Tilstandsvurdering af gårdaltaner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilstandsvurdering af gårdaltaner"

Transkript

1 Tilstandsvurdering af gårdaltaner E.F. Andebakkegården Udført af: Thomas K. Holm April 2014 Sags nr.: 11665

2 Til Bestyrelsen v. Inge Bryde Side nr. 2/17 INDHOLDSFORTEGNELSE TILSTANDSVURDERING FORMÅL OG VURDERINGSGRUNDLAG KONKLUSION KORT BESKRIVELSE AF EJENDOMMEN GÅRDALTANERNES OPBYGNING OG VEDLIGEHOLDELSESSTAND GÅRDALTANERNES TILSTAND Generelt Tidligere renoveringer Rækværker Dobbeltaltaner, Ved Andebakken type Dobbeltaltaner for Smallegade type Altanerne i hjørnet, Howitzvej og Ved Andebakken type Altaner for Howitzvej/Ved Andebakken type Altaner for Howitzvej type UDBEDRINGSPLAN OG FORSLAG RÅDGIVNINGSYDELSER ØKONOMI BILAG... 17

3 Til Bestyrelsen v. Inge Bryde Side nr. 3/17 Tilstandsvurdering 1 Formål og vurderingsgrundlag På given foranledning har vi besigtiget bagaltanerne(mod gårdsider) på ejendommen EF Andebakkegård med henblik på at vurdere deres tilstand. Første besigtigelser blev foretaget d og , bl.a. med henblik på at udvælge altaner med skader til destruktive undersøgelser. Ophugning af disse blev foretaget d Formålet med denne tilstandsvurdering er at danne et overblik over den aktuelle tilstand for bagaltanerne, samt vurdere den fremtidige plan for bagaltaner mht. renovering. Denne rapport vil indeholde en gennemgang for den generelle tilstand af bagaltanerne, og ikke en detaljeret gennemgang af skader og forhold for den enkelte altan. Derfor vil der forekomme enkeltskader på altanerne som denne rapport ikke omhandler, men som er medtaget som en generel vurdering. Tilstandsvurdering omhandler alle bagaltaner på ejendommen EF Andebakkegård. Dermed er det 72 altaner alt i alt fordelt på: - 32 dobbelt altaner Ved Andebakken - 4 hjørnealtaner - 4 enkeltaltaner Ved Andebakken 10 mf altaner ved Howitzvej - 8 dobbelt altaner ved Smallegade Der er set på den totale tilstand for altanerne, hvad angår oversider og undersider af bundplader, samt rækværker og fastgørelser. Tilstandsvurderingen er baseret på - Visuel registrering af alle altaner ved adgang i alle lejligheder - Ved ophugning på ca. 10 altaner er der foretaget kontrol for: o Indstøbt armering o Bærejern der er synlige o Vederlag og fastgørelse o Løs beton

4 Til Bestyrelsen v. Inge Bryde Side nr. 4/17 2 Konklusion Der konkluderes dels på enkelte forhold for bestemte altaner samt på en generel vurdering af altanerne. Der ses på murværk, rækværker og betonplader med disses indstøbninger. Hovedpunkter for bestemte altaner: - Altaner for Ved Andebakken 9, mf. 1, 3 og 4 sal, er i så dårlig stand for bundpladers vedkommende, at disse skal renoveres gennemgribende. Herved skal det sikres, at jern og armering korrosionsbeskyttes samt at nye reparationer virker som en homogen masse sammen med eksist. betonplader, evt. ved indsættelse af strittere i nødvendigt omfang og sikring af swtøbeskel med overfladebehandling. - Altaner på Howitzvej 37 tv er i alle etager i så dårlig stand hvad angår udliggerjern og betonnedbrydning, eller kommende nedbrydning, at disse skal udskiftes fuldstændigt. Hovedpunkter i den samlede vurdering: - Altanplader på Ved Andebakken er ikke i så dårlig stand at en totaludskiftning skønnes nødvendig. Der skal dog laves en gennemgribende renovering, for at sikre altanpladerne. - For altaner langs Howitzvej mod gården skal betonplader renoveres, sikres mod yderligere korrosion, samt frihugge og afskære gamle jernbeslag fra tidligere rækværks fastgørelser. Der skal på betonrenoveres, hvor der har været nedbrydning og afhugning. - Generelt for alle altaner er der afskalninger i overflader, både på overside og underside. Det bevirker at undersider får vandgennemtrængninger, hvilket medfører udvasksning/forvitring i beton. Betonskader repareres og oversider belægges med en vandtæt epoxy membran for at sikre støbeskel i.f.m. betonrenovering og sikre mod yderligere nedsivning. - Murværk skal gennemgås og fuger udskiftes, hvor de er revnede. Hvor der er defekte sten skal disse udskiftes. Ved rækværksfastgørelser skal der sikres mod indtrængning af fugt i murværk. De i sin tid foretagne reparationer er relativt uensartede i kvalitet. Flere steder mangler der drypnæser og betonen ligger ikke i plan niveau med resten af altanen alle steder. Hvad angår gennemtæringer af gamle beslag fra tidligere fastgørelse af rækværker, så er disse beslag afskåret og udført med et meget ringe dæklag, hvilket gør af jernene ruster op, og skyder beton af. Endvidere skal det bemærkes, at rækværker har uhensigtsmæssig udformning, da der er stor afstand imellem rækværker og betonplader. Dette giver risiko for nedfaldne genstande fra altanerne. I mange tilfælde kan rækværker ikke rykkes tættere på betonplader da dette vil medføre, at de udadgående døre ikke kan åbnes helt.

5 Til Bestyrelsen v. Inge Bryde Side nr. 5/17 3 Kort beskrivelse af ejendommen Ejendommen er bygget i 1941, bygget op som 2 fritliggende bygninger, med et fælles areal mellem de 2 bygninger. Ejendommen er beliggende på Howitzvej 37-41, Smallegade 26A-B og Ved Andebakken 1-0 samt 2-10, under Frederiksberg Kommune, matr. Nr. 411, Frederiksberg. Se kort. Figur 1: Situationsplan Bygning er bygget op i mursten og har facader med røde mursten mod gaden og gule mursten mod gården. Altanerne har hvidt rækværk og facadeplader, samt at altanbundene er beton grå. Vindues facadepartier er udført med hvide karme. Der er tidligere oplyst at der er facadecensur på ejendommen, og at ejendommen har høj bevaringsværdi.

6 Til Bestyrelsen v. Inge Bryde Side nr. 6/17 4 Gårdaltanernes opbygning og vedligeholdelsesstand Der er 72 gårdaltaner, hvoraf 40 af disse er dobbeltaltaner således, at 2 lejligheder deler en altanplade. Denne er opdelt på midten af plader med hvide plader. Der inddeles i 5 typer forskellige altaner. Type 1: De 32 dobbeltaltaner som ligger på Ved Andebakken 1-9 og 2-10, er udført med en understøttende betonbjælke hvorpå en armeret plade er lagt af og indspændt i muren. Tidligere har rækværker været fastgjort med indstøbte beslag i plader. Figur 2: Gårdfacade Ved Andebakken 2-10 Figur 3: Gårdfacade Ved Andebakken 1-9 og Howitzvej Type 2: De 8 dobbeltaltaner som ligger på Smallegade 26A-B, er udført med udliggerjern fra etageadskillelsen. Der er ført 4 jern ud fra etageadskillelsen som er omstøbt og bærer altanplader.

7 Til Bestyrelsen v. Inge Bryde Side nr. 7/17 Figur 4: Gårdfacade ved Smallegade Type 3: De 4 altaner som ligger på Ved Andebakken 9 mf i hjørnet, er udført som en plade der er armeret og ligger af inde i væggene i siderne. Om den ligger af i bagkant mod facaden er ikke fastslået. Der findes ikke nogen egentlig tegning af dette. Men de er unikke ved at være de eneste som er placeret i et hjørne. Type 4: De 8 altaner, som ligger mod Howitzvej 37 tv. og Ved Andebakken 10 mf., hvor altaner ligger ud fra muren, båret af et udliggerjern i hver side. Herpå er der lagt et armeringsnet og det hele er omstøbt. Figur 5: Gårdfacade ved Howitzvej 37 og Ved Andebakken 10 mf. Type 5: De 20 altaner som ligger på Howitzvej 37-41, er udført med et udligger jern i den ene frie side. Der er lagt armeringsnet og pladen er fastgjort ind i murværket langs 2 sider.

8 Til Bestyrelsen v. Inge Bryde Side nr. 8/17 Altanernes stand beskrives senere i nærværende rapport. Der er i en tidligere tilstandsvurdering beskrevet at altanerne har fået skiftet bundpladen samt at bærejern er blevet renoveret. Ved den seneste renovering for ca. 13 år siden blev samtlige altaner gennemgået og der blev udført renovering af bundpladen. Både over og undersiden skulle være gennemgået og behandlet. Der blev foretaget ophugning for fjernelse af løs beton og der blev ud støbt forfra. Det gamle rækværk blev fjernet og erstattet af nyt.

9 Til Bestyrelsen v. Inge Bryde Side nr. 9/17 5 Gårdaltanernes tilstand 5.1 Generelt Den generelle tilstand af altanerne mod gården vurderes ikke at medføre risiko for bæreevnesvigt på nuværende tidspunkt. Rækværkernes fastgørelser er generelt i rimelig stand. Dette bemærkes dog med undtagelse af 1 altan, Ved Andebakken 9, 4 mf., hvor der allerede er advaret imod anvendelse af altan (april 2014), da rækværk ikke længere har godt fæste. Der er inden nærværendes besigtigelse udført afhugning af løs beton på samtlige altaner. Ud fra dette kan det generelt konkluderes, at der flere steder er tale om nedbrud i betonen. Betonen har været porøs og haft begyndende nedbrydning, hvorfor der er foretaget afhugning. Flere steder virker det til, at der en relativ voldsom nedbrydning af betonen. Det er svært at fastslå, om det er den reparerede del fra 2001 der er afskallet nu eller om det er nye dele af altanerne, som er nedbrudt. Altanerne er forskelligartet fra bygningsafsnit til bygningsafsnit. Forskellene i altanerne er så store at det også har indvirkning på altanernes tilstand generelt. Derfor vil der i tilstandsvurderingen blive skelnet imellem de forskellige altantyper og vurderingen består dermed i en generel tilstand for hver enkelt type. Altanerne er således inddelt i 5 typer. Alle altaner består i hovedtræk af et rækværk og af en bundplade. Der er lavet en samlet vurdering, men hvor altanpladen er de primære del, og rækværkerne er vurderet ud fra et hurtigt syn. Alle rækværker er fra den samme tid, ved seneste renovering i 2001 og er sig i en meget god stand generelt. Fastgørelse af rækværker er også generelt gode, dog henledes opmærksomhed på den beskrevne altan i afsnit ovenfor. Alle 4 sals altaner er mere udsatte for vand og vejrlig. Der vokser mos på oversiden af flere af dem, og nogle af dem har lunker der bevirker at der står vand på overfladen. Dette dog i mindre grad. For at sikre en længere holdbarhed generelt, kan hele oversiden påføres en epoxybehandling for netop at lukke og sikre konstruktionen mod vand indtrængning. Se bilag for nærmere indikation af skadestyper og generelt skades omfang. 5.2 Tidligere renoveringer Der er tidligere udført en gennemgribende renovering af altanpladerne mod gården, ca. 30 år siden, hvor der har været tale om decideret udskiftning af bundpladerne. Den gang blev rækværket ikke renoveret. Ved en senere renovering i 2001, blev der udført gennemgående renovering af alle bundplader og alle rækværker blev udskiftet med nye.

10 Til Bestyrelsen v. Inge Bryde Side nr. 10/ Rækværker Alle rækværker fremstår i god stand, uden rust og uden afskalninger. Rækværksplader er intakte og i god stand. Fastgørelser er udført med bolte som limankre eller gevindstænger indlimet i mur eller bundplade, og fastgjort til beslag direkte på rækværk. Udførelsen er fornuftig og uden store mangler. Dog er der bemærket at fastgørelser i mur ikke er udført helt optimalt. Der er ikke indsat en bøsning/muffe til at beskytte mod indtrængning af vand imellem beslag og mur. Ved enkelte altaner er der nedbrydning ved fastgørelserne, for hvilket der skal udvises særligt hensyn. Kun ved 1 altan er der bemærket meget dårlig fastgørelse af rækværk, som påhviler en betydelig nedbrydning af altanbund. Der er flere steder, primært langs Howitzvej sket skader i murværket ved rækværksfastgørelser. Flere steder er der revner i murværket, enten i fugerne eller/og i sten. Helt præcist hvad dette skyldes er svært at fastslå, dog bemærkes det, at når det er ved rækværksfastgørelsen, har det indvirkning på styrken af denne fastgørelse. Der vurderes ikke at der er overhængende fare, men skaderne skal udbedres. Som tidligere bemærket er afstand imellem altanbunde og rækværker uhensigtsmæssig stor. 5.4 Dobbeltaltaner, Ved Andebakken type 1 Denne type altaner er angivet som type 1 altaner. Der er i alt 32 af denne slags altaner. Se under punkt 4 for opbygning af altan. I forkanten og på siderne af altanerne har der tidligere siddet rækværksfastgørelser. Disse fastgørelser er ikke ved renoveringen blevet fjernet eller rustbeskyttet godt nok. Derfor er der på langt de fleste altaner afskalninger eller rustgennemslag igennem pudslag udfor disse. Der er således flere steder en synlig nedbrydning af betonen i disse områder. Beslaget har ikke noget konstruktiv virkning. At beslaget er begyndt at ruste kan have indvirkning på resten af konstruktionen, da betonen i dette område også bliver porøs ved vandindtrængning langs med rustent jern. I værste tilfælde kan det oprustede jern medvirke til at nogle af armeringsjernene også vil få fugt og begynde at ruste. Det foreslås, at der udføres en bearbejdning af denne form for skade. Afhugning og fjernelse af beslag så langt ind, at en rimelig dæklagstykkelse kan opnås. Der er ca. 15 steder på altanerne som har en mere eller mindre hård grad af nedbrydning. Dette er typisk på undersiden af altanerne. Flere af altanerne har dårligt puds, revner og forvitringer, hvor der trænger vand igennem og giver kalksamlinger på undersiden. Generelt er pladerne i rimelig stand, hvor overfladerne er jævne og hvor oversiden ikke har store skader. 5.5 Dobbeltaltaner for Smallegade type 2 Denne type altaner er angivet som type 2 altaner. Der er i alt 8 af denne slags altaner. Se under punkt 4 for opbygning af altan.

11 Til Bestyrelsen v. Inge Bryde Side nr. 11/17 For denne type altaner er der ikke meget at bemærke. Overflader er pæne og jævne, og kun i ét tilfælde er der sket en nedbrydning af betonen. Den mest hyppige skade der forekommer for disse altaner er revnedannelser. Dog er der ikke pt. noget der indikerer at det på sigt vil give anledning til hastig nedbrydning af bundpladen. Der gælder det samme for denne type altaner at der ikke er rustsikret godt nok ved tidl. rækværksfastgørelser fra renoveringen i Der er få steder, hvor der er rustgennemslag, og der bemærkes det samme her som for de andre dobbeltaltaner. 5.6 Altanerne i hjørnet, Howitzvej og Ved Andebakken type 3 Denne type altaner er angivet som type 3 altaner. Der er i alt 4 af denne slags altaner. Se under punkt 4 for opbygning af altan. Skaderne er generelt meget fremskredne på denne type altaner. Det gælder for disse altaner at flere af dem har kraftige nedbrydningsskader som skal udbedres. Dette ved at lave en gennemgribende renovering eller ved at udskifte hele bundpladen. Det er vurderet at den øverste altan Ved Andebakken 9, 4 mf. skal udskiftes/omstøbes i et større omfang. Altanfastgørelser skal sikres bedre fastgørelse i altanbund. 5.7 Altaner for Howitzvej/Ved Andebakken type 4 Denne type altaner er angivet som type 4 altaner. Der er i alt 8 af denne slags altaner. Se under punkt 4 for opbygning af altan. Skaderne for denne slags altaner er typisk, at der er flere altaner, hvor der er nedbrydning af beton indtil bærejern. Det ses ved at betonen er brudt helt af eller ved at der er forvitringer i området omkring bærejernene. Flere steder har nedbrydningen i betonen betydet store rusttæringer i bærejernene. Det er nødvendigt at sikre jernene mod videre tæringer, hvor jernene ikke kan reddes/har tilstrækkelig restbæreevne, skal jernene udskiftes. Disse tilfælde medfører en total udskiftning af de pågældende altaner. De værste altaner af denne type er placeret ved Howitzvej. De altaner, som er Ved Andebakkegarden 10 mf, er i bedre stand hvad angår bundplade og rækværk. 5.8 Altaner for Howitzvej type 5 Denne type altaner er angivet som type 5 altaner. Der er i alt 20 af denne slags altaner. Se under punkt 4 for opbygning af altan. Lidt over halvdelen af altanerne her har synlige revner. Revner i bundplade eller ved vederlaget. En generel skade på disse altaner er revner i brystninger, gående fra vederlag op til under vindue. Flere steder er murværk skadet relativt meget.

12 Til Bestyrelsen v. Inge Bryde Side nr. 12/17 Der ses også skader på forkanterne som følge af rustet jern fra tidligere rækværk, samt flere nedbrydninger af betonen. Rustskader skal sikres mod videre korrosion, ved fjernelse af beslag som tidligere beskrevet.

13 Til Bestyrelsen v. Inge Bryde Side nr. 13/17 6 Udbedringsplan og forslag Der er set på altanernes tilstand og ud fra vurdering af skaderne, er der lavet en plan for renovering. Der er altaner, som kræver reparation nu for at skader ikke bliver for omfattende til en reparation og der er altaner, der kan afvente renovering lidt endnu. Skal udføres i år: - Renovering af altaner eller total udskiftning. Her nævnes altaner i hjørnet ved Ved Andebakken 9 mf. Samt Howitzvej 37 tv. Bør udføres i løbet af de næste 1-2 år: - Renovering af øvrige plader mht. sikring mod yderligere tæring af jern og nedbrydning af beton. - Udføre en vandtæt epoxy belægning på overflader af samtlige altaner. Løsning 1 omfatter: Gårdaltaner type 4 mod Howitsvej 37 tv. udskiftes komplet med nye bærejern, øvrige betonrenoveres og jern korrosionsbeskyttes. Altantype 3 i hjørnet udskiftes grundet store nedbrydninger. Øvrige gadealtaner repareres i større eller mindre omfang. Reparationer omfatter følgende arbejder, idet der er taget udgangspunkt i et samlet betonrenoveringssystem af fab. Rockidan ; - Nedtagning af rækværker incl. beslag til senere opsætning. - Fjernelse af jernbeslag som tidligere har fastholdt rækværker. o Der udhugges i beton, og jern fjernes helt eller delvist til der intet rustet jern er mere og et dæklag på min. 30mm. beton kan opnås.. - Reparation af korrosionsskader o Blotlagt armering afrenses til SA 2,5 incl. bagside og beskyttes med produkt som Disbocret 502 Antirust i lagtykkelse 1000 my. o Bærejern sandblæses og beskyttes som for blotlagt armering. - Renovering af beton hvor der er nedbrydning samt hvor der er løs beton. Renoveres med produkt som Rockidan Disbocret PCC-system 500. Håndtering, udførelse, tørretider i.h.t. leverandørs anvisninger. o Beskadigede betonområder svummes med vedhæftningssvumme Disbocret 503 svummemørtel.

14 Til Bestyrelsen v. Inge Bryde Side nr. 14/17 o Samme områder fyldes op med Disbocret 504 fyldmørtel, idet evt. vandnæser, kanter opbygges som eksist. I de beskadigede områder. Såfremt dybde af skader overstiger 40mm. må opbygning foretages af flere gange. o Alle overflader fuldspartles med Disbocret 505 Finspartel til fuldstændig plan, skarpkantet overflade, 1,0MM.<lagtykkelse<5,0MM. o Forkant og undersider males med 2 gange Disbocret 518 Flex-Finish. o Overside behandles med 3 gange NM 50, serie Aqua S, epoxybelægning. - Renovering af murede brystninger med udskiftning af revnede fuger/sten. - Alt arbejde betonrenoveringsarbejde udføres i.h.t. leverandørens anvisninger. Denne løsning vurderes at have en levetid på 8-10 år, hvorefter det må forventes at der igen vil komme renoveringsarbejder som følge af nye skader. Det må forventes at rækværker trænger til en gennemgang ved efterfølgende renoveringer.

15 Til Bestyrelsen v. Inge Bryde Side nr. 15/17 7 Rådgivningsydelser I forbindelse med gennemførelse af de ovennævnte arbejder kan det anbefales at søge byggeteknisk rådgivning. Både for de ovennævnte arbejder samt hvis der ønskes at udføre helt nye altaner. Vores rådgivning omfatter: - Udarbejdelse af udbudsmateriale, samt teknisk fagbeskrivelse og fællesbetingelser. - Afholdelse af licitation, - Indstilling af hovedentreprenør til bestyrelsen. - Igangsættelse af byggearbejder. - Projektgennemgangsmåde med den valgte hovedentreprenør. - Afholdelse af byggemøder. - Bygherremøder afholdes en gang om måneden, hvor Falkon s byggeleder giver en status på byggesagen til bestyrelsen - Tilsyn under hele byggeperioden. - Mangelgennemgang når arbejdet er udført. - Aflevering af arbejdet, når manglerne er udført. - Udarbejdelse af byggeregnskab i samarbejde med administrator. - Drift og vedligeholdelsesmateriale udleveres - Året efter byggesagens afslutning afholdes der 1-års gennemgang

16 Til Bestyrelsen v. Inge Bryde Side nr. 16/17 8 Økonomi Der er udført en økonomisk optegning for renovering af altanerne iht. den fremgangsmåde som er gennemgået ovenfor i afsnit 6. - Nedtagning af rækværker - Nedtagning af udstikker jern for gammelt rækværk (alle 72 altaner, ca. 350 steder) o Ophugning, nedtagning, betonindstøbning, pudslag og vandtætning - Nedtagning af altanbunde (Ca. 10 steder) - Udskiftning af bærejern (Ca. 14 altaner, ca. 20 steder) o Ophugning, nedtagning, ny drager indsættelse, beton om støbning, pudslag og vandtætning - Nye altanbunde om støbning (ca. 10 steder) o Armeringsbinding, beton om støbning, pudslag og vandtætning - Udbedring af nedbrydninger (ca. 60 steder, 40 altaner) o Ophugning, betonindstøbning, pudslag og vandtætning - Pudslags reparation (ca. 10 altaner) o Pudslag og vandtætning - Epoxy-behandling (alle 72 altaner) - Murværk reparation (ca. 6 altaner) o Udskiftning af mursten, om fugning - Opsætning af eksist. rækværker

17 Til Bestyrelsen v. Inge Bryde Side nr. 17/17 9 Bilag Bilag nr. Rev. Beskrivelse Udsend. dato Rev. dato 1 Fotobilag Skades oversigt for altaner Skadestyper

FALKON A/S RÅDGIVENDE INGENIØRER

FALKON A/S RÅDGIVENDE INGENIØRER Til Bestyrelsen v. Jørgen Skielboe Side nr. 2/11 INDHOLDSFORTEGNELSE TILSTANDSVURDERING... 3 1 FORMÅL OG VURDERINGSGRUNDLAG... 3 2 GÅRDALTANERNES TILSTAND... 4 2.1 Generelt... 5 2.2 Dobbeltaltaner, Ved

Læs mere

VEJLEDNING UDKRAGEDE ALTANER MED UDLIGGERJERN HAR DU ÉN? Vejledning i identifikation, vedligehold og reparation

VEJLEDNING UDKRAGEDE ALTANER MED UDLIGGERJERN HAR DU ÉN? Vejledning i identifikation, vedligehold og reparation 2017 VEJLEDNING UDKRAGEDE ALTANER MED UDLIGGERJERN HAR DU ÉN? Vejledning i identifikation, vedligehold og reparation Pjecen er udarbejdet af Teknologisk Institut for Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Læs mere

Vedr.: Tilstandsrapport på Randers HF & VUC beliggende Nålemagervej 110, 8920 Randers

Vedr.: Tilstandsrapport på Randers HF & VUC beliggende Nålemagervej 110, 8920 Randers Vedr.: Tilstandsrapport på Randers HF & VUC beliggende Nålemagervej 110, 8920 Randers NV. Notat 1 Baggrund: På baggrund af mødet d. 27.10.2015, har vi besigtiget Randers HF & VUC beliggende på ovennævnte

Læs mere

Gennemgang 3 stk. beton kranbaner og en kran på Maglemølle i Næstved Registrering af betonskader og overslag. Initialer JMP PEI SVHE PHA

Gennemgang 3 stk. beton kranbaner og en kran på Maglemølle i Næstved Registrering af betonskader og overslag. Initialer JMP PEI SVHE PHA Notat Dato: 24.04.2017 Projekt nr.: 100 71 21 T: +45 2528 1853 E: pha@moe.dk Projekt: Emne: Gennemgang 3 stk. beton kranbaner og en kran på Maglemølle i Næstved Registrering af betonskader og overslag

Læs mere

VEJLEDNING VEJLEDNING OM EFTERSYN AF ÆLDRE BETONALTANER. Vejledning i identifikation, vedligehold og reparation

VEJLEDNING VEJLEDNING OM EFTERSYN AF ÆLDRE BETONALTANER. Vejledning i identifikation, vedligehold og reparation 2017 VEJLEDNING VEJLEDNING OM EFTERSYN AF ÆLDRE BETONALTANER Vejledning i identifikation, vedligehold og reparation Pjecen er udarbejdet af Teknologisk Institut for Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Udgiver

Læs mere

HVIDOVRE RÅDHUS TILSTANDSRAPPORT VEDRØRENDE FACADER OG FACADEKONSTRUKTIONER.

HVIDOVRE RÅDHUS TILSTANDSRAPPORT VEDRØRENDE FACADER OG FACADEKONSTRUKTIONER. UDARBEJDET AF BORNEBUSCH TEGNESTUE A/S OG KLAUS NIELSEN RÅDGIVENDE INGENIØRER A/S 1 Indholdsfortegnelse. 25. APRIL 2017 Indledning Side 01 Tilstandsvurdering af facadesøjler og bjælker Side 02 Bilag til

Læs mere

1-18 Haunstrupgård Renovering. Informationsmøde d. 5. marts

1-18 Haunstrupgård Renovering. Informationsmøde d. 5. marts 1-18 Haunstrupgård Renovering Informationsmøde d. 5. marts Forslag om renovering er fremsendt. På mødet d. 21. marts skal det besluttes om renoveringen skal igangsættes. Ekstra ordinært afdelingsmøde d.

Læs mere

NOTAT. 1. Indledning. 2. Eftersyn. 3. Tilstand

NOTAT. 1. Indledning. 2. Eftersyn. 3. Tilstand NOTAT Projekt Eftersyn af broer på nedlagt banestrækning mellem Haderslev og Vojens Kunde Haderslev Kommune Notat nr. 1 Dato 2011-04-29 Til Fra Haderslev Kommune Rambøll, Thorsteinn Thorsteinsson 1. Indledning

Læs mere

MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL RENOVERINGSFORSLAG, HIRTSHALS SVØMMEHAL

MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL RENOVERINGSFORSLAG, HIRTSHALS SVØMMEHAL MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL RENOVERINGSFORSLAG, HIRTSHALS SVØMMEHAL ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL

Læs mere

Tilstandsrapport. Willemoesgade 32-36 DOMINIA AS RÅDGIVENDE INGENIØRER STUDIESTRÆDE 38 1455 KØBENHAVN K TLF. 33 434 500 FAX 33 434 501

Tilstandsrapport. Willemoesgade 32-36 DOMINIA AS RÅDGIVENDE INGENIØRER STUDIESTRÆDE 38 1455 KØBENHAVN K TLF. 33 434 500 FAX 33 434 501 Tilstandsrapport Willemoesgade 32-36 DOMINIA AS RÅDGIVENDE INGENIØRER STUDIESTRÆDE 38 1455 KØBENHAVN K TLF. 33 434 500 FAX 33 434 501 Tilstandsrapporten omhandler bebyggelsen Willemoesgade 32-36, matr.

Læs mere

BYGNINGSSYN AF FACADER xxxx

BYGNINGSSYN AF FACADER xxxx BYGNINGSSYN AF FACADER xxxx Rekvirent: xxxx. Bygningssynet bliv fortaget d. 15.8.2013 af bygningsrådgiver Anders Bæhr Nielsen, tlf. 30501992, mail ABNI@bygningsbevaring.dk Det blev oplyst at ejendommen

Læs mere

Bygherre AB J.M. Thorvald v/ Leif Olsen J.M.Thieles vej 2A, 3. tv 1961 Frederiksberg C

Bygherre AB J.M. Thorvald v/ Leif Olsen J.M.Thieles vej 2A, 3. tv 1961 Frederiksberg C AB J.M. Thorvald Side 1 af 8 Bygherre AB J.M. Thorvald v/ Leif Olsen J.M.Thieles vej 2A, 3. tv 1961 Frederiksberg C Administrator Advokatfirmaet Jørgen Jacobsen & Anders Boelskifte Solbjergvej 3 2000 Frederiksberg

Læs mere

C BYGNINGSDELSKORT : Facader Bygning nr. Vesterbrogade 183 / Bakkegårds Allé 1 og 3

C BYGNINGSDELSKORT : Facader Bygning nr. Vesterbrogade 183 / Bakkegårds Allé 1 og 3 YGNINGSELSKORT : Facader ygning nr. Vesterbrogade 183 / akkegårds llé 1 og 3 ktuel tilstand: Eemærkninger : 1 Facader - generel beskrivelse Facade mod Vesterbrogade og akkegårds llé. ygningen er udført

Læs mere

Bygnings rapport med drift og vedligehold.

Bygnings rapport med drift og vedligehold. Bygnings rapport med drift og vedligehold. Marts 2012 Andelsboligforeningen Ulfbuen 2620 Albertslund. Michael Jensen Skibbroen 26, 2450 København SV. - telefon 20 15 06 42 - www.godtbyggeri.com - info@godtbyggeri.com

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11147

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11147 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11147 Besigtigelsesdato: Tirsdag den 9. oktober 2012 kl. 13:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

E/F Gammel Ladegaard

E/F Gammel Ladegaard E/F Gammel Ladegaard Åboulevarden 7 13, 1635 København V Julius Thomsens Gade 16 22, 1632 København V Herman Triers Plads 2 6, 1631 København V Kleinsgade 2, 1633 København V Tilstandsrapport Tag Marts

Læs mere

Tilstandsregistrering, Notat NOTAT FOR BYGNINGSSYN

Tilstandsregistrering, Notat NOTAT FOR BYGNINGSSYN NOTAT FOR BYGNINGSSYN Byggesag: Dragørskolerne Emne: Bygningssyn Tilsynsdato: 16.04.2018 Bygningssyn udført af: Hussam Kaawach (HUEK), Sigurd Carlsen (JOSC) Bygningerne er navngivet med bogstaver som følgende;

Læs mere

RIOS. E/F Fiskedamsgade 9-11. Ejendommen: Fiskedamsgade 9-11, 2100 København Ø. RIOS as Rådgivende ingeniører og arkitekter

RIOS. E/F Fiskedamsgade 9-11. Ejendommen: Fiskedamsgade 9-11, 2100 København Ø. RIOS as Rådgivende ingeniører og arkitekter E/F Fiskedamsgade 9-11 RIOS RIOS as Rådgivende ingeniører og arkitekter Lipkesgade 23 2100 København Ø Tlf.: 3538 7988 Fax: 3538 7938 post@rios.dk www.rios.dk Cvr. nr. 2727 1006 Ejendommen: Fiskedamsgade

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 1 7201 Oversigt over klagepunkter: 1. Fugtindtrængning i hulmuren mod syd ved regnvejr. 2. Fugt i indervægge ved sydfacade. 3. Drænhuller i bundstykket i fordør er lukket. Der løber vand ind under døren.

Læs mere

10 års vedligeholdelsesplan

10 års vedligeholdelsesplan 10 års vedligeholdelsesplan A/B Mariendalsvej 62-64 2000 Frederiksberg Primo år 2018 Indholdsfortegnelse: 1. Vedligeholdelsesplanen... 3 2. Beskrivelse af ejendommen... 4 3. Konklusion... 7 2 1. Vedligeholdelsesplanen

Læs mere

Bygningsgennemgang af FIOMA den 28.06.2013

Bygningsgennemgang af FIOMA den 28.06.2013 af FIOMA den 28.06.2013 Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund jernstøberi og maskinfabrik. Besigtigelsen er foretaget ved en visuel gennemgang og der er foretaget

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 8092 Oversigt over klagepunkter: Vejret på besigtigelsestidspunktet: 1. Unøjagtig udfyldning af sælgeroplysninger. 2. Fugt i kælder. 3. Skade på trapper. 4. Råd i vinduer og døre samt punkterede ruder.

Læs mere

Godthåbsvej 18 Godthåbsvej 18A-D & 20A-D, 2000 Frederiksberg Matr.nr. 14s & 14t, Frederiksberg 1 :

Godthåbsvej 18 Godthåbsvej 18A-D & 20A-D, 2000 Frederiksberg Matr.nr. 14s & 14t, Frederiksberg 1 : Lokalplan: Bevaringsværdi: Note: Facade, snit og plangrundlag er optegnet med scannede eksist. tegninger som grundlag. Facadens geometri er korrigeret iht. digitale opmålinger. Alle mål i mm. Murværk:

Læs mere

Svanevej / Falkevej Svanevej 25-27, Falkevej 11, København

Svanevej / Falkevej Svanevej 25-27, Falkevej 11, København Svanevej / Falkevej Svanevej 25-27, Falkevej 11, København TILSTANDSRAPPORT Klimaskærm Februar 2012 Birger Lund A/S Rådgivende Ingeniører Damhus Boulevard 5 2610 Rødovre telefon 36 70 28 29 E-mail: info@birgerlund.dk

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Bygning A: 1. Manglende tilstrækkelig ventilation i tagrum og langs skråvægge og i skunkrum. 2. Taghældning over bryggers og badeværelse er mindre end

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7277 Oversigt over klagepunkter: 1. Revner i klinker på væg i badeværelse 2. Råd i dobbeltdør på 1. sal og råd i skydedør i stueetage 3. Afskalninger på sokkel 4. Træ gennemtæret

Læs mere

Tilstandsrapport. Engdalsvej Brabrand

Tilstandsrapport. Engdalsvej Brabrand Tilstandsrapport Engdalsvej 71-73 8220 Brabrand Den 20.03.2007 Indhold 1.0 Formål side 3 2.0 Omfang 3 3.0 Vurderingsprincip 4 4.0 Kælder / fundament 5 5.0 Facade / sokkel 5 6.0 Etageadskillelse 8 7.0 Tag

Læs mere

Undersøgelse af altanbrystninger

Undersøgelse af altanbrystninger , 2970 Hørsholm Ekas Rådgivende Ingeniører A/S Januar 2018 Ekas Rådgivende Ingeniører A/S Trørødvej 74 2950 Vedbæk Tlf. 45 65 01 11 Fax 45 89 22 11 www.ekas.dk CVR: 87 16 47 13 Bank: Nykredit Bank reg.

Læs mere

BRANDSKADET BETON UNDERSØGELSE OG UDBEDRING

BRANDSKADET BETON UNDERSØGELSE OG UDBEDRING UNDERSØGELSE OG UDBEDRING Mari Brandl Afdelingsleder, Afd. Renovering og Bygningsfysik Projekt: Brandskadet lejlighed. Brand I lejlighed på 8. etage Konstruktion: 15. Etagers højhus In-situ støbt beton

Læs mere

Drift- og Vedligeholdelsesplan for Rødtjørnvej Odense V.

Drift- og Vedligeholdelsesplan for Rødtjørnvej Odense V. Drift- og Vedligeholdelsesplan for Rødtjørnvej 2-36 5200 Odense V. En vedligeholdelsesplan er en byggeteknisk gennemgang af din ejendom. Det vil sige, at hele ejendommen fra kælder til tag gennemgås af

Læs mere

Teknisk notat. 16. marts 2017 Rev. a: 1. maj 2017 Vores reference:

Teknisk notat. 16. marts 2017 Rev. a: 1. maj 2017 Vores reference: Teknisk notat Sweco Danmark A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 43486060 F +45 43486660 www.sweco.dk CVR-nr. 48233511 Vestegnens Brandvæsen Station Glostrup Renovering af Garagegulv og Forplads

Læs mere

BUDGETOVERSIGT. Budgetoversigt. Arbejder der bør udføres inden for de næste 2-5 år. Arbejder der bør udføres straks

BUDGETOVERSIGT. Budgetoversigt. Arbejder der bør udføres inden for de næste 2-5 år. Arbejder der bør udføres straks BUDGETOVERSIGT Peter Jahn & Partnere A/S Hjalmar Brantings Plads 6, 2100 København Ø, tlf.: 35 43 10 10 Sagsnavn: Alléhusene Sags nr. 14.3557.60 Økonomisk oversigt over budgetramme Dato: 23. april 2014

Læs mere

PLATANHUSENE INFORMATION OMKRING UDFORDRINGER MED BEBYGGELSENS GAVLE MARTS 2016

PLATANHUSENE INFORMATION OMKRING UDFORDRINGER MED BEBYGGELSENS GAVLE MARTS 2016 Introduktion Vi har en udfordring i vores ejendommen som er alvorlig, men heldigvis ikke er unik for bygninger i Danmark der er opført før 1984. Vores ejendom er opført i 1969. Vores udfordring er at selve

Læs mere

Infanterivej 14-32, Randers bygningssyn

Infanterivej 14-32, Randers bygningssyn Ejerforeningen Infanterivej v/ Jimmy Christiansen Infanterivej 14-32, Randers bygningssyn marts 2008 Udgivelsesdato : 6. marts 2008 Projekt : 12.8964.01 Udarbejdet : Peter Frilund Kontrolleret : Godkendt

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 11060 Besigtigelsesdato: 4. august 2011, kl. 15.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

Referat. Magistraten. Mødedato: 21. august Mødetidspunkt: 17:15. Mødested: Udvalgsværelse 1. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

Referat. Magistraten. Mødedato: 21. august Mødetidspunkt: 17:15. Mødested: Udvalgsværelse 1. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Magistraten Referat Mødedato: 21. august 2017 Mødetidspunkt: 17:15 Mødested: Udvalgsværelse 1 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Laura Lindahl havde meldt forfald. I stedet mødte Flemming Brank. Magistraten

Læs mere

VINDUER, GÅRD. Tilstandsrapport Teknisk gennemgang af facader, kælder, trapper og tag. Edvard Falcks Gade 3-5, København.

VINDUER, GÅRD. Tilstandsrapport Teknisk gennemgang af facader, kælder, trapper og tag. Edvard Falcks Gade 3-5, København. 68 VINDUER, GÅRD Vinduer imod gård Mange skader er observeret. 69 FACADER, GÅRD Murede og pudsede gårdfacader Mange revner er konstateret! 70 FACADER, GÅRD Murede og pudsede gårdfacader På dette sted udfor

Læs mere

Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byggeri, Konstruktion Tlf

Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byggeri, Konstruktion Tlf Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byggeri, Konstruktion Tlf. 33 66 53 01 N O T A T DATO: 16. oktober 2006 REV.: TIL: FRA: VEDR.: 10. oktober 2012 hanfin, holviv, firsha K-håndbog

Læs mere

TAG. Tagbelægning (Eternitskiffer) Nogle eretnitskiffersten gaber, hvormed risici for at slagregn og fygesne trænger ind er tilstede.

TAG. Tagbelægning (Eternitskiffer) Nogle eretnitskiffersten gaber, hvormed risici for at slagregn og fygesne trænger ind er tilstede. 30 Tagbelægning (Eternitskiffer) Nogle eretnitskiffersten gaber, hvormed risici for at slagregn og fygesne trænger ind er tilstede. 31 Tagrender og nedløb På grund af snavs og levn fra en nytårsraket ses

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelse den: 6. juli 2012 kl. 10.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager)

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelse den: 6. juli 2012 kl. 10.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) SKØNSERKLÆRING Besigtigelse den: 6. juli 2012 kl. 10.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Klagers advokat: (I det følgende betegnet som klagers advokat) Beskikket bygningskyndig:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13117

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13117 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13117 Besigtigelsesdato: Den 05.12.2013 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Renovering af gulve og vægge i servicerum

Renovering af gulve og vægge i servicerum Renovering af gulve og vægge i servicerum Tyndfilm epoxybehandling. Slutbehandling med NM 50 Aqua Super. Evt. mellembehandling NM 50 Aqua Super (NM 50 Aqua Super) NM 50 Aqua Super 1. Klargøring af underlag

Læs mere

BOTJEK-TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

BOTJEK-TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Side 1 af 5 BOTJEK-TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Lundemarken 38 4400 Kalundborg Dato: 23.01.2014 Lb nr. H-14-01989-0015 Kommunenr./Ejendomsnr.: 326-22841 Matr. nr./ejerlav 1 DO Ladegården, Kalundborg

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13107

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13107 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13107 Besigtigelse d. 10. oktober 2013. Ejendommen : Klager : (I det følgende betegnet som klager/k.k.) Beskikket bygningskyndig : (I det følgende betegnet som indklagede/b.b.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang Ø.Hornum Børnehave IIIn Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang, Øster, Hornum Børnehave Indhold INDLEDNING... 3 EJENDOMMENS DATA... 3 DOKUMENTER... 3 KONKLUSION...

Læs mere

E/F DYBBØLSGADE 27 / ESBERN SNARES GADE 1-3 TILSTANDSVURDERING

E/F DYBBØLSGADE 27 / ESBERN SNARES GADE 1-3 TILSTANDSVURDERING Side 1 E/F DYBBØLSGADE 27 / ESBERN SNARES GADE 1-3 TILSTANDSVURDERING MARTS 2003 Side 2 Indholdsfortegnelse. 1.0 Rapportens formål... Side 3 2.0 Gennemgangsmetode... Side 4 3.0 Tilstandsvurdering... Side

Læs mere

Betonkonstruktioners tilstand. En håndbog i tilstandundersøgelse

Betonkonstruktioners tilstand. En håndbog i tilstandundersøgelse Betonkonstruktioners tilstand En håndbog i tilstandundersøgelse 1 Opbygning Eftersyn og tilstandsundersøgelser Gennemgang af principperne bag eftersyn og tilstandsundersøgelser Generelt om beton og armering

Læs mere

Teknisk bygningsgennemgang Engdalsvej 71-73, 8220 Brabrand

Teknisk bygningsgennemgang Engdalsvej 71-73, 8220 Brabrand Engdalsvej 71-73, 8220 Brabrand Udgivelsesdato : 5. juli 2018 Projekt : 12.8591.22 Udarbejdet : Christian Holm Jørgensen, Andreas Schrøder Kristiansen og Hans Jørgen Gjerløv 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE

Læs mere

Engstrandskolen. Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Engstrandskolen. Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Engstrandskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Engstrandskolen er bygget i 1978 i 2 etaper, og er renoveret i 2003. Bygningerne

Læs mere

Albertslund Kommune og HOFOR. Tilstandsvurdering af Kanalens boldværk ANLÆGSGENNEMGANG

Albertslund Kommune og HOFOR. Tilstandsvurdering af Kanalens boldværk ANLÆGSGENNEMGANG Albertslund Kommune og HOFOR Tilstandsvurdering af Kanalens boldværk ANLÆGSGENNEMGANG Albertslund Kommune og HOFOR Tilstandsvurdering af Kanalens bolværk ANLÆGSGENNEMGANG Rekvirent Albertslund Kommune

Læs mere

A/S TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

A/S TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT 1 NRGi Rådgivning /S TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse : Skelbrovej 8 2650 Hvidovre Dato : 2010-06-25 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr : 16767719 Matr. nr./ejerlav 6GG / Hvidovre By, Hvidovre NRGi sagsnr. 72427

Læs mere

Tillæg til tilstandsrapport

Tillæg til tilstandsrapport Tillæg til tilstandsrapport Adresse Dato Tilstandsrapport løbenr. Kommunenr./ Ejendomsnr. HE-konsulent Grønnemose Alle 59, 2860 Søborg 26. august 2015 H-15-02235-0186 159-50742 2235-Olekjølhede Som sælger

Læs mere

Vinduer i gadefacaderne mod Vesterbrogade og Bakkegårds Allé

Vinduer i gadefacaderne mod Vesterbrogade og Bakkegårds Allé YGNINGSELSKORT : Vinduer ygning nr. Vesterbrogade 183 / akkegårds llé 1 og 3 Eksist.. Forhold / tilstand : ktivitet og interval : ktuel tilstand: Eemærkninger : 1 Vinduer- generel beskrivelse Vinduer i

Læs mere

FIOMA Bygningsggennemgang af FIOMA den 15.10.20144. Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund

FIOMA Bygningsggennemgang af FIOMA den 15.10.20144. Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund FIOMA Bygningsggennemgang af FIOMA den 15.10.20144 Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund rikssund jernstøberi j og maskinfabrik. Besigtigelsen er fooretaget

Læs mere

TILSTANDSVURDERING AF TAGE EJERFORENINGEN PORCELÆNSGÅRDEN. Til Ejerforeningen Porcelænsgården. Dokumenttype Tilstandsvurdering af tage

TILSTANDSVURDERING AF TAGE EJERFORENINGEN PORCELÆNSGÅRDEN. Til Ejerforeningen Porcelænsgården. Dokumenttype Tilstandsvurdering af tage Til Ejerforeningen Porcelænsgården Dokumenttype Tilstandsvurdering af tage Dato September 2013 TILSTANDSVURDERING AF TAGE EJERFORENINGEN PORCELÆNSGÅRDEN TILSTANDSVURDERING AF TAGE EJERFORENINGEN PORCELÆNSGÅRDEN

Læs mere

TERKEL PEDERSEN. A/B Marina III. Marius Pedersens vej 37-47, 38-76, 4300 Holbæk. 10-årig vedligeholdelsesplan

TERKEL PEDERSEN. A/B Marina III. Marius Pedersens vej 37-47, 38-76, 4300 Holbæk. 10-årig vedligeholdelsesplan A/B Marina III Marius Pedersens vej 7-7, 8-76, 00 Holbæk 0-årig vedligeholdelsesplan 07-06 ROSKILDEVEJ C POSTBOX 6, 00 HOLBÆK TLF. 9 90 FAX. 9 9 90 E-mail: mail@tping.dk www.tping.dk 7. September 07. Forudsætninger

Læs mere

E/F Klerkegade 17 A og B. April E/F KLERKEGADE 17 A OG B Vedligeholdelsesrapport

E/F Klerkegade 17 A og B. April E/F KLERKEGADE 17 A OG B Vedligeholdelsesrapport E/F Klerkegade 17 A og B April 2012 E/F KLERKEGADE 17 A OG B Vedligeholdelsesrapport PROJEKT E/F Klerkegade 17 A og B Vedligeholdelsesrapport E/F Klerkegade 17 A og B Projekt nr. 205806 Dokument nr. 123965191

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11031

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11031 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11031 Besigtigelse den: 6. juni 2011 kl. 15.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Klagers advokat: (I det følgende betegnet som klagers advokat) Beskikket bygningskyndig:

Læs mere

Lejerbo afd. 204-0, Bodenhoff Plads nr. 5-17,1430 København K.

Lejerbo afd. 204-0, Bodenhoff Plads nr. 5-17,1430 København K. Lejerbo afd. 204-0, Bodenhoff Plads nr. 5-17,1430 København K. NOTAT Vedr. Besigtigelse af facader og vinduer på ovennævnte adresse. Ejendommen er besigtiget fra stillads ifm. byggesagen af Bjørk og Borum

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7217 Oversigt over klagepunkter: 1. Ulovligt gulvafløb. 2. Bagfald på gulv i badeværelset. 3. Utætte fuger i badeværelset. 4. Skade ved loft i badeværelset. 5. Eftergivende gulve

Læs mere

Langhøjskolen. Hvidovrestrandvej 70, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Langhøjskolen. Hvidovrestrandvej 70, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Langhøjskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Brutto areal Benyttelse Hvidovrestrandvej 70, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Langhøjskolen er opført i 1970, og fik i 2004 en mindre

Læs mere

Bygning A (primære bygningsdele):

Bygning A (primære bygningsdele): Adresse: Ludvig Holsteins Alle 47 Post nr. og by: 2750 Ballerup Reference: Kim Hansen Prisindikation på K2 & 3 skader Bygning A (primære bygningsdele): 1. Tagkonstruktion/-belægning/skorsten Bygningsdel:

Læs mere

De første forslag, der også foreslås udført først, er mere detaljeret beskrevet i nedenstående.

De første forslag, der også foreslås udført først, er mere detaljeret beskrevet i nedenstående. Gudhjem Svømmehal Forslag til beskyttelse af konstruktionsdele 2009-04-25 Forslag og prioritering af reparationer I henhold til aftale har vi udarbejdet et forslag for renovering af bassinkonstruktionen

Læs mere

Præstemoseskolen. M.Bechs Alle 122, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Præstemoseskolen. M.Bechs Alle 122, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Præstemoseskolen Adresse Placering M.Bechs Alle 122, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Beskrivelse af bygningen Præstemoseskolen er bygget i 1959 og er udbygget i henholdsvis 1980 og 2010.

Læs mere

Altan. Vejledning. A/B VED MØNTEN Amagerfælledvej 4-8 Ved Mønten Ved Stadsgraven CVR

Altan. Vejledning. A/B VED MØNTEN Amagerfælledvej 4-8 Ved Mønten Ved Stadsgraven CVR Altan Vejledning.. A/B VED MØNTEN Amagerfælledvej 4-8 Ved Mønten 11-19 Ved Stadsgraven 1-9 www.abvm.dk CVR. 21 77 28 87 Formål Vejledningen er udarbejdet af Dirch B. Madsen og Niels Juul, da det var os,

Læs mere

Tilstandsrapport Tag og altaner

Tilstandsrapport Tag og altaner Andelsboligforening J.M.Thorvald Thorvaldsensvej og J. M. Thieles vej Tilstandsrapport Tag og altaner 14. maj 2008 Sags nr. 08037/Kms Taastrup Hovedgade 22 Telefon 43 99 22 77 www.danakon.dk Reg.nr. 11

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 7/2011/142

SKØNSERKLÆRING J.nr. 7/2011/142 SKØNSERKLÆRING J.nr. 7/2011/142 Besigtigelsesdato: 2. maj 2011 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.B.)

Læs mere

Altankollaps, Hammerlodden, Rev. 29/9-2016

Altankollaps, Hammerlodden, Rev. 29/9-2016 NOTAT Altankollaps, Hammerlodden, Rev. 29/9-2016 Den 31. juli 2016 ca. kl. 0045 kollapsede en altan hørende til en 1. sals lejlighed i en beboelsesejendom. Ejendommen er beliggende Hammerlodden 29 i Nykøbing

Læs mere

Projekt Udskiftning af tag og istandsættelse af gadefacaden

Projekt Udskiftning af tag og istandsættelse af gadefacaden EF MARSTALSGADE 28-32 Projekt Udskiftning af tag og istandsættelse af gadefacaden Dette informationsmateriale fremsendes til alle ejere i EF Marstalsgade 28-32 til almen orientering omkring det eventuelt

Læs mere

Vedligeholdelsesplan Test Forening 09-11-2009. SCHØDT arkitekter, Pasteursvej 14, 1778 København V

Vedligeholdelsesplan Test Forening 09-11-2009. SCHØDT arkitekter, Pasteursvej 14, 1778 København V Vedligeholdelsesplan Test Forening 09-11-2009 SCHØDT arkitekter, Pasteursvej 14, 1778 København V Indholdsfortegnelse Stamdata 3 Generel vejledning til vedligeholdelsesplan 4 Grundlag for vedligeholdelsesplan

Læs mere

Vedligeholdelsesplan Test Forening 09-11-2009. SCHØDT arkitekter, Pasteursvej 14, 1778 København V

Vedligeholdelsesplan Test Forening 09-11-2009. SCHØDT arkitekter, Pasteursvej 14, 1778 København V Vedligeholdelsesplan Test Forening 09-11-2009 SCHØDT arkitekter, Pasteursvej 14, 1778 København V Indholdsfortegnelse Stamdata 3 Generel vejledning til vedligeholdelsesplan 4 Grundlag for vedligeholdelsesplan

Læs mere

Vedligeholdelse og renovering af ejendommen Brohusgade 17

Vedligeholdelse og renovering af ejendommen Brohusgade 17 Vedligeholdelse og renovering af ejendommen Brohusgade 17 November 2010 Tag Udskiftning af tagbelægning på tagflader Opretning af underlag på del af tag med svag hældning Opretning af spær, nye lægter

Læs mere

EF FASANHAVEN FACADER NOTAT E-03 Henrik Isidor 16.11.2010. Gennemgang af facader Opfugtning af murværk

EF FASANHAVEN FACADER NOTAT E-03 Henrik Isidor 16.11.2010. Gennemgang af facader Opfugtning af murværk Emne Gennemgang af facader Opfugtning af murværk Dato Søndag d. 24.10.2010 kl. 14.00 15.00 Deltagere (HI) EF Fasanhaven Pos Emne 01 Baggrund På grundlag af Notat E-02, blev der i løbet af 2009 foretaget

Læs mere

Kochsvej 7 Kochsvej 7, 1812 Frederiksberg C Matr.nr. 62æ, Frederiksberg 1 : Fremtidige forhold Note & Matrikelkort DKR (26)3.

Kochsvej 7 Kochsvej 7, 1812 Frederiksberg C Matr.nr. 62æ, Frederiksberg 1 : Fremtidige forhold Note & Matrikelkort DKR (26)3. Lokalplan: 105 Bevaringsværdi: 4 Note: Facade, snit og plangrundlag er optegnet med scannede eksist. tegninger som grundlag. Facadens geometri er korrigeret iht. digitale opmålinger. lle mål i mm. Murværk:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13114

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13114 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13114 Besigtigelsesdato: Den 12.12.2013 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7161 Oversigt over klagepunkter: 1. Mangelfulde bærende konstruktioner i garagen plus vægge. 2. Bærende konstruktion i stue. 3a. Bærende træbjælke i etageadskillelse. 3b. Bærende

Læs mere

15. AUGUST 2015 BETONUNDERSØGELSE. EF Wessels Have

15. AUGUST 2015 BETONUNDERSØGELSE. EF Wessels Have 15. AUGUST 2015 BETONUNDERSØGELSE EF Wessels Have Strandvejen 128 2900 Hellerup Tlf. 39 61 01 61 www.ollgaard.dk mail@ollgaard.dk CVR: 19474984 Medlem af FRI Foreningen af Rådgivende Ingeniører Forord

Læs mere

BYGGETEKNISK GENNEMGANG

BYGGETEKNISK GENNEMGANG Dato: 19-07-19 BYGGETEKNISK GENNEMGANG Rapporten er udarbejdet af Boligeftersyn P/S, Per Henrik Lings Allé 4, 5. sal, 2100 København Ø og omhandler gennemgang af nedenstående ejendom: Sælger: Morsø Kommune

Læs mere

Karakterer for de enkelte bygningsdele er givet ud fra en skala fra 1-9, hvor 1 er bedst og 9 er dårligst

Karakterer for de enkelte bygningsdele er givet ud fra en skala fra 1-9, hvor 1 er bedst og 9 er dårligst VEDLIGEHOLDELSESPLAN AB Ringertoften 02.1943.40 Alle beløb er kr. 1.000 og i primo 2010 priser og ekskl. moms. Ejendommens løbende driftsudgifter og almindelige løbende vedligeholdelse er ikke indeholdt

Læs mere

Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed

Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed Vurdering af forbedringer og løsøre ved overdragelse af andelslejlighed Andelslejligheden: Griffenfeldsgade 39 B, 4. mf. Th. 22 Københvan N Andelsboligforeningen: AB Griffenfeldsgade 37-39 22 Københvan

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT runo Seneka 1 ES - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Munkeskovvej 3-4690 Dato: 30-9-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 320-1749 Matr. nr./ejerlav Årløse Y, Terslev matr. nr 9d, 9h, 9f ES sagsnr. 60350

Læs mere

Tillæg til tilstandsrapport

Tillæg til tilstandsrapport Tillæg til tilstandsrapport Adresse Dato Tilstandsrapport løbenr. Kommunenr./ Ejendomsnr. HE-konsulent Bolbrovej 63, 4700 Næstved 19. maj 2015 H-15-02034-0161 370-011833 Benny Lillelund Som sælger eller

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14106

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14106 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14106 Besigtigelsesdato: Mandag den 6. oktober 2014 kl. 12.30 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

Boligforeningen VesterBo, afd. 8, Nydamsparken

Boligforeningen VesterBo, afd. 8, Nydamsparken Boligforeningen VesterBo, afd. 8, Nydamsparken Undersøgelse af murværk i ydervægge udført d. 29. oktober 2002 Generelt: Undersøgelsen har omfattet i alt 14 ophugninger for en konstatering af ydervæggenes

Læs mere

: Jesper Lindehøj Petersen/Kasper Dichmann Christiansen Grontmij Carl Bro. : Fotoark for besigtigelse af Bro nr. 167-018, UF af Fæstningskanalen

: Jesper Lindehøj Petersen/Kasper Dichmann Christiansen Grontmij Carl Bro. : Fotoark for besigtigelse af Bro nr. 167-018, UF af Fæstningskanalen Notat Grontmij Carl Bro A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4363 6567 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Hvidovre Kommune Besigtigelse af Bro nr. 167-018, UF af Fæstningskanalen

Læs mere

NHL2 til kalkvand: Blandes 1:2 volumen til stabilisering af bunden på sten eller fuger påføres to gange med en dags mellemrum.

NHL2 til kalkvand: Blandes 1:2 volumen til stabilisering af bunden på sten eller fuger påføres to gange med en dags mellemrum. SKT. PEDERS KIRKE - Udvendig restaurering af våbenhus og tårn 2015 Referat fra møde 17.7.2015 med murermester, konsulent Mikkel Storgaard, Nordisk NHL, Deltagere i øvrigt: Henning Nielsen og N-HL. 17.7.

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 8014 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Der mangler aftræk fra toiletrum på 1 sal 2. Der mangler aftræk fra fyrrum 3. Der mangler radiatorer på hele 1 sal 4. Der mangler redningsåbning fra

Læs mere

VOJENS ANDELS-BOLIGFORENING AFD. 12 TILSTANDSVURDERING OG RENOVERINGSFORSLAG

VOJENS ANDELS-BOLIGFORENING AFD. 12 TILSTANDSVURDERING OG RENOVERINGSFORSLAG TILSTANDSVURDERING OG RENOVERINGSFORSLAG DAGSORDEN Velkomst og valg af dirigent v/vojens Andels-Boligforening Tilstandsvurdering v/rambøll Renoveringsforslag v/rambøll Økonomi, herunder huslejestigning

Læs mere

JØRN BLINKENBERG WILLADSEN ARKITEKTTEGNESTUE SØSTRÆDE 13 3000 HELSINGØR

JØRN BLINKENBERG WILLADSEN ARKITEKTTEGNESTUE SØSTRÆDE 13 3000 HELSINGØR BESIGTIGELSE AF AZALEAPARKEN FREDERIKSBERG 19 januar/ 17 februar 2006 HISTORIE. Azaleaparken er en ejerforening bestående af 99 lejligheder, opført 1971-72, beliggende Roskildevej 53-55 og Azaleavej 34,

Læs mere

Tilstandsrapport Faaborg Museum Side 1

Tilstandsrapport Faaborg Museum Side 1 TILSTANDSRAPPORT Faaborg Museum for Fynsk Malerkunst 1.udgave Maj 2014 Udført for: Fåborg Museum Grønnegade 75-5600 Faaborg Tilstandsrapport Faaborg Museum Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: INDLEDNING... 3 BESKRIVELSE

Læs mere

A/S TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

A/S TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT 1 NRGi Rådgivning /S TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse : Hædersdalvej 64 2650 Hvidovre Dato : 2010-08-27 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr : 16736899 Matr. nr./ejerlav 4DF / Hvidovre By, Hvidovre NRGi sagsnr.

Læs mere

Thorvaldsensvej 71 7000 Fredericia

Thorvaldsensvej 71 7000 Fredericia Thorvaldsensvej 71 7000 Fredericia Bygningsgennemgang februar 2015 INGENIØR NE A/S CVR nr. 7801 5217 www.ingenior-ne.dk post@ingenior-ne.dk Hovedkontor Østre Havnevej 4 6700 Esbjerg Tlf. +45 7518 0111

Læs mere

Alle badeværelser i ejendommen er udformet således at hele rummet er vådzone.

Alle badeværelser i ejendommen er udformet således at hele rummet er vådzone. EF Annaga rden Faldstammer og vandrør Du skal være opmærksom på at der er krav til dit badeværelse og dine installationer - når du bor i en lejlighed. Her har vi opstillet foreningens generelle forholdsregler.

Læs mere

Tillæg til tilstandsrapport

Tillæg til tilstandsrapport Tillæg til tilstandsrapport Adresse Dato Tilstandsrapport løbenr. Kommunenr./ Ejendomsnr. HE- konsulent Jacob Bulls Alle 120, 2860 Søborg 01-12- 2014 H- 14-02517- 0329 159-62988 Morten Aagesen Som sælger

Læs mere

Sagsnotat Knebel den 9. oktober 2013

Sagsnotat Knebel den 9. oktober 2013 Sagsnotat Knebel den 9. oktober 2013 Bygherre: Opgave: Rønne Svømmehal Rønne Svømmehal, drift og vedligehold Sted og tid: Rønne den 4. oktober 2013 Fordeling: Udført af: Kim Johansen Thomas Blønd Sørensen

Læs mere

Rådgivnings vejledning ang. renovering af Ejerforening

Rådgivnings vejledning ang. renovering af Ejerforening EF Infanterivej 14 32 8930 Randers NØ Att: Jimmy Christensen Vor sag Vor ref Dato 11156 Infanterivej 14-32 JHJ/jhj 18. november 2011 Rådgivnings vejledning ang. renovering af Ejerforening MultiConsulting

Læs mere

Vedr.: Altanprojekt saga G

Vedr.: Altanprojekt saga G Sorø den 11. september 2015 AB Saga G Gunløgsgade 25. m.fl. 2300 København S Tilbudsnummer: 13532 Vedr.: Altanprojekt saga G Som aftalt fremsender jeg hermed tilbud på altanprojekt til ovennævnte ejendom/

Læs mere

Altanprojekt, Rolfsvej 18 Adilsvej 19 1 : Fremtidige forhold MF (26)3.01. Note & materikelkort. Note:

Altanprojekt, Rolfsvej 18 Adilsvej 19 1 : Fremtidige forhold MF (26)3.01. Note & materikelkort. Note: Note: Bevaringsværdi: 3-4 Lokalplan 189 Facade, snit og plangrundlag er optegnet med scannede eksist. tegninger som grundlag. Facadens geometri er korrigeret iht. digitale opmålinger. Alle mål i mm. Murværk:

Læs mere

Bilag: 1. På nedenstående oversigtsbilleder er angivet numre, som henviser til foto i rapporten.

Bilag: 1. På nedenstående oversigtsbilleder er angivet numre, som henviser til foto i rapporten. PROMENADEBYEN Side nr. : 1/34 Bilag: 1 5 ÅRS EFTERSYN Vedr.: Entreprise: Fællesarealer uden foto: Promenadebyen facader og fællesarealer Totalentreprise På nedenstående oversigtsbilleder er angivet numre,

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9106/10083 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: 1. TV-stik - udgår 2. Regulering af gulvvarme 3. VVS-installation nyistandsat 4. Tryk på varmt vand - udgår 5. Temperaturregulator

Læs mere