. marts 2004 via Magistraten J.nr.: 13.06.04.P20.018.02 51 Den Ref.: Tlf.nr.: hh/bb

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

Tillæg nr. 17. Udkast Kommuneplan Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro HOLSTEBRO KOMMUNE

Tillæg nr. 17. Udkast Kommuneplan Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro HOLSTEBRO KOMMUNE Tillæg nr. 17 Kommuneplan 2013 Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro Udkast 20-03-2017 HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord Offentlig fremlæggelse Forslaget til kommuneplantillæg er fremlagt

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. maj 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 785, Blandet bolig- og erhvervsområde

Læs mere

Bilag 2 Samlet oversigt af de indkomne bemærkninger i høringsfasen og kommunens svar herpå.

Bilag 2 Samlet oversigt af de indkomne bemærkninger i høringsfasen og kommunens svar herpå. Bilag 2 Samlet oversigt af de indkomne bemærkninger i høringsfasen og kommunens svar herpå. Thisted Kommune har i forbindelse med høringsfasen for forslag til Lokalplan nr. 200-010 og Kommuneplantillæg

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 15. april 2004 02.01.05G01/SA/00/10897 Annette

Læs mere

Indstilling. Randersvej 69 Påbygning af 2 etager på sidebygning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Indstilling. Randersvej 69 Påbygning af 2 etager på sidebygning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 5. december 2011 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er søgt om tilladelse til at ombygge ejendommen Randersvej

Læs mere

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P Side 1/9 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan

Forslag til Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan PLAN, BYG OG MILJØ Forslag til Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan 2017-2028 For erhvervsområder forbeholdt produktionserhverv Forslaget er fremlagt fra den 20. december 2018 til den 14. februar 2019

Læs mere

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN Energipark ved St. Soels - vindmølle- og solcelleanlæg Fem af de i alt syv vindmøller set fra Lundby syd for vindmølleområdet. Vindmøllerne er visualiseret med en rotor på 126 meter i diameter. PLANAFDELINGEN

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 832, Lyseng Idrætsanlæg, Højbjerg. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 832, Lyseng Idrætsanlæg, Højbjerg. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 10. marts 2008 Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 832, Lyseng Idrætsanlæg, Højbjerg Århus Kommune Planlægning og Byggeri

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2016

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2016 Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2016 Forhøring Ændret anvendelse af en del af Ejby Mosevej 175 Kommunalbestyrelsen ønsker at afhænde den sydlige halvdel af matr. nr. 9b Ejby By, Ejby Mosevej 175, da der

Læs mere

Odense Letbane 1. etape

Odense Letbane 1. etape 1 Forslag til tillæg nr. 18 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Odense Letbane 1. etape 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 18.04/1344.03 hj/ar 8940 2519 Åboulevarden

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 51 Bolig- og serviceområde ved Faaborgvej 39 Ændring af kommuneplanområde 7 Sandrum-Dalum-Elmelund Hvad er en kommuneplan? I henhold til

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken. Vedtaget den 24. juni 2008

Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken. Vedtaget den 24. juni 2008 Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken Vedtaget den 24. juni 2008 Frederikssund Kommuneplan 1997-2009 Redegørelse Kommuneplantillæggets område Kommuneplantillægget omfatter

Læs mere

Resumenotat. Holstebro Byråd

Resumenotat. Holstebro Byråd Side 1/6 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Debatoplæg. Boligområde og dagligvarebutik vest for Mejrup Kirkeby. Indkaldelse af idéer og forslag. Juli Mejrup Kirkeby HOLSTEBRO KOMMUNE

Debatoplæg. Boligområde og dagligvarebutik vest for Mejrup Kirkeby. Indkaldelse af idéer og forslag. Juli Mejrup Kirkeby HOLSTEBRO KOMMUNE Mejrup Kirkeby Boligområde og dagligvarebutik vest for Mejrup Kirkeby Indkaldelse af idéer og forslag Juli 2017 HOLSTEBRO KOMMUNE Måned Sepember INDKALDELSE AF FORSLAG OG IDEER Boligområde og dagligvarebutik

Læs mere

Endelig vedtagelse af Klimatilpasningsplan

Endelig vedtagelse af Klimatilpasningsplan Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø, Borgmesterens Afdeling Dato 20. oktober 2014 Endelig vedtagelse af Klimatilpasningsplan Endelig vedtagelse af Klimatilpasningsplan tilpasning

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018

Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018 Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018 Cirkusgrunden med mulig nyt boligområde markeret med stipling Forhøring Ændring af afgrænsning af grønt område ved Cirkuspladsen i Hvissinge Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

DEBAT TILLÆG 20 Projektet og dets baggrund

DEBAT TILLÆG 20 Projektet og dets baggrund DEBAT R e g i o n p l a n 2001-2012 TILLÆG 20 Udvidelse af golfbane mellem Tårnborg- parken og Høneklint i Korsør Kommune Projektet og dets baggrund Korsør Kommune og Korsør Golfklub ønsker golfbanen i

Læs mere

Nye mulige fremtidige vindmølleområder i den sydlige del af Viborg Amt

Nye mulige fremtidige vindmølleområder i den sydlige del af Viborg Amt Tillæg nr. 7 til Regionplan 2005 for Viborg Amt Nye mulige fremtidige vindmølleområder i den sydlige del af Viborg Amt VIBORG AMT - Miljø og Teknik J.nr. 8-52-6-2-5-05 Tillæg nr.7 til Regionplan 2005 for

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til tillæg nr. 31

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til tillæg nr. 31 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 31 H/F Næsby Ændring af kommuneplanområde 10 Næsby Næsbyhoved-Broby - Allesø Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 18-11-2003 via Magistraten Tlf. nr.: 89402185 Jour. nr.: Ref.: LD Forslag om

Læs mere

Indstilling. Lokalplan 997, Ceres-området ved Thorvaldsensgade - Endelig. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3.

Indstilling. Lokalplan 997, Ceres-området ved Thorvaldsensgade - Endelig. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. august 2015 Lokalplan 997, Ceres-området ved Thorvaldsensgade - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 997, Ceresområdet

Læs mere

Offentligt borgermøde

Offentligt borgermøde Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 24. april 2017 46 nye vindmøller ved Overgaard Randers Kommune Aftenens program, kl. 19.00 21.00 Velkommen, v. RK chef for Plan, Byg og Veje, Rune

Læs mere

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 23.02.R08 Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 RAMMEOMRÅDE 23.02.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

Forsøgsvindmøller ved Nordjyllandsværket

Forsøgsvindmøller ved Nordjyllandsværket Indkaldelse af ideer og forslag Forsøgsvindmøller ved Nordjyllandsværket Oktober 2009 Hvad er en VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering af Virkninger på Miljøet. VVM-reglerne for anlæg på land fremgår

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere