2.0: Undervisningen giver den enkelte de rigtige udfordringer på de rigtige tidspunkter, så denne efterspørges i erhvervslivet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2.0: Undervisningen giver den enkelte de rigtige udfordringer på de rigtige tidspunkter, så denne efterspørges i erhvervslivet."

Transkript

1 Bilag 2k: Effektiv udnyttelse af tiden Ved du, hvad du skal lære i lektionen? Hhx Altid 30% Ofte 59% Sjældent 8% Htx Altid 32% Ofte 55% Sjældent 11% Aldrig 2% Eleverne mener grundlæggende, at de ofte eller altid er klar over, hvad de skal lære. Eleverne mener grundlæggende, at de ofte eller altid er klar over, hvad de skal lære. Vi er i gang med at implementere nyt learning management system. På sigt vil det forhåbentlig give større overblik for eleverne. Vi igangsætter et projekt med at sætte læringsmål ind i undervisningen, så eleverne kan se, hvad der forventes, at de skal lære. Lærere og eleverne skal i endnu højere grad bruge undervisningsbeskrivelser og studieplan som et led i forberedelsen til undervisningen. Lærerne skal indlede lektioner og forløb med at tydeliggøre læringsmål for eleverne (lærerne). Vi er i gang med at implementere nyt learning management system. På sigt vil det forhåbentlig give større overblik for eleverne. Vi igangsætter et projekt med at sætte læringsmål ind i undervisningen, så eleverne kan se, hvad der forventes, at de skal lære. Lærere og eleverne skal i endnu højere grad bruge undervisningsbeskrivelser og studieplan som et led i forberedelsen til undervisningen. Lærerne skal indlede lektioner og forløb med at tydeliggøre læringsmål for eleverne (lærerne). 224.

2 Tydelig struktur på undervisningen med fokus på mål og indhold Forstår du de stillede opgaver? Hhx Altid 26% Ofte 62% Sjældent 10% Htx Altid 30% Ofte 58% Sjældent 11% Aldrig 1% Langt de fleste elever forstår ofte eller altid de stillede opgaver Langt de fleste elever forstår ofte eller altid de stillede opgaver Vi har fortsat ca. 30 % af elevtiden omsat til vejledning og skriveproces i klassen. Det skal give eleverne bedre forståelse for de stillede opgaver. Faggrupperne har til opgave ud fra eksamensresultater fra skriftlig eksamen at udfærdige en handleplan for skriftlighed i deres fag. Studiecafe integreres i dagligt skema, så eleverne kan få mere hjælp til deres opgaver. Ud fra et kursus i brug af læringsmål og formativ feedback arbejder lærerne med nye tilbagemeldingsformer og nye skriftlighedsformer (ledelse og lærere) Vi har fortsat ca. 30 % af elevtiden omsat til vejledning og skriveproces i klassen. Det skal give eleverne bedre forståelse for de stillede opgaver. Faggrupperne har til opgave ud fra eksamensresultater fra skriftlig eksamen at udfærdige en handleplan for skriftlighed i deres fag. Studiecafe integreres i dagligt skema, så eleverne kan få mere hjælp til deres opgaver. Ud fra et kursus i brug af læringsmål og formativ feedback arbejder lærerne med nye tilbagemeldingsformer og nye skriftlighedsformer (ledelse og lærere) 225.

3 Tydelig struktur på undervisningen med fokus på mål og indhold (fortsat) Lærer du det, som du forventer? Hhx Altid 22% Ofte 62% Sjældent 13% Htx Altid 28% Ofte 56% Sjældent 14% Aldrig 2% Eleverne mener generelt, at de ofte eller altid lærer det, som de forventede. Som det gode i forløbene fremhæver eleverne deres lærere: De er engagerede og fagligt dygtige. Der har været eksterne kontakter inde i de fleste hold, ligesom der på de fleste hold også har været ekskursioner. Elevernes indsats og udbytte varierer fra meget høj til meget lav. De fleste er dog tilfredse med deres egen indsats. Generelt oplever eleverne sig som selvstændige og gode til at få arbejdet gjort. Eleverne mener generelt, at de ofte eller altid lærer det, som de forventede. Som det gode i forløbene fremhæver eleverne deres lærere: De er engagerede og fagligt dygtige. Der har været eksterne kontakter inde i de fleste hold, ligesom der på de fleste hold også har været ekskursioner. Elevernes indsats og udbytte varierer fra meget høj til meget lav. De fleste er dog tilfredse med deres egen indsats. Generelt oplever eleverne sig som selvstændige og gode til at få arbejdet gjort. Eleverne orienteres og inddrages fortsat. Vi vil fortsætte arbejdet med de mange virksomhedsbesøg på hhx. Vi har intensiveret samarbejdet med en række virksomheder som i de kommende år skal give flere ekskursioner samt relevante opgaver m.m. til eleverne. Elevteams og Cooperative Learning benyttes fortsat, da det giver positive læringseffekter samt gode relationer indbyrdes mellem elever. (lærere og ledelse) Eleverne orienteres og inddrages fortsat. Vi har intensiveret arbejdet med de mange virksomhedsbesøg på htx. Vi fortsætter på htx samarbejdet med en række virksomheder som i de kommende år skal give flere ekskursioner samt relevante opgaver m.m. til eleverne. Elevteams og Cooperative Learning benyttes fortsat, da det giver positive læringseffekter samt gode relationer indbyrdes mellem elever. (lærere og ledelse) Arbejdet med digitalisering giver gode muligheder for at få overblik, både for elev og lærer, over skriftlige afleveringer og lektier. Det arbejde fortsættes (itarbejdsgruppe, uddannelseschef, lærerne). 226.

4 Fokus på den enkelte elev Føler du, at du bliver set i undervisningen? Hhx Altid 20% Ofte 57% Sjældent 19% Aldrig 4% Htx Altid 26% Ofte 55% Sjældent 16% Eleverne føler, at de ofte eller altid bliver set i undervisningen. Kun få har en anden oplevelse. Eleverne føler, at de ofte eller altid bliver set i undervisningen. Kun ganske få har en anden oplevelse. Eleverne skal føle sig set. Her er elevteams og en differentieret undervisning vigtig. Vi fortsætter det pædagogiske arbejde med Cooperative Learning og elevteams samt inddrager i stigende grad Flipped Class Rooms, så der frigives tid, så eleverne føler, at de bliver set i klassen, og så der er mere tid til feedback. Elevteams er essentielle for hhx og skal sammen med Cooperative Learning fortsat være et indsatsområde for at engagere eleverne. (Uddannelseschef og lærerne). Eleverne skal føle sig set. Her er elevteams og en differentieret undervisning vigtig. Vi fortsætter det pædagogiske arbejde med Cooperative Learning og elevteams samt inddrager i stigende grad Flipped Class Rooms, så der frigives tid, så eleverne føler, at de bliver set i klassen, og så der er mere tid til feedback. Elevteams er essentielle for htx og skal sammen med Cooperative Learning fortsat være et indsatsområde for at engagere eleverne. (Uddannelseschef og lærerne). 227.

5 Fokus på den enkelte elev (fortsat) Kan du være med til at bestemme, hvordan du vil arbejde i timerne? Hhx Altid 16% Ofte 487% Sjældent 27% Aldrig 9% Htx Altid 19% Ofte 50% Sjældent 26% Aldrig 5% Nogle elever ønsker mere medindflydelse. Denne medindflydelse vil lærerne gerne give, men det kræver elev-engagement i dagligdagen samt at eleverne kan og vil formulere, hvor de gerne vil have faget hen. Andre elever er tilfredse med lærerens valg form og indhold og ønsker ikke mere medindflydelse. Nogle elever ønsker mere medindflydelse. Denne medindflydelse vil lærerne gerne give, men det kræver elev-engagement i dagligdagen samt at eleverne kan og vil formulere, hvor de gerne vil have faget hen. Andre elever er tilfredse med lærerens valg form og indhold og ønsker ikke mere medindflydelse. Det er et fokusområde for lærerne at opnå engagerede elever. Derfor italesættes elevindflydelse løbende fra lærerne over for eleverne. (Uddannelseschef og lærerne). Det er et fokusområde for lærerne at opnå engagerede elever. Derfor italesættes elevindflydelse løbende fra lærerne over for eleverne. (Uddannelseschef og lærerne). 228.

6 Tilpasning af krav til elevernes evner og færdigheder Bliver der stillet passende krav til dig i undervisningen? Hhx Altid 21% Ofte 67% Sjældent 9% Generelt er der fra elevsiden tilfredshed med undervisningens effektivitet og gennemførelse. Mange lærere prioriterer klasserumsledelse, således at der skabes et godt læringsmiljø i klassen. Det medfører desuden, at det sociale miljø i klasserne vurderes positivt. Elevernes indsats og udbytte varierer fra meget høj til meget lav. De fleste er dog tilfredse med deres egen indsats. På handelsgymnasiet er der gennem de mange case-arbejder og meget gruppearbejde et godt samarbejde mellem eleverne. Det opleves som befordrende for både egen læring, udvikling af sociale kompetencer samt giver et godt undervisningsmiljø i klasserne. Generelt oplever eleverne sig som selvstændige og gode til at få arbejdet gjort. Indsatsen mod fysisk og skriftligt fravær virker og fortsættes i Den involverer alle lærere, samt uddannelsesrådgiver, studiekoordinator, studiesekretærer og ledelse. Elevteams og Cooperative Learning fortsættes ligeledes, da det giver positiv læringseffekter samt gode relationer indbyrdes mellem elever, og fordi det giver gode muligheder for differentieret undervisning. Der lægges særlig vægt på træning af gode team- og samarbejdskompetencer i brug af Cooperative Learning. Også arbejdet med digitalisering giver gode muligheder for differentiering samt for at få overblik for både elev og lærer over skriftlige afleveringer og lektier. Dette arbejde fortsættes. På hhx arbejdes med at øge elevernes motivation og mestring gennem studieretningsteams. (Uddannelseschef og lærerne). 229.

7 Tilpasning af krav til elevernes evner og færdigheder Bliver der stillet passende krav til dig i undervisningen? Htx Altid 28% Ofte 59% Sjældent 10% Aldrig 2% Generelt er der fra elevside tilfredshed med undervisningens effektivitet og gennemførelse. Mange lærere prioriterer klasserumsledelse, således at der skabes et godt læringsmiljø i klassen. Det medfører desuden, at det sociale miljø i klasserne vurderes positivt. Elevernes indsats og udbytte varierer fra meget høj til meget lav. De fleste er dog tilfredse med deres egen indsats. På teknisk gymnasium er der qua det megen projektarbejde, et stort samarbejde mellem eleverne. Det opleves som befordrende for både egen læring, udvikling af sociale kompetencer samt giver et godt undervisningsmiljø i klasserne. Generelt oplever eleverne sig som selvstændige og gode til at få arbejdet gjort. Indsatsen mod fysisk og skriftligt fravær virker og fortsættes i Den involverer alle lærere, samt uddannelsesrådgiver, studiekoordinator, studiesekretærer og ledelse. Elevteams og Cooperative Learning fortsættes ligeledes, da det giver positiv læringseffekter samt gode relationer indbyrdes mellem elever, og fordi det giver gode muligheder for differentieret undervisning. Der lægges særlig vægt på træning af gode team- og samarbejdskompetencer i brug af Cooperative Learning. Også arbejdet med digitalisering giver gode muligheder for differentiering samt for at få overblik for både elev og lærer over skriftlige afleveringer og lektier. Dette arbejde fortsættes. På htx arbejdes med at øge elevernes motivation og mestring gennem studieretningsteams. (Uddannelseschef og lærerne)

8 Det sociale klima i undervisningen Føler du dig godt tilpas i undervisningen? Hhx Altid 44% Ofte 47% Sjældent 6% Htx Altid 49% Ofte 43% Sjældent 7% Aldrig 2% Mange lærere prioriterer klasserumsledelse, således at der skabes et godt læringsmiljø i klassen. Det medfører desuden, at det sociale miljø i klasserne vurderes positivt. Mange lærere prioriterer klasserumsledelse, således at der skabes et godt læringsmiljø i klassen. Det medfører desuden, at det sociale miljø i klasserne vurderes positivt. Ledelsen sikrer, at brugen af pædagogisk analyse i studieretningsteams m.m. fortsætter, da det er en af forudsætninger for et bedre læringsmiljø. Vi vil forsætte med 2 klasselærere pr. klasse. Alle teamlærere indgår i studieretningsteams, og bl.a. gennem gennemførelse af team udviklings samtaler vil der blive mere pædagogisk sparring, hvilket forhåbentlig kan øge elevtrivsel. (Uddannelseschef og lærerne) Ledelsen sikrer, at brugen af pædagogisk analyse i studieretningsteams m.m. fortsætter, da det er en af forudsætninger for et bedre læringsmiljø. Vi vil forsætte med 2 klasselærere pr. klasse. Alle teamlærere indgår i studieretningsteams, og bl.a. gennem gennemførelse af team udviklings samtaler vil der blive mere pædagogisk sparring, hvilket forhåbentlig kan øge elevtrivsel. (Uddannelseschef og lærerne) 231.

9 Mix af metoder Er der variation i den måde, som undervisningen gennemføres på? Hhx Altid 17% Ofte 54% Sjældent 23% Aldrig 6% Htx Altid 30% Ofte 51% Sjældent 15% Aldrig 4% Generelt er der fra elevsiden tilfredshed med undervisningen. Eleverne har lidt forskellige opfattelser af Cooperative Learning-strukturerne (CL), men for de fleste elever opleves strukturerne som ok, idet de giver variation i undervisningen og er med til gøre eleverne aktive og engagerede i de enkelte timer. Generelt er der fra elevsiden tilfredshed med undervisningen. Eleverne på htx er overvejende positive i deres opfattelser af Cooperative Learningstrukturerne (CL), og de fleste elever oplever strukturerne som ok, idet de giver variation i undervisningen og er med til gøre eleverne aktive og engagerede i de enkelte timer. Undervisningen udvikles fortsat. Den øgede digitalisering af undervisningen giver nye og store mulighed for variation og differentiering, både mht. apps og opgaver, der har et spilelement i sig. Anvendelsesorientering er stadig en del af alle fag, ligesom det er planen, at eleverne vil møde udenlandske gæstelærere i løbet af året. Eleverne i 3.g skal også i år på en uges undervisning på et college i England. Det er tiltag, som skal gøre undervisningen mere inspirerende. En række lærere har valgt at øge variationen ved brug af flere undervisningsformer, som fx Flipped learning. (Uddannelseschef og lærerne) Undervisningen udvikles fortsat. Den øgede digitalisering af undervisningen giver nye og store mulighed for variation og differentiering, både mht. apps og opgaver, der har et spilelement i sig. Anvendelsesorientering er stadig en del af alle fag, ligesom det er planen, at eleverne vil møde udenlandske gæstelærere i løbet af året. Det er tiltag, som skal gøre undervisningen mere inspirerende. En række lærere har valgt at øge variationen ved brug af flere undervisningsformer, som fx Flipped learning. (Uddannelseschef og lærerne) 232.

Bilag 2l: Undervisningsevaluering:

Bilag 2l: Undervisningsevaluering: Bilag 2l: Gymnasiale uddannelser: Effektiv udnyttelse af tiden Ved du, hvad du skal lære i lektionen? Eleverne mener grundlæggende, at de ofte eller altid er klar over, hvad de skal lære. Eleverne mener

Læs mere

Bilag 2l: Undervisningsevaluering:

Bilag 2l: Undervisningsevaluering: Bilag 2l: Gymnasiale uddannelser: Effektiv udnyttelse af tiden Ved du, hvad du skal lære i lektionen? Eleverne mener grundlæggende, at de ofte eller altid er klar over, hvad de skal lære. Eleverne mener

Læs mere

2.0: Undervisningen giver den enkelte de rigtige udfordringer på de rigtige tidspunkter, så denne efterspørges i erhvervslivet.

2.0: Undervisningen giver den enkelte de rigtige udfordringer på de rigtige tidspunkter, så denne efterspørges i erhvervslivet. denne efterspørges i erhvervslivet Bilag 2l: EUD grundforløb Effektiv udnyttelse af tiden Ved du, hvad du skal lære i timen/projektet? 91,4% Altid eller 97,2 % altid eller 94 % Altid eller : 33,3 % : 71,1

Læs mere

Evalueringsstrategi. Holstebro Tekniske Gymnasium Holstebro Handelsgymnasium

Evalueringsstrategi. Holstebro Tekniske Gymnasium Holstebro Handelsgymnasium Evalueringsstrategi Holstebro Tekniske Gymnasium Holstebro Handelsgymnasium 1.0 Indledning Denne evalueringsstrategi er udarbejdet til brug på Holstebro Tekniske Gymnasium og Holstebro Handelsgymnasium

Læs mere

Indledningsvist vil vi redegøre for baggrunden for projektet, hvorefter selve projektet præsenteres efter en forandringsteori.

Indledningsvist vil vi redegøre for baggrunden for projektet, hvorefter selve projektet præsenteres efter en forandringsteori. Projektbeskrivelse for Aarhus Handelsgymnasium, Vejlby Centervej: Projektet omhandler Socioøkonomiske faktorer og skolernes løfteevne. Projektet gennemføres på begge Handelsgymnasier. Denne beskrivelse

Læs mere

Vi stiller krav til elever og kursister. Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag

Vi stiller krav til elever og kursister. Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag EUC Sjælland har udarbejdet et fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Her viser vi hvad skolen forstår ved god undervisning, og hvordan vi understøtter læring

Læs mere

Evaluering af nøgleområder 13/14 og forslag til nøgleområder 14/15

Evaluering af nøgleområder 13/14 og forslag til nøgleområder 14/15 Evaluering af nøgleområder 13/14 og forslag til nøgleområder 14/15 Nøgleområder vedr. undervisningsevaluering for skoleåret 13/14: 1. Studieaktivitet a. skriftligt b. mundtligt 2. IT i undervisningen (fortsat

Læs mere

Gymnasiefremmede i gymnasiet - hvad kan skoler og lærere gøre for at hjælpe dem?

Gymnasiefremmede i gymnasiet - hvad kan skoler og lærere gøre for at hjælpe dem? Gymnasiefremmede i gymnasiet - hvad kan skoler og lærere gøre for at hjælpe dem? Afslutningskonference for FoU-projekt om gymnasiefremmede elever Høje-Taastrup Gymnasium 29. marts 2011 Aase Bitsch Ebbensgaard

Læs mere

1. Synlig læring og læringsledelse

1. Synlig læring og læringsledelse På Roskilde Katedralskole arbejder vi med fem overskrifter for vores strategiske indsatsområder: Synlig læring og læringsledelse Organisering af samarbejdet omkring læring og trivsel Overgange i uddannelsessystemet,

Læs mere

Opfølgningsplaner selvevaluering på Learnmark Horsens 2019

Opfølgningsplaner selvevaluering på Learnmark Horsens 2019 Opfølgningsplaner selvevaluering på Learnmark Horsens 2019 Selvevaluering med opfølgningsplaner Med afsæt i selvevaluering er der udarbejdet opfølgningsplaner, hvor indsatser er prioriteret. Selvevalueringer

Læs mere

Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2014 2017. Alle elever skal lære mere og trives bedre

Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2014 2017. Alle elever skal lære mere og trives bedre Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2017 Alle elever skal lære mere og trives bedre Mål, formål og oprindelse Målet er implementering af Folkeskolereformen over en treårig periode med udgangspunkt

Læs mere

Digital strategi på Handelsgymnasiet Vestfyn, EUD og EUX Business

Digital strategi på Handelsgymnasiet Vestfyn, EUD og EUX Business Digital strategi på Handelsgymnasiet Vestfyn, EUD og EUX Business Den digitale strategi på Handelsgymnasiet Vestfyn tager udgangspunkt i Strategi for den digitale erhvervsuddannelse udarbejdet af Undervisningsministeriet,

Læs mere

PG Kvalitetsplan

PG Kvalitetsplan PG Kvalitetsplan 2016 18 Præambel Formål: Filosofi: Områder: Struktur: Skoleåret 2016 17 Skoleåret 2017 18 Præambel Formål: Paderup Gymnasiums kvalitetsplan fungerer som styrings og monitoreringsredskab

Læs mere

Handlingsplan HHX Indsatsområde/nyt initiativ: overordnet

Handlingsplan HHX Indsatsområde/nyt initiativ: overordnet Handlingsplan HHX Indsatsområde/nyt initiativ: overordnet Handelsgymnasiet ved Campus Vejle vil øge kvaliteten og med moderne og innovativ pædagogik fremstå som det førende gymnasium i Vejle hvor vore

Læs mere

Implementering af samtaleredskabet Spillerum. Et inspirationskatalog til ledere i dagtilbud

Implementering af samtaleredskabet Spillerum. Et inspirationskatalog til ledere i dagtilbud Implementering af samtaleredskabet Spillerum Et inspirationskatalog til ledere i dagtilbud Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 1.1 Hvad er inspirationskataloget for ledere 1 1.2 Kort om Spillerum 2 2.

Læs mere

Hastrupskolens uddannelsesplan

Hastrupskolens uddannelsesplan Hastrupskolens uddannelsesplan Vi har igennem mange år været praktikskole. Vi er meget stolte og glade for igennem årene at have været med til at inspirere og vejlede kommende folkeskolelærere. Vi har

Læs mere

Evalueringsplan Vordingborg Gymnasium & HF

Evalueringsplan Vordingborg Gymnasium & HF Evalueringsplan Vordingborg Gymnasium & HF Indhold 1. Indledning side 1 2. Evaluering af undervisningen 2.1. Evaluering af studieplanen. side 2 2.2. Evaluering af planlægning og gennemførelse af undervisningen

Læs mere

Projektafslutning og slutrapport. Projekt nr 5011

Projektafslutning og slutrapport. Projekt nr 5011 Projektafslutning og slutrapport Projekt nr 5011 Projektets titel: En ny skolehverdag med mere effektiv planlægning til gavn for elevernes faglige resultater og trivsel. Projektets formål: På Rybners hhx

Læs mere

Evaluering på Mulernes Legatskole

Evaluering på Mulernes Legatskole Evaluering på Mulernes Legatskole Undervisningsevaluering i STX og HF 1. Optimalt bør alle forløb evalueres formativt, men som minimum skal det ske på alle hold mindst to gange om året, og mindst én af

Læs mere

HTX Opfølgningsplan 2015

HTX Opfølgningsplan 2015 HTX Opfølgningsplan 2015 Opfølgning og evaluering på sidste års indsatser udfyldes. Derefter udvælges mindst 5 indsatser indenfor prioriteringsområderne til forbedring jvf. skolens kvalitetscirkel ud fra

Læs mere

Individuel aftale om resultatløn for direktør Tue Sanderhage for perioden 1/8 31/

Individuel aftale om resultatløn for direktør Tue Sanderhage for perioden 1/8 31/ Individuel aftale om resultatløn for direktør Tue Sanderhage for perioden 1/8 31/12 2016 Hjemmel og deltagere i forhandlingen Bestyrelsesformand Jette Kammer Jensen, næstformand Lars Falsig og direktør

Læs mere

Kvalitetssystem på HTX Roskilde

Kvalitetssystem på HTX Roskilde Kvalitetssystem på HTX Roskilde Indledning Arbejdet med kvalitetssikring på HTX Roskilde har til hensigt: 1) Til stadighed at udvikle kvaliteten af skolens kerneydelser gennem systematiske regelmæssige

Læs mere

Guide til v-team og klasselærer

Guide til v-team og klasselærer Guide til v-team og klasselærer 2016-17 1 - et moderne gymnasium med stolte traditioner Vision for v-team V-team sikrer fortsat udvikling af studieretninger. V-team skaber tættere relation mellem medarbejdere

Læs mere

Selvevaluering 2016: Den pædagogiske strategi

Selvevaluering 2016: Den pædagogiske strategi Selvevaluering 2016: Den pædagogiske strategi Indhold Indledning... 2 Skolens pædagogiske strategi... 3 Første del af selvevalueringen... 4 Kendskab til den pædagogiske strategi... 4 Sammenhæng mellem

Læs mere

Handleplan på baggrund af slutevaluering af undervisningsforløb 2015

Handleplan på baggrund af slutevaluering af undervisningsforløb 2015 Få tankerne ned VIA University College Dato: 4. februar 2016 Handleplan på baggrund af slutevaluering af undervisningsforløb 2015 VIA Bygningskonstruktør Horsens VIA Byggetekniker Horsens I 2015 er følgende

Læs mere

Rektors Resultatlønskontrakt 2015

Rektors Resultatlønskontrakt 2015 Rektors Resultatlønskontrakt 2015 I henhold til bemyndigelsesbrev fra Undervisningsministeriet af 27. juni 2013 indgås nedenstående resultatlønskontrakt med rektor Mogens Hansen. Samtidig bemyndiges rektor

Læs mere

Aftale for Firkløveret

Aftale for Firkløveret (Tema: Trivsel) Det er et mål, at alle børn i dagtilbuddet deltager i inkluderende fællesskaber, der giver kompetence til at skabe gode og nære relationer. A. Der er progression i den generelle trivsel

Læs mere

Organisering og indhold i en sammenhængende skoledag: NY Status

Organisering og indhold i en sammenhængende skoledag: NY Status Organisering og indhold i en sammenhængende skoledag: NY Status Indhold: Understøttende undervisning/læring Motion og bevægelse Lektiehjælp faglig fordybelse Organisation: Skoledagen Understøttende undervisning/læring

Læs mere

Elevtrivsel på Vordingborg Gymnasium & HF

Elevtrivsel på Vordingborg Gymnasium & HF Elevtrivsel på Vordingborg Gymnasium & HF Undersøgelse af trivslen blandt eleverne på Vordingborg Gymnasium & HF skoleåret 14-15 I efteråret 2014 gennemførte vi i samarbejde med firmaet ENNOVA en undersøgelse

Læs mere

Opfølgningsplan. Skoleåret 2015-16. Handelsgymnasiet Skive

Opfølgningsplan. Skoleåret 2015-16. Handelsgymnasiet Skive Opfølgningsplan Skoleåret 2015-16 Handelsgymnasiet Skive Indhold Baggrund... 2 Skolens tiltag... 2 Problemstilling... 2 Mål... 3 Indsatser... 3 Matematik... 3 Spansk... 3 Engelsk... 3 Tidsplan for indsatser...

Læs mere

Læringsmål og formativ feedback i matematik

Læringsmål og formativ feedback i matematik Læringsmål og formativ feedback i matematik Præsentation Tina Faarvang: Pædagogisk Koordinator og matematik underviser Brian Semak: Faggruppe formand og matematik underviser Baggrundstæppet for arbejdet

Læs mere

Broskolens uddannelsesplan for lærerstuderende

Broskolens uddannelsesplan for lærerstuderende Broskolens uddannelsesplan for lærerstuderende Skolen er på 420 elever fordelt på børnehaveklasse til og med 9.klasse i 2 spor. Desuden har vi en SFO samt en Junior- og Ungdomsklub. Alle enheder kender

Læs mere

HHX International (290 VSO)

HHX International (290 VSO) HHX International (290 VSO) Handleplan til forbedring af elevernes trivsel: Ønsket mål Hvordan vil vi nå målet? (Hvilke tiltag og opgaver skal sættes i gang for at nå målet) Start /slut Ansvarlig Eleverne

Læs mere

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier Selvevaluering 2018 VID Gymnasier VID Gymnasiers undervisningsfaglige grundlag (se næste side) ligger til grund for udvælgelse af nedenstående 3 konkrete indsatser, som VID Gymnasier vil arbejde med i

Læs mere

Kriterier for god undervisning på Næsby Skole

Kriterier for god undervisning på Næsby Skole Kriterier for god undervisning på Næsby Skole 1. Tydelig struktur på undervisningen Læreren taler i et forståeligt sprog Eleverne ved, hvad opgaverne går ud på Eleverne kender dagsordenen for lektionen/dagen

Læs mere

Fanø Skole. Indledning. Katalog. Skolepolitiske målsætninger Læsevejledning

Fanø Skole. Indledning. Katalog. Skolepolitiske målsætninger Læsevejledning Indledning Fanø Skole Katalog. Skolepolitiske målsætninger 2016 Dette katalog henvender sig til dig, der til daglig udmønter de skolepolitiske målsætninger på Fanø Skole. Kataloget tager udgangspunkt i

Læs mere

DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER

DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE SJÆLLAND: - DIPLOMMODULET - DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER 10 ECTS POINT Bestående af Tydelig læring i kombination med Digital forankring

Læs mere

FoU Slutkonference 29. marts 2011

FoU Slutkonference 29. marts 2011 FoU Slutkonference 29. marts 2011 Projekt: Udvikling af strategier og innovative undervisningsformer Tradiums 3 hhx afdelinger, stx Paderup Gymnasium Workshop: Hvordan kan man differentiere undervisningen

Læs mere

HTX Opfølgningsplan 2016

HTX Opfølgningsplan 2016 Opfølgning og evaluering på sidste års indsatser udfyldes. Derefter udvælges mindst 5 indsatser indenfor prioriteringsområderne til forbedring jvf. skolens kvalitetscirkel ud fra dataindsamlingen i 2015

Læs mere

EUD-reformens pædagogisk-didaktiske indhold

EUD-reformens pædagogisk-didaktiske indhold Øget differentiering og specialisering i Erhvervsuddannelserne EUD-reformens pædagogisk-didaktiske indhold Uddannelsesforbundets TR-kursus Odense 10. Marts 2016 To greb til at styrke kvaliteten i EUD 1)

Læs mere

STUDIEPLAN 2. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR HH2D IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA

STUDIEPLAN 2. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR HH2D IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA STUDIEPLAN 2. ÅR FOR HH2D IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA INDHOLDSFORTEGNELSE 1. KLASSEN... 3 2. TILRETTELÆGGELSE OG KOORDINERING AF UNDERVISNING... 4 3. PÆDAGOGISKE FOKUSPUNKTER... 6 4. KLASSENS STUDIEMILJØ

Læs mere

SKOLE. Vurdér resultaterne. Dét viste ETU en De overordnede resultater i trivselsmålingen:

SKOLE. Vurdér resultaterne. Dét viste ETU en De overordnede resultater i trivselsmålingen: Vurdér resultaterne Dét viste ETU en De overordnede resultater i trivselsmålingen: Den samlede elevtrivsel i afdelingen er gået markant frem i forhold til 2014 (+5) og ligger nu højere end både landsgennemsnittet

Læs mere

Fastholdelsesstrategi, erhvervsgymnasiale uddannelser

Fastholdelsesstrategi, erhvervsgymnasiale uddannelser Fastholdelsesstrategi, erhvervsgymnasiale uddannelser EUC Nord har stort fokus på skolens fastholdelsesstrategi med det formål at forebygge og mindske fravær og frafald på erhvervsgymnasiet. Det har stor

Læs mere

Tabelrapport. Kortlægning af gymnasiernes anvendelse af it, data og læringsressourcer

Tabelrapport. Kortlægning af gymnasiernes anvendelse af it, data og læringsressourcer Tabelrapport Kortlægning af gymnasiernes anvendelse af it, data og læringsressourcer 1 Tabel 1 Hvilke gymnasiale uddannelser svarer du som leder for? (n = 210) HF 60 29 HHX 28 13 HTX 18 9 STX 104 50 Tabel

Læs mere

Uddannelsesplan 2015/2016

Uddannelsesplan 2015/2016 Uddannelsesplan 2015/2016 Skolen som uddannelsessted Navn og kontaktoplysninger til praktikansvarlig: David Kierulf Andresen Skolen som uddannelsessted: På Gladsaxe Skole har vi ca. 750 elever og er 90

Læs mere

Strategi for læring på Egtved skole

Strategi for læring på Egtved skole 1 Strategi for læring på Egtved skole Hvem er vi på Egtved skole På Egtved skole ønsker vi til stadighed at udvikle os for at give elevene de bedste forutsætninger for at nå sit læringspotentiale. Derfor

Læs mere

Gymnasiernes arbejde med formativ feedback

Gymnasiernes arbejde med formativ feedback www.eva.dk Gymnasiernes arbejde med formativ feedback Oplæg på SIP, marts 2017 Sarah Richardt Schoop, EVA Hvad bygger oplægget på? En undersøgelse af: Gymnasiernes arbejde med formativ feedback Fokus Organisatoriske,

Læs mere

Uddannelsesplan for praktik for 2. årsstuderende på Ådalsskolen. Ådalen 2, Skørring 8544 Mørke. Skoleåret

Uddannelsesplan for praktik for 2. årsstuderende på Ådalsskolen. Ådalen 2, Skørring 8544 Mørke. Skoleåret Uddannelsesplan for praktik for 2. årsstuderende på Ådalsskolen Ådalen 2, Skørring 8544 Mørke Skoleåret 2015-16 1 1. Grundoplysninger og beskrivelse af kultur og særkende. Ådalsskolen er en lys og venlig

Læs mere

Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014

Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014 Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014 Kvalitetsplanen er udarbejdet foråret 2014. Den er resultatet af det kontinuerlige arbejde, der foregår på skolen med henblik på optimering og udvikling af væsentlige

Læs mere

Elevtrivsel Slotshaven Gymnasium htx

Elevtrivsel Slotshaven Gymnasium htx 26 Elevtrivsel Slotshaven Gymnasium htx Peter Schroeder EUC Kvalitet -2-26 Table : Overordnede vurderinger Gennemsnit, -skalaen (hvor er dårligst og er bedst) Øverste tal: gennemsnit - - nederste tal:

Læs mere

Elevtrivsel Slotshaven Gymnasium hhx

Elevtrivsel Slotshaven Gymnasium hhx 26 Elevtrivsel Slotshaven Gymnasium hhx Peter Schroeder EUC Kvalitet -2-26 Table : Overordnede vurderinger Gennemsnit, -skalaen (hvor er dårligst og er bedst) Øverste tal: gennemsnit - - nederste tal:

Læs mere

Personlige oplysninger

Personlige oplysninger Evalueringsrapport Skema: BC-Mommark_kombi2011 Hovedskema: Hovedforløb 2011-2013 beelser: 2.609 Skole: Uddannelse: Alle Hold: Alle Lærer: Alle Filtrering fra dato: 1/1-2012 Filtrering til dato: 31/12-2012

Læs mere

Profilhuse på Næstved Gymnasium og HF - hvorfor og hvordan?

Profilhuse på Næstved Gymnasium og HF - hvorfor og hvordan? Profilhuse på Næstved Gymnasium og HF - hvorfor og hvordan? Næstved Gymnasium og HF Uddannelser 2015: STX (44 klasser) HF (5 klasser) Særlige forløb: Sportscollege Talentudvikling Individuelle forløb (TD,

Læs mere

Pædagogisk ledelse. Team. Kvalitet. Undervisning

Pædagogisk ledelse. Team. Kvalitet. Undervisning Pædagogisk ledelse Målsætning 1 Team Målsætning 2 Kvalitet Elev Undervisning Differentiering Målsætning 3 Undervisningsmiljø Målsætning 4 De 4 målsætninger: I aftalen om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser

Læs mere

Lokal Udviklingsplan For Samsøgades Skole

Lokal Udviklingsplan For Samsøgades Skole Lokal Udviklingsplan For Samsøgades Skole 2018-2020 Indledning: Denne Lokale Udviklingsplan fra 2018-2020 tager afsæt i allerede definerede målsætninger og handlinger på Samsøgades Skole. Dette på baggrund

Læs mere

Handleplan på baggrund af elevtrivselsundersøgelse

Handleplan på baggrund af elevtrivselsundersøgelse Handleplan på baggrund af elevtrivselsundersøgelse 2016-2017 Indhold: Baggrund Undersøgelsens resultater (2016-2017) i relation til en komparativ analyse af resultaterne fra forrige ETU (2014) Handleplan

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2014 For de gymnasiale uddannelser

Elevtrivselsundersøgelsen 2014 For de gymnasiale uddannelser Elevtrivselsundersøgelsen 214 For de gymnasiale uddannelser Vesthimmerlands Gymnasium og HF Svarprocent: 97% (474 besvarelser ud af 489 mulige) Elevtrivsel 1 Vesthimmerlands Gymnasium og HF Landsgennemsnit

Læs mere

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014 Folkeskolereformen på Engbjergskolen Tirsdag den 8. april 2014 Første spadestik Engbjergskolen -Version 2014 Intentionen med folkeskolereformen Intentionen er, at det faglige niveau i folkeskolen skal

Læs mere

UDKAST. Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 30. maj 2018

UDKAST. Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 30. maj 2018 UDKAST Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og 30. maj 2018 Fra politiske mål til indsatser - hvor kommer vi fra? Nationale mål: Ny styrket læreplan: 2 landsdækkende læringsmål for

Læs mere

Tårnby Gymnasium & HF. Tårnby Gymnasium & HF Elevtrivselsundersøgelse 2010

Tårnby Gymnasium & HF. Tårnby Gymnasium & HF Elevtrivselsundersøgelse 2010 Tårnby Gymnasium & HF Tårnby Gymnasium & HF Elevtrivselsundersøgelse 2010 Om rapporten Rapportens fokus: Elevtrivsel Faktorer der indgår i elevtrivslen: a) Hvilken karakter vil du give skolen som helhed?

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljøet blandt eleverne på

Undersøgelse af undervisningsmiljøet blandt eleverne på Undersøgelse af undervisningsmiljøet blandt eleverne på Hjørring Gymnasium og HF kursus. Efteråret 2015. 1 Generelt I efteråret 2015 har Hjørring Gymnasium og HF-kursus gennemført en omfattende spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2018-2019 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt

Læs mere

UVM, skriver om Fælles didaktisk og pædagogisk grundlag:

UVM, skriver om Fælles didaktisk og pædagogisk grundlag: Af 09.10.2017 1 UVM, skriver om Fælles didaktisk og pædagogisk grundlag: De enkelte erhvervsskoler skal i højere grad arbejde med at etablere et fælles pædagogisk grundlag. På den enkelte skole skal der

Læs mere

Resultatkontrakt for rektor Hanne Normann Michelsen, 2017

Resultatkontrakt for rektor Hanne Normann Michelsen, 2017 Afrapportering - Resultatkontrakt rektor, 2017 Resultatkontrakt for rektor Hanne Normann Michelsen, 2017 2.1 Basisrammen for hele året: kr. 80.000 Målrettet arbejde med udviklingen af VUC's forskellige

Læs mere

HVILKE KOMPETENCER BESIDDER LÆRERNE I ELI? ELI Midtvejsseminar d. 27. marts 2012, Mette Friis-Hansen

HVILKE KOMPETENCER BESIDDER LÆRERNE I ELI? ELI Midtvejsseminar d. 27. marts 2012, Mette Friis-Hansen HVILKE KOMPETENCER BESIDDER LÆRERNE I ELI? ELI Midtvejsseminar d. 27. marts 2012, Mette Friis-Hansen INDSAMLING AF KVALI- TATIVE DATA Skoleleder En skole der ligger højt i læsning Klasselærer i A Klasselærer

Læs mere

Selvevaluering 2013. I år har vi valgt at fokusere på følgende metoder:

Selvevaluering 2013. I år har vi valgt at fokusere på følgende metoder: Selvevaluering 2013 Introduktion til selvevalueringen Vi forstår evaluering som en systematisk, fremadskuende proces, der har til hensigt at indsamle de oplysninger, der kan forbedre vores pædagogiske

Læs mere

Grammatikken. Staveundervisning i grundskolen

Grammatikken. Staveundervisning i grundskolen Grammatikken Staveundervisning i grundskolen Program Præsentation Teoretisk ståsted Vores praksis Aktiviteter Produktion Organisering af undervisningen Differentiering, feedback og evaluering Retskrivningsprøven

Læs mere

Evaluering af teamorganisering i Gymnasiet. Tabelrapport skoleledere

Evaluering af teamorganisering i Gymnasiet. Tabelrapport skoleledere Evaluering af teamorganisering i Gymnasiet Tabelrapport skoleledere Dette bilag til EVA s evaluering af teamorganisering i gymnasiet, indeholder i tabelform resultaterne af den spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2015-16 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Uddannelsesplan 2016/2017

Uddannelsesplan 2016/2017 Uddannelsesplan 2016/2017 Skolen som uddannelsessted Navn og kontaktoplysninger til praktikansvarlig: Lise Roar, souschef og faglig leder 7.- 9. Mail: LISROA@gladsaxe.dk Mobil: 20203103 Skolen som uddannelsessted:

Læs mere

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting Specialpædagogisk støtte og inklusion på ungdomsuddannelserne for personer med psykiske funktionsnedsættelser et indblik i resultaterne fra et systematisk litteraturstudie Camilla Brørup Dyssegaard, Ren

Læs mere

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi TUTOR ORDNING PÅ SOSU C Tutor Fra Wikipedia, den frie encyklopædi En tutor (lat. tutor "beskytter, hjælper" af tueri "beskytte, vogte") er en vejleder ikke en lærer i egentlig forstand, men nærmere en

Læs mere

Guide til v-team og klasselærer

Guide til v-team og klasselærer Guide til v-team og klasselærer 2015-16 - et moderne gymnasium med stolte traditioner 1 Vision for v-team V-team sikrer fortsat udvikling af studieretninger. V-team skaber tættere relation mellem medarbejdere

Læs mere

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Tylstrup skole Dato:1.4.2014. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til:

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Tylstrup skole Dato:1.4.2014. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Tylstrup skole Dato:1.4.2014 Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: UMV en indeholder de fire faser, som tilsammen udgør en hel UMV: Fase

Læs mere

Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 20. juni 2018

Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 20. juni 2018 Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og 20. juni 2018 Fra politiske mål til indsatser - hvor kommer vi fra? Nationale mål: Ny styrket læreplan: 2 landsdækkende læringsmål for hvert

Læs mere

Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fokuspunkter skoleåret 2016/17

Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fokuspunkter skoleåret 2016/17 Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fokuspunkter skoleåret 2016/17 Fokuspunkter: Fælles for grundskole og gymnasium 1) Helhedsskolen Målet er fortsat at manifestere IJG som en helhedsskole og en økonomisk

Læs mere

Progressiv læring handler om at arbejde med læringsmiljø, læringsfællesskaber, læringsmål, progression og feedback

Progressiv læring handler om at arbejde med læringsmiljø, læringsfællesskaber, læringsmål, progression og feedback Progressiv læring handler om at arbejde med læringsmiljø, læringsfællesskaber, læringsmål, progression og feedback 1 Progressiv læring er et værktøj til at løse følgende udfordringer: 1. Eleverne har vanskeligt

Læs mere

INKLUDERENDE LÆRINGSMILJØ

INKLUDERENDE LÆRINGSMILJØ INKLUDERENDE LÆRINGSMILJØ SPROGLIG DIVERSITET OG UDFOLDELSE I BØRNEHAVEN ET PRAKSIS FORLØB Inspireret af Cooperative Learning Konference, Kolding 20. marts 14 Isabella Mørch, sprogvejleder, BUF, område

Læs mere

Elevtrivsel på Vordingborg Gymnasium & HF

Elevtrivsel på Vordingborg Gymnasium & HF Elevtrivsel på Vordingborg Gymnasium & HF Undersøgelse af trivslen blandt eleverne på Vordingborg Gymnasium & HF skoleåret 12-13 I efteråret 2012 gennemførte vi i samarbejde med firmaet ENNOVA en undersøgelse

Læs mere

UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING I GYMNASIET

UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING I GYMNASIET UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING Udviklingsredskab Dette udviklingsredskab henvender sig til gymnasielærere. Udviklingsredskabet guider jer igennem et selvevalueringsforløb. Når I anvender redskabet sammen

Læs mere

Lektiehjælp og faglig fordybelse

Lektiehjælp og faglig fordybelse Punkt 5. Lektiehjælp og faglig fordybelse 2015-056033 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, status på lektiehjælp og faglig fordybelse. Beslutning: Til orientering. Skoleudvalget

Læs mere

%

% Evalueringsrapport Skema: BC-Mommark_kombi2011 Hovedskema: Hovedforløb 2011-2013 beelser: 2.019 Skole: Uddannelse: Alle Hold: Alle Lærer: Alle Filtrering fra dato: 1/1-2011 Filtrering til dato: 31/12-2011

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Felsted Centralskole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Felsted Centralskole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Felsted Centralskole 2015-2020 Skole og Undervisning oktober 2017 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020

Læs mere

Effektiv Læring Om at tilgodese alle elevers behov

Effektiv Læring Om at tilgodese alle elevers behov Effektiv Læring Om at tilgodese alle elevers behov De lærer os en masse om fag; vi skal da lære at lære Kursus for ledelser, undervisere og forældre i grundskolen Effektiv Læring I skolen lærer eleverne

Læs mere

Progressiv læring på IOOS, AU

Progressiv læring på IOOS, AU Progressiv læring på IOOS, AU Viden om fastholdelse og virkningsfulde indsatser v. Annette Svanholm d.6. februar 2018 IOOS, AU implementeringsskole ved indsatsen Progressiv Læring i 2014-2015 Skabe et

Læs mere

Evaluering og kvalitetssikring på Birkerød Gymnasium, HF, IB & Kostskole

Evaluering og kvalitetssikring på Birkerød Gymnasium, HF, IB & Kostskole Evaluering og kvalitetssikring på Birkerød Gymnasium, HF, IB & Kostskole Indledning BG s kvalitets- og evalueringsplan udgør den overordnede ramme for arbejdet med kvalitets- og evalueringsarbejdet. Arbejdet

Læs mere

Evalueringsstrategi

Evalueringsstrategi Evalueringsstrategi 2016-2017 Evalueringsudvalget Introduktion til evalueringsstrategien Vi vil levere den bedste undervisning og give eleverne de bedste læringsbetingelser. Vi arbejder løbende med at

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Claus Niller

Resultatlønskontrakt for rektor Claus Niller Resultatlønskontrakt for rektor Claus Niller 1.8.2019 31.7.2020 Formål med kontrakten Kontrakten er indgået mellem bestyrelsen for Roskilde Katedralskole ved formand Kasper Nyholm, næstformand Sune Lægaard

Læs mere

Opfølgning på evalueringen af 10. klasse fra Opdatering i september 2018

Opfølgning på evalueringen af 10. klasse fra Opdatering i september 2018 Opfølgning på evalueringen af 10. klasse fra 2017 Opdatering i september 2018 10. Klasse i tal opdatering med data for 2018 Tendensen fra 2017 fortsætter en stadig større andel af eleverne vælger erhvervsuddannelse

Læs mere

MIN LÆRING - Observation og feedback på egen praksis.

MIN LÆRING - Observation og feedback på egen praksis. MIN LÆRING - Observation og feedback på egen praksis. SKOLEN VED NORDENS PLADS 2015 Frydendalsalle 8 3450 Allerød +45 3110 1441 nikolaj@trautner.nu www.trautner.nu VELKOMMEN side 1 Kære dig! Nu er der

Læs mere

Handlingsplan 2012 - HHX

Handlingsplan 2012 - HHX Handlingsplan 2012 - HHX Nedenstående plan er en oversigt over de indsatsområder der er foreslået for 2012 handlingsplanen bygger på strategiplanen 2010 2013, elevtrivselsundersøgelsen 2011, medarbejdertrivselsundersøgelsen

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2012

Elevtrivselsundersøgelsen 2012 Elevtrivselsundersøgelsen 212 Vesthimmerlands Gymnasium og HF Svarprocent: 98% (494 besvarelser ud af 53 mulige) Elevtrivsel 1 Vesthimmerlands Gymnasium og HF Regionsgns. (Region Nordjylland) Landsgennemsnit

Læs mere

Campusskolen - griber dine muligheder

Campusskolen - griber dine muligheder 2017/2018 uddannelsesplan Hans Krøier Hansen og Jakob Jensen CAMPUSSKOLEN, RINGSTED Indhold Campusskolen... 2 Forventninger til praktikkens 3 parter... 2 1. Den studerende... 2 Engagement... 2 Forberedelse,

Læs mere

Bilag 5 Individuel aftale om resultatløn for direktør Tue Sanderhage for perioden 1/1 31/

Bilag 5 Individuel aftale om resultatløn for direktør Tue Sanderhage for perioden 1/1 31/ Bilag 5 Individuel aftale om resultatløn for direktør Tue Sanderhage for perioden 1/1 31/12 2017 Hjemmel og deltagere i forhandlingen Bestyrelsesformand Jette Kammer Jensen, næstformand Lars Falsig og

Læs mere

Hvor ska` vi hen du?

Hvor ska` vi hen du? Hvor ska` vi hen du? Tydelige læringsmål Før-eftertest Læringsforløb Meningsfyldte læringsfællesskaber Som underviser er det vigtigt, at du kender din virkning, og den er stor. Næst efter eleven selv er

Læs mere

KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU KLASSENIVEAU ELEVNIVEAU. Opfølgningsplan. Selvevaluering. Evalueringer og dataindsamling.

KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU KLASSENIVEAU ELEVNIVEAU. Opfølgningsplan. Selvevaluering. Evalueringer og dataindsamling. KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU Selvevaluering Opfølgningsplan KLASSENIVEAU Evaluering Opfølgning i klasseteams Evalueringer og dataindsamling Implementering ELEVNIVEAU Feedback Undervisning Evalueringssamtaler

Læs mere

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Modul/ semester: Semester 3 BSF17 Dato for evaluering: 4. september 2018 Modul/semesteransvarlig: PKN Antal studerende/mulige der har svaret samt

Læs mere

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Kommunikér med gennemslagskraft Ledelse er præcis og tydelig kommunikation i alle sammenhænge. Derfor er gennemslagskraft og din måde at kommunikere på afgørende

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2016 For de gymnasiale uddannelser

Elevtrivselsundersøgelsen 2016 For de gymnasiale uddannelser Elevtrivselsundersøgelsen 16 For de gymnasiale uddannelser Roskilde Tekniske Gymnasium Svarprocent: 7% (334 besvarelser ud af 477 mulige) Elevtrivsel 1 Roskilde Tekniske Gymnasium Landsgennemsnit HHX/HTX

Læs mere

Lille Næstved Skoles uddannelsesplan for lærerstuderende.

Lille Næstved Skoles uddannelsesplan for lærerstuderende. Lille Næstved Skoles uddannelsesplan for lærerstuderende. Præsentation af Lille Næstved Skole Lille Næstved Skole kan dateres tilbage til 1828 og er en folkeskole, der værner om sin tradition for indlæring

Læs mere