AAB Silkeborg Afdeling 9

Relaterede dokumenter
AAB Silkeborg Afdeling 5

AAB Silkeborg Afdeling 6

AAB Silkeborg Afdeling 8

AAB Silkeborg Afdeling 17

AAB Silkeborg Afdeling 20

AAB Silkeborg Afdeling 10

AAB Silkeborg Afdeling 37

AAB Silkeborg Afdeling 7

AAB Silkeborg Afdeling 15

AAB Silkeborg Afdeling 1

AAB Silkeborg Afdeling 12BC

AAB Silkeborg Afdeling 18

AAB Silkeborg Afdeling 35

AAB Silkeborg Afdeling 9

AAB Silkeborg Afdeling 29

AAB Silkeborg Afdeling 9

AAB Silkeborg Afdeling 13AB

AAB Silkeborg Afdeling 39

AAB Silkeborg Afdeling 8

AAB Silkeborg Afdeling 30

AAB Silkeborg Afdeling 6

AAB Silkeborg Afdeling 10

AAB Silkeborg Afdeling 25

AAB Silkeborg Afdeling 5

AAB Silkeborg Afdeling 48

AAB Silkeborg Afdeling 11AB

AAB Silkeborg Afdeling 12BC

AAB Silkeborg Afdeling 11AB

AAB Silkeborg Afdeling 28

AAB Silkeborg Afdeling 15

AAB Silkeborg Afdeling 4

AAB Silkeborg Afdeling 39

AAB Silkeborg Afdeling 36

AAB Silkeborg Afdeling 22

AAB Silkeborg Afdeling 21

AAB Silkeborg Afdeling 25

AAB Silkeborg Afdeling 22

AAB Silkeborg Afdeling 7

AAB Silkeborg Afdeling 1

AAB Silkeborg Afdeling 39

AAB Silkeborg Afdeling 30

AAB Silkeborg Afdeling 25

AAB Silkeborg Afdeling 17

AAB Silkeborg Afdeling 17

AAB Silkeborg Afdeling 28

AAB Silkeborg Afdeling 30

AAB Silkeborg Afdeling 7

Referat fra budgetmøde i afdeling 25 - Beboerhuset, Arendalsvej 74, den 15. september kl

Svendborg Andels-Boligforening Afdeling 1 & 3 Afdelingsbestyrelsen Nylandsvej Svendborg Telefon

AAB Silkeborg Afdeling 18

AAB Silkeborg Afdeling 18

AAB Silkeborg Afdeling 35

REFERAT FRA AFDELINGSMØDE

3. marts Afdelingsmøde afd. 9, Nørreløkke, Stagehøjvej og Hjulmagervej, Bov

Referat fra afdelingsmøde og generalforsamling i Nordre Byggeforening 26/9 2019

Ekstra ordinært beboermøde Afd

REFERAT FRA AFDELINGSMØDE

Referat af ordinær generalforsamling torsdag den 28. februar 2019 kl

AAB Silkeborg Afdeling 22

AAB Silkeborg Afdeling 40


AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB Kallemosen 16, 6200 Aabenraa Tlf Fax

REFERAT FRA AFDELINGSMØDE

Afdeling 13. Referat fra afdelingsmødet den 16. september 2013, kl. 19,00. I mødet deltog: 31 inkl. afdelingsbestyrelsen.

REFERAT FRA AFDELINGSMØDE

Referat fra afdelingsmødet i Vægterparken (Fortsættelse af det ordinære, obligatoriske afdelingsmøde, der blev afbrudt den 2.3.

Gæst: Kurt Sander fra Arkitekt- og ingeniørfirmaet KAAI - Kærsgaard & Andersen A/S.

Referat af afdelingsmøde i Skyttevænget Tirsdag den 12. april 2016 kl Vigerslev Menighedshus, Lykkebovej 1, 2500 Valby

Gæst: Kurt Sander fra arkitekt og ingeniørfirmaet Kærsgård & Andersen (KAAI).

Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 7, Voldgården

Referat af afdelingsmøde Afdeling 2 Præstehaven tirsdag, den 10. september 2013

Afdeling 65. Hou. Referat fra afdelingsmødet den 25. august 2015, kl. 17,00. I mødet deltog: 13 incl. afdelingsbestyrelsen.

REFERAT FRA AFDELINGSMØDE

REFERAT FRA AFDELINGSMØDE

TIL BEBOERNE I AFDELING 38

BRUG DIN INDFLYDELSE KOM TIL AFDELINGSMØDE

Ordinær generalforsamling referat

Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a.

Referat af beboermøde i Vivaboligs afdeling 4. Tirsdag den 14. april 2015

AAB Silkeborg Afdeling 35

Fra markvandring til budget

TIL BEBOERNE I AFDELING 53

Afdelingsmøde. Afdeling 12 Skovvej 6-10

Dannerhøj-Kirkeageren afd. 17

ordinært afdelingsmøde 6. november 2018 kl. 18:00 i Møllevængets selskabslokale, Kongensgade 98, kælderen

Referat af afdelingsmøde i Lykkebo Mandag den 18. april 2016 kl. 19:00 fælleshuset

DVB Fyn-Langeland Fælles afdelingsmøde 2014

Velkomst ved formanden og optælling af fremmødte repræsentantskabs medlemmer. Der deltog 41 repræsentantskabsmedlemmer.

Afdelingsmøde afd. 6 Bøgeparken, den 27. april Fra administrationen deltog Torben Leen (TOL), og Nadja Strojeck (NS) ref.

Referat af afdelingsmøde, Afdeling 5, tirsdag den 12. september 2017

AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB

Arbejdernes Andelsboligforening, Skive Referat fra generalforsamling torsdag den 24. maj 2012 kl på Hotel Strandtangen, Skive

Postfu n ktionærernes Andels-Boligforening Afdelin g 7, Voldgården. Referat af åfdelingsmødet Afholdt den 23. august 2018

Referat fra beboermødet tirsdag den 9. september 2014

LmenBo REVIDERET DAGSORDEN TIL AFDELINGSMØDE. Torsdag den 6. september 2012, kl

Afdeling 21. Referat fra afdelingsmøde den 10. september 2015, kl. 18,30. I mødet deltog: Beboere: 20 incl. afdelingsbestyrelsen.

Referat af ordinært budgetmøde afdeling 22, d 19. august kl Mødet startede kl med 28 fremmødte beboere fra afd. 22.

REFERAT FRA AFDELINGSMØDE I AAB KOLDING AFDELING 72, AFHOLDT DEN 21. SEPTEMBER 2016 I KVARTERHUSET, JUNGHANSVEJ 121

Referat af generalforsamling d

Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde mandag d. 29. april 2013 kl i selskabslokalet Bodenhoffs Plads 5. Dagsorden

Transkript:

AAB Silkeborg Afdeling 9 Referat af ordinært afdelingsmøde afholdt den 11. september 2018. Deltagere: Antal beboere: 20 Organisationsbestyrelse: Driftskontor: Administration: Hans Ole Zacho Poul Rosenkvist Torben Bennekov og Wivi Falbe Jf. Dagsordenen udsendt d. 31. august 2018 Dagsorden 1/ Valg af dirigent og referent 2/ Beretning og budget 2a Afdelingsbestyrelsens beretning - drøftelse af det seneste års arbejde i afdelingen og i boligorganisationen, samt bud på ønsker for fremtiden. 2b Budget for 2019 hvor vi godkender huslejen for det kommende år. 3/ YouSee har gjort AAB Silkeborg opmærksom på at det tekniske udstyr leveret af YouSee, ejet af AAB Silkeborg, er nedslidt og trænger til en opgradering. Organisationsbestyrelsen stiller derfor forslag om eventuel opgradering af afdelingens signalanlæg fra YouSee til nyeste teknologi (Docsis 3.1). En opgradering vil blive udført i 2018/19 og omfatter en ombygning af alle forstærkere og Vibbe udskiftning af signal fordelere, således der kan leveres bredbånd i Giga Bit hastigheder og der leveres et mere stabilt tvsignal.

Såfremt en husstand IKKE ønsker grundpakken, så giver lovgivningen mulighed for at framelde. Dette kan bindingen ikke bremse, dog kan YouSee, såfremt der ikke er nok husstande tilbage, vælge at genforhandle aftalen. Det er afdelingen der binder sig til grundpakken. En ombygning kan betales på én af følgende måder: Forslag: a) Afdelingen laver en binding på 60 måneder samt en 12 måneders opsigelsesfrist hvorved YouSee betaler opgraderingen. Hvis forslag a nedstemmes, stemmes der om forslag b. b) Afdelingen betaler selv opgraderingen via henlæggelserne og får en binding på 24 måneder samt en 12 måneders opsigelsesfrist. Prisen vil være ca. 1.500 kr. pr. husstand som dækkes via afdelingens henlæggelser. Hvis I ikke beslutter at opgradere, så forbliver jeres system som i dag, hvilket betyder at I på sigt ikke vil kunne få den tvkvalitet og de internethastigheder, som tilbydes en stor del af vores øvrige beboere, med mindre I vælger at skifte udbyder. Såfremt a) og b) nedstemmes fortsætter den nuværende aftale uændret. c) Der vil dog være mulighed for, mod en binding på 24 måneder + 12 måneders opsigelse, at få: o NYT: TV-boks til en månedlig lejepris på kr. 30 normalpris uden aftale 99 kr. o NYT: Mulighed for bredbånd uden TV, til dem der ikke ønsker en tv-pakke, men som gerne vil have bredbånd fra YouSee (dette er ikke muligt i den nuværende aftale)

4/ Indkomne forslag Jytte Tversted, Sneppevej 26 fremsætter følgende forslag: a. Renovering af gildesalen b. Udvendig maling af boligerne i forbindelse med udskiftning af vinduer c. Lydisolering af væggene i stuen da det er meget lydt mellem boligerne (ved fraflytning) Driftsleder Poul Rosenkvist redegør for de økonomiske konsekvenser af de stillede forslag. 5/ Valg af medlemmer til afdelingsbestyrelsen. Afdelingsbestyrelsen skal i samarbejde med administrationen på Borgergade og driftskontoret bl.a. sikre at beslutninger på beboermøderne bliver gennemført. Alle beboere over 18 år kan vælges. Valg af: a. 1 formand (Poul Erik Gottenborg Jensen er på valg modtager genvalg) b. 1 afdelingsbestyrelsesmedle m (Carsten Sørensen er på valg modtager genvalg) c. 2 suppleanter til afdelingsbestyrelsen (Kirsten Kjær Laursen og Vagn Nielsen er på valg begge modtager genvalg) 6/ Orientering omkring vinduesudskiftning v/projektleder Wivi Falbe 7/ Eventuelt 1. Valg af dirigent og referent Mødet indledtes med 1 minuts stilhed til minde om afdød beboer.

Hans Ole Zacho blev valgt som dirigent. Han konstaterede, at mødet var lovligt varslet og indkaldt og gennemgik dagsordenen. Veronica Jensen blev valgt som referent. 2. Beretning og budget 2a Afdelingsbestyrelsens beretning - drøftelse af det seneste års arbejde i afdelingen og i boligorganisationen, samt bud på ønsker for fremtiden. 2b Budget for 2019 hvor vi godkender huslejen for det kommende år. 3. YouSee har gjort AAB Silkeborg opmærksom på at det tekniske udstyr leveret af YouSee, ejet af AAB Silkeborg, er nedslidt og trænger til en opgradering. Organisationsbestyrelsen stiller derfor forslag om eventuel opgradering af afdelingens signalanlæg fra YouSee til nyeste teknologi (Docsis 3.1). En opgradering vil blive udført i 2018/19 og omfatter en ombygning af alle forstærkere og Vibbe udskiftning af signal fordelere, således der kan leveres bredbånd i Giga Bit hastigheder og der leveres et mere stabilt tvsignal. Såfremt en husstand IKKE ønsker grundpakken, så giver lovgivningen mulighed for at framelde. Dette kan bindingen ikke bremse, dog kan YouSee, såfremt der ikke er nok husstande tilbage, vælge at genforhandle aftalen. Det er afdelingen der binder sig til grundpakken. En ombygning kan betales på én af følgende måder: Forslag: a) Afdelingen laver en binding på 60 måneder samt en 12 måneders opsigelsesfrist hvorved YouSee betaler opgraderingen. Poul læste beretningen, som blev godkendt. Beretningen kan læses i forlængelse af referatet. Torben Bennekov gennemgik budgettet for år 2019 med forklaring til enkelte punkter stigende ejendomsskatter, stigning på vinduesudskiftning, stigning på administrationsomkostninger. Poul Rosenkvist gennemgik langtidsplanen. Budgettet og langtidsplanen blev vedtaget. Forslag a blev vedtaget

Hvis forslag a nedstemmes, stemmes der om forslag b. b) Afdelingen betaler selv opgraderingen via henlæggelserne og får en binding på 24 måneder samt en 12 måneders opsigelsesfrist. Prisen vil være ca. 1.500 kr. pr. husstand som dækkes via afdelingens henlæggelser. Hvis I ikke beslutter at opgradere, så forbliver jeres system som i dag, hvilket betyder at I på sigt ikke vil kunne få den tvkvalitet og de internethastigheder, som tilbydes en stor del af vores øvrige beboere, med mindre I vælger at skifte udbyder. Såfremt a) og b) nedstemmes fortsætter den nuværende aftale uændret. c) Der vil dog være mulighed for, mod en binding på 24 måneder + 12 måneders opsigelse, at få: o NYT: TV-boks til en månedlig lejepris på kr. 30 normalpris uden aftale 99 kr. o NYT: Mulighed for bredbånd uden TV, til dem der ikke ønsker en tv-pakke, men som gerne vil have bredbånd fra YouSee (dette er ikke muligt i den nuværende aftale) 4. Indkomne forslag Jytte Tversted, Sneppevej 26 fremsætter følgende forslag: a. Renovering af gildesalen b. Udvendig maling af boligerne i forbindelse med udskiftning af vinduer c. Lydisolering af væggene i stuen da det er meget lydt mellem boligerne (ved fraflytning) Driftsleder Poul Rosenkvist redegør for de økonomiske konsekvenser af de stillede forslag. a. Forbedring / renovering af fælleshus tages op på langtidsplanen. b. Det er ikke muligt. Men eventuel rensning med algefjerner tages op på langtidsplanen. c. Ved lejerskifte tages op på langtidsplanen, eventuelt kan arbejdet indarbejdes i råderetskataloget.

5. Valg af medlemmer til afdelingsbestyrelsen. Afdelingsbestyrelsen skal i samarbejde med administrationen på Borgergade og driftskontoret bl.a. sikre at beslutninger på beboermøderne bliver gennemført. Alle beboere over 18 år kan vælges. Valg af: a. 1 formand (Poul Erik Gottenborg Jensen er på valg modtager genvalg) b. 1 afdelingsbestyrelsesmedle m (Carsten Sørensen er på valg modtager genvalg) c. 2 suppleanter til afdelingsbestyrelsen (Kirsten Kjær Laursen og Vagn Nielsen er på valg begge modtager genvalg) 6. Orientering omkring vinduesudskiftning v. projektleder Wivi Falbe a. Poul Erik blev genvalgt b. Carsten blev genvalgt c. Kirsten og Vagn blev genvalgt Wivi orienterede om, hvornår arbejdet forventes udført. Start i januar og forventet afslutning maj 2019. Budgettet forventes at holdes i henhold til overslag. Der blev spurgt om muligheder for at vælge andre materialer for indvendige arbejder, bundstykker m.v. Wivi undersøger. 7. Eventuelt Poul Rosenkvist orienterede om, hvad der er gjort ved beplantningen mod skolen. Vedr. sommerudflugt blev der foreslået en tur med Hjejlen. Der blev ikke besluttet noget. Der blev nævnt muligheder for brug af Kunstfonden, men ingen beslutning. Mødet sluttede i god ro og orden. Ref.: Veronica Jensen Referatet gøres tilgængeligt på www.aab-silkeborg.dk på afdelingsniveau/referater

Beretning for året 2017-2018 Vi har afholdt en hyggelig julefrokost med en god tilslutning, der er plads til flere. Ved påske var der storskraldscontainer, der var et stort behov, så det bør fortsætte til næste år. Sommerudflugten blev ikke til noget, der var 15 tilmeldte, og det efterfølgende tilbud om at deltage i tur til Sønderborg. Fik ikke nogen tilslutning herfra. Der har været afholdt licitation på udskiftning af vinduer, vi har fået oplyst at arbejdet forventes opstart i januar. Der er i år renoveret 3 badeværelser, arbejdet er i gang. Gildesalen har været udlejet 12 gange og værelset 9 gange i perioden. Vedligeholdelse af udenoms arealer og snerydning m.m. mener vi fungerer fint, det takker vi for. Vi har fået nye renovationsspande, desværre kan vi se at ikke alle følger reglerne, der er kommet en del tynd plast i metal, der må kun komme hård plast. Men ellers mener vi det fungerer godt. Vi har modtaget program for aktiviteter i Projekt Nærmiljø på Århusbakken, jeg har fået lidt information fra Malene som vedlægges referatet. Til referat fra afdelingsmøder/beboermøder om Projekt Nærmiljø Århusbakken Formålet med projektet er at styrke trivsel, sundhed og fællesskab på Århusbakken På baggrund af en afdækning af ressourcer, udfordringer og muligheder er der valgt nedenstående fire indsatsområder. Ud for hvert indsatsområde er der beskrevet nogle mulige aktiviteter, der kan igangsættes. Disse aktiviteter er dels kommet som idéer igennem en spørgeskemaundersøgelse og dels kommet fra forskellige aktører både kommunale og frivillige. 1. Venskaber og fællesskaber Eksempler på aktiviteter: Følgeskab til foreningsaktiviteter og andre tilbud, KvindeCafé, Mandeklub, fællesspisning, Bakkefest. 2. Forældredeltagelse Eksempler på aktiviteter: En rød tråd for forældresamarbejde på 0-16 års området (skole og daginstitution), forældrekampagner.

3. Sundhed og trivsel Eksempler på aktiviteter: Sundhedstilbud i lokalområdet (Lær at tackle angst og depression eller kroniske smerter, rygestopforløb, trivselsgrupper), sundhedstjek, røgfri skoletid. 4. Det gode ungeliv Eksempler på aktiviteter: Lektiehjælp, forny klubtilbuddet, projektforløb om lokale initiativer (f.eks. Bakkeløb), et attraktivt udeområde. Alt dette skal ske i samarbejde med jer og andre aktører i lokalområdet. Vi har brug for alles idéer og ressourcer, så kom endelig til os og byd ind, hvis I vil være med til at give en hånd - stor som lille. Følg med på Facebook-gruppen Det sker på Århusbakken for at se aktiviteter og tilbud i lokalområdet Social brobygger Vanja Horvart Pedersen er pr. 1. september 2018 blevet ansat som projektmedarbejder og vil fungere som social brobygger. Hun kan bl.a. hjælpe med: Kontakt til kommune, skole, sundhedsvæsnet eller andre væsner Forstå breve Fritidsjob for unge eller jobansøgninger Økonomisk sparring Udfordringer med IT Hun kan også være en god samtalepartner i forhold til svære udfordringer, hvor det er rart at have en uvildig person at snakke med. Ring eller SMS til projektmedarbejder og social brobygger Vanja på tlf. 21 25 73 60 Hun kan også træffes på AAB s driftskontor mandag eftermiddag og tirsdag. Pga. mulige møder er det en god idé at kontakte hende inden, så I kan aftale nærmere Du kan også ringe eller SMS til projektleder Malene på tlf. 51 33 10 34