Digitale læremidler. som er tilgængelige for lærere og elever på Gasværksvejens Skole de fleste med UNI-login.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Digitale læremidler. som er tilgængelige for lærere og elever på Gasværksvejens Skole de fleste med UNI-login."

Transkript

1 Digitale læremidler som er tilgængelige for lærere og elever på Gasværksvejens Skole de fleste med UNI-login.

2 DANSK abc.dk (Indskoling) Gasværksvejens Skole abonnerer ikke på dette materiale, men en del af det er tilgængeligt uden log-in. Er et stort digitalt frilæsningsbibliotek, hvor eleverne arbejder enkeltvis eller parvis. Eleven åbner sin side og trækker en bog fra bogkassen op i "læsemaskinen". Eleven kan nu vælge at høre historien læst op med syntetisk tale først - eller selv forsøge at læse teksten, og det fremgår tydeligt, hvor langt i bogen eleven er kommet. Og går eleven i stå, kan han/hun klikke på det ord eller den side, han/hun ikke kan afkode og få den læst op. Når bogen er læst, vil eleven kunne arbejde videre med den på forskellige måder. Til hver titel er der en række opgaver om tekstens indhold og sproglige forhold, men der vil også være mulighed for at forlade computeren og fx benytte tekstens figurer til at fortælle ud fra teksten. I lærervejledningen er der forslag, der bringer det skrevne sprog sammen med det talte sprog. Superbog.dk (0-6. kl.) Er et lettilgængeligt digitalt bibliotek med 200 letlæsningsbøger. Målgruppen er børn fra bh.kl.-6. klasse, der frit kan vælge mellem bøgerne og få hjælp til læsningen i form af en syntetisk stemme. Alle bøger har tidligere været trykt og findes derfor allerede på de fleste skolebiblioteker

3 Den første læsning (indskoling) Tag med Ida og Emil ind i læsningens verden. Denførstelæsning.dk tager udgangspunkt i sjov og motiverende læse- og stavetræning og viser eleverne vejen fra lyd til læsning på et forskningsbaseret grundlag. Ida og Emil knækker koden er digital læsetræning bygget op omkring sproglige aktiviteter, klassiske fortællinger og lydrette læs-selv-tekster. Ved at gennemføre en række læringsspil knækkes den kode, der åbner op til en ny verden fuld af tekster, som eleverne kan høre, skrive og læse på egen hånd. iskriv.dk iskriv.dk til mellemtrinnet og udskolingen tager afsæt i australsk genre-pædagogik og lærer eleverne at læse og skrive tekster i forskellige genrer. (1. 4. klasse) Dansklandskabet er et interaktivt digitalt grundsystem, der også kan bruges som et lærerigt supplement til alle læsebogssystemer. Hvad er Dansklandskabet? Dansklandskabet består af 26 forskellige lokaliteter, som eleverne kan gå på opdagelse i. Hver lokalitet har en hovedfigur, der introducerer eleverne for en række oplevelser og opgaver. I alt er der omkring 500 opgaver i systemet, der opfylder Fælles Mål 2009 for danskfaget i klasse. Dansklandskabet er brugervenligt og enkelt at gå til og kan sammensættes og benyttes på mange forskellige måder. Det giver dig mulighed for at tilpasse materialet til din egen undervisning og for at differentiere undervisningen i forhold til den enkelte elev.

4 dansk.gyldendal.dk (fra Klasse) dansk.gyldendal.dk 0-2 er et digitalt undervisningsmateriale til dansk i indskolingen. Hensigten med dansk.gyldendal.dk 0-2 er undervisning på fagets præmisser med de muligheder, mediet giver. dansk.gyldendal.dk 3-4 er et digitalt undervisningsmateriale til mellemtrinnet, der kan anvendes som det bærende element i danskundervisningen. Sigtet med materialet er undervisning på fagets præmisser med mediets muligheder. De færdige forløb og Opgavebanken dækker bredt danskfagets kerneområder. Her er fx forløb inden for læsning, litteratur og skriftlig fremstilling. Nyskabende, digital danskundervisning i klasse dansk.gyldendal.dk indeholder undervisningsforløb til de centrale områder i danskfaget: litteratur, medier, sprog, mundtlighed, skriftlighed og læsning. Alle forløb er formidlet direkte til eleverne og suppleret med lærervejledninger. (Gasværksvejens Skole har abonnement på Villeby til den 31. marts 2014) Villeby er et digitalt læringsunivers for klasse. Her ligger planlagte undervisningsforløb til alle fag, som kan supplere din daglige undervisning

5 Vild med dansk ( Kl.) Indhold: Anmeld film og litteratur, Analyseværksted, På websitet Vild med dansk 9 findes analyseværksteder, hvor eleverne kan gå i dybden med 10 genrer Oplæste tekster Alle ældre tekster i Vild med dansk 7, 8 og 9 findes som oplæsninger på websitene. ARTLOVERS er et materiale til arbejdet med billedkunst og litterære perioder. 17 kunstværker fra Vestsjællands Kunstmuseum er stillet til rådighed i en ramme, der spiller humoristisk på et datingportal-miljø. Tips til infosøgning På websitene findes der til de fleste kapitler et materiale med tips til informationssøgning. skrivopgave.dk - På websitene findes der til de fleste kapitler et materiale med tips til informationssøgning.

6 MATEMATIK Skolemat.dk Mondiso Træd ind i en forunderlige verden og bliv modtaget af alle de venligsindede monstre der bor på øen Manfred, Pedro, Max, Carla, Felicia, Von Skrammel plus alle de andre beboere på øen tager eleven med på et matematisk eventyr der udspiller sig i en forunderlig verden. Monstrene præsenterer matematikken for eleven på Side 3 en sjov, lærerig, anderledes og spændende måde der taler til eleverne i deres sprog. Hexaville Flyt ind på Magiskolen og bliv tryllebundet af den forunderlige verden, hvor trolddom og talmagi hersker. Olga, Liv og Casper tager sammen med deres magiske og til tider spøjse lærer eleverne med på en matematisk oplevelse i Hexavilles univers. Magiskolen er et gammelt middelalder slot med spøgelser, drager og magiske formler der bliver ledet af den strenge, men retfærdige Fru Fuhr. Skolens beboere vil præsentere matematikken på en sjov, lærerig og spændende måde der taler til eleverne i deres sprog. Pitropolis Med hjælp fra søskendeparret Monica og Alex, deres distræte far og deres venner Josephine og Ian bliver matematik mindre langhåret og lettere at forholde sig til. Få tips og trick til hvordan du shopper, flirter og tjener masser af penge. Søskendeparret og deres venner præsenterer matematikken i et univers der taler til målgruppen krydret med en god historie der omhandler relevante emner og problemstillinger, som finder sted når man er elev i udskolingen.

7 matematik.gyldendal.dk Klar til 0. og 1. klasse Fagportalen matematik0-3.gyldendal.dk er et digitalt undervisningsmateriale til matematik i indskolingen, som foreløbig dækker 0. og 1. klasse. Fagportalen indeholder fagligt funderede undervisningsforløb, der lever op til Fælles Mål. Forløbene indeholder bl.a. læringselementer i form af lyd, video og interaktive opgaver. Matematik0-3.gyldendal.dk er godkendt som tilskudsberettiget i 2014 på baggrund af Undervisningsministeriets krav til digitale læremidler. Færdige forløb og fleksibilitet Fagportalen matematik.gyldendal.dk er et online matematiksystem, der med udgangspunkt i Fælles Mål, tilbyder gennemtænkte og fagligt funderede undervisningsforløb til matematikundervisningen i overbygningen. Materialets fleksible opbygning giver også mulighed for at sammensætte egne forløb og tilrettelægge optimal undervisning, der tager udgangspunkt i den enkelte elev. Matematik.gyldendal.dk er godkendt som tilskudsberettiget i 2014 på baggrund af Undervisningsministeriets krav til digitale læremidler. Se Youtube intro til Matematikfessor her:

8 Engelsk, tysk og fransk Fagportal til engelsk (5. 7. og kl) Om engelsk.gyldendal.dk Alt til engelsk på ét sted! Med engelsk.gyldendal.dk får du bl.a. færdige undervisningsforløb tekstbibliotek information om sprog- og kulturforhold opslagsværker og grammatik pspraktisksprog.dk Over 500 opgaver til 30 temaer til engelsk, tysk og fransk. Opgaverne ligger som pdf er og lyden som mp3-filer lige til at udskrive og downloade. Mere end 200 interaktive IWB-opgaver indenfor 15 temaer til engelsk, tysk og fransk. Det Elektroniske Klasseværelse som byder på tips og opgaver til, hvordan du integrerer it i din undervisning. Lærervejledning til alle opgaver. GEKKO-tysk er inspirerende, temabaserede undervisningsforløb til tysk i klasse. Forløbene lægger vægt på, at eleverne skal bruge sproget aktivt. Kort sagt, GEKKO-tysk giver dig kommunikativ undervisning - med digitale fordele. Artikelarkiv med fagdidaktiske artikler, der fokuserer på praksiserfaringer og gode eksempler. Hjemmesiden opdateres løbende med nye opgaver til engelsk, tysk og fransk.

9 Med UPDATES får du mulighed for at give dine elever aktuelle og varierede nyheder fra den engelsk-, tysk-, og fransktalende verden gennem hele skoleåret. Du får fem korte nyhedsartikler hver mandag. Og en filmreportage og et nyt musikhit hver måned. Til engelsk, tysk og fransk. Globetrekking (Engelsk 8-9. kl.) På opdagelse i den engelsksprogede verden Globetrekking.dk er et internetbaseret læremiddel, der dækker engelskundervisningen på klassetrin. Med udgangspunkt i et omfattende multimedialt materiale om seks engelsktalende lande - Storbritannien, USA, Canada, Australien, Sydafrika og Indien - kommer elever og lærere omkring alle engelskfagets aspekter på en motiverende og interaktiv måde. Med Globetrekking.dk får elever og lærere adgang til et læringsmiljø, der er udfordrende og fleksibelt. Undervisningen med materialet kan tilrettelægges til den enkelte, til grupper og til klasser både i mindre temaforløb og som længere undervisningsforløb. Med Globetrekking.dk får man adgang til en lang række nye og spændende features, som udnytter internetmediet i undervisningen. Fx får eleverne deres egen elektroniske ordbog, adgang til interaktive forløb om læringsstrategier og grammatik, interaktive test, spil, chatmulighed og meget mere.

10 Dansk, engelsk, tysk, fransk De humanistiske fag/kulturfag Historiefaget.dk Historiefaget.dk er en Danmarkshistorie til grundskolen og gymnasieuddannelserne. Portalen indeholder bl.a. årsplaner, afgangsprøver og et bredt udbud af aktiviteter. samfundsfag.gyldendal.dk ( Kl.) OM SAMFUNDSFAG.GYLDENDAL.DK Gør din undervisning digital med samfundsfag.gyldendal.dk, som indeholder et bredt udvalg af tekster, videoer, interaktive opgaver, forklarende infografikker, IWB-filer og meget mere. Arbejd med de færdige forløb, eller tilrettelæg frit din egen undervisning med fagtekster og kildemateriale fra Mediebasen. Religion.gyldendal.dk ( Klasse) Undervisningsforløb formidlet gennem bl.a. musik, TV-interviews og billeder

11 Naturfagene Forskerland - Natur-teknik (5-6. klasse) Manual til Forskerland a7571c8db2f Andre nyttige sites Filmstriben (Alle) Filmstriben viser kort & dokumentarfilm og spillefilm over nettet. Filmstriben er et fleksibelt og hurtigt alternativ til traditionel filmdistribution. Indhold: Nye danske kortfilm Kortfilm til sprogundervisningen Klassiske danske stumfilm European Film Gateway - omkring digitaliserede film, fotografier, billeder og tekster om alt fra de første levende billeder til den nyeste danske film

12 DR - medier DR har været i arkivet for at finde en masse spændende radio- og tv-klip, som du kan bruge i danskundervisningen. Se, lyt og få mere viden om fortidens, nutidens og fremtidens mediebillede. Klippene kan også bruges i sammenhæng med bogen "Medier", som byder på talrige opgaver Creaza er en integreret mediepakke med video- og lydredigering, tegneserie og Mindmap værktøj. CD-ORD 8,2 skal downloades fra Oplæsning med ordfuldendelse og ordprædiktion. Top Maps - Alineas digitale atlas består af over 100 kort - både temakort og fagkort - som angiver eksempelvis årlig nedbør, religion, jordbund, indbyggertal eller politisk styreform.

13 Lærernes links Adgang for alle Et nemt lille højtlæsningsprogram, der ligger som en fjernbetjening på skrivebordet. Nem installation. Læser markeret tekst højt. Affald Lær om affald, genbrug og miljø. Test din viden, lav en affaldsplan, print plakater og meget andet. Aktuelle og fagligt velfunderede oplysninger om affald, affaldsbehandling og miljø. Opgaverne er opdelt i følgende klassetrin: 0.-2.kl, 3.-4.kl,5.-6.kl. og kl. Hjemmesiden præsenterer en række værktøjer, med hvilke eleverne kan arbejde problem- og projektorienteret med udgangspunkt i deres hverdag. GRATIS. Alinea - elevunivers Dansk, Matematik, Engelsk, Historie, Naturfag, Tysk, Kristendom, Samfundsfag, Fransk Små Interaktive læringsspil samt Vi har ikke abonnement, men der er adgang til en del alligevel

Bøgeskovskolen. Digitale læremidler

Bøgeskovskolen. Digitale læremidler Bøgeskovskolen Digitale læremidler http://denfoerstelaesning.dk/ Den første læsning Denførstelæsning.dk indeholder 36 digitale læringsspil, der giver børnene i børnehaveklassen en sjov og motiverende læring

Læs mere

Kom til digitale inspirationsdage

Kom til digitale inspirationsdage Kom til digitale inspirationsdage GRATIS deltagelse med fuld forplejning Vi kommer rundt i hele landet også til en by i nærheden af dig! Digitale inspirationsdage vi kommer også til en by nær Dig! 24.

Læs mere

It-abonnementer. som også kan være. til gavn og glæde derhjemme

It-abonnementer. som også kan være. til gavn og glæde derhjemme It-abonnementer som også kan være til gavn og glæde derhjemme Amagerskolen Skolebiblioteket 2012 Kære forælder ved Amagerskolen I forskellige undervisningssituationer bruger eleverne på Amagerskolen forskellige

Læs mere

V@lhøj på nettet - online nettjenester

V@lhøj på nettet - online nettjenester V@lhøj på nettet - online nettjenester Til alle tjenester, hvor der ikke står andet, bruges uni-login Tjenesterne er opstillet med dem, som er relevant for alle først, og derefter og Tjeneste og link http://www.ordbogen.com

Læs mere

Fag Indskoling(0.-2. klasse) Mellemtrin(3.-6. klasse) Overbygningen(7.-10. klasse)

Fag Indskoling(0.-2. klasse) Mellemtrin(3.-6. klasse) Overbygningen(7.-10. klasse) Som lærer og elev i Varde Kommune har du adgang til en bred vifte af digitale læremidler. Programpakken justeres hvert år i november, og nedenfor ser du programpakken, som gælder fra 1. januar 2015. Udvælgelsen

Læs mere

ÅRSPLAN DANSK UDSKOLING 2014-15

ÅRSPLAN DANSK UDSKOLING 2014-15 Digital undervisning - ipad: I udskolingen er undervisningen digital i de fleste timer, da alle elever bruger den af skolen udleverede ipad som platform. Der vil derfor, for så vidt muligt, ikke have bøger

Læs mere

Hjælp jeg skal skrive projektopgave!

Hjælp jeg skal skrive projektopgave! Hjælp jeg skal skrive projektopgave! Hvor finder jeg materialer og oplysninger hvis de overhovedet findes? NAVN KLASSE Hjælp - jeg skal skrive projektopgave! Projektopgaven er en tværfaglig opgave, hvor

Læs mere

MaxiMat det digitale matematiksystem

MaxiMat det digitale matematiksystem MaxiMat det digitale matematiksystem 0.-10. klasse 4. og 7. er udkommet 1., 5. og 8. klasse er klar til skolestart 2014 MaxiMat er et fleksibelt digitalt matematiksystem, der fuldt udbygget indeholder

Læs mere

Årsplan for dansk i 4.klasse

Årsplan for dansk i 4.klasse Årgang 13/14 Side 1 af 7 Årsplan for dansk i 4.klasse Formål for faget dansk: Formålet med undervisningen i dansk er at fremme elevernes oplevelse af sproget som kilde til udvikling af personlig og kulturel

Læs mere

Mondiso matematik for 1. til 3. klasse

Mondiso matematik for 1. til 3. klasse Mondiso matematik for 1. til 3. klasse Programmet henvender sig til elever i indskoling. Det kan også benyttes af børn på højere klassetrin, som har behov for at få genopfrisket det grundlæggende i matematikken.

Læs mere

Kom godt fra sprogstart!

Kom godt fra sprogstart! NYHED! Nye materialer til begyndersprog Kom godt fra sprogstart! Nye tider kræver nye materialer. Alinea tilbyder en række udgivelser til den tidligere sprogstart i engelsk, tysk og fransk. Læs mere her

Læs mere

Kære forældre... TJEKTASKEN.NU

Kære forældre... TJEKTASKEN.NU Kære forældre... 2014 TJEKTASKEN.NU Formålet med denne folder er at gøre forældre opmærksomme på skolens tilbud om, at deres børn kan downloade og bruge udvalgte it-programmer derhjemme. Programmerne er

Læs mere

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer 1.-6. klasse, basis hold 5, (12054) DANSK PROGRAM UDDANNELSESFORUM

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer 1.-6. klasse, basis hold 5, (12054) DANSK PROGRAM UDDANNELSESFORUM 1.-6. klasse, basis hold 5, (12054) DANSK PROGRAM UDDANNELSESFORUM Tirsdag den 8. november 2011, kl. 15-18 i Bella Center November 2011 Kære lærere i Helsingør Kommune Vi har gjort Uddannelsesforum 2011

Læs mere

1. til 3. klassetrin

1. til 3. klassetrin M O N D I S O 1. til 3. klassetrin Indhold HVAD ER MONDISO?... 3 HVORDAN LOGGER MAN IND?... 4 HVORDAN NAVIGERER MAN RUNDT?... 5 TRÆNINGSOPGAVER... 6 MATERIALER TIL DOWNLOAD... 7 FØLG UDVIKLINGEN... 8 OVERSIGT

Læs mere

Evaluering af elektroniske læremidler

Evaluering af elektroniske læremidler Evaluering af elektroniske læremidler Evaluatorer: JM, AN Evalueringens genstandsfelt: Der evalueres på den enkelte lærers brug af elektroniske læreprogrammer samt den kvalitative vurdering af disse. Der

Læs mere

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer 1.-6. klasse, basis hold 3, (12064) MATEMATIK PROGRAM UDDANNELSESFORUM

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer 1.-6. klasse, basis hold 3, (12064) MATEMATIK PROGRAM UDDANNELSESFORUM 1.-6. klasse, basis hold 3, (12064) MATEMATIK PROGRAM UDDANNELSESFORUM Tirsdag den 8. november 2011, kl. 15-18 i Bella Center November 2011 Kære lærere i Helsingør Kommune Vi har gjort Uddannelsesforum

Læs mere

Det digitale skolebibliotek

Det digitale skolebibliotek Det digitale skolebibliotek digibib.dk er fyldt med råstof digibib.dk er en stor samling materialer til din undervisning. Flere tusinde artikler, fotos og tegninger er klar til brug sammen med flere af

Læs mere

Halvårsplan for 4.-5. klasse i dansk. Efteråret 2015. Livets Skole

Halvårsplan for 4.-5. klasse i dansk. Efteråret 2015. Livets Skole Halvårsplan for 4.-5. klasse i dansk Efteråret 2015 Livets Skole Dette er en samlet årsplan for 4.-5. klasse. Vi følger Undervisningsministeriets Fælles mål for faget dansk. Undervisningen vil være planlagt,

Læs mere

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer 7.-10. klasse, basis hold 3, (12060) DANSK PROGRAM UDDANNELSESFORUM

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer 7.-10. klasse, basis hold 3, (12060) DANSK PROGRAM UDDANNELSESFORUM 7.-10. klasse, basis hold 3, (12060) DANSK PROGRAM UDDANNELSESFORUM Tirsdag den 8. november 2011, kl. 15-18 i Bella Center November 2011 Kære lærere i Helsingør Kommune Vi har gjort Uddannelsesforum 2011

Læs mere

Gode kilder til informationssøgning til Dansk/Historieopgave i 1.G + 1. HF

Gode kilder til informationssøgning til Dansk/Historieopgave i 1.G + 1. HF Gode kilder til informationssøgning til Dansk/Historieopgave i 1.G + 1. HF www.kalundborgbib.dk Her kan du søge i Kalundborg Bibliotekers materialer. Du skal logge på med lånernummer (cpr.- eller lånerkortnummer)

Læs mere

Rødovre Kommunes skoler Annexet, Hendriksholm, Islev, Nyager, Rødovre, Skiftesporet, Skovmose, Tinderhøj, Valhøj og 10.

Rødovre Kommunes skoler Annexet, Hendriksholm, Islev, Nyager, Rødovre, Skiftesporet, Skovmose, Tinderhøj, Valhøj og 10. Rødovre Kommunes skoler Annexet, Hendriksholm, Islev, Nyager, Rødovre, Skiftesporet, Skovmose, Tinderhøj, Valhøj og 10. klasseskolen Online webbaseret undervisningsmateriale 2011/12 Fysikkemifaget.dk Biologifaget.dk

Læs mere

undervisere.dk folkeskolen.dk januar 2010

undervisere.dk folkeskolen.dk januar 2010 (mail fra Uni C som svar på månedsmagasinet Underviseres anmodning om aktindsigt): Under henvisning til din anmodning om aktindsigt i dokumenter, der vedrører afrapporteringer for salg og markedsføringsinitiativer

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING INNOVATIONSSKOLEN UEA-ORIENTERING m.fl.

LÆRERVEJLEDNING INNOVATIONSSKOLEN UEA-ORIENTERING m.fl. LÆRERVEJLEDNING INNOVATIONSSKOLEN -ORIENTERING m.fl. Intro Opbygning og brug Ekstramateriale Fagene - fælles mål/trinmål for fagene Intro Tænk kreativt, tænk anderledes, vær innovativ. Temaet Innovationsskolen

Læs mere

Til grundskolen. Læse og Skrive Aftale

Til grundskolen. Læse og Skrive Aftale Til grundskolen Læse og Skrive Aftale Sæt læsningen fri, slip skrivningen løs Indhold Læse og Skrive Aftale - til grundskolen 3 CD-ORD 4 Skanread 5 Stemmer 5 IntoWords 6-7 Om MV-Nordic MV-Nordic har igennem

Læs mere

Kirsten Kamstrup, freelance læsekonsulent

Kirsten Kamstrup, freelance læsekonsulent Kirsten Kamstrup, freelance læsekonsulent De små læser Rebild den 4. maj 2011 Gratis på nettet Nettet rummer en uendelighed af muligheder, og mange af dem er gratis Computeren virker ofte meget motiverende

Læs mere

Årsplan for PSC. 2o1o/2o11

Årsplan for PSC. 2o1o/2o11 Den direkte vej til Fjordskolens materialesamling: http://aabenraaskolerweb.dantekdrift.dk/ elevweb/start_frame_ew.aspx?bib=fjordsk olen Jeg håber I vil begynde at bruge linket! Årsplan for PSC Sk levænget

Læs mere

Faglig element Aktivitet Trinmål efter 2. klassetrin Eleverne læser i bøger tilpasset deres individuelle niveau og zone for nærmeste udvikling.

Faglig element Aktivitet Trinmål efter 2. klassetrin Eleverne læser i bøger tilpasset deres individuelle niveau og zone for nærmeste udvikling. Årsplan for dansk i yngste klasse. 1. halvdel af skoleåret 2013/2014 Årsplanen tager udgangspunkt i Fælles mål 2009 - Dansk, Trinmål efter 2. klassetrin Ret til ændringer forbeholdes Danskundervisningen

Læs mere

Bilag 3. Skole /faktura Forlag Materiale Løbetid Pris

Bilag 3. Skole /faktura Forlag Materiale Løbetid Pris Skole /faktura Forlag Materiale Løbetid Pris AV BA 1647117 Alinea idansk 0.-2. kl 1 år 12.750,00 20135033 Clio NaturTeknologifaget indskoling 1 år 4.649,00 20135033 Clio NaturTeknologifaget mellemtrin

Læs mere

sikkertrafik.dk/skole en portal med gratis materialer

sikkertrafik.dk/skole en portal med gratis materialer sikkertrafik.dk/skole en portal med gratis materialer Test din viden! Velkommen til sikkertrafik.dk/skole På vores portal finder du alt, hvad du skal bruge til færdselsundervisningen. Alle materialer er

Læs mere

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer SPROG, basis hold 2, (12070) SPROG PROGRAM UDDANNELSESFORUM

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer SPROG, basis hold 2, (12070) SPROG PROGRAM UDDANNELSESFORUM SPROG, basis hold 2, (12070) SPROG PROGRAM UDDANNELSESFORUM Tirsdag den 8. november 2011, kl. 15-18 i Bella Center November 2011 Kære lærere i Helsingør Kommune Vi har gjort Uddannelsesforum 2011 til en

Læs mere

4. til 6. klassetrin

4. til 6. klassetrin H E X A V I L L E 4. til 6. klassetrin Indhold HVAD ER HEXAVILLE?... 3 HVORDAN LOGGER MAN IND?... 4 HVORDAN NAVIGERER MAN RUNDT?... 5 FØLG UDVIKLINGEN... 6 OVERSIGT OVER MISSIONER:... 8 KLASSETRIN: 4.

Læs mere

Skovbrynet skole Digitale læremidler Fordelt på fag 07-01 2016

Skovbrynet skole Digitale læremidler Fordelt på fag 07-01 2016 Skovbrynet skole Digitale læremidler Fordelt på fag 07-01 2016 Fag Portal Sub-Portal Klasse Forlag Dansk idansk Indskoling Denførstelæsning.dk Skriv og Læs Pro Superbog.dk 0.-2. klasse da 78965670 idansk

Læs mere

Kompetencemål for Engelsk, klassetrin

Kompetencemål for Engelsk, klassetrin Kompetencemål for Engelsk, 4.-10. klassetrin Engelsk omhandler sproglige og interkulturelle kompetencer, læreprocesser samt fagdidaktisk og personlig udvikling i et dansk, flerkulturelt og internationalt

Læs mere

Politik for engelsk i Helsingør Kommune

Politik for engelsk i Helsingør Kommune Politik for engelsk i Helsingør Kommune 1. Baggrund Alle har brug for engelsk i et globaliseret samfund. Det er nødvendigt, at børns og unges engelskkompetencer styrkes, så de unge bliver i stand til at

Læs mere

Podcastanmeldelse produceret i GarageBand

Podcastanmeldelse produceret i GarageBand Indledning Podcastanmeldelse produceret i GarageBand Her følger en lærervejledning, et undervisningsforløb og en beskrivelse af kriterier for undervisningsforløbet. Afsnittene skal forklare, hvordan lærer

Læs mere

Årsplan for dansk i 2. klasse 2014 15. Timer og fordeling: Undervisningen består af 9 lektioner fordelt over fem dage.

Årsplan for dansk i 2. klasse 2014 15. Timer og fordeling: Undervisningen består af 9 lektioner fordelt over fem dage. Årsplan for dansk i 2 klasse 2014 15 Timer og fordeling: Undervisningen består af 9 lektioner fordelt over fem dage Materialer: D dansk for 2 klasse, en, Læsebogen, minilæseforståelsen, Læs og forstå i

Læs mere

Forord til skoleområdet Mellemtrin Læsekompetenceplan i Egedal Kommune 0 18 år - læsning, sprog og læring

Forord til skoleområdet Mellemtrin Læsekompetenceplan i Egedal Kommune 0 18 år - læsning, sprog og læring Forord til skoleområdet Mellemtrin Læsekompetenceplan i Egedal Kommune 0 18 år - læsning, sprog og læring Forord til skoleområdet; mellemtrin På mellemtrinnet skifter fokus fra at lære at læse til fokus

Læs mere

TILSKUD 4.000. aktiviteter fordelt på alle fag. Digitalt

TILSKUD 4.000. aktiviteter fordelt på alle fag. Digitalt TILSKUD 4.000 aktiviteter fordelt på alle fag Digitalt interak og lærings tivt u for 0.-4 nivers. klasse Har du svaret på spørgsmålene? DIGITALT LÆRINGSUNIVERS Villeby er et stærkt interaktivt, digitalt

Læs mere

Generelt om Fokus Forløb og forløbsintro: Fagtekster: Videnstjek: Opgaver: Aktiviteter:

Generelt om Fokus Forløb og forløbsintro: Fagtekster: Videnstjek: Opgaver: Aktiviteter: Generelt om Fokus Fokus er et fuldt dækkende undervisningsmateriale til naturfagene i udskolingen. Fokus er et 100 % digitalt grundsystem til naturfagene i udskolingen. Fokus består af en hjemmeside til

Læs mere

Årsplan for dansk i 6.klasse

Årsplan for dansk i 6.klasse Årgang 13/14 Side 1 af 7 Årsplan for dansk i 6.klasse Formål for faget dansk: Formålet med undervisningen i dansk er at fremme elevernes oplevelse af sproget som kilde til udvikling af personlig og kulturel

Læs mere

Skoler og biblioteker

Skoler og biblioteker - Biblioteks katalog med ideer til samarbejde skoleåret 2018-2019 Se hvad vi kan gøre sammen Skoler og biblioteker - Biblioteks skolekatalog skoleåret 2018-2019 Kære undervisere - Bibliotek glæder sig

Læs mere

Reklameanalyse - trykte reklamer

Reklameanalyse - trykte reklamer Reklameanalyse - trykte reklamer Undervisningsmateriale i analyse af trykte reklamer Egnet til mellemtrin Indholdsfortegnelse Introduktion.... 1 Formål... 1 Forløb... 2 Lektioner... 3 Lektion 1-2... 3

Læs mere

Indholdsplan for Engelsk FS10+

Indholdsplan for Engelsk FS10+ Indholdsplan for Engelsk FS10+ Intro: På engelsk FS10+ holdene tales der engelsk hele tiden, bortset fra når vi arbejder med grammatik. Det forventes, at eleverne har et højt engagement i faget, at de

Læs mere

digitale læremidler Ebbe Dam Nielsen

digitale læremidler Ebbe Dam Nielsen Fremtidens digitale læremidler Ebbe Dam Nielsen Læremidler er midler, der bringes ind i en undervisnings- sammenhæng med elevernes læring som mål. Fremtidens digitaleit læremidler Læremidler (analoge som

Læs mere

2011-12 TJEKTASKEN.NU

2011-12 TJEKTASKEN.NU Kære forældre... 2011-12 TJEKTASKEN.NU Formålet med denne folder er at gøre forældre opmærksomme på skolens tilbud om, at deres børn kan downloade og bruge udvalgte it-programmer derhjemme. Programmerne

Læs mere

Foto: http://www.colourbox.com/vector/cute- anime- style- girl- vector- 4248225

Foto: http://www.colourbox.com/vector/cute- anime- style- girl- vector- 4248225 Lærervejledning Foto: http://www.colourbox.com/vector/cute- anime- style- girl- vector- 4248225 Fag: Dansk, billedkunst Emne: Manga, berettermodel, fortælleteknik, tegneseriens virkemidler, billedkomposition,

Læs mere

Årsplan dansk 4. klasse 2012/13 Lone Telling & Susanne Salling

Årsplan dansk 4. klasse 2012/13 Lone Telling & Susanne Salling Pædagogiske overvejelser Vi vil, når det er hensigtsmæssigt, arbejde med Cooperative Learning, som er en arbejdsform, der engagere og aktivere eleverne i interaktion med hinanden og underviseren. Kort

Læs mere

Margit Gade. Dansk med it. Vis mig hvordan! TRIN

Margit Gade. Dansk med it. Vis mig hvordan! TRIN Margit Gade Dansk med it Vis mig hvordan! TRIN Dansk med it - Vis mig hvordan! Margit Gade 2012 Akademisk Forlag, København et forlag under Lindhardt og Ringhof Forlag A/S, et selskab i Egmont Mekanisk,

Læs mere

I skole med. Af regionalkoordinator Ole Haubo Christensen, NTS Centeret ohc@nts Centeret.dk

I skole med. Af regionalkoordinator Ole Haubo Christensen, NTS Centeret ohc@nts Centeret.dk I skole med Af regionalkoordinator Ole Haubo Christensen, NTS Centeret ohc@nts Centeret.dk NØRD Akademiet er DR s nye satsning inden for skole tv til naturfagene 7. 9. klasse. NØRD Akademiet indeholder

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR ENGELSK 2013

UNDERVISNINGSPLAN FOR ENGELSK 2013 UNDERVISNINGSPLAN FOR ENGELSK 2013 Undervisningen følger trin- og slutmål som beskrevet i Undervisningsministeriets faghæfte: Fællesmål 2009 Engelsk. De centrale kundskabs- og færdighedsområder 1. Kommunikative

Læs mere

Årsplan for Læringscenteret på Borris skole 2012-2013

Årsplan for Læringscenteret på Borris skole 2012-2013 Årsplan for Læringscenteret på Borris skole 2012-2013 Frede Braüner på besøg i april 2012. Målsætning for Læringscenteret skoleåret 2012 2013. at fungere som et kulturformidlende og skabende læringsmiljø.

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne. Undervisningsmateriale til sprogskolerne af Tina Møller Kristensen

Læs dansk på bibliotekerne. Undervisningsmateriale til sprogskolerne af Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale til sprogskolerne af Tina Møller Kristensen Til sprogskolen Læs dansk på biblioteket. Intro De 4 besøg på biblioteket Ideer til dialog træning Modultest

Læs mere

Elizabeth Gray Dansborgskolen, Hvidovre 30. April

Elizabeth Gray Dansborgskolen, Hvidovre 30. April ET SAMARBEJDE IMELLEM PÆDAGOGISKE LÆRINGSCENTRE OG FOLKEBIBLIOTEKER Elizabeth Gray Dansborgskolen, Hvidovre 30. April PÆDAGOGISK LÆRINGSCENTER/ FOLKEBIBLIOTEK FRA LÆRINGSVEJLEDER TIL BIBLIOTEKAR Oplæg

Læs mere

Vi tilbyder kursuskonceptet. ipad I UNDERVISNINGEN

Vi tilbyder kursuskonceptet. ipad I UNDERVISNINGEN Vi tilbyder kursuskonceptet ipad I UNDERVISNINGEN Konceptet er modulopbygget og rettet mod skoler, der anskaffer ipads til hele klasser eller årgange, hvor ipaden bliver elevernes digitale penalhus. Konceptet

Læs mere

Naturfagene i folkeskolereformen. Ole Haubo ohc@nts Centeret.dk

Naturfagene i folkeskolereformen. Ole Haubo ohc@nts Centeret.dk Naturfagene i folkeskolereformen Overblik over reformens indhold på Undervisningsministeriets hjemmeside: www.uvm.dk/i fokus/aftale om et fagligt loeft affolkeskolen/overblik over reformen Eller som kortlink:

Læs mere

Digitale kort fra GO-forlag

Digitale kort fra GO-forlag Digitale kort fra GO-forlag Et digitalt læremiddel i Tønder Kommune Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Digitale kort fra GO-forlag...4 GO Kort til 1.-6. klasse...4 Digitale vægkort og aktiviteter...4

Læs mere

Uddannet lærer fra N. Zahles Seminarium. 6 år på Kongevejens Skole i Virum. Pædagogisk konsulent og oplægsholder

Uddannet lærer fra N. Zahles Seminarium. 6 år på Kongevejens Skole i Virum. Pædagogisk konsulent og oplægsholder Kiek mal ins Netz! Jacob Chammon CFU Slagelse 27. november 2013 Hvem er jeg? Uddannet lærer fra N. Zahles Seminarium 6 år på Kongevejens Skole i Virum Tysk / Dansk / Historie Lærerbogsforfatter Pædagogisk

Læs mere

Årsplan 10. Klasse Engelsk Skoleåret 2016/17

Årsplan 10. Klasse Engelsk Skoleåret 2016/17 Hovedformål Årsplanen for 10. Klasse i Engelsk tager udgangspunkt i Forenklede Fællesmål (Undervisningsministeriet). Eleverne skal arbejde med emner af personlig, kulturel og samfundsmæssig relevans. Sproget

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Bakkelandets Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Bakkelandets Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Bakkelandets Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 601009 Skolens navn: Bakkelandets Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Henriette

Læs mere

Læsebånd Friskolen Østerlund

Læsebånd Friskolen Østerlund Læsebånd Friskolen Østerlund Rent teknisk er et læsebånd et bånd af tid, hvor eleverne arbejder fokuseret med læsning af mange forskellige typer tekster. Hos os har vi placeret dette bånd af tid på alle

Læs mere

Læsekompetenceplan for Egedal Kommune 0 18 år. - læsning, sprog og læring. Skoleområdet. Mellemtrin

Læsekompetenceplan for Egedal Kommune 0 18 år. - læsning, sprog og læring. Skoleområdet. Mellemtrin Læsekompetenceplan for Egedal Kommune 0 18 år - læsning, sprog og læring Skoleområdet Mellemtrin På mellemtrinnet skifter fokus fra at lære at læse til fokus på at læse for at lære; læsning styrkes i og

Læs mere

Katte i serien Fjernsyn for dig kæledyr Pædagogisk vejledning

Katte i serien Fjernsyn for dig kæledyr Pædagogisk vejledning Tema: Hvordan katten skal passes. Dokumentar. Fag: Dansk, natur/teknik, medier Målgruppe: 0.-2. klasse DR 1-28.08.2002-25 min. Jens Olesen fortæller på sin særlige respektfulde og indlevende måde om, hvordan

Læs mere

Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret

Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret Velkommen Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret 2015/16. Biblioteket ønsker at styrke samarbejdet med folkeskolerne i Svendborg til gavn og glæde for alle parter ikke mindst

Læs mere

Årsplan 10. Klasse Engelsk Skoleåret 2015/16

Årsplan 10. Klasse Engelsk Skoleåret 2015/16 Hovedformål Årsplanen for 10. Klasse i Engelsk tager udgangspunkt i Forenklede Fællesmål (Undervisningsministeriet). Eleverne skal arbejde med emner af personlig, kulturel og samfundsmæssig relevans. Sproget

Læs mere

LINJER I UDSKOLINGEN INTERNATIONAL IDRÆT MEDIE & KOMMUNIKATION SCIENCE

LINJER I UDSKOLINGEN INTERNATIONAL IDRÆT MEDIE & KOMMUNIKATION SCIENCE 4 LINJER I UDSKOLINGEN INTERNATIONAL IDRÆT MEDIE & KOMMUNIKATION SCIENCE VI HAR SOM SKOLE EN AMBITION OM TIL STADIGHED AT GØRE EN GOD SKOLE BEDRE. PÅ GILBJERGSKOLEN ORGANISERER VI UNDERVISNINGEN I UDSKOLINGEN

Læs mere

Alle elever: Mål for dansk i børnehaveklassen 3. klasse. Mål for danskundervisningen på Halsnæs Lilleskole.

Alle elever: Mål for dansk i børnehaveklassen 3. klasse. Mål for danskundervisningen på Halsnæs Lilleskole. Mål for danskundervisningen på Halsnæs Lilleskole. Undervisningen på Halsnæs Lilleskole tager afsæt i de fælles trinmål, der er udstukket af undervisningsministeriet for folkeskolen, kaldet Fælles Mål.

Læs mere

Basiskursus LST og tidlig indsats. Ordblinde og fremmedsprogsundervisning. Matematikundervisning for elever med dysleksi

Basiskursus LST og tidlig indsats. Ordblinde og fremmedsprogsundervisning. Matematikundervisning for elever med dysleksi Her ser du et samlet udbud af de kurser KCL tilbyder for samarbejdende skoler i Århus Kommune i skoleåret 2018/19. Basiskursus 1 + 2 LST og tidlig indsats Ordblinde og fremmedsprogsundervisning Matematikundervisning

Læs mere

Når du skal til prøve

Når du skal til prøve Når du skal til prøve 2019 Når du skal til prøve 1 Når du skal til prøve Layout: Presse- og Kommunikationssekretariatet, Undervisningsministeriet Foto: Colourbox.dk Grafik: Presse- og Kommunikationssekretariatet,

Læs mere

Apps. Kompenserende apps til mennesker med handicap www.digst.dk/~/media/files/mødet%20med%20borgeren/tilgængelighed...

Apps. Kompenserende apps til mennesker med handicap www.digst.dk/~/media/files/mødet%20med%20borgeren/tilgængelighed... Forslag til Apps til elever på mellemtrinnet, der har brug for kompenserende hjælpemidler. Nogle af informationerne er hentet fra Digitaliseringsstyrelsens materiale. Kompenserende apps til mennesker med

Læs mere

I denne skrivelse er beskrevet, i hvilke fag - samt hvornår, eleverne skal til afgangsprøve.

I denne skrivelse er beskrevet, i hvilke fag - samt hvornår, eleverne skal til afgangsprøve. Østerbro, april 2015 Kære elever og forældre i 9. klasserne. I denne skrivelse er beskrevet, i hvilke fag - samt hvornår, eleverne skal til afgangsprøve. Først er oversigter over de skriftlige prøver,

Læs mere

Årsplan for engelsk 6. og 7. kl. 2016/17 Hanne og Simon Ward

Årsplan for engelsk 6. og 7. kl. 2016/17 Hanne og Simon Ward Årsplan for engelsk 6. og 7. kl. 2016/17 Hanne og Simon Ward Formålet for faget engelsk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet engelsk og kan udtrykke

Læs mere

Årsplan for dansk i 9. klasse 2013-14

Årsplan for dansk i 9. klasse 2013-14 Årsplan for dansk i 9. klasse 2013-14 Formål Overordnet er formålet med undervisningen at styrke elevernes bevidsthed om og indsigt i det danske sprog og gøre dem i stand til at bruge det alsidigt. Jeg

Læs mere

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer 1.-6. klasse, udvidet hold 1, (12056) DANSK PROGRAM UDDANNELSESFORUM

nyheder inspiration videndeling oplæg - workshops netværk - ideer 1.-6. klasse, udvidet hold 1, (12056) DANSK PROGRAM UDDANNELSESFORUM 1.-6. klasse, udvidet hold 1, (12056) DANSK PROGRAM UDDANNELSESFORUM Onsdag den 8. november 2011, kl. 15-18 i Bella Center November 2011 Kære lærere i Helsingør Kommune Vi har gjort Uddannelsesforum 2011

Læs mere

Bilag til fritagelse/ fravigelse ved folkeskolens afgangsprøver

Bilag til fritagelse/ fravigelse ved folkeskolens afgangsprøver Bilag til fritagelse/ fravigelse ved folkeskolens afgangsprøver Elevens navn: Cpr. nr.: Klasse: Skole: Bilaget opbevares i elevens sagsmappe på skolen. Fag FP9 Prøve Ekstra forberedelse Forlænget tid under

Læs mere

IntoWords. Dansende bogstaver. Se bogstavlyde. Vokaljagt

IntoWords. Dansende bogstaver. Se bogstavlyde. Vokaljagt IntoWords Læse- og skriveværktøj med oplæsning og ordforslag til dansk og engelsk baseret på teknologien fra det kendte værktøj CD-ORD. Dansende bogstaver Se bogstavlyde Dansende Bogstaver giver barnet

Læs mere

Velegnede læremidler til arbejdet med læse- og læringsstrategier

Velegnede læremidler til arbejdet med læse- og læringsstrategier Velegnede læremidler til arbejdet med læse- og læringsstrategier Læsning i danskundervisningen Indskoling Legeskolen legende læsestart Læs om dette materiale på: www.legeskolen.dk - eller se det på CFU

Læs mere

BØRNEHAVEKLASSE PROGRAM

BØRNEHAVEKLASSE PROGRAM Basis hold 1, (12074) BØRNEHAVEKLASSE PROGRAM UDDANNELSESFORUM Tirsdag den 9. november 2011, kl. 15-18 i Bella Center November 2011 Kære undervisere i Helsingør Kommune Vi har gjort Uddannelsesforum 2011

Læs mere

IT OG ORDBLINDHED. Ressourcecenteret Dalby Skole, Kolding

IT OG ORDBLINDHED. Ressourcecenteret Dalby Skole, Kolding Indhold Hvilke IT-muligheder tilbydes på Dalby Skole for ordblinde? CD ord 10 Læse-og skrivestøtte Intowords Cloud Læse-Skrivestøttte Intowords på tablet/ipad Hvor finder jeg bøger og undervisningsmaterialer,

Læs mere

Skoletjensten/Arbejdermuseet. Lav en udstilling om 1950'erne. Version 200901

Skoletjensten/Arbejdermuseet. Lav en udstilling om 1950'erne. Version 200901 Klassetrin: Undervisningsforløb: Opgavetitel: Version 200901 Forfatter: Mellemtrin, 3.-6. klasse Kold krig og kiksekage Lav en udstilling om 1950'erne Linda Nørgaard Andersen Lav en udstilling på skolen,

Læs mere

Resultater fra undersøgelsen om digitaliseringen i folkeskolen

Resultater fra undersøgelsen om digitaliseringen i folkeskolen Bilag 1 Resultater fra undersøgelsen om digitaliseringen i folkeskolen Spørgeskemaundersøgelsen er gennemført i maj 2011 og har til formål at belyse, hvad status er inden for temaerne, som er beskrevet

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 Hvad skal der ske Ugenr. Hvordan Med hvilket formål

Læs mere

Kom godt i gang OBS! www.wikispaces.com

Kom godt i gang OBS! www.wikispaces.com Introduktion Formålet med dette undervisningsforløb er at arbejde med elever på mellemtrinet på en ny og spændende måde. Elevmaterialet består af en wikispace, som er en 2.0 baseret hjemmeside, hvor samarbejde

Læs mere

Novelleskrivning med IBog

Novelleskrivning med IBog Novelleskrivning med IBog AD-ugen 2013 Katrine Ellen Rasmussen 30110709 Josephine Lunøe 30110726 Anne Sonne Mortensen 30110715 Indholdsfortegnelse Lærervejledning... 3 Undervisningsforløb... 4 Dannelses-

Læs mere

Årsplan for 1.a Tingagerskolen 2012-2013

Årsplan for 1.a Tingagerskolen 2012-2013 Årsplan for 1.a Tingagerskolen 2012-2013 Klassens sociale mål: I 1. klasse skal vi blive gode til: At lytte til og respektere hinanden. At hjælpe hinanden At passe på egne og andres ting At passe på hinanden,

Læs mere

Evaluering af dansk efter 2. klasse.

Evaluering af dansk efter 2. klasse. EVALUERING AF DE HUMANISTISKE FAG Efteråret 2012 DANSK, ENGELSK, TYSK, HISTORIE, KRISTENDOM, SAMFUNDSFAG og FORTÆLLING Evaluering af ovenstående fag er foretaget i efteråret 2012, dels som fælles evaluering

Læs mere

Vi arbejder med de områder indenfor udtale, rytme, intonation, ordforråd, grammatik og stavning, der er nødvendige for elevernes udtryksfærdighed.

Vi arbejder med de områder indenfor udtale, rytme, intonation, ordforråd, grammatik og stavning, der er nødvendige for elevernes udtryksfærdighed. Fag Formål Indhold Undervisningsmeto der Engelsk 3. 8. klasse Faget er skemalagt på alle nævnte klassetrin, men indgår også i fagdag. Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig

Læs mere

Undervisningens mål, tilrettelæggelse og gennemførelse. Danmarks Privatskoleforening. Undersøgelsesværktøj. Selvevaluering

Undervisningens mål, tilrettelæggelse og gennemførelse. Danmarks Privatskoleforening. Undersøgelsesværktøj. Selvevaluering Undervisningens mål, tilrettelæggelse og gennemførelse Danmarks Privatskoleforening Undersøgelsesværktøj Selvevaluering Her og nu situation Evaluering Undersøgelsesværktøj. Skolens egne undervisningsmål.

Læs mere

Årsplan engelsk 1. klasse 2017/18

Årsplan engelsk 1. klasse 2017/18 Årsplan engelsk 1. klasse 2017/18 Hovedvægten i engelskundervisningen i 1. klasse lægges på det mundtlige arbejde. Gennem leg og aktivitet opbygges elevernes sproglige selvtillid. Undervisningen tilrettelægges

Læs mere

Lyshøjskolen. Kvalitetsrapport 2013 KV13 0. =

Lyshøjskolen. Kvalitetsrapport 2013 KV13 0. = 531 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 7 8 9 4 5 6 1 2 3 0. = Kvalitetsrapport 2013 Rammebetingelser Klassetrin 0-10 0-10 0-10 Spor i almentilbud 1 Specialtilbud på skolen Ja Ja Ja Antal

Læs mere

Generelt om klasse(indskoling)

Generelt om klasse(indskoling) Færdigheder ved skoleårets afslutning: Generelt om 0.-3. klasse(indskoling) Ved slutningen af børnehaveklasseåret har eleven fået den viden og de færdigheder, der skal gøre eleven i stand til at: være

Læs mere

ÅRSPLAN I DANSK FOR 5. KLASSE

ÅRSPLAN I DANSK FOR 5. KLASSE ÅRSPLAN I DANSK FOR 5. KLASSE 2018-2019. Fælles Mål i dansk for 5. klasse omfatter fire kompetenceområder med tilhørende kompetencemål: A. Læsning Eleven kan læse multimodale tekster med henblik på oplevelse

Læs mere

Titel Producent Materiale ID (bogkort URL)

Titel Producent Materiale ID (bogkort URL) Tilskudsberettigede læremidler registreret på Materialeplatformen i perioden 1/1-31/12 2017 282 læremidler opfyldte tildelingskriterierne for 2017. Sorteret alfabetisk efter titel. Titel Producent Materiale

Læs mere

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING Målgruppe: Mellemtrin

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING  Målgruppe: Mellemtrin UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING WWW.HEARTMUS.DK Målgruppe: Mellemtrin Lærervejledning Materialet er opbygget som et forløb med et før-under-efter

Læs mere

Mål for danskundervisningen i 10. kl ved Lisette Reitz Larsen

Mål for danskundervisningen i 10. kl ved Lisette Reitz Larsen Mål for danskundervisningen i 10. kl. 2016-17 ved Lisette Reitz Larsen Udgangspunktet for undervisningen findes i Undervisningsministeriets formuleringer under Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen, Center for

Læs mere

Emner til fag og temaer til eleverne på EMU yngste

Emner til fag og temaer til eleverne på EMU yngste Emner til fag og temaer til eleverne på EMU yngste Yngste 0.-3. klasse Humanistiske fag: Dansk, kristendomskundskab og engelsk U-lande Her kan du se billeder og læse om fattige børn, og børn der arbejder

Læs mere

9. klasse. Det gode liv arbejdsmarkedet

9. klasse. Det gode liv arbejdsmarkedet 9. klasse Det gode liv arbejdsmarkedet Det gode liv arbejdsmarkedet Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Dagens tema Introduktion og arbejdsmarkedet Arbejdsmarkedet og film Messedag Uddannelsesplan Ude af arbejdsmarkedet

Læs mere

Grundlæggende færdigheder, mål, indhold og metode på det skolefaglige område. Fag: Dansk Grundlæggende færdighed:

Grundlæggende færdigheder, mål, indhold og metode på det skolefaglige område. Fag: Dansk Grundlæggende færdighed: Det følgende skema er en beskrivelse af mål, indhold og metode. Det skal være et dynamisk værktøj, forstået således, at det kan ændres og ikke mindst udvides. Hver elev skal ikke gennemgå alle målene.

Læs mere

Tilbud til skolerne i Solrød efterår 2017

Tilbud til skolerne i Solrød efterår 2017 Tilbud til skolerne i Solrød efterår 2017...Sammen skaber vi læring og læselyst solbib.dk Kære lærer, Vi vil gerne invitere dig og dine elever indenfor på biblioteket og har her samlet vores Åben Skole

Læs mere

Årsplan 2011/2012 for dansk i 2. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk

Årsplan 2011/2012 for dansk i 2. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk Årsplan 2011/2012 for dansk i 2. klasse Lærer: Suat Cevik Formål for faget dansk Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af, litteratur og andre udtryksformer

Læs mere

Læseplan faget engelsk. 1. 9. klassetrin

Læseplan faget engelsk. 1. 9. klassetrin Læseplan faget engelsk 1. 9. klassetrin Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet engelsk og kan udtrykke sig

Læs mere