Indholdsfortegnelse:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indholdsfortegnelse:"

Transkript

1 Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse 1 Fritids- og Kulturudvalget 2 Bibliotekets lokale målsætning 3 Budget 4 Faktaoplysninger 5 Befolkningstal 6 Bibliotekets virksomhedsplan Aftalestyring 8 Indsatsområder (Læselyst, it, hjemmeside) 9-11 Fremtid 12 Personale 13 Statistik 14 Kommentarer 15 Udlånstal 16 Udlånstal for enkeltmaterialer 17 Materialer 18 Nyindkøb, afgang, lån til andre biblioteker 19 Biblioteket kommer, daginstitutioner, lydavis, indlæsning 20 Lokaleudlån, dørtæller 21 Selvbetjening og brug af digitale ydelser 22

2 Fritids- og Kulturudvalget: ( ) Merete E. Scheelsbeck (C), formand Jesper Kirkegaard (C) Daniel Donoso (F), næstformand Steffen Mølgaard (C) Ekrem Günbulut (A) Thomas Bak (A) Frederik A. Hansen (V)

3 Bibliotekets lokale målsætning Bibliotekerne i Høje-Taastrup Kommune er et åbent tilbud til kommunens borgere om: hjemlån af bøger og andre materialer for børn og voksne benyttelse på stedet af et alsidigt, aktuelt og kvalitetspræget udbud af bøger, aviser og tidsskrifter hjemlån af musik adgang til det elektroniske informationsområde adgang til kulturelle arrangementer Byrådets overordnede målsætninger for folkebiblioteksvirksomheden er at: information og viden gøres let tilgængelig for alle borgere bibliotekerne sikrer et alsidigt tilbud til børn og unge og er synlig for børn og unge i deres hverdag betjeningen er professionel, fejlfri, venlig og imødekommende åbningstiderne er bekvemme og relevante for brugergrupperne kommunens borgere er velorienterede om bibliotekernes beliggenhed, åbningstider og tilbud, herunder samarbejdet med andre informationsformidlere materialerne er præsenteret på en brugervenlig, overskuelig og sammenhængende måde bibliotekets udvikling sker i overensstemmelse med brugernes behov virksomheden fremtidsrettes i takt med den informationsteknologiske udvikling Fremtiden: Afdelingerne i Stationscentret, Rønnevang og Blåkilde blev i samlet i en ny afdeling på Taastrup Hovedgade. Der arbejdes politisk videre med den øvrige struktur.

4 Budget *) 2009*) 2010*) Folkebibliotekerne Personale Ejendom Materialer voksne Materialer børn Inventar Kulturelle arr. voksne Kulturelle arr. børn Administration Kørsel Indtægter *) Budgetmæssigt er en række konti flyttet til andre kommunale konti.

5 Faktaoplysninger Bibliotekerne i Høje-Taastrup er mange - seks udlånssteder (i 2010 blev Taastrup Stationscenter, Blåkilde og Rønnevang lagt sammen) og med meget forskellige ugentlige åbningstimetal, lige fra 3,5 timer til 49 timer. Strukturen i den vestlige del af kommunen drøftes politisk i Fremtiden Fra politisk side bliver det jævnligt slået fast, at Danmarks største ressource er viden. I fremtiden skal alle borgere derfor sikres kendskab til informationssøgning og brug af internettet som et led i den generelle omstilling til vidensamfundet. Biblioteket har en vigtig rolle at spille, da bibliotekaren har viden om, hvordan man vurderer og udvælger de relevante oplysninger. Hvor internettet er vejen til en masse ustruktureret information, kan biblioteket således bruges til at finde og kvalitetssikre informationerne. Citat: Myter og facts om biblioteket 2006, side 13.

6 Befolkningstal Antal personer: Pr. (31.12) I alt Afdelingsoversigt Åbningstimer pr. uge Taastrup Bibliotek 48 Hedehusene Bibliotek 33 Rådhusbiblioteket 38 Biblioteket i Fløng 24 Sengeløse Bibliotek & 12 Mediecenter Reerslev Bibliotek 3,5

7 Bibliotekets virksomhedsplan 2010 De overordnede målsætnings- og resultatkrav har været tæt knyttet til udfaldet af debatten om biblioteksstrukturen. Der er i forlængelse af tidligere KVIK og APV arbejdet med udviklingen af bl.a. det interne informationssystem, hvor en arbejdsgruppe har bearbejdet kommunens intranet til en mindre model til bibliotekets benyttelse Processen omkring vurderingerne af de forskellige ændringer er meget i centrum, idet der tilstræbes den størst mulige forståelse/accept hos personalet. Budgetændringerne i budget 2011 har bragt kommunens grundlæggende værdier: Menneskelighed og positivt livssyn Engagement Professionalisme Helhed i centrum som udgangspunkt for de udviklingsprocesser biblioteket har skullet gennemgå.

8 Aftalestyring 2010 Målene der skulle nås og svarene i kort form: 92,5 % af brugerne er tilfredse med bibliotekernes tilbud og service. Målet for 2009 var 90 % Den digitale betjening skal øges med 10 %. Fra 2007 til 2008 er antallet af lånere med pinkode øget fra til , hvilket er lig med 11,35 %, og til i I 2010 er tallet steget til over 70 %. Ingen spørgsmål i trivselsundersøgelsen må ligge under 2,5. Der foretages først en ny trivselsundersøgelse i % af medarbejderne skal opleve en stigende videndeling. De 95 % er målet for I 2009 er procenten nået op på 89 og %. Der skal arbejdes yderligere med emnet. Øget kendskab til it, herunder adgangen til kommunens tilbud er formidlet gennem mere end 50 introduktioner.

9 Indsatsområder Bogstart (2. år). Et projekt i Charlotteager, hvor 3-4 bibliotekarer har søgt kontakt med ca. 100 børnefamilier. 18 måneders børnefamilierne har været svære at få kontakt med. Et aften- raid betød dog, at man nåede rundt til hele målgruppen og fik afleveret boggavepakken. Alle var positive og glade for gaven. Treårspakkerne blev uddelt på flere daginstitutioner, der stillede lokaler til rådighed. Det gav samtidigt en glimrende mulighed for at snakke med personalet om indholdet i projektet. Depoterne af bøger på tyrkisk og arabisk har vist et savnet tilbud, som der er stort behov for. Også Læseklubberne er med til at formidle læselysten. Bibliotekerne i Taastrup og Hedehusene giver læseglade mennesker mulighed for at mødes i hyggeligt samvær og dele læseoplevelser. Der har i 2010 været syv klubber med hver mennesker, der har mødtes en gang om måneden for at snakke om en af læsekredsen valgt bog. Endnu en måde at formidle læseglæden på er det efterhånden faste indslag med deltagelse af mange: Bibliotekaren anbefaler. En række af årets nye bøger anmeldes/anbefales af de lokale bibliotekarer på et yderst velbesøgt arrangement. En lidt glemt aktivitet: Formidlingssituation er mødet med låneren i hverdagen. Også her er der mulighed for, at læselysten og dialogen om bøger kan udfoldes. Læselyst

10 It-introduktioner 2010 I 2010 har omtrent 500 borgere deltaget i bibliotekets tilbud indenfor internetkurser. Tilbuddet omfattede 40 introduktioner indenfor Tænd og sluk for pc en, Introduktion til internettet, Udvidet søgning på internettet, Digital signatur ja tak samt de emnespecifikke internetkurser musik og e-handel. Igen i år blev alle kurserne ret hurtigt fyldt op. Undervisningsforløb og det udleverede materiale bliver løbende ændret. Det er meget væsentligt at bruge aktuelle eksempler, der gør forløbet mere interessant og samtidig får kursisterne til at se nytteværdien af at bruge internettet. Tilbuddet retter sig både mod den borger, der ønsker at forbedre sine it-færdigheder og til den it-svage borger. Som følge af, at mange borgere er blevet afhængige af at kunne benytte selvbetjeningsmuligheder på internettet, har det vist sig, at mange it-svage borgere mødte op. Derfor udvides tilbuddet med ½ times musetræningsøvelser inden deltagelse i Tænd og sluk for pc en. Der er desuden tilbud om efterfølgende at booke personlig hjælp ved skærmen ½ time. Begge dele har været en succes. Der fortsættes med undervisningskonceptet, der består af en gennemgang ved storskærm samt efterfølgende mulighed for hands on ved bibliotekets pc ere med hjælp fra underviserne. Deltagerne får materiale med hjem. Den store tilslutning til kurserne understreger, at folkebiblioteket varetager en central opgave. Biblioteket medvirker til, at brugen af it, både søgning på internettet og de digitale selvbetjeningsmuligheder, er til glæde for alle borgere.

11 Hjemmesiden 2010 Biblioteket deltog i 2010 i et digitalt udviklingsprojekt under GKB og arbejder nu på at lave en digital strategi for biblioteket. Som led i denne proces har biblioteket har valgt Axiell s Arena som afløser for bibliotekets nuværende publikumssystem og er i gang med at opbygge en ny integreret hjemme- og søgeside, der forventes færdig i løbet af I januar fik bibliotekets brugere mulighed for at bestille, forny, se lånerstatus mm. direkte i bibliotekets database, mens de benytter et af de landdækkende bibliotekssites Bibliotek.dk og Palles Gavebod. I marts åbnede vi for brug af Filmstriben.dk via bibliotekets hjemmeside, så brugerne kan låne film online og se dem på egen pc eller tv. Eneste krav er, at de bor i kommunen og er låner på biblioteket. Dermed kan vi nu tilbyde vore brugere gratis onlineadgang til databaser, e-bøger, emnelister, film, lydbøger og musik. Samtidig er både BibZoom, Filmstriben og Netlydbøger begyndt at tilbyder streaming, hvilket har gjort anvendelsen lettere for brugerne og givet kontakt til nye brugere med Ipods, smartphones, Ipads og tablets. 16. august åbnede Palles Gavebod et fælles bibliotekssite målrettet børn fra 8-12 år. Det er en meget flot og inspirerende side, som vi ikke kan eller skal konkurrere med lokalt. Derfor har vi ændret børnesiden, så den primært henvender sig til små børn og deres forældre og i øvrigt henviser til Palles Gavebod. I december 2010 måtte vi pga. tekniske problemer nedlægge Nyhedslisten, som vi gennem mange år har udsendt hver fredag. I stedet laver vi nu en række nyhedslister, der publiceres i bibliotekets base under punktet: Nyheder. Her kan man se, hvilke nye materialer, vi har modtaget den sidste uge eller måned fordelt på børn og voksne, samt bøger, film, musik og spil. Bedst på nettet 2010 Vi deltog ikke i 2010, da den årlige vurdering af offentlige hjemmesider valgte at fokusere på andre områder og derfor kun medtog få biblioteker. Statistik Brugen af hjemmesiden tælles af to uafhængige firmaer: KPI-indeks, der indberetter til Bibliotek og Medier. SiteAnalyze, der leverer statistik til Høje-Taastrup Kommune. Gennemsnitligt antal Site Analyze Hjemmesiden KPI-indeks Hjemmeside KPI-indeks Hjemmeside+database sidevisninger pr. måned besøg pr. måned unikke brugere pr. måned De mest brugte sider er: Selvbetjening, Søgning i databaser mm., Adresser og åbningstider, Biblioteket tilbyder, Nyt på hylderne, Se, lyt og læs, Lånernes top 10, Arrangementer, Book en PC, Palles Gavebod.

12 Fremtiden Biblioteket er ikke bare kommunens lokale port til verdens viden og kultur, men også et mødested for alle kommunens borgere. Denne funktion afspejles også så småt i nyere dansk biblioteksbyggeri, men der er stadig meget at tage fat på.

13 Personale Personale, årsværk Bibliotekarer 28,2 27,5 27,5 22,7 Kontorudd. 35, ,3 22,7 Andre 2,1 0 1,0 0,8 I alt 63,8 60,0 58,8 46,2 Personale Personaleantallet er reduceret med 3,8 årsværk fra 2007 til To årsværk er overført til CEIS. I 2008 har der været en del nyansættelser (6), hvorved aldersgennemsnittet er faldet mærkbart. I 2009 er antallet faldet yderligere til 58,8. I 2011 er antallet af årsværk faldet til 46,16. Den årlige medarbejdersamtale afholdes først i 2011.

14 Statistik omkring bibliotekets grundfunktioner Udlånstal Materialer Nyindkøb Afgang Lån til og fra andre biblioteker Biblioteket kommer Daginstitutioner Lydavis Indlæsning Lokaleudlån m.m. Dørtæller Selvbetjening og digitale ydelser Aktive biblioteksbrugere: I snit kommer hver borger Én gang pr. måned på biblioteket I snit låner hver borger, ung som ældre, én bog pr. måned

15 Kommentarer til statistikkerne Kommentarer til de enkelte tal er så usikre sammenligningsmæssige i forhold til forudgående år på grund af lukninger og sammenlægninger, at de ikke er foretaget.

16 Udlånstal Alle materiale Taastrup Voksen Børn I alt Hedehusene Voksen Børn I alt Rådhusbiblioteket Voksen Børn I alt Blåkilde Voksen Børn I alt Fløng Voksen Børn I alt , Rønnevang Voksen Børn I alt Sengeløse Voksen Børn I alt Reerslev Voksen Børn I alt I alt voksen I alt børn I alt voksen + børn Webbetjening

17 Udlånstal for enkelte materialer Bøger m.m. Institutioner I alt børn Lydbøger Voksen Børn Voksen + børn Download af netlydbøger I alt Musik Voksen Børn Voksen + børn Download af netmusik I alt Dvd/Film Voksen Børn Voksen + børn Reserveringer heraf via web

18 Materialer Materialer pr Bøger (Monografier) Voksen Børn Lydbøger Voksen Børn Film (DVD) Voksen Børn Musik Voksen Børn/unge Fortsat trimning af materialerne Aktuelle samlinger

19 Nyindkøb Tilvækst i materialer Voksen Børn Voksen+børn Afgang materialer Voksen Børn Voksen+børn Lån til og fra andre biblioteker Til andre Fra andre

20 Biblioteket kommer Bøger + lydbøger borgere har lånt via Biblioteket kommer i 2007 Daginstitutioner Ca. 45 af kommunens daginstitutioner betjenes med lån af varierende længde, mellem en og tre måneder. Lydavis Antal uger Antal ex mennesker betjenes ved den ugentlige indlæsning af lokalaviserne. Indlæsning Antal sager

21 Lokaleudlån Taastrup Dørtæller, Taastrup Bibliotek I alt Ikke Pr. dag talt

22 Selvbetjening og brug af digitale ydelser i 2010 Brugen af vore digitale selvbetjeningsløsninger stiger stadig kraftigt og ligger nu for de flestes vedkommende langt over 50 % % af samlet antal 2008 % af samlet antal 2009 % af samlet antal 2010 % af samlet antal Lånere med heraf voksne Lånere med pinkode - heraf voksne Lånere med SMS Reserveringer foretaget af lånerne selv Udlån foretaget af lånerne selv heraf fornyelser Bestillinger modtaget via bibliotek.dk Brugere af bibliotekets publikumsmaskiner (Internet og tekstbehandling) Fortsat: Nye tider Endnu mere ny edb Tidligere vaner afløses af nye vaner

Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1. Indholdsfortegnelse

Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1. Indholdsfortegnelse Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Fritids- og Kulturudvalget 2 Bibliotekets lokale målsætning 3 Budget 4 Faktaoplysninger 5 Befolkningstal

Læs mere

Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1

Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Fritids- og kulturudvalget 2 Bibliotekets lokale målsætning 3 Budget 4 Faktaoplysninger 5 Befolkningstal

Læs mere

VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N

VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N Biblioteksloven 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet ved at stille bøger, tidsskrifter,

Læs mere

Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1

Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Bibliotekets lokale målsætning 2 Faktaoplysninger 2007 3 Virksomhedsplan 2007 4 Beretning for 2007

Læs mere

Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1

Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Bibliotekets lokale målsætning 2 Faktaoplysninger 2005 3 Virksomhedsplan 2005 4 Beretning for 2005

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1

Indholdsfortegnelse. Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1 Virksomhedsberetning 2011-2012 Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Fritids- og Kulturudvalget 2 Bibliotekets lokale målsætning 3 Budget

Læs mere

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek April 2014 Hovedbiblioteket Falkoner Plads 3 2000 Frederiksberg Biblioteket Godthåbsvej Godthåbsvej 85A 2000 Frederiksberg Biblioteket Danasvej Danasvej 30B

Læs mere

BIBLIOTEKERNE 2006-2007 V I R K S O M H E D S BERETNING

BIBLIOTEKERNE 2006-2007 V I R K S O M H E D S BERETNING BIBLIOTEKERNE H Ø J E T A A S T R U P K O M M U N E 2006-2007 V I R K S O M H E D S BERETNING Virksomhedsberetning. Bibliotekerne Høje-Taastrup Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Bibliotekets

Læs mere

Dokumentation og evaluering af Biblioteksvirksomheden

Dokumentation og evaluering af Biblioteksvirksomheden Dokumentation og evaluering af Biblioteksvirksomheden Beretning 2009 Kulturelt Regnskab for biblioteks- og kulturområdet udgjorde områdets beretning til og med 2008. Fra 2009 sættes der mere fokus på dokumentation

Læs mere

Dokumentation og evaluering

Dokumentation og evaluering Dokumentation og evaluering af Biblioteksvirksomheden i 2010 Sætter fokus på dokumentation og evaluering af biblioteksvirksomheden med et fremadrettet formål og perspektiv, ved at: l Måle aktiviteter l

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne. Undervisningsmateriale til sprogskolerne af Tina Møller Kristensen

Læs dansk på bibliotekerne. Undervisningsmateriale til sprogskolerne af Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale til sprogskolerne af Tina Møller Kristensen Til sprogskolen Læs dansk på biblioteket. Intro De 4 besøg på biblioteket Ideer til dialog træning Modultest

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Åbningstider: Alle dage kl. 8 22. Betjening man. fre. fra kl. 11-18 og lørdag 10-14 Folkebibliotekernes formål og virksomhed 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme

Læs mere

Vejen Kommunes Biblioteker

Vejen Kommunes Biblioteker Vejen Kommunes Biblioteker Drifts- og Afdelingschef Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Borgmester Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler i Vejen Kommune Aftalestyring er en central

Læs mere

BIBLIOTEKSPOLITIK. Varde kommunes. BIBLIOTEKSPOLITIKKEN opstiller mål for 2012 til 2016 og indgår i Varde Kommunes aftalestyring af biblioteket.

BIBLIOTEKSPOLITIK. Varde kommunes. BIBLIOTEKSPOLITIKKEN opstiller mål for 2012 til 2016 og indgår i Varde Kommunes aftalestyring af biblioteket. Varde kommunes BIBLIOTEKSPOLITIK BIBLIOTEKSPOLITIKKEN opstiller mål for 2012 til 2016 og indgår i Varde Kommunes aftalestyring af biblioteket. Rådhusstræde 2 6800 Varde Tlf. 7522 1088 www.vardebib.dk Forord

Læs mere

TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS

TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS internemt TRIN FOR TRIN TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS forår 2012 internemt - sådan! IT-KURSER på dit bibliotek Velkommen... Kommunikationen mellem borgerne og det offentlige er under ombygning i disse år,

Læs mere

Mål for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker

Mål for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker Serviceområde Udgøre et uforpligtende møde-, være- og oplevelsessted for borgere i Herning kommune Det nye hovedbibliotek i Østergade er Herning

Læs mere

Dragør Bibliotekerne. Resultataftale

Dragør Bibliotekerne. Resultataftale Dragør Bibliotekerne Resultataftale 2014-2015 Organisationsudvikling Dragør Bibliotekerne Bibliotekernes kerneområder og -opgaver har ændret sig over tid. Der stilles nye krav til kompetencer, roller,

Læs mere

Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra 2011

Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra 2011 Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra Er du? Alder opdelt Har du hjemmeboende børn? I hvilke aldersgrupper har du hjemmeboende børn?(sæt evt. flere kryds) Alt i alt, hvor

Læs mere

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2015 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle både for nybegyndere og for dem der trænger til at få opgraderet

Læs mere

Brugerundersøgelse på Kolt-Hasselager Kombi-bibliotek 2010

Brugerundersøgelse på Kolt-Hasselager Kombi-bibliotek 2010 Brugerundersøgelse på Kolt-Hasselager Kombi-bibliotek 2010 12 Hvor tilfreds er du generelt med dit bibliotek? Abs. Pct. Meget tilfreds 29 66% Tilfreds 14 32% Hverken eller 1 2% Utilfreds 0 0% Meget utilfreds

Læs mere

Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013

Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013 Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013 www.vardebib.dk Rådhustræde 2 Tlf.: 7694 6917 Va Internetkurser forår 2013 Velkommen til en ny undervisningssæson på bibliotekerne i Varde Kommune.

Læs mere

Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de årige s brug af og tilfredshed med, de danske

Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de årige s brug af og tilfredshed med, de danske Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de 16-99 årige s brug af og tilfredshed med, de danske folkebiblioteker Er det ikke mere interessant at kigge på

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08 Kurser efterår 2014 4102/08 Kom i gang med din ipad eller iphone - for begyndere Galten Bibliotek tirsdag d. 23.9. kl. 10.00-12.00 Hørning Bibliotek mandag d. 27.10. kl. 10.00-12.00 Ry Bibliotek onsdag

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013 Kurser for voksne Forår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Også denne sæson tilbyder Sønderborg en række kurser, der henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold

Læs mere

Budget ,9 0,8 0,8 0,8 0,8 0,7 0,8

Budget ,9 0,8 0,8 0,8 0,8 0,7 0,8 Udgiftsandel af de samlede nettodriftsudgifter i procent Budget 211,9,8,8,8,8,7,8 Herning,9 Holstebro,8 Horsens,8 Randers Silkeborg,8,8 Skive,7 Viborg,8,,1,2,3,4,5,6,7,8,9 1, Tabellen og figuren viser,

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2013 Kurser for voksne Efterår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2011 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

1.1 Den kulturelle superbruger

1.1 Den kulturelle superbruger 1.1 Den kulturelle superbruger Jeg bruger biblioteket meget. Jamen, minimum én gang om ugen, sommetider hyppigere. Kvindelig kulturel superbruger Den kulturelle superbruger er særligt kendetegnet ved at

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2014

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2014 Kurser for voksne Forår 2014 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Rundspørge om Hjortshøj Kombibibliotek, nov 2003 Respondenter: 65 á 250

Rundspørge om Hjortshøj Kombibibliotek, nov 2003 Respondenter: 65 á 250 Administration Spørgeskemaer under udarbejdelse Publicerede spørgeskemaer Arkiverede spørgeskemaer Tilbage til statistik Rundspørge om Hjortshøj Kombibibliotek, nov 2003 Respondenter: 65 á 250 1. Hvor

Læs mere

Bibliotekspolitik 2014-2017

Bibliotekspolitik 2014-2017 Bibliotekspolitik 2014-2017 Forord Den 17. juni 2013 vedtog byrådet den nye bibliotekspolitik for årene 2014-2017. Politikken er som noget nyt blevet formuleret i samarbejde med borgerne i Esbjerg Kommune,

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015 Kurser for voksne Forår 2015 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, der alle er relevante i forhold til bibliotekets digitale tilbud. Vi tilbyder også Drop In, hvor bibliotekets

Læs mere

Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek

Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek Endelig rapport, Thisted Bibliotek. En række irrelevante rubrikker er fjernet. Er du? Hvis du er i beskæftigelse, hvilken sektor arbejder

Læs mere

Highlights fra Københavns Bibliotekers digitale strategi

Highlights fra Københavns Bibliotekers digitale strategi Highlights fra Københavns Bibliotekers digitale strategi Den 4. november 2014 Jakob Heide Petersen // Københavns Biblioteker Indhold Indledning bibliotekets opgave og fokus Biblioteksstrategi i København

Læs mere

Man burde jo bruge det (biblioteket) men jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal bruge det til

Man burde jo bruge det (biblioteket) men jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal bruge det til 1.1 Senioren Man burde jo bruge det (biblioteket) men jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal bruge det til Mandlig senior, ikke-bruger Seniorerne skiller sig primært ud ved at være det ældste segment samt

Læs mere

Hjælp Biblioteket til at blive bedre

Hjælp Biblioteket til at blive bedre Hjælp Biblioteket til at blive bedre Biblioteket vil gerne have din hjælp til at blive endnu bedre. Derfor gennemfører vi i øjeblikket en undersøgelse for at høre din mening om vores service og tilbud.

Læs mere

Hvordan udnyttes de digitale bibliotekstjenester på Aalborg Bibliotekerne og hvordan formidles indholdet over for brugerne via de digitale platforme

Hvordan udnyttes de digitale bibliotekstjenester på Aalborg Bibliotekerne og hvordan formidles indholdet over for brugerne via de digitale platforme Hvordan udnyttes de digitale bibliotekstjenester på Aalborg Bibliotekerne og hvordan formidles indholdet over for brugerne via de digitale platforme i dag? Start med at tage en kopi! 1995 Alle folkebiblioteker

Læs mere

Brugerundersøgelse Hjortshøj Kombi-bibliotek 2010

Brugerundersøgelse Hjortshøj Kombi-bibliotek 2010 Brugerundersøgelse Hjortshøj Kombi-bibliotek 2010 12 Hvor tilfreds er du generelt med dit bibliotek? Abs. Pct. Meget tilfreds 42 64% Tilfreds 22 33% Hverken eller 1 2% Utilfreds 0 0% Meget utilfreds 1

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi

Læs mere

Koncept 3, Skan og find det usete

Koncept 3, Skan og find det usete Koncept 3, Skan og find det usete Hvis en hjemmeside først optræder på side 10 i google søgeresultat er den praksis usynlig fordi meget få brugere bladrer om på side 10 i et søgeresultat. Tilsvarende er

Læs mere

Vordingborg Bibliotekerne

Vordingborg Bibliotekerne Vordingborg Bibliotekerne Virksomhedsbeskrivelse 2016 Indhold Indledning... 1 Besøgstal... 2 Materialebestand... 3 Udlån... 4 Aktiviteter... 7 Personalenormering... 8 Åbningstimer... 8 Budget... 9 ECO-Nøgletal...

Læs mere

Resultatberetning 2014

Resultatberetning 2014 Resultatberetning 2014 HORSENS KOMMUNES BIBLIOTEKER En dejlig sommeraften med AOF koret i Tobaksgården Forsidefoto: Et kig ind i det nye bibliotek i Gedved På Krimimessen overrækker forfatteren Jens Henrik

Læs mere

Vordingborg Bibliotek Præstø Bibliotek Møn Bibliotek

Vordingborg Bibliotek Præstø Bibliotek Møn Bibliotek IT - KURSER oktober - januar 2010/2011 2 Vordingborg Bibliotek Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne

Læs dansk på bibliotekerne Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale om biblioteket ved introduktion til kursister fra sprogskolen af Vibeke Nielsen og Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Intro 5 råd til et

Læs mere

IT-kurser. fra Middelfart Kommune

IT-kurser. fra Middelfart Kommune IT-kurser fra Middelfart Kommune Efterår 2016 Middelfart Kommune og bibliotekerne er klar med en række nye IT-introduktioner Kurserne fordeler sig på følgende emner: Grundlæggende IT Begynder-internet

Læs mere

Kultur- og Fritidsforvaltningens tilbud til de ældre

Kultur- og Fritidsforvaltningens tilbud til de ældre Kultur- og Fritidsforvaltningens tilbud til de ældre Ældrerådet, den 25. marts 2015 Thomas Jakobsen // Direktør, Kultur- og Fritidsforvaltningen Borgerservice tilbud til ældre 16-04-2015 DUKA projekt for

Læs mere

Styrk borgerne. Præsentation af høringsmateriale til Ældrerådet. Den 17. april 2015. // Randi Lehmann Møller

Styrk borgerne. Præsentation af høringsmateriale til Ældrerådet. Den 17. april 2015. // Randi Lehmann Møller Styrk borgerne Den 17. april 2015 Præsentation af høringsmateriale til Ældrerådet // Randi Lehmann Møller Hvad vil vi fortælle om Kort opsummering af Styrk Borgerne Præsentation af de tiltag vi især gerne

Læs mere

Biblioteker i Struer Kommune

Biblioteker i Struer Kommune Biblioteker i Struer Kommune Beskrivelse af brugerundersøgelse 2010 Struer Indhold Indhold...2 1. Deskriptiv analyse af biblioteksbrugere i Struer kommune...3 2. Hvor ofte, hvornår på dagen besøges biblioteket

Læs mere

Nu åbner. Egebjerg Demokratek. Med indvielse. Onsdag den 1. december 2010 kl. 16.00 17.30

Nu åbner. Egebjerg Demokratek. Med indvielse. Onsdag den 1. december 2010 kl. 16.00 17.30 Nu åbner Egebjerg Demokratek Med indvielse Onsdag den 1. december 2010 kl. 16.00 17.30 Har du lyst til at låne bøger? Vil du debattere lokale forhold? Vil du debattere kommunale forhold? Vil du læse aviser?

Læs mere

Velkommen til. Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det!

Velkommen til. Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det! Velkommen til Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det! Du finder os i Assens, Glamsbjerg, Haarby, Tommerup, Vissenbjerg & Aarup. Hjemmeside: www.assensbib.dk Reglement for AssensBibliotekerne

Læs mere

Brug, kvalitetsudvikling og tilfredshed med bibliotekerne

Brug, kvalitetsudvikling og tilfredshed med bibliotekerne Brug, kvalitetsudvikling og hed med bibliotekerne Brugerundersøgelsen af 0 biblioteker i oktober 00 Århus Kommunes Biblioteker januar 00 Indhold Undersøgelsen Hvem bruger bibliotekerne 4 Søndagsåbent 6

Læs mere

Velkommen til. Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det!

Velkommen til. Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det! Velkommen til Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det! Du finder os i Assens, Glamsbjerg, Haarby, Tommerup, Vissenbjerg & Aarup. Hjemmeside: www.assensbib.dk Reglement for AssensBibliotekerne

Læs mere

BERETNING & STATISTIK 2016

BERETNING & STATISTIK 2016 NØGLETAL DET 3. STED BIBLIOTEKET SOM LÆRINGSSTED DIGITALE MULIGHEDER BRUGERUNDERSØGELSE ØVRIGE TILBUD PERSPEKTIVER BERETNING & STATISTIK TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER www.taarnbybib.dk For Tårnby Kommunebiblioteker,

Læs mere

Indberetningskategorier for folkebiblioteksstatistik for indberetningsåret 2004

Indberetningskategorier for folkebiblioteksstatistik for indberetningsåret 2004 Sortering Feltnavn Indberetningskategorier for folkebiblioteksstatistik for indberetningsåret 2004 Beskrivelse 1 Felt_1 Biblioteksnummer 2 Stamoplysninger 3 Felt_2 Bibliotekskommunens navn 4 IT-oplysninger

Læs mere

Spørgsmål til skriftlig besvarelse stillet den 13. juni 2016 af Jens Kjær Christensen og Rikke Lauritzen vedrørende Fremtidens biblioteker.

Spørgsmål til skriftlig besvarelse stillet den 13. juni 2016 af Jens Kjær Christensen og Rikke Lauritzen vedrørende Fremtidens biblioteker. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT 22-06-2016 Spørgsmål til skriftlig besvarelse stillet den 13. juni 2016 af Jens Kjær Christensen og Rikke Lauritzen vedrørende Fremtidens biblioteker. Spørgsmål Sagsnr. 2016-0257555

Læs mere

1.1 Den unge arbejder

1.1 Den unge arbejder 1.1 Den unge arbejder Jeg bruger det nok ikke så meget. Bøger har aldrig rigtig interesseret mig Ung kvindelig arbejder, ikke- bruger De unge arbejdere er defineret ved at være mellem 20 og 29 år og ved

Læs mere

Brugerundersøgelser 2010

Brugerundersøgelser 2010 Brugerundersøgelser 2010 på bibliotekerne i Hjortshøj, Kolt-Hasselager, Skødstrup, Tranbjerg og Viby Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Kultur og Borgerservice MKB Kommunikation Søren Holm januar

Læs mere

Åbne IT-værksteder fra oktober til og med februar

Åbne IT-værksteder fra oktober til og med februar KURSUSPROGRAM www.vordingborgbibliotekerne.dk Efteråret 2009 - foråret 2010 Kurserne afholdes tre steder i henholdsvis Vordingborg, Præstø og på Møn på følgende adresser: Vordingborg Bibliotek Kulturarkaden

Læs mere

1.1 De unge børneforældre

1.1 De unge børneforældre 1.1 De unge børneforældre Når jeg så kommer på biblioteket, er det også fordi, min datter gerne vil have, der kommer nogle nye ting. Det er så ikke kun bøger, det er også puslespil. Ung børneforælder,

Læs mere

1.1 Unge under ungdomsuddannelse

1.1 Unge under ungdomsuddannelse 1.1 Unge under ungdomsuddannelse Jeg plejer at bruge biblioteket meget, jeg læser gerne flere bøger hver uge, men har ikke så meget tid nu jeg er startet på gymnasiet. Ung kvinde under ungdomsuddannelse,

Læs mere

Han ses relativt sjældent på biblioteket. Når han bruger biblioteket, har han dog relativ stor interesse for bibliotekets digitale tilbud.

Han ses relativt sjældent på biblioteket. Når han bruger biblioteket, har han dog relativ stor interesse for bibliotekets digitale tilbud. 1.1 Nørden Jeg bruger det ikke så meget mere, fordi meget af den info, jeg har brug for, får jeg fra nettet. Mandlig nørd, ikke- bruger Nørdsegmentet består af unge mænd, der har nørdede interesser som

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle-princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle-princippet. IT- Kurser Efterår 2013 Betjent åbningstid Mandag kl. 11-21 KulturArkaden Tirsdag kl. 11-21 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 11-21 4760 Vordingborg Torsdag kl. 11-21 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 11 21 Lørdag

Læs mere

Indhold. 1. Formål med aftalen. 2. Politiske visioner, mål og krav. 3. Randers Bibliotek Hvem er vi? 4. Målene i aftalen. 5. Opfølgning på målene

Indhold. 1. Formål med aftalen. 2. Politiske visioner, mål og krav. 3. Randers Bibliotek Hvem er vi? 4. Målene i aftalen. 5. Opfølgning på målene Aftale mellem Byrådet og Randers Bibliotek 2008 Indhold 1. Formål med aftalen 2. Politiske visioner, mål og krav 3. Randers Bibliotek Hvem er vi? 4. Målene i aftalen 5. Opfølgning på målene 6. Økonomi

Læs mere

IT KURSER FOR ÆLDRE 1

IT KURSER FOR ÆLDRE 1 IT KURSER FOR ÆLDRE 1 Har du lyst til at lære mere om IT? Her finder du nogle af de tilbud og kurser Biblioteket og frivillige i Ikast-Brande Kommune står for. Nogle af kurserne er for nybegyndere og andre

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Vejledning

Bibliotekets netmedier. Vejledning Bibliotekets netmedier Vejledning Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger og musik, se

Læs mere

Balancen mellem digitale og traditionelle biblioteksydelser

Balancen mellem digitale og traditionelle biblioteksydelser Balancen mellem digitale og traditionelle biblioteksydelser Hvordan udvikler man bibliotekernes ydelser med den rette balance mellem de traditionelle og de nye biblioteksydelser? Hvordan får bibliotekerne

Læs mere

Kursusprogram. Horsens kommunes biblioteker Forår 2015. Horsens Bibliotek Tobaksgården 12

Kursusprogram. Horsens kommunes biblioteker Forår 2015. Horsens Bibliotek Tobaksgården 12 Horsens Bibliotek Tobaksgården 12 8700 Horsens Telefon: 76 29 24 00 bibliotek@horsens.dk Åbningstid med betjening: Mandag torsdag kl. 10 19 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 13 Selvbetjent morgenbibliotek:

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

1.1 Unge på videregående uddannelse

1.1 Unge på videregående uddannelse 1.1 Unge på videregående uddannelse Jeg kan godt finde på at bruge mit lokale bibliotek som læsesal, fordi der er en egentlig læsesal. Ung mand på videregående uddannelse, bruger Segmentet unge på videregående

Læs mere

» Biblioteket er for mig i dag, hvad slikbutikken var, da jeg var barn«

» Biblioteket er for mig i dag, hvad slikbutikken var, da jeg var barn« » Biblioteket er for mig i dag, hvad slikbutikken var, da jeg var barn«bruger, Herning Bibliotekerne Velkommen til Herning Bibliotekerne 1 Bibliotekschef Pernille Schaltz byder dig velkommen til Herning

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

Tabelforklaring. Større forskningsbiblioteker:

Tabelforklaring. Større forskningsbiblioteker: Tabelforklaring. Større forskningsbiblioteker: Bibliotekernes rækkefølge i tabellerne er opbygget alfabetisk efter biblioteksnavn inden for de fire hovedgrupper: 1. Nationalbiblioteker 2. Universitetsbiblioteker

Læs mere

1.1 Modne fra lavere middelklasse

1.1 Modne fra lavere middelklasse 1.1 Modne fra lavere middelklasse Det er dæleme lang tid jeg har brugt biblioteket. Det er nok ti år. Jeg brugte det meget i en periode, da jeg var yngre ( ) det har nok noget med mageligheden at gøre

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2013 Vordingborg Bibliotek Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag

Læs mere

LANGELAND BIBLIOTEKS VIRKSOMHEDSPLAN

LANGELAND BIBLIOTEKS VIRKSOMHEDSPLAN LANGELAND BIBLIOTEKS VIRKSOMHEDSPLAN 2018 2019 1 VIRKSOMHEDSPLAN 2018 2019 INDHOLD Indledning side 2 Folkebibliotekernes formål side 3 Digitalisering side 4 Læselyst side 5 Kulturpolitik side 6 Sæsonskifte

Læs mere

Take Away Biblioteket

Take Away Biblioteket Take Away Biblioteket Herning Bibliotekerne er også DIT bibliotek! Vi er hele kommunens bibliotek også selvom du bor langt fra et fysisk bibliotek. Derfor har vi samlet de bedste af vores tilbud, som vi

Læs mere

FAVRSKOV BIBLIOTEKERNE SÅDAN GØR VI

FAVRSKOV BIBLIOTEKERNE SÅDAN GØR VI FAVRSKOV BIBLIOTEKERNE SÅDAN GØR VI TAL OG TILGANG Fakta: Ca. 47.000 indbyggere Ingen hovedby, 3 lige store byer, alle med kulturhuse. Et mindre bibliotek. Ca. 21 årsværk biblioteker, ca. 2 kulturhuse

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

Brugerundersøgelse, Sabro Bibliotek, nov 2003 Respondenter: 86

Brugerundersøgelse, Sabro Bibliotek, nov 2003 Respondenter: 86 Administration Spørgeskemaer under udarbejdelse Publicerede spørgeskemaer Arkiverede spørgeskemaer Tilbage til statistik Brugerundersøgelse, Sabro Bibliotek, nov 2003 Respondenter: 86 1. Hvor tit bruger

Læs mere

Danskernes Digitale Bibliotek

Danskernes Digitale Bibliotek Danskernes Digitale Bibliotek Hvorfor er det en god idé? Børne- og kulturdirektør Flemming Olsen, næstformand i Børne- og Kulturchefforeningen DB SYD biblioteks- og kulturforening. 1. marts 2011, Jelling.

Læs mere

Velkommen til Gladsaxe Bibliotekerne. gladsaxe.dk/bibliotek

Velkommen til Gladsaxe Bibliotekerne. gladsaxe.dk/bibliotek Velkommen til Gladsaxe Bibliotekerne gladsaxe.dk/bibliotek Indhold Redaktion: Marie Engberg Eiriksson og Rikke Borup Layout: Stine Bang Iversen og Mette Edlers Fotos: Thomas Vilhelm/Photographic Nordic

Læs mere

Udvalget for kultur 2009. Bibliotekspolitik Slagelse Bibliotekerne

Udvalget for kultur 2009. Bibliotekspolitik Slagelse Bibliotekerne Udvalget for kultur 2009 Bibliotekspolitik Slagelse Bibliotekerne Indhold 1. Mission............................................................ side 2 2. Vision for Slagelse Bibliotekerne....................................

Læs mere

Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret

Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret Velkommen Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret 2015/16. Biblioteket ønsker at styrke samarbejdet med folkeskolerne i Svendborg til gavn og glæde for alle parter ikke mindst

Læs mere

Fremtidens biblioteksstrategi. Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent

Fremtidens biblioteksstrategi. Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent Fremtidens biblioteksstrategi Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent Zombier eller biblioteksudviklere? - Bibliotekarer er zombier om 15 år: kassedamer, postbude og bibliotekarer er et uddøende folkefærd...

Læs mere

Center for Undervisningsmidler

Center for Undervisningsmidler Til dig, der er lærerstuderende Kender du Center for Undervisningsmidler - for dig og din undervisning Kære lærerstuderende ved VIA Læreruddannelsen i Nr. Nissum, Silkeborg, Skive og Århus Kender du VIA

Læs mere

Folkebibliotekerne organisering og udviklingstendenser. Introduktion til nyansatte i folkebiblioteksektoren/vest 25. februar 2014

Folkebibliotekerne organisering og udviklingstendenser. Introduktion til nyansatte i folkebiblioteksektoren/vest 25. februar 2014 Folkebibliotekerne organisering og udviklingstendenser Introduktion til nyansatte i folkebiblioteksektoren/vest 25. februar 2014 Fredericia Bibliotek - et mellemstort provinsbibliotek Dagsorden O Lovgrundlag

Læs mere

Indberetningskategorier for biblioteksstatistik (større forskningsbiblioteker) for indberetningsåret 2005

Indberetningskategorier for biblioteksstatistik (større forskningsbiblioteker) for indberetningsåret 2005 Indberetningskategorier for biblioteksstatistik (større forskningsbiblioteker) for indberetningsåret 2005 Sortering Feltnavn Beskrivelse 1 Felt_1 Biblioteksnummer 2 Stamoplysninger 3 Felt_2 B1. Bibliotekets

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse. Aalborg Bibliotekerne 2011

Tilfredshedsundersøgelse. Aalborg Bibliotekerne 2011 Tilfredshedsundersøgelse Aalborg Bibliotekerne 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Introduktion og metode 3 2. Baggrundsspørgsmål 4 3. Generel tilfredshed 6 4. Bibliotekets tilbud 7 5. Bibliotekets faciliteter

Læs mere

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download

Bibliotekets netmedier. Med vejledning i download Bibliotekets netmedier Med vejledning i download Netmedier dit e-bibliotek Med lånernummer og pinkode har du adgang til Varde Biblioteks tilbud på nettet. Her kan du læse aviser og e-bøger, høre lydbøger

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi nu kan benytte

Læs mere

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015:

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: Galten Bibliotek Brug din iphone / ipad til Bibliotekets online tjenester Mandag d. 26. oktober kl. 11.00-12.30 Hørning Bibliotek Android tablet / smartphone

Læs mere

BY, LAND OG KULTUR KVALITETSAFTALE 2012-2013

BY, LAND OG KULTUR KVALITETSAFTALE 2012-2013 BY, LAND OG KULTUR KVALITETSAFTALE 2012-2013 Kvalitetsaftale 2012-2013 Indholdsfortegnelse AssensBibliotekerne - Kvalitetsaftale 2012-2013 1. Indledning......................................................................................2

Læs mere

Servicedeklaration for AssensBibliotekerne 2010

Servicedeklaration for AssensBibliotekerne 2010 Servicedeklaration for AssensBibliotekerne 2010 Bibliotekerne i Assens Kommune skal være et besøg værd og: Fungere som lokale væresteder og kulturcentre Være et tilbud for alle borgere Yde kvalificeret

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Brugerundersøgelse på Tranbjerg Bibliotek 2010

Brugerundersøgelse på Tranbjerg Bibliotek 2010 Brugerundersøgelse på Tranbjerg Bibliotek 2010 12 Hvor tilfreds er du generelt med dit bibliotek? Abs. Pct. Meget tilfreds 84 55% Tilfreds 63 41% Hverken eller 4 3% Utilfreds 1 1% Meget utilfreds 0 0%

Læs mere

FREMTIDENS BIBLIOTEKER Målgruppebaseret viden til biblioteksudvikling. Formidlingskonference Nørrebro teater 5. marts 2014

FREMTIDENS BIBLIOTEKER Målgruppebaseret viden til biblioteksudvikling. Formidlingskonference Nørrebro teater 5. marts 2014 FREMTIDENS BIBLIOTEKER Målgruppebaseret viden til biblioteksudvikling Formidlingskonference Nørrebro teater 5. marts 2014 1 Disposition 1. Undersøgelsens formål og metode 2. De ti målgrupper 3. Målgruppernes

Læs mere