Opgavebeskrivelse. 22. oktober Det Kriminalpræventive Råd (DKR) opfordrer hermed til at give et tilbud på følgende opgave:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opgavebeskrivelse. 22. oktober Det Kriminalpræventive Råd (DKR) opfordrer hermed til at give et tilbud på følgende opgave:"

Transkript

1 Opgavebeskrivelse Det Kriminalpræventive Råd (DKR) opfordrer hermed til at give et tilbud på følgende opgave: Udarbejdelse af en økonomisk funderet undersøgelse af det danske hælermarked med fokus på kvalificerede estimater over omfanget og typen af hælervarer, omfanget af hælere og hælertransaktioner samt hælermarkedets samlede omsætning. 22. oktober 2015 DKR-nummer: Sagsbehandler: AVO 1. Baggrund for opgaven DKR har i sin strategi for sat fokus på indbrud og hæleri som et ud af tre af rådets strategiske fokusområder. I den forbindelse forbereder DKR en større kampagne vedrørende hæleri i særdeleshed med henblik på, at dette fokus kan bidrage til at nedbringe omfanget af indbrud samt tyveri generelt. I Danmark er der væsentligt flere anmeldte indbrud i privat beboelse pr. indbygger, end det er tilfældet i vores nabolande. Selvom indbrudsniveauet efter en betydelig stigning fra nu er faldende, er det nuværende indbrudsniveau dog fortsat højere end det gennemsnitlige niveau for perioden op til stigningen ( ). 1 En væsentlig forudsætning for, at det er økonomisk rentabelt for indbrudstyven at begå indbrud - såvel som tyveri i almindelighed er, at tyven kan omsætte de stjålne genstande til kontanter på et tilgængeligt marked. Hælere, der enten forsætligt eller uagtsomt køber og evt. videresælger stjålne genstande, er med andre ord vitale for opretholdelsen af indbrud og tyveri som kriminelle karriereveje. Trods betydningen af hæleri for udførelsen af berigelseskriminalitet er vores nuværende viden om hæleri begrænset. Dette skyldes i særdeleshed, at der årligt er relativt få 1 Se grafisk overblik i bilag A.

2 anmeldelser vedrørende hæleri 2, hvorfor det reelle omfang af hælertransaktioner, hælere og hælervarer er ukendt. Side 2 Det høje danske indbrudsniveau kombineret med vores begrænsede viden om hæleri gør nærværende undersøgelse yderst relevant og anvendelig både set fra et forebyggelsesperspektiv og fra et efterforskningsperspektiv. 2. Opgavebeskrivelse DKR ønsker en solid økonomisk funderet kvantitativ analyse i rapportform over, hvor stort hælermarkedet i Danmark beregningsmæssigt må antages at være. Vi forestiller os, at denne analyse tager udgangspunkt i relevant og tilgængeligt datamateriale på området, herunder eksempelvist: Anmeldelsesdata over al relevant berigelseskriminalitet. Data indhentet fra politiets database over fundne tyvekoster. De bedst tilgængelige data fra forsikringsselskaber i Danmark vedrørende stjålne genstande. Data vedrørende det gennemsnitlige økonomiske tab pr. indbrud og pr. simpelt tyveri (som estimeret ud fra den nyeste offerundersøgelse og forsikringsdata). Data vedrørende selvrapporteret hæleradfærd blandt borgere som afdækket i flere undersøgelser bl.a. af Justitsministeriets Forskningskontor og DKR (andel af repræsentativt udsnit af befolkningen, der angiver at være blevet tilbudt hælervarer/at have købt hælervarer/at kende nogen, der har købt hælervarer mm.). Samtidig med nærværende opgave igangsættes en 'nulpunktsmåling', som opdaterer de tidligere selvrapporteringsundersøgelser (denne nulpunktsmåling er dog ikke en del af opgaven indeholdt i nærværende udbudsskrivelse). Eventuel relevant information fra SKAT. Øvrige relevante analyser fx fra Rigspolitiet. Analysen skal tage højde for den andel af tyvekosterne, som afsættes direkte til udlandet, de koster, som tyven enten selv beholder, forærer væk eller som på anden vis udgår af markedet, samt de stjålne genstande, der ikke figurerer i forsikringsstatistikken pga. offerets manglende forsikring 3 eller som pga. forsikringssvindel er overestimerede i forsikringsstatistikken. 2 Se grafisk oversigt over antallet af anmeldelser vedrørende hæleri i bilag A. 3 Andelen af ofre uden forsikring kan findes i offerundersøgelserne.

3 Resultater: Det er forventningen, at analysen vil munde ud i en række valide estimater over centrale dele af det samlede hælermarked, herunder (i det omfang det er muligt ud fra det tilgængelige datamateriale): Side 3 Estimat over antallet af hælervarer på markedet (fx på årsbasis). Estimat over antallet af hælertransaktioner (fx på årsbasis). Estimat over antallet af hælere (inkl. flerleds-hæleri én stjålen genstand kan godt aktivere flere hælere). Estimat over det danske hælermarkeds samlede omsætning (fx på årsbasis). Estimat over, hvor stor en del af hælermarkedet, der baserer sig på nethandel, og hvor stor en del, der er knyttet til det fysiske marked. Endvidere skal rapporten, i det omfang det er muligt, indeholde en delanalyse af, hvilke genstande, der i særdeleshed bliver stjålet, samt i forlængelse heraf behandle eventuelle submarkeder, såfremt det må formodes, at der er forskel på markedsdynamikkerne på tværs af produkttyper. Forbehold og metode: Da undersøgelsens resultater i høj grad beror på estimater og dermed er forbundet med en betydelig usikkerhed, er det vigtigt, at alle relevante metodiske forbehold medtages eksplicit i rapporten. I den forbindelse ønsker DKR, at rapporten indeholder et fyldigt metodekapitel, der redegør for den anvendte metode, beregninger, datakilder, forbehold, begrænsninger, svagheder etc. 3. Indholdet af undersøgelsen DKR forestiller sig, at rapporten vil indeholde følgende elementer: Resumé. Indledning. Kapitel om datagrundlaget for undersøgelsen. Et afsnit, der skitserer, hvordan et marked kan defineres, hvilke elementer det udgøres af, samt hvilke dynamikker, der styrer det. En hovedanalyse bestående af beregninger af estimater (evt. fordelt på flere kapitler). En analyse af typen af stjålne genstande samt analyse af eventuelle submarkeder. Konklusion. Et solidt metodeafsnit. Henvisninger.

4 Ovenstående elementer er tentative, og rapporten kan således også bygges anderledes op, såfremt tilbudsgiver har forslag til andre interessante analyser. Rapportens konkrete opbygning og delelementer drøftes mellem DKR og tilbudsgiver. Side 4 4. Målgruppe for rapporten Rapportens primære målgruppe er DKR selv, idet vi forventer at anvende rapporten som en central del af det vidensgrundlag, der skal understøtte vores kommende hælerikampagne, herunder i særdeleshed i relation til udformningen af kampagnens budskaber. Endvidere vil rapporten også være anvendelig for andre relevante aktører, herunder politiet, forsikringsselskaber og Justitsministeriets Forskningskontor. Rapporten vil være offentlig tilgængelig og kan således også anvendes af medier, politikere, interesserede borgere etc. 5. Opgavefordeling og ophavsrettigheder Dataindsamling: Tilbudsgiver har ansvaret for indsamling af relevant og tilstrækkeligt data. DKR assisterer, så vidt det er muligt, med at skaffe adgang til data. Rapportudfærdigelse: Tilbudsgiver har ansvaret for udfærdigelsen af rapporten samt rapportens indhold og konklusioner. Rapporten skal overleveres til DKR i elektronisk form (både i pdf-format og i word-format). Layout: Det grafiske design af rapporten aftales nærmere med DKR. Korrekturlæsning: Tilbudsgiver har ansvaret for at levere en korrekturlæst og sprogligt gennemarbejdet rapport. Korrekturlæsning, som tilbudsgiver evt. må betale tredjepart for at foretage, er inkluderet i opgavens samlede pris (se pkt. 8). Ophavsrettigheder: DKR har ophavsrettighederne til rapporten, og rapporten udgives dermed af DKR. Da en del af datagrundlaget for rapporten ejes af tredjepart (forsikringsselskaber, politiet), kan tilbudsgiver ikke forvente at kunne bruge disse data i anden sammenhæng.

5 6. Indholdet af tilbud Side 5 Eventuelle tilbud bør indeholde: Konkrete overvejelser i forhold til relevante beregningsmodeller. Konkrete overvejelser i forhold til tilgængeligt data samt anskaffelsen af data. Konkrete overvejelser i forhold til rapportens opbygning og delementer. Konkrete ideer til udformningen af de nævnte delanalyser. Forslag til relevante fagpersoner til en valideringsworkshop. Et udspecificeret budget. Tidsplan. Tilbuddet må maksimalt fylde 10 sider. Vi forventer, at opgaven udføres af person(er) med solid økonomisk indsigt og gerne med en forskningsmæssig baggrund. 7. Vurderingskriterier DKR vurderer og udvælger tilbud på baggrund af en sammenholdelse af følgende kriterier: Kvaliteten af det konkrete bud på løsning af opgaven, herunder præsenterede refleksioner over datakilder og beregningsmetoder/modeller (se pkt. 6). Pris (baseret på et udspecificeret budget). Der udvælges 3-5 tilbudsgivere, der får mulighed for at præsentere deres tilbud på et møde den 27. november Pris for udførelsen af opgaven Prisen for opgaven er fastsat til ca kr. inkl. moms. Pris sammenholdt med kvalitet vil dog danne grundlag for vurderingen af de indkomne tilbud. 9. Tidsplan (vejledende) Uge Uge Uge Deadline for indkomne tilbud er mandag den 23. november 2015 kl Mulighed for præsentation af tilbud for 3-5 tilbudsgivere fredag den 27. november DKR træffer i begyndelsen af uge 49 beslutning om, hvem der skal udføre opgaven. Møde mellem DKR og tilbudsgiver omkring den videre proces. Tilbudsgiver påbegynder dataindsamling.

6 Uge 4 Uge 6 Uge 9 Uge 10 Uge 11 Dataindsamlingen forventes fuldendt ved udgangen af uge 4 (rådata fra nulpunktsmåling vil være tilgængelig efter uge ). Mulighed for en valideringsworkshop, hvor rapportens resultater præsenteres for og drøftes med relevante fagpersoner. Første gennemarbejdede udkast til rapport sendes til DKR ved udgangen af uge 9. DKR indgiver kommentarer til rapport. Den færdige rapport overleveres til DKR. Side 6 Ovenstående tidsplan er vejledende. Den endelige tidsplan aftales mellem DKR og tilbudsgiver. Der vil efter behov være mulighed for løbende møder/dialog med DKR, og DKR assisterer gerne i det omfang, det er muligt, med sparring angående de forskellige datakilder, der er til rådighed, eller som kan forestilles anvendt. Denne opgave er lagt på udbud.dk. Eventuelle spørgsmål kan rettes enten til Anna Vibe Onsberg Hansen (avo@dkr.dk eller / ) eller til Marianne Becker Andersen (mba@dkr.dk eller / ). Eventuelle tilbud skal være fremsendt til DKR senest mandag den 23. november 2015 kl Tilbud sendes til avo@dkr.dk. Vi ser frem til at høre fra jer! Med venlig hilsen Marianne Becker Andersen Kommunikations- og analysechef Vedlagt: Bilag A: Statistik over anmeldelser indbrud, tyveri og hæleri Grafisk oversigt over antallet af anmeldte indbrud i beboelse. Grafisk oversigt over antallet af anmeldte indbrud generelt. Grafisk oversigt over antallet af anmeldte tyverier. Grafisk oversigt over antallet af anmeldte forhold af hæleri og uagtsomt hæleri.

7 Bilag A Side 7 Figur 1: Anmeldte indbrud i privat beboelse Antal anmeldte indbrud i privat beboelse Kilde: Danmarks Statistik. Figur 2: Anmeldte indbrud generelt (beboelse, erhverv og ubeboede bebyggelser) Antal anmeldte indbrud Anmeldte indbrud i beboelser Anmeldte indbrud i ubeboede bebyggelser Anmeldte indbrud i forretning, virksomhed mv Kilde: Danmarks Statistik.

8 Figur 3: Anmeldte tyverier Side 8 Antal anmeldte tyverier* Kilde: Danmarks Statistik. *Tyverier dækker i denne sammenhæng over: tyveri fra bil, båd mv.; butikstyverier mv.; andre tyverier (herunder tyveri af taske/bagage); tyveri/brugstyveri af køretøj; tyveri/brugstyveri af knallert; tyveri/brugstyveri af cykel; tyveri/brugstyveri af andet. Figur 4: Anmeldte forhold af hæleri og uagtsomt hæleri Antal anmeldte forhold af hæleri og uagtsomt hæleri Hæleri Uagtsomt hæleri Kilde: Danmarks Statistik.

Faktapapir om hæleri. 6. november 2015. Sagsbehandler: AVO

Faktapapir om hæleri. 6. november 2015. Sagsbehandler: AVO Faktapapir om hæleri 6. november 2015 1.0 Hvad er hæleri, og hvordan straffes det? Hæleri er en kriminel handling, som knytter sig til salg, køb, modtagelse, transport og opbevaring af genstande, der stammer

Læs mere

Udviklingen i børne- og ungdomskriminalitet

Udviklingen i børne- og ungdomskriminalitet JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR APRIL 2012 Udviklingen i børne- og ungdomskriminalitet 2001-2011 Med henblik på at vurdere udviklingen i den registrerede børne- og ungdomskriminalitet er der fra Rigspolitiet

Læs mere

Udsathed for vold og andre former for kriminalitet

Udsathed for vold og andre former for kriminalitet Justitsministeriets Forskningskontor Rigspolitiet Københavns Universitet Det Kriminalpræventive Råd Udsathed for vold og andre former for kriminalitet Offerundersøgelserne 2005-2018. Hovedtal. 1 Indledning

Læs mere

DANSKERNES OPFATTELSE AF KRIMINALITET I SAMFUNDET

DANSKERNES OPFATTELSE AF KRIMINALITET I SAMFUNDET DANSKERNES OPFATTELSE AF KRIMINALITET I SAMFUNDET TINE FUGLSANG JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR JUNI 2017 ISBN: 978-87-93469-08-2 Indhold 1. INDLEDNING... 2 2. METODE OG DATAINDSAMLING... 2 3. DANSKERNES

Læs mere

CfKAApS. Det danske hælermarked. Center for Kriminalitetsanalyse. Estimater over hælervarer, omsætning, distributionskanaler og afsætningsmarkeder

CfKAApS. Det danske hælermarked. Center for Kriminalitetsanalyse. Estimater over hælervarer, omsætning, distributionskanaler og afsætningsmarkeder CfKAApS Center for Kriminalitetsanalyse Det danske hælermarked Estimater over hælervarer, omsætning, distributionskanaler og afsætningsmarkeder Peter Kruize April 2016 Det danske hælermarked Estimater

Læs mere

Udviklingen i børne- og ungdomskriminalitet

Udviklingen i børne- og ungdomskriminalitet JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR MARTS 2011 Udviklingen i børne- og ungdomskriminalitet Pr. 1. juli 2010 blev den kriminelle lavalder sænket til fra 15 til 14 år. Det er derfor af særlig interesse

Læs mere

Til ØU. Sagsnr Dokumentnr Kriminalitetsnøgletal for 1. halvår 2016

Til ØU. Sagsnr Dokumentnr Kriminalitetsnøgletal for 1. halvår 2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til ØU Kriminalitetsnøgletal for 1. halvår 216 Baggrund Borgerrepræsentationen besluttede den 28. januar 21, at Økonomiudvalget løbende

Læs mere

Gerningskoderne for de afrapporterede kriminalitetstyper fremgår på side 4-5.

Gerningskoderne for de afrapporterede kriminalitetstyper fremgår på side 4-5. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 24. maj 2018 Kriminalitetsnøgletal 2017 Baggrund: Borgerrepræsentationen besluttede den 28. januar 2010, at Økonomiudvalget løbende

Læs mere

Gerningskoderne for de afrapporterede kriminalitetstyper fremgår på side 4-5.

Gerningskoderne for de afrapporterede kriminalitetstyper fremgår på side 4-5. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til Økonomiudvalget 24. april 2019 Kriminalitetsnøgletal helår 2018 Baggrund: Borgerrepræsentationen besluttede den 28. januar 2010,

Læs mere

Opgavebeskrivelse: Analyse af erhvervs- og samfundsøkonomiske effekter for varmepumper i Danmark til erstatning for oliefyr

Opgavebeskrivelse: Analyse af erhvervs- og samfundsøkonomiske effekter for varmepumper i Danmark til erstatning for oliefyr Opgavebeskrivelse: Analyse af erhvervs- og samfundsøkonomiske effekter for varmepumper i Danmark til erstatning for oliefyr Udbuddet omfatter følgende dokumenter 1. Kontraktudkast 2. Opgavebeskrivelse

Læs mere

UDSATHED FOR VOLD OG ANDRE FORMER FOR KRIMINALITET

UDSATHED FOR VOLD OG ANDRE FORMER FOR KRIMINALITET UDSATHED FOR VOLD OG ANDRE FORMER FOR KRIMINALITET Offerundersøgelserne 2005-2017. Hovedtal. Af Anne-Julie Boesen Pedersen, Britta Kyvsgaard og Flemming Balvig Februar 2018 Justitsministeriet * Københavns

Læs mere

4. december Sagsnr Til ØU. Dokumentnr Orientering om kriminalitetsnøgletal 1. halvår 2017 (aflæggerbord)

4. december Sagsnr Til ØU. Dokumentnr Orientering om kriminalitetsnøgletal 1. halvår 2017 (aflæggerbord) KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 4. december 2017 Til ØU Orientering om kriminalitetsnøgletal 1. halvår 2017 (aflæggerbord) Baggrund Borgerrepræsentationen besluttede

Læs mere

Orientering om kriminalitetsnøgletal 2016 (aflæggerbord)

Orientering om kriminalitetsnøgletal 2016 (aflæggerbord) KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Til ØU Orientering om kriminalitetsnøgletal 2016 (aflæggerbord) Baggrund Borgerrepræsentationen besluttede den 28. januar 2010, at Økonomiudvalget

Læs mere

KFST følger løbende markedsudviklingen på betalingsmarkederne. I 2014 gennemførte styrelsen eksempelvis en større analyse af Betalingsservice.

KFST følger løbende markedsudviklingen på betalingsmarkederne. I 2014 gennemførte styrelsen eksempelvis en større analyse af Betalingsservice. Dato: 14. oktober 2019 Sag: CDP-19/12575 Sagsbehandler: /mpa Annoncering vedrørende analyse af direkte debitering KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN 1. Formål Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (herefter

Læs mere

Faktaark om ungdomskriminalitet. 29. september 2011

Faktaark om ungdomskriminalitet. 29. september 2011 Procent Faktaark om ungdomskriminalitet Indledning Ungdomskriminalitet er på sin vis et lidt misvisende begreb, idet kriminalitet som sådan langt hen ad vejen er et ungdomsfænomen. Unge mellem 15 og 24

Læs mere

Kortlægning. Brugen af genoprettende retfærdighed over for unge i høj risiko for kriminalitet. 23. december Sagsnummer:

Kortlægning. Brugen af genoprettende retfærdighed over for unge i høj risiko for kriminalitet. 23. december Sagsnummer: Kortlægning Brugen af genoprettende retfærdighed over for unge i høj risiko for kriminalitet Baggrund 23. december 2014 Sagsnummer: 14-231-0385 På basis af den bedste, mest aktuelle viden rådgiver Det

Læs mere

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Tryghed for borgerne

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Tryghed for borgerne GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Tryghed for borgerne Mødetidspunkt 26-02-2019 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Opgaveudvalget Tryghed for borgerne 26-02-2019

Læs mere

FOREBYGGELSE AF INDBRUD

FOREBYGGELSE AF INDBRUD FOREBYGGELSE AF INDBRUD Infomøde 25 Juni 2015 Program Fakta: Indbrud i tal DK/Østjylland/Brabrand Viden: Hvad ved vi om Indbrud og Indbrudstyve? Forebyggelse: Hvordan kan I forhindre Indbrud? Nabohjælp

Læs mere

Nøgletal for kriminalitet i København, 1. halvår 2013 samt oversigt over udvalgte udrykninger fra Københavns Brandvæsen

Nøgletal for kriminalitet i København, 1. halvår 2013 samt oversigt over udvalgte udrykninger fra Københavns Brandvæsen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Sikker By NOTAT Til ØU Nøgletal for kriminalitet i København, 1. halvår 2013 samt oversigt over udvalgte udrykninger fra Københavns Brandvæsen Borgerrepræsentationen

Læs mere

Strafniveau, strafskærpelser og kapacitet

Strafniveau, strafskærpelser og kapacitet Strafniveau, strafskærpelser og kapacitet Der er i et tidligere notat set på udviklingen i strafniveauet for voldsforbrydelsen (se www.jm.dk). I notatet nævnes, at det øgede strafniveau fra 21 til 22 muligvis

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 496 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 496 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 496 Offentligt Kravspecifikation vedrørende Kortlægning af hadforbrydelser ofre og gerningsmænd KRAVSPECIFIKATION

Læs mere

Tryghed for butiksejere. En målrettet indsats mod gentagen og organiseret butikstyveri

Tryghed for butiksejere. En målrettet indsats mod gentagen og organiseret butikstyveri Tryghed for butiksejere En målrettet indsats mod gentagen og organiseret butikstyveri 20. november 2018 Indledning I Danmark skal vi værne om vores erhvervsdrivende. Det skal være attraktivt at drive en

Læs mere

Godkendelse af analyseudkast vedr. skole- og dagtilbud i området ved Universitet og Gigantium

Godkendelse af analyseudkast vedr. skole- og dagtilbud i området ved Universitet og Gigantium Punkt 6. Godkendelse af analyseudkast vedr. skole- og dagtilbud i området ved Universitet og Gigantium 2018-081753 Skoleforvaltningen indstiller at drøfter og godkender, analyseudkast vedr. skole- og dagtilbud

Læs mere

FOREBYGGELSE AF INDBRUD

FOREBYGGELSE AF INDBRUD FOREBYGGELSE AF INDBRUD Infomøde 27 Maj 2015 Program Fakta: Indbrud i tal DK/Østjylland/Tilst og Sabro Viden: Hvad ved vi om Indbrud og Indbrudstyve? Forebyggelse: Hvordan kan I forhindre Indbrud? Nabohjælp

Læs mere

Strategisk handlingsplan 2015-2017

Strategisk handlingsplan 2015-2017 Strategisk handlingsplan 2015-2017 Foto: Lisbeth Holten Indholdsfortegnelse Succeskriterier for handlingsplanen 4 Det kriminalpræventive landskab 2014-2017 5 Hvem er DKR 6 Sådan arbejder DKR 6 Vejen DKR

Læs mere

3. Spørgsmål og svar Udbud Vækst via Ledelse

3. Spørgsmål og svar Udbud Vækst via Ledelse 3. Spørgsmål og svar Udbud Vækst via Ledelse Spørgsmål 16) Er det rigtigt forstået, at bilag 2 er en oversigt over det samlede lederforløb, som påtænkes gennemført, og at det, indeværende udbud omhandler

Læs mere

FOREBYGGELSE AF INDBRUD

FOREBYGGELSE AF INDBRUD FOREBYGGELSE AF INDBRUD Infomøde 24 Marts 2015 Program Organisation Fakta: Indbrud i tal DK/Østjylland/Højbjerg Viden: Hvad ved vi om Indbrud og Indbrudstyve? Forebyggelse: Hvordan kan I forhindre Indbrud?

Læs mere

Analyse af opholdslængde for personer på ulovligt ophold

Analyse af opholdslængde for personer på ulovligt ophold RIGSPOLITIET 2018 Arbejdspapir: Analyse af opholdslængde for personer på ulovligt ophold Empirisk estimeret udskiftningsrate 2013-2017 1 Indledning Der findes en række undersøgelser, som forsøger at estimere

Læs mere

KRAVSPECIFIKATION Kortlægning af virksomheders behov for digitale kompetencer. 4. august 2015 Sagsnr. 11180032

KRAVSPECIFIKATION Kortlægning af virksomheders behov for digitale kompetencer. 4. august 2015 Sagsnr. 11180032 KRAVSPECIFIKATION Kortlægning af virksomheders behov for digitale kompetencer 4. august 2015 Sagsnr. 11180032 Kravspecifikation side 2/10 1. Indledning 1.1 Formål med opgaven, der udbydes Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Indbrud i private hjem - kurven skal knækkes!

Indbrud i private hjem - kurven skal knækkes! Indbrud i private hjem - kurven skal knækkes! Når man bliver udsat for et indbrud, mister man ikke kun ting af økonomisk eller affektionsværdi. Når en fremmed har været trængt ind og gennemrodet ens bolig,

Læs mere

Annonceringsmateriale 28. januar 2016

Annonceringsmateriale 28. januar 2016 Annonceringsmateriale 28. januar 2016 Annoncering af opgave med at tilvejebringe analyse- og evidensgrundlag for rumområdet med udgangspunkt i Danmark 0. Bilagsoversigt Bilag 1: Kommissorium for udarbejdelse

Læs mere

UNDERSØGELSE AF KULTUR-, IDRÆT- OG FRITIDSOMRÅDET

UNDERSØGELSE AF KULTUR-, IDRÆT- OG FRITIDSOMRÅDET UNDERSØGELSE AF KULTUR-, IDRÆT- OG FRITIDSOMRÅDET GLOSTRUP KOMMUNE TILBUD MAJ 2018 INDLEDNING Glostrup Kommunes Kulturpolitik fra 2012 skal fornys, og i den forbindelse skal Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

Analyse af kontanthjælpsmodtagere i matchkategori 3 Tilbud

Analyse af kontanthjælpsmodtagere i matchkategori 3 Tilbud Jobcenter Middelfart Analyse af kontanthjælpsmodtagere i matchkategori 3 Marts 2011 COWI A/S Jens Chr Skous Vej 9 8000 Aarhus C Telefon 87 39 66 00 Telefax 87 39 66 60 wwwcowidk Jobcenter Middelfart Analyse

Læs mere

Udbud af erhvervslejekontrakt for leje af Vendelbohus, Nørregade 22, Hjørring

Udbud af erhvervslejekontrakt for leje af Vendelbohus, Nørregade 22, Hjørring Hjørring Kommune 12. december 2018 Udbud af erhvervslejekontrakt for leje af Vendelbohus, Nørregade 22, Hjørring Bilag: 1. Indledning 2. Tidsfrister og centrale datoer 3. Besigtigelse og spørgsmål under

Læs mere

Politiets møde med borgerne

Politiets møde med borgerne Initiativer der skal give borgere en bedre oplevelse, når de ringer 112 eller anmelder en forbrydelse til politiet. Samt en styrkelse af politiets digitale indsats. 0/7 12. oktober 2017 Indhold 1. Indledning

Læs mere

ForbrugerForholdsIndekset 2011 udbudsmateriale. Baggrund Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udarbejder en gang om året et ForbrugerForholdsIndeks

ForbrugerForholdsIndekset 2011 udbudsmateriale. Baggrund Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udarbejder en gang om året et ForbrugerForholdsIndeks 15. december 2010 /jmfc-fs ForbrugerForholdsIndekset 2011 udbudsmateriale Baggrund Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udarbejder en gang om året et ForbrugerForholdsIndeks (FFI), der beskriver forbrugerforholdene

Læs mere

Evalueringen skal bidrage med anbefalinger til en hensigtsmæssig organisering af den telemedicinske indsats i Region Midtjylland.

Evalueringen skal bidrage med anbefalinger til en hensigtsmæssig organisering af den telemedicinske indsats i Region Midtjylland. 1. Baggrund Strategi for udvikling af telemedicin i Region Midtjylland et bidrag til fremtidens sammenhængende sundhedsvæsen (2011) skitserer en række indsatsområder, der skal sikre fremdrift og udvikling

Læs mere

Derfor har Aarhus Kommune og Østjyllands Politi indgået et samarbejde om en fælles strategi, der skal styrke trygheden i Aarhus.

Derfor har Aarhus Kommune og Østjyllands Politi indgået et samarbejde om en fælles strategi, der skal styrke trygheden i Aarhus. Til Til Magistraten Drøftelse Side 1 af 6 Tryg i Aarhus Udkast til en fælles tryghedsstrategi for Østjyllands Politi og Aarhus Kommune Tryghed er et grundlæggende behov for alle mennesker. Det er det,

Læs mere

Udkast til: Miniudbud - analyse af det erhvervsmæssige vækstpotentiale i yderkommunerne i Region Midtjylland. 1. Baggrund

Udkast til: Miniudbud - analyse af det erhvervsmæssige vækstpotentiale i yderkommunerne i Region Midtjylland. 1. Baggrund Regionshuset Viborg Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Udkast til: Miniudbud - analyse af det erhvervsmæssige vækstpotentiale

Læs mere

IDRÆTS- OG MOTIONSVANEUNDERSØGELSE

IDRÆTS- OG MOTIONSVANEUNDERSØGELSE IDRÆTS- OG MOTIONSVANEUNDERSØGELSE KØGE KOMMUNE TILBUD FEBRUAR 2017 INDLEDNING På baggrund af henvendelsen og efterfølgende dialog følger her Epinions tilbud på at gennemføre Køge Kommunes idrætsvaneundersøgelse

Læs mere

Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb

Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb Auditforløb 14.5 22. september 2014 Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: socialstyrelsen@socialstyrelsen.dk

Læs mere

Opgavebeskrivelse: Mystery Shopping på danske feriesteder

Opgavebeskrivelse: Mystery Shopping på danske feriesteder Opgavebeskrivelse: Mystery Shopping på danske feriesteder Baggrund og formål Analysen er del af delprojektet 20 særlige feriesteder, der har til formål at belyse potentialet for udvikling af turismen på

Læs mere

50 pct. flere ikke-vestlige efterkommere dømmes for kriminalitet sammenlignet med personer med dansk baggrund

50 pct. flere ikke-vestlige efterkommere dømmes for kriminalitet sammenlignet med personer med dansk baggrund Nyt fra April 5 5 pct. flere ikke-vestlige efterkommere dømmes for kriminalitet sammenlignet med personer med dansk baggrund Efterkommere af ikke-vestlige indvandrere er mere kriminelle end danskere. Når

Læs mere

Udbudsmateriale. Annoncering af bistand til gennemførelse af analyse af arbejdsmarkedet for privat FoU-personale

Udbudsmateriale. Annoncering af bistand til gennemførelse af analyse af arbejdsmarkedet for privat FoU-personale Udbudsmateriale Annoncering af bistand til gennemførelse af analyse af arbejdsmarkedet for privat FoU-personale 0. Bilagsoversigt Bilag 1: Tro- og loveerklæring vedrørende gæld til det offentlige Bilag

Læs mere

FOREBYGGELSE AF INDBRUD

FOREBYGGELSE AF INDBRUD FOREBYGGELSE AF INDBRUD Infomøde 30 September 2015 Program Fakta: Indbrud i tal DK/Østjylland/Århus/Åbyhøj/Århus V Viden: Hvad ved vi om Indbrud og Indbrudstyve? Forebyggelse: Hvordan kan I forhindre Indbrud?

Læs mere

Fængslinger mv Fængslinger

Fængslinger mv Fængslinger Fængslinger 108 - Fængslinger Fængslinger mv. Tabellerne i dette kapitel stammer fra to forskellige kilder, idet tabel 6.1 og 6.2 samt 6.4 og 6.5 er baseret på Danmarks Statistiks kriminalstatistikregister,

Læs mere

Imputering af borgere på plejehjem/-bolig

Imputering af borgere på plejehjem/-bolig 11. juni 2013 AVJ Velfærd Imputering af borgere på plejehjem/-bolig Til Nordic Statistical Meeting in Bergen 2013 Abstract I forbindelse med indsamling af data til at danne indikatorer om ældre, har det

Læs mere

Spørgemøde vedr. udbud af evaluering: Landsbyggefondens boligsociale indsatser under midlerne, afholdt den 25. april 2017

Spørgemøde vedr. udbud af evaluering: Landsbyggefondens boligsociale indsatser under midlerne, afholdt den 25. april 2017 Spørgemøde vedr. udbud af evaluering: Landsbyggefondens boligsociale indsatser under 2015-18-midlerne, afholdt den 25. april 2017 TILBUDSFASEN Spm. nr. Besvaret dato Spørgsmål Svar 1 25. april 2017 I udbudsmaterialet

Læs mere

Afrapportering. Vedr. opfølgning på redegørelse om Ungdomsuddannelse for Unge med Særlige Behov

Afrapportering. Vedr. opfølgning på redegørelse om Ungdomsuddannelse for Unge med Særlige Behov Afrapportering Vedr. opfølgning på redegørelse om Ungdomsuddannelse for Unge med Særlige Behov Maj 2009 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og formål 2 2. Resultater 3 3. Metode 4 3.1 Pilotstudie 4 3.2 Udvælgelse

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER FOR PARALLELOPDRAG PROJEKTAREALET I STØVRING ÅDALE

UDBUDSBETINGELSER FOR PARALLELOPDRAG PROJEKTAREALET I STØVRING ÅDALE UDBUDSBETINGELSER FOR PARALLELOPDRAG PROJEKTAREALET I STØVRING ÅDALE INDHOLDSFORTEGNELSE DEL I GENERELLE OPLYSNINGER... 3 1. Indledning... 3 2. Ordregiver og kontaktperson... 4 2.1. Ordregiver... 4 2.2.

Læs mere

Tidligere kriminalitet

Tidligere kriminalitet Tidligere kriminalitet 114 Tidligere kriminalitet Tidligere kriminalitet Opgørelsesenheden i afsnittets tabeller er»personen«. Afsnittets tabeller omfatter alene personer dom til frihedsstraf, og som tillige

Læs mere

Udvalgte samfundsøkonomiske omkostninger som følge af kriminalitet begået af medlemmer af kriminelle grupperinger

Udvalgte samfundsøkonomiske omkostninger som følge af kriminalitet begået af medlemmer af kriminelle grupperinger Udvalgte samfundsøkonomiske omkostninger som følge af kriminalitet begået af medlemmer af kriminelle grupperinger Justitsministeriets Forskningskontor Juni 2018 ISBN: 978-87-93469-19-8 Indledning og afgrænsning

Læs mere

Tidligere kriminalitet

Tidligere kriminalitet Tidligere kriminalitet 114 Tidligere kriminalitet Tidligere kriminalitet Opgørelsesenheden i afsnittets tabeller er»personen«. Afsnittets tabeller omfatter alene personer dom til frihedsstraf, og som tillige

Læs mere

Tidligere kriminalitet

Tidligere kriminalitet Tidligere kriminalitet 104 Tidligere kriminalitet Tidligere kriminalitet Opgørelsesenheden i afsnittets tabeller er»personen«. Afsnittets tabeller omfatter alene personer med dom til frihedsstraf, og som

Læs mere

Fængslinger mv. Indsættelser til afsoning. Anholdelser og varetægtsfængslinger

Fængslinger mv. Indsættelser til afsoning. Anholdelser og varetægtsfængslinger Fængslinger 122 Fængslinger mv. Tabellerne i dette kapitel stammer fra to forskellige kilder, idet tabel 6.1 og 6.2 samt 6.4 og 6.5 er baseret på Danmarks Statistiks kriminalstatistikregister, mens tabel

Læs mere

Fængslinger mv. 112 Fængslinger

Fængslinger mv. 112 Fængslinger Fængslinger 112 Fængslinger Fængslinger mv. Tabellerne i dette kapitel stammer fra to forskellige kilder, idet tabel 6.1 og 6.2 samt 6.4 og 6.5 er baseret på Danmarks Statistiks kriminalstatistikregister,

Læs mere

Opgavebeskrivelse. Professionalisering af flextrafikken

Opgavebeskrivelse. Professionalisering af flextrafikken Opgavebeskrivelse Professionalisering af flextrafikken En gap-analyse af flextrafik-branchen i Nordjylland Udarbejdelse af strategiske handlingsplaner til fremtidige indsatser Opgavebeskrivelsen omfatter:

Læs mere

Fængslinger mv. Indsættelser til afsoning. Anholdelser og varetægtsfængslinger

Fængslinger mv. Indsættelser til afsoning. Anholdelser og varetægtsfængslinger Fængslinger 122 Fængslinger mv. Tabellerne i dette kapitel stammer fra to forskellige kilder, idet tabel 6.01 og 6.02 samt 6.04 og 6.05 er baseret på Danmarks Statistiks kriminalstatistikregister, mens

Læs mere

Danskernes forestillinger om kriminalitet

Danskernes forestillinger om kriminalitet Danskernes forestillinger om kriminalitet Det Kriminalpræventive Råd Epinion Januar 2013 EPINION KØBENHAVN RYESGADE 3F DK-2200 KØBENHAVN N TLF. +45 87 30 95 00 EPINION AARHUS SØNDERGADE 1A DK-8000 AARHUS

Læs mere

Det erhvervsrelaterede projekt 7. semester. Projekt plan

Det erhvervsrelaterede projekt 7. semester. Projekt plan Det erhvervsrelaterede projekt 7. semester Projekt plan Titel på projekt: TAKSONOM: PETER KRISTIANSENS ARKIV (SKRIVES MED BLOKBOGSTAVER) Projektsted: LARM AUDIO RESEARCH ARCHIVE (SKRIVES MED BLOKBOGSTAVER)

Læs mere

Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb

Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb Auditforløb 15.2 5. april 2014 Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: socialstyrelsen@socialstyrelsen.dk

Læs mere

PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK STATISTIK 2013

PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK STATISTIK 2013 PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK STATISTIK 2013 OM DANSK MUSIKSTATISTIK 2013 DANSK MUSIKSTATISTIK 2013 er en klassisk branchestatistik, som opgør musikbranchens samlede økonomiske værdi for 2013. Musik er overalt

Læs mere

Risikofaktorudviklingen i Danmark fremskrevet til 2020

Risikofaktorudviklingen i Danmark fremskrevet til 2020 23. marts 9 Arbejdsnotat Risikofaktorudviklingen i Danmark fremskrevet til Udarbejdet af Knud Juel og Michael Davidsen Baseret på data fra Sundheds- og sygelighedsundersøgelserne er der ud fra køns- og

Læs mere

Analyser om alternativer for Bispeengbuen

Analyser om alternativer for Bispeengbuen Opgavebeskrivelse: Analyser om alternativer for Bispeengbuen Baggrund Bispeengbuen skal omkring 2020 levetidsforlænges med 55 år. Men staten er åben overfor at drøfte en overdragelse af Bispeengbuen, da

Læs mere

Afgørelser 65. I alt 1-30 dage. 6-9 mdr. 3-4 mdr. 5-8 år. 4-6 mdr. 12- år. 3-5 år. 2-3 mdr år dage. Livstid. 2-3 år mdr mdr.

Afgørelser 65. I alt 1-30 dage. 6-9 mdr. 3-4 mdr. 5-8 år. 4-6 mdr. 12- år. 3-5 år. 2-3 mdr år dage. Livstid. 2-3 år mdr mdr. Afgørelser 65 Tabel 3.13 Ubetingede fængselsstraffe fordelt efter overtrædelsens art og længden af den idømte straf 2000 Unsuspended prison sentences by type of offence and length of sentence 2000 Overtrædelsens

Læs mere

Unges lovovertrædelser

Unges lovovertrædelser http://vidensportal.servicestyrelsen.dk/temaer/kriminalitet/statistik/ungeslovovertrae Unges lovovertrædelser Kriminelle unge straffes oftest for tyveri og hærværk, derefter kommer voldsforbrydelser og

Læs mere

Udviklingen i anmeldelser for vold og trusler

Udviklingen i anmeldelser for vold og trusler BRITTA KYVSGAARD JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR APRIL 2017 Udviklingen i anmeldelser for vold og trusler Antallet af anmeldte voldsforbrydelser og trusler er vokset i perioden efter medio 2015. Det

Læs mere

Prækvalifikation. Annoncering af ra dgivningsopgave til indretning af Furesø ra dhus

Prækvalifikation. Annoncering af ra dgivningsopgave til indretning af Furesø ra dhus Prækvalifikation Annoncering af ra dgivningsopgave til indretning af Furesø ra dhus 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Udbuddets omfang... 3 3 Den ordregivende myndighed... 3 4 Kontraktperioden...

Læs mere

Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb

Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb Auditforløb 15.4 Maj - juni 2015 Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: socialstyrelsen@socialstyrelsen.dk

Læs mere

Referat af møde i Økonomiudvalget

Referat af møde i Økonomiudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Økonomiudvalget Mødetidspunkt 29-04-2019 18:00 Mødeafholdelse Rådssalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18:55 Tilstede: Hans Toft, Søren B. Heisel, Pia Nyring,

Læs mere

Konjunkturbarometer nr

Konjunkturbarometer nr Konjunkturbarometer nr. 1 2018 Om Konjunkturbarometret Konjunkturbarometeret udkommer kvartalsvis baseret på advokatvirksomheders egen indrapportering til Danmarks Statistiks konjunkturbarometer. Konjunkturbarometeret

Læs mere

Ungdomsklubber. Hæleri. - er det prisen værd?

Ungdomsklubber. Hæleri. - er det prisen værd? Ungdomsklubber Hæleri - er det prisen værd? 1 Unge og hæleri Hvorfor er det vigtigt at snakke om hæleri? Køb og salg af stjålne varer er udbredt, men mange unge (og voksne) kender ikke begrebet hæleri

Læs mere

Fængslinger mv. 100 Fængslinger

Fængslinger mv. 100 Fængslinger Fængslinger 100 Fængslinger Fængslinger mv. Tabellerne i dette kapitel stammer fra to forskellige kilder, idet tabel 5.1 og 5.2 samt 5.4 og 5.5 er baseret på Danmarks Statistiks kriminalstatistikregister,

Læs mere

PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK OMSÆTNING 2014

PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK OMSÆTNING 2014 PRÆSENTATION AF DANSK MUSIK OMSÆTNING 2014 OM DANSK MUSIKOMSÆTNING 2014 DANSK MUSIKOMSÆTNING 2014 er en klassisk branchestatistik, som opgør musikbranchens samlede økonomiske værdi for 2014. Musik er overalt

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2013

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2013 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2013 STATISTIK OM ISOLATIONSFÆNGSLING I forlængelse af ændring af reglerne om varetægtsfængsling i isolation i 2000 blev det besluttet, at der skal gennemføres

Læs mere

ANNONCERING AF UNDERSØGELSE AF METODER OG TEK- NOLOGIER TIL KONTROL AF LASTBILERS UDLEDNING AF NOx

ANNONCERING AF UNDERSØGELSE AF METODER OG TEK- NOLOGIER TIL KONTROL AF LASTBILERS UDLEDNING AF NOx Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Sagsnr.:TS2060107-01799 Dato: 11-09-2019 Sagsbehandler: ROHA/KRMO ANNONCERING AF UNDERSØGELSE AF METODER OG TEK- NOLOGIER

Læs mere

Projektoplæg - Forsøg med tolærerordninger. Projektoplæg forsøg med tolærerordninger. 1. Indledning

Projektoplæg - Forsøg med tolærerordninger. Projektoplæg forsøg med tolærerordninger. 1. Indledning Projektoplæg forsøg med tolærerordninger 1. Indledning Danske kommuner står i de kommende år over for en stor udfordring i forhold til på den ene side at give flere børn og unge kompetencerne og motivationen

Læs mere

Invitation til at afgive tilbud på to delanalyser af potentialer og barrierer for fremme af brugen af bæredygtigt dansk træ i byggeriet

Invitation til at afgive tilbud på to delanalyser af potentialer og barrierer for fremme af brugen af bæredygtigt dansk træ i byggeriet OPGAV E BESKRIVELSE 10. juni 2015 Invitation til at afgive tilbud på to delanalyser af potentialer og barrierer for fremme af brugen af bæredygtigt dansk træ i byggeriet 1. Formål Der ønskes gennemført

Læs mere

It-systemportefølje: Vejledning til review og rådgivning ved Statens Itråd

It-systemportefølje: Vejledning til review og rådgivning ved Statens Itråd It-systemportefølje: Vejledning til review og rådgivning ved Statens Itråd Marts 2019 Vejledning til review og rådgivning ved Statens It-råd, Digitaliseringsstyrelsen version: 1.0 Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Projektbeskrivelse for forskningsprojekt om diskrimination på baggrund af etnisk oprindelse

Projektbeskrivelse for forskningsprojekt om diskrimination på baggrund af etnisk oprindelse NOTAT Dato: 22. august 2011 Kontor: Analyseenheden J.nr.: 11/19929 Sagsbeh.: RBP Projektbeskrivelse for forskningsprojekt om diskrimination på baggrund af etnisk oprindelse Baggrund Regeringens handlingsplan

Læs mere

ANSKAFFELSE AF TESTPORTEFØLJE TIL REKRUTTERING RIGSPOLITIET. 21-02-2013 1 af 5

ANSKAFFELSE AF TESTPORTEFØLJE TIL REKRUTTERING RIGSPOLITIET. 21-02-2013 1 af 5 ANSKAFFELSE AF TESTPORTEFØLJE TIL REKRUTTERING RIGSPOLITIET 21-02-2013 1 af 5 1. INDLEDNING Disse betingelser gælder for Rigspolitiets (herefter benævnt "Ordregiver") indhentning af tilbud på en testportefølje

Læs mere

Proces for udmøntning af grundkapital til almene boliger for 2018, 2019 og 2020

Proces for udmøntning af grundkapital til almene boliger for 2018, 2019 og 2020 Notat Til: De almene boligorganisationer i Assens Kommune. 14. juni Sags id: 17/1771 Proces for udmøntning af grundkapital til almene boliger for 2018, 2019 og 2020 I dette notat beskrives den proces,

Læs mere

Vejledning til formidling af ledelsesinformation

Vejledning til formidling af ledelsesinformation Vejledning til formidling af ledelsesinformation Formidlingen betyder meget for at opnå en god og hensigtsmæssig anvendelse af ledelsesinformation. Derfor anbefales det, at formidlingen tilrettelægges

Læs mere

I henhold til den overordnede projektstyring, hvilke forventninger har I til antallet af styregruppemøder og milepæle i løbet af projektet?

I henhold til den overordnede projektstyring, hvilke forventninger har I til antallet af styregruppemøder og milepæle i løbet af projektet? Dato: 27. januar 2014 Sag: OK-13/13976 Sagsbehandler: /SBN/ALE Spørgsmål til udbudsmateriale om konsulentbistand til Rådet for Offentlig-Privat Samarbejdes analyse af annullerede udbud og analyse af kontrolbud

Læs mere

l TrygVesta l IR-nyhedsbrev l nr. 2 l oktober 2009 l l Side A af 6 l IR-nyhedsbrev nr. 2 2009 TrygVesta årsrapport 2008 l Profil l

l TrygVesta l IR-nyhedsbrev l nr. 2 l oktober 2009 l l Side A af 6 l IR-nyhedsbrev nr. 2 2009 TrygVesta årsrapport 2008 l Profil l l Side A af 6 l IR-nyhedsbrev nr. 2 2009 TrygVesta årsrapport 20 l Profil l l Side 1 af 6 l I løbet af 2009 har der været mediefokus på forsikringssvindel. Flere investorer har derfor udtrykt bekymring

Læs mere

Fremgang i fitnessbranchen

Fremgang i fitnessbranchen ANALYSE Fremgang i fitnessbranchen Resumé Der er stor fremgang i den danske fitnessbranche. I februar i år var der 803 kommercielle fitnesscentre i Danmark det er hele 140 centre mere end i 2016, hvor

Læs mere

Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb

Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb Socialtilsyn Afrapportering af auditforløb Auditforløb 14.1 1. juni 2014 Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: socialstyrelsen@socialstyrelsen.dk

Læs mere

Udbud af det samlede beredskab på Djursland

Udbud af det samlede beredskab på Djursland Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner Udbud af det samlede beredskab på Djursland Tilbud Januar 2009 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk

Læs mere

Annoncering af udbud om udvikling af ny hjemmeside

Annoncering af udbud om udvikling af ny hjemmeside Annoncering af udbud om udvikling af ny hjemmeside Annoncering I medfør af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter (tilbudsloven) 15 a 15 d annonceres følgende:

Læs mere

UDBUD FERIEHUSANALYSE UNDERSØGELSE & ANALYSE AF DANSKE FERIEHUSEJERE PÅ UDVALGTE DESTINATIONER

UDBUD FERIEHUSANALYSE UNDERSØGELSE & ANALYSE AF DANSKE FERIEHUSEJERE PÅ UDVALGTE DESTINATIONER UDBUD FERIEHUSANALYSE UNDERSØGELSE & ANALYSE AF DANSKE FERIEHUSEJERE PÅ UDVALGTE DESTINATIONER INDHOLD 1. Ordregiver... 3 2. Indledning... 4 2.1. Formål... 4 2.2 Kontraktperiode... 4 3. Udbudsbetingelser...

Læs mere

Resultater fra medlemsundersøgelsen om investeringer i Offentligt og Privat Partnerskab

Resultater fra medlemsundersøgelsen om investeringer i Offentligt og Privat Partnerskab 24. SEPTEMBER 213 Resultater fra medlemsundersøgelsen om investeringer i Offentligt og Privat Partnerskab AF CHRISTINE E. NIELSEN Om notatet Forsikring & Pension har gennemført en medlemsundersøgelse blandt

Læs mere

Projektbeskrivelse. 26. oktober 2011. DKR-nummer: 11-0123-0137. Forebyggelse af ungdomskriminalitet. Sagsbehandler: GLI

Projektbeskrivelse. 26. oktober 2011. DKR-nummer: 11-0123-0137. Forebyggelse af ungdomskriminalitet. Sagsbehandler: GLI Projektbeskrivelse 26. oktober 2011 Forebyggelse af ungdomskriminalitet Baggrund for projektet Udviklingen i ungdomskriminaliteten har gennemløbet en forandring gennem de seneste 20 år. De lovlydige er

Læs mere

Tryg i Aarhus. Præsentation af udkast til en tryghedsstrategi Magistraten den 16. januar Borgmesterens Afdeling Aarhus Kommune

Tryg i Aarhus. Præsentation af udkast til en tryghedsstrategi Magistraten den 16. januar Borgmesterens Afdeling Aarhus Kommune Tryg i Aarhus Præsentation af udkast til en tryghedsstrategi Magistraten den 16. januar 2017 Baggrund 1/2 I forlig om budgettet for 2017-2020 er der afsat midler til at styrke borgerens tryghed. Forligsteksten

Læs mere

Invitation til at afgive tilbud på opgave vedrørende Nøgletalsdatabase for virksomheders energibrug i udvalgte brancher

Invitation til at afgive tilbud på opgave vedrørende Nøgletalsdatabase for virksomheders energibrug i udvalgte brancher Invitation til at afgive tilbud på opgave vedrørende Nøgletalsdatabase for virksomheders energibrug i udvalgte brancher Kontor/afdeling Center for Erhverv Dato 29. august 2016 /CBN/MRA 1. Formål Opgaven

Læs mere

Indbydelse til at afgive tilbud på udarbejdelse af prisog levetidskatalog

Indbydelse til at afgive tilbud på udarbejdelse af prisog levetidskatalog Indbydelse til at afgive tilbud på udarbejdelse af prisog levetidskatalog Kontor/afdeling Center for forsyning Dato 10. november 2017 J nr. 2017-5414 Indledning Energistyrelsen indbyder hermed kvalificerede

Læs mere

Analysen er udarbejdet på grundlag af indberetninger i POL-SAS (Politiets Sagsstyrings System) indtil 31. december 2009.

Analysen er udarbejdet på grundlag af indberetninger i POL-SAS (Politiets Sagsstyrings System) indtil 31. december 2009. Analyse af ungdomskriminaliteten i Bornholms Politikreds 2 Forord: Denne analyse er udarbejdet af kriminalpræventiv koordinator i Bornholms Politi med henblik på at give et billede af den kendte og registrerede

Læs mere

ADFÆRDS - OG BEVÆGELSESMØNSTRE MIDDELALDERFESTIVAL D AUGUST. Nøgletal på personbevægelser målt under Middelalderfestivallen.

ADFÆRDS - OG BEVÆGELSESMØNSTRE MIDDELALDERFESTIVAL D AUGUST. Nøgletal på personbevægelser målt under Middelalderfestivallen. ADFÆRDS - OG BEVÆGELSESMØNSTRE MIDDELALDERFESTIVAL D. 24. 25. AUGUST Nøgletal på personbevægelser målt under Middelalderfestivallen. ADFÆRDS - OG BEVÆGELSESMØNSTRE MIDDELALDERFESTIVAL 2018 INDHOLD FORMÅL

Læs mere

E-handlen anno 2018: forbrugertrends og tendenser

E-handlen anno 2018: forbrugertrends og tendenser ANALYSE E-handlen anno 2018: forbrugertrends og tendenser Detaljeret kortlægning af e-handlen hos de danske forbrugere Nye tal som Danmarks Statistik netop har udgivet giver os den nyeste og mest aktuelle

Læs mere

MIDTTRAFIK 2010 UNDERSØGELSE AF TILFREDSHEDEN MED DEN SIDDENDE PATIENTBEFORDRING (PERSONALE)

MIDTTRAFIK 2010 UNDERSØGELSE AF TILFREDSHEDEN MED DEN SIDDENDE PATIENTBEFORDRING (PERSONALE) MIDTTRAFIK 2010 UNDERSØGELSE AF TILFREDSHEDEN MED DEN SIDDENDE PATIENTBEFORDRING (PERSONALE) INDHOLD 01 02 03 04 05 06 07 08 09 Indledning Dataindsamling Deltagernes baggrundsdata Sammenfatning Læsevejledning

Læs mere

Ungdomskriminalitet. - De mest kriminelle. Justitsministeriets Forskningskontor. Anne-Julie Boesen Pedersen 8.

Ungdomskriminalitet. - De mest kriminelle. Justitsministeriets Forskningskontor. Anne-Julie Boesen Pedersen 8. Ungdomskriminalitet - De mest kriminelle Justitsministeriets Forskningskontor Anne-Julie Boesen Pedersen (abp@jm.dk) 8. februar 2018 Undersøgelserne Ungdomskriminalitet. De mest kriminelle. Årgang 1996

Læs mere