Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer på Udvalget for Ældre og Sundhed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer på Udvalget for Ældre og Sundhed"

Transkript

1 Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer på Nr. Effektiviseringer AHLI 9 (2020) Indkøbsoptimering i Aktiv Hele Livet -0,50-0,50-0,50-0,50 AHLI 10 Udlicitering af tøjvask for plejecentre samt hjemmeboende borgere -1,35-1,35-1,35-1,35 AHLI 11 Aftalen med Kvalicare opsiges -0,30-0,30-0,30-0,30 AHLI 12 Synergieffekt ved depothjemtagelse og Neus hjælpemidler -0,25-0,25-0,25-0,25 AHLI 13 Effektivisering på Fjordstjernen -0,20-0,20-0,20-0,20 AHLI 14 Fælles flyverkorps for Hjemmeplejen -0,40-0,40-0,40-0,40 AHLI 15 Indkøbsoptimering i Aktiv Hele Livet -0,15-0,15-0,15-0,15 AHLI 16 Implementering af plejekald -0,35-0,35-0,35-0,35 AHLI 18 Øget brug af skærmbesøg i hjemmeplejen -0,40-0,40-0,40-0,40 0,50 Effektiviseringer i alt -3,90-3,90-3,90-3,90 0,50

2 Forslag er besluttet og implementeret Indkøbsoptimering i Aktiv Hele Livet AHLI 9 (2020) Aktiv Hele Livet Siv Kjær Wagner Indkøbsafdelingen i Organisationsservice er sammen med kerneområderne ansvarlig for at indgå aftaler om kommunens indkøb af varer og tjenesteydelser i overensstemmelse med den danske udbudslov. Aftalerne indgås efter en tilbudsindhentning eller et udbud afhængig af indkøbets karakter og størrelse. Kommunen indgår selv en del af aftalerne, mens andre aftaler indgås i regi af Fællesudbud Sjælland eller Statens og Kommunernes Indkøbsservice. Vedligeholdelsen af kommunens aftaleportefølje indebærer årligt fornyelsen af aftaler, hvor målet er at sikre, at aftalerne til stadighed opfylder kommunens indkøbsbehov, og at den ønskede kvalitet opnås til den bedste pris. Dertil kommer indgåelsen af nye aftaler på områder, der ikke tidligere har været aftaledækket. Når en aftale har været genudbudt et antal gange, er det ofte svært at opnå bedre priser; det kan tværtimod være en gevinst blot at holde priserne i ro. Aftalerne omfatter: Stomiprodukter, kateterhjælpemidler, bleer til voksne, kompressionstrømper, sygeplejeartikler, brystproteser, parykker, genbrugshjælpemisler, beklædningsservice til sundhedspersonale, samt social- og sundhedsfaglige vikarydelser. Forslaget er vedtaget i forbindelse med budget 2019 med en forventet årlig økonomisk effekt på 1,15 mio. kr. Opdatering 2020: Flere af ovenstående aftaler er nu indgået og har resulteret i lavere priser end forventet. Samtidig træder flere aftaler i kraft i løbet af 2019 og har derfor ikke helårseffekt i 2019, men vil have det i Økonomisk potentiale i mio. kr. -0,50-0,50-0,50-0,50 i mio. kr. 0,00 0,00 0,00 0,00 Resultat i mio. kr. -0,50-0,50-0,50-0,50 Hvis en leverandør af borgerrettede produkter udskiftes med en ny ved aftaleudløb, indebærer det typisk, at borgerne skal vænne sig til at nogle varer skifter udseende. Derimod sigtes der altid efter at samme behov og funktion fastholdes. Hvis en leverandør udskiftes med en ny ved aftaleudløb, indebærer det typisk, at medarbejderne skal vænne sig til et nyt varekatalog, og at nogle varer skifter navn eller mærke. Det vurderes, at de oplistede aftaler kun i begrænset grad vil være behæftet med sådanne leverandørskifteomkostninger. Ingen Konkurrence gennem tilbudsindhentning eller udbud understøtter, at der kan leveres mest mulig kernevelfærd for det budget, der er til rådighed. Samtidig sikrer konkurrencen, at kommunen får del i den innovation og udvikling af nye løsninger, der løbende pågår i markedet. Forslagene indebærer ikke et behov for investeringer.

3

4 Udlicitering af tøjvask for plejecentre samt hjemmeboende borgere AHLI 10 Anna Jørgensen (leder: Thomas de Richelieu) Frigørelse af tid til kerneopgaven ved at udbyde tøjvaskeservice for borgerne til privat leverandør Borgere, der er visiteret til hjælp til tøjvask, får i dag udført opgaven af hjemmeplejen (privat eller kommunal leverandør) eller af plejecentret. Det sker i henhold til servicelovens 83 og kvalitetsstandarden vedtaget af kommunalbestyrelsen. et medfører, at vaskeservicen varetages af professionelt vaskeri (dvs. afhentning, vask, tørring, sammenlægning og levering) hjemmeplejen kan optimere planlægningen, idet hjælp til tøjvask i nuværende ordning ofte kræver gentagne besøg i hjemmet (start af maskine, tørring, sammenlægning) medarbejderens ressourcer frigøres til styrkelse af andre ydelser hos borgeren medarbejderen kan fortsat hjælpe med klargøring af tøj til vaskeri, lægge tøj på plads, samt håndvaske kompressionsstrømper, støtteskinner og støttekorset, hvis der er behov for det. at borgernes nuværende gennemsnitlige faktiske udgifter til el, vand, sæbe mv. konverteres til en månedlig fast betaling Økonomisk potentiale i mio. kr. -1,4-1,4-1,4-1,4 i mio. kr. 0,0 0,0 0,0 0,0 Resultat i mio. kr. -1,4-1,4-1,4-1,4 et kan etableres uden ændringer i et. Nogle borgere vil opleve en serviceforringelse, når tøjet ikke vaskes i eget hjem. Når der frigøres ressourcer, kan tiden anvendes på andre arbejdsopgaver. Der vil være en administrativ opgave i at opkræve den månedlige betaling for vaskeservice. Opgaven vurderes at kunne håndteres uden tilførelse af yderligere administrative ressourcer. Borgerne vil ikke længere have behov for vaskemaskine i egen bolig. Tøjvask vil have positive effekter ift. håndteringen af smitterisici. Tiltagene vil frigøre ressourcer til prioritering af løsningen af kerneopgave hos borgeren. Dette vil i mindre grad bidrage til at løse rekrutteringsproblemerne blandt både sygeplejersker og sosu-assistenter. Der er ikke behov for investeringer.

5 Aftalen med Kvalicare opsiges AHLI 11 Charlotte Larsen Der anvendes årligt godt kr. på licenser til KvaliCare. For dette beløb udarbejdes årligt en såranalyse og medarbejderne tilbydes e-kurser omkring sårpleje. Gennem de sidste år er der ikke sket et fald i antallet af sår i Holbæk Kommune. Der kan derfor antages at der ikke er nogen effekt af udgiften til dette. Det er for nuværende ikke muligt at vurdere om opsigelse af KvaliCare vil føre til en stigning i sår. Der er et halvt års opsigelse på Kvalicare. Økonomisk potentiale i mio. kr. -0,3-0,3-0,3-0,3 i mio. kr. 0,0 0,0 0,0 0,0 Resultat i mio. kr. -0,3-0,3-0,3-0,3 Det forventes ikke at have direkte konsekvenserr for borgerne. Aftalen med Kvalicare har været en del af kvalitetsudviklingen på sårpleje, og derfor kan det opleves, at muligheden for kvalificeret faglig sparring mindskes. Der udbydes kurser i sårpleje og der er udpeget særlige specialister i sygeplejen, som skal sikre kvaliteten på sigt. Der er ikke behov for investeringer.

6 Synergieffekt ved depothjemtagelse og Neus hjælpemidler AHLI 12 Jette Nørrekær Lund Pr. september 2018 hjemtog vi driften af hjælpemiddeldepot. Det forventes, at der på sigt kan opnås effektiviseringer ved sammenlægning med Teknisk service. Erfaringen er, at vi servicerer de samme borgere, men besøgene er ikke koordineret. Samtidig forventes det, at Hjælpemiddelmodulet i KMD Neus, som implementeres i løbet af 2019 vil medføre en række positive synergieffekter. Økonomisk potentiale i mio. kr. -0,3-0,3-0,3-0,3 i mio. kr. 0,0 0,0 0,0 0,0 Resultat i mio. kr. -0,3-0,3-0,3-0,3 Borgerne vil opleve, at besøgene ift. hjælpemidler og nødkald er koordineret. Herudover forventes ingen effekt for borgerne. Implementering af Neus hjælpemidler vil medføre nye, forbedrede arbejdsgange Hjemtagelse af depotdrift har betydet, at vi i højere grad kan samtænke indsatsen overfor borgerne, således at besøg koordineres bedst muligt. Der er ikke et investeringsbehov.

7 Effektivisering på Fjordstjernen AHLI 13 Jette Nørrekær Lund Der er ikke i driften af friplejeboligerene på Fjordstjernen stillet krav om en løbende effektivisering i lighed med kommunale plejecentre. Følgende fremgår af bekendtgørelsen: Afregning månedsvist bagud Det fremgår af bekendtgørelsens 3, stk. 7, at friplejeboligleverandøren skal afregnes månedsvis bagud, medmindre andet aftales mellem parterne. Det er ikke fastsat regler om afregning ved dødsfald, ændret visitation og indlæggelse. Udgangspunktet vil være at afregningen i disse tilfælde ligestilles med afregningen af tilsvarende kommunale tilbud i beliggenhedskommunen, medmindre andet aftales mellem parterne. Parterne har således mulighed for at aftale, hvordan afregningen skal foregå i de nævnte situationer. Kastanjely og Tyssingehave modtager ikke betaling, når borgere er indlagt. Samtidig er der grundlag for at genforhandle kontrakten for sygeplejeydelser. Realiseringen af forslaget vil bero på en forhandling med Fjordstjernen. Økonomisk potentiale i mio. kr. -0,2-0,2-0,2-0,2 i mio. kr. 0,0 0,0 0,0 0,0 Resultat i mio. kr. -0,2-0,2-0,2-0,2 Der har ingen konsekvenser for borgere eller virksomheder. Det har ingen administrative konsekvenser. Der er ikke et investeringsbehov.

8 Fælles flyverkorps for Hjemmeplejen AHLI 14 Camilla Hove Lund Der etableres et fælles internt flyverkorps. Interne vikarer er væsentlig billigere end eksterne vikarer, så derfor kan der opnås en effektivisering, hvis anvendelse af eksterne vikarer kan nedbringes. Økonomisk potentiale i mio. kr. -0,4-0,4-0,4-0,4 i mio. kr. 0,0 0,0 0,0 0,0 Resultat i mio. kr. -0,4-0,4-0,4-0,4 Borgerne vil opleve mere kontinuitet i personalet, når der er tale om fastansatte vikarer. Der forventes ikke at være væsentlige administrative konsekvenser. Fastansatte interne vikarer giver en højere kvalitet, fordi de får kendskab til arbejdspladsen og de interne forretningsgange. Der kan opnås en højere kvalitet for færre penge. Investeringen foretages via eksterne midler til Værdighedspolitikken.

9 Indkøbsoptimering i Aktiv Hele Livet AHLI 15 Aktiv Hele Livet Siv Kjær Wagner Indkøbsafdelingen i Organisationsservice er sammen med kerneområderne ansvarlig for at indgå aftaler om kommunens indkøb af varer og tjenesteydelser i overensstemmelse med den danske udbudslov. Aftalerne indgås efter en tilbudsindhentning eller et udbud afhængig af indkøbets karakter og størrelse. Kommunen indgår selv en del af aftalerne, mens andre aftaler indgås i regi af Fællesudbud Sjælland eller Statens og Kommunernes Indkøbsservice. Vedligeholdelsen af kommunens aftaleportefølje indebærer årligt fornyelsen af aftaler, hvor målet er at sikre, at aftalerne til stadighed opfylder kommunens indkøbsbehov, og at den ønskede kvalitet opnås til den bedste pris. Dertil kommer indgåelsen af nye aftaler på områder, der ikke tidligere har været aftaledækket. Når en aftale har været genudbudt et antal gange, er det ofte svært at opnå bedre priser; det kan tværtimod være en gevinst blot at holde priserne i ro. Med virkning for 2020 omfatter aftalefornyelsen for Aktiv Hele Livet følgende aftaler med en forventning om en samlet set positiv prisudvikling: Administrationsudgifter i forbindelse med aftalen om levering af dagligvarer til visiterede borgere og vask og leje af linned til plejecentre mv. Økonomisk potentiale i mio. kr. -0,15-0,15-0,15-0,15 i mio. kr. 0,00 0,00 0,00 0,00 Resultat i mio. kr. -0,15-0,15-0,15-0,15 Hvis en leverandør af borgerrettede produkter udskiftes med en ny ved aftaleudløb, indebærer det typisk, at borgerne skal vænne sig til at nogle varer skifter udseende. Derimod sigtes der altid efter at samme behov og funktion fastholdes. Hvis en leverandør udskiftes med en ny ved aftaleudløb, indebærer det typisk, at medarbejderne skal vænne sig til et nyt varekatalog, og at nogle varer skifter navn eller mærke. Det vurderes, at de oplistede aftaler kun i begrænset grad vil være behæftet med sådanne leverandørskifteomkostninger. Ingen Konkurrence gennem tilbudsindhentning eller udbud understøtter, at der kan leveres mest mulig kernevelfærd for det budget, der er til rådighed. Samtidig sikrer konkurrencen, at kommunen får del i den innovation og udvikling af nye løsninger, der løbende pågår i markedet. Forslaget indebærer ikke et behov for investeringer.

10 Implementering af plejekald AHLI 16 Camilla Hove Lund Mange borgere bruger nødkald til alt andet end det der er beskrevet i kvalitetsstandarden. Dette betyder, at medarbejderne bruger meget tid på at besvare og køre på nødkald, som faktisk ikke falder ind under det beskrevne i kvalitetsstandarden. Ved at indføre et plejekald, som f kan være en mobil tlf. vil opkaldet kunne gå til planlægger, som så vil kunne planlægge et besøg, som ikke er akut. Økonomisk potentiale i mio. kr. -0,4-0,4-0,4-0,4 i mio. kr. 0,0 0,0 0,0 0,0 Resultat i mio. kr. -0,4-0,4-0,4-0,4 kald der skal besvares af medarbejderen som kører hos borgerne. Medarbejderne får frigivet tid ved ikke at skulle besvare så mange nødkald.

11 Øget brug af skærmbesøg i hjemmeplejen Camilla Hove Lund I 2018 har vi implementeret skærmbesøg i et hjemmeplejedistrikt som forsøg. Evalueringen af projektet viser, at det er modtaget positivt af såvel borgere som medarbejdere. Der kan opnås effektiviseringer ved at udbrede skærmbesøg til hele hjemmeplejen (13 grupper i alt). Ved brug af skærm sparer medarbejderne kørslen til besøgene, hvilket er mere effektivt. Økonomisk potentiale i mio. kr. -0,4-0,4-0,4-0,4 i mio. kr. 0,5 0,0 0,0 0,0 Resultat i mio. kr. 0,1-0,4-0,4-0,4 Borgerene skal vænne sig til en ny kontaktform, men erfaringen er, at det modtages positivt. Potentiale: 160 borgere, når skærmbesøg er implementeret fuldt over de næste år. Implementeringsproces og fastholdelsesproces har vist sig at være afgørende for succesfuld implementering, da skærmbesøg er en markant anderledes måde at arbejde med vores kerneopgave. Medarbejdere og ledere falder hurtigt tilbage i vante og trygge arbejdsgange, og derved lykkes vi ikke med fuld implementering. Der vil udover implementeringsudgifter være driftsudgifter på skærmbesøg. Disse består af licens og support aftale 170 kr. pr borger pr måned samt løbende udskiftning af tablets der går i stykker. AHLI 18 Der er et investeringsbehov i forhold til at udbrede teknologien til skærmbesøgene i hele kommunen. Det er foreløbig aftalt at der startes op i marts/april 2019 i 4 dagsdistrikter og nattevagten. Implementeringsforløbet varer 6 måneder og koster kr. pr hjemmeplejegruppe, i alt kr. (i 2019). Herefter forventes det at der er brug for fastholdelsesproces/workshops i det efterfølgende år 2. Dette til en anslået værdi af kr. pr gruppe pr. år (i 2020).

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer på Klima og Miljø Udvalget

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer på Klima og Miljø Udvalget Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer på Klima og Miljø Udvalget Nr. Effektiviseringer Politikområde 2020 2021 2022 2023 VBAF 10 VBAF 11 VBAF 15 VBAF 16 VBAF 17 Indkøbsoptimering i Vækst og

Læs mere

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer på Udvalget for Børn og Skole

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer på Udvalget for Børn og Skole Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer på Udvalget for Børn og Skole Nr. Effektiviseringer Politikområde 2020 2021 2022 2023 LAER 11 Kvalitetsudvikling af specialundervisning Skoler 0.-9. klasse

Læs mere

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Ældre og Sundhed

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Ældre og Sundhed Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Ældre og Sundhed Nr. Effektiviseringer Politikområde 2019 2020 2021 2022 AHLI1 Fælles boligstrategi Ældre - - -5,0-5,0

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed Nr. Effektiviseringsforslag 2019 2020 2021 2022 Investering Politikområde AHLI 1 Fælles boligstrategi 0,00 0,00-5,00-5,00 0,00 Ældre AHLI 2 Effektivisering af sygeplejen 0,00-0,45-0,45-0,45

Læs mere

Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg

Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg J.nr.: 00.01.00.P00 Sagsnr.: 14/10281 BESLUTNING I KOMMUNALBESTYRELSEN 2014 DEN 29-04-2014 Forslaget sendes tilbage

Læs mere

Der er udfordringer i 2016, som samlet beløber sig til 25,4 mio. kr. på Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg.

Der er udfordringer i 2016, som samlet beløber sig til 25,4 mio. kr. på Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg. Økonomi & Effekt Holbæk, den 25. maj 2016 Handlingsplan for at sikre overholdelse af Budget 2016 Kerneområdet Aktiv Hele Livet Økonomisk udvikling Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg. Budgettet

Læs mere

Dernæst blev der i kommissoriet bestilt en generel analyse af hjemmeplejen. Hovedkonklusionerne fra analysen er:

Dernæst blev der i kommissoriet bestilt en generel analyse af hjemmeplejen. Hovedkonklusionerne fra analysen er: 1 Nr. : Budgetanalyse af hjemmeplejen Åben sag Sagsnr.: 15/27417 Sagen afgøres i: SU Bilag: Budgetanalyse af hjemmeplejen Indledning/Baggrund Med vedtagelsen af Budget 2016 besluttede Socialudvalget, at

Læs mere

Udbudsstrategien er gældende til valgperiodens udløb i 2013, men Regionsrådet kan til enhver tid vælge at revidere strategien

Udbudsstrategien er gældende til valgperiodens udløb i 2013, men Regionsrådet kan til enhver tid vælge at revidere strategien Udbudsstrategi for Region Sjælland 2010-2013 1. Indledning I henhold til bestemmelserne i Regionslovens 33 skal Regionsrådet udarbejde en udbudsstrategi. Formålet med udbudsstrategien er at vurdere, på

Læs mere

Budgettet, der er vedtaget for Holbæk Kommune i 2017, nødvendiggør serviceændringer, som skal i høring i Ældrerådet

Budgettet, der er vedtaget for Holbæk Kommune i 2017, nødvendiggør serviceændringer, som skal i høring i Ældrerådet Høring Aktiv hele Livet Budgettet, der er vedtaget for Holbæk Kommune i 2017, nødvendiggør serviceændringer, som skal i høring i Ældrerådet Fristen for høringen er 3. februar 2017 kl. 12.00. Høringssvarene

Læs mere

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem borgeren og de ansatte.

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem borgeren og de ansatte. Kvalitetsstandard Praktisk hjælp til borgere i eget hjem 1. januar 2015 1. Overordnede rammer Praktisk hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83, stk.1 nr. 2. 1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev

Læs mere

Potentialeafklaring for hjemmeplejen i Fredericia Kommune en pixie-udgave.

Potentialeafklaring for hjemmeplejen i Fredericia Kommune en pixie-udgave. Potentialeafklaring for hjemmeplejen i Fredericia Kommune en pixie-udgave. (Pixie-udgaven er lavet på baggrund af rapport udarbejdet af Udbudsportalen i KL december 2013) Indledning: Den 1. april 2013

Læs mere

LIVSKVALITET (samlet for 2016: kr.)

LIVSKVALITET (samlet for 2016: kr.) STATUS PÅ UDMØNTNING AF VÆRDIGHEDSPOLITIKKEN. Bilaget indeholder de politisk besluttede indsatser til udmøntning af værdighedspolitikken. Hver indsats indeholder indsatsens nummer og tekst, samt forvaltningens

Læs mere

Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på Økonomiudvalgets område

Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på Økonomiudvalgets område Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på s område Nr. Løsninger på forventet merforbrug - i mio. kr. Politikområde 2017 2018 2019 2020 1 Øge antal af antal sager pr. sagsbehandler - Børn -0,5-0,5-0,5-0,2

Læs mere

Elektronisk medicinhusker Velfærdsteknologivurdering (VTV) (Dosesystem)

Elektronisk medicinhusker Velfærdsteknologivurdering (VTV) (Dosesystem) BALLERUP KOMMUNE September 2017 Elektronisk medicinhusker Velfærdsteknologivurdering (VTV) (Dosesystem) Niels Kisku, niki@balk.dk Velfærdsteknologi koordinator Center for Social og Sundhed 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

E&B-STRATEGI STATUS PÅ IMPLEMENTERING NOVEMBER 2018 E&B-STRATEGI

E&B-STRATEGI STATUS PÅ IMPLEMENTERING NOVEMBER 2018 E&B-STRATEGI E&B-STRATEGI STATUS PÅ IMPLEMENTERING NOVEMBER 2018 E&B-STRATEGI BAGGRUND Formålet med opfølgningen er at sikre, at de politiske beslutninger omsættes i praksis A. Opfølgning på proces Fokus på udførelsen

Læs mere

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer på Økonomiudvalget

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer på Økonomiudvalget Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer på Økonomiudvalget Nr. Effektiviseringer Politikområde 2020 2021 2022 2023 ORGS 1 Indkøbsoptimering af it-systemer Administration -1,00-1,00-1,00-1,00

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2018

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2018 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede, inkontinenshjælpemidler samt hjælpemidler

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

NOTAT. Indkøbspolitik i Lejre Kommune. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk

NOTAT. Indkøbspolitik i Lejre Kommune. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Charlotte Aagreen Økonomi D 4646 4477 E Chaa@lejre.dk Indkøbspolitik i Lejre Kommune Dato: 4. november 2010 J.nr.:

Læs mere

Besøgspakker i hjemmeplejen. Evaluering af pilotprojekt om besøgspakker i Frederiksberg Kommune

Besøgspakker i hjemmeplejen. Evaluering af pilotprojekt om besøgspakker i Frederiksberg Kommune Besøgspakker i hjemmeplejen Evaluering af pilotprojekt om besøgspakker i Frederiksberg Kommune April 2015 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål... 3 3. Involverede borgere og medarbejdere... 4 4. Pilotprojektets

Læs mere

PLEJEOMRÅDET. Servicebeviser og markedsføring af leverandører

PLEJEOMRÅDET. Servicebeviser og markedsføring af leverandører PLEJEOMRÅDET Servicebeviser og markedsføring af leverandører Nr. 03 den 7. juli 2009 1 Indledning. Folketinget har ved 3. behandling den 14.april 2009 vedtaget: Forslag til lov om ændring af lov om social

Læs mere

Bilag: Tilsynskoncept leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp Globel

Bilag: Tilsynskoncept leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp Globel Bilag: Tilsynskoncept leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp Globel Antal borgere interviewet: 4 MÅLEMETODE MÅLEOMRÅDER VURDERINGSSKALA SUPPLERENDE BESKRIVELSE Opfyldt Delvist Tilsynets uddybende

Læs mere

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer på Udvalget for Socialudvalget

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer på Udvalget for Socialudvalget Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer på Udvalget for Socialudvalget Nr. Effektiviseringer Politikområde 2020 2021 2022 2023 Investeringsbehov UAUN 1 Forhandling af priser, vurdering af målopfyldelse

Læs mere

Nye regler for frit valg og udbud på ældreområdet hvad nu?

Nye regler for frit valg og udbud på ældreområdet hvad nu? Nye regler for frit valg og udbud på ældreområdet hvad nu? Pjece udarbejdet til Kommunaløkonomisk Forum 2013. 2 Reglerne for frit valg og udbud på ældreområdet er ved at blive ændret. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

UDKAST. Vejledning om vederlagsfri hjemmesygepleje ved kommunale akutfunktioner (herunder kommunale akutpladser)

UDKAST. Vejledning om vederlagsfri hjemmesygepleje ved kommunale akutfunktioner (herunder kommunale akutpladser) Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: AELSAM Sagsbeh.: SUMLFI Koordineret med: Sagsnr.: 1807168 Dok. nr.: 806992 Dato: 24-01-2019 UDKAST Vejledning om vederlagsfri hjemmesygepleje ved kommunale akutfunktioner

Læs mere

NOTAT. Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning

NOTAT. Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning NOTAT Til Social- og sundhedsudvalget Kopi Fra Sundhed og Omsorg, Administrationen Emne Robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel

Læs mere

Nærværende notat beskriver baggrunden for direktionsindstillingen om potentialeafklaring af fritvalgsområdet i Halsnæs Kommune.

Nærværende notat beskriver baggrunden for direktionsindstillingen om potentialeafklaring af fritvalgsområdet i Halsnæs Kommune. Notat til Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2012/0011303 Dato: 20. februar 2013 Titel: Fritvalgsområdet potentiale afklaring. Sagsbehandler: Anne Mette Nielsen Leder af Sundhedsstaben Nærværende

Læs mere

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Beskæftigelse og Uddannelse

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Beskæftigelse og Uddannelse Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Uddannelse Nr. Effektiviseringer Politikområde 2019 2020 2021 2022 AKBI 1 AKBI 2 AKBI 3 Udbud af dansk Konjunkturregulering

Læs mere

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem borgeren og de ansatte.

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem borgeren og de ansatte. Kvalitetsstandard Praktisk hjælp til borgere i eget hjem 1. januar 2012 1. Overordnede rammer Praktisk hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83, stk.1 nr. 2. 1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev

Læs mere

Informationsmøde om de nye regler for frit valg og udbud på ældreområdet. Oktober 2012

Informationsmøde om de nye regler for frit valg og udbud på ældreområdet. Oktober 2012 Informationsmøde om de nye regler for frit valg og udbud på ældreområdet Oktober 2012 Kommunalbestyrelsen i Solkøbing Kommune har besluttet at udbyde to af kommunens tre plejecentre (i alt 132 pladser)

Læs mere

Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering af det samlede bidrag til Fælles IT i perioden

Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering af det samlede bidrag til Fælles IT i perioden Indstilling Til Magistraten (Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 21. oktober 2015 Finansieringsbidrag til Fælles IT Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering

Læs mere

DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne)

DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Myndighedsafdelingen Helle Støve DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Business case for DUBU og afsæt for DHUV 1 INDLEDNING... 1 2 FORMÅL... 1

Læs mere

Nedenfor gennemgås forskellige scenarier og disses forventede konsekvenser.

Nedenfor gennemgås forskellige scenarier og disses forventede konsekvenser. Internt notatark Senior- og Socialforvaltningen Seniorområdet Dato 20. maj 2014 Sagsbehandler Esben Maasbøl Direkte telefon 79 79 72 08 E-mail esma@kolding.dk Emne: Udbud af hjemmeplejen På baggrund af

Læs mere

Delanalyse 1: Alternative faggrupper til reducering af timepris for opgavelevering:

Delanalyse 1: Alternative faggrupper til reducering af timepris for opgavelevering: Budgetanalyse for rengøringsopgaver på ældreområdet Formål Budgetanalyserne har til formål at skabe økonomiske potentialer, som kan bidrage til at nedbringe de økonomiske udfordringer i budget 2020-23.

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder Sektor Serviceydelser for ældre 1 Træningsbudgettet på Budgettilpasning i lyset af mindreforbrug i 2017. 86 Behovet er ændret bl.a. som følge af øget brug af Digirehab samt generel øget fokus på visiteringspraksis.

Læs mere

Vejledning om vederlagsfri hjemmesygepleje ved kommunale akutfunktioner

Vejledning om vederlagsfri hjemmesygepleje ved kommunale akutfunktioner VEJ nr 9235 af 21/03/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 25. marts 2019 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., j.nr 1807168 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Hjemmeplejen Pris pr. time (praktisk hjælp) 300,- 305,- Pris pr. time (personlig pleje) 358,- 339,- Pris pr. time (øvrig tid) 487,- 487,-

Hjemmeplejen Pris pr. time (praktisk hjælp) 300,- 305,- Pris pr. time (personlig pleje) 358,- 339,- Pris pr. time (øvrig tid) 487,- 487,- Bilag: Udviklingen af udliciterede og udbudte velfærdsydelser på Sundheds-og Omsorgsudvalgets område 11. januar 2017 Sagsbeh.:JZT J.nr.: 88.00.00-A00-5-16 Plan og Projektstab Hjemmeplejen: Hjemmeplejeområdet

Læs mere

Mulighedskatalog Økonomiudvalget

Mulighedskatalog Økonomiudvalget Økonomiudvalget 1.000 kr. Nr. Økonomiudvalget 2016 2017 2018 2019 Udvidelser i alt 0 0 0 0 M.ØU1 Reducere åbningstider i Jobcenteret samt Borger og Kulturhuset 0 0 0 0 M.ØU1A Reducere åbningstider i Jobcenter

Læs mere

Seniorudvalget Evaluering af pejlemærker 2017

Seniorudvalget Evaluering af pejlemærker 2017 Evaluering af pejlemærker 2017 Februar 2018 Indhold...3 Flere borgere oplever tryghed i dagligdagen gennem brug af velfærdsteknologiske løsninger...3 Færre ældre oplever, at føle sig ufrivillig ensomme

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Bilag: Tilsynskoncept leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp Human Care

Bilag: Tilsynskoncept leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp Human Care Bilag: Tilsynskoncept leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp Human Care Antal borgere interviewet: 3 MÅLEMETODE MÅLEOMRÅDER VURDERINGSSKALA SUPPLERENDE BESKRIVELSE Opfyldt Delvist Tilsynets

Læs mere

Praktisk hjælp til kommunal vaskeordning

Praktisk hjælp til kommunal vaskeordning Praktisk hjælp til kommunal vaskeordning Efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget

Læs mere

Fælles sprog II, version 2 (FSIIv2)

Fælles sprog II, version 2 (FSIIv2) Fælles sprog II, version 2 (FSIIv2) Den 3. januar 2011 Mette Vinther Poulsen, KOMBIT 04.01.2011 1 KOMBIT KOMBIT samler kommuner i fælles it-samarbejde, der fremmer effektivitet og kvalitet i kommunernes

Læs mere

Bilag 1: Råderum og budgetønsker til Social- og Seniorudvalget, Budget Tema: Arbejdstilrettelæggelse Politikområde: 41

Bilag 1: Råderum og budgetønsker til Social- og Seniorudvalget, Budget Tema: Arbejdstilrettelæggelse Politikområde: 41 RÅDERUMSFORSLAG Tema: Arbejdstilrettelæggelse Politikområde: 41 Titel: Effektivisering via Bestiller Udfører Dialog (BUD) og faldende efterspørgsel. Nærmere beskrivelse af forslaget: Ved at gå fra BUM

Læs mere

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem borgeren og de ansatte.

1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev Kommunes overordnede mål, at hjælpen udføres i et tillidsfuldt samarbejde mellem borgeren og de ansatte. Kvalitetsstandard Praktisk hjælp til borgere i eget hjem 1. januar 2013 1. Overordnede rammer Praktisk hjælp 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83, stk.1 nr. 2. 1.2 Politiske målsætninger Det er Haderslev

Læs mere

Virtuelle ydelser 24/7 i Viborg Kommune

Virtuelle ydelser 24/7 i Viborg Kommune Virtuelle ydelser 24/7 i Viborg Kommune Tryghed og frihed i skærmopkaldet Kvalitet og faglig sparring Effektivitet ved hurtig afklaringsforløb Kontakt: Marianne Thomsen Mail: mt7@viborg.dk Virtuel hjemme

Læs mere

Budget 2014 BO 2015 BO 2016 BO 2017 3033 311 Fritvalgspriser - udbud 0,900 0,900 0,900 0,900 3034 311 Det nære sundhedsvæsen 0,750 0,750 0,750 0,750

Budget 2014 BO 2015 BO 2016 BO 2017 3033 311 Fritvalgspriser - udbud 0,900 0,900 0,900 0,900 3034 311 Det nære sundhedsvæsen 0,750 0,750 0,750 0,750 Reduktioner (i mio. kr.) Budget Priorit. Service område Formål Budget 2014 BO 2015 BO 2016 BO 2017 3033 311 Fritvalgspriser - udbud 0,900 0,900 0,900 0,900 3034 311 Det nære sundhedsvæsen 0,750 0,750 0,750

Læs mere

NOTAT UDKAST. Tiltag til imødegåelse af udfordringer i Sundhed og Ældre i 2015

NOTAT UDKAST. Tiltag til imødegåelse af udfordringer i Sundhed og Ældre i 2015 SUNDHED & ÆLDRE NOTAT UDKAST Tiltag til imødegåelse af udfordringer i Sundhed og Ældre i 2015 Dato: 7. august 2015 Sagsbehandler: Inge Voer Laursen Sundhed og Ældre Rådhuset - Torvet - 7400 Herning Tlf.

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede, plejehjem, inkontinenshjælpemidler samt hjælpemidler

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle

Læs mere

PRAKTISK HJÆLP I HJEMMET

PRAKTISK HJÆLP I HJEMMET PRAKTISK HJÆLP I HJEMMET 1 Indhold Kære borger... 3 Praktisk støtte og hjælp... 4 Rengøring... 4 Tøjvask... 5 Indkøb... 5 Anden praktisk hjælp... 5 Afløsning i hjemmet... 6 Flytning eller aflysning af

Læs mere

Udbud og ændring i levering af hjælp til tøjvask - beslutning

Udbud og ændring i levering af hjælp til tøjvask - beslutning Udbud og ændring i levering af hjælp til tøjvask - beslutning Beslutningstema Det skal besluttes, 1. Om der skal ændres i formen, hvorpå hjælp til tøjvask til personer med nedsat psykisk eller fysisk funktionsniveau

Læs mere

Afsluttede udbud Opnåede besparelse. Besparelser tilgået kassen

Afsluttede udbud Opnåede besparelse. Besparelser tilgået kassen Forkortelser: SKI: Statens og Kommunernes Indkøbsservice. IN: Indkøbsfællesskab Nordsjælland. Afsluttede udbud 2012-2013 Kommunalbestyrelsen har besluttet, at besparelser opnået gennem udbud som hovedregel

Læs mere

Praktisk hjælp efter Servicelovens 83

Praktisk hjælp efter Servicelovens 83 indkøb, midlertidig brændselshjælp og hverdagens aktiviteter Indledning Denne tekst beskriver Gribskov Kommunes praktiske hjælp til borgere i eget hjem: Rengøring, tøjvask, indkøb, midlertidig brændselshjælp

Læs mere

Resultataftale 2013 for Sygeplejen

Resultataftale 2013 for Sygeplejen Resultataftale 2013 for Sygeplejen Evaluering af resultataftalen og effektmålene for 2012. Vi har i 2012 arbejdet målrettet med præcisering af dokumentation. For at gøre journalen mere overskuelig og ensartet,

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Regionerne har opstillet følgende overordnede mål for indkøb og logistik (håndtering af varer) frem mod 2015, for at realisere områdets potentiale:

Regionerne har opstillet følgende overordnede mål for indkøb og logistik (håndtering af varer) frem mod 2015, for at realisere områdets potentiale: N O T A T Regionernes mål for indkøb og logistik i 2015 11-04-2010 Sag nr. 10/413 Dokumentnr. 18141/10 Strategisk Indkøb Regionerne står stærkt inden for offentlige indkøb. Der er etableret fem centrale

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Øvrige berørte forvaltninger: Elektroniske nøgler og kørebøger i Den Sociale Hjemmepleje Elektroniske

Læs mere

Forvaltningens kommentarer vedr. MED-udvalgets høringssvar

Forvaltningens kommentarer vedr. MED-udvalgets høringssvar Forvaltningens kommentarer vedr. MED-udvalgets høringssvar Sagsfremstillingen har i henhold til MED-aftalen været til høring med det berørte MED-udvalg i tre uger. 3F har været inddraget i denne proces.

Læs mere

VURDERING AF ØKONOMISKE POTENTIALER VED EN ALTERNATIV MODEL FOR SIDDENDE PATIENTBEFORDRING I REGION HOVEDSTA- DEN FRA 2018

VURDERING AF ØKONOMISKE POTENTIALER VED EN ALTERNATIV MODEL FOR SIDDENDE PATIENTBEFORDRING I REGION HOVEDSTA- DEN FRA 2018 Center for Økonomi Budget og Analyse Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød BILAG 2 Opgang Blok C Afsnit 1. sal Til: Forretningsudvalget og regionsrådet Telefon 38 66 50 00 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk

Læs mere

Kommunal vaskeordning

Kommunal vaskeordning Kommunal vaskeordning Efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Den rehabiliterende tankegang tager udgangspunkt i flg.: Vi tager udgangspunkt

Læs mere

Velfærdsteknologivurdering. Skærmbesøg i hjemmeplejen

Velfærdsteknologivurdering. Skærmbesøg i hjemmeplejen BALLERUP KOMMUNE 2017 Velfærdsteknologivurdering Skærmbesøg i hjemmeplejen Niels Kisku Velfærdsteknologi koordinator Center for Social og Sundhed 1 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og formål... 3 2. Hvad

Læs mere

FORSLAG TIL HARMO- NISERING AF SER- VICEPAKKER PÅ PLE- JECENTRE I TØNDER KOMMUNE

FORSLAG TIL HARMO- NISERING AF SER- VICEPAKKER PÅ PLE- JECENTRE I TØNDER KOMMUNE FORSLAG TIL HARMO- NISERING AF SER- VICEPAKKER PÅ PLE- JECENTRE I TØNDER KOMMUNE Delnotatet præsenterer de lovgivningsmæssige forudsætninger for servicepakker og en vurdering af, hvilke servicepakker,

Læs mere

Fælles Sprog III. den nye standard for social- og sundhedsfaglig dokumentation i kommunerne

Fælles Sprog III. den nye standard for social- og sundhedsfaglig dokumentation i kommunerne Fælles Sprog III den nye standard for social- og sundhedsfaglig dokumentation i kommunerne Baggrund Fælles Sprog er de begreber og den metode, medarbejderne i en kommune anvender, når de skal beskrive

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for tøjvask

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for tøjvask Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for tøjvask 2015 Indledning I Fredensborg Kommune ydes der hjælp og støtte til personlig pleje og praktisk hjælp. Kvalitetsstandarderne skal sikre,

Læs mere

Styregruppens kommentarer vedr. Forvaltningsudvalgets (By og Kulturforvaltningen) høringssvar

Styregruppens kommentarer vedr. Forvaltningsudvalgets (By og Kulturforvaltningen) høringssvar Styregruppens kommentarer vedr. Forvaltningsudvalgets (By og Kulturforvaltningen) høringssvar Sagsfremstillingen har i henhold til MED-aftalen været til høring med det berørte MED-udvalg i tre uger. 3F

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg. 21 Kvalitetsstandard for tøjvask

Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg. 21 Kvalitetsstandard for tøjvask Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg 21 Kvalitetsstandard for tøjvask 2018 1 Indledning I Fredensborg Kommune ydes der hjælp og støtte til personlig pleje og praktisk hjælp. Kvalitetsstandarderne skal sikre,

Læs mere

Ramme for evaluering af driften på plejecenter Søhusparken

Ramme for evaluering af driften på plejecenter Søhusparken Ramme for evaluering af driften på plejecenter Søhusparken Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Evaluering - indhold... 3 3 Evaluering - tidsplan... 6 4 Evaluering - metoder... 6 5 Om opgaven på Søhusparken

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune Den 21/8-2013 Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune Lovgrundlag Lov om social service 83 Her står, at: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde: 1) personlig hjælp og pleje og

Læs mere

Handleplan. Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag. Sundhed og Omsorg

Handleplan. Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag. Sundhed og Omsorg Handleplan Implementering af velfærdsteknologi og digitale tiltag Sundhed og Omsorg Ringkøbing Skjern Kommune December 2017 Indledning Som led i Analyse af velfærdsteknologi og digitalisering er der udarbejdet

Læs mere

Forslag til indsatser

Forslag til indsatser Værdighedspolitik Forslag til indsatser 1 1. Livskvalitet Mere personale på plejecentrene 1 ekstra 37 timers dagvagt pr 30 plejecenterbeboere til at understøtte livskvaliteten og hverdagen på plejecentrene,

Læs mere

Kommunernes tilvejebringelse af det frie valg efter 1. april 2015

Kommunernes tilvejebringelse af det frie valg efter 1. april 2015 Ankestyrelsens undersøgelse af Kommunernes tilvejebringelse af det frie valg efter 1. april 2015 November 2015 BILAG Titel Kommunernes tilvejebringelse af det frie valg efter 1. april 2015_Bilag Udgiver

Læs mere

NOTAT. Kommissorium for effektiviseringstiltag i døgnplejen

NOTAT. Kommissorium for effektiviseringstiltag i døgnplejen NOTAT Kommissorium for effektiviseringstiltag i døgnplejen Indledning og baggrund Ved budget 2016-2019 blev det vedtaget at Ældre og Sundhedsområdet skal spare 2,457 mio. kr. fra 2017. Dette kommissorium

Læs mere

Tilbudsliste vedr. kvalitet og samarbejde Udbud af praktisk og personlig hjælp til hjemmeboende borgere i Københavns Kommune

Tilbudsliste vedr. kvalitet og samarbejde Udbud af praktisk og personlig hjælp til hjemmeboende borgere i Københavns Kommune Tilbudsliste vedr. kvalitet og samarbejde Udbud af praktisk og personlig hjælp til hjemmeboende borgere i Københavns Kommune Side 1 af 8 Tilbudsgiver skal besvare og vedlægge tilbuddet nedenstående vedrørende

Læs mere

Genudbud og hjemtagelse af driftsopgaver vedr. IT-arbejdspladser

Genudbud og hjemtagelse af driftsopgaver vedr. IT-arbejdspladser Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 25. august 2016 Genudbud og hjemtagelse af driftsopgaver vedr. IT-arbejdspladser 1. Resume Byrådet besluttede i 2008 af outsource en række specialiserede

Læs mere

Effekt i budget Status på realisering

Effekt i budget Status på realisering Status på realisering af administrative og politisk effektiviseringer i forbindelse med omstillingspuljen S01 fra budget 2017-2020 (Alle beløb i 1.000 kr. og i 2018-niveau) 2018 2019 2020 2021 Effekt i

Læs mere

Strategi for udbud af driftsopgaver

Strategi for udbud af driftsopgaver Strategi for udbud af driftsopgaver Indhold 1 Indledning... 3 2 Overordnede rammer... 3 3 Overvejelser inden udbud af driftsopgaver... 4 4 Virksomhedsoverdragelsesloven... 4 5 Personaleforhold og sociale

Læs mere

MOVIA Den Koordinerende Funktion for Specialundervisning (kørselsadministrationen)

MOVIA Den Koordinerende Funktion for Specialundervisning (kørselsadministrationen) MOVIA Den Koordinerende Funktion for Specialundervisning (kørselsadministrationen) Aftale Varetagelse af kørselsadministrationen for fælles kørsel af elever og brugere til specialskoler og diverse dag-

Læs mere

Ældre- og Omsorgsudvalget_ Referat. Mødedato: 29. april Mødetidspunkt: 21:00. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

Ældre- og Omsorgsudvalget_ Referat. Mødedato: 29. april Mødetidspunkt: 21:00. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Referat Mødetidspunkt: 21:00 Mødested: Udvalgsværelse Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Sidetal: 4 46. Revision af kvalitetsstandarder på ældreområdet 2019

Læs mere

Kommunes ældrepleje. Rikke Sølvsten SUF 2008 1

Kommunes ældrepleje. Rikke Sølvsten SUF 2008 1 Ny Teknologi i Københavns Kommunes ældrepleje ITU september 2008 Rikke Sølvsten SUF 2008 1 ORGANISATIONSDIAGRAM FOR SUNDHEDS- & OMSORGSFORVALTNINGEN I KØBENHAVNS KOMMUNE Rikke Sølvsten SUF 2008 2 NOGLE

Læs mere

Egenbetaling til kommunale akutpladser

Egenbetaling til kommunale akutpladser Sundheds- og Ældreudvalget 2018-19 B 13 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt Egenbetaling til kommunale akutpladser Baggrund Kammeradvokaten har i notat af 16. november 2018 vurderet de lovgivningsmæssige

Læs mere

Udkast til samarbejdsaftale med kommunerne på respiratorområdet. 1. Aftalens formål

Udkast til samarbejdsaftale med kommunerne på respiratorområdet. 1. Aftalens formål Udkast til samarbejdsaftale med kommunerne på respiratorområdet. 1. Aftalens formål Samarbejdsaftalen har til formål at understøtte et godt og velfungerende samarbejde om fælles hjælperordninger for personer,

Læs mere

FM s betydning for samfundets udvikling. Jan Stiiskjær. 29. jan. 09 DFM KONFERENCEN 2009

FM s betydning for samfundets udvikling. Jan Stiiskjær. 29. jan. 09 DFM KONFERENCEN 2009 DFM KONFERENCEN 2009 Dette vil jeg tale om Kort om DI og DI Service Den samfundsmæssige udfordring Offentlig-privat samarbejde og FM Hvad gør DI 2 DI organisation for erhvervslivet DI er en privat arbejdsgiver-

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Tilbud til ældre pensionister er der i budget 2018 afsat 462,6 mio. kr.

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Tilbud til ældre pensionister er der i budget 2018 afsat 462,6 mio. kr. Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister er der i afsat 462,6 mio. kr. Dertil

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune Den 1/1 2011 Jr. nr.: 2006/04953 Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune Lovgrundlag Lov om social service 83 Her står, at: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde: 1) personlig

Læs mere

Udkast til Region Sjællands indkøbspolitik 2011-2015

Udkast til Region Sjællands indkøbspolitik 2011-2015 Dato: 28. september 2011 Brevid: 1493520 Udkast til Region Sjællands indkøbspolitik 2011-2015 1. Indledning Indkøb er et væsentligt område, der yder vigtige bidrag til, at regionens ansatte kan løse kerneopgaverne

Læs mere

Ældre- og Sundhedsudvalget Nr. Overskrift Side Revisitation af hjemmeboende borgere Reduktion i rengøringsdelen i C-pakkerne på

Ældre- og Sundhedsudvalget Nr. Overskrift Side Revisitation af hjemmeboende borgere Reduktion i rengøringsdelen i C-pakkerne på Ældre- og Sundhedsudvalget Nr. Overskrift Side 990-11 Revisitation af hjemmeboende borgere 2 990-04 Reduktion i rengøringsdelen i C-pakkerne på plejecentrene 4 Budget 2017-2020 Prioriteringsforslag Nr.

Læs mere

Høringssvar vedr. udkast til indstilling om Etablering af Fælles Indkøb og Udbud

Høringssvar vedr. udkast til indstilling om Etablering af Fælles Indkøb og Udbud Borgmesterens afdeling Den 25.06.2013 Aarhus Kommune HovedMedUdvalget Sundhed og Omsorg Høringssvar vedr. udkast til indstilling om Etablering af Fælles Indkøb og Udbud Borgmesterens afdeling har via magistraten

Læs mere

Samarbejdsaftale. Om drift af fælles hjælpemiddeldepot. mellem. Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner. Nordsjællands Brandvæsen

Samarbejdsaftale. Om drift af fælles hjælpemiddeldepot. mellem. Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner. Nordsjællands Brandvæsen Samarbejdsaftale Om drift af fælles hjælpemiddeldepot mellem Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner og Nordsjællands Brandvæsen 1. Aftalens deltagere Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner

Læs mere

Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder:

Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: 10. ÆLDRE Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: Nr. Aktivitetsområde Beskrivelse 1 Visitation Bestiller/myndighedsopgave i forhold til ydelser

Læs mere

DET GODE UDBUD SIKRER KVALITET OG UDVIKLING

DET GODE UDBUD SIKRER KVALITET OG UDVIKLING DET GODE UDBUD SIKRER KVALITET OG UDVIKLING Det gode udbud er forudsætningen for at give borgerne mest mulig kvalitet for skattekronerne. Et godt udbud indebærer blandt andet, at kommunen planlægger udbuddet

Læs mere

Indkøbsstrategi 2014-2017. Herning Kommune

Indkøbsstrategi 2014-2017. Herning Kommune Indkøbsstrategi 2014-2017 Herning Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 Indsatsområder:... 3 2. Effektiv kontraktstyring... 4 2.1. E-handel (digitalisering af indkøbsprocessen)... 4 2.2. Fakturakontrol...

Læs mere

Tilsynet danner rammen for en opfølgning af den leverede personlige pleje og praktiske hjælp til borgere i eget hjem. Formålet med tilsynet er:

Tilsynet danner rammen for en opfølgning af den leverede personlige pleje og praktiske hjælp til borgere i eget hjem. Formålet med tilsynet er: Sundhed og Omsorg Sagsnr. 277427 Brevid. 2326230 Ref. JLHA NOTAT: Tilsynsrapport for hjemmeplejen i Roskilde Kommune 2015 3. august 2016 Indhold 1. Baggrund... 1 2. Metode... 2 2.1 Uddybende mål i tilsynskategorierne...

Læs mere

Bilag: Tilsynskoncept leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp PlejeDanmark

Bilag: Tilsynskoncept leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp PlejeDanmark Bilag: Tilsynskoncept leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp PlejeDanmark Antal borgere interviewet: 3 MÅLEMETODE MÅLEOMRÅDER VURDERINGSSKALA SUPPLERENDE BESKRIVELSE Opfyldt Delvist Tilsynets

Læs mere

Resume ABT-projekt Optimering af besøgsplanlægning

Resume ABT-projekt Optimering af besøgsplanlægning Resume ABT-projekt Optimering af besøgsplanlægning Kort om indhold: Socialstyrelsen gennemfører i årene 2011-2012 et demonstrationsprojekt, der skal vurdere det tidsmæssige potentiale forbundet med at

Læs mere

Implementering af FSIII - en integreret del af CURA implementeringen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Implementering af FSIII - en integreret del af CURA implementeringen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Implementering af FSIII - en integreret del af CURA implementeringen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Et nyt omsorgssystem i SUF Fælles Sprog III Cura I drift maj 2017 2 FSII FSIII version 1.0 FSIII.

Læs mere

Aftale mellem Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune og Ældre-Området for 2016.

Aftale mellem Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune og Ældre-Området for 2016. LEMVIG KOMMUNE SUNDHEDSAFDELINGEN December 2016 Aftale mellem Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune og Ældre-Området for 2016. EKSISTERENDE VISION, VÆRDIER, MÅL OG RESULTATFORVENTNINGER Kommunalbestyrelsens

Læs mere

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU Nr. Tekst Anslået beløb (1000 kr) 2016 2017 2018 2019 1a* Robotstøvsuger -212-363 -363-363 1b* Rengøring hver 4. uge, borgere

Læs mere