I alt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I alt"

Transkript

1 NOTAT OM ÆLDREAFDELINGENS BUDGET ØNSKER 2009 Dato Der er følgende budgetønsker fra ældreafdelingen for Budgetønsker A. Opnormering af nattevagt på Solgården B. Opnormering af Solgården til 27,5 timer/uge C. Uddannelseskoordinator med sekretærfunktion D. Bryggergården Styrkelse af ledelse E. Ren og smertefri rengøring i hjemmeplejen (engangsbeløb) F. Investeringsplan for køkkenet G. Etablering af IT-opkobling til omsorgssystem på plejecentrene H. Områdeleder til plejecentrene I alt A. Opnormering af nattevagten på Solgården Solgården plejecenter har nuværende 43 boliger. Af disse pladser er der i løbet af 2008 sket en øgning af aflastningsborgere, hvorved fordelingen p.t. er 35 faste beboere og 8 aflastningspladser. Plejetyngden er stærkt stigende, især for aflastningsborgernes vedkommende. Generelt udskrives flere og flere borgere tidligt, med meget komplekse sygdomsbilleder. Det stiller øgede krav til personalet døgnet rundt. Især er det problematisk i nattevagten hvor der er 2 personer på nattevagt til de 43 pladser. Solgården er yderst uhensigtsmæssigt indrettet, med beboere i stuen, 1.og 2.sal og et afsides beliggende demensafsnit hvor beboerne ofte er urolige og oppegående om natten. Især efter det øgede antal aflastningspladser med større plejebehov, er det ikke muligt for 2 personer at tilgodese overvågning- og plejeopgaver tilfredsstillende. Til sammenligning er der ansat 3 nattevagter på Vesterbo til 50 beboere (heraf ingen aflastningspladser). Der ansøges derfor om opnormering af nattevagten med 2 personer á 28 timer pr. uge. 2009

2 1 social- og sundhedshjælper på 28 timer til 229,20 kr./time, i alt kr., og 1 social- og sundhedsassistent på 28 timer til 242,75 kr./time, i alt kr. Samlet udgift til ekstra nattevagter kr. B. Opnormering på Solgården til samme niveau som øvrige plejecentre Ved budgetvedtagelsen for 2008 blev det besluttet, at tildele 27.5 plejetime pr. beboer / uge ml. kl på plejecentre i Nordfyns Kommune. Solgården dog kun 26 timer (som tidligere niveau), med den begrundelse at al madleverance kom serveringsklart fra køkkenet. Der er i løbet af 2008 sket flere ændringer, hvor især øgningen af antallet af aflastningspladser mærkes mest markant. Der er nuværende 8 aflastningspladser, og målet er 10. Som tidligere nævnt kræver de meget plejetunge og komplekse borgere på disse pladser langt flere ressourcer end traditionelle beboere på plejecentre. Bilag: Ansøgning om opnormering af plejepersonale ved Solgården Budgetønske: Opnormering af Solgårdens personale ml fra 26 til 27.5 time pr.beboer pr. uge. 43 beboere x 1½ time = 64.5 time pr. uge, årligt 3354 timer. Økonomi: Med udgangspunkt i en gennemsnitlig timepris på 169,59 kr. giver det en årlig merudgift på kr. at opnormere Solgårdens personale til 27,5 time. Hertil kommer 16% i vikarudgifter samt en andel til uddannelse og arbejdsskadeforsikringer mv. Samlet udgift er på kr C. Ansættelse af uddannelseskoordinator med sekretærfunktion Ansvar og koordinering af uddannelsen til social- og sundhedshjælper (SSH) og social- og sundhedsassistent (SSA) havde været en mindre sideopgave i de 3 gamle kommuner.

3 Ved kommunesammenlægningen blev det valgt at lægge funktionerne sammen og koble den på områdelederen for frit valg. Ansvar og koordinering af eleverne er midlertidig blevet en større og større opgave i det forløbne 1½ år: Der er nu tilknyttet elever til Nordfyns Kommune fra både social- og sundhedsskolens afd. i Odense (18 SSH elever og 8 SSA elever - tidl. udelukkende til Otterup kommune) og fra afd. i Middelfart (26 SSH og 12 SSA elever tidl. udelukkende elever til Bogense og Søndersø kommune). Da Nordfynskommune har elever på begge skoler betyder det øget mødeaktivitet, da den uddannelsesansvarlige skal møde op begge steder. I takt med færre ansøgere til uddannelserne, har de elever, som påbegynder uddannelse, i stigende grad dårligere faglige og ikke mindst personlige og sociale kompetencer med sig. Disse elever kræver tættere vejledning og der er brug for stor støtte til de daglige praktikvejledere. Her er det den uddannelsesansvarliges opgave at deltage i alle vanskelige samtaler, og følger tæt op på bl.a. sygdom og fravær. Det er den uddannelsesansvarlige, som forbereder evt. orlovsøgninger eller afskedigelsessager. Den uddannelsesansvarlige deltager altid i 1. uddannelsessamtale, hvor der også er deltagelse fra social- og sundhedsskolen. Kommunerne har fået større indflydelse på optagelse af elever, hvor det tidligere udelukkende var en skoleopgave og Fyns amt, optager vi nu selv ½ af SSH eleverne og 6 SSA elever pr. år. Det betyder ansættelsessamtaler og en del korrespondance mellem ansøger/ skole og kommune. Der er mange adm. opgaver, referatskrivning, mødeindkaldelser, arkiveringsopgaver, div. informationsmateriale. Telefonpasning og brevveksling med skolerne/ praktikstederne/ praktikvejlederne, med Løn og HR og med de enkelte elever. Der skal løbende være fokus på harmonisering og gode vilkår for eleverne i hele kommunen. Det betyder kompetenceudvikling af praktikvejledere og praktiksteder. Der skal ske branding af uddannelserne og af Nordfyns kommune som et godt uddannelsessted for SSH og SSA elever, for at kunne tiltrække kvalificerede ansøgere. Der er ønske om funktion for koordinering og planlægning af uddannelse for alt basispersonale i ældreområdet, en funktion, som delvis også har ligget i den uddannelsesansvarliges arbejdsfelt. Til sammenligning har Fåborg/ Midtfyn 2 fuldtidsmedarbejdere, Assens har 3 fuldtidsmedarbejdere og Middelfart har 1½ medarbejder som udviklings og uddannelsesansvarlige inden for ældreområdet. Områdelederen for frit valg i Nordfyns kommune ønsker stadig at have det overordnede ansvar og delfunktioner omkring elevuddannelserne. Der søges ud fra ovenstående derfor en uddannelseskoordinator med sekretærfunktion.

4 Økonomi Ansættelse af en uddannelseskoordinator med sekretærfunktion ansat på 37 timer medfører en årlig udgift på kr. D. Bryggergården - Styrkelse af ledelse Bryggergården har 26 beboere og 2 aflastningsafsnit fordelt på 6 pladser på Bryggergården og 4 pladser i Humlehuset, Bryggergivej 31. Især de stigende krav til den faglige pleje af de meget komplekse aflastningsborgere skaber store udfordringer i dagligdagen. Det er vanskeligt at rekruttere social- og sundhedsassistent i fornødent omfang, og mange plejemæssige problemstillinger må løses af gruppelederen på stedet. Der har i løbet af det sidste år været flere aflastningsborgere, som har behov for fast døgnvagt, hvilket giver mange ledelsesmæssige opgaver. Bryggergården har som øvrige plejecentre 27.5.timer pr. beboer / uge mellem Bryggergården består af 2 boenheder med 13 boliger i hver. Denne størrelse giver minimal fleksibilitet i ressourceudnyttelsen. Derfor er der ikke mulighed for at hente ekstra timer herfra. Budgetønske 20 timer pr. uge til styrkelse af ledelsesmæssige opgaver. Der er ikke tale om at indføre souschefer, men udelukkende at frigøre gruppelederen til nødvendige ledelsesmæssige opgaver. Timerne indtænkes som supplement til flere nøglemedarbejdere, som derved kunne få mulighed for at varetage mindre planlægningsopgaver i forhold til personaleadministration. Ligeledes vil der være mulighed for at tildele den deltidsansatte administrative medarbejder et højere timetal. Denne vil i højere grad kunne aflaste lederen i forhold til økonomi- og lønstyringssystemer. Økonomi 20 timer pr. uge á 183,70 kr./time i alt kr. E. Indførelse af ren og smertefri rengøring i hjemmeplejen Baggrund for ønsket Rengøringsopgaver er kendt for nedslidning af bevægeapparatet og udvikling af hudgener hos medarbejderne.

5 I år 2000 iværksatte Odense Kommune i samarbejde med det daværende BST Fyn et udviklingsprojekt for bl.a. at mindske risici, belastninger og nedslidning af bevægeapparatet, særlig i lænd, nakke, skuldre og håndled/ hænder Hudproblemer som følge af påvirkning af vand og rengøringsmidler. Der blev lavet omfattende undersøgelse af gulvvaskemetoder før og efter projektets gennemførelse og udgivet rapport: Ren og smertefri rengøring et projekt i hjemmeplejen i Odense Kommune. Kort skitseret gik man fra gulvvask med vaskeredskaber, som borgerne stillede til rådighed, redskaber som ofte var korte gammeldaws gulvskubber, gulvklude som var slidte, uhygiejniske, måske tidligere gamle undertrøjer el. lign. Der var mange vrid, kontakt med vand og rengøringsmidler, mange buk ned over gulvspand og flytning af fyldt gulvspand undervejs. Efter indførelse af de nye metoder fik hver medarbejder et teleskopskaft med moppefremfører, et 1 liter mål og ca. 5 rene moppegarner pr. rengøringshjem. Teleskopskaftet indstilles til den enkelte medarbejder så arbejdet kan foregå i opretstående arbejdsstilling, vandmængden er reduceret til max. 1 liter og rengøringsmidlet er tilsvarende reduceret. Der er ingen opvridninger af gulvklude og alle moppegarner er rene (vaskemaskinen klarer det grove og beskidte arbejde). Gulvvasken kan foretages uden brug af handsker, da der ikke er hudkontakt med vand/ rengøringsmidler (dog hvor der er meget beskidt, anvendes handsker) Der er ingen løft, skub eller tømning af fyldt gulvspand. Under og efter afslutning af projektet blev der lavet omfattende undersøgelser og udarbejdet rapporter med underbyggende dokumentation. BST Fyn skriver: at dette projekt har vist at det er muligt at opnå forbedringer på medarbejdernes oplevelse af belastningerne i rengøringsarbejdet. Det er påvist at gener fra hud og bevægeapparat væsentlig kan reduceres. Indførelse af metoden kan endvidere få positive konsekvenser for bl.a. fastholdelse og tiltrækning af medarbejdere på området. Når kommunen stiller udstyr til rådighed for medarbejderne, signalerer den at dette er et professionelt arbejde, som tages alvorligt. Samtidig fjernes en konfliktmulighed mellem medarbejder og borger, hvilket også bidrager positivt til medarbejderens opfattelse af arbejdet. Desuden kan opnås en forbedret kvalitet (hygiejne) og en nedsættelse af belastningerne på det ydre miljø (vand og rengøringsmidler).

6 Søndersø Kommune brugte de yderst positive erfaringer fra projektet og indførte i 2001 metoderne i hjemmeplejen. Dette var bl.a. et tiltag i forbindelse med øget fokus nedbringelse af sygefravær, et tiltag som blev rigtig godt modtaget hos både borgere og personale, og som også gav gode resultater i Søndersø Kommune. Metoderne har siden været brugt i distrikt Søndersø, rengøringsredskaberne er ved at være slidt og der er løbende suppleret op. Metoderne er vurderet af sikkerhedsrepræsentanter og i lokal MED udvalg på frit valgsområdet. Ren og smertefri rengøring ønskes nu indført i hele Nordfyns kommune, så alle personaler har lige vilkår mht. arbejdsredskaber og metoder, og da vi fortsat vil arbejde med stor fokus på forebyggelse af sygdom og nedslidning. Økonomi Indkøb af rengøringsartikler (tilbud fra bl.a. Nordfyns kommunes indkøbsaftaler) 130 stk. teleskopskafter á 98 kr kr. 130 stk. fremfører á 121 kr kr. 800 Mikro Tech moppegarner á 98 kr kr. 2 vaskemaskiner og 3 tørretumblere kr. Kurve og tasker til transport af moppegarner kr. I alt kr. F. Investeringsplan for køkkenet Køkkenet er nu 10 år gammelt og inventaret er begyndt at være nedslidt, vakuumeringsmaskinen står til udskiftning allerede nu i Og der er mange andre udskiftninger på vej. I køkkenets driftsbudget er der kun afsat meget begrænsede midler til anskaffelse og udskiftning af inventar. Det dækker de mindre uforudsete anskaffelser der løbende dukker op. Budgetønske og økonomi fremgår af vedlagte investeringsplan for køkkenet. Bilag: Investeringsplan for køkkenet G. Etablering af IT-opkobling til omsorgssystem på plejecentrene Nordfyns Kommune har indgået aftale med Regions Syddanmark omkring IT- strategi til understøttelse af samarbejdet mellem sygehuse og praksissektoren i Region Syddanmark via KKR. Målsætningerne for aftalen er: IT skal understøtte samarbejdet mellem Regionens sygehuse og Nordfyns Kommune.

7 F.eks. til videregivelse af til undersøgelses resultater og sygehuset anbefalinger til den Kommunale indsats. IT skal understøtte samarbejdet mellem praktiserende læger og Nordfyns Kommune. F.eks. til genbestilling af medicin, og lægens ordinationer og anbefalinger til den Kommunale indsats. IT skal understøtte sundhedsaftalerne som indgås mellem Region Syddanmark og Nordfyns Kommune. Kommunikationen foregår via Nordfyns Kommunes elektroniske omsorgsjournal Rambøll Care. Der foregår elektronisk kommunikation mellem sygehuse, praktiserende læger og hjemmeplejen/ genoptræning i Nordfyns Kommune. Plejecentrene i Nordfyns Kommune har ikke nuværende adgang til IT i boenhederne og er ikke koblet op på Rambøll Care. Disse borgere har et omfattende behov for pleje og omsorg samt ofte et væsentlig behov for sundhedsydelser fra Regionens sygehuse og praksissektor, hvorfor IT opkobling er en forudsætning for, at Nordfyns Kommune kan leve op til den indgåede aftale. Embedslægeinstitutionens anbefaling i forbindelse med tilsyn i 2007 Budgetønske til etablering af adgang til omsorgssystem: IT-hardware 1 stk. til hver boenhed. i alt 20 Kr ,00 stk. pc ere og printer. Pris oplyst af Per Stenaa Gennemførelse af 2 dages undervisning til 125 medarbejdere i Rambøll Care. 10 personaler pr. kursushold af kr ,00 pr. dag Kursusdagene købes hos Rambøll Care Kr ,00 Etablering af IT opkobling i 2 huse på Kærgården Ifølge Per Stenaa kræver prisfastsættelse indhentelse af bud fra entreprenør. H. Områdeleder til plejecentrene I forbindelse med udbygning af Vesterbo plejecenter med 40 pladser, plejecenter i Bogense med 50 boliger samt nyt træningscenter, er der behov for en koordinator til byggeri af dette omfang. Ældrechefen er i styregruppen og formand for arbejdsgruppen.

8 Såfremt ældrechefen skal koordinere byggerierne, er der behov for ændringer i organisationen på ældreområdet. Administrationen forslår følgende ændringer: Ældrechef Lis Kjelstrup frigøres til byggeriet Der ansættes en områdeleder til ledelse af plejecentrene Koordinatoren skal forestå følgende opgaver: Deltage i styregruppemøder Formand for arbejdsgruppen Koordinere flytning af beboerne Forestå ansættelser af nye medarbejdere, samt bistå med de praktiske gøremål i forbindelse med indkøb af inventar m.v. Ældrechef Lis Kjelstrup har stor erfaring fra tidligere Otterup Kommune med byggeri af plejeboliger foreslås det, at hun frigøres til de to byggerier i en 2 3 årig periode. Da gruppelederne på plejecentrene refererer direkte til ældrechefen, er der behov for at ansætte en områdeleder, som kan varetage de overordnede ledelsesmæssige opgaver i en 2 3 årig periode.

Budget 2009 til 1. behandling

Budget 2009 til 1. behandling Generel beskrivelse er et stort driftsområde, der består af 6 plejecentre, et køkken, elevuddannelser og et frit valgs område med 7 grupper. I forbindelse med kommunalreformen er ældreområdet i højere

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 TORSDAG DEN 26. JUNI 2008, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. juni 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 23. AUGUST 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 23. august 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Ansøgningsfrist 26. maj 2009, kl. 12.00.

Ansøgningsfrist 26. maj 2009, kl. 12.00. Indenrigs- og Socialministeriet 15.75.40.10 Puljen til udvikling af bedre ældrepleje, UBÆP 2009 Ansøgning sendes til: Sikringsstyrelsen, Tilskudskontoret, Landemærket 11, 1119 København K. Ansøgningsfrist

Læs mere

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3.

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Ældrerådet 6. august 2007 Side:15 Ældrerådet Referat fra møde nr. 6 mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Deltagere: Andreas Lindstrøm, Hans M. Kappel, Alice Pedersen, Helfred

Læs mere

ÅRSREDEGØRELSE OVER LOVPLIGTIGE TILSYN I 2008 PÅ PLEJECENTRE I NORDFYNS KOMMUNE.

ÅRSREDEGØRELSE OVER LOVPLIGTIGE TILSYN I 2008 PÅ PLEJECENTRE I NORDFYNS KOMMUNE. ÅRSREDEGØRELSE OVER LOVPLIGTIGE TILSYN I 2008 PÅ PLEJECENTRE I NORDFYNS KOMMUNE. Dato 16.02-2009 Denne årlige redegørelse er opbygget af sammenfatningerne fra de enkelte rapporter fra tilsynene. Redegørelsen

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 14 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 14.30 Social- og Sundhedsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 PÅ CENTRALKØKKENET, BRYGGERIVEJ 16,

Læs mere

Sygeplejerske på døgnrehabilitering

Sygeplejerske på døgnrehabilitering Sygeplejerske på døgnrehabilitering Baggrund: Døgnrehabiliteringsafdelingen består i dag af 8 døgnrehabiliteringspladser, 8 midlertidige ophold, 1 døgnplads og 3 faste plejehjemspladser. Afdelingen afregnes

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

REDEGØRELSE OVER LOVPLIGTIGE TILSYN I 2007 PÅ PLEJECENTRE I NORDFYNS KOMMUNE.

REDEGØRELSE OVER LOVPLIGTIGE TILSYN I 2007 PÅ PLEJECENTRE I NORDFYNS KOMMUNE. REDEGØRELSE OVER LOVPLIGTIGE TILSYN I 2007 PÅ PLEJECENTRE I NORDFYNS KOMMUNE. Dato 15.01-2008 Denne årlige redegørelse er opbygget af sammenfatningerne fra de enkelte rapporter fra tilsynene. Redegørelsen

Læs mere

Forslag til ændret struktur i distrikterne i ældreområdet, april 2009.

Forslag til ændret struktur i distrikterne i ældreområdet, april 2009. Forslag til ændret struktur i distrikterne i ældreområdet, april 2009. Indholdsfortegnelse Baggrund for forslag...3 Ændring af strukturen...3 Fordele ved ny struktur i distrikterne...4 Distriktslederne...4

Læs mere

Kommunal Årsrapport for Plejehjemstilsynet Nordfyns Kommune

Kommunal Årsrapport for Plejehjemstilsynet Nordfyns Kommune Kommunal Årsrapport for Plejehjemstilsynet 2007 Nordfyns Kommune Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejeboligenheder i Nordfyns kommune i 2007 Indledning Formålet med plejehjemstilsynet er at forbedre den

Læs mere

Vikarforbrug, sygefravær og rekruttering i døgnplejen

Vikarforbrug, sygefravær og rekruttering i døgnplejen Vikarforbrug, sygefravær og rekruttering i døgnplejen Baggrund På fællesmøde mellem Velfærdsudvalget og Ældrerådet den 14. september 2017 var der dialog om vikarforbruget, sygefravær og rekruttering i

Læs mere

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Vesterbo.

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Vesterbo. Rapport vedr. anmeldt tilsyn Vesterbo. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af dialogoplysninger fra 2 personalerepræsentanter og de 2 gruppeledere, samt gennemført dialogmøde mellem beboere og

Læs mere

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Solgården.

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Solgården. Rapport vedr. anmeldt tilsyn Solgården. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af dialogoplysninger fra 4 personalerepræsentanter og 1 gruppeleder, samt gennemført dialogmøde mellem beboere og bruger-

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 17 TIRSDAG DEN 20. MAJ 2008, KL. 15.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, GÆSTEKANTINEN Social- og Sundhedsudvalget 20. maj 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Solhavecenteret den 3. maj 2012

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Solhavecenteret den 3. maj 2012 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Solhavecenteret den 3. maj 2012 Centerleder Lis Kramer Pedersen Tilsynet blev udført af konsulent Birgit Friis Levysohn og ekstern sygeplejefaglig konsulent Grethe

Læs mere

Prioritering af puljemidler til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem

Prioritering af puljemidler til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem Acadre sagsnr.: 18/1703 Sagsforløb: SSU- ØU-KB -Åben sag Mødedato: 30-04-2018 Sagsansvarlig enhed: Sagsbehandler: glheps Prioritering af puljemidler til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem Baggrund

Læs mere

Tilsynsrapport 2009. Ældreboligcentret Lyngehus. J. nr.: 4-17-3/4 P nr.: 1003625248. Adresse: Hillerødvej 48A, 3540 Lynge.

Tilsynsrapport 2009. Ældreboligcentret Lyngehus. J. nr.: 4-17-3/4 P nr.: 1003625248. Adresse: Hillerødvej 48A, 3540 Lynge. J. nr.: 4-17-3/4 P nr.: 1003625248 Tilsynsrapport 2009 Ældreboligcentret Lyngehus Adresse: Hillerødvej 48A, 3540 Lynge Kommune: Allerød Leder: Bente Nees Dato for tilsynet: 25. juni 2009 Telefon: 48 16

Læs mere

Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland

Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland NOTAT Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland Baggrund Målet med opfølgningsprocessen på sundhedsområdet er at nå frem til en fælles forpligtelse mellem kommunerne om,

Læs mere

Kvalitetsstandard for visitation til plejebolig og ældrebolig

Kvalitetsstandard for visitation til plejebolig og ældrebolig Kvalitetsstandard for visitation til plejebolig og ældrebolig Indledning: De bærende principper i levering af kerneydelser inden for Ældre-, sundheds- og rehabiliteringsområdet i Nordfyns Kommune er: Sundhedsfremme

Læs mere

En sådan proces kræver både konkrete politiske målsætninger, som alle kommuner forpligter sig på, og et samarbejde med regionen.

En sådan proces kræver både konkrete politiske målsætninger, som alle kommuner forpligter sig på, og et samarbejde med regionen. N O TAT Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland Baggrund Målet med opfølgningsprocessen på sundhedsområdet er at nå frem til en fælles forpligtelse mellem kommunerne

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 TORSDAG DEN 28. JUNI 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 28. juni 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Det koordinerede borgerforløb. Sundheds- og Ældreafdelingen januar 2010

Det koordinerede borgerforløb. Sundheds- og Ældreafdelingen januar 2010 Det koordinerede borgerforløb Sundheds- og Ældreafdelingen januar 2010 Det koordinerede borgerforløb... 1 Resumé... 2 1. Oplæg til ny organisering af rehabilitering og det sammenhængende borgerforløb...

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Konvertering af beskyttede boliger og lukning af utidssvarende og ikke-ombygningsegnede plejehjem

Konvertering af beskyttede boliger og lukning af utidssvarende og ikke-ombygningsegnede plejehjem Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Faglig Udvikling Ældrestaben BILAG 1.1 23. marts 2006 Sagsnr.: 290802 Dok.nr.: 1800708 /PC Budget 2007 Prioriteringsrum Konvertering af beskyttede boliger og

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2010 Tilsynsrapport Gråsten Plejecenter

Uanmeldt tilsyn 2010 Tilsynsrapport Gråsten Plejecenter Uanmeldt tilsyn 2010 Tilsynsrapport Gråsten Plejecenter Indholdsfortegnelse 1. TILSYN OMFANG OG GENNEMFØRELSE... 2 1.1 Interview... 2 1.2 Rapport... 2 2. KONKLUSION OG ANBEFALINGER PÅ TILSYNSBESØGET...

Læs mere

Velkommen til Hjemmeplejen

Velkommen til Hjemmeplejen Velkommen til Hjemmeplejen Velkommen til Hjemmeplejen Egedal Kommunes hjemmepleje leverer både praktisk hjælp (rengøring og tøjvask), personlig pleje og sygepleje til kommunes borgere. I denne pjece kan

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Struer Kommune. 10. oktober 2012 J.nr. 5-2210-21/1. Embedslægerne Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Struer Kommune. 10. oktober 2012 J.nr. 5-2210-21/1. Embedslægerne Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg J.nr. 5-2210-21/1 Embedslægerne Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg s tilsyn med plejehjem i Tlf. 72 22 79 70 Fax 72 22 74 48 E-post midt@sst.dk Struer Kommune 2011 Tilsynene i Struer Kommune har gennemført

Læs mere

At gøre overgangen fra eget hjem til Lindehaven, så let og tryg som mulig for den enkelte beboer.

At gøre overgangen fra eget hjem til Lindehaven, så let og tryg som mulig for den enkelte beboer. GENERELT OM PLEJECENTER LINDEHAVEN Plejecenter Lindehaven blev indviet d. 4. januar 1983. Lindehaven er bygget i 3 etager. I stueplan findes reception/kontor, cafe, køkken, ergo og fysioterapi, fodterapeut

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet

Ansøgte midler til løft af ældreområdet Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Kærgården.

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Kærgården. Rapport vedr. anmeldt tilsyn Kærgården. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af dialogoplysninger fra 2 personalerepræsentanter og de 2 gruppeledere, samt gennemført dialogmøde mellem beboere og

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TORSDAG DEN 24. JANUAR 2008, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 24. januar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

1. Formål med afdelingsprofilen side Hjemmesygeplejens virksomhedsområde side 3-5

1. Formål med afdelingsprofilen side Hjemmesygeplejens virksomhedsområde side 3-5 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Formål med afdelingsprofilen side 1 2. Organisering af hjemmesygeplejen side 1-2 a. Organisation b. Lovgrundlag c. Vejledning om hjemmesygepleje 3. Værdigrundlag side 2-3 4. Hjemmesygeplejens

Læs mere

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn Sundhed og Omsorg Plejecenter Glesborg Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Kvalitetsvurdering... 2 3. Datakilder... 2 4. Samlet vurdering... 3 5. Anbefalinger...

Læs mere

EVALUERING AF INDSATSER UNDER VÆRDIGHEDSPULJEN 2019

EVALUERING AF INDSATSER UNDER VÆRDIGHEDSPULJEN 2019 EVALUERING AF INDSATSER UNDER VÆRDIGHEDSPULJEN 2019 Indhold Indledning...2 1 Styrke fællesskaber, der forebygger ufrivillig ensomhed...3 1.1 Indsats...3 1.2 Økonomi...3 1.3 Effekt og betydning for borgerne...3

Læs mere

Formålet med indsatsen De planlagte aktiviteter Initiativets målgruppe

Formålet med indsatsen De planlagte aktiviteter Initiativets målgruppe Oversigt over mulige indsatser under puljen til løft af det kommunale ældreområde Hovedområde 1: Bedre forhold for de svageste ældre (prædefineret) Bemærk at udgiftsposter markeret med * kan op- eller

Læs mere

Frivilligcenter Nordfyn GENERALFORSAMLING 21. MARTS 2018

Frivilligcenter Nordfyn GENERALFORSAMLING 21. MARTS 2018 Frivilligcenter Nordfyn GENERALFORSAMLING 21. MARTS 2018 Vision 2021 Vi skaber fremtidens Nordfyn sammen Hos os er det sunde valg altid let. Vi lever os til sundhed: Vi udvikler de allerbedste rammer for

Læs mere

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013 Institution: Birkely Nr. Målsætning Handleplan (indikator/aktivitet/handling) Direktionens mål 3. At Birkely arbejder videre Institutionens MED udvalg udarbejder en med at reducere handleplan, der sikrer

Læs mere

Hospice Randers. Danmarks første kommunale hospice

Hospice Randers. Danmarks første kommunale hospice Hospice Randers Danmarks første kommunale hospice Historien bag Hospice Randers Politisk beslutning i 2007: at der skulle være et tilbud til alvorligt syge borgere at stedet skulle hedde Hospice Randers

Læs mere

Forslag til indsatser

Forslag til indsatser Værdighedspolitik Forslag til indsatser 1 1. Livskvalitet Mere personale på plejecentrene 1 ekstra 37 timers dagvagt pr 30 plejecenterbeboere til at understøtte livskvaliteten og hverdagen på plejecentrene,

Læs mere

Projektkommissorium for Sygehus-hjemmeplejeprojektet.

Projektkommissorium for Sygehus-hjemmeplejeprojektet. Afdeling: Afdelingen for Kommunesamarbejde Udarbejdet af: Rikke Viggers Journal nr.: E-mail: Rikke.Viggers@regionsyddanmark.dk Dato: 26. februar Telefon: 29201214 Projektkommissorium for Sygehus-hjemmeplejeprojektet.

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune

Faaborg-Midtfyn Kommune Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Faaborg-Midtfyn Kommune 2008 Sundhedsstyrelsen Embedslægerne Syddanmark Sorsigvej 35 6760 Ribe Tlf.: 7222 7950 Fax: 7222 7440 E-mail: syd@sst.dk Tilsynene i Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune. Samlet redegørelse for de kommunale anmeldte plejehjemstilsyn 2008

Faaborg-Midtfyn Kommune. Samlet redegørelse for de kommunale anmeldte plejehjemstilsyn 2008 Faaborg-Midtfyn Kommune Samlet redegørelse for de kommunale anmeldte plejehjemstilsyn 2008 Det overordnede formål f med de kommunale tilsyn Formålet med tilsynet er, at myndigheden blandt andet via de

Læs mere

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget NOTAT 18. maj 2011 Ældreudvalget Ældreudvalget har ansvaret for træning, personlig og praktisk hjælp (hjemmehjælp), hjemmesygepleje, ældreboliger, plejeboliger, hjælpemidler, omsorgsarbejde samt pensioner.

Læs mere

Elever på social- og sundhedsuddannelserne, der skal tilbydes et praktikforløb i Gribskov Kommune, indenfor: Social- og sundhedshjælperelever

Elever på social- og sundhedsuddannelserne, der skal tilbydes et praktikforløb i Gribskov Kommune, indenfor: Social- og sundhedshjælperelever Kvalitetsstandard for praktikuddannelse for elever på social og sundhedsuddannelserne Formål Tilbyde elever på social- og sundhedsuddannelserne et praktikforløb, der lever op til gældende lovgivning og

Læs mere

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013 Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 013 Institution: Dixensminde Nr. Målsætning Handleplan (indikator/aktivitet/handling) Direktionens mål 3. At Dixensminde arbejder Institutionens MED udvalg udarbejder

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 26 TIRSDAG DEN 3. FEBRUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 3. februar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Personaleoversigt. (side )

Personaleoversigt. (side ) (side 222-229) 222 2016 SAMT OVERSLAGSÅRENE 2017-2019 Personaleoversigt I nedenstående oversigt er de lønrelaterede udgifter for det vedtagne budget for 2016 til 2019 vist. Arbejdsmarkedsudvalget 22.400

Læs mere

Tilsynsrapport Odense Kommune Ældre- og Handicapforvaltningen

Tilsynsrapport Odense Kommune Ældre- og Handicapforvaltningen INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tilsynsrapport Odense Kommune Ældre- og Handicapforvaltningen Lokalcenter Rosengård Uanmeldt tilsyn December 2011 WWW.BDO.DK 1 Oplysninger Plejecentrets navn og adresse Lokalcenter

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Social-, Børne- og Integrationsministeriet Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger

Læs mere

Er en Social- og Sundhedsudannelse noget for dig? - Så læs videre i denne pjece

Er en Social- og Sundhedsudannelse noget for dig? - Så læs videre i denne pjece Sosu uddannelse i Lejre Kommune Er en Social- og Sundhedsudannelse noget for dig? - Så læs videre i denne pjece Center for Velfærd & Omsorg I Lejre kommune kan du få en uddannelse som:» Social- og Sundhedshjælper»

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 15. JANUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 15. januar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Solgården.

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Solgården. Rapport vedr. anmeldt tilsyn Solgården. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af dialogoplysninger fra 3 personalerepræsentanter og 1 gruppeleder, samt gennemført dialogmøde mellem beboere og bruger-

Læs mere

Beskrivelse af Thisted Kommunes akutpladser. Formål, opgaver og personalekompetencer.

Beskrivelse af Thisted Kommunes akutpladser. Formål, opgaver og personalekompetencer. Beskrivelse af Thisted Kommunes akutpladser Formål, opgaver og personalekompetencer. Der er tale om 4 akutpladser i tilknytning til de 16 midlertidige pladser, der er beliggende på områdecentret Kristianslyst.

Læs mere

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Gambo.

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Gambo. Rapport vedr. anmeldt tilsyn Gambo. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af dialogoplysninger fra 1 personalerepræsentant og 1 gruppeleder, samt gennemført dialogmøde mellem beboere og bruger- og

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Sorø Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 5.700.000 kr. Tilskud

Læs mere

Indsats Budget Ansvarlige Dok. nr. handleplan

Indsats Budget Ansvarlige Dok. nr. handleplan Indsats: Styrke hverdagsrehabiliteringsindsatsen Indsats Budget Ansvarlige Dok. nr. handleplan Hverdagsrehabilitering på plejecentrene Ergoterapeut 2 stillinger x 37 timer x 39 uger x 235 kr./timen Opnormering

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Dalby Ældrecenter den 3. maj 2012

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Dalby Ældrecenter den 3. maj 2012 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Dalby Ældrecenter den 3. maj 2012 Centerleder Anni Petersen Tilsynet blev udført af konsulent Birgit Friis Levysohn og ekstern sygeplejefaglig konsulent Grethe

Læs mere

Puljemidler til løft på ældreområdet 2015 Vejen Kommune

Puljemidler til løft på ældreområdet 2015 Vejen Kommune Puljemidler til løft på ældreområdet 2015 Vejen Kommune Forslag til indsatser anvendelse af puljemidler til løft på ældreområdet 8.198.000 kr. Indsatser Ansøgt 2014 Forventet forbrug 2014 Ressourcebehov

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. årligt til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede beløb udgør

Læs mere

Delanalyse 1: Alternative faggrupper til reducering af timepris for opgavelevering:

Delanalyse 1: Alternative faggrupper til reducering af timepris for opgavelevering: Budgetanalyse for rengøringsopgaver på ældreområdet Formål Budgetanalyserne har til formål at skabe økonomiske potentialer, som kan bidrage til at nedbringe de økonomiske udfordringer i budget 2020-23.

Læs mere

Denne handleplan er dog ikke alene rettet mod Albertshøj, men de skitserede tiltag vil blive gennemført både på Albertshøj og i Humlehusene.

Denne handleplan er dog ikke alene rettet mod Albertshøj, men de skitserede tiltag vil blive gennemført både på Albertshøj og i Humlehusene. Handleplan for anførte krav fra Styrelsen for Patientsikkerhed ved tilsyn på Albertshøj d. 14. juni 2016 Indledning: Styrelsen for Patientsikkerhed har gennemført besøg på Albertshøj 14. juni 2016 hvilket

Læs mere

Tilsynsrapport 2005. for Værebropark Plejecenter EMBEDSLÆGEINSTITUTIONEN. j.nr. 15-17-31/3. Adresse: Værebrovej 24, 2880 Bagsværd. Tlf.

Tilsynsrapport 2005. for Værebropark Plejecenter EMBEDSLÆGEINSTITUTIONEN. j.nr. 15-17-31/3. Adresse: Værebrovej 24, 2880 Bagsværd. Tlf. EMBEDSLÆGEINSTITUTIONEN K ØBENHAVNS A MT j.nr. 15-17-31/3 Tilsynsrapport 2005 for Værebropark Plejecenter Adresse: Værebrovej 24, 2880 Bagsværd Tlf.: 39574442 Kommune: Gladsaxe Tilsynet blev foretaget

Læs mere

nordfyns kommune Forslag til køkkenstruktur fra 1. jan. 2008.

nordfyns kommune Forslag til køkkenstruktur fra 1. jan. 2008. nordfyns kommune Forslag til køkkenstruktur fra 1. jan. 2008. Den 18. april 2007 Nordfyns Kommune Køkkenarbejdsgruppen Arbejdsgruppen består af: Seniorkonsulent Kurt Holmsted, formand Køkkenchef Lotte

Læs mere

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget 2020-2023 I 1000 kr. Regnskab 2018 Opr. 2019 Basisbudget 2020 BF 2020 BO 2021 Ændringer BO 2022 BO 2023 SSU's beslutning 17.6.19: Forslag 2440-2449

Læs mere

Social- og sundhedshjælperelever, der er ansat af Egedal Kommune

Social- og sundhedshjælperelever, der er ansat af Egedal Kommune Ydelsesbeskrivelse Social- og sundhedshjælperuddannelse Lovgrundlag BEK nr 1117 af 18/08/2016 Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til social- og sundhedshjælper Uddannelsesordning for Social- og sundhedshjælperuddannelsen,

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Den reviderende sygeplejerskeuddannelse - og estimeret behov for kliniske vejlederressourcer.

NOTAT. Allerød Kommune. Den reviderende sygeplejerskeuddannelse - og estimeret behov for kliniske vejlederressourcer. NOTAT Den reviderende sygeplejerskeuddannelse - og estimeret behov for kliniske vejlederressourcer. Allerød Kommune Ældre og Sundhed Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk

Læs mere

Projekt Kronikerkoordinator.

Projekt Kronikerkoordinator. Ansøgning om økonomisk tilskud fra puljer i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom i perioden 2010 2012. Dato 18.9.2009 Projekt Kronikerkoordinator.

Læs mere

1. Behandling budget 2010

1. Behandling budget 2010 Generel beskrivelse består af de aktivitetsbestemte sundhedsudgifter som betaling til Regionen for indlæggelser, den specialiserede genoptræning, sygesikringsydelser m.v. Området dækker også kommunens

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019.

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019. Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Tilskud en værdig ældrepleje 2019: Tilskud bedre bemanding i ældreplejen

Læs mere

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget 2015

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget 2015 2. budgetopfølgning 2015 Den politiske aftale for budget 2015 Anlæg Tekst med rødt er tilføjelser siden 1. Budgetopfølgning 2015 Forslag Kort beskrivelse af indsatsen Indsatsen tager afsæt i masterplanen

Læs mere

Ansøgning: ældrepuljen 2015

Ansøgning: ældrepuljen 2015 Ældreafdelingen Middelfart Kommune Middelfart Midtpunkt,Jernbanegade 75-77 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8832 4401 Fax +45 8888 5501 Dato: 3. september 2014 Sagsnr.:

Læs mere

Evaluering af ledelse og ledelsesbehov Plejecentrene

Evaluering af ledelse og ledelsesbehov Plejecentrene Evaluering af ledelse og ledelsesbehov Plejecentrene Center for Social & Sundhed Pleje og Omsorg Ballerup Kommune Rådhuset Hold-an Vej 7 DK-2750 Ballerup www.ballerup.dk Dato: 18. september 2017 NOTAT

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i J.nr. /1-17-172/1 sif Tlf. 72227990 Fax 72227439 E-post info@sst.dk s tilsyn med plejehjem i Dir. tlf. E-post nord@sst.dk Thisted Kommune 2010 Tilsynene i Thisted Kommune har gennemført i alt otte tilsynsbesøg

Læs mere

Prioriteringsskema budget 2013 BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG

Prioriteringsskema budget 2013 BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG DRIFT Inspirationsforslag Lb. Nr. SSU-I-01 Overskrift: Aktivitetsmedarbejder på plejecentrene Udvalg: SSU / Område: Plejecentre Funktion: 05.32.32 BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG Ved godkendelse af

Læs mere

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Vesterbo.

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Vesterbo. Rapport vedr. anmeldt tilsyn Vesterbo. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af dialogoplysninger fra 2 personalerepræsentanter og de 2 gruppeledere, samt gennemført dialogmøde mellem beboere og

Læs mere

Årsredegørelse Tilsyn på ældreområdets plejecentre 2011

Årsredegørelse Tilsyn på ældreområdets plejecentre 2011 Årsredegørelse Tilsyn på ældreområdets plejecentre 2011 Indholdsfortegnelse: Indledning s. 1 Hovedkonklusion s. 2 Uanmeldte kommunale tilsyn s. 3 Overordnet konklusion s. 3 Overordnede anbefalinger og

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Lindevejscenteret den 18. april 2012

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Lindevejscenteret den 18. april 2012 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Lindevejscenteret den 18. april 2012 Centerleder Gitte Larsen Tilsynet blev udført af konsulent Birgit Friis Levysohn og ekstern sygeplejefaglig konsulent Grethe

Læs mere

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013 Institution: Blomsterengen Nr. Målsætning Handleplan (indikator/aktivitet/handling) Direktionens mål. Sygefraværet på Institutionens MED udvalg udarbejder en Blomsterengen fastholdes handleplan, der sikrer

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Plejecentret Svendebjerghave. 28. november 2018

Uanmeldt tilsyn Plejecentret Svendebjerghave. 28. november 2018 Uanmeldt tilsyn Plejecentret Svendebjerghave 28. november 2018 Indledning... 3 Om Plejecentret... 3 Tilsynets gennemførelse... 4 Resumé... 4 Afrapportering af fokusområder... 5 Personlig pleje... 5 Praktisk

Læs mere

2.400 Fast tilknyttet læge til plejecentrene Forslag anbefales.

2.400 Fast tilknyttet læge til plejecentrene Forslag anbefales. Ikke indarbejdede ændringer Nr. Social- og sundhedsudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning skab Opr. budget BF BO BO BO - 2015 Ændringer p.gr.a. SSU 17.8.16: 2.400 Fast tilknyttet læge til plejecentrene

Læs mere

6. Social- og sundhedsassistent

6. Social- og sundhedsassistent 6. Social- og sundhedsassistent 6.1. Social og sundhedsassistents arbejdsområder En social- og sundhedsassistent er en person, der udfører sygeplejeopgaver, planlægger aktiviteter og vejleder social- og

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 12. NOVEMBER 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 12. november 2009 Side: 2

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 TORSDAG DEN 27. SEPTEMBER 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 27. september 2007 Side: 2

Læs mere

01-01-2013 31-12-2013 Politisk udvalg: Socialudvalg

01-01-2013 31-12-2013 Politisk udvalg: Socialudvalg Aktiv Pleje type: Fagsekretariat/Stab Kommunen har en stor udfordring i forhold til, at antallet af ældre borgere er stigende, og der bliver flere ældre med behov for hjælp samtidig med, at der bliver

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 TORSDAG DEN 13. AUGUST 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 13. august 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Nordfyns Kommune Sektorbeskrivelse for Social og Sundhed

Nordfyns Kommune Sektorbeskrivelse for Social og Sundhed Medlemmer af Social og Sundhedsudvalget Gert Rasmussen, formand Børge Nielsen Bo Jakobsen Anders Fog-Petersen Christian Sommerlund Social og Sundhed Denne sektor servicerer hele voksenområdet fra 18 år

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TORSDAG DEN 16. APRIL 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, GÆSTEKANTINEN Social- og Sundhedsudvalget 16. april 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Kærgården.

Rapport vedr. anmeldt tilsyn Kærgården. Rapport vedr. anmeldt tilsyn Kærgården. Rapporten er udarbejdet med en fremstilling af dialogoplysninger fra 5 personalerepræsentanter og de 3 gruppeledere, samt gennemført dialogmøde mellem beboere og

Læs mere

Praktiksteds- beskrivelse

Praktiksteds- beskrivelse Praktiksteds- beskrivelse for social- og sundhedsassistentelever på Fælleskirurgisk afdeling 100 Sydvestjysk Sygehus Grindsted Engparken 1 7200 Grindsted Tlf.nr: 7918 9100 Indholdsfortegnelse: 1. Præsentation

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Søskrænten

Tilsynsrapport 2009 Søskrænten J. nr.: 1-17-53/4 P nr.: 1003371930 Tilsynsrapport 2009 Søskrænten Adresse: Fredensvej 15, Sjørring, 7700 Thisted Kommune: Thisted Leder: Områdeleder/sygeplejerske Birgit Muff Dato for tilsynet: 8. 6.

Læs mere

Personaleoversigt. (side )

Personaleoversigt. (side ) (side 262-267) 262 2015 SAMT OVERSLAGSÅRENE 2016-2018 Personaleoversigt I nedenstående oversigt er de lønrelaterede udgifter for det administrative budget for 2015 til 2018 vist. OVERSLAG Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Dialog- og aftalestyring

Dialog- og aftalestyring Dialog- og aftalestyring Plejecenter Hobro Alderdomshjem Plejecenter Myhlenbergparken Hjemmeplejen Hobro Nord og Arden. Aftale for 2011 Side 1 af 7 Indledning 3 Beskrivelse af plejedistrikt I 4 Indhold

Læs mere

Ansøgning om økonomisk tilskud fra pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011 2014

Ansøgning om økonomisk tilskud fra pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011 2014 Ansøgning om økonomisk tilskud fra pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden 2011 2014 Ansøger: Kommune, forvaltning og afdeling Projektejer Nordfyns

Læs mere

Praktikstedbeskrivelse

Praktikstedbeskrivelse Praktikstedbeskrivelse Social- og sundhedsuddannelserne Ældreområdet Helle plejecenter Ældreområde Øst Vinkelvej 2 Tofterup,7200 Grindsted 1. Præsentation af praktikstedet Helle plejecenter er et plejecenter

Læs mere

Ældrepuljen Etablering af et uddannelsesakademi

Ældrepuljen Etablering af et uddannelsesakademi Ældrepuljen 2015 Indsats Hverdagsrehabilitering på plejecentrene 1.196.000kr. Hverdagsrehabilitering i hjemmeplejen 311.000 kr. Hjælpemidler i rehabiliteringen 676.000 kr. Vedligeholdende holdtræning 488.000

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt anmeldt tilsyn på Kongsted Ældrecenter den 22. maj 2013

Rapport fra lovpligtigt anmeldt tilsyn på Kongsted Ældrecenter den 22. maj 2013 Rapport fra lovpligtigt anmeldt tilsyn på Kongsted Ældrecenter den 22. maj 2013 Centerleder Anni Petersen Tilsynet blev ført af: Konsulent Annelise Dehn Ekstern sygeplejefaglig konsulent Grethe Østergaard-Nielsen

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter sygehusudgifter samt sundhedsmæssige indsatser og forebyggende

Læs mere

ÆLDRERÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ÆLDRERÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE ÆLDRERÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 21 ONSDAG DEN 9. SEPTEMBER 2009, KL. 9.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Ældrerådet 9. september 2009 Side: 2 Fraværende: Yvonne Lindharth. Annelise

Læs mere