Møde afholdt: Tirsdag den 26. august 2008 kl Sted: Lokale Mette Odel Spliid (dog Christian Riis Stenby vedr.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Møde afholdt: Tirsdag den 26. august 2008 kl Sted: Lokale Mette Odel Spliid (dog Christian Riis Stenby vedr."

Transkript

1 DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 26. august 2008 kl Sted: Lokale Referent: Mette Odel Spliid (dog Christian Riis Stenby vedr. dagsordenspunktet om studieordningerne) NJALSGADE KØBENHAVN S. TLF DIR FAX Til stede: Dekan Kirsten Refsing (formand), Sune Auken (Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab), Carsten Due-Nielsen (Saxo-Instituttet), Mikkel Frederiksmose (studerende), Stig Hjarvard (Institut for Medier, Erkendelse og Formidling), Kristine Hyllested Johansen (suppleant for Kasper Skovsø Møller, studerende), Jonna Kjær (Institut for Engelsk, Germansk og Romansk), Frederik Tygstrup (Institut for Kunst og Kulturvidenskab) og Dennis Vendeltorp (studerende). De valgte TAP observatører Leif Kristensen og Hans Lorenzen deltog i mødet uden stemmeret. Desuden deltog Kim Brinckmann (fakultetsdirektør), Hanne Løngreen (prodekan for uddannelserne) og Mette Thunø (prodekan for forskning) i mødet uden stemmeret. Under dagsordenspunktet Studieordninger deltog Christian Riis Stenby, Lotte Lynggaard Johansen og Birger Lohse fra Studieafdelingen. mos@hum.ku.dk REF: MOS Sag: / Bedes oplyst ved henv. Afbud fra: Erik Kimose (valgt TAP-observatør), Kasper Skovsø Møller (studerende) og Margit Warburg (ToRS).

2 Dagsorden SIDE 2 AF 9 1. Godkendelse af dagsorden 2. Tema for drøftelse ved dette møde: Fakultetet som attraktiv arbejdsplads 3. Frikøbs betydning for vores forskning og vores uddannelser Til drøftelse i øvrigt: 4. Udkast af 4. juli 2008 til håndbog for ph.d.-uddannelsen på Det Humanistiske Fakultet 5. Økonomi 6. Studieordninger 7. Orientering fra dekanatet 8. Eventuelt a. Pålæg om effektivisering v/fakultetsdirektør Kim Brinckmann b. Oprettelse af humanistisk tænketank v/dekanen c. Forslag til emner til Rektors besøg d. 6. oktober 2008 d. Nordisk dekantopmøde i Oslo e. Leeds-samarbejdet: Seminar på KUA d oktober 2008 f. Energispareplanen g. Sammenhængende forskningstid h. Studiemiljø: Ansøgning indsendt v/prodekan Hanne Løngreen i. Ansøgninger til private fonde dækning af administrations- og bygningsomkostninger j. KU s indre marked 9. Til behandling for lukkede døre: a. Emner for prisopgaver 2009 b. Doktorafhandling Referat Ad 1) Godkendelse af dagsorden Ved mødets start blev ovenstående reviderede dagsorden omdelt. Kim Brinckmann supplerede dagsordenen med punkt 7 k): Ombygning af kantinen.

3 Mikkel Frederiksmose ønskede endvidere drøftet under Eventuelt, hvorledes man kunne løse et bestemt arbejdsmiljømæssigt problem. SIDE 3 AF 9 Ad 2) Fakultetet som attraktiv arbejdsplads Ved sidste møde blev det aftalt, at Akademisk Råd fremover i højere grad skal sætte langsigtede og dybdegående drøftelser af udvalgte emner på dagsordenen. Ved dette møde var emnet Fakultetet som attraktiv arbejdsplads på dagsordenen - et af de forslag, rådets VIP er fremkom med ved sidste møde. Dekanen redegjorde for de 10 personalepolitiske grundprincipper, som for nylig blev vedtaget af HSU. Frederik Tygstrup efterlyste en drøftelse af, hvad fakultetet bør sætte fokus på for at fremme et godt samarbejde. Stig Hjarvard fandt behov for både på kollektivt og individuelt niveau at sætte ind for at bevare den prestige og den autonomi, som hidtil har været de vilkår, der har tiltrukket VIP er, som ellers kunne opnå en højere løn andre steder end her. Stig Hjarvard konstaterede, at autonomien halter bagud med den nye ledelsesstruktur, og pegede på nødvendigheden af, at vi løbende sikrer os, at denne merværdi ikke mindskes. Stig Hjarvard mente, at udfaldet af de igangværende forhandlinger om arbejdstidsnormer vil være ret afgørende for arbejdsglæden. Herefter fulgte en drøftelse af arbejdstidsnormerne, som et udvalg under I-ledermøderne har foreslået for at sikre ligestilling blandt de forskellige institutters VIP er og for at synliggøre over for de studerende, hvor lang tid en VIP har til rådighed til f.eks. at rette opgaver. Stig Hjarvard og Sune Auken pegede på satserne som det egentlige problem, idet det stresser folk at skulle vælge mellem at udføre ubetalt merarbejde eller at slække på kvaliteten i arbejdet. Desuden fandt Sune Auken det problematisk, at det foreslåede system hindrer VIP erne i at registrere alt det faktisk udførte arbejde, hvis dette når ud over rammerne for de timer, der er afsat til den type opgave. Hvis der ikke tages højde for det arbejde, som ikke tælles med, og ledelsen samtidig kræver, at man udfylder sin fulde kvote inden for de øvrige hovedopgavetyper, stilles der indirekte krav om at arbejde gratis i fritiden, med mindre man vælger levere et halvdårligt stykke arbejde. Dekanen sagde, at realistiske timenormer ville medføre et behov for at ansætte det dobbelte antal VIP er, men det er ikke muligt med de bevillinger, vi får. Dekanen spurgte endvidere, om ikke der var en modsætning mellem meget detaljerede timenormer og akademikeres klare behov for autonomi, og om ikke det kunne tænkes, at netop timenormerne medvirkede til ringere arbejdsglæde.

4 Frederik Tygstrup mente ikke, at den rigtige løsning var at skjule problemet ved at lave urealistiske normer, som tvang folk til at arbejde i fritiden. SIDE 4 AF 9 Dekanen var enig i, at det var problematisk med de utilstrækkelige ressourcer, og opfordrede til i videst mulige omfang at løse problemet ved effektivisering (f.eks. en ændret mødekultur). Med henvisning til Henrik Prebensens blog fandt Frederik Tygstrup det tydeligt, at VIP erne fandt det meningsløst at skulle nå det umulige, og Frederik Tygstrup fandt behov for at i mødegå problematikken mere offensivt. Carsten Due-Nielsen var enig i, at det øgede arbejdspres var et stort problem, og sagde, at de fleste medarbejdere og studerende føler, at det går den forkerte vej. Sune Auken gentog, at det er et stort problem for den enkelte at skulle vælge mellem at arbejde gratis og ikke at udføre sit arbejde ordentligt, og at det ligeledes er et stort problem i forhold til fakultetets ønske om at fremstå som en attraktiv arbejdsplads. Frederik Tygstrup udtrykte ønske om dekanens udmelding om, at dette problem eksisterer. Dekanen svarede, at ledelsen løbende protesterer imod urealistiske/uhensigtsmæssige ovenfra kommende pålæg, men at det ikke altid nytter. Frederik Tygstrup efterlyste en mod-melding i den forbindelse. Dekanen opfordrede de tilstedeværende til at føre diskussionen videre i de lokale samarbejdsudvalg i relation til drøftelsen af KU s personaleprincipper. Som tema for næste møde i Akademisk Råd ønskede Sune Auken drøftelsen om fakultetet som en attraktiv arbejdsplads fortsat. Dekanen svarede, at punktet på ny ville komme på dagsordenen, når arbejdet med KU s personalepolitiske grundprincipper var nået videre. Temaet for næste møde bliver: KU s indre marked.

5 SIDE 5 AF 9 Ad 3) Frikøbs betydning for vores forskning og vores uddannelser Til drøftelse på mødet var udsendt dekanens notat om frikøbs betydning for vores forskning og for vores uddannelser. Dekanen oplyste, at dette dagsordenspunkt skulle ses i sammenhæng med temapunktet om fakultetet som en attraktiv arbejdsplads. KU har et erklæret mål om at levere forskningsbaseret undervisning, og dekanen ønskede på den baggrund en drøftelse af balancen mellem fastansatte VIP er og timelønnede undervisere til erstatning for lektorer og professorer, som er frikøbt til forskning. Stig Hjarvard foreslog at indregne frikøb fra eksterne forskningsbevillinger i bemandingsplanen, hvis bestemte fagområder har vist sig i stand til vedvarende at tiltrække frikøb, således at det pågældende fagområde nærmest overnormeres for at imødegå problematikken. Dekanen erklærede sig positivt indstillet over for et sådant forslag forudsat at institutterne vil være indstillet på at skære ned på personalet i økonomisk dårligere tider. Carsten Due Nielsen fandt, at uanset at det var muligt på institutniveau at budgettere med en vis overbemanding, ville det være vanskeligt for små fag og discipliner at praktisere, uden at man fik underbemanding andetsteds. Han opfordrede dekanen til at overveje sammenhængen mellem arbejdsnormer og frikøb. Behovet for fuldt frikøb ville stige i takt med, at normerne forringedes. Han mente i øvrigt, at problemer med massivt fravær af VIP ved frikøb ofte kunne løses ved smidigt at skubbe projekterne. Dennis Vendeltorp fandt det meget problematisk, at de studerende ikke har adgang til kvalificeret vejledning ved frikøb gennem længere tid. Især på de mindre fag er dette problematisk. Dennis Vendeltorp opfordrede til i det omfang, det er muligt - at involvere studerende i forskningsprojekter. Frederik Tygstrup foreslog at indføre et incitament til i højere grad at knytte yngre forskere til projekter i stedet for at frikøbe mere erfarne. Hans Lorenzen opfordrede til kraftigt at pointere over for institutlederne at påse, om det projekt, der søges om penge til, kan rummes inden for instituttets bemanding og øvrige opgaver.

6 Ad 4) Udkast af 4. juli 2008 til håndbog for ph.d.-uddannelsen på Det Humanistiske Fakultet Til mødet var udsendt udkast af 12. august 2008 til erstatning for det udsendte udkast af 4. juli 2008 til håndbog for ph.d.-uddannelsen på Det Humanistiske Fakultet. Dekanen opfordrede til at drøfte de store linjer på dette møde og at fremsende eventuelle detailbemærkninger skriftlige til ph.d.-skolelederen. SIDE 6 AF 9 Som svar på Hans Lorenzens indvending til afsnittet om deltid oplyste Mette Thunø, at muligheden for at ansøge om deltid skulle fremgå om end fakultetet foretrak fuldtidsansættelse. Mette Thunø oplyste som svar på bemærkning fra Stig Hjarvard, at de ph.d.- studerende har adgang til 30 timers vejledning i semesteret, svarende til 60 vejledningstimer pr. år. På Stig Hjarvards spørgsmål om hvilke sprog, ph.d.- afhandlinger kan affattes på, svarede dekanen, at en eventuel anmodning om at affatte en ph.d.-afhandling på andre sprog end dansk, svensk, norsk og engelsk vil skulle behandles i ph.d.-udvalget. Af tidsmæssige årsager opfordrede dekanen mødedeltagerne til at maile eventuelle øvrige bemærkninger til Mette Thunø. Ad 5) Økonomi Til mødet var udsendt månedsopfølgning fra juli Kim Brinckmann oplyste, at fakultetet p.t. har en øget indtægt, men at det tager længere tid end forventet at få besat ledige stillinger, og at det derfor p.t. er svært at bruge de budgetterede lønmidler. Til gengæld har fakultetet større driftsudgifter end forventet. P.t. har fakultetet en fornuftig økonomi, men skyer i horisonten (overhead, optag, bonusordning og almen usikkerhed) kan eventuelt gøre situationen værre. P.t. forventes et overskud på 5 mio. kr. i Carsten Due-Nielsen noterede sig, at det gik godt nu, men efterlyste et budget, der i højere grad viser en ligevægtssituation. Han påpegede, at lønnen til HVIP fortsat udgjorde en støt faldende del af fakultetets samlede budget. Hertil svarede Kim Brinckmann, at dekanatet har lagt op til et vækst-scenarie med flere indtægter som følge af blandt andet regeringens globaliseringsmidler. Endvidere bemærkede Kim Brinckmann, at KU s effektiviseringsprojekt vil medføre øgede udgifter til VIP-området kombineret med en stagnerende udvikling på TAP- og driftsområdet.

7 På anmodning fra Sune Auken lovede Kim Brinckmann et budget, som satte fokus på forskellen mellem det oprindelige og det reviderede budget, således at det i højere grad var muligt at se forskydningen. SIDE 7 AF 9 Ad 6) Fremsendelse af studieordninger til Akademisk Råds anbefaling Studieafdelingen havde fremsendt 64 studieordninger, og ved dette punkt blev de ansvarlige fuldmægtige, Birger Lohse, Lotte Lynggaard-Johansen og Christian Stenby, indkaldt til mødet. Dekanen noterede det store antal studieordninger og spurgte de fuldmægtige om der var nogle generelle betragtninger. Christian Stenby svarede at årsagen til de mange studieordninger skyldes en nødvendig ajourføring med gældende lovgivning. Studieafdelingen havde i de sidste 11 måneder samarbejdet med de respektive studienævn om ordningerne, og havde i det arbejde i særlig grad fokuseret på implementeringen af de faglige mål, som skal fungere sammen med den nye eksamensbekendtgørelse. Herefter spurgte Dekanen rådet om der var nogle kommentarer til ordningerne. Carsten Due-Nielsen påpegede det umulige i at sætte sig ind i alle ordningerne, og spurgte til, om der var lavet økonomiske beregninger af konsekvensen af de nye studieordninger. Hanne Løngreen gjorde opmærksom på, at det økonomiske ansvar nu var lagt decentralt ud til institutterne som også selv udfærdigede studieordningerne. Om der i den forbindelse var foretaget en økonomisk vurdering var derfor ikke indgået i sagsbehandlingen. Christian Stenby oplyste, at det i arbejdet med ordningerne var blevet påpeget hvis der indgik meget ekstern censur eller hvis der var mange forskellige prøveformer. Men det var studienævnenes endelige beslutning om de ville tildele mere ekstern censur end der er lovpligtigt. Til gengæld havde studieafdelingen lagt et loft på antallet af prøveformer, nemlig maksimalt 2. Konkrete økonomiske beregninger var dog ikke indgået i studieafdelingens sagsbehandling af studieordningerne. Hanne Løngreen påpegede, at med indførslen af det indre marked for uddannelser ville der komme en yderligere revision af ordningerne, og med henblik på antallet af prøveformer vil valgmulighederne blive reduceret til et minimum. Dekanen mente også at der var et behov for en simplificering af de kommende studieordninger. Da der ikke var yderligere kommentarer til studieordningerne blev de alle anbefalet til Dekanens godkendelse. Birger Lohse, Lotte Lynggaard-Johansen og Christian Stenby forlod mødet. Ad 7) Orientering fra dekanatet A) Pålæg om effektivisering v/fakultetsdirektør Kim Brinckmann: Kim Brinckmann oplyste, at det beløb (60 mio. kr. i 2009 og 120 mio. kr. i

8 2010), som skulle spares i forbindelse med fusionen, skulle findes i form af en omfordeling mellem VIP og TAP. Således skal fakultetets VIP-andel stige fra 54,6 % i 2008 til 57,8 % i Effektiviseringerne på TAPområdet skal findes på rengøring, indkøb og det studieadministrative område ved hhv. udbud, samlede indkøb og effektivisering. Jonna Kjær gjorde opmærksom på, at der mange steder på fakultetet mangler arbejdskraft på det studieadministrative område. Kim Brinckmann og dekanen svarede, at der ikke var umiddelbare planer om afskedigelser eller øgede krav om merarbejde, men derimod om effektivisering og en analyse af de administrative sagsgange og strukturer. Hanne Løngreen konstaterede, at det har medført en stor ekstra arbejdsbyrde, at man på KU har besluttet at indføre STADS, KU s indre marked, blokstruktur og akkreditering. Hanne Løngreen understregede, at hun som uddannelsesprodekan var bekymret over, at man må skrue ned på det studieadministrative område. B) Oprettelse af humanistisk tænketank v/dekanen: Dekanen oplyste, at første møde i den nye humanistiske tænketank var planlagt til 4. september På anmodning fra Frederik Tygstrup lovede dekanen at sende tænketankens diskussionsoplæg til Akademisk Råds orientering. C) Forslag til emner til Rektors besøg d. 6. oktober 2008: Dekanen opfordrede til at møde talstærkt op kl ca i lokale i bygning 23 og inden den 12. september at fremkomme med forslag til emner via D) Nordisk dekantopmøde i Oslo: Dekanen oplyste, at fakultetsdirektøren og dekanatet skulle til nordisk dekantopmøde i uge 35. Hovedstadsfakulteterne skulle bl.a. drøfte, hvorledes man rekrutterer og fastholder de studerende og minimerer administrationsomkostninger. E) Leeds-samarbejdet: Seminar på KUA d oktober 2008: Dekanen oplyste, at University of Leeds er inviteret til møde på fakultetet den oktober mhp. bl.a. at drøfte ph.d.-området, forskning m.v. Stig Hjarvard opfordrede til at udvide samarbejdet til det fakultet på University og Leeds, hvor kommunikationsområdet er placeret. F)Energispareplanen: Dekanen oplyste, at fakultet har ansøgt om midler til diverse energibesparende aktiviteter. G) Sammenhængende forskningstid: Punktet blev udsat til næste møde. H) Studiemiljø - Ansøgning indsendt v/prodekan Hanne Løngreen: Punktet blev udsat til næste møde. I) Ansøgninger til private fonde dækning af administrations- og bygningsomkostninger: Til mødet var udsendt rektors brev af 18. august 2008 om ansøgninger til private fonde dækning af administrations- og bygningsomkostninger, som er udsendt til institutlederne den 20. august Punktet blev udsat til næste møde. SIDE 8 AF 9

9 J) KU s indre marked: Dette punkt vil blive sat på dagsordenen til næste møde som hovedtema for mødet. K) Kantineombygning: Kim Brinckmann orienterede om den forestående kantineombygning. Ombygningsprojektet, som bl.a. omfatter et større køkken samt etableringen af en såkaldt Faculty Lounge, foretages ultimo februar 2009 til primo september I ombygningsperioden åbnes den gamle danskkantine igen med produktion og udlevering. Ombygningen finansieres af Universitets- og Bygningsstyrelsen. SIDE 9 AF 9 Ad 8) Eventuelt Mikkel Frederiksmose nævnte, at både ansatte og studerende har følt sig chikaneret af brugerne af et fitnesscenter på 2. sal på religion. Larm, truende adfærd og manglende overholdelse af aftaler udgør et arbejdsmiljømæssigt problem, og de studerendes sikkerhed er i fare. Kim Brinckmann lovede at følge op på problemet sammen med driftschef Stig Andersen.... Ad 9) Emner for prisopgaver 2009 og Doktorafhandling blev behandlet for lukkede døre.... Mødet sluttede kl Næste møde afholdes tirsdag den 23. september 2008 kl i lokale /MOS

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 3. juni 2008 kl Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 3. juni 2008 kl Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT 23. JUNI 2008 Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 3. juni 2008 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 1. april 2008 kl Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 1. april 2008 kl Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 1. april 2008 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 Referent:

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 6. maj 2008 kl Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 6. maj 2008 kl Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 6. maj 2008 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT 27. AUGUST 2007 Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 2. juni 2009 kl Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 2. juni 2009 kl Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD K Ø BENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 2. juni 2009 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 Referent:

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 8. januar 2008 kl Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 8. januar 2008 kl Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 8. januar 2008 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 Referent:

Læs mere

og Mette Odel Spliid (øvrige dagsordenspunkter)

og Mette Odel Spliid (øvrige dagsordenspunkter) DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD K Ø BENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2010 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 Referent:

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 27. april 2010 kl Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 27. april 2010 kl Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD K Ø BENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT 17. MAJ 2010 Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 27. april 2010 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 23. september 2008 kl Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 23. september 2008 kl Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT 29. SEPTEMBER 2008 Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 23. september 2008 kl. 10.00. Sted:

Læs mere

Afbud fra: Mette Thunø (prodekan for forskning), Anders Granum Aagaard (repr. Metal).

Afbud fra: Mette Thunø (prodekan for forskning), Anders Granum Aagaard (repr. Metal). KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTETS SAMARBEJDSUDVALG (FSU) GODKENDT MØDEREFERAT Forum: FSU møde FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt: 17. november 2006 kl. 10.30. Sted: 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Til stede: A-siden: Kim Brinckmann (fakultetsdirektør), Hanne Møller (HR- og personalechef) og Stig Andersen (driftschef)

Til stede: A-siden: Kim Brinckmann (fakultetsdirektør), Hanne Møller (HR- og personalechef) og Stig Andersen (driftschef) KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU EKSTRAORDINÆRT MØDE I FSU/LSU-DRIFTSCENTRET GODKENDT MØDEREFERAT 5. DECEMBER 2008 Forum: Ekstraordinært møde i FSU FSU og LSU/Driftsafdelingen Møde

Læs mere

Til stede: A-siden: Kirsten Refsing (dekan, formand for FSU), Kim Brinckmann (fakultetsdirektør) og Hanne Møller (HR- og personalechef)

Til stede: A-siden: Kirsten Refsing (dekan, formand for FSU), Kim Brinckmann (fakultetsdirektør) og Hanne Møller (HR- og personalechef) KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 31. oktober 2008 Sted: 10.1.30 Til stede: A-siden: Kirsten Refsing

Læs mere

Til stede: A-siden: Kirsten Refsing (dekan, formand for FSU), Kim Brinckmann (fakultetsdirektør) og Mette Thunø (prodekan for forskning).

Til stede: A-siden: Kirsten Refsing (dekan, formand for FSU), Kim Brinckmann (fakultetsdirektør) og Mette Thunø (prodekan for forskning). KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT 15. JANUAR 2008 Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: 14. december 2007 kl. 10.00-12.00. Sted: 10.1.30 Til stede:

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013

Læs mere

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 2. oktober 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 2. oktober 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 2. oktober 2009 kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Referent: Susanne

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 2. februar 2010 kl Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 2. februar 2010 kl Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD K Ø BENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT 19. FEBRUAR 2010 Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 2. februar 2010 kl. 10.00 Sted: Lokale

Læs mere

Afbud fra: B-siden: Rutt Mikkelsen (institutsekretær, Saxo-Instituttet, RT-suppleant for TAP).

Afbud fra: B-siden: Rutt Mikkelsen (institutsekretær, Saxo-Instituttet, RT-suppleant for TAP). K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T F S U G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: 7. marts 2008,

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 11. april 2008, kl Sted:

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: 11. april 2008, kl Sted: KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT 30. MAJ 2008 Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: 11. april 2008, kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Til stede: A-siden:

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 4. september 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 4. september 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 4. september 2009 kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Referent: Susanne

Læs mere

Fakultetets Samarbejdsudvalg - eksternatmøde. Møde afholdt: Fredag den 2. november 2007 kl. 9-14. Udvalgsværelse 3, Nørregade

Fakultetets Samarbejdsudvalg - eksternatmøde. Møde afholdt: Fredag den 2. november 2007 kl. 9-14. Udvalgsværelse 3, Nørregade KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT 17. DECEMBER 2007 Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg - eksternatmøde FSU Møde afholdt: Fredag den 2. november 2007 kl. 9-14. Sted:

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt: 19. april 2010. Sted: 22.2.56. Christine Andersen. Referent:

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt: 19. april 2010. Sted: 22.2.56. Christine Andersen. Referent: INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 26. APRIL 2010 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS Møde afholdt: 19. april 2010 Sted: 22.2.56 NJALSGADE 120 LOKALE 22.2.45

Læs mere

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 8. oktober 2010 kl Sted: Referent: Peter Wedel Bay

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 8. oktober 2010 kl Sted: Referent: Peter Wedel Bay KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 8. oktober 2010 kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Referent: Peter Wedel

Læs mere

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 5. december Sted:

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 5. december Sted: KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT 9. JANUAR 2009 Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 5. december 2008 Sted: 10.1.30 Til stede: A-siden:

Læs mere

Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD. Møde afholdt: 1. marts Sted: Lokale Ole Krarup Jensen. Referent:

Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD. Møde afholdt: 1. marts Sted: Lokale Ole Krarup Jensen. Referent: D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET GODKENDT MØDEREFERAT 1. MARTS 2011 Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: 1. marts

Læs mere

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 27. november 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 27. november 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU FSU GODKENDT MØDEREFERAT 9. DECEMBER 2009 Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 27. november 2009 kl. 10-12 Sted: 10.1.30

Læs mere

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 12. juni 2009 kl. 10-12. Sted: 10.1.30 Referent: Susanne Kirst

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 12. juni 2009 kl. 10-12. Sted: 10.1.30 Referent: Susanne Kirst KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 12. juni 2009 kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Referent: Susanne Kirst

Læs mere

FSU. o rmøde afholdt: Fredag den 22. november 2013 u. Referent: Susanne Kirst

FSU. o rmøde afholdt: Fredag den 22. november 2013 u. Referent: Susanne Kirst K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU M Ø D E R E F E R A T 28. NOVEMBER 2013 Forum: FSU o rmøde afholdt: Fredag den 22. november 2013 u msted: 15B.0.07 Referent: Susanne Kirst Karen Blixens Vej

Læs mere

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 15. august 2008, kl Sted:

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 15. august 2008, kl Sted: KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT 9. SEPTEMBER 2008 Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 15. august 2008, kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Til

Læs mere

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 9. december 2011 kl Sted: Lokale Referent: Ole Krarup Jensen

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 9. december 2011 kl Sted: Lokale Referent: Ole Krarup Jensen KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 9. december 2011 kl. 10-12 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Ole Krarup

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært).

Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært). K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Det Humanistiske Fakultets Samarbejdsudvalg (FSU) Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært). Dato: Torsdag den

Læs mere

Til stede: Sune Auken, Ph.d.-skoleleder og formand for Ph.d.-udvalget, Mia Dabelsteen, AC-fuldmægtig ved ph.d.-skolen og sekretær for udvalget,

Til stede: Sune Auken, Ph.d.-skoleleder og formand for Ph.d.-udvalget, Mia Dabelsteen, AC-fuldmægtig ved ph.d.-skolen og sekretær for udvalget, PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 18. JUNI 2015 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 18. februar 2015 kl. 10.30-12.00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 15b.0.07

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

Studenterdialogforum med dekanen

Studenterdialogforum med dekanen D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studenterdialogforum med dekanen M Ø D E R E F E R A T 14. DECEMBER 2009 Forum Studenterdialogforum

Læs mere

Deltagere derudover fra administrationen: Julie Sommerlund, Kristian Boye Petersen og Mette Spliid (under pkt. 10 c.) Dagsorden

Deltagere derudover fra administrationen: Julie Sommerlund, Kristian Boye Petersen og Mette Spliid (under pkt. 10 c.) Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 3 0. A P

Læs mere

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 15. juli 2013 Til stede: Institutleder Michael Steinicke (formand), professor. dr. jur. Søren H. Mørup, professor Dennis Ramsdahl Jensen, adjunkt Thomas

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Afbud: Bjarne Simmelkjær S. Hansen, Bente Rosenbeck, Preben Dømler

Afbud: Bjarne Simmelkjær S. Hansen, Bente Rosenbeck, Preben Dømler INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 29. DECEMBER 2012 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB Møde afholdt: 6. december

Læs mere

Godkendt referat af FSU-seminar.

Godkendt referat af FSU-seminar. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Det Humanistiske Fakultets Samarbejdsudvalg (FSU) Godkendt referat af FSU-seminar. Dato: Fredag den 28. oktober 2005

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Godkendt referat af ekstraordinært FSU-møde.

Godkendt referat af ekstraordinært FSU-møde. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Godkendt referat af ekstraordinært FSU-møde. Dato: Fredag den 18. marts 2005. Tidspunkt: 13.00-14.00 Lokale: 10.1.30.

Læs mere

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 27. maj 2011 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst.

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 27. maj 2011 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 27. maj 2011 kl. 9-10 Sted: Lokale 19.1.1 Referent: Susanne Kirst

Læs mere

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 4. N O V EM- B E R 2014 2014 Deltagere:

Læs mere

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 15. maj 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 15. maj 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 15. maj 2009 kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Referent: Susanne Kirst

Læs mere

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Torsdag, den 27. marts Sted: Referent: Susanne Kirst

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Torsdag, den 27. marts Sted: Referent: Susanne Kirst KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Torsdag, den 27. marts 2009 Sted: 10.1.30 Referent: Susanne Kirst NJALSGADE

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. juni. 3. Referat fra møde med Aftagerpanelet

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 26. oktober 2016, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson.

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 26. oktober 2016, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B / M Ø D E R E F E R A T 29. OKTOBER 2016 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS INSTITUT

Læs mere

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Ekstraordinært møde i FSU HR OG PERSONALEAFDELINGEN. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10.

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Ekstraordinært møde i FSU HR OG PERSONALEAFDELINGEN. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET Fakultetets SamarbejdsUdvalg MØDEREFERAT 11. DECEMBER 2015 Forum Ekstraordinært møde i FSU HR OG PERSONALEAFDELINGEN Møde afholdt: Torsdag den 10. december

Læs mere

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 22. januar 2010 kl. 10-12. Sted: 10.1.30 Referent: Susanne Kirst

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 22. januar 2010 kl. 10-12. Sted: 10.1.30 Referent: Susanne Kirst KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFE RAT 26. JANUR 2010 Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 22. januar 2010 kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Referent:

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 11. juni 2010 kl Sted: Referent: Susanne Kirst

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 11. juni 2010 kl Sted: Referent: Susanne Kirst KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 11. juni 2010 kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Referent: Susanne Kirst

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 1. februar 2013 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 1. februar 2013 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 1. februar

Læs mere

Til stede: John E. Andersen, Henrik Blicher, Jan Bendixen (suppleant for Helle Trolle Lüttichau), Torben Juels Jensen, Preben Dømler, René Rasmussen

Til stede: John E. Andersen, Henrik Blicher, Jan Bendixen (suppleant for Helle Trolle Lüttichau), Torben Juels Jensen, Preben Dømler, René Rasmussen INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 01. OKTOBER 2013 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB Møde afholdt: 19. september

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 20. januar 2016 kl :30. 13b Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 20. januar 2016 kl :30. 13b Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. JANUAR 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 20. januar 2016 kl. 10.00-11:30 KAREN BLIXENSVEJ

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K & R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 15. DECEMBER 2016 22. DECEMBER 2017 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk

Læs mere

Dekanen fremlagde det foreløbige årsresultat, der i fjerde kvartal indeholdt overraskelser. Resultatet har vist sig 15,2 mio.

Dekanen fremlagde det foreløbige årsresultat, der i fjerde kvartal indeholdt overraskelser. Resultatet har vist sig 15,2 mio. D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Akademisk Råd M Ø D E R E F E R A T 21. FEBRUAR 2012 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSERVICE - Møde afholdt: 7. februar

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse

Læs mere

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 15. marts 2017, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson.

Samarbejdsudvalget ved INSS. Forum. Møde afholdt 15. marts 2017, kl Sted Rasmus Rask, Tine M. Svensson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B M Ø D E R E F E R A T 19. MARTS 2017 Forum Samarbejdsudvalget ved INSS Møde

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 11. december 2013 kl. 13.00-15.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

Formanden ændrede rækkefølgen for behandling af dagsordenspunkter,

Formanden ændrede rækkefølgen for behandling af dagsordenspunkter, I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K & R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 15. 22. DECEMBER FEBRUAR 2017 2016 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk

Læs mere

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl 21. november 2017 J.nr. 17/1721 NIHA REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 21. november 2017 kl. 14.00-16.00 Sted: SDU Odense, lokale O 77 Referent: Nisrin Adel Hamad Dagsorden:

Læs mere

Referat fra møde i Akademisk Råd

Referat fra møde i Akademisk Råd Det Humanistiske Fakultet Referat fra møde i Akademisk Råd 12. december 2017 kl. 13.15 22. december 2017 Tilstedeværende: Stig Børsen Hansen, Simon Hedegaard, Alexandra Holsting, Katrine Sofia Lind, Kathrin

Læs mere

Afbud Professor Margit Warburg og specialkonsulent Hans Emborg Bünemann (TAP-observatør, ingen stemmeret)

Afbud Professor Margit Warburg og specialkonsulent Hans Emborg Bünemann (TAP-observatør, ingen stemmeret) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 12. MARTS 2018 Forum Akademisk Råd Møde afholdt Tirsdag den 6. marts

Læs mere

Dagsorden Studienævnsformanden spurgte, om studienævnet kunne godkende dagsorden. Studienævnet godkendte dagsordenen.

Dagsorden Studienævnsformanden spurgte, om studienævnet kunne godkende dagsorden. Studienævnet godkendte dagsordenen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 25. JUNI 2019 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk Møde afholdt 19. juni 2019,

Læs mere

D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D

D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T GODKENDT MØDEREFERAT 26. APRIL 2011 Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: 5. april

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 2. marts 2010 kl

Møde afholdt: Tirsdag den 2. marts 2010 kl DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 8. MARTS 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: Tirsdag den 2. marts 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent: Mødesal

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Referat af møde nr. 12 i Kandidatstudienævnet for Sprog og Erhvervskommunikation Tid: Torsdag d. 26. januar 2012 kl. 10.00-12.00 Sted: K102 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden til møde nr. 12 2. Godkendelse

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 14. august 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst

FSU. Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 14. august 2009 kl Sted: Referent: Susanne Kirst K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T F S U FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T 4. SEPTEMBER009 Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt:

Læs mere

FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Fredag, den 31. oktober Mikado House lokale Montecristo. Sted: Susanne Kirst. Referent:

FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Fredag, den 31. oktober Mikado House lokale Montecristo. Sted: Susanne Kirst. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU M Ø D E R E F E R A T 4. NOVEMBER 2014 Forum FSU JOURNALNR. 015-0003/14-4000 Møde afholdt: Fredag, den 31. oktober 2014 Sted: Referent: Mikado House lokale

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR ENGELSK, GERMANSK OG ROMANSK

STUDIENÆVNET FOR ENGELSK, GERMANSK OG ROMANSK STUDIENÆVNET FOR ENGELSK, GERMANSK OG ROMANSK REFERAT AF MØDE I STUDIENÆVNET FOR ENGELSK, GERMANSK OG ROMANSK FREDAG DEN 30. SEPTEMBER 2011 Til stede: Afbud: Karsten Schou, Jørgen Staun, Laura Havemann,

Læs mere

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde

Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde MØDEREFERAT 16. JANUAR 2009 Forum Samarbejds- og arbejdsmiljøudvalgsmøde Møde afholdt: 13. januar 2009 Sted: Medarbejderfrokoststuen

Læs mere

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 15. april 2011, fra 10 til 12 Sted: Referent: Hanne Møller

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 15. april 2011, fra 10 til 12 Sted: Referent: Hanne Møller KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 15. april 2011, fra 10 til 12 Sted: 19.1.1 Referent: Hanne Møller

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16 D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 28. SEPTEMBER 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 15. september

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Studienævnsmøde den 12. december Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 12. december Sted: Mødelokale Anne Kjølby.

Studienævnsmøde den 12. december Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 12. december Sted: Mødelokale Anne Kjølby. I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 12. december 2012 M Ø D E R E F E R A T 13. DECEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Akademisk Råds møde. Forum. Møde afholdt: Den 2. december 2014 15B-0-07. Sted: Jesper Hede. Referent:

Akademisk Råds møde. Forum. Møde afholdt: Den 2. december 2014 15B-0-07. Sted: Jesper Hede. Referent: D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T - A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Akademisk Råds møde LEDELSESSEKRETARIAT Møde

Læs mere

Prodekaner: afbud fra begge prodekaner. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: afbud fra begge prodekaner. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 3. M A R T S 2015 2015 Deltagere: Ulf

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Godkendelse af referat Emilies efternavn skal tilføjes i referatet, herefter blev det godkendt.

Godkendelse af referat Emilies efternavn skal tilføjes i referatet, herefter blev det godkendt. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B Medlemmerne af INSS institutråd M Ø D E R E F E R A T 23. APRIL 2017 Forum INSS

Læs mere

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 5. maj Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent.

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 5. maj Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Fakultetets SamarbejdsUdvalg M Ø D E R E F E R A T 9. MAJ 2017 Forum Møde i FSU HR OG PERSONALEAFDELINGEN Møde afholdt

Læs mere

Standardforretningsorden for Akademiske Råd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Akademiske Råd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Akademiske Råd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Studienævnssekretær Alex K. Tonnesen

Studienævnssekretær Alex K. Tonnesen I N S T I T U T F O R T V Æ R K U L T U R E L L E O G R E G I O N A L E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T G O D K E N D T 21. APRIL 2017 Forum: Studienævnet for

Læs mere

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets

Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets uddannelser Baggrund Udmøntningsnotat for bemanding af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets uddannelser er udarbejdet på baggrund

Læs mere