Referat fra Dansk El-Forbund Københavns kongresgeneralforsamling den 18. juni 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra Dansk El-Forbund Københavns kongresgeneralforsamling den 18. juni 2018"

Transkript

1 Dansk El-Forbund kongres 2018 Referat fra Dansk El-Forbund Københavns kongresgeneralforsamling den 18. juni 2018 Dagsorden: 1. Valg af dirigenter 2. Gennemgang og indstilling af HB forslag. 3. Indstilling af afdelingens egne forslag. 4. Valg af delegeret og suppleanter 5. Praktisk orientering om kongressen 6. evt. Ad 1. Valg af dirigenter Niels Bergløv og Frank Jürgensen blev valgt. Det blev enstemmigt vedtaget, at Lars Jensen erstattes af Jan G. Larsen som delegeret. Ad 2. Gennemgang og indstilling af HB forslag HB-forslagene blev gennemgået og enstemmigt vedtaget til indstilling. Dog ændres: 8.0 Mobil platform til medlemskommunikation ordet mobil ændres til fremtidssikret. Ad 3. Indstilling af afdelingens egne forslag Forslagene blev gennemgået. I forhold til nedenstående forslag omkring kommunikationsstrategi, var der enighed om, at det skal tages med i beretningsdebatten. Kommunikationsstrategi. Forslag: DEF skal arbejde med en kommunikationsstrategi, der gør at alle kolleger tager medejerskab af vores fagforening Al kommunikation med nuværende og kommende medlemmer af DEF skal generere en følelse af ejerskab og sammenhold. Al kommunikation skal signalere at vi er vores fagforening og vi ejer vores overenskomst Dette vil gøre det til et helt naturligt vilkår at være med i vores fagforening, tage ansvar for vores overenskomst, acceptere at vi har valgt repræsentanter til at forhandle og forsvare vores overenskomst. Det vil betyde at kolleger tager ansvar for at stemme ved overenskomstfornyelser. Det vil give en stærk motivation i organiseringen af kolleger i vores fagforening.

2 Vi skal undgå en kommunikation, der signalerer at man er kunde i et forsikringsselskab. Nedenstående forslag omkring Brush-up kurser blev nedstemt: Brush-up kursus til opkvalificering af TR, AMR og andre med grundkursus: Forslag: Dansk El-Forbund forpligter sig til at afholde et Brush-up kursus mindst en gang om året for TR, AMR og andre, der har deltaget i grundkurserne, men har brug for at vedligeholde kompetencer og opdatere sin viden vedr. arbejdsforhold, OK m.m. Kurset kan fx indeholde følgende: - Orientering om nye tiltag i forbindelse med uddannelser (lærlinge og efteruddannelse) - Nye tendenser indenfor overenskomst - Tendenser inden for faglige sager, hvordan håndteres de forskellige steder hvad er bedste praksis? - Et bud på det fremtidige arbejdsmarked for elektrikere - Hvordan hjælper vi virksomhederne med at få en god politik omkring CSR (Corporate Social Responsibility) Motivering: Til daglig er det de TR, der har været på grundkursuser, som er med til at sikre, at overenskomsten bliver overholdt og at der er et godt arbejdsmiljø, som fremmer den kollegiale organisering. Med tiden kan kurserne i det daglige glide i baggrunden og måske er det så længe siden TR-uddannelsen blev taget, at der er brug for et brush up og ny inspiration sammen med andre TR, ikke mindst med det omskiftelige arbejdsmarked vi alle er underlagt. Følgende kompendie af forslag blev alle vedtaget på kongresgeneralforsamlingen og er sendt til forbundet: Forbundslovende 9A Kongressen vælger de forbundsbestemte jf. 10 A, formand, 2 næstformænd og herudover 13 medlemmer blandt de kongresdelegerede efter indstilling fra afdelingerne. Antal ændres til: 16 medlemmer. Redaktionel ændring hvis forslag fra København godkendes. Alle afdelinger er repræsenteret med afdelingsformanden. Afdelinger med mere end 2000 medlemmer har 1 yderligere stemme for hver påbegyndt 2000 medlemmer. Ændringsforslag: Afdelinger med mere end 2000 medlemmer indstiller et ekstra hovedbestyrelsesmedlem for hver påbegyndt 2000 medlemmer. Forslag om oprettelse af et inspirations- / introduktionskursus Der oprettes et kursus, der kunne hedde M 0 (=nul), med undertitlen Den Loyale Kollega.

3 Kursets målgruppe er de medlemmer, der er interesserede i fagligt arbejde, uden at være TR eller AMR, fx kasserer SU-medlemmer A/S-bestyrelsesmedlemmer klubbestyrelsesmedlemmer, og andre interesserede menige medlemmer, som ikke har brug for den store pakke. Kurset giver ikke adgang til det videre forløb i FIU, og det skal heller ikke være et krav, at medlemmerne har deltaget på dette kursus, for at kunne tilmeldes modulforløbene M1-M2-M3-M4. Visitation og tilmelding foregår i afdelingerne. Kursets indhold kunne være: Fagbevægelsens struktur og historie. Relationer/Organisering/Fællesskab. Arbejdsmiljø. Samarbejde med AMR/TR (Hvad kan jeg gøre for at hjælpe min TR/AMR/klub/afdeling), med andre ord: Hvordan kan jeg bidrage til Dansk El-Forbund? Orientering om moduluddannelsen. Kursets varighed skal være 3 dage (ligesom modulforløbet). Det afholdes som internatkursus og med repræsentation fra forbund og afdeling. Begrundelse for forslaget. I den gamle grunduddannelse var der ikke en samlet tilmelding til hele forløbet, derfor kunne interesserede medlemmer deltage på G1, uden at være forpligtet til at fortsætte forløbet, hvis de følte, at de ikke havde behov for resten. Den mulighed er der ikke med de nye modulforløb. Vi er bange for, at medlemmer, der ikke har behov for hele pakken, vil få en negativ oplevelse, ved at være tvunget til at deltage i et helt modulforløb. På dette kursus får deltagerne indblik i nogle af vores kerneværdier, og givet vist lyst til at fortsætte med moduluddannelsen og hvis ikke har de forhåbentlig haft en positiv oplevelse af DEF og fællesskabet. Forslag om oprettelse af Tillidsvalgt intranet På lige fod med ansatte i DEF, skal tillidsvalgte have adgang til et intranet, hvor det er muligt at hente alle relevante oplysninger, som skal / kan bruges i dagligdagen. Ved sådan en løsning skal der kun opdateres et sted. (SharePoint) Der skal nedsættes administratorgruppe / brugerpanel med repræsentanter fra TR-korpset. Historisk set har de valgte TR altid fået en del materialer, når de har været til intromøde i afdelingerne. I Københavns afdelingen har det bevæget sig fra tykke mapper over CD-rommer til USB-nøgler, der blev opdateret via nettet. I dag får de ikke noget!

4 Det vil blive en stor gevinst med et Tillidsvalgt intranet, hvor de valgte kan hente relevante oplysninger, som til stadighed er fuldt opdateret. Det vil være en styrkelse af klubarbejdet -hjælperedskaber ol., og også som supplement til det, der bliver lært på vores Moduluddannelse. En klubkasser burde kunne se medlemslister, som er dynamiske. Dette vil blive en stor hjælp i arbejdet med ryk/slet lister, som kunne opfanges tidligere ude i klubberne. Til sidst, men ikke mindst, ser vi det også som vigtigt, at der er TR/AMR-repræsentanter i administratorgruppen for intranettet, det er deres værktøj. Fremtidig indsats på vikar og mandskabsudlejningen inden for El-Branchen Forslag: Forbundet skal i den kommende kongresperiode undersøge og kortlægge hele vikarindustrien indenfor el-faget. Med baggrund i denne undersøgelse skal HB vurdere, hvilken særlig indsats der skal laves på området. Vi har i de senere år oplevet, at vi ser flere og flere virksomheder, der vælger at bruge vikarfirmaer, når der skal mandes op. Vi ser samtidigt, at firmaerne derefter sælger nogle af de mere lukrative arbejdsopgaver til underentreprenøren med indlejede folk som for eksempel føringsveje. Vi er af den overbevisning, at der kommer flere små virksomheder, der lever af at udleje folk, og at det gælder både udenlandsk og dansk arbejdskraft. En af udfordringerne er, at vikarvirksomhederne ofte opererer nationalt, så det kan være en udfordring at bygge en relation til den enkelte vikar i deres nærmiljø. Løsningen kunne for eksempel være at lave et nationalt vikarnetværk på tværs af afdelingsstrukturen i Dansk El- Forbund med fokus på at styrke den enkelte vikar, samt dennes relationer til Dansk El-Forbund. En anden løsning kunne være at uddanne den enkelte vikar i dennes rettigheder, således at vikaren kunne være med til at kortlægge og derigennem styrke medlemmernes vilkår inden for vikarbranchen i el-faget. Indsats mod social dumping Forslag: Vi foreslår, at der i den kommende kongresperiode afsættes midler (4 mio. kr. i kongresperioden) til en ekstraordinær indsats til en organisering af udenlandske kollegaer i Dansk El-Forbund for derved at bekæmpe social dumping. Det foreslås, at der ansættes en socialdumping-konsulent med tilhørende styregruppe under HB. Formålet med dette er at koordinere og støtte op om de lokale afdelingers arbejde på dette område. Dette skal ske i tæt samarbejde med både den nuværende organiseringskonsulent og den faglige gruppe i forbundet. Vi vil håbe på, at noget af finansieringen kommer fra et øget medlemstal fra denne gruppe, samt en omprioritering af nuværende midler.

5 Det er ingen tvivl, at elfaget er udfordret af, at der kommer flere og flere udenlandske håndværkere over grænserne. Dette skyldes især udsigten til at få billig arbejdskraft og ikke mindst den lave ledighed i el-faget generelt. Det er også klart, at presset fra udenlandske kollegaer er vokset fra at være et storbyfænomen til at være et landsdækkende fænomen, der presser på i alle afdelinger i landet. Vi kan samtidig se, at flere af de store el-entrepriser på nuværende og kommende byggeprojekter bliver udført af udenlandske håndværkere. Vi er som forbund derfor nødt til at tage udfordring seriøst og afsætte de nødvendige resurser til at forsvare vores overenskomster. Migrant kollegaer vs. den danske model. Forslag. Arbejdspladskultur kursus for udenlandske kolleger Efter at medlemmet er blevet organiseret, skal en naturlig opfølgning sørge for, at medlemmet kan forstå de faglige værdier og fordele ved at forblive medlem. I takt med at arbejdsmarkedet ændrer sig i form af flere og flere udenlandske aktører, er det vigtigt at fastholde organiseringsgraden i forhold til overenskomsterne. Indhold: Love og regler i gældende overenskomst. Muligheder i overenskomsten omkring frihed og betaling til efteruddannelse. Vigtigheden af at kommunikere korrekt. Personlige værnemidler. Velfærdsforanstaltninger. Klubdannelse/opstart. Indholdet kan selvfølgelig krydres med lidt historiefortælling om den danske models tilblivelse og dens generelle betydning for det danske samfund samt vigtigheden af, at være organiseret i et overenskomstbærende forbund. Resultat: En arbejdsmæssig attraktiv kollega, der fremstår både tillids- og respektfuld. Det bør tilstræbes at få alle kursister valgt som ambassadører i forhold til endnu ikke organiserede kolleger/landsmænd.

6 Styrket Lærlingeklub indsats. Forslag Hovedbestyrelsen skal bestræbe sig på at bruge 1 kr. pr. medlem pr. måned i kongresperioden på en styrket indsats overfor lærlingeklubber jf. formål og strategi samt handlingsplaner for Dansk El-Forbund Den ene krone skal tages fra forslag 5.0, i de afsatte midler til udmøntning af særlige initiativer i formål og strategi samt handlingsplan. Det beløb der afsættes opgøres en gang årligt med medlemstallet pr. 1/7 forudgående år. ( medl. x 48 måneder x 1 kr. = kr. i kongresperioden eller kr. om året.) Begrundelse: Klubarbejdet er ofte vores kollegaers første og tætteste kontakt til fagforeningen. De spiller en uundværlig rolle i ikke bare organiseringen af medlemmer, men i hele vores fag og fællesskab. Lærlingeklubber giver derudover også bedre læremiljø, gladere lærlinge og forhåbentlig aktive klubmedlemmer efter læreperioden. Dog oplever lærlingeklubber, i modsætning til alm. klubber, stor udskiftning i aktive, der resulterer i ujævne klubber, der ofte bliver nedlagt lige så hurtigt, som de bliver oprettet. Arbejdet med lærlingeklubber falder også alt for ofte ned mellem flere stole. Er det afdelingerne, ungdomsudvalgene eller forbundet som skal løfte opgaven? Der forslås her en helt ekstraordinær indsats, som skal kortlægge, oprette og styrke lærlingeklubber Arbejdet skal struktureres og skabe overblik, så det nemt kan fortsættes, når den ekstraordinære indsats er ovre. Erfaringer viser, at aktive klubber og faglige fællesskaber på arbejdspladsen er med til at organisere og aktivere kollegaerne. Det er også med til at sikre en høj organisationsgrad og flere indmeldelser, og kan dermed hindre udmeldelser. Sikring og udvikling af fremtidens efteruddannelse: Forbundet øger indsatsen i samarbejdet mellem DEF, Tekniq, Dansk industri, DI-2, offentlige arbejdsgivere og andre relevante arbejdsgiverforeninger. For at tilsikre vores grund-, efter og videreuddannelse er tidssvarende, samt at sikre de uddannelser, der er relevante for elektrikerne ikke forældes, og samtidig med forholder sig til hvad fremtiden bringer i elektrikernes arbejdsliv. Styrkelse af skolernes lokale uddannelsesudvalg (LUU): Forbundet skal øge indsatsen og medvirke til at forbundets repræsentanter fra lokalafdelingerne i erhvervsskolernes lokale uddannelsesudvalg, er klædt på til at varetage deres post/er f.eks. ved målrettede kurser/ konferencer samt nyhedsbreve for LUU-medlemmerne.

7 DEF s medlemmer i LUU er ambassadører og meningsdannere for DEF, og de medvirker til at sikre, at de tekniske skoler gennemfører lærlingeuddannelserne som beskrevet i bekendtgørelsen for elektrikeruddannelsen. Det er derfor vigtigt, som LUU-medlem at være optimalt klædt på. Uddannelsesrepræsentant i alle virksomheder, hvor der er medlemmer i Dansk El-Forbund. Dansk El-Forbund arbejder i kongresperioden, for at der skabes mulighed for valg af uddannelsesansvarlig/ambassadør/repræsentant i de overenskomster, hvor dette ikke findes. Tillidsrepræsentanten har mange og store opgaver med lokalforhandling, samarbejde, løse lokale tvister, Uddannelsesrepræsentanten bliver derfor vigtig på dagens- og det fremtidige arbejdsmarked. Vedkommendes opgave er at tilsikre efteruddannelse, lærlingenes uddannelse i virksomheden, stille forslag til lokalaftaler, tilsikre MUsamtalers kvalitet m.m. Forslag til at sikre den enkelte elektrikers rettigheder til efter- og videreuddannelse. Dansk El-Forbund skal understøtte tillidsvalgte og andre aktivister, så de kan fungere som ambassadører for efter- og videreuddannelse ved at udvikle materialer (folder, videoer og plakater m.m.), så afdelingerne fremadrettet bliver i stand til at styrke tillidsrepræsentanter og uddannelsesrepræsentanter i virksomhederne. Dette skal også ske gennem rådgivning til hjælp med uddannelsesplanlægning, udbredelse af lokale aftaler samt støtte og vejledning til MUS - samtaler med sigte på at formidle best practice. For at leve op til fremtidens krav om omstilling og fleksibilitet på arbejdsmarkedet er det vigtigt at satse på livslang læring, og derfor er det et vigtigt pejlemærke for Dansk El-Forbund forsat at sikre medlemmerne god efter- og videreuddannelse, så vi fortsat kan forsvare vores overenskomstområde og position på et foranderligt arbejdsmarked. Forslag om udvikling af virtuelt akademi for alle medlemmer i Dansk El-Forbund. Dansk El-Forbund og relevante partnere arbejder i kongresperioden for at udvikle og skabe muligheder for et virtuelt akademi for alle medlemmer af Dansk El-Forbund. Et akademi der kan: Tilbyde online kurser i relevante teknologier. Online kompetence og karriereudvikling. Uddannelsesplanlægning for lærlinge. F.eks. hvilke moduler kræves til hvilke praktikmuligheder. Relevant litteratur og oplæg.

8 Hvis elektrikerne i dag og i fremtiden skal være el-branchens-, industriens- og offentlige virksomheders fortrukne valg, er forbundet som uddannelsesforbund, nødt til at stille muligheder til rådighed for medlemmerne. Så medlemmerne kan udvikle og fastholde deres kompetencer i de perioder, hvor de ikke uddanner sig. Forslag vedr. lærlinge uddannelsen. Fokus på kvaliteten af lærlingenes uddannelse i virksomhederne: Forbundet arbejder på at få forbedret lærlingeuddannelserne gennem en systematisk evaluering mellem den enkelte lærling og virksomhed af såvel skoleophold som lærlingenes indlæring i virksomheden, endvidere sætter forbundet ekstra fokus på elektrikeroverenskomstens uddannelsesforhold omhandlende elektrikernes og virksomhedens forpligtigelser. Der er brug for at virksomheden følger den enkelte lærling tættere for at sikre bedst mulig indlæring, og at vi mere aktivt gør brug af overenskomstens bestemmelser omkring uddannelsesforhold. Kongresforslag arbejdsmiljø. Styrkelse af det forebyggende arbejdsmiljø arbejde. Kongressen sikrer, at der som minimum er afsat arbejdskraft svarende til 1,5 mandeår pr. år i kongresperioden til forebyggende arbejdsmiljø. Arbejdsmiljøet er under pres for kollegerne i DEF. Det psykiske arbejdsmiljø er blevet stadig mere belastende for kollegerne. Samtidig er det fysiske arbejdsmiljø kommet under voldsomt pres af: På visse områder upræcis lovgivning. Dårlig lovgivning om arbejdsmiljøorganisationen. Voldsom konkurrenceudsættelse fra udenlandske firmaer. Svækket myndighedsudøvelse. Arbejdstilsynet er blevet stækket med gentagende dårligere bevillinger samtidig med, at dets rolle som myndighed er blevet udvandet og i retning af at blive til et dialogforum. DEF skal sætte stærkere ind overfor arbejdsgiverorganisationer, myndigheder og politikere for at få rettet op på udviklingen i arbejdsmiljøet. Styrkelse af fagligt sekretariat: Forslag: Forslag om 1 person mere til fagligt sekretariat, som er valgt.

9 Motivation Det har gennem længere tid været svært at få kontakt til de faglig valgte, fordi de har for travlt. Der er områder, som ikke får den opmærksomhed de fortjener (eksempler) Overenskomsten bliver ikke afprøvet, ofte hænger vi efter de andre. Forslag vedr. grunduddannelsen. Dansk El-Forbund skal arbejde for at den tidligere paragraf 22, stk. 4 i erhvervsskoleloven, der beskriver at erhvervsskoleeleverne har krav på at blive klædt på med samfundsviden, kommer tilbage i erhvervsskoleloven. 22. Skoleundervisningen skal under hele uddannelsesforløbet på en helhedsorienteret måde omfatte både praktisk og teoretisk undervisning med henblik på at give eleverne fornøden generelle og specielle kvalifikationer, her under at: 4) give eleverne forståelse af samfundet og dets udvikling, herunder navnlig af virksomhedernes og de ansattes rolle i en almindelig erhvervsmæssig og samfundsmæssig sammenhæng og af arbejdsmarkedsforhold og arbejdspladsforhold. Vi har brug for at eleverne på erhvervsskolerne får plantet et frø, så de ser, hvorfor det er vigtigt at involvere sig i samfundet - både politisk og fagpolitisk. Indstilling til personvalg. Til posten som forbundssekretær med speciale inden for industriens område, indstiller generalforsamlingen Lars Johansen, medlemsnummer Ad. 4. Valg af delegerede og suppleanter. Der indstilles 47 delegerede og 4 suppleanter: Antal Navn Firma 1. Brian Bixby TR i SIF 2. Karen G. Nielsen DEF København 3. Lars Johansen DEF København 4. Niels Bergløv DEF København 5. Brian Schrøder Spot Installation 6. Morten Rude Kemp & Lauritzen 7. Niels Bo Nielsen DEF København 8. Frank Jürgensen Hareskov Elektric 9. Jan G. Larsen DEF København 10. Lars Kræmer DEF København 11. Thor Flenskov DEF København

10 12. Bjarne Friis Felby Intego A/S 13. Dennis Lehmann Andersen Bravida - TR 14. Hans Henrik Melvig DEF København 15. Ib Hesselholdt Kemp & Lauritzen 16. Jørn Bast Klub Laybourn 17. Rene Gorski Bravida 18. Søren Jensen Høyrup & Clemmensen 19. Søren Mathiasen Lindpro A/S Glostrup 20. Henrik Nissen AMR Kemp & Lauritzen /afd.sikkerhedsudvalg 21. Jackie Schreiber AMR Hareskov electric /afd. sikkerhedsudvalg 22. Jesper Bak Larsen Københavns Lufthavn - TR El-klub Søren Østergaard AMR Lindpro / afd. sikkerhedsudvalg 24. Carsten Petersen Elcon 25. Niels Sigaard SIF / ungdom repræsentant afd. sikkerhedsudvalg 26. Flemming Henriksen Kemp & Lauritsen A/S Hvidovre 27. Jens Peter Christensen Metro Service 28. John Møller Sørensen Banedanmark 29. Lars Rask TR DSB-vedligehold Helgoland 30. Frank Thorvald Licht G4S TR klub 17 anlæg 31. Johnny S. Hansen Kemp & Lauritzen 32. Niels Peter Rasmussen TR Rigshospitalet 33. Per Kokborg Region Hovedstaden 34. Peter Olsen TR Kemp & Lauritzen 35. Kim H. Nielsen AMR G4S / afd. Sikkerhedsudvalg 36. Mikael Vandrup Coor Service Management A/S 37. Nico Pojan Pedersen Lindpro 38. Christian Knudsen OTIS / tilforordnet afd. sikkerhedsudvalg 39. Poul Aarmand Danielsen Herlev Hospital 40. Vasile Silisteanu TDK 41. Magnus Andersen Hofor 42. Tonny Haurholm Kemp & Lauritzen 43. Gert Clemensen Otis-Service 44. Peter Mosgaard Hansen Lindpro 45. Claus Borup G4S service 46. Kim René Jørgensen DSB Vedligehold 47. Lars Henrik Hegelund DSB Vedligehold

11 Suppleanter: 48. Niels Jørgen Birkeslund G4S service 49. Ole Lelund TR Citelum 50. Kim Øberg Ledig 51. Johnny Tindø Bravida Danmark A/S Ad. 5. Praktisk orientering om kongressen Orientering og praktiske oplysninger i forbindelse med kongressen vil blive fremsendt på et senere tidspunkt. Ad. 5. Evt. Intet til punktet.

Vedtagne Kongresforslag

Vedtagne Kongresforslag Vedtagne Kongresforslag 1 Organisation og strategi 1.0 Formål & strategi samt handlingsplaner for Dansk El-Forbund for 2018-2022 Forslag blev behandlet som et selvstændigt dokument. 2.0 Servicemål for

Læs mere

Dansk EI-Forbund BERETNINGSFORSLAG

Dansk EI-Forbund BERETNINGSFORSLAG Dansk EI-Forbund BERETNINGSFORSLAG Vedtaget på 31. kongres 2014, den 21. til 24. oktober 2014 BERETNINGSFORSLAG 1.0 Dansk El-Forbund i fremtiden Medlemmet i centrum Dansk El-Forbund skal i enhver opgave,

Læs mere

Dansk El-Forbunds 32. kongres Dagsreferat Torsdag den 1. november 2018

Dansk El-Forbunds 32. kongres Dagsreferat Torsdag den 1. november 2018 Dansk El-Forbunds 32. kongres 2018 Dagsreferat Torsdag den 1. november 2018 Dagsreferat onsdag den 31. oktober 2018 Morgenåbning: Morgensang Praktiske bemærkninger. Dagens program startede kl. 9.15 Dirigenterne:

Læs mere

Handlingsplan Dansk El-Forbund Ungdom Nyropsgade København V Tlf

Handlingsplan Dansk El-Forbund Ungdom Nyropsgade København V Tlf Handlingsplan 2019 1 Uddannelse 1.0 Kvalitetssikring af uddannelse Dansk El-Forbund Ungdom skal arbejde på, at kvaliteten forbedres på skolerne og ude på de forskellige arbejdspladser samt på de tekniske

Læs mere

Dansk El-Forbunds 32. kongres Dagsreferat Torsdag den 1. november 2018

Dansk El-Forbunds 32. kongres Dagsreferat Torsdag den 1. november 2018 Dansk El-Forbunds 32. kongres 2018 Dagsreferat Torsdag den 1. november 2018 Dagsreferat torsdag den 1. november 2018 Morgenåbning: Morgensang Praktiske bemærkninger. Dagens program startede kl. 9.15 Dirigenterne:

Læs mere

Workshop 4: Pension skal jeg bruge tid på det?

Workshop 4: Pension skal jeg bruge tid på det? Workshop 4: Pension skal jeg bruge tid på det? Stor tilfredshed med arbejdsmarkedspensionen 80 70 60 72 67 75 66 69 64 68 63 69 73 72 70 71 68 66 64 64 64 64 64 64 61 61 58 54 50 48 47 48 40 Alt taget

Læs mere

METAL HOVEDSTADEN Ekstraordinær generalforsamling 1. november 2016

METAL HOVEDSTADEN Ekstraordinær generalforsamling 1. november 2016 Side 1 Konstitueret formand Henrik Stilling bød velkommen til de 214 fremmødte medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigenter 2. Valg af ny formand 3. Orientering om kongressen AD 1. Valg af dirigenter Henrik

Læs mere

Dansk El-Forbunds 31. kongres 2014. Dagsreferat Onsdag den 22. oktober 2014

Dansk El-Forbunds 31. kongres 2014. Dagsreferat Onsdag den 22. oktober 2014 Dansk El-Forbunds 31. kongres 2014 Dagsreferat Onsdag den 22. oktober 2014 Dagsreferat onsdag den 22. oktober 2014 Der var hilsner til kongressen fra: Arbejdernes Landsbank Christian Juhl, Enhedslisten

Læs mere

Dansk El-Forbund København. Formål & Strategi samt Handlingsplaner

Dansk El-Forbund København. Formål & Strategi samt Handlingsplaner 1 Dansk El-Forbund København Formål & Strategi samt Handlingsplaner 2 3 Forslag til vedtagelse på generalforsamlingen Plan for 2019-2022 Afdelingens formål Bemærkninger Egne kommentarer 1.0 Afdelingens

Læs mere

Handlingsplan Dansk El-Forbund Ungdom Nyropsgade København V Tlf

Handlingsplan Dansk El-Forbund Ungdom Nyropsgade København V Tlf Handlingsplan 2018 1 Forbundslove/Kongres 1.0 Kontingent overgang FLU skal arbejde for at forbundslovene ændres, da man fra første måned som udlært eller endt SU berettiget uddannelse skal betale fuldt

Læs mere

HK HANDELs målprogram

HK HANDELs målprogram HK HANDELs målprogram 2016-2020 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem de seneste fire år arbejdet målrettet

Læs mere

Varenummer: Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen

Varenummer: Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen Varenummer: 5504-5 Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen Få et skræddersyet kursus Når du er ude og se på tøj, er det ikke sikkert, at du kan finde noget i butikkerne, der passer. Vi er jo alle

Læs mere

Protokol fra hovedbestyrelsesmødet

Protokol fra hovedbestyrelsesmødet Dansk Jernbaneforbund Protokol fra hovedbestyrelsesmødet Den 9. oktober 2014 2 Protokol fra hovedbestyrelsesmødet den 9. oktober 2014 Deltagere: Forbundsformand Henrik Horup Næstformand Preben S. Pedersen

Læs mere

Dansk El-Forbund Østjylland INDSATS Dansk El-Forbund Østjylland

Dansk El-Forbund Østjylland INDSATS Dansk El-Forbund Østjylland Dansk El-Forbund Østjylland INDSATS 2015-2018 Dansk El-Forbund Østjylland Rymarken 4, 3.sal, 8210 Århus V 02-09-2015 Indsats 2015 2018 Indsatsområder: 1. Afdelingens mål for indsatsen i kongresperioden

Læs mere

Dansk El-Forbund Østjylland INDSATS

Dansk El-Forbund Østjylland INDSATS Dansk El-Forbund Østjylland INDSATS 2019-2022 Indsats 2019-2022 Indsatsområder: 1. Afdelingens mål for indsatsen i kongresperioden 2019-2022 2. Organiseringsindsatsen 3. Overenskomster og løn 4. Social

Læs mere

FIU tværfaglige kurser 2019

FIU tværfaglige kurser 2019 FIU tværfaglige kurser 2019 Nedenstående er oversigt over tværfaglige kurser i 2019. Oversigten viser hvilke kurser afdelingerne kan godkende og hvilke kurser der skal skriftlig søges om fra tillidsrepræsentanten

Læs mere

uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Sikkerhedsrepræsentanten

uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Sikkerhedsrepræsentanten uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Sikkerhedsrepræsentanten Uddannelsesveje - FIU 2001 Sikkerhedsrepræsentanten er udgivet af Forbundet af Offentligt Ansatte. Pjecen sætter fokus dels på FOAs egne

Læs mere

Formål & Strategi samt Handlingsplaner

Formål & Strategi samt Handlingsplaner Formål & Strategi samt Handlingsplaner 1 Forbundet i tekster er betegnelsen for hele organisationen Dansk El-Forbund Forbundskontoret er det centrale led og Afdeling/-er er de lokale led. Forbundets formål

Læs mere

BERETNINGSFORSLAG Afdelingernes ændringsforslag Bemærkninger

BERETNINGSFORSLAG Afdelingernes ændringsforslag Bemærkninger 1.0 Dansk El-Forbund i fremtiden Medlemmet i centrum Dansk El-Forbund skal i enhver opgave, faglige som politiske beslutninger, sætte medlemmet i centrum. Identitet Dansk El-Forbunds identitet skabes gennem

Læs mere

uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den lille arbejdsplads

uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den lille arbejdsplads uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den lille arbejdsplads Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den lille arbejdsplads er udgivet af Forbundet af Offentligt

Læs mere

Værd at vide om GRUNDUDDANNELSEN Godt kollegaskab. Samtaler. Erfaringer Vores regler Lokale aftaler. Få alle med.

Værd at vide om GRUNDUDDANNELSEN Godt kollegaskab. Samtaler. Erfaringer Vores regler Lokale aftaler. Få alle med. Værd at vide om GRUNDUDDANNELSEN 2019 Godt kollegaskab Samtaler Erfaringer Vores regler Lokale aftaler Få alle med Vores faglighed Som tillidsvalgt har du en central rolle i kollegaernes arbejdsliv. Du

Læs mere

Generalforsamling i Dansk El-Forbund København Mandag den 6. maj 2019 kl

Generalforsamling i Dansk El-Forbund København Mandag den 6. maj 2019 kl Generalforsamling i Dansk El-Forbund København Mandag den 6. maj 2019 kl. 16.30 DAGSORDEN: 1. Valg af 2 dirigenter og godkendelse af forretningsordenen 2. Protokol (ligger til gennemsyn i afdelingen) 3.

Læs mere

Referat fra Industrigruppens Generalforsamlingen

Referat fra Industrigruppens Generalforsamlingen Referat fra Industrigruppens Generalforsamlingen Onsdag d. 25. marts 2015, kl. 17.00 UCH, Døesvej, 7500 Holstebro Dagsorden: 1. Velkomst 2. Valg af dirigenter 3. Valg af stemmeudvalg 4. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram for HK Kommunal 2016-2020 Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram som styringsredskab HK Kommunals målprogram understøtter de fælles mål,

Læs mere

PÅ 3F UNGDOMSKURSER FÅR DU: udvidet dit netværk. udviklet dig som person. ny viden

PÅ 3F UNGDOMSKURSER FÅR DU: udvidet dit netværk. udviklet dig som person. ny viden 1 PÅ 3F UNGDOMSKURSER FÅR DU: udvidet dit netværk ny viden Som medlem af 3F og under 31 år er det gratis at deltage på kurserne, og vi betaler billigste offentlige transport. For at sikre at så mange forskellige

Læs mere

TOPMØDE SEPTEMBER NYBORG STRAND

TOPMØDE SEPTEMBER NYBORG STRAND TOPMØDE 2016 22. -23. SEPTEMBER 2016 - NYBORG STRAND TOPMØDE 2016 Du indbydes til topmøde for alle forbundets tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter. Mødet afholdes den 22. 23. september 2016 på Hotel

Læs mere

Hovedbestyrelsens sammensætning

Hovedbestyrelsens sammensætning Hovedbestyrelsens sammensætning 1 forbundsformand 1 næstformand 4 forbundssekretærer 6 afdelingsformænd 6 tillidsrepræsentanter Forsikringschefen er tilforordnet Der afvikles 8 til 10 hovedbestyrelsesmøder

Læs mere

Dansk El-Forbunds kongres 2018

Dansk El-Forbunds kongres 2018 1 Afdelingernes forslag Bemærkninger 1.0 Formål & strategi samt handlingsplaner for Dansk El-Forbund for 2018-2022 Der henvises til selvstændigt dokument med forslag 2 2.0 Styrket fagpolitisk indsats Der

Læs mere

Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant

Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant 2 Tillykke... med at du er blevet valgt som arbejdsmiljørepræsentant. Et hverv og en titel som vi normalt forkorter til AMR. OGSÅ TILLYKKE TIL DINE KOLLEGER.

Læs mere

Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant

Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant Tillykke... med at du er blevet valgt som arbejdsmiljørepræsentant. Et hverv og en titel som vi normalt forkorter til AMR. OGSÅ TILLYKKE TIL DINE KOLLEGER. Nu

Læs mere

Tips og ideer til dig som tillidsvalgt

Tips og ideer til dig som tillidsvalgt Tips og ideer til dig som tillidsvalgt - når du tager en snak med din kollega om medlemskab i Dansk Metal. 1 Denne guide giver dig lidt information om værdien af et fuldt medlemskab, men også lidt indsigt

Læs mere

Til tillidsrepræsentanten. Velkommen på holdet! en pjece til dig, der skal starte på FOAs TR-grunduddannelse

Til tillidsrepræsentanten. Velkommen på holdet! en pjece til dig, der skal starte på FOAs TR-grunduddannelse Til tillidsrepræsentanten F O A F A G O G A R B E J D E Velkommen på holdet! en pjece til dig, der skal starte på FOAs TR-grunduddannelse Velkommen på holdet! En pjece til dig, der skal starte på FOAs

Læs mere

Vedtægter for Landsbrancheklubben, Fundamentet for Struktører, Jord- & Betonarbejdere

Vedtægter for Landsbrancheklubben, Fundamentet for Struktører, Jord- & Betonarbejdere Vedtægter for Landsbrancheklubben, Fundamentet for Struktører, Jord- & Betonarbejdere 01 Landsbrancheklubbens formål: styrke sammenholdet mellem arbejderne på bygge- og anlægsområdet få alle organiseret

Læs mere

Forslag til forretningsorden

Forslag til forretningsorden Forslag til forretningsorden 3F s 3. ordinære kongres 1. De delegerede og tilforordnede har adgang til kongressen mod daglig forevisning af de udsendte adgangskort, der er strengt personlige. 2. Kongressens

Læs mere

I har nu hørt 4 arbejdspladshistorier

I har nu hørt 4 arbejdspladshistorier AM2010 workshop 215 Fremtidens arbejdsmiljørepræsentant og det strategiske arbejdsmiljøarbejde Erfaringer med uddannelse i samarbejde og ledelse Uddannelse og kurser i strategisk arbejdsmiljøarbejde Fremtidige

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

Faglig Handlingsplan 2017 og DOF-mål for 2017 Godkendt på HK Kommunals forbundssektorbestyrelsesmøde den 12. oktober 2016.

Faglig Handlingsplan 2017 og DOF-mål for 2017 Godkendt på HK Kommunals forbundssektorbestyrelsesmøde den 12. oktober 2016. Faglig Handlingsplan 2017 og DOF-mål for 2017 Godkendt på HK Kommunals forbundssektorbestyrelsesmøde den 12. oktober 2016. Den faglige handlingsplan for HK Kommunal indeholder også DOF-mål for 2017, således

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET KONGRES 2016 Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET Indhold FOAs faglige service og kvalitet 3 Om strategien 4 FOAs tilgang til faglig service de 5 principper 6 1. Faglig service der viser handlekraft

Læs mere

1. Udvalgets navn er Faglig Fælles Ungdom, i daglig tale 3F Ungdom, forkortet 3FU.

1. Udvalgets navn er Faglig Fælles Ungdom, i daglig tale 3F Ungdom, forkortet 3FU. Vedtægter for 3F ungdom Artikel 1. Navn og tilhørsforhold 1. Udvalgets navn er Faglig Fælles Ungdom, i daglig tale 3F Ungdom, forkortet 3FU. 2. 3F Ungdom er Fagligt Fælles Forbunds (3Fs) ungdomsudvalg

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 14. juni 2017, kl. 14:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande i Fredericia.

Referat fra generalforsamlingen den 14. juni 2017, kl. 14:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande i Fredericia. Referat fra generalforsamlingen den 14. juni 2017, kl. 14:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande i Fredericia. DAGSORDEN: Pkt. 1: Pkt. 2: Pkt. 3: Pkt. 4: Pkt. 5: Pkt. 6: Pkt. 7: Pkt. 8: Valg af dirigent

Læs mere

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet 1 Vi er til for dig Hver dag bliver HK Kommunal Århus kontaktet af mange medlemmer, der enten ringer, e-mailer eller møder op for at drøfte faglige eller personlige

Læs mere

Bilag 1. Referat af møde for Udviklingsudvalg for Energi og Forsyning mandag den 12. december 2016

Bilag 1. Referat af møde for Udviklingsudvalg for Energi og Forsyning mandag den 12. december 2016 Bilag 1 Referat af møde for Udviklingsudvalg for Energi og Forsyning mandag den 12. december 2016 Udviklingsudvalgets medlemmer: Medlemmer udpeget af 3F: John Hansen (Formand) (afbud) Per Holm Pedersen

Læs mere

Faglig Handlingsplan 2016 og DOF-mål for 2016 Godkendt på HK Kommunals forbundssektorbestyrelsesmøde den november 2015.

Faglig Handlingsplan 2016 og DOF-mål for 2016 Godkendt på HK Kommunals forbundssektorbestyrelsesmøde den november 2015. Faglig Handlingsplan 2016 og DOF-mål for 2016 Godkendt på HK Kommunals forbundssektorbestyrelsesmøde den 12.-13. november 2015. Den faglige handlingsplan for HK Kommunal indeholder også DOF-mål for 2016,

Læs mere

DS2022. Vision: Flere kraftcenter lokalt medejerskab og initiativ

DS2022. Vision: Flere kraftcenter lokalt medejerskab og initiativ DS2022 DS2022 Vision: Flere kraftcenter lokalt medejerskab og initiativ Principper for udviklingen: Fra top-down til bottom-up Fra medlem til aktiv medejer Fra centralisering til decentralisering Forudsætning:

Læs mere

uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den store arbejdsplads

uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den store arbejdsplads uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den store arbejdsplads Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den store arbejdsplads er udgivet af Forbundet af Offentligt

Læs mere

HK HANDELS MÅLPROGRAM

HK HANDELS MÅLPROGRAM HK HANDELS MÅLPROGRAM 1 HK HANDELs målprogram 2016-2020 (udkast) 2 3 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag 4 for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem

Læs mere

Aftale om kompetenceudvikling KOMPETENCEUDVIKLING.DK

Aftale om kompetenceudvikling KOMPETENCEUDVIKLING.DK Aftale om kompetenceudvikling KOMPETENCEUDVIKLING.DK Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Ikrafttræden mv.... 3 Aftale 1. Formål... 5 2. Anvendelsesområde... 5 3. Strategisk og systematisk

Læs mere

TRIO. en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel AMR

TRIO. en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel AMR AMR TRIO en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel Introduktion til samarbejdet mellem leder, tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant Indhold 3 4 6 7 Forord: En daglig aktionsstyrke

Læs mere

Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF

Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF Fundamentet for aftalen er Personalestyrelsens Cirkulære om aftale om Samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder

Læs mere

Generalforsamling i Dansk El-Forbund København

Generalforsamling i Dansk El-Forbund København 1 Generalforsamling i Dansk El-Forbund København Mandag den 14. maj 2018 kl. 16.00 DAGSORDEN: 1. Valg af 2 dirigenter og godkendelse af forretningsorden 2. Protokol (ligger til gennemsyn i afdelingen)

Læs mere

Resultater Jæger. Jæger

Resultater Jæger. Jæger Jæger Allan Stigsen Jæger Kl. 12:00 361 Jørgen Nielsen JÆ Jæger Kl. 11:15 357 John Christensen JÆ Jæger Kl. 08:15 340 Flemming Carlsen JÆ Jæger Kl. 10:45 338 Per Jensen JÆ Jæger Kl. 10:15 334 Morten Røge

Læs mere

nr GENERALFORSAMLING 4. APRIL 2017 Medlemsarrangement: besøg på vestas HVEM SKAL VÆRE ÅRETS ELEKTRIKER 2017?...SE BAGSIDEN

nr GENERALFORSAMLING 4. APRIL 2017 Medlemsarrangement: besøg på vestas HVEM SKAL VÆRE ÅRETS ELEKTRIKER 2017?...SE BAGSIDEN nr. 1-2017 GENERALFORSAMLING 4. APRIL 2017 Medlemsarrangement: besøg på vestas HVEM SKAL VÆRE ÅRETS ELEKTRIKER 2017?...SE BAGSIDEN LEDER af Jesper E. Jensen, afdelingsformand Dansk El-Forbund Afd. Østjylland

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling i 3F-Roskildeegnen tirsdag den 19 marts 2013

Referat af den ordinære generalforsamling i 3F-Roskildeegnen tirsdag den 19 marts 2013 Referat af den ordinære generalforsamling i 3F-Roskildeegnen tirsdag den 19 marts 2013 1. Velkomst ved formand Allan Kierulff. Formanden bød forsamlingen velkommen. 2. Valg af 2 dirigenter. Lars Christiansen

Læs mere

Kursusnummer 1122 Kursusnavn ERFA Gaffeltruck konferencen 2013. Leif M. Larsen, Gitte Hansen, Torben Morel. Samlet deltagerantal på kurset: 121

Kursusnummer 1122 Kursusnavn ERFA Gaffeltruck konferencen 2013. Leif M. Larsen, Gitte Hansen, Torben Morel. Samlet deltagerantal på kurset: 121 Kursusnummer 1122 Kursusnavn ERFA Gaffeltruck konferencen 2013 Afholdelsessted Hotel Faaborg Fjord Startdato 15/08-13 Slutdato 16/08-13 Mødetid Kursusleder AMUkursus Fuldt booket Leif M. Larsen, Gitte

Læs mere

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem!

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! www.bupl.dk/fyn Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! Et fagligt fællesskab for pædagoger BUPL Fyn tilbyder dig at være en del af et fællesskab. Et fællesskab sammen med andre

Læs mere

Landsklubben S For by og rutebuschauffør

Landsklubben S For by og rutebuschauffør Faglig Styrke Landsklubben S For by og rutebuschauffør Sammenhold Slogan Organiseret chauffører i busserne For at styrke det faglige i busbranchen Hvorfor en Landsklub? For at forbedre løn og arbejdsmiljø

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

FAGPOLITIK A. Temaer, der er væsentlige for vores område, skal være synlige i den politiske debat.

FAGPOLITIK A. Temaer, der er væsentlige for vores område, skal være synlige i den politiske debat. FAGPOLITIK A. Temaer, der er væsentlige for vores område, skal være synlige i den politiske debat. Det betyder, at tillidsrepræsentanten er kandidat til næstformandsposten i MED-udvalget. er kandidat som

Læs mere

Kurser for tillidsvalgte

Kurser for tillidsvalgte Kurser for tillidsvalgte Nyvalgt tillidsrepræsentant En dygtig og aktiv tillidsvalgt er en gevinst for kollegerne, for HK og for arbejdsgiveren. Det er også en fantastisk mulighed for dig for personlig

Læs mere

STRATEGI FOR TILLIDSREPRÆSENTANTOMRÅDET DANSK SYGEPLEJERÅD KREDS HOVEDSTADEN

STRATEGI FOR TILLIDSREPRÆSENTANTOMRÅDET DANSK SYGEPLEJERÅD KREDS HOVEDSTADEN STRATEGI FOR TILLIDSREPRÆSENTANTOMRÅDET DANSK SYGEPLEJERÅD KREDS HOVEDSTADEN 2013-15 INDHOLD FORORD 3 Konkrete handleplaner 3 REKRUTTERING OG VALG 4 INTRODUKTION AF NYVALGTE 4 VILKÅR 5 KOMPETENCEUDVIKLING

Læs mere

3/2018. Østjylland FRA DANMARK TIL USA. Forskel på fagforeninger UNGDOMSARBEJDE. Flere unge i Forbundet

3/2018. Østjylland FRA DANMARK TIL USA. Forskel på fagforeninger UNGDOMSARBEJDE. Flere unge i Forbundet 3/2018 Østjylland FRA DANMARK TIL USA Forskel på fagforeninger UNGDOMSARBEJDE Flere unge i Forbundet Flemmings leder Plads til os alle. Plads til alle, der vil Sådan lyder en af sætningerne i arbejdersangen

Læs mere

Nyheder fra Hovedstadens Jernbane-Idræt

Nyheder fra Hovedstadens Jernbane-Idræt Nyheder fra Hovedstadens Jernbane-Idræt Nyhedsbrev nr. 88. Generalforsamling i Hovedstadens Jernbane-Idræt 2016 Onsdag den 24. februar 2016. Kl. 19:00 i foreningens lokaler på Gl. Ellebjerg St.. Dagsorden:

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

THISTED DRIKKEVAND A/S

THISTED DRIKKEVAND A/S Referat fra mødet den kl. 13,00 på Tåbel Renseanlæg, Aggervej 15B, 7770 Vestervig Medlemmer: Annita Pedersen, Jens Vestergaard Jensen, Jørgen Andersen, Ole Westergaard, Søren Bo Pedersen, Ulla Vestergaard,

Læs mere

Generalforsamling i PROSA/VEST 8. oktober, 2016

Generalforsamling i PROSA/VEST 8. oktober, 2016 Generalforsamling i PROSA/VEST 8. oktober, 2016 Stemmeberettigede deltagere (15): Erik Dahl Klausen, Jan Laursen, Carsten Larsen, Lasse H. Petersen, Dennis Nilsson, Alice Raunsbæk, Niels Christian Jakobsen,

Læs mere

Ørnehøj Herreklub A-gruppen 28. juli 2016 Se dine slag på de enkelte huller på side 4

Ørnehøj Herreklub A-gruppen 28. juli 2016 Se dine slag på de enkelte huller på side 4 Ørnehøj Herreklub A-gruppen 28. juli 2016 Se dine slag på de enkelte huller på side 4 Placering Total Navn Nr. Score Nr. Score Nr. Score Nr. Score 1 99-1007 Morten Bech 1 89,7 6 29,9 3 29,9 10 29,9 2 99-1567

Læs mere

Ejendomsfunktionærernes Fagforening Midtjylland

Ejendomsfunktionærernes Fagforening Midtjylland Ejendomsfunktionærernes Fagforening Midtjylland Vester Allé 7, 8000 Århus C. Tlf.: 70 15 04 50 E-mail: aarhus@forbundet.dk www.ejendom-midt.dk Åbningstider: Mandag torsdag kl. 09.00-15.00 Fredag 09.00-12.00

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 17. juni 2015, kl. 14:00 afholdt ved CDV i Fredericia.

Referat fra generalforsamlingen den 17. juni 2015, kl. 14:00 afholdt ved CDV i Fredericia. Referat fra generalforsamlingen den 17. juni 2015, kl. 14:00 afholdt ved CDV i Fredericia. DAGSORDEN: Pkt. 1: Pkt. 2: Pkt. 3: Pkt. 4: Pkt. 5: Pkt. 6: Pkt. 7: Pkt. 8: Valg af dirigent Formandens beretning

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Dansk El-Forbunds kongres 2018 FORSLAG TIL FORMÅL & STRATEGI (VISION) FOR DEF

Dansk El-Forbunds kongres 2018 FORSLAG TIL FORMÅL & STRATEGI (VISION) FOR DEF 1 Forbundets formål 1.0 Forbundets formål er at samle alle, der arbejder inden for det el-tekniske område i én faglig organisation. 1.1 Det sker for at forbedre arbejdsvilkårene ved: - at sikre alle overenskomst-

Læs mere

Trivselsrådgiver uddannelsen

Trivselsrådgiver uddannelsen Trivselsrådgiver uddannelsen En trivselsrådgiver er en resurseperson i organisationen, som kan udspørge, opsamle og formidle viden om trivsel. Rådgiveren er ikke behandler, terapeut eller proceskonsulent.

Læs mere

BRANCHEKURSER BYGGEGRUPPEN

BRANCHEKURSER BYGGEGRUPPEN BYGGEGRUPPEN BRANCHEKURSER 2013 PRISLISTE/OVERENSKOMSTKURSER M.V. FOR: MURERE - MURERARBEJDSMÆND STRUKTØRER/JORD- OG BETONARBEJDERE TAGDÆKKERE, BROLÆGGERE, ISOLATØRER, ASFALTARBEJDERE, ELEMENTFABRIKKER/BETONVARER,

Læs mere

C) Spørgsmål 1: Er ALF gearet til fremtiden?

C) Spørgsmål 1: Er ALF gearet til fremtiden? Møde: KS Dato: 4. april 2019 Sted: Ryesgade 62 A Tidspunkt:8.30-15.00 Referent: Mødeleder: Fraværende: UKS, LDV, CK Forkortelser: Karsten Lynge Simonsen (KLS), Jan Knærkegaard (JK), Ulla Koch Sørensen

Læs mere

Resultatliste klasse

Resultatliste klasse M M-klassen 1 106 Børge Holm Jørn Mørup 0 0 26 0 26 50 GR 05497 GR 07201 1 M - Præstø 0 0 13 0 2 M - Lundsgård 0 0 0 0 3 M - Jungshoved 0 0 2 0 4 M - Rekkende 0 0 0 0 5 M - Mern 0 0 11 0 2 105 Bjarne Hansen

Læs mere

Lokale uddannelsesudvalg for Forsyningsoperatøruddannelsen

Lokale uddannelsesudvalg for Forsyningsoperatøruddannelsen BILAG 3.4.1 LUU SKIVE Referat Dato: Onsdag den 28 april kl. 10 i el afd. Referent: Bjarne Tilstede: Søren Dath; Arne Thøgersen; Peter F. Andersen; Vagn Petersen; Per Nielsen; Ivar Rud; Christian Møller;

Læs mere

Kort og godt. om implementeringen af OK13 OK13

Kort og godt. om implementeringen af OK13 OK13 Kort og godt om implementeringen af OK13 OK13 1 2 Indledning OK13 er et markant paradigmeskifte. Det er formentlig den største kulturændring på de erhvervsrettede uddannelser, siden taxameteret blev indført

Læs mere

Formand, Majbrit Berlau

Formand, Majbrit Berlau Formand, Majbrit Berlau Fokus på klubberne Stærke klubfællesskaber Nyt? Nej men vigtigt Kl. 11.00 11.35 Hvorfor skal vi styrke vores fællesskaber? Kl. 11.00 11.35 Fagbevægelsen er udfordret på styrken

Læs mere

De lokale uddannelsesudvalg for erhvervsuddannelserne EUD. En introduktion for nye medlemmer. Juni 2007 Varenr. 6110

De lokale uddannelsesudvalg for erhvervsuddannelserne EUD. En introduktion for nye medlemmer. Juni 2007 Varenr. 6110 De lokale uddannelsesudvalg for erhvervsuddannelserne EUD En introduktion for nye medlemmer Juni 2007 Varenr. 6110 Praktisk vejledning til nye medlemmer af de lokale uddannelsesudvalg for erhvervsuddannelserne

Læs mere

det er dit valg, men det handler om at ha det godt

det er dit valg, men det handler om at ha det godt MEDLEM AF HK-UNGDOM? det er dit valg, men det handler om at ha det godt Varenr.: 447526 15.11.24 specialproduction.dk Weidekampsgade 8 9 København C Tlf.: 33 3 46 36 Fax: 33 3 46 99 E-mail: hk.ungdom@hk.dk

Læs mere

Vi vil medvirke til at skabe attraktive arbejdspladser, der fremmer et sikkert, sundt og meningsfuldt arbejdsliv.

Vi vil medvirke til at skabe attraktive arbejdspladser, der fremmer et sikkert, sundt og meningsfuldt arbejdsliv. BAR SoSu s vision: Vi vil medvirke til at skabe attraktive arbejdspladser, der fremmer et sikkert, sundt og meningsfuldt arbejdsliv. BAR SoSus mission BAR SoSu mission er, at: Kvalificere arbejdspladserne

Læs mere

RAMMER FOR ARBEJDSMILJØ- ARBEJDET

RAMMER FOR ARBEJDSMILJØ- ARBEJDET RAMMER FOR ARBEJDSMILJØ- ARBEJDET Med arbejdsmiljøloven fra 2010 har virksomhederne fået mere frie rammer til selv at aftale, hvordan de organiserer arbejdsmiljøarbejdet. Hensigten med den større frihed

Læs mere

GUIDE TIL LØNFORHANDLING. DET KUN FAIR med mere end peanuts

GUIDE TIL LØNFORHANDLING. DET KUN FAIR med mere end peanuts GUIDE TIL LØNFORHANDLING DANSK EL-FORBUND DET KUN FAIR med mere end peanuts Lønforhandling 2019 DU HAR DIT FORBUND I RYGGEN Lønforhandling kan være et af årets højdepunkter på både godt og ondt. Det kan

Læs mere

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ NÅR KOLLEGAER SKAL INKLUDERES PÅ ARBEJDSPLADSEN

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ NÅR KOLLEGAER SKAL INKLUDERES PÅ ARBEJDSPLADSEN ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ NÅR KOLLEGAER SKAL INKLUDERES PÅ ARBEJDSPLADSEN UDGIVET MAJ 2013 2 Nedslidningen som følge af et dårligt psykisk arbejdsmiljø er et væsentligt tema for både samfund, virksomheder

Læs mere

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale FORBUND Stå stærkt som AMR Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale 2 FOA STÅ STÆRKT SOM AMR Indhold Sammen gør vi forskellen for arbejdsmiljøet 3 FOA giver dig 3 løfter 4

Læs mere

Forpligtende partnerskabsaftale. mellem. Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune

Forpligtende partnerskabsaftale. mellem. Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune Forpligtende partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune Gældende 1. oktober 2014 til 31. december 2016 Aftalens parter Denne forpligtende partnerskabsaftale

Læs mere

Kære arbejdsmiljø repræsentant Tak, fordi du gør en forskel!

Kære arbejdsmiljø repræsentant Tak, fordi du gør en forskel! Kære arbejdsmiljø repræsentant Tak, fordi du gør en forskel! Guide til nyvalgte arbejdsmiljørepræsentanter KÆRE ARBEJDSMILJØ REPRÆSENTANT Først og fremmest tillykke med valget som arbejdsmiljørepræsentant

Læs mere

AOF s udviklingsaktiviteter på FVU-området

AOF s udviklingsaktiviteter på FVU-området AOF s udviklingsaktiviteter på FVU-området Oplæg v./solvej Hune, AOF Danmark FVU- og ordblindekonference Den 29. november 2017 Syddansk Erhvervsskole, Odense 2 27-11-2017 Om AOF AOF er en sammenslutning

Læs mere

Styrk din platform som TR

Styrk din platform som TR FORBUND Styrk din platform som TR Efter endt grunduddannelse, tilbyder FOA dig en aftale Indhold Sammen gør vi forskellen 3 De 5 TR-løfter 4 Løfte 1: En aftale om dine TR-opgaver 4 Løfte 2: Information

Læs mere

Forslag til behandling

Forslag til behandling Forslag til behandling Generalforsamling for 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening 11. november 2015 Forslag 1. Forslagsstiller: Bestyrelsen. Generelt ændringsforslag til BJMFs vedtægter. Hvor

Læs mere

Kongres Faglige procedurer. Ændringsforslag Fødevareforbundet NNF

Kongres Faglige procedurer. Ændringsforslag Fødevareforbundet NNF Kongres 0 Faglige procedurer Ændringsforslag 0-00 Fødevareforbundet NNF Faglige procedurer Ændringsforslag 0-00 August 0 INDSTILLES AF FØDEVAREFORBUNDET NNF S HOVEDBESTYRELSE TIL VEDTAGELSE PÅ KONGRESSEN

Læs mere

Forslag ledera rsmøde 7. september 2018

Forslag ledera rsmøde 7. september 2018 1 Forslag ledera rsmøde 7. september 2018 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Forslagsstiller: Den lokale lederforenings bestyrelse

Læs mere

Generalforsamling Varde Lærerkreds den 11. marts 2016 i Helle Hallen 55 deltagere

Generalforsamling Varde Lærerkreds den 11. marts 2016 i Helle Hallen 55 deltagere Generalforsamling Varde Lærerkreds den 11. marts 2016 i Helle Hallen 55 deltagere Velkomst ved formanden Foreningssangen 1. Valg af dirigent og fastsættelse af forretningsorden 2. Beretning Helge Højstrup

Læs mere

På toppen hele arbejdslivet

På toppen hele arbejdslivet På toppen hele arbejdslivet Vejledning 1 På toppen hele arbejdslivet På toppen hele arbejdslivet er en aktivitetsrække fyldt med saft og kraft. Aktiviteter til dig i generation plus og fastansat i Fredensborg

Læs mere

HOLBÆK AMTS MOTORKLUB

HOLBÆK AMTS MOTORKLUB HAMO takker for jeres deltagelse i Fuglebjerg-løbet, DM4/SM4. Vi sender hermed resultatlisten og takker for at I overalt har kørt pænt på de mange private tilladelser. Et enkelt mandskab havde lovligt

Læs mere

SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september 2015

SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september 2015 SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september FOA AALBORG PO/pn FiU-nr. 9501-15-24-04 Referat fra sektorbestyrelseskonference 21. og 22. september, på Rønnes Hotel, Slettestrand, 9690 Fjerritslev. Til stede:

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

1.2 Statistik på Oksesag i perioden 1. januar 31. december 2016

1.2 Statistik på Oksesag i perioden 1. januar 31. december 2016 Beretning fra Overenskomstsekretariatet, Kompetence- og Arbejdsmiljøsekretariatet samt Organisations- og Administrationssekretariatet for 2016 1.1 Faglig sagsbehandling Det faglige område er kernen i et

Læs mere

Vælg en tillidsrepræsentant. Hvorfor Hvem Hvad Hvordan

Vælg en tillidsrepræsentant. Hvorfor Hvem Hvad Hvordan Vælg en tillidsrepræsentant Hvorfor Hvem Hvad Hvordan Vælg en tillidsrepræsentant og stå stærkere Med en tillidsrepræsentant (TR) står du og dine kolleger stærkt over for jeres arbejdsgiver. Din TR har

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Hvad siger Samarbejdsaftalen om kompetenceudvikling? INSPIRATION: Kompetenceudvikling ved omstilling & forandring

Indholdsfortegnelse. Hvad siger Samarbejdsaftalen om kompetenceudvikling? INSPIRATION: Kompetenceudvikling ved omstilling & forandring KOMPETENCEUDVIKLING Indholdsfortegnelse Forord Hvad siger Samarbejdsaftalen om kompetenceudvikling? INSPIRATION: Kompetencestrategi INSPIRATION: Når MUSen gør en forskel INSPIRATION: Kompetenceudvikling

Læs mere