Vejledning til Planmodul i FLEX

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning til Planmodul i FLEX"

Transkript

1 Vejledning til Planmodul i FLEX Planlægningsmodulet i FLEX er udformet for at give planlæggeren mulighed for at lave fagfordeling på hold samt ressourcestyre medarbejdernes arbejdstid. Alle stamdata hentes fra EASY-A. Overordnet set anvendes der genvejstaster til de forskellige funktioner. Disse kan også vælges med højre musetast. Genvejstasterne vil efterfølgende være nævnt i vejledningen. PLANGRUPPE Først oprettes der en PLANGRUPPE med angivelse af den samlede periode, den skal gælde for. Plangruppevindue åbnes fra menuen Planlægning Plangruppe eller med <Ctrl> + F2. Placer markøren i en tom linje og tast F2 for at angive navn på den nye plangruppe. Den nye plangruppe tildeles automatisk en fraog tildato. Periode kan ændres ved at taste F2 i den dato, der skal ændres. Formål med plangrupper er at gruppere sammenhængende aktiviteter, man ønsker at planlægge for. PLANPERIODE Når Plangruppen er oprettet inddeles den overordnede periode i de DELPERIODER, man ønsker at arbejde med. Dette gøres med <Ctrl> + P samt <F2> for at oprette perioder med uge afgrænsning.

2 TILDELING TIL PLANGRUPPER Når den overordnede gruppe/periode er oprettet, skal der tilføjes, de aktiviteter samt lærere man ønsker at planlægge for, til denne plangruppe. Tildeling af aktiviteter (hold) til Plangruppe sker med <Ctrl> + T. Tilknytninger slettes/fjernes med mellemrumstast eller museklik. Der vises en kolonne for hver plangruppe, så man kan tildele eller fjerne tildelinger på tværs af plangrupper.

3 Tildeling af medarbejder til Plangruppe sker med <Ctrl> + T samt <Page down>. Tilknytninger slettes/fjernes med mellemrumstast eller museklik. Dette er ikke nødvendigt, da det er muligt under planlægningen at vælge mellem alle lærere.

4 PLANLÆGNINGSVINDUE Planlægningen kan nu starte. Dette gøres ved at åbne Planlægningsvindue fra menuen Planlægning Planvindue eller med <Alt> + F2. Har man flere plangrupper kan der bladres mellem dem med <Ctrl> + Page down/up. For at kunne arbejde med sin gruppe skal de foldes ud. Dette gøres på følgende måde: Y-akse: X-akse: Hold fold et ud Hold fold alle ud Delperiode fold en ud Delperioder fold alle ud <Ctrl> + Y <Ctrl+Shift> + Y <Ctrl> + X <Ctrl+Shift> + X

5 FAGFORDELING Der kan nu knyttes lærere på fag. Dette gøres med: <Enter> hvorefter en liste med valgte medarbejdere i plangruppen fremkommer og tilknytningen sker med mellemrumstast eller mus - kun 2 valg muligt. Ønsker man at anvende lærere, der var påsat et foregående skoleperiodes hold, kan man vippe disse lærere. Overførselen af disse lærere baserer sig i forhold til afholdte antal elevlektioner. Vip af lærer fra tidligere hold sker sådan: Vip lærer på et fag på et hold V Vip alle lærere på alle fag på et hold - Ctrl> + V Vip alle lærere på alle fag på alle hold - <Alt> + V Skal holdet skifte lærer midt i perioden, kan man dublere linje med fag. Dette gøres med <Ctrl> + D. Hvis man kun ønsker at arbejde med fag, hvor der påsat lærer tryk F. Tryk F igen for at se fag uden lærere samt tryk F igen for at se alle fag.

6 Lektionstal Der kan indsættes lektionstal på de enkelte fag i flere niveauer. Indsæt lektionstal: Hele perioden - lektionstal indtastes vises med sort farve Ønskes lektionstal i uge slettet tast 0. Planperiode lektionstal indtastes vises med blå farve Planuge lektionstal indtastes på given uge vises med rød farve Ønsker man anvende et samlet antal lektioner, som skal udrulles på et antal uger, sætter man et minustegn foran tallet. I det tilfælde divideres tallet med antal uger og afrundes til nærmest mulige lektionstal. Senest indtastede tal kan efterfølgende indsættes i andre celler ved at anvende <Insert> tasten. Der kan enten tastes budgettal på fag i feltet budget (anvend knap 2) eller tallet hentes fra budget på fag i EASY-A. Tastes tallet i planmodulet vil det vises i Ny skemabegivenhed under budget på fag ved skemalægningen. Budgettallet overskrives af indtastede planlagte lektionstal. Ønsker man at påsætte en speciel minutfaktor på en given lærer på fag, kan der tastes <Ctrl> + M. Dette gøres når man står på læreren på det givne fag. Den angivne minutfaktor slår igennem i skemalægningen.

7 Afspejling i skemalægningen Når der er foretaget en fagfordeling i planmodulet vil det give følgende hjælp i skemalægningen: Valg af fag med tilhørende budgettal totalt og pr. uge. Valg af lærer markeret ud fra planlagt lærer påsætning.

8 TIMEPLANLÆGNING PÅ MEDARBEJDER Når man skal se planen for en medarbejder anvendes <Page down> for at se lektionstal på medarbejder. For at skifte mellem lektioner og arbejdstimer tastes L. For ikke at se timer/lektioner fra skema tastes V. For at se decimaler på timetal tastes D. For at kunne arbejde med medarbejdere skal de foldes ud. Dette gøres på følgende måde: Y-akse: X-akse: Medarbejder stå på en og fold ud Medarbejder fold alle ud Lektioner/Timer - fold en periode ud Lektioner/Timer fold alle perioder ud <Ctrl> + Y <Shift> + Y <Ctrl> + X <Shift> + X REGISTRERING AF ARBEJDSTIMER Hvis man vil taste timer på øvrige aktiviteter, tilknyttes de til medarbejderen ved at anvende <Enter> og i oversigten over de øvrige aktiviteter tilknyttes de her med <Enter> igen. Herefter kan der tastes timer i såvel hele perioden, planperioden eller på den enkelte uge. Kun i felter med hvid baggrund kan der tastes tal. Indtastet tal kan kopieres ved at anvende <Insert> tasten. Hvis en øvrig aktivitet er tilknyttet ved en fejltagelse, kan den slettes med <Ctrl> + <Delete>.

9 Skal posteringer fra Planmodul overføres til posteringsbilledet i FLEX tastes P for en postering, <Shift>+P for poster på en medarbejder og <Ctrl>+P for alle posteringer på alle medarbejdere. Herefter kan der foretages en eksport fra FLEX for at få posteringer over til EASY. Man skal være opmærksom på, at har man overført timer til posteringsbilledet i FLEX, skal eventuelle rettelser foretages der. Der kan som alternativ blades en side ned <Page Down>, så man får den øvrige aktivitet i centrum, hvorpå man kan tilknytte medarbejdere og derefter tildele timer.

10 REGISTRERING AF TIMER PÅ RETTE- OG EKSAMENSARBEJDE I Planmodulet er der mulighed for at taste timer ind på såvel rette- samt eksamensarbejde. Disse billeder nås med <Ctrl> + <R> samt <Ctrl> + <E>. Rettearbejde tastes ved at stille sig på faget med den lærer, der skal have timer samt i den givne planperiode og trykke <Enter> og udfylde enten ud fra en akkord eller minutter pr. opgave. Der kan også i den enkelte celle skrives det forventede antal timer. Alternativt kan man gøre brug af de tidsstyrede fagoplysninger fra EASY (A988), som anvendes ved at trykke V og vippe timerne. Under eksamenstid tastes kun det forventede antal timer som skal anvendes til eksamen. Hverken timer for rettearbejde eller eksamenstid kommer over i EASY og optræder derfor kun i tælleværket for FlexPlan.

11 TÆLLEVÆRKER I PLANMODULET Opgørelsesvinduet er det velkendte fra FLEX. I Planopgørelsen viser kolonnen med Plan, hvad der planlagt af henholdsvis undervisning, rettearbejde, eksamensarbejde og øvrige timer. Kolonne Læst viser de faktisk skemalagte og registrerede timer, som hentes fra opgørelsesvinduet. Regnskabskolonnen viser det samlede antal timer der er på en medarbejder såvel faktisk registrerede samt planlagte. Det er især denne kolonne der er vigtig i forhold til eventuel under-/overtid. I Opgørelsesbilledet vises også tallene fra Planopgørelsen, disse er markeret med orange. For opdatering af tælleværkerne kan der trykkes <S> for gem, så opfriskes billedet.

12 RELATION MELLEM AKTIVITET OG LOKALE I nedenstående eksempel ses et forslag til hvordan man binder et lokale sammen med en aktivitet, således at man i skemalægningen får hjælp til at vælge det rigtige lokale. Bindingen foretages enten med <mellemrumstasten> eller klik med mus. Man kan altid vælge et andet lokale end det anførte. Billedet nås via menuen Planlægning - Aktivitet / Lokale relation eller <Alt>+F10. Ved skemalægningen ses det på denne måde: Autoskema vil forsøge at bruge de angivne aktivitets- /lokalebindinger.

13 RELATION MELLEM FAG OG LOKALE I nedenstående eksempel ses et forslag til hvordan man binder et lokale sammen med et fag, således at man i skemalægningen får hjælp til at vælge det rigtige lokale. Bindingen foretages enten med <mellemrumstasten> eller klik med mus. Man kan altid vælge et andet lokale end det anførte. Billedet nås via menupunktet Planlægning Skolefag / Lokalerelation og kan kun startes op her. Ved skemalægningen ses det på denne måde: Autoskema vil forsøge at bruge de angivne aktivitets- /lokalebindinger.

14 PRIORITERING AF MEDARBEJDERES ARBEJDSTID Under Planlægning finder man menupunktet Prioritering af medarbejders arbejdstid, hvilket giver planlæggeren mulighed for at prioritere, hvornår en medarbejder ønsker sin arbejdstid placeret. Der opmærkes en blok, hvor man vil markere et medarbejderønske. Herefter trykkes <Enter>, hvorefter der fremkommer en dialogboks, hvor man vælge en prioritet (stort eller lille behov for at ønsket bliver opfyldt) på den valgte opmærkning. Dette menupunkt er kun relevant, når man ønsker at anvende Autoskema.

15 AutoSkema I Planlægningsmenuen findes to punkter: Eksport til AutoSkema Import fra AutoSkema Denne facilitet giver mulighed for at få simuleret et skema ud fra de parametre, man først har defineret i Planlægningsvinduet samt i fanebladet AutoSkema under Installationsoplysninger. Disse trimmeværdier skal forstås som følger: Lektionsafstand: Her angives om der skal være afstand mellem de enkelte lektioner. Lektionsblok: Her angives standard for hvor mange lektioner man ønsker i sammenhæng for hvert skolefag. Den kan individuelt ændres i planlægningsvinduet på knap 2 / <Shift>+2.

16 Antal minutter der ikke giver mellemtid: Minutter hvor AutoSkema ikke giver strafpoint ved simulering. Antal kørsler: Her kan der angives, hvor mange gange man skal lade simuleringen forsøge. Vægtningsparametre (Parametrene afgør den indbyrdes vægtning af de enkelte nævnte elementer). Mellemtime for elev: Strafpoint for accept af mellemtime for elev. Mellemtime for medarbejder: Strafpoint for accept af mellemtime for medarbejder. Lektioner med for få dages mellemrum: Strafpoint for accept af lektioner på hinanden efterfølgende dage. Usammenhængende blok: Strafpoint for accept af opdeling af valgt blokstørrelse. Undervisning udenfor stamlokale: Strafpoint for accept af lektioner udenfor valgt stamlokale. Undervisning i lektion 7 eller 8: Strafpoint for accept af lektioner i 7 eller/og 8 lektion. Sene lektioner: Strafpoint for accept af lektioner ud over 8 lektion. Prioritering af medarbejders arbejdstid: Strafpoint for accept af valgte prioriteringer i medarbejders ønskede arbejdstid. Der kan simuleres skema for en uge ad gangen. Placer cursor i den uge-kolonne i planmodulet, som der ønskes et skemaforslag for. Aktiver menupunktet Planlægning Eksport til AutoSkema eller <Shift><Ctrl>+ E og tast derefter login på samme måde som i den almindelig FLEX.

17 Herefter vil der gå et stykke tid, hvor jobbet behandles. Når statuslinjen nederst i højre hjørne melder om AutoSkema modtaget indlæses den via menupunktet import fra AutoSkema eller <Shift><Ctrl>+ I. Når der trykkes <OK> vises AutoSkema automatisk i AutoSkema visning på <Ctrl>+F5.

18 Såfremt der er skema, der ikke kunne placeres, kommer der en logfil, hvor der står hvilket skema der ikke kunne placeres. Denne logfil kan også nås i menuen under Planlægning. Nu kan det foreslåede skema behandles ved opmærkning og <Enter> for valg af muligheder.

19 Der kan godkendes de skemabegivenheder, som er lagt i overensstemmelse med planlægningen. Der kan også vælges at låse noget skema og herefter lave en ny eksport, hvor de frie begivenheder bliver forsøgt lagt igen. Hvis man vælger at godkende et skema vises det med orange skemabegivenheder. Hvis man vælger at låse et skema vises det med rød baggrund. De ubehandlede skemabegivenheder vises med orange baggrund.

20 Hvis man har lavet et færdig skema for en uge kan dette kopieres til de efterfølgende uger, hvis dette er et ønske. Dette gøres med <Alt>+<Shift>+<+> for at huske ugen, hvorefter man bruger <Alt>+<Shift>+<Insert> for at indsætte i den nye uge. Dette kan medføre følgende advarsel, som man skal forholde sig til. Når et skema er endeligt godkendt skal det eksporteres til EASY på sædvanlig vis.

21 UDSKRIFTER Det er muligt at udskrive en plan til underviserne ved under menuen at gå i Planlægning / Udskriv. Her kan der vælges mellem FLEX plan, FLEX planopfølgning og FLEX plan-/normopfølgning. Der kan udskrives flere medarbejdere af gangen ved klik med musen på dem der ønskes. FLEX plan: Her afgrænses datoerne ud fra planperioden. Planlagte lektioner/timer på hold Planlagte timer på øvrige aktiviteter Samlet opgørelse over planlagte timer for medarbejder

22 FLEX planopfølgning: Her afgrænses datoerne ud fra den dato du står på i planen. Samlet regnskab på medarbejder for perioden pr. den valgte dato Planlagte timer på medarbejder for perioden efter den valgte pr. dato som endnu ikke er registreret Planlagte timer på medarbejder for perioden Faktiske timer på medarbejder for perioden indtil den valgte pr. dato Faktiske timer på medarbejder for perioden efter den valgte pr. dato

23 FLEX plan/-normopfølgning: Her afgrænses datoerne ud fra den dato du står på i planen.

24 SAMLET OVERSIGT OVER GENVEJSTASTER I PLANMODUL FUNKTION TAST Opret plangruppe Opret planperiode Tildeling aktiviteter (hold) til Plangruppe Tildeling af medarbejder til Plangruppe Åben Planlægningsvindue Bladre mellem Plangrupper <Ctrl> + F2 samt <F2> <Ctrl> + P samt <F2> <Ctrl> + T <Ctrl> + T samt <Page down> <Alt> + F2 <Ctrl> + Page down/up Udfoldning af plangruppe: Y-akse: X-akse: Hold fold et ud Hold fold alle ud Delperiode fold en ud Delperioder fold alle ud <Ctrl> + Y <Ctrl>+<Shift> + Y <Ctrl> + X <Ctrl>+<Shift> + X Knyt lærere på fag <Enter> + <Mellemrumstast> Vip af lærer fra tidligere hold: Vip lærer på et fag på et hold Vip alle lærere på alle fag på et hold Vip alle lærere på alle fag på alle hold Angiv minutnorm på lærer på fag Skift mellem lektions- og timemode i medarbejdervindue Vis decimaler i timemode Dubler linje med fag Skyg ikke anvendte fag Indsæt skyggede fag Vis/skjul skyggede fag Rette arbejde Eksamens arbejde V <Ctrl> + V <Alt> + V <Ctrl> + M <L> <D> <Ctrl> + D stå på fag og <Delete> stå på skjult fag og <Delete> <Ctrl> + S <Ctrl> + R <Ctrl> + E

25 Gem Relation mellem lokale og hold Kopier AutoSkema forslag til flere uger Eksport til Autoskema Import fra Autoskema Overfør en postering fra plan til FLEX Overfør alle posteringer for én medarbejder til FLEX Overfør alle posteringer for alle medarbejdere til FLEX <S> <Alt> + F10 <Alt><Shift> + <+> for kopiering <Alt><Shift> + <Insert> for at sætte ind <Shift><Ctrl>+ E <Shift><Ctrl>+ I <P> <Shift> + P <Ctrl> + P

Orddeling. Automatisk orddeling. Manuel orddeling. Word 2010 18 thoremil.dk. Vælg fanebladet [Sidelayout] Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling

Orddeling. Automatisk orddeling. Manuel orddeling. Word 2010 18 thoremil.dk. Vælg fanebladet [Sidelayout] Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling Orddeling Automatisk orddeling Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling Manuel orddeling Vælg [Orddeling] Klik [Manuelt] For hvert ord, som vises, kan der gøres følgende: Accepter det foreslåede orddelingssted

Læs mere

Vejledning til Eksamensplanlægning

Vejledning til Eksamensplanlægning Vejledning til Eksamensplanlægning Indhold Opret termin... 2 Opret prøvehold manuelt... 8 Censorkartotek... 9 Lærerfriholdelse... 10 XPRS indberetninger og udmeldinger... 11 Udgående censorat... 12 Udskrivning

Læs mere

Selene brugervejledning

Selene brugervejledning Selene brugervejledning F2 : Åbner en oversigt med data for det aktive felt. F3: Gemmer data i det aktive vindue Salgsordre : Bruges til oprettelse af Ordre/Arbejdskort/Fakrura Debitor: Debitorregister,

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

ExtraNet. Sider beskyttet med kodeord i OLO

ExtraNet. Sider beskyttet med kodeord i OLO ExtraNet Sider beskyttet med kodeord i OLO Side 1 af 16 For brugeren af din hjemmeside Fra forsiden kan du indsætte en knap, som henviser til en side, som kræver en kode. Side 2 af 16 Login er nødvendigt

Læs mere

Når du åbner Sportsplanner første gang, får du to muligheder. Åben opstilling og Ny opstilling.

Når du åbner Sportsplanner første gang, får du to muligheder. Åben opstilling og Ny opstilling. Sportsplanner I DGI Sportsplanner har du mulighed for at tegne redskabsbaner, som passer direkte på det sted, hvor du og dine gymnaster træner. De opstillinger du tegner har du mulighed for at få tilsendt

Læs mere

Karakterer og fritagelse 02-04-2008/version 1.0/Steen Eske Christensen

Karakterer og fritagelse 02-04-2008/version 1.0/Steen Eske Christensen Karakterer og fritagelse 02-04-2008/version 1.0/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan derfor

Læs mere

Klargør Trio til Tabulex Vikar

Klargør Trio til Tabulex Vikar VEJLEDNING Klargør Trio til Tabulex Vikar Del 2 af 2 Overførsel af skemaer fra Tabulex Skemalægning Manuel placering af skemabrikker i Trio Indhold Baggrund... 3 Metode 1: Overførsel af skemaer fra Tabulex

Læs mere

Vejledning i brugen af økonomiportalen for menighedsråd 2009. www.skema.brandsoft.dk Indhold

Vejledning i brugen af økonomiportalen for menighedsråd 2009. www.skema.brandsoft.dk Indhold Vejledning i brugen af økonomiportalen for menighedsråd 2009. www.skema.brandsoft.dk Indhold Køreplan for indberetning af regnskab og budget til provstiet.... 2 Hvordan indberettes regnskab 2008 og budget

Læs mere

Elevskema. Med modulet Elevskema kan du fordele eleverne på kurser og danne individuelle elevskemaer.

Elevskema. Med modulet Elevskema kan du fordele eleverne på kurser og danne individuelle elevskemaer. Elevskema Med modulet Elevskema kan du fordele eleverne på kurser og danne individuelle elevskemaer. Forudsætningen for at arbejde med modulet Elevskema er, at der i Untis er oprettet elever, som er tilknyttet

Læs mere

Vejledning til Trio Grønland Vikardækning

Vejledning til Trio Grønland Vikardækning Vejledning til Trio Grønland Vikardækning Indholdsfortegnelse Vikardækning... 3 Visningsmuligheder i oversigtsskemaet... 3 Vikardække én lektion... 4 Metode Drag-and-drop... 4 Metode Vikarforslag... 6

Læs mere

TABULEX FLEKSIBEL SKEMALÆGNING

TABULEX FLEKSIBEL SKEMALÆGNING VEJLEDNING TABULEX FLEKSIBEL SKEMALÆGNING Opgørelse af lærer samt genberegning af skemaer Version 2.0 Indhold Baggrund... 3 Scenarie... 3 Fremgangsmåde... 3 I Trio... 3 Opret periode og tilpas lektioner...

Læs mere

Uddannelsesplaner i MinUddannelse

Uddannelsesplaner i MinUddannelse Uddannelsesplaner i MinUddannelse Denne vejledning giver et overblik over arbejdet med MinUddannelse fra en UU-vejleders synspunkt. Indhold 1. Introduktion... 2 2. Tekniske specifikationer... 2 3. Som

Læs mere

Vejledning til Kreditormodulet

Vejledning til Kreditormodulet Vejledning til Kreditormodulet Indhold Indstillinger vedr. kreditormodulet.... 3 Opsætning af Bank... 4 Oprettelse af kreditor... 4 Oprettelse og bogføring af købs faktura... 5 Bogførte købs bilag - oversigt...

Læs mere

Skolemedarbejder 9. og 10.klasse. Brugervejledning Optagelse.dk

Skolemedarbejder 9. og 10.klasse. Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder 9. og 10.klasse Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder 9. og 10.klasse Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for

Læs mere

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 8 Licens... 8 Nyheder... 9 Eksterne links... 11 Log... 12 Password...

Læs mere

INTRODUKTION TIL FACTORING... 3 DEBITORER...

INTRODUKTION TIL FACTORING... 3 DEBITORER... Side 1 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION TIL FACTORING... 3 DEBITORER... 4 OPRETTELSE AF DEBITORER... 4 ÆNDRING AF DEBITORER... 5 OPRETTELSE AF FAKTURAPOSTER TIL MIDT FACTORING... 6 GENVEJSTASTER... 13

Læs mere

Kontoplan Plus. Felter i Plus+ kontoplanen... 3. Eksternkonto... 3. Effekt... 3. Primo... 3. MomsABC... 3. Årskode... 3. Prv... 3. KontoNavn2...

Kontoplan Plus. Felter i Plus+ kontoplanen... 3. Eksternkonto... 3. Effekt... 3. Primo... 3. MomsABC... 3. Årskode... 3. Prv... 3. KontoNavn2... Kontoplan plus... 2 Felter i Plus+ kontoplanen... 3 Eksternkonto... 3 Effekt... 3 Primo... 3 MomsABC... 3 Årskode... 3 Prv... 3 KontoNavn2... 4 Funktioner i kontoplan plus... 4 Konteringsvejledning...

Læs mere

Brugervejledning Kom godt igang

Brugervejledning Kom godt igang 1 Brugervejledning Kom godt igang OPRET AFDELINGER 2 OPRET LOKATIONER 3 OPRET KLASSER 4 OPRET TILLADELSER 5 OPRET PERSONALE 5 OPRET BØRN/ UNGE 6 STATUS SIDEN 9 BESKEDER 10 MAIL 10 SMS 11 UDSKRIFTER 11

Læs mere

DOKUMENTATION OG VEJLEDNING

DOKUMENTATION OG VEJLEDNING DOKUMENTATION OG VEJLEDNING VERSION 2 Registrering af oplysninger på personalet Denne vejledning beskriver, hvordan der registreres oplysninger om personalet. Vejledningen er delt op i 2 dele. - Opdatering

Læs mere

Timeregnskab AC-lærere Sidst opdateret /version 1.1/Steen Eske Christensen

Timeregnskab AC-lærere Sidst opdateret /version 1.1/Steen Eske Christensen Timeregnskab AC-lærere Sidst opdateret 26-04-2011/version 1.1/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig.

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og ØSC institutioner. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 2 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

TABULEX FLEKSIBEL SKEMALÆGNING

TABULEX FLEKSIBEL SKEMALÆGNING VEJLEDNING TABULEX FLEKSIBEL SKEMALÆGNING Version 2.0 Indhold Baggrund... 4 Tabulex Trio, opsætning... 4 Grupper... 5 Overførsel til Tabulex Fleksibel Skemalægning... 6 Adgang til Tabulex Fleksible Skemaer...

Læs mere

Kursusmappen Kommuniker: På Tryk 2 (med ordforslag fra CD-ORD)

Kursusmappen Kommuniker: På Tryk 2 (med ordforslag fra CD-ORD) Kursusmappen Kommuniker: På Tryk 2 (med ordforslag fra CD-ORD) Øvelser Indhold Indhold... 2 Øvelse 1... 3 Start Kommuniker: På Tryk 2 og åbn nogle af de medfølgende dokumenter... 3 Øvelse 2... 4 Grundfunktioner

Læs mere

Supplement til manualen, Kalender-Semesterskema

Supplement til manualen, Kalender-Semesterskema Supplement til manualen, Kalender-Semesterskema Untis er et skemalægningsprogram, der anvendes i mange lande. I Gruber og Petters manual Kalender-Semesterskema (som du finder på vores hjemmeside under

Læs mere

Fra Blåt Medlem til Excel.

Fra Blåt Medlem til Excel. Fra Blåt Medlem til Excel. Kopi fra Blåt Medlem til Excel 1 Eksport fra Blåt Medlem til Excel 2 Hvad kan du bruge det til 5 Eksempler: Medlemsdelen: Afdelingsopdelt liste med spejderne 5 Fødselsdage og

Læs mere

Vejledning. Indlæsning af studerende til gruppedannelse i STADS. Indhold. Studie-IT Tlf.:

Vejledning. Indlæsning af studerende til gruppedannelse i STADS. Indhold. Studie-IT Tlf.: Studie-IT Tlf.: 9940 9720 Vejledning Indlæsning af studerende til gruppedannelse i STADS Indhold Indledning.... 2 Udvælgelse af data. i istads... 2 Generering af data... 5 Generering af data fra et excel-ark...

Læs mere

Vejledning i brugen af økonomiportalen 2010 Indhold

Vejledning i brugen af økonomiportalen 2010 Indhold Vejledning i brugen af økonomiportalen 2010 Indhold Køreplan for indberetning af regnskab og budget til provstiet.... 2 Hvordan indberettes regnskab 2010?... 2 Hvor kan jeg få hjælp.... 3 Kontrol af data

Læs mere

Brugervejledning til AIM spørgeskemaer

Brugervejledning til AIM spørgeskemaer Brugervejledning til AIM spørgeskemaer Adgang 1. Åben aim-askovfonden.dk 2. Skærmbilledet ser ud som følger: 3. Login: Din e-mail adresse 4. Adgangskode har du modtaget pr. mail. Ellers klik på Glemt din

Læs mere

Tabulex Trio. Grunddata. Grønland

Tabulex Trio. Grunddata. Grønland Tabulex Trio Grunddata Grønland Trio Grunddata Grønland Side 2 Indholdsfortegnelse Velkommen til Trio!... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Backup... 4 Dan backup... 4 Indlæs backup... 4 Send backup til

Læs mere

Vejledning Lønindberetning. Opdateret 14. februar 2012

Vejledning Lønindberetning. Opdateret 14. februar 2012 Vejledning Lønindberetning Opdateret 14. februar 2012 Indhold Forudsætninger... 3 Indberetningsmappe... 3 TF-koder... 3 Lærernes aktiviteter... 4 Forud-oprettelse... 4 Bagud-oprettelse... 4 Indstillinger...

Læs mere

Indhold. Indholdsfortegnelse

Indhold. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indhold Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 6 Licens... 7 Nyheder... 8 Log... 9 Password... 9 System...

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for selvejere. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Overordnet liste af funktoner... 2 2 Vejledning... 3 2.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Personalestamdata Sidst opdateret 27-05-2009/version 2.1/Steen Eske Christensen

Personalestamdata Sidst opdateret 27-05-2009/version 2.1/Steen Eske Christensen Personalestamdata Sidst opdateret 27-05-2009/version 2.1/Steen Eske Christensen Indhold Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan derfor

Læs mere

KOM GODT I GANG MED FLEX DENNE BRUGERVEJLEDNING INDEHOLDER DE MEST GENERELLE FUNKTIONER OG BEGREBER EN NY FLEX-BRUGER KOMMER UD FOR.

KOM GODT I GANG MED FLEX DENNE BRUGERVEJLEDNING INDEHOLDER DE MEST GENERELLE FUNKTIONER OG BEGREBER EN NY FLEX-BRUGER KOMMER UD FOR. KOM GODT I GANG MED FLEX DENNE BRUGERVEJLEDNING INDEHOLDER DE MEST GENERELLE FUNKTIONER OG BEGREBER EN NY FLEX-BRUGER KOMMER UD FOR. INDHOLDSFORTEGNELSE Grundkoncept for FLEX s. 3 Menulinjen s. 4 Gantkort

Læs mere

Nogle tips til Explorer 7

Nogle tips til Explorer 7 Side 1 af 12 Nogle tips til Explorer 7 Indhold Nogle tips til Explorer 7...1 Indhold...1 Benytter du den sidste udgave af programmet?...2 Ændre standardindstillinger...2 Bestem selv din startside...2 Ændre

Læs mere

EG Retail - www.eg.dk/retail. Minimanual. SVANEN Grundlæggende

EG Retail - www.eg.dk/retail. Minimanual. SVANEN Grundlæggende EG Retail - www.eg.dk/retail Minimanual SVANEN Grundlæggende Indholdsfortegnelse 1 Opret en vare... 3 2 Overfør data til kassen... 4 3 Udskriv etiketter... 5 4 Udskriv skilte... 6 5 Elektronisk post og

Læs mere

Indhold. Nyheder og vejledninger. 2. maj 2016 Manuel tilpasning af investeringsbevisnote

Indhold. Nyheder og vejledninger. 2. maj 2016 Manuel tilpasning af investeringsbevisnote 2. maj 2016 Manuel tilpasning af investeringsbevisnote Indhold Manuel tilpasning af investeringsbevisnote... 2 Rettelse af summer fælles... 2 Rettelse af summer person 1... 5 Rettelser af summer person

Læs mere

Tips & Tricks nr. 56 Genvejstaster

Tips & Tricks nr. 56 Genvejstaster TimePlan har en række genvejstaster, der gør det nemmere og hurtigere at udføre forskellige handlinger i TimePlan. Her følger et udvalg, mens du kan se samtlige genvejstaster sidst i dokumentet. Global

Læs mere

TABULEX FLEKSIBEL SKEMALÆGNING 2016

TABULEX FLEKSIBEL SKEMALÆGNING 2016 VEJLEDNING TABULEX FLEKSIBEL SKEMALÆGNING 2016 Indhold Velkommen til Tabulex Fleksibel Skemalægning!... 4 Backup... 4 Tabulex Trio, opsætning... 4 Grupper... 4 Overførsel til Tabulex Fleksibel Skemalægning...

Læs mere

Professionel håndtering af klinikregnskab

Professionel håndtering af klinikregnskab Professionel håndtering af klinikregnskab Kom godt i gang med TDfinans. Dette introduktionshæfte beskriver, hvordan du nemt og hurtigt kommer i gang med at bruge TDfinans, og hvordan du løser de daglige

Læs mere

Bruger Hjælper Info. Bruger Vejledning

Bruger Hjælper Info. Bruger Vejledning Bruger Hjælper Info Bruger Vejledning Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Menu...3 Ugeplan...4 Skærmbilledet Ugeplan...4 Opgaver...4 Aktiviteter...4 Information fra bruger til hjælper...5 Zoom

Læs mere

Download af logfiler. For at få adgang til BioCover data skal du benytte følgende login oplysninger: Webadresse:

Download af logfiler. For at få adgang til BioCover data skal du benytte følgende login oplysninger: Webadresse: Generelt. Følgende vejledning beskriver hvordan man udarbejder BioCover SyreN kort i Næsgaard Markkort. Opgaven tager udgangspunkt at Næsgaard Markkort er installeret på din PC og klar til brug, og at

Læs mere

MedWin laboratorieskema

MedWin laboratorieskema MedWin laboratorieskema EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 96 23 51 00 Telefon Service Desk: 96 23 51 11 - www.egdatainform.dk

Læs mere

Supplement til manualen, Kalender-Semesterskema

Supplement til manualen, Kalender-Semesterskema Supplement til manualen, Kalender-Semesterskema Untis er et skemalægningsprogram, der anvendes i mange lande. I Gruber og Petters manual Kalender-Semesterskema (som du finder på vores hjemmeside under

Læs mere

Dette er en vejledning til hvordan nye skarvkolonier oprettes og hvordan resultater fra optællinger af kolonier indtastes.

Dette er en vejledning til hvordan nye skarvkolonier oprettes og hvordan resultater fra optællinger af kolonier indtastes. Dette er en vejledning til hvordan nye skarvkolonier oprettes og hvordan resultater fra optællinger af kolonier indtastes. De tre trin Trin 1 Opret ny bruger Som optæller af skarvkolonier får du her mulighed

Læs mere

Import af CSV AffaldsData indberetninger via Virk.dk

Import af CSV AffaldsData indberetninger via Virk.dk Forudsætninger for at kunne overføre affaldsdata For at kunne overføre AffaldsData til miljøstyrelsen via Virk.dk skal følgende foretages i forvejen: A: Din virksomhed skal have en digital signatur. Denne

Læs mere

Fra Blåt Medlem til Open Office regneark.

Fra Blåt Medlem til Open Office regneark. Fra Blåt Medlem til Open Office regneark. Kopi fra Blåt Medlem til Open Office regneark 1 Eksport fra Blåt Medlem til Open Office regneark 2 Hvad kan du bruge det til 4 Eksempler: Medlemsdelen: Afdelingsopdelt

Læs mere

Statistikmodul i WinPLC

Statistikmodul i WinPLC Juni 2018 Statistikmodul i WinPLC Indlæs patientfortegnelse fra sundhed.dk Inden du benytter statistikmodulet i WinPLC, er det en god ide at indlæse en opdateret patientfortegnelse fra sundhed.dk. Denne

Læs mere

Vejledning. Vejledning til Trio Vikardækning

Vejledning. Vejledning til Trio Vikardækning til Trio Vikardækning Indholdsfortegnelse Vikardækning... 3 Visningsmuligheder i oversigtsskemaet... 3 Vikardække én lektion... 4 Metode Drag-and-drop... 4 Metode Vikarforslag... 6 Metode 3 Indsæt initial

Læs mere

Integrationsinformationer skal nu udfyldes som nedenstående.

Integrationsinformationer skal nu udfyldes som nedenstående. Udtræk af debitorer til kreditvagten hos RKI I systemet kan der laves udtræk af debitorer til overvågning i eget system. Herfra kan der dannes filer til overførsel til kreditvagten hos RKI. Opsætning af

Læs mere

Overførsel af PBS-tilmeldinger fra online registrering til medlemssystemet

Overførsel af PBS-tilmeldinger fra online registrering til medlemssystemet Overførsel af PBS-tilmeldinger fra online registrering til medlemssystemet Når brugerne tilmelder sig lotterier online, registreres dette i medlemsdatabasen i en speciel tabel med de oplysninger brugeren

Læs mere

Vejledning. Vejledning til Trio Vikardækning Læreraftale 08

Vejledning. Vejledning til Trio Vikardækning Læreraftale 08 til Trio Vikardækning Læreraftale 08 Indholdsfortegnelse Vikardækning... 3 Visningsmuligheder i oversigtsskemaet... 3 Vikardække én lektion... 4 Metode Drag-and-drop... 4 Metode Vikarforslag... 6 Metode

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

Generelle Læreplaner for Daginstitution/ Dagpleje. Tabulex Læreplaner

Generelle Læreplaner for Daginstitution/ Dagpleje. Tabulex Læreplaner Generelle Læreplaner for Daginstitution/ Dagpleje Tabulex Læreplaner Indhold Læreplaner... 3 Om pædagogiske læreplaner... 3 Log på og arbejdsgang... 4 Menupunkt Skabeloner... 5 Beskrivelse af skabeloners

Læs mere

B R A N D S O F T B R A N D S O F T

B R A N D S O F T B R A N D S O F T Budgetmodul Budget for 2011 Budgettet skal i år indtastes manuelt. Tallene kan ikke hentes fra Økonomiportalen, men skal tastes manuelt. Vejledning til Budgetmodul Husk at tjekke hvilket regnskabsår du

Læs mere

Vejledning i brugen af økonomiportalen 2011 Indhold

Vejledning i brugen af økonomiportalen 2011 Indhold Vejledning i brugen af økonomiportalen 2011 Indhold Køreplan for indberetning af regnskab og budget til provstiet.... 2 Hvordan indberettes regnskab 2011?... 2 Hvor kan jeg få hjælp.... 3 Kontrol af data

Læs mere

KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær

KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær Vejledning til lærer Fraværsindberetning af heldagsfravær via LærerIntra Når din kommune har tilkøbt modulet KMD Educa WEB-elevfravær, kan du som klasselærer eller

Læs mere

Klargør Trio til Aula

Klargør Trio til Aula VEJLEDNING Klargør Trio til Aula Kalender, Perioder, Ringetidssæt, Aktivitetskategorier, Klasser/hold, Fag, Undervisning Vers.1.0 Indhold Baggrund... 3 Kalender... 3 Perioder... 4 Ringetidssæt... 5 Aktivitetskategorier...

Læs mere

Genveje til Excel på MAC

Genveje til Excel på MAC e til Excel på MAC Åbne Formelbygger Gentage den seneste Find (Find næste) Shift + F3 FN + Shift + F3 Shift + F4 FN + Shift + F4 Lukke vinduet Vise dialogboksen Gå til + F4 FN + F5 + F4 Vise dialogboksen

Læs mere

TABULEX FLEKSIBLE SKEMALÆGNING

TABULEX FLEKSIBLE SKEMALÆGNING VEJLEDNING TABULEX FLEKSIBLE SKEMALÆGNING Arbejdsgange i forbindelse med skema Version 2.0 Indhold Baggrund... 3 Overførsel til Tabulex Fleksible Skemalægning... 3 1) Lave skemaer (grundskema) i Tabulex

Læs mere

Genvejstaster. Brugerfladen. Filhåndtering. Navigation i præsentationen. Aktiver adgangstaster

Genvejstaster. Brugerfladen. Filhåndtering. Navigation i præsentationen. Aktiver adgangstaster Genvejstaster Brugerfladen Hjælp Vis/skjul båndet Aktiver adgangstaster Afslut PowerPoint Aktiver genvejsmenu (højreklik) Hop til næste dokumentvindue Hop til forrige dokumentvindue Filhåndtering Gem Gem

Læs mere

Brugerhåndtering i WebUntis - 1

Brugerhåndtering i WebUntis - 1 Brugerhåndtering i WebUntis For at kunne logge på WebUntis, skal man være oprettet som bruger i WebUntis. I WebUntis kan du importere undervisere og studerende til menuen Stamdata. Det at en underviser

Læs mere

KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær

KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær KMD Educa WEB-elevfravær Heldagsfravær Vejledning til lærer Fraværsindberetning af heldagsfravær via LærerIntra Når din kommune har tilkøbt modulet KMD Educa WEB-elevfravær, kan du som klasselærer eller

Læs mere

01.03.2013. ectrl Fritekstfaktura

01.03.2013. ectrl Fritekstfaktura 01.03.2013 ectrl Fritekstfaktura Indholdsfortegnelse 1. Oprettelse af fritekstfaktura 3 2. Standardtekster 4 3. Udvidet fritekstfaktura 6 Udvidede funktioner på fakturahovedet 6 Linjeskabelon (udvidet

Læs mere

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Log på med administrator rettigheder, så du ser ovenstående hovedmenu

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen. Log på med administrator rettigheder, så du ser ovenstående hovedmenu Importér skemadata fra Lectio 1 af 16 Log på med administrator rettigheder, så du ser ovenstående hovedmenu Vælg Konverter skemadata Klik på Eksporter skemadata Importér skemadata fra Lectio 2 af 16 Vælg

Læs mere

GIS indlæsning af kreditorer og betalingsform. Brugervejledning 1.0

GIS indlæsning af kreditorer og betalingsform. Brugervejledning 1.0 GIS indlæsning af kreditorer og betalingsform Brugervejledning 1.0 Indhold 1 Indledning... 5 2 Opsætning af GIS grænseflade til kreditor indlæsning... 5 2.1 Oprettelse af en datastrøm... 7 2.2 Filsystem...

Læs mere

TABULEX FLEKSIBLE SKEMAER

TABULEX FLEKSIBLE SKEMAER VEJLEDNING TABULEX FLEKSIBLE SKEMAER Version 2.0 Indhold Baggrund... 4 Grupper... 4 Overførsel til Tabulex Fleksible Skemaer... 5 Adgang til Tabulex Fleksible Skemaer... 7 Indstillinger - Skemavisning...

Læs mere

Tips & Tricks nr Planlægning af skriftlig eksamen i LUDUS

Tips & Tricks nr Planlægning af skriftlig eksamen i LUDUS LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 Tips & Tricks nr. 100-3 Planlægning af skriftlig eksamen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indhold

Indholdsfortegnelse. Indhold Indholdsfortegnelse Indhold Login... 2 Registrér komme / gå tider... 4 Flere arbejdsperioder på samme dag?... 6 Frokostpause / ret Frokostpause... 7 Sletning... 8 Afslut uge... 9 Godkendte/afviste ugesedler...

Læs mere

Bilagskladder kaldes ved at vælge menupunktet Regnskab -> Kladde eller klikke på favoritikonet Bilagskladder på Winfinans skrivebordet.

Bilagskladder kaldes ved at vælge menupunktet Regnskab -> Kladde eller klikke på favoritikonet Bilagskladder på Winfinans skrivebordet. Bilagskladde Bilagskladder kaldes ved at vælge menupunktet Regnskab -> Kladde eller klikke på favoritikonet Bilagskladder på Winfinans skrivebordet. Navigering i kladder flytter fra felt til felt.

Læs mere

VEJLEDNING TRIO WEB FOR LEDERE

VEJLEDNING TRIO WEB FOR LEDERE VEJLEDNING TRIO WEB FOR LEDERE Indholdsfortegnelse Trio Web... Læreradgang til Trio Web... Login... Trio Web, administratorrettigheder... 2 Forbindelse mellem Trio og Trio Web... Storskærmsvisning... Åbn/luk

Læs mere

Lagerstyring af handelsvarer. Generelt. Princip i lagerstyring. Lagerstyring på flere bedrifter. Leverandører / kunder

Lagerstyring af handelsvarer. Generelt. Princip i lagerstyring. Lagerstyring på flere bedrifter. Leverandører / kunder Generelt Om Lagerstyring af handelsvarer Modulet Lagerstyring af handelsvarer er et tillægsmodul til Næsgaard Mark. Det er derfor ikke tilgængeligt for alle brugere.. Lagerstyring af handelsvarer åbnes

Læs mere

Indhold. Vejledning Værdipapir Nova. 14. december 2016

Indhold. Vejledning Værdipapir Nova. 14. december 2016 Vejledning 14. december 2016 Indhold 1 Hvad er Værdipapirmodulet?... 3 1.1 Grundlæggende om... 3 1.2 Hvor finder jeg?... 3 1.3 Opbygningen af... 3 1.3.1 Forsiden... 4 1.3.1.1 Handling... 4 1.3.1.2 Oversigt

Læs mere

Vejledning Aktiviteter. Opdateret 20. februar 2012

Vejledning Aktiviteter. Opdateret 20. februar 2012 Vejledning Aktiviteter Opdateret 20. februar 2012 Indhold Indledning... 3 Automatisk dannelse af aktiviteter... 4 Årskalender... 4 Dan aktiviteter... 5 Vælg lærere... 6 Opret aktiviteter... 7 Godkend aktiviteter...

Læs mere

TILLÆG TIL MANUAL Excel-indlæsning i Vvskatalogets administrationssystem

TILLÆG TIL MANUAL Excel-indlæsning i Vvskatalogets administrationssystem 3456.78 123456 TILLÆG TIL MANUAL Excel-indlæsning i Vvskatalogets administrationssystem 30. juli 2015 Indhold Indledning Side 3 Sådan kommer du i gang Side 4 Oprette nye varer Side 5 Ændre eksisterende

Læs mere

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 19.12.2013 Indhold 1 Indledning... 5 1.1

Læs mere

Vejledning til PRO2TAL Bager/Online. Ordrer

Vejledning til PRO2TAL Bager/Online. Ordrer På Menuen Dagligt findes menupunkterne Ordrekladde og Ordre. Disse menupunkter benyttes til at oprette, vedligeholde og forespørge på henholdsvis faste ordrer (Ordrekladden) og almindelige ordrer dvs.

Læs mere

De vigtigste funktionstaster Microsoft Dynamics C5

De vigtigste funktionstaster Microsoft Dynamics C5 De vigtigste funktionstaster Microsoft Dynamics C5 Her kan du få hjælp til, hvordan du nemmere kan arbejde i C5 2012. Genvej Funktion Betydning F1 Hjælp Kalder hjælp frem. Hjælpen tager automatisk udgangspunkt

Læs mere

Microsoft Word 2010 Huskesedler

Microsoft Word 2010 Huskesedler Microsoft Word 2010 Huskesedler Indskrivning... 3 Gem og udskriv... 4 Åbn og Luk... 5 Tastatur... 6 Mus... 9 Indsæt specielle tegn og symboler... 10 Formatering af tegn... 11 Formatering af afsnit... 12

Læs mere

Du har også mulighed for at udlæse faktisk bogførte tal fra et regnskabsår til et budgetark.

Du har også mulighed for at udlæse faktisk bogførte tal fra et regnskabsår til et budgetark. Budget vejledning Indhold Oprettelse af budget i TØS...3 TØS- budget til excel eksport af budget...4 Excel budget til TØS import af budget...5 Udlæse regnskabstal til budget...8 Slette budgetter...8 UDSKRIFTER...9

Læs mere

Brugermanual. Til Diabetesforeningens elektroniske regnskabsmodel

Brugermanual. Til Diabetesforeningens elektroniske regnskabsmodel Brugermanual Til Diabetesforeningens elektroniske regnskabsmodel Brugermanual til Diabetesforeningens elektroniske regnskabsmodel 1. Indledning Diabetesforeningens elektroniske regnskabsmodel findes på

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en checkliste, der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

Vejledning. Trio. Vejledning Skoler med afdelinger

Vejledning. Trio. Vejledning Skoler med afdelinger Trio Vejledning Skoler med afdelinger Indholdsfortegnelse Afdelinger... 3 Hovedskole med underskoler/afdelinger... 3 Hovedskolen... 3 Hvordan ved Trio, hvem der er hovedskole/hovedafdeling?... 4 Hvad kan

Læs mere

Abonnementsstyring. Start af Stellar Abonnement. Indledende tekst. Indholdsfortegnelse

Abonnementsstyring. Start af Stellar Abonnement. Indledende tekst. Indholdsfortegnelse Abonnementsstyring Indledende tekst Indholdsfortegnelse Start af Stellar Abonnement... 1 Kom godt i gang med abonnement... 2 Vare/Ydelser i Stellar Office Pro... 2 Abonnements oversigt... 2 Fanebladet

Læs mere

Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger

Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger Styrelsen for It og Læring Praktisk vejledning til skoler som skal indtaste kompetenceoplysninger Undersøgelse af kompetencedækning i folkeskolen 2018 Styrelsen for It og Læring Side 2 af 7 Indhold SKOLER

Læs mere

For at anvende budgetmodulet skal man åbne budgetvinduet. Vælg Afdelinger - Økonomistyring Finans Finansbudgetter:

For at anvende budgetmodulet skal man åbne budgetvinduet. Vælg Afdelinger - Økonomistyring Finans Finansbudgetter: Finansbudget Budgetmodulet i Navision anvendes til at opsamle de budgettal, som ønskes. Det er muligt at oprette flere budgetter for samme periode. Når budgettet er oprettet, bruges det til sammenligning

Læs mere

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Forfatter:

Læs mere

TOLERANCE KUNDESTYRING

TOLERANCE KUNDESTYRING TOLERANCE KUNDESTYRING Dansk brugervejledning 1 Indholdsfortegnelse: Indledning... 3 1. Kunde... 4 2. Kunde-bil... 5 3. Arbejdssag... 6 4. Tilbud... 7 5. Faktura... 8 6. Historik / medarbejder... 9 7.

Læs mere

Denne guide beskriver de funktionaliteter, du har til rådighed på fanen Rediger marker, når du vil

Denne guide beskriver de funktionaliteter, du har til rådighed på fanen Rediger marker, når du vil Denne guide beskriver de funktionaliteter, du har til rådighed på fanen Rediger marker, når du vil indtegne eller redigere dine marker finde de tegneredskaber, du har til rådighed, og en beskrivelse af

Læs mere

Sådan kommer du i gang

Sådan kommer du i gang Sådan kommer du i gang 1. Åbn Internet Explorer 2. Skriv følgende adresse i adresselinjen: http://rudersdal.emshost.dk 3. Tryk på ENTER-tasten 4. Tilføj adressen til dine foretrukne hjemmesider: 1 Log

Læs mere

Quick Start Guide X-Point

Quick Start Guide X-Point Quick Start Guide X-Point Indhold 1. Heading one...fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.1 Heading two...fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.1.1 Heading three...fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.1.2 Corporate

Læs mere

Balancepåtegning... 2. Udskriv balancepåtegning... 2. Kopier balancepåtegning... 2. Opret balance påtegning... 2. Ændre balancepåtegning...

Balancepåtegning... 2. Udskriv balancepåtegning... 2. Kopier balancepåtegning... 2. Opret balance påtegning... 2. Ændre balancepåtegning... Indhold Balancepåtegning... 2 Udskriv balancepåtegning... 2 Kopier balancepåtegning... 2 Opret balance påtegning... 2 Ændre balancepåtegning... 3 Slet balancepåtegning... 3 Udvidet balancepåtegning...

Læs mere

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning. Mbridge tilmeldingssystem Version 23-03-2018. Vejledning. Indholdsfortegnelse. Indledning...2 Tilmelding til turnering (spillere)...2 Slet tilmelding...4 Opsætning af turneringer (turneringsleder)...5

Læs mere

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S, 2008 Indholdsfortegnelse 1. Skrivebordet... 3 2. Flytte rundt m.m.... 4 3. Log ind... 6 4. Valg af database... 7 5. Rudernes størrelse... 8 6. Kolonner... 9 7.

Læs mere

Diagrammer visualiser dine tal

Diagrammer visualiser dine tal Diagrammer visualiser dine tal Indledning På de efterfølgende sider vil du blive præsenteret for effektive måder til at indtaste data på i Excel. Vejledningen herunder er vist i Excel 2007 versionen, og

Læs mere

FGU KOM GODT I GANG MED FLEX

FGU KOM GODT I GANG MED FLEX FGU KOM GODT I GANG MED FLEX DENNE BRUGERVEJLEDNING INDEHOLDER DE MEST GENERELLE FUNKTIONER OG BEGREBER EN NY FLEX-BRUGER KOMMER UD FOR. FLEX SUPPORT: 72 22 61 04 INDHOLDSFORTEGNELSE Grundkoncept for FLEX

Læs mere

Microsoft Word 2007. thoremil.dk

Microsoft Word 2007. thoremil.dk Microsoft Word 2007 Indskrivning... 3 Gem og udskriv... 4 Åbn og Luk... 5 Tastatur... 6 Mus... 9 Indsæt specielle tegn og symboler... 10 Formatering af tegn... 11 Formatering af afsnit... 12 Punktopstilling...

Læs mere

MBridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

MBridge tilmeldingssystem Version Vejledning. MBridge tilmeldingssystem Version 01-11-2018. Vejledning. Indledning... 2 Tilmelding til turnering (spillere)... 2 Slet tilmelding... 5 Opsætning af turneringer (turneringsleder)... 6 Oprettelse af turnering/liste....

Læs mere