5HMVHSODQO JJHU'DQPDUN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "5HMVHSODQO JJHU'DQPDUN"

Transkript

1 5HMVHSODQO JJHU'DQPDUN &KULVWLDQ%/HJDUWK%XV 7RJ6HNUHWDULDWHW %DJJUXQG Siden 1993 har DSB, HT og NT samarbejdet om udviklingen af elektronisk køreplan for både bus og tog - det såkaldte Projekt Rejseplanlægger. Projektet har frem til juli 1996 gennemgået data og udviklet den førte testversion indeholdende DSB s køreplan samt et mindre udsnit af HT s buslinier. Dette projekt er videreført under Bus- og togsamarbejdet. Bus- og togsamarbejdet blev iværksat i foråret 1996 med deltagelse af Trafikministeriet, Amtsrådsforeningen og de regionale trafikselskaber. Formålet med samarbejdet er at fremme af den kollektive trafik ved skabelsen af et let tilgængeligt og sammenhængende transportsystem. Som led i arbejdet med at gøre det nemmere at anvende den kollektive trafik er der derfor iværksat 3URMHNW5HMVHSODQO JJHU'DQPDUN Projektet har til formål at udvikle en elektronisk køreplan for både tog- og buskøreplanoplysninger i Danmark. Baggrunden for projektet er dels erkendelsen af, at en væsentlig barriere for anvendelsen af den kollektive trafik er, at passagererne selv skal overskue og sammensætte flere forskellige køreplaner for at lave en samlet rejseplan, og dels ønsket om en forbedring af telefoninformationen.

2 6DPDUEHMGHWVRPIDQJ Projektet omfatter udvikling og drift af et elektronisk køreplaninformationssystem for tog og bus (rejseplanlægger) samt formidling af informationen via Internet og diskette/cd-rom. Samarbejdet omfatter aktiviteter, der er nødvendige for at sikre systemets funktion - herunder ajourføring af køreplandata og andre data - samt videreudvikling af systemet. Fra starten indgår følgende områder i samarbejdet: Udvikling og drift af rejseplanlægger Formidling via Internet Markedsføring Indkøbsforening for disketter og CD-rom. De aktiviteter, der indgår i starten, er fælles for alle deltagere, d.v.s. at alle, der tilslutter sig rejseplanlægger-projektet deltager i finansieringen. Da ønsker og behov for videreudvikling af applikationer til rejseplanlæggeren varierer mellem parterne skal der i forbindelse med nyudvikling anvendes en model, som sikrer en vis fælles udvikling, men som samtidigt ikke begrænser mindretallets fremtidige udviklingsønsker. Der skelnes derfor mellem fællesudvikling og specialudvikling. Dermed sikres den nødvendige fleksibilitet i et projekt med så mange deltagere Samarbejdet om Rejseplanlæggeren etableres ved indgåelse af et sæt af aftaler. Det drejer sig dels om en aftale mellem deltagerne - DSB og de interesserede trafikselskaber - dels om aftaler mellem deltagerne og leverandører (edb mv). DSB og alle amtslige trafikselskaber deltager i Rejseplanlægger Danmark. Forslaget til Rejseplanlægger Danmark er sendt til høring i bybuskommuner i de amter, som ikke har fælleskommunale trafikselskaber.

3 5HMVHSODQO JJHUHQ En af de ressourcetunge opgaver i forbindelse med projektet er opbygning og vedligeholdelse af en fælles database. Rejseplanlæggerdatabasen henter data fra DSB s og trafikselskabernes køreplandatabaser. Da rejseplanlæggeren på en række områder stiller anderledes og mere detaljerede datakrav end køreplanlægning og de løbende afregninger/økonomiberegninger, er det nødvendigt at omstrukturere og udbygge køreplandatabaserne. Dette arbejde står de enkelte deltagere selv for. På baggrund af forskellige behov og udviklingstrin i trafikselskaberne, vil der projektet blive opereret med både en adressebaseret og en destinationsbaseret version. Der er derfor udviklet software, som kan koble destinations- og adresseniveauerne. Den adressebaserede rejseplanlægger kan med fordel anvendes i bybusområder. For regionalruter kan destinationsniveauet være tilstrækkeligt i første omgang. 9HUVLRQSnGHVWLQDWLRQVQLYHDX DSB har i en årrække er udgivet på sin køreplan på diskette på baggrund af denne version. I foråret 1997 åbnedes for online-oplysninger (opdaterede) på Internet og Interaktivt Tekst-tv på baggrund af denne version. Alle trafikselskaber har som udgangspunkt køreplaner på destinationsniveau, dvs., at der i køreplanerne er indlagt de vigtigste stoppesteder. Det væsentligste arbejde i forbindelse med en destinationsbaseret rejseplanlægger er derfor, at tilrette køreplandata, så de kan anvendes af rejseplanlægger-værktøjet. Det næste skridt i udviklingsprocessen er en stoppestedsbaseret version, hvor alle stoppesteder er indlagt.

4 'HQDGUHVVHEDVHUHGHYHUVLRQ Den adressebaserede version er en videreudvikling af den destinationsbaserede rejseplanlægger. Den adressebaserede version har to fordele. For det første vil en adressebaseret løsning generelt lette tilgængeligheden til køreplaninformation. Dette skyldes, at systemet vil koble brugeres geografiske vidensniveau med de tekniske destinationer. For det andet kan denne version med fordel anvendes i bybusområder, da den destinationsbaserede version hér er særlig vanskelig at bruge for både kunder og professionelle brugere. Systemet kan endvidere rumme seværdigheder og lignende rejsemål. Den adressebaserede version forudsætter dels, at køreplandatabaserne er oprettet på stoppestedsniveau - og dels, at der er udviklet elektroniske kort for området. Kort- og Matrikelstyrelsen står for udviklingen af elektroniske kort. Kort over HT-området er udviklet, mens kort over resten af landet løbende færdiggøres i perioden frem til $QYHQGHOVH Rejseplanlæggeren skal anvendes på følgende områder:,qwhuqhwwhw Den landsdækkende rejseplanlægger vil ligge på sin egen adresse på Internettet ( Rejseplanlæggeren forventes at blive en af bedst kendte og mest brugte Internet-værktøjer i løbet af få år. DSB s tog-rejseplan har været tilgængelig på Internettet siden maj DSB s rejseplan bevarer allerede mellem og forespørgsler på hverdage. I weekenden ligger tallet på mellem og Dette svarer til ca. 2 mio. forespørgsler på årsbasis. På denne baggrund forventes min. 4 mio. forespørgsler om året på Rejseplanen.dk - når rejseplanlæggeren dækker hele landet med både bus og tog. 7HOHIRQLQIRUPDWLRQ I forlængelse af takstsamarbejdet mellem busser og tog skal telefoninformationscentre give køreplaninformationer for både busser og tog. Rejseplanlæggeren vil give mulighed for bedre og hurtigere svar, især for

5 længere og mere komplicerede rejser. Der er udviklet en særlig PC-udgave af rejseplanlæggeren til brug i telefoninformationen. 'LVNHWWH&'URP Rejseplanlæggeren kan udgives som supplement til eller erstatning for den trykte køreplan. En lokal/regional rejseplanlægger kan udgives på diskette. Den landsdækkende rejseplanlægger kan på sigt udgives på CD-rom. ³)UHPWLGHQ 'HWI UVWHnUPHG5HMVHSODQHQ En adressebaseret bus & tog rejseplanlægger for HT-området er frigivet på Internettet den 13. juli 1998 i en testversion, som også indeholder tog i resten af Danmark. Det er dermed allerede nu muligt, at søge fra adresse til adresse indenfor HT-området - og fra en adresse i HT-området til en vilkårlig togstation (destination) i resten af landet. Rejseplanlæggerens geografiske dækning udviddes gradvist til også at indeholde busoplysninger (på destinationsniveau) i resten af landet. Udvidelsen vil ske løbende fra efteråret 1998 til sommeren Rejseplanlæggeren skal desuden lanceres i en mini-udgave, som skal placeres på kulturinstitutioners hjemmesider. Ideen med en mini-udgave ( Micro-site) er, at give målrettet køreplaninformation til/fra den enkelte kulturinstitution. Dermed vil besøgende på f.eks. Experimentarium s hjemmeside have let adgang til oplysninger om den kollektive trafikbetjening. I løbet af efteråret 1998 vil micro-site konceptet blive tilbudt til 50 seværdigheder - i første omgang i HTområdet.

6 8GYLNOLQJ I forbindelse med rejseplanlæggeren er der en række udviklingsmuligheder. Nedenfor er angivet et antal områder, som er nærliggende..ruw Den adressebaserede rejseplanlægger giver mulighed for, at vise gangvejen mellem busstoppesteder og de adresser man ønsker at rejse til/fra. 3ULVHU Takstsamarbejdet mellem busser og tog gør det muligt, at foretage en kombineret bus- og togrejse på samme billet. Det er derfor naturligt, at rejseplanlæggeren også oplyser om prisen for den planlagte rejse. %LOOHWVDOJ Da kunderne i stigende grad ønsker one stop shopping, skal Rejseplanlægger Danmark suppleres med salg af kontantbilletter og periodekort over Internettet. (YHQWV Kunden kan via Rejseplanlægger Danmark få en billet til f.eks. en fodboldkamp. Kunden kan dermed få en pakkeløsning, som indbefatter rejseplan, befordring og adgang til en event. HT og DSB undersøger for tiden muligheden for et samarbejde med Scandinavian Online om en City Guide for HT-området.,QWHUQDWLRQDOW VDPDUEHMGH Rejseplanlægger Danmark deltager i et fælleseuropæisk rejseplanlæggerprogram under EU Kommissionens DGVII og DGXIII. (863,5,7 - European System for Passenger Services with Intermodal Reservation, Information and Ticketing - er titlen på programmet, som forventes at løbe over 2 år. Projektet har til formål, at integrere informa-tioner fra forskellige europæiske rejseplanlæggere. Projektet bygges op omkring et antal demonstrationsprojekter, som tager udgangspunkt i allerede eksisterende rejseplanlæggere. Den mest håndgribelige fordel på kortere sigt bliver koblingen til Skåne og dermed Øresundsregionen inden for de nærmeste år.

7 )RUGHOH Rejseplanlæggeren vil have en række fordele. De væsentligste fordele er angivet nedenfor..xqghyhqgwuhmvhsodqo JJHU 7LOJ QJHOLJKHG En væsentlig barriere for anvendelsen af den kollektive trafik er, at passagerne selv skal overskue og sammensætte flere forskellige køreplaner for at lave en samlet køreplan. En kundevendt rejseplanlægger vil lette kundens egen køreplanlægning. Dette skyldes, at kunden kun skal indtaste start- og slutpunkt, i stedet for opslag i flere forskellige køreplaner. 3ULVRSO\VQLQJ Mulighed for at oplyse om priser, herunder eventuelle myldretidspriser. 5HMVHWLG Rejseplanlæggeren vil angive utraditionelle og mere effektive rejseveje, og giver dermed en reduceret rejsetid.,pdjh Introduktionen af rejseplanlæggeren vil ikke alene lette kundens rejseplanlægning, men vil også lancere den kollektive trafik som et højteknologisk produkt. Dermed ligger rejseplanlæggeren i naturlig forlængelse af de senere års modernisering af vognparken. Rejseplanlæggeren vil desuden medvirke til at markedsføre den kollektive trafik som et integreret transportsystem.

8 7HOHIRQLQIRUPDWLRQ Anvendelsen af rejseplanlæggeren til telefoninformation medfører en række positive effekter. 6W UUH IOHNVLELOLWHW Mulighed for at give køreplaninformation om både busser og tog - uanset hvor kunden henvender sig..ruwhuh VYDUWLGHU, som medfører mindre telefonkøer i spidsbelastningsperioder og dermed færre frafald. Kortere ventetid medfører tillige en lavere telefonudgift for kunden. Rejseplanlæggerens anvendelse via andre medier (f.eks. Internet) vil endvidere medføre en mindre belastning af telefoninformationen. %HGUH VYDUNYDOLWHW Rejseplanlæggeren vil reducere antallet af fejlopslag, f.eks. oversete køreplanbemærkninger. %HGUHVHUYLFHIRUNXQGHQ De hollandske erfaringer er, at det meste af tiden bliver brugt til dialog mellem kunden og informationsmedarbejderen. Denne tid, som tidligere var dødtid, bliver nu brugt til at give yderligere information. Rejseplanlæggeren vil endvidere gøre det muligt, at der lægges større vægt på service end på lokalkendskab i uddannelsen af personalet.

9 NRQRPLVNHIRUGHOH Rejseplanlæggeren har en række økonomiske fordele. Hovedtrækkene er som følger: Der er mulighed for besparelse på trykning af køreplaner, da en typisk køreplan koster ca. 25 kr. og en diskette koster ca. 4 kr. Internet-versionen af rejseplanlæggeren vil flytte en del af de kunder, som tidligere brugte telefoninformationen. Det koster typisk ca. 12 kr. at betjene en kunde i telefoninformationen. Til sammenligning forventes det i gennemsnit at koste max. 1 kr. at lade kunden betjene sig selv på internettet. På baggrund af erfaringer fra Holland kan der forventes en mertrafik som følge af rejseplanlæggeren. Det er vanskeligt, at opgøre en tilsvarende effekt for Danmark. Det skal dog nævnes, at en mertrafik på 0,07% vil skabe indtægter som opvejer driftsudgifterne for rejseplanlæggeren.

Det er forskellige behov, der afgør, hvad der betragtes som tilgængelighed før og under rejsen, men helt adskilles kan behovene ikke.

Det er forskellige behov, der afgør, hvad der betragtes som tilgængelighed før og under rejsen, men helt adskilles kan behovene ikke. TILGÆNGELIGHED FØR OG UNDER REJSEN af Mogens Kjøller, HT Manglende viden og negativ holdning er væsentlige årsager til, at mange ikke bruger den kollektive trafik. De vælger andre måder at transportere

Læs mere

På rejser, der foretages inden for et amt, anvendes det amtslige trafikselskabs takst- og billetsystem.

På rejser, der foretages inden for et amt, anvendes det amtslige trafikselskabs takst- og billetsystem. Indlæg på Trafikdage på AAU, 24. aug. 1998 Af Jens Elsbo, COWI DSB og de regionale kollektive trafikselskaber uden for hovedstadsområdet indledte pr. 28. september 1997 et takstsamarbejde, der gør det

Læs mere

%XV 7RJ7DNVWVDPDUEHMGHW

%XV 7RJ7DNVWVDPDUEHMGHW N O T A T %XV 7RJ7DNVWVDPDUEHMGHW 1LHOV0RUWHQVHQ%XV 7RJ6HNUHWDULDWHW Takstsamarbejdet er et af målene med Bus & Tog Samarbejdet, der blev etableret som projekt i foråret 1996. Foruden takst- og billetsamarbejdet

Læs mere

Mixtur Den sammenhængende rejse

Mixtur Den sammenhængende rejse Mixtur Den sammenhængende rejse Hovedpunkter fra projektforløbet 2010-2012 Britta Indraccolo, Business Developer, Arriva Danmark A/S Formål Et samarbejde mellem Midttrafik og Arriva, hvor formålet er at:

Læs mere

Rejseplanen. Trafikkonference 2009. 29. april 2009

Rejseplanen. Trafikkonference 2009. 29. april 2009 Rejseplanen Trafikkonference 2009 29. april 2009 Agenda Hvem er Rejseplanen? Organisering Hvad er Rejseplanen (nuværende services)? Traditionel internet information, mobile løsninger, Frk. Rejseplanen

Læs mere

Til bestyrelsesformænd og administrerende direktører i Movia, Metroselskabet og DSB

Til bestyrelsesformænd og administrerende direktører i Movia, Metroselskabet og DSB MINISTEREN Til bestyrelsesformænd og administrerende direktører i Movia, Metroselskabet og DSB Dato J. nr. 2010-1762 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71 27 00 Transportministeriet

Læs mere

Implementering af realtid og stoppestedsannoncering i X Busser

Implementering af realtid og stoppestedsannoncering i X Busser Implementering af realtid og stoppestedsannoncering i X Busser ansøgning til passagerpuljen resumé Realtidsinformation er et vigtigt element i bestræbelserne på at gøre den kollektive trafik attraktiv

Læs mere

Mobilitet i Nordjylland - Kombineret mobilitet. Danske Busvognmænd Korning kro, 16. januar 2018

Mobilitet i Nordjylland - Kombineret mobilitet. Danske Busvognmænd Korning kro, 16. januar 2018 Mobilitet i Nordjylland - Kombineret mobilitet Danske Busvognmænd Korning kro, 16. januar 2018 Nordjyllands Trafikselskab (NT) 1 region 11 kommuner 450 busser og 20 tog 32 mio. passagerer pr. år 1.400

Læs mere

Arbejdet hen imod MaaS. Mette Olesen Projektleder

Arbejdet hen imod MaaS. Mette Olesen Projektleder Arbejdet hen imod MaaS Mette Olesen Projektleder mol@ntmail.dk Pointer! Mobilitet handler først og fremmest om at få folk fra A B Der skal være et mobilitetssikkerhedsnet forsyningssikkerheden Nye transportformer

Læs mere

25-03-2015 FAGLIGT FORUM DEN SAMLEDE REJSE. 25. marts 2015

25-03-2015 FAGLIGT FORUM DEN SAMLEDE REJSE. 25. marts 2015 25-03-2015 FAGLIGT FORUM DEN SAMLEDE REJSE 25. marts 2015 25-03-2015 2 BAGGRUND FlexDanmark, et samarbejde Ydrepulje midler 2013, 15 mio. kr. Sammen med Rejseplanen, Rejsekortet Den samlede rejse, Den

Læs mere

Rejseplanen Afgangstavleprojekt TØF 2010

Rejseplanen Afgangstavleprojekt TØF 2010 Rejseplanen Afgangstavleprojekt TØF 2010 ? Hvem er Rejseplanen? Samarbejde på tværs af udbyderne af kollektiv trafik i Danmark påbegyndt i 1997 (med data fra HT og DSB) Aktieselskab (fra 2003) ejet af

Læs mere

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland udbredelse af NT Live i Region Nordjylland ansøgning fremkommelighedspuljen resumé Er bussen kørt fra stoppestedet? Er den forsinket? Når jeg mit næste skifte? Usikkerhed og ventetid er nogle af de væsentlige

Læs mere

INTRODUKTION TIL FLEXTRAFIK. V./ Michael Aagaard, afdelingschef Sydtrafik

INTRODUKTION TIL FLEXTRAFIK. V./ Michael Aagaard, afdelingschef Sydtrafik INTRODUKTION TIL FLEXTRAFIK V./ Michael Aagaard, afdelingschef Sydtrafik Nordisk Transportpolitisk Netværk 8. nov. 2016 Agenda Hvad er flextrafik? Flextur behovsstyret kollektiv trafik Den Samlede Rejse

Læs mere

KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR INDHOLD. 1 Sammenfatning 2. 2 Indledning Baggrund Løsning af opgaven 4

KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR INDHOLD. 1 Sammenfatning 2. 2 Indledning Baggrund Løsning af opgaven 4 REGION HOVEDSTADEN KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk LOKALISERING VED PRØVESTENSCENTRET

Læs mere

- Indlæg på Trafikdage på AAU, 24. aug. 1998 Af Erik Toft, Færdselsstyrelsen og Jens Elsbo, COWI

- Indlæg på Trafikdage på AAU, 24. aug. 1998 Af Erik Toft, Færdselsstyrelsen og Jens Elsbo, COWI - Indlæg på Trafikdage på AAU, 24. aug. 1998 Af Erik Toft, Færdselsstyrelsen og Jens Elsbo, COWI Den 28. september 1997 blev der gennemført en nedsættelse af taksterne i den lokale og regionale kollektive

Læs mere

5 Takst og billettering

5 Takst og billettering 5 Takst og billettering 5.1 Takstpolitik De fleste trafikselskaber har målsætninger, som indebærer, at man ønsker flest mulige passagerer. Takstpolitikken er et vigtigt instrument til at få opfyldt denne

Læs mere

Status Rejsekort. Midttrafik - oktober 2011

Status Rejsekort. Midttrafik - oktober 2011 Status Rejsekort Aktuel status Der er i år: Gennemført 1 mio. rejser på rejsekort Solgt 50.000 rejsekort Omsat 25 mio. kr. på rejsekort og 12 mio. kr. for billetsalg i busser De næste skridt NT stationer

Læs mere

Rejseplanen. Ny ting på Rejseplanen: Realtid, BilRejseplanen og andre sjove ting. TØF 2009 - Jonas Ask Homaa

Rejseplanen. Ny ting på Rejseplanen: Realtid, BilRejseplanen og andre sjove ting. TØF 2009 - Jonas Ask Homaa Rejseplanen Ny ting på Rejseplanen: Realtid, BilRejseplanen og andre sjove ting TØF 2009 - Jonas Ask Homaa Kort om Rejseplanen Ejerkreds Tilsluttede / dataleverandører Kort leverandør Kort & Matrikelstyrelsen

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 6. runde 28. november 2011 3 Tilsagnsnotat Der er i 6. runde udmøntet for 37,1 mio. kr. til 10 projekter. Desuden er der overflyttet 28,5 mio. kr. til Fremkommelighedspuljen.

Læs mere

Rejseplanen fra dør til dør

Rejseplanen fra dør til dør Rejseplanen fra dør til dør Birgitte Lomholt Woolridge og Peter Lindahl Rejseplanen er resultatet af et succesfuldt samarbejde mellem DSB og de offentlige trafikselskaber i Danmark. Ved at samle køreplansinformationer

Læs mere

Hvad er rejsekortprojektet?

Hvad er rejsekortprojektet? Hvad er rejsekortprojektet? Projekt startet af HUR, DSB og Ørestadsselskabet i 1995 (behov for et moderne elektronisk billetteringssystem for hovedstadsområdet). Rejsekort A/S etableret i 2003. Aktuelt

Læs mere

Status på Flextur. Baggrund. Udvikling i borgernes brug af Flextur NOTAT

Status på Flextur. Baggrund. Udvikling i borgernes brug af Flextur NOTAT Status på Flextur Baggrund Flextur blev indført i Frederikssund Kommune i december 2014, som et supplement til de almindelige busruter i ydertimerne og i de tyndest befolkede dele af kommunen. Flextur

Læs mere

Ny struktur på vej-og trafikområdet set fra en kommunal synsvinkel

Ny struktur på vej-og trafikområdet set fra en kommunal synsvinkel Ny struktur på vej-og trafikområdet set fra en kommunal synsvinkel præsentation baggrund vejområdet- forslag til ny struktur kollektiv trafik- forslag til ny struktur afslutning Vejområdet Kommuner bliver

Læs mere

Priser Gyldig fra 20. januar 2013 til ny prisliste udsendes. Information. Midttrafik Kundecenter Telefon 70 210 230. pris er20 13. midttrafik.

Priser Gyldig fra 20. januar 2013 til ny prisliste udsendes. Information. Midttrafik Kundecenter Telefon 70 210 230. pris er20 13. midttrafik. Information Priser Gyldig fra 20. januar 2013 til ny prisliste udsendes Midttrafik Kundecenter Telefon 70 210 230 pris er20 13 midttrafik.dk Indhold Side Priser Øst, Syd og Midt 3 Favrskov Hedensted Horsens

Læs mere

Udviklingen i Flextur

Udviklingen i Flextur Udviklingen i Flextur Teknisk Udvalg vedtog på mødet den 4. november 2015 at fastholde kommunetaksten, dog med det forbehold, at udviklingen i udgifterne skulle følges tæt de næste 6 måneder og kommunetaksten

Læs mere

1. Hvad er rejsekortet?

1. Hvad er rejsekortet? Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 137 Offentlig Notat Dato J.nr. Sagsbeh. Org. enhed 30. november 2004 Rejsekortet i den kollektive trafik I nedenstående notat redegøres der for planerne for udvikling

Læs mere

Stadig DET SKAL VÆRE NEMT

Stadig DET SKAL VÆRE NEMT Stadig DET SKAL VÆRE NEMT I 2018 formulerede FynBus en flerårig strategi for årene 2018-2020 med visionen Det skal være nemt at rejse med FynBus. Intet er ændret i den forbindelse her i 2019. FynBus har

Læs mere

"Trafikinformatik på nettet - Organisation og Teknologi"

Trafikinformatik på nettet - Organisation og Teknologi Workshop: "Trafikinformatik på nettet - Organisation og Teknologi" Mødeleder: Jan Kildebogaard, CTT, DTU Trafikdage på Aalborg Universitet 2000 101 Workshop: Teknologi" "Trafikinformatik på nettet - Organisation

Læs mere

Movia gennemfører medio 2019 en ny model for flextur og en ny mulighed for plustur.

Movia gennemfører medio 2019 en ny model for flextur og en ny mulighed for plustur. Notat Dokumentnummer 583323 Dato 08 02 2019 Sagsbehandler: JNK Direkte: +45 36 13 16 23 CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Orientering om ny model for flextur og ny mulighed for plustur Movia gennemfører

Læs mere

Movia gennemfører medio 2019 en ny model for flextur og en ny mulighed for plustur.

Movia gennemfører medio 2019 en ny model for flextur og en ny mulighed for plustur. Notat Til: Kommunerne Dokumentnummer 583323 Dato 27 03 2019 Sagsbehandler: JNK Direkte: +45 36 13 16 23 CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Baggrund for nye muligheder med flextur og plustur Movia

Læs mere

Godkendelse af høringssvar fra Aalborg Kommune til NT's Mobilitetsplan

Godkendelse af høringssvar fra Aalborg Kommune til NT's Mobilitetsplan Punkt 4. Godkendelse af høringssvar fra Aalborg Kommune til NT's Mobilitetsplan 2017-2020 2017-019031 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender høringssvar til

Læs mere

Rejsekortet. kommer til Sjælland i 2008

Rejsekortet. kommer til Sjælland i 2008 Rejsekortet kommer til Sjælland i 2008 Nemt og trygt Indhold Trafikselskabernes mål med det kommende rejsekort er, at kunder nemt og trygt kan rejse med bus, tog og Metro til hver en tid - uden først at

Læs mere

Hvem taler. Casper Jul Nielsen Projektleder BeKTra

Hvem taler. Casper Jul Nielsen Projektleder BeKTra Hvem taler Casper Jul Nielsen Projektleder BeKTra Erfaring fra Trafikselskaber i Nord og Midtjylland Ansvar for implementering af ny kørsel Ansvar for PLANET og internetbestilling Medansvarlig for udvikling

Læs mere

Orientering om rejsekort 14. maj 2014 Kunden i fokus

Orientering om rejsekort 14. maj 2014 Kunden i fokus Orientering om rejsekort 14. maj 2014 Kunden i fokus Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S :: Orientering om rejsekort :: 1 Hvorfor rejsekort? - Visionen Modernisering af de nuværende og udslidte

Læs mere

mobil billet Nordjylland

mobil billet Nordjylland resumé mobil billet Nordjylland ansøgning til passagerpuljen Nye og flere passagerer i den kollektive trafik kræver et effektivt og let tilgængeligt produkt. Rejsekortet introduceres i Nordjylland i 2010/2011,

Læs mere

05. Takst 2008-1. behandling. Indstilling: Direktionen indstiller, at:

05. Takst 2008-1. behandling. Indstilling: Direktionen indstiller, at: Politisk dokument med resume 05. Takst 2008-1. behandling Indstilling: Direktionen indstiller, at: 1/5 Bestyrelsen der gennemføres en gennemsnitlig takststigning på 3,0 pct. i Movia s tre takstområder

Læs mere

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 6. marts 2013 Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet 1. Resume Midttrafik har endnu ikke truffet beslutning om eventuel tilslutning til

Læs mere

Passagerpulsen nu og i fremtiden

Passagerpulsen nu og i fremtiden Transport- og Boligudvalget 2018-19 (2. samling) TRU Alm.del - Bilag 85 Offentligt Passagerpulsen nu og i fremtiden Laura Kirch Kirkegaard, afdelingschef, Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk Kollektiv

Læs mere

Kollektiv transport som én enhed. v. Søren Englund Centerchef i Trafikselskabet Movia

Kollektiv transport som én enhed. v. Søren Englund Centerchef i Trafikselskabet Movia Kollektiv transport som én enhed v. Søren Englund Centerchef i Trafikselskabet Movia DOT - Din Offentlige Transport 2 Lov om trafikselskaber 7, stk. 3 - med virkning fra den 1. januar 2015 Trafikselskabet

Læs mere

FynBus strategi for baserer sig på tre værdier: KUNDEN I CENTRUM SIKKER DRIFT KONTINUERLIG KVALITETSUDVIKLING

FynBus strategi for baserer sig på tre værdier: KUNDEN I CENTRUM SIKKER DRIFT KONTINUERLIG KVALITETSUDVIKLING DET SKAL VÆRE NEMT Det skal være nemt at rejse med FynBus. Det er visionen i FynBus nye strategi for årene 2018-2020. FynBus ledelse har i samarbejde med trafikselskabets mange interessenter og medarbejdere

Læs mere

Rejseplanen. trafikinformation via Rejseplanen

Rejseplanen. trafikinformation via Rejseplanen Rejseplanen Bedre kundeoplevelser l med trafikinformation via Rejseplanen Agenda Rejseplanens nuværende kanaler Rejseplanen i tal Hvordan understøtter Rejseplanen nu og i j p g fremtiden bedre trafikinformation

Læs mere

NYT BYNET. Informationsindsats NYT BYNET. Informationsindsats. 7. februar 2018

NYT BYNET. Informationsindsats NYT BYNET. Informationsindsats. 7. februar 2018 NYT BYNET Informationsindsats 7. februar 2018 NYT BYNET Informationsindsats 2. marts 2018 1 Nyt Bynet informationsindsats FREM TIL 1. MAJ 2018: EFTER 1. MAJ 2018: HØRING AKTIVITET: Movias forslag til lokal

Læs mere

III Værebroparken - Bagsværd st. - Gladsaxe Trafikplads - Søborg Torv - Buddinge st.

III Værebroparken - Bagsværd st. - Gladsaxe Trafikplads - Søborg Torv - Buddinge st. Notat Til: Gladsaxe Kommune Kopi til: 676416 Sagsbehandler CNR Direkte 36 13 16 79 Fax 36 13 20 93 CNR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. januar 2010 Trafikbestilling til år 2011

Læs mere

Hvordan får vi flere passagerer til jernbanen?

Hvordan får vi flere passagerer til jernbanen? Transportudvalget 2012-13 TRU Alm.del Bilag 256 Offentligt Folketingets Transportudvalg 11. april Høring om jernbanens fremtid Hvordan får vi flere passagerer til jernbanen? Susanne Krawack CONCITO Medlem

Læs mere

Oplæg til revision af telekørsel: Odense Kommune

Oplæg til revision af telekørsel: Odense Kommune Oplæg til revision af telekørsel: Odense Kommune Resume: FynBus præsenterer status på Telekørsel i Odense Kommune og hovedtrækkene af et oplæg til revision af telekørsel. FynBus ønsker at orientere kommunen

Læs mere

Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget...3 MTU2 Færre uheld i trafikken...3 MTU3 Flere buspassagerer på det samlede

Læs mere

Kollektiv trafik i landområder

Kollektiv trafik i landområder Kollektiv trafik i landområder af Civ.ing. Ph.D. Preben Vilhof, COWI 1 Baggrund I 1990'erne har der været fokus på den kollektive trafik i landområderne. I forbindelse med Transporthandlingsplanen fra

Læs mere

5 spørgsmål/svar til forslag til lov om trafikselskaber

5 spørgsmål/svar til forslag til lov om trafikselskaber 5 spørgsmål/svar til 5 spørgsmål/svar til forslag til lov om trafikselskaber Spørgsmål: 1) Hvorfor kommer der en helt ny lov om trafikselskaber? 2) Betyder kommunalreformen at den bus du plejer at bruge

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR jernbanen 2008-2018

TRAFIKPLAN FOR jernbanen 2008-2018 TRAFIKPLAN FOR jernbanen 2008-2018 Trafikplan for jernbanen 2008-2018 Strækninger Region Midtjylland betjenes af følgende statslige jernbanestrækninger (i parentes er anført den del af strækningen, der

Læs mere

Notat. Til: Region Sjælland. Kopi til: 3. marts 2014. Notat - Busbetjening af Tølløsebanen

Notat. Til: Region Sjælland. Kopi til: 3. marts 2014. Notat - Busbetjening af Tølløsebanen Notat Til: Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler LRI Direkte +45 36 13 16 51 Fax - LRI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 3. marts 2014 Notat - Busbetjening af Tølløsebanen

Læs mere

Passagerpuljen, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse

Passagerpuljen, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Passagerpuljen, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Navigation på rejsen 2. Resumé Projektet skal medvirke til at sikre kunderne i den kollektive trafik en god rejseoplevelse ved at forsyne

Læs mere

Fremtidens rejser. De gode rejseoplevelser i centrum. Bus & Tog

Fremtidens rejser. De gode rejseoplevelser i centrum. Bus & Tog Fremtidens rejser De gode rejseoplevelser i centrum Bus & Tog Det skal være en god oplevelse at rejse med den kollektive trafik Bus & Tog samarbejdet er en række parter, der samarbejder for den gode rejseoplevelse.

Læs mere

Rejsekortet. Oplæg på møde i kvalitetsudvalget 7. juni 2012 v/michael Steinberg

Rejsekortet. Oplæg på møde i kvalitetsudvalget 7. juni 2012 v/michael Steinberg Rejsekortet Oplæg på møde i kvalitetsudvalget 7. juni 2012 v/michael Steinberg Hvad og hvorfor rejsekort? Elektronisk billet og betalingskort til busser og tog i hele landet. Rabatkort billigst for de

Læs mere

Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn

Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn 1-30-72-101-2-12 14. januar 2015/OS Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn Fra den 1. juli 2012 blev den kollektive trafikbetjening af Aalborg Lufthavn forbedret ved, at regionalrute 70, 71

Læs mere

Sammenhængskraft i Nordjylland

Sammenhængskraft i Nordjylland Sammenhængskraft i Nordjylland fra Trafikselskab til Mobilitetsselskab Årsmøde i KTC, torsdag d. 25. oktober 2018 Thomas Øster, Nordjyllands Trafikselskab fra Trafikselskab til Mobilitetsselskab Nordjylland

Læs mere

Den nye S-bane. Trafikministeriet. Bedre. Tryggere. Hurtigere. Mere miljøvenlig

Den nye S-bane. Trafikministeriet. Bedre. Tryggere. Hurtigere. Mere miljøvenlig Den nye S-bane Bedre Tryggere Hurtigere Mere miljøvenlig Trafikministeriet 1 1 2 Det skal være hurtigere og mere komfortabelt at benytte den kollektive trafik, så flere skifter bilen ud med tog og bus.

Læs mere

Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S

Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S er ejet af trafikvirksomheder i Danmark og kravene til

Læs mere

BILAG TIL MØDE I: UP , pkt. 1

BILAG TIL MØDE I: UP , pkt. 1 Notat Omlægning af 203 mv. BILAG TIL MØDE I: UP 30.11.2006, pkt. 1 Nordjyllands Trafikselskab 12. november 2006/OS Notatet indeholder følgende: 1 Forslag til ændringer på rute 203, 212, 644, 645, 646,

Læs mere

Indlæg på trafikdage 2003 ved Hans Fink En betjeningsmodel for tyndt befolkede områder. Problemstillingen

Indlæg på trafikdage 2003 ved Hans Fink En betjeningsmodel for tyndt befolkede områder. Problemstillingen Indlæg på trafikdage 2003 ved Hans Fink 12.8.03 En betjeningsmodel for tyndt befolkede områder Problemstillingen Nordjyllands Trafikselskab (NT) har i mange år arbejdet med at finde den rigtige model for

Læs mere

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer FYNBUS STRATEGI FOR Flere passagerer 2016 1 Indhold Om FynBus strategi for flere passagerer 2016... 3 Strategiens grundlag... 4 Fra strategi til virkelighed... 5 Strategiens indsatsområder... 6 Strategi

Læs mere

Politisk fællesmøde 13. juni 2018

Politisk fællesmøde 13. juni 2018 Politisk fællesmøde 13. juni 2018 Velkommen Jørgen Henriksen, Næstformand for NT s Bestyrelse Dagsorden Kl. 18:00-18:45 (Inkl. aftensmad fra kl. 18) Velkommen v/ Jørgen Henriksen, Næstformand for NT s

Læs mere

Fjernbusser. Svenske erfaringer og EU regulering. Morten Brønnum Andersen Trafikselskaberne i Danmark 28. august 2018

Fjernbusser. Svenske erfaringer og EU regulering. Morten Brønnum Andersen Trafikselskaberne i Danmark 28. august 2018 Fjernbusser Svenske erfaringer og EU regulering Morten Brønnum Andersen Trafikselskaberne i Danmark 28. august 2018 Vækst i antal passagerer Fjernbusser er i vækst: Antal passagerer i 2006: Knap 600.000

Læs mere

Godkender administrationens videre arbejde med udmøntningen af trafikinformationsstrategien

Godkender administrationens videre arbejde med udmøntningen af trafikinformationsstrategien Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 19. december 2014 Mads Lund Larsen 06 Movias trafikinformationsstrategi - implementering 2015 Indstilling: Det indstilles, at bestyrelsen Godkender administrationens

Læs mere

Regionaltog i Nordjylland

Regionaltog i Nordjylland 1 Regionaltog i Nordjylland Banebranchen 5. maj Fremtidens passagertrafik Svend Tøfting Region Nordjylland LIDT HISTORIE 2 2000 Nordjyllands amt overtager Skagens- og Hirtshalsbanen 3 Juni 2004 Nye skinner

Læs mere

Kollektiv trafik - Trafikbestilling 2018

Kollektiv trafik - Trafikbestilling 2018 Kollektiv trafik - Trafikbestilling 2018 Høringsmateriale til lokalråd, seniorråd, handicapråd og uddannelsesinstitutioner Høringsfrist: Mandag den 13. marts 2017 BKCH / 14.2.2017 Tilskud mio. kr. 35,0

Læs mere

Kollektiv trafik - Trafikbestilling 2018

Kollektiv trafik - Trafikbestilling 2018 Kollektiv trafik - Trafikbestilling 2018 Høringsmateriale til lokalråd, seniorråd, handicapråd og uddannelsesinstitutioner Høringsfrist: Mandag den 13. marts 2017 BKCH / 8.3.2017 1 Tilskud mio. kr. 35,0

Læs mere

FREMTIDENS CYKELTRAFIK I FREDERIKSSUNDFINGEREN

FREMTIDENS CYKELTRAFIK I FREDERIKSSUNDFINGEREN FREMTIDENS CYKELTRAFIK I FREDERIKSSUNDFINGEREN 1 2 Dette hæfte er udarbejdet af: Den Fælleskommunale Projektgruppe vedr. Fremtidens Cykeltrafik i Frederikssundfingeren FOTO OG LAYOUT: NIRAS Konsulenterne

Læs mere

Baggrund. Opgradering af linje 229E og 239 til R-net linje. Notat. Til: Kopi til: 15. februar 2010

Baggrund. Opgradering af linje 229E og 239 til R-net linje. Notat. Til: Kopi til: 15. februar 2010 Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SJ Direkte 36 13 17 10 Fax SJ@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. februar 2010 Notat vedrørende omlægning af bustrafikken i Hornsherred

Læs mere

Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 13. marts Trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune

Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 13. marts Trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune Til: Ballerup Kommune Kopi til: Egedal Kommune; TOR; SRM; MKL Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 13. marts 2016 Trafikbestilling

Læs mere

Aftalekomplekset indeholder to konkurrencebegrænsende forhold, der er omfattet af anvendelsesområdet for konkurrencelovens 6, stk. 1.

Aftalekomplekset indeholder to konkurrencebegrænsende forhold, der er omfattet af anvendelsesområdet for konkurrencelovens 6, stk. 1. 1 af 9 Bus/tog samarbejdet Rådsmødet den 28. april 1999 1. Resumé DSB og de regionale busselskaber har ansøgt om en fritagelse for "Standardaftale om takstsamarbejde mellem DSB og XX Trafikselskab" i medfør

Læs mere

Status for evaluering af lov om trafikselskaber. k Søren Wille

Status for evaluering af lov om trafikselskaber. k Søren Wille Status for evaluering af lov om trafikselskaber k Søren Wille Baggrund I hovedstadsområdet: Samarbejdet mellem de mange aktører fungerer ikke Finansieringsmodellen for busdriften svær at forstå og blokerer

Læs mere

Hvordan klares koordineringsopgaven nu og i fremtiden

Hvordan klares koordineringsopgaven nu og i fremtiden 10-10-2011 FlexDanmark 1 Hvordan klares koordineringsopgaven nu og i fremtiden v/ NTL@flexdanmark.dk Teletaxi Patienttransport Kommunal service kørsel Handicap kørsel Flextrafik Institutions kørsel Grundtanken

Læs mere

Hvordan understøtter Rejseplanen den samlede mobilitet? v. Jens Willars, den 17. november 2015 TØF medlemsmøde

Hvordan understøtter Rejseplanen den samlede mobilitet? v. Jens Willars, den 17. november 2015 TØF medlemsmøde Hvordan understøtter Rejseplanen den samlede mobilitet? v. Jens Willars, den 17. november 2015 TØF medlemsmøde Agenda Rejseplanens opbygning, mission og vision Sammenhængen i data? Hvad bringer fremtiden?

Læs mere

Temamøde med Københavns Kommunes Økonomiudvalg. 11. december 2018

Temamøde med Københavns Kommunes Økonomiudvalg. 11. december 2018 Temamøde med Københavns Kommunes Økonomiudvalg 11. december 2018 Agenda 1. Sammensætningen i Movias økonomi 1. Mod nul-emmission i busdriften 2. Udvikling af Rejseplanen til en multimodal rejseplanlægger

Læs mere

Regelmæssig og direkte

Regelmæssig og direkte Regelmæssig og direkte 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

Nye sygehusstrukturer Nye trafikale udfordringer

Nye sygehusstrukturer Nye trafikale udfordringer Nye sygehusstrukturer Nye trafikale udfordringer Baggrund i projekter for Region Hovedstaden Hvilken rolle spiller den kollektive trafik i betjeningen af de eksisterende sygehuse og hvilke udfordringer

Læs mere

Projektbeskrivelse, Passagerpuljen RejseGuiden

Projektbeskrivelse, Passagerpuljen RejseGuiden Projektbeskrivelse, Passagerpuljen RejseGuiden 1. Projekttitel RejseGuiden 2. Resumé Projektet RejseGuiden fokuserer på at teste de nyeste teknologiske muligheder for at give målrettet information til

Læs mere

Københavns Ældreråds høringssvar af forslag til nyt lokalt busnet

Københavns Ældreråds høringssvar af forslag til nyt lokalt busnet Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Københavns Ældreråds høringssvar af forslag til nyt lokalt busnet Københavns Ældreråd takker for høring modtaget den 5. januar 2018 af forslag til nyt lokalt

Læs mere

Flere tilfredse kunder. - hvad vil kunderne have og hvorfor gør vi det ikke bare? Susanne Østergaard p-inline

Flere tilfredse kunder. - hvad vil kunderne have og hvorfor gør vi det ikke bare? Susanne Østergaard p-inline Flere tilfredse kunder - hvad vil kunderne have og hvorfor gør vi det ikke bare? Susanne Østergaard p-inline Flere veje til flere kunder Tiltrække nye kunder Fastholde eksisterende kunder - lidt længere

Læs mere

Politisk dokument med resume

Politisk dokument med resume Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 6. december 2012 Mads Lund Larsen 08 Strategi for Movias trafikinformation - Forslag til initiativplan 2013 Indstilling: Administrationen indstiller,

Læs mere

Midttrafik Repræsentantskab m fl 4 november 2011

Midttrafik Repræsentantskab m fl 4 november 2011 Midttrafik Repræsentantskab m fl 4 november 2011 Temadrøftelse om rejsekort Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Peder Østermark Andreasen, bestyrelsesformand Rejsekort A/S Rejsekortsystemet -

Læs mere

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger fra omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle Uddrag fra kommissoriet for omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle:

Læs mere

at bestyrelsen tager orientering om udfasning af trykte køreplaner til efterretning.

at bestyrelsen tager orientering om udfasning af trykte køreplaner til efterretning. Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 4. april 2013 Mads Lund Larsen 16 Proces for udfasning af trykte køreplaner Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orientering

Læs mere

NY VISION FOR BUS & TOG FREMTIDENS REJSER

NY VISION FOR BUS & TOG FREMTIDENS REJSER NY VISION FOR BUS & TOG FREMTIDENS REJSER 29 09 2008 VISIONER FOR BUS&TOG - Bus & Tog - Mission, visioner og strategier - Handlingsplan 2009 Fremtidens rejser/ 2 Fælleskontoret For Kollektiv Trafik Rejseplanen

Læs mere

20-10-2015 DEN SAMLEDE REJSE

20-10-2015 DEN SAMLEDE REJSE 20-10-2015 DEN SAMLEDE REJSE DEN SAMLEDE REJSE DEN SAMLEDE REJSE 3 DEN SAMLEDE REJSE 4 5 DEN SAMLEDE REJSE, TEST DATA Test på data I Ringkøbing Skjern kommune 2 test, 1 med få skiftesteder, 1 mange skift.

Læs mere

Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT

Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT Budget 2011 Busdrift budgettet er foreløbigt fordi: Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT Regionens effektiviseringer; besparelser hos

Læs mere

Med henblik på at bidrage til disse mål har Movia gennemført en strategisk gennemgang af selskabets trafikinformation.

Med henblik på at bidrage til disse mål har Movia gennemført en strategisk gennemgang af selskabets trafikinformation. Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 25. oktober 2012 Anders Borring-Møller 07 Forslag til strategi for trafikinformation Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tiltræder

Læs mere

Linje 4 er en af de store succeser i bybusnettet. Den bliver flittigt brugt af borgerne til og fra industriområderne.

Linje 4 er en af de store succeser i bybusnettet. Den bliver flittigt brugt af borgerne til og fra industriområderne. Dato: 15.april 2016 J-nr: 70-04-02-15-09 Kontaktperson: Sif Lind Rasmussen Direkte tlf.nr.:7660 8667 Notat Evaluering af Kolding Bybussystem Generelt Det er generelt Sydtrafiks opfattelse, at Koldings

Læs mere

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Forslag til takstnedsættelser 1 1 1-25-1-11

Læs mere

NYHEDSBREV BUSSELSKABER OG VOGNMÆND // NR. 14 - DECEMBER 2013. Trafikinformation 2. Skive trafikterminal 3. Nyt kortsalg i Herning 5

NYHEDSBREV BUSSELSKABER OG VOGNMÆND // NR. 14 - DECEMBER 2013. Trafikinformation 2. Skive trafikterminal 3. Nyt kortsalg i Herning 5 NYHEDSBREV BUSSELSKABER OG VOGNMÆND // NR. 14 - DECEMBER 2013 Trafikinformation 2 Skive trafikterminal 3 Nyt kortsalg i Herning 5 Tr a fi k p l a n 2 0 1 3-2 0 1 7 6 Markedsføringsmateriale i busserne

Læs mere

Kollektiv trafik - VT 7. semester Kursusgang 3 og 4 Planlægning af busnet

Kollektiv trafik - VT 7. semester Kursusgang 3 og 4 Planlægning af busnet Kollektiv trafik - VT 7. semester - Kursusgang 3 og 4 Planlægning af busnet Kursusgang 3 og 4 Grundlag for planlægning Mål og udfordringer Overordnet byplanlægning Stationsnærhed Data Typer af kollektiv

Læs mere

Flere buspassagerer i den kollektive trafik vision og innovation

Flere buspassagerer i den kollektive trafik vision og innovation Et bedre miljø Forbedret kvalitet Flere passagerer Øget samarbejde Danmarks bedste trafikby Jonas Permin, kommerciel chef Arriva Flere buspassagerer i den kollektive trafik vision og innovation Fleksibilitet

Læs mere

09 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S

09 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Orientering om rejsekortet 09 maj 2012 Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S er ejet af trafikvirksomheder i Danmark og kravene til rejsekortsystemet udspringer

Læs mere

14 Information og markedsføring

14 Information og markedsføring 14 Information og markedsføring Dette kapitel er i stor udstrækning baseret på [Færdselsstyrelsen, 1998]. Lokal og regional kollektiv trafik - en oversigt 14.1 Indledning Det er et væsentligt problem i

Læs mere

Potentiale for integreret planlægning og optimering af den kollektive trafik med passageren i centrum. Otto Anker Nielsen, oan@transport.dtu.

Potentiale for integreret planlægning og optimering af den kollektive trafik med passageren i centrum. Otto Anker Nielsen, oan@transport.dtu. Potentiale for integreret planlægning og optimering af den kollektive trafik med passageren i centrum Otto Anker Nielsen, oan@transport.dtu.dk Måling af passagerpræferencer - hvad betyder noget? Rejsetid

Læs mere

Pkt. Tekst Side. 1 Valg af dirigent 1. 2 Bestyrelsesformandens beretning for Opfølgning på Midttrafiks byrdefordelingsmodel 3

Pkt. Tekst Side. 1 Valg af dirigent 1. 2 Bestyrelsesformandens beretning for Opfølgning på Midttrafiks byrdefordelingsmodel 3 Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 kl. 13.30 Lokale 12, Radisson Blu Scandinavia Hotel, Scandinavian Congress Center Aarhus Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side

Læs mere

Pendulbusser - et nyt koncept. v/ Tina Wexøe, HT

Pendulbusser - et nyt koncept. v/ Tina Wexøe, HT Pendulbusser - et nyt koncept. v/ Tina Wexøe, HT HT har gennem de seneste år differentiseret busproduktet i S-, E- og P-busser foruden lokale og regionale linier, servicebus- og telebuslinier. HT har udviklet

Læs mere

PRINCIP. VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk

PRINCIP. VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk PRINCIP VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk Program Hvad er NT? - forretningsområder - Organisering og økonomi Mål og resultater Strategi og handlingsplan Nordjylland 580.000

Læs mere

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Resumé Nordjyllands Trafikselskab (NT) satser markant på X bus nettet, med nye ruter og flere afgange. X busserne

Læs mere

Movias tilgængelighedspolitik og strategi

Movias tilgængelighedspolitik og strategi Movias tilgængelighedspolitik og strategi Trafikbestillerkonferencen 2013 Projektleder Jesper Fønss Trafik- og Rådgivningscenter 02.07.2013 / København Dok.nr. 132365 Disposition 1. Hvad er baggrunden

Læs mere