Møde nr.: 24 Mødedato: 07. december 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Anders Samuelsen (Deltog ikke i mødet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Møde nr.: 24 Mødedato: 07. december 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Anders Samuelsen (Deltog ikke i mødet."

Transkript

1 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 24 Mødedato: Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Anders Samuelsen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Anlæg - bevillinger til større projekter finansieret af driftsbudget 2010 og 2011 samt bevillinger til 2011 for overførte rådighedsbeløb fra ØK Daglig bankforretning - Ophør af bankpakke 1 3 ØK Udbudsstrategi for Horsens Kommune ØK Godkendelse af takster for Horsens Vand A/S 5 ØK Horsens Vand A/S køb af grund ved Horsens Centralrenseanlæg på Alrøvej 6 ØK Erhvervsstrategi - revidering ØK Overdragelse af revisionskontrakt fra Ernst&Young til PriceWaterhouseCoopers 8 ØK Mindstegrænser for sikkerhedsstillelse efter AB92 9 ØK Domea Horsens, Rødtjørnen, anmodning om godkendelse af skema B 10 ØK Andelsboligforeningen Beringsgaard, afd. 4A, Andreas Steenbergs Plads 2, låneoptagelse til renovering/modernisering 11 ØK Andelsboligforeningen Beringsgaard - Andreas Steenbergs Plads 2, nyopførelse af 8 almene boliger i uudnyttet tagetage 12 BS Kvalitetsfondsprojekter inden for Børn og Unge området - frokostordninger i dagtilbud 13 BS Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2010 for Børne- og Skoleudvalgets område 14 BS Tilskud til medieprojekt i Ungdomsskolen 15 SS Takster for benyttelse af Lindehøjs Træningscenters træningsbassin. 16 SS Overdragelse af plejecentret Toftegården, Sdr. Vissing til Økonomiudvalget med henblik på salg. 17 SS Godkendelse af Offentlig-Privat Partnerskabsmodel. 18 SS Fremtidens sygepleje i fokus 19 SS Etableringsudgifter vedr. udvidet patientsikkerhedsordning i den kommunale sundhedssektor. 20 SS Omplacering af midler mellem drift og myndighed som følge af strategi for socialpsykiatri BE Tillæg til Beskæftigelsesplan 2011 Lukket dagsorden 22 ØK Betinget aftale om køb af grund 23 ØK Orienteringspunkt

2 1 ØK Anlæg - bevillinger til større projekter finansieret af driftsbudget 2010 og 2011 samt bevillinger til 2011 for overførte rådighedsbeløb fra Resumé Side 2/46 Fra udvalgene er modtaget anmodning om anlægsbevillinger og rådighedsbeløb til 2010 på kr. og til 2011 på kr. finansieret af driftsbudgetterne i 2010 på kr. og i 2011 på kr. Nettoudgiften på kr. foreslås finansieret ved forbrug af likvide aktiver, da dette beløb blev tilført likvide aktiver i forbindelse med budgetopfølgningen pr. 31/8-10. I budgetopfølgningen pr. 31/8-10 har udvalgene anmodet om overførsel af rådighedsbeløb fra 2010 til 2011 på kr. finansieret ved forbrug af likvide aktiver i 2011 på kr. og kr. ved udskydelse af lånoptagelse fra 2010 til Endvidere anmodes om anlægsbevilling og tillæg til rådighedsbeløb 2010 for lånoptagelse vedrørende lån (Byr. sagsnr. 3, 26/10-10) på kr., som tilgår likvide aktiver. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der gives anlægsbevillinger og tillæg til rådighedsbeløb 2010 på kr. 2. der gives anlægsbevillinger og tillæg til rådighedsbeløb 2011 på kr. 3. der gives tillægsbevilling til drift 2010 på kr. 4. der gives tillægsbevilling til drift 2011 på kr. 5. nettobeløbet herefter på kr. finansieres ved forbrug af likvide aktiver. 6. der gives anlægsbevilling og tillæg til rådighedsbeløb 2010 til konto Lånoptagelse på kr., hvor rådighedsbeløbet tillægges likvide aktiver. 7. der gives tillæg til rådighedsbeløb 2011 finansieret af likvide aktiver på kr. og ved udskydelse af lånoptagelse på kr. fra 2010 til Beslutning Anders Samuelsen deltog ikke i mødet.

3 Sagsfremstilling Side 3/46 Fra udvalgene er modtaget anmodning om anlægsbevillinger og rådighedsbeløb til budget 2010 og 2011 finansieret af driften samt tillæg til rådighedsbeløb 2011 i henhold til nedenstående resume. Resume: Anlægsbevilling og tillæg til rådighedsbeløb 2010 Kr. Økonomiudvalget Børne- og Skoleudvalget Kulturudvalget Teknik- og Miljøudvalget Beredskabskommissionen Udvalget for Sundhed og Socialservice Anlæg i alt Anlægsbevilling og tillæg til rådighedsbeløb 2011 Kr. Børne- og Skoleudvalget Teknik- og Miljøudvalget Beredskabskommissionen Udvalget for Sundhed og Socialservice Anlæg i alt Anlæg i alt vedrørende 2010 og Tillægsbevilling til driftsbudget 2010 Kr. Økonomiudvalget Børne- og Skoleudvalget Kulturudvalget Teknik- og Miljøudvalget Beredskabskommissionen Udvalget for Sundhed og Socialservice Drift i alt Teknik- og Miljøudvalget er behandlet i Økonomiudvalget 16/ Tillægsbevilling til driftsbudget 2011 Kr.

4 Side 4/46 Børne- og Skoleudvalget Teknik- og Miljøudvalget Udvalget for Sundhed og Socialservice Drift i alt Behandlet i Økonomiudvalget 16/ Drift i alt vedrørende 2010 og Hertil skal medregnes kr., som er tilgået likvide aktiver ved budgetopfølgningen den 31/8-10. Anlægsbevilling og tillæg til rådighedsbeløb 2010 Kr. Lånoptagelse I alt Beløbet tilgår likvide aktiver. Tillæg til rådighedsbeløb til budget 2011 (budgetopfølgning pr. 31/8-10) Kr. Jordforsyning Teknik- og Miljøudvalget Jordforsyning i alt Øvrige anlæg Økonomiudvalget Børne- og Skoleudvalget Kulturudvalget Teknik- og Miljøudvalget Beredskabskommissionen Udvalget for Sundhed og Socialservice Øvrige anlæg i alt Rådighedsbeløb i alt Beløbet foreslås finansieret ved forbrug af likvide aktiver på kr., da restrådighedsbeløbene fra budget 2010 er tilgået likvide aktiver i forbindelse med budgetopfølgningen pr. 31/8-10. Restfinansieringen på kr. er sket ved udskydelse af lånoptagelse fra 2010 til 2011 på kr.

5 Side 5/46 Bilag Specifikation af ovenstående bevillinger. anlæg mm tillægsbevillinger bilag

6 Side 6/46 2 ØK Daglig bankforretning - Ophør af bankpakke Resumé Bankpakke 1 udløb pr. 30. september 2010 og der er ikke længere garanti for indestående over kr. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. vi fortsætter uændret i forhold til vores hovedbank. Beslutning Vedtaget som indstillet. Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Bankpakke 1 udløb pr. 30. september 2010 og situationen er som før finanskrisen/bankpakke 1, hvor der er garanti for indestående op til ca kr. ( euro). Den 2. bankdag i måneden får vi store beløb overført fra staten. Det betyder, at vi kan godt kan have 100 mio. kr. primo måneden og modsat har vi typisk ultimo måneden et stort træk på kontoen. Vi har på baggrund heraf drøftet dette med vores hovedbank, som på baggrund heraf har fremsendt vedlagte bilag, som overordnet redegør for dens økonomiske status. Vi kan vælge at fortsætte uændret i forhold til vores hovedbank, som vi har indgået aftale med efter EU-udbud i Alternativt kan vi placere yderligere 100 mio. kr. i meget likvide værdipapirer. Det vil dog fordre en tilsvarende forhøjelse af trækningsretten, som vil blive forholdsvis dyr. Herudover vil en så væsentlig ændring af cash-flowet være i strid med forudsætningerne i den indgåede 4 årige aftale. Bilag Bankpakke 1 - Sydbank

7 3 ØK Udbudsstrategi for Horsens Kommune Side 7/46 Resumé Efter den kommunale styrelseslov 62b er kommunerne forpligtet til at vedtage og offentliggøre en udbudsstrategi inden udgangen af Udbudsstrategien afløser den hidtidige servicestrategi, og har til formål at sikre, at byrådet konkret tager stilling til brugen af konkurrenceudsættelse i opgavevaretagelsen, samt at forbedre vilkårene for dialog mellem politikere, borgere og private leverandører omkring byrådets arbejde med konkurrenceudsættelse. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. udbudsstrategien for Horsens Kommune drøftes med udgangspunkt i, at driftsområder, der allerede i dag er konkurrenceudsat, fortsat konkurrenceudsættes 2. der tages stilling til eventuelle nye driftsområder, som fremover skal konkurrenceudsættes 3. direktionen pålægges at udføre konkurrenceudsættelsen i overensstemmelse med den vedtagne plan Beslutning Økonomiudvalget indstiller, at udbudsstrategien godkendes, idet driftsområder, der i dag er konkurrenceudsat fortsat konkurrenceudsættes. Økonomiudvalget vil drøfte udbud igen, når Folketinget har behandlet spørgsmålet om ændrede regler for konkurrenceudsættelse, som det er varslet af regeringen. Herudover forventes det, at spørgsmålet om evt. yderligere konkurrenceudsættelse drøftes i forbindelse med budget Direktionen iværksætter udbud i henhold til den vedtagne plan. SF ønsker ikke yderligere udlicitering og konkurrenceudsættelse. Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Efter den kommunale styrelseslov 62b er kommunerne forpligtet til at vedtage og offentliggøre en udbudsstrategi inden udgangen af Udbudsstrategien afløser den hidtidige servicestrategi, og har til formål at sikre, at byrådet konkret tager stilling til brugen af konkurrenceudsættelse i opgavevaretagelsen, samt at forbedre vilkårene for dialog mellem politikere, borgere og private leverandører omkring byrådets arbejde med konkurrenceudsættelse.

8 Det følger af lovgivningen, at udbudsstrategien skal indeholde følgende: Side 8/46 1. en oversigt over de driftsområder, hvor kommunalbestyrelsen påtænker at anvende udbud. 2. konkrete mål for konkurrenceudsættelsen af driftsopgaver, herunder for særligt udbudsegnede opgaver 3. en beskrivelse af de initiativer, kommunalbestyrelsen vil tage i anvendelse for at nå de fastsatte mål Inden udgangen af 3. kvartal 2013 skal byrådet desuden behandle en opfølgningsredegørelse, som forholder sig til udbudsstrategiens mål og indsatser. Redegørelsen skal bl.a. indeholde en opgørelse over de driftsopgaver, som er udliciteret og de opgaver, som kommunen fortsat varetager efter udbud samt årsagen hertil. Redegørelsen skal offentliggøres. Med udgangspunkt i de overvejelser, som er nævnt i bilag 1, kan konkurrenceudsættelse inden for nedenstående kategorier overvejes i de kommende år: A. Driftsområder som pt. løses af ekstern/privat aktør i Horsens Kommune, f.eks. renovation. B. Driftsområder som traditionelt er blevet udbudt og udliciteret af kommunerne f.eks. opgaver på veje, grønne områder o.l., men hvor der kun delvist eller slet ikke har været udbudt opgaver i Horsens Kommune. C. Driftsområder hvor der i de senere år er blevet oparbejdet en erfaring med udbud f.eks. lønadministration, aktivering mv. D. Tværgående driftsopgaver, som ved et fælles udbud kan få en hensigtsmæssig volumen, f.eks. vinduespolering, store trykkeopgaver o.l. Bilag bilag 1 Notat om udbudsstrategi for Horsens Kommune bilag 2 Bekendtgørelse om kommunal og regional udbudsstrategi og opfølgningsredegørelse bilag 3 Driftsområder, der vurderes som mere egnet til konkurrenceudsættelse bilag 4 Driftsområder, som ikke foreslås konkurrenceudsat på nuværende tidspunkt bilag 5 Notat om udbud på fritvalgs-området, serviceloven 83 Notat om udbudsstrategi for Horsens Kommune Bekendtgørelse om kommunal og regional udbudsstrategi og opfølgningsredegørelse Driftsområder der vurderes som mere egnet til konkurrenceudsættelse. Driftsområder som ikke foreslås konkurrenceudsat på nuværende tidspunkt Notat om udbud på fritvalgs-området, serviceloven 83

9 Side 9/46 4 ØK Godkendelse af takster for Horsens Vand A/S Resumé Godkendelse af takster 2011 for Horsens Vand A/S. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. taksterne for 2011 for Horsens Vand A/S godkendes Beslutning Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Horsens Vand A/S har den 22. november 2010 fremsendt taksterne for Horsens Vand A/S til godkendelse. Taksterne er på Spildevandsområdet fremskrevet med 3,5 % og på Vand med 2,5 %. Taksterne er godkendt på et bestyrelsesmøde i Horsens Vand A/S den 10. november 2010 og fremgår af vedlagte bilag. Bilag Takster 2011 Horsens Vand (2)

10 5 ØK Horsens Vand A/S køb af grund ved Horsens Centralrenseanlæg på Alrøvej Resumé Side 10/46 Salg af grund på m2 på Alrøvej til Horsens Vand A/S Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der gives en anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb i 2010 til en indtægt på kr. til konto Salg af grund til Horsens Vand A/S, hvor rådighedsbeløbet tilgår likvide aktiver. Beslutning Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Horsens Centralrenseanlæg på Alrøvej ligger efter udbygningen på et areal, hvor m2 ejes af Horsens Kommune. Som en del af hele overdragelsessagen mellem Horsens Kommune og Horsens Vand A/S har Vandselskabet overtaget arealet, som Centralrenseanlægget ligger på. Værdien af arealet er på baggrund af den offentlige ejendomsværdi opgjort til kr.

11 Side 11/46 6 ØK Erhvervsstrategi - revidering Resumé Det er tidligere besluttet, at Horsens Kommune skal revidere erhvervsstrategien i 2011, og det foreslås at der afsættes kr. fra puljen til erhvervsfremme til at afholde workshops og konsulentudgifter for. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der bevilges kr. fra puljen til erhvervsfremme i Beslutning Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Horsens Kommunes Erhvervsstrategi er udarbejdet i 2007, hvor væksten stadig var i fuld sving. Den blev lavet på baggrund af en spørgeskema- og en interviewundersøgelse, som FORA stod for. Der er behov for at få revideret erhvervsstrategien. I den eksisterende erhvervsstrategi er der følgende 5 indsatsområder: 1) Øge videns og kompetenceniveauet 2) Innovation og iværksætteri 3) Attraktiv erhvervskommune 4) Oplevelsesøkonomi 5) Markedsføring (udvikle brandingen) Erhvervsstrategien skal revideres, og det påtænkes at der skal gennemføres en interview og spørgeskemaundersøgelse. Som et delelement skal turistpolitikken også revideres og det bliver en del af det kommende arbejde. Erhvervsstrategien bliver til i samarbejde med repræsentanter for erhvervslivet i Horsens Kommune og andre interessenter, som kan bidrage med inspiration til at understøtteudviklingen af erhvervslivet. Erhvervslivet er en del af et moderne digitalt videnssamfund, hvor der bl.a. lægges vægt på vækstmulighederne i bæredygtighed på energiområdet.

12 Der skal gennemføres en række workshops med deltagelse af forskellige interessenter, herunder uddannelsesinstitutioner, virksomheder og foreninger. Aktiviteterne skal foregå i foråret 2011 og erhvervsstrategien skal være endeligt vedtaget inden sommerferien Side 12/46 Det foreslås, at der afsættes en ramme på i alt kr. af erhvervsfremmemidlerne i 2011 til afholdelse af workshops og konsulenthonorarer. Status på erhvervsfremmemidlerne er, at der er afsat kr. i 2011, og heraf er allerede anvendt til en it-netværksagent. Det betyder, at der resterer kr.

13 Side 13/46 7 ØK Overdragelse af revisionskontrakt fra Ernst&Young til PriceWaterhouseCoopers Resumé Økonomiudvalget behandlede på sit møde den 29. september en sag om godkendelse af, at revisionskontrakten mellem Horsens Kommune og Ernst & Young overdrages til PriceWaterhouseCoopers (PWC) i forbindelse med, at Ernst & Young har solgt sin offentlige virksomhed (revision af stat, regioner og kommuner) til PWC. Økonomiudvalget besluttede at udsætte sagen, idet revisionsstrategien forelægges økonomiudvalget til drøftelse. Det foreslås, at det foreliggende revisionsregulativ som vedtaget af byrådet i 2007 fastholdes uændret, således at særlige analyser mv. fortsat tilkøbes hos revisionen eller anden relevant ekstern leverandør. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. overførsel af revisionskontrakten fra Ernst & Young til PriceWaterhouseCoopers godkendes, idet det bemærkes, at revisionskontrakten skal i udbud i revisionsregulativet ikke ændres, således at behov for analyser o.a. ud over basisrevisionen fortsat kan foretages som tilkøb hos revisionen eller hos anden ekstern leverandør, hvis dette findes hensigtsmæssigt Beslutning Vedtaget som indstillet. Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Økonomiudvalget behandlede på sit møde den 29. september en sag om godkendelse af, at revisionskontrakten mellem Horsens Kommune og Ernst & Young overdrages til PriceWaterhouseCoopers (PWC) i forbindelse med, at Ernst & Young har solgt sin offentlige virksomhed (revision af stat, regioner og kommuner) til PWC. Økonomiudvalget besluttede at udsætte sagen, idet revisionsstrategien forelægges økonomiudvalget til drøftelse.

14 I henhold til 5, stk. 3 i bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. fastsætter byrådet de nærmere regler om revisionen af kommunen i et revisionsregulativ. Revisionsregulativet for Horsens Kommune blev vedtaget i byrådet den 27. marts Side 14/46 Revisionens formål er i henhold til regulativet bl.a. at efterprøve, om regnskabet er rigtigt udarbejdet i overensstemmelse med god kommunal regnskabsskik, og om de dispositioner, der er omfattet af regnskabsaflæggelse, er i overensstemmelse med love og andre forskrifter, meddelte bevillinger og byrådets øvrige beslutninger samt med indgåede aftaler og sædvanlig praksis. Endvidere vurderes det, om udførelsen af byrådets og udvalgenes beslutninger og den øvrige forvaltning af kommunens anliggender er varetaget på en økonomisk hensigtsmæssig måde. Revisionsregulativet omfatter således en basisrevision i forbindelse med regnskabsaflæggelse, hvorimod revisionsregulativet ikke indbefatter, at revisionen har helt eller delvist ansvar for eksempelvis kommunens økonomistyring eller investeringer i henhold til den vedtagne finansielle strategi. I henhold til regulativet kan kommunen træffe aftale med revisionen om udførelse af andre opgaver og undersøgelser af revisionsmæssig, regnskabsmæssig eller driftsøkonomisk art. Dette har kommunen benyttet sig af i flere tilfælde. Det gælder eksempelvis etablering af Horsens Vand A/S samt økonomistyring på det specialiserede socialområde (voksen og sundhed) i foråret I andre tilfælde er det hensigtsmæssigt at en opgave løses af en anden ekstern leverandør. Bilag Revisionsregulativ

15 Side 15/46 8 ØK Mindstegrænser for sikkerhedsstillelse efter AB Resumé Ændring af mindstegrænser for sikkerhedsstillelse efter AB92 Indstilling Direktionen indstiller, at 1. sikkerhedsstillelse i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder i henhold til AB 92 6 undlades i entrepriser og regningsarbejder mindre end kr. ekskl. moms, såfremt sikkerhedsstillelsen efter en konkret risikovurdering ikke findes nødvendig. Beslutning Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling AB 92 er krav om, at entreprenører i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder skal stille en sikkerhedsstillelse indenfor de i AB 92 fastsatte procentsatser og betingelser for nedskrivning (kravet i AB 92 er uden begrænsning i forhold til entreprise størrelsen). Horsens Kommune har tidligere besluttet, at sikkerhedsstillelsen undlades i entrepriser og regningsarbejder mindre end kr. ekskl. moms, og i øvrigt i forhold til en konkret risikovurdering, herunder tilpasning af betingelserne for nedskrivning af sikkerhedsstillelsen. I 1994 udsendte Økonomi- og Erhvervsministeriet en cirkulæreskrivelse om vejledende mindstegrænser for sikkerhedsstillelse efter AB92. Styrelsen udtaler - med tiltrædelse fra Samordningsudvalget for den Statslige Ejendomsforvaltning (SEF), at en grænse på kr. efter styrelsens opfattelse er rimelig. Sikkerhedsstillelse efter 6 i AB92 kan fremover undlades i entrepriser og regningsarbejder under kr., hvis det efter en konkret risikovurdering ikke findes nødvendigt. Dette medfører, at reglerne for sikkerhedsstillelse overfor entreprenører fremover bliver mere entydig, idet de i AB 92 fastsatte betingelser for procentsatsen og nedskrivning af sikkerhedsstillelsen fremover i væsentlig større grad vil danne grundlag for kommunens krav om sikkerhedsstillelsen. At en konkret vurdering er vigtig skal se i lyset af, at der er forskel på, hvor stor betydning en eventuel udbetaling af en sikkerhedsstillelse har for de respektive entrepriser. Samtidig vil der i de tilfælde, hvor et bygge- og anlægsarbejde udbydes i fagentreprise, være mulighed for at kunne stille alle entreprenører lige. Bygge- og Boligstyrelsen gør opmærksom på, at bygherren reelt står uden sikkerhed, når der ikke kræves sikkerhed efter 6. Det vil ikke være i overensstemmelse med AB92 at fastsætte andre former for sikkerhed - f.eks. tilbageholdelse af a contobetalinger.

16 Side 16/46 9 ØK Domea Horsens, Rødtjørnen, anmodning om godkendelse af skema B Resumé Domea Horsens ansøger om godkendelse af skema B vedrørende opførelsen af 40 familieboliger - beliggende på Rødtjørnen (Østerhåbs Allé). Horsens Byråd godkendte den 31. august 2010 skema A og der blev givet anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb til budget 2010 på kr. til kommunalt grundkapitallån. I forhold til skema A er den kommunale garanti faldet med kr. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. skema B vedrørende opførelsen af 40 familieboliger med en samlet udgift på kr. godkendes 2. optagelsen af et støttet lån på kr. til delvis finansiering af udgifterne godkendes 3. der ydes 59,53 % kommunal garanti, svarende til kr kr. 4. der ydes et kommunalt grundkapitallån på kr. 5. huslejestørrelsen godkendes Beslutning Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Domea Horsens har den 22. november 2010 fremsendt anmodning om godkendelsen af skema B vedrørende opførelsen af 40 familieboliger på Rødtjørnen (Østerhåbs Allé). Horsens Byråd godkendte den 31. august 2010 skema A for opførelsen af de 40 familieboliger i lavenergiklasse 1, beliggende på Rødtjørnen. Der blev givet anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb til budget 2010 på kr. til konto , hvor rådighedsbeløbet finansieres ved en tilsvarende besparelse på konto , grundkapitalindskud. Det fremgår af det fremsendte skema B, at grundudgifterne er opgjort til 13,679 mio. kr., håndværkerudgifterne til 45,398 mio. kr. og øvrige omkostninger til 6,811 mio. kr., i alt en

17 Side 17/46 anskaffelsessum på 65,888 mio. kr. Den samlede anskaffelsessum er ikke steget i forhold til skema A. Licitationsformen er totalentreprise i begrænset udbud og anskaffelsessummen kan opgøres således: Skema A Skema B Forskel Opførelsen af 40 Inkl. moms Inkl. moms familieboliger Anskaffelsessum Støttet lån Kommunal garanti Grundkapitallån Beboerindskud Husleje i kr./m Opførelsen af de 40 familieboliger er beregnet til at koste 65,888 mio. kr., svarende til kr./m2, ved et samlet bruttoetageareal på m2. Maksimumsbeløbet for opførelsen af familieboliger i området er kr./m2 samt et energitillæg på kr./m2 for etagebyggeri. Projektets anskaffelsessum ligger dermed 140 kr./m2 under maksimumsbeløbet. Udgiften finansieres delvis ved optagelse af et realkreditlån på kr. og et kommunal grundkapitallån på kr. Den resterende del af anskaffelsessummen bliver finansieret med beboerindskud på kr. Realkreditinstituttet har oplyst, at der bliver tale om en kommunal garanti på 59,53 %, som svarer til kr kr. Den kommunale garanti kan ikke opgøres endeligt før byggeriet er opført. Når byggeriet er opført og vurderet, opgøres garantien på grundlag af ejendommens værdi (markedsværdien). Boligforeningens driftsbudget viser, at huslejen vil være på 845 kr./m2/året. Huslejen for en bolig udgør i gennemsnit kr./året, svarende til kr./måned. Hertil kommer forbrug for vand, varme og el som kan anslås til ca. 116 kr./m2/året, svarende til ca. 860 kr./måned. Optagelse af realkreditlån skal godkendes af kommunalbestyrelsen, jf. almenboliglovens 29. Kommunalbestyrelsen kan yde lån eller garanti for lån, jf. almenboliglovens 98. Det er en forudsætning for udstedelse af skema B, at der foreligger endelig adkomst til grunden og byggeri kan ikke påbegyndes før der foreligger endeligt tinglyst skøde, jf. 23 i støttebekendtgørelsen. På den baggrund vil der først blive udsendt tilsagnsbrev om skema B, når dokumentation for endelig adkomst/ tinglysning foreligger.

18 10 ØK Andelsboligforeningen Beringsgaard, afd. 4A, Andreas Steenbergs Plads 2, låneoptagelse til renovering/modernisering Resumé Side 18/46 Andelsboligforeningen Beringsgaard ansøger om låneoptagelse vedrørende delvis finansiering af planlagt renovering og modernisering af afd. 4A, Andreas Steenbergs Plads Indstilling Direktionen indstiller, at 1. låneoptagelsen for realkreditlån på kr. godkendes, 2. der ikke ydes kommunal garanti for lånet 3. huslejeforhøjelsen godkendes. Beslutning Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Andelsboligforeningen Beringsgaard fremsendte den 15. november anmodning om godkendelse af låneoptagelse i forbindelse med et byggeprojekt med facaderenovering i afd. 4A, Andreas Steenbergs Plads 2. Afdelingen består af 40 lejemål med et samlet bruttoetageareal på m2. Baggrunden for renoveringen er især, at der på grund af bygningens konstruktioner er problemer med kuldebroer og dårlig isolering. Den planlagte facaderenovering med tilsvarende efterisolering af ejendommen vil medføre besparelser på boligernes energiforbrug. De samlede renoveringsudgifter er budgetteret med kr. og efter fradrag af tilskud fra trækningsretten og frasalg af tagetagen til en ny afdeling, er der kr. som finansieres ved optagelse af realkreditlån. Der søges om godkendelse af optagelse af realkreditlånet. Realkreditinstituttet skønner, at der ikke vil blive stillet krav om kommunegaranti. Boligforeningen har oplyst, at den årlige merydelse på grund af låneoptagelsen i det første år er ca kr. Udgiften skal finansieres med en huslejeforhøjelse på 36,60 kr./m2/året. Den

19 Side 19/46 nuværende gennemsnitsleje er på 428 kr./m2 og efter renoveringen vil den stige til 464,60 kr./m2. Boligforeningen oplyser, at huslejeforhøjelsen skønnes at være yderst rimelig for de gennemførte arbejder. Kommunalbestyrelsen skal godkende en boligorganisations optagelse af et realkreditlån, jf. almenboliglovens 29. Ifølge almenboliglovens 37 skal afdelingsbestyrelsen forelægge de overordnede rammer for en sådan renovering for afdelings beboere. Boligforeningen oplyser, at beboerne i afdelingen på et beboermøde den 13. september 2010 blev orienteret om renoveringen og de økonomiske konsekvenser og beboerne har godkendt boligforeningens oplæg. Ifølge 37, stk. 3 skal huslejeforhøjelsen forelægges beboerne til urafstemning, hvis den er højere end 15 %. Huslejeforhøjelsen er på 8,5 %.

20 Side 20/46 11 ØK Andelsboligforeningen Beringsgaard - Andreas Steenbergs Plads 2, nyopførelse af 8 almene boliger i uudnyttet tagetage Resumé Andelsboligforeningen Beringsgaard ansøger om godkendelse af skema A vedrørende opførelsen af 8 familieboliger i tagetagen af afd. 4A, Andreas Steenbergs Plads 2. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. skema A vedrørende opførelsen af 8 familieboliger med en samlet udgift på kr. godkendes 2. optagelsen af et støttet lån på kr. til delvis finansiering af udgifterne godkendes 3. der ydes 63 % kommunal garanti, svarende til kr. 4. der ydes et kommunalt grundkapitallån på kr. 5. der gives anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb til budget 2010 på kr. til konto , hvor rådighedsbeløbet finansieres ved forbrug af likvide aktiver 6. huslejestørrelsen godkendes Beslutning Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Andelsboligforeningen Beringsgaard fremsendte den 15. november 2010 skema A med anmodning om støtte til opførelsen af 8 familieboliger i tagetagen af deres afd. 4A, Andreas Steenbergs Plads 2. Boligforeningens bestyrelse har på det sidste afdelingsmøde forelagt oplæg til modernisering af afdelingens facader og samtidig etablering af 8 nye boliger i den eksisterende uudnyttede tagetage, jf. 115, stk. 8 i almenboligloven. Forslaget blev vedtaget ved beboermødet d. 13. september 2010.

21 Side 21/46 Det fremgår af det indsendte materiale, at der vil blive tale om 8 nye almene familieboliger i tagetagen. Familieboligerne vil være indrettet som 2- og 3-rumsboliger på hhv. ca. 80 m2 og ca. 105 m2. Det samlede bruttoetageareal vil udgøre i alt 790 m2. Det indsendte skema A viser, at den samlede anskaffelsessum udgør kr. og bliver delvist finansieret med et støttet lån på kr. Der kræves kommunal garanti på 63 %, svarende til kr. Det kommunale grundkapitallån udgør kr. Den resterende del af anskaffelsessummen bliver finansieret med beboerindskud på kr. Den kommunale garanti kan ikke opgøres endeligt før byggeriet er opført. Når byggeriet er opført og vurderet, opgøres garantien på grundlag af ejendommens værdi (markedsværdien). Maksimumsbeløbet i 2010 for opførelse af familieboliger i området er kr./m2. Som led i regeringens strategi for reduktion af energiforbruget i bygninger gennemføres skærpede energikrav i det almene nybyggeri for tilsagn meddelt fra den 1. juli Med henblik på at kunne opfylde disse krav forhøjes maksimumsbeløbet med et energitillæg i etagebyggeri på kr./m2. Projektets anskaffelsessum ligger dermed 143 kr./m2 under maksimumsbeløbet. Ifølge skema A er grundudgifterne opgjort til 3,444 mio. kr., håndværkeromkostningerne til 9,061 mio. kr., øvrige omkostninger til 2,155 mio. kr., i alt en anskaffelsessum på 14,660 mio. kr. inkl. moms. Fordelt på procent er der tale om en fordeling mellem udgifterne således: Grundudgifter 23,49 %, håndværkerudgifter 61,82 % og øvrige omkostningerne 14,69 %. Den vejledende fordeling af omkostninger er ifølge Indenrigs- og Socialministeriet hhv. 20 %, 60 % og 20 %, når der er tale om nybyggeri. Administrationen har tidligere oplyst, at de ikke finder en overskridelse på 3-4 % af den vejledende procentsats på 20 % til grundudgifter problematisk. Boligforeningen skønner, at huslejen vil være ca. 753 kr./m2/året. Huslejen for den enkelte bolig udgør i gennemsnit kr./året, svarende til kr./måned. Hertil kommer forbrug for vand, varme og el som kan anslås til ca. 122 kr./m2/året, svarende til ca. 998 kr./måned. Optagelse af realkreditlån skal godkendes af kommunalbestyrelsen, jf. almenboliglovens 29. Kommunalbestyrelsen kan yde lån eller garanti for lån, jf. almenboliglovens 98. Godkendelsen er betinget af, at det senest ved byggeriets påbegyndelse dokumenteres overfor kommunalbestyrelsen, at der foreligger et tinglyst endeligt skøde på ejendommen, jf. 23 i støttebekendtgørelsen.

22 Side 22/46 12 BS Kvalitetsfondsprojekter inden for Børn og Unge området - frokostordninger i dagtilbud Resumé Den 1. januar 2010 blev der indført et sundt frokostmåltid til børnehavebørn i daginstitutionerne i Horsens Kommune. I den forbindelse har enkelte institutioner i 2010 haft ekstraordinære engangsudgifter til anskaffelse af køkkeninventar m.v. Anskaffelserne har både skulle sikre optimale arbejdsforhold i de enkelte køkkener og overholdelse af gældende krav til hygiejne. Direktionen indstiller, at der afsættes et rådighedsbeløb og en anlægsbevilling til institutionernes ekstraordinære indkøb finansieret af de likvide aktiver. Institutionernes merforbrug vil efterfølgende blive omkonteret fra drift til anlæg med det formål at sikre en retvisende kontering og undgå en unødig belastning af kommunens serviceramme. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der gives et tillæg til rådighedsbeløb og anlægsbevilling til konto Daginstitutioner, modtagekøkkener, på i alt kr. til ekstraordinære indkøb i daginstitutionerne. Tillæg til rådighedsbeløb finansieres af de likvide aktiver. Tidligere beslutning Børne- og Skoleudvalg den 22. november 2010 kl Børne- og Skoleudvalget anmoder dog om, at Direktionen udarbejder en samlet oversigt over igangværende kvalitetsfondsprojekter på Børne- og Skoleudvalgets område til brug for Økonomiudvalgets behandling af sagen, således at det kan afgøres, om anlægsbehovet til "ekstraordinære indkøb i dagsinstitutionerne" alternativt kan finansieres via mindreforbrug på øvrige kvalitetsfondsprojekter i Lene Offersen og Torben Engholm deltog ikke i mødet. Beslutning Anders Samuelsen deltog ikke i mødet.

23 Sagsfremstilling Side 23/46 Der er nu gjort endelig status over de fornødne indkøb i daginstitutionerne i forbindelse med indførelse af frokostordninger i kommunens daginstitutioner. Der er afholdt udgifter på driftsbudgettet til diverse indkøb i forbindelse med opstart af frokostordningerne, som retmæssigt burde være afholdt som anlægsudgifter. Anskaffelserne er omfattet af kvalitetsfondsområdet. Følgende institutioner har afholdt udgifter i 2010: Daginstitution Egebjerg ( kr.), Østbirk ( kr.), Brædstrup ( kr.), Torsted ( kr.), Hatting ( kr.), Nim ( kr.), Stensballe ( kr.) og Vestby ( kr.). Institutionernes samlede udgifter i 2010 udgør kr. Heraf kan kr. finansieres af restanlægsbevillingen på konto Daginstitutioner, modtagekøkkener. Der anmodes om, at der gives et tillæg til rådighedsbeløb og anlægsbevilling på kr. til konto Daginstitutioner, modtagekøkkener til finansiering af restbeløb.

24 Side 24/46 13 BS Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2010 for Børne- og Skoleudvalgets område Resumé Direktionen fremsender den månedlige budgetopfølgning for Børne- og Skoleudvalgets område. Budgetopfølgningen pr. 31. oktober 2010 giver anledning til to forskellige indstillinger. Begge indstillinger udspringer af det aktuelle behov for en stram økonomisk styring, jævnfør Økonomiudvalgets dagsorden af 16. november 2010, samt det grundlæggende princip om, at eventuelle tillægsbevillingsbehov skal finansieres via omplaceringer indenfor udvalgets egen driftsramme. Der ansøges om, at der foretages fornødne budgetneutrale omplaceringer på tværs af rammebelagte og ikke rammebelagte områder - herunder omplacering af resttillægsbevilling fra det ikke rammebelagte område til det rammebelagte område. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der foretages fornødne budgetneutrale omplaceringer på tværs af rammebelagte og ikke rammebelagte områder inden for Børne- og Skoleudvalgets område med henblik på at sikre budgetbalance i Som led i de budgetneutrale omplaceringer foretages en omplacering af resttillægsbevilling til specialundervisning (ikke rammebelagt) på 0,652 mio. kr. til inddækning af merudgifter på det rammebelagte område, jævnfør bilag. 2. eventuelt ubudgetterede merudgifter til anbringelser og forebyggende foranstaltninger (incl. statsrefusion), som konstateres i forbindelse med det endelige regnskab for 2010, overføres som merforbrugte driftsbevillinger til Tidligere beslutning Børne- og Skoleudvalg den 22. november 2010 kl Lene Offersen og Torben Engholm deltog ikke i mødet. Beslutning Anders Samuelsen deltog ikke i mødet.

25 Sagsfremstilling Side 25/46 I forbindelse med budgetopfølgningen pr. 31. oktober 2010 er der konstateret et forventet merforbrug på enkelte rammebelagte områder - herunder merudgifter i forbindelse med uddannelse af PAU-elever (Pædagogisk Assistent Uddannelse), og merudgifter til elevbefordring. Merudgifterne modsvares imidlertid af tilsvarende mindreudgifter på andre ikkerammebelagte områder - herunder bl.a. søskenderabatter, fripladser og specialundervisning. Direktionen indstiller, at der foretages en række budgetneutrale omplaceringer på tværs af rammebelagte og ikke-rammebelagte områder med det formål at sikre budgetbalance inden for udvalgets område i 2010, jævnfør bilag. Samlet set er der tale om budgetneutrale omplaceringer i størrelsesordenen 1,1 mio. kr., heraf er 0,652 mio. kr. resttillægsbevilling fra budgetopfølgningen pr. 31. august 2010 vedrørende specialundervisningen. Foruden ovennævnte merudgifter, der kan udlignes via tilsvarende mindreudgifter, forventes der at være et ubudgetteret merudgiftsbehov på anbringelser og forebyggende foranstaltninger (inkl. statsrefusion) på ca. 5-6 mio. kr. Den detaljerede gennemgang af sager fra september og oktober måned vidner om, at det ikke i fornødent omfang har været muligt på kort sigt at omlægge fra mere til mindre indgribende foranstaltninger - herunder eksempelvis fra døgninstitutioner og socialpædagogiske opholdssteder til hybler og eget værelse. Dette skyldes blandt andet omstødelse af sager i det sociale ankenævn. Direktionen er dog fortsat overbevist om, at Børne- og Skoleudvalget har besluttede den rigtige strategi for, hvordan der kan sikres en langsigtet omkostningsreduktion på familie og forebyggelse. Dette skal ses i lyset af, at Børn og Unge allerede nu kan se en begyndende omkostningsreduktion på enkelte områder - herunder primært inden for de forebyggende foranstaltninger, men også via et ophør af sager inden for familieplejen og på enkelte døgninstitutioner. Inden for den samme periode (september/oktober) har der imidlertid også kunne konstateres en tilgang af nye sager. Det samlede antal anbringelsessager er stort set uændret (ca. 230 sager), men den gennemsnitlige udgift pr. sag har været højere i de nytilkomne sager, end i de sager, der over samme periode har kunnet bringes til ophør via handleplanen. Herudover kan det oplyses, at der aktuelt er 2 kendte sager med ufødte børn, som er indstillet til anbringelse medio november, samt tre årige, der ligeledes er optaget på samme dagsorden i Visitationsudvalget. Udgifterne til disse sager er endnu ikke disponerede og derfor ikke medtaget i denne budgetopfølgning. Den afledte udgift forventes at ligge i størrelsesordenen ca kr. i I lyset af den aktuelle økonomiske situation indstiller Direktionen, at eventuelt ubudgetterede merudgifter til anbringelser og forebyggende foranstaltninger, som konstateres i forbindelse med det endelige regnskab for 2010, overføres som merforbrugte driftsbevillinger til ud fra princippet om, at overskridelser inden for et udvalgsområde skal tilbagebetales i det efterfølgende år. De pågældende områder er alle rammebelagte fra budget 2011 og frem. Økonomiudvalget har behandlet det skærpede økonomistyringsbehov på mødet den 16. november Det fremgår af sagen, at det enkelte udvalg, på hvis område ubudgetterede merudgifter måtte forekomme, har ansvaret for at skabe budgetbalance inden for eget område. Forslaget indebærer, at eventuelle overskridelser inden for et udvalgsområde i 2011 skal

26 Side 26/46 tilbagebetales i Direktionen indstiller, at dette princip håndhæves på de angivne områder allerede fra De forventede overførsler på det rammebelagte område er stort set uændret i forhold til den opgørelse, der er fremsendt til Økonomiudvalget i august måned. Det forventes samlet set, at der vil blive overført et mindreforbrug på ca. 2,3 mio. kr. (jævnfør bilag) sammenholdt med overførslerne fra 2009 på ca. 18 mio. kr. Bilag 1 Budgetneutrale omplaceringer BS udvalg budgetopf Forventet overførselsbeløb

27 Side 27/46 14 BS Tilskud til medieprojekt i Ungdomsskolen Resumé Horsens Ungdomsskole har i 2010 arbejdet med at realisere et medieprojekt, som bl.a. indeholder et særligt undervisningstiltag til unge, der interesserer sig for medier. Ungdomsskolen har søgt en række fonde om støtte til indkøb af udstyr, og i den forbindelse har Foreningen Energi Horsens besluttet at støtte projektet med kr inkl. moms til indkøb af teknik til huset. Ved modtagelse af tilskud af denne type skal der afløftes 17,5 % af beløbet til den kommunale momsordning, så Horsens Kommune vil netto modtage kr. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der i 2011 gives en indtægtsbevilling på kr. til konto der i 2011 gives en udgiftsbevilling på kr. til konto Tidligere beslutning Børne- og Skoleudvalg den 22. november 2010 kl Lene Offersen og Torben Engholm deltog ikke i mødet. Beslutning Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Horsens Ungdomsskole har i 2010 arbejdet med at realisere et medieprojekt, som bl.a. indeholder et særligt undervisningstiltag til unge, der interesserer sig for medier. Projektet indeholder bl.a. indretning og drift af et Mediehus, Mind on Media, med mulighed for TV optagelser og redigering. Ungdomsskolen er gået med ind i et produktionsfællesskab med leverancer til TV Horsens, der distribueres over fællesantenne-nettet. I Mediehuset vil unge brugere lære at lave TV-produktioner, og huset skal være et åbent miljø med plads til kreativitet.

28 Side 28/46 Ud over de mange tekniske facetter er der også tale om et kulturelt og dannende projekt, hvor der indgår mange muligheder for unge for at realisere deres ønsker om at komme til orde gennem skrift, tale og levende billeder. Ungdomsskolen har søgt en række fonde om støtte til indkøb af udstyr, og i den forbindelse har Foreningen Energi Horsens besluttet at støtte projektet med kr inkl. moms til indkøb af teknik til huset. Ungdomsskolen søger derfor om tilladelse til at anvende de bevilgede penge til indkøb i 2011.

29 Side 29/46 15 SS Takster for benyttelse af Lindehøjs Træningscenters træningsbassin Resumé Ved Byrådets vedtagelse af Genopretningsplanen for budget 2010 blev taksten for benyttelse af Lindehøjs Træningscenters bassin forhøjet fra 274 kr. til kr. årligt. Der fremsættes forslag om, at taksten ændres til 25 kr. pr. uge svarende til kr. årligt. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. taksten for anvendelse af træningsbassinet på Lindehøjs Træningscenter fastsættes til 25 kr. pr. uge. Tidligere beslutning Udvalget for Sundhed og Socialservice den 1. december 2010 kl Beslutning Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Ved Byrådets vedtagelse af Genopretningsplanen for budget 2010 blev taksten for benyttelse af Lindehøjs Træningscenters træningsbassin forhøjet fra 274 kr. til kr. årligt. Resultatet har været, at Boblen og Rygforeningen opsagde deres aftale med Lindehøjs Træningscenter om anvendelse af træningsbassinet. På initiativ fra tidligere medlemmer af Boblen, som fortsat har behov for og ønske om at anvende Lindehøjs Træningscenters bassin, har der været afholdt et møde med Horsens Kommune, Sundhed og Omsorg. På mødet blev indgået en midlertidig aftale med deltagerne. De arbejder nu på at stifte en ny forening under navnet Boblen Lindehøj. Taksten i den midlertidige periode vil blive 25 kr. pr. uge svarende til kr. årligt. Perioden vil forløbe fra 1. november 2010 til 30. juni 2011, hvor Boblen Lindehøj vil forsøge at etablere sig og konsolidere medlemstallet.

30 Side 30/46 Aftalen er indgået under forudsætning af politisk godkendelse af takstændringen. Indtægtsbudgettet blev på baggrund af vedtagelsen reguleret til kr. For Lindehøjs Træningscenter er den budgetmæssige konsekvens af Boblens og Rygforeningens ophør et indtægtstab på kr. årligt. Taksten i den midlertidige periode vil svare til kr. årligt og medføre, at indtægtstabet i første halvår 2011 forventes reduceret fra kr. til ca kr. I dette beløb er medregnet, at øvrige gruppers takst også ændres i perioden.

31 Side 31/46 16 SS Overdragelse af plejecentret Toftegården, Sdr. Vissing til Økonomiudvalget med henblik på salg Resumé Salg af grund og bygninger i forbindelse med lukning af plejecentret Toftegården, Sdr. Vissing pr. 1. januar Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Toftegården, Sdr. Vissing, pr. 1. januar 2012 overdrages til Økonomiudvalget med henblik på salg. Tidligere beslutning Udvalget for Sundhed og Socialservice den 1. december 2010 kl Beslutning Indstillingen tiltrådtes, dog således at datoen udgår af indstillingen. Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Ved vedtagelse af budget 2011 har Byrådet besluttet, at plejeboligerne på Toftegården i Sdr. Vissing lukker senest 31. december I beslutningen foreslås, at boliger på Toftegården i stedet anvendes som ældreboliger. Ved en kontakt mellem Horsens Kommune og EGV Klovenhøj, som driver ældreboliger i Sdr. Vissing, kan det konstateres, at det er vanskeligt at genudleje ældreboliger i Sdr. Vissing. Der er 6 ældreboliger i Sdr. Vissing, hvoraf der er i øjeblikket er en bolig ledig. Denne bolig har været ledig i 12 måneder. Det skal derfor foreslås, at plejehjemmet Toftegården sættes til salg pr. 1. januar 2012.

32 Side 32/46 17 SS Godkendelse af Offentlig-Privat Partnerskabsmodel Resumé Projekt Sæt hjemmeplejen/plejecentret fri - Orions Hus, er ét projekt, der indgår i Horsens Kommunes Innovations- og udviklingsstrategi for Formålet med projektet er at give mulighed for alternativ opgaveløsning med henblik på udvikling, øget beboer- og medarbejdertilfredshed og reduktion af driftsomkostninger. Med henblik på at sikre et bredt fundament for opgaveløsningen foreslås, at der indgås partnerskab med privat leverandør. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der etableres et privat-offentligt partnerskab om plejecentrets drift og herunder at der iværksættes annoncerings- og udbudsproces med henblik på indgåelse af aftale med privat leverandør af ydelser i partnerskabet 2. Direktøren for Voksen og Sundhed bemyndiges til at indgå og underskrive partnerskabsaftale med en privat leverandør, der efter udbudsprocessen har kvalificeret sig til at indgå i partnerskab med kommunen. Tidligere beslutning Udvalget for Sundhed og Socialservice den 1. december 2010 kl SF s medlem af Udvalget, Jørn Steffensen stemte imod. Beslutning SF stemte imod. Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Formålet med projekt Sæt hjemmeplejen/plejecentret fri - Orions Hus er inden for gældende lovgivning og det af Byrådet fastsatte serviceniveau at afprøve alternative måder for

33 Side 33/46 plejehjemsdrift. Projektet iværksættes medio 2011 og har en løbetid på 5 år. Projektet evalueres ultimo Mål med projektet er, at: Beboere trives og de pårørende har det godt, når de kommer i Orions Hus Beboerne som en selvfølgelighed fastholder egenomsorgskapaciteten længst muligt Medarbejderne oplever arbejdsglæde, føler sig fagligt kompetente og bliver værdsatte Udvikle nye arbejdsmetoder og arbejdsgange Kommunens øvrige plejeboliger løbende kan lade sig inspirerer af de udviklede ideer Blive et forbillede til inspiration for andre plejeboliger Et led i projektet er, at beboerne får mulighed for at tilkøbe ydelser udover det kommunalt fastsatte serviceniveau f.eks. til ledsagelse til familiefest. Dette kan muliggøres ved indgåelse af et Offentligt-Privat Partnerskab (OPP) mellem Horsens Kommune og privat leverandør. Idéen er, at den private leverandør varetager en del af plejehjemsdriften og at medarbejderne hos såvel den kommunale leverandør (Orions Hus) og den private leverandør i praksis indgår i en samarbejdende helhed. Herved vil de offentligt ansatte medarbejdere kunne delansættes hos den private leverandør. Det muliggør, at beboerne kan tilbydes tilkøbsydelser, som i praksis leveres af beboerens faste kontaktperson. Det er således en forudsætning for OPP-projektet, at opgaver i partnerskabet løses af medarbejdere, der har daglig tilknytning til Orions Hus og dets beboere. Partnerskabet skal udbydes efter gældende lovgivning og forudsættes indgået inden for nuværende økonomiske ramme. Bilag Innovationsprojekt: Sæt plejecenter/hjemmeplejen fri - Orions Hus

34 Side 34/46 18 SS Fremtidens sygepleje i fokus Resumé Ultimo oktober 2010 fik Horsens Kommune et bevillingstilsagn om at modtage kr. fra Socialministeriet fra Puljen til Udvikling af Forbedret Ældrepleje (UBÆP). Beløbet er bevilget til projektet Bedre ældrepleje i Horsens Kommune gennem fokus på fremtidens sygepleje. Der søges om en indtægtsbevilling og en frigivelse af midlerne. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. midlerne fra Socialministeriets Pulje til Udvikling af Forbedret Ældrepleje på i alt kr. modtages 2. der som følge heraf gives en tillægsbevilling til budget 2010 til konto merudgift kr. finansieret af merindtægt på konto Pleje og omsorg m.v. af ældre og handicappede 3. midlerne frigives og projektet igangsættes. Tidligere beslutning Udvalget for Sundhed og Socialservice den 1. december 2010 kl Beslutning Anders Samuelsen deltog ikke i mødet. Sagsfremstilling Horsens kommune, Sundhed og Omsorg, har netop modtaget meddelelse om, at der af Puljen til Udvikling af Forbedret Ældrepleje (UBÆP) er bevilget kr. til projektet Bedre ældrepleje i Horsens Kommune gennem fokus på fremtidens sygepleje. Projektet forløber over 12 måneder med forventet start 1. december Projektet målrettes Horsens Kommunes i alt ca. 110 ansatte sygeplejersker, der gennem et kompetenceudviklingsforløb, i forhold til at koordinere og planlægge individuelle plejeforløb, sigter mod en målrettet og individuel sundhedsfremmeindsats. Målgruppen: 30 sygeplejersker ansat ved Sundhedscenter Lindehøj 60 sygeplejersker ansat ved Sundhedscenter Ceres

35 20 sygeplejersker ansat ved Sundhedscenter Søndergården Side 35/46 Formålet er: At styrke sygeplejen til borgerne gennem en helhedsorienteret, forebyggende og individuel tilrettelagt indsats, for der igennem at styrke de ældres egenomsorgskapacitet gennem træning i stedet for kompenserende pleje. At borgeren kommer i centrum via individuelt og målrettet tilrettelagt sygepleje med sygeplejerskerne som koordinatorer og planlæggere og det øvrige personales medvirken. At kompetenceudvikle til stadig øget opgaveglidning mellem primær og sekundær sektor. Indsatsen har fokus på, at borgeren støttes i at tage ansvar for eget liv og bevarer muligheden for dette længst muligt og der igennem sikres trivsel i dagligdagen Mål med projektet er: At personalet, under ledelse og koordinering af sygeplejerskerne, bliver i stand til, i større udstrækning end i dag, at hjælpe borgere til højere funktionsevne og større selvhjælpsgrad og dermed en højere livskvalitet. At kompetenceudvikle sygeplejerskernes sundhedsfremmetænkning, deres rolle som planlægger og koordinator gennem undervisning, drøftelser og øvelser. At vi måler gennem spørgeskemaer på sygeplejerskernes selvoplevede indsats som koordinatorer og planlæggere af sygeplejen til borgerne før og efter indsatsen At vi afholder fokusgruppeinterview med en udvalgt grupper af borgere og samarbejdspartnere og måler på deres oplevelse og tilfredshedsgrad med tiltaget. Driftsledelsen for Sundhed og Omsorg er styregruppe for projektet, og der vil i nærmeste fremtid blive nedsat projektgruppe med medlemmer fra de tre Sundhedscentre.

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 23 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK KL's Kommunalpolitiske

Læs mere

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling revision 31.5.2014 August 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for revisionen pr. 31. maj 2014 1. Status maj 2014 grafisk overblik 2. Tværgående

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. april 2008 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 2. september 2009. med Århus Kommune.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 2. september 2009. med Århus Kommune. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 2. september 2009 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume OK-Fonden har købt et areal vest for Gl. Egå, der i lokalplan

Læs mere

Boligselskabet Sct. Jørgen - ansøgning om tilsagn til opførelse af 3. etape af kollegiet Camp Logos på Viborg Kaserne (skema A) - Viborg Kommune

Boligselskabet Sct. Jørgen - ansøgning om tilsagn til opførelse af 3. etape af kollegiet Camp Logos på Viborg Kaserne (skema A) - Viborg Kommune Boligselskabet Sct. Jørgen - ansøgning om tilsagn til opførelse af 3. etape af kollegiet Camp Logos på Viborg Kaserne (skema A) - Viborg Byråd har i brev af 2. november 2006 meddelt følgende: Kvote og

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første halvår 2014. Kompetence

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 16. marts 2017 Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej 1. Resume Byrådet godkendte på sit møde den 13.

Læs mere

Notat til ØK den 4. juni 2012

Notat til ØK den 4. juni 2012 Notat til ØK den 4. juni 2012 Nærværende notat er udarbejdet til Økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 4. juni 2012 og indeholder en genvurdering og nye forudsætninger i forhold til det resultat, der

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Onsdag den 13. juni Mødetid: 17:00-18:00

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Onsdag den 13. juni Mødetid: 17:00-18:00 Tillægsreferat Dato: Onsdag den Mødetid: 17:00-18:00 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Mette Søndergaard Pedersen

Læs mere

ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG. Mødedato: 1. december 2009. Gl. Byrådssal, Torvet, Skive. Mødetidspunkt: 16:00. Mødet hævet:

ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG. Mødedato: 1. december 2009. Gl. Byrådssal, Torvet, Skive. Mødetidspunkt: 16:00. Mødet hævet: ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG Mødedato: 1. december 2009 Mødested: Gl. Byrådssal, Torvet, Skive Mødetidspunkt: 16:00 Mødet hævet: Deltagere: Flemming Eskildsen, Peder Chr. Kirkegaard, Per Jeppesen, Frede

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag)

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag) Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag) Historik, skema A Byrådet godkendte på mødet den 22. december 2010 (sag

Læs mere

Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden - skema C

Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden - skema C Pkt.nr. 18 Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden skema C. 436998 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget n Ordinært møde Dato 6. september 2011 Tid 14:30 Sted Himmerigsvej 10, Jerup NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer John Christensen (V) - Formand Pia Karlsen

Læs mere

Strategi for konkurrenceudsættelse for Lyngby-Taarbæk Kommune 2010-2013

Strategi for konkurrenceudsættelse for Lyngby-Taarbæk Kommune 2010-2013 Strategi for konkurrenceudsættelse for Lyngby-Taarbæk Kommune 2010-2013 December 2010 1 Baggrund: 1.1 Lovgrundlaget Kommuner og regioner skal udforme en udbudsstrategi inden udgangen af 2010, jf. styrelseslovens

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår Notat Sagsnr.: 2016/0002042 Dato: 1. november 2016 Titel: Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår 1. Indledning I bestræbelserne på at sikre god økonomistyring og en

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 7. Ekstraordinær møde Mødedato: Mødevarighed: 08.30-10.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ingerlise Thaysen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Nybyg at der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr.

Nybyg at der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr. Punkt 14. Godkendelse af 36 nye almene familieboliger og renovering af eksisterende almene familieboliger i Sankelmarksgade, 9000 Aalborg Himmerland Boligforening (skema A) 2016-006441 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Byrådet Møde den kl Side 1 af 5. Punkt

Byrådet Møde den kl Side 1 af 5. Punkt Punkt 11. Boligselskabet Nordbo, afd. 45, Stormgade 11, 9000 Aalborg - 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger - ansøgning om godkendelse af projekt og anskaffelsessum (skema B) 2015-011050

Læs mere

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4.

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4. Regnskab Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2010/04167 Dato: 5. februar 2013 Sag: Sagsbehandler: Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Fællesforvaltningen Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 12-01-2010 Dato: 18-12-2009 Sag nr.: ØU 10 Sagsbehandler: Esben Maasbøl Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/ " 586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/ " 5<61%#%%86<6!/ 1#/%= "< !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:%

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/  586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/  5<61%#%%86<6!/ 1#/%= < !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:% ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+)$#),(%-#%.( */0%!% $%10% 2+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333,(%-#%.( #%-%!%2 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333 $# 56#2%% 2%//2

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Møde nr.: 7 Mødedato: 28. juni 2011 Mødevarighed:

Møde nr.: 7 Mødedato: 28. juni 2011 Mødevarighed: REFERAT Byråd Møde nr.: 7 Mødedato: Mødevarighed: 17.00-18.00 Fraværende: Mødested: Byrådssalen Anders Samuelsen (Deltog ikke i mødet), Lene Offersen, Byrådet (Deltog ikke i mødet), Kristian Dyhr (Deltog

Læs mere

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag)

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag) Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag) Socialudvalget behandlede sagen på sit møde den 29. november 2011 med

Læs mere

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden

Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden SIDE 3 l 12 Regulativ om indbetaling til landsdispositionsfonden og nybyggerifonden Indberetning, registrering og administration

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

PWC DEN 21. JANUAR 2014. Særlige støtteordninger og regnskabsførelse

PWC DEN 21. JANUAR 2014. Særlige støtteordninger og regnskabsførelse PWC DEN 21. JANUAR 2014 Særlige støtteordninger og regnskabsførelse Muligheder for støtte Boligsociale aktiviteter/huslejestøtte (boligsocial indsats) Renoveringsstøtte Kapitaltilførsel, herunder fællespuljetilskud

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Mødedato Onsdag den 6. april 2011 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen BEMÆRK ændret mødested

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer

Bekendtgørelse om støtte m.v. til inklusionsboliger for psykisk og socialt sårbare personer BEK nr 252 af 21/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 14. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

For 2018 fastlægges bevillingsbindingen på udvalgsniveau, og som nettobevillinger.

For 2018 fastlægges bevillingsbindingen på udvalgsniveau, og som nettobevillinger. 29 Fastlæggelse af Odder Kommunes bevillingsbinding for budgetåret 2018. I henhold til den kommunale styrelseslov, fastsætter Social- og Indenrigsministeriet nærmere regler om specifikation af de poster

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første kvartal 2014. Kompetence

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 27. maj 2008. Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 27. maj 2008. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 27. maj 2008 Overdragelse af den kommunale ejendom Grundtvigsvej 10-16, 8260 Viby J. og herunder aflæggelse af anlægsregnskabet

Læs mere

Dette notat indeholder definitionen af flere almindelige begreber inden for den almene boliglovgivning:

Dette notat indeholder definitionen af flere almindelige begreber inden for den almene boliglovgivning: Notat Dato: 05-02-2016 Reference: Rune Hellegaard Christensen Tlf.: 89594077 E-mail: rhc@norddjurs.dk Journalnr.: 15/19610 Notat vedr. begreber indenfor Almen bolig Dette notat indeholder definitionen

Læs mere

Anvendelse af grundkapital

Anvendelse af grundkapital Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen E-mail csp@esbjergkommune.dk Anvendelse af grundkapital 2015-2019 Esbjerg Kommune ønsker grundlæggende en almen sektor,

Læs mere

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. oktober 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen Mobilnummer 21 53 36 50 E-mail csp@esbjergkommune.dk Notat Vejledning ift. Alment Nybyggeri Indhold Grundkapital:...2

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender projekt og anskaffelsessum inden byggestart, herunder:

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender projekt og anskaffelsessum inden byggestart, herunder: Punkt 10. Godkendelse af skema B for Himmerland Boligforening afd. 31, 85 og 87 - Sankelmarksgade 2-4 (renovering og tagboliger) og Bleggårdsgangen (nybyg), 9000 Aalborg 2018-053938 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde

Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde Notat Sagsnr.: 2011/04323 Dato: 23. januar 2012 Sag: 2011 - Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde Sagsbehandler: Hanne Astrid Jørgensen Økonomi og analysekonsulent

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 04. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven

SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven SILKEBORG KOMMUNE Etablering af botilbud efter serviceloven og efter almenboligloven Nedenstående beskrivelse forudsætter en kommunal etablering og omfatter efter aftale med Silkeborg Kommune alene forholdene

Læs mere

Inge Lise Lyse, Mildred Fog, Frede Frandsen, Inga Emborg, Ruth Kristensen, Linda Bak, Keld Mørk Kristensen

Inge Lise Lyse, Mildred Fog, Frede Frandsen, Inga Emborg, Ruth Kristensen, Linda Bak, Keld Mørk Kristensen REFERAT SOCIAL- OG ÆLDREUDVALGET Mødedato: 9. september 2009 Mødested: Gl. Rådhus, i Repræsentationslokalet Mødetidspunkt: 12:00 Mødet hævet: Deltagere: Inge Lise Lyse, Mildred Fog, Frede Frandsen, Inga

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Proces for etablering af almene boligprojekter i Allerød Kommune. I notatet redegøres for,

NOTAT. Allerød Kommune. Proces for etablering af almene boligprojekter i Allerød Kommune. I notatet redegøres for, NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Proces for etablering af almene boligprojekter i Allerød Kommune I notatet

Læs mere

L 208 finansieringsændringer

L 208 finansieringsændringer L 208 finansieringsændringer Dagsorden Nedsat starthusleje Ændring af maksimumsbeløb Ændrede energikrav Ændring af kommunal grundkapital og bygherrekonkurrence Kort om renoveringsarbejder Lovforslag om

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde 3-5. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 19. marts 2004 via Magistraten J.nr. Ref.: Tlf.nr. Jørn

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B101 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Hugo Hammel (A), Laurids

Læs mere

Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Kommune

Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Kommune Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Byråd har i brev af 2. november 2006 meddelt følgende: Kvote og kommunal grundkapital

Læs mere

Regulativ for bevillingssystem for Gladsaxe kommune

Regulativ for bevillingssystem for Gladsaxe kommune Regulativ for bevillingssystem for Gladsaxe kommune Bevillingsbegrebet 1. En bevilling er en tilladelse fra Byrådet til Økonomiudvalget, et af de stående udvalg eller et af de i henhold til styrelseslovens

Læs mere

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 4 Mødedato: 01. marts 2011 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-16.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Budgetopfølgning pr. 31. januar 2011 2 BE Beskæftigelsesankenævnets

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 14. Mødedato: Mødevarighed: 15.30-18.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SS Generel orientering om Sund By

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

INDBETALINGER TIL LANDSDISPOSITIONSFONDEN FEBRUAR 2007

INDBETALINGER TIL LANDSDISPOSITIONSFONDEN FEBRUAR 2007 INDBETALINGER TIL LANDSDISPOSITIONSFONDEN FEBRUAR 2007 INDBETALINGER TIL LANDSDISPOSITIONSFONDEN FRA ALMENE BOLIGAFDELINGER, SELVEJENDE ÆLDREBOLIGINSTITUTIONER SAMT KOMMUNALE OG REGIONALE ÆLDREBOLIGER

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

ODDER KOMMUNE BUDGET 2009. Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring

ODDER KOMMUNE BUDGET 2009. Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring Fastlæggelse af Odder Kommunes bevillingsbinding for budgetåret 2009. I henhold til den kommunale styrelseslov, fastsætter Indenrigsministeriet nærmere regler om specifikation af de poster på årsbudgettet

Læs mere

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst.

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 10. april 2015 Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Anlægsbevilling

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.:

1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.: 1 1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.: 219-2015-45098 Sagsfremstilling Formålet med denne sag er at udarbejde ny sagsfremstilling for de punkter, som Byrådet ikke godkendte i mødet den 30.

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B101 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Hugo Hammel (A), Laurids

Læs mere

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige 1. budgetopfølgning for budget 2019 d. 29.4.2019 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning 2019. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. kvartal 2019 samt

Læs mere

Budgetrevision 2, pr. april 2014

Budgetrevision 2, pr. april 2014 Budgetrevision 2, pr. april 2014 Økonomiudvalg og byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret.

Læs mere

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Side 1 af 6 sider Halvårsregnskab og forventet regnskab 2017 Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Forv. Forv. Forventet Halvårs- Pct. budget bev. og

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14.

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Mødedato Onsdag den 14. april 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Møde med Væksthus Hovedstadsregionen kl. 13.15-14.15

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt indgang v/ydelseskontoret Fraværende:

Læs mere

Hovedkonto 8. Balanceforskydninger

Hovedkonto 8. Balanceforskydninger Hovedkonto 8. Balanceforskydninger - 306-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 8 indeholder dels årets forskydninger i beholdningen af aktiver og passiver og dels hele

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

Energirenovering til Passivhusstandard. -Blok 9- REVIDERET. Økonomi og huslejekonsekvenser

Energirenovering til Passivhusstandard. -Blok 9- REVIDERET. Økonomi og huslejekonsekvenser DFB Afd. 93-43 Gadehavegård Energirenovering til Passivhusstandard -Blok 9- REVIDERET Økonomi og huslejekonsekvenser Udarbejdet d. 6. november 2013 Rev. dato: d. 16.06.2014 1 Af Domea og Energi & Miljø

Læs mere

Nye anlægsprojekter. Betegnelse SUM / TRANSPORT Udfyldt af: JR. Dato:

Nye anlægsprojekter. Betegnelse SUM / TRANSPORT Udfyldt af: JR. Dato: Nye anlægsprojekter Udfyldt af: JR Udvalg: Folkesundhed og Omsorgsudvalg Udgifter og indtægter anføres særskilt Dato: 29-05-2017 Prioritet Betegnelse (beløb er i ) Vedligeholdelse af kapitalapparat Implementering

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Oversigt over aktuelt driftsbudget, forventet årsforbrug, forventet afvigelse og ansøgning. Afvigelse. i pct. i kr ,8-1.

Oversigt over aktuelt driftsbudget, forventet årsforbrug, forventet afvigelse og ansøgning. Afvigelse. i pct. i kr ,8-1. Dagtilbud Børn Samlet resultat For Dagtilbud Børn forventes et mindreforbrug på 3.617.000 kr., svarende til 2,1 % af det samlede driftsbudget. Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn forventer et mindreforbrug

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Tirsdag den 25. juni 2019 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Carsten Rasmussen (A) (Formand) Mikael Ralf Larsen (F) (Medlem) Rikke Zwisler Grøndahl

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med særlige behov Dagtilbud Dagtilbud Specialiseret børne- og ungeområde Kommunale dagtilbud

Læs mere

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Onsdag den 14. november 2018 Start kl.: 13:00 Slut kl.: 16:00 Medlemmer: Kommunaldirektør Christian Bertelsen (formand) Velfærdsdirektør

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

Nørresundby Boligselskab, Afd. 73, Vesterbro 102, 9000 Aalborg - 84 alm. ungdomsboliger

Nørresundby Boligselskab, Afd. 73, Vesterbro 102, 9000 Aalborg - 84 alm. ungdomsboliger Punkt 3. Nørresundby Boligselskab, Afd. 73, Vesterbro 102, 9000 Aalborg - 84 alm. ungdomsboliger (skema A). 2012-46430. Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der gives tilsagn om

Læs mere

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger.

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger. NOTAT 03-03-2017 Sammenfatning af kommunens årsregnskab Høje-Taastrup Kommune har fortsat en robust økonomi, men har i løbet af året været udfordret på servicerammen. I har den økonomiske styring således

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal 2015 - beslutning Beslutningstema På baggrund af kommunens principper for økonomistyring skal det besluttes om budgetopfølgningen efter 1. kvartal kan godkendes.

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 114. Udmøntning af budgetaftale 2008 for Vesthimmerlands Dagshøjskole 3 115. Regnskab 2007 for Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Næstved Kommune. Udbudsstrategi

Næstved Kommune. Udbudsstrategi Næstved Kommune Udbudsstrategi 2012-2013 Side 1 af 5 1. Sådan gennemføres udbud af kommunale driftsopgaver Udbudsstrategien angiver de indsatsområder, hvor Næstved Kommune påtænker at udbyde driftsopgaver

Læs mere

Indstilling. Økonomiske retningslinjer m.v. for alment byggeri. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 4.

Indstilling. Økonomiske retningslinjer m.v. for alment byggeri. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 4. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 4. november 2009 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Århus Kommune 1. Resume Kalkværksvej 10 8100 Århus C Århus Kommune har siden 1999

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 8 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 14. august 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr.

Læs mere

Møde nr.: 12 Mødedato: 25. oktober 2011 Mødevarighed: 17.00-18.00

Møde nr.: 12 Mødedato: 25. oktober 2011 Mødevarighed: 17.00-18.00 REFERAT Byråd Møde nr.: 12 Mødedato: Mødevarighed: 17.00-18.00 Fraværende: Mødested: Byrådssalen Anders Samuelsen, Susan Gyldenkilde, Dorthe Mogensen, Andreas Boesen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Indberetning vedr. det specialiserede socialområde - 4. kvartal - Familie og Børn

Indberetning vedr. det specialiserede socialområde - 4. kvartal - Familie og Børn Notat Sagsnr.: /04323 Dato: 8. februar 2012 Titel: Indberetning vedr. det specialiserede socialområde - 4. kvartal - Familie og Børn Sagsbehandler: Martin Langbjerg-Andersen Økonomikonsulent I henhold

Læs mere

Indledning. Regnskab 2018 i hovedtal. Driftsudgifter og udvalgsrammer. Driftsrammer pr. udvalg Driftsudgifter på udgiftsrammer BSU SVBU TEPMU KIU ØU

Indledning. Regnskab 2018 i hovedtal. Driftsudgifter og udvalgsrammer. Driftsrammer pr. udvalg Driftsudgifter på udgiftsrammer BSU SVBU TEPMU KIU ØU Regnskab 2018 i overblik Indledning I dette notat præsenteres regnskabsresultatet 2018 i hovedtal og overordnende konklusioner. I årsregnskab 2018 fremgår det detaljerede regnskabsresultat, mens udvikling

Læs mere

Boligerne skal etableres og finansieres efter lov om almene boliger mv.

Boligerne skal etableres og finansieres efter lov om almene boliger mv. Punkt 16. Aalborg Kommune Ældre- og Handicapforvaltningen Storemosevej - Hammer Bakker - Godkendelse af projekt og anskaffelsessum inden byggestart (skema B) - 5 almene ældreboliger med serviceareal -

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: 23. april 2012 Fraværende: Mødetid: 14.00 Andreas Boesen (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Udviklingsstrategi -

Læs mere

Indstilling. Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger støttetilsagn til ombygning til. plejeboliger.

Indstilling. Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger støttetilsagn til ombygning til. plejeboliger. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger

Læs mere