Dialog- og informationsmøder maj Program:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dialog- og informationsmøder maj Program:"

Transkript

1 Dialog- og informationsmøder maj 2013 Program: 1. Velkomst 2. Før, under og efter lockout set fra DP s perspektiv 3. Hvordan er det gået, de første dage efter lockouten? 4. Hvordan vinder vi freden på skolerne? 5. Hvad skal skolerne have styr på frem mod sommerferien? 6. Hvad sker der efter 1. august 2014 (den nye overenskomst) 7. Opsamling 8. Tak for i dag

2 Før, under og efter lockout set fra DP s perspektiv

3 OK mellem 3F og DP 1. Overenskomsten gælder for perioden 1. april marts 2015 (indenfor rammerne af CFUforliget af 8/2 2013) 2. Generelle lønforhøjelser/reguleringer Fra 1. april 2013: Generel lønforhøjelse + 0,82 pct. Regulering 0,82 pct. Fra 1. april 2014: Generel lønforhøjelse + 0,80 pct. Regulering (skøn) + 0,30 pct. Stigningerne gælder også for elevsatserne.

4 OK mellem 3F og DP 3. Pensionsprocenten fra 13,63 % til 14,00 % (pr. 1. januar 14) Pensionsordning (pr. 1. april 2014), hvis vedkommende: er fyldt 21 år har mindst 10 måneders lønanciennitet er beskæftiget gennemsnitligt mindst 8 timer pr. uge 4. Ulempetillæg harmoniseres med statens regler. 5. Seniordage Medarbejdere, fyldt 58 (31. marts 2013) bevarer ret til 5 seniordage årlige. Medarbejdere, der fylder 58 år d. 1. april 2013 eller senere, har fra det fyldte 60. år ret til 5 seniordage årligt.

5 OK mellem BUPL og DP/Aftaleenheden 1. Overenskomsten gælder for perioden 1. april marts 2015 (indenfor rammerne af CFUforliget af 8/2 2013) 2. Generelle lønforhøjelser/reguleringer Fra 1. april 2013: Generel lønforhøjelse + 0,82 pct. Regulering 0,82 pct. Fra 1. april 2014: Generel lønforhøjelse + 0,80 pct. Regulering (skøn) + 0,30 pct. Stigningerne gælder også for elevsatserne.

6 OK mellem BUPL og DP/Aftaleenheden 3. Generelle ændringer (pr. 1. april 2013) 1. Overenskomsten harmoniseres med DF, LS, DSSV, PG, KF 2. Afdelingslederstillinger, hvis børne(tal) > Børnehaveklasseassistentstillingen bortfalder 4. DP s anciennitetsindplacering bortfalder 5. Ikke-uddannede (tidsbegrænset i op til 1 år som led i videre uddannelse) tildeles ingen tid til øvrige opgaver 4. Løn (pr. 1. april 2013) 1. Løn til medarbejdere uden afdelingsleder: Ikke uddannede tildeles 6 løntrin, og uddannede pædagog tillægges 2 skalatrin til deres ordinære lønforløb 2. Der er mulighed for at ansætte medarbejdere under 18 år, ved 16 år: 66 % af skalatrin 13. Ved 17 år: 74 % af skalatrin Løn til timelønnede: Ikke uddannede:136,50 kr. Uddannede :181,50 kr. pr. time

7 OK mellem BUPL og DP/Aftaleenheden 5. Pension (træder i kraft 1. april 2014) 1. Pensionsprocenten hæves med 0,3%-point til hhv. 14,3% og 15,8% 2. Pensionskarens for ikke-uddannede nedsættes til 1 år 6. Ulempetillægget (17-06) ændres til at følge Statens takster 7. Opsigelsesbestemmelser Krav om påtænkt opsigelse. Høringsfrist på 14 dage, hvor BUPL kan anmode om forhandling i sagen indenfor 3 uger.

8 Ønsker i forbindelse med OK-13 - en forståelse, hvor der hele tiden tænkes skoletid (børnetid) - ikke u-tid samt øvrig tid, men skoletid, som en periode ledelsen kan disponere over. Den nuværende egentidsordning forhindrer teamsamarbejde og teamspirit. Vi efterlyser, at en større del af tiden er bundet til skolen - bl.a. med mulighed for at binde nogle af lærernes forberedelsestimer på skolen.

9

10 Er samarbejde ikke altid godt? JP,

11

12 Hvordan er det gået, de første dage efter lockouten? Hvordan har lærerne det? Hvordan er stemningen på skolen? Hvordan vinder vi freden på skolerne?

13 Hvad skal skolerne have styr på frem mod sommerferien?

14 Kompensation til elever og forældre? Nu har vi jo penge på kontoen, så vi kan da.. Men.. Økonomiske jokere i forbindelse med lockout: Ekstraundervisning, der resulterer i mer-/overarbejde Erstatningslejrskoler m.v. Arbejdstidsopgørelse pr. 31. marts Psykisk arbejdsmiljø

15 Skal skolepengene betales tilbage? Hvad siger loven? De lovgivningsmæssige rammer omkring frie grundskoler hverken pålægger eller forbyder skolerne at nedsætte forældrebetalingen i forbindelse med en konflikt. OBS på skolens egendækning! Hvem bestemmer? Betaling af skolepenge er et bestyrelsesanliggende, og det er derfor op til den enkelte bestyrelse, om der skal ske en reduktion i skolepengene eller ej. DP anbefaler, at man ikke betaler skolepenge tilbage, men at skolen bruger pengene til kompenserende aktiviteter.

16 Kompensation for tabt undervisning Det er en lokal vurdering, hvad der skal ske i forhold til undervisningen efter en lockout. Kan skolen på baggrund af en vurdering gøre det sandsynligt, at skolens undervisning alligevel står mål med? Skolen bør overveje i den udstrækning, det praktisk er muligt at indhente eventuel forsømt undervisning, når konflikten er ophørt. Det behøver ikke nødvendigvis at ske over en kort periode, men ved fx at sprede undervisningen ud over dette og det kommende skoleår. Et tilskudskrav?

17 Afgangsklasserne: 9. klasse. Indhent så meget som muligt med fokus på afgangsprøverne. 10. klasse. Timetalskrav. Obligatorisk timetal: 420 timer til dansk, engelsk, matematik. Valgfri del: 399 timer. Gør hvad I kan. De øvrige klasser: Der er ikke et minimumstimetalskrav for frie grundskoler, men et krav om "at stå mål med" den undervisning, der gives i folkeskolen. Det er derfor en lokal vurdering, om der skal ske "ekstra" undervisning efter en lockout, og i så fald hvilket omfang den skal have. Det behøver ikke nødvendigvis at ske over en kort periode, men ved fx at sprede undervisningen ud over dette og det kommende skoleår.

18 Hvad skal skolen være opmærksom på, når den forsøger at indhente tabt undervisning inden sommerferien? Hvis der skal ske tilføjelser til arbejdstidsplanen på en normal skemadag således, at begyndelsestidspunktet er tidligere og/eller sluttidspunktet senere, skal ændringen gives med et varsel på mindst 96 timer. Hvis lærere indkaldes på skolelukningsdag (hvor eleverne normalt ikke har undervisning, fx fredag efter Kristi himmelfartsdag) skal det ske med 4 ugers varsel*. Hvis lærere indkaldes på dage uden planlagt tjeneste (fx skemafri dage dage hvor læreren ikke har undervisningstimer), skal det ske med 4 ugers varsel*. Hvis lærere indkaldes på lørdage, søndage eller helligdage skal det ske med 4 ugers varsel* og der skal gives et tilsvarende antal erstatningsfridage i samme normperiode. En erstatningsfridag indgår i arbejdstidsopgørelsen med det antal timer, som den inddragede fridag ville have talt med i arbejdstidsopgørelsen, hvis den ikke var blevet inddraget. Det betyder, at erstatningsfridagen tæller 0 timer, hvis der har været arbejdet på en lørdag eller søndag, men 7,4 timer ved arbejde på en helligdag, f.eks. Kristi himmelfartsdag. * Skolernes lokalaftaler har normalt mere fleksible varslingsbestemmelser end arbejdstidsaftalen. Skolen kan også med den enkelte lærer aftale, at læreren påtager sig merarbejde uden varsel på 4 uger. DP anbefaler, at skolen hurtigst muligt udleverer en plan for lærernes arbejde frem til sommerferien med de aftalte ændringer.

19 Prøverne hvad sker der, hvad kan man? Tabt undervisningstid Skolen skal gøre deres bedste for at kompensere for tabt undervisning eller vejledning. Prøvetermin Den skriftlige prøvetermin er flyttet til perioden den 13. til 23. maj Den mundtlige prøvetermin er uændret den juni Udtræk Skolerne kan offentliggøre udtræk af prøvefag for 9. klasserne for lærere og elever. Samtalerunde i forbindelse med prøven i dansk skriftlig fremstilling på 9. klassetrin Fristen for beslutning om deltagelse i samtalerunden er fraveget, således at den enkelte skoleleder vil kunne se bort fra fristen på senest en uge og beslutte, hvornår eleven senest skal tilkendegive ønske om at deltage i samtalerunden. Prøveformer i dansk og matematik Skolens leder kan ændre beslutning om brug af prøveform B for den mundtlige prøve i dansk på 9. klassetrin og den mundtlige prøve i 10. klasse matematik, så prøveform A benyttes i stedet. Skolelederen vil kunne beslutte, at omvalg af pædagogiske grunde alene gælder for visse elever. Ændring af prøveform vil skulle meddeles eleverne senest to uger før prøvens afholdelse. Mundtlig matematik 10. klasse. Prøveform B. Kravet om lodtrækning og valg af redegørelser og undervisningsforløb blive fraveget, således at lodtrækning og valg af redegørelser og undervisningsforløb efter skolens valg kan ske senere i prøveperioden. Valg af redegørelser og lodtrækningen vil skulle ske senest 10 kalenderdage før prøvens afholdelse.

20 Prøverne hvad sker der, hvad kan man? Mundtlige synopseprøver i dansk og de mundtlige prøver i fremmedsprog Kravet om 10 undervisningslektioner er fraveget, således at skolelederen efter samråd med eleven kan fastsætte et passende antal lektioner, der tager højde for den enkelte elevs behov for fordybelse i det valgte stof. Tilsvarende vil gælde for de mundtlige prøver i fremmedsprog, hvor prøvevejledningerne angiver 8-10 undervisningslektioner til elevens arbejde med sit emne og prøvegrundlag. Standpunktskarakterer De sidste standpunktskarakterer gives umiddelbart før de skriftlige prøver. Skolens leder kan beslutte, at de sidste standpunktskarakterer i de fag eller dele af fag, der ikke afsluttes med en skriftlig prøve, først gives umiddelbart inden de mundtlige prøvers påbegyndelse. Tekstopgivelser Skolerne er fritaget fra kravet til, hvordan en normalside opgøres. Skolelederen kan beslutte, at opgørelsen af en normalside sker på grundlag af skøn. Der vil ikke være fravigelser i opgivelsernes omfang. Prøvematerialer til censor Kravet om fremsendelse af materiale til censor 14 kalenderdage før eksaminationens afholdelse vil blive fraveget, således at materialet som udgangspunkt vil skulle være censor i hænde mindst 5 kalenderdage inden eksaminationens afholdelse.

21 Arbejdstidsopgørelse Moderniseringsstyrelsen anviser, at der ikke skal foretages særskilt opgørelse og afregning af arbejdstiden for de perioder, der ligger henholdsvis før lockoutens iværksættelse og efter lockoutens ophør. Normperioden skal fortsat ses under ét. Normen nedskrives forholdsmæssigt med lockoutperioden. LC og CO10 er imidlertid ikke enig i denne opfattelse og har anlagt sag herom ved Arbejdsretten. Indtil der forligger en afgørelse, skal skolen undlade at lave arbejdstidsopgørelser. Nærmere orientering vil blive udsendt, når afgørelsen foreligger. Det kan dog være en hjælp for skolernes ledelser i planlægningen af resten af skoleåret at lave et estimat af den enkelte lærers arbejdstid, som den ser ud her og nu, fx i forbindelse med indhentning af tabt undervisning, lærere på afgangsklasser eller lærere, der har tabt store akkorder under lockoutperioden. Vejledning i opgørelse udleveres.

22 Sådan laves en vejledende opgørelse: Normen nedskrives forholdsmæssigt med normperioden. Lockouten varede i 20 dage, inkl. 2 helligdage (2. påskedag og bededag). Skoleåret er på i alt 227 arbejdsdage. For hver dag i lockoutperioden trækkes 7,4 timer. Antal arbejdsdage i lockout tæller 7,4 time, dvs. 20 x 7,4 timer = 148 timer Følgende timer tækkes fra: 1. Egentiden forholdsmæssigt ift. Arbejdsdage (18/227), dvs. 400 egentidstimer x 18/227 = 31,72 timer. 2. Undervisningstimer, der ikke er afviklet efter konkret optælling. 3. Pausetiden forholdsmæssigt (iht. antallet af undervisningstimer/lokalaftalen). 4. Akkorder på aktiviteter, der skulle være helt eller delvist afviklet i lockoutperioden (fx skole/hjemsamtaler, arrangementer, lejrskoler). 5. Akkorder på aktiviteter eller funktioner, der er spredt over året fratrækkes forholdsmæssigt ift. arbejdsdage (fx tilsynsopgaver, tillidsposter med 18/227) påskedag og bededag fratrækkes med 7,4 timer pr. dag

23 Ny overenskomst

24 1. august 2013 ophører det midlertidige lønsystem. I stedet indtræder et permanent lønsystem med 4 faste basistrin. Det gamle lønsystem Nyt lønsystem 3 basis og et teknisk løntrin 4 basistrin OK08-tillæg midlertidigt OK08-tillæg permanent Seniorordning Seniorordning udfases fra 1. august 2013 Nyt seniortillæg på kr. årligt (grundbeløb) fra 1. august 2014 Krav om lokal løn Minimumsudmøntning bortfalder Råderumspapir bortfalder Undervisningstillæg, specialundervisningstillæg, ulempetillæg m.m. består.

25 Nyt lønsystem. Lærere: Nuværende lønsystem Kommende lønsystem Basis 1 kr Basis 1 kr Basis 2 kr Basis 2 kr Basis 3 kr Basis 3 kr Garantiløn kr Basis 4 kr OK08-tillæg, ikke pensionsgivende OK08-tillæg, ikke pensionsgivende Basis 1 kr Basis 1 kr Basis 2 kr Basis 2 kr Basis 3 kr Basis 3 kr Garantiløn Basis 4 Personligt "trin 4" tillæg Børnehaveklasseledere: Nuværende lønsystem Kommende lønsystem Basis 1 kr Basis 1 kr Basis 2 kr Basis 2 kr Basis 3 kr Basis 3 kr Garantiløn kr Basis 4 kr OK08-tillæg, ikke pensionsgivende OK08-tillæg, ikke pensionsgivende Basis 1 kr Basis 1 kr Basis 2 kr Basis 2 kr Basis 3 kr Basis 3 kr Garantiløn Basis 4 Personligt "trin 4" tillæg

26 Hvad sker hvornår? Ny overenskomst for lærere og børnehaveklasseledere 2013 til 2015 Pr. 1. august 2014 Ny arbejdstidsaftale: Allerede indgåede lokale aftaler, akkorder, puljer og kutymer ophæves pr. 31. juli 2014 Normperioden er ét år Krav om opgaveoversigt til den enkelte lærer/bh.kl.leder forud for normperioden. Opgaveoversigt skal udarbejdes i dialog mellem ledelsen og den enkelte ansatte. Evt. tidsregistrering mhb. på dialog og prioritering af arbejdsopgaver og afspadsering i den følgende normperiode.

27 Udfasning af 60 års-regel (timereduktion): Lærere der fylder 57 år inden 1. august 2013 har ret til en timetalsreduktion på 175 timer, fra og med den normperiode hvori de fylder 60 år. Lærere, der er fyldt 50 år senest d. 31. juli 2013, kan, når de fylder 60 år, gå på nedsat tid (retskrav) uden lønkompensation, med 175 timer årligt. Deres normale pension opretholdes. Alle andre lærere, der ikke er fyldt 50 år pr. 31. juli 2013, har ikke adgang til timetalsreduktion med pensionsfastholdelse. Seniortillæg

28 Andet i aftaleperioden: I alt 64 millioner kroner er afsat til kompetenceudvikling, bl.a. ift. inklusion, på de frie skoler. Midler tildeles direkte til skolerne. SU/MIO skal inddrages og ledelsen tager beslutning om midlernes anvendelse ud fra centralt fastsatte pejlemærker. NB: Pt. usikkerhed om disse midler reelt allerede er tildelt det frie skoleområde i tidligere afsnørede puljer. I alt 8 millioner kroner er afsat til alle uddannelsesområderne, til styrkelse af samarbejdet mellem ledelse og lærere for at fremme et godt og tillidsfuldt arbejdsmiljø under de nye arbejdstidsregler. Der afsættes yderligere 12 millioner til gennemførelse af fælleskurser for ledere og tillidsrepræsentanter.

29 Arbejdstidsregler frem til 31. juli 2014 Arbejdstidsregler efter 1. august 2014 Det er forudsat, at skolens ledelse foretager planlægningen i samarbejde med de ansatte. Der gives de ansattes TR mulighed for at gøre sig bekendt med forslag til arbejdstidsplaner og arbejdsfordeling samt ændringer heri. Det er skolens ledelse, der foretager planlægningen af arbejdstiden. Ledelsen udarbejder en opgave-oversigt på baggrund af en dialog mellem ledelse og lærer. Normperioden er sædvanligvis 52 uger. Arbejdstiden opgøres en gang om året. Der udarbejdes en aktivitetsplan for normperioden. Den udleveres senest 4 uger før planens ikrafttræden. Aktivitetsplanen udmøntes i arbejdstidsplaner af ikke under 4 ugers varighed. Planen angiver begyndelses- og sluttidspunkt for de ansattes arbejde, samt de forventede opgavers karakter, varighed og tidsmæssige placering. Ændringer i mødetid kan kun ske med 4 døgns varsel, ellers skal der ydes en godtgørelse. Lærere, der fylder 60 år, kan fra normperiodens begyndelse efter anmodning tillægges 175 årligt, som den ansatte selv disponerer over. Særskilt arbejdstidsaftale mellem FIN og LC. Arbejdstiden beregnes for en periode på et år (normperioden), og fristen for afspadsering er den følgende normperiode. Forud for hver normperiode udarbejder ledelsen en opgaveoversigt til den ansatte. Opgaveoversigten skal overordnet angive de arbejdsopgaver, den ansatte påtænkes at løse i normperioden. Opgaveoversigten udarbejdes på baggrund af en dialog mellem ledelse og lærer. Ingen specifikke regler om akutte ændringer i mødetid. Fastholdes kun for lærere, der pr. 31. juli 2013 er fyldt 57 år. Ansatte, der pr. 31. juli er fyldt 50 år, men ikke 57 år, har ret til nedsat arbejdstid med op til 175 timer årligt mod en tilsvarende lønnedgang. Lærerne bliver omfattet af tjenestemændenes arbejdstidsaftale, som i dag gælder for alle ikke-akademikere i staten.

30 Forhandling om arbejdstid er fremover udelukkende et lokalt anliggende. Hvordan den enkelte skole vælger at forhandle lokale aftaler må den selv bestemme. Dog må skolerne påregne, at ledelserne vil komme under et voldsomt pres. Fixe og færdige arbejdstidsaftaler vil blive præsenteret, eller man vil blive afkrævet et svar. LAD nu være med at love noget! Vi bliver sat under økonomisk pres. Alene besparelse på lærerlønninger i år vil skinne igennem på treårs sigt. Hvis det lykkes at få folkeskolens lærere til at læse flere timer, koster det også for os. Man kan sikre gode arbejdsvilkår, men det betyder ikke, at man kan give garanti for uændrede arbejdsvilkår. Det er umuligt.

31

32 OM LEDELSE OM DET HELE ÅBENHED TILLID TRANSPARENS

33 Nyhedsbreve / hjemmeside Konsulentbistand September: Workshops/ arbejdsmøder

Fyraftensmøder OK 2013 22. og 23. maj - Gudenåskolen og Albertslund Lille Skole Program:

Fyraftensmøder OK 2013 22. og 23. maj - Gudenåskolen og Albertslund Lille Skole Program: Program: 1. Paradigmeskift udfordringer og muligheder 2. Læreroverenskomsten 3. BUPL-overenskomsten 4. HK-overenskomsten 5. Aktuelle emner: - Finanslov 2014 - Specialundervisning 6. Eventuelt Lilleskolerne

Læs mere

Side 1 ARBEJDSTIDSREGLER FOR UNDERVISNINGSOMRÅDET I REGIONERNE

Side 1 ARBEJDSTIDSREGLER FOR UNDERVISNINGSOMRÅDET I REGIONERNE Side 1 ARBEJDSTIDSREGLER FOR UNDERVISNINGSOMRÅDET I REGIONERNE **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst/aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder i kraft efter

Læs mere

Lønpolitik Sct. Knuds Skole, Fredericia

Lønpolitik Sct. Knuds Skole, Fredericia Lønpolitik Sct. Knuds Skole, Fredericia Decentral løn Det nye lønsystem skaber grundlag for en mere målrettet og fleksibel løndannelse, der kan understøtte skolens mål og værdier i sammenhæng med skolens

Læs mere

Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i regionerne

Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i regionerne 38 Underbilag 4.1 Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i regionerne 1. Hvem er omfattet af reglerne? Reglerne omfatter lærere og børnehaveklasseledere m.fl. ved specialundervisningen for børn og

Læs mere

**NYT** pr. dato = Nyt efter overenskomstens/aftalens ikrafttræden

**NYT** pr. dato = Nyt efter overenskomstens/aftalens ikrafttræden Side 1 ARBEJDSTIDSREGLER FOR UNDERVISNINGSOMRÅDET I REGIONERNE **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst/aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder i kraft efter

Læs mere

I protokollatet anvendes betegnelsen ansat, når reglerne gælder for både lærere og børnehaveklasseledere.

I protokollatet anvendes betegnelsen ansat, når reglerne gælder for både lærere og børnehaveklasseledere. Om dette rådudkast Pr. 1. august 2014 vil de hidtidige arbejdstidsregler blive erstattet af to cirkulærer: Dels vil reglerne om Arbejdstid for tjenestemænd i staten (hent cirkulære) Dels en stærkt reduceret

Læs mere

Arbejdstid mv. for ledere og lærere ved efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler

Arbejdstid mv. for ledere og lærere ved efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler Cirkulære om protokollater om Arbejdstid mv. for ledere og lærere ved efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler 2014 Cirkulære af 24. marts 2014 Modst.nr. 013-14 PKAT nr. 0223, 0230, 0237, 0241

Læs mere

Arbejdstid mv. for ledere, lærere og børnehaveklasseledere

Arbejdstid mv. for ledere, lærere og børnehaveklasseledere Cirkulære om protokollater om Arbejdstid mv. for ledere, lærere og børnehaveklasseledere ved frie grundskoler 2014 Cirkulære af 24. marts 2014 Modst.nr. 012-14 PKAT nr. 0223, 0237 J.nr. 12-333/51-60 2

Læs mere

Det midlertidige lønsystem fortsætter til og med 31. juli 2013.

Det midlertidige lønsystem fortsætter til og med 31. juli 2013. Indhold Uddrag af SKOLEPOSTEN nr. 358, 30. arpil 2013 OK 2013 2015 for lærere, ledere og børnehaveklasseledere Overenskomsten for den kommende periode er fastsat ved lov med ikrafttræden 27. april. Den

Læs mere

Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale.

Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale. Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale. 1. Indledning Aarhusaftalen er den fælles aftale, der sætter rammerne for samarbejdet mellem skolens ledelse

Læs mere

Folkeskolen, ny 14 og 15 i Arbejdstid. Lærernes Centralorganisation, 14. marts 2013

Folkeskolen, ny 14 og 15 i Arbejdstid. Lærernes Centralorganisation, 14. marts 2013 Folkeskolen, ny 14 og 15 i 50.01 Under hensyntagen til arbejdstilrettelæggelsen i skolevæsenet kan kommunalbestyrelsen fastsætte arbejdstiden for lærere i folkeskolen i overensstemmelse med nedenstående

Læs mere

Arbejdstid for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse

Arbejdstid for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse Cirkulære om aftale om Arbejdstid for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse 2014 Cirkulære af 4. juni 2014 Modst. nr. 037-14 J.nr. 2013-1513-084 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Fængselslærere m.fl. Cirkulære af 4. juni 2014. Modst. nr. 032-14. PKAT nr. 0151. J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Fængselslærere m.fl. Cirkulære af 4. juni 2014. Modst. nr. 032-14. PKAT nr. 0151. J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Fængselslærere m.fl. 2014 Cirkulære af 4. juni 2014 Modst. nr. 032-14 PKAT nr. 0151 J.nr. 2013-1513-080 Dataark PKAT med specifikation 0151 Fængselslærere m.fl. Fællesoverenskomst

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Fængselslærere m.fl. Cirkulære af 13. august Modst. nr PKAT nr J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Fængselslærere m.fl. Cirkulære af 13. august Modst. nr PKAT nr J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Fængselslærere m.fl. 2015 Cirkulære af 13. august 2015 Modst. nr. 039-15 PKAT nr. 0151 J.nr. 2014-1513-0160 Dataark PKAT med specifikation 0151 Fængselslærere m.fl.

Læs mere

Lovindgreb OK 13 om arbejdstid for. produktionsskolelærerne pr. 1. august 2014.

Lovindgreb OK 13 om arbejdstid for. produktionsskolelærerne pr. 1. august 2014. Lovindgreb OK 13 om arbejdstid for produktionsskolelærerne pr. 1. august 2014. 1. udgave, januar 2014 Lovindgreb OK 13 om arbejdstid for produktionsskolelærerne Af konsulent Erling Kure Ved lov nr. 409

Læs mere

FAQ vedrørende nye arbejdstidsregler på skoleområdet

FAQ vedrørende nye arbejdstidsregler på skoleområdet FAQ vedrørende nye arbejdstidsregler på skoleområdet Personaleafdelingen har i december 2013 til februar 2014 holdt oplæg på kommunens skoler vedrørende de nye arbejdstidsregler for lærere, som træder

Læs mere

Lokalaftalen har virkning fra den 1. august 2013, og kan med 3 måneders varsel opsiges til en 31. juli, dog tidligst til den 31. juli 2014.

Lokalaftalen har virkning fra den 1. august 2013, og kan med 3 måneders varsel opsiges til en 31. juli, dog tidligst til den 31. juli 2014. Administrationsgrundlag arbejdstidsaftale for skolepædagoger, Randers Kommune 1 Indledning Randers Kommune og BUPL Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund, Østjylland har indgået en lokal arbejdstidsaftale

Læs mere

Notat om ændringer i løn og arbejdsvilkår pr. 1. august 2014 på det kommunale område

Notat om ændringer i løn og arbejdsvilkår pr. 1. august 2014 på det kommunale område Bilag 1 til TR-uds. nr. 021 af den 8. maj 2013 Notat om ændringer i løn og arbejdsvilkår pr. 1. august 2014 på det kommunale område maj 2013 Løn og pension Kompensation for udfasning af aldersreduktionen:

Læs mere

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. September 2015 10-09-2015 SIDE 1

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. September 2015 10-09-2015 SIDE 1 TR-kursus Modul 1A Arbejdstid Kommunale område September 2015 10-09-2015 SIDE 1 Oplæg Lov 409 (OK13) Det politiske papir om arbejdstid (OK15) Drøftelser om arbejdstid proces og redskaber Gruppearbejde

Læs mere

50.32 O.13 48/2013 Side 1. Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne

50.32 O.13 48/2013 Side 1. Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Side 1 Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Indholdsfortegnelse 1. Hvem er omfattet af reglerne... 3 2. Lokalaftaler... 3 3. Arbejdstid... 3 4. Deltid... 3 5. Opgaveoversigt... 3 6.

Læs mere

Stk.1. Skoleforeninger tilknyttet Aftaleenheden for frie grundskoler og BUPL udgør de centrale parter og forhandler som fastsat herunder.

Stk.1. Skoleforeninger tilknyttet Aftaleenheden for frie grundskoler og BUPL udgør de centrale parter og forhandler som fastsat herunder. Bilag 4: Forhandlingsaftale 1. Parterne Stk.1. Skoleforeninger tilknyttet Aftaleenheden for frie grundskoler og BUPL udgør de centrale parter og forhandler som fastsat herunder. Stk. 2. De lokale parter

Læs mere

Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne

Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne 1. Hvem er omfattet af reglerne? Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Underbilag 2.1 Reglerne omfatter lærere og børnehaveklasseledere m.fl. i folkeskolen, ved voksenspecialundervisning,

Læs mere

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform:

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform: Udgiftssiden - Almenområdet Flere undervisningstimer i almenundervisningen: Ifølge den indgåede aftale vil undervisningstimetallet blive udvidet med 14 lektioner mere om ugen i forhold til det nuværende

Læs mere

Overenskomst for lærere m.fl. i folkeskolen 50.01

Overenskomst for lærere m.fl. i folkeskolen 50.01 Forhåndsaftale mellem Nordfyns Lærerkreds og Nordfyns Kommune vedrørende aflønning efter Lokal løndannelse Indledning og indhold: Overenskomst for lærere m.fl. i folkeskolen 50.01 Nordfyns Kommunes forhåndsaftaler

Læs mere

Velkommen. til informationsmøde om lovindgrebet på skoleområdet

Velkommen. til informationsmøde om lovindgrebet på skoleområdet Velkommen til informationsmøde om lovindgrebet på skoleområdet Kontorchef Nanna Abildstrøm Forhandlingsleder Janne Vinderslev Chefkonsulent Søren Christiansen Program 1. Baggrund for lovindgrebet - forhandling

Læs mere

Gennemgang af aftaleresultatet

Gennemgang af aftaleresultatet Gennemgang af aftaleresultatet 2018-2021 Kære medlem. Du skal nu til at stemme om resultatet af aftaleforhandlingerne. I det følgende gennemgås de enkelte elementer i resultatet. Du er meget velkommen

Læs mere

OVERENSKOMSTDAG FOR MUSIKSKOLELEDERE OM MUSIKSKOLELÆRERNES NYE ARBEJDSTIDSREGLER

OVERENSKOMSTDAG FOR MUSIKSKOLELEDERE OM MUSIKSKOLELÆRERNES NYE ARBEJDSTIDSREGLER OVERENSKOMSTDAG FOR MUSIKSKOLELEDERE OM MUSIKSKOLELÆRERNES NYE ARBEJDSTIDSREGLER Skanderborg d. 18. januar 2017 , Agenda 1. Gennemgang og drøftelser af emner: - Opgaveoversigt og dialog om opgaverne -

Læs mere

TR-kursus I A. OK-15 Arbejdstid. - lærere ved VUC - pr. 1. august 2015

TR-kursus I A. OK-15 Arbejdstid. - lærere ved VUC - pr. 1. august 2015 TR-kursus I A OK-15 Arbejdstid - lærere ved VUC - pr. 1. august 2015 31. august 2015 Arbejdstidsregler 1/8-2015 Organisationsaftalen for VUC (Finansministeriets cir. af 30. juni 2015) - nye paragraffering

Læs mere

Udover det i CFU-forliget aftalte, er der enighed mellem Personalestyrelsen og Lærernes Centralorganisation om følgende:

Udover det i CFU-forliget aftalte, er der enighed mellem Personalestyrelsen og Lærernes Centralorganisation om følgende: Resultat af forhandlingerne vedr. ledere, lærere og børnehaveklasseledere ved frie grundskoler samt efterskoler og husholdnings- og håndarbejdsskoler Udover det i CFU-forliget aftalte, er der enighed mellem

Læs mere

Nyansat - og hvad så? september 2014

Nyansat - og hvad så? september 2014 Nyansat - og hvad så? september 2014 Velkommen i folkeskolen! Som nyansat kan det i starten være vanskeligt at danne sig et overblik over de mange spilleregler, der gælder for overenskomstansatte lærere,

Læs mere

Løn og tillæg pr. 1.10.2014

Løn og tillæg pr. 1.10.2014 DANMARKS LÆRERFORENING KREDS 38 Jernbanegade 6-3300 Frederiksværk Tlf: 47 72 43 30 - Fax: 47 72 45 30 Email: 038@dlf.org HALSNÆSKREDSEN Oversigt over Løn og tillæg pr. 1.10.2014 for børnehaveklasseledere

Læs mere

Vejledning, 2. udgave

Vejledning, 2. udgave Vejledning, 2. udgave 19. december. 2014 Merarbejde på stx, hhx, htx og hf Moderniseringsstyrelsen udsender denne 2. udgave af vejledning om opgørelse af merarbejde. Merarbejde ikke overarbejde Gymnasielærere

Læs mere

VORDINGBORG KOMMUNE - SKOLER Forståelsespapir vedrørende arbejdstid på skoleområdet fra august 2014 udgave 21.02.2014

VORDINGBORG KOMMUNE - SKOLER Forståelsespapir vedrørende arbejdstid på skoleområdet fra august 2014 udgave 21.02.2014 VORDINGBORG KOMMUNE - SKOLER Forståelsespapir vedrørende arbejdstid på skoleområdet fra august 2014 udgave For at skabe tydelighed, tryghed og klarhed i denne forandringsproces har skoleledere, kommunen,

Læs mere

Dette ledelsesgrundlag er et fælles grundlag for forståelsen af lovregler, aftaler og beslutninger omkring arbejdstilrettelæggelsen.

Dette ledelsesgrundlag er et fælles grundlag for forståelsen af lovregler, aftaler og beslutninger omkring arbejdstilrettelæggelsen. Ledelsesgrundlag Version 1 27. Marts 2014. Indhold Ledelsesgrundlag... 1 Baggrund:... 1 Formål:... 1 Retning:... 2 Proces... 2 Årsnorm og planlægning af skoleåret for lærere og børnehaveklasseledere...

Læs mere

Kursus OK13. Moderniseringsstyrelsen og Ministeriet for Børn og Undervisning. 7. maj 2013

Kursus OK13. Moderniseringsstyrelsen og Ministeriet for Børn og Undervisning. 7. maj 2013 Kursus OK13 Moderniseringsstyrelsen og Ministeriet for Børn og Undervisning 7. maj 2013 1 Dagens program 01 Velkomst ved lederforeningerne 02 Paradigmeskifte 03 Kvalitetsløft som led i OK13 04 Nye arbejdstidsregler,

Læs mere

Parterne har et fælles ansvar for realiseringen og vil som en del af dette følge op på, om vi når de formulerede målsætninger.

Parterne har et fælles ansvar for realiseringen og vil som en del af dette følge op på, om vi når de formulerede målsætninger. Fælles forståelse mellem Ringsted Kommune og Ringsted-Sorø Lærerforening. Den kursive tekst er den konkrete lokale udmøntning af aftaleparternes punkter. Bilag 4 2016 Arbejdstid Parterne (Danmark Lærerforening

Læs mere

NEJ, NEJ og atter NEJ svarer forvaltningen til fælles aftaler

NEJ, NEJ og atter NEJ svarer forvaltningen til fælles aftaler NEJ, NEJ og atter NEJ svarer forvaltningen til fælles aftaler På grund af det store daglige arbejdspres, har Roskilde Lærerforening foreslået Skoleafdelingen et samarbejde om løsningen, på en række af

Læs mere

Arbejdstid i Folkeskolen. Organisation og Personale

Arbejdstid i Folkeskolen. Organisation og Personale Arbejdstid i Folkeskolen Organisation og Personale De nye arbejdstidsregler Folketingets vedtagelse af Lov 409 med tilhørende underbilag danner baggrund for dette notat. Notat er alene tænkt som et drøftelsespapir

Læs mere

tat meddelelse 27.05.13 J. nr. 7.3.

tat meddelelse 27.05.13 J. nr. 7.3. tatmeddelelse 27.05.13 J. nr. 7.3. Om: Regler for over-/merarbejde mv. og honorering herfor Da reglerne om over- og merarbejdsbetaling er forholdsvis komplicerede og ofte giver anledning til mange spørgsmål,

Læs mere

Lav dit eget arbejdstidstjek hvordan? Regional arbejdstidsaftale

Lav dit eget arbejdstidstjek hvordan? Regional arbejdstidsaftale Lav dit eget arbejdstidstjek hvordan? Regional arbejdstidsaftale 2 Hvordan skal jeg arbejde tjenestens placering Du skal være bekendt med tjenestens placering mindst 4 uger forud. Normperiode: For at lave

Læs mere

Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune

Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune 2018-2019 Angiver grundlaget for fælles administration og forståelse af arbejdet med lærernes og børnehaveklasseledernes (efterfølgende

Læs mere

Arbejdstidsaftale kort fortalt

Arbejdstidsaftale kort fortalt Arbejdstidsaftale kort fortalt Kommenteret udgave af arbejdstidsaftalen med tilhørende eksempler og lønarter. 4 Normperiode og søgnehelligdage Den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid er 37 timer pr. uge

Læs mere

Arbejdstidsaftale 08 s enkeltelementer

Arbejdstidsaftale 08 s enkeltelementer Arbejdstidsaftale 08 s enkeltelementer Arbejdstid For at gøre aftalen enkel og ubureaukratisk bygger aftalen på et helt skoleår. Det maksimale undervisningstimetal er fastlagt for et skoleår. Hvis du ansættes

Læs mere

Skoleåret nærmer sig sin slutning, og nu er det tid til at gøre arbejdstiden op.

Skoleåret nærmer sig sin slutning, og nu er det tid til at gøre arbejdstiden op. Vejledning 18. juni 2014 Merarbejde på stx, hhx, htx og hf Skoleåret nærmer sig sin slutning, og nu er det tid til at gøre arbejdstiden op. Moderniseringsstyrelsen har derfor valgt at udsende denne vejledning

Læs mere

Forståelsespapir. Indledning. Ledelse og samarbejde. Den 10. marts 2014

Forståelsespapir. Indledning. Ledelse og samarbejde. Den 10. marts 2014 Forståelsespapir Den 10. marts 2014 Samarbejdsgrundlag mellem Lejre Kommune og Lejre Lærerforening - den fælles forståelse af læreres og børnehaveklasselederes arbejdstidsregler i skoleåret 2014-2015 Indledning

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 30. juni 2006 Perst. nr PKAT nr. 54 J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 30. juni 2006 Perst. nr PKAT nr. 54 J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Maskinmestre i land 2005 Cirkulære af 30. juni 2006 Perst. nr. 041-06 PKAT nr. 54 J.nr. 04-333/10-2 Dataark PKAT med specifikation 054 Fællesoverenskomst Fællesoverenskomst

Læs mere

Lav dit eget arbejdstidstjek hvordan? Kommunal arbejdstidsaftale

Lav dit eget arbejdstidstjek hvordan? Kommunal arbejdstidsaftale Lav dit eget arbejdstidstjek hvordan? Kommunal arbejdstidsaftale 2 Hvordan skal jeg arbejde tjenesteplan Du skal kende din tjenesteplan 4 uger før den træder i kraft og den udleverede tjenesteplan skal

Læs mere

Kursus om de nye arbejdstidsregler på LC/CO10-området

Kursus om de nye arbejdstidsregler på LC/CO10-området Kursus om de nye arbejdstidsregler på LC/CO10-området Program: Kl. 13.00-13-10: Velkomst ved lederforeningerne Kl. 13.10-13.45: Paradigmeskifte på undervisningsområdet ved Inge Friis Svendsen, Moderniseringsstyrelsen

Læs mere

Nyansat og hvad så? august 2013

Nyansat og hvad så? august 2013 august 2013 Nyansat og hvad så? Velkommen i folkeskolen! Som nyansat kan det i starten være vanskeligt at danne sig et overblik over de mange spilleregler, der gælder for overenskomstansatte lærere, børnehaveklasseledere

Læs mere

Arbejdstidsregler pr. 1. august Ved Claus Pedersen og Christina Vastrup, Personaleafdelingen

Arbejdstidsregler pr. 1. august Ved Claus Pedersen og Christina Vastrup, Personaleafdelingen Arbejdstidsregler pr. 1. august 2014 Ved Claus Pedersen og Christina Vastrup, Personaleafdelingen Disposition - indhold Hvem er vi? Politiske beslutninger indtil nu Uddannelsesudvalget Arbejdstilrettelæggelse

Læs mere

Protokollat i. Habitus Holding Aps. inkl. datterselskaber. CVR. Nr.: Socialpædagogernes Landsforbund. Habitus

Protokollat i. Habitus Holding Aps. inkl. datterselskaber. CVR. Nr.: Socialpædagogernes Landsforbund. Habitus Protokollat i Landsoverenskomsten for personale beskæftiget med pædagogisk arbejde ved private opholdssteder, private botilbud samt dagbehandlingstilbud, m.v. indgået mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for rengøringsassistenter overført fra kommuner) 2007 Cirkulære af 2. marts 2007 Perst. nr. 026-07 PKAT nr. 148 J.nr. 07-348-138

Læs mere

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. Maj SIDE 1

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. Maj SIDE 1 TR-kursus Modul 1A Arbejdstid Kommunale område Maj 2017 09-05-2017 SIDE 1 Indhold Lov 409 (OK13) Det politiske papir om arbejdstid (OK15) Drøftelser om arbejdstid proces og redskaber Gruppearbejde 09-05-2017

Læs mere

Vejledning om ophør af lockout mv. April 2013

Vejledning om ophør af lockout mv. April 2013 Vejledning om ophør af lockout mv. April 2013 Indhold Indhold 1 Vejledning om lockout mv. 2 1.1 Fortrædigelsesklausulen...2 1.2 Udbetaling af løn mv...3 1.3 Anciennitet...4 1.4 Ferie...5 1.5 Fleksjob...5

Læs mere

Førlederkursus 17. april 2012. Grundlæggende arbejdstidsregler for lærere på efterskoler

Førlederkursus 17. april 2012. Grundlæggende arbejdstidsregler for lærere på efterskoler Førlederkursus 17. april 2012 Grundlæggende arbejdstidsregler for lærere på efterskoler 1 Program Arbejdsdage Ferie/frihed Arbejdstimer Egentid Skoletid Planlægningsbestemmelser Overtid/undertid/plustid

Læs mere

Arbejdstid for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse

Arbejdstid for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse Cirkulære om aftale om Arbejdstid for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse 2015 Cirkulære af 30. juni 2015 Modst. nr. 027-15 J.nr. 2014-1513-0156 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

CIRKULÆRE...3. Bilag 1a Protokollat (Bestemmelse om arbejdsmiljø) Bilag 1b Protokollat (Bilassistenter i Færdselsstyrelsen)...

CIRKULÆRE...3. Bilag 1a Protokollat (Bestemmelse om arbejdsmiljø) Bilag 1b Protokollat (Bilassistenter i Færdselsstyrelsen)... 3.3.49 1 INDHOLD Side CIRKULÆRE...3 Bilag 1 ORGANISATIONSAFTALE 1. Organisationsaftalens dækningsområde, personkreds mv...5 2. Løn...6 3. Lønanciennitet...7 4. Pension...8 5. Prøvetid...8 6. Arbejdstid...9

Læs mere

Organisationsaftale (forhåndsaftale om løn) indgået mellem Gribskov Kommune og DLF/Kreds 34. Gældende for overenskomstperioden 01.04.13-31.03.

Organisationsaftale (forhåndsaftale om løn) indgået mellem Gribskov Kommune og DLF/Kreds 34. Gældende for overenskomstperioden 01.04.13-31.03. Organisationsaftale (forhåndsaftale om løn) indgået mellem Gribskov Kommune og DLF/Kreds 34 Gældende for overenskomstperioden 01.04.13-31.03.2015 1. Aftalens område Denne aftale har hjemmel i og supplerer

Læs mere

Vejledning til skolerne om afholdelse af erstatningstimer og andre undervisningsrelaterede aktiviteter for 9. hhv. 10. klasse ved lockoutens ophør

Vejledning til skolerne om afholdelse af erstatningstimer og andre undervisningsrelaterede aktiviteter for 9. hhv. 10. klasse ved lockoutens ophør KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen NOTAT Vejledning til skolerne om afholdelse af erstatningstimer og andre undervisningsrelaterede aktiviteter for 9. hhv. 10. klasse ved lockoutens ophør

Læs mere

Dok.nr Rammebeskrivelse for skoleårets planlægning 2017/18 Gældende for skolernes pædagogiske personale Varde Kommune

Dok.nr Rammebeskrivelse for skoleårets planlægning 2017/18 Gældende for skolernes pædagogiske personale Varde Kommune Dok.nr. 20789-17 Rammebeskrivelse for skoleårets planlægning 2017/18 Gældende for skolernes pædagogiske personale Varde Kommune Formål med Rammebeskrivelsen... 3 Overordnede rammer... 3 Ledelse og samarbejde...

Læs mere

Fonden Hedebo Københavnsvej 14, 4000 Roskilde

Fonden Hedebo Københavnsvej 14, 4000 Roskilde . Afdelingsleder Lokalaftale om løn- og ansættelsesvilkår for personale beskæftiget med pædagogisk arbejde hos Fonden Hedebo Københavnsvej 14, 4000 Roskilde Lokalaftalen omhandler nedenstående løn- og

Læs mere

2 Lønniveau og regulering Med mindre andet fremgår af teksten er tillæggene i aftalen angivet som årlige grundbeløb i 31.03.2000 niveau.

2 Lønniveau og regulering Med mindre andet fremgår af teksten er tillæggene i aftalen angivet som årlige grundbeløb i 31.03.2000 niveau. FORHÅNDSAFTALE mellem Børne- og Ungdomsforvaltningen og Københavns Lærerforening om løn for lærere og børnehaveklasseledere ved folkeskoler pr. 1. august 2014 KAPITEL 1 Generelle bestemmelser 1 Aftalens

Læs mere

OK 2015 resultat for lærere, ledere og børnehaveklasseledere

OK 2015 resultat for lærere, ledere og børnehaveklasseledere OK 2015 Ekstra: 10.03.2015 OK 2015 Orientering om CFU-aftalen af 6. Februar og Organisationsaftale af 9. marts. OK 2015 resultat for lærere, ledere og børnehaveklasseledere Mandag formiddag nåede Moderniseringsstyrelsen

Læs mere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere 1. Parterne Undertegnede skole: Skolens navn ansætter herved: Adresse, cvr. nr. og tlf. nr. Lærerens navn fra den Adresse, cpr. nr. og

Læs mere

NALUNAARUTIT - Grønlandsk Lovsamling

NALUNAARUTIT - Grønlandsk Lovsamling NALUNAARUTIT - Grønlandsk Lovsamling Serie C-I Afsnit 8, Gruppe 1 Lb.nr. Aftale om arbejdstiden m.v. for ledere i folkeskolen og kultur- og fritidsvirksomheden. Der er mellem Grønlands Landsstyre og Ilinniartitsisut

Læs mere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere

Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere Ansættelsesbrev Efterskoler For månedslønnede og timelønnede lærere 1. Parterne Undertegnede skole: Skolens navn ansætter herved: Adresse, cvr. nr. og tlf. nr. Lærerens navn fra den Adresse, cpr. nr. og

Læs mere

Dokument vedr. tilrettelæggelse af lærernes arbejdstid i skoleårene 2015/16, 2016/17 og 2017/18

Dokument vedr. tilrettelæggelse af lærernes arbejdstid i skoleårene 2015/16, 2016/17 og 2017/18 Dokument vedr. tilrettelæggelse af lærernes arbejdstid i skoleårene 2015/16, 2016/17 og 2017/18 Indledning Dette dokument er udarbejdet med afsæt i Lov 409 (LBK nr. 409 af 26/04/2013), overenskomst mellem

Læs mere

Arbejdstidsregler for Randers Social- og Sundhedsskole Februar 2014. Arbejdstidsregler for

Arbejdstidsregler for Randers Social- og Sundhedsskole Februar 2014. Arbejdstidsregler for Arbejdstidsregler for 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Arbejdstid... 3 3 Værnsregler... 3 4 Arbejdstidsopgørelse... 4 4.1 Pauser... 4 4.2 Spisepauser... 4 4.3 Dage med ret til fravær med løn...

Læs mere

Den centrale arbejdstidsaftale for lærere ved specialundervisning for voksne. - et samlet overblik

Den centrale arbejdstidsaftale for lærere ved specialundervisning for voksne. - et samlet overblik Danmarks Lærerforening Vandkunsten 12 1467 København K 1. august 2007 Den centrale arbejdstidsaftale for lærere ved specialundervisning for voksne - et samlet overblik Den centrale arbejdstidsaftale beskriver,

Læs mere

I. Løntillæg II. Ferie III. Periodeprojekt

I. Løntillæg II. Ferie III. Periodeprojekt Resultatpapir Resultat af forhandlingerne om fornyelse af organisationsaftale for ledere, lærere og børnehaveklasseledere ved frie grundskoler samt efterskoler og frie fagskoler pr. 1. april 2018 Finansministeriet,

Læs mere

Aftale om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte

Aftale om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte Side 1 Aftale om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte akademikere KL Frederiksberg Kommune Akademikernes Centralorganisation Side 2 Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Merarbejdsbegrebet...

Læs mere

Forståelsespapir om udmøntning af Lov 409 og OK 15-forliget tilrettelæggelse af arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere m.fl.

Forståelsespapir om udmøntning af Lov 409 og OK 15-forliget tilrettelæggelse af arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere m.fl. 1 Forståelsespapir om udmøntning af Lov 409 og OK 15-forliget tilrettelæggelse af arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere m.fl. Folkeskolereformen, Lov 409 om arbejdstidsregler og OK15 for lærere/børnehaveklasseledere

Læs mere

Kompenserende undervisning

Kompenserende undervisning Kompenserende undervisning Den mest presserende opgaver: At give afgangsklasseeleverne, så meget af den eventuelt manglende undervisning som muligt, så de kan blive klar til de skriftlige og mundtlige

Læs mere

10. juni 2013. Pr. 1. august 2013 består lønsystemet af: Pensionsgivende basisløn for lærere og børnehaveklasseledere: Enighed om et nyt lønsystem

10. juni 2013. Pr. 1. august 2013 består lønsystemet af: Pensionsgivende basisløn for lærere og børnehaveklasseledere: Enighed om et nyt lønsystem 1. juni 213 Vejledning om lønsystemet for lærere og børnehaveklasseledere ved frie grundskoler samt efterskoler og husholdnings- og håndarbejdsskoler, herunder beregning af trin 4-tillæg Enighed om et

Læs mere

FORTOLKNING AF ARBEJDSTIDSREGLER M.V. SFO-OMRÅDET

FORTOLKNING AF ARBEJDSTIDSREGLER M.V. SFO-OMRÅDET Personaleservice FORTOLKNING AF ARBEJDSTIDSREGLER M.V. SFO-OMRÅDET Gennem de senere år har der ved flere lejligheder været rejst spørgsmål om fortolkningen af arbejdstidsreglerne på sfo området. På denne

Læs mere

Orientering. I dette tillæg kan du læse om de ændringer, der sker som følge af folketingets lovindgreb i overenskomsterne på undervisningsområdet.

Orientering. I dette tillæg kan du læse om de ændringer, der sker som følge af folketingets lovindgreb i overenskomsterne på undervisningsområdet. Orientering fra DLF om lovindgrebet I dette tillæg kan du læse om de ændringer, der sker som følge af folketingets lovindgreb i overenskomsterne på undervisningsområdet. 2 DLF orienterer DLF orienterer

Læs mere

Arbejdstid for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse

Arbejdstid for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse Cirkulære om aftale om Arbejdstid for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse 2019 Cirkulære af 9. juli 2019 Modst. nr. 053-19 J.nr. 2018-4998 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger...

Læs mere

Frie Skolers Lærerforenings krav til OK 15

Frie Skolers Lærerforenings krav til OK 15 Resultatet OK2015 Frie Skolers Lærerforenings krav til OK 15 Generelle krav Sikring af TR s tid til arbejdet. Lønstigninger - reallønsforbedringer. Fortsættelse af reguleringsordningen. Medfinansiering

Læs mere

VILLA MU$ICA MUSIK OG TEATER. Overenskomst mellem De Musiske Helhedsskoler. Socialpædagogernes Landsforbund (SL)

VILLA MU$ICA MUSIK OG TEATER. Overenskomst mellem De Musiske Helhedsskoler. Socialpædagogernes Landsforbund (SL) Om SOCIAL PÆDACOCERNE MU$ICA VILLA OK-2015 Og Overenskomst mellem De Musiske Helhedsskoler Socialpædagogernes Landsforbund (SL) MUSIK OG TEATER SUWfFOH Løn- og ansættelsesvilkår for personalet 1. OVERENSKOMSTENS

Læs mere

Søndagstjeneste for hver enkelt medarbejder kan fortsat ikke tilrettelægges mere end hver 4. weekend, med mindre der lokalt indgås aftale herom.

Søndagstjeneste for hver enkelt medarbejder kan fortsat ikke tilrettelægges mere end hver 4. weekend, med mindre der lokalt indgås aftale herom. BF s vejledning til TR omkring vagttillæg (OK08) - Juni 2008 Fra AC-overenskomstens og tjenestemandsaftalens udsendelse ændres vagtbetalingen for aften, lørdags- og søndagsvagt og bogbustjeneste til at

Læs mere

Professionsaftale for basisgruppen

Professionsaftale for basisgruppen Professionsaftale for basisgruppen mellem Børn og Skole og Favrskov Lærerforening kreds 137 0. Aftalegrundlag: Aftalen vedrører lokal udmøntning af Arbejdstidsaftale 08 (Aftale om arbejdstid for lærere

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indhold Forliget med LC indeholder følgende punkter: LPnyt nr. 2018:03 Forlig med Lærernes Centralorganisation

Indholdsfortegnelse. Indhold Forliget med LC indeholder følgende punkter: LPnyt nr. 2018:03 Forlig med Lærernes Centralorganisation LPnyt nr. 2018:03 Forlig med Lærernes Centralorganisation Indholdsfortegnelse Resumé... 1 Indhold... 1 Arbejdstid... 1 Løn og pension... 3 Gruppeliv... 4 Dækningsområder... 4 Personalepolitisk projekt

Læs mere

Lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Hillerød Kommune

Lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Hillerød Kommune Lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Hillerød Kommune Afgrænsning Aftalen omfatter lærere og børnehaveklasseledere (herefter lærere) omfattet af Overenskomst for lærere med flere

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 11. september 2008 Perst. nr PKAT nr. 54 J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 11. september 2008 Perst. nr PKAT nr. 54 J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Maskinmestre i land 2008 Cirkulære af 11. september 2008 Perst. nr. 050-08 PKAT nr. 54 J.nr. 07-333/10-1 Dataark PKAT med specifikation Fællesoverenskomst 054 Maskinmestre

Læs mere

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme mellem Lærerkreds Nord og Frederikshavn Kommune om udmøntningen af arbejdstidsbestemmelserne, Lov 409, gældende for

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Organisationsaftale for Apoteksassistenter og Defektricer i staten

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Organisationsaftale for Apoteksassistenter og Defektricer i staten 0 FINANSMINISTERIET Cirkulære om Organisationsaftale for Apoteksassistenter og Defektricer i staten 1997 4.3.1 1997 Cirkulære om Organisationsaftale for Apoteksassistenter og Defektricer i staten 4.3.1

Læs mere

Ny arbejdstidsaftale et overblik

Ny arbejdstidsaftale et overblik Ny arbejdstidsaftale 2016 - et overblik De væsentligste ændringer Nu: Fra 1/8 2016: Kun undervisningstiden opgøres og kendes. Læreren råder selv over den arbejdstid, som ligger i gummi-. Al arbejdstid

Læs mere

Aftale om Ny Løn for lærere og børnehaveklasseledere i Ballerup Kommune

Aftale om Ny Løn for lærere og børnehaveklasseledere i Ballerup Kommune Aftale om Ny Løn for lærere og børnehaveklasseledere i Ballerup Kommune 1. Område Aftalen omfatter alle lærere og børnehaveklasseledere i Ballerup Kommune, som er omfattet af Overenskomst for lærere m.fl.

Læs mere

Den 10. marts 2014. Administrationsgrundlag for L 409 i Jammerbugt Kommunale skolevæsen

Den 10. marts 2014. Administrationsgrundlag for L 409 i Jammerbugt Kommunale skolevæsen Administrationsgrundlag for skolernes planlægning af lærernes og børnehaveklasseledernes tjenestetid - Udmøntning af lov om lærernes arbejdstid,, L 409 Administrationsgrundlag for L 409 i Jammerbugt Kommunale

Læs mere

LOKALAFTALE OM FLEKSIBEL ARBEJDSTID I DEN KØBENHAVNSKE FOLKESKOLE Indledning

LOKALAFTALE OM FLEKSIBEL ARBEJDSTID I DEN KØBENHAVNSKE FOLKESKOLE Indledning 1 LOKALAFTALE OM FLEKSIBEL ARBEJDSTID I DEN KØBENHAVNSKE FOLKESKOLE Indledning Denne lokalaftale - med grundlag i 'Rammeaftale om decentrale arbejdstidsaftaler' - er med visse fravigelser af gældende regler

Læs mere

Få svar på spørgsmål om eksempelvis vagtplan, ferie og fridage og dine rettigheder ved mer- og overarbejde som kommunalt ansat med vagtskema.

Få svar på spørgsmål om eksempelvis vagtplan, ferie og fridage og dine rettigheder ved mer- og overarbejde som kommunalt ansat med vagtskema. Ergoterapeutforeningen Arbejdstid kommuner Få svar på spørgsmål om eksempelvis vagtplan, ferie og fridage og dine rettigheder ved mer- og overarbejde som kommunalt ansat med vagtskema. For ansatte med

Læs mere

Den 29. oktober 2012. Søgnehelligdage. Vejledning om søgnehelligdage for månedslønnet personale på KL s døgndækkede ældreområde (79.

Den 29. oktober 2012. Søgnehelligdage. Vejledning om søgnehelligdage for månedslønnet personale på KL s døgndækkede ældreområde (79. Søgnehelligdage Vejledning om søgnehelligdage for månedslønnet personale på KL s døgndækkede ældreområde (79.01) Fællesvejledning 1 Indholdsfortegnelse Hvad er en søgnehelligdag?... 3 Hvilke søgnehelligdage

Læs mere

De nye arbejdstidsregler i den korte version

De nye arbejdstidsregler i den korte version Redigeret 7. marts 2014 De nye arbejdstidsregler i den korte version Lov 409 fastsætter fra 1. august 2014 de overordnede rammer for organiseringen af dit arbejde. Når der tidligere er sket store ændringer

Læs mere

Ny organisering af arbejdstid 2014

Ny organisering af arbejdstid 2014 Ny organisering af arbejdstid 2014 Indhold Aftenmøder... 2 Arbejdsbegrebet... 2 Cirkulære om arbejdstid og organisationsaftalen... 2 Deltid... 3 Døgnarbejdere... 3 Ferie... 3 Funktioner og til syn med

Læs mere

Opgaveoversigt Eksempel Undervisning Forberedelse, planlægning og evaluering Opgaver inden for mødetid Øvrige opgaver Aktiviteter jf. kalender med tid

Opgaveoversigt Eksempel Undervisning Forberedelse, planlægning og evaluering Opgaver inden for mødetid Øvrige opgaver Aktiviteter jf. kalender med tid Opgaveoversigt Eksempel Undervisning Forberedelse, planlægning og evaluering Opgaver inden for mødetid Øvrige opgaver Aktiviteter jf. kalender med tid for hver opgave f.eks. Undervisning Understøttende

Læs mere

FAQ OM DE NYE ARBEJDSTIDSTIDER

FAQ OM DE NYE ARBEJDSTIDSTIDER FAQ OM DE NYE ARBEJDSTIDSTIDER Aftenmøder Som kompensationen for arbejde på hverdage i tidsrummet fra kl. 17.00 til 06.00 gives et tillæg svarende til 25 % af nettotimelønnen, inkl. faste tillæg, dog undtaget

Læs mere

Arbejdstid for lærere/børnhaveklasseledere i Odsherred Kommune

Arbejdstid for lærere/børnhaveklasseledere i Odsherred Kommune Initialer: frf Sag: 306-2015-4375 Dok.: 306-2015-20747 Oprettet: 22. januar 2015 Aftale mellem Danmarks Lærerforening Kreds 51 og Odherred Kommune om rammerne for arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere

Læs mere

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme mellem Lærerkreds Nord og Frederikshavn Kommune om udmøntningen af arbejdstidsbestemmelserne, Lov 409, gældende for

Læs mere

Aftale om årsnorm for pædagoger ansat på daginstitutionsområdet i Fredericia kommune 2015-2016. Aftale mellem Fredericia Kommune og BUPL Sydjylland

Aftale om årsnorm for pædagoger ansat på daginstitutionsområdet i Fredericia kommune 2015-2016. Aftale mellem Fredericia Kommune og BUPL Sydjylland Aftale om årsnorm for pædagoger ansat på daginstitutionsområdet i Fredericia kommune 2015-2016 Aftale mellem Fredericia Kommune og BUPL Sydjylland Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1 Målgruppe...

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Organisationsaftale for køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Organisationsaftale for køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre FINANSMINISTERIET Cirkulære om Organisationsaftale for køkkenmedarbejdere i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre 2002 3.3.53 1 INDHOLD SIDE Cirkulære Bemærkninger til organisationsaftalen...

Læs mere