NYT STED: Rønnedevej 9, 4100 Ringsted. Mødelokale 1.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYT STED: Rønnedevej 9, 4100 Ringsted. Mødelokale 1."

Transkript

1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:15 Mødested: Lokale C NYT STED: Rønnedevej 9, 4100 Ringsted. Mødelokale 1. Eventuelle afbud sendes til Flemming Christensen, eller på mail fbc@ringsted.dk Medlemmer Erik Schaumann (ES) Palle Rasmussen (PR) Anni Hiltunen (AH) Jørgen Ellekjær (JE) Mogens Larsen (ML) Jannie Seiffert (JS) Kurt Elfving (KE) Tove Kobbelgaard Pedersen (TKP) Fraværende Bemærkninger Ringsted Sk8 kommer kl. 16:30 og fortæller om planerne for skateranlægget ved Ringsted Sportscenter.

2 Indholdsfortegnelse Punkt nr. Side

3 2. Fordeling af tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Kværkeby IF søger tilskud til renovering af lysanlæg Ringsted Kajakklub søger om trailer Skee-spejderne søger om midler til rekvisitter DDS Ringsted gruppe søger om tilskud til ny plæneklipper "Det går ned" søger om tilskud Evaluering af Sommersjov Årets foreningsleder Orientering, november Sagsid: 06/31769 Sagen afgøres i: Kultur- og Trivselsudvalget Bilag: 1 Bilag, Budget og kontoplan 2014, til udvalget FOR-området.pdf (197469/13) Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Socialudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg X Med baggrund i det vedtagne budget 2014, skal Kultur- og Trivselsudvalget tage stilling til fordeling af budgettet indenfor det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde (idræt, spejdere og øvrige). Beskrivelse af sagen I budget 2014 er der afsat en budgetramme på ,00 kroner til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde. Kultur- og Fritidsafdelingen har udarbejdet et forslag til fordeling af dette budget på området. Kultur- og Fritidsafdelingen har taget udgangspunkt i de aktiviteter, som budgettet i 2013 indeholdt. Budgettet indeholder i lighed med 2013 ikke en pulje til udviklingsaktiviteter. Det skal dog bemærkes, at kommunen siden 1. januar 2012 er forpligtet til at afsætte midler til udviklingsaktiviteter, som også ikke-organiserede kan søge. Der findes dog allerede mulighed for at støtte nye aktiviteter og udviklingsprojekter i den eksisterende pulje, der finansieres af eventuelle restmidler på området. Folkeoplysningsrådet har i 2013 fordelt restmidler, og har også tilgodeset ikke-organiserede med projektmidler. Høring Sagen behandles på Folkeoplysningsrådets møde den 12. november Økonomi Ingen budgetmæssige konsekvenser.

4 Vurdering Det er Kultur- og Fritidsafdelingens vurdering, at rammen til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde skal dække områderne, som skitseret i bilaget. Direktøren for Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at fordelingen af budgettet godkendes. Anbefales godkendt.

5 2. Fordeling af tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i 2014 Sagsid: 06/28964 Sagen afgøres i: Kultur- og Trivselsudvalget Bilag: 1 Skolernes ansøgte timer undervisning 2014.xls (198346/13) 2 Forslag til fordeling af overordnet budget 2014.xls (198367/13) 3 Forvaltningens forslag timer 2012 tillagt procent.xls (198377/13) 4 Forvaltningens forslag timer 2014 reduceret.xls (198381/13) Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Socialudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg På baggrund af budget 2014 skal Kultur- og Trivselsudvalget foretage en disponering af budgettet herunder foretage fordeling af grundtilskuddet til den folkeoplysende voksenundervisning (aftenskoler), der har indsendt ansøgninger til Beskrivelse af sagen Budgetrammen på kr. til folkeoplysende voksenundervisning (aftenskoler) skal dække følgende udgifter: X Kontingent til portalen Aftenskole.NU Mellemkommunale betalinger Lokaletilskud Kørselstilskud handicappede Grundtilskud til undervisning Til de første fire punkter afsættes kr. for at dække de forventede udgifter. Herefter er der kr. tilbage på budgettet til fordeling af grundtilskud til undervisning. Forvaltningens forslag til budget fremgår af bilag 2. Til 2014 er der indkommet ansøgninger fra den folkeoplysende voksenundervisning, om tilskud til løntimer svarende til en udgift på ,49 kr., beregnet efter de nuværende tilskudssatser på henholdsvis 1/3 timeløn til almen undervisning og instrumentalundervisning og 7/9 timeløn til undervisning af deltagere med handicap i relation til undervisningen. Timelønnen er pr. 1. april ,54 kr.. Fordeling af de ansøgte timer fremgår af bilag 1.

6 Det ansøgte beløb fra den folkeoplysende voksenundervisning overstiger budgetbeløbet til undervisning med ,49 kr.. Derfor har forvaltningen, som tidligere år, udarbejdet to modeller for fordeling af tilskud til den folkeoplysende voksenundervisning. Begge modeller gør det muligt at overholde budgetrammen: Model 1: Timer fra afsluttet regnskab tillæg på 4,45 % Model 2: Ansøgte timer 2014 reduceret med 27,04 % Hvis model 1 vælges betyder det, at de skoler, som gør en indsats for at udvikle og udbyde mere undervisning, kan få sværere ved at gennemføre den ønskede udvikling, da det kommunale tilskud fastlægges ud fra de seneste års gennemførte aktivitetsniveau. Til gengæld har model 1 den fordel, at der tages udgangspunkt i et aktivitetsniveau, som må vurderes at være realistisk, da det er gennemført. Hvis model 2 vælges betyder det, at skoler der har søgt om flere timer for at udbygge deres aktivitetsniveau, i nogen grad får tilskud til den udvidede aktivitet, da der tages hensyn til ansøgte timer og ikke sidste års antal gennemførte timer. Ulempen er, at der er risiko for, at der afsættes støttekroner til aktiviteter, som ikke gennemføres. Da der fra 2013 er indført en halvårsopgørelse vil denne risiko minimeres, da der sker en omfordeling af ikke anvendte midler i første halvår. Høring Ingen. Økonomi Ingen budgetmæssige konsekvenser. Vurdering Budget 2014 er øget med kr. til folkeoplysende voksenundervisning i forhold til budget Men udgifterne til aktiviteter og skolernes ansøgning om tilskud til undervisning overstiger budgettet med ca kr., hvorfor ansøgningerne om tilskud til undervisning lige som sidste år ikke kan imødekommes fuldt ud. Der er en skole som har søgt om færre timer i 2014 end i 2013 og 2 skoler har ikke søgt om tilskud i 2014, da undervisningen er ophørt. Øvrige skoler har søgt om flere eller samme antal timer som i Det er forvaltningens opfattelse, at model 1 der tager udgangspunkt i regnskabet for 2012 vil være et godt udgangspunkt for tildeling af budget Børne- og kulturdirektøren indstiller, at 1. Forvaltningens forslag til fordeling af budget 2013 til den folkeoplysende voksenundervisning godkendes (bilag 2). 2. Fordeling af tilskud efter model 1, dvs. efter timetallet i regnskab tillæg på 4,45 %, godkendes (bilag 3). Anbefales godkendt.

7 3. Kværkeby IF søger tilskud til renovering af lysanlæg Sagsid: 05/1083 Sagen afgøres i: Folkeoplysningsrådet Bilag: Kværkeby IF søger om tilskud til renovering af lysanlæg. Beskrivelse af sagen Kværkeby IF har konstateret, at mange lamper på foreningens lysanlæg hænger forkert, ligesom flere af lamperne ikke lyser. Foreningen har haft lejet en lift for at besigtige alle lysmaster, og kan konstatere, at alle pærer trænger til at blive udskiftet. Master og kabler er sikkerhedsgodkendte. Foreningen gør i ansøgningen opmærksom på, at ved at skifte pærerne, og få tilrettet lamperne, vil det forlænge sæsonen på klubbens egen bane, og derved mindske behovet for at træne på kommunens kunststofbaner. Foreningen har indhentet tilbud på udskiftning af lamperne. Udgiften beløbet sig til kroner ekskl. moms. Foreningen har endvidere forespurgt på gevinsten ved at få installeret LED-pærer. Det er elektrikerens vurdering, at det ikke på nuværende tidspunkt kan svare sig økonomisk. Foreningen søger om et tilskud på kroner. Resten finansierer foreningen selv. Høring Ingen. Økonomi Ingen budgetmæssige konsekvenser. Vurdering Kultur- og Fritidsafdelingen vurderer, at ansøgningen opfylder kriterierne i retningslinjerne for puljer. Direktøren for Børne- og Kulturforvaltningen indstiller at sagen drøftes. Der bevilliges kroner.

8 4. Ringsted Kajakklub søger om trailer Sagsid: 05/1083 Sagen afgøres i: Folkeoplysningsrådet Bilag: Ringsted Kajakklub søger om tilskud til en kajaktrailer. Beskrivelse af sagen Ringsted Kajakklub har i 2013 haft sin første sæson på vandet. Klubben har ikke opbevaringsplads ved vandet, men har træningsfaciliteter i Portbygningen på Valdemarskolen. Klubben låner pt. kajakker fra Dansk Kano- og Kajakforbund og hos private, og låner således ca. 22 kajakker. Indtil nu, har klubben lånt Ringsted Ungdomsklubs kajaktrailer, men klubben ønsker sig sin egen, så det bliver nemmere at fragte kajakker frem og tilbage. Klubben har indhentet tilbud på en trailer hvor der kan være 20 kajakker på. Klubben kan selv finansiere kroner. Den samlede pris er kroner. Der søges således om et tilskud på kroner. Høring Ingen. Økonomi Ingen budgetmæssige konsekvenser. Vurdering Det er vurderingen, at ansøgningen opfylder kriterierne i retningslinjerne. Direktøren for Børne- og Kulturforvaltningen indstiller at sagen drøftes. Der bevilliges kroner.

9 5. Skee-spejderne søger om midler til rekvisitter Sagsid: 05/1083 Sagen afgøres i: Folkeoplysningsrådet Bilag: Skee-spejderne søger om midler til projekt Spejderne på hjul. Beskrivelse af sagen Skee-spejderne ønsker at bruge naturen i nærområdet på en mere utraditionel måde. Gruppen er derfor i gang med at søge midler til projektet Spejderne på hjul. Formålet er, at spejderne via mountainbikes kommer rundt omkring i nærområdet. To af cyklerne vil blive forsynet med udstyrstasker. Det vil være muligt for andre spejdergrupper at låne cyklerne mod at Skee-spejderne kan låne øvrige foreningers udstyr (kanoer, kajakker mm.) Foreningen søger Folkeoplysningsrådet om kroner til projektet. Foreningen har fremsendt følgende budget: 15 mountainbikes a kroner ,00 2 udstyrstasker 4.000,00 15 cykelhjelme 7.500,00 15 cykelveste 3.000,00 Diverse 1.000,00 Samlet budget ,00 Foreningen søger også midler hos Trygfonden, Nordeafonden, Skov- & Naturstyrelsen. Foreningen har allerede fået tilsagn fra Bjarne Jensen-fonden der har bevilliget kroner. Høring Ingen. Økonomi Ingen budgetmæssige konsekvenser. Vurdering Kultur- og Fritidsafdelingen vurderer, at ansøgningen opfylder kriterierne i retningslinjerne for projekter, udstyr og rekvisitter. Direktøren for Børne- og Kulturforvaltningenindstiller, at der bevilliges kroner til projektet. Godkendt.

10 6. DDS Ringsted gruppe søger om tilskud til ny plæneklipper Sagsid: 05/1083 Sagen afgøres i: Folkeoplysningsrådet Bilag: DDS Ringsted gruppe søger om tilskud til ny plæneklipper. Beskrivelse af sagen Det Danske Spejderkorps (DDS) Ringsted gruppe hører til på Korsevænget 18. Grunden har karakter af naturgrund, og da grunden også skal rumme de mange forskellige aktiviteter som er i spejdergruppen, er gruppen nødt til at anskaffe sig en ny og robust plæneklipper. Foreningen har indhentet tilbud på plæneklippere. Prisen på en maskine som kan tåle foreningens behov er på kroner hvilket foreningen søger om tilskud til. Høring Ingen. Økonomi Ingen budgetmæssige konsekvenser. Vurdering Det er Kultur- og Fritidsafdelingens vurdering, at ansøgningen er indenfor retningslinjerne for indkøb af udstyr og rekvisitter. Direktøren for Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at sagen drøftes. Der tildeles kroner.

11 7. "Det går ned" søger om tilskud Sagsid: 05/1083 Sagen afgøres i: Folkeoplysningsrådet Bilag: 1 Bilag, Det går ned 2014 (197827/13) Ringsted Kongrescenter søger på vegne af arrangørgruppen om kroner til Det går ned Beløbet søges fra udviklingspuljen. Beskrivelse af sagen Lørdag, den 1. februar 2014 afholdes der i Ringsted Kongrescenter et stort arrangement i ungdomshøjde. Arrangementet hedder Det går ned Det er et 4½ timers show med populære ungdomsartister der henvender sig til aldersgruppen år. Derudover vil der være DJ. Kunstnerne er følgende: Pharfar, Jimilian, 8ball, Emilio, Stanley Most, Darwich ft. Niel (fra PULS) og LuuX. Der indgår flere aktører som arrangører og samarbejdspartnere, men det er Ringsted Kongrescenter som står for alle formelle aftaler, og som vil sikre gennemførelsen. Det er pt. følgende samarbejdspartnere/arrangører: - Ungdomsforum - SSP - Natteravnene - Ungdomsskolen - Campus - Metro musik - Ringsted Sk8 - Computer Club House - Ringsted Kultur- og Musikskole - Ringsted Bibliotek - Ringsted Sportscenter - Parkrådet klassecentret - Street Studies - Ringsted Kongrescenter - Ringsted Kommune Der vil til arrangementet være plads til stående publikummer. Målet er, at samle deltagere fra Ringsted. Der vil være adgang for alle der er fyldt 15 år. Alle over 18 år forsynes med armbånd, som giver dem ret til at købe vin eller øl i baren. Der serveres ingen shots eller drinks. Arrangementet har følgende budget: Udgifter Beløb Artister, DJ og provision PA/lys Stagehands Sikkerhed Markedsføring

12 Udgifter ekskl. moms Indtægter Beløb billetter a 115 kr Fratrukket moms og KODA Indtægter i alt Underskud Det er vigtigt, at billetprisen holdes på 115 kroner, så det ikke er prisen som ekskluderer nogle. Der søges udviklingspuljen som kroner i tilskud til dette arrangement, og vil således også betyde, at folkeoplysningsrådet vil blive markedsført som samarbejdspartner. Høring Ingen. Økonomi Ingen budgetmæssige konsekvenser. Vurdering Det er Kultur- og Fritidsafdelingens vurdering, at arrangementet falder indenfor retningslinjerne for udviklingspuljen. Direktøren for Børne- og Kulturforvaltningen indstiller at sagen drøftes. Der tildeles en underskudsgaranti på kroner.

13 8. Evaluering af Sommersjov 2013 Sagsid: 06/35296 Sagen afgøres i: Kultur- og Trivselsudvalget Bilag: 1 Evaluering til udvalg (188674/13) Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Socialudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg X Forvaltningen har ligesom tidligere år udarbejdet en evaluering af Sommersjov Sommersjov er aktiviteter, der tilbydes til børn og unge fra Ringsted Kommune i skolernes sommerferie. Aktiviteterne tilbydes af kommunale institutioner (Ungdomsskolen, SSP, biblioteket, Kulturhuset og Kultur- og Fritidsafdelingen), Historiens Hus og af foreningslivet. Beskrivelse af sagen Forvaltningen har udarbejdet en evaluering af Sommersjov Evalueringen fremgår af bilaget. Børne- og Undervisningsudvalget har haft afsat en budgetramme på kr. i Børne- og Undervisningsudvalget støtter de aktiviteter der er målrettet til børn i SFO-alderen, så denne aldersgruppe får tilbudt aktiviteter i perioden hvor SFOerne holder lukket. Kultur- og Trivselsudvalget har haft afsat en budgetramme på kr. i Folkeoplysningsrådet har haft afsat en budgetramme på kr. i Såfremt det besluttes at fortsætte ordningen i 2014, anbefales følgende budgetrammer: kr. fra Børne- og Undervisningsudvalget. Beløbet disponeres fra den centrale fælleskonto til undervisningsmidler kr. fra Kultur- og Trivselsudvalget (er besluttet) kr. fra Folkeoplysningsrådet (er besluttet) Høring Sagen forelægges i november måned for - Børne- og Undervisningsudvalget (beslutning om bevilling)

14 - Kultur- og Trivselsudvalget (orientering) - Folkeoplysningsrådet (orientering) Økonomi Ingen budgetmæssige konsekvenser. Vurdering Det er Børne- og Kulturforvaltningens vurdering, at aktiviteterne i Sommersjov bidrager positivt til at kommunens børn og unge får mulighed for at prøve nye aktiviteter, få nye oplevelser og møde andre børn og unge i Ringsted. Aktiviteterne understøtter derved væsentlige elementer i Børne- og Ungepolitikken. Direktøren for Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at evalueringen tages til efterretning Taget til efterretning.

15 9. Årets foreningsleder Lukket sag Sagsid: 08/22516 Sagen afgøres i: Byrådet

16 10. Orientering, november 2013 Sagsid: 06/26069 Sagen afgøres i: Folkeoplysningsrådet Bilag: Orientering fra - Formand - Øvrige medlemmer - Forvaltningen Orientering.

17 Underskriftsside Erik Schaumann (ES) - Formand Palle Rasmussen (PR) - Medlem Anni Hiltunen (AH) - Medlem Jørgen Ellekjær (JE) - Medlem Mogens Larsen (ML) - Medlem Jannie Seiffert (JS) - Medlem Kurt Elfving (KE) - Medlem Tove Kobbelgaard Pedersen (TKP) - Medlem

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:00

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 13-12-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Mødelokale C Afbud til Marianne Olesen, maro@ringsted.dk eller på 5762

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:30 Mødested: Møderum 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:30 Mødested: Møderum 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 15-11-2017 Mødedato: Tirsdag den 14-11-2017 Mødetidspunkt: 16:30-18:30 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES)

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:20. Rådhuset, Inka-værelset.

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:20. Rådhuset, Inka-værelset. Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 07-12-2010 Mødetidspunkt: 16:30-18:20 Mødested: Inkaværelset Rådhuset, Inka-værelset. Afbud til Flemming Christensen, fbc@ringsted.dk

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Tirsdag den 09-05-2017 Mødedato: Tirsdag den 09-05-2017 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES)

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Tirsdag den 27-06-2017 Mødedato: Torsdag den 08-06-2017 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES)

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Mødested: Møderum 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Mødested: Møderum 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 11-10-2017 Mødedato: Tirsdag den 10-10-2017 Mødetidspunkt: - 19:00 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES) Palle

Læs mere

Tillægsdagsorden. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Mandag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30 Mødested: Møderum 1

Tillægsdagsorden. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Mandag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30 Mødested: Møderum 1 Tillægsdagsorden Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Mandag den 08-05-2017 Mødedato: Tirsdag den 09-05-2017 Mødetidspunkt: 16:30 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:15

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:15 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 09-10-2013 Mødedato: Tirsdag den 08-10-2013 Mødetidspunkt: 16:30-17:15 Mødested: Lokale C Hækkerupsvej 1, mødelokale C.

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: - 18:00 Mødested: Mødelokale C Hækkerupsvej 1, kælderen. Indgang via gavlen (handicapindgang).

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet

Referat. Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Møde i Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 17-01-2018 Mødedato: Tirsdag den 16-01-2018 Mødetidspunkt: 16:30-17:15 Mødested: Møderum 5 Medlemmer Erik Schaumann

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 16-09-2008 Mødetidspunkt: 16:30-17:30. Hækkerupsvej 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 16-09-2008 Mødetidspunkt: 16:30-17:30. Hækkerupsvej 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 16-09-2008 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Hækkerupsvej Hækkerupsvej 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES) - Formand Palle

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:30 Mødested: Møderum 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:30 Mødested: Møderum 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Torsdag den 14-12-2017 Mødedato: Tirsdag den 12-12-2017 Mødetidspunkt: 16:30-18:30 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES)

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 12/2013 Dannet den: Mandag den 27-01-2014 Mødedato: Mandag den 16-12-2013 Mødetidspunkt: 17:00-17:40 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Henrik Hvidesten (HH)

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet

Referat. Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Møde i Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 10-10-2018 Mødedato: Tirsdag den 09-10-2018 Mødetidspunkt: 16:30-17:45 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9, 4100 Ringsted

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 5-4-217 Mødedato: Tirsdag den 4-4-217 Mødetidspunkt: - 17:3 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES) Palle Rasmussen

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet

Referat. Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Møde i Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 14-03-2018 Mødedato: Tirsdag den 13-03-2018 Mødetidspunkt: 16:30-17:15 Mødested: Harhoff BEMÆRK at mødet afholdes

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 18-03-2008 Mødetidspunkt: 16:30-18:00. Hækkerupsvej, 4100 Ringsted.

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 18-03-2008 Mødetidspunkt: 16:30-18:00. Hækkerupsvej, 4100 Ringsted. Referat Møde nr.: Mødedato: tirsdag den 18-03-2008 Mødetidspunkt: - 18:00 Mødested: Mødelokale C Hækkerupsvej, 4100 Ringsted. Afbud skal meddeles til Flemming Christensen, 5762 6243 eller fbc@ringsted.dk

Læs mere

Referat. Integrationsråd. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30.

Referat. Integrationsråd. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30. Referat Integrationsrådet Møde nr.: Integrationsråd Dannet den: Torsdag den 08-11-2012 Mødedato: Onsdag den 07-11-2012 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Gråt mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Johnny

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet

Referat. Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Møde i Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 12-09-2018 Mødedato: Tirsdag den 11-09-2018 Mødetidspunkt: 16:30-17:15 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Jørgen Ellekjær

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:45. Hækkerupsvej 1, kld. Indgang i gavlen (handicapindgang).

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:45. Hækkerupsvej 1, kld. Indgang i gavlen (handicapindgang). Referat Møde nr.: Mødedato: tirsdag den 22-04-2008 Mødetidspunkt: - 17:45 Mødested: Mødelokale C Hækkerupsvej 1, kld. Indgang i gavlen (handicapindgang). Eventuelt afbud skal ske til Flemming Christensen

Læs mere

Referat. Frivilligrådsmøde

Referat. Frivilligrådsmøde Referat Frivilligrådet Møde nr.: Frivilligrådsmøde Dannet den: Tirsdag den 02-05-2017 Mødedato: Torsdag den 27-04-2017 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9, 4100 Ringsted Medlemmer

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 8/2012 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 8/2012 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 8/2012 Dannet den: Tirsdag den 21-08-2012 Mødedato: Mandag den 20-08-2012 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V Jan

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 11-05-2010. Mødetidspunkt: 16:30-17:30

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 11-05-2010. Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Referat Møde nr.: Mødedato: tirsdag den 11-05-2010 Mødetidspunkt: - 17:30 Mødested: Mødelokale C Hækkerupsvej 1, kælderen (benyt handicapindgangen i gavlen). Afbud til fbc@ringsted.dk eller på 5762 6243.

Læs mere

Referat. Frivilligrådsmøde

Referat. Frivilligrådsmøde Referat Frivilligrådet Møde nr.: Frivilligrådsmøde Dannet den: Torsdag den 07-12-2017 Mødedato: Onsdag den 06-12-2017 Mødetidspunkt: - 19:00 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9. 4100 Ringsted Medlemmer Jan

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Birgit Thomsen Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen. Fraværende Jørgen Larsen

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Birgit Thomsen Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen. Fraværende Jørgen Larsen Referat Ældrerådet Møde nr.: 7/2013 Dannet den: Tirsdag den 27-08-2013 Mødedato: Torsdag den 22-08-2013 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale, Amtstue Alle Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet

Referat. Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Møde i Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 15-08-2018 Mødedato: Tirsdag den 14-08-2018 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Jørgen Ellekjær

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 9/2017 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 9/2017 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 9/2017 Dannet den: Fredag den 03-11-2017 Mødedato: Torsdag den 02-11-2017 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Rønnedevej Medlemmer Per Nørhave (hjpen) O Torben

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 7/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:24

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 7/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:24 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 7/2017 Dannet den: Onsdag den 23-08-2017 Mødedato: Tirsdag den 22-08-2017 Mødetidspunkt: 17:00-18:24 Mødested: Ringsted Sportscenter Medlemmer Per Nørhave

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 17-06-2008 Mødetidspunkt: 16:30-18:00

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 17-06-2008 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 17-06-2008 Mødetidspunkt: - 18:00 Mødested: Hækkerupsvej Hækkerupsvej 1, kælderen. Indgang via gavlen (handicapindgang).

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Handicaprådet Møde nr.: 5/2013 Dannet den: Tirsdag den 14-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 07-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-18:35 Mødested: Grå mødelokale, Amtstue Alle Medlemmer Jan Jakobsen Ib Ipsen

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 11/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 11/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 11/2017 Dannet den: Onsdag den 20-12-2017 Mødedato: Tirsdag den 19-12-2017 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Rønnedevej Medlemmer Per Nørhave (hjpen) O

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:00-19:15 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV)

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 15/2012 Dannet den: Tirsdag den 18-12-2012 Mødedato: Mandag den 17-12-2012 Mødetidspunkt: 17:00-20:00 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV)

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen Referat Ældrerådet Møde nr.: 4/2014 Dannet den: Mandag den 28-04-2014 Mødedato: Torsdag den 24-04-2014 Mødetidspunkt: 09:00-11:00 Mødested: Grønt mødelokale Amtstue Allé 71 Medlemmer Inger Glerup Jørgen

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet

Referat. Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Møde i Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 13-03-2019 Mødedato: Tirsdag den 12-03-2019 Mødetidspunkt: 16:30-19:30 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9, 4100 Ringsted

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 11-12-2007 Mødetidspunkt: 16:00-17:10

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 11-12-2007 Mødetidspunkt: 16:00-17:10 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 11-12-2007 Mødetidspunkt: 16:00-17:10 Mødested: Mødelokale C Hækkerupsvej 1, kælderen 4100 Ringsted Evt. afbud til Flemming

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 1/2018 Dannet den: Fredag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-19:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 1/2018 Dannet den: Fredag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 1/2018 Dannet den: Fredag den 26-01-2018 Mødedato: Tirsdag den 23-01-2018 Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Daniel Nørhave (hjdan) O Line

Læs mere

Referat. Frivilligråd. Møde i Frivilligrådet Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00

Referat. Frivilligråd. Møde i Frivilligrådet Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Referat Frivilligråd Møde nr.: Møde i Frivilligrådet Dannet den: Onsdag den 18-09-2013 Mødedato: Tirsdag den 17-09-2013 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: lilla mødelokale Medlemmer Lis Andersen (Hyldegården

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V Jan

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 3/2019 Dannet den: Tirsdag den 19-02-2019 Mødedato: Mandag den 18-02-2019 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Gråt, Amtstue Alle Medlemmer Benny Christensen

Læs mere

Fraværende Per Petersen (Røde Kors Ringsted), Mikkel Benzner (Kirkens Korshær og Cafe Dagmar)

Fraværende Per Petersen (Røde Kors Ringsted), Mikkel Benzner (Kirkens Korshær og Cafe Dagmar) Referat Frivilligrådet Møde nr.: Frivilligrådet Dannet den: Torsdag den 26-04-2018 Mødedato: Onsdag den 25-04-2018 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9, 4100 Ringsted Medlemmer Jan

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 2/2018 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-18:30

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 2/2018 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 2/2018 Dannet den: Onsdag den 21-02-2018 Mødedato: Tirsdag den 20-02-2018 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Ringsted Sportcenter Medlemmer Daniel Nørhave

Læs mere

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU)

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Åben sag Sagsid: 17/1898 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2210693 Åben: Bilag 1 - løsningsmuligheder_samlet

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 10/2012 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 20:00-21:30

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 10/2012 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 20:00-21:30 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 10/2012 Dannet den: Tirsdag den 25-09-2012 Mødedato: Mandag den 24-09-2012 Mødetidspunkt: 20:00-21:30 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V

Læs mere

Skolernes medfinansiering af vidtgående specialundervisningstilbud

Skolernes medfinansiering af vidtgående specialundervisningstilbud Skolernes medfinansiering af vidtgående specialundervisningstilbud Åben sag Sagsid: 15/7366 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KTU SAMU Indstilling x

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådsmøde. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 16:00-17:20. Hækkerupsvej 1

Referat. Folkeoplysningsrådsmøde. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 16:00-17:20. Hækkerupsvej 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådsmøde Mødedato: torsdag den 14-06-2007 Mødetidspunkt: - 17:20 Mødested: Frokoststuen Hækkerupsvej 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES) - Formand Mogens

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 19 TIRSDAG DEN 20. OKTOBER 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 20. oktober 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Referat. Integrationsrådsmøde. Dannet den: Mandag den 17-09-2012 Mødedato: Torsdag den 13-09-2012 Mødetidspunkt: 18:15-20:15.

Referat. Integrationsrådsmøde. Dannet den: Mandag den 17-09-2012 Mødedato: Torsdag den 13-09-2012 Mødetidspunkt: 18:15-20:15. Referat Integrationsrådet Møde nr.: Integrationsrådsmøde Dannet den: Mandag den 17-09-2012 Mødedato: Torsdag den 13-09-2012 Mødetidspunkt: 18:15-20:15 Mødested: Gråt mødelokale Amtsstue Alle 71 Medlemmer

Læs mere

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:00

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Referat Klima- og Miljøudvalget Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Mødested: Mødelokale TF Medlemmer Svend-Erik Jakobsen (SEJ)

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 TIRSDAG DEN 11. DECEMBER 2007, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 11. december 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 10/2018 Dannet den: Tirsdag den 23-10-2018 Mødedato: Mandag den 22-10-2018 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Gråt, Amtstue Alle Medlemmer Benny Christensen

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. oktober Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. oktober Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. oktober 2018 Mødested: Mødelokale 620 Mødetidspunkt: Kl. 17:30-19:30 Medlemmer: Børge Larsen Gert Due Jørgensen Jan Møller

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet

Referat. Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Torsdag den 12-12-2013 Mødedato: Tirsdag den 10-12-2013 Mødetidspunkt: 16:30-17:45 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9, mødelokale 1.

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 4. marts 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00 Medlemmer:

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2012/01 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-10:30.

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2012/01 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-10:30. Referat Ældrerådet Møde nr.: 2012/01 Dannet den: Tirsdag den 24-01-2012 Mødedato: Torsdag den 19-01-2012 Mødetidspunkt: 08:30-10:30 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 09.00 Til kl.: 09.45 Mødested: Horsens Mødenr.: 4 Fraværende: Mette Nielsen;Flemming Lund;Hans Feddern Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser og gensidig orientering

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter.

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Dagsorden onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71

Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: et Mødedato: tirsdag den 12-04-2011 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71 Medlemmer Arner Frederiksen (Ældresagen) Lis Andersen (Hyldegården

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde torsdag den 11. juni 2015, kl Kultur og Fritids mødelokale

Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde torsdag den 11. juni 2015, kl Kultur og Fritids mødelokale Mødedato: 11. juni 2015 Side: 21 Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde torsdag den 11. juni 2015, kl. 17.00 - Kultur og Fritids mødelokale Medlemmer Birger L. Hansen Dina Oxfeldt Finn Jensen Henrik

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: onsdag den 16-05-2007 Mødetidspunkt: 18:00-19:10. Sct. Bendtsgade 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: onsdag den 16-05-2007 Mødetidspunkt: 18:00-19:10. Sct. Bendtsgade 1 Referat Møde nr.: Mødedato: onsdag den 16-05-2007 Mødetidspunkt: - 19:10 Mødested: Harhoffværelset Sct. Bendtsgade 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES) - Formand Mogens Larsen (ML) - Næstformand Birthe Nielsen

Læs mere

Orientering om Movias analyse af den kollektive trafik i Ringsted Kommune

Orientering om Movias analyse af den kollektive trafik i Ringsted Kommune Orientering om Movias analyse af den kollektive trafik i Ringsted Kommune Åben sag Sagsid: 16/27767 Sagen afgøres i: Klima- og Miljøudvalget Bilag: 1) 2217534 Åben: Søjlediagrammer- regnskab- 2015.pdf

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 19. juni Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl. 17:30-19:23

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 19. juni Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl. 17:30-19:23 Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 19. juni 2019 Mødested: Mødelokale 620 Mødetidspunkt: Kl. 17:30-19:23 Medlemmer: Børge Larsen Gert Due Jørgensen Jan Møller

Læs mere

Budgetproces for Budget (ØK)

Budgetproces for Budget (ØK) Budgetproces for Budget 2019-2022 (ØK) Åben sag Sagsid: 17/26108 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2380803 Åben: Forslag til tidsplan - Budget 2019 Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU

Læs mere

Autocamperparkeringsplads i Ringsted by

Autocamperparkeringsplads i Ringsted by Autocamperparkeringsplads i Ringsted by Åben sag Sagsid: 14/7014 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1 1697606 Åben: Bilag 1 Dyrskueplads ) autocamperpplads 2 1697615 Åben: Bilag 2 Tværallé.pdf ) autocamperpplads

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 20 TIRSDAG DEN 8. DECEMBER 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 8. december 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 8/2013 Dannet den: Onsdag den 28-08-2013 Mødedato: Mandag den 19-08-2013 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV)

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Onsdag den 06-03-2013 Mødedato: Onsdag den 27-02-2013 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Mødelokale Nrg. stort Mødelokale i stueetagen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Handicaprådet Møde nr.: 10/2012 Dannet den: Fredag den 16-11-2012 Mødedato: Tirsdag den 13-11-2012 Mødetidspunkt: 17:30-18:50 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Allé 71 Medlemmer Jan Jakobsen Lars

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Torsdag den 19. juni 2014 Mødetidspunkt: 19:00 Møde afsluttet: 19:35 Særlige forhold: Spisning kl. 18.30 Mødelokale: Medlemmer: Fravær med afbud: Bemærkninger: Sollentuna I og II,5. sal,

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2013 Dannet den: Onsdag den 29-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 28-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:10

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2013 Dannet den: Onsdag den 29-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 28-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:10 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 6/2013 Dannet den: Onsdag den 29-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 28-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:10 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V Jan

Læs mere

Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed

Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed Skanderborg Kommune Vedtaget af Skanderborg Kommune den 27. marts 2014 1 Tilskud til den folkeoplysende virksomhed Indledende bemærkninger Nærværende regelsæt

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 6/2017 Dannet den: Onsdag den 14-06-2017 Mødedato: Tirsdag den 13-06-2017 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Rønnedevej Medlemmer Per Nørhave (hjpen) O Torben

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Referat Forenings- og Fritidsudvalget

Referat Forenings- og Fritidsudvalget Referat : Torsdag den 05. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger: Medlemmer: Anders Glargaard (Undervisningsområdet) Karsten Bernstein (Undervisningsområdet)

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 26-02-2015 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 26-02-2015 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 26-02-2015 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den kl EMNE: SAGSNR.: 17/28738

MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den kl EMNE: SAGSNR.: 17/28738 REFERAT MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den 19.11.2018 kl. 16.30 EMNE: SAGSNR.: 17/28738 DELTAGERE: AFBUD: Henrik Zimino (A), Vibeke Rasmussen (A), Einer Lyduch (A), Carsten Fuhr (C), Liv Gam (løsgænger)

Læs mere

Referat. Kultur- og Fritidsudvalget. Møde nr.: 10/2019 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00

Referat. Kultur- og Fritidsudvalget. Møde nr.: 10/2019 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Referat Kultur- og Fritidsudvalget Møde nr.: 10/2019 Dannet den: Fredag den 25-10-2019 Mødedato: Torsdag den 24-10-2019 Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Daniel Nørhave (hjdan)

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 12/2013 Dannet den: Onsdag den 27-11-2013 Mødedato: Mandag den 25-11-2013 Mødetidspunkt: 17:00-19:30 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Sadik Topcu (ST)

Læs mere

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 14/2012 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:15-18:15

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 14/2012 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:15-18:15 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: 14/2012 Dannet den: Onsdag den 19-12-2012 Mødedato: Tirsdag den 18-12-2012 Mødetidspunkt: 17:15-18:15 Mødested: Mødelokale TF Medlemmer Thorkil Mølgaard (TM) V

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 27. februar Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 27. februar Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 27. februar 2019 Mødested: Mødelokale 620 Mødetidspunkt: Kl. 17:30-19:30 Medlemmer: Børge Larsen Gert Due Jørgensen Jan Møller

Læs mere

Norddjurs Fritidsråd REFERAT

Norddjurs Fritidsråd REFERAT Norddjurs Fritidsråd REFERAT Sted: Ok Djurs klubhus, Klitten 1, 8500 Grenaa Dato: Tirsdag den 5. september 2017 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Kai Hansen Tove Højlund Gunnar Thode

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Referat åben Mødedato 23. august 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse A Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18.20 Tilstede:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-10-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej, Fuglsang Loungen Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: John Lauridsen,

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 (kl. 18:00 se under bemærkninger) Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Afbud:

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Handicaprådet Møde nr.: 3/2013 Dannet den: Mandag den 25-03-2013 Mødedato: Tirsdag den 12-03-2013 Mødetidspunkt: 17:30-18:40 Mødested: Grå mødelokale, Amtstue Alle Medlemmer Jan Jakobsen Ib Ipsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 6 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Til stede 22. november 2004 17:30 Mødelokale 2 Hans Krarup Olesen med afbud Indholdsfortegnelse 1. Budget 2005 for

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 08.02.2011 på Ribe Kunstmuseum SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Ribe Kunstmuseum - orientering og rundvisning... 4 3 Forslag til anvendelse af bygningen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-08-2009 Mødested: Hammelev Spejdergruppe, Brøkelhusvej 3, Hammelev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Kurt Koch, Morten Jørgensen,

Læs mere

Referat. Frivilligråd

Referat. Frivilligråd Referat Frivilligråd Møde nr.: Møde i Frivilligrådet Dannet den: Tirsdag den 15-05-2012 Mødedato: Torsdag den 10-05-2012 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale, Social og sundhedsforvaltningen

Læs mere

Social Investeringsfond (ØK)

Social Investeringsfond (ØK) Social Investeringsfond (ØK) Åben sag Sagsid: 17/26308 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2388035 Åben: Budgetproces for Budget 2019-2022 (ØK) 2) 2336260 Åben: Underskrevet budgetaftale 2018 Indledning

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 26. april 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 26. april 2012 Referat torsdag den 26. april 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere