Bestyrelsens skriftlige beretning på generalforsamlingen 5. maj 2014 på Odense Produktions-Højskole.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsens skriftlige beretning på generalforsamlingen 5. maj 2014 på Odense Produktions-Højskole."

Transkript

1 Bestyrelsens skriftlige beretning på generalforsamlingen 5. maj 2014 på Odense Produktions-Højskole. Indledning. Bestyrelsen havde forventet, at generalforsamlingen i 2014 skulle tage stilling til foreningens fremtidige tilhørsforhold, ud fra de 5 fremtidsscenarier vi har opstillet. Det har imidlertid ikke været muligt at få afklaret alle forhold omkring alle scenarierne. Mere herom senere! Medlemsudviklingen. Medlemstallet er i det store og hele uændret siden sidste generalforsamling - nemlig ca. 80 medlemmer. Det svarer til en organisationsprocent på ca. 55. Målsætningen er stadig 100 medlemmer i 2015! En væsentlig grund til at vores medlemstal ikke er steget, er situationen i Uddannelsesforbundet efter sidste års konflikt. Uddannelseslederne (UDL), lederne i Uddannelsesforbundet betaler godt nok ikke forhøjet kontingent, men bliver ved en evt. udmeldelse pålagt at betale vedkommendes andel af konfliktomkostningerne i forbundet. Kontingentbetalingen afdrager løbende på gælden, så den pt. er ca kr/pr. medlem. Der er konkret 5 ledere, der har henvendt sig med ønsket at indmelde sig i Landsforeningen af Produktionsskoleledere, men som afventer, da de ved udmeldelse af Uddannelsesforbundet får en regning tilsendt, der skal betales, før en udmeldelse kan effektueres. Nogle vil kalde det stavnsbinding, andre solidaritet, men resultatet er dog, at man indtil videre bliver hvor man er!! Vi har i bestyrelsen drøftet forskellige muligheder, for at kunne optage disse ledere som medlemmer, men er pt. ikke nået frem til en mulig løsning. Kurser og konferencer. Vi har nu gennemført tre hold i Administrativt Lederkursus, hvilket svarer til, at ca. 75 produktionsskoleledere har gennemført kurset. Det vil sige, at ca. halvdelen af alle produktionsskoleledere i landet har gennemført kurset! Planen er at startet et nyt AL-kursus i august-september 2014.

2 Alle der har gennemført AL-kurserne, får tilbudt at deltage i et årligt opfølgningskursus for at holde deltagerne up to date med udviklingen inden for de emner kurset omhandler. Opfølgningskurset i år er fastsat til den september. Vi arbejder også med at tilbyde et kursus om pension, efterløn og fratrædelsesordninger til efteråret. Emner der kan have såvel personlig interesse, som interesse som arbejdsgiver. Åbent tidsskrift for produktionsskoleledelse? På sidste års generalforsamling blev der stillet forslag om, at LP skulle tage initiativ til at udgive et åbent tidsskrift for produktionsskoleledelse. På baggrund af forslaget og drøftelserne på generalforsamlingen fastsatte bestyrelsen følgende retningslinjer for gennemførelse af projektet: Formål og indhold: Fremme en fri og udviklende debat mellem produktionsskoleledere og andre med interesse for produktionsskoler. Formidle baggrundsstof for ledelsesudvikling Bringe stof af ledelsesinteresse Form og udsendelse: Udgives elektronisk i et printervenligt format Udsendes gratis til alle interesserede pr. mail. Udgives mindst 4 gange/år En produktionsskole står for den tekniske og praktiske produktion og udsendelse. Økonomi og praktiske forhold aftales mellem de interesserede foreninger Redaktion: Udgivelsen sker i et samarbejde mellem interesserede foreninger (Uddannelseslederne - UDF, PSF, FK og LP) Der nedsættes et redaktionsudvalg med medlemmer fra de deltagende foreninger. Af debatten på generalforsamlingen fremgik det, at en vigtig forudsætning for udgivelsen at tidsskriftet var at alle parter på skoleområdet (UDF, PSF, FK og LP), var med i projektet. Det har i skrivende stund ikke været muligt at få alle med, hvorfor projektet stilles i bero indtil videre. Når vi kender foreningens organisatoriske placering i fremtiden, kan det muligvis være basis for at genoptage projektet?

3 Hvor skal vi hen du!!! 5 Fremtidsscenarier! Som nævnt i indledningen er det ikke lykkedes at få afklaret forholdene omkring alle 5 modeller for foreningens mulige fremtidige tilhørsforhold. Som bekendt har vi arbejdet med spørgsmålet i snart et par år, og I er løbende blevet orienteret. Efterfølgende en status på situationen netop nu! I arbejdet har vi sat nogle vigtige pejlemærker op, som vi holder os for øje, når vi skal vurdere de enkelte modeller: Størst mulig frihed og uafhængighed ved at arbejde for etableringen af en Leder Centralorganisation. Det er egentlig en selvstændig model, som dog ikke ser ud til at være en mulighed pt., da det kræver, at hele centralorganisationssystemet bliver ændret. Måske mest en fremtidsdrøm, som vi dog gerne gør opmærksom på ved enhver lejlighed. En grundig vurdering af hvilke organisationer vi står os bedst ved at være i tæt samarbejde med. Her tænkes specielt på hvilke fordele, der vil være af forskellige medlemstilbud omkring økonomi mv. Hvilken model giver os bedst mulighed for, at der sker en samling af lederne på produktionsskoleområdet. Et meget vigtigt parameter idet vi finder, at den nuværende splittelse af produktionsskolelederne er uholdbar i længden. Det skal dog bemærkes, at vi løbende har møder med Uddannelseslederne, specielt om mulighederne for at afslutte splittelsen. Hvor er der størst chance for at få indflydelse på aftale- og forhandlingsretten. Aftale- og forhandlingsretten ligger som bekendt i LC, derfor vil dette kun kunne opnås ved at vælge model 5. I den sammenhæng er det meget vigtig, at konflikt retten ligger i ledelsesregi, så det ikke bliver et givet lærerflertal, der kan beslutte at lederne skal konflikte. Uafhængig af model er det vigtig at videreføre (evt. i andet regi): a. AL-kurserne b. Arbejdsgiverserviceringen c. Leder til Leder Coaching

4 De 5 modeller med bemærkninger. 1. Selvstændig uden formelt samarbejde med andre I bestyrelsen mener vi ikke, at foreningen på længere sigt kan stå helt alene. Vi vil af flere årsager have brug for nære samarbejdsparter. For det første kan vi nok ikke forvente at tilkæmpe os forhandlingsretten uden at indgå i et større fællesskab. For det andet er der en række andre fordele i et større fællesskab, herunder sekretariatsfællesskab. 2. Som medlem af Undervisningslederne Vi har tidligere været i nær samarbejde med Undervisningslederne, men da vi ikke kunne få en delvis tilknytning til UL, valgte vi at stå udenfor. Undervisningslederne består af foreninger af helt uafhængige lederforeninger som os selv. Kun LU har forhandlingsret for egne medlemmer. FLD tabte retssagen om forhandlingsretten. Det vil her blive vanskeligt at tilgodese ovenstående parametre. 3. Som medlem af Lederne (tidligere Ledernes Hovedorganisation) I bestyrelsen er vi enige om at denne model ikke har den store interesse, specielt fordi der ikke er andre undervisningsledere organiseret her som en gruppe. 4. Som medlem af DJØF`s chefgruppe i AC Det ser ud til, at de fleste lederorganisationer for ledere ved ungdomsuddannelserne nu samles i DJØF`s chefgruppe, altså ledere der arbejder under en statslig overenskomst. Vi kan altså her opnå et nært fællesskab med de andre ungdomsuddannelsesledere, og samtidig have et stærkt sekretariat i ryggen. De formelle ting omkring modellen er nu afklaret i DJØF. Produktionsskolelederne kan optages som medlem i chefgruppen i DJØF, og samtidig kan LP fortsætte med andre aktiviteter, f. eks. arbejdergiverservicering. En tilsvarende model bruges af de andre undervisningslederforeninger. I AC er der også organiseret alm. lønmodtagere, men ikke grupper der er ansat på produktionsskolerne. 5. Som selvstændigt medlem af LC-Lederforum under LC.

5 Forholdene omkring denne model er endnu ikke endelig afklaret. Hvis vi skal finde en løsning i LC regi, er det afgørende, at der kan dannes en selvstændig lederforening, idet uafhængighed af lærerne var hele grundlaget for etableringen af LP. Det er også vigtigt at forhandlings- og konflikt retten overføres til LC-Lederforum. Med denne model kan vi opnå en samling af produktionsskolelederne, og samtidig få indflydelse på forhandlingsretten, som jo er vigtige parametre som nævnt ovenfor. Der vil også her være et stærkt sekretariat. Fællesskabet vil i LC-Lederforum fortrinsvis være med grundskoleledere, med Folkeskolelederne som den alt dominerende part, altså ledere der arbejder under en overenskomst indgået med KL. Det er pt. uafklaret hvordan arbejdsgiverserviceringen kan fungere i denne model! LC organiserer fortrinsvis lærere, også lærerne ved produktionsskolerne. Øvrige bemærkninger Finansministeriet/Moderniseringsstyrelsen har ved OK forhandlingerne ønsker, at der indgås en fælles overenskomst for alle undervisningsledere på statens område, et forhold der måske kan fremskynde processen? Som det fremgår af ovenstående, er det model 5, der endnu ikke er afklaret. Vi afventer i øjeblikket et møde mellem lærerformænd og lederformænd i LC, hvor ledernes fremtidige tilhørsforhold til lærerforeningerne skal drøftes. Desuden vil LC-Lederforum afholde en konference til efteråret for alle undervisningslederforeninger, for her at drøfte lederorganisering i fremtiden. Først herefter forventer vi, at det vil være relevant at træffe en endelig afgørelse. Nye arbejdstidsregler fra august Det er nu glædeligt, at Moderniseringsstyrelsen som arbejdsgiverside har indkaldt skolerne til et kursus omkring forståelse og administration af de nye arbejdstidsregler for lærerne. Det har været længe ventet! Medlemshenvendelser. Sager I det sidste forenings år har vi haft to sager om uønske fratræden. Sager hvor det lykkedes, at få aftalt gode fratrædelsesordninger for medlemmerne, trods den uønskede situation. I den forbindelse er det værd at bemærke, at det også er mulighed for at aftale forskellige fratrædelsesordninger omkring tjenestefrihed, ekstra løn mv. ved en normal fratræden evt. på grund af alder.

6 Langt hovedparten af medlemshenvendelserne til foreningen drejer sig dog stadig om arbejdsgiverspørgsmål, det vi kalder arbejdsgiverservicering. Lønstatistik for produktionsskoleledere. Vi er nu i fuld gang med at indsamle løn data til lederlønstatistikken for Da alle løntillæg er af midlertidig karakter, finder vi det nødvendigt at opdatere lønstatistikken hvert år. Samtidig forhandler mange ledere løn en gang pr. år. Overordnet set ser det ud til, at lederne stadig forhandler sig til bedre og bedre lønninger. I den nuværende overenskomstsituation med forholdsvis lave lønstigninger er det ubetinget en fordel at lederne er på ny løn med en decentral løn dannelse. For at gøre statistikken så brugbar og valid som muligt, håber vi på at flere vil indberette deres løn data til os! Det ser også ud til at flere og flere medlemmer henvender sig til foreningen, for at få råd og vejledning omkring deres lønforhandlinger. Her er lønstatistikken et fortræffeligt redskab. Leder til leder coaching. Materialet til Leder til Leder coaching er nu færdigudviklet, og ligger til fri afbenyttelse på hjemmesiden. Vi vil afvikle et igangsætningskursus, når der er interesserede ledergrupper/netværk der ønsker det. Interesserede kan henvende sig til formanden. Information til medlemmerne. Vi har traditionelt tre måder at informere medlemmerne på. For det første er der det velkendte Medlemsinfo, som udsendes regelmæssigt til alle. For det andet er der vores hjemmeside, som blev fornyet for ca. et år siden. Den ser ud til at fungere tilfredsstillende! For det tredje afholder vi 2-3 medlemsmøder hvert efterår, hvor vi tager aktuelle emner op. På efterårets møder forventer vi bl. a. at sætte fokus på forskellige aspekter omkring lokalløn. Maj 2014 Pbv. Aage Langeland formand

Referat af Bestyrelsesmøde.

Referat af Bestyrelsesmøde. Referat af Bestyrelsesmøde. Sted: Odense ProduktionsHøjskole Tidspunkt: Tirsdag den 5. maj 2015, kl. 10.00 til 15.00 Til stede: Aage Langeland (AL) Niels Brøgger (NB) H.C. Mouritsen (HC) Jesper Lübbert

Læs mere

Bestyrelsens beretning på generalforsamlingen 2010 på EUC- Lillebælt i Fredericia.

Bestyrelsens beretning på generalforsamlingen 2010 på EUC- Lillebælt i Fredericia. Bestyrelsens beretning på generalforsamlingen 2010 på EUC- Lillebælt i Fredericia. Indledning. Foreningen kører nu på 3. år. Mange af de indledende opgaver er løst. Medlemstallet stiger støt. Aktivitetsniveauet

Læs mere

Bestyrelsens skriftlige beretning på generalforsamlingen 2012 på Hotel Munkebjerg, Vejle.

Bestyrelsens skriftlige beretning på generalforsamlingen 2012 på Hotel Munkebjerg, Vejle. Bestyrelsens skriftlige beretning på generalforsamlingen 2012 på Hotel Munkebjerg, Vejle. Indledning. Det er nu 5. gang, at der skal aflægges beretning i Landsforeningen af Produktionsskoleledere. Det

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde.

Referat af Bestyrelsesmøde. Referat af Bestyrelsesmøde. Sted: LU-sekretariat Frederiksborggade 5A, 3.sal 1360 København K Tlf. 33 93 21 19 Tidspunkt: Onsdag den 2. december kl. 12.30 til torsdag den 3. december kl. 11.00 2015, Til

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Dagsorden.

Bestyrelsesmøde. Dagsorden. Bestyrelsesmøde. Sted: Odense ProduktionsHøjskole Tidspunkt: Tirsdag den 10. marts 2015, kl. 10.00 til 15.00 Fraværende: Dagsorden. Susanne Talbot Jesper Lübbert Leif Jeppesen 1. Orientering og meddelelser.

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde.

Referat af Bestyrelsesmøde. Referat af Bestyrelsesmøde. Sted: Hos formanden Gravlevvej 16B Gravlev 98 39 30 00 Tidspunkt: Mandag den 25. juni 2012, kl. 10.00 til 14.00 Til stede: Aage Langeland (AL) H.C. Mouritsen (HC) Jesper Lübbert

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Dagsorden.

Bestyrelsesmøde. Dagsorden. Bestyrelsesmøde. Sted: Undervisningsledernes Hus Frederiksborggade 5A, 3. sal 1360 København K Tidspunkt: Den 7. november 2011, kl. 10.30 til 14.00. Dagsorden. 1. Nyt fra Undervisningsledernes Hus og SaU

Læs mere

fra Landsforeningen af Produktionsskoleledere Køreplan for sammenlægning af UDL og LP til UDL18. Nr.5, oktober 2017.

fra Landsforeningen af Produktionsskoleledere Køreplan for sammenlægning af UDL og LP til UDL18. Nr.5, oktober 2017. Nr.5, oktober 2017. fra Landsforeningen af Produktionsskoleledere Køreplan for sammenlægning af UDL og LP til UDL18. Som det vil være de fleste bekendt har vi i LP de seneste 2-3 år arbejdet på at finde

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde.

Referat af Bestyrelsesmøde. Referat af Bestyrelsesmøde. Sted: Odense Produktions-Højskole Tidspunkt: Den 14. december 2011, kl. 10.00 til 15.00 Til stede: Aage Langeland (AL) Arne Pallisborg (AP) Niels Brøgger (NB) H.C. Mouritsen

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Dagsorden.

Bestyrelsesmøde. Dagsorden. 1 Bestyrelsesmøde. Sted: Odense Produktions-Højskole Tidspunkt: Onsdag den 8. december 2010, kl. 10.00 til 15.00, Møde fra 10.00 til 14.00 derefter julefrokost. 1. Orientering og meddelelser. Dagsorden.

Læs mere

fra Landsforeningen af Produktionsskoleledere Nr.2. 2009. Ny publikation om seniorbonus og seniorsamtale.

fra Landsforeningen af Produktionsskoleledere Nr.2. 2009. Ny publikation om seniorbonus og seniorsamtale. Nr.2. 2009. fra Landsforeningen af Produktionsskoleledere Fokus på sygefraværssamtaler Undersøgelser og erfaringer i både Danmark og andre lande viser, at en tæt kontakt med arbejdspladsen under sygdom

Læs mere

tat meddelelse J. nr

tat meddelelse J. nr tat meddelelse 15.01.01 J. nr. 0.4.3. Om: Standardvedtægt for TAT s lokalafdelinger 2001 Indledning TAT s hovedbestyrelse godkendte i 1994 en ny standardvedtægt for lokalafdelinger, der udsendtes den 18.04.

Læs mere

- dine rettigheder kort fortalt

- dine rettigheder kort fortalt Det nye lønsystem og lønforhandlinger - dine rettigheder kort fortalt For ansatte på virksomheder omfattet af overenskomst mellem DANSKE ARK og Arkitektforbundet JA (Jordbrugsakademikerne) Konstruktørforeningen

Læs mere

fra Landsforeningen af Produktionsskoleledere Nr. 9. 2013. Punkt 8 på side 33 i lovforslaget omhandler produktionsskolernes organisationsaftale.

fra Landsforeningen af Produktionsskoleledere Nr. 9. 2013. Punkt 8 på side 33 i lovforslaget omhandler produktionsskolernes organisationsaftale. Nr. 9. 2013. fra Landsforeningen af Produktionsskoleledere Punkt 8 på side 33 i lovforslaget omhandler produktionsskolernes organisationsaftale. Lockouten er ophørt Lov om forlængelse og fornyelse af kollektive

Læs mere

Vedtægter for Uddannelseslederne af 2018

Vedtægter for Uddannelseslederne af 2018 Vedtægter for Uddannelseslederne af 2018 1 Navn 1.1. Foreningens navn er Uddannelseslederne af 2018 i daglig tale benævnt Uddannelseslederne. 1.2. Foreningen har hjemsted i Københavns kommune. 2. Formål

Læs mere

tat meddelelse

tat meddelelse tat meddelelse 18.04.1994 J. nr. 0.4.3..Erstatter: Om: Ny standardvedtægt for TAT s lokalafdelinger. Indledning TAT s hovedbestyrelse har i efteråret 1993 og foråret 1994 foretaget en gennemgang af standardvedtægten

Læs mere

Orienteringsmøde om OK18-resultatet. xx xx.xx.2018

Orienteringsmøde om OK18-resultatet. xx xx.xx.2018 Orienteringsmøde om OK18-resultatet xx xx.xx.2018 Disposition 1. Sammenfatning af CFU-resultatet 2018 2. Hvad så nu den nærmeste fremtid? 3. Ordet er frit 4. Tak for nu Et lille flashback til tiden før

Læs mere

Referatet fra sidste bestyrelsesmøde den 12. september 2017 vedlægges som bilag 1.

Referatet fra sidste bestyrelsesmøde den 12. september 2017 vedlægges som bilag 1. Ekstraordinært bestyrelsesmøde i Uddannelseslederne Dato 02.11.2017 Emne: Referat Dato: 30. oktober 2017 kl. 11-14 i Kompetencehuset i Aarhus. Forslag til referat Pkt. 1. Godkendelse af dagsorden Til godkendelse

Læs mere

Gennemgang af aftaleresultatet

Gennemgang af aftaleresultatet Gennemgang af aftaleresultatet 2018-2021 Kære medlem. Du skal nu til at stemme om resultatet af aftaleforhandlingerne. I det følgende gennemgås de enkelte elementer i resultatet. Du er meget velkommen

Læs mere

Den økonomiske ramme 1

Den økonomiske ramme 1 Den økonomiske ramme 1 Indholdsfortegnelse 3 4 5 6 7 Den økonomiske ramme Sammenhæng mellem lønnen på det private og det offentlige område De private forlig Reststigningen Realløn og fordelingsprofil 2

Læs mere

Nr.2. 2010. Landsforeningen af Produktionsskoleledere Erhvervsuddannelse på Produktionsskoler skal bidrage til, at

Nr.2. 2010. Landsforeningen af Produktionsskoleledere Erhvervsuddannelse på Produktionsskoler skal bidrage til, at Nr.2. 2010. Landsforeningen af Produktionsskoleledere Erhvervsuddannelse på Produktionsskoler skal bidrage til, at alle unge får en ungdoms uddannelse Et netop fremsat lovforslag vil indføre en ny vej

Læs mere

ARBEJDSPROGRAM ASSURANDØR KREDSEN. imellem på tværs, indenfor både forhandling og andre foreningsspørgsmål.

ARBEJDSPROGRAM ASSURANDØR KREDSEN. imellem på tværs, indenfor både forhandling og andre foreningsspørgsmål. ARBEJDSPROGRAM ASSURANDØR KREDSEN 1 ORGANISATORISK Vi skal sikre, at medlemmerne oplever værdi ved medlemskab af både assurandørforeninger og Finansforbundet. Dette sikres blandt andet via den decentrale

Læs mere

Bilag 2 til fusionsgrundlaget. Vedtægter for Uddannelseslederne af 2018

Bilag 2 til fusionsgrundlaget. Vedtægter for Uddannelseslederne af 2018 Bilag 2 til fusionsgrundlaget. Vedtægter for Uddannelseslederne af 2018 Vedtaget på de ekstraordinære generalforsamlinger i Landsforeningen af Produktionsskoleledere og Uddannelseslederne (Uddannelsesforbundets

Læs mere

Så har du mange gode grunde til at melde dig ind i Uddannelsesforbundet. Er du ansat på en produktionsskole?

Så har du mange gode grunde til at melde dig ind i Uddannelsesforbundet. Er du ansat på en produktionsskole? Så har du mange gode grunde til at melde dig ind i Uddannelsesforbundet Er du ansat på en produktionsskole? Dit fællesskab Er du underviser, vejleder, konsulent eller i en anden pædagogisk funktion på

Læs mere

DANSK TOLD & SKATTEFORBUND AFTALE OG OVERENSKOMSTRESULTATET

DANSK TOLD & SKATTEFORBUND AFTALE OG OVERENSKOMSTRESULTATET DANSK TOLD & SKATTEFORBUND AFTALE OG OVERENSKOMSTRESULTATET 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Indhold Indledning og kontakt... 3 Overenskomstresultatets omfang... 3 CFU forliget... 3 DTS forliget... 3 Periode og

Læs mere

Repræsentantskabsmøde

Repræsentantskabsmøde Repræsentantskabsmøde Dato 20. maj 2015 Dagsordenspunkt 6.1. Emne Baggrund: Forløbsbeskrivelse OK 2015 m.v. OK 2015 forhandlingerne i stat og kommuner Hovedbestyrelsens arbejde Januar 2014: På hovedbestyrelsens

Læs mere

Skatteministeriets lønpolitik

Skatteministeriets lønpolitik Skatteministeriets lønpolitik Lønpolitikken beskriver de principper, kriterier og processer, der er gældende ved tildeling af tillæg og udnævnelser i Skatteministeriet. Lønpolitikken skal understøtte,

Læs mere

Den årlige lønforhandling Er du offentligt ansat, har du krav på en årlig lønforhandling. Gå til din tillidsrepræsentant

Den årlige lønforhandling Er du offentligt ansat, har du krav på en årlig lønforhandling. Gå til din tillidsrepræsentant Den årlige lønforhandling Er du offentligt ansat, har du krav på en årlig lønforhandling. Gå til din tillidsrepræsentant eller til Dansk Psykolog Forening med dine overvejelser og argumenter så forhandler

Læs mere

Serviceinformation. service information. service information. service information. God information bedre service. værktøj2000. service information

Serviceinformation. service information. service information. service information. God information bedre service. værktøj2000. service information værktøj2000 information Serviceinformation information information God information bedre information Serviceinformation information information information God information bedre information God information

Læs mere

Lederforeningen Lokalafdelingen

Lederforeningen Lokalafdelingen Lederforeningen Lokalafdelingen Vends Herreds Lærerkreds Nyhedsbrev 2. Marts 2005 Afstemning OK 05 Referat generalforsamling d. 7/3 05 Beretning Kommentarer til beretningen. Ansvarshavende: Jørgen Troelsen

Læs mere

Ekstraordinær Generalforsamling Kolding 31. januar 2013

Ekstraordinær Generalforsamling Kolding 31. januar 2013 Ekstraordinær Generalforsamling Kolding 31. januar 2013 Kære medlemmer af Erhvervsskolelederne Vores forening bløder. Vi er på få år gået fra 500 medlemmer til ca. 355. Årsagerne er beskrevet i det udsendte

Læs mere

Beretning EiD 2018 Forhandlingsretten

Beretning EiD 2018 Forhandlingsretten Beretning EiD 2018 Forhandlingsretten har stået som et centralt tema i perioden. Den forhandlingsret der ligger i CO-10/TAT. Vi er kommet langt med det arbejde, meget langt, men de igangværende OK forhandlinger

Læs mere

Lederforeningen Lokalafdelingen

Lederforeningen Lokalafdelingen Lederforeningen Lokalafdelingen Vends Herreds Lærerkreds Nyhedsbrev 1 Februar 2005 OK 05 Lederdag og generalforsamling Fællesskrivelse tjenstlige sager Samarbejdsaftale mellem Vends Herreds Lærerkreds

Læs mere

PRIVATE DAGINSTITUTIONER FORHANDLINGSRESULTAT URAFSTEMNING OM OVERENSKOMSTEN

PRIVATE DAGINSTITUTIONER FORHANDLINGSRESULTAT URAFSTEMNING OM OVERENSKOMSTEN PRIVATE DAGINSTITUTIONER FORHANDLINGSRESULTAT 2018-2021 URAFSTEMNING OM OVERENSKOMSTEN 1 // 5 BUPL s hovedbestyrelse anbefaler et JA til de 6 forhandlingsresultater, der er opnået for private daginstitutioner

Læs mere

HVAD ER ET STYRINGSSÆT?

HVAD ER ET STYRINGSSÆT? STYRINGSSÆT OG FORRETNINGSGRUNDLAG FOR LU FORÅRET 2018 2 HVAD ER ET STYRINGSSÆT? Mission Vision Organisationsbeskrivelse & Strategi Værdier Styringssæt og forretningsgrundlag for LU - Foråret 2018 3 GRUNDLAGET

Læs mere

CAND.MERC.(JUR) STUDERENDE

CAND.MERC.(JUR) STUDERENDE CAND.MERC.(JUR) STUDERENDE Vintereksamen 2012-2013 Ordinær eksamen Skriftlig prøve i: 4620220126 Arbejdsaftale- og foreningsret Varighed: 4 timer Hjælpemidler: Alle En oprindeligt uorganiseret og ikke-overenskomstdækket

Læs mere

AC og enkelte andre organisationer som for eksempel IDA og Dansk Journalistforbund forhandler særskilt med Finansministeriet.

AC og enkelte andre organisationer som for eksempel IDA og Dansk Journalistforbund forhandler særskilt med Finansministeriet. Hvem forhandler overenskomster i staten? De statslige overenskomstparter Det er finansministeren, der forhandler løn- og ansættelsesvilkår for statens ansatte med de faglige organisationer, som har organiseret

Læs mere

Forberedelse til de lokale forhandlinger 2009

Forberedelse til de lokale forhandlinger 2009 Forberedelse til de lokale forhandlinger 2009 Der blev som bekendt ved OK08 afsat 0,8 % til lokal lønforhandling både i 2009 og 2010. Midlerne er afsat til Sundhedskartellets basisgrupper (ikke ledere),

Læs mere

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem!

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! www.bupl.dk/fyn Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! Et fagligt fællesskab for pædagoger BUPL Fyn tilbyder dig at være en del af et fællesskab. Et fællesskab sammen med andre

Læs mere

Årsregnskab for 2014 Budget 2015/2016

Årsregnskab for 2014 Budget 2015/2016 Årsregnskab for 2014 Budget 2015/2016 CVR. Nr.: 50 56 70 28 1 Forslag til forretningsorden for generalforsamlingen 1. Mødet åbnes af formanden, der leder valget af dirigent. Kredsstyrelsen sørger for optagelse

Læs mere

PF GENERALFORSAMLING 27. SEPTEMBER 2012 i Patientforsikringen VELKOMMEN

PF GENERALFORSAMLING 27. SEPTEMBER 2012 i Patientforsikringen VELKOMMEN PF GENERALFORSAMLING 27. SEPTEMBER 2012 i Patientforsikringen VELKOMMEN Oplæg 27. SEPTEMBER 2012 PF og medlemstallet PF fyldte 60 år d. 10. maj 2012 PF havde 210 medlemmer pr. 1. januar 2012 600 Medlemmer

Læs mere

OK 18-resultat - Yngre Lægers redegørelse

OK 18-resultat - Yngre Lægers redegørelse OK 18-resultat - Yngre Lægers redegørelse Læs her Yngre Lægers redegørelse om OK 18-resultatet. Yngre Lægers medlemmer er ansat på tre forskellige overenskomstområder regionerne, staten og kommunerne.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Ejendomsinspektørerne Faglig landsklub for ledere Upsalagade 20 B 2100 København Ø Tlf. 70 15 44 80 Mail: fagligpuls@forbundet.dk Referat fra bestyrelsesmøde Afholdt i Upsalagade 20 B, 2100 København Ø

Læs mere

op, hvor mange penge, der er anvendt til lokal løndannelse.

op, hvor mange penge, der er anvendt til lokal løndannelse. Løn- og Personalenyt Orienteringsbrev nr. 2011:30 / 24. marts 2011 Forenklet og fri lokal løndannelse KL har ved O.11 opnået et paradigmeskift med lokal løndannelse. Der er fortsat forudsat lokal løndannelse.

Læs mere

VEDTÆGT FOR AKADEMIKERKLUBBEN (i den private sektor)

VEDTÆGT FOR AKADEMIKERKLUBBEN (i den private sektor) Vedtægt og bemærkninger til vedtægt er udarbejdet af akademikerorganisationerne den 18. august 2009 VEDTÆGT FOR AKADEMIKERKLUBBEN (i den private sektor) Virksomhedsnavn 1. Navn. Klubbens navn er virksomhedsnavn.(herefter

Læs mere

Frit organisationsvalg på Akademikerområdet

Frit organisationsvalg på Akademikerområdet Cirkulære om Frit organisationsvalg på Akademikerområdet 2015 Cirkulære af 17. september 2015 Modst. nr. 043-15 J.nr. 2015-1401-0015 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 5 Ikrafttræden...

Læs mere

Dato: KL Hotel Park, Viaduktvej 28, 5500 Middelfart

Dato: KL Hotel Park, Viaduktvej 28, 5500 Middelfart Deltager Afbud Dan Holt Højgaard, Niels Brock Finn Karlsen, EUC Syd Gitte Rye Larsen, Aalborg Tekniske Gymnasium Jens Gamauf Madsen, IBC Jens Porsgaard Nielsen, Hansenberg (Djøf) Lars Bregnehøj, Syddansk

Læs mere

Cirkulære om frit organisationsvalg på Akademikerområdet

Cirkulære om frit organisationsvalg på Akademikerområdet CIR nr 10533 af 17/09/2015 Udskriftsdato: 25. juni 2019 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansministeriet, Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 2015-1401-0015 Senere ændringer til forskriften CIR1H

Læs mere

FOA Overenskomst Marts Lockout. på skoleområdet. - hvad må FOAs medlemmer under konflikten?

FOA Overenskomst Marts Lockout. på skoleområdet. - hvad må FOAs medlemmer under konflikten? FOA Overenskomst Marts 2013 Lockout på skoleområdet - hvad må FOAs medlemmer under konflikten? INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 Hvem er omfattet af lockout?... 3 Hvornår kan lockouten træde i kraft?...

Læs mere

Aftale om resultatkontrakt

Aftale om resultatkontrakt Aftale om resultatkontrakt Efterfølgende aftale om resultatkontrakt er indgået mellem bestyrelsen for og skolens forstander, Jens Munk Kruse (JMK), for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2015. Mellem

Læs mere

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Indholdsfortegnelse Vedtægter for Forhandlingsfællesskabet... 3 1 Formål og opgaver... 3 2 Medlemmer... 3 3 Forhandlingsret...

Læs mere

SKRIFTLIG BERETNING 2013

SKRIFTLIG BERETNING 2013 SKRIFTLIG BERETNING 2013 Til Det Offentlige Beredskabs Landsforbunds 44. ordinære generalforsamling, onsdag den 21. august 2013 på Hotel Hvide Hus, skal jeg på bestyrelsens vegne, i henhold til DOBL s

Læs mere

Over halvdelen har haft lokale lønforhandlinger

Over halvdelen har haft lokale lønforhandlinger Oktober 2012 Over halvdelen har haft lokale lønforhandlinger I perioden September-Oktober gennemførte DS en undersøgelse om lokale lønforhandlinger blandt tillidsrepræsentanterne og fællestillidsrepræsentanterne

Læs mere

De årlige lokale lønforhandlinger for ledere

De årlige lokale lønforhandlinger for ledere De årlige lokale lønforhandlinger for ledere Da der i de overordnede forhandlinger på hele det offentlige arbejdsmarked har været prioriteret generelle lønstigninger og pensionsforbedringer, er der ikke

Læs mere

KONSULENTERNE GUIDER ONLINE: OK18: Overenskomstfornyelsen for Lærere, børnehaveklasseledere Ledere

KONSULENTERNE GUIDER ONLINE: OK18: Overenskomstfornyelsen for Lærere, børnehaveklasseledere Ledere KONSULENTERNE GUIDER ONLINE: OK18: Overenskomstfornyelsen for Lærere, børnehaveklasseledere Ledere pr. 1. april 2018 Michael Buch Kristensen & Peter Højgaard Pedersen, konsulenter i Friskolernes Hus VEJEN

Læs mere

Lønstatistik for maj måned 2010 frie grundskoler, efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler og folkeskolen

Lønstatistik for maj måned 2010 frie grundskoler, efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler og folkeskolen Lønstatistik for maj måned 2010 frie grundskoler, efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler og folkeskolen Indhold side Teknisk vejledning... 2 Lærere ved frie grundskoler... 5 Lærere ved efterskoler

Læs mere

Urafstemning OK18 Stat

Urafstemning OK18 Stat Urafstemning OK18 Stat Et godt og solidarisk resultat Der har været et enestående sammenhold i fagbevægelsen ved OK18 mellem regionale, kommunale og statslige lønmodtagere. Et sammenhold der har betydet,

Læs mere

Så har du mange gode grunde til at melde dig ind i Uddannelsesforbundet. Er du ansat på en erhvervsskole?

Så har du mange gode grunde til at melde dig ind i Uddannelsesforbundet. Er du ansat på en erhvervsskole? Så har du mange gode grunde til at melde dig ind i Uddannelsesforbundet Er du ansat på en erhvervsskole? Dit fællesskab Er du faglærer, vejleder eller konsulent på en teknisk erhvervsskole eller et AMUcenter?

Læs mere

Udvikling af folkeskolen via ledelsesbeslutninger, der bygger på dialog og samarbejde

Udvikling af folkeskolen via ledelsesbeslutninger, der bygger på dialog og samarbejde Udvikling af folkeskolen via ledelsesbeslutninger, der bygger på dialog og samarbejde Fakta og opmærksomhedsfelter i anvendelsen af det kommunale MED system som ramme om dialog og samarbejde i omstillingen

Læs mere

Vedtægter 17. marts 2016 Rødovre Lærerforening Danmarks Lærerforenings kreds 17 Rødovre Lærerforening Tæbyvej 5 C 2610 Rødovre

Vedtægter 17. marts 2016 Rødovre Lærerforening Danmarks Lærerforenings kreds 17 Rødovre Lærerforening Tæbyvej 5 C 2610 Rødovre Vedtægter 17. marts 2016 Rødovre Lærerforening Danmarks Lærerforenings kreds 17 Rødovre Lærerforening Tæbyvej 5 C 2610 Rødovre 36 70 55 17 1. FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED Kredsens navn er Rødovre Lærerforening,

Læs mere

GØR DET LETTERE AT VÆRE LEDER

GØR DET LETTERE AT VÆRE LEDER GØR DET LETTERE AT VÆRE LEDER KOMPETENT SPARRING MED LEDERKOLLEGER 2 ERFARING KOMPETENCE SELVSTÆNDIGHED ET TRYGT ARBEJDSLIV Som medlem af FRIE SKOLERS LEDERE får du en forening, der på dine vegne forhandler

Læs mere

BILAG 1 FPTBST 043-4 2012-01 VEJLEDNING OM

BILAG 1 FPTBST 043-4 2012-01 VEJLEDNING OM BILAG 1 FPTBST 043-4 FORSVARETS PERSONELTJENESTE VEJLEDNING OM TILLIDSREPRÆSENTANTERS OPGAVER OG TIDSFORBRUG, ORGANISATIONSARBEJDE FOR VALGTE OG IKKE-VALGTE SAMT KURSUSDELTAGELSE 1. FORMÅL Formålet med

Læs mere

Lønstatistik for offentligt ansatte ledende sygeplejersker 2016

Lønstatistik for offentligt ansatte ledende sygeplejersker 2016 Lønstatistik for offentligt ansatte ledende sygeplejersker 2016 Lønstatistik for offentligt ansatte ledende sygeplejersker 2016 Layout: Dansk Sygeplejeråd 16-76 Copyright Dansk Sygeplejeråd November 2016.

Læs mere

Køreplaner for forhandlingerne i det offentlige 2013

Køreplaner for forhandlingerne i det offentlige 2013 Køreplaner for forhandlingerne i det offentlige 2013 FAKTA Jesper Due, Jørgen Steen Madsen, Nana Wesley Hansen & Mikkel Mailand Optakten til overenskomstforhandlingerne på det offentlige område starter

Læs mere

Først vil jeg gerne vise, hvordan IMAK mener, det kan sikres. Dernæst hvorfor IMAK ikke mener, at det fremlagte lovforslag sikrer det.

Først vil jeg gerne vise, hvordan IMAK mener, det kan sikres. Dernæst hvorfor IMAK ikke mener, at det fremlagte lovforslag sikrer det. 1 Oplæg til Landstingets udvalg for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. Indledning Som bekendt har IMAK s bestyrelse skrevet til samtlige landtingsmedlemmer og landsstyret efter, at landsstyrets forslag

Læs mere

Handlingsplan 2011-12

Handlingsplan 2011-12 AF:\Sekretariatet\Bestyrelse\Handlingsplan 2011-12\Udkast til handlingsplan 2011-12.docx 22. juni 2011/MP Handlingsplan 2011-12 Medlemsstrategi Aktiv, systematisk og målrettet kampagne for rekruttering

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Lederforeningen i TDC

VEDTÆGTER. for. Lederforeningen i TDC VEDTÆGTER for Lederforeningen i TDC Lederforeningen i TDC er tilsluttet hovedorganisationen Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF) Vennemindevej 39, 2100 København Ø Telefon: 39 27 00 57 Fax:

Læs mere

Løninformation nr. 14 af 22. juni 2015 (LG 07/15, 2.)

Løninformation nr. 14 af 22. juni 2015 (LG 07/15, 2.) Løninformation nr. 14 af 22. juni 2015 (LG 07/15, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 07/15, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 30. juni 2015. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Lønstatistik for maj måned 2008 frie grundskoler, efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler og folkeskolen

Lønstatistik for maj måned 2008 frie grundskoler, efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler og folkeskolen Lønstatistik for maj måned 2008 frie grundskoler, efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler og folkeskolen Indhold side Teknisk vejledning... 2 Lærere ved frie grundskoler... 5 Lærere ved efterskoler

Læs mere

PROTOKOLLAT OM VILKÅR I FORBINDELSE MED FRIT ORGANISATIONSVALG PÅ AC-OMRÅDET

PROTOKOLLAT OM VILKÅR I FORBINDELSE MED FRIT ORGANISATIONSVALG PÅ AC-OMRÅDET FINANSMINISTERIET KOMMUNERNES LANDSFORENING REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN C3 LEDELSE OG ØKONOMI DANMARKS JURIST- OG ØKONOMFORBUND LÆGEFORENINGEN FORBUNDET KOMMUNIKATION OG SPROG GYMNASIESKOLERNES

Læs mere

Indkomne forslag til repræsentantskabet

Indkomne forslag til repræsentantskabet Indkomne forslag til repræsentantskabet Følgende forslag skal behandles på repræsentantskabsmødet under punktet indkomne forslag Forslag til vedtægtsændringer på repræsentantskabsmødet den 19. april 2013:

Læs mere

Aftale om kompetenceudvikling KOMPETENCEUDVIKLING.DK

Aftale om kompetenceudvikling KOMPETENCEUDVIKLING.DK Aftale om kompetenceudvikling KOMPETENCEUDVIKLING.DK Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Ikrafttræden mv.... 3 Aftale 1. Formål... 5 2. Anvendelsesområde... 5 3. Strategisk og systematisk

Læs mere

Lokal løndannelse for lærere på frie skoler

Lokal løndannelse for lærere på frie skoler Lokal løndannelse for lærere på frie skoler Udarbejdet af Frie Skolers Lærerforening og Efterskoleforeningen Oktober 2015 Indhold 1. Indledning... 2 2. Løn- og personalepolitik... 3 3. Forhandlingen...

Læs mere

Odense Lærerforening Klaregade 19, 2. sal 5000 Odense C

Odense Lærerforening Klaregade 19, 2. sal 5000 Odense C Odense Lærerforening Klaregade 19, 2. sal 5000 Odense C Åbent brev til byrådet fra Odense Lærerforenings generalforsamling fredag den 13. marts 2015 Kvalitet i undervisningen Lærerne i Odense Kommune har

Læs mere

I. Løntillæg II. Ferie III. Periodeprojekt

I. Løntillæg II. Ferie III. Periodeprojekt Resultatpapir Resultat af forhandlingerne om fornyelse af organisationsaftale for ledere, lærere og børnehaveklasseledere ved frie grundskoler samt efterskoler og frie fagskoler pr. 1. april 2018 Finansministeriet,

Læs mere

Vedtægter for. Landsforeningen af Ungdomsskoleledere (LU)

Vedtægter for. Landsforeningen af Ungdomsskoleledere (LU) Vedtægter for Landsforeningen af Ungdomsskoleledere (LU) Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Navn og formål ( 1-2) Kapitel 2: Medlemmer og kontingent ( 3-5) Kapitel 3: Årsmøde og bestyrelse ( 6-8) Kapitel 4:

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD VEDTÆGTER FOR Frie VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD Navn og hjemsted, 1... 3 Formål, 2... 3 Medlemmer, 3... 3 Medlemmernes pligter og rettigheder, 4-5... 4 Kontingent, 6... 4 Udmeldelse, 7... 4 Sektioner og/eller

Læs mere

Forslag til Kongresdokument 1 Frikøbtes løn og ansættelsesvilkår

Forslag til Kongresdokument 1 Frikøbtes løn og ansættelsesvilkår Forslag til Kongresdokument 1 Frikøbtes løn og ansættelsesvilkår Motivering I henhold til vedtægternes 14, stk. 2 b er hovedbestyrelsen forpligtet til at fremsætte forslag således, at kongressen fastsætter

Læs mere

BERETNING marts 2013 marts 2014

BERETNING marts 2013 marts 2014 BERETNING marts 2013 marts 2014 Overgangen til DJØF Den 1. september 2013 overgik Erhvervsskolelederne til at være en organisation under gruppen af offentlige chefer i Djøf. Som alle ved måtte vi som forening

Læs mere

OAO NYHEDSBREV OM LØN MAJ 2012

OAO NYHEDSBREV OM LØN MAJ 2012 OAO NYHEDSBREV OM LØN MAJ 2012 Løn i den offentlige og den private sektor I dette nyhedsbrev ser vi på løn og lønudviklingen i perioden fra februar 20 til november 201 Det vil sige hele OK og en del af

Læs mere

Samtlige fagforeninger på det offentlige område varslet strejker til ikrafttræden 4. april (10-15 %)

Samtlige fagforeninger på det offentlige område varslet strejker til ikrafttræden 4. april (10-15 %) Storkonflikt Den 23. februar brød forhandlingerne sammen Samtlige fagforeninger på det offentlige område varslet strejker til ikrafttræden 4. april (10-15 %) Omfattende lockout-varsel fra de offentlige

Læs mere

Uddannelsesforbundets vedtægter

Uddannelsesforbundets vedtægter Uddannelsesforbundets vedtægter November 2014 Vedtaget på: Danske produktionshøjskolers Lærerforenings (DPLs) ekstraordinære generalforsamling den 13. september 2007 Dansk Teknisk Lærerforbunds (DTLs)

Læs mere

Vejledning om lokalaftaler i overenskomstperioden Omlægning af diverse tillæg m.m.

Vejledning om lokalaftaler i overenskomstperioden Omlægning af diverse tillæg m.m. Vejledning om lokalaftaler i overenskomstperioden 2017-20 - Omlægning af diverse tillæg m.m. Indholdsfortegnelse Indledning: Hvorfor omlægning af tillæg i lokalaftaler til individuelle tillæg?... 3 Hvilke

Læs mere

Test din viden om overenskomst Svargennemgang. Kommentar

Test din viden om overenskomst Svargennemgang. Kommentar SVARENE Eventuelle sorte prikker ud for svarmulighederne skal I se bort fra. De betyder ikke noget i printudgaven her. Side 1 af 11 Du er omfattet af en overenskomst, der gælder for dit arbejdsområde.

Læs mere

OK 15 resultatet - Yngre Lægers redegørelse

OK 15 resultatet - Yngre Lægers redegørelse Yngre Læger, marts 2015 OK 15 resultatet - Yngre Lægers redegørelse Læs her Yngre Lægers redegørelse om OK 15 resultatet. Yngre Lægers medlemmer er ansat på tre forskellige overenskomstområder regionerne,

Læs mere

VELKOMMEN. som lokalformand og leder-tr i Skolelederforeningen

VELKOMMEN. som lokalformand og leder-tr i Skolelederforeningen VELKOMMEN som lokalformand og leder-tr i Skolelederforeningen Kære nye lokalformand og leder-tr i Skolelederforeningen Allerførst tillykke med valget - og tak fordi du vil varetage den vigtige opgave at

Læs mere

Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti

Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti 2 Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti Baggrund Bispebjerg-Brønshøj Provsti ønsker med initiativet

Læs mere

Offentlige lønninger er steget mere end private

Offentlige lønninger er steget mere end private Løn og forhandling Offentlige lønninger er steget mere end private Reducerede udgifter til løn hvis løngabet var blevet lukket i OK15-perioden: Siden 2008 er lønnen steget mere i den offentlige sektor

Læs mere

REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE

REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE Den 7. februar 2011 Tidspunkt : Tirsdag den 4.-5. februar kl. 12.00 13.00. Sted : DSB Kursuscenter Knudshoved, Fyrvej 1, 5800 Nyborg Tilstede : Repræsentantskabet,

Læs mere

Administrationsgrundlag for fastholdelse af seniorers kompetencer

Administrationsgrundlag for fastholdelse af seniorers kompetencer Administrationsgrundlag for fastholdelse af seniorers kompetencer For at skabe gode og attraktive arbejdspladser, hvilket også er til gavn for de borgere, vi servicerer er det vigtigt løbende at have fokus

Læs mere

Forliget med DANSKE ARK 2012

Forliget med DANSKE ARK 2012 Forliget med DANSKE ARK 2012 Forløbet frem til forliget Hvorfor nyt lønsystem? Vidensbaseret grundlag for OK-2012: - Fælles medlemsundersøgelse - Lønprotokollatarbejde 2011-12 Øen i havet Mulighederne

Læs mere

Cirkulære om ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen

Cirkulære om ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen UDKAST 28. juni 2006 Cirkulære om ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen (Til samtlige ministerier mv.) Indledning

Læs mere

CFUs generelle krav ved aftale- og overenskomstforhandlingerne

CFUs generelle krav ved aftale- og overenskomstforhandlingerne Centralorganisationernes Fællesudvalg 12.december 2007 14224.26 CFUs generelle krav ved aftale- og overenskomstforhandlingerne 2008 Det gode arbejdsliv Vi har alle et ønske om helhed og sammenhæng i vores

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn. April 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn. April 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn April 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om sagsbehandlingstider i 6 statslige

Læs mere

AFTALE OM DECENTRAL LØN

AFTALE OM DECENTRAL LØN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET AFTALE OM DECENTRAL LØN **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder

Læs mere

Lederforeningen Lokalafdelingen

Lederforeningen Lokalafdelingen Lederforeningen Lokalafdelingen Vends Herreds Lærerkreds Nyhedsbrev 3. årgang nr. 3 16. marts 2004 Genra Referat fra generalforsamling Beretning Regnskab budget Tilmeldinger til elektroniske medier Generalforsamling

Læs mere

Vejledning til standardvedtægter for fællesklubber i HK-Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening. (sprogligt revideret april 2004 og 2010)

Vejledning til standardvedtægter for fællesklubber i HK-Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening. (sprogligt revideret april 2004 og 2010) Vejledning til standardvedtægter for fællesklubber i HK-Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening. (sprogligt revideret april 2004 og 2010) Forord Samarbejdet mellem Dansk Socialrådgiverforening og HK-Kommunal

Læs mere

FORENINGEN AF KOMMUNALE BEREDSKABSCHEFER

FORENINGEN AF KOMMUNALE BEREDSKABSCHEFER FORENINGEN AF KOMMUNALE BEREDSKABSCHEFER Vedtægter pr. 28. august 2009 Indhold: Kapitel I Foreningen Kapitel II Kredsene Kapitel III Vedtægterne Kapitel IV Overgangsbestemmelser Kapitel V Ikrafttrædelsestidspunkt

Læs mere

Velkommen til. Skolelederforeningen. Din faglige organisation og lederforening

Velkommen til. Skolelederforeningen. Din faglige organisation og lederforening Velkommen til Skolelederforeningen Din faglige organisation og lederforening Kære nye kollega, Tillykke med dit nye job som leder og hjertelig velkommen i Skolelederforeningen. Du har valgt et vigtigt,

Læs mere

De årlige lokale lønforhandlinger for ledere

De årlige lokale lønforhandlinger for ledere De årlige lokale lønforhandlinger for ledere Der er ved de seneste mange overenskomstrunder afsat specifikke midler til lokal løndannelse med en forpligtelse til udmøntning. Både i 2011 og 2013 blev det

Læs mere