Udvalget for Voksenservice

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalget for Voksenservice"

Transkript

1 Side 1 af 9 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 10. Mødested : Mødelokale 4 Mødetidspunkt : onsdag den 3. december 2008 kl. 16:00 Fraværende : Tina Naldal Nielsen og Ulrik Kragh INDHOLDSFORTEGNELSE Nr. 87 Specialrådgivning til borgere med erhvervet hjerneskade Nr. 88 Budgetopfølgning - visiterede ydelser Nr. 89 Frivillig tilbageholdelse af gravide alkoholmisbrugere i behandling Nr. 90 Analyse af træningsområdet Nr. 91 Handicap og psykiatri rapport Nr. 92 Afregningsmodel - kommunal træning efter Sundhedsloven Nr. 93 Siden sidst. - Udvalgsformanden og direktøren orienterer, herunder tilbagemelding fra politikeres deltagelse i bestyrelsesmøder, rådsmøder m.v.

2 Side 2 af 9 Nr. 87 J.nr A23/ Specialrådgivning til borgere med erhvervet hjerneskade Specialrådgivning til borgere med erhvervede hjerneskader er omfattet af kommunens ansvar for at yde specialrådgivning til borgere med funktionsnedsættelse. Udvalget for Voksenservice behandlede på sit møde den 5. marts 2008 Evaluering af Horsens Kommunes indsats for senhjerneskadede Hjernekernen. Hjernekernen drives af Akademi for Specialundervisning for Voksne og Unge i Horsens, ASV Horsens. Udvalget tog evalueringen til efterretning og besluttede, at budgetrammen til Hjernekernen skulle indgå i drøftelserne til budget Elise Gerstrøm og Ole Pilgaard Andersen deltog ikke i mødet. Det fremgik af evalueringen, at Hjernekernen modtager henvendelser fra et langt større antal borgere end forudsat ved opgavens overtagelse i forbindelse med strukturreformen. Der er derfor behov for at tilføre ressourcer til opgaveløsningen, såfremt det nuværende serviceniveau ønskes fastholdt. Byrådet traf den 26. august 2008 beslutning om, at Horsens Kommune med virkning fra den 1. januar 2009 driver specialrådgivning og specialundervisning på hjælpemiddel- og kommunikationsområdet, som tidligere blev leveret fra Region Syddanmark, af Center for Kommunikation og Hjælpemidler i Vejle (CKHM). Opgaveog budgetansvar blev placeret på ASV Horsens. Der er budgetteret med kr. i 2009 til opgavens varetagelse. Af et forventet budgetoverskud på området finansieres over en treårig periode: Dækning af etableringsomkostninger samt Udvikling af analyseredskaber til brug for monitorering, der kan følge udviklingen i målgruppen og indsatstyper, for derved at fastlægge kvalitetsstandarder og serviceniveau. Nedjusteres investeringen af IT i de første år kan denne økonomi på kr. tilføres Hjernekernen og dermed fastholde det aftalte serviceniveau. Der forventes en rationalisering i opgaveløsningen, da der er synliggjort et overlap i opgaverne hos CKHM og Hjernekernen. I takt med rationaliseringen bruges økonomien til IT udstyr og en påbegyndelse af monitorering. Indenfor rammebudgettet til specialrådgivning og specialundervisning på kommunikationsområdet, ASV Horsens, kan der ske en omfordeling af budgetmidler, således at der af midlerne til specialrådgivning og specialundervisning på kommunikationsområdet afholdes udgifter til Hjernekernen på kr. at tilbuddet videreføres med nuværende serviceniveau. Vedtaget som indstillet.

3 Side 3 af 9 Nr. 88 J.nr Ø09/ Budgetopfølgning - visiterede ydelser Ansvaret for såvel budget som visitationen til personlig pleje og praktisk bistand er placeret i Myndighedsafdelingen. Ydelser efter Servicelovens 83 leveres enten af den kommunale hjemmehjælp, godkendte private leverandører, Frikommuneforsøget eller ved borgerens valg af udpeget hjælper. På baggrund af de visiterede ydelser genereres månedsvist en forbrugsramme, inden for hvilken leverandørerne af ydelserne skal løse opgaven hos borgeren. Visitationen reguleres for henholdsvis akutte ydelser og aflyste ydelser. På baggrund af de visiterede ydelser i årets første 10 måneder opnås følgende forbrugsramme: Leverandør Ramme ud fra Estimeret årsforbrug visitation 10 mdr. Kommunale leverandører Private leverandører Frikommune forsøg I alt Budgetrammen til dækning af praktisk hjælp og pleje er på kr. inkl. 2,5 mio. fra demografipuljen samt tillægsbevilling på 3 mio. kr. På baggrund af visitationen i årets første 10 måneder forventes et merforbrug på 0,3 mio kr. for praktisk hjælp og pleje. I forbindelse med budgetvedtagelsen for 2009 er frit valg området tilsvarende tilført 3 mio. kr. foruden demografimidlerne. Derfor forventes budgettet at kunne overholdes fra Valg af personlig hjælper er ikke medtaget i opgørelsen, dette figurer under det ikke-rammebelagte område. Området følges løbende. at Udvalget tager orienteringen til efterretning. Vedtaget som indstillet.

4 Side 4 af 9 Nr. 89 J.nr P21/ Frivillig tilbageholdelse af gravide alkoholmisbrugere i behandling Folketinget vedtog den 6. juni 2007 en ændring af Sundhedslovens 141 a-g. Det har muliggjort, at kommunalbestyrelsen kan tilbyde frivillig tilbageholdelse af gravide alkoholmisbrugere i behandling. Lovgivningen svarer til lovgivningen for gravide stofmisbrugere, dog med den forskel, at kommunerne skal tilbyde gravide stofmisbrugere en aftale om frivillig tilbageholdelse. Lovændringen giver kommunalbestyrelsen mulighed for, at vælge at tilbyde gravide alkoholmisbrugere en aftale om frivilligt at lade sig tilbageholde med henblik på at gennemføre misbrugsbehandlingen, således at genoptagelsen af alkoholmisbruget ikke skader det ufødte barn. Center for Socialt Udsatte vurderer, at det vil være en fordel, også at kunne tilbyde gravide alkoholmisbrugere en frivillig aftale om tilbageholdelse. Det vurderes endvidere, at der er et meget begrænset behov for at tage muligheden i anvendelse. Tilbuddet vil være nyttig i de ganske få sager, hvor det kan blive aktuelt, når alle andre muligheder er udtømt. Siden Horsens Kommune i 2007 overtog ansvaret for misbrugsbehandlingen, har der været en sag om året om frivillig tilbageholdelse på stofmisbrugsområdet. Det vurderes, at antallet af sager på alkoholområdet vil blive mindre end antallet af sager på stofmisbrugsområdet, og at forslaget derfor ikke vil have konsekvenser for de fastlagte budgetter. Hvis bestemmelsen om at tilbyde frivillig tilbageholdelse bringes i anvendelse, søges udgiften finansieret indenfor Udvalget for Voksenservices budget. at tilbuddet om frivillig tilbageholdelse af gravide i behandling for alkoholmisbrug implementeres i driftsopgaven på misbrugsområdet at omfang og forbrug følges og afrapporteres efter 1. år ultimo Bilag: Notat om frivillig tilbageholdelse af gravide alkoholmisbrugere Notat om frivillig tilbageholdelse af gravide alkoholmisbrugere i behandling.doc Indstillingen tiltrådtes.

5 Side 5 af 9 Nr. 90 J.nr P05/ Analyse af træningsområdet Efter den kommunale opgavereform har kommunen fået overdraget ansvaret for en række genoptræningsopgaver fra de gamle amter. Denne forøgelse af opgaverne samt forskellig praksis og serviceniveau i de 3 tidligere kommuner medførte et behov for en dyberegående analyse af terapeutområdet i Horsens Kommune. Horsens Kommune rettede derfor henvendelse til KL s konsulenttjeneste for at få gennemført en analyse med vægten lagt på følgende: Tids- og omkostningsfordeling af de forskellige delelementer inden for området. Vurdering af egen omkostningseffektivitet på træningsområdet. Grundlag for kommende forhandlinger med mulige andre leverandører om træningsområdet. Analysen giver et overblik over tidsanvendelsen samt en pris for, hvad en times træning koster, henholdsvis efter Sundhedsloven og Serviceloven. KL har navngivet analyserapporten Horsens Kommune - Analyse af træningsområdet. Rapporten omhandler, som omtalt, dog hele terapeutområdet også opgaver, som ikke er direkte borgerrettet træning, f.eks. undervisning af terapeutstuderende. Resultatet af analysen har givet anledning til at foretage en række justeringer dels i organiseringen af træningsområdet og dels i form af handleplaner for en mere hensigtsmæssig håndtering af en række delelementer i arbejdsområdet. Analysen gav som samlet resultat en brugertidsprocent på 21,8 %. I denne opgørelse var der dog indregnet arbejdsopgaver, der intet havde med træning at gøre, men derimod rettet imod arbejdsmiljøindsatsen i døgnhjemmeplejen samt uddannelse af terapeutstuderende med ekstern finansiering. Brugertidsprocenten korrigeres for disse eksterne arbejdsopgaver og der gennemføres nedenstående handleplaner: Ændret ledelsesstruktur Reduktion af mødevirksomhed Nedsættelse af den indirekte brugertid ved indførelse af fælles journal (Vitae) I rapporten anbefaler KL, som måltal, en brugertidsprocent på cirka 35%, Ved gennemførelse af ovennævnte tiltag forventes det, at brugertidsprocenten vil blive følgende: Træningsopgaver i distrikterne henholdsvis borgerens eget hjem (inkl. vejtid) 35,2 % Træningsopgaver på centrene (uden vejtid) 38,4 % For at kontrollere ovennævnte handleplaners positive effekt på den direkte brugertid gennemføres en tidsregistrering af træningsområdet med afrapportering om 1½ år. at analysen og de nævnte handleplaner tages til efterretning. Bilag: KL s analyse af den 22. august 2008 Horsens Kommune - Analyse af træningsområdet

6 Side 6 af 9 Konsulentrapport version 3.doc Vedtaget som indstillet. Nr. 91 J.nr P05/ Handicap og psykiatri rapport Rapporten Handicap og psykiatri indsatsen Data og kortlægning er en udmøntning af: Horsens i vækst og udvikling Initiativpapir for Byrådsperioden frem til 2009 med følgende mål på handicap- og psykiatriområdet for byrådsperioden Heri står at: Horsens Kommune skal: Udarbejde en samlet strategi for udbygningen af særligt indrettede boliger/plejeboliger i hele kommunen hvor der tages hensyn til væksten i antallet af ældre og handicappede, samt hvilke behov disse grupper har til indretningen af boligerne. Afdække behovet for sammenhængende tilbud til handicappede. Derudover har Udvalget for Voksenservice i Mål for voksenservice tilkendegivet at ville: Afdække behov for sammenhængende tilbud til borgere med sindslidelse. Visionen for Horsens Kommunes borgere er: At alle borgere med funktionsnedsættelse i Horsens Kommune kan få et tidssvarende, helhedsorienteret og bæredygtigt tilbud. Missionen for Voksen og Sundhed er: At tilbyde alle borgere med funktionsnedsættelse et kvalitativt og bæredygtigt tilbud. Der tilstræbes en helhedsorienteret tilgang med optimal brugerinddragelse. Rapporten indeholder: Beskrivelse af lovgrundlag, politikker og værdier for handicap- og psykiatriindsatsen. Beskrivelse af målgrupperne, eksisterende tilbud, økonomi og udviklingstendenser. Afdækning af muligheder for at etablere sammenhængende tilbud til såvel handicappede som sindslidende. Afdækning af de udfordringer, som indsatsområdet vil stå overfor i de kommende år, gennem en analyse af eksisterende tilbud til målgrupperne, målgruppernes profil og behov. Status for Horsens Kommunes indsats på handicap- og psykiatriområdet er et relativt stort forbrug af tilbud til voksne med særlige behov. Rapporten peger på: Ved at ændre balancen mellem mest indgribende og mindst indgribende foranstaltninger på botilbudsområdet kan der opnås en langsigtet besparelse og en bedre kvalitet tilpasset brugernes behov. Ledelsen på området ser et udviklingspotentiale i at nedbringe forbruget af døgntilbud på sigt, og i stedet give bostøtte og botræning.

7 Side 7 af 9 Brugerne ønsker et liv, der er så tæt på det normale som muligt. Brugerorganisationerne peger på, at livskvaliteten kan forbedres, hvis de kunne bo i eget hjem i stedet for på institution. Brugerorganisationerne peger på behovet for at udvikle differentierede dagtilbud til handicappede og at udvikle en bredere vifte af beskæftigelsesmuligheder for både handicappede borgere og sindslidende. Udfordringer: 1. Der er i budgetforliget for 2009 truffet beslutning om, at der skal udarbejdes en strategi på området. 2. Udvikling og omstilling af nuværende driftstilbud fra eksternt køb til egen drift, med henblik på at udvikle tilbud til ændrede brugergrupper indenfor budgettet. 3. Videreudvikling af samarbejde og af koordinering i forhold til brugergrupper og samarbejdspartnere, på regionalt niveau og internt i Horsens Kommune. i. Omegnskommuner i Syd-Klynge samarbejdet ii. Region Midt (afklaring af hjemtagelse af Sønderparken) iii. Tværsektorielt samarbejde i Horsens Kommune 4. Udvikling af fælles sprog og kompetencer på handicap- og psykiatriområdet. at Udvalget tager orienteringen til efterretning Bilag: Handicap og psykiatri indsatsen Data og kortlægning, PIXI-udgave Handicap og psykiatri - data og kortlã gning PIXI.doc Vedtaget som indstillet. Nr. 92 J.nr G01/ Afregningsmodel - kommunal træning efter Sundhedsloven På møde i Udvalget for Sundhedsfremme den 4. december 2008 fremlægges forslag om ny afregningsmodel for kommunal træning efter Sundhedsloven. Sagen fremlægges sideløbende til orientering for Udvalget for Voksenservice, som er udvalg for driften af det kommunale træningstilbud. Som en del af Opgavereformen er Kommunen ansvarlig for genoptræning efter sygehusindlæggelse (Sundhedslovens 140). Fra starten 1. januar 2007 er afregningsmodellen for den kommunale del af genoptræningen praktiseret som en rammestyring, hvor ressourceforbruget godkendes af Byrådet som en ramme. Genoptræning efter Sundhedslovens 140 sker efter lægehenvisning i form af en genoptræningsplan, som sygehuslægen udarbejder i forbindelse med udskrivelse fra sygehusindlæggelsen. Træningen fordeler sig på 3 leverandører:

8 Side 8 af 9 1) Specialiseret genoptræning efter sygehusindlæggelse foretages af og på sygehusene. Honorering sker på baggrund af sygehusenes indberetninger til Sundhedsstyrelsen. 2) Almindelig genoptræning efter sygehusindlæggelse er fordelt på 2 leverandører. For brugere med uspecifikke rygproblemer foregår træningen hos praktiserende fysioterapiklinikker i kommunen ifølge aftale forhandlet mellem klinikkerne og kommunen. 3) Den resterende del af almindelig genoptræning efter sygehusindlæggelse varetages af Sundhed og Omsorg. Denne er opdelt i den ambulante træning på Lindehøjs Træningscenter og træning i brugerens eget hjem. Opgavereformen forudsætter, at en væsentlig del af genoptræning efter sygehusindlæggelse sker som almindelig genoptræning. Hidtil har det modsatte billede være gældende, idet den væsentligste del af genoptræningen sker som specialiseret genoptræning. Fra opstart den 1. januar 2007 er der sket en kontinuerlig glidning fra specialiseret genoptræning til almindelig genoptræning efter sygehusindlæggelse. Den nuværende opkrævningsmodel betyder, at der forlods skal søges om forhøjelse af normeringen til kommunal træning efter Sundhedsloven. Konsekvensen af denne afregningsmodel er, dels at normeringen og dermed udgiften til træningen i en periode er højere end det reelle forbrug (ved normeringstilførslen), og dels at den nødvendige normering til træning i en periode er for lav (når antallet af henviste brugere overstiger kapaciteten) med negativ påvirkning af ventetiden. For at imødegå disse konsekvenser foreslås i stedet en ydelsesbaseret afregningsmodel, hvor udgiften til træning sker afregnes efter afslutning af det konkrete træningsforløb. Træningen er lægeordineret, idet Kommunen dog i princippet fastsætter serviceniveauet. Der vedlægges Vejledende serviceniveau for kommunal træning efter Sundhedsloven. Vejledningen er en videreførelse af det niveau, som Regionshospitalet Horsens havde før opgavereformen, altså da træningen udelukkende foregik på sygehusene. For hver enkelt træningsydelse er opgjort antal træningstimer for det enkelte forløb. Oversigt herover vedlægges ligeledes i kopi. Den foreslåede afregningsmodel er budgetneutral. Med henblik på at kontrollere og sikre dette foretages en evaluering kvartalsvis med afrapportering efter 6 måneders funktion til Udvalget for Sundhedsfremme. Den foreslåede afregningsmodel foreslås iværksat fra 1. januar at Udvalget tager orienteringen til efterretning Bilag: (1) Afregningsmodel kommunal træning efter Sundhedsloven (2) Vejledende serviceniveau for genoptræning efter Sundhedslovens 140 med genoptræningsplan efter 84 (3) Ambulant træning efter sygehusindlæggelse Bilag 1 Afregningsmodel kommunal trã ning efter Sundhedsloven.doc Bilag 3 Ambulant trã ning efter sygehusindl pakker.doc Bilag 2 Vejledende serviceniveau Trà ning efter sygehusindlã ggelse.doc Indstillingen tiltrådtes.

9 Side 9 af 9 Nr. 93 Siden sidst. - Udvalgsformanden og direktøren orienterer, herunder tilbagemelding fra politikeres deltagelse i bestyrelsesmøder, rådsmøder m.v. - Der indkaldes til Rejsegilde vedr. Lindehøj i januar Rengøringsområdet: Udbudsproces vedr. analysen er igangsat. Ole Pilgaard Andersen havde bemærkninger til udbuddet. Mødet hævet kl. 17:00 Underskrifter: Charlotte Juhl Andersen Elise Gerstrøm Tina Naldal Nielsen Jessie Mogensen Tommy Lund Christensen Ole Gregersen Ulrik Kragh Ingerlise Thaysen Ole Pilgård Andersen

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 8 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4. Mødested : Mødelokale 4 Mødetidspunkt : onsdag den 30. april 2008 kl. 16:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE Nr. 30 Handicaprådet

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 5 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 6 - Ekstraordinært møde Mødested : Mødelokale 3 Mødetidspunkt : tirsdag den 29. maj 2007 kl. 17:00 Fraværende : Jessie Mogensen

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice REFERAT Udvalget for Voksenservice Møde nr.: 10. Mødedato: 09.09.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.30 Mødested: Mødelokale 1 Ulrik Kragh Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 VOK Opgørelse af ventetider

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme Side 1 af 8 Udvalget for Sundhedsfremme Dagsorden med beslutninger Møde nr. 8. Mødested : Mødelokale 4 Mødetidspunkt : torsdag den 1. november 2007 kl. 15:30 Fraværende : Charlotte Juhl Andersen INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice REFERAT Udvalget for Voksenservice Møde nr.: 2. Mødedato: 04.03.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-18.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 VOK Tilbygning til Horshøj 2 VOK

Læs mere

Notat. Udviklingen i forbruget på misbrugsområdet. Til: Social- og Seniorudvalget Vedrørende: Udviklingen i forbruget på misbrugsområdet Bilag: -

Notat. Udviklingen i forbruget på misbrugsområdet. Til: Social- og Seniorudvalget Vedrørende: Udviklingen i forbruget på misbrugsområdet Bilag: - Notat Til: Social- og Seniorudvalget Vedrørende: Udviklingen i forbruget på misbrugsområdet Bilag: - Udviklingen i forbruget på misbrugsområdet Udgifterne på misbrugsområdet er stærkt stigende. I forbindelse

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme REFERAT Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 4 Mødedato: 24.09.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.45 Mødested: Mødelokale 4 Charlotte Juhl Andersen, Hans Bang-Hansen, Jytte Holm, Lisbeth Skibsted

Læs mere

Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning

Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning Social og Sundhed, Roskilde Kommune, april 2010 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION... 4 FORMÅL OG MÅL... 4 KONKLUSIONER OG INDSTILLINGER... 4 TRÆNINGSOMRÅDETS

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 9 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7. Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : onsdag den 13. juni 2007 kl. 16:00 Fraværende : Ole Gregersen og Tina Naldahl INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Mødedeltagere: Tina Tving Stauning (A) Hans Henning Bjørnsen (V) Jesper Henriksen (A) Lis Olsen

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme Side 1 af 7 Udvalget for Sundhedsfremme Dagsorden med beslutninger Møde nr. 3. Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : onsdag den 14. marts 2007 kl. 17:00 Fraværende : Lisbeth Skibsted og Charlotte Juhl

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

Budget 2016 muligheder og begrænsninger

Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budgetforslag 2016 Velfærd og sundhed Budget 2016 fordelt på hovedpolitikområder Politikområde 2016 priser Regnskab 2014 Korrigeret Budget 2015 Budget 2016 Borgerservice

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 8 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 3. Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : onsdag den 21. marts 2007 kl. 16:00 Fraværende : Tina Naldal Nielsen Tommy Lund Christensen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Budgetproblemerne/udfordringerne er i de tidligere budgetsager opdelt således: Forventede

Budgetproblemerne/udfordringerne er i de tidligere budgetsager opdelt således: Forventede Bilag Budget 2018-21, materiale til budgetseminar - Politikområde Sundhed På anden behandling af Sundheds- og Psykiatriudvalgets budget for 2018-21 den 12.06.17, udbad udvalget sig materiale til budgetseminaret

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Dagsorden Udvalget for Voksenservice Møde nr.: 11. Mødedato: 07.10.2009 Mødetid: 16.00 Mødested: Mødelokale 4 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 VOK Genoptagelse - Konkurrenceudsættelse af hjælpemiddelområdet

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Revidering af Horsens Kommunes Handicappolitik - kl. 15:00-16:00 2 2 Høring - Sammenhængende

Læs mere

Velfærds- og Sundhedsudvalget

Velfærds- og Sundhedsudvalget Referat Velfærds- og Sundhedsudvalget Mødedato: 25. maj 2016 Mødetid: 17:00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åbne dagsordenspunkter 3 VS Budgetforslag 2017 inkl. overslagsårene 2018-2020, Velfærds-

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo august 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo august 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo august 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning - Ultimo august Forbrug pr. 31.8.2018 Korr. Budget inkl. overførsler Forventet regnskab Forventet restbudget Sundhedsudvalg 238,4 351,8

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : 26.08.2009 Skrevet af : viga /3864 N O T A T om Kvalitetsstandard for Servicelovens 108 - botilbud Indledning

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Mødelokale 10 Nytorv 6 2. sal Mødenr.: 2 Fraværende: Kirsten Fabian Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 11 Orientering om hjælpemidler og

Læs mere

Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1

Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1 FURESØ KOMMUNE Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl. 19.00 Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1 Afbud: Kurt Bork Christensen og Sidika Yalin REFERAT Susanne Mortensen (C), formand

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Referat onsdag den 12. november 2014 Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Status på handleplan i Center for Social og Familie...2 3. BU - Eventuelt...7

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for Genoptræning og træning af børn Sundhedsloven 140 Serviceloven 11, 44 og 52.3.

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for Genoptræning og træning af børn Sundhedsloven 140 Serviceloven 11, 44 og 52.3. Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for Genoptræning og træning af børn Sundhedsloven 140 Serviceloven 11, 44 og 52.3.9 2015 Indledning Fredensborg Kommune tilbyder genoptræning* til

Læs mere

Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 04-11-2010 Kl. 16:00 Kantinen, Svinget 14

Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 04-11-2010 Kl. 16:00 Kantinen, Svinget 14 Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 04-11-2010 Kl. 16:00 Kantinen, Svinget 14 Deltagere: Masoum Moradi, Ulrik Sand Larsen, Gert Rasmussen, Ulla Larsen Afbud: Bo Hansen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/27 Status

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Kvalitetsstandard for Genoptræning og træning af børn

Kvalitetsstandard for Genoptræning og træning af børn Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg 7 Kvalitetsstandard for Genoptræning og træning af børn Sundhedsloven 140 Serviceloven 11, 44 og 52.3.9 2018 Indledning Fredensborg Kommune tilbyder genoptræning* til

Læs mere

Nummer Beskrivelse SER/OVF SER -1,2-1,2-1,2-1,2 misbrugsbehandling med fokus på effekt Socialudvalget i alt SER -1,2-1,2-1,2-1,2

Nummer Beskrivelse SER/OVF SER -1,2-1,2-1,2-1,2 misbrugsbehandling med fokus på effekt Socialudvalget i alt SER -1,2-1,2-1,2-1,2 Socialudvalget Effektiviseringsforslag, Socialudvalget Nummer Beskrivelse SER/OVF 2016 2017 2018 2019 SU01 Omlægning af ydelser i SER -1,2-1,2-1,2-1,2 misbrugsbehandling med fokus på effekt Socialudvalget

Læs mere

Indledning Kapitel 2: Opsummering af rammeaftalen... 9

Indledning Kapitel 2: Opsummering af rammeaftalen... 9 Indledning... 4 Kapitel 1: Baggrund for rammeaftalen... 5 Rammeaftalens opbygning og indhold... 5 Lovgrundlag... 6 Rammeaftalens parter og aktører... 6 Proces og tidsplan i forbindelse med udarbejdelse

Læs mere

Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning til voksne efter serviceloven 86, stk. 2

Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning til voksne efter serviceloven 86, stk. 2 1 Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning til voksne efter serviceloven 86, stk. 2 Lovgrundlag 86, stk. 2 i serviceloven Kommunalbestyrelsen skal tilbyde hjælp til at vedligeholde fysiske eller psykiske

Læs mere

Indstilling. Overtagelse af handleansvar og muligheder for delegation af handleansvaret til/fra andre kommuner. 1. Resume

Indstilling. Overtagelse af handleansvar og muligheder for delegation af handleansvaret til/fra andre kommuner. 1. Resume Indstilling Til Aarhus byråd via Magistraten Den 1. juni 2011 Overtagelse af handleansvar og muligheder for delegation af handleansvaret til/fra andre kommuner. Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse

Læs mere

Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet. Rapport undertitel (maks.

Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet. Rapport undertitel (maks. Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet Rapport undertitel (maks. 2 linjer) Maj 2019 1. Indledning Byrådet vedtog i budgetforliget for 2019-2022

Læs mere

Kvalitetsstandard for Genoptræning og træning af børn

Kvalitetsstandard for Genoptræning og træning af børn Center for Ældre og Omsorg 7 Kvalitetsstandard for Genoptræning og træning af børn Sundhedsloven 140. Lov om social service 11 og 44. 2019 Indledning Fredensborg Kommune tilbyder genoptræning* til børn,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2 Voksen- og Plejeudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2008 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 3 Dato : 9. juni 2008 Start kl. : 14.00 Slut kl. : Medlemmer Valdemar Haumand (A) (Formand) Kai Hansen (V) (Næstformand)

Læs mere

Kvalitetsstandard for genoptræning i Guldborgsund Kommune

Kvalitetsstandard for genoptræning i Guldborgsund Kommune Kvalitetsstandard for genoptræning i Guldborgsund Kommune Kvalitetsstandard Sundhedslovens 140 Lovgrundlag Sundhedslovens 140 Kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri genoptræning til personer, der efter

Læs mere

Det specialiserede voksenområde

Det specialiserede voksenområde Det specialiserede voksenområde Velfærds- og Sundhedsstaben 13.5.20145 1 00.30.10-S00-1-15 De store linjer Hovedoversigt Udvalg: Velfærds- og Sundhedsudvalget Hele kroner: budgetårets priser Politikområder

Læs mere

Notat. Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud til voksne med særlige behov

Notat. Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud til voksne med særlige behov ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 17. marts 2015 Tlf. dir.: 4477 3497 E-mail: fci@balk.dk Kontakt: Funda Kitir Notat Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud

Læs mere

Genoptræning i Mariagerfjord Kommune

Genoptræning i Mariagerfjord Kommune Genoptræning i Mariagerfjord Kommune Genoptræningsområdet er reguleret ved Lov om sundhed og Lov om social service. Endvidere er kommunernes og regionernes ansvar på træningsområdet præciseret i Vejledning

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 3. marts 2014 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: 211, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen, Anders

Læs mere

Kvalitetsstandard Vederlagsfri fysioterapi efter Sundhedslovens 140a

Kvalitetsstandard Vederlagsfri fysioterapi efter Sundhedslovens 140a Kvalitetsstandard Vederlagsfri fysioterapi efter Sundhedslovens 140a Lovgrundlag og baggrundsmateriale Sundhedslovens 140a - Kommunal bestyrelsen tilbyder vederlagsfri fysioterapi behandling hos praktiserende

Læs mere

Godkendelse: Budgetfordeling 2016 på sektor Serviceydelser for ældre

Godkendelse: Budgetfordeling 2016 på sektor Serviceydelser for ældre Punkt 2. Godkendelse: Budgetfordeling 2016 på sektor Serviceydelser for ældre 2015-060470 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget, At budgetfordeling 2016 for sektor Serviceydelser

Læs mere

Status på forandringer i Budget

Status på forandringer i Budget Status på forandringer i Budget 2014-2017. Indholdsfortegnelse 1. Socialudvalget... 2 1.1. Mere sundhed for pengene:... 2 1.2. Unge med misbrug:... 2 1.3. Kvalitetsløft på kommunal madlevering fra Vores

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09 Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09 Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere

Læs mere

Kvalitetsstandard for Genoptræning og træning af børn

Kvalitetsstandard for Genoptræning og træning af børn Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 21 Kvalitetsstandard for Genoptræning og træning af børn Sundhedsloven 140 Serviceloven 11, 44 og 52.3.9 2016 Indledning Fredensborg Kommune tilbyder genoptræning*

Læs mere

NOTAT. Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017

NOTAT. Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017 NOTAT Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017 Børn og Velfærd vil hvert kvartal i en periode fremover fremlægge en status over det specialiserede

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 ONSDAG DEN 24. SEPTEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 24. september 2008 Side: 2 Fraværende: Torben Skovhus

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 7. Ekstraordinær møde Mødedato: Mødevarighed: 08.30-10.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ingerlise Thaysen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den 17.03.2015 kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Mødedeltagere: Jeppe H. Lindberg (V) formand Ali Ünsal (V) næstformand Dora Olsen (O)

Læs mere

Indstilling. Rammeaftale 2009 for det sociale område. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen

Indstilling. Rammeaftale 2009 for det sociale område. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 17. september 2008 Århus Kommune Borgmesterens Afdeling, Social- og Beskæftigelsesforvaltningen 1. Resume Med kommunalreformen,

Læs mere

Politikområde Handicappede - 09

Politikområde Handicappede - 09 Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Handicappede - 09 Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere

Læs mere

Mio. kr Køb af sygepleje og pleje 2,4 Lejetab ældreboliger 1,2 1,0 1,0 1,0 Fysioterapi, vederlagsfri 2,5 2,5 2,5 2,5

Mio. kr Køb af sygepleje og pleje 2,4 Lejetab ældreboliger 1,2 1,0 1,0 1,0 Fysioterapi, vederlagsfri 2,5 2,5 2,5 2,5 POLITIKOMRÅDE OMSORG Centerchefens bemærkninger Opfølgning på budgetforlig -219 Budgetforligstekst Vi bliver stadig flere ældre, og rigtig mange er fuldt ud i stand til at mestre egen tilværelse. For de

Læs mere

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget Udvalgsplan 2014-2017 for Velfærds- og Sundhedsudvalget VELFÆRD OG SUNDHED Forord Velfærds- og Sundhedsudvalget ønsker, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode og aktive liv. Horsens Kommune

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget Udvidelsesforslag. Nuværende budget Merudgift

Bornholms Regionskommune Budget Udvidelsesforslag. Nuværende budget Merudgift Udvidelsesforslag Udvalg: Bevilling: Center: Social- og Sundhedsudvalget 33 Sundhed Center for Sundhed Emne: Genoptræningen Forslag nr. 1.000 kr. 2017-priser 2018 2019 2020 2021 Nuværende budget 13.426

Læs mere

Notat om ventetider til træning

Notat om ventetider til træning Notat Sundhed og Socialservice Vital Horsens Centrum for Sundhed og Træning Langmarksvej 85, 8700 Horsens vitalhorsens@horsens.dk Sagsbehandler:Anne Sloth-Egholm Notat om ventetider til træning Dette notat

Læs mere

Kvalitetsstandard for genoptræning

Kvalitetsstandard for genoptræning Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for genoptræning Sundhedsloven 140 2015 Indledning Fredensborg Kommune tilbyder genoptræning * til borgere, som har tabt funktionsevne i forbindelse

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo juli 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo juli 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo juli 2018 CPO og Sundhed Resume Pleje og Omsorg og Sundhed har i alt fået overført 0,4 mio. kr. i mindreforbrug fra regnskab 2017. Vi forventer et forbrug for i alt 364,6 mio.

Læs mere

For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service.

For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service. Kvalitetsstandard For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service. Voksen- og Sundhedsservice Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse. Organisering...3 De opgaver der udføres på stofmisbrugs-behandlingsområdet...3

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Bilag 1 Den 12. februar 2019 Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Baggrund for opstart af arbejdet Borgercenter Handicap indleder arbejdet med at beskrive

Læs mere

Tids- og handleplan for budgetopfølgning i 2013

Tids- og handleplan for budgetopfølgning i 2013 Tids- og handleplan for budgetopfølgning i 2013 Indledning Faxe Kommune har i principper for økonomistyring fastlagt, at der skal foretages tre budgetopfølgninger årligt for hele kommunen. Disse tre opfølgninger

Læs mere

Dagsorden til mødet i Sundhedsudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Dagsorden til mødet i Sundhedsudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Dagsorden til mødet i Sundhedsudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 30. oktober 2013 Mødested: Meldahls Rådhus Udvalgsværelset Mødetidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Medlemmer: Formand:

Læs mere

Fredensborg Kommune Center for Familie og Unge. Kvalitetsstandard for Social behandling af stofmisbrug under 18 år Lov om Social Service 101

Fredensborg Kommune Center for Familie og Unge. Kvalitetsstandard for Social behandling af stofmisbrug under 18 år Lov om Social Service 101 Fredensborg Kommune Center for Familie og Unge Kvalitetsstandard for Social behandling af stofmisbrug under 18 år Lov om Social Service 101 2014 1 Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrugere

Læs mere

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Budgetrevision April 2014 Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret. Der er forskydninger i forhold

Læs mere

Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget. Referat. Mødedato: 3. marts Starttidspunkt for møde: 09:00. Fraværende:

Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget. Referat. Mødedato: 3. marts Starttidspunkt for møde: 09:00. Fraværende: Mødedato: 3. marts 2015 Mødelokale: Lokale 120, Tønder Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 3. marts 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åbne dagsordenspunkter 1 Bæredygtigheden på CHK - fremadrettet

Læs mere

Kvalitetsstandard. for Ambulant Genoptræning Syddjurs. Servicelovens 86, stk. 1 samt Sundhedslovens 140. Godkendt på byrådet d. 16.12.2010.

Kvalitetsstandard. for Ambulant Genoptræning Syddjurs. Servicelovens 86, stk. 1 samt Sundhedslovens 140. Godkendt på byrådet d. 16.12.2010. Kvalitetsstandard for Ambulant Genoptræning Syddjurs Servicelovens 86, stk. 1 samt Sundhedslovens 140 Godkendt på byrådet d. 16.12.2010. Træning- og aktivitetsområdet i Syddjurs Kommune 1 Lovgrundlag Kommunal

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

1. Behandling budget 2010

1. Behandling budget 2010 Generel beskrivelse består af de aktivitetsbestemte sundhedsudgifter som betaling til Regionen for indlæggelser, den specialiserede genoptræning, sygesikringsydelser m.v. Området dækker også kommunens

Læs mere

Notat vedr. strategi for udvikling og styring af handicap- og psykiatriområdet i Silkeborg Kommune

Notat vedr. strategi for udvikling og styring af handicap- og psykiatriområdet i Silkeborg Kommune Notat vedr. strategi for udvikling og styring af handicap- og psykiatriområdet i Silkeborg Kommune 1. Indledning Nærværende notat skal som led i udarbejdelsen af en samlet strategi for udviklingen og styringen

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Journal nr.: Dato: Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt: Den 8. december 2017, kl. 11.30 14.30 Sted: Teglgårdsparken 26, mødelokale 203 Deltagere: Susanne Lauth, sygeplejefaglig

Læs mere

Ordinært møde. Dato 8. februar 2011. Tid 16:00. Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Mogens Brag i punkt 3, 4, 6 og 7.

Ordinært møde. Dato 8. februar 2011. Tid 16:00. Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Mogens Brag i punkt 3, 4, 6 og 7. Referat Sundhedsudvalget Ordinært møde Dato 8. februar 2011 Tid 16:00 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Mogens Brag i punkt 3, 4, 6 og 7. Stedfortræder Medlemmer Anders Broholm (V) - Formand Carsten

Læs mere

Kvalitetsstandard for støtte-kontaktpersonsordningen. jf. Servicelovens 99

Kvalitetsstandard for støtte-kontaktpersonsordningen. jf. Servicelovens 99 Kvalitetsstandard for støtte-kontaktpersonsordningen (SKP) på psykiatriområdet jf. Servicelovens 99 Udarbejdet af: Fælles Dato: December 2015 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 5 Revideret: Januar

Læs mere

Terapeuten udarbejder i samarbejde med barnet/den unge, familien og andet relevant fagpersonale mål for træningen.

Terapeuten udarbejder i samarbejde med barnet/den unge, familien og andet relevant fagpersonale mål for træningen. Indledning Ikast-Brande Kommune tilbyder vejledning og træning af funktionsevnen til børn, der har en forsinket motorisk udvikling, et handicap eller længerevarende funktionsnedsættelse. Kvalitetsstandarden

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. september 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning 0 Generelt

Læs mere

Kvalitetsstandarder for genoptræning

Kvalitetsstandarder for genoptræning Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Sundhedsafdelingen Kvalitetsstandarder for genoptræning November 2006 Indledning Fra 2007 er genoptræning efter sygehusophold en opgave som Gladsaxe Kommune

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune. Regionsrådet Region Hovedstaden

Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune. Regionsrådet Region Hovedstaden Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune Regionsrådet Region Hovedstaden j.nr. 7-203-05-79/25 modtog den 29. marts 2007 sundhedsaftale på de obligatoriske seks indsatsområder, indgået mellem regionsrådet i

Læs mere

Administrationen Specialsektoren. Jurist Susanne Kortegård Direkte: februar 2014.

Administrationen Specialsektoren. Jurist Susanne Kortegård Direkte: februar 2014. Svar vedrørende høring over forslag til lov om opfølgning på evaluering af kommunalreformen vedrørende det specialiserede socialområde og den mest specialiserede specialundervisning Indledning Det fremsendte

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -6.765 Egentlige tillægsbevillinger -7.365 Finansieret til/fra andre udvalg 600 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

1 Indhold 2 Indledning Lovgrundlag I lov om specialundervisning for voksne er det vedtaget, at kommunalbestyrelsen skal sørge for:...

1 Indhold 2 Indledning Lovgrundlag I lov om specialundervisning for voksne er det vedtaget, at kommunalbestyrelsen skal sørge for:... 1 Indhold 2 Indledning... 2 2.1 Lovgrundlag I lov om specialundervisning for voksne er det vedtaget, at kommunalbestyrelsen skal sørge for:... 2 3 Beskrivelse af målgruppe og tilbud... 2 3.1 Målgruppe...

Læs mere

Den gode sagsbehandling

Den gode sagsbehandling Den gode sagsbehandling type: Fagområde Sundhed og Handicap har i 2014 oplevet et stigende antal afgørelser som hjemvises til fornyet sagsbehandling af Ankestyrelsen. Dette samstillet med ændrede bevillingsniveauer

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Udvalgsplan Velfærds- og Sundhedsudvalget. Web udgave VELFÆRD OG SUNDHED

Udvalgsplan Velfærds- og Sundhedsudvalget. Web udgave VELFÆRD OG SUNDHED Udvalgsplan 2014-2017 Velfærds- og Sundhedsudvalget VELFÆRD OG SUNDHED Forord Velfærds- og Sundhedsudvalget ønsker, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode og aktive liv. Horsens Kommune

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. september 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 8 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 14. august 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr.

Læs mere

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag D - opfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag Sagnr.: 17/14847 Sagsansvarlig: HELLE KISUM J.nr.: 00.30.00 Ø00 Sagen afgøres i: Byrådet Anledning I Billund Kommunes principper

Læs mere

Opgaverne i forhold til målgruppen varetages i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen, Børn og Unge samt Sundhed- og Ældre.

Opgaverne i forhold til målgruppen varetages i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen, Børn og Unge samt Sundhed- og Ældre. Faktabeskrivelse På handicap- og psykiatriområdet varetages kommunens opgaver i forhold til voksne med betydeligt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer. Det vil siger

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 528 Social- og sundhedsudvalget afholder møde onsdag den med følgende dagsorden Kl. 16.00: Rundvisning i Støtte- og Aktivitetscentret SAC-SYD, Søndervangen 51 Derefter møde i lokale 1 på Rådhuset

Læs mere

Udmøntning af den økonomiske politik i direktørområdet Velfærd og Sundhed.

Udmøntning af den økonomiske politik i direktørområdet Velfærd og Sundhed. Velfærd og Sundhed Administration og Økonomi Sagsbehandler: Søren Grotkær Rådhustorvet 4 Journalnr. 00.01.00-P00-2-13 Udmøntning af den økonomiske politik i direktørområdet Velfærd og Sundhed. Dette notat

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice REFERAT Udvalget for Voksenservice Møde nr.: 3. Mødedato: 01.04.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-18.45 Jessie Mogensen, Ulrik Kragh Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Svømmehallens mødelokale 1 Mødenr.: 4 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser fra formanden 40 27 Orientering om Viborg

Læs mere

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TIRSDAG DEN 8. DECEMBER 2009, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Handicaprådet 8. december 2009 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Dato: 16. juni 2011 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:45 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen

Læs mere

INDSATSOMRÅDER FOR HANDICAP OG PSYKIATRI

INDSATSOMRÅDER FOR HANDICAP OG PSYKIATRI INDSATSOMRÅDER FOR HANDICAP OG PSYKIATRI Næstved Kommune, Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget 4. Juni 2019 Souschef Peter Bogh, KL s Konsulentvirksomhed - KLK Agenda Baggrund for og risici ved forslagene

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Indholdsfortegnelse 1. Besøg på tandklinikken... 3 2. Orientering fra formanden... 4 3. Sorggrupper for børn og unge i Vesthimmerlands

Læs mere

Udkast til Kvalitetsstandard for varetagelse af senhjerneskadeområdet

Udkast til Kvalitetsstandard for varetagelse af senhjerneskadeområdet Udkast til Kvalitetsstandard for varetagelse af senhjerneskadeområdet Udarbejdet af: Sten Dokkedahl Dato: 18-12-2008 Sagsid.: Version nr.: 4 Kvalitetsstandard for varetagelse af senhjerneskadeområdet Område

Læs mere