Projekt om kommunal arbejdsgiverpraksis resultater og metodebeskrivelse for tids- og opgaveregistreringsundersøgelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projekt om kommunal arbejdsgiverpraksis resultater og metodebeskrivelse for tids- og opgaveregistreringsundersøgelse"

Transkript

1 Projekt om kommunal arbejdsgiverpraksis resultater og metodebeskrivelse for tids- og opgaveregistreringsundersøgelse i fem kommuner Notatet indeholder: 1. Kort introduktion til undersøgelsen samt hovedresultater. 2. Præsentation af samlede resultater for de fem kommuner. 3. Metodebeskrivelse. Ad. 1: Kort introduktion til undersøgelsen samt hovedresultater Side 1 af 8 KL påbegyndte ultimo 2015 et projekt om Kommunal Arbejdsgiverpraksis. Som en del af dette projekt er der i foråret 2017 foretaget en arbejdstidsundersøgelse i samarbejde med fem kommuner: København, Frederikssund, Roskilde, Esbjerg og Middelfart. I disse kommuner har det pædagogiske personale i en række udvalgte daginstitutioner manuelt registreret deres tid henover en periode på 2 uger. De overordnede resultater for undersøgelsen er: På tværs af de deltagende kommuner ses det, at 78,5 pct. af det pædagogiske personales tid i perioden registreres som "tid med børn". Alle 6 kommuner ligger relativt højt (fra 76,9 til 79,9 pct.). I alle kommuner ses et udsving i løbet af dagen i registreringen af "tid med børn". Der bruges generelt mest tid med børn om formiddagen, hvorimod tiden med børn er lavest omkring frokost og generelt ligger lavere om eftermiddagen end om formiddagen. Disse udsving i tiden med børn skal ses i lyset af, at der gennemgående i institutionernes vagtplaner er planlagt mest personale om formiddagen, hvorimod antallet af medarbejdere falder om eftermiddagen. Antallet af planlagt personale falder således markant før børnene forlader institutionen. Ud over "tid med børn" bruger det pædagogiske personale mest tid på "praktiske opgaver". Dette er et billede vi ser i fire af de fem kommuner. Praktiske opgaver, der foregår væk fra børn, dvs. uden involvering af børn, ligger på mellem 5,5 og 9,4 pct. Der ses en forskel mellem tids- og opgaveforbruget på tværs af personalegrupper. Overordnet bruger pædagoger mindre "tid med børn" end både pædagogiske assistenter, pædagogmedhjælpere, vikarer og medarbejdere under uddannelse. Det skyldes bl.a. at pædagogerne overordnet bruger mere tid på mødeaktivitet (6,2 pct.), planlægning (2,5 pct.), samtaler med forældrene (2,3 pct.) og administration (1,7 pct.) end andre personalegrupper.

2 Ad. 2 Præsentation af samlede resultater for de fem deltagende kommuner Tabel 1 viser den procentuelle fordeling på opgaver. Det pædagogiske personale bruger 78,5 pct. af deres tid med børn. Når medarbejderne ikke interagerer med børnene, bruger de særligt tid på praktiske opgaver uden direkte involvering af børnene (7,4 pct.), mødeaktiviteter (4,8 pct.) og pause (4,9 pct.). Tabel 1 Opgavefordeling total, samlet for alle kommuner (pct. af total tid) Side 2 af 8 Pct. af samlet tid Tid med børn 78,5 Pause 4,9 Møde 4,8 Planlægning 1,7 Praktiske opgaver 7,4 Administration 1,1 Samtaler med forældre 1,7 Som det fremgår af tabel 2 udgør tid med børn mellem 76,9 pct. og 79,9 pct. på tværs af de fem kommuner. Praktiske opgaver udgør mellem 7,2 pct. og 9,4 pct. i fire ud af de fem kommuner, mens procentandelen er lidt lavere i Middelfart Kommune (5,5 pct.). Tabel 2 Opgavefordeling total, kommuneopdelt (pct. af total tid) Kommune A Kommune B Kommune C Kommune D Kommune E Tid med børn 78,0 76,9 79,3 77,8 79,9 Pause 4,1 4,9 5,8 4,2 5,1 Møde 4,5 5,1 4,4 6,3 2,7 Planlægning 2,2 1,6 1,2 2,0 1,8 Praktiske opgaver 8,0 9,4 8,3 5,5 7,2 Administration 1,1 0,5 0,3 2,1 1,4 Samtaler med forældre 2,1 1,6 0,8 2,2 2,1 Figur 1 illustrerer opgavernes tyngde i løbet af dagen. Figuren indeholder samtlige registreringer, som er modtaget fra registreringsperioden. Af figuren ses det, at: Tid med børn afholdes særligt om formiddagen. Tid med børn falder i forbindelse med frokosten, hvor pauseaktiviteterne stiger. Derefter er tid med børn faldende i løbet af eftermiddagen. Pause afholdes særligt mellem kl. 12:30 og 13:00. Møder afholdes særligt om formiddagen, omkring frokost og om aftenen.

3 Planlægningsopgaver løses særligt om formiddagen og henover frokost. Praktiske og administrative opgaver løses henover hele dagen. Samtaler med forældre afholdes særligt i forbindelse med forældrenes aflevering og afhentning af børnene. Figur 1 Registrerede aktiviteter i registreringsperioden, inkl. tid med børn Side 3 af 8 Variationen i det registrerede tidsforbrug på de opgaver, som ikke er børnetid, bliver tydeligere i figur 2, hvor tid med børn er udeladt. Figur 2 Registrerede aktiviteter i registreringsperioden, ekskl. tid med børn Faldet i tid med børn i figur 1 skal ses i lyset af, at antallet af medarbejdere i institutioner falder om eftermiddagen. Figur 3 viser det planlagte antal medarbejdere i kommunernes institutioner på en gennemsnitlig dag i registreringsperioden sammenholdt med antal børn i kommunernes institutioner på en gennemsnitlig dag i perioden. Antal medarbejdere er baseret på vagtplaner fra institutionerne for perioden, mens antal børn er baseret på registreringer af børnefremmøde. Figuren viser, at antallet af medarbejdere begynder at falde omkring frokost, og faldet fortsætter henover eftermiddagen. Til sammenligning falder antallet af børn fra omkring kl. 14 og frem.

4 Figur 3 Antal planlagte medarbejdere og antal børn på en gennemsnitlig dag i registreringsperioden Side 4 af 8 Faldet i tid med børn og antallet af planlagt personale henover eftermiddagen ses igen i figur 4, der viser antal børn og tid med børn på kommunernes institutioner på en gennemsnitlig dag i registreringsperioden. Kurven over tid med børn er højst om formiddagen, men falder omkring kl. 11:30, hvor tiden anvendt på pauser begynder at stige. Mellem kl og 14:00 stiger kurven over tid med børn igen, men den når ikke samme niveau som om formiddagen. Dette hænger sammen med faldet i antallet af planlagt personale samt tidsforbruget på andre opgaver om eftermiddagen, fx praktiske opgaver. Figur 4 Antal børn og tid med børn på en gennemsnitlig dag i registreringsperioden Tabel 3 viser fordelingen af registrerede opgaver blandt de fem stillingsgrupper. Heraf fremgår det, at: Pædagoger og pædagogiske assistenter bruger relativt mere tid på mødeaktiviteter og samtaler med forældre sammenlignet med de andre stillingsgrupper. Pædagoger bruger relativt mere tid på planlægning og administration sammenlignet med de andre stillingsgrupper. Alle stillingsgrupper bruger tid på praktiske opgaver. Ovenstående medfører også, at pædagogerne er den stillingsgruppe, der bruger relativt mindst tid sammen med børn. Tabel 3 viser også, at tid med børn er højst blandt vikarerne.

5 Tabel 3 Registrerede aktiviteter fordelt på medarbejdergrupper (pct. af total tid) Pædagog (n=350) Pædagogisk assistent (n=20) Pædagogmedhjælper (n=221) Under uddannelse (n=35) Vikar (n=61) Tid med børn 75,9 78,3 81,1 82,8 86,6 Pause 4,6 4,7 5,2 6,2 5,5 Møde 6,2 6,0 3,2 3,3 0,3 Planlægning 2,5 1,0 0,8 0,9 0,2 Praktiske opgaver 6,9 7,8 8,3 5,7 7,1 Administration 1,7 0,3 0,4 0,9 0,0 Samtaler med forældre 2,3 1,9 1,0 0,2 0,2 Side 5 af 8 Figur 5 viser sprednings mellem hhv. gennemsnittet for "tid med børn" i de deltagende kommuner samt "tid med børn" i de enkelte institutioner. Gennemsnittet for "tid med børn" ligger nogenlunde ens på tværs af kommuner, men med større variationer på tværs af de enkelte institutioner. Figur 5 Registreret "tid med børn" fordelt på kommune og institutionsniveau Ad. 3 Metodebeskrivelse I det følgende præsenteres undersøgelsens metodevalg, herunder udvælgelse af deltagere, dataindsamling, databehandling og afrapportering. Udvælgelse af deltagere Alle landets kommuner blev via brev til kommunaldirektøren inviteret til at deltage i analysen og samlet viste 12 kommuner interesse herfor. I alt har KL indgået samarbejde om tidsregistreringsanalysen med fem kommuner:

6 København, Frederikssund, Roskilde, Esbjerg og Middelfart. Antallet af deltagende institutioner varierer på tværs af kommunerne, jf. tabel 4. Tabel 4 Antal deltagende institutioner 1 København Frederikssund Roskilde Esbjerg Middelfart Total Side 6 af 8 Antal deltagende institutioner Undersøgelsen er gennemført blandt pædagogisk personale i de deltagende daginstitutioner. Dataindsamling Medarbejderne i de deltagende institutioner har registreret deres arbejdstid på et udprintet registreringsskema i løbet af 10 arbejdsdage (dog med undtagelse af Roskilde Kommune, som har registreret i ni arbejdsdage). Registreringsperioden er forsøgt fastlagt uden for ferieperioder, perioder med helligdage, o.l., således at perioden så vidt muligt kan karakteriseres som almindelig. Kommunale forskelle i løbet af kalenderåret kan dog have indvirkning på resultaterne og muligheden for at sammenligne på tværs af kommunerne. Tabel 5 opsummerer registreringsperioderne for de deltagende kommuner. Tabel 5 Registreringsperioder 2 København Frederikssund Roskilde Esbjerg Middelfart Periode Registreringsskemaet, der er anvendt i undersøgelsen, er udarbejdet af KL, men tilpasset til de enkelte kommuner i samarbejde med de lokale projektledere. Udgangspunktet for registreringsskemaet indeholder følgende syv opgavekategorier: 1 Ballerup: 6 institutioner 2 Ballerup: 17 og 24

7 1. Tid med børn: Al arbejdstid der afholdes sammen med et eller flere af institutionens børn, herunder både planlagte og ikke-planlagte pædagogiske aktiviteter, som falder umiddelbart under den daglige pædagogiske opgave. 2. Mødeaktivitet: Al intern og ekstern mødeaktivitet, der ikke falder under de andre kategorier, fx personalemøder, teammøder, stuemøder, møder med forvaltningen, møder om tilsyn, møder med eksterne samarbejdspartnere, tværfaglige møder og uformel sparring. 3. Planlægning mv.: Al planlægning samt andet pædagogisk arbejde uden børn, fx: o Gruppe- eller individuelt arbejde om planlægning af pædagogiske aktiviteter. o Sprogafklaring/sprogarbejde. o Tilsynsafrapportering/underretninger. Side 7 af 8 4. Administration mv.: Al administrativt arbejder, der ikke falder under de andre kategorier, herunder fx vagtplanlægning og indkøb. 5. Samtale med forældrene: Alle formelle og uformelle samtaler og andet tid, der anvendes på forældrene, fx: o Samtaler med forældre, også om børn, der foregår uden børn o Forældremøder o Udformning af nyhedsbreve til forældre og anden elektronisk kommunikation 6. Praktiske opgaver mv.: Alt praktisk arbejde, der ikke falder i de andre kategorier, og som udføres uden direkte at involvere børn, fx oprydning, fremrydning og håndtering af vasketøj. 7. Pauser: Alle pauser fra arbejdet, der ikke falder i de andre kategorier, herunder også rygepauser. Både kortere og længerevarende pauser. Registreringen er gennemført på tidsintervaller af 15 minutters varighed, hvor medarbejderne har sat kryds ud for den opgavekategori, som har fyldt mest i det pågældende kvarter. Der er således lagt op til, at medarbejderen kun skal sætte ét kryds for hvert kvarter, og tidsregistreringen indfanger derfor ikke den fulde kompleksitet i medarbejdernes opgavefordeling henover en arbejdsdag. Metoden er valgt ud fra et hensyn til forventet ressourceforbrug og værdi ved en mere detaljeret registrering. Databehandling Ved modtagelse af registreringsskemaerne, er data indscannet og indtastet. KL har herefter kvalitetssikret data, hvilket blandt andet inkluderer håndtering af:

8 Dubletter i skemaløbenumre som følge af kopiering af skemaer i institutionerne. Dobbeltregistreringer (2 eller flere skemaer fra samme medarbejder på samme dato). Manglende udfyldelse af medarbejderinformation og informationer om vagt (fx dato og mødetid). Tilfælde hvor medarbejderne har afkrydset to eller flere opgavekategorier inden for samme kvartersinterval. Tilfælde hvor registreringsskemaets tabel til supplerende tidsregistreringer (tidsforbrug uden for almindelig arbejdstid) er anvendt til angivelse af den samlede arbejdstid på opgavekategorierne. Justeringer i registreringer på baggrund af medarbejdernes kommentar på skemaets bagside. Side 8 af 8 Tabel 6 opsummerer antal deltagere og registreringsskemaer efter KL s kvalitetssikring. Tabel 6 Antal deltagende medarbejdere og antal registreringsskemaer 3 København Frederikssund Roskilde Esbjerg Middelfart Total Antal deltagere Antal skemaer Efter kvalitetssikringen er der gennemført enkelte omkodninger af data, herunder omkodning af de selvrapporterede stillingsbetegnelserne, således at der i afrapporteringen indgår følgende fem stillingskategorier: Pædagog, Pædagogmedhjælper, Pædagogisk assistent, Under uddannelse og Vikar. Tidsregistreringsdata er suppleret med baggrundsdata leveret på kommuneog institutionsniveau, som er anvendt til kvalitetssikring og berigelse af tidsregistreringsdata samt yderligere kvalificering af analyserne i afrapporteringerne. Fx er tidsregistreringsdata koblet med data på belægningsgrad (børnefremmøde) i institutionerne og planlagt medarbejderantal, der er baseret på vagtplaner for registreringsperioden, som institutionerne har fremsendt til KL. Data på belægningsgrad og vagtplaner er leveret i forskellig form og format til KL, som efterfølgende har samlet, renset og struktureret data samt koblet disse data med data fra tidsregistreringsundersøgelse. 3 Ballerup: 946 skemaer og 119 medarbejdere

ANALYSE AF ARBEJDSTILRETTELÆGGELSE I FREDERIKSSUND KOMMUNE

ANALYSE AF ARBEJDSTILRETTELÆGGELSE I FREDERIKSSUND KOMMUNE ANALYSE AF ARBEJDSTILRETTELÆGGELSE I FREDERIKSSUND KOMMUNE Registrering af opgave- og tidsforbrug i en række udvalgte daginstitutioner i Frederikssund Kommune Indhold I Sidetal 1 / Den praktiske gennemførsel

Læs mere

Resultater fra normeringsundersøgelsen maj BØRN OG UNGE Strategi og Udvikling Aarhus Kommune

Resultater fra normeringsundersøgelsen maj BØRN OG UNGE Strategi og Udvikling Aarhus Kommune Resultater fra normeringsundersøgelsen 3.-9. maj 19 I dette notat præsenteres resultaterne fra den normeringsundersøgelse, der er gennemført i Børn og Unge i perioden 3.- 9. maj 19. Formålet med normeringsundersøgelsen

Læs mere

KOMMUNALØKONOMISK FORUM 2018 DEBATMØDE 8. Brug tiden godt arbejdstilrettelæggelse på daginstitutionsområdet

KOMMUNALØKONOMISK FORUM 2018 DEBATMØDE 8. Brug tiden godt arbejdstilrettelæggelse på daginstitutionsområdet KOMMUNALØKONOMISK FORUM 2018 DEBATMØDE 8 Brug tiden godt arbejdstilrettelæggelse på daginstitutionsområdet KOMMUNALØKONOMISK FORUM 2018 Kommunal Arbejdsgiverpraksis Aftalt med Økonomiaftalen 2015 understøttelse

Læs mere

I forlængelse af byrådets behandling af forslaget har Børn og Unge gennemført en undersøgelse i udvalgte vuggestuer og integrerede institutioner.

I forlængelse af byrådets behandling af forslaget har Børn og Unge gennemført en undersøgelse i udvalgte vuggestuer og integrerede institutioner. Dato for byrådsbehandling: 9. juni Børn og Unges udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om normeringsundersøgelse i vuggestuer (Syn for sagn hvordan står de til i de aarhusianske vuggestuer?) Resume

Læs mere

Tidsmåling på beskæftigelsesområdet Center for Aktiv Indsats

Tidsmåling på beskæftigelsesområdet Center for Aktiv Indsats INDLEVELSE SKABER UDVIKLING 1 Notat Faaborg-Midtfyn Kommune Tidsmåling på beskæftigelsesområdet Center for Aktiv Indsats WWW.BDO.DK 1 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING OG BAGGRUND... 4 1.1 Desk research

Læs mere

Undersøgelse af arbejdstilrettelæggelse i dagtilbud

Undersøgelse af arbejdstilrettelæggelse i dagtilbud Emne Til Undersøgelse af arbejdstilrettelæggelse i ÅFO Side 1 af 10 Undersøgelse af arbejdstilrettelæggelse i Formålet med undersøgelsen har været at belyse bemandingen i to udvalgte : Mårslet Dagtilbud

Læs mere

Fakta om undersøgelsen af plejeboliger

Fakta om undersøgelsen af plejeboliger Fakta om undersøgelsen af plejeboliger Målingen af administrative opgaver i plejeboliger viser, at den største gruppe ansatte social- og sundhedshjælpere bruger 71 pct. af deres tid på direkte brugerrettede

Læs mere

Styrket inddragelse af frivillige på plejecentre SAMMENLIGNING AF FØR- OG EFTERMÅLING

Styrket inddragelse af frivillige på plejecentre SAMMENLIGNING AF FØR- OG EFTERMÅLING Styrket inddragelse af frivillige på plejecentre SAMMENLIGNING AF FØR- OG EFTERMÅLING 2016 Styrket inddragelse af frivillige på plejecentre SAMMENLIGNING AF FØR- OG EFTERMÅLING Sundhedsstyrelsen, 2016.

Læs mere

Det pædagogiske personales tidsanvendelse i daginstitutionerne i Frederiksberg Kommune. Jill Mehlbye Helle Glæsner. AKF Forlaget Februar 2003

Det pædagogiske personales tidsanvendelse i daginstitutionerne i Frederiksberg Kommune. Jill Mehlbye Helle Glæsner. AKF Forlaget Februar 2003 Det pædagogiske personales tidsanvendelse i daginstitutionerne i Frederiksberg Kommune af Jill Mehlbye Helle Glæsner AKF Forlaget Februar 2003 1 Forord Undersøgelsen er en kortlægning af personalets tidsanvendelse

Læs mere

Optagelsesprøver på erhvervsuddannelserne 2016

Optagelsesprøver på erhvervsuddannelserne 2016 Optagelsesprøver på erhvervsuddannelserne 2016 I perioden juli-august 2016 er cirka 29.300 elever startet på et grundforløb på erhvervsuddannelserne. Cirka 2.200 af ansøgerne har over sommeren været indkaldt

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2015 ARKITEKTBRANCHEN

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2015 ARKITEKTBRANCHEN Til DANSK INDUSTRI Dokumenttype Rapport Dato Februar 2016 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2015 ARKITEKTBRANCHEN ARKITEKTBRANCHEN INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 2 3. Månedsløn og

Læs mere

LØN OG BESKÆFTIGELSE I SYGEHUSVÆSENET 2000-2005

LØN OG BESKÆFTIGELSE I SYGEHUSVÆSENET 2000-2005 LØN OG BESKÆFTIGELSE I SYGEHUSVÆSENET 2000-2005 Nye tal fra Sundhedsstyrelsen 2007 : 6 Redaktion: Sundhedsstyrelsen Sundhedsstatistik Islands Brygge 67 2300 København S. Telefon: 7222 7400 Telefax: 7222

Læs mere

RAPPORT. Dimittendundersøgelse Pædagogisk Assistentuddannelse UCC [UDGAVE NOVEMBER 2015]

RAPPORT. Dimittendundersøgelse Pædagogisk Assistentuddannelse UCC [UDGAVE NOVEMBER 2015] RAPPORT Dimittendundersøgelse Pædagogisk Assistentuddannelse UCC 2015 [UDGAVE NOVEMBER 2015] Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Formål og fokus... 3 1.2 Design og indhold... 3 1.3 Distribution af

Læs mere

Velkommen til Egeknoppen

Velkommen til Egeknoppen På glædelig gensyn Velkommen til Egeknoppen Telefon nummer til Egeknoppen Hoved nummer 76162645 Vuggestuen 76162646 Børnehaven 76162647 Side 10 Velkommen til afdeling Egeknoppen. Med denne folder vil vi

Læs mere

Tidsundersøgelse på børneområdet i kommunerne

Tidsundersøgelse på børneområdet i kommunerne Tidsundersøgelse på børneområdet i kommunerne Socialrådgivere bruger 14 procent af deres tid på kontakt til børn og forældre og 86 procent på øvrige opgaver Marts 2008 Som et led i Dansk Socialrådgiverforenings

Læs mere

Tidsregistrering Genoptræning og vedligeholdelsestræning i Randers Kommune

Tidsregistrering Genoptræning og vedligeholdelsestræning i Randers Kommune Tidsregistrering Genoptræning og vedligeholdelsestræning i Randers Kommune Indholdsfortegnelse 1 BAGGRUND... 1 2 FORMÅL... 1 3 INDHOLD OG METODE... 1 3.1 Planlægning... 1 3.2 Instruktion til ledere...

Læs mere

Notat om Normeringsstatistikken

Notat om Normeringsstatistikken Notat om Normeringsstatistikken Danmarks Statistiks offentliggjorde første gang Normeringsstatistikken medio 2015. Statistikken indeholder data for 78 kommuner for årene 2015 og 2016, mens der for 2017

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2016 DAGTILBUD GLADSAXE KOMMUNE

FORÆLDRETILFREDSHED 2016 DAGTILBUD GLADSAXE KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHED 2016 DAGTILBUD GLADSAXE KOMMUNE 1 INDHOLD 01 Introduktion 02 Læsevejledning 03 Samlede resultater 04 Resultater på tværs 05 Prioriteringskort 06 Metode 2 01. INTRODUKTION Forældretilfredsheden

Læs mere

Børnehaven Neptun Neptunvej 77 8260 Viby J 87 13 81 01. lonsc@aarhus.dk www.bhneptun.dk

Børnehaven Neptun Neptunvej 77 8260 Viby J 87 13 81 01. lonsc@aarhus.dk www.bhneptun.dk Børnehaven Neptun Neptunvej 77 8260 Viby J 87 13 81 01 lonsc@aarhus.dk www.bhneptun.dk 1 Velkommen til Børnehaven Neptun Børnehaven Neptun er en almindelig børnehave som efter mange års erfaring også varetager

Læs mere

Mar :09:47 - Helle Wittrup-Jensen 29 artikler.

Mar :09:47 - Helle Wittrup-Jensen 29 artikler. Mar 18 2011 13:09:47 - Helle Wittrup-Jensen 29 artikler. fremmødetid tid, hvor personalet står til rådighed for arbejdspladsen Begrebet dækker over direkte brugertid, indirekte brugertid, kvalifikationstid

Læs mere

Stillingskategori og uddannelse for pædagogisk perso- nale i dagtilbud

Stillingskategori og uddannelse for pædagogisk perso- nale i dagtilbud Kort fortalt 13-03-2019 Stillingskategori og uddannelse for pædagogisk perso- nale i dagtilbud Over halvdelen af det pædagogiske personale i daginstitutioner er ansat i en stilling som pædagog, mens 7,4

Læs mere

Optagelsesprøver på erhvervsuddannelserne 2018

Optagelsesprøver på erhvervsuddannelserne 2018 Optagelsesprøver på erhvervsuddannelserne 2018 Ansøgere til erhvervsuddannelserne, som ikke opfylder adgangskravene om mindst 02 i dansk og matematik, skal til en centralt stillet optagelsesprøve og en

Læs mere

Dette høringssvar afgives af MED-udvalget i Daginstitutionen Rosenly, på vegne af den samlede personalegruppe.

Dette høringssvar afgives af MED-udvalget i Daginstitutionen Rosenly, på vegne af den samlede personalegruppe. Høringssvar Dette høringssvar afgives af MED-udvalget i Daginstitutionen Rosenly, på vegne af den samlede personalegruppe. Møde vedr. høringssvaret er afholdt lørdag d. 11. maj 2019 Høringssvaret vedrører

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018 SKOLE OG SFO

SILKEBORG KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018 SKOLE OG SFO SILKEBORG KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018 SKOLE OG SFO 1 INDHOLD Afsnit 01 Introduktion Side 03 Afsnit 02 Sammenfatning Side 05 Afsnit 03 Skoleresultater Side 07 Afsnit 04 SFO-resultater

Læs mere

SKOLETRANSPORTUNDERSØGELSEN RUDERSDAL KOMMUNE FORÅR 2017

SKOLETRANSPORTUNDERSØGELSEN RUDERSDAL KOMMUNE FORÅR 2017 SKOLETRANSPORTUNDERSØGELSEN RUDERSDAL KOMMUNE FORÅR 217 INDHOLD Introduktion... 2 Formål... 2 Aktiv og passiv transport... 2 Undersøgelsens overordnede konklusioner... 3 Undersøgelsens resultater... 4

Læs mere

Medarbejderog brugertilfredshed

Medarbejderog brugertilfredshed F O A F A G O G A R B E J D E Medarbejderog brugertilfredshed på plejehjem og i daginstitutioner undersøgelse af sammenhængen Medarbejder- og brugertilfredshed på plejehjem og i daginstitutioner undersøgelse

Læs mere

Dette bilag til EVA s undersøgelse af det gode skole-hjem-samarbejde tager udgangspunkt i en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere.

Dette bilag til EVA s undersøgelse af det gode skole-hjem-samarbejde tager udgangspunkt i en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere. 1 Dette bilag til EVA s undersøgelse af det gode skole-hjem-samarbejde tager udgangspunkt i en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere. Spørgeskemaundersøgelsen havde et todelt formål. Den skulle først

Læs mere

Optagelsesprøver på erhvervsuddannelserne 2017

Optagelsesprøver på erhvervsuddannelserne 2017 Optagelsesprøver på erhvervsuddannelserne 2017 Ansøgere til erhvervsuddannelserne, som ikke opfylder adgangskravene om mindst 02 i dansk og matematik, skal til en centralt stillet optagelsesprøve og en

Læs mere

SKOLETRANSPORTUNDERSØGELSEN HØRSHOLM KOMMUNE FORÅR 2017

SKOLETRANSPORTUNDERSØGELSEN HØRSHOLM KOMMUNE FORÅR 2017 SKOLETRANSPORTUNDERSØGELSEN HØRSHOLM KOMMUNE FORÅR 217 INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion... 2 Formål... 2 Aktiv og passiv transport... 2 Undersøgelsens overordnede konklusioner... 3 Undersøgelsens resultater...

Læs mere

SP5 Svar på spørgsmål fra Enhedslisten om udviklingen i antal ansatte og serviceudgifterne i Københavns Kommune

SP5 Svar på spørgsmål fra Enhedslisten om udviklingen i antal ansatte og serviceudgifterne i Københavns Kommune KØBENHAVNS KOMMUNE Koncernservice Økonomi og Lønstyring SP5 Svar på spørgsmål fra Enhedslisten om udviklingen i antal ansatte og serviceudgifterne i Københavns Kommune Medlem af Borgerrepræsentationen

Læs mere

Beskæftigelsesrapport. Det Jyske Musikkonservatorium

Beskæftigelsesrapport. Det Jyske Musikkonservatorium Beskæftigelsesrapport 2004 Det Jyske Musikkonservatorium Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 2. Konservatoriets sammenfattende vurdering... 4 3. Kandidaternes socioøkonomiske

Læs mere

Introduktion af nye medarbejdere

Introduktion af nye medarbejdere Sølystskolen Introduktion af nye medarbejdere Introduktion af nye medarbejdere Sølystskolen ønsker, at nye medarbejdere hurtigst muligt sikres et godt indtryk af og kendskab til deres nye arbejdsområde,

Læs mere

Kommunale forskelle i uddannet personale i daginstitutioner

Kommunale forskelle i uddannet personale i daginstitutioner Kort fortalt 12-12-2017 Kommunale forskelle i uddannet personale i daginstitutioner Børne- og Socialministeriet har set nærmere på, hvor stor en andel af det pædagogiske personale, der har en pædagoguddannelse

Læs mere

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Frederikssund kommune

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Frederikssund kommune Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Frederikssund kommune Dato for tilsyn: 27.oktober 2010 Institutionens navn: Nordstjernen Tilsyn foretaget af: Ulrik Moll Deltagere ved tilsynet: TR Diana Levisen,

Læs mere

Socialpædagogernes ligelønsregnskab 2018

Socialpædagogernes ligelønsregnskab 2018 NOTAT Kontakt: Tue Thiellesen Bjerborg ttb@sl.dk Dok.nr. 4702468 Sagsnr. 2018-SLCFV-00786 04-12-2018 Socialpædagogernes ligelønsregnskab 2018 Indledning Hovedformålet med Socialpædagogernes ligelønsregnskab

Læs mere

GRIBSKOV KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2019 DAGTILBUD, SKOLE, FO OG KLUB

GRIBSKOV KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2019 DAGTILBUD, SKOLE, FO OG KLUB GRIBSKOV KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2019 DAGTILBUD, SKOLE, FO OG KLUB INDHOLD Afsnit 1 Introduktion Side 02 Afsnit 2 Sammenfatninger Side 04 Afsnit 3 Resultater dagtilbud Side 08 Afsnit 4

Læs mere

Folkeskolelæreres undervisningsandel skoleåret 2010/11

Folkeskolelæreres undervisningsandel skoleåret 2010/11 Folkeskolelæreres undervisningsandel skoleåret 2010/11 Kommuner med arbejdstidsaftale 2005 I alt har 24 kommuner og 358 folkeskoler en arbejdstidsaftale fra 2005 (2005-aftalen). Den gennemsnitlige andel

Læs mere

Aftale for Firkløveret

Aftale for Firkløveret (Tema: Trivsel) Det er et mål, at alle børn i dagtilbuddet deltager i inkluderende fællesskaber, der giver kompetence til at skabe gode og nære relationer. A. Der er progression i den generelle trivsel

Læs mere

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Politiske mål (Udfyldes af leder): Dato for uanmeldt tilsyn: Institutionens navn: Eventyrhuset

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Politiske mål (Udfyldes af leder): Dato for uanmeldt tilsyn: Institutionens navn: Eventyrhuset Dato for uanmeldt tilsyn: 28.06.2018 Dato for anmeldt tilsyn: 02.07.2018 Tilsynsførende konsulent: Pia Charlotte Olsen Dagtilbudsrådsrepræsentant/formand for bestyrelse: Institutionens navn: Eventyrhuset

Læs mere

Socialstyrelsens IT- understøttelse af Sprogvurdering af børn i 3-årsalderen, inden skolestart og i børnehaveklassen

Socialstyrelsens IT- understøttelse af Sprogvurdering af børn i 3-årsalderen, inden skolestart og i børnehaveklassen Socialstyrelsens IT- understøttelse af Sprogvurdering af børn i 3-årsalderen, inden skolestart og i børnehaveklassen Martin Terkelsen, Socialstyrelsen Nyborg, d. 12. november 2014 Socialstyrelsens IT-

Læs mere

Supplerende notat om kommunale kontrakter

Supplerende notat om kommunale kontrakter Supplerende notat om kommunale kontrakter En sammenligning af kommunernes brug af forvaltningskontrakter og institutionskontrakter KREVI Dette notat indeholder en kortlægning af kommunernes brug af forvaltningskontrakter

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om spisepauser

Det siger FOAs medlemmer om spisepauser FOA Kampagne og Analyse 19. april 2012 Det siger FOAs medlemmer om spisepauser FOA har i perioden 12. marts til 23. marts gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel om spise-/frokostpauser.

Læs mere

Budgetproces 2007 og overslagsår 2008-2010. Et bæredygtigt Stevns. Benchmarking. Daginstitutioner

Budgetproces 2007 og overslagsår 2008-2010. Et bæredygtigt Stevns. Benchmarking. Daginstitutioner Budgetproces 2007 og overslagsår 2008-2010. Et bæredygtigt Benchmarking Daginstitutioner Juni 2010 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD..... side 3 AFGRÆNSNING AF OPGAVEN. side 3 METODE... side 4 DATAGRUNDLAG...

Læs mere

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet.

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet. Vejledning til årsregnskab og resultatrapport 2014 1. Grundlag Kulturstyrelsen har med hjemmel i bibliotekslovens 11 indgået en rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed med seks centralbibliotekskommuner

Læs mere

Samlet rapport for alle folkeskoler i Varde Kommune

Samlet rapport for alle folkeskoler i Varde Kommune 3505 Samlet rapport for alle folkeskoler i Varde Kommune Introduktion Varde Kommune har i starten af gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse blandt forældre til elever i Varde Kommunes folkeskoler

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Sammenfatning

Brugertilfredshedsundersøgelse Sammenfatning Brugertilfredshedsundersøgelse Sammenfatning En rapport baseret på resultaterne af spørgeskemaundersøgelse gennemført i april 2018. Dagtilbudsområdet. Indhold Indledning... 3 Metode... 3 Sammenfatning,

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelsen er en meget afgørende del af det samlede projekt og vi sætter derfor meget stor pris på din besvarelse.

Spørgeskemaundersøgelsen er en meget afgørende del af det samlede projekt og vi sætter derfor meget stor pris på din besvarelse. Projekt 'Udsatte børn i dagtilbud' Din kommune er én ud af 10 kommuner, der indgår i et samarbejdsprojekt med KL om tidlig opsporing og inklusion af udsatte børn i dagtilbud. Denne spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

11. april Sagsnr Hovedresultater af Trivselsundersøgelsen Dokumentnr

11. april Sagsnr Hovedresultater af Trivselsundersøgelsen Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet NOTAT 11. april 2019 Hovedresultater af Trivselsundersøgelsen 2019 Svarprocent Svarprocenten er steget fra 80 % i 2017 til 85 % i

Læs mere

Den nye personaleomsætningsstatistik

Den nye personaleomsætningsstatistik Den nye personaleomsætningsstatistik Personaleomsætningsstatistikken har (i lighed med ligestillingsstatistikken) fået sin egen placering på KRL s hjemmeside undr Statistik og tal (eller via dette link:

Læs mere

Afrapportering. Vedr. opfølgning på redegørelse om Ungdomsuddannelse for Unge med Særlige Behov

Afrapportering. Vedr. opfølgning på redegørelse om Ungdomsuddannelse for Unge med Særlige Behov Afrapportering Vedr. opfølgning på redegørelse om Ungdomsuddannelse for Unge med Særlige Behov Maj 2009 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og formål 2 2. Resultater 3 3. Metode 4 3.1 Pilotstudie 4 3.2 Udvælgelse

Læs mere

OK13. Fra aftalt retfærdighed til oplevet retfærdighed. 1) Startede før OK13 var kendt i bredere kredse

OK13. Fra aftalt retfærdighed til oplevet retfærdighed. 1) Startede før OK13 var kendt i bredere kredse Fra aftalt retfærdighed til oplevet retfærdighed. 1. Den generelle proces på landsplan 2. Processen på Favrskov Gymnasium 1) Startede før OK13 var kendt i bredere kredse 2) Total beskrivelse af alle opgaver

Læs mere

Bilag 1: Hovedpointer om resultater fra Trivselsundersøgelsen 2015

Bilag 1: Hovedpointer om resultater fra Trivselsundersøgelsen 2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Center for Policy NOTAT 17-04-2015 Bilag 1: Hovedpointer om resultater fra Trivselsundersøgelsen 2015 Den overordnede udvikling i trivselsundersøgelsen er negativ. Der er et generelt

Læs mere

Generisk implementeringsplan

Generisk implementeringsplan Generisk implementeringsplan Introduktion Formålet med den generiske implementeringsplan er at give kommuner ramme og afsæt, for at udarbejde en intern implementeringsplan til brug i egen projektorganisation,

Læs mere

Hvad er det vi kan, når vi alle sammen er her?

Hvad er det vi kan, når vi alle sammen er her? Ishøj Kommune November 2012 Hvad er det vi kan, når vi alle sammen er her? Undersøgelsesrapport Indledning Tænketanken CEPOS 1 udgav den 26. juli 2012 en undersøgelse om sygefraværet i 2011 blandt pædagogisk

Læs mere

Udviklingen i brugen af tvang

Udviklingen i brugen af tvang Område: Administrationen Udarbejdet af: Lotte Østergaard Kristensen Afdeling: Planlægning E mail: Lotte.Ostergaard.Kristensen@rsyd.dk Journal nr.: 11/31737 Telefon: 9944492 Dato: 16. januar 214 Notat Udviklingen

Læs mere

Arbejde med Kvalitet I Dagtilbud i. Slagelse Kommune - KIDS

Arbejde med Kvalitet I Dagtilbud i. Slagelse Kommune - KIDS Arbejde med Kvalitet I Dagtilbud i Slagelse Kommune - KIDS Mandag den 23.1.2012 Turnusanalyse på dagtilbudsområdet INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 1 2. Workshop det vi fik med... 2 2.1. Hvordan kan

Læs mere

TRIVSELSUNDERSØGELSE PÅ SKOLERNE BØRN OG UNGE 2014

TRIVSELSUNDERSØGELSE PÅ SKOLERNE BØRN OG UNGE 2014 TRIVSELSUNDERSØGELSE PÅ SKOLERNE BØRN OG UNGE 2014 FORORD Baggrunden for undersøgelsen: Ifølge arbejdsmiljølovgivningen skal APV en på en arbejdsplads opdateres, når der sker store forandringer, som påvirker

Læs mere

Karrierekvinder og -mænd

Karrierekvinder og -mænd Rockwool Fondens Forskningsenhed Arbejdspapir 35 Karrierekvinder og -mænd Hvem er de? Og hvor travlt har de? Jens Bonke København 2015 Karrierekvinder og -mænd Hvem er de? Og hvor travlt har de? Arbejdspapir

Læs mere

SKOLETRANSPORTUNDERSØGELSEN ROSKILDE KOMMUNE FORÅR 2017

SKOLETRANSPORTUNDERSØGELSEN ROSKILDE KOMMUNE FORÅR 2017 SKOLETRANSPORTUNDERSØGELSEN ROSKILDE KOMMUNE FORÅR 2017 INDHOLD Introduktion... 2 Formål... 2 Aktiv og passiv transport... 2 Undersøgelsens overordnede konklusioner... 3 Undersøgelsens resultater... 4

Læs mere

Dagsorden. Formelt tilsyn klubområ det, Slångerup

Dagsorden. Formelt tilsyn klubområ det, Slångerup Dagsorden Formelt tilsyn klubområ det, Slångerup Oplysninger og data fra kalenderår 2016 Dato for tilsyn Deltagere ved tilsynet Distriktsklubleder Rasmus, bestyrelsesmedlem afbud, TR/medarbejder repræsentant

Læs mere

Pædagogisk personale i folkeskoler og frie grundskoler

Pædagogisk personale i folkeskoler og frie grundskoler Pædagogisk personale i folkeskoler og frie grundskoler Af Det pædagogiske personale i folkeskoler 1 og frie grundskoler talte godt 69.000 medarbejdere 2 i skoleåret 2009/10. Lærerne udgør langt den største

Læs mere

I det følgende beskrives kvalitetsstandarden for tilbudet arbejdsprøvning ved Revacenter Horsens.

I det følgende beskrives kvalitetsstandarden for tilbudet arbejdsprøvning ved Revacenter Horsens. I det følgende beskrives kvalitetsstandarden for tilbudet arbejdsprøvning ved Revacenter Horsens. Formålet med standarden er todelt: For det første ønsker vi at ensrette standarden for vores tilbud og

Læs mere

Bilag 1: Aftalebeskrivelse

Bilag 1: Aftalebeskrivelse Bilag 1: Aftalebeskrivelse Undersøgelse af læreres og forældres forståelse af Nye Fælles Mål Baggrund og formål Folkeskolens Fælles Mål er blevet justeret med den hensigt, at præcisere og forenkle dem,

Læs mere

Resultat af BTP-måling i hjemmesygeplejen

Resultat af BTP-måling i hjemmesygeplejen INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Syddjurs Kommune Januar 2012 Notat til Syddjurs Kommune Resultat af BTP-måling i hjemmesygeplejen Januar 2012 WWW.BDO.DK 1 Indhold 1 Indledning... 3 2 Formål... 3 3 Hjemmesygeplejen

Læs mere

Bilag 3. Invitation til fælles bestyrelsesmøde d. 12. oktober Åbne og lukketider pr. dagtilbud. Retningslinjer for brug af moduler pr.

Bilag 3. Invitation til fælles bestyrelsesmøde d. 12. oktober Åbne og lukketider pr. dagtilbud. Retningslinjer for brug af moduler pr. Bilag 3 Invitation til fælles bestyrelsesmøde d. 12. oktober 2016 Åbne og lukketider pr. dagtilbud Retningslinjer for brug af moduler pr. dagtilbud Billund korn Inui d. 4. oktober 2016 Kære medlemmer i

Læs mere

VELKOMME TIL NYE MEDARBEJDERE I BØRNEHUSET FRIJSENBORGVEJ

VELKOMME TIL NYE MEDARBEJDERE I BØRNEHUSET FRIJSENBORGVEJ VELKOMME TIL NYE MEDARBEJDERE I BØRNEHUSET FRIJSENBORGVEJ For at få den bedste start som ny medarbejder i Børnehuset Frijsenborgvej, har vi her samlet nogle af de vigtige informationer som er væsentlig

Læs mere

Resultater fra Lifs og Dansk Bioteks undersøgelse af kliniske forskningsaktiviteter i Danmark

Resultater fra Lifs og Dansk Bioteks undersøgelse af kliniske forskningsaktiviteter i Danmark Resultater fra Lifs og Dansk Bioteks undersøgelse af kliniske forskningsaktiviteter i Danmark 2010 Publiceret september 2011 2 Indholdsfortegnelse 1. Formål og baggrund 4 2. Samlede konklusioner 4 2.1

Læs mere

Det mener FOAs medlemmer om arbejde i weekender og på helligdage

Det mener FOAs medlemmer om arbejde i weekender og på helligdage Det mener FOAs medlemmer om arbejde i weekender og på helligdage 1 Det mener FOAs medlemmer om arbejde i weekender og på helligdage FOA har i perioden 1. - 10. november 2013 gennemført en undersøgelse

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2015 dagtilbud i Silkeborg Kommune. Silkeborg Kommune, september Udarbejdet af:

Tilfredshedsundersøgelse 2015 dagtilbud i Silkeborg Kommune. Silkeborg Kommune, september Udarbejdet af: Side 1 Tilfredshedsundersøgelse 2015 dagtilbud i Silkeborg Kommune Silkeborg Kommune, september 2015. Udarbejdet af: Nikolaj Monberg Jensen, Økonomi- og udviklingskonsulent Thea Hviid Lavrsen, AC-medarbejder

Læs mere

Væksthus Midtjylland Profilanalyse 2015

Væksthus Midtjylland Profilanalyse 2015 Væksthus Midtjylland Profilanalyse 2015 Analyse af brugerne af den lokale og specialiserede erhvervsvejledning i Region Midtjylland Indholdsfortegnelse Forord... 3 Kapitel 1: Hovedresultater fra Profilanalyse

Læs mere

Personalepolitisk regnskab 2013 Glostrup Kommunes personale i tal

Personalepolitisk regnskab 2013 Glostrup Kommunes personale i tal Personalepolitisk regnskab 2013 Glostrup Kommunes personale i tal Personaleforbrug I Glostrup Kommune var personaleforbruget pr. 31. december 2013 på 1929 årsværk (beregnede fuldtidsstillinger). I 2012

Læs mere

Udviklingen i brugen af tvang

Udviklingen i brugen af tvang Område: Administrationen Udarbejdet af: Lotte Østergaard Kristensen Afdeling: Planlægning E mail: Lotte.Ostergaard.Kristensen@rsyd.dk Journal nr.: 11/31737 Telefon: 9944492 Dato: 25. april 214 Notat Udviklingen

Læs mere

Brugerundersøgelse Roskilde Kommune. for genoptræningsområdet. Rapport - inklusiv bilag

Brugerundersøgelse Roskilde Kommune. for genoptræningsområdet. Rapport - inklusiv bilag Brugerundersøgelse Roskilde Kommune for genoptræningsområdet 2009 Rapport - inklusiv bilag Rapport Indhold 1 Konklusion...1 2 Undersøgelsens hovedresultater...2 3 Træning med genoptræningsplan...2 3.1

Læs mere

Dokumentation af opgaver i den offentlige sektor

Dokumentation af opgaver i den offentlige sektor 07-1767 - - 20.12.2007 Kontakt: Mette Langager - mela@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Dokumentation af opgaver i den offentlige sektor Stort set alle FTF-ansatte i den offentlige sektor skal dokumenterer deres

Læs mere

Status for genoptræning, 2007 og 1. kvartal 2008

Status for genoptræning, 2007 og 1. kvartal 2008 Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. NOTAT Status for genoptræning, og 27-05- Sundheds- og Omsorgsforvaltningen (SUF) modtog i 5.215 genoptræningsplaner,

Læs mere

Undersøgelse - Pædagoger i Nordsjælland

Undersøgelse - Pædagoger i Nordsjælland Undersøgelse - Pædagoger i Nordsjælland Udgivet 7. juni 2013 af BUPL Nordsjælland Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Hovedresultater... 3 3. Baggrundsdata... 4 4. Undersøgelsens resultater... 6

Læs mere

VELKOMMEN TIL VILLA VALBY

VELKOMMEN TIL VILLA VALBY VELKOMMEN TIL VILLA VALBY Kære Du skal begynde hos Vi glæder os meget til, at du skal begynde hos os og til at vi modtager dig De voksne der vil passe på dig er: Pædagoger: Pædagogmedhjælper: Det direkte

Læs mere

Ny undersøgelse: Mangel på tid og sparring i landets daginstitutioner går ud over den styrkede læreplan

Ny undersøgelse: Mangel på tid og sparring i landets daginstitutioner går ud over den styrkede læreplan Maj 2019 ANALYSENOTAT Ny undersøgelse: Mangel på tid og sparring i landets daginstitutioner går ud over den styrkede læreplan Den hidtil største kortlægning af pædagogers vilkår i daginstitutionerne viser,

Læs mere

I det følgende skal man være opmærksom på, at kategorien pædagoger ikke kun indeholder pædagoger, men også pædagogmedhjælpere m.m.

I det følgende skal man være opmærksom på, at kategorien pædagoger ikke kun indeholder pædagoger, men også pædagogmedhjælpere m.m. Notatark Sagsnr. 81.28.00-P05-1-15 Sagsbehandler Thomas Frank 6.2.2015 Analyse af udviklingen i sygefravær på skoleområdet i Hedensted Kommune 2013-2014 I det følgende præsenteres den overordnede udvikling

Læs mere

Resultater fra Lif og Dansk Bioteks undersøgelse af kliniske forskningsaktiviteter i Danmark

Resultater fra Lif og Dansk Bioteks undersøgelse af kliniske forskningsaktiviteter i Danmark Resultater fra Lif og Dansk Bioteks undersøgelse af kliniske forskningsaktiviteter i Danmark 2012 2 September 2013 / Kliniske forskningsaktiviteter i Danmark 2012 September 2013 / Kliniske forskningsaktiviteter

Læs mere

Dette ledelsesgrundlag er et fælles grundlag for forståelsen af lovregler, aftaler og beslutninger omkring arbejdstilrettelæggelsen.

Dette ledelsesgrundlag er et fælles grundlag for forståelsen af lovregler, aftaler og beslutninger omkring arbejdstilrettelæggelsen. Ledelsesgrundlag Version 1 27. Marts 2014. Indhold Ledelsesgrundlag... 1 Baggrund:... 1 Formål:... 1 Retning:... 2 Proces... 2 Årsnorm og planlægning af skoleåret for lærere og børnehaveklasseledere...

Læs mere

Auditbeskrivelser for SAS

Auditbeskrivelser for SAS 2-5-4 V01 2-5-4 V02 2-5-4 V03 2-5-4 V04 2-5-4 V05 2-5-4 V06 2-5-4 V07 2-5-4 V08 2-5-4 V09 Er der for administrative opgaver: Opgjort TAKT for den enkelte administrative opgave (ydelse)? Punktet er opfyldt,

Læs mere

Fælles Indsats status november 2018

Fælles Indsats status november 2018 Fælles Indsats status november 2018 Baseret på projektets baseline marts 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion til projekt Fælles Indsats...3 Projektets målgruppe...3 Fælles Indsats

Læs mere

Tilsyn med leverandører af personlig og praktisk hjælp

Tilsyn med leverandører af personlig og praktisk hjælp Tilsyn med leverandører af personlig og praktisk hjælp NOTAT 17. april 2015 Indledning I Frederikssund Kommune gennemføres tilsyn med leverandører af 83 ydelser af visitationen som myndighedsafdeling.

Læs mere

Begreber i fraværsstatistikken

Begreber i fraværsstatistikken FRAVÆRSSTATISTIK FOR KOMMUNER OG REGIONER 2017 Statistikken beskriver fraværet på det kommunale henholdsvis regionale område og omfatter kun månedslønnet ansat personale. Statistikken er baseret på sammenkøring

Læs mere

Opgaveløsning i Gladsaxe Kommunes folkeskoler fra august 2015

Opgaveløsning i Gladsaxe Kommunes folkeskoler fra august 2015 Opgaveløsning i Gladsaxe Kommunes folkeskoler fra august 2015 1 Kolofon Foto Stengård Skole, april 2014 Kirsten Haase Layout GPV Produktion Gladsaxe TSL 2 Indledning Gladsaxe Kommune, Skolelederforeningen

Læs mere

Kønsmainstreaming af HK-KL-overenskomst kvantitativ del

Kønsmainstreaming af HK-KL-overenskomst kvantitativ del Kønsmainstreaming af HK-KL-overenskomst kvantitativ del Mona Larsen, SFI September 2015 1 1. Indledning I henhold til ligestillingslovgivningen skal kommunerne indarbejde ligestilling i al planlægning

Læs mere

VELKOMMEN TIL VILLA VALBY

VELKOMMEN TIL VILLA VALBY VELKOMMEN TIL VILLA VALBY Kære Du skal begynde hos Vi glæder os til at se dig. De voksne der vil passe på dig er: Pædagoger: Pædagogmedhjælper: Det direkte telefonnummer til stuen er: Koden til indgangen

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Flextur i Frederikssund Kommune

Flextur i Frederikssund Kommune Flextur i Frederikssund Kommune Januar til august 2015 Præsentationen giver et indtryk af kørselsomfang, kørselsmønstre og udviklingen i kørslen over tid i Frederikssund Kommune fra januar til og med august

Læs mere

Tilsyn med leverandører af personlig og praktisk hjælp

Tilsyn med leverandører af personlig og praktisk hjælp Tilsyn med leverandører af personlig og praktisk hjælp NOTAT 7. april 2014 Indledning I Frederikssund Kommune gennemføres tilsyn med leverandører af 83 ydelser af visitationen som myndighedsafdeling. Journal

Læs mere

DATA FOR NOVEMBER 2008 ER TILGÆNGELIGE I LOPAKS

DATA FOR NOVEMBER 2008 ER TILGÆNGELIGE I LOPAKS DATA FOR NOVEMBER 2008 ER TILGÆNGELIGE I LOPAKS INDHOLD 3. februar 2009 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 4 Personaleomsætning 6 Alder og Køn 8 Datagrundlag Nedenfor vises udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede,

Læs mere

Konsekvenser af fleksible arbejdstider. Anne Helene Garde 7. Oktober 2010

Konsekvenser af fleksible arbejdstider. Anne Helene Garde 7. Oktober 2010 Konsekvenser af fleksible arbejdstider A H l G d Anne Helene Garde 7. Oktober 2010 Hvad siger sygeplejerskerne? 100 80 60 40 20 0 Dag Aften Nat 2-hold 3-hold Andelen (%) af sygeplejersker, som oplever,

Læs mere

Artikel 6: Generisk implementeringsplan

Artikel 6: Generisk implementeringsplan Artikel 6: Generisk implementeringsplan Introduktion Formålet med den generiske implementeringsplan er at give kommuner ramme og afsæt for at udarbejde en intern implementeringsplan til brug i egen projektorganisation,

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om mer-/overarbejde

Det siger FOAs medlemmer om mer-/overarbejde FOA Kampagne og Analyse 2. marts 2012 Det siger FOAs medlemmer om mer-/overarbejde FOA har i perioden 31. januar til 8. februar gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel om mer-/overarbejde

Læs mere

Folkeskolelærernes undervisningstid

Folkeskolelærernes undervisningstid Folkeskolelærernes undervisningstid, 2013/14 - Folkelærernes gennemsnitlige undervisningsandel er i skoleåret 2013/14 36,2 procent (brutto) og 41,9 procent netto for kommuner på 2005-arbejdstidsaftalen.

Læs mere

2 ud af 3 medlemmer har et fast antal timer næsten hver dag og 2 ud af 3 medlemmer har overvejende dagsarbejde.

2 ud af 3 medlemmer har et fast antal timer næsten hver dag og 2 ud af 3 medlemmer har overvejende dagsarbejde. FOA Kampagne og Analyse 25. oktober 2012 Det siger medlemmerne af FOA om mindre pauser i løbet af arbejdsdagen FOA har i perioden 28. august til 6. september 2012 gennemført en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Selvledelse blandt akademikere Baggrundsvariable Indflydelse Klare mål og forventninger... 8

Selvledelse blandt akademikere Baggrundsvariable Indflydelse Klare mål og forventninger... 8 Indholdsfortegnelse Selvledelse blandt akademikere... 3 Baggrundsvariable... 4 Indflydelse... 6 Klare mål og forventninger... 8 Psykisk arbejdsmiljø og selvledelse... 10 Stress og selvledelse... 11 Balance

Læs mere

HANDLEPLAN FOR INKLUSION I SKOVVANGSOMRAÅ DET

HANDLEPLAN FOR INKLUSION I SKOVVANGSOMRAÅ DET HANDLEPLAN FOR INKLUSION I SKOVVANGSOMRAÅ DET Indhold Handleplan for inklusion i Skovvangsområdet.... 2 Sammenhæng... 2 Definition af inklusion.... 2 Område Skovvang... 3 Overordnede principper.... 3 Aktører....

Læs mere