Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet"

Transkript

1 Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Budget Budget og Takster Socialtilsyn Nord 7 3 Årsberetning for utilsigtede hændelser Status på udviklingen i vederlagsfri fysioterapi 14 5 Bevilling af puljemidler til kompetenceløft for afdelingsledere og sygeplejersker 19 på ældrecentrene 6 Orientering for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 21

2 Hjørring Kommune Side Ø Budget Resumé SÆH-udvalget forelægges budgetmaterialet til endelig behandling inden fremsendelse til Byrådets budgetdrøftelser. Sagsfremstilling I henhold til den af Byrådet vedtagne budgetproces har SÆH-udvalget siden 6. juni arbejdet med Budget : 6. juni: Budgetseminar: Sundheds-, Ældre og Handicapudvalget drøftede første udkast til et bruttoreduktionskatalog med henblik på at løse den af Byrådet stillede budgetopgave (1+1+1-reduktion) 20. juni: Opfølgning på Budgetseminaret samt kvalificering af budgetmateriale 27. juni Fortsat drøftelse og kvalificering af budgetmateriale samt drøftelse af høringssvar fra OmrådeMED 8. august: 15. august: 29. august: Økonomiudvalget fastlægger fagudvalgenes rammer for 2019 under hensyntagen til demografireguleringer, andre trykprøvninger af rammen (Aktivitetsbestemt medfinansiering, SOSU-elever og Særlige pladser i psykiatrien) samt årets Lov- og Cirkulæreprogram. SÆH-udvalget drøfter forvaltningens oplæg til reduktionskatalog og udvidelsesforslag SÆH-udvalget foretager en endelig prioritering i reduktionskatalog og udvidelsesforslag med henblik på fremsendelse af budgetoplæg til Økonomiudvalg og Byråd Reduktionskatalog SÆH-udvalget har løst den af Byrådet stillede opgave om at udarbejde et reduktionskatalog svarende til 1+1+1% reduktion af driftsrammerne i (tabel 1). De enkelte reduktionsforslag fremgår af bilag 1.

3 Tabel 1 Byrådets Rammeudmelding (1+1+1%- reduktion) SÆH-udvalgets Reduktionskatalog ,10 22,20 33,30 33,30-11,10-22,20-33,30-33,30 Balance 0,00 0,00 0,00 0,00 Hjørring Kommune Side 3. Det skal særligt bemærkes, at den fulde gennemførelse af Handleplan for ØK indgår i SÆH-udvalgets reduktionskatalog. Det vil sige, at både restubalancen og Nedlæggelse af Havbakken indgår i reduktionskataloget. Hvis Byrådet beslutter, at Havbakken ikke skal nedlægges, skal der findes finansiering til restubalancen i Handleplanen på henholdsvis 10,21 mio. kr. i 2019, 6,48 mio. kr og 4,67 mio. kr. i 2021 og efterfølgende år. Derudover skal der også findes yderligere besparelser i reduktionskataloget på 15,92 mio. kr. set over en 4-årig periode, hvis Byrådet beslutter, at Havbakken ikke skal nedlægges. Til orientering skal det oplyses, at der ved indfrielse af restgæld efter nedlæggelse af ældrecentre (alment byggeri opført med støttet lån) fortsat vil være økonomiske forpligtelser for kommunen med mindre bygningerne sælges eller bygningerne nedrives. Ved indfrielse af restgælden efter nedlæggelse af Havbakken uden salg eller nedrivning svarer forpligtelsen årligt til 0,74 mio. kr. som skal indbetales til Landsbyggefonden og 0,37 mio. kr. som skal henlægges på en henlæggelseskonto i Hjørring Kommune. Henlæggelseskontoen er en samlet konto, for at kommunens almene ældreboliger og kommune beslutter, hvordan midlerne på kontoen skal anvendes. I forhold til SÆH-udvalgets reduktionskatalog skal endvidere bemærkes, at reduktionen vedr. pakkestørrelserne til visiteret bostøtte på VoksenHandicapområdet foreslås gennemført fuldt ud, men at en del af rationalet, 2,7 mio. kr., forlods tilføres budgettet til bostøtte og Den gode modtagelse, med henblik på at skabe mere robuste forudsætniger for at opnå budgetbalance. Reduktionen i pakkestørrelsen indebærer en justering af kvalitetsstandarden på området, såfremt forslaget endelig godkendes af Byrådet, og Byrådet vil den 31. oktober få forelagt en særskilt sag herom. SÆH-udvalget vil 3. oktober udover kvalitetsstandarden for området, få forelagt udkast til en samlet handleplan for bostøtten, Den Gode Modtagelse samt den tilhørende myndighedsfunktion. Endelig skal det bemærkes, at der i reduktionskataloget indgår en uspecificeret rammebesparelse, der udgør 3,02 mio. kr. set over en 4-årig periode.

4 Budgetudvidelser I SÆH-udvalgets budgetoplæg indgår desuden en række budgetudvidelser. For en nærmere beskrivelse henvises til bilag 2. Da SÆH-udvalget selv har anvist finansiering til budgetudvidelserne, er de teknisk set at betragte som omprioriteringer indenfor egen budgetramme. Udvidelser og finansiering fremgår af tabel 2 herunder. Hjørring Kommune Side 4. Tabel Tidligere SÆH-beslutninger 1,03-0,37-0,37-0,37 Nye prioriteringer 1,60 1,52 1,52 1,52 Finansiering: Udisponeret budgetpulje fra B ,22-2,22-2,22-2,22 Balance 0,41-1,07-1,07-1,07 Overførsel mellem årene -0,41 0,41 0,00 0,00 Restpulje 0,00-0,66-1,07-1,07 Budgetbemærkninger De generelle bemærkninger (bind 1) indeholder en overordnet præsentation af Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalgets driftsområde. Se bilag 3. De specifikke bemærkninger (bind 2) indeholder supplerende bemærkninger til budgettet med fokus på udvalgte nøgletal og udviklingstendenser. Se bilag 4. Der er tale om foreløbige bemærkninger, idet prioriteringer, som fremsendes til Byrådets budgetdrøftelser ikke er indarbejdet. Efter budgetvedtagelsen 10. oktober vil budgetbemærkningerne blive konsekvensrettet. Takstblad Forvaltningen har udarbejdet de foreløbige takster for 2019 på SÆH-området (bilag 5). Først efter budgetvedtagelsen kan de endelige takster beregnes, og forventes forelagt Byrådet på møde 31. oktober. Til orientering behandles budget og takster for Socialtilsyn Nord i selvstændig sag med henblik på at kunne godkendes endeligt ved Byrådets 2. behandling af budgettet 10. oktober. Investeringsoversigt I henhold til den vedtagne budgetproces fremsendes fagudvalgenes oplæg til Investeringsoversigt

5 Der er foretaget en trykprøvning af sidste års investeringsoversigt, som fremgår af bilag 6. Trykprøvningen har ikke givet anledning til ændringer i forhold til sidste års investeringsoversigt. Hjørring Kommune Side 5. Nye ønsker/prioriteringer - bilag 7: 1) Tilbygning til botilbuddet Aage Holms Vej: 7,5 mio. kr. periodiseret over ) Forhøjelse af rammebeløbet til investeringer ifbm. Plejeboligpan 2030: 20 mio. kr. i Tidsplan for den videre budgetproces: 12. septemberdets 1. behandling Økonomiudvalget udarbejder budgetforslag til Byrå- 19. september: Byrådets 1. behandling af budgetforslag 27. september: Sidste frist for ændringsforslag til 1. behandlingsforslag 3. oktober: Økonomiudvalget udarbejder indstilling vedrørende ændringsforslag 10. oktober: Byrådets 2. behandling af budgetforslag Lovgrundlag Lovbekendtgørelse nr af 6. juli 2018 af lov om kommuners styrelse. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger.

6 Bilag: 1. Samlet beskrivelse af reduktionsforslag budget Samlet oversigt over udvidelseforslag til budget Generelle bemærkninger SÆH 4. Specifikke bemærkninger SÆH 5. SÆH Takstblad Investeringsoversigt Trykprøvning 7. Investeringsoversigt Nye ønsker & omprioriteringer Hjørring Kommune Side 6. Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at Sundheds,- Ældre- og Handicapudvalget godkender budgetoplægget til Byrådet med henblik på de videre budgetdrøftelser. Beslutning Sundheds,- Ældre- og Handicapudvalget godkendte det samlede budgetoplæg med henblik på fremsendelse til byrådet, med den justering at provenuet fra lukning af Havbakken istedet indarbejdes i reduktionskataloget som en besparelse, der skal findes i forbindelse med at plejeboligplanen forelægges byrådet i foråret Et mindretal i udvalget bestående af Helmuth Zickert, Michael Harritslev, Per Møller og Chelina Bagger kunne ikke tilslutte sig dette, men ønskede at fastholde at Sundheds,- Ældre- og Handicapudvalgets budgetgenopretningsplan indarbejdes i reduktionskataloget i sin helhed det vil sige incl. forslaget om at lukke Havbakken. Sundheds,- Ældre- og Handicapudvalget besluttede endvidere at fremsende forslag til opnormering af hjerneskadekoordinationsfunktionen som et ufinansieret budgetforslag.

7 Hjørring Kommune Side Ø Budget og Takster Socialtilsyn Nord Resumé Budget og Takster 2019 for Socialtilsyn Nord fremlægges hermed til Byrådets godkendelse. Socialtilsyn Nord har udarbejdet et budget for 2019, der medfører et fald i budgettet på 0,3%, eller kr Sagsfremstilling Socialtilsyn Nord godkender og fører driftsorienteret tilsyn med sociale tilbud og plejefamilier i Nordjylland (excl. Hjørring Kommune) og Silkeborg Kommune. Socialtilsynet fungerer som indtægtsdækket virksomhed, hvorfor alle omkostninger der anvendes til at udføre tilsynet, finansieres dels af kommunerne efter objektive kriterier (plejefamilieområdet), og dels ved opkrævning af omkostningsbaserede takster (tilbudsafdelingen). Socialtilsyn Nord er således udgiftsneutral for Hjørring Kommune. Det samlede budget for 2019 er udarbejdet under hensyntagen til, at den samlede opgaveportefølje er blevet mindre. Desuden indgår overført overskud fra 2017 på 0,7 mio. kr. i Budget Det udarbejdede budget for 2019 udgør i alt 34,93 mio. kr. mod 35,02 mio. kr. i 2018 jf. nedenstående tabel: År 2018 (mio. kr.) År 2019 ( mio. kr. ) Samlet Budget 35,02 34,93 Heraf Tilbudsafdelingen 15,51 14,68 Heraf Plejefamilieafdelingen 19,51 20,25 Med det fremlagte budget sker der et fald i de samlede udgifter til Tilbudsafdelingen på 5,1%, og en stigning i de samlede udgifter til Plejefamilieafdelingen på 3,8%.

8 Der er i Budget 2019 sket tilpasning af personalenormeringen i forhold til nedgangen i opgaveporteføljen. Hjørring Kommune Side 8. På andre parametre har der derimod vist sig en tilgang/stigning i arbejdsmængden, særligt grundet mange ansøgninger om væsentlige ændringer. For at imødegå den øgede arbejdsmængde, er der budgetteret med en ekstra socialfaglig medarbejder på Tilbudsområdet. På plejefamilieområdet ændres antallet af tilsynsbesøg fra 1,3 besøg til 1,5 besøg i Budget Ændringen foretages dels som følge af tidligere års erfaringer, og dels som en konsekvens af tilpasning/ensretning af budget og normeringsmodellen for de 5 Socialtilsyn. Takster for Tilbuds- og Plejefamilieafdelingen bliver med det fremlagte Budget 2019: 2018 (kr.) År 2019 (kr.) Tilbudsafdelingen: Takstkategori 1 (1-7 pladser) Takstkategori 2 (8-24 pladser) Takstkategori 3 (25-49 pladser) Takstkategori 4 (50+ pladser) Plejefamilieafdelingen: Gennemsnitspris pr. plejefamilie Der henvises til Bilag 1 for nærmere uddybning af Budget 2019, samt Bilag 2 der viser en samlet oversigt over Socialtilsyns Nord takstkategorier. Lovgrundlag Lov om Socialtilsyn. Økonomi Den samlede opkrævning af takster og objektiv finansiering skal dække udgifterne til Socialtilsyn Nord. Et evt. overskud/underskud vil blive indregnet i takstberegningen i efterfølgende år.

9 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger Hjørring Kommune Side 9. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger Bilag: 1: Budget : Takstblad Socialtilsyn Nord Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at Sundheds- Ældre- og Handicapudvalget overfor Økonomiudvalg og Byråd anbefaler at budget 2019 for Socialtilsyn Nord godkendes at takstblad 2019 for Socialtilsyn Nord godkendes Beslutning Sundheds- Ældre- og Handicapudvalget godkendte indstillingen.

10 Hjørring Kommune Side K Årsberetning for utilsigtede hændelser 2017 Resumé Byrådet forelægges årsberetning for utilsigtede hændelser for Sundheds-, Ældreog Handicapområdet i 2017, til orientering. Sagsfremstilling Det har siden 2010 været lovpligtigt for kommunerne at arbejde med utilsigtede hændelser (UTH). UTH er karakteriseret ved at omfatte hændelser, der forekommer i forbindelse med sundhedsfagligt arbejde hos borgeren. Formålet med at arbejde med UTH er at lære af hændelserne for at undgå, at de gentager sig. Arbejdet med UTH er således med til at sikre og udvikle kvaliteten i de sundhedsfaglige ydelser, som kommunen leverer til borgerne. Alle der leverer sundhedsfaglige ydelser skal indrapportere UTH. I Hjørring Kommune er det primært Sundheds-, Ældre- og Handicapområdet (SÆH), der leverer ydelser omfattet af UTH. Det er også på dette område, at indrapporteringskulturen af UTH er bedst forankret. SÆH-området indrapporter som forpligtet UTH. Årsberetningen afspejler derfor stort set kun hændelser, der er forekommet på SÆH-området. Byrådet forelægges årsberetningen for UTH en gang årligt. Årsberetning for 2017 Årsberetningen viser, at der fra 1. januar 2017 til 31. december 2017 samlet er indrapporteret 1594 utilsigtede hændelser i Hjørring Kommune (se bilag). Der er gennemsnitligt indrapporteret 133 hændelser pr. måned. Til sammenligning blev der i gennemsnit rapporteret 121 hændelser pr. måned i Nedenstående tabel viser udviklingen i antallet af UTH fra

11 Hjørring Kommune Side 11. Tabellen viser, at der fra 2015 til 2017 har været et udsving i antallet af indrapporterede hændelser. Udsvinget vurderes at være en naturlig konsekvens af målrettede indsatser på området samt et øget kendskab til UTH og herigennem en forbedring af indrapporteringskulturen. Som i de foregående år, er det primært på ældrecentrene, at der rapporteres UTH. I 2017 har der været 1155 rapporterede hændelser på ældrecentrene, hvilket er en stigning på 50 rapporterede hændelser fra 2016 til På de sociale botilbud på handicapområdet er der sket et lille fald fra 2016 til 2017, mens der for hjemme- og sygeplejen fortsat ses en stigning i antallet af rapporterede hændelser fra 2016 til Stigningen forventes at fortsætte i takt med det øgede fokus på indberetning af UTH. De hyppigste rapporterede hændelser i 2017 er relateret til medicinering, herunder glemt medicin som udgør 59% af alle rapporterede hændelser. Sammenlignet med både 2015 og 2016 er der sket en stigning af antallet af hændelser på dette område, særligt for hjemme- og sygeplejen på det sociale område. På ældrecentrene har der været et fald i antallet af hændelser vedrørende medicin, hvilket vurderes at skyldes, at der er et stort fokus på forebyggelse af medicinfejl. På ældrecentrene ses omvendt flere indberetninger vedrørende fald og infektioner. De rapporterede hændelser medfører oftest forbigående eller ikke varige skadevirkninger for den borger, som hændelsen vedrører. I 2017 er det tilfældet for 99,1% af hændelserne.

12 I enkelte tilfælde kan der være tale om alvorlige hændelser. I disse situationer udarbejdes altid en hændelsesanalyse, og en fremadrettet handleplan, som har til formål at medvirke til at afdække de bagvedliggende årsager til hændelsen. De alvorlige hændelser i 2017 er sket i forbindelse med fald eller medicinfejl og er oftest sket i forbindelse med opgaveoverdragelse og/ eller delegering af opgaver fra en faggruppen til en anden. Hjørring Kommune Side 12. Fokusområder i 2017 Fokusområderne i arbejdet med UTH har i 2017 været: Udvikling af en moden patientsikkerhedskultur Forebyggelse af medicinfejl på hele SÆH-området og i sektorovergange Forebyggelse af urinvejsinfektioner Forebyggelse af fald Foruden ovennævnte fokusområder, sker der kvalitetsudvikling på en række andre områder, således at kvaliteten sikres i de sundhedsfaglige opgaver som udføres for borgerne. Borgerrapporterede hændelser Som en del af lovgivningen kan borgerne også rapportere UTH. På Hjørring Kommunens hjemmeside er der informationer om denne mulighed og link til den elektroniske rapport, som skal udfyldes for at rapportere en hændelse. Det er ikke muligt at lave et udtræk af, hvor mange borgere, der benytter sig af denne mulighed. Forvaltningen skønner, at der er tale om ganske få borgere. Der er kendskab til seks eksempler på dette i Sammenhængsreformen Regeringen har i april 2017 lanceret Sammenhængsreformen, som skal nedbringe bureaukratiet i den offentlige sektor. Målet er at sikre en bedre kvalitet og en mere sammenhængende indsats til borgerne, blandt andet gennem regelforenklinger, der giver medarbejderne mere tid til kerneopgaven. Der er mulighed for, at en afbureaukratisering vil have en påvirkning på rapporteringen af UTH, hvormed der fremadrettet kan ske ændringer på området. Det samlede reformprogram præsenteres i løbet af Lovgrundlag Sundhedslovens vedrørende patientsikkerhed.

13 Hjørring Kommune Side 13. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag Årsberetning for utilsigtede hændelser i 2017 Direktionen indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget overfor Økonomiudvalg og Byråd anbefaler, at orienteringen om årsberetningen for utilsigtede hændelser i 2017 tages til efterretning. at årsberetningen for utilsigtede hændelser i 2017 sendes til orientering i Handicaprådet og Ældrerådet Beslutning Sundheds- Ældre- og Handicapudvalget godkendte indstillingen.

14 Hjørring Kommune Side K Status på udviklingen i vederlagsfri fysioterapi Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget forelægges status for udviklingen i vederlagsfri fysioterapi for perioden Sagsfremstilling Jævnfør Sundhedslovens 140a er kommunen forpligtet til at tilbyde vederlagsfri fysioterapi eller ridefysioterapi efter lægehenvisning. Målgruppen er personer med svært fysisk handicap eller funktionsnedsættelse som følge af progressiv sygdom, og formålet med den fysioterapeutiske indsats er at forbedre funktioner, vedligeholde funktioner eller forhale forringelse af funktioner. For at få vederlagsfri fysioterapi skal borgeren have en henvisning fra den praktiserende læge. Henvisningen gælder i 12 måneder og kan fornys for 12 måneder ad gangen. Ved udløbet af hver henvisning udarbejder fysioterapeuten i samarbejde med borgeren en statusredegørelse, der videregives til borgerens læge. På baggrund af redegørelsen vurderer lægen i samarbejde med fysioterapeuten og borgeren, om henvisningen skal fornys. Der er frit valg på området, og udover de private fysioterapeuter i kommunen er Hjørring Kommunes Træningsenhed leverandør af vederlagsfri fysioterapi. Det kommunale tilbud består af holdtræning på sundhedscenteret, bassintræning for børn på regionshospitalet samt den træning kommunale fysioterapeuter udfører på alle kommunens ældrecentre, Specialbørnehaven Viben og NBV (Nordjylland Beskyttede Værksted). Dertil kommer ét privat tilbud med ridefysioterapi i Hjørring Kommune, men kommunen skal også dække udgiften, hvis en borger ønsker at benytte et tilbud uden for kommunen. Det fælleskommunale Sundhedssekretariat udarbejder årligt et notat over aktivitets- og udgiftsudviklingen vedrørende den vederlagsfrie fysioterapi i de nordjyske kommuner (bilag 1). Notatet er udviklet med henblik på at tydeliggøre tendensen på området og bidrage til økonomistyringen lokalt, men kan samtidig anvendes som afsæt for en dialog med henholdsvis den henvisende part (den praktiserende læge) og den udførende part (den praktiserende fysioterapeut).

15 Der gøres opmærksom på, at udgifterne til de kommunale tilbud om vederlagsfri fysioterapi ikke er en del af analysen. Af samme grund bør man være varsom med for direkte sammenligninger mellem regionens kommuner, da der er stor forskel på størrelsen af de kommunale tilbud om vederlagsfri fysioterapi fra kommune til kommune. Hjørring Kommune Side 15. Status for Siden overdragelsen af myndighedsansvaret fra regionerne til kommunerne i 2008 har de nordjyske kommuner oplevet en aktivitets- og udgiftsstigning i den vederlagsfrie fysioterapi. Om end Midtjylland har overhalet Nordjylland i forhold til udgiftsniveau pr. patient - bl.a. fordi udgiftsniveauet pr. patient de seneste år har været stabilt i Nordjylland - så har Nordjylland fortsat et udgiftsniveau, som ligger over landsgennemsnittet, og som medfører en budgetmæssig udfordring for mange kommuner, da der er få styringsmuligheder på området. Siden 2013 er antallet af personer, som modtager vederlagsfri fysioterapi steget med 14,2 %, mens landsgennemsnittet er 13,7 %. Den gennemsnitlige udgift pr. patient i Nordjylland er kr. mod gennemsnitligt kr. på landsplan. Hjørring Kommune har i perioden haft en stigning i udgifterne til vederlagsfri fysioterapi på godt 23 %. Den årlige udgiftsudvikling har været varierende, men med en relativt kraftig stigning på 5,4 % fra 2015 til 2016 som er fortsat fra med en stigning på 8 %. De stigende udgifter skyldes et støt stigende antal patienter; den årlige stigning i antal patienter har således de seneste år ligget stabilt på ca. 5-6 %, hvilket er blandt de procentuelt største stigninger blandt de nordjyske kommuner. Sammenlignet med de øvrige nordjyske kommuner har Hjørring Kommune i flere år haft et højt gennemsnitligt honorar pr. patient til vederlagsfri fysioterapi. Den gennemsnitlige udgift pr. patient i Hjørring Kommune har været rimelig stabil i perioden , dog med en stigning i det gennemsnitlige bruttohonorar pr. patient på knap 2 % fra I 2017 var Hjørrings gennemsnitlige udgift pr. patient således på kr., hvilket fortsat er over regionsgennemsnittet på kr. Hjørring Kommune har fra haft et faldende bruttohonorar til ridefysioterapi, som skyldes, at antallet af patienter har været støt faldende igennem flere år. De seneste par år er der dog sket en stigning i det gennemsnitlige honorar pr. patient, men Hjørring Kommunes gennemsnitlige honorar ligger fortsat under gennemsnittet i Region Nordjylland. I 2017 var Hjørring Kommunes gennemsnitlige honorar på kr. mod kr. i Nordjylland som helhed.

16 Styring af området Hjørring Kommune har i en årrække haft og har fortsat et merforbrug på vederlagsfri fysioterapi. Merforbruget indgår i Økonomirapport 1. Hjørring Kommune Side 16. Mulighederne for økonomistyring på området er begrænsede, idet kommunen hverken har indflydelse på visitationen til vederlagsfri fysioterapi eller indholdet/omfanget af træningsforløbet hos den privatpraktiserende fysioterapeut. F.eks. kan en række af de fysioterapeutiske behandlingsydelser med god effekt gives på hold, og det indgår som en grundlæggende forudsætning i overenskomsten på området, at borgeren som udgangspunkt skal gives et tilbud om holdtræning. Af praksisplanen for Fysioterapi fremgår det imidlertid, at Hjørring Kommunes privatpraktiserende fysioterapeuter har den laveste anvendelse af holdtræning i regionen, da 81 % af udgiften anvendes på individuelle ydelser og 13 % på holdtræningsydelser. De resterende 6 % går til afstandstillæg ved hjemmebehandling (transport). Med henblik på at sikre, at borgerne får det rigtige tilbud, afholder kommunen et årligt dialogmøde med privatpraktiserende fysioterapeuter. Derudover informeres de praktiserende læger løbende, bl.a. igennem Kommunalt Lægeligt Udvalg, om rammerne for vederlagsfri fysioterapi samt om muligheden for holdforløb i kommunalt regi. Træningsenhedens tilbud om vederlagsfri fysioterapi fremgår af en pjece på sundhedscentrets hjemmeside (bilag 2), men derudover bliver der ikke gjort reklame for det kommunale tilbud. De borgere, der vælger Træningsenheden som leverandør er typisk startet i et genoptræningsforløb i sundhedscentret, hvorefter de overgår til vederlagsfri fysioterapi og ønsker at fortsætte samme sted. Borgerne bliver altid gjort opmærksom på, at de frit kan vælge en leverandør på området, hvis de henvises til vederlagsfri fysioterapi efter genoptræning. Når borgerne vælger det kommunale tilbud om vederlagsfri fysioterapi, har kommunen bedre styringsmuligheder, idet Træningsenheden kan udnytte de eksisterende fysioterapeutressourcer fleksibelt og sikre mest mulig holdtræning. Ligeledes giver det bedre mulighed for at skabe sammenhæng med andre ydelser som f.eks. genoptræning eller indsatser på arbejdsmarkedsområdet. Forvaltningen anbefaler derfor, at Træningsenheden opdaterer det eksisterende informationsmateriale og synliggør sig yderligere overfor borgerne som leverandør af vederlagsfri fysioterapi. Synliggørelse af tilbuddet vil sandsynligvis medføre øget efterspørgsel, og forvaltningen anbefaler således også, at aktivitetsudviklingen monitoreres med henblik på vurdering af behovet for tilførsel af ressourcer.

17 Hjørring Kommune Side 17. Lovgrundlag Sundhedslovens 140 a om vederlagsfri behandling hos en fysioterapeut i praksissektoren efter lægehenvisning. Økonomi Det vedlagte notat dækker ikke udgifter til særskilte kommunale tilbud om vederlagsfri fysioterapi, som derfor skal lægges oveni for at få et fuldt billede af Hjørring Kommunes samlede udgifter til ordningen. I 2017 havde Hjørring Kommune en samlet udgift til vederlagsfri fysioterapi og ridefysioterapi på 11,7 mio. kr. Udgifterne til borgere i vederlagsfri fysioterapi og ridefysioterapi fordeler sig således: 2017 Private tilbud Kommunalt tilbud Samlet udgift 11,20 mio. kr. 0,50 mio. kr. Antal borgere Udgiften til det kommunale tilbud skal ses i lyset af, at Træningsenheden primært varetager komplekse borgere på børne- og voksendøgninstitutioner i kommunen samt børn og voksne med neurologiske sygdomme. Disse borgere kan ikke deltage i holdundervisning og det er her nødvendigt med en individuel træningsindsats. Derfor varierer priserne på et kommunalt forløb også meget det billigste forløb koster således kr., mens det dyreste forløb koster kr årligt. De private klinikker har oftest de mindre komplekse borgere, som kan deltage i holdtræning. Træningsenheden vil kunne øge indtaget af borgere til vederlagsfri fysioterapi, såfremt der tilføres flere ressourcer. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Anvendelse af det kommunale tilbud om vederlagsfri fysioterapi giver borgerne bedre mulighed for at få en helhedsorienteret og sammenhængende indsats, som er tænkt sammen med de øvrige opgaver, kommunen varetager, f.eks. genoptræning eller indsatser på arbejdsmarkedsområdet.

18 Hjørring Kommune Side 18. Bilag 1. Notat om udvikling i vederlagsfri fysioterapi 2. Pjece om Træningsenheden Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget tager status for udviklingen i vederlagsfri fysioterapi til efterretning. at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget tager til efterretning, at Træningsenheden opdaterer det eksisterende informationsmateriale og profilerer sig overfor borgere og praktiserende læger som leverandør af vederlagsfri fysioterapi. Beslutning Sundheds- Ældre- og Handicapudvalget godkendte indstillingen.

19 Hjørring Kommune Side P Bevilling af puljemidler til kompetenceløft for afdelingsledere og sygeplejersker på ældrecentrene Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget orienteres om, at Hjørring Kommune har fået bevilget 1,9 mio. kr. til kompetenceudvikling af personale på plejecentrene, der til dagligt arbejder med demensramte borgere. Sagsfremstilling Som en del af udmøntningen af den nationale demenshandlingsplan 2025 har Sundheds- og Ældreministeriet opslået en pulje til kompetenceløft hos personer, der arbejder med mennesker med demens. På mødet den 27. juni 2017 godkendte Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget, at Hjørring Kommune indsendte en puljeansøgning vedrørende projektet "Kompetenceudvikling af afdelingsledere og sygeplejersker på Hjørring Kommunes ældrecentre, med henblik på at øge trivslen for borgere med demens igennem reflekterende praksisfællesskaber sammen med øvrigt personale. Hjørring Kommune har nu fået bevilget 1,9 mio. kr. til projektet til brug i 2018 og Projektet vil have fokus på et samtidigt og koordineret kompetenceløft hos både sygeplejersker og afdelingsledere, hvorved der sikres en fælles viden og forståelse for arbejdet med borgere med demens. Kompetenceudviklingen for sygeplejerskerne består af 4 ugers uddannelse på diplomniveau, i Tom Kitwoods personcentrede omsorgsteori samt i områder indenfor neuropædagogik og neuropsykologi ved UCN - Neuropædagogisk Kompetencecenter. Via dette uddannelsesforløb bliver sygeplejerskerne blandt andet bedre rustet til at se nye og varierede muligheder, samt til at kvalificere beslutninger og rådgive andre personalegrupper, i arbejdet med demensramte mennesker. Afdelingslederne på kommunens ældrecentre skal i dagligdagen kunne understøtte medarbejdernes udvikling og sikre faglig ledelse af demensplejen. Projektet vil derfor også indeholde et kompetenceudviklingsforløb for afdelingslederne, hvilket består af 10 undervisningsdage på kurset "Faglig Ledelse i Demensfeltet".

20 Projektet afsluttes ultimo Hjørring Kommune Side 20. Lovgrundlag Ingen bemærkninger. Økonomi Budget for projektet: Samlet for projektperioden Egenfinansiering kr kr kr. Ansøgt beløb kr kr kr. Samlet budget kr kr kr. Som det fremgår af tabellen skal Hjørring Kommune selv dække kr. af det samlede projektbudget på de kr. Hovedparten af egenfinansieringen udgøres af ledernes arbejdstid, der bruges på kompetenceudvikling. Egenfinansieringen afholdes inden for den eksisterende budgetramme. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag Tilsagnsbrev Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning Sundheds- Ældre- og Handicapudvalget tog orienteringen til efterretning.

21 Hjørring Kommune Side G Orientering for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Udvalgsformanden Per Møller orienterede om henvendelse fra Apoteker Jesper Sevel vedrørende kommunens indkøb af substitutionspræparater. Når nuværende kontrakt udløber bliver Sundheds-, Ældre- og Handicapuddvalget forelagt mulighederne for at sikre leverancen af substitutionspræparater fremadrettet. Udvalgsmedlemmerne Direktøren Dysfagi-projekt - Hjørring Kommune har samarbejdet med Sygehus Vendsyssel samt Frederikshavn og Brønderslev Kommuner på dysfagiområdet ( patienter som fejlsynker eller i øvrigt har synkebesvær). Regions Hospitalet har søgt i Helsefonden til at udvide samarbejde med flere kommuner om indsats og data. Finansieringen betyder, at Hjørring Kommune sammen med 8 øvrige kommuner får andel i frikøb af 1 diætist og 2 ergoterapeuter og kursus for de involverede fagpersoner. Værdighedspolitikken - Grundet aflysning af SÆH-udvalgets møde den 19. september 2018, forelægges udvalget forslag til ny tids- og procesplan for godkendelse af Værdighedplitikken (bilag 1).

22 Hjørring Kommune Side 22. Underskrifter Per Møller Chelina Bagger Michael Harritslev Ivan Leth Helmuth Zickert Claus Mørkbak Højrup Lone Olsen Dan Andersen Louise Bilde Hvelplund

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:40 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Afbud:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Kapitel 1. Generelle rammer

Kapitel 1. Generelle rammer Side 2 Kapitel 1 Generelle rammer 1. Byrådets rammeudmelding for budgetproces 2019-2022 (godkendt i Byråd 21. marts) 2. Tidsplan for budget 2019 (godkendt i Byråd 21. marts) 3. Byrådets overordnede forudsætninger

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Vederlagsfri fysioterapi Region Nordjylland Ydelses- og udgiftsudvikling

Vederlagsfri fysioterapi Region Nordjylland Ydelses- og udgiftsudvikling Vederlagsfri fysioterapi Region Nordjylland Ydelses- og udgiftsudvikling 2012-2016 MAJ 2017 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1. Indledning... 2 2. Vederlagsfri fysioterapi (speciale 62) regionalt

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 12:50 Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2018-2021 Hjørring Kommune Side 1. Borgmesterkontoret Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:45 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Forslag til ændringer i tidsplan for Budget for perioden efter 1. juli

Forslag til ændringer i tidsplan for Budget for perioden efter 1. juli Hjørring Kommune Forslag til ændringer i tidsplan for Budget 2020-2023 for perioden efter 1. juli 1. august 2019 Dato Opgave 12. februar Direktionen udarbejder oplæg til budgetproces og tidsplan for arbejdet

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 428 Fraværende:

Læs mere

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Tabel 1 SÆH udvalget Vedtaget Budget Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget i mio. kr. Regnskab Afvigelse korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:35 Mødested: Rådhuset, Lokale 428 Fraværende: Erik Vadsager

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Vederlagsfri fysioterapi notat maj 2015

Vederlagsfri fysioterapi notat maj 2015 Vederlagsfri fysioterapi notat maj 2015 NOTAT 16. maj 2015 Journal nr. Indhold Indledning... 2 Styring af området... 3 Udviklingen i Frederikssund Kommune... 5 Status i forhold til øvrige kommuner... 6

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby Velfærdsudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl. 08.30 i Nordhøj, Skibby Mødet slut kl. 11.40 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Høringsmateriale budget 2020-2023 Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Kapitel 4.6 Øget tilgang til substitutionsbehandling og vikar for lægekonsulent Overordnet type: DRIFT Budgettype:

Læs mere

Det blev aftalt, at de frigjorte ressourcer skulle udmøntes som en besparelse på sundhedscentret med virkning fra 1. januar 2017.

Det blev aftalt, at de frigjorte ressourcer skulle udmøntes som en besparelse på sundhedscentret med virkning fra 1. januar 2017. Hjørring Kommune Budget 2017 04-08-2016 Sag nr. 27.00.00-S00-1-16 Side 1. Sundhedscenteret og sundhedspulje Uddrag af budgetforliget for 2016-2019: En samling af sundhedscenteret vil frigøre arbejdstid

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:45 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-329 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

SÆH Økonomirapport 2 - drift

SÆH Økonomirapport 2 - drift SÆH Økonomirapport 2 - drift SÆH udvalget Vedtaget Budget Ompl. + Till.bev. Overførsel fra 2016 til i mio. kr. Korrigeret budget Forbrug pr. 30. sept. Forventet Regnskab Afvigelse Heraf forventes korrigeret

Læs mere

VEDERLAGSFRI FYSIOTERAPI REGION NORDJYLLAND. Ydelses- og udgiftsudvikling

VEDERLAGSFRI FYSIOTERAPI REGION NORDJYLLAND. Ydelses- og udgiftsudvikling VEDERLAGSFRI FYSIOTERAPI REGION NORDJYLLAND Ydelses- og udgiftsudvikling 2014-2018 JUNI 2019 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1. Indledning... 2 2. Vederlagsfri fysioterapi (speciale 62) regionalt

Læs mere

Investeringsmodel i forhold til vederlagsfri fysioterapi. SUNDHED OG OMSORG Økonomi Aarhus Kommune

Investeringsmodel i forhold til vederlagsfri fysioterapi. SUNDHED OG OMSORG Økonomi Aarhus Kommune Investeringsmodel i forhold til vederlagsfri fysioterapi. Kommunerne overtog i 2008 myndigheds- og finansieringsansvaret for den vederlagsfrie fysioterapi. Den vederlagsfrie fysioterapi gives til borgere

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: 13. januar 2015 Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Lars Jørn Lind Jakobsen Bemærkninger Følgende sager

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Beslutningsprotokol 12-01-2016 08:30 D116 (M0022) Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune 15. maj 2019 Side 1. Mødedato: 15. maj 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10.00 Mødested: Møde med SÆH-udvalg -

Læs mere

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder.

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder. Referat Socialudvalget Budgetmøde Dato 21. august 2013 Tid 09:00 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Jørgen Tousgaard Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V)

Læs mere

Udarbejdet af: Lone Blåberg Sørensen. Lokal senest revideret: 28. maj Baggrund og nøgletal vedrørende vederlagsfri fysioterapi.

Udarbejdet af: Lone Blåberg Sørensen. Lokal senest revideret: 28. maj Baggrund og nøgletal vedrørende vederlagsfri fysioterapi. Holstebro Kommune Kultur og Sundhed - Økonomi og Analyse. Udarbejdet af: Lone Blåberg Sørensen. Lokal 4116. senest revideret: 28. maj 2014. Baggrund og nøgletal vedrørende vederlagsfri fysioterapi. Resume:

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: R-122 Fraværende: Carsten Møller Nielsen Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Lundgården, Stadionvej, 9760 Vrå Fraværende:

Læs mere

Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning

Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning Social og Sundhed, Roskilde Kommune, april 2010 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION... 4 FORMÅL OG MÅL... 4 KONKLUSIONER OG INDSTILLINGER... 4 TRÆNINGSOMRÅDETS

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Vederlagsfri fysioterapi ½ årlige data

Vederlagsfri fysioterapi ½ årlige data Vederlagsfri fysioterapi ½ årlige data 2014-2016 Vederlagsfri fysioterapi er fastsat i Sundhedsloven 140a og omfatter to specialer: speciale 62 er almindelig vederlagsfri fysioterapi, og speciale 65 er

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt indgang v/ydelseskontoret Fraværende:

Læs mere

Kvalitetsstandard Vederlagsfri Fysioterapi Fysioterapeutisk behandling 140a tilbud fra Lunden og Træning & Rehabilitering i Varde Kommune

Kvalitetsstandard Vederlagsfri Fysioterapi Fysioterapeutisk behandling 140a tilbud fra Lunden og Træning & Rehabilitering i Varde Kommune Kvalitetsstandard Vederlagsfri Fysioterapi Fysioterapeutisk behandling 140a tilbud fra Lunden og Træning & Rehabilitering i Varde Kommune Revision af kvalitetsstandarden Standardens indhold Ved ændring

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Budgetproblemerne/udfordringerne er i de tidligere budgetsager opdelt således: Forventede

Budgetproblemerne/udfordringerne er i de tidligere budgetsager opdelt således: Forventede Bilag Budget 2018-21, materiale til budgetseminar - Politikområde Sundhed På anden behandling af Sundheds- og Psykiatriudvalgets budget for 2018-21 den 12.06.17, udbad udvalget sig materiale til budgetseminaret

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt.

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Notat om lovgivningsmæssige rammer for kommunal myndighedsudøvelse mht. vederlagsfri fysioterapi

Notat om lovgivningsmæssige rammer for kommunal myndighedsudøvelse mht. vederlagsfri fysioterapi Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Primær Sundhed Sagsbeh.: SUMBWI/DEPTR Sags nr.: 1205091 Dok. Nr.: 1160795 Dato: 11. marts 2013 Notat om lovgivningsmæssige rammer for kommunal myndighedsudøvelse

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. 11:35 Mødested: R-329 - Høringsmøde Budget Fraværende: Bodil Kjær Bemærkninger

Læs mere

NOTAT. Proces- og tidsplan for budget (Principper for økonomistyring bilag 3)

NOTAT. Proces- og tidsplan for budget (Principper for økonomistyring bilag 3) Proces- og tidsplan for budget 2015-2018 DATO 4. februar 2014 SAGS NR. (Principper for økonomistyring bilag 3) Dette notat beskriver principper, procedure og tidsplan for vedtagelsen af budget 2015-2018.

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Vederlagsfri fysioterapi

Vederlagsfri fysioterapi Vederlagsfri fysioterapi Vederlagsfri fysioterapi bevilges af privatpraktiserende læger på baggrund af en diagnoseliste og vurdering af den enkeltes behov. Lægen kan bevilge almindelig vederlagsfri fysioterapi

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

NOTAT STYRING AF VEDERLAGSFRI FYSIOTERAPI EFTER DEN 1. AUGUST 2008.

NOTAT STYRING AF VEDERLAGSFRI FYSIOTERAPI EFTER DEN 1. AUGUST 2008. NOTAT STYRING AF VEDERLAGSFRI FYSIOTERAPI EFTER DEN 1. AUGUST 2008. Dato 12.11.2008 Med ændring i Sundhedsloven er der behov for et overblik over den nye opgave, som kommunerne har fået. Der har ikke været

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

SÆH Økonomirapport 1 - drift

SÆH Økonomirapport 1 - drift SÆH Økonomirapport 1 - drift Tabel 1: SÆH Økonomirapport 1, 2018 Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Vedtaget Budget Overførsel fra 2017 til 2018 Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget i mio. kr. Forbrug

Læs mere

Nøgletalsrapport for Vederlagsfri Fysioterapi Oktober 2014

Nøgletalsrapport for Vederlagsfri Fysioterapi Oktober 2014 Nøgletalsrapport for Vederlagsfri Fysioterapi Oktober 2014 Centerstaben for Sundhed & Pleje Vederlagsfri Fysioterapi og Ridefysioterapi Vederlagsfri fysioterapi og ridefysioterapi kan efter lægehenvisning

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale E, 4. sal, Codanhus Fraværende: Følgende sager

Læs mere

Budgetproces for budget

Budgetproces for budget Hjørring Kommune 20. marts 2019 Budgetproces for budget 2020-2023 Arbejdet med budget 2020-2023 tager afsæt i budgetaftalen for budget 2019-2022. I budgetaftalen er der fokuseret på at løse kommunens økonomiske

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme REFERAT Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 4 Mødedato: 24.09.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.45 Mødested: Mødelokale 4 Charlotte Juhl Andersen, Hans Bang-Hansen, Jytte Holm, Lisbeth Skibsted

Læs mere

Arbejdsmarkedsforvaltningen har udarbejdet nærværende forslag til reduktionskatalog med baggrund i to politisk bestilte opgaver:

Arbejdsmarkedsforvaltningen har udarbejdet nærværende forslag til reduktionskatalog med baggrund i to politisk bestilte opgaver: Hjørring Kommune Forslag til reduktionskatalog Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 22-05-2018 Side 1. Forslag til reduktionskatalog for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen

Læs mere

for behandling af budgettet

for behandling af budgettet Inspirationsnotat nr. 2b til arbejdet i MED-Hovedudvalg 2.11.2009 Vejledning om procedureretningslinje for behandling af budgettet Budgettet har stor indflydelse på arbejds- og personaleforhold. Retningslinje

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Vendsyssel Teater Fraværende:

Læs mere

Velfærds- og Sundhedsudvalget

Velfærds- og Sundhedsudvalget Referat Velfærds- og Sundhedsudvalget Mødedato: 25. maj 2016 Mødetid: 17:00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åbne dagsordenspunkter 3 VS Budgetforslag 2017 inkl. overslagsårene 2018-2020, Velfærds-

Læs mere

Analyse af den vederlagsfri fysioterapi - 2014

Analyse af den vederlagsfri fysioterapi - 2014 Analyse af den vederlagsfri fysioterapi - 2014 1. Stiger udgifterne år for år? På baggrund af tal fra det Fælleskommunale Sundhedssekretariat og Prisme ser udviklingen i udgifterne til vederlagsfri fysioterapi

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Louise

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: 5. sal, JC-mødelokale, Sct.

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Side 1 af 8 Pleje og Omsorg Ifølge denne økonomivurdering forventer vi et samlet et merforbrug på 2,0 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget

Læs mere

Udgangspunktet for anbefalingerne er de grundlæggende principper for ordningen om vederlagsfri

Udgangspunktet for anbefalingerne er de grundlæggende principper for ordningen om vederlagsfri Notat Danske Fysioterapeuter Kvalitet i vederlagsfri fysioterapi Grundlæggende skal kvalitet i ordningen om vederlagsfri fysioterapi sikre, at patienten får rette fysioterapeutiske indsats givet på rette

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested: Nordsøcentret, Hirtshals

Læs mere