Høringssvar i forhold til projekt Fremtidens Dagtilbud

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringssvar i forhold til projekt Fremtidens Dagtilbud"

Transkript

1 Høringssvar i forhold til projekt Fremtidens Dagtilbud MED-udvalg børnehaverne Støvring Nord Vi ser det som positivt, at man vil se på, hvad der giver god kvalitet i dagtilbuddene i Rebild kommune. Vi vil gerne have, at der i kvalitetssikringen vægtes et fokus på den pædagogiske faglighed, således at pædagogernes kompetencer styrkes i forhold til børns udvikling og trivsel. Samt at det tværorganisatortiske samarbejde med skole, Center sundhed og center familie og handicap sættes i fokus for at sikre barnets trivsel. Vi har et ønske om, at de to SektorMED repræsentanter fra dagtilbudsområdet i følgegruppen skal være medarbejder-repræsentanter, således at der er en større vægt af medarbejdere til faglig kvalitet sikring af projektet. Vi stiller os undrende overfor, hvordan det organisatorisk vil være muligt med en decentralisering af dagplejen. Lene Walther Jørgensen AMR Maibrit Bech Sørensen AMR Mona Buhl Jensen TR Dorthe Møller Jensen Daglig leder Jeanette Pedersen Kontraktholder. Bestyrelsen børnehaverne Støvring Nord Som udgangspunkt vil vi kreditere kommunen for at sætte gang i denne proces det syntes vi er meget positivt og ligeledes positivt, at der i høj grad er fokus på involvering af alle interessenter. Punkterne der ønskes fokus på i fremtidens dagtilbud er ikke beskrevet detaljeret, men med tanke for hvad der kunne ligge i punkterne, vil vi gerne kommentere på følgende: Punkterne Distriktsstørrelser samt Ny viden og forsøg med nye måder at organisere dagtilbuddene på - her vil vi appellere til, at det ikke betyder, at man igen ønsker at ændre på ledelsesstrukturen. En ændring i denne, vil sætte gang i en forandringsproces i en tid, hvor medarbejderne i børnehaverne er begyndt at vænne sig til den nuværende form. Det er i alle sammenhænge vigtigt, at medarbejdere oplever en nærværende og anerkendende ledelse og det vil ikke være muligt, hvis kontraktholderen/daglig leder skal være ansvarlig for større distrikter der vil i høj grad blive tale om distanceledelse, hvor det nemt kan komme til at handle om at opsætte mål, rammer og deadlines i stedet for de bløde kompetencer som støtte, sparring, feedback og anerkendelse og det sidste mener vi høj grad, at der skal være plads til på en arbejdsplads, hvor trivsel er omdrejningspunktet ikke kun for medarbejderne, men i høj grad også for vores børn. Punktet Pladsanvisning central eller decentral her giver det ikke mening at decentralisere det ud i afdelingerne det tager tid væk fra børnene, hvis denne opgave skal koordineres af kontraktholder/daglig leder og det vil ikke bidrage til yderligere kvalitet i fremtidens dagtilbud.

2 Med venlig hilsen På vegne af Forældrebestyrelsen Børnehaverne Støvring Nord Bestyrelsesformand Anja Andreassen Med-udvalg Rebild Kommunes Dagpleje Vi ser Fremtidens Dagtilbud som et spændende projekt, men er bekymret om fordelingen af deltagere i både styregruppen og følgegruppen. For at fordelingen bliver så optimal som muligt foreslår vi: En medarbejderrepræsentant fra dagplejen i styregruppen To medarbejderrepræsentanter fra dagplejen i følgegruppen En repræsentant fra FOA Denne fordeling afspejler i højere grad antallet af børn i dagplejen, således at der er en mere jævn repræsentation dagtilbudende imellem. Endvidere finder vi det nødvendigt med en repræsentant fra FOA, således at dagplejens fagorganisation også er repræsenteret. Med venlig hilsen MED-udvalget i Rebild Dagpleje Bestyrelsen Rebild Kommunes dagpleje Vi synes fremtidens dagtilbud er et spændende projekt, og ser frem til og deltage i arbejde i følgegruppen. Og vi er glade ved at være repræsenteret i følgegruppen, da vi mener fundamentet for børnenes udvikling, læring og trivsel starter allerede i dagplejen/hjemmet altså fra år 0. Imidlertid er det således at vi er nervøse for at fokus i arbejdet med Fremtidens dagtilbud hovedsageligt kommer til og ligge på de 3-5 årige altså børnehave børnene. Frygten stammer fra fordelingen af deltagere i følgegruppen. Hvis vi ser på hvor mange repræsentanter der er for daginstitutionsbestyrelserne (4), og dagplejen (2), er det kun den halve mængde forældre fra dagplejen der skal repræsenterer det samme antal børn som de på institutionsområdet er 4 forældre om at repræsenterer. Udover deltagere fra bestyrelsen, bliver institutionsdelen også repræsenteret af medarbejdere og fagorganisation, hvor dagplejen kun har to pladser i alt. Vi ser gerne at dagpleje området bliver repræsenteret med flere folk, da vi ønsker, og synes det er rimeligt, at det antal repræsentanter der repræsenterer henholdsvis dagpleje og institutionerne bør afspejle antallet af børn i de respektive tilbud. For der kan være en ligelig fordeling af repræsentanter fra hvert tilbud, og for at alle aspekter af dagplejen bliver repræsenteret, ønsker vi, for at sikre det bedste fremtids tilbud til børnene, at vi i følge gruppen får en medarbejderrepræsentant, og en repræsentant fra FOA. På lige fod med de repræsentanter der i følgegruppen repræsenterer institutionerne. Hvis vi kun har to repræsentanter i alt, er vi nødsaget til og dele de to poster mellem en medarbejder, og en forælder. Det vil altså sige at vi kun har en forælder til og repræsenterer 450 børn. Hvorimod børnehave børnenes forældre kun skal snakke for 252 børn pr. forælder. Eftersom tilbuddet skal dække hele gruppen af 0-5 årige, ønsker vi mere vægt i form af flere deltagere fra dagplejen i følgegruppen, så fokus kan blive lige fordelt.

3 P b v Marianne Nielsen, formand MED-udvalg Børnehaverne i Rebild Syd. MED-udvalget finder det meget glædeligt at der er politisk vilje og mod til at sætte kvalitet i dagtilbud på dagsordenen. Det er i barnets første leveår vi kan komme til at gøre en enorm forskel, derfor bør der være en høj kvalitet i opgaveløsningen. Vi ser frem til en spændende proces med dialog og debat med mange interessenter. Vi finder prioriteringerne spændende og ser frem til processen hvor vi skal drøfte høj pædagogisk faglighed, som skaber trivsel og udvikling for børnene og som oven i købet er økonomisk bæredygtigt. At investere i kvalitet og inklusion er en god investering. Kvalitet hænger for os at se sammen med normering. Vi tror på at en opnormering vil være medvirkende til at kunne højne kvaliteten i det pædagogfaglige arbejde. Vi anser drøftelsen om organiseringen spændende da vi mener der er noget vi kan gøre anderledes og bedre. Vi forventer derfor at alt omkring dagtilbud er til drøftelse; ex. vuggestuer, småbørnsgrupper, dagpleje, børnehaver, Inklusion, sundhedsplejen o.s.v.. Vi opfordrer til at der kommer flere medarbejderrepræsentanter med i følgegruppen. Dette kan gøre implementeringen af fremtidens dagtilbud lettere at håndtere decentralt. Derudover har medarbejderne der står i feltet hver dag indblik i hvor der kunne reguleres eller sættes anderledes ind og dermed være med til at kvalificere processen endnu grundigere. Det samme gør sig gældende for de daglige pædagogiske ledere. Vi glæder os til processen og byder gerne ind med deltagere i de forskellige grupper i projektet. MED-udvalget for børnehaverne i Rebild Syd Kirsten Brink Knudsen TR og AMR Heidi Nedergaard Jensen AMR Kirsten Mølbæk Vittrup MED udvalgs medlem Og Ledelsen i børnehaverne i Rebild Syd Finn Pilgaard Kontraktholder Majbrit Michelsen Daglig pædagogisk leder Bestyrelsen Børnehaverne i Rebild Syd Vi finder det meget glædeligt at der er politisk vilje og mod til at sætte kvalitet i dagtilbud på dagsordenen. Der er tilsyneladende geografisk stor forskel på befolkningsgrupperne i kommunen. I vores børnehaver fornemmer vi at være udfordret på andelen af børn med særlige behov. Derfor vil vi foreslå at man drøfter en differentieret tildeling pr. barn. Der bør være forskel på de udfordrede områder, og de områder hvor befolkningssammensætningen ikke giver anledning til nær så mange udfordrede børn. Vi ser frem til at få fokus på bedre kvalitet i dagtilbuddene gennem processen fremtidens dagtilbud. Vi håber resultatet bliver bedre normeringer, altså flere hænder til at sikre vores børns trivsel og udvikling. Vi tror nemlig, at flere hænder er svaret på de styrkelser, vi håber på.

4 Vi håber på at der kan blive råd og tid til endnu bedre samarbejde og endnu større fokus på udviklingen af overgangen mellem dagpleje og børnehave og samt overgangen fra børnehave til skole. Vi kan høre, personalet gerne vil mere, end det der i dag er muligt. Vi glæder os til processen. Forældrebestyrelsen i Børnehaverne i Rebild Syd Gitte Vejen Hornbech, formand Maria Andersen Hanne Skytte-Larsen Majken Thybo Kirsten Sinkjær Korsgaard MED-udvalg og bestyrelse Børnehuset Kronhjorten At vi i Rebild Kommune skal samarbejde om, at sikre høj kvalitet i Fremtidens Dagtilbud kan vi absolut tilslutte os. Vi ser meget positivt på, at der kommer fokus på visioner, faglighed, organisering, innovation og videndeling. Overordnet mener vi ikke, at finansieringen af Fremtidens Dagtilbud i Rebild Kommune skal tages af de 2, 8 mill, (Rebild Kommunes andel), som regeringen har udmøntet til opnormering af pædagogisk personale. Det bør findes andetsteds i Kommunens budget. Undersøgelserne fra Task Force om Fremtidens Dagtilbud viser, at det er vigtigt, at der er tid og ro til, at pædagogerne kan være nærværende i samværet med børnene. Ved forudsigelighed, som giver tryghed, kan barnet udvikle alle de kompetencer, som danner grundlag for læring og udvikling og som klæder barnet på til at indgå i fællesskaber. Hvilket er grundlaget for hele dannelsen af mennesket. Endnu et pejlemærke fra Task Force om Fremtidens Dagtilbud viser at: En krone investeret i dagtilbud af høj kvalitet giver et langt større afkast end investeringer senere i livsforløbet. - Derfor mener vi, at det er vigtigt, at personaleressourcerne er til stede i dagligdagen for at det enkelte barn har disse nødvendige betingelser for udvikling. På baggrund af dette, mener vi de økonomiske midler på 2,8 mill. fra regeringen skal ud i institutionerne og sikre en god normering af det pædagogiske personale. Samtidig synes vi, at det er rigtig godt, at personalet får mulighed for at få et kompetenceløft i form af efteruddannelse/diplom. Endvidere ser vi det positive i, at medarbejderne deltager i temadage i projekt Fremtidens Dagtilbud i Rebild Kommune. - For at pædagogerne kan gå på diplom samt deltage i temadage mener vi, at der skal gives økonomisk kompensation til institutionen, således ressourcer ikke fratages kerneydelsen. Hvilket betyder at det bliver udgiftsneutralt for institutionerne. I Kommissorium for Fremtidens Dagtilbud er der beskrevet, hvilke faggrupper der skal være i Styregruppen og Følgegruppen. - Vi mener at medarbejderrepræsentanter er for lidt repræsenteret i disse to grupper. På vegne af MED-udvalg og bestyrelse Børnehuset Kronhjorten Bente Winther Bitten Beyer Anna Marie Petersen

5 Bestyrelsesformand Tillidsrepræsentant Leder MED-udvalg Børnehusene i Skørping. Først vi vil bemærke, at vi oplever det meget positivt, at Rebild kommune vil sikre et højt kvalitetsniveau i dagtilbuddet. Vi bifalder også de beskrevne mål for hvad, der vil kendetegne fremtidens dagtilbud i kommunen.. Det er godt og nødvendigt at fokusere på kvalitetsudvikling, således at vi sikrer trivsel og optimale udviklingsmuligheder for kommunens børn. Blandt de overordnede punkter, der nævnes at, der bør kigges på, er organisering. Det bifalder vi i høj grad. Vi ser det nødvendigt, at der laves en struktur, der er fremtidssikret og gælder på lang sigt. I de sidste år har vi været igennem flere strukturændringer i Skørping by. Det har givet nye udfordringer og det har taget tid at implementere nyt. Vi har brug for at kende vores struktur på lang sigt, så vi kan arbejde målrettet med vores struktur og fundamentere denne, og ikke kortsigtede løsninger, der ændres inden nye strukturer er implementeret. Vedrørende organisering og bemanding af projektet. Vi mener, at der er for få pladser til kontraktholdere og medarbejdere i styregruppen. Det ønskelige er: 1 plads til dagplejekontraktholder og 3 pladser til daginstitutionskontraktholder. 1 plads til medarbejder i dagplejen og 2 pladser til medarbejdere i daginstitutionerne. Det er en stor og vigtig opgave, der påhviler styregruppen, derfor mener vi det er vigtigt, at flere kontraktholdere og medarbejdere er med, for også at kunne sparre og få belyst projektet bedst muligt. Projektet finansieres af den pulje, der er tildelt Rebild kommune fra regeringen for at løfte kvaliteten i dagtilbuddet. Vi har ønske om et økonomisk overslag af projektet offentliggøres, således vi alle får indblik i, hvordan pengene bruges. På vegne af Medudvalget i Børnehusene i Skørping Marianne Pørtner Bestyrelse børnehusene Skørping Bestyrelsen vil igen gerne kvittere for, at Udvalg, Byråd og Forvaltning har valgt at bruge tid, kræfter og ikke mindst økonomi på at øge kvaliteten indenfor dagtilbudsområdet. Vi noterer os, at kommissoriet fremhæver, at dagtilbud præget af god kvalitet udgør en god investering i fremtiden vi er meget enige. Kommentarer til kommissoriet Ud over det helt åbenlyse, at projektet skal give svar på, hvad der leverer (høj) kvalitet i dagtilbuddene i Rebild kommune (her nævner kommissoriet pædagogisk faglighed, inklusion, læring og opnormering som eksempler), håber vi også, at projektet vil være åbent for nye og kreative tiltag, som eksempelvis flere håndværksprægede udetilbud, musik og dans etc. Dette enten ved tilkøb af eksterne undervisningskræfter, eller uddannelsesforløb for allerede ansatte pædagoger/personale.

6 Målet må være, at dagtilbuddene indrettes således, at de giver det enkelte barn mulighed for størst mulig grad af selvværd, sociale kompetencer og selvdisciplin. Vi læser i kommissoriet, at arbejdet vil være basseret på den forskning der findes på området, og vi håber at nogle af de anerkendte forskere, vil blive inviteret til at deltage i de heldagsseminarer, der er planlagt. Det drejer sig i vores øjne om at udfordre området ikke bekræfte det, hvis vi skal få mest muligt ud af den statslige ekstrabevilling vi får. Organisering og bemanding Styregruppen: Der er lagt op til, at blot tre kontraktholdere skal repræsenteres i gruppen det finder vi er uhensigtsmæssigt, eftersom vi går ud fra, at den ene plads er reserveret til dagplejen. Vi foreslår i stedet at der deltager en kontraktholder fra de forskellige geografiske områder, altså én fra Skørping, én fra Terndrup, tre fra Støvring (en kontraktholder fra hver fællesledelse) etc. Det giver en temmelig stor gruppe (mellem personer - alt efter hvor stor repræsentation dagplejen får), men områderne og husene er meget forskellige og den mangfoldighed skal være repræsenteret, for at projektet giver mening. Ligeledes finder vi, at medarbejderne er for ringe repræsenteret minimum en fra dagplejen, en fra en vuggestue og en fra en børnehave må være målet. Følgegruppen: Også i følgegruppen vil det give god mening at alle forældrebestyrelser repræsenteres. Vi ser også gerne, at der i følgegruppen er repræsenteret sundhedsplejerske(r) og ergoterapeuter samt evt. repræsentant fra SFO. Alle tre fagpersoner der skal medvirke til, at overgangen fra børnehave til skole kan foregå på bedst mulig måde, og fagpersoner, der ved en masse om, hvilke kompetencer der er vigtige for at børnene kan være godt rustet til skoletiden. Forældrebestyrelsen for Børnehusene i Skørping MED-udvalg Børnehaverne Støvring Syd Vi er i MED-udvalget meget glade for, at der bliver sat fokus på området og på de potentielle udviklingsområder der kan være. Det, vi gerne vil pointere i vores bidrag her, er, at det vil være vigtigt med et stort fokus på, hvorledes det kan sikres, at den store pædagogiske faglighed, der allerede er til stede får mulighed for at udfolde sig. Der er mange kompetencer hos de ansatte pædagoger, og det kræver øgede normeringer for at udnyttes optimalt.det er vigtigt at skabe mulighed for at implementere en erhvervet viden og faglighed, hvis det skal give mening for såvel pædagoger som brugere af tilbuddet. Vi mener, at det er vigtigt at være meget tydelig med adskillelse af diskussion af pædagogik og organisering, således at pædagogikken med sigte på trivsel, læring og udvikling (altså kerneydelsen) ikke kommer til at stå i skyggen af organisering/struktur/lokalpolitik. Vi finder det utilstedeligt, at man fra politisk hold i høringsperioden ændrer på forudsætningerne for kommissoriet ved at overføre til dagplejen i Dette beløb går ikke til øgede normeringer eller kvalitetsforbedringer men til at dække et forudsigeligt underskud. Hilsen Lokal-MED i børnehaverne i Støvring Syd

7 Bestyrelsen Børnehaverne Støvring Syd Vi vil fra Støvring Syd gerne komplementere forvaltningen, for den helt klare nye linje og stil, samt at materialet, tager højde for mange gode og positive ting. Der er dog et par enkelte punkter, som vi naturligvis vil kommentere på: Vi er blevet opmærksom på at kommunen har valgt at bruge kr. af de kr. der er afsat til udvikling af Fremtidens Dagtilbud, til Dagpleje området, efter at høringsmaterialet er udsendt. Dette finder vi stærkt bekymrende, da dette udvander formålet omkring projektet, Fremtidens Dagtilbud samt formålet med høringssvaret. Omvendt så glæder det os naturligt, at forvaltningen allerede nu er påbegyndt kompetence udviklingen i dagplejen, hvilket vi formoder at midlerne er brugt til! Vi finder det positivt at der lægges op til, at der i udvalget skal være 4 forældrebestyrelses medlemmer fra børnehaverne. Vi så gerne, at der i beskrivelsen var nævnt mere om hvem, og hvor disse medlemmer skal findes og under hvilken kriterier. På side 3 andet afsnit er skolerne nævnt, vi formoder at der menes daginstitutioner. Forældrebestyrelsen Børnehaverne Støvring Syd Bestyrelsen Aavangen Høringssvar vedr. kommissorium for fremtidens dagtilbud fra bestyrelsen v/ Børnehuset Aavangen. Først vil vi gerne bemærke at vi synes det er et godt initiativ og håber at projektet vil bringe øget fokusering på det gode børneliv i børnehaverne. Vi behandlede kommissoriet på bestyrelsesmøde d. 24. oktober og vil anbefale at dagtilbudspolitikken, den sammenhængende børnepolitik og ikke mindst regeringens task forces anbefalinger inddrages i projektet. Vi er bekendte med at dagtilbuddene har en meget fin økonomi, bortset fra dagplejen, og det må vel betyde at den økonomiske bæredygtighed er til stede. Derfor vil en definition på hvad der forstås ved økonomisk bæredygtighed være nødvendig, samt kildehenvisningen til dokumentation i forbindelse med definitionen. Hovedvægt skal være på kvalitet i børnenes liv og ikke på distriktsstørrelser og organisation. Konkret foreslår vi: forældrerepræsentation i styregruppen forældregruppen i følgegruppen udvidet dialog frem for debat På bestyrelsens vegne Maria Bonde

8 MED-udvalg Tuen Tuens MED udvalg hilser velkomment at projektet med Fremtidens Dagtilbud sættes i gang, og ser frem til en god og konstruktiv debat om kvaliteten på dagtilbudsområdet. Såfremt der ved omorganisering på området opnås et økonomisk råderum, har vi en forventning om at dette anvendes til kvalitetsforbedringer på området. Ulla Pia Jensen Kirsten Severinsen Joan Straarup Tillidsrep. Sikkerhedsrep. Leder Bestyrelsen Tuen Tuens Forældrebestyrelse hilser velkomment at projektet med Fremtidens Dagtilbud sættes i gang, og ser frem til en god og konstruktiv debat om kvaliteten på dagtilbudsområdet. Vi synes, det er meget vigtigt at forældrene er rigt repræsenteret, og ønsker derfor, at alle forældrebestyrelser får mulighed for at blive repræsenteret med 1 medlem i følgegruppen, og ikke kun med 4 repræsentanter, som foreslået i kommissoriet. Desuden har vi følgende, som ønskes indskrevet i kommissoriet (skrevet med kursiv): Organisering Distriktsstørrelser herunder dagplejens organisering Økonomi Såfremt der ved omorganisering på området opnås et økonomisk råderum, anvendes dette til kvalitetsforbedringer på området. Sussie Thulstrup Jensen Formand Bestyrelse og Med-udvalg i børnehaven Tumlehøj Vi vil gerne tilkendegive, at vi finder kommissoriet godt og ambitiøst. Der er lagt op til et åbent og visionært forløb, som alle sikkert gerne vil bidrage til. Der er lagt op til drøftelser af indhold, struktur mm, derfor mener vi, at det er vigtigt at alle områder i kommunen får mulighed for at blive repræsenteret. Vi vil derfor foreslå, at følgegruppen udvides så alle 9 dagtilbudsbestyrelser kan blive repræsenteret, alternativt vil vi anbefale at der tages hensyn til så bred en repræsentation som mulig når der udpeges / udvælges til styregruppe og følgegruppe. Vi glæder os til at deltage i forløbet Vi ønsker at blive repræsenteret i følgegruppen med bestyrelsesmedlem Mette Nienhuis Med venlig hilsen Morten Christensen Karen Lassen Bente Leth Frederiksen Lene K. Laursen Bestyrelsesformand Sikkerhedsrep. Tillidsrep. Leder

Høringssvar fra Børnehaverne i Støvring N vedr. Strategi og digitale værktøjer i Rebild kommune.

Høringssvar fra Børnehaverne i Støvring N vedr. Strategi og digitale værktøjer i Rebild kommune. 1 - Høringssvar fra Børnehaverne i Støvring N vedr (3) Høringssvar fra Børnehaverne i Støvring N vedr. Strategi og digitale værktøjer i Rebild kommune. Vi er positivt stemt for strategien om digitale værktøjer

Læs mere

Høringssvar til Fælles organisering af institutionerne i Støvring Nord.

Høringssvar til Fælles organisering af institutionerne i Støvring Nord. 1 - Høringssvar til fælles organisering af institution Høringssvar til Fælles organisering af institutionerne i Støvring Nord. Vi vurderer generelt, at der er god synergi i forvaltningens indstilling om

Læs mere

Høringssvar til Børn og Unge udvalget i Rebild kommune fra Børnehusene i Skørping:

Høringssvar til Børn og Unge udvalget i Rebild kommune fra Børnehusene i Skørping: 1 Samlede høringssvar i forhold til fordeling af udlagte støtteressourcer på dagtilbudsområdet, ydelseskatalog for Inklusion/PPR samt arbejdsmetoden ABC-modellen. Høringssvar til Børn og Unge udvalget

Læs mere

Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet

Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Disposition: A. Kommissorium, tidsplan og organisering B. Økonomisk ramme for ny tildelingsmodel C. Ny tildelingsmodel generelle forudsætninger D. Ny

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 16 Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Sagsnr: 28.00.00-A00-2-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af

Læs mere

Børnehuset Aavangen. Kontrakt 2013-14. Indledning. Aavangen 2c 9575 Terndrup

Børnehuset Aavangen. Kontrakt 2013-14. Indledning. Aavangen 2c 9575 Terndrup Kontrakt 2013-14 Børnehuset Aavangen Aavangen 2c 9575 Terndrup Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune. Vi tror

Læs mere

Evaluering af ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet

Evaluering af ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Evaluering af ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Indledning Byrådet i Rebild Kommune besluttede på sit møde den 30. marts 2017 at indføre en ny model for tildeling af ressourcer til dagtilbudsområdet

Læs mere

Høringssvar fra MED-udvalget i Dagtilbuddet Firkløveret vedr. første behandling af strukturændringsforslagene

Høringssvar fra MED-udvalget i Dagtilbuddet Firkløveret vedr. første behandling af strukturændringsforslagene Høringssvar fra MED-udvalget i Dagtilbuddet Firkløveret vedr. første behandling af strukturændringsforslagene Høringssvaret er udarbejdet på baggrund af kommentarer til strukturændringsforslagene fra A-

Læs mere

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 15:30 Sted: Mødelokale 2A på rådhuset i Støvring 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Forslag til et sammenhængende decentralt tilbud

Læs mere

Rammer og proces i Børnehusene Hos os kommer værdierne til udtryk i forhold til børnene, kollegerne, samarbejdspartnere, forældrene og ledelsen.

Rammer og proces i Børnehusene Hos os kommer værdierne til udtryk i forhold til børnene, kollegerne, samarbejdspartnere, forældrene og ledelsen. 1 Værdibaseret ledelse gør det muligt for alle i organisationen at navigere efter fælles værdier i en i øvrigt omskiftelig verden. Gennem de fælles værdier bliver både ledere og medarbejdere i stand til

Læs mere

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning FællesMED-udvalg Børn og Undervisning Til Uddannelse, Børn og Familie 4. marts 2019 Sags id: 18/24980 Høringssvar til Dagtilbuddenes fælles kvalitetsaftale 2017-2018 FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

Læs mere

- inklusion i dagtilbud. Inklusion i Dagtilbud. Hedensted Kommune

- inklusion i dagtilbud. Inklusion i Dagtilbud. Hedensted Kommune Inklusion i Dagtilbud Hedensted Kommune Januar 2012 Denne pjece er en introduktion til, hvordan vi i Dagtilbud i Hedensted Kommune arbejder inkluderende. I Pjecen har vi fokus på 5 vigtige temaer. Hvert

Læs mere

Dagtilbudspolitik. Rebild Kommune - Børn og Ungdom Oktober 2008

Dagtilbudspolitik. Rebild Kommune - Børn og Ungdom Oktober 2008 Dagtilbudspolitik Rebild Kommune - Børn og Ungdom Oktober 2008 1 Indhold Vision 3 Baggrund 3 Formål 3 Pædagogisk tilgang 4 Helhed for børnene 5 Vision I Rebild kommunes dagtilbud vil vi, at børnene skal

Læs mere

Oversigt over høringssvar til ny budgettildelingsmodel for kommunale og selvejende daginstitutioner

Oversigt over høringssvar til ny budgettildelingsmodel for kommunale og selvejende daginstitutioner Oversigt over høringssvar til ny budgettildelingsmodel for kommunale og selvejende daginstitutioner Nedenstående er oversigter over alle de høringssvar, vi har modtaget indtil den 10. april 2015 ifm. høringsperioden.

Læs mere

Faglige pejlemærker. i Dagtilbud NOTAT

Faglige pejlemærker. i Dagtilbud NOTAT NOTAT Faglige pejlemærker for faglig udvikling i Dagtilbud Dagtilbudsområdet ønsker i 2013 at sætte fokus på faglig udvikling af området. Siden januar 2012 har dagtilbudsområdet været organiseret i en

Læs mere

Det fællesskab Dagtilbud Smedegården rettes mod - og dannes om, er professionelle og faglige forestillinger om, hvad der giver de bedste resultater!

Det fællesskab Dagtilbud Smedegården rettes mod - og dannes om, er professionelle og faglige forestillinger om, hvad der giver de bedste resultater! 1. Indledning Kære læser - velkommen til Dagtilbud Smedegårdens perspektivplan! Du har, gennem denne perspektivplan, mulighed for at få større indblik i og kendskab til Dagtilbud Smedegården! Alle dagtilbud

Læs mere

Høringssvar til Forslag: Dagtilbud i Ballerup Kommune organiseres i fem distrikter.

Høringssvar til Forslag: Dagtilbud i Ballerup Kommune organiseres i fem distrikter. Høringssvar til Forslag: Dagtilbud i Ballerup Kommune organiseres i fem distrikter. På vegne af alle medarbejderne i Børnehuset ved Skoven, har MED-udvalget følgende kommentarer til forslaget om dagtilbuddene

Læs mere

vedr. forslag til en ændret struktur på dagtilbudsområdet fra 1. januar 2015

vedr. forslag til en ændret struktur på dagtilbudsområdet fra 1. januar 2015 Til Næstved Kommune, Center for Dagtilbud, cda@naestved.dk Den 2. juli 2014 Høringssvar fra forældrebestyrelsen for Manøhytten vedr. forslag til en ændret struktur på dagtilbudsområdet fra 1. januar 2015

Læs mere

NOTAT. Høringssvar vedrørende budget Generelle bemærkninger:

NOTAT. Høringssvar vedrørende budget Generelle bemærkninger: Høringssvar vedrørende budget 2014 DATO 1. september 2013 SAGSNR. anvi Høringssvar fra De Pædagogiske Teamledere, MEDudvalg og Områdebestyrelsen i Børnehusene Buldervang. Generelle bemærkninger: Vedr.

Læs mere

Rebild Syd. Kontrakt Indledning. Kontraktholder Finn Pilgaard

Rebild Syd. Kontrakt Indledning. Kontraktholder Finn Pilgaard Kontrakt 2013-14 Rebild Syd Kontraktholder Finn Pilgaard Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune. Vi tror på at

Læs mere

Børne- og Kulturchefforeningen (BKF)

Børne- og Kulturchefforeningen (BKF) Børne- og Kulturchefforeningen (BKF) Skolestarten som en del af en større sammenhæng i kommunen Baggrund Regeringen har nedsat et skolestartudvalg, der i februar 2006 har afgivet rapport En god skolestart.

Læs mere

Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016

Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016 Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016 2 7. o k t o b e r 2 0 1 5 Børn- & Skoleudvalget har ønsket, et konkret oplæg om, hvordan en fremtidig organisering af Daginstitution Munkebo (herefter:

Læs mere

Notat vedr. udmøntningen af beslutning om decentralisering af vejledning, sparring og ledelse af den kommunale dagpleje i Rebild Kommune

Notat vedr. udmøntningen af beslutning om decentralisering af vejledning, sparring og ledelse af den kommunale dagpleje i Rebild Kommune Notat Center Børn og Unge Journalnr: 28.09.00-P20-1-15 Dato: 05-11-2018 Notat vedr. udmøntningen af beslutning om decentralisering af vejledning, sparring og ledelse af den kommunale dagpleje i Rebild

Læs mere

Dagtilbudspo liti dkendt i Nyb org B yråd 19.03. 2013

Dagtilbudspo liti dkendt i Nyb org B yråd 19.03. 2013 Dagtilbudspolitik Godkendt i Nyborg Byråd 19.03.2013 Dagtilbudspolitik i Nyborg Kommune Fra pasningsgaranti til kvalitetsgaranti! Dagtilbudspolitikken for 2013 2017 er den første politik for børns udvikling

Læs mere

Indledning. NOTAT: Evaluering af områdestruktur

Indledning. NOTAT: Evaluering af områdestruktur Velfærdssekretariatet Sagsnr. 278329 Brevid. 2273661 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Evaluering af områdestruktur 13. februar 2016 Indledning Som en del af budgetvedtagelsen i

Læs mere

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune.

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. HOLSTEBRO KOMMUNES DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 Indledning Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik 2015-2018 at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. Byrådet

Læs mere

Terndrup Skole og SFO

Terndrup Skole og SFO Kontrakt 2013-14 Terndrup Skole og SFO Terndrup Halvej 1 9575 Terndrup Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune.

Læs mere

MED-udvalgets udtalelser, Skoler

MED-udvalgets udtalelser, Skoler MED-udvalgets udtalelser, r n ved Tuse Næs Hvad vurderer MED udvalget, at forslaget kommer til at betyde for løsning af kerneopgaven læring og trivsel for alle børn og unge? Når den pædagogiske leder får

Læs mere

Overblik over budskaber i høringssvar

Overblik over budskaber i høringssvar Overblik over budskaber i høringssvar AFSENDER INDHOLD ADMINISTRATIONENS KOMMENTARER Forældrebestyrelsen i Vuggestuen Manegen Forældrebestyrelsen modsætter sig en eventuel sammenlægning af Vuggestuen Manegen

Læs mere

Notat. Strategi for Fremtidens Dagtilbud. Høringssvar. Der er indkommet i alt 44 høringssvar fra følgende afsendere:

Notat. Strategi for Fremtidens Dagtilbud. Høringssvar. Der er indkommet i alt 44 høringssvar fra følgende afsendere: Notat Strategi for Fremtidens Dagtilbud Høringssvar Der er indkommet i alt 44 høringssvar fra følgende afsendere: 1. Britta Børding 2. Jonas Ege Nielsen og Anita Ege Dybro 3. Rebild Kommunale Dagpleje

Læs mere

Muligheder og begrænsninger i forslag om selvstyrende dagtilbudsområde i Holbæk By

Muligheder og begrænsninger i forslag om selvstyrende dagtilbudsområde i Holbæk By Fagcenteret for Læring & Trivsel den 29. marts 2017 Muligheder og begrænsninger i forslag om selvstyrende dagtilbudsområde i Holbæk By Bestyrelsen for dagtilbudsområdet Holbæk By har ansøgt Udvalget Læring

Læs mere

Sårbare børn og unge. Politik for Herning Kommune

Sårbare børn og unge. Politik for Herning Kommune Sårbare børn og unge Politik for Herning Kommune Indhold Forord af Lars Krarup, Borgmester 5 Politik for Såbare børn og unge - Indledning - Vision 7 1 - Politiske målsætninger 9 2 - Byrådets Børne- og

Læs mere

Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018 version 2

Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018 version 2 Skæring Skolevej 200, 8250 Egå Tlf. 87 13 96 00 ska@mbu.aarhus.dk www.skaering-skole.dk Skæring d. 14. september 2018 Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018

Læs mere

PÆDAGOGISK GRUNDLAG FOR DAGINSTITUTIONER

PÆDAGOGISK GRUNDLAG FOR DAGINSTITUTIONER SKABELON PÆDAGOGISK GRUNDLAG FOR DAGINSTITUTIONER Byggeri - en særlig mulighed for nytænkning af den pædagogiske praksis Når en daginstitution skal udvides eller ombygges, opstår der en særlig mulighed

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Onsdag den 2. maj 2018 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Notat. Høringssvar Fremtidens Dagtilbud 2014-2020. Til: Fra: Notat til sagen: Høringsnotat Fremtidens Dagtilbud 2014-2020

Notat. Høringssvar Fremtidens Dagtilbud 2014-2020. Til: Fra: Notat til sagen: Høringsnotat Fremtidens Dagtilbud 2014-2020 Notat Til: Fra: Byrådsservice Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 8780 3333 www.odder.dk Notat til sagen: Høringsnotat Fremtidens Dagtilbud 2014-2020 Høringssvar Fremtidens Dagtilbud 2014-2020 Den 3. februar

Læs mere

Indstilling til styregruppen Decentralisering af dagplejeledelsen - administration

Indstilling til styregruppen Decentralisering af dagplejeledelsen - administration Indstilling til styregruppen Decentralisering af dagplejeledelsen - administration Center Børn og Unge Journalnr: 28.00.00-G01-28-14 28.09.00-P20-1-15 Ref.: Rikke Jønson Telefon: 99887783 / 41776179 E-mail:

Læs mere

Høringssvar til styrelsesvedtægter Indhold

Høringssvar til styrelsesvedtægter Indhold Høringssvar til styrelsesvedtægter Indhold Formand for den fælles forældrebestyrelse Karsten Schack Larsen...2 Nøddebo...2 Hjertehaven...2 Lærkereden...2 Børnehuset Mejemarken...3 Børnehaven tusindfryd...3

Læs mere

NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT 2018 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 DIALOGPROFIL 4 2.1 Læreplanstemaerne 4 2.2 Trivsel 6 2.3 Sundhed 7 3 PÆDAGOGISKE LÆREPLANER

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnenes Univers Grindsted Vest Den 20. august 2015 kl på Trehøjevej 18. (Bemærk: tilrettet tidspunkt)

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnenes Univers Grindsted Vest Den 20. august 2015 kl på Trehøjevej 18. (Bemærk: tilrettet tidspunkt) Referat fra bestyrelsesmøde i Børnenes Univers Grindsted Vest Den 20. august 2015 kl. 18.30-21.00 på Trehøjevej 18. (Bemærk: tilrettet tidspunkt) Deltagere: Ann Pedersen, Ole Rimmer Donslund, Michael Vinding

Læs mere

Dagtilbudspolitik. Børnerådsmøde den 18. marts 2015

Dagtilbudspolitik. Børnerådsmøde den 18. marts 2015 Dagtilbudspolitik Børnerådsmøde den 18. marts 2015 Program for Børnerådets temamøde Velkommen ved Henrik Klem Lassen Oplæg om Det gode dagtilbud ved Ulla S. Nielsen Børnerådets drøftelser om hvad kendetegner

Læs mere

NOTAT. Medudvalget og områdeforældrebestyrelsen ønsker at udtale følgende:

NOTAT. Medudvalget og områdeforældrebestyrelsen ønsker at udtale følgende: Høringssvar fra Områdeforældrebestyrelsen og Medudvalget ved, vedr. rapport om analyse af særlige tilbud indenfor dagtilbudsområdet DATO 8. oktober 2012 SAGSNR. Områdeforældrebestyrelsen og Medudvalget

Læs mere

Temperaturmåling 2010

Temperaturmåling 2010 Temperaturmåling 2010 Detaljeret Daginstitution Brædstrup 2010 God kvalitet og høj faglighed i dagtilbud INDLEDNING Denne rapport præsenterer dagtilbuddets egne resultater af temperaturmålingen gennemført

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Revideret af Lotte Tangaa Tjalve d. 29.10.18 Sagsnr.: 18/22118 Indhold Formål... 3 Kapitel 1... 3 1. Byrådet... 3 Kapitel 2... 4 2. Bestyrelsens

Læs mere

Oversigt over skoler, daginstitutioner og dagplejere i de 6 børnedistrikter

Oversigt over skoler, daginstitutioner og dagplejere i de 6 børnedistrikter Oversigt over skoler, daginstitutioner og dagplejere i de 6 børnedistrikter Denne oversigt viser antal skoler, daginstitutioner og dagplejere ved opdeling af skoledistrikterne i 6 børnedistrikter. Der

Læs mere

Fælles Forældrebestyrelse for Dagtilbud Als Syd. Referat. Ekstraordinært bestyrelsesmøde. Augustenborg hallen, Glasburet

Fælles Forældrebestyrelse for Dagtilbud Als Syd. Referat. Ekstraordinært bestyrelsesmøde. Augustenborg hallen, Glasburet DAGTILBUD ALS SYD Dagplejen, Fynshav Børnehave, Tandslet Naturbørnehave, Bygadens Børnegård, Børnehuset Tangsmose, Kløverlykke Børnehus, Børnehaven Augusta, Bro Børnehus og Kernehuset Fælles Forældrebestyrelse

Læs mere

Til Børne- og ungdomsudvalget: orientering om ansøgning til puljer ifm. ny dagtilbudslov

Til Børne- og ungdomsudvalget: orientering om ansøgning til puljer ifm. ny dagtilbudslov KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 3. maj 2018 Til Børne- og ungdomsudvalget: orientering om ansøgning til puljer ifm. ny dagtilbudslov I juni 2017 indgik regeringen

Læs mere

Høringssvar budget Personale

Høringssvar budget Personale Høringssvar budget 2018-2021 Personale Høringssvar til omprioriteringsforslag 2018-2021 Det er med stor bekymring vi har læst at der er risiko for, at normeringen på dagtilbudsområdet bliver yderligere

Læs mere

Bestyrelsesmøde d. 28. august 2018, kl , i Skovhuset Referent: Marianne

Bestyrelsesmøde d. 28. august 2018, kl , i Skovhuset Referent: Marianne Bestyrelsesmøde d. 28. august 2018, kl. 19.30-21.30, i Skovhuset Referent: Marianne Deltagere: B. Madsen, Sine k: Bastrup, Anne K. Bell, Jeanette K. Kristensen, Janet S. Dall, Camilla M. Knudsen, Charlotte

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 310265 Brevid. 2985068 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar 28. november 2018 Skole- og Børneudvalget besluttede den

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Børnehaverne i Rebild Syd og Dagplejen i Rebild kommune

Samarbejdsaftale mellem Børnehaverne i Rebild Syd og Dagplejen i Rebild kommune 1 - Rebild Syd -Samarbejdsaftale med dagplejen - besty Nørager, den 24. oktober 2013 Samarbejdsaftale mellem Børnehaverne i Rebild Syd og Dagplejen i Rebild kommune For forældrebestyrelsen for Børnehaverne

Læs mere

Fælles Pædagogisk Grundlag

Fælles Pædagogisk Grundlag Fælles Pædagogisk Grundlag Information til forældre Dagtilbud 0-6 år Forord Det er med glæde, at Børne-, Unge- og Familieudvalget i oktober måned godkendte et fællespædagogisk grundlag for det samlede

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud 1 Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune Stk. 1: Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune består af dagtilbud for børn fra 0 til 6 år, der

Læs mere

Børnehaverne i Støvring Nord

Børnehaverne i Støvring Nord Kontrakt 2013-14 Børnehaverne i Støvring Nord Børnehaven Bavnebakken, Bavnebakken 99, 9530 Støvring Børnehaven Skovhuset, Hermesvej 47, 9530 Støvring Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede

Læs mere

Hjørring Kommune. Internt notat Børne- og Undervisningsforvaltningen. Høringssvar Fælles Ansvar samlet notat

Hjørring Kommune. Internt notat Børne- og Undervisningsforvaltningen. Høringssvar Fælles Ansvar samlet notat Hjørring Kommune Internt notat Børne- og Undervisningsforvaltningen Sag nr. 00.18.04-P16-1-15 01-03-2016 Side 1. Høringssvar Fælles Ansvar 2.0 - samlet notat I høringsperioden fra 25. januar til 29. februar

Læs mere

Opsamling på høringssvar vedrørende de langsigtede løsninger på dagtilbudsområdet.

Opsamling på høringssvar vedrørende de langsigtede løsninger på dagtilbudsområdet. Svendborg Kommune Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 45 10 Fax. 6325 1319 bu@svendborg.dk www.svendborg.dk Opsamling på høringssvar vedrørende de langsigtede løsninger på dagtilbudsområdet.

Læs mere

Udviklingsplan for Frederikssund Syd 2012 2015

Udviklingsplan for Frederikssund Syd 2012 2015 Udviklingsplan for Frederikssund Syd 2012 2015 Udviklingsplanen skal sætte et strategisk fokus og bruges som et dialogværktøj, der danner rammen for en fælles retning for Frederikssund Syd. Der er udmeldt

Læs mere

Organiseringen af tilsyn i Vesthimmerlands Kommune

Organiseringen af tilsyn i Vesthimmerlands Kommune 1 Organiseringen af tilsyn i Vesthimmerlands Kommune I Vesthimmerlands Kommune føres pædagogisk og økonomisk tilsyn med alle daginstitutioner uagtet om disse er kommunale institutioner, puljeordninger

Læs mere

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud 1. Baggrund Stort set alle børn i Danmark går i dag i dagtilbud. Kommunerne har derfor en unik mulighed for at investere i vores børns

Læs mere

Ny ledelsesstruktur i dagplejen i Gladsaxe Kommune

Ny ledelsesstruktur i dagplejen i Gladsaxe Kommune GLADSAXE KOMMUNE Dagtilbud og Sundhed 1. december 2015 Anne Weng Jørgensen Ny ledelsesstruktur i dagplejen i Gladsaxe Kommune Indledning Dette notat beskriver en ny ledelsesstruktur i dagplejen i Gladsaxe

Læs mere

HANDLEPLAN FOR INKLUSION I SKOVVANGSOMRAÅ DET

HANDLEPLAN FOR INKLUSION I SKOVVANGSOMRAÅ DET HANDLEPLAN FOR INKLUSION I SKOVVANGSOMRAÅ DET Indhold Handleplan for inklusion i Skovvangsområdet.... 2 Sammenhæng... 2 Definition af inklusion.... 2 Område Skovvang... 3 Overordnede principper.... 3 Aktører....

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud 1 Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune Stk. 1: Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune består af dagtilbud for børn fra 0 til 6 år, der

Læs mere

Holstebro Kommunes samlede inklusionsindsats

Holstebro Kommunes samlede inklusionsindsats Holstebro Kommunes samlede inklusionsindsats Baggrund: Som et led i den samlede inklusionsindsats skal udarbejdes en handleplan for hvert af de tre driftsområder i Børn og Unge. Handleplanen skal udgøre

Læs mere

0-6 års politik. En politik for dagplejen, vuggestuen, børnehaver og integrerede institutioner

0-6 års politik. En politik for dagplejen, vuggestuen, børnehaver og integrerede institutioner 0-6 års politik En politik for dagplejen, vuggestuen, børnehaver og integrerede institutioner Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 22. juni 2017 Indhold 3 4 5 6 7 8 Forord Legende læring i udviklende miljøer

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Torsdag den 11. januar 2018 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende:

Læs mere

Oversigt over modtagne høringssvar Styrelsesvedtægter Dagtilbud

Oversigt over modtagne høringssvar Styrelsesvedtægter Dagtilbud 26. november 2018 Sags id: 18/22118 Oversigt over modtagne høringssvar Styrelsesvedtægter Dagtilbud 1. Børnehusene i Assens By MED-udvalget 2. Dagplejen Forældrebestyrelsen 3. Uglebo Forældrebestyrelsen

Læs mere

Vejledning om det pædagogiske tilsyn i. Hørsholms dagtilbud og private pasningsordninger med tilskud.

Vejledning om det pædagogiske tilsyn i. Hørsholms dagtilbud og private pasningsordninger med tilskud. Vejledning om det pædagogiske tilsyn i Hørsholms dagtilbud og private pasningsordninger med tilskud. Tilsynets form og indhold: Hørsholm kommune indfører fra 1. januar 2012 systematisk, pædagogisk tilsyn

Læs mere

Dagtilbudspolitikkens ramme er først og fremmest dagtilbudslovens formål, som indebærer, at Hørsholms dagtilbudspolitik skal

Dagtilbudspolitikkens ramme er først og fremmest dagtilbudslovens formål, som indebærer, at Hørsholms dagtilbudspolitik skal Dagtilbudspolitik Forord - uarbejdes af formanden for Børne- og Skoleudvalget Indledning Det er Hørsholms Kommunes opgave at understøtte og styrke børns muligheder og udvikling. Hørsholm skal skabe de

Læs mere

Høringssvar fra forældrebestyrelser i dagtilbud november 2016 proces for inddragelse i arbejdet med ny ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet

Høringssvar fra forældrebestyrelser i dagtilbud november 2016 proces for inddragelse i arbejdet med ny ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet Høringssvar fra forældrebestyrelser i dagtilbud november 2016 proces for inddragelse i arbejdet med ny ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet Rosenåen Hvissingegården Skovager Dagplejen Vesterly Essedalen

Læs mere

Referat fra dagtilbudsbestyrelsesmøde d. 30/8 kl i Mælkevejen Peter Wesselsvej 40

Referat fra dagtilbudsbestyrelsesmøde d. 30/8 kl i Mælkevejen Peter Wesselsvej 40 Dok. nr. Referat fra dagtilbudsbestyrelsesmøde d. 30/8 kl. 19.00-21.30 i Mælkevejen Peter Wesselsvej 40 Indkaldt: Institution Forældrerepræsentant Medarbejderrepræsentant Mælkevejen "Abed" Abdulfattah

Læs mere

INKLUSIONSSTRATEGI. Børnefællesskaber i dagtilbud

INKLUSIONSSTRATEGI. Børnefællesskaber i dagtilbud INKLUSIONSSTRATEGI Børnefællesskaber i dagtilbud INDLEDNING Dagtilbuds inklusionsstrategi stiller gennem 6 temaer skarpt på, hvordan dagtilbud og alle dagtilbuds medarbejdere kan skabe de bedst mulige

Læs mere

Hej Dette er en opsamling på de kommentarer fra vores organisation i Børnehaverne i Rebild Syd.

Hej Dette er en opsamling på de kommentarer fra vores organisation i Børnehaverne i Rebild Syd. 1 - Høringssvar Hej Dette er en opsamling på de kommentarer fra vores organisation i Børnehaverne i Rebild Syd. Januar 2014 Hej Generelt set er det et fint og flot materiale som virker overvejet og gennemtænkt.

Læs mere

Skårup Børnehus 31. maj 2015 NYHEDSBREV. Biller på Helgetur

Skårup Børnehus 31. maj 2015 NYHEDSBREV. Biller på Helgetur NYHEDSBREV Biller på Helgetur 1 Mens vi venter på, at sommeren skal komme til os her i Skårup, er her lidt nyt fra huset. Vi har haft et forår i børnehuset med mange dejlige aktiviteter og arrangementer.

Læs mere

Børnehusene i Skørping (Børnehuset 100 meter skoven, Børnehuset Skovtrolden, Børnehuset Skovbjørnen)

Børnehusene i Skørping (Børnehuset 100 meter skoven, Børnehuset Skovtrolden, Børnehuset Skovbjørnen) Kontrakt 2013-14 Børnehusene i Skørping (Børnehuset 100 meter skoven, Børnehuset Skovtrolden, Børnehuset Skovbjørnen) Gl. Skørpingvej 100 9520 Skørping. Indledning At tildelingen af fuld kompetence indenfor

Læs mere

Børnehaverne Støvring Syd

Børnehaverne Støvring Syd Kontrakt 2013-14 Børnehaverne Støvring Syd Brunagervej 2a 9530 Støvring Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune.

Læs mere

Handleplan for udvikling af daginstitutionsområdet i Fredericia kommune

Handleplan for udvikling af daginstitutionsområdet i Fredericia kommune Handleplan for udvikling af daginstitutionsområdet i Fredericia kommune Bilag til Børne og Ungdomsudvalgsmødet 22.6.2010 Indledning Daginstitutionsområdet skal gennemgå en udvikling, der skal sikre at

Læs mere

B og U-psykologerne tilslutter dig på det foreliggende grundlag retningslinjerne for inklusionspædagogerne.

B og U-psykologerne tilslutter dig på det foreliggende grundlag retningslinjerne for inklusionspædagogerne. 1 - Høringssvar fra børne- og ungepsykologerne B og U-psykologerne tilslutter dig på det foreliggende grundlag retningslinjerne for inklusionspædagogerne. Med venlig hilsen Jeanne Simmersholm Johansen

Læs mere

Lokal udviklingsplan for

Lokal udviklingsplan for Lokal udviklingsplan for Sølyst dagtilbud 1 1 Indhold 2 Den lokale udviklingsplan hvad og hvorfor?... 3 2.1 Politiske beslutninger retningen for hele Børn og Unge... 3 2.2 Fælles indsatser i Område Grenåvej

Læs mere

Til. Varde Kommune. Bytoften Varde

Til. Varde Kommune. Bytoften Varde Til Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Høringssvar fra skolebestyrelsen og MED udvalget på Årre Skole på det konkrete strukturforslag udsendt af et flertal i Byrådet. En enig bestyrelse og MED udvalg

Læs mere

Status på evaluering af ledelses- og områdestruktur for dagtilbud og skoler Den 20. november 2018 LÆRING & TRIVSEL

Status på evaluering af ledelses- og områdestruktur for dagtilbud og skoler Den 20. november 2018 LÆRING & TRIVSEL Status på evaluering af ledelses- og områdestruktur for dagtilbud og skoler Den 20. november 2018 LÆRING & TRIVSEL Status på evaluering af ledelses- og områdestruktur Evalueringen - en del af KB s procesplan

Læs mere

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet

Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet Stevns kommune Dato: 7-6-2017 Deres ref.: 4660 Store Heddinge Vor ref.: Sagsbehandler: jqs / jrb Høringssvar til Stevns Kommunes budget for 2018 på børneområdet Hermed følger BUPL s høringssvar til Stevns

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe 14:

Kommissorium for arbejdsgruppe 14: Kommissorium for arbejdsgruppe 14: Faglige vejledere Billeder:Colourbox.dk Læs om folkeskolereformen og de øvrige arbejdsgrupper på www.norddjurs.dk/folkeskolereformen 2 Forord Dette materiale indeholder

Læs mere

Østskolen. 1. Skolebestyrelsen Øst, høringssvar vedr. kvalitetsl. Høring vedr. kvalitetsløft af folkeskolen

Østskolen. 1. Skolebestyrelsen Øst, høringssvar vedr. kvalitetsl. Høring vedr. kvalitetsløft af folkeskolen 1. Skolebestyrelsen Øst, høringssvar vedr. kvalitetsl Østskolen Gl. Strandvej 12 4640 Faxe Rolloskolen Telefon 5620 2750 Dato 15. november 2012 j.nr. 00-00-00-0000 Direkte telefon 00 00 00 00 Mail: rolloskolen@faxekommune.dk

Læs mere

Politik for mad, måltider og bevægelse

Politik for mad, måltider og bevægelse Politik for mad, måltider og bevægelse Politik for mad, måltider og bevægelse 2013-2016 Forord Gladsaxe Byråd har vedtaget en revideret Politik for mad, måltider og bevægelse for børn og unge i Gladsaxe

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 6 FREMTIDENS DAGTILBUD

NYHEDSBREV NR. 6 FREMTIDENS DAGTILBUD Vi vil styrke børn sproglige kompetencer i Odder Kommune Barnets sprog er vigtigt for dets personlige og sociale udvikling. Sproget er vores vigtigste middel til at fortælle andre, hvad vi har behov for,

Læs mere

Notat. Der har således været afholdt et evalueringsmøde med hvert børneunivers.

Notat. Der har således været afholdt et evalueringsmøde med hvert børneunivers. Børn, Unge og Fritidsforvaltningens sekretariat Middelfart Kommune Anlægsvej 4 5592 Ejby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5335 Fax +45 8888 5501 Dato: 16. april 2014 Sagsnr.: 2014-004265-1

Læs mere

Opsummering af indkomne høringssvar, samt udtalelse fra Forvaltnings-MED.

Opsummering af indkomne høringssvar, samt udtalelse fra Forvaltnings-MED. Opsummering af indkomne høringssvar, samt udtalelse fra Forvaltnings-MED. Børnehavehuset Lodsvej 1. Positivt at midlerne følger barnet 2. Netværksrepræsentanten kan ikke genkende den foreslåede model 3.

Læs mere

Bestyrelsesmøde Firkløveren Sted: Jættehøj Børnehave. Tid: Tilstede: Rikke, Jeanette, Lykke, Bente, Maria

Bestyrelsesmøde Firkløveren Sted: Jættehøj Børnehave. Tid: Tilstede: Rikke, Jeanette, Lykke, Bente, Maria Bestyrelsesmøde Firkløveren 04.09.19 Sted: Jættehøj Børnehave Tid: 19.00 21.00 Tilstede: Rikke, Jeanette, Lykke, Bente, Maria Afbud: Inge, Betina, Halima, Moise Forplejning: Bente og Maria Referent: Lisbeth

Læs mere

Børnehaverne Støvring Nord

Børnehaverne Støvring Nord Kontrakt 2013-14 Børnehaverne Støvring Nord Bavnebakken, Bavnebakken 99, 9530 Støvring Skovhuset, Hermesvej 47, 9530 Støvring Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle

Læs mere

Center for Undervisning - Vestskolen

Center for Undervisning - Vestskolen 1. Høringssvar fra Vestskolens bestyrelse og MED-udva Center for Undervisning - Vestskolen Høringssvar Skolereform 10. november 2013 Vestskolen har afholdt møde i henholdsvis skolebestyrelse og MED udvalg

Læs mere

Rammer for pædagogiske tilsyn med dagtilbud NOTAT

Rammer for pædagogiske tilsyn med dagtilbud NOTAT Rammer for pædagogiske tilsyn med dagtilbud NOTAT Rammer for pædagogiske tilsyn i dagtilbud Indholdsfortegnelse Indledning Formål Tilsynsramme for dagtilbud 0-6 års området: Områderne Børnehusene Dagplejen

Læs mere

Børn og Unge i Furesø Kommune

Børn og Unge i Furesø Kommune Børn og Unge i Furesø Kommune Indsatsen for børn og unge med særlige behov - Den Sammenhængende Børne- og Unge Politik 1 Indledning Byrådet i Furesø Kommune ønsker, at det gode børne- og ungdomsliv i Furesø

Læs mere

Aftalestyring på Dagtilbudsområdet 2014-15

Aftalestyring på Dagtilbudsområdet 2014-15 Aftalestyring på Dagtilbudsområdet 2014-15 Nedenstående udgør de overordnede mål og indsatsområder på dagtilbudsområdet i 2014-15. Disse vil danne baggrund for og være styrende for de generelle initiativer

Læs mere

Vær MED. Få medbestemmelse og medindflydelse gennem dit MED-udvalg

Vær MED. Få medbestemmelse og medindflydelse gennem dit MED-udvalg Vær MED Få medbestemmelse og medindflydelse gennem dit MED-udvalg MED-idéen Idéen med MED-udvalgene i Aarhus Kommune er at: MED skal samarbejde om kommunens mål og opgaver MED skal skabe gode rammer for

Læs mere

Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin

Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin Hvorfor er der behov for at nytænke folkeskolen? Vi har en faglig udfordring Der er stadig for mange, der ikke får en ungdomsuddannelse. For mange der forlader

Læs mere

Kontrakter Børn og Unge 2015-17. Læring og Samarbejde

Kontrakter Børn og Unge 2015-17. Læring og Samarbejde Kontrakter Børn og Unge 2015-17 Læring og Samarbejde Strategiområde A: Det gode børneliv. Mål Indsats Handling Ansvarlig Plan for proces og evaluering A.1. Læring og inklusion: Styrkelse og konsolidering

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar Ny resursetildeling for dagtilbud (0-6 år)

Sammenskrivning af høringssvar Ny resursetildeling for dagtilbud (0-6 år) Sammenskrivning af høringssvar Ny resursetildeling for dagtilbud (0-6 år) Emne Udvalget for Børn og Unge har på mødet d. 4. maj 2011 besluttet, at principper for ny resursetildeling for dagtilbud skal

Læs mere

Børnerådet. Referat Onsdag den 26. marts 2014

Børnerådet. Referat Onsdag den 26. marts 2014 Børnerådet Onsdag den 26. marts 2014 Børne- og Ungeudvalget: (I) Brigitte Klintskov Jerkel (C) Bjarke Abel (A) Claus Engskov ( O) Anne Marie Lyduch(V) Forældrebestyrelsesformænd: Leon Hoffbeck (Distrikt

Læs mere

Ej heller denne gang klapper medarbejderne i den kommunale dagpleje i deres hænder!

Ej heller denne gang klapper medarbejderne i den kommunale dagpleje i deres hænder! Høringssvar vedr. udviklingsplanen på dagtilbudsområdet 2014 fra medarbejdersiden i Lokal-MED i dagplejen! Høringssvaret er fremkommet efter inddragelse af kontaktpersonerne ude fra distrikterne, som har

Læs mere