Samarbejdet mellem Aarhus Kommune og fællesrådene

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Samarbejdet mellem Aarhus Kommune og fællesrådene"

Transkript

1 Side 1 af 11 Samarbejdet mellem Aarhus Kommune og fællesrådene TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Aarhus Kommune 1. Baggrund I marts 2017 blev samarbejdsaftalen mellem Aarhus Kommune og fællesrådene drøftet på et fællesseminar mellem fællesråd og politikere samt embedsmænd. Efterfølgende har samarbejdsaftalen været mere indgående drøftet blandt formændene for fællesrådene på et møde i august 2017, hvor det generelle samarbejde mellem fællesrådene og Aarhus Kommune også blev drøftet. Den reviderede samarbejdsaftale er godkendt af Arbejdsgruppen for fællesrådene den 28. november 2017 og af Direktørgruppen i Aarhus Kommune den 10. januar Fællesrådene Ledelsessekretariatet Rådhuset Postboks Pboks Aarhus C Telefon: Direkte telefon: post@mtm.aarhus.dk Direkte lii@aarhus.dk Sag: 16/ Sagsbehandler: Lisbeth Ingerslev Fællesrådene er en paraplyorganisation for de lokale grundejer-, beboer- og borgerforeninger, idræts- og fritidsforeninger, kirker og menighedsråd, erhvervsforeninger, institutioner, skoler og børneinstitutioner m.fl. Fællesrådene er en af hovedaktørerne i opfølgningen på byrådets mål om borgerinddragelse og medborgerskab. Fællesrådene er desuden et forum for drøftelse af lokale spørgsmål, og fællesrådene kan være katalysatorer for lokale aktiviteter, events m.v.

2 3. Samarbejdet mellem Aarhus Kommune og fællesrådene Samarbejdet har til formål at styrke medborgerskab og den aktive inddragelse af lokalsamfundets borgere, foreninger, institutioner, erhvervsvirksomheder m.fl. Side 2 af 11 Samarbejdet skal sikre, at fællesrådene og de lokale synspunkter inddrages så tidligt i kommunale plan- og aktivitetsovervejelser, at der reelt er mulighed for at påvirke beslutningerne. Samarbejdet indebærer, at fællesrådene respekterer hensynet til fællesskabets interesser. Samarbejdet skal sikre den gensidige information og bidrage til en åben og respektfuld meningsudveksling. 4. Organisering af samarbejdet mellem Aarhus Kommune og fællesrådene I dette afsnit beskrives de generelle rammer for samarbejdet mellem Aarhus Kommune og fællesrådene. De enkelte magistratsafdelinger udpeger en kontaktperson, som fællesrådene kan benytte som rådgiver vedrørende kanalisering og proces samt procedure i konkrete spørgsmål. Kontaktpersonen deltager i årlige møder med fællesrådene og sikrer en orientering af fællesrådene om relevante initiativer og driftsspørgsmål. På områder, hvor borgerinddragelsen er organiseret f.eks. gennem brugerråd, grønne råd, skoleog institutionsbestyrelser, sikrer kontaktpersonen, at der gives relevant gensidig information. De enkelte magistratsafdelinger sikrer og offentliggør en årlig evaluering af samarbejdet mellem den enkelte magistratsafdeling og fællesrådene. Resultatet af evalueringen fremlægges på det årlige seminar med fællesrådene. De enkelte magistratsafdelinger inviterer fællesrådene til at deltage i tværgående konferencer, hvor fællesrådenes deltagelse kan være relevant. Magistratsafdelingerne indbyder fællesrådene til debat og orienteringsmøder om drifts- og udviklingsspørgsmål. Hvor det er hensigtsmæssigt, kan møderne afholdes for geografisk afgrænsede områder. Der afholdes et seminar hvert år, hvor samarbejdet mellem kommunen og fællesrådene drøftes, og hvor fællesrådene har mulighed for at udveksle ideer og erfaringer. På det årlige seminar vælges en fælles arbejdsgruppe for fællesrådene. Herudover kan der arrangeres kurser, møder og konferencer for fællesrådene om emner af fælles interesse.

3 5. Sekretariatsopgaver Teknik og Miljø fungerer som sekretariat for Aarhus Kommunes relationer til fællesrådene i almindelighed. Side 3 af 11 Sekretariatet rådgiver fællesrådene vedrørende kanalisering og proces samt procedure i konkrete spørgsmål, der går på tværs af den kommunale organisation. Sekretariatet godkender vedtægterne for fællesrådene, hvori det skal sikres, at fællesrådene udgør en paraplyorganisation, som er åben for alle foreninger m.fl. i lokalsamfundet, samt at fællesrådet lever op til kriterierne for økonomisk støtte. Sekretariatet udarbejder et sæt standardvedtægter for fællesrådene, der kan tjene som inspiration for rådene. De enkelte fællesråd kan hvert år søge om driftstilskud fra kommunen. For at få udbetalt økonomisk støtte indsender fællesrådene referat og beretning inkl. bilag fra seneste års ordinære/ekstraordinære repræsentantskabsmøde/generalforsamling. Aktuel liste over medlemmer i fællesrådet skal hvert år efter ordinært repræsentantskabsmøde/generalforsamling indsendes til sekretariatet. Se nærmere under Faellesraad-for-borgere/Faellesraadsportalen/Tilskud.aspx Sekretariatet varetager sekretariatsfunktionen for fællesrådenes arbejdsgruppe, og sekretariatet forestår i samarbejde med arbejdsgruppen udarbejdelse af program, indkaldelser og overordnet administration af seminarer for fællesrådene. 6. De enkelte magistratsafdelinger I det følgende præsenteres rammerne for samarbejdet mellem fællesrådene og de enkelte magistratsafdelinger. Denne del opdateres løbende. Det skal bemærkes, at de enkelte fællesråd sammen med de relevante magistratsafdelinger kan nedsætte ad hoc-arbejdsgrupper til belysning af konkrete problemer i lokalområderne. Alle magistratsafdelinger orienterer Fællesrådet i lokalområderne, hvis der skal iværksættes større nye eller ændrede aktiviteter i området, og inviterer til dialog om disse så tidligt som muligt i processen.

4 Borgmesterens Afdeling Borgmesterens Afdeling deltager i fællesrådsseminarer og eventuelt i dialog- og borgermøder i forbindelse med planstrategiforslag og kommuneplanforslag. Side 4 af 11 I forbindelse med større prioriteringsrunder som del af budgetlægningen sendes prioriteringsforslag til høring i fællesrådene via de respektive magistratsafdelinger. Ved årsskiftet blev alle kommunale vand- og spildevandsforsyninger omdannet til selvstændige selskaber. Som følge heraf blev den kommunale vand- og spildevandsforsyning omdannet til et selvstændigt aktieselskab og hedder nu Aarhus Vand A/S, som organisatorisk er koblet på Borgmesteren Afdeling. Der henvises til særskilt aftale mellem fællesrådene og Aarhus Vand A/S. Aarhus Byråd besluttede endvidere den 9. marts 2016 indstilling om Medborgerskab, som indeholder Aarhus første medborgerskabspolitik. Et af de konkrete fokusområder i indstillingen handler om at styrke medborgerskab i lokalområderne, udvikle forsøg med lokale visions- og handleplaner, styrke digital infrastruktur og gentænke fællesrådene. I forhold til at gentænke fællesrådene så er der ikke en forventning om, at alle fællesråd griber denne opgave an på samme måde og når frem til samme resultat. Fællesrådene og lokalområderne må gerne udvikle sig i forskellige retninger, blot Aarhus ikke knækker over, for vi er alle en del af et større fællesskab. Borgmesterens Afdeling har fortsat fokus på implementeringen af byrådsbeslutningen om Medborgerskabspolitikken af 9. marts 2016 og bidrager gerne til det videre samarbejde med fællesrådene. Der henvises i øvrigt til særskilt indstilling om Medborgerskab, jf. ovenfor. For yderligere information om Borgmesterens Afdeling henviser vi til dette link: Afdeling.aspx

5 Sociale Forhold og Beskæftigelse Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse samarbejder gerne med fællesrådene om en måde at skabe lokal forankring og inddragelse af den viden og de ressourcer, som findes alle steder i vores kommune. Side 5 af 11 Samarbejdet mellem magistratsafdelingen og fællesrådene sker især i forhold til etablering eller fysiske ændringer af institutioner, boliger m.v. I en række situationer involverer det også behandling af lokalplaner. Derfor er der ikke en særskilt standardprocedure for inddragelse af fællesrådene. I stedet tages der stilling fra gang til gang, så der i den enkelte situation findes de bedste løsninger. Herudover er samarbejdet med fællesrådene præget af ad hocaftaler og aktiviteter i tilknytning til konkrete projekter. Samarbejdsformerne kan variere og aftales lokalt med institutioner, centre osv. For yderligere information om Sociale Forhold og Beskæftigelse henviser vi til dette link: Forhold-og-Beskaeftigelse.aspx Teknik og Miljø Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø samarbejder med fællesrådene om en række forskellige emner. Ledelsessekretariatet i Teknik og Miljø varetager følgende opgaver: Planstrategi og kommuneplan Kommuneplanafdelingen under Ledelsessekretariatet er tovholder på at udarbejde planstrategi og kommuneplan dvs. de overordnede strategier og planer for byens udvikling. Fællesrådene opfordres til at samle idéer og synspunkter til brug for den fremtidige byudvikling og især udviklingen af det aktuelle lokale område. Idéer og synspunkter kan sendes til Kommuneplanafdelingen. I forbindelse med offentlighedsfaser i tilknytning til kommuneplanlægningen, fremsendes debatoplæg og forslag til fællesrådene. I den forbindelse vil afdelingen, hvis det ønskes, stille sig til rådighed for lokalt arrangerede borgermø-

6 der. Center for Byudvikling og Mobilitet (CBM) varetager en lang række primært planlægningsopgaver: Side 6 af 11 Planer for byområder og kvarterer En række bydelsplaner dispositionsplaner, helhedsplaner m.m. for afgrænsede byområder og kvarterer udarbejdes af Planafdelingen i CBM. Fællesrådene opfordres til at samle og fremsende idéer og synspunkter omkring diverse planer i det aktuelle lokale område. Lokalplaner Planafdelingen i CBM er ansvarlig for udarbejdelse af lokalplaner. Fællesrådene orienteres via hjemmesiden, samt når der laves en forundersøgelse om evt. igangsætning af en lokalplan. I tilfælde hvor lokalplanarbejdet indledes med en forudgående offentlig høring af kommuneplantillæg, fremsendes debatoplæg direkte til det pågældende fællesråd med et orienteringsbrev. Fællesrådene modtager orienteringsbrev om lokalplansforslag, der fremlægges til offentlig debat. Endvidere vil de enkelte fællesråd få tilsendt link til lokalplansforslag for deres respektive lokalområder. Hvis fællesrådet fremkommer med en skriftlig udtalelse, vil den blive medsendt den indstilling, der udarbejdes til byrådet om sagen. Endelig har fællesrådene mulighed for at søge foretræde i forbindelse med udvalgsbehandling af forslaget. Trafikplaner En række forskellige trafikplaner temaplaner eller områdespecifikke planer udarbejdes af Mobilitetsafdelingen i CBM. Fællesrådene opfordres til at samle og fremsende idéer og synspunkter omkring sådanne planer og behov i relation hertil i det aktuelle lokale område. Der vil i øvrigt i stort omfang være tale om planer, hvor der inviteres til dialog med og direkte inddragelse af fællesråd.

7 Anlægsprogram for trafikal infrastruktur Mobilitetsafdelingen i CBM er ansvarlig for udarbejdelse af et årligt tilbagevendende anlægsprogram for trafikal infrastruktur. Her fastlægges det kommende års anlægsaktivitet og specifikke anlægsprojekter i forskellige dele af kommunen. Side 7 af 11 Anlægsprogrammet udarbejdes i et tæt samarbejde med Anlægsafdelingen i Center for Byens Anvendelse. Fællesrådene inviteres til information om planer og økonomiske rammer samt en snak om lokale behov og ønsker, når det gælder den trafikale infrastruktur. Dette sker forud for udarbejdelse af programmet. Fællesrådene opfordres generelt til aktivt at bidrage til udarbejdelse af det årligt tilbagevendende anlægsprogram (opsamle og fremsende idéer og forslag). Efterfølgende orienteres fællesrådene om den politiske proces i forbindelse med Byrådets behandling af anlægsprogrammet. Der vil være mulighed for, at byrådsindstillingen kan vedlægges synspunkter fra fællesrådene, ligesom fællesrådene kan søge foretræde i forbindelse med udvalgsbehandling af anlægsprogrammet. Center for Byens Anvendelse (CBA) varetager en lang række primært anlægs- og driftsopgaver: Anlægsprojekter Anlægsafdelingen i CBA er ansvarlig for udførelsen af anlægsprojekterne, som er vedtaget i Byrådet. Fællesrådene orienteres løbende om projekternes stade. Følgende behandles hovedsageligt i anlægsafdelingen, da dette ikke afhænger af en større trafikplan og dermed kan behandles særskilt: Hastighedsdæmpende foranstaltninger Vejkrydsninger Signal og belysning Parkering Skiltning og vejafmærkning Fællesrådene opfordres til at orientere om de lokale forhold, hvor ovenstående kan bidrage til en forbedret infrastruktur.

8 Trafiksikkerhed Hvis fællesrådene oplever ændringer lokalt i trafikken over tid eller ændrede trafikmønstre, som medfører farlige situationer, kan dette indmeldes, så de konkrete strækninger registreres, hvorefter der i samarbejde med Teknik og Miljø kan drøftes løsningsmodeller. Side 8 af 11 Høringer Ved høringer i et område vil fællesrådene altid blive orienteret herom. Det er vigtigt at understrege, at fællesrådene ikke er høringspart i lovgivningsmæssig forstand, men naturligvis altid har mulighed for at give deres mening til kende. Vejdrift Vejdrift orienterer hvert år fællesrådene om de planlagte slidlag på offentlige veje. Fællesrådene opfordres til direkte at rette henvendelse til de områdeansvarlige i Vejdrift med spørgsmål og bemærkninger til drift af veje. Fællesrådene opfordres desuden til at bruge Aarhus BorgerTip, som er en app og online formular, hvor man kan give Aarhus Kommune et tip om skader eller manglende vedligeholdelse i byen. Center for Miljø og Energi varetager følgende opgaver: Byggesager I situationer, hvor det overvejes at give landzonetilladelse, dispensation fra lokalplaner og byplanvedtægter, dispensationer fra byggelovgivningen og dispensationer fra deklarationer om bebyggelse m.v., skal områdets fællesråd orienteres om det pågældende projekt og have mulighed for at komme med kommentarer, såfremt projektet visuelt har betydning for mere end de nærmeste omgivelser eller i øvrigt kan have interesse for en bredere kreds end de nærmeste omboende. Naturområder Fællesrådene har en repræsentant med i Det Grønne Råd, som Aarhus Byråd har vedtaget oprettelsen af i Rådet mødes tre gange om året og er rådgivende for Aarhus Kommune indenfor naturbeskyttelse og naturforvaltning herunder ift. friluftsliv. Rådet skal medvirke til at sikre en bred og kvalificeret dialog og debat om beskyttelsen, benyttelsen og udvik-

9 lingen af naturen og det grønne. AffaldVarme Aarhus I forhold til AffaldVarme Aarhus er de primære samarbejdspartnere de enkelte grundejerforeninger eller lignende. Fællesrådene kan dog også have interesse i f.eks. større anlægsarbejder, ledningsføringer osv. Side 9 af 11 Bolig og Projektudvikling (BoP) varetager opgaver i relation til almene boliger samt udvikling og salg af kommunale arealer. Byggemodning og grundsalg Fællesrådene orienteres via infofoldere om grunde til salg til erhvervs- og boligformål samt om kommende byggemodninger. For yderligere information om Teknik og Miljø henviser vi til dette link: Sundhed og Omsorg Samarbejdet mellem Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg og fællesrådene sker især i forhold til etablering eller fysiske ændringer af boliger for ældre, lokalcentre m.v. Da sådanne forhold typisk kommer frem til offentlighedens vurdering i forbindelse med behandling af lokalplaner, er der ikke nogen særskilt procedure for inddragelse af fællesrådene. Herudover er samarbejdet med fællesrådene præget af ad hocsamarbejde i tilknytning til konkrete projekter. Det skyldes, at der til Sundhed og Omsorg er knyttet særlige råd og brugerråd, som vælges efter demokratiske procedurer, og som afdelingen har det primære samarbejde med. Det står disse organer frit for at deltage i fællesrådenes aktiviteter. Der kan lokalt aftales samarbejdsformer f.eks. med lokalcentre. For yderligere information om Sundhed og Omsorg henviser vi til dette link:

10 Kultur og Borgerservice Borgerservice og Biblioteker Borgerservice og Biblioteker samarbejder gerne med fællesrådene i Aarhus Kommune. Samarbejdsformen kan aftales individuelt med fællesrådene. Side 10 af 11 I de områder, hvor der er lokalbiblioteker, vil disse kunne inddrages i det lokale samarbejde. Sport og Fritid Sport & Fritid samarbejder med fællesrådene i forbindelse med konkrete projekter. Der er således tale om ad hoc-opgaver. Sport & Fritids primære partnere er typisk lokale foreninger i de enkelte områder. Foreninger, der ofte også deltager i fællesrådene. Fællesrådene kan søge det lokale samarbejde på området styrket via: Ansøgninger om forskellige puljer, administreret af Sport & Fritid. Aktuelle puljer fremgår af Aarhus Kommunes hjemmeside. Planlægning af sommerferieaktiviteter for børn o. lign. Høring i forbindelse med større renoveringsopgaver af kommunale idrætsfaciliteter. For yderligere information om Kultur og Borgerservice henviser vi til dette link: Borgerservice.aspx Børn og Unge Samarbejdet mellem Børn og Unge og fællesrådene sker bl.a. i forhold til etablering eller fysiske ændringer af daginstitutioner m.v. Da sådanne forhold typisk kommer frem til offentlighedens vurdering i forbindelse med behandling af lokalplaner, er der ikke en særskilt procedure for inddragelse af fællesrådene. Fællesrådene opfordres til at benytte mulighederne via Teknik og Miljøs lokalplansprocedurer. Samarbejdet med fællesrådene er præget af ad hoc-samarbejde i tilknytning til konkrete projekter. Det skyldes, at der på børn- og ungeområdet er knyttet særlige bestyrelser, brugerråd, forældreråd m.v., som vælges efter demokratiske procedurer, og som afdelingen

11 har det primære samarbejde med. Det står disse organer frit for at deltage i fællesrådenes aktiviteter. Der kan lokalt aftales samarbejdsformer. Side 11 af 11 Endvidere samarbejder SSP-gruppen omkring udarbejdelse af kriminalpræventive handleplaner samt rådgivning og vejledning i forhold til kriminalitet blandt større børn og unge. Endelig kan lokalt samarbejde medvirke til brobygning mellem den offentlige sektor og foreninger, organisationer m.v. For yderligere information om Børn og Unge henviser vi til dette link: Unge.aspx

Samarbejdsaftale. Ledelsessekretariatet. Den 24. oktober Samarbejdet mellem Aarhus Kommune og Fællesrådene. 1. Baggrund

Samarbejdsaftale. Ledelsessekretariatet. Den 24. oktober Samarbejdet mellem Aarhus Kommune og Fællesrådene. 1. Baggrund Samarbejdsaftale Ledelsessekretariatet Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 24. oktober 2011 Samarbejdet mellem Aarhus Kommune og Fællesrådene 1. Baggrund Denne beskrivelse af samarbejdet mellem Aarhus Kommune

Læs mere

OPLÆG OM PLANLÆGNING I KOLT-HASSELAGER HELLE KALLESØ, PLAN, AARHUS KOMMUNE

OPLÆG OM PLANLÆGNING I KOLT-HASSELAGER HELLE KALLESØ, PLAN, AARHUS KOMMUNE OPLÆG OM PLANLÆGNING I KOLT-HASSELAGER 30.10.2018 HELLE KALLESØ, PLAN, AARHUS KOMMUNE Dagsorden Lokalsamfundet Kolt-Hasselager og lidt om hvorfor det er mig, der er kommet i dag Planhierarkiet Den historiske

Læs mere

Dagsorden 24. januar 2018 møde i arbejdsgruppen for fællesrådene:

Dagsorden 24. januar 2018 møde i arbejdsgruppen for fællesrådene: Aarhus Rådhus d. kl. 15.00 i værelse 426 Mødedeltagere: Arne Nielsen (AN), Harlev Fællesråd Flemming Larsen (FL), Lystrup-Elsted-Elev-Nye Fællesråd Klaus Bendixen (KB), Hasle Fællesråd Rune H. Meldgaard

Læs mere

Dagsorden 20. september 2017 møde i arbejdsgruppen for fællesrådene:

Dagsorden 20. september 2017 møde i arbejdsgruppen for fællesrådene: Aarhus Rådhus d. kl. 15.00 i værelse 426 Mødedeltagere: Arne Nielsen (AN), Harlev Fællesråd Flemming Larsen (FL), Lystrup-Elsted-Elev-Nye Fællesråd Klaus Bendixen (KB), Hasle Fællesråd Lisbeth Ingerslev

Læs mere

strategi for nærdemokrati

strategi for nærdemokrati strategi for nærdemokrati i Slagelse Kommune 2009 Slagelse Kommune Ledelsessekretariatet Rådhuspladsen 11, 4200 Slagelse Tlf. 58 57 36 00 slagelse@slagelse.dk Visionen brandmen.dk Slagelse Kommune vil

Læs mere

Indledning Forslag til Kommuneplan 2017 har være i offentlig høring i perioden 14. juni - 4. september 2017.

Indledning Forslag til Kommuneplan 2017 har være i offentlig høring i perioden 14. juni - 4. september 2017. Forslag til Kommuneplan 2017 Opfølgning på offentlig høring Indledning Forslag til Kommuneplan 2017 har være i offentlig høring i perioden 14. juni - 4. september 2017. Sammen med forslag til Kommuneplan

Læs mere

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg Bilag 2: Forslag til revideret Kommissorium for Lokaludvalg Kommissorium for Lokaludvalg På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt 12 lokaludvalg i 10 bydele efter bestemmelsen i den kommunale

Læs mere

Åbenhed i Aarhus Kommune. BORGMESTERENS AFDELING Sekretariat og Kommunikation Aarhus Kommune

Åbenhed i Aarhus Kommune. BORGMESTERENS AFDELING Sekretariat og Kommunikation Aarhus Kommune Til Magistraten Baggrund til magistratsmødet 19. juni 2017 Side 1 af 10 Åbenhed i Aarhus Kommune Baggrund Byrådet har besluttet, at Aarhus skal være en åben kommune. Åbenhed og offentlighed ifht. borgerne

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune Notat Emne: Proces for Højbjerg Bibliotek Til: Kulturudvalget den Kopi til: Forslag til proces for Højbjerg Bibliotek Side 1 af 5 KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune 1.

Læs mere

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. januar 2014 Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat 1. Resumé Det velfærdsteknologiske udviklingssekretariat skal udmønte byrådets

Læs mere

Udtalelse. Udtalelse til beslutningsforslag om udarbejdelse af en landsbypolitik for Aarhus Kommune

Udtalelse. Udtalelse til beslutningsforslag om udarbejdelse af en landsbypolitik for Aarhus Kommune Udtalelse til beslutningsforslag om udarbejdelse af en landsbypolitik for Aarhus Kommune Side 1 af 6 Konklusion Forslaget om udarbejdelse af en landsbypolitik for Aarhus Kommune har på forskellig vis været

Læs mere

Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune. Dialogudvalg og Lokalråd

Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune. Dialogudvalg og Lokalråd Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune Dialogudvalg og Lokalråd Vedtaget af Kommunalbestyrelsen 26. november 2009 Indhold UFormål med nærdemokratimodellenu 3 UDet politiske niveauu 3 UDet lokale

Læs mere

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftalens parter: Helsingør Kommune Boligselskabet Boliggården Boligselskabet Nordkysten Samarbejdsaftalen gælder i helhedsplanens

Læs mere

Aarhus Rådhus d. 11. oktober 2016 kl i værelse 426. TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Aarhus Kommune

Aarhus Rådhus d. 11. oktober 2016 kl i værelse 426. TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Aarhus Kommune Aarhus Rådhus d. kl. 15.00 i værelse 426 Mødedeltagere: Arne Nielsen (AN), Harlev Fællesråd Flemming Larsen (FL), Lystrup-Elsted-Elev Fællesråd Johannes Raben-Beck (JRB), Vejlby-Risskov Fællesråd Klaus

Læs mere

Forslag til Planstrategi 2019 Offentlig høring

Forslag til Planstrategi 2019 Offentlig høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 19. marts 2019 Forslag til Planstrategi 2019 Offentlig høring Fremlæggelse af Forslag til Planstrategi 2019

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014 Udsattepolitik for Aarhus Kommune 1. Resume Socialdemokratiet v/ Tatiana Sørensen

Læs mere

Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej

Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 30. januar 2017 Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er udlagt til byomdannelse i

Læs mere

- Tilskud 2018 Aarhus Kommune tildelt (Bilag 1.0) - Tryghedspartnernetværket opsamling (Bilag 2.0) - Workshop klub frivillig afviklet (Bilag 3.

- Tilskud 2018 Aarhus Kommune tildelt (Bilag 1.0) - Tryghedspartnernetværket opsamling (Bilag 2.0) - Workshop klub frivillig afviklet (Bilag 3. Dagsorden: FU møde 26.02.2018 Emne: Forretningsudvalgsmøde Dato: 26.02.2018, kl. 19.00-21.30 Sted: Fritidscentret, Solbjerg Hovedgade Forretningsudvalg: Brian Jonassen Jens Sejr Jensen Helle Jensen Karsten

Læs mere

NOTAT. Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg

NOTAT. Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg Dato: 11-02-2014 Kontaktperson: Simon Christen Simonsen E-mail: scs@vejenkom.dk NOTAT Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg 17 stk. 4. I øvrigt kan kommunalbestyrelsen nedsætte særlige udvalg

Læs mere

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen Kilebestyrelsen for i Mimersgadekvarteret (1/5) er et kommende offentligt friareal i Mimersgadekvarteret. s fysiske rammer er det offentligt tilgængelige areal mellem Nørrebrogade ved Nørrebrohallen og

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag.

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag. Tillæg nr. 40 til Kommuneplan 2009-2021 for Viborg Kommune Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40 Forslag Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag til tillæg nr. 40 Forslag til

Læs mere

Fællesrådenes kontaktpersoner i Aarhus Kommune

Fællesrådenes kontaktpersoner i Aarhus Kommune Fællesrådenes kontaktpersoner i Aarhus Kommune Samarbejdspartner: Emner: Kontaktperson: Borgmesterens Afdeling Kontaktperson i forhold til generelle sager, der vedrører borgmesteren Medborgerskabsudvalget

Læs mere

Lokaludvalget 17. stk. 4

Lokaludvalget 17. stk. 4 Lokaludvalget 17. stk. 4 Byrådet besluttede 27. marts 2018 nedsættelse af et 17,4 udvalg for indeværende valgperiode 2018-2021. Udvalget skal styrke udviklingen i lokalområderne og skabe dialog og brobygning

Læs mere

Indstilling. Nye fælles løsninger caféer som samlende drivkraft. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Nye fælles løsninger caféer som samlende drivkraft. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. Juni 2013 Nye fælles løsninger caféer som samlende drivkraft 1. Resume Aarhus Kommune Sundhed Sundhed og Omsorg Magistratsafdelingen

Læs mere

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2015 Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 989 - Åben lav boligbebyggelse

Læs mere

Fælles værdiramme og konkrete initiativer til styrkelse af frivilligt arbejde i Århus Kommune

Fælles værdiramme og konkrete initiativer til styrkelse af frivilligt arbejde i Århus Kommune Indstilling - UDKAST Til Magistraten Børn og Unge Den Fælles værdiramme og konkrete initiativer til styrkelse af frivilligt arbejde i Århus Kommune 1. Resume Byrådet besluttede den 5. december 2007, at

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. august 2014 for Lisbjerg Skole - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 1. september Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 1. september Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 1. september 2016 Status på Aarhus Kommunes Handicappolitik- Aarhus for alle! 1. Resume Dette er den anden statusredegørelse vedrørende

Læs mere

Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt Tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013.

Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt Tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 10. februar 2016 Lokalplan 1022, Boliger og erhverv på Børglumvej - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger

Læs mere

Virksomhedsplan for Ledelsessekretariatet i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune 2015

Virksomhedsplan for Ledelsessekretariatet i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune 2015 Virksomhedsplan for Ledelsessekretariatet i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune 2015 Intro 2015 er helt generelt kendetegnet ved at være året, hvor vi skal konsolidere det nye Ledelsessekretariat som en del

Læs mere

Virksomhedsplan for Ledelsessekretariatet i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune 2016

Virksomhedsplan for Ledelsessekretariatet i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune 2016 Virksomhedsplan for Ledelsessekretariatet i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune 2016 Intro I virksomhedsplanen for 2016 klargør og synliggør vi, hvad Ledelsessekretariatet mere konkret har fokus på i 2016.

Læs mere

Politik for Nærdemokrati

Politik for Nærdemokrati Politik for Nærdemokrati oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 2 Rammer for nærdemokratiet... 4 2.1 Definition af lokalområder... 4 2.2 Lokal repræsentation...

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 993, område til bolig- og erhvervsformål ved Thorsvej i Åbyhøj.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 993, område til bolig- og erhvervsformål ved Thorsvej i Åbyhøj. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 9. september 2015 Lokalplan 993, Bolig og erhverv ved Thorsvej 6A, Åbyhøj - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til

Læs mere

Et bedre plangrundlag for Ø-gadekvarteret, Aarhus Midtby

Et bedre plangrundlag for Ø-gadekvarteret, Aarhus Midtby Plan Karen Blixens Boulevard 7, 8220 Brabrand 28. januar 2019 Et bedre plangrundlag for Ø-gadekvarteret, Aarhus Midtby Denne høring er et oplæg til debat om ændring af kommuneplanens rammer for Ø-gadekvarteret.

Læs mere

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Det gode lokale samarbejde - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde Februar 2007 Øvrige publikationer/foldere i samme

Læs mere

Afdækning af Rudersdal Kommunes borger- og brugerdialog. Teknik og miljø. Bestyrelser, råd og andre formelle fora. Høringsberettigede

Afdækning af Rudersdal Kommunes borger- og brugerdialog. Teknik og miljø. Bestyrelser, råd og andre formelle fora. Høringsberettigede Afdækning af Rudersdal Kommunes borger- og brugerdialog Dette notat er en kort skriftlig opsamling på afdækningen af Rudersdal Kommunes borger- og brugerdialog på borgerserviceområderne herunder Teknik

Læs mere

Repræsentantskabsmøde i Skødstrup Fællesråd. Torsdag den 28. april kl i Lokalcenter Rosenbakken

Repræsentantskabsmøde i Skødstrup Fællesråd. Torsdag den 28. april kl i Lokalcenter Rosenbakken Repræsentantskabsmøde i Skødstrup Fællesråd Torsdag den 28. april kl. 19.30 i Lokalcenter Rosenbakken Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Forretningsudvalgets beretning. 3. Forelæggelse af revideret regnskab

Læs mere

1. Resume Teknik og Miljø fremlægger et forslag til organisatoriske ændringer, der skal sikre et styrket Teknik og Miljø.

1. Resume Teknik og Miljø fremlægger et forslag til organisatoriske ændringer, der skal sikre et styrket Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og miljø Dato 6. marts 2018 Organisationsudvikling for Styrket Teknik og Miljø Organisatoriske ændringer i Teknik og Miljø med henblik på at styrke

Læs mere

Låsby Vokser. Proces Strukturplan for borgerinddragelse

Låsby Vokser. Proces Strukturplan for borgerinddragelse Låsby Vokser Strukturplan Procesbeskrivelse for Klankballevej Proces Strukturplan for borgerinddragelse for Klankballevej Indholdsfortegnelse Tidslinje Baggrund Omfang Tidsplan Hjemmeside Låsby Vokser

Læs mere

Fællesrådenes kontaktpersoner i Aarhus Kommune

Fællesrådenes kontaktpersoner i Aarhus Kommune Fællesrådenes kontaktpersoner i Aarhus Kommune Samarbejdspartner Emner Kontaktperson Borgmesterens Afdeling Kontaktperson i forhold til generelle sager, der vedrører borgmesteren Medborgerskabsudvalget

Læs mere

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG ADMINISTRATIONSGRUNDLAG Retningslinjer vedrørende administration af planlovens bestemmelser om planlægning for almene boliger (blandet boligsammensætning) 1. Indledning Aarhus vokser hastigt i disse år.

Læs mere

Vejledning. høringspligt af Ældrerådet og Handicaprådet

Vejledning. høringspligt af Ældrerådet og Handicaprådet Staben Middelfart Kommune Østergade 11 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5011 Fax +45 8888 5501 Hanne.Thouber@middelfart.dk Dato: 12. september 2014 Sagsnr.: 2014-011750-1

Læs mere

Notat KOMMISSORIUM. Emne KOMMISSORIUM og forretningsorden for. /Lokalråd Århus SSP Til DTO-Styregruppemøde den 10. august 2010 Kopi til

Notat KOMMISSORIUM. Emne KOMMISSORIUM og forretningsorden for. /Lokalråd Århus SSP Til DTO-Styregruppemøde den 10. august 2010 Kopi til Notat Emne KOMMISSORIUM og forretningsorden for /Lokalråd Århus SSP Til DTO-Styregruppemøde den 10. august 2010 Kopi til Sidst redigeret 24.06.2010/ 20.08.2010 KOMMISSORIUM 1. Baggrund Styregruppen tager

Læs mere

HVAD ER EN HELHEDSPLAN?

HVAD ER EN HELHEDSPLAN? AFTENENS PROGRAM Om baggrunden for Helhedsplanen Hvad er en helhedsplan og hvordan skal den bruges Mårslets første helhedsplan Præsentation af ny lokalsamfundsbeskrivelse Principper for byens udvikling

Læs mere

Aarhus Rådhus d. 6. april 2017 kl i værelse 426. TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Aarhus Kommune

Aarhus Rådhus d. 6. april 2017 kl i værelse 426. TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Aarhus Kommune Aarhus Rådhus d. kl. 15.00 i værelse 426 Mødedeltagere: Arne Nielsen (AN), Harlev Fællesråd Flemming Larsen (FL), Lystrup-Elsted-Elev Fællesråd Johannes Raben-Beck (JRB), Vejlby-Risskov Fællesråd Klaus

Læs mere

Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg

Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 2. marts 2017 Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg Dette materiale omhandler et område nær dig. Området ligger i den sydlige del af Skejby

Læs mere

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 12. juni 2007 Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse Århus Kommune Personaleafdelingen 1. Resume Direktørgruppen har

Læs mere

Kommuneplan 2017. Projektnavn Kommuneplan 2017. Bjarne Lanng og Trine G. Thomasen. Baggrund

Kommuneplan 2017. Projektnavn Kommuneplan 2017. Bjarne Lanng og Trine G. Thomasen. Baggrund Kommuneplan 2017 Projektnavn Kommuneplan 2017 Projektejer Peer M. Rexen Direktørområde Ole Slot Projektleder Bjarne Lanng og Trine G. Thomasen Baggrund - Formål Baggrund Vejen Kommune skal jf. Planloven

Læs mere

Dispensations- og tilladelsessager i erhvervsområder, selvom der er indsigelser.

Dispensations- og tilladelsessager i erhvervsområder, selvom der er indsigelser. Byggesager - administrationsgrundlag Side 1 af 5 Nuværende administrationsgrundlag Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø skal efter en konkret vurdering forelægge byggesager med indsigelser for byrådet.

Læs mere

Mobilitetsplan for Aarhus Midtby - offentlig fremlæggelse

Mobilitetsplan for Aarhus Midtby - offentlig fremlæggelse Indstilling Til Byrådet via Magistraten Fra Afdelingen for Teknik og Miljø Dato 25. april 2017 Mobilitetsplan for Aarhus Midtby - offentlig fremlæggelse En ny Mobilitetsplan for Aarhus Midtby skal understøtte

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE. Ringkøbing-Skjern Kommune

SAMARBEJDSAFTALE. Ringkøbing-Skjern Kommune SAMARBEJDSAFTALE Ringkøbing-Skjern Kommune 1 1. Indledning: Ringkøbing-Skjern kommune og Frivilligcenter Ringkøbing-Skjern ønsker med denne samarbejdsaftale at sikre et godt og nært samarbejde, byggende

Læs mere

Nærdemokrati - politik for borger- og brugerinddragelse

Nærdemokrati - politik for borger- og brugerinddragelse Nærdemokrati - politik for borger- og brugerinddragelse Strategi og Ledelse Forord Byrådet besluttede i februar 2007 en vision for vores kommune: Fredensborg Kommune tilfredse borgere. Skal Fredensborg

Læs mere

Til: Magistraten til drøftelse. Mål for Aarhus Oplæg til drøftelse i Byrådet og inddragelsesproces. BORGMESTERENS AFDE- LING Aarhus Kommune

Til: Magistraten til drøftelse. Mål for Aarhus Oplæg til drøftelse i Byrådet og inddragelsesproces. BORGMESTERENS AFDE- LING Aarhus Kommune Til: Magistraten til drøftelse 13. januar 2014 Side 1 af 9 Mål for Aarhus Oplæg til drøftelse i Byrådet og inddragelsesproces i 2014 Byrådet skal i 2014 drøfte og fastsætte målene for Aarhus og herunder

Læs mere

Miljø-, Plan- og Teknikudvalget. Regler for delegering af kompetence til forvaltningen Plan-, bygge- og almenboligområdet FORSLAG

Miljø-, Plan- og Teknikudvalget. Regler for delegering af kompetence til forvaltningen Plan-, bygge- og almenboligområdet FORSLAG Miljø-, Plan- og Teknikudvalget Regler for delegering af kompetence til forvaltningen 2014-2017 Plan-, bygge- og almenboligområdet FORSLAG 16. januar 2014 Regler for delegering 2014 2017 Plan-, bygge-

Læs mere

Lokalplan 994, Boliger Skødstrup - Forslag

Lokalplan 994, Boliger Skødstrup - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 8. oktober 2014 Lokalplan 994, Boliger Skødstrup - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 994. Boligområde

Læs mere

Bedre dialog i udvalg om Borgerrådgiverens arbejde mv.

Bedre dialog i udvalg om Borgerrådgiverens arbejde mv. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT 25-02-2016 Sagsnr. 2016-0049816 Bedre dialog i udvalg om Borgerrådgiverens arbejde mv. Indledning Om Borgerrådgiverens Beretning er fastlagt følgende i vedtægt for Borgerrådgiveren

Læs mere

Kommuneplan 2009. Vallensbæk - en levende by

Kommuneplan 2009. Vallensbæk - en levende by Kommuneplan 2009 Vallensbæk - en levende by Vallensbæk Kommune Marts 2010 Vallensbæk Kommune Høring Den 2. december 2009 blev Kommuneplan 2009 endeligt vedtaget af Vallensbæk Kommunes kommunalbestyrelse.

Læs mere

Aarhus Kommunes høringssvar til Region Midtjyllands udkast til Vækst- og udviklingsstrategi

Aarhus Kommunes høringssvar til Region Midtjyllands udkast til Vækst- og udviklingsstrategi Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 30. september 2015 Høringssvar til forslag til Vækst- og udviklingsstrategi Aarhus Kommunes høringssvar til Region Midtjyllands

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 6. november 2006, Kl Møde nr. 8 Farum Rådhus, Glasburet. Til orientering 1. Meddelelser...

Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 6. november 2006, Kl Møde nr. 8 Farum Rådhus, Glasburet. Til orientering 1. Meddelelser... FURESØ KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 6. november 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 8 Farum Rådhus, Glasburet Medlemmerne mødt. Afbud fra Susanne Mortensen (C) Mødet hævet kl. 18.50 Lars Carpens

Læs mere

Aarhusfortælling og Aarhusmål

Aarhusfortælling og Aarhusmål Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Dato for fremsendelse til MBA Aarhusfortælling og Aarhusmål 2018-2021 1. Resume Byrådet har drøftet en revision af Aarhusfortællingen,

Læs mere

TÆTTERE PÅ FÆLLESSKABET. Nærdemokratimodel bilag. vordingborg.dk/naerdemokrati

TÆTTERE PÅ FÆLLESSKABET. Nærdemokratimodel bilag. vordingborg.dk/naerdemokrati TÆTTERE PÅ FÆLLESSKABET Nærdemokratimodel 2019 - bilag vordingborg.dk/naerdemokrati INDHOLD Introduktion 3 Dogmeregler 3 Udvalg for Nærdemokrati og Frivillighed ( 17, stk. 4) 4 Lokalforum 5 Administrationen

Læs mere

Fra kommunen om forundersøgelse for bevaring af forpagterboligen i Gl. Harlev, Harlev Møllevej 1 Vedhæftede filer:

Fra kommunen om forundersøgelse for bevaring af forpagterboligen i Gl. Harlev, Harlev Møllevej 1 Vedhæftede filer: Jane Frederiksen Fra: Randi Nørgaard Sendt: 6. november 2013 14:54 Til: MTM-Ejendomsforvaltningen; MTM-PlanlegningogByggeri; MTM- Bygningsinspektoratet; MTM-NaturogMiljo; MTM-Kommuneplanafdelingen;

Læs mere

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Tlf. dir.: 4477 2000 E-mail: balkom@balk.dk Dok. nr.: x Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune 1 Udvalgets navn Grønt Råd i Ballerup Kommune. I daglig tale Grønt Råd. 2 Formål Grønt

Læs mere

Indstilling. Besvarelse af debatoplæg fra Miljøcenter Århus om udarbejdelse af kommuneplantillæg med VVMredegørelse

Indstilling. Besvarelse af debatoplæg fra Miljøcenter Århus om udarbejdelse af kommuneplantillæg med VVMredegørelse Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. maj 2009 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Besvarelse af debatoplæg fra Miljøcenter Århus om udarbejdelse af kommuneplantillæg

Læs mere

Indstilling. Grønne/rekreative områder i byen Tre pilotprojekter for perioden Resume. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Grønne/rekreative områder i byen Tre pilotprojekter for perioden Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 16. juni 2010 Grønne/rekreative områder i byen Tre pilotprojekter for perioden 2011-2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune 1.

Læs mere

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Side 1 af 6 Indledning Bæredygtighedsudvalget er nedsat af Aarhus Byråd den 24. januar 2018. Byrådet har fastlagt følgende overordnede rammer for udvalgets arbejde:

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

Indstilling. Håndtering af Styreforms- og Strukturudvalgets anbefalinger. 1. Resume. Til Magistraten. Den 6. november 2012.

Indstilling. Håndtering af Styreforms- og Strukturudvalgets anbefalinger. 1. Resume. Til Magistraten. Den 6. november 2012. Indstilling Til Magistraten Den 6. november 2012 Håndtering af Styreforms- og Strukturudvalgets anbefalinger Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Denne indstilling indeholder forslag til tids- og procesplan

Læs mere

Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj

Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 4. november 2016 Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget

Læs mere

Deltagere fra forvaltningen: Troels Rasmussen, Social- og Arbejdsmarkedssekretariatet og Bjarke Scott Levinsen, Byrådssekretariatet

Deltagere fra forvaltningen: Troels Rasmussen, Social- og Arbejdsmarkedssekretariatet og Bjarke Scott Levinsen, Byrådssekretariatet Referat Forvaltning: Byrådssekretariatet Møde vedr.: Referatudkast af møde i Medborgerskabsrådet den 5. januar 2016 Mødested: Underværket Mødedato: 05-01-2016 Sendes til: Medborgerskabsrådet Deltagere

Læs mere

Ny struktur for lokaludvalgene

Ny struktur for lokaludvalgene Ny struktur for lokaludvalgene Økonomiforvaltningen har identificeret følgende relevante emner, der skal adresseres i drøftelserne af ny struktur for lokaludvalgene: Koncept for lokaludvalgene Styrkelse

Læs mere

Forslag til Planstrategi offentlig høring

Forslag til Planstrategi offentlig høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 24. september 2015 Forslag til Planstrategi 2015 - offentlig høring Fremlæggelse af Forslag til Planstrategi

Læs mere

Et politisk afsæt hvor byrådet sætter retning og følger op. Afbureaukratisering, forenkling af sagsgange og hurtigere beslutningsprocesser

Et politisk afsæt hvor byrådet sætter retning og følger op. Afbureaukratisering, forenkling af sagsgange og hurtigere beslutningsprocesser Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 21. marts 2017 Politikudvikling og styring i Aarhus byråd 1. Resume Indstillingen er en udmøntning af Styringsudvalgets arbejde,

Læs mere

Referat af møde med ARBEJDSGRUPPEN FOR FÆLLESRÅDENE

Referat af møde med ARBEJDSGRUPPEN FOR FÆLLESRÅDENE Referat af møde med ARBEJDSGRUPPEN FOR FÆLLESRÅDENE Aarhus Rådhus d. kl. 15.00 i værelse 426 Mødedeltagere: Arne Nielsen (AN), Harlev Fællesråd Flemming Larsen (FL), Lystrup-Elsted-Elev Fællesråd Johannes

Læs mere

Der er indhentet oplysning fra Borgerservice om den oplysning Aarhus Kommune pt. har vedr. huslejenævn og lejerrettigheder.

Der er indhentet oplysning fra Borgerservice om den oplysning Aarhus Kommune pt. har vedr. huslejenævn og lejerrettigheder. Bilag 1 Forslag og debat vedrørende Boligpolitik Side 1 af 5 Ud over de konkrete spørgsmål, der er behandlet i notatet Boligpolitik behandling i Teknisk Udvalg var der en længere debat på byrådets møde

Læs mere

Trøjborgvej ny etageboligbebyggelse

Trøjborgvej ny etageboligbebyggelse Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 19. februar 2016 Trøjborgvej 72-74 ny etageboligbebyggelse Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget for Trøjborgvej

Læs mere

Aarhus Kommune og boligorganisationerne skal efterfølgende sammen implementere og folde strategien ud gennem konkrete delmål og indsatser.

Aarhus Kommune og boligorganisationerne skal efterfølgende sammen implementere og folde strategien ud gennem konkrete delmål og indsatser. Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 10. maj 2017 Fælles strategi for udsatte boligområder 1. Resume Med afsæt i Aarhus-fortællingens vision om en god by for alle har Aarhus Kommune

Læs mere

Demokratistrategi for 2007 Lolland Kommune

Demokratistrategi for 2007 Lolland Kommune Demokratistrategi for 2007 Lolland Kommune November 2006 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Indsatsområder...3 3. Målsætninger for demokratistrategien...4 4. Fem forskellige former for dialog med

Læs mere

Kommuneplan 2017-2028 Orientering om kommende proces for revision af kommuneplanen

Kommuneplan 2017-2028 Orientering om kommende proces for revision af kommuneplanen Kommuneplan 2017-2028 Orientering om kommende proces for revision af kommuneplanen Lokalrådskonference 7. november 2015 v. Anne-Mette Lade Teknik- og Miljøafdelingen, Silkeborg Kommune 1 PLANLOVEN Den

Læs mere

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune Lovgrundlaget for brugerinddragelse ifølge Lov om Social Service afsnit 3: 16. Kommunalbestyrelsen skal sørge for, at brugerne af tilbud efter denne lov får mulighed for at få indflydelse på tilrettelæggelsen

Læs mere

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

Virksomhedsplan for Ledelsessekretariatet i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune 2017

Virksomhedsplan for Ledelsessekretariatet i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune 2017 Virksomhedsplan for Ledelsessekretariatet i Teknik og Miljø, Aarhus Kommune 2017 Intro I virksomhedsplanen for 2017 klargør og synliggør vi, hvad Ledelsessekretariatet har fokus på i 2017. Vi følger løbende

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget

Teknik og Miljøudvalget Teknik og Miljøudvalget Social- holdningsmæssig og kulturel tilgængelighed Handlingsmål: - Fokus på borgere med handicap og pårørende i det daglige på tværs af alle fagområder - Opfordrer i stillingsopslag

Læs mere

Notat. Besvarelse af spørgsmål stillet på udvalgsmøde d. 10. januar Indledning. Styreforms- og strukturudvalget Direktørgruppen.

Notat. Besvarelse af spørgsmål stillet på udvalgsmøde d. 10. januar Indledning. Styreforms- og strukturudvalget Direktørgruppen. Notat Til: Fra: Styreforms- og strukturudvalget Direktørgruppen Aarhus Kommune Den 15. januar 2013 Borgmesterens Afdeling Besvarelse af spørgsmål stillet på udvalgsmøde d. 10. januar 2013 Borgmesterens

Læs mere

Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring

Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. april 2017 Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring Igangsætning af forudgående høring om kommuneplanlægning og

Læs mere

Dagsorden: FU møde Solbjerg Fællesråd. Dagsorden forretningsudvalgsmøde. Forretningsudvalgsmøde. Dato: , kl

Dagsorden: FU møde Solbjerg Fællesråd. Dagsorden forretningsudvalgsmøde. Forretningsudvalgsmøde. Dato: , kl Dagsorden: FU møde 27.3.2017 Emne: Forretningsudvalgsmøde Dato: 27.3.2017, kl. 19.00-22.00 Sted: Fritidscentret, Solbjerg Hovedgade Forretningsudvalg: Beboerhuset: - Brian Jonassen Jens Sejr Jensen Henning

Læs mere

Derfor har Aarhus Kommune og Østjyllands Politi indgået et samarbejde om en fælles strategi, der skal styrke trygheden i Aarhus.

Derfor har Aarhus Kommune og Østjyllands Politi indgået et samarbejde om en fælles strategi, der skal styrke trygheden i Aarhus. Til Til Magistraten Drøftelse Side 1 af 6 Tryg i Aarhus Udkast til en fælles tryghedsstrategi for Østjyllands Politi og Aarhus Kommune Tryghed er et grundlæggende behov for alle mennesker. Det er det,

Læs mere

Fællesrådsseminar mandag den 22. november 2004

Fællesrådsseminar mandag den 22. november 2004 Fællesrådsseminar mandag den 22. november 2004 Deltagere: Rådmand Poul B. Skou Medlemmer af byrådet Embedsmænd Repræsentanter fra Fællesrådene Afbud fra: Borgmester Louise Gade (afbud p.g.a. sygdom) Byrådsmedlem

Læs mere

Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig

Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 15. maj 2017 Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig Blandet bolig og erhvervsområde ved Dagmar Petersens Gade, Aarhus Ø. 1. Resume

Læs mere

Kommissorium ABC helhedsplan

Kommissorium ABC helhedsplan Kommissorium ABC helhedsplan 2017-2020 Organisationsdiagram for den boligsociale helhedsplan, ABC 2017-2020 Bestyrelsen Bestyrelsen er ABC projektets øverste myndighed og har det overordnede ansvar for,

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. marts 2015 Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for at omdanne erhvervsbygningerne

Læs mere

Gentænkning af tilbud i Gellerup, Toveshøj og Ellekær

Gentænkning af tilbud i Gellerup, Toveshøj og Ellekær Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Klik her for at angive tekst. Dato for fremsendelse til MBA Gentænkning af tilbud i Gellerup, Toveshøj og Ellekær 1. Resume Byrådet besluttede den

Læs mere

Nuværende administrationsgrundlag Forslag til samt endelige vedtagelser af lokalplaner forelægges byrådet til godkendelse.

Nuværende administrationsgrundlag Forslag til samt endelige vedtagelser af lokalplaner forelægges byrådet til godkendelse. Side 1 af 5 Administrationsgrundlag - Lokalplansager Nuværende administrationsgrundlag Forslag til samt endelige vedtagelser af lokalplaner forelægges byrådet til godkendelse. Baggrund for ændring af administrationsgrundlaget

Læs mere

Kommunikationsplan. Aarhus som breddeidrætskommune. Notat. Notat til Nordea-fonden v. Tine Wickers. 23. januar 2014.

Kommunikationsplan. Aarhus som breddeidrætskommune. Notat. Notat til Nordea-fonden v. Tine Wickers. 23. januar 2014. Notat 23. januar 2014 Kommunikationsplan Aarhus som breddeidrætskommune Aarhus Kommune Kultur og Borgerservice Notat til Nordea-fonden v. Tine Wickers Indledning Kulturstyrelsen har i forbindelse med sit

Læs mere

Fællesrådenes Formandsmøde d. 29. november TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Aarhus Kommune

Fællesrådenes Formandsmøde d. 29. november TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Aarhus Kommune Fællesrådenes Formandsmøde d. 29. november 2018 DAGSORDEN: 1. Ønsker til og muligheder for samarbejde mellem fællesrådene (oplæg v/flemming Larsen) 2. Fællesrådsseminar med politikere og embedsmænd d.

Læs mere

Retningslinjer for Centerrådene for botilbuddene ved de socialpsykiatriske centre i Københavns Kommune

Retningslinjer for Centerrådene for botilbuddene ved de socialpsykiatriske centre i Københavns Kommune 1 April 2011 Retningslinjer for Centerrådene for botilbuddene ved de socialpsykiatriske centre i Københavns Kommune Disse retningslinjer tager afsæt i den gældende pårørendepolitik for borgere med sindslidelser

Læs mere

Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade

Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade Tillæg 22 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Mødereferat REFERAT. Ledelsessekretariatet. Den 21. marts 2011

Mødereferat REFERAT. Ledelsessekretariatet. Den 21. marts 2011 Mødereferat Ledelsessekretariatet Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 21. marts 2011 REFERAT Mødedato: 15. marts 2011 Mødetid: 19-22 Mødested: Rådhushallen Deltagere: Aarhus Kommunes fællesråd, byrådspolitikere

Læs mere