ODDER KOMMUNE BUDGET Budgetaftalen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ODDER KOMMUNE BUDGET 2008. Budgetaftalen"

Transkript

1 ODDER KOMMUNE BUDGET Budgetaftalen 3 Den kommunale styrelseslov foreskriver at Byrådet, senest den 15. oktober forud for det kommende regnskabsår, skal vedtage et årsbudget. Årsbudgettet skal være bilagt overslag for de følgende 3 år. Byrådet har den 12 september og 10. oktober 2007 behandlet og godkendt budgettet for 2008, samt overslag for årene 2009 til Budgettet angiver i den form, det er godkendt af byrådet, den bindende regel for næste års skatteudskrivning samt bindende regel for det kommende års forvaltning. Budgetaftale for 2008: Budgettet for 2007 blev den 10. oktober 2007 vedtaget af 15 ud af byrådets 19 medlemmer. Aftalen betyder en forhøjelse af indkomstskatteprocenten med 0,78 procent og en forhøjelse af grundskyldspromillen med 4,0. Skatteprocenten og grundskyldspromillen udgør herefter fra 2008 henholdsvis 24,9 procent og 27,5 promille. Vandafledningsbidraget til spildevandsområdet er forhøjet med 3,12 kr. til 23,60 kr. pr. afledt kubikmeter spildevand. Endvidere betyder aftalen, at der til anlægsinvesteringer afsættes 118,8 mio.kr., til serviceforbedringer afsættes 7,5 mio.kr., tilskud til Odder Museum, Lokalhistorisk Arkiv, idrætsforeninger, turistforeningen og andre tilskud forhøjes med 4,1 procent fra Aftalen om anlægsarbejder: Her handler det om, at Odder Kommune fortsat er i vækst og en god bokommune, derfor afsættes der i 2008: 62,2 mio. kr. til færdiggørelse af nyt plejecenter på Rude Havvej. 21,0 mio. kr. til skolerenovering og skoleudbygning. 13,8 mio.kr. til byggemodning og udstykning af nye byggegrunde. 8,0 mio. kr. til veje, fortove p-pladser og trafiksikkerhed. 8,0 mio. kr. til renovering af kloakledninger og kloakering af mindre bysamfund. 1,2 mio.kr. til større bygningsvedligeholdelser af kommunens ejendomme. 1,4 mio.kr. til kultur og fritid. 1,1 mio.kr. til investeringer i IT. 1,0 mio. kr. til brandstige. 0,7 mio. kr. nye toiletbygninger ved strande. 0,4 mio. kr. til revision af spildevandsplan. Aftalen om driftsbudgettet: Budgetaftalen indeholder serviceforbedringer for 8,2 mio. kr. som omfatter: 1,4 mio. kr. til kultur og fritid. 0,3 mio. kr. til børnepasning. 1,3 mio. kr. til undervisning i folkeskolen. 1,6 mio. kr. til Vanskeligt stillede børn og unge samt handicappede. 1,4 mio.kr. til service på Rådhuset. 1,2 mio. kr. til kompetenceudvikling. 0,9 mio. kr. til ældreområdet.

2 19 ODDER KOMMUNE BUDGET Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring Fastlæggelse af Odder Kommunes bevillingsbinding for budgetåret (Dokumentnr ) I henhold til den kommunale styrelseslov, fastsætter Indenrigsministeriet nærmere regler om specifikation af de poster på årsbudgettet som Byrådet skal tage stilling til. Bevillingsniveau for driftsbevillinger på hovedkonto 0-6. For 2008 fastlægges bevillingsbindingen på udvalgsniveau, og som nettobevillinger. 1. Gennem bemærkningerne til budgettet kan der være knyttet særlige bindinger til et budgetbeløb, således at beløbet ikke uden byrådets/økonomiudvalgets godkendelse kan anvendes til andre formål end de i bemærkningerne anførte. 2. Der kan ikke foretages omplaceringer af budgetbeløb fra overførselsindkomster til serviceudgifter eller omvendt. 3. Udvalgene skal respektere eventuelle dispositionsrammer, som byrådet har udlagt til institutioner/forvaltning via kontrakter. 4. Merindtægter som bevillingsindehaveren er uden indflydelse på, må ikke anvendes til finansiering af udgifter uden særskilt bevilling fra byrådet. 5. Udvalgene må ikke foretage væsentlige ændringer i serviceniveauet, og demografibeløb må kun anvendes til det formål de er afsat til. Med bevillingsbinding på udvalgsniveau er kompetence og ansvar for bevillingens anvendelse og overholdelse overladt til udvalgene. Udvalgene kan herefter beslutte at delegere dispositionskompetance og ansvar videre til forvaltningen, institutionsleder m.fl. Princippet om bruttoposteringer er uforandret. D.v.s at der fortsat altid skal foretages særskilt kontering af indtægter og udgifter i budget og regnskab. Anlæg: For anlægsarbejder er bevillingsbindingen bundet til det enkelte anlægsprojekt. De på budgettet opførte rådighedsbeløb kan først anvendes efter byrådets meddelelse af anlægsbevilling.

3 20 ODDER KOMMUNE BUDGET Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring Generelle regler for Odder kommunes budget for Bevillingsmyndighed 1.0 Generelt Som det fremgår af styrelsesvedtægten for Odder kommune, er Byrådet eneste bevillingsmyndighed. Dette betyder bl.a., at udvalgene ikke uden Byrådets forudgående godkendelse må påbegynde foranstaltninger, der vil medføre indtægter eller udgifter, som ikke er bevilget i forbindelse med vedtagelsen af årsbudgettet. Foranstaltninger, der er påbudt ved lov eller lignende, kan dog iværksættes uden Byrådets forudgående bevilling, men bevilling må da indhentes snarest muligt. Efter Byrådets godkendelse af budgettet samt efter andre bevillinger, har de stående udvalg og Økonomiudvalget inden for de respektive områder ansvaret for de bevilgede beløb. Udvalgene og forvaltningerne må herefter administrere i nøje overensstemmelse med budgettets forudsætninger og inden for dets rammer. Byrådet har bemyndiget Økonomiudvalget til at meddele bevillingsændringer i tilfælde, hvor beløb fra en drifts- eller anlægsbevilling ønskes overført til en anden drifts- eller anlægsbevilling. Bemyndigelsen omfatter således omdisponeringer mellem bevillinger på hovedkonto 0-6. Bevillingsændringer på de finansielle konti herunder låneoptagelse, skal fortsat godkendes af Byrådet. 1.1 Bevillingskontrol. Der skal løbende foretages kontrol med, at de givne bevillinger overholdes. 1.2 Leasingaftaler Indgåelse af leasingaftaler er en økonomisk forpligtelse og budgetmæssig binding for de efterfølgende år, derfor er der fastlagt følgende retningslinier for godkendelse af leasingaftaler: Forvaltningen er bemyndiget til at godkende leasingaftaler op til kr. Borgmesteren er bemyndiget til at godkende leasingaftaler indenfor en beløbsramme på kr. Økonomiudvalget skal godkende alle leasingaftaler med løbetid på mere end 5 år. Økonomiudvalget skal godkende alle leasingaftaler, hvor beløbet overstiger kr.

4 2. Bevillingsoversigt 21 ODDER KOMMUNE BUDGET Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring Som det fremgår af budgettets bevillingsoversigt er bevillinger givet som nettobevillinger pr. udvalg. Med vedtagelse af budgettet har byrådet givet bevilling til de driftsposter, der er opført i bevillingsoversigten. Gennem bemærkningerne til driftsposterne kan der til en bevilling være knyttet særlige bindinger, jf. punkt 2. bevillingsbinding, drift, jfr. omstående side. Budgettet består et driftsbudget opdelt i serviceudgifter, overførsler, og spildevandsanlæg, et anlægsbudget, budget for renter, afdrag og finansiering. Det fremgår af budgettet hvorledes bevillingerne er sammensat, og beløbene her må således ses som en specifikation til bevillingsbeløbene. 3. Drifts- og anlægsposter Der sondres mellem 2 forskellige former for bevillinger: a) driftsbevillinger og b) anlægsbevillinger Til driftsbevillinger henregnes: 1. Driftsudgifter og -indtægter på hovedkontiene 0 til Statsrefusion på hovedkontiene 0 til Renter, generelle tilskud, faste bidrag til regionen og skatter på hovedkonto Afdrag på lån på hovedkonto 8. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder således ved regnskabsårets udgang. Til anlægsbevillinger henregnes: 1. Anlægsudgifter og -indtægter på hovedkonto 0 til Udlån og låneoptagelse. Anlægsbevillinger omfatter samtlige udgifter til et anlægsarbejde i hele anlægsperioden, og kan således løbe over flere år. De beløb byrådet har vedtaget at stille til rådighed for anlægsarbejdet i budgetåret, er opført i bevillingsoversigten og benævnes rådighedsbeløb. Rådighedsbeløbene kan alene frigives af Byrådet ved særlig anlægsbevilling for hvert enkelt arbejde efter anmodning fra vedkommende udvalg.

5 22 ODDER KOMMUNE BUDGET Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring I bevillingsansøgningen skal det bl.a. anføres, hvilket rådighedsbeløb ansøgningen vedrører. Endvidere skal den budgetterede anlægsudgift opgøres i overensstemmelse med de autoriserede grupperinger for anlægsarbejder, således at der ved regnskabsaflæggelsen kan foretages en sammenligning mellem de budgetterede og de endeligt afholdte udgifter En ansøgning om anlægsbevilling omfatter alle udgifter i forbindelse med anlægsarbejdet. Såfremt anlægsarbejdet strækker sig over flere regnskabsår, må det samlede beløb, der ønskes til rådighed i hvert enkelt år, fremgå af bevillingsansøgningen. I forbindelse med ansøgning om en anlægsbevilling skal der tillige fremsendes specificeret overslag over de driftsindtægter og driftsudgifter, herunder evt. besparelse, som ibrugtagelsen af det pågældende anlæg vil medføre. Der skal aflægges særskilt anlægsregnskab for anlægsarbejder såfremt bruttoudgifterne beløber sig til 2 mio. kr. eller mere.

6 23 ODDER KOMMUNE BUDGET Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring Selvforvaltningsvilkår for institutioner med kontrakt. Overførselsadgang Over- eller underskud indenfor den enkelte institutions budget, herunder lønkonti, ind- og udvendig vedligeholdelse samt vedligeholdelse af grønne områder, overføres til efterfølgende år. Institutionerne får således en samlet pose penge, som de kan anvende som de anser for mest hensigtsmæssigt mhp. opfyldelse af de opstillede mål. Institutionen kan anvende de opsparede midler uden hensyn til, hvilke konti opsparingen er sket på. Institutionerne kan også låne af efterfølgende års driftsbudget med henblik på at kunne fremrykke en disposition, der først er forudsat i næste års budget, hvis det skønnes nødvendigt eller hensigtsmæssigt for institutionens drift. Institutionen har fortsat adgang til at ansøge om tillægsbevilling. Forudsættes dog kun at finde sted undtagelsesvis. Behandlingen af ansøgninger sker uafhængig af institutionens eventuelle opsparing. Hvis institutionen er blevet tildelt en tillægsbevilling til et særligt formål, opgøres et evt. mindreforbrug særskilt og overføres til efterfølgende år, såfremt aktiviteten endnu ikke er afsluttet. Overførsel af såvel opsparede beløb som merforbrug/mindreindtægter sker via proceduren for tillægsbevillinger. Der kan maksimalt overføres: Budget Overskud Underskud 0-4 mio.kr mio.kr min kr over 40 mio.kr Børne- og Familiecentret I forbindelse med regnskabsårets afslutning udarbejder institutionen en opstilling over besparelser/merforbrug. Nettooverskuddet/-underskuddet opgøres i forhold til årets korrigerede budget. Opgørelsen sendes til økonomisk forvaltning, som foranlediger, at beløbet genbevilges på det efterfølgende års budget. Tillægsbevillingen optages på særlig konto. - tilladelse til at anvende merindtægter uden byrådets forudgående godkendelse. Institutionerne har adgang til alternative indtægtskilder, når disse er i overensstemmelse med den kommunale fuldmagt. Anvendelsen af merindtægter og de øvrige budgetmidler skal i øvrigt være i overensstemmelse med de retningslinier og mål, som er fastlagt i budgettet, og dermed af Byrådet.

7 24 ODDER KOMMUNE BUDGET Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring udover de budgetterede tilfalder institutionen fuldt ud. Dette gælder dog ikke indtægter, som institutionen er uden indflydelse på. Disse indtægter må ikke anvendes til finansiering af udgifter uden særskilt bevilling fra byrådet. Merindtægter må heller ikke anvendes til merudgifter på konti, som ikke indgår i kontrakten. Bygningsvedligeholdelse. Pengene til indvendig bygningsvedligeholdelsen er udlagt til institutionerne. Pengene til udvendig bygningsvedligeholdelse administreres fra centralt hold og er derfor ikke udlagt til institutionerne ved budgetvedtagelsen. Vedligeholdelse af grønne områder. Pengene til vedligeholdelsen af de grønne områder er udlagt til institutionerne. Institutionerne kan vælge, om man ønsker at indgå aftale med Driftscentret eller en privat leverandør om løsning af vedligeholdelsesopgaven, eller om man ønsker selv at ansætte personale til løsning af opgaven. Personaleadministration. Lønsummen er udlagt til institutionerne som et samlet beløb, hvilket indebærer, at institutionerne har frihed til: 1. fastlæggelse af normeringer, herunder oprette og nedlægge faste stillinger 2. frihed i forhold til personalesammensætning 3. ansættelses- og afskedigelseskompetence, idet institutionslederen foretager indstilling om eventuelle uansøgte afskedigelser til nærmeste foresatte 4. forhandlingsret indenfor grænserne af centralt fastsatte overenskomster og kommunalt besluttede regler i forhold med de faglige organisationer, når det drejer sig om personaleforhold, der udelukkende angår den enkelte institution Institutionslederen er forpligtet til at indhente de fornødne faglige vurderinger og rådgivning fra Institutionsservice, ligesom dette altid skal inddrages ved påbegyndelse af disciplinærsager.

8 25 ODDER KOMMUNE BUDGET Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring Retningslinjer for lønsumsbudgettering/lønsumsstyring i Odder Kommune Lønsumsstyring. Lønsumsstyring er indført i Odder Kommune fra Lønsumsstyringen er en del af aftalen om kontraktstyring og selvforvaltningsvilkår i Odder, således, at lønsumsbudgettet udlægges til institutionerne som et samlet beløb. Lønsumsstyring i Odder - frihedsgrader. Se punktet personaleadministration under selvforvaltningsvilkår for institutioner med kontrakt. Undtagelser til personaleadministration. Ændringer i den overordnede ledelsesstruktur på den enkelte institution eller en flerhed af institutioner sker under forudsætning af økonomiudvalgets godkendelse. Herudover er der på flere områder overordnede kommunalt besluttede regler der p.t. fortsat er gældende for institutionsområderne. Her kan blandt andet nævnes ressourcetildelingen indenfor folkeskoleområdet og vippenormeringen på daginstitutionsområdet. Pensionsbidrag vedr. tjenestemænd. Pensionsbidraget vedr. tjenestemænd konteret på særskilte konti - som ikke indgår i selvforvaltningsvilkår og overførselsadgang.

9 ODDER KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger 5 Opdeling af nettobudget 2008 i skattebetalt budget og brugerbetalt budget. Det brugerbetalte budget omfatter spildevandsområdet. (netto) Skatte- Bruger- ( + ) ( - ) betalt betalt Driftsvirksomhed +893,8-7,9 Anlægsvirksomhed +94,8 +8,0 Byggemodning og køb af jord Salg af byggegrunde +13,8-15,3 Renter +3,8 Afdrag på lån +9,8 Udligning og tilskud fra staten -175,9 Bidrag til Region Midtjylland +27,0 Andel af Århus Amts nettoformue -3,0 Låneoptagelse -89,1 Skatter -788,1 Finansforskydninger 28,4 Underskud/overskud 0,0 +0,1 Balance 0,0 0,0 Den kommunale skatteudskrivning i 2008 : Kommunal indkomstskat 24,9 pct. Skatteprocent forhøjes fra 2008 med 0,78 % Kommunal grundskyld 27,5 prom. Grundskyldspromille forhøjes fra 2008 med 4,0 Kommunal grundskyld for 12,3 Grundskyldspromille er fastlagt ved lov. landbrugsjord og skovbrug Kirkeskat 1,0 pct. uændret i forhold til 2007 Den landsgennemsnitlige udskrivningsprocent udgør 24,8 Den landsgennemsnitlige grundskyldspromille udgør 25,53 Der budgetteres med et kasseforbrug i 2008 på kr. kr. Det skattefinansierede budget Underskud på spildevandsområdet Kasseforbrug i kr kr kr. I budgetoverslagsårene er forudsat følgende kasseforbrug: 2009: 22,3 mio. kr. 2010: 14,6 mio. kr. 2011: 16,5 mio. kr.

10 ODDER KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger 6 Nedenstående tabel viser den strukturelle balance som udtrykker bl.a. over/-underskud på de skattefinansierede områder. Det vil sige om skatteindtægterne og generelle tilskud fuldt ud kan finansiere nettoudgifterne på de skattefinansierede områder Den strukturelle balance udtrykker bla. over/-underskud på de skattefinansierede områder. Det vil sige om skatteindtægter og generelle tilskud fuldt ud kan finansiere nettoudgifter på de skattefinansierede områder. Mio.kr. (negative beløb angiver indtægter/overskud) (positive beløb angiver udgift/underskud) Budget 2008 Budget 2009 Budget 2010 Budget 2011 Det skattefinansierede område: Skatter -788,1-827,8-886,8-911,7 Generelle tilskud m.v. -175,9-183,9-175,0-198,6 Faste bidrag i regionen 27,0 27,6 28,9 30,3 Serviceudgifter 744,6 753,3 760,6 769,1 Overførsler 149,3 154,3 160,2 165,6 PL-stigninger 34,8 67,3 102,0 Renter og indskud i landsbyggefonden 3,8 3,8 3,5 3,1 I alt skattefinansierede driftsudgifter -39,4-37,9-41,3-40,3 Skattefinansierede nettoanlægsudgifter 94,7 61,1 57,4 57,0 I alt drifts- og anlægsudgifter 55,3 23,2 16,0 16,7 Nettooverskud på jordforsyning (ydelser på lån) -1,5-1,5-1,5-1,5 Afdrag på lån 9,8 10,4 10,6 10,0 Låneoptagelse (forudsætter at der kan optages lån til spildevand) -89,1-10,4-10,6-10,0 Kassekredit og beboerindskud 28,4 Kompensationsbeløb fra staten vedr. Århus Amt -3,0 Skattefinansieret underskud 0, 21,7 14,5 15,2 Spildevandsområdet 0,1 0,5 0,1 1,3 Styrkelse/forbrug af kassebeholdningen 0,1 22,3 14,6 16,5 Låneoptagelse i I 2008 optages lån på 89,1 mio.kr. 7,4 mio.kr. anvendes til generel finansiering af anlægsinvesteringer og 81,7 mio.kr. til finansiering af nyt plejecenter på Rude Havvej. I budgetoverslagsårene optages lån på 31 mio. kr. svarende til afdrag på lån i samme periode.

11 ODDER KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger 7 Nøgletal Skatteprocenter: Kommunen 20,1 20,1 20,1 20,4 20,4 24,12 24,9 Kirken 1,0 1,0 1,0 1,0 1,0 1,0 1,0 Amtet 11,6 11,6 11,6 11,6 11,6 0 0 Staten (bundskat) Sundhedsskat 5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 5,5 8,0 5,5 8,0 Grundskyldspromille Kommunen 13,5 13,5 13,5 13,5 13,5 23,5 27,5 Amtet 10,0 10,0 10,0 10,0 10,0 0 0 Befolkningstal pr (08 = prognose) Indvandrere og efterkommere pr Dagplejebørn (0-2 årige) Integrerede pladser og vuggestue(0-5 årige) Børnehavepladser (3-5 årige) Puljeordninger (privat pasning) Skolefritidsordningspladser (6-10 årige) Fritidscenterpladser og klubpladser for årige Plejehjemspladser Plejeboliger Aflastnings- og genoptræningspladser Daghjemspladser Hospicepladser på plejehjem Skoler Skoleelever i kommunale skoler (excl. elever i heldagsskole og centerklasser) Låneoptagelse mio. kr. 20,4 10,0 11,9 13,5 11,3 21,1 89,1

12 ODDER KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger 8 Befolkningsprognose (udarbejdet i foråret 2007) Alder og Hele befolk Årlig befolkningstilvækst Boligbyggeprogram Antal boliger sum Odder Saksild Boulstrup Hov Gylling Ørting Hundslund Ialt

13 ODDER KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger 9 Hovedoversigt (netto) ( + ) ( - ) mio. kr. mio. kr. Driftsvirksomhed 824,0 885,9 Anlægsvirksomhed 40,5 101,2 Renter 3,5 3,7 Afdrag på lån 8,7 9,8 Låneoptagelse -3,5-89,1 Ændringer i kommunens mellemværende med andre 0,8 25,4 Udligningsordninger og tilskud fra staten -149,2-148,7 Skatter -716,0-788,1 Kasseforbrug -8,8-0,1 Balance mio.kr. mio.kr. Driftsudgifter 1.119, ,2 Anlægsudgifter 60,6 118,8 Renteudgifter 4,6 5,7 Finansforskydninger (pensioner m.v.) 383,3 454,0 Afdrag på lån 8,7 9,8 Udligningsordninger 37,0 39,6 Skatter 0,0 1,2 Styrkelse af kassebeholdningen 0,0 0 i alt 1.614, , mio. kr. mio. kr. Drifts- og anlægsindtægter 170,1 169,1 Renteindtægter 1,1 1,9 Generelle tilskud 186,2 188,3 Låneoptagelse 3,5 89,1 Refusioner 528,2 591,5 Skatter 716,0 789,3 Kasseforbrug 0,1 i alt 1.605, ,3

14 10 ODDER KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger Skatter. 64 % af kommunens indtægter kommer fra skat, når der ses bort fra statsrefusioner. Skatteindtægterne består af personskatter, ejendomsskatter og selskabsskatter Den kommunale indkomstskat er langt den vigtigste af kommunens finansieringskilder. Den skønnede udvikling i indkomstprovenuet samt beskatningsprocenterne for perioden fremgår af følgende opstilling: Budgetteret indkomstskat (beløb i kr.) Udskrivningsgrundlag Kommunal indkomstskat Antal skatteydere Selskabsskat I forbindelse med kommunalreformen blev amterne nedlagt pr , og kommunerne overtog den amtskommunale skatteprocent, fratrukket en sundhedsskat på 8,0 pct. Odder Kommune har overtager 3,72 pct. af amtsskatten i Århus Amt. Odder Kommunes skatteprocent i 2007 var herefter 24,12 (20,4 + 3,72). Byrådet har vedtaget en skatteforhøjelse fra 2008 på 0,78 % således at den kommunale skatteprocent udgør 24,9 fra Udskrivningsprocent 20,4 20,4 24,12 24,9 Kirkeskatteprocent 1,0 1,0 1,0 1,0 Skønnet over udskrivningsgrundlaget er baseret på de seneste slutligningsstatistikker vedrørende indkomståret 2005 og på de af Kommunernes Landsforening udarbejdede skøn over indkomstudviklingen fra 2005 til Endvidere er indregnet en forventet vækst i antallet af skatteydere på baggrund af befolkningsprognosen. Udvikling i skatteprocent Odder Kommune 19,2 19,2 19,2 19,2 19,7 20,1 20,1 20,1 20,1 20,1 20,1 20,1 20,1 20,4 20,4 24,12 24,9 Hele landet 19,6 19,6 19,7 19,8 19,9 20,2 20,4 20,5 20,6 20,7 20,7 20,7 20,7 20,8 20,8 24,58 24,8

15 11 ODDER KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger Grundskyld og dækningsafgift. Den kommunale grundskyld og dækningsafgift udskrives på grundlag af de afgiftspligtige grundværdier. Udviklingen i grundskyldsprovenu, dækningsafgift og grundskyldspromille fremgår af følgende opstilling: Grundskyldspromillen er fastsat til 27,5 promille. Grundskyldspromillen er fra forhøjet med 10, idet Odder Kommune som følge af kommunalreformen har overtaget den amtskommunale grundskyldspromille i forbindelse med nedlæggelse af amterne. Fra 2008 har Byrådet vedtaget en forhøjelse af grundskyldspromillen med 4 til 27,5 promille. Grundskyldspromille for produktionsjord er fastsat ved lov, og kan højst udgøre 12,3 promille. Budgetteret Ejendomsskat (1.000 kr.) Grundværdier parcelhuse mm. Grundværdier produktionsjord (landbrug) Grundskyld parcelhuse mm. Grundskyld produktionsjord (landbrug mm) Dækningsafgift på statslige og amtskom munale/regionens ejendomme Grundskyldspromille parcelhuse mm. Grundskyldspromille - produktionsjord 13,5 12,0 13,5 12,0 23,5 12,3 27,5 12,3 Dækningsafgiften af grundværdierne er fastsat til 13,75 promille, og dækningsafgiften af forskelsværdien til 8,75 promille.

16 12 ODDER KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger Tilskud og udligningsordninger. Tilskuds- og udligningssystemet består af et bloktilskud samt en landsudligning, en hovedstadsudligning og en tilskudsordning for særligt ugunstigt stillede kommuner. Herudover er der en række særlige tilskuds- og udligningsordninger af mindre omfang. Udligningssystemet er baseret på den såkaldte nettoudligningsmetode. Det betyder, at udligningen beregnes ud fra en kommunes beregnede strukturelle overskud eller underskud. Det strukturelle overskud eller underskud opgøres som forskellen mellem en kommunes beregnede udgiftsbehov og kommunens skatteindtægter beregnet ud fra en gennemsnitlig skatteprocent. Det strukturelle overskud eller underskud er udtryk for en kommunes samlede økonomiske situation, hvor der er taget hensyn til både udgiftsbehov og beskatningsmuligheder. Det strukturelle overskud eller underskud viser således, om en kommune er i stand til at finansiere sit udgiftsbehov ved opkrævning af skat med en gennemsnitlig skatteprocent. Hvis en kommune har et strukturelt underskud, vil den i landsudligningen modtage et tilskud svarende til 58 pct. af det strukturelle underskud. Hvis den har et strukturelt overskud, skal den betale 58 pct. heraf til ordningen. Hovedparten at udgifterne til ordningen betales af staten via bloktilskuddet. En del af bloktilskuddet går til finansiering af landsudligningen samt tilskuddet til ugunstigt stillede kommuner. Den resterende del fordeles til kommuner i forhold til deres indbyggertal. Det samlede statstilskud til kommunerne udgør 49,4 mia. kr. og fordeles således: Statstilskud efter befolkningstal... 17,3 mia. kr. Udligningstilskud (nettoudligning)... 33,6 mia. kr. Tilskud til ugunstigt stillede kommuner... 2,7 mia. kr. I alt... 53,6 mia. kr. Odder Kommune modtager 175,3 mio.kr. i tilskud fra staten og fra diverse udligningsordninger kommunerne imellem, hvilket fremgår nedenstående tabel. Tilskud og udligning Mio.kr. - = indtægt Budget 2008 Bloktilskud fra staten på grundlag af Odder Kommunes indbyggertal -68,9 0,3972 % af 17,3 mia. kr. Nettoudligningen, objektiv udgiftsbehov fratrukket skattegrundlag 0,2982 % af 33,6 mia. kr. -100,3 Udgift til landsudligning af udgifter til flygtninge og indvandrere idet Odder Kommunes udgifter til flygtninge er lavere end landsgennemsnittet. 7,6 Udligning vedr. selskabsskat -8,4 Tilskud til kommuner med mindre øer (afløser driftstilskud fra stat og amt) -1,8 Statstilskud vedr. ældreområdet fra 2002 (tilskuddet er indarbejdet i ældreområdets driftsbudget bl.a. i forbindelse med fritvalgsordningen) -2,3 Særligt tilskud til løft af ældreplejen (nye pulje fra 2007 på 441 mio.kr.) -1,8 I alt -175,9 Statstilskuddet:

17 13 ODDER KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger Odder Kommunes andel af statstilskuddet efter befolkningstal udgør 0,3972 %, idet Odder Kommunes indbyggertal skønnes til pr og befolkningstallet i hele landet er skønnet til Statstilskud = x 100 / = 0,3972 x = kr. Udligningstilskuddet (nettoudligningen): Den landsgennemsnitlige nettodrifts- og anlægsudgift pr. indbygger i 2008 udgør kr. I Odder Kommune er udgiftsbehovet beregnet til kr. pr. indbygger på grundlag af en række objektive kriterier. Fra udgiftsbehovet trækkes en skatteindtægt beregnet på grundlag af en landsgennemsnitlig skatteprocent og Odder Kommunes beskatningsgrundlag. Skatteindtægten pr. indbygger i Odder Kommune udgør kr. Udligningstilskud. Udgiftsbehov pr. indbygger i Odder Kommune... Skatteindtægt pr. indbygger... Underskud... Underskud i alt = kr. x indbyggere... Udligningsprocent... Udligningstilskud til Odder Kommune... ( x 58 %) kr kr kr kr. 58 pct kr. Udligning af selskabsskat. Det kommunale provenu af selskabsskat har ikke hidtil indgået i udligningen, Men udligningsreformen indebærer, at der indføres en særskilt udligning af selskabsskat, hvor 50 % af forskellen mellem en kommunes provenu af selskabsskat pr. indbygger og landsgennemsnittet udlignes. Det vil sige, at de kommuner, hvor provenuet af selskabsskat pr. indbygger er lavere end landsgennemsnittet, modtager et tilskud pr. indbygger svarende til 50 pct. af forskellen mellem kommunens provenu pr. indbygger og landsgennemsnittet. Omvendt skal de kommuner, hvor provenuet pr. indbygger er højere end landsgennemsnittet, betale et bidrag pr. indbygger svarende til 50 % af forskellen mellem kommunens provenu pr. indbygger og landsgennemsnittet. Landsgennemsnitlig selskabsskatteprovenu = / = Odder Kommunes selskabsskat pr. indbygger = / =... Forskel pr. indbygger... Tilskud til Odder Kommune: 771 x x 50 % kr. 292 kr. 771 kr kr. Anvendte skøn over pris- og lønudviklingen

18 14 ODDER KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger Art fra 2007 til 2008 fra 2008 til 2009 fra 2009 til 2010 fra 2010 til Lønninger 3,3 4,7 3,7 3,7 2.2 Fødevarer 1,7 1,7 1,7 1,7 2.3 Brændsel og drivmidler -0,2-0,2-0,2-0,2 2.6 Køb af jord og bygninger 1,7 1,7 1,7 1,7 2.7 Anskaffelser 1,7 1,7 1,7 1,7 2.9 Øvrige varekøb 1,2 1,7 1,7 1,7 4.0 Tjenesteydelser uden moms 3,6 4,1 4,1 4,1 4.5 Entreprenør og håndværkerydelser 3,1 3,6 3,6 3,6 4.6 Betalinger til staten 3,3 4,2 3,6 3,6 4.7 Betalinger til andre kommuner 3,3 4,2 3,6 3,6 4.8 Betalinger til amtskommuner 3,3 4,2 3,6 3,6 4.9 Øvrige tjenesteydelser 3,6 4,1 3,7 3,7 5.1 Tjenestemandspensioner 3,3 4,7 3,7 3,7 5.2 Overførsler til personer 2,3 2,3 2,3 2,3 5.9 Øvrige tilskud og overførsler 4,1 4,1 4,1 4,1 7.1 Egne huslejeindtægter 3,3 4,2 3,6 3,6 7.2 Salg af produkter og ydelser 3,3 4,2 3,6 3,6 7.6 Betalinger fra staten 3,3 4,2 3,6 3,6 7.7 Betalinger fra andre kommuner 3,3 4,2 3,6 3,6 7.8 Betalinger fra amtskommuner 3,3 4,2 3,6 3,6 7.9 Øvrige indtægter 3,3 4,2 3,6 3,6 8.4 Refusioner 2,3 2,1 2,1 2,1 pct. 12 Kommunal pris- og lønstigninger

19 15 ODDER KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger Finansiel status Anskaffelser af materielle aktiver såsom faste ejendomme, tekniske anlæg, maskiner og inventar e ikke medtaget - = gæld + = formue/tilgodeh. mio.kr Kassebeholdning primo 73,5 85,6 85,5 63,2 48,6 Forventet forbrug af kassebeholdningen (- fortegn) 12,1-0,1-22,3-14,6-16,5 Likvide aktiver ultimo (- = negativ kassebehold.) 85,6 85,5 63,2 48,6 32,1 Kortfristet gæld/tilgodeh. -14,1-14,1-14,1-14,1-14,1 Mellemværende med forsyningsvirks. 1,4 1,8 2,3 2,4 3,7 Langfristet gæld/tilgodeh. -84,0-265,0-265,0-265,0-265,0 Finansiel egenkapital -11,1-191,8-213,6-228,1-243,3 Materielle aktiver 903, , , , ,0 Værdipapirer Pensionsforpligtigelser mm Fonde, legater mm 26,9-105,5-0,8 14,9-105,5-0,8 14,9-105,5-0,8 14,9-105,5-0,8 14,9-105,5-0,8 Egenkapital ultimo 812,5 836,8 815,0 800,5 785,3 Langfristet gæld mio.kr *) Gæld pr ,5 84,5 90,2 106,9 114,0 115,1 123,9 130,9 142,2 Afdrag -16,6-9,9-3,7-9,1-10,8-7,6-7,5-8,7-10,4 Låneoptagelse Låneoptagelse til jordkøb Netto leasing 18,0 15,9 20,4 10,0 11,9 13,5 2,9 11,3 20,2 89,0 99,0 Gæld pr ,5 90,2 106,9 107,8 115,1 123,9 127,7 142,4 319,6 *) fra 2004 medtages leasinggæld under langfristet gæld. Det forudsættes at afdrag på leasinggæld og nye leasingforpligtigelser er af samme størrelse i 2006 og Låneoptagelse i 2008 Der optages lån på 7,5 mio. kr. til finansiering af skolerenovering og udbygning, 81,7 mio.kr. til finansiering af nyt plejecenter på Rude Havvej og 99,0 mio.kr. til køb af jord, er ikke budgetteret, da beslutningen først er truffet efter budgetvedtagelsen.

20 Hovedoversigt til budget Hele 1000 kroner 28 Regnskab 2006 Budget 2007 Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt A. DRIFTSVIRKSOMHED (INCL. REFUSION) 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Heraf refusion Forsyningsvirksomheder m.v Heraf refusion 02 Trafik og infrastruktur Heraf refusion Undervisning og kultur Heraf refusion 04 Sygehusvæsen Social- og sundhedsvæsen Heraf refusion Administration m.v Heraf refusion A. DRIFTSVIRKSOMHED I ALT Heraf refusion B. ANLÆGSVIRKSOMHED 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Forsyningsvirksomheder m.v Trafik og infrastruktur Undervisning og kultur Sygehusvæsen Social- og sundhedsvæsen Administration m.v B. ANLÆGSVIRKSOMHED I ALT Pris- og lønstigninger vedr. hovedkonto 0-6 (bo-årene) C. RENTER I ALT D. BALANCEFORSKYDNINGER Forøgelse( + ) / forbrug( - ) Af likvide aktiver(08.22) Øvrige balanceforskydninger ( ) D. BALANCEFORSKYDNINGER I ALT E. AFDRAG PÅ LÅN (DEBETSIDEN PÅ 08.55) I ALT A + B + C + D + E + PRIS- OG LØN- STIGNINGER VEDR. HOVEDKONTO F. FINANSIERING Optagne lån (kreditsiden på 08.55) Tilskud og udligning Udligning af købsmoms Skatter F. FINANSIERING I ALT BALANCE

ODDER KOMMUNE BUDGET 2009. Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring

ODDER KOMMUNE BUDGET 2009. Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring Fastlæggelse af Odder Kommunes bevillingsbinding for budgetåret 2009. I henhold til den kommunale styrelseslov, fastsætter Indenrigsministeriet nærmere regler om specifikation af de poster på årsbudgettet

Læs mere

For 2018 fastlægges bevillingsbindingen på udvalgsniveau, og som nettobevillinger.

For 2018 fastlægges bevillingsbindingen på udvalgsniveau, og som nettobevillinger. 29 Fastlæggelse af Odder Kommunes bevillingsbinding for budgetåret 2018. I henhold til den kommunale styrelseslov, fastsætter Social- og Indenrigsministeriet nærmere regler om specifikation af de poster

Læs mere

Hovedoversigt til budget Hele 1000 kroner

Hovedoversigt til budget Hele 1000 kroner Hovedoversigt til budget 28 Regnskab 2006 Budget 2007 Budget 2008 Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt A. DRIFTSVIRKSOMHED (INCL. REFUSION) miljøforanstaltninger......................... 13.459

Læs mere

Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring.

Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring. 43 Tryk på link: Fastlæggelse af bevillingsbinding Generelle regler for Odder Kommunes budget Selvforvaltningsvilkår for institutioner m.fl. Retningslinjer for lønsumsbudgettering Institutioner/områder

Læs mere

C. RENTER ( )

C. RENTER ( ) Hovedoversigt Hele 1.000 kr. Budget 2007 Udgifter Indtægter Netto A. DRIFTSVIRKSOMHED (inkl refusion) 0. Byudvikling, bolig- og miljø- foranstaltninger 45.074-8.964 36.110 Heraf refusion -211-211 1. Forsyningsvirksomheder

Læs mere

Sammendrag. Budget 2009 Udgifter Indtægter Netto. I hele kr. A. Driftsvirksomhed (incl. refusion)

Sammendrag. Budget 2009 Udgifter Indtægter Netto. I hele kr. A. Driftsvirksomhed (incl. refusion) Sammendrag I hele 1.000 kr. Budget 2009 Udgifter Indtægter Netto A. Driftsvirksomhed (incl. refusion) 0. Byudvikling, bolig- og miljø- foranstaltninger Jordforsyning -11-299 -310 Faste ejendomme 6.637-5.474

Læs mere

Heraf refusion

Heraf refusion Hovedoversigt Tabel 12.1. Hovedoversigt Budget 2017 Budget 2018 Budget 2019 Budget 2020 A. DRIFTSVIRKSOMHED (inkl. refusion) 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 95.872-22.618 96.258-22.793

Læs mere

GENERELLE OVERSIGTER Sammendrag

GENERELLE OVERSIGTER Sammendrag af budget, der er flerårigt, skal danne grundlag for kommunernes planlægningsog prioriteringsopgaver, ligesom sammendraget gør det muligt for de statslige myndigheder at få oplysninger om den forventede

Læs mere

Budgetsammendrag

Budgetsammendrag Budgetsammendrag 2015-18 Budgetsammendrag 2015 2016 2017 2018 0022 Jordforsyning 2.952-2.016 2.952-2.016 2.952-2.016 2.952-2.016 0025 Faste ejendomme 15.388-10.911 16.138-10.911 16.147-10.911 16.147-10.911

Læs mere

ODDER KOMMUNE BUDGET 2006. Budgetaftalen

ODDER KOMMUNE BUDGET 2006. Budgetaftalen ODDER KOMMUNE BUDGET 2006. Budgetaftalen 3 Den kommunale styrelseslov foreskriver at Byrådet, senest den 15. oktober forud for det kommende regnskabsår, skal vedtage et årsbudget. Årsbudgettet skal være

Læs mere

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms A. DRIFTSVIRKSOMHED (INCL. REFUSION) Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning -29-29 -29-29 25 Faste ejendomme 1.856-307 1.856-307 1.856-307 1.856-307 28 Fritidsområder 3.324-26 3.324-26

Læs mere

Budgetsammendrag

Budgetsammendrag 2018-21 Budgetsammendrag 0022 Jordforsyning 3.408-1.558 3.408-1.558 3.408-1.558 3.408-1.558 0025 Faste ejendomme 20.240-27.862 20.240-27.871 20.240-27.871 20.240-27.871 0028 Fritidsområder 5.503-912 5.503-912

Læs mere

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms A. DRIFTSVIRKSOMHED (INCL. REFUSION) Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning 198-29 198-29 198-29 198-29 25 Faste ejendomme 2.307-267 2.555-267 2.159-267 2.159-267 28 Fritidsområder

Læs mere

Erhvervsservice og iværksætteri 064867 2.258 2.258 2.258 2.258

Erhvervsservice og iværksætteri 064867 2.258 2.258 2.258 2.258 53 A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25.119-9.607 24.367-9.607 24.367-9.607 24.367-9.607 Heraf refusion -60-60 -60-60 Jordforsyning 0022 276-979 276-979 276-979 276-979

Læs mere

GENERELLE OVERSIGTER Sammendrag

GENERELLE OVERSIGTER Sammendrag af budget, der er flerårigt, skal danne grundlag for kommunernes planlægningsog prioriteringsopgaver, ligesom sammendraget gør det muligt for de statslige myndigheder at få oplysninger om den forventede

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE Detailbudget 2016

INDHOLDSFORTEGNELSE Detailbudget 2016 DETAILBUDGET 216 Udarbejdet af Holstebro Kommune Økonomi Budget og regnskab November 215 INDHOLDSFORTEGNELSE Detailbudget 216 Hovedoversigt til budget 3 Sammendrag af budget 7 Tværgående artsoversigt 15

Læs mere

GENERELLE OVERSIGTER Sammendrag

GENERELLE OVERSIGTER Sammendrag af budget, der er flerårigt, skal danne grundlag for kommunernes planlægningsog prioriteringsopgaver, ligesom sammendraget gør det muligt for de statslige myndigheder at få oplysninger om den forventede

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE DETAILBUDGET 2017

HOLSTEBRO KOMMUNE DETAILBUDGET 2017 HOLSTEBRO KOMMUNE DETAILBUDGET 2017 Udarbejdet af Holstebro Kommune Økonomi Budget og regnskab November 2016 Forsidelayout: GRAFIK & TRYK, Holstebro Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Detailbudget 2017 Hovedoversigt

Læs mere

Budgetsammendrag

Budgetsammendrag $''$,5 Budgetsammendrag 2019-22 0022 Jordforsyning 4.408-2.506 4.408-2.506 4.408-2.506 4.408-2.506 0025 Faste ejendomme 18.360-25.834 18.062-25.829 18.062-25.829 18.062-25.829 0028 Fritidsområder 7.036

Læs mere

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms A. DRIFTSVIRKSOMHED (INCL. REFUSION) Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning 2-29 2-29 2-29 2-29 25 Faste ejendomme 6.473-4.661 6.072-4.661 6.072-4.661 6.072-4.661 28 Fritidsområder

Læs mere

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms A. DRIFTSVIRKSOMHED (INCL. REFUSION) overslag Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning 205-30 205-30 205-30 205-30 25 Faste ejendomme 6.742-7.084 6.742-7.084 6.742-7.084 6.742-7.084

Læs mere

A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 69 A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 28.702-11.832 28.479-11.832 27.929-11.832 26.679-11.832 Heraf refusion -63-63 -63-63 Jordforsyning 0022 271-1.018-179 -1.018-629 -1.018-1.779-1.018

Læs mere

Hovedoversigt til regnskab Hele 1000 kroner

Hovedoversigt til regnskab Hele 1000 kroner 2 Hovedoversigt til regnskab Hele 1000 kroner Regnskab 2007 Korrig. budget 2007 Budget 2007 A. DRIFTSVIRKSOMHED (INCL. REFUSION) 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger........................

Læs mere

Budget Bind 2

Budget Bind 2 Budget 2017-2020 Bind 2 Budget 2017-2020 Aalborg Kommune Indholdsfortegnelse Hovedoversigt til budget... 4 Tværgående artsoversigt... 6 Bevillingsoversigt... 8 Budget 2017-2020 Aalborg Kommune 3 Hovedoversigt

Læs mere

Budgetlægning 2009-2012

Budgetlægning 2009-2012 Budgetlægning 2009-2012 J.nr.: Sagsid.: 995084 Åben sag Fmd.Init.: (Doks nr. 1068782) Resume: Økonomiudvalget skal til Byrådet udarbejde forslag til kommunens årsbudget for det kommende regnskabsår, som

Læs mere

Opgørelser af driftsoverførsler 2014 til 2015

Opgørelser af driftsoverførsler 2014 til 2015 Opgørelser af driftsoverførsler til 13-04- Oprindeligt til Udvalget for Politisk Koordination & Økonomi 283.088 293.701 261.072 32.629 18.025 0 18.025 Udvalget for Læring 804.555 826.049 812.262 13.787

Læs mere

A B.

A B. 64 A. Driftsvirkomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 30.986-18.554 30.193-18.554 30.093-18.554 29.770-18.554 Heraf refusion -64-64 -64-64 Jordforsyning 0022 276-594 276-594 276-594 276-594

Læs mere

Regnskabsoversigt til halvårsregnskab 2016

Regnskabsoversigt til halvårsregnskab 2016 soversigt til halvårsregnskab Drift 2.045.695 6.995 2.052.690 976.038 2.022.849 01 Teknik- og Miljøudvalget 140.701 1.745 142.445 58.914 140.567 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 17.983 776

Læs mere

Bilag 3 Oversigt over driftsoverførsler 2017 til 2018 pr. udvalg

Bilag 3 Oversigt over driftsoverførsler 2017 til 2018 pr. udvalg Bilag 3 Oversigt over driftsoverførsler til 2018 pr. udvalg 06-04-2018 Sammendrag budget Regnskab Mindreforbrug (+ til 2018 Bemærkninger Udvalget for Politisk Koordination & Økonomi 301.967 306.119 283.135

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger givet et overblik over grundlaget for regnskabet. Regnskab 6 GENERELLE BEMÆRKNINGER Formålet med de generelle bemærkninger er at give et samlet overblik over den økonomiske side af regnskabet. De generelle

Læs mere

Bilag 3 Opgørelser af driftsoverførsler 2015 til 2016 pr. udvalg

Bilag 3 Opgørelser af driftsoverførsler 2015 til 2016 pr. udvalg Bilag 3 Opgørelser af driftsoverførsler til 2016 pr. udvalg 08-04-2016 budget Regnskab Mindreforbrug (+ til 2016 Bemærkninger Udvalget for Politisk Koordination & Økonomi 300.374 311.156 275.864 35.292

Læs mere

Talbog. Benyt venligt bogmærkerne i venstre side til at slå op. Tryk på. for at få adgang til bogmærkerne

Talbog. Benyt venligt bogmærkerne i venstre side til at slå op. Tryk på. for at få adgang til bogmærkerne Talbog Benyt venligt bogmærkerne i venstre side til at slå op Tryk på for at få adgang til bogmærkerne 5 HOVEDOVERSIGT TIL BUDGET Hovedoversigt til budget, der er flerårig, har til formål på den ene side

Læs mere

Udvalg/Bevillingsgruppe/Funktion TOTAL KR Miljø- og teknikudvalget

Udvalg/Bevillingsgruppe/Funktion TOTAL KR Miljø- og teknikudvalget TOTAL Miljø- og teknikudvalget 3.364.236-811.545 2.552.691 212.494-110.573 101.920 Jordforsyning og ejendomme 21.660-13.106 8.554 002201 Fælles formål 348-2.111-1.763 002202 Boligformål 14-38 -24 002203

Læs mere

Resultatopgørelse 2012 BUDGETOPFØLGNING PR ALLE UDVALG

Resultatopgørelse 2012 BUDGETOPFØLGNING PR ALLE UDVALG Resultatopgørelse BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03. - ALLE UDVALG Nettotal i -priser ompl. pr. 31-3- budget pr. 31-3- Forbrug pr. 31-3- regnskab DRIFTSUDGIFTER: Økonomi- og Erhvervsudvalget 510.795-3.931 506.864

Læs mere

Regnskabsoversigt til halvårsregnskab 2017

Regnskabsoversigt til halvårsregnskab 2017 Hele 1.000 kr. Oprindeligt Budget 2017 Tilliægsbevilling 2017 Korrigeret Budget 2017 Regnskab 1. halvår 2017 Forventet Regnskab 2017 Drift 01 Teknik- og Miljøudvalget 135.666 7.045 142.712 67.874 139.999

Læs mere

HOVEDOVERSIGT TIL BUDGET

HOVEDOVERSIGT TIL BUDGET 0240 EGEDAL HOVEDOVERSIGT TIL Hovedoversigt til budget, der er flerårig, har til formål på den ene side at give politikerne et summarisk overblik over den aktivitetsmæssige og finansielle udvikling i de

Læs mere

HOVEDOVERSIGT TIL BUDGET

HOVEDOVERSIGT TIL BUDGET 0185 TÅRNBY HOVEDOVERSIGT TIL BUDGET Hovedoversigt til budget, der er flerårig, har til formål på den ene side at give politikerne et summarisk overblik over den aktivitetsmæssige og finansielle udvikling

Læs mere

Hele kr Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt

Hele kr Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt Side 101 DRIFTSVIRKSOMHED I ALT 2.095.121-521.442 2.082.017-513.319 2.080.526-511.317 2.078.634-511.217 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 81.802-9.619 79.828-9.619 79.828-9.619 79.905-9.619

Læs mere

HOVEDOVERSIGT TIL BUDGET

HOVEDOVERSIGT TIL BUDGET 12 HOVEDOVERSIGT TIL BUDGET Hovedoversigt til budget, der er flerårig, har til formål på den ene side at give politikerne et summarisk overblik over den aktivitetsmæssige og finansielle udvikling i de

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Odder Kommunes budget for 2009... 1 Politikker og mål... 2. Budgetaftalen for år 2009... 3-5

Indholdsfortegnelse. Odder Kommunes budget for 2009... 1 Politikker og mål... 2. Budgetaftalen for år 2009... 3-5 1 Indholdsfortegnelse Odder Kommunes budget for 2009... 1 Politikker og mål... 2 Budgetaftalen for år 2009... 3-5 Generelle bemærkninger til budget 2009 2012... 5-15 Tilskud og udligningsordninger... 16-18

Læs mere

Budgetlægning 2015 2018

Budgetlægning 2015 2018 Budgetlægning 2015 2018 Driftsbudgetoplæg 2015 Budgettal og bemærkninger Odder Rådhus, august 2014-1 - Indholdsfortegnelse Sidetal Odder Kommunes Bevillingsoversigt 2015 1 Budgetoplæg 2015 Bemærkninger

Læs mere

Bemærkninger til. renter og finansiering

Bemærkninger til. renter og finansiering Bemærkninger til renter og finansiering 139 140 i hele 1.000 kr. Renter og finansiering B2017 BO2018 BO2019 BO2020 07.22 Renter af likvide aktiver -3.464-2.567-2.297-2.583 05 Indskud i pengeinstitutter

Læs mere

Hedensted Kommune Halvårsregnskab 2013 - Regnskabsoversigten 8/13/2013

Hedensted Kommune Halvårsregnskab 2013 - Regnskabsoversigten 8/13/2013 Hedensted Kommune Halvårs - Regnskabsoversigten 8/13/ 1. halvår Forbrug pr. 30. (incl TB for juni Byråd U 3,312,713 53,026 3,365,739 1,660,638 3,210,542 I -3,312,713-53,026-3,365,739-1,660,638-3,210,542

Læs mere

Særlige skatteoplysninger 2014

Særlige skatteoplysninger 2014 Særlige skatteoplysninger 2014 Selvbudgettering eller statsgaranti Kommunen har for budget 2014 valgt: (sæt '1' for selvbudgettering og '2' for statsgaranti) 1=selvbudgettering, 2=statsgaranti 2 Folketal

Læs mere

Overførsel af driftsover-/underskud fra 2008 til 2009

Overførsel af driftsover-/underskud fra 2008 til 2009 Overførsel af driftsover-/underskud fra 2008 til 2009 J.nr.: Sagsid.: 1145006 Åben sag Fmd.Init.: (Doks nr. 1153852) Resume: Institutionerne har indsendt anmodninger om overførsel af driftsover-/ eller

Læs mere

Bemærkninger til. renter og finansiering

Bemærkninger til. renter og finansiering Bemærkninger til renter og finansiering 145 146 i hele 1.000 kr. B2019 BO2020 BO2021 BO2022 07.22 Renter af likvide aktiver -3.056-2.269-1.778-1.599 05 Indskud i pengeinstitutter -3.056-2.269-1.778-1.599

Læs mere

Driftsbudgettet indeholder en række centrale puljer som administreres af Økonomiudvalget:

Driftsbudgettet indeholder en række centrale puljer som administreres af Økonomiudvalget: 17 Generelle bemærkninger til budget 2015-2018. Den kommunale styrelseslov foreskriver at Byrådet, senest den 15. oktober forud for det kommende regnskabsår, skal vedtage et årsbudget. Årsbudgettet skal

Læs mere

Bemærkninger til. renter og finansiering

Bemærkninger til. renter og finansiering Bemærkninger til renter og finansiering 1 i hele 1.000 kr. Renter og finansiering BF2018 BO2019 BO2020 BO2021 07.22 Renter af likvide aktiver -3.470-2.892-2.423-2.042 05 Indskud i pengeinstitutter -3.470-2.892-2.423-2.042

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET BEVILLINGSOMRÅDE 70.70

ØKONOMIUDVALGET BEVILLINGSOMRÅDE 70.70 ØKONOMIUDVALGET BEVILLINGSOMRÅDE 70.70 Bevillingsområde 70.70 Renter af likvide aktiver Beskrivelse af opgaver Bevillingsområdet omfatter renter på kommunens kassekredit samt renter af de værdipapirer

Læs mere

Bevillingsspecifikation

Bevillingsspecifikation Bevillingsspecifikation Drift 10 Teknik og Miljøudvalg 117.749.585 116.652.172 116.154.936 114.559.044 1 Skattefinansieret 117.749.585 116.652.172 116.154.936 114.559.044 01 Park og Vej 70.768.550 71.158.863

Læs mere

BUDGET Roskilde Kommunes budget for blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018.

BUDGET Roskilde Kommunes budget for blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018. BUDGET 2019-2022 Roskilde Kommunes budget for 2019-2022 blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018. tet for 2019-2022 fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen herunder.

Læs mere

Bemærkninger til. renter og finansiering

Bemærkninger til. renter og finansiering Bemærkninger til renter og finansiering i hele 1.000 kr. Renter og finansiering BF 2015 BO 2016 BO 2017 BO 2018 07.22 Renter af likvide aktiver -3.838-3.743-3.620-3.866 05 Indskud i pengeinstitutter -3.838-3.743-3.620-3.866

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Bilag 3 Oversigt over driftsoverførsler 2018 til 2019 pr. udvalg

Bilag 3 Oversigt over driftsoverførsler 2018 til 2019 pr. udvalg Sammendrag til 2019 Bemærkninger Udvalget for Politisk Koordination & Økonomi 308.098 303.387 283.953 19.434 9.389 Bufferpuljen på 9,188 mio. kr. er omplaceret til Social Omsorg, som forudsat i Genopretningsplanen.

Læs mere

Katter, tilskud og udligning

Katter, tilskud og udligning S Katter, tilskud og udligning Kommunens samlede indtægter (skatteindtægter, tilskud og udligning) er i 2016 budgetteret til 2.463,2 mio. kr. netto. Hovedparten af disse indtægter kommer fra personskatterne.

Læs mere

Bemærkninger til. renter og finansiering

Bemærkninger til. renter og finansiering Bemærkninger til renter og finansiering 130 i hele 1.000 kr. Renter og finansiering BF 2014 B0 2015 B0 2016 B0 2017 07.22 Renter af likvide aktiver -4.785-4.028-3.743-4.037 05 Indskud i pengeinstitutter

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger Forudsætninger for budgettet Udgangspunktet for budgetlægningen for 2009-2012 har været det vedtagne budget 2008. I budgetaftalen for 2008 var forudsat en række ændringer, som først havde fuld effekt fra

Læs mere

Budgetsammendrag i Hovedsekvens

Budgetsammendrag i Hovedsekvens 1 Drift 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning 01 Fælles formål 1.456.800 0 1.447.800 0 2.143.900 0 2.143.900 0 02 Boligformål 0 0 0 0 25.000 0 25.000 0 03 Erhvervsformål 0 0

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE HOVEDOVERSIGT TIL BUDGET... 1 SAMMENDRAG AF BUDGET... 5 BEVILLINGSOVERSIGT... 13

INDHOLDSFORTEGNELSE HOVEDOVERSIGT TIL BUDGET... 1 SAMMENDRAG AF BUDGET... 5 BEVILLINGSOVERSIGT... 13 0185 TÅRNBY INDHOLDSFORTEGNELSE HOVEDOVERSIGT TIL BUDGET... 1 SAMMENDRAG AF BUDGET... 5 BEVILLINGSOVERSIGT... 13 BUDGETOVERSIGT PÅ SERVICEOMRÅDE: Økonomiudvalg... 36 Ejendomme og administrationsbygninger...

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget Serviceudgifter

Miljø- og Teknikudvalget Serviceudgifter Miljø- og Teknikudvalget 71 Miljø- og Teknikudvalget 69.064.600-13.433.800 55.630.800 Udlejning, bygningsvedligeh og byggemodninger 7.077.400-3.936.400 3.141.000 Udlejning - serviceudg. 1.321.400-3.936.400-2.615.000

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Byrådet ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår af den til budgettet

Læs mere

Økonomiudvalget Renter, tilskud, udligning, skatter, afdrag på lån og låneoptagelse 261

Økonomiudvalget Renter, tilskud, udligning, skatter, afdrag på lån og låneoptagelse 261 Renter, tilskud, udligning, skatter, afdrag på lån og låneoptagelse 261 07.32.20 Renteindtægter af udlån. -52.000 Renteindtægter på udlån til Hou Lystbådehavn -52.000 Renter af udlån 2019 2020 2021 2022

Læs mere

Økonomiudvalget Renter, tilskud, udligning, skatter, afdrag på lån og låneoptagelse 263

Økonomiudvalget Renter, tilskud, udligning, skatter, afdrag på lån og låneoptagelse 263 Renter, tilskud, udligning, skatter, afdrag på lån og låneoptagelse 263 07.22.05-07 Renteindtægter af likvide aktiver. -285.000 Der er forudsat en forrentning på 0,8 % af en gennemsnitlige Kassebeholdning

Læs mere

Resultatopgørelse 2013 BUDGETOPFØLGNING PR ALLE UDVALG

Resultatopgørelse 2013 BUDGETOPFØLGNING PR ALLE UDVALG Resultatopgørelse BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03. - ALLE UDVALG Nettotal i 2012-priser ompl. budget regnskab DRIFTSUDGIFTER: Økonomi- og Erhvervsudvalget 0 559.576 0 559.576 0 559.576 Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Nøgletal på økonomiområdet

Nøgletal på økonomiområdet 1-2 3-4 5 6 7-8 9-10 11-12 13-14 15 16 17 18 Bruttoanlægsudgifter på det skattefinansierede område pr. indbygger (opgøres både inkl. og ekskl. jordforsyning) Gns. Skattefinansieret bruttoanlægsniveau over

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget Serviceudgifter

Miljø- og Teknikudvalget Serviceudgifter Miljø- og Teknikudvalget 75 Miljø- og Teknikudvalget 63.142.200-11.359.000 51.783.200 Udlejning, bygningsvedligeholdelse og byfornyelse 5.787.100-3.859.800 1.927.300 Udlejning 647.100-3.859.800-3.212.700

Læs mere

BUDGETOVERSIGT PR. UDVALG 14 BUDGET 2012

BUDGETOVERSIGT PR. UDVALG 14 BUDGET 2012 BDGETOVERSGT PR. DVALG 14 BDGET 2012 00 Økonomiudvalget -2.039.942.635-2.166.384.460-2.291.832.990-2.342.778.240-2.397.547.011 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 26.423.552 14.451.530 13.758.460

Læs mere

Kommunens udgifter finansieres hovedsageligt af indtægterne ved skatter, statstilskud og kommunal udligning.

Kommunens udgifter finansieres hovedsageligt af indtægterne ved skatter, statstilskud og kommunal udligning. Bilag 7 Kommunens udgifter finansieres hovedsageligt af indtægterne ved skatter, statstilskud og kommunal udligning. Byrådet skal ved budgetvedtagelsen tage stilling til, om kommunen vil tage imod statens

Læs mere

Renter, tilskud, udligning, skatter mv.

Renter, tilskud, udligning, skatter mv. Renter, tilskud, udligning, skatter mv. 70.70 Renter af likvide aktiver 70.72 Renter af lån 70.74 Renter i øvrigt 70.80 Generelle tilskud mv. 70.82 Skatter BEVILLINGSOMRÅDE 70.70 70.70 Renter af likvide

Læs mere

Udvalgte ECO-nøgletal

Udvalgte ECO-nøgletal Udvalgte ECO-nøgletal Indhold: GENERELLE NØGLETAL - Overordnede nøgletal 2014 Tabel 1.10 - Udfordringsbarometer 2014 Tabel 1.15 - Ressourceforbrug på 19 udgiftsområder - Budget 2014 Tabel 1.30 - Ressourceforbrug

Læs mere

Udgifter (+)/Indtægter (-) Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Regnskab 1000 kr. Budget bevillinger Budget 12.018 247 12.265 12.124

Udgifter (+)/Indtægter (-) Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Regnskab 1000 kr. Budget bevillinger Budget 12.018 247 12.265 12.124 Økonomiudvalget Politisk organisation 1 kr. Budget bevillinger Budget 12.18 247 12.265 12.124 Området omfatter udgifter til politikere, herunder borgmesterløn, borgmesterpensioner, udvalgsvederlag, udgifter

Læs mere

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen nedenfor.

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen nedenfor. BUDGET 2017 2020 Roskilde Kommunes budget for 2017-2020 blev endeligt vedtaget ved Byrådets 2. behandling d. 12. oktober 2016, som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Venstre, Det

Læs mere

Generelle tilskud: Kommunal udligning 550.076 612.698 625.683 661.633 Tilskud 293.392 280.027 315.683 303.893 I alt 843.468 892.725 941.366 965.

Generelle tilskud: Kommunal udligning 550.076 612.698 625.683 661.633 Tilskud 293.392 280.027 315.683 303.893 I alt 843.468 892.725 941.366 965. Skatter og tilskud Nettodriftsudgifterne på det skattefinansierede område i kommunens budget finansieres af forskellige afgifter, skatter og tilskud, som budgetlægges i politikområdet finansiering. Her

Læs mere

Skatter Budget 2011-2014. Beløb i 1.000 kr. R2009 B2010 B2011 BO2012 BO2013 BO2014

Skatter Budget 2011-2014. Beløb i 1.000 kr. R2009 B2010 B2011 BO2012 BO2013 BO2014 Skatter Budget 2011-2014 Skatter De kommunale skatter udgøres for langt hovedpartens vedkommende af personskatter med 91,2 pct. af de samlede skatter. Den næststørste skattekilde er ejendomsskat med 7,6

Læs mere

Fællesudgifter for kommunens samlede skolevæsen

Fællesudgifter for kommunens samlede skolevæsen Økonomiudvalget 002205 Ubestemte formål 381-1.593 292-1.634 299-1.662 299-1.662 299-1.662 299-1.662 002510 Fælles formål 2.723 0 9.980 0 10.154 0 10.154 0 10.154 0 10.154 0 002511 Beboelse 1.483-935 701-403

Læs mere

Finansiering. (side 26-33)

Finansiering. (side 26-33) (side 26-33) 26 BUDGET 2015 SAMT OVERSLAGSÅRENE 2016-2018 Finansiering Budgettet indenfor finansiering (hovedkonto 7 og 8) består af følgende: Generelle tilskud, udligning og skatter Renter Forskydninger

Læs mere

Regnskabsopgørelse (udgiftsbaseret)

Regnskabsopgørelse (udgiftsbaseret) Regnskabsopgørelse (udgiftsbaseret) (i 1000 kr.) Oprindeligt Korrigeret Note Indtægter 1 Skatter -948.140-945.715-945.576 2 Tilskud og udligning -346.378-357.958-357.888 Indtægter i alt -1.294.518-1.303.673-1.303.464

Læs mere

Økonomiudvalget DRIFT

Økonomiudvalget DRIFT (Samtlige beløb er i 1.000 kr.) 101 Økonomiudvalg Samlet bevilling 280.226 10 Boligpolitik 1.963 00 Byudvikling, bolig og miljøforanstaltninger 1.963 25 Faste ejendomme 1.963 17 Anvisningsret 18 Driftssikring

Læs mere

Økonomiudvalget renter, tilskud, udligning og skatter

Økonomiudvalget renter, tilskud, udligning og skatter Den samlede budgetramme for 2011 kan opgøres som følger: Tabel 1. Budget 2011 Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto Bev. Renteindtægter 0-5.004-5.004 07.22 Renter af likvide aktiver 07.22.05 Indskud

Læs mere

Kommunale specialskoler og interne skoler i dagbehandlingsti

Kommunale specialskoler og interne skoler i dagbehandlingsti Økonomiudvalget 002205 Ubestemte formål 463-1.610 339-1.653 292-1.634 292-1.634 292-1.634 292-1.634 002510 Fælles formål 3.116 0 3.165 0 3.860 0 3.860 0 3.860 0 3.860 0 002511 Beboelse 897-426 193-395

Læs mere

Budgetsammendrag - Politisk organisation

Budgetsammendrag - Politisk organisation Økonomiudvalget 884.818-5.283.082 883.767-5.298.331 883.766-5.375.111 867.654-5.478.147 Fælles område -3.066 0-6.131 0-9.197 0-12.262 0 1 Drift -3.066 0-6.131 0-9.197 0-12.262 0 06 Fællesudgifter og administration

Læs mere

Økonomiudvalget Renter, tilskud, udligning, skatter, afdrag på lån og låneoptagelse 263

Økonomiudvalget Renter, tilskud, udligning, skatter, afdrag på lån og låneoptagelse 263 Renter, tilskud, udligning, skatter, afdrag på lån og låneoptagelse 263 07.32.20 Renteindtægter af udlån. -70.900 Renteindtægter på udlån til Hou Lystbådehavn -70.900 Renter af udlån 2018 2019 2020 2021

Læs mere

Bilag 2-1 Hovedoversigt

Bilag 2-1 Hovedoversigt Bilag 2-1 Hovedoversigt Hovedoversigten til regnskabet har til formål at give et summarisk overblik over regnskabet såvel aktivitetsmæssigt som finansielt. Den vil også oplysningsmæssigt kunne give et

Læs mere

Regulativ for bevillingssystem for Gladsaxe kommune

Regulativ for bevillingssystem for Gladsaxe kommune Regulativ for bevillingssystem for Gladsaxe kommune Bevillingsbegrebet 1. En bevilling er en tilladelse fra Byrådet til Økonomiudvalget, et af de stående udvalg eller et af de i henhold til styrelseslovens

Læs mere

Bevillingsprincipper

Bevillingsprincipper Bevillingsprincipper BEVILLINGSPRINCIPPER. I lov om kommunernes styrelse paragraf 21, stk. 1 og 2, er anført følgende: "Udvalgene bestyrer de anliggender, der er underlagt dem, inden for rammerne af det

Læs mere

Bevillingsoversigt til Budget 2017

Bevillingsoversigt til Budget 2017 Funktion Bevillingsoversigt til Budget 2017 I 1.000 kr. Økonomi- og Erhvervsudvalget Kommunalbestyrelse og Administration 156.413 131.286 B 128.129 002513 Andre faste ejendomme 1.224 053230 Ældreboliger

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE BUDGET

HVIDOVRE KOMMUNE BUDGET Økonomiudvalget 002205 Ubestemte formål 249-1.580 299-1.662 306-1.695 306-1.695 306-1.695 306-1.695 002510 Fælles formål 9.577-584 10.174 0 9.800 0 9.803 0 9.806 0 9.806 0 002511 Beboelse 1.020-513 718-410

Læs mere

Tabel 1. Budget 2014 Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto

Tabel 1. Budget 2014 Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto Økonomiudvalget Renter, tilskud, udligning og skatter Den samlede budgetramme for 2014 kan opgøres som følger: Tabel 1. Budget 2014 Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto Bev. Renteindtægter 0-4.000-4.000

Læs mere

Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto

Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto Økonomiudvalget Renter, tilskud, udligning og skatter Den samlede budgetramme for 2012 kan opgøres som følger: Tabel 1. Budget 2012 Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto Bev. Renteindtægter 0 4.000

Læs mere

Resultatopgørelse 2014 BUDGETOPFØLGNING PR ALLE UDVALG

Resultatopgørelse 2014 BUDGETOPFØLGNING PR ALLE UDVALG opfølgning pr. 30.09.2013 Resultatopgørelse BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03.2013 - ALLE UDVALG Nettotal i -priser Forbrug Genbevillinger (B) ompl. budget regnskab DRIFTSUDGIFTER: Økonomi- og Erhvervsudvalget

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Hovedoversigt til budget... Sammendrag af budget... Bevillingsoversigt...

INDHOLDSFORTEGNELSE. Hovedoversigt til budget... Sammendrag af budget... Bevillingsoversigt... 0185 TÅRNBY NDHOLDSFORTEGNELSE Hovedoversigt til budget... Sammendrag af budget... Bevillingsoversigt... Budgetoversigt... Økonomiudvalg... Ejendomme og administrationsbygninger... Politisk organisation...

Læs mere

Resultatopgørelse 2014 BUDGETOPFØLGNING PR ALLE UDVALG

Resultatopgørelse 2014 BUDGETOPFØLGNING PR ALLE UDVALG Resultatopgørelse BUDGETOPFØLGNING PR. 30.06.- ALLE UDVALG Nettotal i -priser ompl. budget regnskab DRIFTSUDGIFTER: Økonomi- og Erhvervsudvalget 0 540.549 46.456 0 587.005 0 587.005 Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Svar på opfølgende spørgsmål vedr. konkurrenceudsættelse. Du har den 14. marts 2017 stillet Økonomiforvaltningen følgende spørgsmål:

Svar på opfølgende spørgsmål vedr. konkurrenceudsættelse. Du har den 14. marts 2017 stillet Økonomiforvaltningen følgende spørgsmål: KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Cecilia Lonning-Skovgaard (V) Svar på opfølgende spørgsmål vedr. konkurrenceudsættelse Du har den 14. marts 2017 stillet Økonomiforvaltningen

Læs mere

" #$ %& % ' & % ' &! ( ) "!

 #$ %& % ' & % ' &! ( ) ! ! " #$ %& "& % ' & % ' &! ( ) "! HOVEDOVERSIGT TIL REGNSKAB REGNSKAB 2013 HELE 1.000 KRONER A) DRIFTSVIRKSOMHED Regnskab 2013 Budget 2013 Omplacering Tillægsbevilling ( Inkl. refusion ) Udgift Indtægt

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE BUDGET 2014

FREDERIKSHAVN KOMMUNE BUDGET 2014 FREDERIKSHAVN KOMMUNE BUDGET 2014 Grafik 08-426.hl Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk FREDERIKSHAVN KOMMUNE Budget

Læs mere

Budget 2009 til 1. behandling

Budget 2009 til 1. behandling Befolkningstal Der er udarbejdet en ny befolkningsprognose for 2008 til 2020 på baggrund af lokalt boligprogram og befolkningssammensætning pr. 1. januar 2008. Det planlagte boligprogram betyder, at der

Læs mere

Samlet konsekvens af budgetopfølgningen pr. 31. juli 2015

Samlet konsekvens af budgetopfølgningen pr. 31. juli 2015 + = merudgifter eller mindre indtægter - = mindre udgifter eller merindtægter Beløb er i hele tusinde Samlet konsekvens af opfølgningen pr. 31. juli Aktuel måned Sidste måned Samlet resultat - serviceudgifter

Læs mere

Budgetrapporter. Hvidovre Kommune

Budgetrapporter. Hvidovre Kommune Budgetrapporter Hvidovre Kommune Budget 2017 Side INDHOLDSFORTEGNELSE BUDGETRAPPORTER Økonomiudvalget 1 Børne- og Undervisningsudvalget 2 Social- og Sundhedsudvalget 3 Teknik- og Miljøudvalget 5 Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

ersonaleoversigt 2016

ersonaleoversigt 2016 P ersonaleoversigt Antal stillinger - sammendrag 0 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 85,69 73,50 2 Vejvæsen 37,04 41,58 3 Undervisning og kultur 858,34 841,42 4 Sundhedsområdet 71,55 70,08 5

Læs mere

227. Godkendelse af dagsorden

227. Godkendelse af dagsorden Dagsorden til mødet i Byrådet den 6. oktober 2011 kl. 18:00 i Byrådssalen, Hadsund Rådhus Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 22 Godkendelse af dagsorden 228 Kirkens budget 2012 229 Budgetforslag for 2012

Læs mere