Oversigt over Politiske bestillinger afgivet efter aprilseminaret. Social- og Seniorudvalget & Sundhedsudvalget. Social- og Seniorudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Oversigt over Politiske bestillinger afgivet efter aprilseminaret. Social- og Seniorudvalget & Sundhedsudvalget. Social- og Seniorudvalget"

Transkript

1 Politiske bestillinger til Augustkonferencen, Budget Oversigt over Politiske bestillinger afgivet efter aprilseminaret Social- og Seniorudvalget & Sundhedsudvalget NR. Titel Beskrivelse af bestilling Levering af bestilling 1 Økonomiaftale Forslag til anvendelse af midlerne på sundhedsområdet som følge af økonomiaftalen Fagudvalg juni Augustkonference Form X Baggrundsnotat Social- og Seniorudvalget NR. Titel Beskrivelse af bestilling Levering af bestilling 2 Flygtningeboliger D. 19/ besluttede Social- og Seniorudvalget at der skulle arbejdes videre med punktet "permanente boliger til flygtninge" frem mod augustkonferencen Fagudvalg juni Augustkonference Form X Baggrundsnotat Økonomiudvalget NR. Titel Beskrivelse af bestilling Levering af bestilling Fagudvalg juni Augustkonference Form 3 Sygehusgrund Køb af sygehusgrund. X Baggrundsnotat (eftersendelse)

2 NR. 1, Økonomiaftale Notat Vedrørende midler i Økonomiaftalen 2015 til et mere sammenhængende sundhedsvæsen Midler i Økonomiaftalen 2015 til et mere sammenhængende sundhedsvæsen Forslag til indsatser I Økonomiaftalen for 2015, mellem Regeringen og KL, er der igen i år afsat midler til udmøntning af Sundhedsaftalernes fælles målsætninger. Målsætninger der skal skabe et mere sammenhængende sundhedsvæsen for patienter med behandlingsforløb på tværs af de tre sektorer. I Økonomiaftalen 2015 lægges der op til, at midlerne kan benyttes til tværsektorielle indsatser, der støtter op om følgende mål for den patientrettede forebyggelse: Færre uhensigtsmæssige genindlæggelser Færre forebyggelige indlæggelser Færre uhensigtsmæssige akutte korttidsindlæggelser Færre færdigbehandlede patienter, der optager en seng på sygehusene Samlet set er der afsat 350 mio. kr., hvoraf Hørsholm Kommunes andel i 2015 vil være kr. Der er tale om et bloktilskud, hvor det er op til de enkelte kommuner, hvad midlerne anvendes til. Dog er der en forventning fra Regeringen og KL om, at midlerne anvendes på indsatser indenfor de nævnte målsætninger for patientrettet forebyggelse, og der vil efterfølgende blive fulgt op på, hvorvidt pengene anvendes til det ønskede formål. Med dette notat foreslår administrationen en række indsatser, der yderligere vil kunne understøtte de fastsatte mål i Sundhedsaftalen Som led i budgetprocessen har Kommunalbestyrelsen således mulighed for at tage stilling til hvilke initiativer, der kan igangsættes for de midler, Hørsholm Kommune modtager med bloktilskuddet. Forslag til prioritering af midler Administrationen foreslår en række indsatser under Social og Seniorudvalget og Sundhedsudvalget, som yderligere vil kunne styrke Hørsholm Kommunes arbejde med den patientrettede forebyggelse.

3 Vedrørende forslag til opstart af indsatser Notat Tabel 1: Oversigt over forslag til indsatser, forventet effekt jf. målsætningerne i Økonomiaftalen 2015 og indsatsens udgift Indsats Social og Seniorudvalgets område 1) Varetagelse af kompleks sygepleje af hjemmeboende borgere inden for palliation og medicin Sundhedsudvalgets område 2) Sammenhængende tilbud til borgere med dobbeltdiagnoser og misbrug 3) Styrket tværsektorielt samarbejde på træningsområdet Indsatsområde (Målsætning i Økonomiaftale 2015) Færre uhensigtsmæssige genindlæggelser Færre forebyggelige indlæggelser Færre uhensigtsmæssige akutte korttidsindlæggelser Færre uhensigtsmæssige akutte korttidsindlæggelser Færre uhensigtsmæssige genindlæggelser Færre forebyggelige indlæggelser (fx knoglebrud) Udgift i kr. (2015 og frem) I alt Beskrivelse af forslag til indsatser Indsats på Social og Seniorudvalgets område 1) Varetagelse af kompleks sygepleje af hjemmeboende borgere inden for palliation og medicin Administrationen foreslår, at der i hjemmeplejen bliver sat ekstra fokus på områderne palliation og medicin. Dette dels for at understøtte det tværsektorielle samarbejde om borgerne yderligere, dels for at sikre et fagligt funderet løft af borgernes behandlingsbehov i forbindelse med sektorovergange, og desuden for at kunne imødekomme de hyppigere palliative 1 forløb i borgerens hjem. Et ekstra fokus på palliation og medicin vil, ud over at imødekomme de palliative forløb og styrke medicinhåndteringen, være med til at opkvalificere den samlede hjemmepleje. Dette vil på sigt kunne have betydning for antallet af uhensigtsmæssige genindlæggelser, forebyggelige indlæggelser, uhensigtsmæssige akutte korttidsindlæggelser samt færdigbehandlede patienter, der optager en seng på sygehusene. Udgiften til denne indsats anslås at være kr. i 2015 og årene frem. 1 WHO s definition af den palliative indsats er: "at fremme livskvaliteten hos patienter og familier, som står over for de problemer, der er forbundet med livstruende sygdom, ved at forebygge og lindre lidelse gennem tidlig diagnosticering og umiddelbar vurdering og behandling af smerter og andre problemer af både fysisk, psykisk, psykosocial og åndelig art".

4 Vedrørende forslag til opstart af indsatser Notat

5 Vedrørende forslag til opstart af indsatser Notat Indsatser på Sundhedsudvalgets område 2) Sammenhængende tilbud til borgere med dobbeltdiagnoser og misbrug Psykisk sårbare unge og unge med personlighedsforstyrrelser kan samtidig have et misbrug, og det sker, at der er et ensidigt fokus på enten misbruget eller de psykiske vanskeligheder, der derfor risikerer ikke at blive tilstrækkeligt udredt og behandlet. Samtidig udfordrer borgere med dobbeltdiagnoser de sociale- og sundhedsmæssige systemer jf. rammeaftalen for det specialiserede socialområde og specialundervisning. Det kan betyde, at de unge ikke får tilstrækkelig hjælp i tide, og i nogle tilfælde vil den unge måske ende med at blive indlagt. Der ud over risikerer de unge på sigt at droppe ud af uddannelsessystem eller arbejdsmarked. Psykisk sårbare unge med et misbrug vil ofte betyde involvering af både praktiserende læge og kommune. I særligt komplicerede tilfælde vil den psykiske lidelse, misbruget eller en kombination af begge dele kunne resultere i indlæggelse. Administrationen har med denne indsats et ønske om at forebygge, at psykisk sårbare unge bliver så dårlige, at deres psykiske lidelse eller misbrug ender i indlæggelse og de derved får forringet deres livskvalitet yderligere. Udgiften til denne indsats anslås til kr. i 2015 og årene frem. 3) Styrket tværsektorielt samarbejde på træningsområdet Den politiske del af Sundhedsaftalen for lægger op til yderligere satsninger på modeller for tværsektoriel fælles drift, mål og samfinansiering. Administrationen ønsker at leve op til denne hensigtserklæring på træningsområdet og foreslår derfor, at der etableres en ordning tilsvarende den allerede implementerede ordning om Fremskudt Visitation. Ordningen giver mulighed for at vurdere borgerens fysiske funktionsniveau og behov for træning allerede mens borgeren er indlagt. Dermed bliver det muligt at op starte træning af hverdagssituationer allerede under hospitalsindlæggelsen. Denne tidlige indsats vil kunne forebygge uhensigtsmæssige genindlæggelser eller indlæggelser med forebyggelige diagnose fx knoglebrud 2. Derudover vil indsatsen betyde, at borgeren under indlæggelse fastholder sit fysiske funktionsniveau og dermed vil være bedre rustet til at klare hverdagssituationer, når borgeren igen bliver udskrevet. Der ud over vil ordningen betyde, at samarbejdet mellem hospital og kommune styrkes yderligere og borgerne vil opleve en mere flydende og ukompliceret overgang mellem de to sektorer. Udgiften til denne indsats anslås til kr. i 2015 og årene frem. 2 Knoglebrud er den forebyggelige diagnose, der indlægges næst flest borgere med i Hørsholm Kommune. I 2013 blev der således indlagt 121 borgere over 65 år med knoglebrud.

6 NR. 2, Flygtningeboliger Permanent boligplacering af flygtninge en kommunal SKAL opgave Hørsholm kommune modtager hvert år flygtninge visiteret fra Udlændingestyrelsen. Det foregår på den måde, at Udlændingestyrelsen ved årsskiftet udmelder kvoten/det antal flygtninge, som kommunen kan forvente at modtage. Lovgivningsmæssige rammer: De lovgivningsmæssige rammer er, at Kommunen jfr. Integrationslovens 12 er forpligtet til at (SKAL) anvise disse flygtninge en permanent bolig. Er dette ikke muligt for kommunen at anvises en permanent bolig på ankomstdagen er kommunen Jfr. integrationslovens 12 stk. 6 forpligtet til at anvise flygtningen et midlertidigt opholdssted. Reglerne i lejeloven finder ikke anvendelse i forbindelse med indkvartering på midlertidige opholdssteder. Normen i Hørsholm kommune i dag er, at det kun i ganske få tilfælde er muligt, at flygtningen kan anvises en permanent bolig på ankomsttidspunktet. I stedet anvises flygtningene midlertidigt ophold i en af kommunens fem midlertidige boliger, hvis der er ledigt. Er der ikke ledigt i én af de fem midlertidige boliger, anvises flygtningene ophold på hotel. Aktuelle udfordringer: 1. Der gennem de seneste år sket en markant stigning i antallet af visiterede flygtninge til kommunen Af de flygtninge som visiteres til Kommunen er en stor andel enlige, Kommunen har ingen indflydelse på om det er enlige eller familier, der kommer til kommunen, samt hvornår på året de ankommer. Det at de er enlige medfører et boligbehov for en et- til to-værelses bolig. 2. Flygtningene vil i begyndelsen af deres ophold i kommunen oftest være på kontanthjælp. Som følge af det forholdsvis lave forsørgelsesniveau, skal boligen udover, at være lille, også være billig. En billig boligudgift defineres ud fra deres forsørgelsesniveau max at kunne ligge i størrelsen omkring kr. 5000, ,- afhængig af kontanthjælpens størrelse, som skelner mellem om personer er over eller under 25 år. 3. De almene boligselskaber i Hørsholm Kommune anviser kun et mindre antal små og billige boliger til kommunens akutboligliste, hvorfra flygtningene kan anvises deres permanente bolig. Derfor anvises der også kun ganske få boliger videre fra boligselskaberne til Hørsholm kommunes akutbolig-liste, hvorfra flygtningene anvises deres permanente bolig. Det betyder at tildelingsfrekvensen er lav. Dette har en afsmittende effekt på tidshorisonten for, hvornår flygtningene kan tildeles en permanent bolig. Med i betragtningen hører, at der udover flygtninge også står unge mennesker opskrevet på kommunens akutboligliste til disse mindre boliger. 4. Med det stigende antal flygtninge og et fåtal af små billige boliger, stiger presset på administrationen i forhold til at finde midlertidige bolig placering flygtningene samt udgifterne til hotel ophold. Der er således tale om en flaskehals, hvor det stigende antal flygtninge til kommunen ikke kan anvises en permanent bolig i samme hastigheds som tilstrømningen af nye flygtninge befordre. 5. Boligudgiften i den midlertidige bolig er kr. 2085, - pr. måned. Satsen er sat af Udlændingestyrelsen og er inklusiv alt forbrug samt husleje. Når flygtninge overgår fra midlertidig til permanent bolig stiger lejen oftest til en boligudgift på kr , ,-. Det kan være en tidskrævende proces, at få flygtningene til at forstå, hvorfor stigningen i boligudgiften er så markant.

7 NR. 2, Flygtningeboliger Udvikling på området i årene : Flygtningene kommer typisk fra Iran, Uganda, Congo, Afghanistan og Tjetjenien. Nedenstående model viser kvoten fastsat af Udlændingestyrelsen og det faktiske antal flygtninge som er modtaget for årene , samt hvilke muligheder der aktuelt er for boligplacering ved ankomsten. I 2014 har Udlændingestyrelsen meddelt, at kvoten vil stige over de kommende år, som følge af blandt andet konflikten i Syrien og rømning af landets asylcentre. Nedenstående tabel viser kvoten og det faktiske antal flygtninge, som kommunen har modtaget for årene , samt hvilke muligheder der er for boligplacering Kvote udmeldt af Udlændingestyrelsen Antal modtagne flygtninge i alt antal enlige antal familier 2 (7 personer i alt) 1 (4 personer i alt) 2 (4 personer i alt) Ung under Antal midlertidige boliger i Hørsholm kommune pladser til enlige eller pladser til familier Pr. 1/ opnormerede Hørsholm Kommune fra tre til fem midlertidige flygtningeboliger. Disse kan rumme 1 familie hver eller 11 enlige personer i alt. Som nævnt er Hørsholm Kommune er jfr. Integrationsloven forpligtet til at anvise flygtninge en permanent bolig indenfor en rimelig tid. Denne tidshorisont er ikke nærmere defineret ved lov, men den uskrevne regel udmeldt fra Udlændingestyrelsen siger indenfor 6-9 måneder. Manglen på små billige boliger medfører, at enlige opholder sig op til 8-9 måneder eller mere i de midlertidige boliger, og familier 1-3 måneder i gennemsnit.

8 NR. 2, Flygtningeboliger Hvad gør andre kommuner: Årsagen til, at vi nu står overfor denne udfordring skyldes stigningen i antallet af visiterede flygtninge fra Udlændingestyrelsen sammenholdt med, at boligmassen på små billige boliger ikke kan imødekomme behovet. Andre kommuner gør meget det samme som Hørsholm kommune, nemlig at boligplacere flygtninge midlertidigt i lejede huse, hoteller m.v. frem til muligheden opstår, hvor de kan placeres i en permanent bolig. Fredensborg kommune v. Rene Jensen oplyser, at de boligplacerer flygtninge på hotel og Bed & Breakfast frem til de kan anvises en permanent bolig. Længden på hotelophold varierer fra 1-4 måneder. René tilføjer, at det skal ses i lyset af, at de i kommunen har en stor andel af alment boligbyggeri, hvorfor tildelingsfrekvensen er tilsvarende højere/hurtigere end set i forhold til Hørsholm kommune. Allerød kommune har jfr. avisartikel opsat pavilloner på en byggegrund, hvor det senere er planlagt, at der skal opføres mindre lejeboliger, som kan imødekomme behovet for bl.a. permanent boligplacering af flygtninge.

9 NR. 2, Flygtningeboliger Udvidelse af boligkapaciteten til flygtninge Lovgivningsmæssige rammer: Jfr. integrationslovens 13. kan Kommunalbestyrelsen erhverve, indrette eller leje ejendomme i kommunen med henblik på gennem udlejning til beboelse at medvirke til en bedre fordeling af udlændinges bosætningsmuligheder på landsplan, regionalt plan og lokalt i kommunen. Stk. 2. Ved udlejning af en bolig efter stk. 1 kan kommunalbestyrelsen tillægge både danske og udenlandske statsborgere en fortrinsret i forhold til andre boligsøgende, når dette sker af hensyn til behovet for generelt at fremme udlændinges mulighed for integration. Muligheder for Hørsholm kommune: Administrationen har undersøgt via Boliga og der fundet en stribe villaer til salg samt en række lejligheder til udlejning. Derudover har administrationen undersøgt muligheden for at leje et par større lejligheder via DEAS der administrerer JØP s ejendomme. Og hvor vilkårene var på tidubegrænsede vilkår. Det er ikke umiddelbart en farbar vej at kommunen lejer en lejlighed via JØP og fremlejer til 4-5 flygtninge. De eksempler der peges på har en husleje på kr. pr. måned for 4-5 værelses lejemål. Fordelt pr. værelse ligger udgifter på godt kr. hvilket er rimeligt i forhold til en kontanthjælp. Problemet er at JØP s ejendomme er forbeholdt pensionskassens medlemmer. Langt de fleste udbudte lejemål var på tidsbegrænsede lejevilkår, hvilket ikke er gangbart til permanente boliger.

10 Bilag 1 til notat vedr. Flygtningeboliger Notat Boliger til flygtninge i ældreboliger 8 almene ældreboliger i Hørsholm almene Boligselskab, afdeling Selmersbo: Administrationen har overvejet muligheden for, at 8 almene ældreboliger i Hørsholm almene Boligselskab, afdeling Selmersbo kan anvendes som boliger til flygtninge. Afdeling Selmersbo består bl.a. af 16 almene ældreboliger beliggende i ejendommen matr.nr. 3 aø Hørsholm by, Hørsholm. Dato: Side 1/3 De 8 almene ældreboliger i fokus er 1-rumsboliger med et lille trinette køkken, og hvor der er et større, fælles køkken. Boligerne anvendes pt. som 107-botilbud for senhjerneskadede og drives af Fonden Mariehjemmene. Anvendelsen er ikke i overensstemmelse med almenboliglovgivningen, og botilbuddet skal fraflytte lokalerne. Fraflytningen afventer, at Fonden Mariehjemmene finder andre lokaler til botilbuddet, hvilket endnu ikke er sket. Når fraflytning sker, bliver alle 8 boliger tomme og skal genudlejes. Kontaktperson Charlotte Westergaard Jurist Direkte tlf Almindelige anvisningsregler mv.: Efter almenboliglovens 54, stk. 1, har kommunen anvisningsretten til de almene ældreboliger i kommunen. Anvisning skal ske til ældre og personer med handicap, der har særligt behov for sådanne boliger (den berettigede personkreds). Såfremt boligerne ikke kan udlejes til den berettigede personkreds, kan udlejer beslutte, at boligerne skal udlejes til andre boligsøgende. Boligerne bevarer status som almene ældreboliger og skal derfor ved lejers fraflytning på ny søges udlejet til den berettigede personkreds. Denne binding i forhold til anvisningen kan medføre en uhensigtsmæssig beboersammensætning i de 8 almene ældreboliger, idet nogle boliger måske udlejes til den berettigede personkreds, mens andre udlejes til andre boligsøgende, fx flygtninge.

11 De øvrige 8 almene ældreboliger i afdelingen er 2-rumsboliger og kan udlejes til den berettigede personkreds. I forhold til disse ældre/handicappede beboere er der et tilsvarende hensyn i forhold til beboersammensætningen i afdelingen som helhed. Det er vurderingen i Sundhed og Omsorg, at der ikke i den berettigede personkreds er efterspørgsel efter de 8 almene 1- rumsældreboliger med den nuværende størrelse og indretning, således at boligerne i praksis alle vil kunne udlejes til andre boligsøgende, fx flygtninge. Dato: Side 2/3 Såfremt behovet for almene ældreboliger i kommunen samt hensynet til beboersammensætningen i afdelingen gør, at boligerne fortsat skal målrettes den berettigede personkreds, må det vurderes, at boligerne skal moderniseres mv. Dette kræver inddragelse af afdelingsmødet og kan kun ske i samarbejde med Hørsholm almene Boligselskab (hvorunder afdeling Selmersbo hører). Godkendelse af udlejning som bl.a. familieboliger: Efter almenboliglovens 55, stk. 7, har kommunen mulighed for at godkende - på foranledning af den almene boligorganisation at de almene ældreboliger udlejes som familie- eller ungdomsboliger på betingelse af, at der ikke generelt er efterspørgsel efter boligerne fra den berettigede personkreds. I forhold til familieboliger muliggør dette udlejning via ventelister, kommunens boligsociale placeringer eller hvad der i øvrigt er muligt for familieboliger, herunder aftale om at tilgodese fx flygtninge via særlige udlejningskriterier (fx flygtninge i integrationsfasen) i henhold til almenboliglovens 60. Derved kan boligerne udlejes efter almenboliglovens 62. Ommærkning til familieboliger: Efter almenboliglovens 3, stk. 1, nr. 6, kan kommunen og den almene boligorganisation aftale, at almene ældreboliger fremover skal mærkes som almene familieboliger, således at udlejning på dette grundlag fremover kan følge reglerne for udlejning af familieboliger. Dette vil betyde, at kommunens lovbestemte pligt til at betale tomgangsleje mv. bortfalder. Dette kan man ikke uden videre forvente, at den almene boligorganisation vil gå med til at aftale. 2

12 Proces for ændringer: Uanset hvilket spor der følges i forhold til de 8 almene ældreboliger, bør henholdsvis skal Hørsholm almene Boligselskab m.fl. inddrages i en forudgående dialog og aftale. Det vil være naturligt at drøfte sagen på det såkaldte styringsdialogmøde mellem Hørsholm almene Boligselskab og kommunen ultimo august. Særligt om udlejning af almene ældreboliger: Almenlejeloven gælder for almene ældreboliger, der tilhører en almen boligorganisation. Som følge heraf er udlejning af boligerne omfattet af almenlejeloven. Dato: Side 3/3 Almenlejeloven kan ikke fraviges ved aftale mellem parterne, medmindre dette fremgår af loven. De mulige fravigelser vedrører ikke opsigelsesreglerne. Dette indebærer bl.a., at lejeforholdet kun kan opsiges fra udlejers side under helt specielle omstændigheder (som er nedrivning eller ombygning af ejendommen, der gør den ubeboelig). Lejeforholdet i almene boliger kan som hovedregel ikke tidsbegrænses. Boligerne er således som udgangspunkt permanente boliger for lejerne, også selv om udlejning sker til andre boligsøgende end den berettigede personkreds. 3

13 H0RSHOLM KOMMUNE N Ot3t Dato: Kontakt Anne Holmegaard Juridisk konsulent anh@horsholm.dk Direktetlf Center for Politik og Borgerservice Team Jura horsholm.dk Emne: Mulighederne for at leje eller k0be boligertil midlertidig og permanent brug forflygtninge. Det er overordentligt vanskeligt at skaffe egnede billige boliger i kommunen til flygtninge. Der skal derfor i det f0lgende g0res nogle overvejelser, om derfindes alternativertil sma lejiigheder i den almene eller private sektor. I H0rsholm kommune erderen l0bende omssetning af fast ejendom til boligformal, savel inden for ejerboligomradet som privat udlejning af boliger. I gennemsnit saelges der f. eks. fortiden 10 villaer om maneden i kommunen. I forbindeise med et stigende behovfor boligertil flygtninge, som kommunen bliver tildelt via udlaendingestyrelsen, er det en overvejelse, om det er en mulighed at opk0be villaer eller lejiigheder eller at indga lejeaftale om leje af tilsvarendetil brug for en midlertidig eller permanent bolig til flygtninge. K0b af villaer eller lejiigheder En typisk villa i H0rsholm kommune koster ca. 3-5 mio. kr. og rummer4-5 vaerelser, der i bedste fald aile kan bruges til udlejning til flygtninge idet de fieste flygtninge er unge enlige maend. Ved k0b af en vilia vil kommunen kunne leje vsrelser ud permanent til flygtninge pa lejelovens vilkar. Fordelen er, at den k0bte villa kan anvendes som permanent bolig for flygtninge. Ulempen er den forventede lave leje, som kommunen vil kunne oppebaere set i forhold til investeringen, hvortii kommer evt. ulemper eller forventningom ulemper fra omkringboende mv. Hele konstruktionen forudsaetter en kommunal godkendelse efter Boligreguleringsloven 46, der handler om ^ndring fra beboelse til enkeltvaerelse. 1/3

14 H0RSHOLM KOMMUNE Dagsorden Leje af villaer eller lejiigheder Dato: En vsesentlig del af is^r de villaer og lejiigheder, der udbydes er pa tidsbegraensede vilkar- ofte 1-2 ar. Alene derfor har det ikke interesse for kommunen at etablere en aftale, da det vil vsre uforholdsmaessigt dyrt at indga kontrakt som oph0rer kort tid efter og med typisk store forpligtelser ved oph0r. Fortiden er der udbudt 14 lejiigheder til udlejning i kommunen pa tidsubegreensede vilkar, hvoraf en del udlejes via DEAS for Pensionsselskabet J0P. Nar bortses fra disse er der vel 5-6 lejemal der kunne vise sig som en mulighed, hvis udlejer vil acceptere kommunen som lejer med henblik pa videreudlejning til flygtninge. Huslejen ligger typisk pa kr./m2. Hvis lejiigheden indehoider4 vsereiser vil der vaere plads til 4 flygtninge der far adgang til bad, toilet og k0kken. Med en husleje pa f. eks kr. + varme mv. vil det indebsre en forpligtelse for den enkelte pa kr. + varme. Der vil kunne indgas permanente aftaler med flygtningene, som vil kunne opna boligsikring til delvis betaling af lejen for et v^relse. Ligesom ved vaerelsesudlejning af villaer skal kommunen som myndighed give tilladelse til sendring fra beboelse til vaerelsesudlejning, jf. Boligreguleringslovens 46. Den st0rste ulempe erformentlig om udlejer overhovedet er villig til at leje ud pa tidsubegr^nsede vilkartil kommunen til det 0nskede formal og endvidere er indstillet pa at ans0ge om sendret status efter boligreguleringsloven. Leje af pavilloner- midiertldig indkvartering. En helt anden mulighed som kan overvejes er at kommunen lejer pavilloner der opfylder lovkravtil beboelse. Kommunen har netop etableret 6 stk. 2-rumskontormoduler ved radhuset for en pris af kr. i leje pr. mined incl. brandforsikring. Med forbehold for afvigeiser i priserne, hvis der i stedet er tale om pavilloner til beboelse, vil de 6 pavilloner kunne rumme op til 10 boliger for 10 flygtninge og med adgang til toilet, bad og k0kken. Det koster ca kr. at fa transporteret 6 pavilloner frem og tilbage incl. sammenbygninger, fremf0ring af str0m mv. En husleje pr. flygtning pa kr. pr. maned for midiertldig indkvartering vil stort set kunne daekke udgifterne. Kommunen disponerer bl.a. over et areal overfor radhuset og p-pladsen, hvor dertidligere har staet pavilloner. Samtlige relevante installationer er efter det opiyste til radighed. Radhusgrunden er omfattet af lokalplan nr. 88, som hindrer at der kan indrettes bebyggelse til beboelse. Da der ikke kan dispenseres fra anvendelsesbestemmelserne kraever det en ny lokalplan og dermed inddragelse af Team Plan. Kommunen disponerer over andre arealer 1 kommunen, men der er ikke umiddelbart mulighed for at installere pavilloner til beboelse pa disse. Der skal en ny lokalplan til for at gennemf0re projektet. Uanset en tidshorisont 2/3

15 H0RSHOLM KOMMUNE Dagsorden pa vel 1 ar til gennemf^relse af den n0dvendige lokalplan, vurderes det at Dato; vsere den mest realistiske og formentlig billigste l0sning for kommunen med en pavillonl0sning. Det kan konkiuderes, at der ikke uden videre findes alternativer til sma lejiigheder i den almene eller private sektor. Der skal enten en behandling i kommunen om aendret status eller vedtages en ny lokalplan. Forhindringerne g0r dog ikke opgaven umulig. Anne Holmegaard 3/3

16

17 Bilag 3 til notat vedr. flygtningeboliger Notat Vedrørende Akutboliganvisningen Revideret notat om akutboliganvisningen Hvad er opgaven? Kommunen har et ansvar for at tage hånd om boligsociale problemer og anvise midlertidigt husly til husvilde (Serviceloven 80), men kommunerne har ikke en egentlig lovgivningsmæssig forpligtelse til at anvise permanente boliger til boligløse. For at kunne løse de boligsociale problemer for personer, der står i akut bolignød har kommunerne ret til at få stillet hver fjerde ledige almene bolig til rådighed til boligsocial anvisning (Lov om almene boliger 59). Hørsholm Kommune har anvisningsret til boliger i kommunens almene boligselskaber. Der er primært tale om DAB og AAB. I DAB råder kommunen over 50% af de ledige boliger, mens der i AAB rådes over 25%. Der findes ca. 70 ungdomsboliger, hvoraf en stor del af disse også anvendes til boligsociale formål. Kommunen modtager ca. 4-5 boliger om måneden til anvisning. Hvad er rammerne? Kommunen administrerer en venteliste, hvor borgere i akut bolignød kan blive skrevet op. Kriterierne for at blive skrevet op på akutboliglisten er: Man skal være bosiddende i kommunen Man må ikke være flyttet til en bolig, som man allerede på indflytningstidspunktet vidste var uegnet i forhold til eksempelvis størrelse, materialevalg og/eller økonomi. Man må ikke være flyttet ind i et tidsbegrænset lejemål eller have taget ophold hos familie eller bekendte i kommunen som en midlertidig løsning på sit boligproblem. Man må ikke have misligholdt forpligtelser i sin tidligere bolig Man må ikke have egen bolig, men blot ønske en anden eller større bolig. Hvis det vurderes - ud fra en helhedsbetragtning - at man selv har mulighed for at løse boligproblemet på en rimelig måde, kan man heller ikke komme på akutboliglisten.

18 Vedrørende Akutboliganvisningen Notat Som hovedregel skal man have boet i kommunen i mindst 1 år. Hver 14. dag holdes der et møde med deltagelse af administrationen og formanden for Social- og Seniorudvalget, hvor de indkomne ansøgninger vurderes i forhold til om de lever op til kriterierne. Hvordan har udviklingen været? I 2013 var der 167 ansøgninger om at blive skrevet op på akutboliglisten. I første kvartal 2014 er der kommet 49 ansøgninger. Boligselskaberne sendte i boligtilbud til kommunen og kommunen anviste samme antal ansøgere til en bolig. Tallet for tilbudte og anviste boliger lå på samme i niveau i Årsagerne til at borgerene søger om at komme på akutboliglisten er mange. Der er dog primært tale om par, der skal skilles. Disse har ofte børn i daginstitutioner og skoler. Derudover søger borgere, der ikke længere har råd til at sidde i deres boliger pga. indkomstnedgang (de går enten på pension eller mister deres job). En tredje kategori, der skal fremhæves er borgere, der søger om en akutbolig fordi de er blevet for syge til at bo i deres nuværende bolig. Der står hele tiden imellem 45 og 60 borgere opført på venteliste til en akut-bolig. Ansøgere der har børn i kommunens skoler og institutioner prioriteres som oftest før enlige, men tildelingen afhænger hver gang af en individuel bedømmelse. Hvis man har stået på listen i to år uden at have fået eller taget imod et boligtilbud, slettes borgeren fra listen Boligerne varierer meget i størrelse. Der er ikke statistik på de typer lejligheder/boliger der tilbydes kommunen, men en sådan statistik er ved at blive opbygget fra og med i år. Det opleves umiddelbart som om det største behov er små billige toværelseslejligheder, mens det der oftest udbydes fra boligselskabets side. er 3-4-værelses lejligheder. Hvad gør man andre steder? I Århus Kommune har man meget præcist beskrevet hvad der skal til for at der er tale om boligsociale problemer. Det svarer i overvejende grad til den praksis der er her i kommunen, men en præcisering ville evt. kunne afholde borgere, der ikke ville kunne komme i betragtning, fra at søge. I Århus skriver man således på hjemmesiden: Hvad vil det sige at have boligsociale problemer? For at få tilbudt en bolig igennem Aarhus Kommune, skal du have et boligsocialt problem, som du ikke har andre muligheder for at løse. Du kan derfor tilhøre en af følgende grupper: Familier/enlige, som uden egen skyld er blevet boligløse. Gravide efter 12. svangerskabsuge, som ikke har egen bolig.

19 Vedrørende Akutboliganvisningen Notat Den af forældrene, som ved samlivsophævelse mister retten til hidtidig bolig, og hvis han eller hun har del i forældremyndigheden og skal have barnet boende i mindst halvdelen af tiden. Familier i dårlige, uhensigtsmæssige boliger. Visse personer med handicap og visse pensionister. Unge med behov for ungdomsbolig, der samtidig har behov for anden hjælp fra Sociale Forhold og Beskæftigelse. I Allerød tilbydes ansøgere kun bolig én gang og hvis de ikke accepterer denne, bliver de fjernet fra ventelisten. I Hørsholm Kommune er der tale om en individuel konkret vurdering i hvert enkelt tilfælde. Der kan være indkomstforhold, som gør, at man ikke har råd til at flytte ind i den tilbudte bolig, eller relationer til beboere i det pågældende område, der kan være skadelige for den pågældende og som ikke tidligere er oplyst. I Furesø Kommune gælder en ansøgning om akutbolig kun et halvt år. Konklusion Som det fremgår af ovenstående, så er der et langt større behov end der er udbudt kapacitet. Konsekvenserne er et massivt pres på boliganvisningen fra desperate borgere, der ikke ved deres levende råd. Dette pres er ikke stigende, men fordi der er øget behov for boliger på andre områder, som for eksempel på flygtningeområdet, så opleves presset mere massivt i disse år.

Notat Vedrørende permanente boliger til flygtninge

Notat Vedrørende permanente boliger til flygtninge Vedrørende permanente boliger til flygtninge Kontakt Anja V. Johansen Leder af Ydelsesteam og Integration avj@horsholm.dk Direktetlf. 4849 3285 Center for Arbejdsmarked Team Rådgivning og ydelser horsholm.dk

Læs mere

Generel boliganvisning i Frederikssund

Generel boliganvisning i Frederikssund Generel boliganvisning i Frederikssund Kommune Baggrund I forbindelse med kommunalt igangsat projekt vedrørende beskrivelse og analyse af Frederikssund Kommunes indsats for flygtninge i et fremadrettet

Læs mere

Status på flygtningeområdet merudgifter til boligplacering m.v. og fremtidige handlinger

Status på flygtningeområdet merudgifter til boligplacering m.v. og fremtidige handlinger Til: Økonomiudvalget Fra: Forvaltningen Status på flygtningeområdet merudgifter til boligplacering m.v. og fremtidige handlinger 13. november 2014 Furesø Kommune modtager 31 flygtninge i 2014. Oprindelig

Læs mere

NOTAT. Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015. Regler

NOTAT. Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015. Regler NOTAT Dato Social- og Sundhedsforvaltningen Sekretariat og Økonomi Permanente boliger til flygtninge i Køge Kommune pr. 16. august 2015 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Nærværende notat sammenfatter

Læs mere

Kommunen modtager årligt et antal flygtninge. Flygtningene fordeles blandt landets kommuner ud fra landstal. Antal forløb primo

Kommunen modtager årligt et antal flygtninge. Flygtningene fordeles blandt landets kommuner ud fra landstal. Antal forløb primo NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Midlertidig og varig boligplacering af flygtninge og andre med akut boligbehov

Læs mere

Notat om boligplacering

Notat om boligplacering Lene Mølgaard Kristensen & Bente Bondebjerg d. 3.november 2016 Notat om boligplacering Indledning Med det stigende pres på kommunerne i forhold til at boligplacere flygtninge er der for Dansk Flygtningehjælps

Læs mere

2. Boligplacering af flygtninge i Ringkøbing-Skjern Kommune

2. Boligplacering af flygtninge i Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Beskæftigelsesudvalget 2. november 2015 2. Boligplacering af flygtninge i Ringkøbing-Skjern Kommune 15-042223 Sagsfremstilling Ringkøbing-Skjern Kommune oplever en væsentlig øget

Læs mere

Principper for boligplacering af flygtninge i Horsens Kommune 2015

Principper for boligplacering af flygtninge i Horsens Kommune 2015 Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 00.10.00-P21-1-15 Dato: 23.3.2015 Principper for boligplacering af flygtninge i Horsens Kommune 2015 På grund af det ekstraordinære store

Læs mere

Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø

Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø 1 Punkt 5.3: Styrket boligsocial indsats 2 Afrapportering på arbejdsprogrammets punkt 5.3 Styrket boligsocial indsats

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Forøget behov for midlertidige og varige boliger til flygtninge

NOTAT. Allerød Kommune. Forøget behov for midlertidige og varige boliger til flygtninge NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Forøget behov for midlertidige og varige boliger til flygtninge Byrådet behandlede

Læs mere

Bilag 3 Ændret udlejning af ældreboliger, som ikke lejes ud til ældre

Bilag 3 Ændret udlejning af ældreboliger, som ikke lejes ud til ældre KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 19-05-2016 Bilag 3 Ændret udlejning af ældreboliger, som ikke lejes ud til ældre Sagsbehandler Per Christensen / Birgitte

Læs mere

Sagsnr Bilag 1 Rammenotat om boligplacering af flygtninge

Sagsnr Bilag 1 Rammenotat om boligplacering af flygtninge KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT 17-05-2016 Bilag 1 Rammenotat om boligplacering af flygtninge Kommunerne skal snarest muligt finde en bolig til de flygtninge, som modtages

Læs mere

FAQ om flygtningeboliger

FAQ om flygtningeboliger FAQ om flygtningeboliger KL har svaret på en række hyppige spørgsmål vi får fra kommuner vedr. flygtningeboliger. Spørgsmål og svar fremgår nedenfor og er grupperet under følgende overskrifter, hvor også

Læs mere

Praksis for boliganvisning af flygtninge med familiesammenføring og unge, der fylder 18 år

Praksis for boliganvisning af flygtninge med familiesammenføring og unge, der fylder 18 år KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 1 Praksis for boliganvisning af flygtninge med familiesammenføring og unge, der fylder 18 år Socialforvaltningens boligsociale anvisning

Læs mere

Af Anker, J.; Christensen, I; Romose, T.S. & T.B. Stax 1

Af Anker, J.; Christensen, I; Romose, T.S. & T.B. Stax 1 DE ALMENE BOLIGER OG ANSVARET FOR DE SVAGESTE Af Anker, J.; Christensen, I; Romose, T.S. & T.B. Stax 1 Boligorganisationernes Landsforening har i forlængelse af debatten om et evt. salg af de almene boliger

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget L 113 endeligt svar på spørgsmål 135 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget L 113 endeligt svar på spørgsmål 135 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2015-16 L 113 endeligt svar på spørgsmål 135 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg udvalg@ft.dk Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København K T +45 72 20 50 00

Læs mere

NOTAT. Modtagelse af flygtninge på social- og sundhedsområdet 2015

NOTAT. Modtagelse af flygtninge på social- og sundhedsområdet 2015 NOTAT Dato Social- og Sundhedsforvaltningen Sekretariat og Økonomi Modtagelse af flygtninge på social- og sundhedsområdet 2015 Kommunerne står over for at skulle modtage markant flere flygtninge og familiesammenførte

Læs mere

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger Notat Boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd offentliggjorde den 15. september 2015 rapporten Hjemløshed i Danmark 2015. Af rapporten fremgår det,

Læs mere

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel.

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel. NOTAT Aftale om behovsbestemt boliganvisning 2019-2022 mellem Ringsted Kommune og Boligselskabet Sjælland 1. Ikrafttræden, varighed og opsigelse Hermed indgås aftale mellem Ringsted Kommune og Boligselskabet

Læs mere

15. Boligplacering af flygtninge

15. Boligplacering af flygtninge Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 8. december 2015 15. Boligplacering af flygtninge 15-042223 Sagsfremstilling Ringkøbing-Skjern Kommune oplever en væsentlig øget tilgang af flygtninge

Læs mere

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune Punkt 10. Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune 2014-002592 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, i samarbejde med Familie- og Socialforvaltningen, at byrådet

Læs mere

Enlig ikke-forsørger (ikke i målgruppen til delebolig) Enlig med 1-2 børn Enlig med flere end 2 børn. Par med 1-2 børn Par med flere end 2 børn

Enlig ikke-forsørger (ikke i målgruppen til delebolig) Enlig med 1-2 børn Enlig med flere end 2 børn. Par med 1-2 børn Par med flere end 2 børn KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 3. kontor - Integration og Vækst NOTAT Udkast: Bilag 2. Permanente boliger til flygtninge Bilaget beskriver: 1. Status på permanente boliger

Læs mere

Bilag 1 Aftaler om boliganvisning

Bilag 1 Aftaler om boliganvisning NOTAT februar 2015 Bilag 1 Aftaler om boliganvisning 2015-2018 Aftale mellem Ringsted Kommune og Andelsboligforeningen af 1941 om behovsbestemt anvisning 2015-2018 Kontaktoplysninger Socialcenter Amtstue

Læs mere

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel.

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel. NOTAT Aftale om behovsbestemt boliganvisning 2019-2022 mellem Ringsted Kommune og Ringsted Almene Boligselskab 1. Ikrafttræden, varighed og opsigelse Hermed indgås aftale mellem Ringsted Kommune og Ringsted

Læs mere

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel.

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel. NOTAT Aftale om behovsbestemt boliganvisning 2019-2022 mellem Ringsted Kommune og Vestsjællands Almene Boligselskab 1. Ikrafttræden, varighed og opsigelse Hermed indgås aftale mellem Ringsted Kommune og

Læs mere

Handleplan for boligplacering af flygtninge.

Handleplan for boligplacering af flygtninge. Punkt 9. Handleplan for boligplacering af flygtninge. 2014-42050. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget samt Beskæftigelsesudvalget godkender At nyankomne flygtninge

Læs mere

Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge

Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge I henhold til 59, stk. 2 i lov om almene boliger mv. indgås følgende aftale om anvisning af boliger mellem: Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe Boligselskabet

Læs mere

COK Alment byggeri temamøde om almene boliger. Ringsted

COK Alment byggeri temamøde om almene boliger. Ringsted COK Alment byggeri temamøde om almene boliger Ringsted Den 31. august 2016 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser E-mail

Læs mere

COK Alment byggeri temamøde om almene boliger. Odense

COK Alment byggeri temamøde om almene boliger. Odense COK Alment byggeri temamøde om almene boliger Odense Den 24. september 2015 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser E-mail

Læs mere

UDKAST. Denne boligaftale er indgået mellem. De almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune. Rudersdal Kommune Øverødvej Holte

UDKAST. Denne boligaftale er indgået mellem. De almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune. Rudersdal Kommune Øverødvej Holte UDKAST Boligaftale mellem Rudersdal Kommune og de almene boligorganisationer i kommunen. Aftale mellem Rudersdal Kommune og de almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune om rammen for udlejning af

Læs mere

Til Økonomiudvalget og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Til Økonomiudvalget og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 3. kontor - Integration og Vækst NOTAT Til Økonomiudvalget og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Kvartalsvis status på antallet og

Læs mere

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel.

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel. NOTAT Aftale om boliganvisning til Bataljonen - Tillæg til aftale om behovsbestemt boliganvisning 2019-2022 mellem Ringsted Kommune og Andelsboligforeningen af 1941. 1. Ikrafttrædelse, varighed og opsigelse

Læs mere

Gladsaxe almennyttige Boligselskab

Gladsaxe almennyttige Boligselskab Bilag 1. Gladsaxe almennyttige Boligselskab Aftale om udlejning efter særlige kriterier 60 Indgået mellem Gladsaxe Kommune og Gladsaxe almennyttige Boligselskab 1 Aftalen indgås i henhold til Lov om almene

Læs mere

Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune

Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune Punkt 13. Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune 2014-002592 By- og Landskabsforvaltningen fremsender til By- og Landskabsudvalgets orientering opfølgning på handleplan

Læs mere

Udlejning og ventelister

Udlejning og ventelister Udlejning og ventelister Politik Boliger udlejes efter venteliste i henhold til lovgivningen herom. Sammendrag af reglerne om udlejning og ventelister er gengivet nedenfor. Målsætning Det er målsætningen

Læs mere

Status og perspektiver på Fanø Kommunes flygtningesituation

Status og perspektiver på Fanø Kommunes flygtningesituation Status og perspektiver på Fanø Kommunes flygtningesituation Status på ankomne flygtninge i Fanø Kommune I perioden 2006-2015 er der ankommet 70 1 flygtninge til Fanø (5 er fraflyttet igen 2 ). Figur 1.

Læs mere

SU-møde. Tirsdag den 4. marts

SU-møde. Tirsdag den 4. marts SU-møde Tirsdag den 4. marts Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Client Profile 5.2.0.0. Tema om boliger Anne Kyung Nielsen, områdeleder, BID Orientering om tilkendelse af boliger Midlertidig indkvartering

Læs mere

Den boligsociale venteliste

Den boligsociale venteliste Den boligsociale venteliste Den boligsociale venteliste Står du uden bolig og har sociale udfordringer, der gør, at du ikke selv kan løse din boligsituation? Så kan Solrød Kommune måske hjælpe dig. Hvilke

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Referat Åben dagsorden Økonomiudvalget 20142017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:15 Mødet afsluttet: kl. 12:35 Mødested: Ekstraordinært Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus

Læs mere

Lovbestemmelser og overvejelser med relevans for kommunens boligplacering af flygtninge

Lovbestemmelser og overvejelser med relevans for kommunens boligplacering af flygtninge Lovbestemmelser og overvejelser med relevans for kommunens boligplacering af flygtninge Pligt til at anvise permanent bolig: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale forhold, har i en

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Eventuelt salg af kommunale ældreboliger i Allerød Kommune

NOTAT. Allerød Kommune. Eventuelt salg af kommunale ældreboliger i Allerød Kommune NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 04. december 2013 Sekretariatet Eventuelt salg af kommunale ældreboliger

Læs mere

Notat vedr. status på flygtningeområdet pr

Notat vedr. status på flygtningeområdet pr Notat vedr. status på flygtningeområdet pr. 31.5.2016 Indledning Opgaven med at sikre det rette antal boliger i den rette størrelse, på rette tid er aktuelt en stor udfordring for de fleste kommuner. Området

Læs mere

Kommunal anvisningsret til almene boliger

Kommunal anvisningsret til almene boliger KOMMUNIKATION OG UDVIKLING - UDVIKLING & ERHVERV Kommunikation og Udvikling - Udvikling & Erhverv Dato: 20. oktober 2016 Sagsnr.: sagsnr.? Kontaktperson: Hanna Kretzschmar Dir. tlf.: 7996 6104 E-mail:

Læs mere

Det kan kommunen gøre ved at anvende egne botilbud, og/eller ved at samarbejde med andre kommuner, regioner eller private tilbud.

Det kan kommunen gøre ved at anvende egne botilbud, og/eller ved at samarbejde med andre kommuner, regioner eller private tilbud. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT 16-05-2017 Juridisk bilag til notat om ventelister Forsyningsforpligtelsen Efter servicelovens 4 er kommunalbestyrelsen forpligtet til at

Læs mere

Kapacitetsvurdering på integrationsområdet i Halsnæs Kommune

Kapacitetsvurdering på integrationsområdet i Halsnæs Kommune Notat Sagsnr.: 2015/0004938 Dato: 30. oktober 2015 Titel: Kapacitetsvurdering på integrationsområdet i Halsnæs Kommune Sagsbehandler: Annie Lucca Løkke Vestergaard Udviklingskonsulent Når strategi for

Læs mere

SÆH ønsker ligeledes afdækket, om kommunen kan pålægge de private boligselskaberne at udleje til en andre boligsøgende.

SÆH ønsker ligeledes afdækket, om kommunen kan pålægge de private boligselskaberne at udleje til en andre boligsøgende. Internt notat Team Byggeri og Ejendomme 03-04-2018 Side 1. Notat vedrørende midlertidig anden brug af plejeboliger 1. Sagens omstændigheder SÆH ønsker midlertidig at udleje kommunalt ejede almene ældreboliger,

Læs mere

I din henvendelse til Folketingets Ombudsmand har du på din datters vegne klaget over Holbæk Kommunes praksis ved boliganvisning.

I din henvendelse til Folketingets Ombudsmand har du på din datters vegne klaget over Holbæk Kommunes praksis ved boliganvisning. Statsforvaltningens brev til en borger 2014-214656 Dato: 12-12-2016 Tilsynet Henvendelse vedrørende boliganvisning i Holbæk Kommune Statsforvaltningen, som i medfør af kommunestyrelseslovens 47 fører tilsynet

Læs mere

Notat vedr. muligheder for permanente og midlertidige boliger til flygtninge i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Notat vedr. muligheder for permanente og midlertidige boliger til flygtninge i Faaborg-Midtfyn Kommune. Social- og Arbejdsmarked Notat vedr. muligheder for permanente og midlertidige boliger til flygtninge i Faaborg-Midtfyn Kommune. Generelt vedr. situationen omkring boligplacering af flygtninge i Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet Munkesøparken LBF-: 277 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter alle

Læs mere

Principper for tildeling af plejebolig og ældre- og handicapvenlige boliger

Principper for tildeling af plejebolig og ældre- og handicapvenlige boliger SOCIAL OG SUNDHED Hjælpemidler og Visitation Dato: 12. juni 2018 Principper for tildeling af plejebolig og ældre- og handicapvenlige boliger Indhold Hvornår kan jeg søge om plejebolig... 2 Hvem kan blive

Læs mere

Behovet for de nævnte boliger var med udgangspunkt i kommunens tildelingskvote for 2014 som i løbet af året blev hævet fra 19 til 27 personer.

Behovet for de nævnte boliger var med udgangspunkt i kommunens tildelingskvote for 2014 som i løbet af året blev hævet fra 19 til 27 personer. NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 06. marts 2015 Sekretariatet Yderligere forøget behov for midlertidige

Læs mere

Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget

Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Udvalget skal beskæftige sig med den umiddelbare forvaltning af de boligsociale opgaver. Driftsopgaverne i den sammenhæng

Læs mere

I det følgende skal mere generelt redegøres for forholdene i København:

I det følgende skal mere generelt redegøres for forholdene i København: 27-05-2007 Sagsnr. 2007-34862 Udsættelse af beboere på grund af skyldig husleje i den almene sektor I forlængelse af Jyllandspostens artikler den 18. og 19. maj 2007 vedrørende udsættelse af beboere i

Læs mere

Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget

Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget Kapitel 1 Beskrivelse af området Udvalget beskæftiger sig med en række overordnede politiske og strategiske opgaver i relation til integration og

Læs mere

Hvordan får man en lejlighed? på Sydsjælland Møn og Bogø?

Hvordan får man en lejlighed? på Sydsjælland Møn og Bogø? Hvordan får man en lejlighed? på Sydsjælland Møn og Bogø? Vordingborg Boligselskab har 2.100 lejligheder fordelt over hele Sydsjælland - Møn og Bogø Læs her: hvordan du bliver skrevet op hvordan vores

Læs mere

Emne: Betydningen af mere komplekse udskrivelsesforløb for Kolding Kommune.

Emne: Betydningen af mere komplekse udskrivelsesforløb for Kolding Kommune. Notatark Emne: Betydningen af mere komplekse udskrivelsesforløb for Kolding Kommune. 21. maj 2017 - Sagsnr. 16/18979 - Løbenr. 100689-17 Seniorudvalget vedtog den 5. april 2016, at forvaltningen skulle

Læs mere

Informationsbrev om boligplacering af nye flygtninge

Informationsbrev om boligplacering af nye flygtninge Informationsbrev om boligplacering af nye flygtninge KL og flere kommuner har givet udtryk for en række tvivlsspørgsmål i relation til rammerne for boligplacering af nye flygtninge, som aktualiseres yderligere

Læs mere

almene familieboliger og ungdomsboliger, så vil 229 nye familieboliger vil øge den almene boligmasse med ca. 4%.

almene familieboliger og ungdomsboliger, så vil 229 nye familieboliger vil øge den almene boligmasse med ca. 4%. Sagsnr. 03.02.10-P20-1-16 Cpr. Nr. Dato 05-12-2016 Navn Sagsbehandler Bent Norman Hummelmose Behov for billige boliger i Næstved Dette notat forsøger at belyse behovet for små og billige boliger i Næstved.

Læs mere

Baggrundsnotat for afviklingsplanen for pavillonerne på Skyttemarksvej

Baggrundsnotat for afviklingsplanen for pavillonerne på Skyttemarksvej Sagsnr. 15.40.00-G01-1-18 Dato 26-9-2018 Sagsbehandler Tenna Fonseca Kaarslev Baggrundsnotat for afviklingsplanen for pavillonerne på Skyttemarksvej Historik Pavillonerne på Skyttemarksvej 138 blev flyttet

Læs mere

Åben. Orientering: Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge

Åben. Orientering: Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge Beslutningsdokument Familie- og Socialudvalget Mødet den 13.02.2015 Åben Punkt 8. Orientering: Opfølgning på handleplan for boligplacering af flygtninge 2014-42050 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen

Læs mere

Kvalitetsstandard Ældre- og handicapegnede boliger Lov om almene boliger 54

Kvalitetsstandard Ældre- og handicapegnede boliger Lov om almene boliger 54 Kvalitetsstandard Ældre- og handicapegnede boliger Lov om almene boliger 54 1. Hvad er lovgrundlaget? Lov om boliger for ældre og personer med handicap (Ældreboligloven). Nr. 547 af 6. juni 2007. 54 i

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet for Høng og Omegn LBF-: 0953 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter

Læs mere

Udkast til SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Skanderborg Kommune og. de almene boligorganisationer i kommunen

Udkast til SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Skanderborg Kommune og. de almene boligorganisationer i kommunen Udkast til SAMARBEJDSAFTALE mellem Skanderborg Kommune og de almene boligorganisationer i kommunen om anvisning af almene boliger i Skanderborg Kommune Aftale Mellem Skanderborg Kommune på den ene side

Læs mere

FAQ om flygtningeboliger

FAQ om flygtningeboliger FAQ om flygtningeboliger KL har svaret på en række hyppige spørgsmål vi får fra kommuner vedr. flygtningeboliger. Spørgsmål og svar fremgår nedenfor og er grupperet under følgende overskrifter, hvor også

Læs mere

Gladsaxe almennyttige Boligselskab

Gladsaxe almennyttige Boligselskab Gladsaxe almennyttige Boligselskab Aftale om udlejning efter særlige kriterier 60 Indgået mellem Gladsaxe Kommune og Gladsaxe almennyttige Boligselskab 1 Aftalen indgås i henhold til Lov om almene boliger

Læs mere

Notat 26. oktober Notat vedr. løbende status på flygtningeområdet - november

Notat 26. oktober Notat vedr. løbende status på flygtningeområdet - november Notat 26. oktober 2017 Notat vedr. løbende status på flygtningeområdet - november Indledning Opgaven med at sikre det rette antal boliger i den rette størrelse, på rette tid har været en stor udfordring

Læs mere

Boligselskabet Strandparken - referat fra styringsdialogmøde

Boligselskabet Strandparken - referat fra styringsdialogmøde Boligselskabet Strandparken - referat fra styringsdialogmøde J.nr.: 03.11.02.G00 Sagsnr.: 15/962 ANBEFALING: Administrationen anbefaler, 1. at Kommunalbestyrelsen beslutter at meddele Strandparken, at

Læs mere

Notat 25. april Notat vedr. status på flygtningeområdet maj 2016

Notat 25. april Notat vedr. status på flygtningeområdet maj 2016 Notat 25. april 2016 Notat vedr. status på flygtningeområdet maj 2016 Indledning Opgaven med at sikre det rette antal boliger i den rette størrelse, på rette tid er aktuelt en stor udfordring for de fleste

Læs mere

Inspirationsmateriale til aftaler om udlejning mellem kommuner og boligorganisationer

Inspirationsmateriale til aftaler om udlejning mellem kommuner og boligorganisationer November 2015 Inspirationsmateriale til aftaler om udlejning mellem kommuner og boligorganisationer Titel: Der formuleres en titel, som understreger, at parterne med aftaleindgåelsen forpligter sig til

Læs mere

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne.

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne. Notat Juli 2017 Kommissorium udviklingen af akutområdet 2018 Indledning I udviklingen af det borgernære sundhedsvæsen spiller akutområdet og udviklingen af indsatserne og samspillet med hospital, almen

Læs mere

Opfølgning på integrationselementerne i finanslov 2019

Opfølgning på integrationselementerne i finanslov 2019 Opfølgning på integrationselementerne i finanslov 2019 Regeringen og Dansk Folkeparti indgik den 30. november 2018 en aftale vedr. finansloven for 2019, som indeholdte en håndfuld initiativer, som påvirker

Læs mere

VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET Kvalitetsstandard for tildeling af bolig på plejecenter og handicapegnet bolig

VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET Kvalitetsstandard for tildeling af bolig på plejecenter og handicapegnet bolig SOCIAL OG SUNDHED Hjælpemidler og Visitation August 2018Dato: 30. oktober 2014 VISITATIONSREGLER PÅ ÆLDREOMRÅDET Kvalitetsstandard for tildeling af bolig på plejecenter og handicapegnet bolig INDHOLDSFORTEGNELSE:

Læs mere

Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget

Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget Kapitel 1 Beskrivelse af området Udvalget beskæftiger sig med en række overordnede politiske og strategiske opgaver i relation til integration og

Læs mere

Referat - styringsdialogmøde 2015

Referat - styringsdialogmøde 2015 Referat - styringsdialogmøde 2015 med Villabyernes Boligselskab i Gentofte Tirsdag den 10. november 2015 kl. 13-15 - udvalgsværelse 2 Deltagere Fra Villabyernes Boligselskab i Gentofte (herefter boligselskabet

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Referat fra ordinært møde Tandplejen, Vallerødskolen, Stadionallé 12 Torsdag 26.06.2014 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 SU, Budget 2015-2018: Rådrumforslag,

Læs mere

Muligheder for at mildne følgevirkninger for borgere ved flytning

Muligheder for at mildne følgevirkninger for borgere ved flytning Click here to enter text. Muligheder for at mildne følgevirkninger for borgere ved flytning 23. november 2012 Muligheder for at mildne følgevirkninger for borgere ved flytning I det følgende beskrives

Læs mere

Notat om tilpasning af almene nybyggeriprojekter med henblik på indarbejdelse af små familieboliger målrettet flygtninge

Notat om tilpasning af almene nybyggeriprojekter med henblik på indarbejdelse af små familieboliger målrettet flygtninge KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 8 Notat om tilpasning af almene nybyggeriprojekter med henblik på indarbejdelse af små familieboliger målrettet flygtninge Notatet

Læs mere

Udlejningsaftale 2015 2018. Informationsmøde 8. oktober 2014. Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen

Udlejningsaftale 2015 2018. Informationsmøde 8. oktober 2014. Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen Udlejningsaftale 2015 2018 Informationsmøde 8. oktober 2014 Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen Agenda Afsættet Virker det? Har parterne leveret hidtil? Ny udlejningsaftale Trappetrinsmodel

Læs mere

17, stk. 4 udvalg - Boligplacering flygtninge

17, stk. 4 udvalg - Boligplacering flygtninge 17, stk. 4 udvalg - Boligplacering flygtninge Referat fra ordinært møde 27. august 2015 - Ekstraordinært møde Torsdag 27.08.2015 kl. 17:30 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser

Læs mere

Slots- og Ejendomsstyrelsen

Slots- og Ejendomsstyrelsen Slots- og Ejendomsstyrelsen 22.12.2006 SES Uddybning og supplement af statens tilbud til Christianias beboere af 26. september 2006 om udmøntning af fremtidige organisations- og ejerformer på Christianiaområdet

Læs mere

Når fakta omkring antal og økonomi på integrationsområdet fremstilles, kan der være flere udfordringer:

Når fakta omkring antal og økonomi på integrationsområdet fremstilles, kan der være flere udfordringer: JOB- OG SOCIAL- CENTERET Emne Staus vedrøredne Integration i Solrød Til Dato 29. april 2019 Udarbejdet af Dines Ehrhorn Poulsen NOTAT Status vedrørende integrationsindsatsen i Solrød Ifølge integrationsstrategiens

Læs mere

Budget 2016 Social og Sundhedsudvalget

Budget 2016 Social og Sundhedsudvalget Side 1 af 1 Beskrivelse af sundheds- og forebyggelsesområdet: Rammebetingelser Rammer og målsætninger for monitorering og opfølgning af indsatser på sundhedsområdet tager udgangspunkt i 5 hovedområder:

Læs mere

Kvalitetsstandard for pleje og ældreboliger i Sorø Kommune. Sorø Kommune. Kvalitetsstandard. Pleje- og ældrebolig

Kvalitetsstandard for pleje og ældreboliger i Sorø Kommune. Sorø Kommune. Kvalitetsstandard. Pleje- og ældrebolig Sorø Kommune Kvalitetsstandard Pleje- og ældrebolig 1 Indhold Generel information om kvalitetsstandarder... 3 Hvad er en kvalitetsstandard?... 3 Værdigrundlag... 3 Boformer... 4 Lovgrundlag... 4 Sagsgang

Læs mere

Vejen Kommunes Boligpolitik

Vejen Kommunes Boligpolitik Vejen Kommunes Boligpolitik Godkendt af Vejen Byråd den. (Udkast ver. den 30. juni 2016) 1 Indhold Indledning... 2 Bredt sammensat boligmasse... 3 Almene familieboliger... 4 Boliger til særlige målgrupper...

Læs mere

4. FORSLAG TIL STRATEGI FOR FREMTIDENS BOLIGER TIL ÆLDRE Sundheds- og Omsorgsudvalget besluttede:

4. FORSLAG TIL STRATEGI FOR FREMTIDENS BOLIGER TIL ÆLDRE Sundheds- og Omsorgsudvalget besluttede: 4. FORSLAG TIL STRATEGI FOR FREMTIDENS BOLIGER TIL ÆLDRE Sundheds- og Omsorgsudvalget besluttede: 1. at 1-værelses ældreboliger fortrinsvist anvendes som boliger til sociale målgrupper, 2. at den nuværende

Læs mere

Orientering om økonomi og aktivitet. HMU 23. juni 2014

Orientering om økonomi og aktivitet. HMU 23. juni 2014 Orientering om økonomi og aktivitet HMU 23. juni 2014 AKTUEL ORIENTERING OM ØKONOMI OG AKTIVITET Forventede resultat 2014 i forhold til budgettet social Samlet forventes der aktuelt mindreforbrug i regnskabet

Læs mere

Referat - Styringsdialogmøde 2015

Referat - Styringsdialogmøde 2015 Referat - Styringsdialogmøde 2015 med Gentofte Ejendomsselskab Torsdag den 19. november 2015 kl. 10-12 - udvalgsværelse D Deltagere For Gentofte Ejendomsselskab (herefter boligselskabet ): - Marianne Vittrup,

Læs mere

Aftale om boliger til flygtninge i København

Aftale om boliger til flygtninge i København KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Aftale om boliger til flygtninge i København I. Baggrund Københavns Kommune og BL - Danmarks Almene Boliger, 1. kreds, indgår følgende aftale om tilvejebringelse af boliger til

Læs mere

Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Adm. direktør 03. juli 2018 Sagsnr. 2018-0171432 Dokumentnr. 2018-0171432-7 Kære Astrid Aller, Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET Frikommune (2) Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET Dato for ansøgning 1. november 2012 Gentofte og Gladsaxe Kommune Udvidet mulighed

Læs mere

Prognose for flygtningeboliger - april 2016

Prognose for flygtningeboliger - april 2016 Sagsnr. 03.25.00-P07-1-15 Cpr. Nr. Dato 27-04-2016 Navn Sagsbehandler Bent Norman Hummelmose Prognose for flygtningeboliger - april 2016 Nedenstående tabel er en prognose for de midlertidige boliger til

Læs mere

NOTAT. Klik her for at angive tekst. Oplæg til boplacering af kvoteflygtninge i midlertidige boliger

NOTAT. Klik her for at angive tekst. Oplæg til boplacering af kvoteflygtninge i midlertidige boliger NOTAT Dato Klik her for at angive tekst. Økonomi og analyse Oplæg til boplacering af kvoteflygtninge i midlertidige boliger Den 13. oktober 2014 blev byrådet orienteret om den aktuelle tilgang til Køge

Læs mere

Bilag 2. til indstilling om ny udlejningsaftale for

Bilag 2. til indstilling om ny udlejningsaftale for Bilag 2. til indstilling om ny udlejningsaftale for 2015 2018 Sammenligning af udlejningsaftalen i perioden 2011-14 og den nye udlejningsaftale 2015-19 Tema 2011-14 2015-18 Fordeling af udlejningstyper

Læs mere

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset - gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset.

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset - gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset - gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. I henhold til 59 og 60 i lov om almene boliger samt støttede boliger m.v.

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Lejerbo Kalundborg LBF-: 0104 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter alle tidligere

Læs mere

Notat Strategi for boliger til flygtninge

Notat Strategi for boliger til flygtninge INDLEDNING Kvoten for modtagelse af flygtninge er for Egedal Kommune sat op i januar 2015. Egedal Kommune skulle have modtaget 51 flygtninge i 2015. Kvoten blev ændret til 134 flygtninge og her ud over

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Værløse almennyttige Boligselskab (kaldet boligorganisationen) LBF-: 0304 og Furesø Kommune (kaldet kommunen) Ikrafttrædelse Aftalen er

Læs mere

Alment byggeri drift. Temadag i Århus. den 4. sep. 2014

Alment byggeri drift. Temadag i Århus. den 4. sep. 2014 Alment byggeri drift Temadag i Århus den 4. sep. 2014 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49191450, 61454919 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser E-mail nyhedsservice

Læs mere

Referet styringsdialogmøde 2016

Referet styringsdialogmøde 2016 Referet styringsdialogmøde 2016 med Foreningen for opførelse af billige boliger i Gentofte den 21. november 2016 kl. 13 udvalgsværelse A Deltagere Fra Foreningen for opførelse af billige boliger i Gentofte

Læs mere