DDElibra Ændringsbeskrivelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DDElibra Ændringsbeskrivelse"

Transkript

1 Axiell Danmark A/S Copyright 2016

2 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION DDElibra GO beholdningsliste, ikke-udlånt materiale Hjemkaldelser via e-boks Indmeldelse af børn via Serviceplatformen HÅNDBOG GUI GENERELT Zebra-tabeller Markering af hvor RFID kan anvendes Se oplysninger fra OpenAgency (zorder_profile) SØGNING Søgestreng til grammofonplade i mediedropdown Forkert idnummer bestilles på grund af sortering Søgning på idnumre med blanktegn KATALOGISERING Hentning af navneformer er ændret BEHOLDNING Masserettelse er optimeret LÅNER Indmeldelse af børn via Serviceplatformen Lånerkategori i forbindelse med opslag via serviceplatformen EKSPEDITION Hjemkaldelser via e-boks Lånerstatus som RESERVERING Problemer med udskrift "Medd. om forgæves reservering" FJERNLÅN adresse ved udskrift mangler Kopi til låner Liste over mulige biblioteker er ikke sorteret DDELIBRA GO Beholdningsliste, ikke-udlånt materiale Oprydning i uafhentede fjernlån UDSKRIVNING Bestil. Kontrol vises forkert på hyldekontrolliste Ny liste "Betalinger fordelt på betalingslinier" ACCESSION Att st, delleverancer Rykkere og accessions-statuskoder MATERIALEVALG Matchposter med til søgemodulet Matchpost fra importbasen til bib-basen Titler med mange reserveringer månedlig SYSTEMADMINISTRATION... 17

3 3 4.1 GENERELT Mail fra DDElibra og encoding Ny version af OpenSSL KATALOGISERING Indberetning af analyser til DanBib og værtspublikationer LÅNER Indmeldelse af børn via Serviceplatformen UDLÅN Lånerstatus som Hjemkaldelser via e-boks Afgrænsning Format Overskrift i e-boks Overlay FJERNLÅN ISO 18626, "RetryPossible" indlæses ISO 18626, statusskifte når fornyelse afvises SELVBETJENING, SIP Offline transaktioner og nye lånere DDELIBRA WEBSERVICES Opslag på børn via Serviceplatformen Indeks over trimmeværdier... 23

4 4 2 INTRODUKTION Herunder følger en beskrivelse af ændringer og rettelser i DDElibra patch i forhold til patch I ændringsbeskrivelsen skal " " generelt forstås som "DDElibra patch ", og " " som "DDElibra patch ". Ved nogle af de nævnte ændringer er anført: "NB: Ikke en del af standard". Oplysning om pris og implementering af disse faciliteter fås ved henvendelse til jeres salgskonsulent. Af større nyheder i kan der bl.a. nævnes følgende. 2.1 DDElibra GO beholdningsliste, ikke-udlånt materiale I DDElibra GO er der tilføjet en beholdningsliste over ikke-udlånt materiale, som f.eks. kan anvendes til if-materialer (Ikke fundet-materialer). 2.2 Hjemkaldelser via e-boks Hjemkaldelser, der udskrives på brevkort, kan i i stedet blive sendt til e-boks på samme vis som regninger og varslingsbreve. 2.3 Indmeldelse af børn via Serviceplatformen Der vil være mulighed for at slå en værges børn op i GUI-klienten ifm. indmeldelse og direkte oprette børnene som lånere.

5 5 3 HÅNDBOG 3.1 GUI GENERELT Zebra-tabeller I anvendes zebra-tabeller, dvs. at hver anden linje er hvid og hver anden linje er lysegrå, for at øge læsbarheden Markering af hvor RFID kan anvendes I moduler og faner, hvor chip ikke kan aflæses, vises RFID-symbolet med nedtonet grøn farve. Chip kan aflæses: Chip kan ikke aflæses: Ingen forbindelse til læser:

6 Se oplysninger fra OpenAgency (zorder_profile) Under Hjælp Se konfiguration er der kommet en fane 5 Vis z3950 profiler, som indeholder de oplysninger, der hentes fra OpenAgency (tidligere VIP som webservice). Ved hjælp af Filter-feltet kan søgningen indsnævres. Der kan afgrænses på biblioteksnavn eller bibliotekskode. 3.2 SØGNING Søgestreng til grammofonplade i mediedropdown Søgestrengen til grammofonplader i mediedropdown i feltsøgning er rettet fra 09a=s*09h=xk til 09a=s*09g=xk Forkert idnummer bestilles på grund af sortering Før fik man bestilt et forkert id-nummer, hvis man efter en Z39.50 søgning sorterede søgeresultatet ved at klikke på en af kolonneoverskrifterne, f.eks. mat.type. Dette er nu rettet.

7 Søgning på idnumre med blanktegn I søgning kan man nu søge på idnumre med blanktegn: Dette gælder også find-popup i f.eks. Beholdning, Materialestatus, Fjernlån, Katalogisering, Accession. 3.3 KATALOGISERING Hentning af navneformer er ændret I version kunne man ikke hente navneformer (Ctrl+F12) og dernæst taste Enter for at vælge én. Man kunne kun vælge via dobbeltklik med mus eller genvejstast (Alt+O). Dette er rettet i , så man igen kan vælge ved at taste Enter. 3.4 BEHOLDNING Masserettelse er optimeret Masserettelse og massekassation er optimeret, hvilket giver en væsentlig tidsmæssig forbedring. 3.5 LÅNER Indmeldelse af børn via Serviceplatformen I er der indført en mulighed for, at indmelde børn via den person, som har forældremyndigheden. Man søger personen frem i låner-registeret og vælger Opslag på børn (Ctrl+Shift+F11). Herved hentes en liste over lånerens børn fra Serviceplatformen. I listen over lånerens børn fremgår det om barnet allerede er oprettet som låner eller ej: Ud fra listen kan børnene oprettes som lånere. Ovenstående forudsætter, at der er implementeret integration til Serviceplatformen, og at kommunen har lavet en serviceaftale for Familie+ hos ServicePlatformen.

8 8 Det skal bemærkes, at registrering af forældremyndighed i cpr-registeret først begyndte 27. maj 2004, så det vil kun være muligt at slå børn op via en person med forældremyndighed, hvis barnet er 12 år eller yngre. "NB: Ikke en del af standard" Lånerkategori i forbindelse med opslag via serviceplatformen I sættes der automatisk korrekt lånerkategori, når låner indmeldes via online opslag ( Opslag (F11)) fra GUI-klienten. Det forudsætter, at der er implementeret integration til ServicePlatformen. 3.6 EKSPEDITION Hjemkaldelser via e-boks I er der indført mulighed for at afsende hjemkaldelser til e-boks. Hjemkaldelser sendes kun til e-boks for de lånere, som hverken har en adresse eller et mobilnr. registreret. Hvis låneren har en adresse eller et mobilnr. registreret, sendes hjemkaldelsen stadig til denne. Lige som ved de øvrige udskrifter der kan sendes til e-boks (Regninger og Varslingsbreve), er der mulighed for at angive et overlay (fortrykt papir ) og særligt udskriftsformat. "NB: Ikke en del af standard" Lånerstatus som I kan lånerstatus sendes som . I fane 4, Udlånte, fane 5, Bestillinger og fane 6, Mellemværende, er der checkbokse:

9 9 Under Indstillinger (Ctrl+Alt+F12) vælges om fluebenet skal være sat eller ej:

10 RESERVERING Problemer med udskrift "Medd. om forgæves reservering" I fik man en fejl ( Could not send message ), hvis man ved sletning af en reservering valgte udskrift til eller sms. Dette er rettet i FJERNLÅN adresse ved udskrift mangler Hvis man i havde fundet en række lånere frem, som man ville sende f.eks. udskrift 21, Lånernote meddelelse til, gik det godt med den øverste på listen. Her blev lånerens e- mailadresse hentet korrekt ind i popup-vinduet. Når man havde sendt en og bladrede til næste låner i listen, manglede denne låners adresse i pop-up-en. Dette er rettet i

11 Kopi til låner I er der indført en nemmere måde at håndtere fjernlån, hvor der skal sendes en kopi til låner. Funktionen Send kopi (Shift+F5) giver en popup, med mulighed for at angive e- mailens emnefelt, samt evt. tekst til fjernlånets status-note. Vælger man Send startes klienten op med udfyldt emnefelt og låners adresse indsat. Samtidig skifter fjernlånet status til 29 Kopi til låner. Personalet skal blot vedhæfte kopien som attachment i mailen. Bemærk, at der kan blive udskrevet en fjernlånsnote ifm. "Send", hvis det er trimmet, at der skal udskrives en fjernlånsnote ved skift til status Liste over mulige biblioteker er ikke sorteret I var listen over långivende biblioteker ved bestilling i fjernlån ikke sorteret i henhold til lånevejene. Det er den i

12 DDELIBRA GO Beholdningsliste, ikke-udlånt materiale Der er kommet en ny mulighed for at danne en beholdningsliste på ikke-udlånt materiale Søg ikke udlånt materiale. Listen er identisk med den tilsvarende papirliste fra Udskrivning i DDElibra GUI, og kan anvendes til de samme søgninger, der benyttes herfra f.eks. at søge efter materialer, der har fået en borte -markering. Der kan som i GUI afgrænses på bestemte områder på biblioteket - via filtrering på placeringsoplysninger fra beholdning og bibliografiske oplysninger; som for eksempel Klassemærke og Forfatter fra den bibliografiske post. Der kan desuden afgrænses på Retdato og/eller Accessionsdato fra beholdning. Listen er primært tænkt til på en enkel måde at søge de såkaldte if -markeringer/ikke fundetmaterialer frem uden at skulle gå i Udskrivning (eller beholdning) i DDElibra GUI. I søgeformularen er der sat hjælpetekster ind i relevante felter.

13 13 Der søges altid på materialets aktuelle placering dvs. at når der søges på disse placeringsoplysninger, vil der blive søgt i den midlertidige placering, hvis beholdningen har en sådan - ellers søges der i den stationære placering. Det vil sige, at søgningen herover på if Ikke fundet i DDElibra GO i Materialesamling korrekt søger i den midlertidige materialesamling, hvor if automatisk placeres efter tryk på Ikke fundet-knappen i DDElibra GO. I Fuld visning ses mulighederne Kassér og Fundet. Hvis der trykkes på Kasser, kasseres det aktuelle materiale umiddelbart. Der vil dog - ligesom i DDElibra GO listen - være mulighed for at fortryde kassation. Når der er trykket på Kassér, ændres knappen til Sikker?. Først når der trykkes på Sikker?, kasseres materialet. Efter 5 sekunder returneres til knappen Kassér og kassationen er fortrudt. Hvis der trykkes på knappen Fundet, bliver knappen gråmarkeret. Det vil knappen vedblive med at være resten af dagen - også selvom materialet findes igen i en ny søgning samme dag. Hvis man ikke finder materialet og får trykket på Fundet ved en fejl, vil den natlige kørsel sørge for, at titlen kommer tilbage på listen igen dagen efter.

14 Oprydning i uafhentede fjernlån I er fjernlån til selvafhentning med på listen Oprydning på selvafhentningshylden dvs. at såvel reserveringer som fjerlån nu vises i GO-listen sorteret efter Afhentningsdato/ Afhentningsnr. På samme vis som for bestillinger og reserveringer er der ud for hvert fjernlån en "Fundet" og "Ikke fundet knap. Fjernlån er markeret specifikt med grønt hus og grøn tekst "Fjernlån". Vælges Fundet ved et fjernlån, skifter fjernlånet til en ny status i fjernlånsmodulet 70 Fundet. Ved den efterfølgende aflevering vil status 70 automatisk skifte til status 80 Pakkes og afsendes. Ved tryk på "Ikke fundet" ved et fjernlån, skifter fjernlånet til en ny status 71 Ikke fundet. Fjernlån, som burde have stået på afhentningshylden, men som er blevet markeret "Ikke fundet", kan efterfølgende søges frem i Fjernlån ved at søge på status 71. Ved aflevering vil fjernlån med status 70 og 71 skifte til 80 Pakkes og afs. på vanlig vis.

15 UDSKRIVNING Bestil. Kontrol vises forkert på hyldekontrolliste I blev Bestil. Kontrol fejlagtigt vist som? på hyldekontrollisterne. I vises de med type C, ligesom Res. Kontrol Ny liste "Betalinger fordelt på betalingslinier" Listen findes under "Statistik" -> "Accession" -> "Betalinger fordelt på betalingslinier". Listen medtager følgende felter: Stamnote Titel Ab.nr År Konto Faktura Totalpris Bet.note Ret.dato: 3.11 ACCESSION Att st, delleverancer Nogle leverandører anvender delleverancer af ordrer, og det har vist sig at give nogle udfordringer ifm. attestering. I forbindelse med delleverancer holder systemet styr på, hvor mange materialer der er betalt for i en given accession. Samtidig holder systemet styr på, hvor mange eks. i den givne accession der faktureres for på en faktura. Det kan dog være svært at overskue delleverancer, da accessionen ifm. første delleverance vil skifte til 80, (Kan betales) og efterfølgende til 84, (Faktura anvist) (kan også hedde "Betalt"), men accessionen vil ikke skifte status ved efterfølgende delleverancer til samme accession, dvs. den bliver stående med status "Faktura anvist", selvom modtagelse og attesteringer fortsætter som de skal. I er der derfor indført en ny accessionsstatus, 86 (Delvist leveret/betalt). Det betyder, at ved første delleverance vil accessionen skifte til "Kan betales" og derefter "Delvist leveret/betalt" ved attesteringen. Ved den næste delleverance vil accessionen skifte til 81, (Eksemplarer mangler) indtil materialerne er modtaget og derefter igen til "Kan betales" og "Delvist leveret". I forbindelse med. attestering af sidste leverance vil accessionen skifte til "Faktura anvist", som hvis alle materialer var modtaget i een leverance Rykkere og accessions-statuskoder I version (og før) blev der kun dannet rykkere for accessioner med statuskoderne "Bestilt materiale", "Abonnement tidsskrift" og "Materiale indbinding. I version

16 16 genereres der også rykkere for accessioner med statuskoderne "Delvist leveret/betalt" og "Materialer mangler" MATERIALEVALG Matchposter med til søgemodulet I er det muligt at overføre poster fra matchområdet til søgemodulet. Hvis fokus er på en post i matchområdet, når der tastes Ctrl+Shift+S, er det matchposten, der overføres til søgning Matchpost fra importbasen til bib-basen I er det muligt, at overføre poster fra matchområdet fra base imp til base bib. Hvis fokus er på en post i matchområdet, når funktionen Overfør til bib basen (Ctrl+Shift+F11) vælges, er det matchposten, der flyttes fra base imp til base bib Titler med mange reserveringer månedlig I fejlede genereringen af listen Titler med mange reserveringer, hvis der var trimmet til månedligt interval. Det er rettet i , så både ugentlig og månedlig generering virker.

17 17 4 SYSTEMADMINISTRATION 4.1 GENERELT Mail fra DDElibra og encoding Enkelte lånere har oplevet problemer med at læse mail sendt fra DDElibra - f.eks. hjemkaldelser og reserveringsmeddelelser - på visse Android-modeller. I anvendes der derfor qouted-printable encoding på alle mail afsendt fra DDElibra Ny version af OpenSSL I forbindelse med opdateres Apache på Sun-serveren til at anvende OpenSSL 1.0.2j, som er den seneste sikkerhedsopdatering til OpenSSL. 4.2 KATALOGISERING Indberetning af analyser til DanBib og værtspublikationer Når der indberettes analyser til DanBib, f.eks. fra forskningsbiblioteker og lokalbibliografier, vil værtspublikationer, der er et link til i felt 016, altid blive medsendt, da DanBib altid har behov for denne post. 4.3 LÅNER Indmeldelse af børn via Serviceplatformen I kan en værges børn hentes via Serviceplatformen jvf. beskrivelsen i håndbogsafsnittet. Dette sker via Serviceplatformens Familie+ service og kræver således, at kommunen har lavet en serviceaftale for Familie+. Hvis der i forvejen anvendes opslag hos Serviceplatformen, skal der ikke implementeres yderligere på Sun-serveren, men følgende trimmeværdier skal sættes i henhold til den aftale, der er oprettet med Serviceplatformen. Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold CGcr cprf-lookup- *** dde /alib/is/dkr/ssl/cprbasic/client.pem ClientCert CGcr cprf-lookup- *** dde 750dds34-be48-4b99-90f6-18eadfa32def ServiceAgrUUID CGcr cprf-lookup- *** dde a34cf599-26e bfbd-2490d3d1c3ab ServiceUUID CGcr cprf-lookup- *** dde bbc c45-491e cd4ee3d93ac UserSystemUUID CGcr cprf-lookup- *** dde 09ea08cc-853c-4c02-a150-ed UserUUID CGcr cprf-lookup- URL *** dde service/cprlookup/cprlookup/2

18 18 CGcr cprf-lookup-clientcert er et klientcertifikat for DDElibra og vil være det samme som for det alm. opslag hos Serviceplatformen. CGcr cprf-lookup-serviceagruuid er lig med "Serviceaftale UUID" fra oprettelsen af Familie+ aftalen hos Serviceplatformen. CGcr cprf-lookup-serviceuuid er UUID'en for Familie+ servicen, og kan findes på hvis der trykkes på Familie+ servicen og derefter på "Læs mere". UUID står i bunden af siden. CGcr cprf-lookup-usersystemuuid er lig med "System UUID" fra oprettelsen af Familie+ aftalen hos Serviceplatformen, og er UUID'en for DDElibra. CGcr cprf-lookup-useruuid er lig med "Kommune UUID" fra oprettelsen af Familie+ aftalen hos Serviceplatformen, og vil være den samme UUID som for det almindelige opslag hos Serviceplatformen. CGcr cprf-lookup-url er url'en til bl.a. Familie+ servicen, og kan findes på hvis der trykkes på Familie+ servicen og derefter på "Læs mere". 4.4 UDLÅN Lånerstatus som I kan lånerstatus sendes som fra GUI-klienten. Trimmeværdierne, der styrer afsendelsen, er vist herunder. Eksempel Nøgle Spr Ejer Indhold UXfx cpbonstat-mail-head dan dde Subject: Lånerstatus 01 UXfx cpbonstat-mail-head dan dde From: Biblioteket 02 <adm@biblioteket.dk> UXfx cpbonstat-mail-head dan dde Reply-To: 03 noreply@biblioteket.dk Hvis der anvendes A4-lånerstatus skal "cpbonstatus" i nøglen erstattes med "patstat". Hvis ikke der er angivet specifikke From: og Reply-To:-værdier som vist ovenfor, hentes disse fra de generelle mail-head-værdier, UXfx def-mail-head? Hjemkaldelser via e-boks Hjemkaldelser kan i sendes som digital post til e-boks på samme vis som regninger og varslingsbreve. Det er kun hjemkaldelser, der ellers vil blive udskrevet på papir, som vil blive sendt til e-boks. Påmindelser vil ikke blive sendt til e-boks. Der indsættes, udover nedenstående trimmeværdier, et sæt standardtrimninger til formatering af e-boks hjemkaldelser i A4 format, og de kan søges med %rcll1eboks%.

19 19 Bemærk, at markeringen af om en given hjemkaldelse skal sendes til e-boks, sker i forbindelse med generering af hjemkaldelser. Afsendelse sker ligesom for varslinger og regninger med asbatch -4. Det forudsættes herunder, at kommunikation med e-boks i forvejen er sat op i forbindelse med regninger/varslingsbreve Afgrænsning Det kan defineres for hvilke lånerkategorier, der skal sendes hjemkaldelser til e-boks. Nøgle Indhold O+ S- E+ D+ COcr eboks-rcllnr-cat no cat[,cat]* hvor cat angiver en eller flere lånerkategorier og nr angiver hjemkaldelsesnummer. Værdien kan gentages. Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold COcr eboks-rcll1-cat *** dde 01,02,05,06 I ovenstående eksempel, vil 1. hjemkaldelser for lånerkategorierne 01, 02, 05 og 06 blive sendt til e-boks, hvis låneren ikke har en adresse eller sms. Alle andre 1. hjemkaldelser skal udskrives manuelt til en printer Format Ved formatering af hjemkaldelser, som sendes til e-boks, anvendes formatet angivet i følgende trimmeværdi: Nøgle Indhold O+ S- E+ D+ COcf eboks-rcllnr-format Format hvor format angiver et SMIL-format og nr hjemkaldelsesnummer. Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold COcf eboks-rcll1-format *** dde rcll1eboks Overskrift i e-boks Den overskrift, som brugeren ser i forbindelse med hjemkaldelse i e-boks, vil dels bestå af en fast del, som er sat op inde i e-boks og dels en variabel del, som kan angives i følgende trimmeværdi.

20 20 Nøgle Indhold O+ S- E+ D+ COcr eboks-rcllnr-header Text hvor tekst angiver en overskrift og nr hjemkaldelsesnummer. Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold COcr eboks-rcll1-header *** dde 1. hjemkaldelse Overlay Det er muligt at indlægge overlay, dvs. logo, sidehoved og sidefod, på den hjemkaldelse, der sendes til e-boks. Overlayet skal findes som en.png-fil i A4-størrelse. Filnavnet angives i følgende trimmeværdi: Nøgle Indhold O+ S- E+ D+ COcr eboks-rcllnr-overlay file Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold COcr eboks-rcll1-overlay *** dde /alib/is/bib/overlay/rcll1.png 4.5 FJERNLÅN ISO 18626, "RetryPossible" indlæses Visse bibliotekssystemer kan i forbindelse med en ISO bestilling sende et svar med status "RetryPossible". Det betyder, at bestillingen ikke er oprettet, men at man kan prøve senere. I skrives evt. kommentarer fra långivede bibliotek i forbindelse med et "RetryPossible" svar i intern note-feltet. Et eksempel på en sådan note i forbindelse med "RetryPossible" kan være: "Mediet er hos Jer og af den grund er reservering ikke mulig. Bestil venligst senere" ISO 18626, statusskifte når fornyelse afvises Når et fjernlån fornyes via ISO og långivende svarer ja til fornyelse, skifter fjernlånet automatisk status til 56 (Fornyet). I er det tilføjet, at hvis långivende derimod svarer nej til fornyelse, vil fjernlånet skifte status til 52 (Ej fornyet). Statuskoden for afvist fornyelse vil stå som 10. parameter i CIsr stat-værdier. Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold CIsr stat46 *** dde 30,,,,46,48,56,,,52

21 SELVBETJENING, SIP Offline transaktioner og nye lånere Ukendte lånere, som har lånt materialer i selvbetjeningsautomater, der er offline, kan i automatisk blive oprettet i DDElibra med kategori og blokeringskode, når nødudlånstranaktionerne overføres fra automaten. Trimmeværdierne, der anvendes, er følgende: Nøgle Indhold O+ S- E+ D+ CEcr load-unknown-patrons {0 1} CEcr unknown-patronsblock code CEcr unknown-patrons-cat cat hvor første trimmeværdi angiver, om ukendte lånere skal indsættes, 1, eller ikke, 0. code angiver en manuel blokeringskode, og cat en lånerkategori. Eksempel: Nøgle Spr Ejer Indhold CEcr load-unknown-patrons *** dde 1 CEcr unknown-patronsblock *** dde s CEcr unknown-patrons-cat *** dde 98

22 DDELIBRA WEBSERVICES Opslag på børn via Serviceplatformen Jvf. afsnittene "Indmeldelse af børn via Serviceplatformen" i håndbogs- og systemadministrationsafsnittet i dette dokument, kan en værges børn slås op via GUI-klienten, hvis biblioteket er tilmeldt Serviceplatformens Familie+. Det samme er muligt via DDElibra Webservices. Herunder er vist et eksempel på et opslag på en fiktiv værges cpr: Svaret vil se sådan ud: <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <AlmaMessage xmlns:soap-env=" xmlns:soap-enc=" xmlns:xsi=" xmlns:xsd=" xmlns:alma=" xmlns:ill14=" <getchildrenresponse> <status key="modulenotavailable" value="ok"></status> <children> <child isregistered="true" name="anna Nielsen" securitynumber=" "></child> <child isregistered="true" name="lene Nielsen" securitynumber=" "></child> <child isregistered="true" name="hans Nielsen" securitynumber=" "></child> </children> </getchildrenresponse> </AlmaMessage> Det returnerede securitynumber (cpr) kan derefter anvendes til at oprette børnene via selfregistration servicen.

23 23 5 Indeks over trimmeværdier CEcr load-unknown-patrons; 21 CEcr unknown-patrons-block; 21 CEcr unknown-patrons-cat; 21 COcf eboks-rcllnr-format; 19 COcr eboks-rcllnr-cat no; 19 COcr eboks-rcllnr-header; 20 COcr eboks-rcllnr-overlay; 20

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S Version

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S Version DDElibra DDElibra GO Axiell Danmark A/S 2016-10-27 Version 9.11.60 Copyright 2016 1 DDElibra GO - dynamiske lister præsenteret på tablet... 3 2 Sådan bruger personalet løsningen... 4 2.1 Login... 4 2.2

Læs mere

DDElibra Ændringsbeskrivelse

DDElibra Ændringsbeskrivelse Axiell Danmark A/S 2017-07-03 Copyright 2017 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 INTRODUKTION... 3 3 HÅNDBOG... 3 3.1 KATALOGISERING... 3 3.1.1 Sortering i dropdown... 3 3.2 BEHOLDNING...

Læs mere

Opdateringsvejledning DDElibra

Opdateringsvejledning DDElibra Opdateringsvejledning DDElibra 9.11.60 Dokumentet indeholder en opdateringsvejledning. Indhold Forudsætninger... 2 Rettede fejlrapporter... 2 Opdateringsvejledning: Sun-server... 3 Side 1 af 5 Forudsætninger

Læs mere

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30 DDElibra DDElibra GO Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30 Copyright 2015 1 DDElibra GO - dynamiske lister præsenteret på tablet... 3 2 Sådan bruger personalet løsningen... 4 2.1 Login... 4 2.2

Læs mere

DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE

DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE 11. maj 2016 i Odense Lone de Lasson Lene K. Nielsen Aksel G. Mikkelsen Niels E. Hansen 1 DAGSORDEN - AXIELL Nyt fra Axiell DDElibra 9.11.50 Status Highlight RFID nyheder Pop

Læs mere

DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE. 25. Marts 2015

DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE. 25. Marts 2015 DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE 25. Marts 2015 1 DDElibra version 9.11 DDElibra version 9.11.20 DDElibra GO RFID nyheder DAGSORDEN - AXIELL 2 Søgning på hovedsprog (hs=) DDELIBRA VERSION 9.11 Link til krimiserier

Læs mere

DDElibra Ændringsbeskrivelse Håndbog

DDElibra Ændringsbeskrivelse Håndbog Håndbog Axiell Danmark A/S 2014-02-23 Copyright 2014 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 5 3 DDElibra GO... 5 3.1 Dynamiske lister til fremfinding af bestillinger... 5

Læs mere

DDElibra Håndbog DDElibra GO

DDElibra Håndbog DDElibra GO DDElibra DDElibra GO Axiell Danmark A/S 2016-06-03 Version 9.11.50 Copyright 2016 1 DDElibra GO - dynamiske lister præsenteret på tablet... 3 2 Sådan bruger personalet løsningen... 4 2.1 Login... 4 2.2

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-12 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Søgning i dokumentationen... 3 4 Åbning af ""...

Læs mere

DDElibra Ændringsbeskrivelse

DDElibra Ændringsbeskrivelse Axiell Danmark A/S 2015-10-19 Copyright 2015 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 INTRODUKTION... 4 2.1 Reserveringer, interessemail og sms... 4 2.2 ILL transaktioner via ISO 18626... 4

Læs mere

DDElibra. Ændringsbeskrivelse Håndbog

DDElibra. Ændringsbeskrivelse Håndbog Håndbog Axiell Danmark A/S 2014-01-22 Copyright 2014 2 1 INTRODUKTION... 5 2 GENERELT... 5 2.1 Begrænset visning af kolonner... 5 2.2 Bladring med mus i kalender... 5 3 SØGNING... 6 3.1 Feltsøgning...

Læs mere

DDElibra Ændringsbeskrivelse

DDElibra Ændringsbeskrivelse Axiell Danmark A/S 2015-04-21 Copyright 2015 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 4 3 HÅNDBOG... 4 3.1 GUI GENERELT... 4 3.1.1 Aflæsning af chip... 4 3.1.2 Manglende forbindelse

Læs mere

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S, 2008 Indholdsfortegnelse 1. Skrivebordet... 3 2. Flytte rundt m.m.... 4 3. Log ind... 6 4. Valg af database... 7 5. Rudernes størrelse... 8 6. Kolonner... 9 7.

Læs mere

DDElibra Ændringsbeskrivelse Systemadministration

DDElibra Ændringsbeskrivelse Systemadministration Systemadministration DDElibra Webservices 9.8.44 Axiell Bibliotek A/S 2010-11-25 Copyright 2010 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 DDElibra Web Services ændringer...

Læs mere

DDElibra Ændringsbeskrivelse

DDElibra Ændringsbeskrivelse Axiell Danmark A/S 2016-05-26 Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 INTRODUKTION... 4 2.1 GUI Attest... 4 2.2 Betaling via MobilePay... 4 2.3 Understøttelse af CULR... 4 3

Læs mere

Opdateringsvejledning DDElibra 9.11.30

Opdateringsvejledning DDElibra 9.11.30 Opdateringsvejledning DDElibra 9.11.30 Dokumentet indeholder en opdateringsvejledning. Indhold Indhold... 1 Forudsætninger... 2 Rettede fejlrapporter... 2 Opdateringsvejledning: Sun-server... 5 Side 1

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G AXIELL Danmark A/S 2016-10-21 Version 9.11.60 Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Forudsætninger... 3 4 Installation af ""... 4 4.1 Tilretning

Læs mere

DDELIBRA GO. Kundebesøg og test: Tak til Ballerup, Roskilde, Odense, Næstved og Frederiksberg.

DDELIBRA GO. Kundebesøg og test: Tak til Ballerup, Roskilde, Odense, Næstved og Frederiksberg. DDELIBRA GO DDElibra GO er det nye alternativ til bibliotekernes trykte bestillings- og hyldekontrollister - præsenteret på en tablet eller smartphone. Kundebesøg og test: Tak til Ballerup, Roskilde, Odense,

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-20 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Søgning i dokumentationen... 3 4 Åbning af ""...

Læs mere

Modtag købte materialer. Maj 2012

Modtag købte materialer. Maj 2012 Modtag købte materialer Maj 2012 Indhold Modtag købte materialer... 1 Indhold... 2 Modtag købte materialer... 3 Start af Modtag købte materialer... 3 Skanning af stregkoder... 4 Registrering af modtaget

Læs mere

Ny BOB-grænseflade fra

Ny BOB-grænseflade fra DBC: Ny BOB - vejledning - version: 29.5.2010 - Side 1 (10) Ny BOB-grænseflade fra 1.6.2010 Adgang til BOB...1 Hvilke bestillinger bliver vist efter indlogning?...2 Fanebladet bibliotek.dk til os...2 Åbne

Læs mere

DDElibra Ændringsbeskrivelse Systemadministration

DDElibra Ændringsbeskrivelse Systemadministration Systemadministration Axiell Danmark A/S 2014-01-30 Copyright 2014 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 4 3 SØGNING... 4 3.1 Undertryk noter med bestemte links... 4 4 KATALOGISERING...

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Personalerettet Mobilløsning AXIELL Danmark A/S 2015-01-08 Version 9.11 Copyright 2015 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Forudsætninger... 3 4 Start

Læs mere

Selene brugervejledning

Selene brugervejledning Selene brugervejledning F2 : Åbner en oversigt med data for det aktive felt. F3: Gemmer data i det aktive vindue Salgsordre : Bruges til oprettelse af Ordre/Arbejdskort/Fakrura Debitor: Debitorregister,

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G AXIELL Danmark A/S 2016-10-21 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Aktivering af ""... 4 3.1 Indlogning... 4 4 Funktioner...

Læs mere

BRUGERMANUAL TIL N-PDF

BRUGERMANUAL TIL N-PDF BRUGERMANUAL TIL N-PDF NORRIQ A/S Side 1 1. Opsætning af edocprinter PDF Pro... 4 2. Opsætning af dokumenttyper... 9 2.1 Fanebladet Generelt... 10 2.1.1 Feltet Rapport-id... 10 2.1.2 Feltet Rapportnavn...

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2015-10-26 Version 9.11.30 Copyright 2015 2 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion... 9 2 Søgning i dokumentationen... 9 3 Generelt... 9 3.1 Lyde... 9 3.2 Dropdowns... 9 3.3

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G AXIELL Danmark A/S 2015-10-26 Version 9.11.30 Copyright 2015 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 4 3 Søgning i dokumentationen... 5 4 Menu... 5 4.1 Søgning...

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-05-20 Version 9.11.50 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 4 3 Søgning i dokumentationen... 5 4 Åbning af ""...

Læs mere

Funktionen er et tillægsmodul som købes via JMA A/S kontakt vores salgsafdeling for priser samt yderligere information.

Funktionen er et tillægsmodul som købes via JMA A/S kontakt vores salgsafdeling for priser samt yderligere information. PDF-udskrift af eksterne dokumenter Det er i systemet muligt at sende visse eksterne dokumenter, f.eks. faktura, kreditnota, kontoudtog m.fl., direkte til kunden pr. e-mail med en vedhæftet pdf-fil, i

Læs mere

Funktionen er et tillægsmodul som købes via JMA A/S kontakt vores salgsafdeling for priser samt yderligere information.

Funktionen er et tillægsmodul som købes via JMA A/S kontakt vores salgsafdeling for priser samt yderligere information. PDF-udskrift af eksterne dokumenter Det er i systemet muligt at sende visse eksterne dokumenter, f.eks. faktura, kreditnota, kontoudtog m.fl., direkte til kunden pr. e-mail med en vedhæftet pdf-fil, i

Læs mere

DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE. 1. april 2014

DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE. 1. april 2014 DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE 1. april 2014 1 DAGSORDEN - AXIELL Præsentation og orientering af den nye organisering af Axiell Danmark Status på DDElibra version 9.10 Orientering om DDElibra version 9.11 Orientering

Læs mere

7. Daglige opgaver. Udsendelse af hjemkaldelser og reserveringsmeddelelser

7. Daglige opgaver. Udsendelse af hjemkaldelser og reserveringsmeddelelser 7. Daglige opgaver Udsendelse af hjemkaldelser og reserveringsmeddelelser Indhold Udsendelse af hjemkaldelses- og reserveringsmeddelelser... 3 Hjemkaldelsesprofil: Låners lån eller filialens udlån?...

Læs mere

AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet AARHUS UNIVERSITET Bestiller. Indholdsfortegnelse:

AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet AARHUS UNIVERSITET Bestiller. Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse: 1 Varekøb... 3 1.1 Varesøgning... 3 1.1.1 Feltet Varesøgning... 3 1.1.2 Søgning i favoritlister... 3 1.1.3 Filtrering... 4 1.1.4 Generelt om søgning... 4 1.2 Bestilling af varer -

Læs mere

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Bruger v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-SKOLE Ideen med Rekvi-skole systemet udsprang fra et behov

Læs mere

Navigationsrude Tryk på Ctrl+F for at få vist navigationsruden. Du kan omorganisere et dokument ved at trække dokumentets overskrift i denne rude.

Navigationsrude Tryk på Ctrl+F for at få vist navigationsruden. Du kan omorganisere et dokument ved at trække dokumentets overskrift i denne rude. Startvejledning Microsoft Word 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan lære programmet at kende. Værktøjslinjen Hurtig adgang Kommandoer

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og ØSC institutioner. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 2 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Skolens formidlingsside

Skolens formidlingsside facebib Skolens formidlingsside 1 Axiell Danmark A/S Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1 facebib skolernes nye formidlingsside... 4 1.1 Forsiden - inspiration til søgning... 4 1.2 Forsiden tavlen...

Læs mere

Vejledning og kommentarer til ny version

Vejledning og kommentarer til ny version Vejledning og kommentarer til ny version Udgave: SummaSummarum 4 Version: 4.10 SummaSummarum 4.10 & integration til Visma Avendo Webshop Visma Software lancerer en ny version af SummaSummarum, SummaSummarum

Læs mere

Velkommen til REX onlinehjælp

Velkommen til REX onlinehjælp Velkommen til REX onlinehjælp I REX onlinehjælp kan du finde information om følgende emner: Indhold Enkel søgning...3 Hvordan kan du bruge søgefeltet?...3 Søg efter sætninger...3 Søg efter specifikke ord

Læs mere

Brugervejledning e-faktura. Arbejde med e-faktura

Brugervejledning e-faktura. Arbejde med e-faktura Brugervejledning e-faktura Arbejde med e-faktura Indhold 1. Modtage e-fakturaer 2. Behandle e-fakturaer 3. Arbejde med e-fakturaer i Ø90 ARBEJDE MED E-FAKTURAER 1. Modtage e-fakturaer Når leverandør sender

Læs mere

AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet Indkøber. Indholdsfortegnelse:

AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet Indkøber. Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse: 1 Varekøb... 3 1.1 Varesøgning... 3 1.1.1 Feltet Varesøgning... 3 1.1.2 Søgning i favoritlister... 3 1.1.3 Filtrering... 4 1.1.4 Generelt om søgning... 4 1.2 Bestilling af varer -

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-21 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 4 3 Søgning i dokumentationen... 5 4 Åbning af ""...

Læs mere

Elektronisk spørgeskema 2009. Vejledning

Elektronisk spørgeskema 2009. Vejledning Elektronisk spørgeskema 2009 Vejledning Indberetning på Elektronisk spørgeskema for 2009 Introduktion Elektronisk spørgeskema 2009 (ESP 2009) giver Dem mulighed for at lette arbejdet i forbindelse med

Læs mere

Tilbage til oversigten. Programnyheder til version Denne version indeholder rettelser eller nyheder til følgende sektioner i al dente.

Tilbage til oversigten. Programnyheder til version Denne version indeholder rettelser eller nyheder til følgende sektioner i al dente. Tilbage til oversigten Programnyheder til version 5.75 Denne version indeholder rettelser eller nyheder til følgende sektioner i al dente. Patienter o Patient forside o Journal o Aftalebog o Aftalebog

Læs mere

Vejledning og kommentarer til ny version

Vejledning og kommentarer til ny version Vejledning og kommentarer til ny version Udgave: SummaSummarum 4 Version: 4.00 Frigivelse: 30. november 2011 Med frigivelsen af denne nye hovedversion, SummaSummarum 4, følger en mængde ny funktionalitet

Læs mere

Tips og tricks i Cicero LMS af Bent Sejersen, IKT Digital, Aarhus og Leif Vindbjærg Nielsen, PLC Pædagogik & Læring, Vejle

Tips og tricks i Cicero LMS af Bent Sejersen, IKT Digital, Aarhus og Leif Vindbjærg Nielsen, PLC Pædagogik & Læring, Vejle Tips og tricks i Cicero LMS af Bent Sejersen, IKT Digital, Aarhus og Leif Vindbjærg Nielsen, PLC Pædagogik & Læring, Vejle KOMBIT opfordrede os til at lave et oplæg om Tips og tricks i Cicero til de to

Læs mere

Nyhedsoversigt OptikIT V40

Nyhedsoversigt OptikIT V40 Nyhedsoversigt OptikIT V40 Betalingsservice Automatisk afsendelse. UDARBEJDET AF THOMAS KETELSEN Den nye version kan hentes på vores hjemmeside www.optikit.dk OptikIT Version 40 er nu klar til download.

Læs mere

Funktionen er et tillægsmodul som købes via JMA A/S kontakt vores salgsafdeling for priser samt yderligere information.

Funktionen er et tillægsmodul som købes via JMA A/S kontakt vores salgsafdeling for priser samt yderligere information. PDF-udskrift af eksterne dokumenter Det er i systemet muligt at sende visse eksterne dokumenter, f.eks. faktura, kreditnota, kontoudtog m.fl., direkte til kunden pr. e-mail med en vedhæftet pdf-fil, i

Læs mere

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Denne vejledning beskriver kort anvendelsen af Kørebog for Pocket PC version 3.0 Programmet giver mulighed for registrering af den daglige kørsel. Registreringen

Læs mere

Axiell Danmark. facebib. en vejledning

Axiell Danmark. facebib. en vejledning Axiell Danmark facebib en vejledning 20. marts 2013 Indhold 1 Introduktion... 4 1.1 Forudsætninger... 4 2 Hvad kan man på facebib?... 5 2.1 Link til forsiden... 6 2.2 Linksamling (Leksikon)... 6 2.3 Link

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for selvejere. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Overordnet liste af funktoner... 2 2 Vejledning... 3 2.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Afhentning af ansøgninger til de videregående. Brugervejledning Optagelse.dk

Afhentning af ansøgninger til de videregående. Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Vejledning i anvendelse af

Vejledning i anvendelse af Vejledning i anvendelse af 1 Indholdsfortegnelse 1. Platforme og tilgang 3 2. Hvordan kommer jeg i gang? 3 2.1. Log ind 3 2.2. Log ind med UNI-Login 4 2.3. Log ind med lånernummer til biblioteket 4 2.4.

Læs mere

Collect - brugermanual til Y s Men

Collect - brugermanual til Y s Men Denne vejledning er kun til brug for de personer der har fået adgang til redigering i medlemsdatabasen Collect - brugermanual til Y s Men Indhold Velkommen... 2 Første login... 2 Sådan gemmes nye data...

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-31 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 4 3 Søgning i dokumentationen... 4 4 Åbning af ""...

Læs mere

Årsafslutning Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning. 20. marts 2018

Årsafslutning Indhold. Årsafslutning Nyheder og vejledning. 20. marts 2018 20. marts 2018 Årsafslutning 2018.2 Indhold Nyheder til Årsafslutning 2018.2... 2 1 Andre vejledninger... 3 2 Virksomheder... 4 2.1 Branchetal... 4 2.2 Regnskabsklasse A model... 8 2.3 Nye noter...14 3

Læs mere

VIP-basen og nyt bestilsystem.

VIP-basen og nyt bestilsystem. DBC. Ny VIP-grænseflade fra 1.6.2010 Version: 29.5.2010. Side 1 (5) VIP-basen og nyt bestilsystem. Indhold: Ny opdeling af VIP-basens parametre i grænsefladen...1 Nye indstillinger efter 1.6.2010...2 Modtag

Læs mere

Bank Management / Bankafstemning. Bankafstemning. Et kort overblik over funktioner: Bankafstemning. Opret afstemningskonti

Bank Management / Bankafstemning. Bankafstemning. Et kort overblik over funktioner: Bankafstemning. Opret afstemningskonti Bank Management / Bankafstemning Ideen bag modulet er, at du importerer alle dine transaktioner fra din bank, og så forbliver disse transaktioner i Uniconta, på samme måde som alle andre transaktioner.

Læs mere

Post Danmark forsendelsesmodul til Magento (Pacsoft)

Post Danmark forsendelsesmodul til Magento (Pacsoft) Opsætningsguide til Post Danmark forsendelsesmodul til Magento (Pacsoft) Version 1.0.0 Myggenæsgade 3, 4. Lejl. 4 København kontakt@magentomoduler.dk Opsætning Modulets konfigurationsmuligheder findes

Læs mere

VIDENDELING PÅ TVÆRS FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM VEJLE, 24. JANUAR Statistik v/ Gitte Gordon, RoskildeBibliotekerne & Pernille Saul, KOMBIT

VIDENDELING PÅ TVÆRS FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM VEJLE, 24. JANUAR Statistik v/ Gitte Gordon, RoskildeBibliotekerne & Pernille Saul, KOMBIT VIDENDELING PÅ TVÆRS FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM VEJLE, 24. JANUAR 2018 Statistik v/ Gitte Gordon, RoskildeBibliotekerne & Pernille Saul, KOMBIT Statistik - Fællesbibliotekssystem Materialestatistik (Indkøb

Læs mere

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Indhold Indledning... 2 Kom godt i gang... 3 Holdlisten... 6 Skriv i kontaktbogen... 9 Udskriv fra holdlisten... 10 Tilmeldingslisten... 10 Opret fravær på

Læs mere

Silkeborg Review Mine sider

Silkeborg Review Mine sider Silkeborg Review Mine sider Datagrundlag Det er vigtigt, at de informationer man viser kan hentes let (hurtigt) fra bibliotekssystemet eller Brønden. Det vil betyde rigtig meget for hastighed i præsentationen

Læs mere

Brugervejledning til Doc2Mail

Brugervejledning til Doc2Mail ** Brugervejledning til Doc2Mail Version 3.5 KMD Doc2Mail Indholdsfortegnelse Forord... 1-3 1 Introduktion... 1-4 2 Sådan bruger du Doc2Mail... 2-5 2.1 Doc2Mail-dialogvinduet... 2-6 2.2 Udskrivning med

Læs mere

Vejledning af Økonomi opsætning

Vejledning af Økonomi opsætning Vejledning af Økonomi opsætning 1. Økonomi Integration 2. Debitorindstillinger 3. Varekatalog 4. Betalingsskabeloner 5. Betalinger 6. Eksportér 7. Debitornumre og ventelistemedlemmer Økonomi Integration

Læs mere

LabTilbagesvar. XMO. Introduktion til brug: Overordnet set kan en rekvisition har følgende farvekoder: Rød: Fejl eller andet problem

LabTilbagesvar. XMO. Introduktion til brug: Overordnet set kan en rekvisition har følgende farvekoder: Rød: Fejl eller andet problem Baggrund for funktionen: Lab tilbage svar er en funktion, som sikrer, at prøver kan spores hele vejen i processen fra bestilling, til afgivelse af svar til patienten. Det kan bruges på mange niveauer,

Læs mere

Indhold. Drejebog 2A: Datavask FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM. Version af 26. april 2017

Indhold. Drejebog 2A: Datavask FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM. Version af 26. april 2017 FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM Drejebog 2A: Datavask Version af 26. april 2017 I forhold til den tidligere version af 26.11.14, er drejebogens afsnit om 2.1.4 Opstillinger, 2.2.2 Leverandørregister, 2.3.2 Kassations-basen,

Læs mere

Kom godt i gang... 2 Introduktion til den nye FMK- fane... 3 Opret ny medicin... 9

Kom godt i gang... 2 Introduktion til den nye FMK- fane... 3 Opret ny medicin... 9 FMK vejledning 1. Kom godt i gang... 2 2. Introduktion til den nye FMK- fane... 3 Rettigheder i FMK... 4 Genvejstaster... 4 Højrekliksmenuer... 5 Præparatvælgeren... 7 3. Opret ny medicin... 9 Dosering...

Læs mere

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning. Mbridge tilmeldingssystem Version 23-07-2017. Vejledning. Indholdsfortegnelse. Indledning...2 Tilmelding til turnering (spillere)...2 Slet tilmelding...4 Opsætning af turneringer (turneringsleder)...5

Læs mere

JTA-DynamicsPDF. til. Microsoft Dynamics C5 vers. 3 SP3 eller højere. JTA-Data Jylland Vinkelvej 108a 8800 Viborg Tlf. 86672024 www.jta-jylland.

JTA-DynamicsPDF. til. Microsoft Dynamics C5 vers. 3 SP3 eller højere. JTA-Data Jylland Vinkelvej 108a 8800 Viborg Tlf. 86672024 www.jta-jylland. JTA-DynamicsPDF til Microsoft Dynamics C5 vers. 3 SP3 eller højere. www.jta-jylland.dk 1. Introduktion til JTA-DynamicsPDF. JTA-DynamicsPDF til Microsoft Dynamics C5 er et ekstra modul, som er udviklet

Læs mere

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning. Mbridge tilmeldingssystem Version 23-03-2018. Vejledning. Indholdsfortegnelse. Indledning...2 Tilmelding til turnering (spillere)...2 Slet tilmelding...4 Opsætning af turneringer (turneringsleder)...5

Læs mere

Opgave: Digitalisering af et dokument

Opgave: Digitalisering af et dokument Denne opgave omhandler digitaliseringen af et Veje i Frederikssund Kommune. I opgaven gennemgås følgende: Oprettelse af mapper og sider på hjemmesiden Indsættelse af tekst, billeder, links til PDF og hjemmesider

Læs mere

Mamut Kundskabsserie Intrastatregistrering og rapportering

Mamut Kundskabsserie Intrastatregistrering og rapportering [Type text] Mamut Business Software Mamut Kundskabsserie Intrastatregistrering og rapportering 1 Intrastatregistrering og rapportering Indhold Intrastat... 3 Indstillinger for Intrastat... 4 Intrastatregistrering...

Læs mere

Spørgsmål/svar til Sip2-profil

Spørgsmål/svar til Sip2-profil NOTAT Fælles Bibliotekssystem Spørgsmål/svar til Sip2-profil Oprettet den 27. februar 2015 Spørgsmål 1 AU felt. Normalt (i alle andre ILS er vi har mødt) er AU feltet brugt til at hente information omkring

Læs mere

Indledning. Adgang til systemet

Indledning. Adgang til systemet Indledning For at komme i gang med GIAS modulet i programmet skal kirkegården være knyttet sammen med provstiet, således at de varer, der er valgt fra provstiet, vises på kirkegården. Kontakt Skovbo Data

Læs mere

Leverandørens Portal indgår i den programpakke, som samlet kaldes Dantek Materiale- Valg.

Leverandørens Portal indgår i den programpakke, som samlet kaldes Dantek Materiale- Valg. Maj 2012 Leverandørens Portal indgår i den programpakke, som samlet kaldes Dantek Materiale- Valg. Dantek MaterialeValg består af fem programmer: Leverandørens Portal henvender sig til leverandører eller

Læs mere

Kvik guide. FIONA Online. marts 2017

Kvik guide. FIONA Online. marts 2017 Kvik guide FIONA Online marts 2017 Indholdsfortegnelse Sådan er FIONA Online opbygget... 3 Første side "Indberettere" viser de virksomheder du har adgang til... 4 Indberetningsoversigten... 4 Opret en

Læs mere

Kassations- og magasineringspolitik for materialer i Københavns Biblioteker

Kassations- og magasineringspolitik for materialer i Københavns Biblioteker Kassations- og magasineringspolitik for materialer i Københavns Biblioteker Københavns Biblioteker har én fælles samling. Kassations- og magasineringspolitikken er gældende politik og skal efterleves for

Læs mere

Af Thomas Liljendal 5. august 2014 Versionsnummer 01.01. Vejledning. Batchflow

Af Thomas Liljendal 5. august 2014 Versionsnummer 01.01. Vejledning. Batchflow Af Thomas Liljendal 5. august 2014 Versionsnummer 01.01 Vejledning Batchflow INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Introduktion... 2 2 Sådan gør du... 3 2.1 Log på... 3 2.2 Anvendelse af BatchFlow... 4 2.3 Kort gennemgang

Læs mere

Salg direkte fra leverandør til kunde

Salg direkte fra leverandør til kunde Salg direkte fra leverandør til kunde CQ giver mulighed for at at afvikle handel uden at produkterne kommer ind over virksomheden. Når kunden ringer: Kunden findes i kundedatabasen Varen findes i varelageret

Læs mere

GECKO Booking Gavekort-/shop modul vejledning

GECKO Booking Gavekort-/shop modul vejledning GECKO Booking Gavekort-/shop modul vejledning Dette modul giver dig mulighed for at sælge gavekort og varer direkte fra din hjemmeside. Sælger du gavekort, holder systemet automatisk styr på alle dine

Læs mere

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater SMVdanmark online løsning: Guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til SMVdanmarks online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Vejledning i brug af KLUBPORTALEN

Vejledning i brug af KLUBPORTALEN Vejledning i brug af KLUBPORTALEN 11-09-2009 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse: Log-in...3 Kontaktpersoner...3 Ændring af kontaktperson...4 Oprettelse af ny kontaktperson...5 Licenser...6 Eksisterende licenser...6

Læs mere

Vejledning omkring administrator. SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk

Vejledning omkring administrator. SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk Vejledning omkring administrator SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk Indhold Administrator 1 Administrator Sociale medier opsætning 2 Administrator Sms/Email søgning 3 Administrator Adresse søgning 4

Læs mere

Nyheder til version 2013-3

Nyheder til version 2013-3 Nyheder til version 2013-3 En stærk brancheløsning fra Inventio.IT 1 Indledning... 3 2 C5 2012 SP 2 Nyheder... 3 2.1 Generelle revisor nyheder i C5... 3 3 C5 online Integration (fra version 2013)... 3

Læs mere

Behandling af købsfakturaer samlefaktura. Behandling af købsfakturaer samlefaktura

Behandling af købsfakturaer samlefaktura. Behandling af købsfakturaer samlefaktura Behandling af købsfakturaer samlefaktura Købsordrer med reservedele kan løbende varemodtages og faktureres. Dette gøres ved på den enkelte købsordre at udføre funktionen Bogføring og her vælge Bogfør (eller

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING DAO - MAGENTO INTEGRATION MODUL VERSION 1.0.4 BRUGERVEJLEDNING DAO MAGENTO INTEGRATION

BRUGERVEJLEDNING DAO - MAGENTO INTEGRATION MODUL VERSION 1.0.4 BRUGERVEJLEDNING DAO MAGENTO INTEGRATION BRUGERVEJLEDNING DAO - MAGENTO INTEGRATION MODUL VERSION 1.0.4 Vejledning: DAO Magento integration. Version 2015.07.21 Side 1 af 11 INDHOLDSFORTEGNELSE KOM GODT I GANG 3 Generelt 4 Indstillinger 5 Design

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Udgiv materialevalgslister. Maj 2011

Udgiv materialevalgslister. Maj 2011 Udgiv materialevalgslister Maj 2011 Indhold Udgiv materialevalgslister 1 Start af Udgiv materialevalgslister 3 Udgiv materialevalgsliste 4 Søgning i DanBib 4 Simpel 4 Avanceret 4 Favoritter 5 Søgeresultater

Læs mere

Datatransport... 2. Import & Eksport af data... 2. Generelt... 2. Import/eksport... 4. Felter i Import og Eksport... 5

Datatransport... 2. Import & Eksport af data... 2. Generelt... 2. Import/eksport... 4. Felter i Import og Eksport... 5 Indhold Datatransport... 2 Import & Eksport af data... 2 Generelt... 2 Import/eksport.... 4 Felter i Import og Eksport... 5 Trykknapper til Import og Eksport... 7 1 Alle... 7 2 Slet... 7 3 Editor... 7

Læs mere

4. Oprydningsskranke

4. Oprydningsskranke 4. Oprydningsskranke Indhold Oprydningsskranke... 3 Håndterede materialer... 3 Materialer til placering på reservationshylden... 5 Materialer til nedtagning fra reservationshylden... 5 Udskriv reserverede

Læs mere

Arkiv i SIMU World. Arkivet ligger i SIMU World, og gør det muligt at arkivere jeres sager direkte i SIMU World.

Arkiv i SIMU World. Arkivet ligger i SIMU World, og gør det muligt at arkivere jeres sager direkte i SIMU World. Indhold Hvad er Arkivet?... 2 Arkiv er elektronisk, og ligger nederst i hver menu... 3 Arkivgrupper... 3 Oprette hovedmapper under de enkelte faner... 5 Oprette sagsmapper under hovedmapper... 6 Arkivering

Læs mere

EG Bolig Web for beboervalgte Vejledning

EG Bolig Web for beboervalgte Vejledning EG Bolig Web for beboervalgte Vejledning 1 Indholdsfortegnelse 1 At logge på EG Bolig Web 3 2 Menupunktet Standard 4 3 Menupunktet økonomi 4 o 3.1 Finansudskrifter 5 4 Menupunktet Lejer 8 o 4.1 Lejerkartotek

Læs mere

Proces for mellemværender

Proces for mellemværender Proces for mellemværender i FBS Fælles Bibliotekssystem I dette dokument beskrives den nye proces for mellemværender, som implementeres i Fælles Bibliotekssystem (FBS) Maibrit Georg 8. april 2019 Indhold

Læs mere

ULRUS protokollen og ClinicCare

ULRUS protokollen og ClinicCare ULRUS protokollen og ClinicCare Version august 2013 For at anvende ULRUS skal man hente nyeste version af ClinicCare (klik på Hent ny version -knappen i Omkring -vinduet. ÆNDRING AUGUST 2013: Når man laver

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE

BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE Indberetning til Nationalbankens betalingsbalance for erhvervsvirksomheder, forsikrings- og pensionsselskaber samt visse finansielle institutter Statistisk Afdeling Version

Læs mere