120 Boliger, Bertram Knudsens Vej Bedømmelsesudvalgets betænkning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "120 Boliger, Bertram Knudsens Vej Bedømmelsesudvalgets betænkning"

Transkript

1 AAB KOLDING 120 Boliger, Bertram Knudsens Vej

2 Side 1 af 25 INDHOLD Side INDLEDNING BEDØMMELSE BEDØMMELSESPROCESSENS FORLØB: BEDØMMELSE AF TILBUD POINTMODEL PRÆSENTATION AF PROJEKTERNE MØDE I BEDØMMELSESUDVALGET BEDØMMELSESUDVALGETS GENERELLE BEMÆRKNINGER BEDØMMELSESUDVALGETS BEMÆRKNINGER TIL DET ØKONOMISK MEST FORDELAGTIGE PROJEKT BEDØMMELSESUDVALGETS BEMÆRKNINGER TIL DE ENKELTE FORSLAG ADSBØLL ENTREPRISE A/S Omfang Funktion Arkitektur DANSK BOLIGBYG A/S Omfang Funktion Arkitektur HANSSON & KNUDSEN A/S Omfang Funktion Arkitektur K.G. HANSEN Omfang Funktion Arkitektur NCC A/S Omfang Funktion Arkitektur... 23

3 Side 2 af 25 INDLEDNING AAB-Kolding udskrev den 4. maj 2018 en totalentreprisekonkurrence omfattende projektering og opførelse af ca. 120 almene boliger samt et fælleshus. Efter en forudgående prækvalifikation blev følgende 5 totalentreprenørgrupper valgt: Adsbøll Entreprise A/S TNT Arkitekter A/S Kragh & Berglund Klaus Nielsen A/S Dansk Boligbyg A/S ADEPT Ginnerup Arkitekter Ingeniør ne A/S Hansson & Knudsen A/S Friis & Moltke Architects Spangenberg & Madsen Drias K.G. Hansen A/S Ravn Arkitektur Gustin Landskab Cowi NCC A/S GPP arkitekter Niras Forslag og tilbud blev uploadet den 1. oktober Forslag og tilbud er udarbejdet på grundlag af et byggeprogram og betingelser i øvrigt, som Rambøll har udarbejdet i samarbejde med AAB-Kolding v. Bovia.

4 Side 3 af BEDØMMELSE De indkomne tilbud er bedømt med henblik på at udvælge det tilbud, der ved en samlet vurdering af projekt og omfang, vurderes som det økonomisk mest fordelagtige for bygherren. Ved bedømmelsen af tilbuddene blev følgende delkriterier lagt til grund for vurderingen: 1. Omfang 2. Funktion 3. Arkitektur Bedømmelsesgrundlaget er udførligt beskrevet i byggeprogrammet - Tildelingskriterier. Bedømmelsen er foretaget af et udvalg bestående af: Dommerkomitéen: Karl Jørgen Petersen Bestyrelsesformand, AAB Kolding Børge Brink Bestyrelsesmedlem, AAB Kolding Helle T. Pagh Bestyrelsesmedlem, AAB Kolding Charlotte Uhrskov - Inspektør, AAB Kolding Per Nielsen Direktør, Bovia Niels Klausen - Byggechef, Bovia Dorte Radik - Beboerservicechef, Bovia Molle Lykke Nielsen Byrådsmedlem, Kolding Kommune Michael Paagaard Madsen Stadsarkitekt, Kolding Kommune Kristian Nordheim Arkitektfagdommer, Pluskontoret Arkitekter Rådgivere for dommerkomitéen: Mikael Præstholm Bygherrerådgiver Rambøll, Vejle

5 Side 4 af Bedømmelsesprocessens forløb: Tilbudsvurderingen har været opdelt i følgende faser: Modtagelse af tilbudsmateriale (licitation) - 1. oktober kl min præsentation af udbudsmaterialet v. tilbudsgiverne efterfulgt af 15 min spørgetid ved udbyder. 9. oktober Vurdering af tilbud i dommerkomitéen. Udpegning af det vindende hold den 16. oktober. Totalentreprisetilbuddet omfatter følgende 4 dele, som er uploadet på projektwebbet Ajour. Tilbudsmaterialet omfatter: Projektmappe indeholdende projektbeskrivelser, samt tegninger i A3. Udfyldt produkttilbudsliste. Udfyldt tilbudsliste. Diverse bilag. 1.1 Bedømmelse af tilbud Pointmodel De indkomne tilbud er bedømt med henblik på at udvælge det tilbud, der ved en samlet vurdering af Omfang, Funktion, Arkitektur vurderes som det økonomisk mest fordelagtige for bygherren. Pointmodel Point Bedømmelse 10 Det usædvanligt kompetente tilbud, der bedømt i overensstemmelse med delkriteriet imødekommer udbudsmaterialets ønsker med fremragende forståelse for den beskrevne opgave, karakteriseres som fremragende 8 Det særdeles kompetente tilbud, der bedømt i overensstemmelse med delkriteriet imødekommer udbudsmaterialets ønsker med fortrinlig forståelse for den beskrevne opgave, karakteriseres som fortrinlig 6 Det kompetente tilbud, der bedømt i overensstemmelse med delkriteriet imødekommer udbudsmaterialets ønsker med god forståelse for den beskrevne opgave, karakteriseres som god 4 Det tilbud, der bedømt i overensstemmelse med delkriteriet under middel imødekommer udbudsmaterialets ønsker med forståelse for den beskrevne opgave, karakteriseres som jævn 2 Det tilbud, der bedømt i overensstemmelse med delkriteriet mindre godt opfylder udbudsmaterialets krav og kun i nødvendigt omfang imødekommer udbudsmaterialet ønsker, karakteriseres som tilstrækkelig 0 Det uacceptable tilbud, der ikke opfylder udbudsmaterialets krav karakteriseres som utilstrækkeligt Ved opfyldelse af byggeprogrammet opnås 6 point.

6 Side 5 af 25 Omfang, vægtet 40% For vurdering af projektets omfang er anvendt de oplyste arealer og funktioner, der er indeholdt i de enkelte tilbud. Tildelingskriteriet omfang gives point med følgende vægtning: Omfang af skure, carporte, vaskerum og depotrum + evt. tillæg/fradrag (35 %) Udearealer mm. (20 %) Produkttilbudsliste (20 %) Arealudnyttelse (15 %) Evt. opfyldelse af energiklasse 2020 (10 %) Funktion, vægtet 30% Tildelingskriteriet funktion gives point med følgende vægtning: Helhedsplan (40 %) Disponering af funktioner (40 %) Fleksibilitet / fællesudnyttelse (20 %) Arkitektur, vægtet 30% Tildelingskriteriet arkitektur gives point efter nedenstående karakteristika inden for følgende områder: Ydre form (50 %) Interiør (50 %) Modellen er oplyst inden bedømmelsen.

7 Side 6 af Præsentation af projekterne 9. oktober 2018 kl Præsentation af projekterne. De enkelte projektteams fik hver 30 minutter til at præsentere deres projekt efterfulgt af 15 min til at besvare spørgsmål fra dommerkomitéen. 1.3 Møde i bedømmelsesudvalget 9. oktober 2018 kl Møde i bedømmelsesudvalget. Dagsorden for mødet var følgende: 1. Information om bedømmelsen. Der informeres kort om konkurrenceforløbet og proceduren for den forestående bedømmelse. 2. Formel godkendelse af de indkomne totalentreprisetilbud. 3. Notat med faktuelle oplysninger om de enkelte projekter udleveres til mødedeltagere. 4. Kort gennemgang af de enkelte forslag ved fagdommeren og Rambøll samt besvarelse af evt. spørgsmål. 5. Bedømmelsesudvalget drøfter forslagene og voterer for pointgivning til hvert af tildelingskriterierne. 6. Bedømmelsesudvalget beslutter, hvilket forslag der er det økonomisk mest fordelagtige. 7. Rådgivere evaluerer voteringen til brug ved udfærdigelse af bedømmelsesudvalgets betænkning.

8 Side 7 af BEDØMMELSESUDVALGETS GENERELLE BEMÆRKNINGER 5 totalentreprenører var prækvalificeret til konkurrencen, og alle 5 indleverede et forslag, som bedømmelsesudvalget har erklæret konditionsmæssige, og samtlige projekter er optaget til bedømmelse. Alle projektteams er fremkommet med projekter på et meget højt niveau, hvor programforudsætningerne er bearbejdet detaljeret og grundigt. Det er således 5 kompetente besvarelser, hvor forfatterne, med forskellige udgangspunkter i hoveddisponeringen, giver meget spændende bud på en fremtidig løsning for boligprojektet på Bertram Knudsens Vej. Generelt gælder det, at forslagsstillerne har løst udfordringerne, med de landskabsmæssige kvaliteter og den arkitektoniske udformning som tilknytningen til lokalområdet, på vidt forskellige måder. Ligesom også emnerne i målsætningen er vægtet forskelligt. Der er afgivet meget forskellige og spændende forslag, hvilket har givet en spændende bedømmelsesproces, hvor fordele og ulemper har været vægtet og debatteret.

9 Side 8 af BEDØMMELSESUDVALGETS BEMÆRKNINGER TIL DET ØKONOMISK MEST FORDELAGTIGE PROJEKT Med HVERDAGEN som udgangspunkt Et enigt bedømmelsesudvalg har valgt tilbuddet fra Hansson & Knudsen A/S som det økonomisk mest fordelagtige. Det meget indlevede projekt tager sit udgangspunkt i hverdagslivet i det enkelte hus, det private. Det resulterer i et ganske indbydende stykke arkitektur en varieret lille ny bydel, der i høj grad tilgodeser forskellige boligformer, og giver rig mulighed for tilvalg af små og store fællesskaber. Det stærke hovedgreb består i et let slynget gadefælleskab, der tager afsæt i at stort set alle adgangsdøre til samtlige boliger vender ud hertil. Boligtyperne er spredt fint rundt i bebyggelsen og forholder sig ensartet til dette samlende vejforløb, hvilket betragtes som en åbenlys kvalitet - og et rigtigt godt bud på en mangfoldig og tidsvarende måde at tænke blandede boligformer på. Beliggenhedsplanen og selve landskabsprojektet, vidner om stor forståelse for netop det at skabe en tidsvarende boligbebyggelse og tilfører samtidig stærke, men enkle elementer, der vil kunne bidrage aktivt til det daglige liv mellem husene. Det gælder eksempelvis selve gadeforløbet, der med sine sving og parkeringslommer sikrer både en langsom trafik og plads til lav beplantning og træer. Adskillelsen af vej og sti er ligeledes et stærkt element, der sætter både det centralt placerede fælleshus og grønningen mellem de øvrige huse, fint i spil. Beliggenhedsplanen rummer få og afmålte fællesskabstiltag. I projektet fornemmes derfor en klar forståelsen for - og en erfaringen med, hvordan fælleskaber opstår; at de ikke skal være styrede, men at der skal være plads til dem. Helt særligt for projektet er forslaget om boligtype A udformet som et vinkelgårdhavehus. Sammen med de øvrige veldefinerede boligtyper, vurderes dette at være et markant træk, der giver en ganske væsentlig identitet til den nye bebyggelse.

10 Side 9 af 25 Bedømmelsesudvalgets afgørelse Ud fra konkurrencens grundlag og de opstillede evalueringskriterier er bedømmelsesudvalget nået frem til en enstemmig afgørelse om at udpege tilbud og forslag fra Hansson & Knudsen A/S, som det økonomisk mest fordelagtige. Dette tilbud er udarbejdet af: Totalentreprenør: Arkitektfirma: Hansson & Knudsen A/S Friis & Moltke Architects Ingeniørfirma: Spangenberg & Madsen / Drias Karl Jørgen Petersen Bestyrelsesformand, AAB Kolding Børge Brink Bestyrelsesmedlem, AAB Kolding Helle T. Pagh Bestyrelsesmedlem, AAB Kolding Charlotte Uhrskov Inspektør, AAB Kolding Per Nielsen Direktør, Bovia Niels Klausen Byggechef, Bovia Dorte Radik Beboerservicechef, Bovia Molle Lykke Nielsen Byrådsmedlem, Kolding Kommune Michael Pagaard Madsen Stadsarkitekt, Kolding Kommune Kristian Nordheim Arkitekt fagdommer, Pluskontoret Arkitekter Godkendt af bedømmelsesudvalget Kolding, den 16. oktober 2018

11 Side 10 af BEDØMMELSESUDVALGETS BEMÆRKNINGER TIL DE ENKELTE FORSLAG 4.1 Adsbøll Entreprise A/S Udarbejdet af: Totalentreprenør: Adsbøll Entreprise A/S Arkitektfirma: TNT Arkitekter A/S / Kragh & Berglund Ingeniørfirma: Projektet har samlet opnået: Klaus Nielsen A/S 5,9 point Omfang Forslagets omfang vurderes god. Tilbuddet indeholder de ønskede m 2 bolig og fælleshus (brutto) og opfylder dermed byggeprogrammets minimumskrav til arealer derudover indeholder projektet 568 m 2 kælder til depotrum for etageboligerne, teknikum, vaskeri samt 35 m 2 disponibelt areal. Projektet indeholder carport og skur til hver af dobbelt- og rækkehusene samt overdækket cykelparkering ved etageboligerne. Projektets nytteareal/arealudnyttelse er gennemsnitligt. Størrelsen på carportene svarer til ønsket i udbuddet, mens skurerne er noget mindre end beskrevet i udbuddet. Projektet oplyses at indeholde lidt flere P-pladser, end der stilles krav om i lokalplanen, men da de ekstra pladser er placeret i forarealet ved rækkehusene vurderes de stort set kun at ville komme disse boliger til gode.

12 Side 11 af 25 Udearealerne lever op til ønskerne i udbuddet, men tilbyder ikke yderligere aktiviteter. Generelt er kvaliteten af de anvendte produkter på linje med udbuddet, men ligger dog under med hensyn til trægulve, sanitet, belysning, hvidevarer samt belægninger på p-pladser og i carporte. Det trækker ligeledes ned i vurderingen, at tilbuddet ikke lever op til ønskerne i udbuddet med hensyn til antallet af faste skabe i værelser, svagstrømsinstallationer i boligerne og antallet af WC-rum i A-boligerne Funktion Forslagets funktion vurderes god Projektet er udformet med et enkelt og traditionelt hovedgreb, der på mange måder lægger sig tæt op af lokalplanens illustrationsplan. Variationer er indarbejdet i form af en vinkling af såvel vejanlæg som bygningskroppe, samt en mere central placering af fælleshuset begge tiltag vurderes overordnet positivt. Dog betyder vinklingen af bygningerne, at en del boliger får en nord/nordøst-vendt have/terrasse situation. Beliggenhedsplanen er fint gennemarbejdet, men der savnes en lidt større synlighed omkring de forskelige boligtypers sammenhæng. Der er indarbejdet 2 opholdspladser, hvoraf den ene (legepladsen) er placeret mellem etageboligerne i stor afstand fra de øvrige boliger. Projektet indeholder de ønskede boligtyper, der hver især er placeret samlet i 3 enheder. Boligernes indretning opfylder overordnet byggeprogrammets krav og ønsker til arealer og fordeling heraf. Boligtype A er gennemlyste og veldisponeret og har fuldt integreret carporte og skurfunktioner, hvilket tilægges høj værdi ikke mindst, fordi man herved undgår et stort antal mindre bygninger i terræn godt tænkt. Boligtype B er ligeledes gennemlyste og med dobbelthøjde i stue/opholdsarealet, men har lidt udfordringer med den praktiske indretning, idet både entrefunktioner, bryggers og køkken afvikles i samme areal. En skærmvæg vil her kunne løse visse af disse udfordringer, men det vurderes at være vanskeligt at få til af fungere. Etageboligerne er løst på fornuftig vis og med gode muligheder for sammenlægning over tid. Fælleshuset er fint disponeret og kan deles i to enheder, hvilket er en åbenlys kvalitet. Dog er det en smule uhensigtsmæssigt, at adgang til de 2 gæsteværelser kun kan ske fra selve fællesrummet. Som det eneste tilbudsprojekt er der under etageboligerne indarbejdet kælderarealer til brug for depoter, teknik mm, hvilket betragtes som en stor kvalitet.

13 Side 12 af Arkitektur Forslagets arkitektur vurderes god Samtlige bygninger er udformet med traditionelt murede facader med større eller mindre felter i træbeklædning. Taghældningen er ensidig for fælleshus samt 1 og 2 plansboliger, og etageboliger er udført med fladt tag. Bebyggelsen udføres i gule teglsten med glat tagpap på taget. Træpartier i facaderne udføres i varmebehandlet træ, der er delvist tilbagetrukket. Fælleshuset udføres i samme materialer som boligerne. For boligtyperne A og B resulterer den valgte hovedform i meget høje facader på den ene side, hvilket giver skalamæssige udfordringer i forhold til næropholdet omkring den enkelte bolig. Det betyder samtidig mange og meget store vinduesarealer direkte mod syd, hvilket vurderes at ville give indeklimamæssige udfordringer. Solafskærmning i disse tilfælde vil være tilkøb. Materialevalget indendøre følger ønskerne i byggeprogrammet, og der er meget fint redegjort for eksempelvis akustiske forhold, hvilket særligt i A og B-typerne er væsentlige pga. de øgede rumhøjder. Netop de øgede rumhøjder betragtes som en helt særlig kvalitet ved dette projekt ingen andre tilbudsgivere har dette tiltag med i så stort omfang. Det betyder øget bokvalitet når det gælder rumlighed og dagslysmængder.

14 Side 13 af Dansk Boligbyg A/S Udarbejdet af: Totalentreprenør: Dansk Boligbyg A/S Arkitektfirma: Ginnerup Arkitekter / ADEPT Ingeniørfirma: Projektet har samlet opnået: Ingeniør ne A/S 5,8 point Omfang Forslagets omfang vurderes jævn til god. Tilbuddet oplyses at indeholde de ønskede m 2 bolig og fælleshus (brutto) og opfylder dermed byggeprogrammets minimumskrav til arealer derudover indeholder projektet skur i terræn til depotrum for etageboligerne. Projektet indeholder ikke, som ønsket og illustreret, carport og skur til hvert af dobbelt- og rækkehusene, ligesom der heller ikke er indeholdt overdækket cykelparkering ved etageboligerne. Projektets nytteareal/arealudnyttelse er over gennemsnittet. Projektet oplyses at indeholde de P-pladser, der stilles krav om i lokalplanen.

15 Side 14 af 25 Udearealerne lever op til ønskerne i udbuddet, og der tilbydes derudover et værksted, bænke, grill og en petanquebane i forbindelse med fælleshuset. Generelt er kvaliteten af de anvendte produkter på linje med udbuddet, men ligger dog under med hensyn til trægulve, toiletter og sugeevne på emhætter. Det trækker ligeledes ned i vurderingen, at tilbuddet ikke lever op til ønskerne i udbuddet med hensyn til principper for fjernvarme- og elforsyning Funktion Forslagets funktion vurderes god Bebyggelsesplanen er udformet i et stramt og enkelt formsprog, der bl.a. følger retningen i nabobebyggelsen, hvilket overordnet betyder en god forbindelse og god sammenhæng til omgivelserne. Det grønne areal med søen og regnvandsopsamlingen er velbeskrevet og deler naturligt bebyggelsen op i samme retning som bygningerne. Vejforløbet er stringent og opbrudt belægningsmæssigt, hvilket på flere måder er positivt og på andre måder giver en vis uklarhed i forhold til retningen gennem bebyggelsen samt hierakiet vedr. tung og let trafik. Stiforbindelsen A-B eksisterer, men er ikke vist som en særlig synlig forbindelse, hvilket dog vurderes let at kunne løses ved bearbejdelse af belægningstype og/eller farveforskelle. Boligerne er placeret lidt forskudt i forhold til hinanden i 6 rækker der både inviterer til fællesskab på ankomstsiden og på havesiden. De mange forskydninger betragtes som en stor kvalitet i det samlede udtryk, da gavle og tagrykke i stort antal fremstår meget synlige og identitetsskabende. Fælleshuset er placeret centralt og er stærkt medskabende til en enkel og flot udformet kvartersplads med tilhørende værksted. Fælleshuset og pladsen ligger yderst fordelagtigt i forhold til solens dagsrytme, og det vurderes at kunne være et godt sted for mange fælles aktiviteter af forskellig karakter. I fælleshusets viste disponering kan en opdeling af fællesrummet i to seperate rum desværre ikke løses hensigtsmæssigt som ønsket i byggeprogrammet. Tilbudsprojektet indeholder ønskede boligtyper i en fin fordeling spredt rundt i bebyggelsen så stor grad af variation opnås. Boligernes indretning opfylder overordnet byggeprogrammets krav og ønsker til arealer og fordeling heraf. Gennemlyste og veldisponerede A-typer etableres som dobbelthuse. Disponeringen betyder adgang til alle værelser direkte fra køkken/ophold/stue, hvilke i visse tilfælde kan være en ulempe i hverdagen, men samtidig kan være en fordel, når det gælder nærheden i den enkelte bolig. B-typen er ligeledes en fin gennemlyst bolig, men der opstår visse udfordringer med den anviste plads under trappen, der er forsøgt udnyttet til toilet, samt en mere eller mindre uhensigtsmæssig placering af bad/toilet på 1. sal. Etageboligerne er veldisponeret med en god udnyttelsesgrad og god fleksibilitet. Dog vurderes det, at særligt ankomst/entrésituationen i disse boliger ville kræve lidt bearbejdning.

16 Side 15 af Arkitektur Forslagets arkitektur vurderes god Bebyggelsens mange fine forskydninger giver et flot og varieret arkitektonisk udtryk og god sammenhæng i bebyggelsen, men stiller samtidig store krav til især gavlene, hvor boligtype B (det største antal) udformes helt uden vinduer i gavlene. Det vurderes dog let at kunne indarbejdes enkelte steder måske ved reduktion af meget store glaspartier andre steder i denne boligtype. På den måde vil der kunne skabes lidt mere liv i disse gavle til gavn for både det arkitektoniske udtryk, synlighed og tryghed i bebyggelsen. Der er ikke redegjort for det termiske indeklima, og det vurderes, at de meget store glaspartier direkte mod syd kan give udfordringer. Solafskærmning er, i tilfældet af unødig høj opvarming, ikke indeholdt i tilbudet. Materialeholdningen indendøre følger byggeprogrammets intentioner og fremstår enkelt lyst og venligt. Der er indarbejdet stor grad af sammenhæng mellem inde og ude, og det vurderes, at det daglige liv i boligerne privathed - er fint afbalanceret i forhold til indkig og afskærmning. Men som en ganske væsentlig del af projektets fortællng om netop privathed, nærhed og naboskab, er bl.a. skure og carporte vist som en vigtigt del heraf. Disse er dog ikke indeholdt i tilbuddet, og det efterlader derfor en vis usikkerhed på, hvorvidt bebyggelsens indre fremtræden livet mellem husene kan opnå den kvalitet, som projektmaterialet viser. Derudover er angivet grønt ta,g der ligeledes ikke er indeholdt, samt en teglsten, der udtryksmæssigt ligger et godt stykke fra det viste. Hvorvidt det anviste arkitektoniske udtryk tilnærmelsesvis kan fastholdes er derfor også en smule usikkert. Fælleshuset opføres i samme materialeholdning som boligerne.

17 Side 16 af Hansson & Knudsen A/S Udarbejdet af: Totalentreprenør: Hansson & Knudsen A/S Arkitektfirma: Friis & Moltke Architects Ingeniørfirma: Spangenberg & Madsen / Drias Projektet har samlet opnået: 7,7 point Omfang Forslagets omfang vurderes god Tilbuddet oplyses at indeholde de ønskede m 2 bolig og fælleshus (brutto) og opfylder dermed byggeprogrammets minimumskrav til arealer derudover indeholder projektet skur i terræn til depotrum for etageboligerne. Projektet indeholder carport og skur til hvert af dobbelt- og rækkehusene samt cykelparkering ved etageboligerne og overdækninger v. indgangsdøre. Projektets nytteareal/arealudnyttelse er lidt under gennemsnittet. Størrelsen på carportene og skurene svarer stort set til ønsket i udbuddet. Projektet oplyses at indeholde de P-pladser, der stilles krav om i lokalplanen.

18 Side 17 af 25 Udearealerne lever op til ønskerne i udbuddet og tilbyder derudover murede halvmure v. gårdhavehusene, siddeplinte ved flere af boligerne samt forskellige aktiviteter og opholdszoner langs hovedstien og ved søerne. Generelt er kvaliteten af de anvendte produkter på linje med udbuddet, men ligger dog lidt under med hensyn til trægulve og hårdtræsbelægning på terrasser Funktion Forslagets funktion vurderes fortrinlig til fremragende Bebyggelsesplanen består af en flot og meget overbevisende bearbejdning af lokalplanens krav til byggefelter, vej- og stiforbindelser. I dette arbejde er der åbenlyst taget stilling til hver boligtype og den indbyrdes placering af disse. De anvendte personaer har medvirket til intentionen om at skabe et mangfoldigt boligtilbud omkring et samlende gadeforløb og dette synes at være lykkedes. Samtidig er opnået en klar og entydig infrastruktur og afmålte fællesarealer, der samlet efterlader indtrykket af et balanceret forhold mellem daglig drift, den private bolig og et nært fællesskab. Gadefælleskabet tager afsæt i, at adgangsdøre til samtlige boliger vender ud hertil med undtagelse af etageboligerne, der til gengæld er reduceret i antal. Det betyder samlet set flere boliger med udgang til egen have, men også færre tilgængelige boliger sidstnævnt vurderes ikke positivt. De mange sving og parkeringslommer i gaden sikrer både langsom trafik og plads til beplantning og træer, og adskillelsen af vej og sti er ligeledes et stærkt element, der sætter både det centralt placerede fælleshus og grønningen mellem de øvrige huse fint i spil. Fælleshuset indeholder de ønskede funktioner, og selve fællesrummet kan opdeles meget hensigtsmæsssigt med en foldevæg. Fælles for stort set alle boliger i beliggenhedsplanen er en god og hensigtsmæssig orientering, så kun ganske få boliger ligger med opholdsrum placeret delvist mod nord. Særligt for projektet er forslaget om boligtype A udformet som et vinkelgårdhavehus. Det medfører en mere privat og tilbagetrukket bolig, men som til gengæld har hoveddøren meget tæt på (gade)fælleskabet. Denne bolig betragtes som et markant træk, der vil kunne give væsentlig identitet til den nye bebyggelse. Boligtype B lægges sammen i rækkehuse varierende fra 2 til 4 boliger og disponeret med køkkenankomst mod gaden og med stue/ophold mod havesiden, og er derfor kun delvist gennemlyst. Til gengæld sikres et rationelt og kompakt hus med gode størrelser på værelserne. Et antal type D boliger er ligeledes placeret i rækkehuse med udvendig trappe. Dette kan give udfordringer, men vurderes dog at være et positivt træk både ift. udnyttelsen af kvadratmeter, samt som en form for aktivt element i gadebilledet. Øvrige boliger er veldisponerede, med en god udnyttelsesgrad og god fleksibilitet. Det vurderes at bebyggelsen ligger ganske tæt på skellinjen mod øst, og at bebyggelsen her er udfordret ift. den nærliggende vej. Det vil derfor kræve små justeringer i bebyggelsesplanen, hvilket betragtes som muligt og uden konsekvenser for det samlede udtryk. Det samme er tilfældet vedr. servitut-bæltet mod nord-øst der umiddelbart ikke er eftervist overholdt.

19 Side 18 af Arkitektur Forslagets arkitektur vurderes fortrinlig til fremragende Den samlede bebyggelse opføres i en mørk rødlig tegl med listedækket tagpap på alle tage. Der er fine detaljer i murværket, såsom recesser til nedløb og tilbagetrukket felter i forbindelse med døre og vinduer. Fælleshuset markerer sig anderledes ved at være opført i et let materiale, der svarer til inddækninger og blændfelter anvendt i boligerne. Denne variation i materialevalg betragtes som yderst positivt og forstærker fælleshusets placering som et aktivt og centralt medborgerhus med stor grad af synlighed fra mange sider. Carporte og skurfunktioner er i stor udstrækning placeret mellem husene, og fremstår derfor mere eller mindre integrerede og ikke fritstående. Enkelte skure er samlet i en større teglbygning i forbindelse med A-type strukturen og falder naturligt ind i forbindelse med bebyggelsens største parkeringsareal. Hvor facader ligger mod syd (primært A-typer) er indarbejdet et større udhæng, der ud over et selvsagt praktisk gode, også sikrer mod solen henover sommeren. Øvrige facadeorienteringer synes ikke at give anledning til bekymring vedr. det termiske indeklima, Materialeholdningen indendøre følger byggeprogrammets intentioner og fremstår enkelt lyst og venligt. Den samlede vurdering af projektet efterlader et indtryk af et meget driftvenligt og langtidsholdbart arkitektonisk udtryk et klassisk materialevalg og en stærk holdning til forholdet mellem den private bolig og det omkringliggende fællesskab.

20 Side 19 af K.G. Hansen Udarbejdet af: Totalentreprenør: K.G. Hansen Arkitektfirma: Ravn Arkitektur / Gustin Landskab Ingeniørfirma: Projektet har samlet opnået: Cowi 6,2 point Omfang Forslagets omfang vurderes jævn til god. Tilbuddet oplyses at indeholde de ønskede m 2 bolig og fælleshus (brutto) og opfylder dermed byggeprogrammets minimumskrav til arealer derudover indeholder projektet skure i terræn til depotrum for etageboligerne. Projektet indeholder ikke, som ønsket og illustreret, carport og skur til hvert af dobbelt- og rækkehusene, ligesom der heller ikke er indeholdt overdækket cykelparkering ved etageboligerne. Projektets nytteareal/arealudnyttelse er gennemsnitlig. Projektet oplyses at indeholde de P-pladser, der stilles krav om i lokalplanen. Udearealerne lever op til ønskerne i udbuddet, og der tilbydes derudover lidt aktiviteter v. søerne og fælleshuset.

21 Side 20 af 25 Generelt er kvaliteten af de anvendte produkter på linje med udbuddet, men ligger dog under med hensyn til gulve. Det trækker ligeledes ned i vurderingen, at tilbuddet ikke lever op til ønskerne i udbuddet med hensyn til antallet af faste skabe i værelser og antallet af WC-rum i A- boligerne, samt at udbuddets krav til IKT ikke er indeholdt Funktion Forslagets funktion vurderes god til fortrinlig Projektet tager på flere måde afsæt i nabobebyggelsen og søger at danne en form for fællesskab på tværs af de to kommende naboer. Bebyggelsen er tænkt bestående af 4 klynger og anvender lokalplanens byggefelter og tilladte byggehøjder til at variere disse klynger så meget som muligt. Dette betragtes som en god og flot udnyttelse af lokalplanens muligheder og med gode solforhold for stort set alle boliger og deres udearealer. Hvorvidt klyngerne kunne fortættes mere for en større intern sammenhæng kan diskuteres ikke mindst fordi tilbudsprojektet ikke indeholder de viste carporte og skure, der fylder meget i klyngernes indre. Klyngestrukturen sikrer gode og rolige trafikale forhold i boligernes nærhed og samtidig et enkelt og overskueligt primært vejforløb centralt placeret, hvilket gør eksempelvis renoveringsforhold meget lette. En særlig stiforbindelse (Lokalplan A- B) er synliggjort i belægningen og adskiller sig på den måde fra den øvrige belægning. Stiforbindelser rundt om regnvandssøerne virker umiddelbart gode, men bør vurderes endnu engang i forhold til den reelle anvendelse. Beliggenhedsplanen har et flot og gennemarbejdet landskabsprojekt, der indeholder 3 regnvandssøer og 4 regnvandsbede. Sidstnævnte virker sympatiske i deres placering tæt på boligerne i de enkelte klynger, men der kan opstå en bekymring for driften af for mange våde områder og deres udtryk over tid. Fælleshuset er placeret meget centralt i bebyggelsen og i umiddelbar nærhed til hovedgaden. Det er veldisponeret og indeholder ønskede funktioner, men den ønskede opdeling af det store fællesrum er ikke indeholdt, og som huset er disponeret, vurderes det ikke at kunne lade sig gøre hensigtsmæssigt. Samtlige boligtyper er stort set disponeret efter samme princip; gennemlyste og med ensartet bearbejdning af arealerne omkring en funktionsvæg. Det medfører meget enkle og funktionelle boligplaner, hvor især mellemzonen mellem værelser og de åbne opholdsrum, giver meget til boligen. Særligt boligtype B synes godt disponeret, og et meget kompakt og godt udnyttet trappeareal/trapperum sikrer bl.a. store værelser i boligen. Enkelte boliger har øget rumhøjde, hvilket ses som et stort plus. Boligerne vises med store belagte arealer på begge sider af huset, men det er usikkert, hvor meget af den belægning der reelt er med i tilbuddet. Etageboligerne fremstår på samme måde veldisponeret og med gode mulighed for fleksible løsninger og sammenlægninger over tid. De enkelte blokke er disponeret med en atypisk ligeløbstrappe, der giver opgangene en særlig og anderledes karakter. Ulempen er samtidig en anderledes facade, hvor store områder vil fremstå uden vinduer og/eller til tider meget mørke og uden meget liv, hvilket ikke betragtes som positivt i en mindre bebyggelse som den pågældende, hvor synlighed og fornemmelsen af fællesskab vægtes højt.

22 Side 21 af Arkitektur Forslagets arkitektur vurderes god til fortrinlig Som med beliggenhedsplanen, tager det arkitektonisk udtryk også delvis udgangspunkt i nabobebyggelsen. Boligerne foreslås opført i en lys, nærmest hvid tegl og med sort listedækket tagpap. Døre og vinduer samt pladebeklædning på udvalgte steder udføres i alu-beklædning i udtryk som kobber og vil, som modspil til det hvide udtryk, fremstå særlig raffineret. Hvorvidt det lyse arkitektoniske udtryk matcher omgivelserne på rigtig vis synes usikkert ikke mindst, fordi den viste markante bearbejdning i teglfacaden ikke er indeholdt i tilbuddet. Netop denne detaljering ville kunne tilføre en vis tyngde og kontrast til de enkelte huse, der i deres lyse fremtoning vurderes ellers at ville stå lidt svagt. I dette overordnede meget lyse udtryk kunne man godt ønske sig et fælleshus, der slog fra materiale- eller formmæssigt, men her videreføres samme arkitektur og samme udtryk i en sådan grad, at det let forveksles med en bolig, hvilket betragtes som en smule ærgerligt ikke mindst i forhold til fælleshusets centrale placering. Materialeholdningen indendøre følger byggeprogrammets intentioner og fremstår tidssvarende enkel, lys og venlig.

23 Side 22 af NCC A/S Udarbejdet af: Totalentreprenør: Arkitektfirma: Ingeniørfirma: Projektet har samlet opnået: NCC A/S GPP arkitekter Niras 6,5 Point Omfang Forslagets omfang vurderes jævn til god. Tilbuddet indeholder de ønskede m 2 bolig og fælleshus (brutto) og opfylder dermed byggeprogrammets minimumskrav til arealer. Projektet indeholder ikke, som ønsket og illustreret, carport og skur til hvert af dobbelt- og rækkehusene, ligesom der heller ikke er indeholdt depotrum og overdækket cykelparkering ved etageboligerne. Projektets nytteareal/arealudnyttelse er gennemsnitlig. Projektet oplyses at indeholde de P-pladser, der stilles krav om i lokalplanen. Udearealerne lever op til ønskerne i udbuddet, men de illustrerede aktiviteter v. søerne og fælleshuset er ikke indeholdt i projektet. Generelt er kvaliteten af de anvendte produkter på linje med udbuddet, men ligger dog under med hensyn til trægulve. Det trækker ligeledes ned i vurderingen, at tilbuddet ikke lever op til ønskerne i udbuddet med hensyn til antallet af faste skabe i værelser og antallet af WC-rum i A- boligerne.

24 Side 23 af Funktion Forslagets funktion vurderes til god til fortrinlig Bebyggelsens udformning følger principperne i lokalplanens illustrationsplan meget præcist, når det gælder placering af bygningstypologier. Disse er dog stærkt bearbejdet til en planmæssig forskudt struktur, der i øjenhøjde skaber god variation og gode lys- og skyggeforhold for langt de fleste boliger. Selve bebyggelsesplanen betragtes som enkel, let og med meget god overskuelighed og dermed tryghed for alle. Beliggenhedsplanen er bundet sammen af et større belagt areal til både veje, fortove og i alt 5 torvedannelser. Samlet betragtes dette areal som at være meget stort, og man kunne let reducere i arealerne til fordel for en måske mere grøn struktur. Den gennemgående stiforbindelse skærer sig flot og forskudt ned igennem det grønne område, der får lov til at ligge hen som grønt område uden hverken stier eller aktiviteter, hvilket betragtes som et klart plus. Bebyggelsen er vist med både carporte og skure i terræn, men ingen af disse er indeholdt i projektet, og det bør derfor vurderes, hvorledes rummet mellem bygningerne tager sig ud uden disse. Som det eneste af de bydende teams, foreslår dette projekt at placere fælleshuset i byggegrundens nordvestlige hjørne, hvilket på mange måder vurderes som positivt i forhold til synlighed til det omkringliggende nærområde og i forhold til trafik og parkering. Samtidig betyder det stor afstand fra de længst væk liggende boliger, og det betragtes som værende ikke attraktivt i det daglige, hvor fælleshuset tænkes at skulle være et meget aktivt og centralt samlingspunkt for beboerne og deres aktiviteter. Projektets boliger er godt disponerede i såvel plan, snit og facade. Særligt skal bygningssnittet fremhæves, idet det sikrer både gode brugbare overdækkede arealer og god fast solafskærmning. Boligtype A og B har loft til kip, og boligtype B har tilmed et meget fint areal med dobbelthøjde og kig til og fra begge etager. Disse boligtyper betragtes som yderst veldisponerede og med høj udnyttelsesgrad. Etageboligerne fremstår på samme måde godt disponeret, rationelle og med god mulighed for fleksible løsninger og sammenlægninger over tid. Fælleshuset er med 1 gæsteværelse, men indeholder øvrige ønskede funktioner. Det store fællesrum kan opdeles, men foldevæg hertil er ikke indeholdt i projektet Arkitektur Forslagets arkitektur vurderes til fortrinlig Som det eneste projekt er indarbejdet en strategi for bæredygtighed, hvilket betragtes som yderst positivt. Strategien omhandler relevante emner spændende fra tilblivelsen af projektet til materialevalg, regnvandshåndtering, indeklima, genanvendelighed og ikke mindst involvering af tømrerelever fra den nærliggende skole

25 Side 24 af 25 Hansenberg. Det fornemmes, at arbejdet med en strategi for bæredygtighed har smittet synligt af på bebyggelsens arkitektoniske udtryk og struktur. Materialevalget indeholder en facadetegl med høj udtryksmæssig værdi, og det bevidste valg om at anvende tegl som base i stueplan, og en let beklædning på 2. sal virker rigtig og kan tilføre bebyggelsen et helt særlig kendetegn også selvom projektet har et langt lysere udtryk end tegningerne viser. Materialevalget er hængt op på betragtninger om et højt bæredygtigt niveau, både når det gælder drift, vedligehold og langtidsholdbarhed, men også i forhold til adskillelse og genanvendelse. Beklædningen på 2. sal er et eksempel herpå: overfladen udføres i click-fals stålprofiler, der netop har en høj genanvendelighedsgrad. I og under udhænget ved terrasserne, er overfladen foret med træbeklædning monteret som vandrette lister. Det giver en rigtig god og fin fornemmelse tæt under huset og vil kunne spille meget fint sammen med de viste carporte, (der desværre ikke er indeholdt). Tagmaterialet er glat tagpap, der rundt om i bebyggelsen brydes af markante kviste på boligtype B. Fælleshuset følger den samlede bebyggelses materialevalg, men også her kunne man godt tænke sig til en anden udformning eller et andet materialevalg. Alt i alt betragtes bebyggelsen som et meget homogent og veldisponeret boligtilbud med stor variation i de enkelte boliger.

14 NYE BOLIGER PÅ KJELDING HØJ

14 NYE BOLIGER PÅ KJELDING HØJ 14 NYE BOLIGER PÅ KJELDING HØJ 17.03.2011 boligbebyggelse på kjelding høj i struer 2 OVERORDNET DISPONERING Den udbudte, smukt placerede storparcel på Kjelding Høj er karakteriseret ved et fint kuperet

Læs mere

DOMI BOLIG AFD. 35 STENHØJGÅRDSVEJ 08/

DOMI BOLIG AFD. 35 STENHØJGÅRDSVEJ 08/ DOMI BOLIG AFD. 35 STENHØJGÅRDSVEJ 08/02-2019 RENOVERING & FORTÆTNING AF AFDELING 35, STENHØJGÅRDSVEJ INDHOLD 01 Situationsplan Forslag A og B samt terrænsnit 02 Nye Boliger 32 nye boliger, plan, snit,

Læs mere

GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel

GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel GARTNERLUNDEN Udbud af storparcel INDLEDNING Struer Kommune udbyder et areal, som er beliggende i Bremdal, som ligger i tæt forbindelse med Struer. Området ligger i et kuperet landskab med udsigt over

Læs mere

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG FORELØBIG HELHEDSPLAN ARKITEKTBILAG 02 AUGUST 2017 UDDRAG AF UDVALGTE SIDER KONTEKST 3-4 etagers boligblokke Røde/gule murede facader Røde saddeltage Hvide vinduer

Læs mere

CERESVEJ 19. enfamiliehus

CERESVEJ 19. enfamiliehus CERESVEJ 19 enfamiliehus Den eksisterende villa har ingen hoveddør ud til vej, men en nedkørsel til carport og høje mørke kældervinduer. Vinduerne er 70 er lavformats ruder og teglen er industriel i sit

Læs mere

BOLIGOMRÅDE - DRONNINGBORG MASKINFABRIK Side 1 af 3

BOLIGOMRÅDE - DRONNINGBORG MASKINFABRIK Side 1 af 3 BOLIGOMRÅDE - DRONNINGBORG MASKINFABRIK Side 1 af 3 PROJEKTBESKRIVELSE Området ved Dronningborg Maskinfabrik ønskes omdannet til et attraktivt boligområde, der skal fungere som en naturlig forlængelse

Læs mere

Beskrivelse af byggeriet. Disponering:

Beskrivelse af byggeriet. Disponering: Illustrationsplan af mulig fremtidig bebyggelse og pladsdannelse Beskrivelse af byggeriet Disponering: Bebyggelsen indeholder 3 enkeltstående blokke A, B og C alle i 3 etager med flade - eller næsten flade

Læs mere

Skovlunden

Skovlunden Skovlunden 19.03.18 18 Skoven vil sammen med en allerede eksisterende skovsø, skabe en helt unik stemning i området SKOVBRYNET Slagelse Boligselskabs 22 nye seniorboliger er beliggende som den første etape

Læs mere

K I R S E B Æ R H AV E N I LY S T R U P

K I R S E B Æ R H AV E N I LY S T R U P K I R S E B Æ R H AV E N I LY S T R U P KIRSEBÆRHAVEN I LYSTRUP OMBYGNING + RENOVERING GPP ARKITEKTER OKTOBER 2009 KIRSEBÆRHAVEN I LYSTRUP Kirsebærhaven er kollegieboliger fra 1988 i en bebyggelse som

Læs mere

NYE SENIORBOLIGER I SULSTED. Boligselskabet Nordjylland Kuben Management Kjaer & Richter FEB 2018

NYE SENIORBOLIGER I SULSTED. Boligselskabet Nordjylland Kuben Management Kjaer & Richter FEB 2018 NYE I SULSTED BYEN / LANDSBYEN - kultur og identitet - beboersammensætning - overblik - tryghed - liv og omsorg SUNDHED - motion - kreativitet - lys og luft / udeliv - boligfleksibilitet og -hensyn BOLIGEN

Læs mere

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG Søkvarteret Forord Inspirationskataloget har til formål at vise en pallet af de elementer, der skal indtænkes i den kommende planlægning for Søkvarteret i Vinge. Søkvarteret

Læs mere

Syrengården. inspireret af Henning Larsen Architects. 18 ejerboliger i ét plan på 100-115 m² i naturskønt område i Holbæk.

Syrengården. inspireret af Henning Larsen Architects. 18 ejerboliger i ét plan på 100-115 m² i naturskønt område i Holbæk. Syrengården inspireret af Henning Larsen Architects 18 ejerboliger i ét plan på 100-115 m² i naturskønt område i Holbæk Kom tæt på boligerne med de markante karnapper De eksklusive boliger fremstår lyse

Læs mere

Familieboliger Amtsvej 9-11, Allerød. Skitseforslag

Familieboliger Amtsvej 9-11, Allerød. Skitseforslag Familieboliger Amtsvej 9-11, Allerød Skitseforslag 2 25.04.2017 Områdekort Situationsplan 1:500 Arealbeskrivelse Arealet ligger på Amtsvej 11 i Allerød. Bebyggelsen i området er af meget forskellig karakter,

Læs mere

TRAPPEN. Skitseprojekt for byggefelt 1A4 Aalborg Godsbaneareal 26.02.2015

TRAPPEN. Skitseprojekt for byggefelt 1A4 Aalborg Godsbaneareal 26.02.2015 TRAPPEN Skitseprojekt for byggefelt 1A4 Aalborg Godsbaneareal 26.02.2015 ARKITEKT BYGHERRE Laplandsgade 4A, 2.sal 2300 København S Denmark TN Udvikling A/S Kong Christians Allé 43, 2. DK-9000 Aalborg

Læs mere

BOFÆLLESSKAB - 20 BOLIGER I NYBORG - NYBORG KOMMUNE - PRÆSENTATION

BOFÆLLESSKAB - 20 BOLIGER I NYBORG - NYBORG KOMMUNE - PRÆSENTATION 06.09.2010 Del 1 Lejerbo og ATRA arkitekter Beboeren som det private menneske og bofællesskabet som arbejdsplads Del 2 Hovedidé En tur gennem huset Om udearealerne Om det private, det halvoffentlige og

Læs mere

Indsigelser og bemærkninger

Indsigelser og bemærkninger 1 Helge Sølgaard Henriksholm Allé 20 2950 Vedbæk Vedbæk Grundejerforening støtter indsigelsen ved formand Hans Jeremiassen Indsigelsen er primært rettet mod den østlige tæt- lav bebyggelse bestående af

Læs mere

SCHERFIGS HAVE NY BOLIGBEBYGGELSE PÅ SCHERFIGSVEJ / STRANDPROMENADEN VED SVANEMØLLEN STRAND. Juni 2017

SCHERFIGS HAVE NY BOLIGBEBYGGELSE PÅ SCHERFIGSVEJ / STRANDPROMENADEN VED SVANEMØLLEN STRAND. Juni 2017 SCHERFIGS HAVE NY BOLIGBEBYGGELSE PÅ SCHERFIGSVEJ / STRANDPROMENADEN VED SVANEMØLLEN STRAND Juni 2017 INDHOLD INTRO 05 SITUATIONSPLAN 07 PERSPEKTIVER 08 FACADER 12 SNIT 14 AREALOVERSIGT 16 OVERSIGTSPLANER

Læs mere

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen 1 Februar 2017 Oversigt over høringssvar til Lokalplan 44 Boliger ved Kongeskrænten og kommuneplantillæg 8 Høringssvar nr. Afsender: Navn og adresse Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger

Læs mere

VESTBYEN - FRISKOLE OG FÆLLESHUS ILLUSTRATION AF VESTBYEN

VESTBYEN - FRISKOLE OG FÆLLESHUS ILLUSTRATION AF VESTBYEN VESTBYEN - FRISKOLE OG FÆLLESHUS ILLUSTRATION AF VESTBYEN OVERSIGTSKORT PLACERINGEN Vestbyen - friskole og fælleshus bygges i den nordvestlige del af Holstebro, skolen får her en god placering på grænsen

Læs mere

Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade DISPOSITIONSFORSLAG HERNING, D SAG NR

Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade DISPOSITIONSFORSLAG HERNING, D SAG NR SAG NR. 06.125 HERNING, D. 27.05.2009 DISPOSITIONSFORSLAG Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade INDHOLDSFORTEGNELSE 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 Indholdsfortegnelse Arkitektonisk Beskrivelse Situationsplan

Læs mere

ØSTER HASSING // FORSAMLINGSHUS // SKITSEFORSLAG 29.10.2015

ØSTER HASSING // FORSAMLINGSHUS // SKITSEFORSLAG 29.10.2015 ØSTER HASSING // FORSAMLINGSHUS // SKITSEFORSLAG 29.10.2015 Hølundsvej multibane indkørsel p-plads - 26 stk terrasse bålplads BYENS HUS - Øster Hassing forsamlingshus grønning / boldbane Et hus til at

Læs mere

UDVIKLING. Horsensvej 2 i Odder. 9. maj 2019

UDVIKLING. Horsensvej 2 i Odder. 9. maj 2019 UDVIKLING Horsensvej 2 i Odder 9. maj 2019 HORSENSVEJ SKOVLY Grundareal iflg. BBR: 4.759 m² SØNDERBAKKEN Der foreligger ikke lokalplan for området. Grunden er dog omfattet af Kommuneplan 2017-2029 OdderKommune

Læs mere

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Høiriisgård bakker - en ny grøn bydel Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Parcelhuskvarter Motorvej Jernbane Byggegrund Århus Midtby Indfaldsvej Rekreativt naturområde Situation Byggegrunden er karakteriseret

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 29. november 2017 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

ARKITEKTUR OG MATERIALER: HOVEDIDÉ OG DISPONERING:

ARKITEKTUR OG MATERIALER: HOVEDIDÉ OG DISPONERING: HOVEDIDÉ OG DISPONERING: Dette projekt anviser et konkret forslag til bebyggelse af grunden på Herningvej, mellem Skaadsmosevej og Glentevej i Ringkøbing. Forslaget anviser etablering af butiksarealer,

Læs mere

SCHERFIGSHAVE NY BOLIGBEBYGGELSE PÅ SCHERFIGSVEJ / STRANDPROMENADEN VED SVANEMØLLEN STRAND

SCHERFIGSHAVE NY BOLIGBEBYGGELSE PÅ SCHERFIGSVEJ / STRANDPROMENADEN VED SVANEMØLLEN STRAND SCHERFIGSHAVE NY BOLIGBEBYGGELSE PÅ SCHERFIGSVEJ / STRANDPROMENADEN VED SVANEMØLLEN STRAND INDHOLD INTRO 05 SITUATIONSPLAN 07 PERSPEKTIVER 08 FACADER 12 SNIT 14 AREALOVERSIGT 16 OVERSIGTSPLANER 20 BOLIGTYPEPLANER

Læs mere

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia Fredericia kommune Gothersgade 7000 Fredericia Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d. 03.12.18 Sag: Dalegade 34 7000 Fredericia Generelt til indsigelserne: Min eneste interesse er at skabe et

Læs mere

Boligselskabet Domea Horsens

Boligselskabet Domea Horsens Boligselskabet Domea Horsens 4 punkthuse beliggende i ny bypark på Bjerrevej - 28 boliger i størrelserne 81-100 m² Boligselskabet Domea Horsens Afd. 6011 Gnisten 2, 4, 6 og 8-8700 Horsens Udlejning og

Læs mere

Uddrag af Lokalplan 224 for den nordlige del af Hjortekær

Uddrag af Lokalplan 224 for den nordlige del af Hjortekær Uddrag af Lokalplan 224 for den nordlige del af Hjortekær Dette uddrag fra Lokalplan 224 fra maj 2011 omfatter de forhold der er gældende for AAB Afdeling 39 Delområde 3 Elementbyen Der findes både rækkehuse

Læs mere

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Fyrværkeriparken Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Afdeling 955-0 Lejerbo Kolding Pakhustorvet 4 35 lækre boliger i skønne omgivelser med gode fællesarealer og fælleshus 6000 Kolding Telefon 3812

Læs mere

H. Skjøde Knudsen. Casa Arkitekter Cowi. Point: 3 Point: 4 Point: 5 sammenhæng Fællesfaciliteter Point: 3 Point: 4 Point: 5

H. Skjøde Knudsen. Casa Arkitekter Cowi. Point: 3 Point: 4 Point: 5 sammenhæng Fællesfaciliteter Point: 3 Point: 4 Point: 5 Søndersø skole Afdeling Nordmark, december 2007 Vurdering af delparametre. Hvert af de tre projekter tildeles 3-5 point (hvor 5 er bedst). H. Skjøde Knudsen Casa Arkitekter Cowi NovoCon Creo Arkitekter

Læs mere

Referat fra møde i Sundbakken fredag d. 24. marts 2017 kl i Orionshus.

Referat fra møde i Sundbakken fredag d. 24. marts 2017 kl i Orionshus. Referat fra møde i Sundbakken fredag d. 24. marts 2017 kl. 8.30 i Orionshus. Tilstede: Bjarne, OK-fonden. Trine, Ginnerup Arkitekter, John og Martin, Rådgiver fra DAI, Beboere Referent: Lone Referat: 1.

Læs mere

Stenløse Syd. 65 lavenergiboliger

Stenløse Syd. 65 lavenergiboliger Stenløse Syd 65 lavenergiboliger Velkommen til Stenløse Syd nye, moderne lavenergiboliger Stenløse Syd er Stenløse-Ølstykke Boligforenings seneste boligafdeling i en helt ny bydel af samme navn. Boligerne

Læs mere

ANSØGNING OM FACADE MED TRÆBEKLÆDNING NYT PSYKIATRISK SYGEHUS I AABENRAA

ANSØGNING OM FACADE MED TRÆBEKLÆDNING NYT PSYKIATRISK SYGEHUS I AABENRAA FACADER MED TRÆBEKLÆDNING, DISPENSATIONS-ANSØGNING VEDRØRENDE LOKALPLAN NR. 39 Region Syddanmarks hensigt om at tilføre Aabenraa sygehus en psykiatrisk funktion betyder, at det eksisterende somatiske sygehus

Læs mere

FLADSTRANDSPARKEN. - Terrassehuse, gårdhavehuse og længehuse

FLADSTRANDSPARKEN. - Terrassehuse, gårdhavehuse og længehuse FLADSTRANDSPARKEN - Terrassehuse, gårdhavehuse og længehuse Fladstrandsparken De 84 miljø- og energirigtige familieboliger er opført i en arkitektur, der i sin stilrene enkelthed spiller flot sammen med

Læs mere

BÜLOWSVEJ 10 - NYE BOLIGER. Bülowsvej 10, Frederiksberg

BÜLOWSVEJ 10 - NYE BOLIGER. Bülowsvej 10, Frederiksberg BÜLOWSVEJ 10 - NYE BOLIGER INDLEDNING I det Frederiksbergske villakvarter omkring den sydlige del af Bülowsvej er det ønsket at nedrive en eksisterende gammel erhvervsbygning som er nedslidt og som arkitektonisk

Læs mere

NCC Bolig Farum - Delområde 5

NCC Bolig Farum - Delområde 5 Skitseforslag Perspektiv fra adgangsvej 12. juni 2012 1 1.0 Hoveddisposi on Målet er at skabe en tæt og velfungerede boligbebyggelse, som følger lokalplanen og indpasser sig naturligt på den kileformede

Læs mere

NYE BOLIGER I TEGLVÆRKSGADE DATO: 01.03.2013 SAG NR.:13.4759

NYE BOLIGER I TEGLVÆRKSGADE DATO: 01.03.2013 SAG NR.:13.4759 NYE BOLIGER I TEGLVÆRKSGADE DATO: 01.03.2013 SAG NR.:13.4759 - 2 - INDHOLDSFORTEGNELSE ARKITEKTURBESKRIVELSE 5 PRINCIPSNIT A-A, 1:500 6 OPGØRELSE 7 - Parkering - Bebyggelsesprocent SITUATIONSPLAN, 1:500

Læs mere

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 BESKRIVELSE Idegrundlaget Projektet tager udgangspunkt i at skabe funktionalitet såvel som fleksibilitet,

Læs mere

Boligselskabet Domea Horsens

Boligselskabet Domea Horsens Boligselskabet Domea Horsens 4 punkthuse beliggende i ny bypark på Bjerrevej - 28 boliger i størrelserne 81-100 m² 15. august 2018 Boligselskabet Domea Horsens Afd. 6011 Gnisten 14, 16, 18 og 20 8700 Horsens

Læs mere

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg Indledning Esbjerg Kommune ønsker at tilbyde ældre medborgere pleje i velfungerende plejefaciliteter, der yder respekt

Læs mere

centerbebyggelse HANDELS- OG SERVICECENTER VED HERNINGVEJ I RINGKØBING PROJEKTMATERIALE

centerbebyggelse HANDELS- OG SERVICECENTER VED HERNINGVEJ I RINGKØBING PROJEKTMATERIALE centerbebyggelse HANDELS- OG SERVICECENTER VED HERNGVEJ I RGKØBG UDARBEJDET AF: SKALA ARKITEKTER A/S ALLÉGADE 2 8700 HORSENS FOR: BOKA HOLDG A/S TELEHØJEN 6 5220 ODENSE HOVEDIDÉ OG DISPONERG: Dette prospekt

Læs mere

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Teknik og Miljø Dorthe Fogh Monrad November 2015 Teknisk bilag: Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Områdets bebyggelse skal fremtræde som tæt-lav/etage bebyggelse,

Læs mere

BOLIGER I HÅRBY FYNS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB BOLIGER I HÅRBY SAGS. NR

BOLIGER I HÅRBY FYNS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB BOLIGER I HÅRBY SAGS. NR SYRENVEJ CYKELSTI SYRENVEJ EKSIST. LAR BLOMMEHAVEN BOLIGER I HÅRBY 2 26 almene familieboliger med fælleshus Generelt: I forbindelse med skema A beskrives byggeriet til opførelse af 26 almene familieboliger

Læs mere

Prækvalifikation. Fællesskabets Hus, Ry

Prækvalifikation. Fællesskabets Hus, Ry Prækvalifikation Fællesskabets Hus, Ry 4. april 2017 Ansøgere 4. april 2017 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R Entreprenør Arkitekt Landskabs arkitekt Ingeniør Byggefirmaet Knudsgaard Skive Byggefirmaet

Læs mere

bilag 2 nybyggeri af almene boliger

bilag 2 nybyggeri af almene boliger bilag 2 nybyggeri af almene boliger NOVEMBER 2018 Indhold: OVERSIGT s. 2 STORE SOLVÆNGET s. 3 baggrund OG ØKonomi s. 4 Illustration: Store Solvænget, 3B ONV Arkitekter / JAJA Architects oversigt Intro

Læs mere

Visualisering Rækkehuse Skitseforslag 2.0 Boligselskabet Holstebro, Thorsvej 96, 7500 Holstebro,

Visualisering Rækkehuse Skitseforslag 2.0 Boligselskabet Holstebro, Thorsvej 96, 7500 Holstebro, Visualisering 1 Boligerne: N Rækkehusene henvender sig til en bred målgruppe af mennesker, der ønsker at bo i et intimt gademiljø og med tilknytning til Mejrup/Hornshøj området i Holstebro. Målgruppen

Læs mere

1 VEJLE ÅDAL DISPOSITIONSPLAN

1 VEJLE ÅDAL DISPOSITIONSPLAN 1 VEJLE ÅDAL DISPOSITIONSPLAN PROJEKTUDVIKLING Gl. Havn 12 7100 Vejle PROJEKTIDE VEJLE ÅDAL DISPOSITIONSPLAN Projektgrunden er beliggende langs Vejle Ådal i Skibet, ved den oprindelige indfaldsvej Vardevej,

Læs mere

Skjeberg Allé Dispensationsøgning

Skjeberg Allé Dispensationsøgning Side 1/5 Høje-Tåstrup Kommune, Byggesagsbehandling. Skjeberg Allé Dispensationsøgning MT Højgaard har i samarbejde med Høje-Tåstrup Kommune udarbejdet helhedsplan for området ved Skjeberg Allé, omfattet

Læs mere

Rødovrevej Rødovrevej 239

Rødovrevej Rødovrevej 239 Rødovrevej 239 Området Introduktion Centralt beliggende i det midt-østlige hjørne af Rødovre Ligger denne gamle erhvervsbygning. Bygningen har tidligere været brugt af Tele Danmark og De gule sider men

Læs mere

I bedes forholde jer til det nedenfor beskrevne om dispensation og beskrivelse af byggeprojektet og indsend jeres bemærkninger.

I bedes forholde jer til det nedenfor beskrevne om dispensation og beskrivelse af byggeprojektet og indsend jeres bemærkninger. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 20. maj 2015 Orientering Vi har modtaget et byggeprojekt som er omfattet af lokalplan og servitut og herefter følger en beskrivelse af hvilke bestemmelser,

Læs mere

Ved høringsfristens udløb d. 17. august 2016, havde Teknik & Miljø modtaget 2 høringssvar fra:

Ved høringsfristens udløb d. 17. august 2016, havde Teknik & Miljø modtaget 2 høringssvar fra: Plan og By Sagbehandler: Jens Nedergaard Sagsnr. 01.02.05-P16-12-16 Dato: 4.8.2016 Notat om høringssvar Forslag til lokalplan 2016-18, Boliger, Egebjerg Bakke, Etape 3 Ved høringsfristens udløb d. 17.

Læs mere

Gårdhavehusene. 24 nye boliger tæt på skov, sø og Jelling centrum Jelling Boligselskab Afd

Gårdhavehusene. 24 nye boliger tæt på skov, sø og Jelling centrum Jelling Boligselskab Afd Gårdhavehusene 24 nye boliger tæt på skov, sø og Jelling centrum Jelling oligselskab fd. 141 11 26-10-2018 Tlf.: 76 64 64 64 Skriv dig op til lejlighederne på: www.lejeboligen.nu visualisering Jelling

Læs mere

Sommerhus i Kandestederne for fam. Mogens B Larsen

Sommerhus i Kandestederne for fam. Mogens B Larsen Sommerhus i Kandestederne for fam. Mogens B Larsen Dødningebakken 33, 9990 Skagen, Ejerlav Starholm, Matrikel 3n - Ejendom 178705 Februar 2011 1 Disponering og arkitektoniske ideer Huset har to udtryk

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Saltumvej, Smedegård (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Saltumvej, Smedegård (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.063 og Lokalplan 4-6-107 Boliger, Saltumvej, Smedegård (2. forelæggelse) 2018-058125 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Kommuneplantillæg

Læs mere

SKOVPARCELLER I DREJENS

SKOVPARCELLER I DREJENS SAGSNR. 12.4591 1. udkast - d. 30. maj 2014 SKOVPARCELLER I DREJENS forslag TIL NY DISPONERING forslag til ny disponering med åben-lav boliger gældende planforhold arealopgørelse Nærværende projektmappe

Læs mere

Struer Boligselskab bygger for fremtiden

Struer Boligselskab bygger for fremtiden Struer Boligselskab bygger for fremtiden Nye og renoverede boliger i afdeling 1, Ølbyvej, Voldgade og Solkrogen Bæredygtigt byggeri / Moderne boliger / Udsigt til Limfjorden OM PROJEKTET Boliger til alle

Læs mere

Team OPP-Randers Sygehus, P-hus. Regionshospitalet i Randers Parkeringsfaciliteter S. 1

Team OPP-Randers Sygehus, P-hus. Regionshospitalet i Randers Parkeringsfaciliteter S. 1 S. 1 PARKERING PÅ TERRÆN UD IND PARKERING PÅ TERRÆN _MÅLSÆTNING ÅBENHED Det nye parkeringshus for skal være rummelig med god plads og med et godt overblik, så bygningen kommer til at fremstå som et attraktivt

Læs mere

HØJSTRUPPARKEN DEMONSTRATIONSPROJEKT FOR FREMTIDENS ENERGIRENOVERING

HØJSTRUPPARKEN DEMONSTRATIONSPROJEKT FOR FREMTIDENS ENERGIRENOVERING HØJSTRUPPARKEN DEMONSTRATIONSPROJEKT FOR FREMTIDENS ENERGIRENOVERING ERIK MØLLER ARKITEKTER / KPF ARKITEKTER DANAKON RÅDGIVENDE INGENIØRER / INGENIØRFIRMAET VIGGO MADSEN Beboernes velfærd Totaløkonomisk

Læs mere

AUNING FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A

AUNING FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A AUNING FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A NYT HALMFYRET FJERNVARMEVÆRK ARKITEKTONISK BESKRIVELSE 2018.07.04 ARKITEKTONISK BESKRIVELSE Det nye varmeværk i Auning er tænkt som en enkel og funktionel bygning, men med

Læs mere

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej Projektudvikling entreprenør arkitekt Domicil på Skanderborgvej 2 Domicil på Skanderborgvej 3 ÅRHUS CENTRUM ÅRHUS H RINGVEJEN O2

Læs mere

BILAG 2 NYBYGGERI AF ALMENE BOLIGER

BILAG 2 NYBYGGERI AF ALMENE BOLIGER BILAG 2 NYBYGGERI AF ALMENE BOLIGER NOVEMBER 2018 Indhold: OVERSIGT s. 2 VED AMAGERBANEN 29 s. 3-4 BAGGRUND OG ØKONOMI s.5 OVERSIGT Intro I dette bilag præsenteres det almene projekt som planlægges opført

Læs mere

Behandling af høringssvar og emner fra borgermøde

Behandling af høringssvar og emner fra borgermøde Teknik og Miljø Plan og Byggesag Planafsnittet Sagsnr. 86665 Brevid. 1072876 Ref. SOAN Dir. tlf. 46 31 35 06 soerena@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 596 for boliger

Læs mere

STARTBO STARTBO NÆSTVED

STARTBO STARTBO NÆSTVED STARTBO STARTBO NÆSTVED SNEPPEVEJ 19-05-2017 BYGGEGRUNDEN Beskrivelse af arkitektur Vores teams forslag og hovedgreb tager udgangspunkt i det, som er beskrevet i Startbos idéoplæg: Startbo-konceptet er

Læs mere

P L E J E C E N T E R B A N E B O

P L E J E C E N T E R B A N E B O PROJEKT OG STED BAGGRUND Boligselskabet Skt. Jørgen og Viborg Kommune har taget initiativ til at opføre Plejecenter Banebo, som en del af Viborgs nye bydel Banebyen. Viborg Baneby er et ældre bynært erhvervsområde,

Læs mere

INFORMATION OM HELHEDSPLANEN

INFORMATION OM HELHEDSPLANEN INFORMATION OM HELHEDSPLANEN TRANEMOSEGÅRD AFD. 12 GILLESAGER/LINDAGER Kære beboer Der er blevet udarbejdet en helhedsplan for afdelingen. Helhedsplanen er udarbejdet i samarbejde med beboerne, byggeudvalget

Læs mere

2. TEMAGRUPPEMØDE UDEAREALER

2. TEMAGRUPPEMØDE UDEAREALER RENOVERING AF GÅRDHUSENE ALBERTSLUND VEST 2. TEMAGRUPPEMØDE UDEAREALER Lar / vision Lokal afledning af regnvand En metode til at håndtere overfladevand fra bygninger, pladser og veje Hvordan kan det gøres

Læs mere

Vedlagt følger udbudsmateriale for salg af del af Brofæstet i Viborg Baneby, Viborg.

Vedlagt følger udbudsmateriale for salg af del af Brofæstet i Viborg Baneby, Viborg. Til Tilbudsgiver Den 25. marts 2019 Offentligt udbud for del af Brofæstet i Viborg Vedlagt følger udbudsmateriale for salg af del af Brofæstet i Viborg Baneby, Viborg. 1. Udbudsmaterialet Udbudsmaterialet

Læs mere

BILAG 1: FASTE BATTERI

BILAG 1: FASTE BATTERI BILAG 1: FASTE BATTERI ALMENE UNDGDOMSBOLIGER I EN BLANDET BEBYGGELSE INDHOLD: PLACERING I BYEN OG BAGGRUND S. 2-3 PROJEKTBESKRIVELSE BYGGEFELT J S. 4-5 ALMENE UNGDOMSBOLIGER ØKONOMI S. 6 1 PLACERING I

Læs mere

Lokalplan for Solbjærget & Soldraget

Lokalplan for Solbjærget & Soldraget Lokalplan for Solbjærget & Soldraget Baggrunden for arbejdet med lokalplanen er at vi ønsker at kunne fastholde kvarterets helhedsindtryk. Dette fremgår også af vores servitut, men grundet de beslutninger

Læs mere

Foreløbig helhedsvurdering

Foreløbig helhedsvurdering 1 - Foreløbig Helhedsvurdering TEKNIK OG MILJØ Foreløbig helhedsvurdering Vedr.: Ejendommen Østre Kirkevej 25A, 7400 Herning. Matrikel nr.: 547H, Herning Bygrunde Sagsnr.: 02.34.02-P19-583-16 Byggeri,

Læs mere

BILAG 1 ALMENE BOLIGER I NORDHAVN

BILAG 1 ALMENE BOLIGER I NORDHAVN 1 BILAG 1 ALMENE BOLIGER I NORDHAVN 2 ALMENE BOLIGER I NORDHAVN INDHOLDSFORTEGNELSE OG INDLEDNING SIDE INDHOLDSFORTEGNELSE OG INDLEDNING Indholdsfortegnelse 2 Om udbuddet af grundkapital i Nordhavn 2 GRUNDKAPITAL

Læs mere

Udbud parkeringsplads ved Kronprinsensgade

Udbud parkeringsplads ved Kronprinsensgade Udbud parkeringsplads ved Kronprinsensgade Kronprinsensgade udvikling af parkeringsareal Grunden har en særdeles attraktiv beliggenhed ved Odense Å, og har igennem mange år været genstand for interesse

Læs mere

Notat - Vurdering af indsigelser

Notat - Vurdering af indsigelser Notat - Vurdering af indsigelser Laulundgade 3, 7400 - Opførelse af etageboliger Adresse: Laulundgade 3, 7400 Herning Dato: 16-05-2018 Sagsnr: 02.34.02-P19-107-18 Sagsbehandler: Sussi Munch Jensen Projektet

Læs mere

STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN

STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN INDHOLD INDHOLD 1 INDLEDNING 5 2 LOKALPLANENS BESTEMMELSER

Læs mere

Indarbejdet i lokalplanforslaget. bemærkninger. Point delområde 1-6 og 7 s. 5 Kiosk og fitnessfaciliteter kan udføres i etape 2

Indarbejdet i lokalplanforslaget. bemærkninger. Point delområde 1-6 og 7 s. 5 Kiosk og fitnessfaciliteter kan udføres i etape 2 Forslag til Lokalplan nr. 2008-9 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe Notat vedr. indsigelser til ekstern forhøring ved ejere og rådgivere indenfor lokalplanens delområder

Læs mere

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse Dato 31-05-2018 Dok.nr. 40580-18 Sagsnr. 16/9854 Ref. SSTA Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan 04.01.L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse I

Læs mere

Cederfeldsgade, Aarup

Cederfeldsgade, Aarup Cederfeldsgade, Aarup Vurderingskriterier Arkitektonisk kvalitet Vurdering Projektet rummer ikke særlige arkitektoniske kvaliteter, der kan fremhæves, og der er ikke tale om en særlig arkitektur, hvor

Læs mere

Menighedshus ved Ansgar kirke. Bilag til forenklet startredegørelse.

Menighedshus ved Ansgar kirke. Bilag til forenklet startredegørelse. #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til By- og Landskabsudvalget Kopi til Indtast Kopi til Fra Ulla Kristensen Sagsnr./Dok.nr. 2018-035720 / 2018-035720-4 Byens Fysik, BLF By-

Læs mere

Haraldsvej. Boliger i helt ny bydel i Vejen

Haraldsvej. Boliger i helt ny bydel i Vejen Haraldsvej Boliger i helt ny bydel i Vejen Afdeling 1229-0 Lejerbo Kolding Regionskontor Kolding 71 boliger - både etageboliger og rækkehuse - med altaner og/eller privat have. Pakhustorvet 4 6000 Kolding

Læs mere

DSB Telegade Taastrup 15. januar 2016

DSB Telegade Taastrup 15. januar 2016 Byggesagsafdelingen Gladsaxe Kommune Rådhus Alle 7, 2860 Søborg Telefon: 39 57 59 05. E-mail: byggesag@gladsaxe.dk DSB Telegade 2 2630 Taastrup 15. januar 2016 Naboorientering Matr.nr. : 15 f Buddinge

Læs mere

ELMELYHAVEN - BOLIGER I SOLRØD STRAND DISPOSITIONSFORSLAG : 20.08.2014

ELMELYHAVEN - BOLIGER I SOLRØD STRAND DISPOSITIONSFORSLAG : 20.08.2014 ELMELYHAVEN - BOLIGER I SOLRØD STRAND DISPOSITIONSFORSLAG : 20.08.2014 BESKRIVELSE Den nye bebyggelse opføres meget centralt i Solrød Strand, på en grund der indtil nu har været brugt til en børneinstitution.

Læs mere

VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN

VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN Indholdsfortegnelse Lokalplaneksempler...7 Baggrunden for bestemmelserne...9 Bebyggelsens udformning...10 Bolig med forskudte etager...11 Indledning

Læs mere

Højvangsgården 32 nye familieboliger i Egebjerg Egehøj 1-33, 8700 Horsens. udarbejdet i samarbejde med

Højvangsgården 32 nye familieboliger i Egebjerg Egehøj 1-33, 8700 Horsens. udarbejdet i samarbejde med Højvangsgården i Egebjerg Egehøj 1-33, 8700 Horsens udarbejdet i samarbejde med oversigtskort Den nye bebyggelse ligger i Egebjerg, tæt ved Horsens. Bebyggelsen ligger ud til krydset mellem Egebjergvej

Læs mere

munke mose k arré 28.09.2015 praksis arkitekter

munke mose k arré 28.09.2015 praksis arkitekter munke mose k arré s d e o d e n s e - v e j l e & h f+v u c f y n 28.09.2015 Velkommen til projektet om bygningerne beliggende på Munke Mose Allé og Hunderupvej i Odense. Efter mere end 100 år som undervisningsinstitution

Læs mere

Domea Kolding - Lunderskov Afdeling TEGLGÅRDSVEJ ungdomsboliger med eget køkken og bad

Domea Kolding - Lunderskov Afdeling TEGLGÅRDSVEJ ungdomsboliger med eget køkken og bad 19.06.2017 Domea Kolding - Lunderskov Afdeling 122-13 TEGLGÅRDSVEJ 27 52 ungdomsboliger med eget køkken og bad 1 52 UGDOMSBOLIGER MED EGET KØKKE OG BAD BEBYGGELSE Ungdomsboligerne har en særdeles central

Læs mere

FAB - 20 FAMILIEBOLIGER I HAARBY FAB - Boliger i Hårby, Udvikling af boliger / sags. nr

FAB - 20 FAMILIEBOLIGER I HAARBY FAB - Boliger i Hårby, Udvikling af boliger / sags. nr FAABORGVEJ SYRENVEJ SYRENVEJ SYRENVEJ BLOMMEHAVEN FAB - 0 FAMILIEBOLIGER I HAARBY FAB - Boliger i Hårby, Udvikling af boliger / sags. nr. 70-07.0.0 FYNS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB HAARBY 0 almene familieboliger

Læs mere

Vi forestiller os at bygge en kombination af almene familieboliger og almene senior-egnede boliger i en størrelse som aftales

Vi forestiller os at bygge en kombination af almene familieboliger og almene senior-egnede boliger i en størrelse som aftales 1 2 3 Vi forestiller os at bygge en kombination af almene familieboliger og almene senior-egnede boliger i en størrelse som aftales nærmere i tæt samarbejde mellem Domea og kommunen. Ved denne fordeling,

Læs mere

Nyt terminalprojekt på Banegårdspladsen i Herning. Prækvalifikation. 1. Bygherre. 2. Bygherrerådgiver. 3. Udbudsform. 4.

Nyt terminalprojekt på Banegårdspladsen i Herning. Prækvalifikation. 1. Bygherre. 2. Bygherrerådgiver. 3. Udbudsform. 4. Herning Kommune opfordrer herved investorer, totalentreprenører og konsortier til at søge prækvalifikation i forbindelse med et projekt for en ny busterminal samt helhedsplan for Banegårdspladsen i Herning.

Læs mere

Afsender Høringssvarets indhold og forslag Forvaltningens vurdering Konsekvens for lokalplan

Afsender Høringssvarets indhold og forslag Forvaltningens vurdering Konsekvens for lokalplan Notat om høringssvar om forslag til Lokalplan 70.9 for et boligområde ved Regimentsvej på Farum Kaserne Forslag til Lokalplan 70.9 for et boligområde ved Regimentsvej på Farum Kaserne har været i offentlig

Læs mere

STARTBO HOLBÆK SLOTSHAVEN STARTBO STARTBO STARTBO

STARTBO HOLBÆK SLOTSHAVEN STARTBO STARTBO STARTBO STARTBO HOLBÆK SLOTSHAVEN 1-11-2017 STARTBO STARTBO STARTBO BYGGEGRUNDEN Beskrivelse af arkitektur Vores teams forslag og hovedgreb tager udgangspunkt i det, som er beskrevet i Startbos idéoplæg: Startbo-konceptet

Læs mere

Møllebakken Borgermøde 3. oktober kl et lidt bedre liv

Møllebakken Borgermøde 3. oktober kl et lidt bedre liv Møllebakken Borgermøde 3. oktober kl 19-21 - et lidt bedre liv Program 19:00 Velkommen v. Jesper Behrensdorff, formand for Plan- og Miljøudvalget 19:10 Lokalplanens indhold v. Stine Tveden, Gribskov Kommune

Læs mere

LÆRKEVEJ FREDERIKSSUND LOKALPLANSFORSLAG/ 8. MARTS 2018

LÆRKEVEJ FREDERIKSSUND LOKALPLANSFORSLAG/ 8. MARTS 2018 LÆRKEVEJ FREDERIKSSUND LOKALPLANSFORSLAG/ 8. MARTS 2018 Fugleperspektiv/ illustrationen er vejledende 2 Bygning 4 med lav taghældning i V form. Tilpasset punkthusets form, og giver området en markør. Bygning

Læs mere

BILAG 2 REVIDERET ALMENT UNGDOMSBOLIGPROJEKT PÅ ROVSINGSGADE 63

BILAG 2 REVIDERET ALMENT UNGDOMSBOLIGPROJEKT PÅ ROVSINGSGADE 63 BILAG 2 REVIDERET ALMENT UNGDOMSBOLIGPROJEKT PÅ ROVSINGSGADE 63 MAJ 2019 Indhold: OVERSIGT s. 2 SKEMA A OG SKEMA B PROJEKT PÅ ROVSINGSGADE 63 s. 3-4 BAGGRUND OG ØKONOMI s. 5 Foto: Ungdomsboliger på Rovsingsgade

Læs mere

Å B O U L E V A R D E N 5 3 Om og nybygning af eks. etageejendom

Å B O U L E V A R D E N 5 3 Om og nybygning af eks. etageejendom Om og nybygning af eks. etageejendom EKSISTERENDE FORHOLD - PLACERING ADRESSE Åboulevarden 52 1960 Frederiksberg C Matr. nr. 18 b af Frederiksberg BYGHERRE Ejer: 53 ApS H.C. Ørstedsvej 27 Lejl. 27 1879

Læs mere

bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej Provstevej 5 ungdomsboliger forside

bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej Provstevej 5 ungdomsboliger forside bebyggelsen set fra hjørnet Provstevej og Theklavej side 0 forside Arkitektur og bygningsbeskrivelse Byggeriet fremstår som en række bygninger, der tilsammen danner en vinkelbygning på hjørnet af Provstevej

Læs mere

Totalentreprisekonkurrence Multihal til Kirstinebjergskolen, Afd. Havepladsvej, Fredericia Bedømmelsesrapport, september 2014

Totalentreprisekonkurrence Multihal til Kirstinebjergskolen, Afd. Havepladsvej, Fredericia Bedømmelsesrapport, september 2014 Totalentreprisekonkurrence Multihal til Kirstinebjergskolen, Afd. Havepladsvej, Fredericia Bedømmelsesrapport, september 2014 Totalentreprisekonkurrence Multihal til Kirstinebjergskolen, Afd. Havepladsvej,

Læs mere

N Y T P A R K E R I N G S H U S I R O S K I L D E B Y M I D T E VIEWS FRA ANKOMST SITUATIONEN

N Y T P A R K E R I N G S H U S I R O S K I L D E B Y M I D T E VIEWS FRA ANKOMST SITUATIONEN N Y T P A R K E R I N G S H U S I R O S K I L D E B Y M I D T E VIEWS FRA ANKOMST SITUATIONEN 14. Maj. 2013 1 Plan 1:500 SNIT SCENARIE 1-1:250 50 P 50 P 52 P 50 P 50 P 50 P 49 P 47 P 52 P 50 P Hoveddisponering

Læs mere

STARTBO NÆSTVED SNEPPEVEJ REV STARTBO

STARTBO NÆSTVED SNEPPEVEJ REV STARTBO STARTBO NÆSTVED SNEPPEVEJ REV 29-09-2017 STARTBO BYGGEGRUNDEN Beskrivelse af arkitektur Vores teams forslag og hovedgreb tager udgangspunkt i det, som er beskrevet i Startbos idéoplæg: Startbo-konceptet

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2.

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.057 og Lokalplan 4-4-117 Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. forelæggelse) 2017-041843 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere